Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

528 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    TW!!!!

    Varför är IQ ett så provocerande/känsligt ämne (gårdagens öppet spår)?

    En fråga till er som gjort Mensas officiella intagningsprov, stämmer ert resultat på det ihop med vad IQ-tester online visat?

      Därför att du frågar hela tiden.

      För att alla mensamedlemmar är lika störiga som du. Så du lär nog ha kul på de där elitistiska träffarna.

      Det enda man har gemensamt är sin iq.

        Det är ju bevis för att hög intelligens inte är lika med tolerant och ”rösta rätt”. De forum jag sett mest bråk på och ad hominem, är på högintelligenta forum.

      Kära du. Du hänger på ett forum där andelen Mensa-medlemmar är tämligen obefintlig. Att ställa frågor om Mensa här, det är inte särskilt intelligent. Sorry, du flunkar.

        Jösses vad fördomsfull du är, tala för sig själv! ?

          ”Tala för sig själv” är fel ordval. Du får ett F.

          Vad pinsamt att sitta och länka till någon Lyko-rabatt du vill ha genom att folk klickar på ditt namn? ?

        Högt IQ, lågt EQ?

      Är du inte tillräckligt smart för att fatta att du borde fått ett svar redan? Det hjälper knappast att skriva 10 ggr i veckan.

      Man kan vara smart på olika sätt. Löjligt mäta med några fåniga test.

      Kan du inte bara göra det där jäkla testet och gå på en träff och själv avgöra om det är kul eller inte?!

      För mig känns det som du försöker hävda dig och slå oss i huvudet med att du anser dig ha högre IQ än vi andra här. Om det är så skall du nog inte gå med i MENSA med tanke på att många där nog har högre IQ än du och du då riskerar att känna dig mindervärdig igen.

      Sen att du tjatar så här får mig att undra om det här inte är någon slags trollning helt enkelt. Du vänder dig inte till relevanta forum för att du helt enkelt inte har vad som krävs för ett MENSA medlemskap. Så tänker jag om saken.

      Om man som du gör måste bevisa något, så blir resultatet inte särskilt bra. Aspie-varning.

        Asperger är vanligt bland högintelligenta.

          Finns det jobbigare personer än aspies som är fullkomligt övertygade om att de är väldigt intelligenta?

            Det är den vanligaste diagnosen bland läkare och forskare. Har det inte själv men min son har det. Högintelligent men kämpar med det sociala.

              Att det är en vanlig diagnos bland dessa yrkesgrupper betyder inget annat än just det.

                Det är ändå intressant att inflika. Många sitter på fördomar om aspies. De kan vara otroligt högfungerande och inkapabla på en och samma gång.

      Detta är ditt femte inlägg om Mensa, deltagande, test och främst de fysiska träffar. Dessutom skriver du ditt inlägg i förväg och postar prick 20.00.

      Utan att låta dryg, ta bara testet, gå på någon träff och bedöm själv? Alla upplevelser är subjektiva och individuella, så tror inte ens det kommer att ge dig så mycket.

      Meddela oss gärna hur det gått sen när du varit där.

        Är det säkert att det bara är det femte? Det känns som betydligt fler…

      Nej, det stämde inte. Fick höga poäng på typ alla IQ test jag hittade online. Enlig dessa skulle jag klara gränsen för medlemskap med råge. Hade inte en suck att klara det riktiga tester hos Mensa.

      Bellman svensken och norsken bestämde sig för att ta menas inträdesprov för att se vem som var smartast.

      Svensken ville inte vara bättre än någon annan och skrev fel på allt.
      Norsken gjorde sitt bästa (och fick fel på allt).
      Bellman som var osäker tjuvkikade på de två andra – och fick fel på allt.

      Nu har jag inte gjort mensa-testet men påbörjade ett iq test jag hittade på nätet för några år sedan. Dock blev jag så uttråkad att jag skickade in ett halvfärdigt test och fick tillbaka att jag hade ett iq på 70.

      Många fler toppar onlinetestet än det riktiga. Det riktiga testet mäter helt enkelt skillnaden mellan de som är på gränsen o över bra. Jag brukar inte gå på de fysiska träffarna men facebookgrupperna är givande.

    (vill förvarna för att mitt inlägg handlar om stark ångest, så undvik gärna att läsa om du kan triggas. )

    Hej ni. ❤️ Jag känner att min sjukdom (endometrios) tar kål på mig… På riktigt.
    Jag är så trött på att ständigt känna mig ifrågasätt av läkare, misstrodd eller förminskad. Nu senast i veckan var jag på akuten med smärtor som gjorde att jag spytt och svimmat hemma & läkaren bad mig att skatta smärtan på en skala 1-10, och jag svarade 9, 10. Och vad får jag för svar? ’du får 1 starkare värktablett av mig men det är den enda för sånthär ska man bara undvika. Hem och försök andas lugnt, kom tillbaka om det blir värre.’ Hur kan det bli värre än när man är högst upp på smärtskalan?
    Min kusin som har diskbråck får tusen gånger bättre sympati och smärtlindring.

    Varje gång jag sagt att jag behöver något starkare vid behov för att överleva smärtskoven så ger dem en uppläxning om hur farligt morfin är för att det finns risker som beroende. Trots att jag aldrig visat nåt tecken på att missbruka något nånsin. Jag står dagligen på Alvedon och ipren, och kan inte jobba heltid på grund av min värk.
    Men jag ser ju hur andra med fysiska skador eller andra sjukdomar får tusen gånger bättre hjälp. Och jag känner flera med endometrios som upplever samma som mig. Varför tas vi kvinnor med endometrios inte på allvar? Hade det varit nåt som män hade och som innebar att deras pung fick sammanväxningar inifrån så lovar jag er att de hade fått betydligt bättre hjälp än vad vi får. Och jag tar tusen gånger hellre risken för ett framtida beroende än att leva såhär för det känns inte värdigt. Det handlar om att kunna leva, inte bara överleva.
    Läkarna har sagt att efter min operation så har det antagligen blivit värre eftersom jag fått sammanväxningar inifrån. Och att det därför inte kommer bli en till operation, så det ska jag leva med. Samtidigt vill de inte ge starkare medicin och pratar om vikten av att andas lugnt, promenera och försöka leva ett normalt liv med KBT och värmedyna. Jag har försökt i år nu, men jag känner mer och mer hur jag inte orkar längre.
    Jag förstår ärligt talat inte hur läkare tror att detta ska vara ett värdigt liv, att man kan andas sig igenom en sjukdom som är skattad att vara en av de mest smärtsamma tillstånd du kan vara i. Det är klart att det finns risker med stark medicin men det måste väl ställas i proportion med riskerna med vad smärta på den nivån kan göra med en människa? Jag har hittats medvetslös hemma i badrummet av värk, har fått tillsägelse på jobbet pga alla sjukdagar, och jag har dagar då jag inte ens kan gå på toa själv. Hur kan det anses vara ett värdigt liv? Tyvärr känner jag till ett par tjejer med endometrios som uttryckt att de funderar på att avsluta sin liv till och med. För att de inte får den hjälp och stöd de behöver. Det känns som ett slag i ansiktet när jag gång på gång förmedlat hur fruktansvärd den här sjukdomen är för mig men inte blir tagen på allvar. Inte får de hjälpmedel som kan behövas för att överleva det här.
    Ni som har endometrios, har ni något tips? Hur känner ni? Sjukdomen kan te sig olika beroende på vart den sitter, hur spridd den är, och vården kan också variera beroende på vart du bor. Men jag har varit på minst 5 olika vårdcentraler och gynkliniker men alla säger samma sak; undvik opiater, ta ipren och värmedyna.
    Ibland kan jag hantera detta men idag är en sån dag när allt känns så tungt. ❤️ Det känns hopplöst att veta att livet ska vara såhär och att tanken är att man ska leva på ipren och värmedyna.

      Fruktansvärt vilket bemötande du har fått från vården. Det verkar vara sån stor okunskap kring sjukdomen. Jag har ingen egen erfarenhet så kan inte hjälpa dig. Men jag hoppas verkligen någon annan här har nått råd om vart du kan vända dig ? Finns det kanske en fb grupp för kvinnor med endometrios ?

      Har också svår endo och det är inte ett värdigt liv. Har hört att läkare är restriktiva med opiater men vet inte varifrån det kommer. Det värsta för mig är hur energilös smärtan gör mig. Jag är helt ensam för jag orkar aldrig umgås och kan aldrig säga något bra eftersom jag alltid har ont. Rekommenderar dig att gå med i några Facebook grupper för endometrios drabbade, där kan du få mer stöd än här.

      Min räddning vart min hormonspiral. Det tog några år innan jag tog tag i att sätta in den för ville testa allt annat först. Men tillslut sa min barnmorska till mig att jag inte kunde hålla på och må såhär och bad mig att testa; och gud vilken skillnad! Bävar inför dagen jag ev. kommer leva utan hormoner för att ev. bli gravid eller av någon annan anledning.

        Åh! Vilken hormonspiral har du? Jag är gravid för tillfället men lider och av en endo som begränsar mig i livet och MÅSTE sätta in skydd sen.

        Blev spontant gravid (efter 8 år utan skydd och ingen graviditet trodde jag att det var omöjligt), men vill så gärna skydda mig efteråt och då är hormonspiral det enda alternativ jag kan tänka mig.

          Mirena! 🙂

      Låter hemskt. Jag tror absolut på att du har väldigt ont men du måste nog försöka uttrycka dig annorlunda mot läkarna för att få hjälp. Om man ligger på 9-10 på smärtskalan kan man inte gå, stå och prata utan ligger avsvimmad. De tror att du överdriver och tar dig inte på allvar. Karolinska i Sthlm har ett endometrioscentrum, du kanske kan bli remitterad dit?
      Har du testat hormoner? Minipiller är det enda som hjälper mot min endometrios.
      Förstår inte vad du menar med operationen, blev du opererad för endometrios men det blev värre av det?
      Läkarna har en god anledning att inte ge dig morfin, det är inte något man vill äta långa perioder och risken är stor att man efter långtidsanvändning inte får någon effekt alls utan bara abstinens om man försöker sluta. Det är en drog.

        Det stämmer inte. Jag haft tumörvärk och smärtan var över 10. Så nog kunde jag ligga i sängen på sjukhuset. Smärta är jättepersonligt. Och bara en själv kan avgöra hur den är. Om läkare inte tar den på allvar är dom skitläkare.

          Man använder ju en skala för att bedöma smärtan objektivt, annars finns det ingen poäng med det. 10 betyder att du inte kan känna högre smärta utan är avsvimmad. Sen är vi alla olika smärtkänsliga.
          Googla Mankoskis smärtskala.

          Nej, andra anonym har helt rätt, är du uppe på 9-10 fungerar du inte. Du kan inte komma in för egen maskin och hävda 9.

            Jag åkte taxi o han hämtade rullstol. Och sen kom systrarna direkt med en bår. Tro mej jag haft gallsten och njursten men detta var så mycket värre.

              Då var du inte uppe på 9-10 enligt skalan vården använder, oavsett hur du själv bedömer smärtan.

        Jag skattade min smärta till läkarna efter att min partner hittat mig avsvimmad i badrummet. Han fick bokstavligen bära in mig på akuten, jag var knappt talbar. Att skatta sin smärta är något vi med endometrios ofta går göra och det krävs mycket för att jag ska säga 9-10. Jag känner min kropp väl efter alla år med den här sjukdomen och står fast vid att det är den nivån smärtan låg på där och då.

      ❤️❤️ Jag lider verkligen med dig. Jag har själv svår endometrios och det tog mig femton år innan jag fick en diagnos. Blev hela tiden förminskad av vården där läkare sade att jag bara skulle ta en Alvedon och gå hem och lägga mig. Min endometrios sitter i magen & tarmarna så den påverkar mig något extremt då jag inte kan träna regelbundet på grund av skov och inte kunna träffa vänner och gå ut. Efter alla vidriga bemötanden satte jag ned foten och gick privat till en smärtmottagning och det är det bästa jag har gjort.

      Jag får den vården jag är förtjänt av och de lyssnar äntligen på mig. Jag tål inga hormonpreparat så står på morfin för att kunna leva någorlunda humant. Även om jag inte blir blödningsfri så låter de mig åtminstone äta den medicin som hjälper samtidigt som de ser till att jag får arbetsterapi och fysioterapi samt samtal med en psykoterapeut. Jag rekommenderar att du går till en smärtmottagning och få hjälp. Antingen går du privat eller ber vårdcentralen om en remiss ❤️

      Lina förstår hur jobbigt du har det. Jag haft andra svåra smärtor och det är tyvärr jättelätt att bli beroende av morfin. Finns ju lättare morfintabletter med mindre dos i. Du ska inte ta några otrevligheter från vården. Anmäl till patientnämnden och ivo. Hoppas det på något sätt ordnar sig och jag skickar en kram till dej. ❤

      Har inte endometrios men har tyvärr liknande erfarenheter från besök hos vården pga att jag lider av något som läkarna inte vet vad det är. Så då ska man bara hem och sluta vara till besvär för dem typ? Fruktansvärt hopplös känsla, känner verkligen med dig. :((

      Varför har ni alltid fått för er att andra får så mycket hjälp med smärta? läkare generellt är väldigt restriktiva med att skriva ut starkare smärtstillande oavsett vad det gäller på både gott och ont.

      Min endometrios försvann när jag var ätstörd och inte hade mens på 3 år. När mensen kom tillbaka var den i största mån smärtfri. Fått förklaringen att det kan ha läkt där inne när hela mitt system låg i dvala. Kanske kan du få bort mensen på nåt mer hälsosamt sätt? Minipiller?

      Det som har hjälpt mig mest är en kombination av Mirena (hormonspiral) och Dienorette (p-piller). Sen funkade Orudis (släkt med Ipren som jag förstått det men verkar annorlunda och annan substans) som smärtstillande. Nu är jag dock av allt pga försöker bli gravid och mår skit ?

      Det är hemskt.❤️ Jag beklagar verkligen. Tror inte att jag har jättesvår endo men jag har hormonspiral och dubbla p-piller och kan leva. Innan detta hade jag svårt att ha ett normalt liv.
      Vad har du för ”behandling”?❤️

    När är det lämpligt att fråga om löneförhöjning som behovsanställd? Har jobbat i 6 månader nu och hade ingen erfarenhet av yrket när jag började. Har nu lärt mig allt jag ska göra, är duktig på det jag gör och får mycket beröm för det jag gör.

      Inte än i alla fall!

      Beror väl på vad för jobb du har och vad du tjänar i nuläget? Hur ser löneutvecklingen ut i branschen?
      6 månader är inte speciellt länge när man är i en helt ny bransch. Om ditt arbete har genererat resultat högt över förväntan så tycker jag man kan ta upp diskussionen. Men om du är en nybörjare som bara lärt sig fort men levererar det som förväntas så hade jag som chef tyckt att det varit ganska tidigt för lönsamtal så snabbt efter faktiskt avtalad löneförhandling.

      Man brukar ju ha lönerevision en gång per år, men försöka kan du ju iaf!

      Jag fick löneförhöjning efter ett år som anställd.

      Tyvärr har du riktigt underläge som behovsanställd. Satsa på att skaffa dig en fast anställning på önskar antal timmar. Då har du en grund att stå på när du ska löneförhandla.

      Generellt efter ett år och/eller oftast i samband med att man går över till en tillsvidareanställning.

      Om du hade noll erfarenhet kan jag tänka mig att du har lärt en del på kort tid, men det har de ju förutsatt när de anställde dig istället för en mer erfaren person, så tycker inte det är ett starkt argument vid löneförhandling.

    The ordinary! Vad rekommenderar ni?
    Ljus hy, yttorr

      Hyaluronsyran, klappa in på fuktigt ansikte innan din dagkräm. Kommer hjälpa dig med yttorrheten.
      Retinol, ta kanske två gånger i veckan på kvällen. Du kommer få glow ✨

        Geek & gorgeous har en retinol som jag tycker är mycket bättre än THE ordinarys. Retinal i den så starkare än ordinarys men inte så den ger problem.

          The Ordinary har både retinoid och retinol i olika styrkor. Är man inte van ska man definitivt börja med retinoid i en svagare styrka och då är deras Granactive Retinoid 2% Emulsion ett bra och prisvärt alternativ som inte ger någon irritation.

            Tycker den är hemsk, går aldrig in i min hud utan låg kvar som en oljig hinna på morgonen. Och att de kallar den 2 % är falsk marknadsföring, den aktiva ingrediensen är 0.1 eller 0.2 % om jag minns rätt

            Till ts, kolla you Tube det finns mängder med recensioner och tips där

              ”Granactive Retinoid is a complex consisting of 10% solubilized Hydroxypinacolone Retinoate (HPR), which is a retinoic acid ester, and 90% dimethyl isosorbide, which is a solvent. This means that the 2% complex = 1.8% dimethyl isosorbide + 0.2% HPR.”

                Och hur mycket har det forskats på det?

                  Forskats på vad? Du sa att % inte stämde så jag klistrade in en förklaring.

                    Jag pratat om retinol vs retinal, du klistrar in vad ordinary säljer in som retinol, och jag undrar vad det finns för forskning på retinoic Esther eller vad ordinary nu kallar det.

                    Retinol är enbart en liten del i ordinarys retinol produkter.

                      Det här är inte en retinol utan retinoid. Forskning har jag inte satt mig in i. Den funkar för mig och det räcker.

                      Ja, ungefär 2%.

              Hudvård är ju väldigt individuellt, alla får inte samma resultat. Men The Ordinary är bra för produkterna är sällan dyra. Granactive Retinoid 2% Emulsion kostar bara €11 så man slänger inte massa pengar i sjön om den inte funkar. Just den har ett betyg på 4.6 av 5 med 258 recensioner så majoriteten verkar rätt nöjda.

                Både inkey list och geek and gorgeous ligger i ungefär samma prisklass. Många fastnar för THE ordinary för att de är de största. Synd när det finns andra prisvärda alternativ med högre andel /starkare aktiva ingredienser.

                  De är säkert jättebra men starkare är inte alltid vad alla vill ha. Jag är väldigt känslig hud, typisk eksemhud, och The Ordinarys milda retinoid passar mig bra. De två märken du nämnde verkar inte ha retinoid produkter utan bara retinol.

                    Geek and gorgeous har retinal som bara behöver omvandlas en gång och inte två som retinol. Så betydligt mer bang for the Buck där. The ordinary säljer in sina produkter som svinbra när det egentligen inte finns någon forskning som visar att deras ingredienser är bättre.

                      Men jag vill inte ha retinol, jag skrev retinoid. Du förstår väl skillnaden?

        Jag är en annan än ts men är hyaluronsyra en sådan syra som man ska använda spf till? Typ som bha tex.

          Man ska i och för sig alltid använda spf men det är extra viktigt när man använder olika syror som retinoid, retinol, aha, bha etc. Det är viktigt att läsa på om den produkt man använder och hur ofta man ska använda den.

          Nej, hyaluronsyra är inte en sådan syra som gör humusen mer solkänslig (det är ingen syra).

            Eh, skulle vara huden…

            Ok tack

      Gör deras regimen builder https://deciem.com/en-se/theordinary/regimen-builder.html för att få ett bra svar som passar din hud. Troligen kommer de rekommenderar squalane cleanser, 100% squalane oil och Natural Moisturizing Factors + HA. Jag använder de tre på min torra och känsliga hud och älskar dem. Jag använder även Emulsion Granactive Retinoid 2% Emulsion och den har gjort min hud slätare, mindre små plitor etc.

        Perfekt!! Tack så mkt

          Lycka till! Jag började använda The Ordinary för några år sen och tycker de gör väldigt bra och prisvärda produkter, hoppas du blir nöjd! Jag har precis fått hem två nya serum som jag ska testa. Jag har gått från typ ”tvätta med tvål och smörj med hudkärm” till hudvårdsnörd haha!

      Ingen aning om det passar med din hudtyp, men jag ÄLSKAR deras niacinamide+zink. Använt i 5 år och den gör allt för min hy som är blandhy med gamla acnenärr etc ?

        Den verkar vara älska eller hata. Jag fick finnar av den, det var lite snopet när jag förväntat mig underverk haha!

          Det är tydligen vanligt att huden ”rensar” när man först börjar använda den. Kallas för ”purging” .

            Jag tror inte på purging. Gör det min hud gott använder jag den, finns så många alternativ att det inte är någon mening att fortsätta med något som ger försämringar.

              Purging är ju dermatologiskt fakta. Kan vara svårt stt skilja från en negativ reaktion dock så man får välja hur man vill göra, fortsätta och se om det går över eller ge upp direkt.

        Åh det är en av de serum jag precis ska börja med! Kul att höra att du gillar den!

        Känner på mig att jag nog kommer bli fast och prova allt 😉

      Du måste vara noga med att kolla vilka produkter som inte ska kombineras i samma rutin.

        tack för varningen! gorde testet som blev rekomenderad högre upp så går på det, blir jag frälst får jag bli mer insatt

          Kul! Vad fick du för resultat?

    mello ???

      Vad tycker du om bidragen hittills?
      Malou var ju samma som alltid- helt ok…
      Var det theoz eller var det Danny vi lyssnade på??
      Shirley lika mysig som vanligt!
      Omar var förvånansvärt bra!
      Men allra bäst var ju ändå Gynning ??

      Vad händer med Oscar ikväll? Hakar sig och kommer av sig hela tiden ?

        Så tråkigt. Jag gillar Oscar men det här gjorde han inte bra. Nervös?

          Eller hur. Och har typ sura uppstötningar hela tiden? Sväljer mitt i varje mening.

            Jag vill ge honom en kram. Fan vad han kämpar på ändå.

        Det verkar vara tekniskt strul!

        Vad håller han på med? Kollar aldrig mello, men vi gav det en chans idag. Det är det sämsta jag har sett och denna Oscar bör inte vara host för sånt här, då hans agerande är under all kritik. Noll karisma, extremt frånvarande och skämt som faller platt.

          Ja men vad gör han? Plågsamt dålig att lyssna på, läser allt innantill, sjunger och dansar fel, dåliga skämt och stakar sig i varenda mening, vafan?!

            Är han alltid såhär? ? Hur kunde dem anlita honom som programledare? Har GENUINT inte sett en sämre programledare på många, många år. Nästan så att jag tycker synd, för att det är så illa.

              Nä han brukar vara betydligt proffsigare än så här. Vet inte vad som hände ikväll.

          Tycker han var mänsklig och att skämten faktiskt för engångsskull var roliga. Kul att se någon som är mer vanlig än alla dessa som beter sig som robotar och levererar allt perfekt, men tråkigt. Tror absolut att han kommer hämta hem detta. Hejja Oscar!

            Skojar du nu? Han läste rakt av ett manus och sa vid en sekvens att ”jag är bara en robot som lyssnar på vad som sägs i micen”. Dvs han erkände själv att han betedde sig som en robott.

            Sekundärskämdes varje gång han syntes till på skärmen.

        Tycker synd om honom, han gör sitt bästa iaf och kommer säkert göra det bättre nästa vecka. Nu hade dom ju inte tekniken på sin sida.

          Fast orutinen märktes ju när han klappade igenom totalt. Big mistake att ha honom ensam.

        Haha förlåt men har alla i ÖS missat att Oscars nervöshet/klumpighet/tabbar var med flit? Det är en komisk vinkning till att det är första året mello kör utan Christer Björkman och är ”handfallna utan honom” ? tyckte det var svinkul! + nice med det lite nyare, mindre polerade greppet med artistporträtten på handburen kamera utan stativ, osminkad Shirley mm. Tycker det syns tydligt att nya produktionen jobbar hårt med att tvätta bort den polerade/stela skämt/konstlade fasad som varit så jäkla gammel-TV de senaste åren, kommer närmare publiken (särskilt den stora del av publiken som konsumerar mycket youtube och mer opolerad/personlig och okommersiell media). 10/10 imo, vilket lyft!

        Antagligen stressad pga av haveriet med appen.

      Vet inte varför men tycker alltid att Robin Bengtsson påminner om Homer Simpson. Kan inte sätta fingret på exakt vad det är, men något med hans skägg och fylliga läppar.

      Ha ha halabaloo

    Tips från coachen. Känsliga läsare varnas.

    När jag åker tåg har det alltid varit i andra klass. Spelar roll, liksom. Man kommer fram ändå. Meeen i går (ett X2000-tåg) fick jag en ny livsinsikt. Efter att ha följt dramat två rader framför mig i runt fyra timmar, med två vuxna och två, tre entusiastiska småbarn som skrek för fulla halsar (nära hörselskadenivå), klättrade på bordet, ner på golvet, sprang runt i vagnen och ”jag tror på fri barnuppfostran”-pappan (tänk Bingo Rimér med sina barn på speed) som försökte fånga in ungen, det var då jag fick en insikt.

    Insikten består i att jag kommer att fortsätta åka andra klass måndag till och med torsdag. Fredag, lördag och söndag, då kostar jag på mig att åka första klass. Min tes är att WT, stora barnfamiljer, människor från kulturer där man inte riktigt kan uppföra sig som folk, kärringar som satt på högtalarfuktionen på sin mobil så att det ska höras bättre, miffon som inte vill betala sin biljett, folk som inte sitter på rätt plats, de människorna köper inte en biljett i första klass. Där kan jag sitta och läsa min bok i lugn och ro.

      Okej, då vet vi dina tågvanor ?

        Tack för berömmet! ?

          Vilket beröm? ?

            Du är inte så haj på det här med ironi …

              Inte du heller…

      Va? Tog det så länge att förstå att dyrare biljettpris sållar och ger lugn och ro?

        Första klass är faktiskt inte alltid dyrare. Men ja, håller med. Åker alltid tyst vagn i 1 klass. De få gånger jag gått till bistron genom resterande del av tåget är det typ matrester på golvet, nån snubbe som halvligger med benen rakt ut gången, ungar som skriker och hoppar runt, stora sällskap som sitter och tjoar… ja, jag föredrar den lugna vagnen 🙂

      Kan tipsa om tyst vagn.

      Slutade åka andra klass för många år sen, av exakt den anledningen. Tycker dessutom det är trevligt i förstaklass. Alltid någon som börjar småprata med en t.ex.

        Nämen hujedamig. Man betalar väl extra för att slippa småprata ?

          Betalar extra för benutrymmet. Sitter jag bredvid någon okänd börjar den nästan alltid prata.

        Jag åker första klass just därför att ingen får för sig att prata med en där. Folk sköter sig själva och vill ha lugn och ro.

          Ja lugnt är det. Och småpratatet sker inte direkt hela resan.

            Aldrig varit med om småprat i första klass alls. Thank god.

              Då är det väl jag som ser trevlig ut? händer ovanligt ofta för mig. Allt från tanter till affärsmän.
              Roligaste var när jag hade lagt min telefon på bordet framför mig (plånboksfodral) och en man såg mitt kort till Volvo som jag jobbade på då. Det var inledningen till 1.5h samtal på tåget mellan Göteborg och Stockholm. Han var riktigt trevlig vill jag minnas. Han närmade sig pensionsåldern och berättade att han skulle lämna Sverige efter det och bosätta sig utomlands där han hade hus, minns inte exakt vart men något säger mig Cypern. Och så gav han mig livsråd, haha. Både om karriär och livet i övrigt.

      wtf

      Tur att du verkar vara så skön resenär ??

        Det var fler än jag som var rätt nära att gå fram till flumfarsan, och fråga ”Beror det här på dålig uppfostran, eller är det en mental defekt?”

        Om man är en tyst resenär, så är man väl en bra och skön resenär ?

      Tips från coachen: undvik allmänna transportmedel där du inte kan åka i första klass. Undvik köpcentrum, handla i små butiker, beställ hem det du kan så slipper man trängas med folk i typ matbutiken. Handla på saluhall brukar vara ok, annan samhällsklass där. Åk till resmål som kräver bil, gärna resmål med utomhusaktiviteter som syfte, typ vandring, kajak, långfärdsskridskor etc. Undvik äventyrsbad, nöjesparker etc.

        Där sa du något bra: utomhusaktiviteter. Man bör nog aktivt undvika Hornsbergs strand på somrarna, men annars stämmer det.

          Jag bor inte i Stockholm men vi har vissa stränder här i stan som jag aldrig skulle besöka… jag har märkt att vissa människor aldrig tar sig utanför staden och man därför kan njuta av sol och bad utan dem där.

          Nu är även Strandvägen förstörd sommartid.

            Bästa som hänt på
            länge!!! ???

      Jag åker alltid förstaklass! Så jävla värt pengarna, o det brukar inte vara så mkt dyrare.

      …Och det är därför jag äger bil! Orka resa bland WT/achmeds och annat skräp..

    Mello!
    Någon som tittar. Vad tänker ni? Vem håller ni på?

    Jag är mest irriterad över Oscar Zias beskrivning av att ha blivit känslomässigt våldtagen efter gårdagen genrep..

      Varför irriterade det?

        För att jag tycker inte man använder våldtagen i ett sånt sammanhang.

          Jaha?

      Hade tittat om inte SVT:s app hade kraschat.

      Jag har inte hört honom säga det. Men jag förstår vad du menar. Tycker inte heller det är ett ord att använda i såna sammanhang. Det är ett ord som inte ska avdramatiseras med tanke på allvaret bakom.

        Läste det i Aftonbladet. Det stod först i rubriken och långt ner i artikeln, rubriken är nu ändrad men citatet står kvar.

      Samma artister, samma typ av låtar, samma scener. Mello har tyvärr fastat i en loop.
      Själv är jag mest irriterad på de artister/låtskrivare/ansvariga för uttagningen som totalvägrar ge plats åt nya talanger. Vet inte hur många som vill höra Linda Bengtzing eller de andra för 10e gången när hon uppenbarligen inte vunnit de 9 första gångerna. Men vad vet jag ??‍♀️

        Idag var väl inte alla melloveteraner?

          ”Bara” hälften och det är nog så illa ?

            Låter väl rimligt ändå?

      Asså såg ut som Zia skulle kräkas under mellanakten om Skåne

      Jag är glad så länge inte Perrelli dyker upp i en boa för 38 lax

      Känns som en sån gemenskap att kolla på melodifestivalen. Ångrar redan att jag inte köpt hem något gott och kollat på det idag och fortsätter tills finalen varit. Men tycker det är så tråkigt, speciellt om man är själv, men blir ändå besviken på mig själv som inte kollat för känner mig lite utanför typ??

      Tänkte förra året att jag skulle kolla detta året, för såg Eurovision förra året och det var trevligt så ångrade att jag inte hade sett melodifestivalen, hade inte ens hört sveriges bidrag ?

      Rimligt att få ångest och ångra sig över känner jag?

      Tyckte synd om Oscar som blir ansiktet utåt när det blir kaos och teknik-strul ? Stackarn har inte vanan inne än att kunna improvisera när det blir fel! Tycker han gjorde det okej ändå. Låtarna? Mja, bara nr 6 var bra

    Hur svårt är det att få ur röd ton ur håret? Och hur dåligt är egentligen det att färga håret hemma vs frisören?

      Har färgat håret hos frisören några ggr men mest hemma. Ingen större skillnad förutom att frisören är lite mer noga då 🙂 Blekning är desto svårare få till hemma, där rekommenderar jag en frisör.

      Färga på hemma du. Min kompis som har jobbat som frisör brukar rekommendera mig vilken hårfärg som är bäst. Så jag köper bara på mataffären eller skickar efter från Lyko.

        Fast det handlar ju inte bara om att frisören är mer noga utan att hemmafärg ofta innehåller olämpliga mängder väteperoxid, ammoniak och andra kemikalier som frisörer inte använder i sin färg, alltså om man köper färdigpacketerad färg. Det sliter därför mer på håret att färga hemma med färg från typ Ica eller H&M, samt att färgen håller mycket sämre. Pigmenten biter olika genom hårstråt pga olämplig sammansättning kemikalier, vilket gör det svårare att byta hårfärg om du vill göra det någon gång.
        Vill du färga hemma så rekommenderar jag att du köper samma färg som frisören använder och mixar själv

      Askobinsyra och vatten ? tacka mig sen ?

        C-vitamin pulver. Men jäklar vad känsligt håret blev efteråt. Körde mask dag och natt i en vecka efter. Men det gula var väck iaf.

      Hamnade i modd men: nej färg från Ica är inte alls bra och röd färg är särskild svår att få ur håret. Färdigköpt färg är tillverkad att funka på ALLA, frisören blandar sin färg för att passa DIG och just ditt hår. Färdigköpt färg kan vara riktigt svår att få ur håret.

    Hej! Har ett problem. Min systerson (3år ish) slår min son (2år ish) hela tiden när de ses. Min systerson puttas, slåss och biter min son hela tiden, jag och min man måste sitta och vaka över vår son när vi ses för att han inte ska skadas. Min syster säger till sin son när han slåss, men inget hjälper.
    Har någon varit med om liknande och har tips på hur vi kan lösa detta och få min systerson att sluta slåss? Vi brukar ses varje vecka, och detta beteende har pågått i några månader. Men just nu vill jag inte längre träffa dem för att min son är livrädd för sin kusin… hjälp tack ??

      På förskolan där jag jobbar hade vi ett utåtagerande barn och det vi fick lära oss av specialläraren var att inte ge någon som helst uppmärksamhet till barnet som slår utan bara den som blir slagen. För även när man säger till barnet som slår så får han uppmärksamhet… ingen expert men det vi fick lära oss och det hjälpte barnet på förskolan och gruppen. Hoppas det blir bättre snart!

        Oj av allt jag läst om föräldraskap och barns uppförande tror jag absoluta motsatsen. Enligt böcker jag läst (och instakonton jag följer) så tror jag Systersonen utåtagerar för han behöver mer uppmärksamhet. Är ditt barn ’snällare/gulligare/roligare’? Eller är du en mer ’gosig/kramig/vara med och leka-mamma? Om tex du ger mer uppmärksamhet till ditt barn än vad systersonen får av sina föräldrar (eller dig) så är det vanligt att de kan börja vara dumma för att få uppmärksamhet även om det är dålig uppmärksamhet.

          Mitt tips är således att du och/eller din syster försöker rikta lite mer uppmärksamhet mot din systerson, kanske kan du ta med systersonen till ett annat rum en stund och leka bara med honom 5-10min? Det finns en teori som heter barnstyrd lek där den vuxna ska låta barnet styra leken, man ska inte ställa frågor eller berömma utan endast observera och imitera det barnet gör (om han bygger ett duplo-torn, bygg ett likadant torn och säg ’nu tog du den gula klossen och satte fast den högst upp på tornet’). 5-10min ska ge barnet massor av bekräftelse och känna samhörighet med den vuxna.

            Lästips: vad alla föräldrar borde få veta (de har instagram med samma namn) med känsla för barns självkänsla, ditt kompetenta barn. Instagram/podd som tar upp liknande är drbeckyatgoodinside (både insta och podd) och curious.patenting (insta).

          Jag syftade på just när det sker, alltså när han slå att man inte ska ”skälla ut”. Håller helt med att annars ska få uppmärksamhet! Vår dotter och hennes kusin (snart 3 år) kan bråka ofta speciellt när vi inte har en aktivitet (måla, bygga, spela spel osv) men upplever att ju mer de kan kommunicera med varandra och förstå varandras lek dessutom lättare har det blivit. Sen så har de haft en paus ifrån varandra under julen så de fick sakna varandra. Upplever att det hjälpte också.

            Jaha jag läste det som att ignorera den som slåss och tycka synd om/ge mer uppmärksamhet till den som blir slagen, men då är jag med på hur du menar och jag håller med!

      Ok, det har blivit makttendenser. Ni hökar över ert barn. Ungen är 3 år och 2. Tror inte riktigt de fattar vad sluta är / hårda ord. Lågaffektivt bemötande skulle funka bra

        En treåring fattar vad ordet sluta är.

      Positiv förstärkning, beröm när han leker snällt och avled när han slåss osv utan att bli arg, men mer ”vi bits inte, kom så leker vi x istället”. Barn gör ”rätt” när de vet hur man ska göra, och barn lär sig genom att göra rätt. Och jag tror lite som föregående att det kanske kan vara ett behov av uppmärksamhet i grunden. Men oavsett grundproblemet så tänker jag berömma och avleda istället.

        Håller helt med anonym 20:48. Just positiv förstärkning har min socionommamma präntat i mig sedan så länge jag kan minnas. Det funkar så bra!

    Är såå himla lycklig. Kontaktade en kvinnlig tatuerare vars konst jag beundrar ang en cover up tatuering. Vill tatuera över en gammal som ett destruktivt sjukt ex tvingade mig till när han lekte tatuerare. Har mått så dåligt över ”tatueringen” han gjorde och nu har den kvinnliga tatueraren svarat mig att hon kommer kunna göra en cover up med det motiv som jag önskar. Efter snart 20 år med denna fula påminnelse kommer jag snart ha en vackert riktigt litet konstverk som kommer få mig att le när jag ser den. ?

    Hoppas ni mår bra och får en fin kväll. Själv ligger jag hemma sjuk ?

      Härligt att höra. Att döma av dina kommentarer här verkar du vara en oerhört sympatisk person.

        Men tack fina du! ?

      Åh! Så härligt att få tatuera över med något vackert och eget! Vågar du säga vad du ska tatuera och vem det är? Jag älskar tatueringar

        Tack! Ja men verkligen! Har mått så dåligt över den och inte vetat vad som är möjligt att tatuera över heller. Så när jag fick svar att hon kommer kunna fixa det som jag önskade blev jag så lycklig! Erkantattooart heter hon på Instagram! Ska tatuera över en solros ?

          Var in och kikade. Kommer att bli jättefint!!

            Tack, jag tror verkligen det ?

      Är det du Nora?
      Hur gick det till egentligen med det där exet?

        Var frågan till mig? Tänker du på Nora här så nej. Jag kallar mig alltid trädgårdsmästaren här. Men vet att en Nora hänger här ibland.

          Ok mitt misstag. Ni använder samma blomma och skriver på samma vis.

            Hehe okej, jag brukar använda lite olika på mitt nick beroende på säsong och känslan ? ??❄️

        Nora här!
        Tack för att du tänker på mig ?
        Jag har inte smsat med mitt ex sen före julafton då mamma hämtade sista grejerna. Aldrig mått så bra som jag gör nu ? ha en fortsatt trevlig helg ❤

      Åh vad härligt. Gjorde själv en cover up för ett par år sen och det är bland det bästa jag gjort. Eller ja, som tatueraren gjort. Hoppas att du blir supernöjd med den nya. ?

        Tack ??
        Åh vad fint att höra att du gjort en cover up och blev nöjd! Har väntat så många år så att äntligen köra tag i det känns ??

      Hoppas du mår bättre snart. Styrkekramar 🙂

        Tack ?

      Hur är tatuerarens kön relevant här?

        För mig är det relevant då jag endast vill låta kvinnliga konstnärer/tatuerare sätta sin konst på min kropp. Efter vad mitt ex gjorde mot mig (tänker inte gå in på vad/allt han gjorde) så skulle jag inte vilja att en manlig tatuerare tatuerar mig. Så därför är jag väldigt glad att jag fått tid till den här tatueraren.

    Genuin undran, varför röker lågutbildade mer än högutbildade?

      För att de inte fattar bättre. Samma sak med läsk, Red Bull, mathållning, ekonomi.

        Ojdå vilken fördom? läser läkarprogrammet och hälften sitter med en energidryck för vi behööööver energi så mycket som vi jobbar

          Alltid in med ett ytterkantsexempel. Väldigt grattis.

          Men vet inte de som läser till läkare att det finns bättre alternativ än Red Bull? Koks, till exempel.

            Fultjack är väl en beprövad metod.

        Gode gud, jag är högutbildad med flera examen – dricker ändå red bull, läsk och käkar skräpmat ??‍♀️

          Menar du inte examrar?

            Examina eller nollplural är korrekt form.

            Självklart, examrar va det ju ! Pärleros-style

            ?

          Det kanske är bastugradsexamina?

        De förstår nog bättre men lågutbildade uppskattar escapism mer.

        mathålling e kanske ej så konstigt om de e lågutbildade har de säkert jobb med dålig lön o har ju räknigar som alla andra , antar då att de inte alltid kanske har så mkt pengar kvar vilket resulterar i de måste köpa billig mat tänker jag

      Kunskap, kultur, arv osv

      För högutbildade har gått igenom ett par år på universitetet och där finns det andra sätt att förlora livsgnistan.

        Och sedan dör man en långsam död. Tar typ 50, 60 år.

      Jadu…de flesta börjar väl röka i tonåren. Min gissning är att de som börjar röka i tonåren i många fall inte mår toppen, har det halvbra hemma, dåligt umgänge osv. Och många av de som börjar röka kommer då inte gå vidare och utbilda sig, inte pgs rökningen utan pga övriga omständigheter. Man gör ju liksom sällan tobaksdebut efter man är färdigutbildad…
      Så här va iaf fallet för mig. Hade det piss och mådde piss och började röka som 12-åring
      Men var trots det intelligent och är nu högutbildad. Slutade även röka 20 år senare. Men det va pga graviditet.
      Att tro att rökning (i sverige) handlar om okunskap är fördomsfullt och verklighetsfrånvänt
      Det finns inga barn som går i skola i Sverige som inte vet att rökning är dåligt

      För att de som var too cool for school på skolgården rökte för att vara tuffa. Sedan är de körda.

      vad grundar du detta på hoppas på svar

    Vad är ditt bästa loppis-/antikaffärs-/auktionsfynd? ?

      Har så många men måste nog säga min banan ljusstake är 10 av 10

        Bananljusstake? Du måste länka till någon bild på en sådan! ?

      Ett par oanvända Lego regnbyxor till min dotter för bara några få euro. Trodde knappt mina ögon när såg dem och la dem snabbt som attan i min korg. Blir fortfarande glad när jag tänker på det ?

        Haha perfekt ju! Bästa fynden är ju de man fortfarande blir glad av långt senare. ?

        Legobyxor?

      Den svenska historien, komplett i tio halvfranska band, för 400:-.

        Var tvungen att googla, men så fint! Hade jag också gärna haft!

      Inte mitt fynd, men en kompis köpte en liten staty hon tyckte var fin på loppis för en hundring. Visade sig vara ett äkta original av en namnkunnig svensk konstnär värd runt 100 000:-

        ???

        Hoppsan! Man får lov att gratulera. Kommer härmed köpa alla små statyer jag hittar för att maxa chanserna för ett sådant fynd jag med. ?

      Här kommer en underbar historia jag hörde i veckan om just ett sådant fynd. Den korta versionen:

      https://abcnews.go.com/GMA/video/arthur-pinajian-art-fortune-found-garage-york-man-18682520

      Den lite längre versionen:

      https://www.bbc.co.uk/sounds/play/w3ct1jxl

      Håll tillgodo!

        Åh min mobil låter mig inte se filmen, kollar när jag sitter vid datorn. Såg dock rubriken. ?

      Min absoluta favoritjacka, 10kr på Röda Korset!

        Guld ju! Hur ser den ut? ?

          Den är lite kall brun, fejk mocka utåt och fejk brun päls inuti. Stora fickor och lite stor i storleken, men den är så jäkla snygg! Passar till allt

            Åh låter superfint! Önskar du hade köpt den på typ H&M så jag hade kunnat knata in och köpa en likadan.

    Sluta spamma!

    Gervide

      Fungerar inte det längre? Tidigare gick det till moderering eller vad det heter, så att hon enkelt skulle kunna se det.

    Men GE DIG

      Men hur orkar ni ens bry er? Helt ärligt. Lämna henne bara utan att svara om det stör er så mycket.

    Nä nu skojar du väl!

      Ja precis. Är kanske inte ens personen i fråga utan någon som bara kopierat för att trolla?

    Acneärr! Någon som kan rekommendera en bra klinik i Stockholm som hjälper till att behandla acneärr?

    Slår två flugor i en smäll och frågar också om någon vet en bra klinik för permanent hårborttagning i Stockholm?

      Ett tips är att gå med i acnegruppen på fb och söka på acneärr, finns många inlägg i den gruppen!

      Jag började med dermapen 2019 (tror det blev 15 behandlingar totalt) i kombination med anpassade ansiktsbehandlingar och ja mina ärr har blekts men har inte försvunnit helt. Idag upplever jag min hy som extremt känslig och torr och när jag tränar blir jag extremt röd i ansiktet. Sedan upplever jag att jag fick ökad hårväxt i hela ansiktet. Ljusa långa fjun i hela ansiktet och mest på kinderna där vi körde djupare.
      Så mitt enda råd här: gör inte dermapen! Det förstörde min hy och det kostade sjukt mycket ?

        Tack!

        Men vad kan ta bort det istället? Bor i Göteborg och kollade runt lite men alla tycks använda Dermapen!

          Har du röda/bruna ärr eller gropiga ärr?

    Tror tyvärr inte du kommer klara testet ?

    Du fattar väl att personen skämtar.

    Jag är inte 20:19, men kan säga att du missade ironin …

    Använd tampong eller binda.

    Jag har en genuin fråga.

    När den här bloggen uppdaterasdagligen om bla Anna Book, My, Pernilla, Bianca och Gabriella. (Läst att det är mest de som fått mycket hat och kritik) Sen kommer vi till ÖS, där folk skriver hur dåligt dem mår, hur dålig deras relation är osv osv. Är dessa samma människor? Kan ni som känner igen er snälla svara? Varför har man ett sånt stort behov att spy galla på andra människor på internet?
    Tex du sitter där och mår dåligt denna kväll men för några timmar sedan satt du och skrev skit om My(ett exempel). Varför är det på det viset? Är det för att ni själva mår dåligt och är inte tillfredsställda så ni skriver som ni gör om andra? Kommer aldrig förstå.

      Tror knappast att det alltid är samma människor. Många är här endast för öppet spår t.ex.

      För att det är roligt.

        Roligt att klanka ner på människor? Mår du bra utav det?

          Ja, ganska. Dessutom heter det ”av”, inte ”utav”.

            Sorgligt liv du har. Stackars din familj som behöver stå ut med dig.

              Bästa Anna utav Book. Stackars din familj som behöver stå ut med dig.

            Kände du dig träffad av TS? ??

      Öppet spår förklarar ju en hel del när det kommer till hur det låter i de övriga kommentarsfälten tycker jag. Sen kan folk påstå att det är helt andra som kommenterar på öppet spår bäst de vill.

        Jaa men verkligen.. fick inga bra svar här så förmodligen gömmer sig trollen någonstans? vissa har det tufft och det är också en stor karma till deras liv även om dem har svårt att inse det.

      Men hur många skriver att de mår dåligt? Några få skriver men desto fler svarar. Tycker du överdriver rejält.

        Om du läser igen så ser du förhoppningsvis att jag aldrig nämnde hur många som skriver att dem mår dåligt. Så din ”tycker du överdriver rejält.” kan du dra någon annanstans?

          Anna är det du som spammar? Dem?

    Om du inte kan använda ”de” och ”dem” korrekt, så är det dessvärre kört för dig. Handhjärta.

    Har ni hämnats på ett ex på ett ”kul” sätt? Med kul så menar jag ett relativt harmlöst (och ja omoget tbh men yolo) sätt som gör att man får ut lite av sin ilska på personen. Hörde en podd om en person som beställt hem vuxenblöjor till sitt ex som var värsta mansbebisen, t.ex. Såna exempel!

      Jag signade upp mitt otrogna ex på en jävla massa porr spam.

        Hahaha roligt

      Ja eller jag tyckte det var kul iaf. Mitt ex som är psykopat och utsatte mig för en hel del hämnades jag på. Befogat kan jag lova med tanke på allt han utsatte mig för. Jag skaffade ett fakekonto och låtsades vara en annan tjej och chattade med honom i ett par månader. Sa att jag hade ”telefon skräck” så vi pratade aldrig IRL. Han öppnade upp sig en hel del och blev ”kär” i henne. Fick honom att ta tåget till Sthlm från en annan stad många timmar bort. Lovade han skulle få tillbaka pengarna för resan och få pengar tillbaka då han eg var pank. Satte honom på senaste tåget så han blev kvar i staden över natten (inga tåg gick hem förändra dagen efter). Det var kallt och vinter och han hade inga pengar eller någonstans att ta vägen. Sen ringde jag upp honom och frågade hur det kändes att bli blåst.

        Haha, bästa!!!

        Alltså det här är det bästa jag hööööört! Extra fint när du verkar så go och trevlig i öppet spår – då fattar man verkligen att han fick vad han förtjänade!

          Oja, han fick vad han förtjänade. Är ingen hämndlysten person annars. Men jag behövde för min läkning ge igen. Han har ändå kommit undan väldigt lindrigt. Det där kan få mig att skratta åt skiten idag. Att han blev så betuttad i den där påhittade tjejen också är bara för kul.

        Fy FAN vad go du är! Skrattade gott åt detta. Helt rätt ❤️

          Haha, kul att så många år efter detta kunna glädja andra åt min hämnd mot exet ❤️

        Vågar ändå om han var psykopat…

          Ja han ÄR psykopat. Jag är inte personen som slänger med diagnoser hur som helst. Och jag behövde ge igen, för min skull. Hade inget att förlora på det då och var inte rädd för honom mer. Idag skulle jag inte våga samma, men nu har jag också något att förlora.

      Haha, har inte hämnats på ex, men absolut på min nuvarande sambo efter diverse gräl. Den roligaste gången var inte ens med flit. Han hade varit i väg en natt och lämnat sin väska i bilen och hade ingen tandborste på kvällen. ”Kan jag ta tandborsten som ligger här?” ropar han från badrummet. ”Ta vad du vill!” svarar jag surt pga tidigare bråk, allt hans fel ofc. När jag går in i badrummet en stund senare inser jag att han borstat tänderna med en gammal tandborste som jag brukar använda vid städning, speciellt för att ta bort all brun gegga från silen i handfatet. . . .Hehehe!! ????
      Andra gånger brukar jag pausa/mutea från min telefon när han kollar på andra teven. Mycket underhållande, särskilt åren innan han förstod att det var jag som gjorde det! ???

        Nej men nääää. Hade fan amputerat munnen om jag råkat använda städtandborsten.

        Räknas det som hämnd om det inte var med flit?

        Det senare låter mer som ett prank.

          Om jag hade berättat för honom var tandborsten varit hade det nog räknats som hämnd iallafall! ??

            Vad hade han gjort för att förtjäna det?

        Schysst.

      Ibland är det bara så kul att vara barnslig. Det ger en liten skön känsla iallafall.

      Var bara en liten hämnd, men en kille som lekte med mig och mina känslor, han visste att jag var så kär i honom och det utnyttjade han (han var runt 20 och jag var nog 17). En kväll på stan träffade jag hans kompisar och en av kompisarna frågade om det var sant att vi hade gjort det ena och andra i sängen. Han hade skrutit och hittat på för sina kompisar.

      Jag sa att det tyvärr inte var sant. Att jag SÅ gärna hade velat haft sex med honom men att han inte fick upp den. Jag drog till med lite mer grejer och hans kompis trodde på allt.

      Nåt år senare stötte jag på killen jag hade varit kär i. Han sa att han hade blivit så tråkad av sina kompisar av det jag hade berättat ? Men han skrattade och erkände att han hade förtjänat det efter hur han hade behandlat mig. Det kändes så bra att höra att han faktiskt fick igen lite.

      Mitt ex gav ut en bok (egenutgivning, eller vad det heter), så jag letade upp den på sidor där den gick att recensera och skrev ett flertal extremt negativa recensioner ? Den har inte toppbetyg just nu om man säger då ? (Och ja han var en otrogen idiot).

      Det finns en sajt, jag har glömt bort namnet, där man skriver in e-postadressen till den man vill mosa till litet. Sedan sprids e-postadressen aktivt till de typ 1 000 största av de som skickar ut spam. Det ramlar in hundratals mejl varje dag. I flera år.

        Den sajten skulle jag vilja veta namnet på. Gärna med länk.

        Jag vill också veta vad den heter!

      Det här var ett tag sedan, men tevesladden (antennkabel?) eller vad det heter gick från mitt vardagsrum in till grannens vardagsrum. Grannen = italienare med ett stort fotbollsintresse. Jag = rätt uttråkad. Det var någon sorts direktsänt VM, där Italien spelade. Så fort det var nära att bli mål för Italien drog jag ur grannens antennkabel ur mitt kabeljack. Grannen skriker. In med sladden, ut med sladden. Hela matchen. Det var roligt.

        Hahahahahahah! Exakt min humor ???

        Nej fy vad taskigt! Hoppas han fick hämnd på dig, eller så får vi hoppas på karma. Så jävla onödigt.

          Humorlöse tönt.

        Varför hade du grannens sladd i ditt vardagsrum?

          Flerfamiljshus byggt på 40-talet, tre våningar, två trapphus. Antennkabeln gick från vinden ovanför trapphus 1, ner till våning tre, sedan ner till våning två och ett (tak till golv). Tror att det var enklare att bara borra genom väggen mellan de båda trapphusen, än att dra kabeln från vinden två gånger.

          Det var ett tag sedan jag sålde min lägenhet. Jag har sett den på Hemnet ett par gånger sedan dess, och det är fortfarande samma kabellösning …

      Skulle lämna tillbaka mitt ex’s nycklar till hans lägenhet efter att det uppdagades att han varit otrogen. Så han fick tillbaka dem i en ask med surströmming??

      Jag lämnade ett ex genom att tömma hela lägenheten medans han var på jobbet. Han visste inget om det alls, avslutade med att skrubba toan med hans tandborste. Lämnade tandborsten och hans säng bara. Sen drog jag till Norge så att han inte skulle kunna få tag i mig. Tycker det var modigt av mitt 23-åriga jag eftersom han alltid sa att enda sättet jag skulle lämna honom på var i en svart liksäck. ?‍♀️

        Åh fy vilken läskig kille. Väldigt modigt av dig!! ??

        Jag skulle ha stoppat in tandborsten i mitt currykryss, tagit en bild, och sedan sköljt av det värsta. Efter några månader skulle jag skicka över bilden till honom.

      harmlöst? nej….tar korta biten….han va ett psyko till sambo och allt annat än snäll han bör sitta inne. fick veta att han va tränare på nån kampsport klubb, och maila ägaren o sa de är väl ej lämpligt att ha en kvinnomisshandlare o vå==man som tränare, han blev bannad från alla klubbar i stan o ägaren hade fått andra varningar från andra människor med

    Hade jag varit medlem hade jag nog inte velat berätta det längre, så som det tjatas tyvärr. Utgå från att samma personer läser här. Fick du inte ditt svar första gången, eller om du ”bara” fick svar från någon som inte varit på plats fysiskt så lär du inte få bättre svar 7e gången. Internet är oändligt, testa någon annanstans.

    Hej!

    Någon som har tips på ett bra smyckeskrin/förvaring för smycken? Har noll koll på vad jag har nu och alltid ett örhänge som är borta eftersom jag saknar bra förvaring/översikt ?

      Kolla på Svenskt Tenn.

      Jag har mina i en tvåvånings-akryllåda från Muji med sammetsfack inuti, av olika slag. Finns massa varianter och storlekar. Exempel: https://www.ahlens.se/Mode/smycken-klockor/smyckeskrin-591760/muji-velour-forvaring-3×5-16x12x2-5-cm-gra-f1e0cc66b63c41d8adb993cc0a1190ae/

      Ja min syster har ett skåp som man öppnar dörren på. Där ryms mycket smycken. Kolla på smyckesskåp. Många står på vem men hennes sitter på väggen.

        Menade står på ben!

    Vad är det första ni ska göra från och med den 9:e februari när restriktionerna släppts?
    ????

      Ingenting jag inte gjort de senaste två åren (förutom att åka till jobbet). Jag kommer inte att besöka biografer, konserter eller liknande förrän till sommaren och jag brukar inte ströshoppa eller träffa några större skaror vänner i vanliga fall heller. Men det ska ändå bli skönt att slippa restriktionerna!

      Hitta på ny ursäkt till att inte behöva umgås.

        Prova att säga nej? Sorgligt att man behöver en pandemi för att inte behöva umgås.

      Tävling nästa helg i min idrott.

      Inget annorlunda än vad jag gjort hittills i år. Kommer vara lite försiktig ändå. Viruset försvinner inte bara för att det blir den 9 februari.

      Vara extra försiktig med att vara nära folk eftersom smittan skenar och det kommer ju inte gå åt rätt håll nu ?

      Vet inte? Har typ levt som vanligt. Shoppat, gått på restaurang, aw med jobbet, rest, träffat vänner (så länge vi alla varit friska) träffat mina föräldrar som vanligt då vi alla är vaccinerade. Mina barn har gått i skolan som vanligt och även kalas har vi haft (i mindre skala men ändå) så vet ärligt talat inte.

        Oj. Jag blir förvånad varje gång jag läser nåt sånt här. Jag och min man har jobbat hemma i 2 år, barnen har pluggat hemma ca 1,5 år. Vi har firat jul, födelsedagar, påsk själva. Inte träffat föräldrarna för att man inte ville smitta dem. Vi har inte haft kalas eller gått på aw eller resturanger, inte rest nånstans. Men jag är glad att vi gjorde vårat bästa iaf, men man blir ju lite less på dem som levt som vanligt och inte fattar nånting ?

          Inte ens under vår/sommar när smittan gick ner massor och det fanns massa möjligheter att umgås?

          Vet att det är fel av mig att ”bry mig” och att jag bara borde scrolla vidare men kan inte låta bli att bli provocerad av folk på ÖS som alltid ska rabbla upp allt de inte har gjort i två års tid.

            Jo, vi firade jul, nyår, alla födelsedagar, påsk under våren och sommaren ?
            Scrolla på du, det ska jag. Folk på internet gällande Corona är ofta så himla störande.

            Ja folk här är ju så D U K T I G A hela tiden!
            Jag har inte skött mig exemplariskt, men jag har ändå varit uppmärksam och försiktig. Har ändå inte varit sjuk, inte ens förkyld, så hittills har det gått bra att leva nästintill som vanligt.?‍♀️

          Alltså har jobb som kräver att jag är på plats(psykiatrin) så att jobba hemifrån är ingen möjlighet för mig. Vi har varit på Aw men respekterat rådande restriktioner (8pers vid samma bord) mina barn är 8 och 10 och har aldrig haft distansundervisning. Restauranger har ju varit öppet som vanligt? Samma sak med affärer och shoppingcenter. Sen har man ju tänkt till och minimerat riskerna så gott det går men om alla hade tänkt och levt som du hade ju ekonomin varit körd i botten. Många fler hade förlorat sitt arbete. Man måste ju lära sig att leva även mitt I en pandemi. Att stänga in sig och sina barn kan påverka den psykiska hälsan värre än att genomgå en infektion orsakad av covid.

      Vad är det som du kommer kunna göra den 9e som du inte kan göra nu? Enda jag kan komma på är att krogarna kommer ha öppet längre ??‍♀️

        Konserter.

      Äntligen gå tillbaka till kontoret.

      Öppna förskolan börjar förhoppningsvis igen så jag kan ha social träning med min ettåring?❤️

      Gå runt i tunnelbanevagnen på morgonen och hosta folk i ansiktet.

      Jag ska slicka på ledstänger.

        Ingen minns en jävla fegis. Du ska såklart slicka på spolknappen på offentliga toaletter.

          Eller pussa på alla barn som går på ”Förskolan Grönsnoret”.

            Själv tänkte jag boka en resa, men vi är ju alla olika! ??‍♀️

      Kommer nog inte drastiskt ändra allt… vi får väl se hur utvecklingen blir.
      Har just iof fått Corona… lite nöjd ändå att jag klarade mig i två år…

    Någon här som testat LPG-massage? Vad tyckte ni?

      Meningslöst. Jag gjorde det efter en fettsugning. Betalade 8000 för typ 12 behandlingar. Visst det var skönt, men fyllde ingen direkt funktion. Kunde lika gärna bett min man massera mina lår och sparat 8000…

        Är det därför Bianca gör den typen av massage?

    Mello börjar och snart är våren hääääär! ? Sjukt seg vinter det varit.

      Och den är lång ännu. Iallafall där jag bor. Säkert 2 1/2 månader innan man ens kan fundera på att ta fram cykeln. ( Jag tar fram den när det är barmark).
      Men nog bara nån månad till innan man kan sätta sig i lä och känna solen värma i ansiktet.

    Frågor

    Såg fram emot Öppet spår, hade en sak jag ville diskutera men nu är jag aptrött så orkar inte och minns inte ens vad det var ?
    Tänkte även se en bra film ikväll men för trött för att koncentrera mig och vill bara sova, tråkig lördagskväll.

    Ville bara klaga lite och ni får gärna tycka lite synd om mig??

      Jag tycker synd om dig! ? jag glömmer också alltid vad jag vill ta upp på ÖS ?

        Tack?
        Så konstigt hur man kan tänka på det flera gånger samma dag men ändå glömma? önska även det började tidigare, är så trött kl 20 ibland ??

          Skriv ner I anteckningar nästa gång så har du det, redo att klistra in?

            Det har jag gjort ibland, men tänker ofta ”det behöver jag inte skriva upp, klart jag kommer ihåg det” ?? eller att jag inte orkar/hinner skriva ihop något just då så tänker jag kommer ihåg så jag gör det sen?

            Gör ett nytt försök på onsdag. Om tant inte är för trött kl 20. // 30åriga tanten ??

            Haha då tar man ändå öppet spår på allvar???

              Äsch. Man glömmer inte iaf. Skriver ner alla mina tankar där, inte för att ha något till ös iofs utan överlag.

    Är så trött på allt snack om Nils van der Poel innan han ens börjat tävla i OS. Killen är skitduktig men alla sporttokiga gubbar som avgudar honom och hans sjuka träningsrutiner är så tröttsamma när de pratar som om han vore världens åttonde underverk. Nils håller på med en jätteudda sport där konkurrensen inte direkt är mördande men något är det uppenbarligen med honom som får gubbarna att tända till?? Rätt åt dom att hopplandslaget vann bragdguldet.

      Stör du dig på allt annat snack om duktiga idrottare också? T.ex Duplantis?
      Herregud.

        Har inte sett samma dreglade från medelålders män runt Duplantis, så nej. Han vann ju förövrigt vunnit sitt OS-guld och förtjänade hypen då.

          Har inte sett några dreglande medelålders män nu heller.

            Då läser du inte sportsidorna i de stora tidningarna alltså.

              Åjo. Men upplever inte dregel.

      Håller med dig angående hopplandslaget. Nils sov under idrottsgalan och skickade dit sina vänner vilket är fine men hans kommentarer dagen efter gjorde mig irriterad. Han sa att han inte brydde sig om priserna han vann… då förtjänar man inte att vinna tycker jag

        Du läste bara rubrikerna va? Han sov för att han skulle ställa om tidsrytmen inför OS, han brydde sig inte för att han inte tyckte man kunde ställa en prestation mot en annan men han var väldigt stolt över att fått så många röster i Jerringpriset. Jag gillar honom skarp, han vågar gå sin egen väg och det verkar funka för honom. Och då är jag inte en dreglande medelålders man ?‍♀️

      Med tanke på att han som kom tvåa slog IS rekordet först så är nog det ganska hårt motstånd. Grattis till guldet Nils. Men visst är det tröttande att journalister skall haussa upp vissa innan tävling för att sedan skrika om fiasko om inte Sverige tar medalj.

    Det mest överskattade bakverket?
    Semla. Är så less på att se dessa överallt på instagram.
    Ert mest överskattade bakverk/fika?

      Tårta?

        Alla tårtor eller nån särskild?

          Alla. Varför geggar man ihop kräm, sylt, grädde, bär etc etc på sockerkaka??

            ? Tack för svaret.

      Prinsesstårta och alla bakverk med för mycket grädde och kräm. Samt ALLT med fondant, sån där jäkla sockerpasta. Och smörkräm…särskilt som frosting. Det bara smakar sött smör.

        Det kan jag hålla med om. Mycket grädde får mig att må illa också. Tycker att sockerpasta är riktigt äckligt, det växer i munnen när man äter det. Liksom som tjock massa.

      Äppelpaj

        Ja äppelpaj är ju riktigt menlöst.

        Äpplepaj är gott, men äpplekaka däremot, blä!

          ÄppELpaj och äppELkaka.

            Svensk ordbok:
            äppelkaka äppelkakan äppelkakor
            även
            äpplekaka äpplekakan äpplekakor

              De har fel.

            Bryr mig inte. Där jag kommer från säger man så och kommer aldrig lära om min vokabulär. Det är inga vanligt förekommande ord i skrift för mig ändå så jag skiter i om det inte är korrekt svenska de få gånger jag skriver det och risken att jag skulle behöva använda orden i texter där språket spelar roll är extremt liten.

            Blir ÄPPLEmos på frukostgröten nu!?????

          Rabarberpaj > äpplepaj

            Rabarberpaj❤❤❤ mmmm, gärna knäckig sådan, dränkt i vaniljsås. Åh?

      Marsipangrisar, så äckligt.

        Ja det håller jag med om. Smakar bara socker. Sådär att det knastrar mellan tänderna.

      Allt man köper färdigt i butik. Allt är gigantiskt.

        Tycker du inte om nåt i affären? Finns ju längder och annat du kan skära själv.

          Längder! De är sjukt överskattade.

          De är oätbara dagen efter pga torkat ut så tack men nej tack.

      PEPPARKAKOR!! Usch

        Håller med!

      Kanelbullar. Så TRÅKIGT bakverk, förstår verkligen inte hypen.

      Billig hembakt kladdkaka! Sådan som är för rinnig, har för mycket socker, och chokladen består av ögonkakao. Pricken över i:et är en klick totalt smaklös grädde till. ?

        Kladdkaka är bäst när man precis har svept smeten förbi en ugn. Mums.

        Tycker precis tvärtom, kladdkaka gjord med choklad är alldeles för sötsliskig.

          Ska vara riktigt mörk choklad. 🙂

        Vad ska det vara för kakao istället?

          Mörk blockchoklad.

        Några droppar pepparmyntsolja i grädden gör underverk. Mörk choklad och mint… Mmmmm…

      Humble pie.

      Pannacotta. Spelar ingen roll vad folk lovar. Smakar bara stel mjölk.

        Jag tycker det smakar gröt ?

      Vaniljdrömmar

    Vilket märke har de bästa underställen? Inte för varmt eller tjockt.

      Har ett från Helly Hansen, köpt 2007 och verkligen välanvänt, men det håller än.

      Icewear! Jag fick en T-shirt i merinoull förra vintern som jag älskar så I höstas köpte jag långkalsonger också. De är lagom varma och tunna och följsamma.

        Meh! Jag skrev fel, de heter ju Icebreaker! Kom på det nu när jag såg att någon annan skrivit samma längre ner. Lite dyra men verkligen bra!

      Uniqlo

      Outnorths eget märke som jag inte minns namnet på. Börjar på u

        Urberg

      INTE Kari traa iallafall. Sitter illa och dålig kvalitet. Va hål när jag köpte och börjar bli ett till trots lite använda

        Håller med! Usel passform, särskilt om man inte har en pytteliten rumpa – då räcker brallorna liksom inte upp till midjan där bak, sjukt oskönt. Och kvaliteten lever verkligen inte upp till priset.

      Icebreaker. Värt varenda krona.

    Era bästa övningar för/tips för att få kontakt med triceps?

      Behöver jag med veta? Gör yoga så någon gång kanske mina gäddhäng försvinner haha.

        Om du gör yoga är ju chaturanga jättemkt triceps ? se till att ha armbågarna nära kroppen riktning bakåt.

          Jag gör oftast Hatha-yoga och just den rörelsen är inte med där men finns väldigt många andra då man ska hålla posen stilla under en lång period också. Jäklar vad det känns överallt ?

      Sitt på en bänk, sätt händerna på kanten på vardera sida höft (med fingrarna riktning framåt), sätt fötterna en bit ifrån bänken och sänk ner rumpan/kroppen mot marken och tryck upp med hjälp av armarna/triceps. Rumpan ska vara nära bänken och det blir jobbigare ju rakare ben du har. Lycka till!

      Den enda övningen som jag får sån sjuk träningsvärk i triceps är denna: TRX tricep extensions. Googla! Och testa! Sinnessjuk.

      Bara ring honom?

        Hahahahaha dog ???

    Har en knöl som är lika stor som en ärta mellan bröst och armhåla. Jag kan rulla den som en kula mellan fingrarna och den känns lite gummi aktig när jag trycker på den. Har hållit koll på den under några månader men den har inte växt sig större. Någon annan som har haft liknande?

      Låter som en lymfknuta. Säkert inte farligt men bra att du har lite koll.

      Jag har en i låret och en på halsen. Den på halsen har läkare vid två olika tillfällen känt på men sagt det inte är någon fara (vet inte hur de kunnat avgöra det?)

      Den i låret fick jag remiss till sjukhuset för att kontrollera med ultraljud. Visade sig vara en fettknöl.

      Mitt tips är att boka tid på vårdcentralen, det är alltid bättre att kolla upp saker man funderar över.

      Jag har flera. En blev full med var och en natt gick den sönder. Jag måste röntga brösten.

      Alltså, alla knölar bör kollas upp!

      Jag fick efter vaccin! Är du vaccinerad mot covid?

        Sluta sprida desinformation tack.

          Eeeh den biverkningen är känd och en googling bort?

            Stackars.

              Vad är ditt problem? Det är fortfarande bra att vaccinera sig, men man får väl ändå berätta att det är en biverkning om någon oroar sig?

        Fast de har konstaterat att det stämmer, att man kan få svullna lymfkörtlar i armhålan på sidan man vaccinerades, framförallt efter 3:e.
        Jag fick med, var kvar i ca 10 dagar. Reagerade inte på det pga just vaccinationen och rapporterade inte in (som säkert många andra), tror det finns fler som får än vad som registreras.
        Inget som skulle hindra mig att ta nästa dos direkt.

      Kolla upp den. Har haft en knöl i armen som jag låtit vara i flera år. Nu äntligen har jag kollat upp det, det är troligen bara en fettknöl men har fått träffa flera läkare och de har verkligen engagerat sig så bara gå til vårdcentralen du

    Hallå allihop som skrivit om vi tror att er jobbarkompis är intresserad av er.
    (Brukar vara såna frågor varje vecka).

    Kommer tyvärr inte ihåg några nick på er. Men hur går det? Kan ni inte berätta? Har det hänt mer?

      Jag är nog en av dem, även om jag inte är så glad i att han visar intresse.
      Berättade för min dejt igår vad denna killen håller på med och han blev nästan arg. Inte på mig utan på omständigheterna (kan inte gå in djupare).
      Men killen i fråga försöker fortfarande, men jag har lyckats skapa distans och jag hoppas att jag kan fortsätta med det. Så det som hänt är att jag tagit avstånd och han kanske har börjat fatta, litegrann. Även om han så sent som i tisdags sa ”hade jag varit lite yngre hade jag inte låtit dig vara ifred”.

        Det där låter dock inte helt ok… Om du sagt/visat att du inte är intresserad och han fortsätter ändå så skulle jag ta upp det med närmsta chef faktiskt.

          Ja jag vet, men det är lite omständigheter som jag inte vill gå in på. Men jag vet ju att det är ett alternativ, och kanske måste jag ta det alternativet så småningom.

          Göra något med mig är jag dock säker på att han inte kommer så jag är inte rädd.

            Säg till på skarpen och säg även att du tar det vidare om han inte slutar!

              Ja jag vet, det är nästa steg, redan funderat ut det så det är med i planeringen. Får se vad han säger kommande vecka då vi kommer ses dagligen på jobbet. För säger han inget kommer jag inte säga något.

                För anteckningar över saker han säger om det känns lättare att ta upp den med chefen än att säga till honom. Detta kan göra att man kännner att man har mer på fötterna när man kan komma ihåg fler konkreta exempel, omfattning, hur ofta det sker osv

        Men fy vilken äcklig kommentar av din jobbarkompis. Behöver du jobba med honom ofta?

          Aldrig, faktiskt, vi är på olika avdelningar, men vi ses i matsalen och han kommer gärna och hälsar på oss då han är ensam borta hos sig.

          Aldrig, faktiskt, vi är på olika avdelningar, men vi ses i matsalen och han kommer gärna och hälsar på oss då han är ensam borta hos sig

            Vad skönt det iallafall. Men ändå inte en okey kommentar.
            Va inte rädd ta upp det med din chef om det fortsätter. Man ska inte behöva stå ut med skit för nån kåt gubbe inte kan hålla tyst.

        Är han mycket äldre? Har varit i en liknande situation med en väldigt påstridig kollega och som inte lyssnade när man sa nej. Inte okej någonstans. :/

          Han är 13 år äldre, för mig är det mycket. Dock märks det inte, vet inte om det är jag som är mogen eller han som är omogen.

    Specialpedagoger, vad har ni för lön? Ingångslön och sen lön efter antal år?

      43,200

        Det ska givetvis vara en punkt och inte ett kommatecken ?

          Det ska givetvis vara ett mellanslag, inte en punkt.

          ??? förstod, hur länge har du jobbat för att få den lönen?

    Jag har precis börjat på nytt jobb och har så mycket social ångest. Första veckan gick bra men sedan tog mitt sociala beslut helt slut. Nu i veckan har jag hållit mig mycket för mig själv och inte deltagit i spontana aw:s eller fikastunder för att jag varit så trött och nere. Nu ska vi iväg på kick off/konferens och jag vill verkligen prestera bra socialt men är rädd att jag inte kommer orka hålla den sociala energin uppe.
    Vad tycker ni om nya kollegor – är det ok att vara blyg i början? Eller drar det ner det första intrycket väldigt mycket?
    Har ni några tips på hur jag kan hushålla med min sociala energi under en ca 3 dygns lång konferens?

      De flesta nya ligger väl lite lågt i början. Jag reagerar mer på nya som brakar in och tar över. Avbryter och tar mycket plats.
      Det finns ju förstås alla däremellan. Tror inte du behöver oroa dig.

        Lite tips.
        Försök få eget rum.
        När den gemensamma middagen är slut och folk börjar dricka och dansa så smyger man undan.
        Paus på dagen så ta en promenad ute.
        Var med i diskussioner på konferensen men tillåt dig själv att vara tyst vid lunch och fika. Det finns andra som kommer stå för snacket?
        Går det så var gärna ledig dagen efter ni kommit hem.
        Ta hand om dig, det är bara ett jobb som inte skall dränera eller äta upp dig!

      Jag är alltid helt slut de första veckorna på ett nytt jobb, det är helt normalt. Det tar mycket energi att prestera. Dessutom brukar imposture syndrome dyka upp då. Ingen kommer tycka det är konstigt om du inte hänger med på allt.

    Nån som kollar på Mello ikväll? Ser så så så framemot att se Oscar Zia i Sandra Beijers serie i vår. Men verkade han må dåligt eller nåt för såg ut som han kväljde väldigt ofta när han pratade? Skulle man själv säkert gjort pga nervositet joförsig..

      Jag tänkte på det i början, han hade liksom hakan neråt och svalde massor

    Bregott eller Lätta?

      Becel, veganskt

        ?

        Oj vilket liv det hade blivit om valet hade stått mellan två veganska alternativ och någon hade nämnt ett animaliskt smör ? absolut inget illa menat, becel funkar på mackan men bara ett konstaterande.

          Tänk om någon svarat att de ville ha små späda barn på mackan???!!

        Vad jag vet är inte kroppen anpassad för den mängden vegetabiliska fetter. På stenåldern hade vi inte becel, bara riktigt smör.

          Hur mycket becel äter 21:14?

          Jag äter smörgås typ en gång i halvåret. Tror smöret är rätt så irrelevant då.

            Ja, det vore bra med tanke på läkare som varnar över att lättmargarin serveras på skolor.

          På stenåldern hade vi inga mejeriprodukter överhuvudtaget för vi levde fortfarande som jägare/samlare fram till åtminstone den yngre stenåldern i Sverige. Däremot har vegetabiliska fetter alltid ingått i vår kost eftersom nötter var enkelt att samla och förvara.

            ”Den mängden vegetabiliska fetter” ?

            Lättmargarin med omega 6 har länge varit ifrågasatt ty kopplingen till hjärt-kärlsjukdomar.

      Bregott, havssalt! ?

      Bregott förstås. Alltid så rena produkter som möjligt.

      Vem i helsifyr äter margarin 2022

      Bregott. Lätta är så äckligt ?

      Bredbart vegan, mycket gott.

        Bregott extrasaltat

      Lätta ??

      Bregott för i helskotta!

      Riktigt smör.

      Alla som äter animaliskt smör/margarin luktar illa ur munnen!! Så äckligt!

        K, du stinker kloak hela du. ?

      Bregott extra saltat

    Hela min familj är covidpositiva. Jag är den enda som har förkylningssymtom och är negativ! Vad är det här?

      Har du tagit ett hemmatest så visar det förmodligen fel. De gör ofta det.

      Gör ett nytt test imorgon. Var tredje visar fel.

        Hur kan du säga att var tredje visar fel när TS inte har nämnt vilken leverantör det är på hemtestet? Det är stor skillnad på dem.

      Du kanske testade dig ”för tidigt”? Min sambo testade positivt, jag negativt. 3 dagar senare var även jag positiv

        Jag testade direkt på fredag morgon när jag blev sjuk under torsdag kväll och blev positivt. Inget hemtest dock

      Jag pcr-testade samtidigt med familjen då det är skolbarn och samhällsviktiga jobb. Hemmatesten litar jag inte alls på.? känns så tröttsamt. Snart 2 fulla år med pandemi och familjen har aldrig varit friskare och vi har följt alla restriktioner. Nu kommer smittan hem med barnen från skolan ? tack för engagemang

        Nån gång måste man få det lika bra nu när det är mild variant

        Kändes som det var omöjligt att inte få det denna gång om man var bara lite ute bland folk. Fick det oxå nu och har vart hur frisk som helst de senaste två åren

      Om du har snabbtest, skrapa i halsen även om det står att man ska göra det i näsan.

      Ger mer tillförlitligt resultat. Jobbar inom vården och vi har alla börjat göra så!

    Jag är ledsen att göra er besvikna men det är inte jag som startat tråden. Det är ändock lite roande att läsa alla svar.

    /The real Lovisa ?

    Om du vann på Triss, 30 kronor i månaden i 30 år, vad skulle du göra då?

      Köpa en ny trisslott varje månad och hoppas på en större vinst…

      Unna mig själv två dubbla cheeseburgare i månaden på Donken.

      Jag skulle resa mera. Tex mexico och Sardinien. Och Disney World i Paris.

        Hmmmm

        För 30 kronor?

        Hahahaha ?

        Sitter med en sovande bebis på mig och försöker låta bli att skratta högt ???

          Tänker på europtrip när en arbiter får typ 50 pence och går upp till sin chef ”I quit” ???

      Delat med mig till barn och barnbarn, unnat mig en guldkant på vardagen!

        Vad för guldkant hade du fått för 30 kronor efter att barn och barnbarn fått sina delar?

          Om alla får 5 kronor var så har jag 5 kronor kvar till guldkanten.
          Jag hoppas du förstår att jag skojade, frågan var ju väldigt konstig?

          Alla får varsin piggelin. Det är ändå den godaste glassen!

            Det var nog senast på 90-talet man fick en Piggelin för en femma (har jag insett på senare år när jag ville köpa en billig glass till barnet), tyvärr.

        Skrattar!

      Inte märka det.

      Vad värdelöst…

    Har någon astmatiker haft covid efter tre sprutor? Hur gick det?

    Jag har ett akut sug efter att se filmen Dansar med vargar. Kevin Costner är min all time favorit och min sambo har inte sett den filmen. Men jag kan inte hitta den nånstans. Har självfallet googlat och har nog nästan alla streamingtjänster som finns. Men den verkar liksom bortsuddad från jordens yta. Vågar inte fulstreama från nån sida jag aldrig hört talas om..

    Och om nån mer här gillar Kevin Costner så kan jag meddela att Yellowstone är fantastisk! (Även 1883 även om han inte är med i just den, men hänger ihop med yellowstone) ?

      Kollar på Yellowstone just nu. Den är riktigt bra! Western-versionen av Sons of Anarchy typ ?

        Älskar den! Vill sälja huset och barnen på blocket och flytta till Montana. ? kolla 1883 sen, trodde inte den skulle hålla samma klass som yellowstone men jäklar. Kul när man stöter på bra serier. ?

          Som Kurtz säger i ”Apocalypse Now”:

          ”Sell the house, sell the kids. I’m not coming back.”

    Vart kan man köpa snygga och hippa vintage kläder ONLINE? Tips?

    Är det någon här som arbetar som boendestödjare (socialpsykiatrin) som vill berätta hur en dag kan se ut? Vad ligger ingångslönen på ungefär? ☺️

    Är det någon här som arbetar som boendestödjare (socialpsykiatrin) som vill berätta hur en dag kan se ut? Vad ligger ingångslönen på ungefär? ☺️

      Jobbar inte där men hade praktik när jag studerade till undersköterska. Där jag var så var det väldigt olika varje dag, men man hade ”sina brukare/kunder” som man åkte till. Oftast var man där till lunch, åkte till kontoret och åt lunch och sen ut till en eller två till. Man får verkligen träffa många olika människor och roligt att få kunna hjälpa till på olika sätt ?

    När jag bara böjer mig lite lätt forsar blodet till huvudet och jag blir alldeles röd och känner mig tung i huvudet. Vad beror detta på?

      Gravitationen

        Gravitationslagen får du inte bryta mot, annars blir det problem.

      Trycket ökar -> blodkärlen expanderar -> det ryms mer blod.

      Kroppen är inte riktigt utvecklad för att vara uppochned länge, så sov inte uppochned.

    Nån som vill rekommendera grymma filmer? Typen av film jag är ute efter är Gladiator, Blood Diamond, catch me if you can, nyckeln till frihet, Cast away. Drama gärna med lite kärlek typ ?

      Teveserien Spartacus – finns tre säsonger som går att tanka just nu. Inte en ny teveserie, men mycket våld, sex, intriger.

        Jag tyckte Rome var mycket bättre, två säsonger. Älskade ”Rosens namn” byggd på Umberto Ecos roman. Vikings och Britannica är också bra.

    ??????

      Va?

    Hört att Vickan & Daniel lämnat in om skilsmässa till tingsrätten.

      Och jag har hört att de har beställt bananpiazza med skinka och curry. (Shit vad gott det är!)

        Tyvärr så är det jag skrev SANT!
        Undrar när media kommer att skriva om det. Wait and see!

          Också läst om det!

        Skulle också skilja mig från någon som beställer en sådan pizza.

      Jag har hört att stoppa pressarna inte är en pålitlig källa.

        Ibland har de tyvärr rätt.

          Även en blind höna…

      Och att Silvias uppehållstillstånd blivit indraget och att hon måste flytta tillbaks till Tyskland. Hörde det av en kompis bror som hörde det av sin frisör, som hade hört det av sin granne, grannen hade hört det av kvinnan på bänken utanför bibliotek och hon hade läst det på en sida som hette ”Stoppa pressarna”.

        Haha såg just kommentaren ovan om Stoppa Pressarna. Jag drog bara till med den oseriösaste skvallersidan.

        Men skulle inte hon gå klart SFI först?

      Men alltså om de lämnat in till tingsrätten så blir det officiellt direkt. Klart media skulle rapportera om det.
      Det var väl nåt kändispar som knappt hunnit prata med barnen innan media slog upp stora rubriker…. de trodde det blev officiellt först när skilsmässan gick igenom.

        Det var Anna Book som avslöjade Dr Albans separation inna dom själva gått ut med det.

        Japp det stämmer.

        Det är inlämnat till tingsrätten.
        Tror att media inte vågar skriva om det av någon anledning.
        Kanske att det kommer att skrivas om det på måndag.
        Det är ju första gången som något sådant inträffar i Sverige.

          Hoppas att detta inte stämmer.

          Har en bekant som var på förhandling i tingsrätten i veckan och det var ett galet uppbåd med vakter och media, och drt visade sig vara något om deras förestående skilsmässa. Sen varför media kntr skriver något om det (ännu) kan vi nog bara spekulera i ?

    Letar efter en blogg jag brukade läsa förut för en sisådär tio år sen plus men som jag inte kommer ihåg vad människan som bloggade hette. Tjejen jobbade på en stor radiokanal (minns inte vilken men kan ha varit NRJ). Hon adopterade en gatuhund och gillade att löpträna. Någon som vet vem detta är?

      Izabella Fröberg? Osäker på efternamnet.

    För att allt är hemligt.

      Topphemligt. Ps – jag är Mensas ordförande.?

    Jag gick med i mensa sommarlovet till 6:an. Jag var 12 år då.

    De föreläsningar jag fått är väl de från grundskolan. Lärarna pratade om menscykeln och fortplantning. Men om vi ville veta mer om hur vi mensade så kunde vi gå till skolsyster. Nu förtiden kan man ju bara googla sina funderingar istället för att gå på föreläsningar.

    Det finns en tjej på Instagram som totalt håller på att mensa ner sig och har sig. Maxinne kan hon heta. Så det finns nog såna arrangemang man kan gå på. Nu förtiden ska man vara försiktig att nämna specifika kön som mensar men de som skulle kunna vara på de där träffarna har livmoder tror jag.

    Hur livmoderfolk håller på i andra länder är nog olika. Vissa mensar privat men det finns nog några udda fåglar som tycker om att ha menset på sig också.

    Om du är intresserad av hur jag har det med mitt mensa så finns jag i chatten.

    Så fruktansvärt med den lille pojken i brunnen som inte klarade sig. Grymma värld ❤️

      Det är så fruktansvärt och hemskt. Stackars lilla pojken. Så fruktansvärt det måste ha varit att vara ensam i flera dygn i ett trångt utrymme. Så liten. Rädd och sannolikt skadad. Hjärtskärande?♥️

      Ja, lille Rayan 5 år. Så oerhört hemskt att han inte klarade sig.
      Så ledsamt. Kan inte föreställa mig hur hans föräldrar känner sig nu.????

      Ja… Han måste ha varit så rädd…

        Det är så väldigt tragiskt. Dock föll han ju 30 meter, han kanske omkom direkt och slapp lida.

          Tyvärr verkar det inte så… de skickade ner en kamera och såg att han rörde sig osv.

      Ja, lille plutten! ♥️♥️♥️

    Är det sant att kvinnor har mer flytande sexualitet än män?

      Kanske pga mansnormer och homofobi.

      Det löser jag med en handduk i sängen.

      Tror jag inte med tanke på hur många män som i smyg ligger med andra män oavsett om de definierar sig som hetero och är gifta eller inte.

    Hög på massor skor. Rädd att jag ska få en hjärtinfarkt. Behöver bli lugn, hur??

      Skor<3

      Say what??

    Alla jävla fejk 10.000kr tävlingar på instagram. Sett så många ”influencers” öka 10k i följare för en tävling någon random låst konto vinner. Dagligen sånna tävlingar ute. Jana, donna, sandra, viktoriastil… vem vinner? Ingen vet ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.