Vimmelmamman om skönhetsingrepp

Vimmelmamman” Lotta Grey har skrivit om skönhetsingrepp i och med dokumentären ”Under kniven” och har även gjort en intervju med tidningen Amelia där hon svarar följande på två frågor:

Varför tror du att det ändå är så många kvinnor som är emot skönhetsingrepp?

– Delvis beror det på den feministiska kampen, det påstås att vi är illojala och går i männens ledband. Att vi ha förlegade skönhetsideal, och att vi uppmuntrar att kvinnan blir objektifierad. Men det här är ett val man måste låta människor göra själva, utan nedlåtande kommentarer.

Finns det någon sanning i kritiken, tycker du?

– Nej. Jag skulle göra skönhetsingrepp även om det inte fanns en enda man som levde på jorden. För mig handlar det om att jag vill se ut som den jag känner mig som. Jag vill matcha utsidan med min insida. Jag är ju fortfarande samma kvicksilvriga Lotta även om jag blir äldre; jag vill inte se sliten och trött ut.

Jag har så svårt att riktigt tro på det här….
Hade svaret varit detsamma, om det inte funnits en enda människa, förutom Lotta, kvar på jorden?   Hade hon fortfarande gjort det för sig själv då?

308 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Folk måste sluta ta så förbannat mycket selfies och titta sig så mycket i spegeln hela tiden, så skulle de inte behöva bry sig ifall de såg fula eller gamla ut. Gör nåt kul istället. Att folk SKÄR i sin kropp frivilligt?!!

      Tycker det är sorgligt att hon ju genom just detta normaliserar det hela ännu mer. Vad är det för fel med att se äldre ut? Sådan jäkla I-landsidioti. Vad är det för fel med att bara leva i att vi får vara friska, kroppen fungerar som den ska och vi får äta oss mätta varje dag? Att bli äldre innebär ju egentligen ingenting negativt. Fan, skärp er alla som frivilligt skär och sprutar in skit i ansiktet. Och nej, det ser varken naturligt eller normalt ut. Förr i tiden skämtade man om Hollywoodmiljonärer som såg ut som de hade en klädnypa i nacken. Då skar man och drog i huden för att släta ut. Det såg mer roligt ut än vackert. Idag fyller man ut rynkorna så att man ser ut som en ballong i ansiktet. Snyggare? Eh…nä… Same, same but different. Våga vara din ålder!

        för att vi ser det som normalt att bli gamla, så vi jagar ungdomen in i det sista? Vi har tappat det här med att det faktiskt är en lyx att leva länge.

          leva länge = leva att långt funktionellt liv. Vill inte bli som morfar som var dement och bara hölls vid liv av mediciner och att vårdpersonalen fick tvinga i honom mat i ca 10 år. Tur att han var så borta att han inte insåg att han levde i det som han alltid såg som sin största mardröm. Han ville inte leva så ☹

        Precis. Våga åldras. Tycker om äldre människor dom har
        livserfarenhet och då brukar man bli sympatisk. Tycker det bara blir fler som vill ändra på sig. Klart det är en press från kolleger m m och vilken bransch du är i.

        Ja och när jag läste artikeln där hon skrev att folk borde göra ingrepp om de kände att de såg slitna ut i spegeln?! Alltså herregud, det är väl andra aspekter i livet man bör se över om man ser trött och hängig ut? Exempelvis hur ens arbete ser ut, får man tillräckligt med sömn och återhämtning? Hur ser kosten ut? Rör man sig ordentligt och får i sig de näringsämnen och vatten ens livsstil kräver osv.
        Att bara maskera sin ohälsosamma livsstil med ett köpt ”filter” och hetsa över utseendet snarare än hälsan är ju helt åt helvete!!

          Hon verkar ju inte se några helst problem, man kan inte gå för långt eller vad hon sa… Så märkligt när så många idag förstör sig helt med sina ingrepp, t.o.m. dör. Mammor som lämnat efter sig sina små barn för de ville ha den där ”perfekta” rumpan.. Tonårsflickor som alla ser likadana ut med ankläppar och clownkinder, mår de bra i detta samhälle tror hon?
          Hon känns verkligen som en bra reklampelare för plastikindustrin iaf, inga invädningar.. ”just do it”
          Suck.

        Framförallt om hon dessutom överlevt en svår sjukdom. Vad är viktigare än hälsan? Hon ser ju bra ut i grunden dessutom men alla, alla åldras vilket är betydligt bättre än alternativet..

        Denna typ av kvinnor flyger tyvärr under min radar men hon har oavsett rätt till sin åsikt. Skönhetsoperationer verkar vara ett ämne som är viktigt för henne, inte bara rätten att göra dem utan hon verkar även ha ett behov av att försvara och rättfärdiga dem. Det jag tycker är tråkigt av Lotta är att hon påstår att motståndet kommer av dåligt samvete mot feministiska ideal. Att feminister skulle anklaga kvinnor för att vara illojala mot kampen om man gör skönhetsoperationer.
        Hade varit mycket bättre om Lotta erkänt att det handlar om henne själv. Det är uppenbart att hon är rädd för at bli gammal och oattraktiv och med tanke på att hon redan en gång lurat döden är den rädslan inte svår att förstå.

      Framförallt sluta med alla jävla filter i sina selfies. Jag blir lika fascinerad varje gång någon bekant eller vän på Instagram lägger upp bilder av sig själva med snyggfilter på. Alla vet ju att du inte ser ut så? Så himla märkligt ?

        Vad är poängen att hänga ut en användare med 1700 följare, där majoriteten av bilderna är på hennes barn?

        Har du ett horn i sidan eller?

        Jahaaa, du kommer från Motala! Och är självklart en vännina till henne och avundsjuk på hennes liv. Jag ska berätta en sak!! Det är inte klädsamt!!!

      Jag har följt henne ett tag, och funderat över några saker.

      Hon tänkte inte ha barn. Att vara förälder, innebär att vara vuxen, att höra till ”den äldre” generationen. Det ville Vimmelmamman givetvis inte, men trots detta fick hon en son som är 16 år idag.

      Hon och hennes man skilde sig för cirka sex år sedan. Efter det har hon haft ett förhållande med en man vars mamma hon var jämnårig med. Hon var i det närmaste dubbelt så gammal som pojkvännen – en korrekt benämning i sammanhanget. Han gjorde slut (föga förvånande) efter en tid.

      Efter detta har Vimmelmamman vid ett flertal tillfällen tagit upp frågan om klimakteriet som hon ser som ”elefanten i rummet” som ingen pratar om. Givetvis pratar man inte om detta i hennes kretsar, där det gäller att förbli ung, därav även hennes behandlingar. Hon benämner sig själv som ”den eviga tonåringen” och då finns det inte plats för åldrande.

      I inlägget som BB hänvisar till, beskriver hon sig själv som ”den kvicksilverhaltig Lotta” som hon anser sig vara. Samtidigt pratar hon ofta om hur trött hon är i bloggen. Men hon är inte sen att berätta om att hon dansar på krogar och klubbar tills de stänger.

      Jag tvekar inte att påstå att hon har identitetsproblem. Svåra sådana.

        Men sluta, det var hon som gjorde slut eftersom hon ville låta honom få uppleva allt runt att få barn och så vidare, han ville absolut inte göra slut. Bara för att man tycker att det kan vara problematiskt att åldras och att insidan och utsidan inte längre matchar (vilket ganska många skriver om just nu?) har man väl inte identitetsproblem? Samma med funderingar runt om man vill ha barn eller inte? Det är jättefint att fler vågar skriva om sånt nu, tycker jag.

      ”Jag vill matcha utsidan med min insida” hmm, snacka om att verkligen ha hybris?

        Menade hon inte med det enbart typ att hon känner sig ung/yngre och använder diverse metoder för att försöka få utsidan att därför också se yngre ut? Tror iallfall inter det var menat som du verkar tolka det, att hon har så fin insida att utsidan måste bli finare för att matcha.

      Försökte lägga in länken hit i hennes kommentarsfält men hon tog bort den.

        Nu är länken tillbaka.

      Äro det kanske så att hon vill göra sig attraktiv för sina följare, ge sken av att leva lite ”glamourost”? Fler följare ger fler samarbeten och mer pengar.

    Självklart är det för andra människor hon gör det. Allt annat är bara bs.

      Håller med. Gör de inte ingreppen för männens skull så är det för andra kvinnors skull. Alla andra bortförklaringar är bs.

        Hur menar du att göra det för andar kvinnors skull? Jag tänker att man gör det för att kunna fortsätta ”tävla” med andra kvinnor om mäns uppmärksamhet. Var en som skrev kommentarer här förut om hur hela kompisgänget opererade sig och gjorde ingrepp för att inte hamna efter de andras utseenden.

          Fy faaan vad sorgligt!

            Javisst är det sorgligt. När någon gör ett ingrepp för att bli vackrare blir omgivningen inte jämförbart vackrare utav det utan tvärtom fulare, (jämförelsevis) är det inte sorgligt?

              Jag ser det som att det tydligare framstår att jag inte bryr mig. Om alla andra har botox och fillers märks det tydligare att jag är en sån som vågar stå emot. Jag tycker inte det är något negativt.

                Det var en positiv tolkning av dig! För många kan det nog i praktiken bli tvärtom i den allmänna skönhetshetsen. Många hetsas att göra ingrepp pga av att fler och fler i omgivningen gör det.

                Och visst gör man ingreppen för syns skull. Eller den mest populära lögnen för ”sin egna skull”. Självklart görs ingrepp för att man ska kunna känna sig snyggare och detta är något man givetvis gör på andras bekostnad. Hela saken är djupt inflationsdrivande.

                Helt rätt, det är de döda fiskarna som flyter med i strömmen;)

                  Det är vad de fula brukar intala sig själva?

          Fast vill killar ha det utseende mer än någon med ett par rynkor?! Är karln verkligen värd ngt då?!

            olika grupper har olika skönhetsideal. Jag vill inte ha män som tänder på plastdockor, och de vill inte ha mig så det är inga problem. Däremot tycker jag det är problematiskt att det i yngre generationer verkar vara normaliserat med ingrepp. Man ska se ”perfekt” ut. Förr var det kläder som gjorde att man fick vara med i gruppen, nu är det kroppen som ska modifieras.

            Nja, de säger att de inte vill det, men det de menar är att hon inte ska se ut som kattkvinnan och att de vet att ej är socialt och politiskt accepterat att gilla opererade kroppar. Och att de inte vill göra sin nuvarande plattbröstade partner ledsen eller utsätta henne för smärtsamma ingrepp. Men alla män vill om valet finns ha kvinnor med stora bröst, smal midja, stor rumpa, fylliga läppar, långt, tjockt och glansigt hår, fin slät hud och stora klara ögon med långa fransar. De är biologiskt programmerade till att föredra det utseendet pga att det är egenskaper som är lovande för kvinnans ungdom, hög fruktbarhet och förmåga att bära fram många friska barn med hans gener. Helst ska allt vara naturligt såklart, men lite silikon här och där funkar också. Oftast har män ändå svårt att se skillnad på äkta och fake, om ett par silikonbröst är välgjorda kommer typ alla män och väldigt många kvinnor tro att de är naturliga. Det vi ser är de dåligt gjorda och alltför extrema ingreppen, de bra lägger vi inte märke till.

              fast alla män vill inte alls ha det du beskriver. Har vänner som tänder på smala tjejer med små bröst och rumpor. Vad du tänder på är individuellt, men vältränade/välmående ser mer attraktiva ut. det tror jag är gångbart för ”alla”

              Nej, jag vet rätt många män som föredrar den smala sportiga kvinnan med små bröst. Typ såna som ser bra och diskreta ut i små linnen utan bh.
              Jag själv är motsatsen till det, så jag noterar när tjejer har det utseendet och jag noterar hur många killar som tycker det är skitsnyggt.
              Det är inte storleken på boobsen som avgör utan om tjejen ser ung, frisk och söt ut.

                Tänk att kunna vara bhlös utan att ryggen går av. I wish.

                  Ryggen är jag inte så orolig för. Att nån vild tutte ska smacka till mig rakt över näsan när jag försöker ta ett kliv däremot..

                  Team sport-bh med extra mycket stöd 4-life

              Ja man ska vara snygg men lagom snygg. Man ska vara fixad men lagomt fixad.

              Det där är en grov förenkling av biologiska preferenser. Tvärtom finns studier som indikerar att preferenserna ser olika ut i olika samhällen, exempelvis har man visat att mer ursprungliga jägar-samlargrupper uppvisar mindre intresse för vad vi kallar väldigt feminina/maskulina drag medan väldigt tätbefolkade samhällen uppvisar starkare intresse för hyperfeminina/maskulina utseenden. Det kan hänga ihop med att man har mer information om varandra i mindre grupper och inte behöver bestämma sig så snabbt och utifrån ytlig besiktning. Inte heller behöver breda höfter och större byst betyda mer fertil fru.

          Lotta är slätare nu än vad hon var 1987.
          Förlåt men det blir inge bra, ålderdomen kommer att vinna till slut, det har den iof redan gjort om man titta på händer, fötter, öron men framförallt på ögonen. Lr förlåt, det går ju inte att se sånt på whishies glömde alla ful-filter som suddar ut allt som handlar om skönhet o ålder.

      Jamen såklart, att kunna briljera med hur man ser ut ”trots sin ålder” är viktigt för många. Att kunna få beundrade blickar av alla i olika åldrar och känna att man är en ”fräsch tanta” är tydligen något många har på sin bucketlist.. jag vill hellre bli sedd och beundrad för min kompetens och erfarenhet och kanske att jag vågar vara barnslig trots mina ansiktsfåror är ju roligare (iaf för mig) än att springa runt som nån ditsy bimbo och få sexuell beundran av folk jag hellre håller på en meters avstånd men alla njuter av olika bekräftelse antar jag. Bara så sorgligt att den bekräftelse som är inne och värd mer är den senare..

      Gud förbjude om man inte anses knullbar, ol man har några andra skills eller egenskaper är sekundärt idag när utseende kan köpas av alla med pengar

        är jag den enda som tycker det är obehagligt när främmande män glor, eller ännu värre, ska kommentera mitt utseende? Har aldrig varit och kommer aldrig bli bekväm med det.

          Nej, jag håller med – jag känner exakt likadant. Ber liksom inte om dessa kommentarer och ser helst att folk behåller sitt tycke om mitt utseende för dem själva.

          Kan bara hålla med, nämn inte mitt utseende tack. Känns ju bara creepy att behöva förhålla sig till att den andre personen betraktar en på det sättet. Jag har både en personlighet och vill bli sedd som en medmänniska, inte något potentiellt runkobjekt

        Alla känner vi väl en tant Raffa? Tycker det är skoj att titta på när tanterna uppfattar sig själv som lika unga som sina tonårsdöttrar. Det måste vara jobbigt att hela tiden jaga rynkor och gråa hårstrån?

    Vem vill se sliten ut? Ingen.

      För män är det helt okej att se sliten eller ”väderbiten” ut. Grått hår och rynkor anses ofta som mer pondus för en man.

        Det börjar ändrad nu dock, tack och lov. Man ser allt mer reklam med gråhåriga och rynkiga kvinnor. Det är ju skillnad på ”bara” grått hår och rynkor och att se sliten ut. En gråhårig och rynkiga kvinna som ändå har väl omhändertagen hud, friskt hår och bra hållning ser fortfarande fantastisk ut!

          Exakt! Grå och rynkig är fint och fullt normalt! Sliten ser man ut om man inte tar hand om sig och sin kropp. Oavsett ålder.

            Övriga delar kroppen som syns, åldras ju också. Rynkig hals och rynkiga händer blir svårt att dölja.

              Ja verkligen. Det kan bli riktigt läskigt när ett ansikte inte alls matchar ex händer. Och eftersom man omöjligt kan göra om precis allt så måste man ju i någon grad ändå acceptera att man åldras, hur mycket man än kan puffa upp sitt ansikte för att ta en selfie

              halsen avslöjar mig. Får en ny årsring för varje år ?

          jag gillar äldres utstrålning. De verkar så lugna. Hoppas jag blir sådan och inte går runt och är bitter. Har en tant i mitt område som går runt i skinnbyxor och lila hår och är ordentligt sminkad varje dag. Älskar att hon ser ut precis som hon vill.

            Man slipper utseendehetsen, när man blir äldre. Det gör ingenting att utseendet inte längre är vad det en gång var. Man slipper fundera över sin attraktivitet, slipper jämföra sig med andra.

              PS En mer avslappnad attityd till sitt utseende är bra, önskar att en haft den tidigare i livet.

              men det är inte bara utseendehetsen som gör att folk mår dåligt? Det här lugnet som många äldre utstrålar kan inte bara komma från att man slipper hetsa om utseendet. Kanske missuppfattar dig men tycker det är en tråkig inställning, min mormor ville se tjusig ut in i det sista och var noga med väl strykta kläder och matchande hatt ? Hoppas snarare att det är visdom och en insikt om att det mesta ordnar sig som gör dem lugna. Lärt sig att uppskatta det de har? Något har de iallafall fått med sig från livet.

                Min mormor ville inte ens ha näringsdrycken när hon låg på äldreboendet, tunn som ett skinn var hon men ville absolut inte bli tjock så hon åt så lite som möjligt av drycken.

                Tror inte alls att det magiskt kommer någon trygghet med ålder. För många sitter det djupare än så.

                  men vad sorgligt ?

                  Min mormor var exakt likadan, livrädd för att bli tjock och var tunn som en sparvunge. Jag såg henne äta en hel måltid för första gången i mitt liv ungefär tre veckor innan hon dog – då hade hennes cancer vuxit in i hennes personlighetscentrum och helt plötsligt började hon vräka i sig både mat och fika. Det enda som kunde få henne att sluta tänka på vikten var alltså en hjärntumör i frontalloben…

                    Min farmor är 102 (helt sanslöst), och hon beklagar sig fortfarande över att hon gått upp i vikt, eller är nöjd med att hon gått ned i vikt. Och har slutat äta efterrätten de får till middagen på ålderdomshemmet… Blir jag tillräckligt gammal ska jag försöka komma ihåg henne och sen äta exakt vad jag vill typ sista 10 åren och väga 200 kg när jag dör 102 år gammal.

                      Kan det vara så att era far- mormödrar var lite dementa på äldre dagar? Då gör man konstiga saker.

                Tycker självklart att det bara bra att äldre bryr sig om utseende, vad man har på sig. Typ att vara rätt klädd är viktigt när man äldre. Jag vill vara rätt klädd, det ska passa ihop och sitta väl och jag vill ha ansiktskräm och ibland en foundation.

        Det är okej för oss att se slitna ut för vi bryr oss inte särskilt mycket vad okända människor tycker om vårat utseende.

        Jag förstår att de som inte har mer att erbjuda en partner än just sitt utseende gör allt för att kämpa emot tidens tand.

          Eller är det okej för er för att ANDRA inte bryr sig om ert utseende?

        Enligt vem? Inte enligt mig alla fall.

        Nja vet du, för män är det väldigt reglerat hur man får se ut när man ser ”väderbiten” ut.
        Smal, solbränd, rynkig med kort gråsprängt hår – självklart godkänd.
        Samma som ovan minus smal? Go gubbe men inte snygg.
        Samma som ovan minus solbränd? Sliten.
        Samma som ovan men med långt hår? Ofräsch.

        Nja. Jag vill ha en vacker man med fina kindben och axellångt, fylligt hår som kan leverera i sängen. Ingen jävla gråhårig, tunnhårig gubbe med rynkor och impotensproblem för fan. Folk har väl inte brytt sig lika mycket för att gubbarna har haft pengar och kvinnor var fattigare förr, men nu när alla kan leva ett bra liv på en normal inkomst bryr sig inte folk om gubbarnas kompensationsfaktor pengar i samma utsträckning.

      ”Att se sliten ut” är något vi som samhälle har konstruerat. Vad det innebär att se sliten ut har inte bara tjoff uppstått utan att det finns normer som motpolar. Att se sliten ut är något vi tillskriver betydelse är bland annat för att vi också har en motsats, som vi tillskriver något positivt ”att se fräsch ut” osv.

      Så i slutändan är det ALLTID på grund av andra människor. Vi existerar inte som enskilda individer i ett vakuum. Alla beslut och åsikter vi har är formade av miljön omkring dig.

        Precis, vad folk ändå säger om orsak till att de gör det, om det är för egen del så är det i slutändan patriarkatet som har skapat idealen. Det behöver man ändå vara medveten om, sen kan man välja om man följer det eller inte.

      Hellre sliten än en plastdocka.

      Hellre sliten än uppumpad.

    Svaret är nej, då skulle man inte göra det dvs man gör det pga samhället och andra.

    Varför tycker hon att hennes normala jag ser sliten och trött ut? Varför är det fult att se trött eller gammal ut? Om hon var enda människan på jorden varför skulle hon helt plötsligt få för sig att rynkor är fult? Då skulle hon lika gärna kunna få för sig att bröstvårtor är fult och ta bort dem, och örsnibbarna, och håret på huvudet kanske, och varför inte ögonbrynen.

    Att gammal/rynkig = fult kommer ju från samhället och mkt sociala medier och nu filter/retouch, hur man ’ska’ se ut. Det man kan hoppas är att det är en trend som stora tuttar på 90-talet, size0 på 00-talet, rumpor à la kardashian 10-talet och att nästa trend är att gammalt är snyggt (fast då uppfinns det väl sätt att operera på rynkor Haha).

      Hon är så motsägelsefull i allt hon säger. När hon var sjuk sa hon tex lite sådär koketterande,att det var jobbigt att inte folk ser hur man mår. ”man ser aldrig på mig att jag är sjuk el trött”, nähä, vad konstigt om du nu sprutar in massor i facet….

    Tror majoriteten gör det för att bli snygga för att hitta en partner. Hur många är det som opererar sig till ett utseende som inte är samhällsnormen? De roligaste är de som hävdar att de skaffat ankläppar och silikonbröst ”för sin egen skull”. Jo men visst.

      Jag är helt med dig där. Jag har gjort botox, fillers samt opererat brösten. Och jag är medveten om att dessa ingrepp gjorts för att jag känt att jag inte varit lika attraktiv med det ”som gud gav mig”. Vilket är sjukt jävla sorgligt egentligen, men jag har blivit mer uppmärksammad av tex män sen mina ingrepp. Jag är dock inte ute efter en partner, men samtidigt så vill jag vara attraktiv i omgivningens ögon.

      Jag ser problematiken i mina val och jag kan aldrig sitta och säga att jag bara gör det för min skull. Jag tex sminkar mig inte eller tvättar håret om jag vet att jag inte kommer träffa någon.

      Och i samma veva så är jag ju nöjd med vad jag har gjort och gillar mitt utseende..

        Riktigt vidriga män du sätter pårå

          Ja, för jag ”sätter ju på” varje man som visar intresse ?

            men så varje man som visar intresse öppnar du benen för? 😮

              Ursäkta?

              Hur kan du misstolka så… jisses…

                Fast hon säger ju i princip att hon får män pga hur hon ser ut? Undrade mest vilka ytliga jippon till män det var

        Vet inte hur osäker du kände dig innan ingreppen. Men ibland kan ju ett nyfunnet självförtroende lysa upp en och göra en mer attraktiv.

          Så kan det absolut vara! Jag gjorde fillers och botox i samband med att jag blev singel och då är man oftast kanske inte jättepepp på sig själv.

        Fy, den uppmärksamheten skulle inte jag vilja av män, att de glor på mina bröst. Sjukt obehagligt! Vill helst inte att någon man ska glo på mig.

          Vara för jag operart brösten betyder det inte att det är två bollar som jag trycker upp i urringningen. Senaste killen jag dejtade fattade inte ens först stt jag hade opererat dom. Jag menar mer att män visar ett intresse att ta kontakt generellt på olika sätt, inte att jag njuter av att ha män som dreglar och glor efter mig.

            *bara för jag har opererat brösten
            Autocorrect jävlas med mig idag

      Ja kanske majoriteten. Men en del gör det för sig själva tror jag.

        Nej, jag har svårt att se det. Återställa sitt utseende så att man ska känna igen sig själv efter olycka eller liknande, visst, det kan vara för din egen skull. Men att manipulera sitt utseende för att passa in i normen? Kommer av yttre tryck.

          Fast att radera rynkor, lyfta bröst osv är väl också att återställa hur man en gång sett ut?

            kallar det att förneka åldrandet genom att manipulera kroppen. Gör det om du vill men tror fortfarande du gör det för att accepteras av andra.

              Svarade på att det skulle vara okej om syftet var att återställa utseendet.

              Jag är 21 år och gjorde en bröstförminskning för nån månad sedan. Har inte mycket ålder att förneka bakom mina bröst utan tyckte helt enkelt att dom var för stora. Har aldrig mått så bra i hela mitt liv som efter op. Det är ingen som ska kolla på mina bröst förutom jag själv och min sambo. Somliga grejer gör man faktiskt för sig själv, tro det eller ej. Herregud

                och varifrån kommer ditt missnöje med dina bröst?

                  Att se mig själv i spegeln varje morgon och känna mig obekväm i min kropp. Kommer inte från nåt helt särskilt förutom att ryggen var förjävlig.

            Återställa till vad? Det ser ju ändå inte ut som när du var 20 utan som när du är 40 med fillers, liksom.

    ”Jag vill matcha utsidan med min insida.”

    Jag hör det här ganska ofta, men förstår inte riktigt vad som menas. Försöker inte vara dryg eller så, jag förstår på riktigt inte.

    Jag fattar inte heller vad som menas ”samma kvicksilvriga Lotta”. Vad innebär det att vara kvicksilvrig? Är det ett vanligt uttryck som jag helt har missat?

    Känner mig jättekorkad.

      Man känner sig ung och pigg och vill inte se gammal och sliten ut? Kvicksilvrig har jag aldrig hört men gissar att hon menar typ skinande/glittrande?

        Ni tror inte hon menar kvicktänkt och rapp i mun? Eller hon kanske menar förgiftande.

          förtrollande? alltså jag förstår verkligen inte ?

      undrar också vad hon menar. Kvicksilver är inte något jag ser som positivt.

      ”Jag har så otroligt vackert inre och vill att utsidan ska spegla det” ?

      Ja, du har nog missat det uttrycket. Man kan säga att någon är som ett kvicksilver. Angående att du inte förstår så är det ju så ibland. Man förstår inte allas motiveringar men det är ju för en själv man endast behöver motivera sådana här saker.

        Man är som ett ja, det har jag hört. Kvicksilvrig- nej.

          Men hon alluderar ju till det uttrycket. Tramsigt att snurra till det till något oförståeligt.

            Nä hon gör ett töntigt eget uttryck, det är inget man säger om sig själv heller…

              Haha eller hur! ”Jag är en solstråle!” ? Egenkärt.

        Om du förstår vad som menas kanske du kan vara snäll och förklara för mig?

        Tänker på reklamfilmen med duracellkaninen

      Undrade också? Kvicksilvret – giftig? ? Töntigt uttryck.

        Det kanske är regionalt uttryck men man kunde säga det om små kvicka pillemariska barn att de var som ett kvicksilver.

          Ja men inte kvicksilvrig och inte om sig själv ?

            Aldrig sett att det är en opassande formulering och huruvida du anser det opassande att säga om sig själv är ju en helt annan femma.

      Det var vanligare kanske 10-20 år sen. Man kan säja att någon är som ett kvicksilver, som är kvick både till kropp och knopp, som har mycket energi.

        Ödet att hon opererar sig till att se yngre ut men pratar som man gjorde för 15 år sedan…

          Arrested development!

      Hade jag matchat min utsida med insida så hade jag varit jätterynkig nu…. för jag är tant på insidan.
      Utsidan däremot är inte tant. ?

        Slår vad om att du är jättetrevlig och att du har ett vackre inre. Naturlig skönhet ska man inte förakta?

    Jag gör botox och såklart är det för att se fräsch ut inför för andra. Om hon var den enda personen på jorden hade hon till 100% inte brytt sig.

    Vet massa män som gör det med ink min egen sambo.. men det är inte så öppna med det. Sist jag gjorde kom en man som såg ”naturligt snygg och fräsch ut” men fortfarande manlig och gjorde något. Fillers eller botox vet jag inte men han var där och han gjorde något ingrepp.

      Finns garanterat massor av människor som gör botox utan att det blir uppenbart för andra, utan bara ser ”fräschare ut”. Men botox sammankopplar jag med de som så uppenbart gått över gränsen (blir blinda till slut för hur de ser ut?) och ser konstgjorda ut med botox, fillers, fransförlängningar, hårförlängningar och fejknaglar. Är intresserad av hur fördelning ser ut mellan användarna. Själv är jag för snål för botox men beroende på hur rynkorna utvecklas kan de säkert ändras ?

        Precis, är sannolikt därför vissa har en viss inställning till botox etc, att det alltid har gått över gränsen och ser konstgjort ut. Det är ju för att de inte märker alla som gjort det utan att det ser fake ut.

        Jag har gjort botox just för att jag kisar så mycket och började få en argrynka redan i 25års åldern. Kändes inte så roligt att ha någon form av permanent ilsket uttryck så testade då botox och har fortsatt nu i ett par år. Är däremot noga med att alltid få tillbaka lite rörlighet i pannan mellan varven för att det är så viktigt att inte se känslomässigt död ut ? Är däremot galet skeptisk till fillers för det tycker jag kan få utseendet i många fall att se ”fejk” ut, har däremot aldrig stött på någon som sett att jag gör botox så det är ett gott tecken ?

        Men alltså fillers överallt, lösfransar, fejknaglar, överdrivet brun pga spraytan eller barbiedrogen, löshår… skulle aaaaaldrig falla mig in för tycker man ofta kan se ut som ett wt i det ? men tur att vi alla är olika då smaken är som baken hehe

          Samma här, har endast gjort botox mellan ögonrynen så har annars full rörlighet i pannan. Det gjorde jag definitivt inte för nån annan eftersom ingen nånsin tänkte på att jag började få en rynka där, det var jag som störde mig.

            Samma här. Bara botox mellan ögonbrynen för att jag störde mig på vecket där som etsade sig in. Hatar fillers.

            Samma här. Jag och vänner har pratat om botox men ingen av dom vet att jag har gjort. Vi är så pass nära vänner att de absolut skulle säga om de misstänkte. Jag kan också röra ansiktet så det är inget som begränsar mitt minspel.

            Men ni hade ju inte gjort det om rynkan ansågs som någonting snyggt av samhället eller om ni aldrig hade fått lära er att den ”ska” bort?

              Vet inte, spelar inte så stor roll för mig faktiskt. Jag gillade inte att jag alltid såg sur och arg ut. Enkelt löst med lite botox.

                Provat att le? ?

                Vad är det för fel med att se sur och arg ut? Så fort man ler ser man snäll och glad ut och mellan varven finns inget dåligt i att se arg ut.

                  för att kvinnor ska se glada ut och villiga att göra andra till lags?

                  Jag har resting bitch face och är så trött på att få höra att jag ser sur ut. Det är så här jag ser ut när jag inte ler, bara acceptera det. Och jag har INTE bett er kommentera mitt utseende

                    Jag ser jävligt sur och arg ut och inte brukar någon påpeka det. De vågar väl inte. Det är det jag menar med att det är bra att se arg ut. Vill jag se trevlig ut ler jag, och det väljer jag själv vilka som ska få se.

                      Varför skulle det vara bättre att se sur ut hela tiden än att inte göra det? Även om man tar bort en rynka kan man ju fortfarande se sur ut om man önskar det. Och se glad ut om man hellre vill.

                  Jag tänker inte övertala dig att du inte får se sur och arg ut. Men jag ville inte göra det. Och för mig var det lätt fixat och jag blev nöjd. Behövde inte försaka något annat i livet för att ha råd med ingreppet heller. Ledsen om det provocerade.

                    Varför vill du att folk ska tycka att du ser trevlig ut?
                    De som tycker att jag ser otrevlig ut har aldrig sagt något om det till mig, och de som känner mig vet att jag är lite rakt på sak men innerst inne snäll. Men om random folk på stan eller liknande tycker att jag ser sur och ful ut – varför bry sig om sånt?

                      För att jag inte vill se sur och arg ut. Varför ska jag göra det om jag inte vill och kan åtgärda det enkelt? Se sur ut bäst du vill. Jag vill inte det.

                      Fast min fråga var VARFÖR. Har du tänkt efter kring det. Varför är det viktigt för dig att inte se arg ut? Händer det något om du ser arg ut? Eller är det kanske något som INTE händer om du ser arg ut?
                      Det är intressanta frågor tycker jag, många går i försvarsställning direkt om man frågar lite mer kring varför det upplevs som så negativt att inte ha ”resting cute face”. Det måste väl gå att bena ut istället för att bara svara ”för att jag inte vill det! Se sur ut om du vill, jag vill det inte!”

                      Och för mig spelar inte svaret på den frågan någon roll. Jag är nöjd när rynkan är borta och det var enkelt och snabbt fixat. Har annat att fundera över i mitt liv än varför jag inte vill gå runt och se sur ut. Fixat och sen gick jag vidare i livet.

                      13:53 för en del kanske svaret är så enkelt som att man inte vill?! Fundera över sådana frågor du, men kräv inte att alla andra ska sitta och filosofera över sådant. Någon vill inte helt enkelt. För alla är det inte en större deal än att blondera utväxten typ.

            Men du gör det ju för att du vill känna sig snygg. Och om du hade varit ensam på jorden hade det inte spelat någon roll. Så man gör det indirekt för andra.

              Tror helt ärligt att inte mycket alls hade spelat roll om vi var ensamma på jorden. Ett rätt udda scenario att basera något på alls.

              ”Nä chefen, jag kommer inte in idag. Tror du att jag hade jobbat här om jag var ensam kvar på jorden?? Nä just det.”

                Precis, så jävla löjligt argument.

            Men du stör dig ju pga av samhället och ideal mm. Det är det som menas.

              Vad spelar det för roll? Ingen bryr sig, bete dig inte sådär.

        Anonym 09.23: Du har ju precis beskrivit Vimmelmamman! Hon använder hårförlängningar och både tonar håret och plattar sin naturliga lockar. Hon har botox i pannan, fixar ögonbryn och ögonfransar och har fillers i kinderna och läpparna.

        Märkligt nog säger hon i slutet av artikeln i Expressen att Cher borde ha behållit mer av sina egna drag och att hennes ingrepp är lite för tydliga. Detta efter att lite tidigare i intervjun ha yttrat att det inte finns någon gräns för vilka ingrepp en person kan göra så länge denne känner sig fin… Det verkar som att Vimmelmamman har lite otur när hon tänker!

          ??

    Alltså det finns ändå något i det hon säger. Jag fick barn för ett tag sedan. Har inte speglat mig på över ett år och känner mig genuint ful. Jag har aldrig känt såhär förut om mig, absolut haft en dålig dag hör och där, men nu vill jag inte ens se mig själv i spegeln. Graviditeten ändrade allt, fettet sitter som berg, röven är slappare, bristningar, t.o.m. huden i ansiktet. Jag känner inte längre igen mig. Vet inte hur länge det här håller i sig, och jag vill också vara ett gott föredöme till min dotter, men jag kan inte gå såhär i flera år, isf får jag göra ngt åt saken.
    Någon kommer säkert kommentera ”börja träna och ät mindre”, men med tidsbrist, sömnbrist och försämrad självkänsla så kanske vissa faktiskt väljer att gå vägen via ingrepp. Jag förstår verkligen det. Huruvida det kommer bli mitt sätt återstår att se.

      Ta det lugnt. Du får mer tid för att ta hand om dig själv, jag lovar. Din kropp må ha förändrats men tänk på vad den faktiskt åstadkommit. Tacka kroppen genom att låta den vara ett tag. Din tid kommer. Rätt mat och motion är en belöning till dig själv. Ingrepp är det däremot inte.

      Du kan vara ett gott föredöme för din dotter genom att inte låta ditt utseende eller kropp styra ditt liv. Ge mer uppmärksamhet till din hjärna, det är det bästa föredöme du kan vara för din dotter.

      Känner helt igen mig, är i samma sits. Från att haft samma kroppsform och klädstrl under flera decennier så kan jag nu inte ha något alls. Hela jag är som en stor ballong och jag mår nästan dåligt över att se denna förändring.

      Jag kände precis samma efter min graviditet för 1.5 år sedan, så jag förstår hur du mår. Jag tränade nästan varje dag när hon var 4-10 månader men ingenting hände på vågen, måtten gick ned dock men jag var ju fortfarande större än någonsin. Hade också extrem sömnbrist och var allmänt trött och seg hela tiden. Efter att jag slutade träna regelbundet i juni förra året pga att vi befinner oss utomlands så har jag gått ner av mig själv till 55 kg men de jävla kärlekshandtagen sitter kvar som Sten och mina bröst är som tomma påsar. Så jag ska faktiskt åka till Sthlm och göra en bröstförstoring samt fettsugning av kärlekshandtagen plus rygg i maj. För jag har gjort mitt nu och förtjänar faktiskt fina bröst och en en smal midja. Jag är ju bara 30 år och tänker inte vara missnöjd med min kropp livet ut bara för att folk tycker operationer är något att se ned på.

      Tack getingen för att du för in lite RÖV i kommentarsfältet

    Det trista är ju att när ”alla” gör olika ingrepp så ser man i jämförelse gammal/sliten om man inte gör det… hoppas ändå kunna stå emot men känner att man påverkas när t ex kändisar som är mycket äldre än jag i stället ser yngre ut.

      Men det är ju precis just därför det är så viktigt att normalisera det naturliga åldrandet. Vi kan bara börja med oss själva och sluta filtrera verkligheten. Mer rynkor och gråa hår i flödet! Försök att se det vackra i tidens tand.

      Jag tycker det blir motsatt effekt. När man håller på och sprutar in grejer i ansiktet tycker jag man ser ut som någon 45+ som vill se yngre ut.

      Att operera sig och spruta in diverse är en egoistisk handling. Du vill bli relativt snyggare. Och det är vi som inte opererar oss och som inte vill bidra till normaliseringen av ingrepp som är de som blir dubbelbestraffade. Dels kämpar vi för att stå emot trycket, dels blir vi relativt fulare ju fler som gör ingrepp. Så trött på denna sjuka debatt. Det är en egoistisk handling att operera sig, du vill bli snyggare i andras ögon och än andra jämnfula. Punkt.

        Vi blir kanske relativt fulare, men vi framstår också som de säkra starka individer vi är.
        Vem vilda helst vara? Hon alla kan se att hon är orolig över att se gammal ut, eller hon som är säker i sig själv trots rynkor?

        Det kommer garanterat en tid när bara naturlig skönhet gäller och då blir det svårt för alla som pumpat in eller karvat ut. Allt går i en cirkel och ingenting är för evigt.

      I verkligheten ser de säkerligen inte yngre ut, det är ofta massor med smink & trix, plus hårt filtrerade bilder.

      Man får tänka på att man sällan ser kändisarna utan smink eller retuscherade bilder…
      Tänk på alla dessa som blivit fotade av paparazzi när de inte är medvetna.

      Fast jag är stolt över mitt gamla slitna utseende. Det visar vem jag är och att jag inte är orolig över hur andra tycker jag ser ut.

    Såklart man måste kunna prata om skönhetsingrepp utan att vara rädd för att trigga människor. Hur ska man annars kunna problematisera det och ta upp riskerna? Den här dokumentären tycker jag dessutom gör att man absolut inte vill operera sig. Blev inte sugen alls.

    Det där med bröst är svårt, för någon som mig med helt små bröst och raka höfter känner jag mig som ett barn när jag är naken. Har svårt att känna mig kvinnlig i kläder eller sexig naken. Men är samtidigt rädd för att söva mig och hela processen med allt som kan gå fel, kapslar, byta ut efter x antal år…. Det känns som alldeles för mycket

      och jag avskyr mina stora fula hängbröst som ser ut som båtfendrar. Vilket de gjort sedan start. Och ryggen gör ont men jag vågar inte operera mig för tänk om något går fel?

      Du känner så för att samhället säger att du ska ha bröst och kurvor. Vi har matats i åratal med orimliga ideal om hur kvinnor ska se ut vilket är så skevt.

        fast på 90 talet skulle man se ut som ts. Heroine chic eller vad det kallades, med kate moss i spetsen. Skönhetsidealen ändras. men är alltid typ ouppnåeliga.

      Skulle verkligen hellre ha små bröst, det är jättefint!?

      Jag har både höfter och bröst och känner mig ändå inte ”kvinnlig” – är det verkligen en känsla någon har?

        Haha nej! Jag fattar inte det här med att ”känna sig kvinnlig”?
        Hur känner man sig då?
        Jag känner mig som mig. Inte vet jag hur kvinnlighet ”känns”, eller ”manlighet”.

        alltså nu när du säger det så är det nog inte en känsla jag någonsin haft. Man kanske gör det när man är gravid?

          Då kände jag mig tjock och illamående. Är det det som är ”kvinnlig”? 😀

            Jaså? Du gick inte runt med ett skimmer runt dig och en liten kula på magen som i filmerna? ?

            Då är vi tillbaka på ruta 0.

            Är så störd av den här tråden, när jag använder mina fina kläder så gör jag det för att vara fin – för andra. Trodde det var bra att jag börjat få energi till att sätta lite stolthet i hur jag ser ut men det är ju för att passa in ? Om det var för min skull skulle jag hasa runt i mjukisbyxor.

        Jag känner mig kvinnlig.

          Hur definierar du kvinnlig? Vad får dig att känna så och när?

          Jag kan inte se den ”känslan” som nåt annat än en social konstruktion så är uppriktigt nyfiken.

            ”Kvinnlig” uppstår i kontrast till ”manlig”. Det är inget som existerar i ett vaakum. Jag blir omedelbart kvinnlig när en intressant man finns i närheten. Annars är jag bara jag.

              Alla andra känslor kan dock existera i ett vakuum.

              Jag kan också bete mig annorlunda om jag är intresserad av någon som finns i närheten, men jag skulle definitivt inte kalla det ”kvinnlig”. Snarare en sämre version av mig själv.

    Kommer att se lite märkligt ut med den högblanka, totalt släta Botoxpannan i 80-årsåldern. För förhoppningsvis känner hon sig lika ”ung” då också.

      När dom har kommit upp i 75-års ålder har pensionen minskat avsevärt, dom kommer inte har råd med mer än max botox. Och då kommer ansiktet hänga ännu mer eftersom botox har en relaxerande effekt.

      Det finns en anledning till att synen blir sämre med åren, då ser man färre rynkor hahaha
      Tyvärr så tar folk selfies heeeela dagarna och förstorar upp och granskar sig själva. Önskar ibland att det skulle kosta pengar att ta foton i mobilen= fler lyckliga människor, som dessutom ler normalt på bilderna HAhaha

        Precis! Så tänker jag med, sämre syn för att inte se skavankerna hos varandra ?.Det slutar ju tyvärr inte med botox & fillers.. Sen så filtreras deras selfiebilder så de ser ut att ha helt porfri & slät hy, helt sjukt. För vem gör man det? Inte fn är det då för en själv som hon-Lotta påstår (för att hon skall kunna beundra sin bilder själv då eller?) Finns ju nog ingen som lägger upp så många och filtrerade bilder på sig själv som hon gör.

      Jag undrar hur alla dessa kommer se ut som börjat spruta in det ena och det andra i ansiktet redan i tjugoårsåldern… Förr eller senare kommer någon injektion få snett

    Jag har funderat många, många gånger på ingrepp. Men varje gång faller det tillbaka till hur jag ska kunna förklara för min dotter att jag tex opererat min näsa som hon har ärvt. Det går liksom inte, jag kan inte göra så mot henne.

      Det här jag tycker är så intressant och tänker på det ofta! Vad säger man till den man gett allt till? Eller fått allt av för den delen? Skulle ha jättesvårt att göra något dels pga ovan, dels pga livrädd för biverkningar men även för att jag tror att det inte skulle lösa mina problem egentligen.

        Det där är en skitsvår fråga. Jag gjorde mina läppar nyligen och mina äldsta barn undrade varför… jag gjorde ju dom för att jag bara hade ett streck till överläpp och ville få symmetri till ansiktet men hur ska dom förstå det? Jag försökte iaf förklara så gott jag kunde och att det är upp till var och en vad man gör med sitt utseende. Men jag vet inte. Det här är först gången dom faktiskt frågat. Använder botox samt tatuerar ögonbrynen. Men det är för att jag vill slippa sminka mig.

      Fint! Och sunt!

      Men man gör ju det för sin egen skull, inte barnets. Jag fixade min innan barn och kommer det att komma upp senare så får man ta det då. Jag känner dock som vuxen att det viktigaste man som förälder kan ge är ju kärlek och trygghet. Min näsa är ju inte en del av min personlighet utan mitt utseende.

      Hur förklarar någon barnets blonda hår när de själva färgar det mörkt?

    Kvinnor och män får göra som dom vill, förstås. Vill man se ut som många andra – varsågod. Det är just det tycker jag, alla fillers- och botoxfyllda ansikten ser ju likadana ut (särskilt med fejkfransar och ögonbryn så dom ser ut som dom blivit skrämda). Jag vill se olika ansikten, kroppar och stilar. Det är det som berikar våra liv. Olikheter.

      tror många som tatuerat ögonbrynen kommer ångra sig. Verkar som att vilken klåpare som helst kan förstöra andras bryn.

        Fast vem man går till får man ta ansvar för själv. Vill man betala mindre får man räkna med resultat därefter.

      Exakt så! I min värld ser det inte naturligt ut. Inte heller ser dessa människor yngre ut. De ser bara konstgjorda ut.

        ja fast i vissa grupper är det skönhetsidealet. Som tur är är jag inte ett dugg intresserad av de ”män” som tänder på det utseendet.

    Ok hon är ändå 50+.

    Det jag har svårt för är de yngre, inga tjejer i 30-årsåldern som redan håller på med mängder av ingrepp.

    Vad ska de göra för ingrepp om 20 år när de är 50+……de har redan gjort allt nu.

    T ex Julia Franzén m fl

      Ja precis. En tant tycker jag får göra vad hon vill, man är borta från marknaden ändå, på många sätt och vis. I den åldern skiter man i andras åsikter iaf. Tycker det är mer märkligt att unga fina människor vill göra om sig.

      ”problemet” är ju att hon så gärna vill se mkt yngre ut än 50+, filtrerar och retuscherar bilder på sig själv, och sen säger ”att hon gör det för sig själv” Vem försöker hon lura? Hon har i mitt tycke ett gigantiskt bekräftelsebehov av sitt yttre.

      Frågan är oxå vilka spår alla injektioner kommer ge efter så många års användning.

      Never forget Elin Molimenti som använde botox ”förebyggande” för att INTE få rynkor…. Så dumt på så många nivåer

        Men det är ju så botox i huvudsak rekommenderas att användas om man nu ska göra det? Alltså att använda det innan man fått permanenta rynkor för förebygga/sjukta på att sådana tillkommer. Det kan man ju tycka är korkat, men knappats att Elin Molimenti specifikt är dum som sa så, det är liksom den primära grejen med botox.

    Nja, det hela är inte bara se pigg ut, det är faktisktdessutom smygreklam för en uppdragsgivare hon har, botox/hudklinik. Själv tänker jag mest på varför hon inte tar bort mustaschen. Det är precis så det blir om folk slätar till sig:man ser skavankerna tydligare. Och pratet om att se fräsch ut och att det inte syns, jorå det gör det vad än ni tror.
    Är själv gammal och ser precis ut på utsidan som på insidan:kul sorts människa med ett levande ansikte.

    När jag cyklar till jobbet så cyklar jag förbi två gymnasieskolor. I stort sätt ALLA tjejer ser likadana ut, likadana kläder, skor, frisyr och alla är extremt sminkade. De måste verkligen ha en sån enorm press på sig att passa in. Kommer inte ihåg att det var så extremt när jag gick i gymnasiet för ca 15 år sen, även om man såklart ville passa in. Men kan förstå att pressen på att se ut som alla andra blir stor och man tillslut tänker att operation eller fillers etc blir den enda utvägen. Så sorgligt är det.

      Alla vill vara unika men se ut som resten av gruppen för att accepteras. Inte lätt. Så glad att jag hann växa upp innan smart phones och sociala medier.

      När jag gick högstadiet på 90talet var det också viktigt att passa in. Däremot var det inte lösögonfransar som gällde utan vissa märken på kläder osv.

      Bor också nära en gymnasieskola och slås alltid av skillnaden mellan tjejerna och killarna. Tjejerna är så oroligt fixade och stylade med långa lösnaglar, lösögonfransar, mycket smink, fillers i läpparna. Medan killarna ser ur som killarna gjort i alla tider dvs jeans, lite gelé i håret eller keps. Tänk vad mycket mer tid och pengarna dessa tjejer lägger på sitt utseende jämfört med killarna! En timmes mindre sömn varje morgon för att göra sig iordning, mindre pengar till ex nöje eller sparkontot för att pengarna läggs på skönhetsprodukter osv. Och för vems skull? Tonårskillar tänder på ALLT så tjejerna behöver knappast fixa sig så mycket för att attrahera tonårskillarna. Tonår

        Mina barn är i gymnasieåldern och fillers är absolut inte vanligt i deras skolor. Kanske någon på ekonomisk, men mina barn (natur och samhäll) har ingen i sina klasser eller vänskapskretsar med fillers.
        Däremot pratar de ganska mycket om influencers som är slavar under utseendehetsen etc så de är snarare väldigt medvetna om problemet och tar avstånd.

    Men seriöst, inte fan är hon samma människa som när hon var 20? Det är ingen, förhoppningsvis. På samma sätt som hennes utseende ändras ändras hennes person, hon har bara svårare att acceptera den delen för att hon och samhället anser det sämre. Jag fattar det, har själv börjat inse att ”tiden kommit ikapp” så här strax över 40. När man inser att man inte glider på sitt utseende på samma sätt längre, det är såklart inte helt enkelt att acceptera. Men man kan inte hindra det, möjligtvis skjuta fram det något. Om jag ska recensera så är det dödfött för när tiden väl kommer ikapp ser de som har åldrats naturligt så mycket bättre ut än de som inte gjort det. Man kan inte vinna över tid.

      Hear hear!

      Jag tycker egentligen inte att de ser yngre ut. Man ser ändå åldern på en kvinna som gjort procedurer eftersom så mycket mer än bara lite rynkor och minskad volym skvallrar om ålder. Jag tror bara de vill se så bra ut de kan. Det är ju lite av ett intresse för många, skönhet och/eller kläder, så steget till lite botox är inte så långt om man redan är en sådan person som gillar att fixa.

      Exakt. I några år kan man uppehålla en illusion av att se yngre ut än vad man är men till slut är det alltid kört. ALLA kommer att se ”gamla” ut i en viss ålder. Vad är problemet egentligen? Har vissa inget mer värdefullt i livet än utseendet? Varje ålder har sin charm tänker jag. Vid 20 var jag svinsnygg och hånglade runt men smart och djup var jag verkligen inte. Vid 35 är jag tjock och rätt ful men snabbtänkt, smart och kan få kollegorna att gråta av skratt med min humor. Båda perioderna har varit kul på sitt sätt. Man får göra det bästa av det och låta sig förändras och växa utan att ängsligt klänga sig fast vid en specifik ålder.

        Det jag inte fattar är varför man ska se ung ut när man är gammal. Som 50+ är hon ändå inte fertil och i slutändan är det vad det kokar ner till, män attraheras av fertila utseenden som signalerar ”kan föda frisk avkomma”.
        Varför imitera fertilitet när man är för gammal för att starta ny familj? Det som händer är att man attraherar män som bara vill ha sex.

    Ingen tror på att man gör det för sig själv. Jo ett komplex man haft sen men var liten kanske, typ störa öronen eller helt plattbystad. Eller operera brösten för de är för tunga så man får ryggvärk.

    Men resten, äh man gör det för att se bra ut. Att inte se gammal ut. Att se extra knullvänlig ut som LD hade sagt.

      Nja. Jag träffar inte folk överlag så jag gör det faktiskt för min egna skull. Jag vill kunna kolla mig i spegeln utan att må dåligt. Hur andra ser mig är inte viktigt för mig. Jag har min man som verkar älska mig och det räcker så. Jag är för gammal för att vilja ha andra människors gillande, räcker med att jag försöker gilla mig själv.

        Testa gå djupare – varför tror du att du mår dåligt av utseendet? Pga normer och samhället såklart. Det är givetvis inte nåt slags ”fakta” att nåt visst utseende är rätt vs fel, det allra mesta skapas av normer i samhället.
        Också argumentet att ”alla får göra vad de vill med sina kroppar och ansikten”, ja absolut är det ju så men fundera på vart dessa viljor kommer ifrån. Att man växt upp med en förälder som inte tyckte att det utseende man ärvt var okej och behövde fixas, t. ex.? Har nog ärvt de flesta av mina komplex från min mamma och hur hon uttryckt sina egna komplex.

      Sminkförsäljningen har gått ner under pandemin (kanske för att fler jobbar hemma) samtidigt som antalet ingrepp har ökat (också för att folk jobbar hemma och kan göra det mer i ”hemlighet”).

        Vad hittar du den statistiken?

            Vet du vad! Skippa din vidriga attityd! Jag jobbar själv inom skönhetsbranschen och har betydligt bättre koll än dig. Men googla på du!

              Dåså, då får du väl klaga på dn och svd som publicerar lögner då.

                Då ska jag göra det tydligt för dig: Kosmetikförsäljningen har inte gått ner pga att fler opererar sig utan för att det är en pandemi. Det är väl ändå självklart?!

                Sen att andelen operationer har ökat (för att man ändå kan vara hemma) är en annan femma. Men sambandet mellan dessa finns inte, bortsett från att det är en pandemi.

          Länkar ligger i modd.

          Googla skönhetsingrepp och pandemi, eller försäljning av smink och pandemi.

          Lockdown-face är ett begrepp tex.

    Nu skriver ju hon inte om hon var den enda människan utan om det inte fanns några män.

      Det är intressant för jag fixar mig iordning även om jag inte kommer träffa några män den dagen. Jag gillar att se ut på ett sätt jag trivs med även om jag är själv hemma hela dagen.

      Ja med den logiken att alla fixar sig för männen så borde väl ingen lesbisk bry sig om sitt utseende och göra ingrepp?

    Vilket bs. Vilka ingrepp har hon gjort då

    Fatta vad jag skulle behöva skära, lyfta och fylla ut, om utsidan ska matcha insidan.
    Ibland är ju insidan knappt i tonåren.
    Ah, jag skiter i det.
    Hälsningar från en snart 68-åring.

      Ja, och hur slät hud man än har så är kroppen och alla organ gamla. Musklerna blir mindre och mindre. Ska man injicera testosteron då, så att man får större muskler också? Annars får man ju spinkiga ben när man blir äldre.
      Det går ju inte att lura tiden.

    Det blir nästan känslomässig utpressning det hon sysslar med här. Först bidrar hon till att normalisera ingrepp och ungdomsfixering. Sen blir hon förvånad när människor ifrågasätter det. Nu har jag ju inte sett hur hennes kommentarsfält ser ut, men kan det vara så att det hon kallar ”påhopp” faktiskt är adekvat kritik i en skruvad samtid? Jag är så less på att helt normalt ifrågasättande alltid avfärdas som ”skammande”. Som om DET är problemet här.

    Hon är dock så jävla snygg. Fick en chock när jag läste att hon är 55

      Fast hon hade kanske varit ännu snyggare utan utfyllnaden?!

    Är väldigt provocerande för en del att andra vill vara snygga.

      För mig är det bara sorgligt. Jag älskar att jag börjar se lite äldre ut (på riktigt), jag tycker, till skillnad från henne, att just det speglar min insida. Ja jag har börjat få skrattrynkor men det är för att jag fått skratta i 35 år ?

        Skrattrynkorna uppstår ju dock inte av att man skrattat. Hur mycket eller lite du skrattat avgör alltså inte hur mycket rynkor du får. Kan vi inte bara kalla de rynkor utan att behöva ursäkta varför de finns där? Precis som att bristningar ska kallas tigerränder och vara ett tecken på att man burit barn osv. Jag hade fan bristningar redan som trettonåring. Var lika okej då.

          Men ursäkta då ? oavsett hur de uppstått så gillar jag dem. Jag tycker jag är snygg och jag älskar att bli äldre (av olika anledningar)?

            Tycker bara att det blir kontraproduktivt när man i samma mening ska ursäkta varför man ser ut som man gör.

    Tröttsamt med denna ”trend”. Sluta upp med den här sjuka hetsen och lev! Helt vansinnigt som det har blivit med yta och injektioner och operationer.
    Sköta om sig bör man. Träna är lite sundare, köp snygga kläder och sminka sig är ju ok men denna överdrift är inte sunt.
    Och det absolut viktigaste av allt: Var en bra och trevlig människa som gör gott istället!

      Sluta lägg tid och pengar på smink och lev i stället!

    ”Ingen höjer på ögonbrynen åt fillers och botox”.
    Jo, det gör vi definitivt. Vi ser dessa konstiga ansikten och undrar hur i hela friden det kunde bli så illa att man förvränger sitt naturliga utseende och medvetet vill se grotesk ut. Även minsta lilla ml i läpparna ser enormt konstigt och illa ut.
    Är man så missnöjd med sitt utseende att man väljer att injicera preparat i huden som
    får dig att se grotesk ut, gå till en samtalsterapeut som kan ge dig råd om hur du kan förbättra din självkänsla och ge dig en inre trygghet att du är vacker precis som du är.

      vi som kan höja på ögonbrynen gör det

        Hahahahaha

        ?

    Skulle aldrig falla mig in. Det jag gör kommer ju läggas över på Mina barn att jag inte duger som jag är. Skulle aldrig kunna ge mina barn sån press att utseende är allt. Sjuk värld vi lever i. Räcker ju att de på alla kändisar som har 9 miljoner filter på insta.

    Jag har läst att människan tror att hon är vackrare än hon egentligen är, bara för att vi ska para oss och därför behöver lite extra självförtroende gällande vårt utseende.
    Lite gulligt ändå! ?

    Weeei!!! Nils van der poel!! Vilket åk!???

      Spännande in i kaklet!!!

    ”Hade inte gjort det om det fanns några män” BS.

    Jag tycker man ska vara med öppen med vad man faktiskt har gjort. Någon som Paow som är 98% plast ser man ju (dömer henne inte) men någon som Cassandra Klatzkow som UPPENBARLIGEN har gjort GP eller GS och låtsas som ingenting… det är så jäkla fult, fegt och hypocritical.

      ja eller varför. Som lady dahmer som fixar med utseendet och går ned i vikt men ABSOLUT INTEEEEEEE för att passa in i skönhetsnormen, det är sånt andar sysslar med, inte hon!

        Har hon någonsin förnekat att hon faller för ideal ibland? Det gör ALLA hela tiden medvetet och omedvetet. Har aldrig läst att hon hävdar att hon är undantagen det.

          Ja men när LD gör det då är det för att hon själv är ett offer och faller ibland.
          När andra gör det är de en del av hetsen.

          Hon är verkligen expert på att vända på steken så att vad hon än gör är det ok när just hon gör det. Även om det är fel så är det ok för hon var svag i just det ögonblicket, just då, men alltid annars ska man lyssna på henne för hon vet ändå bäst egentligen, alltid.

            perfekt sammanfattning av ld.

            Och tänk att det ALLTID dyker upp fan och bara ”do not touch my kweeeeen!” ser de inte hyckleriet?

            När har LD sagt att andra som bryr sig om sitt yttre är en del av hetsen? Har hon ens uttryckt sig så? LD kritiserar de som gör reklam eller på andra sätt uppmanar andra att tänka på hur de ser ut eller väger. De som skriver om sina ingrepp och ger ut rabattkoder eller instagrammar sina viktresor. Det är hetsen hon kritiserar.

            Aldrig enskilda kvinnor som vill vara fina eller är fina. Tvärtom uttrycker hon ofta förståelse för detta och har själv skrivit i åratal om att hon också har samma behov.

            Det är så kul när andra anklagar henne för hyckleri när det enda som hänt är att folk har dålig läsförståelse och projicerar sina egna föreställningar på andra.

        Men varför skall hon få skit för att hon gått ner i vikt?! Började hon inte träna?! Bra för henne

          läs anonym 12.02 så förstår du problemet med ld

      Cassandra som är så öppen och ärlig om allt annat vill helt plötsligt inte kommentera sin viktnedgång. Nåt är lurt! Sen har hon blivit helt omöjlig att lyssna på senaste tiden, så oskön, de kallar varandra för könsord mm till och från. Riktigt oskön.

        Jag följde henne ett tag men hon har förändrats så mycket, hon känns som en diva idag. Hon är såååå självkär. Bara massa poser och ska klä upp sig i afton kläder typ dagligen för att gå och ut och dricka alkohol. Känns nästan som gränsen till alkoholism. Och som du skriver att hon har gått ner massor i vikt men nämner inget om det.

    Alltså jag tror att det finns många som genuint känner att de gör ingrepp för ”sin” skull. Man mår dåligt över att man åldras och att utseendet inte är exakt samma hela tiden. Det man missar i slutsatsen att det görs för ens egen skull är ju att det är idealen i samhället (hej patriarkatet) som får oss att tro att vi inte duger som vi är. Önskan om slät hud och pigga bröst kommer ju inte direkt från ens inre, utan från människorna, rubrikerna, reklamen, tv-serierna, instagraminläggen osv vi möter varje dag. Och ju fler som hoppar på tåget desto svårare blir det för oss andra att stå emot. Självklart får man göra som man vill, men det är fegt att blunda för orsaken till det och vilka konsekvenser det får.

    Bara jag som får panik över alla dessa överfulla överläppar som inte rör sig när folk pratar. Att man inte ser detta på sig själv eller framförallt andra är förvånande.

      Alla ser det…
      Men de allra flesta är väluppfostrade och säger inget.
      Jag skulle ALDRIG säga till någon ”har du gjort botox/fillers?” Det känns ungefär lika elakt som att säga att någons frisyr är ful. Man fattar ju att de gör botox/fillers för att se bra ut, inte för att se fixade ut. Då vill man ju inte vara tölpig och säga att det syns.

        njae, de plastdockor jag har i närheten ser så konstgjorda ut att det måste vara medvetet. Det ska synas att de är fejk. och jag hoppas de är nöjda med sitt utseende så de inte lagt ned alla pengar i onödan.

          Ja, man får väl hoppas att de själva är nöjda.
          Men det är tragiskt hur unga tjejer man ser med jätteläppar just nu. Hur kommer de se tillbaka på sin ungdoms utseende?! De flesta andra brukar ju oxå vara förundrade över val de gjorde som unga. Men kommer dessa läppar ta en naturlig form igen om det slutar med fillers?!

          Ja nu menar jag mer de 40+ som lägger lite lite botox eller fillers för att se yngre ut. De vill ju se naturliga ut men grejen är att det märks ju när en äldre hud är slät. Det är ett annat lyster än på en ung slät hud. Och det blir en diskrepans mellan ansiktshud och övrig hud.

        Jag menade mer att de som gör det själva inte ser hur skevt det ser ut på andra som pumpar in lika mycket.
        Såklart inte att man skall säga ngt till någon att det syns!

    Mycket PK i detta kommentarsfält. Mina ingrepp gör jag för min egen skull. För att jag vet hur mycket det ger att se sig själv i spegeln på morgonen och vara nöjd. Att se välvårdad, utvilad, frisk och glad ut. Jag ser det som livskvalitet och en investering i mig själv. Känner jag mig mig snygg, vågar jag mer. Jag kan föra mig med självförtroende, ta mig an utmaningar och tro på mig själv.
    Vi kan väl alla enas om att man mår bättre när man har klätt sig snyggt, när håret är fixat och när makeupen sitter bra? Att man blir lite mer nöjd med sig sjäv efter en promenad och lite styrketräning? Ett ingrepp, en ansiktsbehandling eller lite fillers ger en liknande effekt. Jag är inte mindre feminist för att jag har fixat brösten, mina livsmål och mitt fuck off-kapital påverkas inte av att jag en gång om året piffar till mina läppar med lite fillers.
    Jag är inget offer och har aldrig varit det. Jag investerar i mig själv och min glädje på olika sätt; jag läser för att utveckla mitt intellekt, jag tränar för att min kropp mår bra av det, jag unnar mig en skönhetsbehandling för att min yta också behöver sitt.
    Är ni, med handen på hjärtat, nöjda när ni ser er i spegeln?

      Jag är saggig och rynkig i ansiktet och handen på hjärtat när jag ser mig i spegeln – ja. Jag är nöjd. Jag har liksom inga krav på mig själv att se ung ut, därför är jag nöjd ändå. Mitt värde ligger inte i min ansiktshud eller i hur pigg min rumpa ser ut, det är liksom ickefrågor för mig.
      Detta grundar sig ju i att jag inte bryr mig om vad andra tycker heller. Mitt självförtroende när jag sitter i ett möte till exempel påverkas inte av om de andra där är yngre och snyggare, eller äldre och fulare. Jag är jag oavsett. Min performance är likadan om de tycker jag ser ful och trött ut. Det är svårt att förklara när så många mår bra av att se pigga ut. För mig har sånt ingen inverkan alls.

      Personligen mår jag som bäst au naturale, nyduschad och med rent hår i myskläder, el iaf sköna kläder. Trivs inte alls i uppsminkat el uppklätt. Känner mig faktiskt fulare i för mkt smink el stylat hår. Och då får man ändå säga att jag har ett hyfsat stort intresse för kläder, uttryck, färg & form, men det innebär inte att jag vill, el behöver sätta på mig en ”mask”för att må bättre el känna mig fin.

        Känner mig snyggast (bekvämast) när jag är i stallet. Ofixad. Troligen för att jag trivs bäst där

      Och varför mår du som mycket bättre när du lagt ned massa tid och pengar på att se ut som man ”ska”?

        Men herregud alltså ?

        Gör du aldrig något för utseendet över huvud taget?

          Blev det så jobbigt att behöva tänka längre? Jodå det gör jag. För att passa in i gruppen.

            Dåså. Spela inte dum då.

              ts trixande med utseendet är en av grunderna för hennes självkänsla, du ser inget ledsamt i det?

        Jag strävar inte efter att se ”ut som man ska”, jag strävar efter att se så bra ut som möjligt efter mina förutsättningar. Inget av mina ingrepp ligger utanför ”det normala”; jag har inga ankläppar och inga överdimensionerade bröst. Hade du träffat mig så hade du garanterat inte tänkt på att jag ser plastig eller konstgjord ut.

          Vad hade jag tänkt då? ”Hon ser verkligen ut som normen, som idealet”?

            Snarare ”vad utvilad och glad hon verkar”.

              Utvilad och glad sitter väl inte i fillers eller silikonbröst 🙂 jag vet flera med fillers som ser för jäkla slitna ut.

      Jag är nöjd, glad och frisk.?

      Nej jag är inte nöjd men varför ska jag eftersträva att bli nöjd enligt samhällsnormen? Min kompetens eller vem jag är sitter inte i det yttre.

    Har man gjort fillers, botox, förändringar i ansikte så tvingas man stå för dem varje gång men möter en annan människa för det syns ju. Diskussion om att prata eller inte prata om man gjort förändringar är verkligen intressant , undrar vart den tar vägen? Man gör fillers och botox, andra ingrepp i ansiktet för att man vill förändra sitt ansikte, men man vill inte att andra ska se förändringen. Man vill smyga med något som man gör för att se ut på ett annat sätt, men ingen ska se det för det är skämmigt.

      El hur!? Hon skriver alltid spot on!

    Om jag hade varit kille hade jag knappt vågat röra en tjej idag……… oj där knäcktes en gelé-nagel, oj där ramlade ögonfransarna av, hoppsan där trillade löshåret ut, oj där var inlägg i brösten och rumpan, oj så ögonbrynen är tatuerade, oj hela kroppen vaxad, ansiktet trådat, står i kö för intimkururgi, sprutat in saker i läpparna, fillers i kindbenen, äter pokebowl/sallad, tränar som en galning,

    Sedan förstår jag inte hur unga tjejer har råd. Slöat kostar multum.

      De har kanhända inga studielån… just saying

      De flesta tjejer är ju ändå inte sånna… även om de är överrepresenterade i kändis/influenservärlden

    Det syns ju väääldigt tydligt vad hon gjort… Konstgjort, onaturligt utseende, ser inte yngre ut. Men är det det man vill ha så är det ju bra.

      Ja Lotta har tyvärr gått över gränsen för länge sedan och ser väldigt onaturlig ut. Så himla synd, jag följde henne under många år och hon var intressant och snygg. Jag tror att hon hade åldrats väldigt vackert om hon låtit bli ingrepp, hon hade kunnat bli riktigt jäkla spännande som lite äldre erfaren kvinna. Men nu ser hon så plastig ut att man litegrann missar hennes intressanta personlighet, den döljs av det tjocka ytlagret liksom.

        Tror det är lätt att bli blind för det och gå för långt…

    Alltså herregud. Folk här inne beter sig som att det är en dödssynd att ens vilja använda mascara. Hur fan ser ni själva ut kan man ju undra.

      Va? Hålle tv-reklamen inte med, kan inte se det här.

        Håller verkligen inte med ska det stå.

      Ja, för om man är emot ingrepp av olika slag är det för att man själv är ful. Du satte den.

        Kanske om man är emot att vilja vara snygg däremot.

      Det som problematiseras här är ju att göra ingrepp som ingen egentligen vet hur mycket skada de gör i längden. Botox och fillers är främmande substanser som injiceras i friska kroppar, operationer är alltid en risk osv.
      Friska unga människor utsätter sig för ingrepp som egentligen inte behövs, enbart för att förändra utseendet på kropp/ansikte.

      Mascara eller snygga kläder är inget som innebär en risk eller som stannar kvar i kroppen.

        fast botox användes ursprungligen för att behandla nervskador. I vilken mängd vet jag inte så kan ju hända att hur det används idag inte är säkert. Men det är gjort för att injiceras.

        Nä men du sminkar dig knappast för din egen skull heller. Eller klär dig fint. I alla fall om du vill påstå att ingen kan göra ingrepp för sin egen skull.

        Fast de flesta kommentarer här är väldigt nedlåtande och inte alls från en hjärteplats. Svårt att se en genuin oro för någons välbefinnande när det ska antydas om inga studieskulder hö hö hö. Mycket gammal vanlig jante.

      Skräcködlor. Och på det avundsjuka på Lotta. Lotta har allt som ödlorna vill ha.

        Vet du något om henne? Om du visste bara en liten del av hennes liv och historia så tror jag du skulle radera din kommentar. Lotta är stark och modig, men jag tror ärligt talat inte att så många är avundsjuka på henne.

          Varför skriver ni några få under olika nick maniskt nedsättande om Lotta isf?

    Ju fler jag ser som har fixat sig, desto lättare är det att stå emot känner jag.??

    Snart kommer larmrapporter om att botox och fillers påverkar synen. Nåt skumt är det ju med att det finns rätt många som fortsätter att spruta in saker trots att de ser helt konstgjorda ut i ansiktet.

    Känns faktiskt ganska sjukt att en liten sexåring kommer fram till en och säger ”gud vad ful du är”. Ja, jag har inte förstorat tuttarna eller gjort något med mitt utseende. Den man (ingen man har hittills visat intresse) så ja, jag är nog en ful kvinna. Men jag ör också en kvinna och KOMMER ALDRIG ATT GÖRA NÅGOT MED MITT UTSEENDE FÖR ATT PLEASA EN MAN.

    Jag har en kompis, 40-ish, bor i fin Stockholmsförort, jobbar på stort företag.
    Hon har två olika kompisgäng, det ena är jag är med i – en brokig skara kvinnor med mycket i bagaget, prestigelösa, en är uska och en är professor på en känd högskola och vi andra är allt från arbetslösa till att ha tre jobb. Det andra kompisgänget hon har är från hennes fina förort, mer homogent, alla är medelklassmammor liksom. I det gänget använder de fillers och botox, och min vän har dragits med i det. När hon träffar oss andra, i det mer blandade gänget, är hon ju lite besvärad över det. Vi har aldrig frågat, men hon är öppen med vad hon gör och förklarar ofta sina ingrepp med pressen från omgivningen, alla andra ser unga ut etc.

    Som universum. Det är fullt rimligt att ha grått hår när en närmar sig 60. Det är fullt rimligt att ha rynkor.

    Lotta är så vacker….

    Äh jag tycker folk ska chilla lite när det kommer till sånt här. Jag har gjort bröst efter att haft jättekomplex under alla år. Men övervägde i flera år innan innan, läste på om ev komplikationer och om rekommenderade kliniker. Jag har gjort läpparna. Kommer både göra om brösten och kanske läpparna framöver. Botox däremot är jag helt emot (om det inte är i medicinskt syfte) iom att det är ett nervgift som helt enkelt gör att en naturlig funktion förstörs i kroppen, nervsignaleringen blockeras. Har förstått att jag nångång i framtiden måste ta denna dialogen med mina barn, varför jag gör det mm. Men ser ingen big deal i det. Jag gör det absolut endast för min egen skull. Verkligen. Skulle aldrig falla mig in att göra nåt sånt för nån annan! Never ever!

      Det är bara att googla på hennes namn så ser man skillnaden. Svårt att känna igen henne..

      Vill dock tillägga att jag har fler i min omgivning som INTE uppskattar ingrepp än antal människor som gör det. Som tycker man är mycket finare naturlig. Så skulle jag vilja pleasa andra och ”passa in” i dem kretsarna jag hänger så skulle jag inte göra ingrepp. Vill också tillägga att man det är jätteviktigt att man inte är naiv och tro att det är riskfritt för det är det absolut inte! Och man blir absolut inte lycklig av ingrepp som många verkar tro! Lycka beror på nåt helt annat än hur vi ser ut.

    OJ!
    Jag är lite… småchokad. Jag följde henne för länge sedan och jag känner inte igen henne. Jag hade på riktig inte känt igen henne alls. Hon ser inte ut som samma person. Och det är här det blir så svårt och inte går ihop för mig.
    Jag känner inte att jag kan/vill/ska döma kvinnor som gör olika behandlingar och ingrepp men när man inte längre ser ut som sig själv? Har det inte gått för långt då? Eller?

      Bitter o avundsjukan lyser igenom… på riktigt

    Jag skulle vilja peka på andra saker än att en man ”glor på brösten och ger uppmärksamhet” här. I min krets brukar vi diskutera det sjuka i hur utseendet verkligen HAR betydelse i livet. Skillnaden i hur man blir bemött i samhället som normsnygg, menat att vi är samma människor som kan se både normsnygga eller inte så läckra ut beroende på engagemang för dagen, och hur enormt stor skillnad vi alla upplever det bara med att bege sig ut bland andra människor. Service i butiker, människor som stannar och pratar (okända), hålla upp dörren gör människor i alla lägen men som snygg får man uppenbarligen mer leenden och kanske några ord där också. Hur det är att få det där jobbet. Gå före i kön, komma över ett övergångsställe. Hur människor dras till en alternativt inte riktigt ser en. Så det handlar inte bara om att ”landa en man”…..det hela är sjukt ingrott i alla människor så som det verkar, sett till första mötet människor emellan. Det är, på riktigt, vidrigt att se hur extremt stor betydelse utseendet visst har sett till när man rör sig i samhället. En helt annan sak när det handlar om vänskap och man visar vem man ÄR. Men att en normsnygg människa får fördelar….det går inte att sticka under stolen. Ingen i min krets har några fillers eller operationer dock.

      Du överdriver jättemycket nu. Jag är 50, rätt ful, rynkig,och har rund mage. Jag tycker folk överlag är rätt trevliga mot mig, och i jobbet till exempel blir jag underbart fint bemött av nästan exakt alla.

    Förstår inte varför detta upprör så många, hon får väl göra som hon vill. Jag personligen vill undvika ingrepp i framtiden för att det känns läskigt. Men när jag sminkar mig o klär upp mig gör jag d bara för att det får mig att må bra, jag gillar inte ens när killar tittar på mig men vill va snygg för min egen skull. Det tycker jag är en liten del av min egen feminism.

    Tycker vi bara ska sluta dömma andra för vad de gör med sina egna kroppar. Lätt att säga att det är fel om man aldrig blivit utsatt för mobbing pga sitt utseende. Det värsta som finns är naturligt snygga människor som ser ner på mindre snygga för att de vill göra ingrepp, lika illa som att rika ser ner på fattiga människor som försöker ta sig upp till deras nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.