Min typ av Haul

Tvilling-influencerna Iza and ElleCryssanthander gör en haul med kläder och accessoarer de köpt på second hand. 
Det här gillar jag!
Inte bara för att jag själv älskar att handla second hand, utan för att de har fem miljoner följare på TikTok och 950 000 följare på Instagram att inspirera till att handla mer hållbart.

Mitt största fynd på second hand måste vara den här duon. ?

 

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Visst är det bra att handla på second hand men man ska väl ändå försöka att göra medvetna köp och inte överkonsumera bara för att det är begagnat. Någonstans uppmuntrar hauls ändå till konsumtion.

      Jo men man kan väl ändå försöka vara lite positiv till att unga influensers visar mer hållbara alternativ

        Ja jag säger ju att det är bra att handla second hand. Jag tycker bara att det är hela köpbeteendet man behöver se över. Hur många väskor, sneakers, jackor osv behöver man egentligen? Betydligt färre än vad man villhöver i alla fall.

          Vadå villhöver? Antingen har du ett behov, dsv behöver något, eller så har du ett begär att vilja ha något. Villhöver är bara ett försök att rättfärdiga onödig shopping.

            Precis min poäng.

              om det är din poäng så använd vill ha istället.

                Nej. Då förstod du inte min poäng. Jag menar precis det. Att man försöker rättfärdiga den onödiga shoppingen som man inte behöver men vill ha.

                Du hänger nog inte riktigt med i samtiden, då det numera finns ett uttryck som heter villhöver.

          Behöver själv väldigt lite numer och försöker o första hand handla second hand. Men som tonåring och yngre var det ju annorlunda, ja det var såklart villhöver och vill ha men då var det liksom viktigt att ha nya grejer och försöka uttrycka sin identitet med kläder och accessoarer. Tyvärr var det fortfarande väldigt pinsamt att handla second hand då och det gick ju inte heller att beställa superbilligt från Kina vad jag visste iaf, bara ekonomin satte stopp. Om valet står mellan nytt eller begagnat såklart bättre med begagnat även om det vore bäst om de avstod helt. Tror dock det är få yngre som kan tänka sig att vara i princip helt avhållsamma. Dessutom förändras ju kroppen mer i tonåren och kläder sitter illa fortare, man har inte råd med kvalitet utan kläder blir noppiga och trista. Tycker det är jättebra att de uppmuntrar till second hand!

            Jag vågar tro att majoriteten av det tonåringar köper är sådant de vill ha, inte sådant som de vuxit ur och behöver nytt. Lägg till all annan shopping utöver kläder. Smink, teknik, accessoarer, väskor, hud och hårvård. Vore nog bra att lära även tonåringar att handla lite mer eftertänksamt.

              Ja absolut att det mycket av de de köper egentligen inte är sånt de verkligen behöver. Men det är liksom lättare att sitta som vuxen och tycka att de ska sluta shoppa för att man själv inte nöjesshoppar på samma sätt längre. Klart det finns en annan medvetenhet idag och visst kan man försöka ”lära dem” att handla eftertänksamt men det är det å andra sidan många som borde. Behöver ju inte gälla just kläder, många shoppar ju tex nya kök eller annat. Men att börja utforska second hand mer är ju ett bra första steg.

      De kanske får sälja sin gamla garderob så går det runt.

        Färg i inredningen är redan inne bland de unga. Typ som Kurtis Conners flickvän Jenna Allard inreder. Tittar jag på inredningsdetaljer online påminner mycket av den om 80-90-talet.

      Har du funderat på hur världen skulle påverka om alla slutade konsumera mer än det absolut nödvändigaste?

    Sen har jag även en sak för folk som behöver ta en miljard foton på att de åker Business Class. Uppenbarligen Olivers första gång någonsin, men det känns så… fånigt? Tydligen är det inte en vanlig sak för dem/honom, men hur orkar man ta en miljon foton? ?

    Jag åker BC eller förstaklass varje gång jag reser med Qatar eller Emirates – har aldrig stött på några som har detta behovet av att posera och fota en miljard bilder under mina flygningar. ? Hade skämts ihjäl åt deras vägnar.

      Haha du har dock behovet att berätta att du flyger business och första klass. ? Förresten, varför följa folk du stör dig på??

        Underhållning?

        Haha eller hur!?

        Kände att jag behövde nämna det för att inte få ”DU ÄR AVUNZZZDDDJUKKKK på DeMM” ?

          Visst?

            Men ge dig, Oliver. Varför skulle en anonym i ett kommentarsfält behöva skryta? Borde man inte tydligt skriva sitt namn då, med din logik? ?‍♀️ Ger mening att det är för att tydliggöra att man inte själv avundas den livsstilen då man själv har råd med det. Något alla inte har.

          Varför skulle man vara avundsjuk på två jättebebisar?

        Troligtvis av samma anledning som folk följer Anna Book och 99% av alla influensers? 🙂

    Är lågmidjade jeans tillbaka i mode? Usch, tycker det är så fult.

      Det ska vara 90-tal för hela slanten nu!

        Men fy har redan genomlidit 90 tals modet en gång! Är det därför det fanns så mycket platåstövlar i höstas?

          Tänk då på den här stackaren som nu får se 70-talets orange-grön-bruna inredning anamma;0

            anammas

            Jag är nyfiken på vilken stil dagens unga kommer att ha när de ska inreda sina hem. De är ju uppvuxna i det ljusa och fräscha som de kanske kommer att vilka göra uppror mot med färg och mönster? Min sena 70-tals generation kastade ju ut allt vad furu, marimekko och grönt/orange/brunt hette och inredde med vitt vitt vitt som en sorts kontrast till barndomens färgtoner.

      Ja men lagom tills modet byts igen har man blivit tillräckligt indoktrinerad att själv tycka det är snyggt ?

      Vägrar att ha på mig byxor som gör att man knappt kan böja sig fram utan att halva rumpan ska titta ut

      Tycker det är mycket snyggare än de där mamma-jeansen unga tjejer gått runt i nu de senaste åren.

    Sen om några veckor är det samarbeten och reklam för något säljföretag. Typ Sellpy.

    ? man måste inte gnälla om allt!

    Jag har köpt kläder för ca 850:- på drygt ett år. Man behöver inte något överflöd.
    Enda anledningen till att jag köpte nytt var att mina byxor inte längre passade då jag gått ner i vikt

    Jag tycker Sandra Beijer överlag är en bra förebild vad gäller shopping. Hon använder ofta sina plagg tills de verkligen faller isär efter flera år.

      Folk idag verkar helt ha glömt bort hur man lagar kläder. Även hur man tar hand om sina kläder (och annat) för att de ska hålla så länge som möjligt. Men är väl för att alla ska ha det absolut senaste hela tiden.

        Och problemet är också att det ibland inte är ”värt” att laga. Om det kostar 500 kr att få ny sula på ett par skor, men ett helt nytt par kostar 400 kr, så är det inte så konstigt om någon väljer att köpa ett nytt par. Det måste löna sig att ta hand om sina saker.

          Skomakaren måste ju få lön också så det är inte konstigt att det kostar, men däremot måste nya skor kosta mer än 400kr.

        Jösses vilka söta tjejer! Nån som vet åldern på dessa?
        🙂 Ser nästan ut som dockor.

          Tönt

          sliskig gubbe, check!

    Jag planerar att ha ett helt inköpsfritt år. Kände att jag satt lite väl fast i mina shoppingappar?. Nödvändiga inköp till barnen och hemmet får fortsatt göras, samt presenter till när och kära. Men till mig själv är det stopp även när det gäller strumpor, schampoo, smink osv. Tar något slut får jag helt enkelt använda nåt annat jag redan äger istället för att köpa nytt. Förhoppningsvis lyckas jag ta slut på mycket av förrådet under året ?

      Samma här! Körde lite light-variant på det förra året, men nu blir det verkligen 2.0!

      Jag har köpfritt typ jämt 🙂 jag har inte så mycket kläder och jag har verkligen insett att jag är nöjdare så. Jag har lärt mig några olika kombinationer av det jag har, och dessa har jag nött på i ungefär tio år nu. Det säger sig självt att det är enkla klassiska kläder och inga trendplagg, men jag har inte handlat dyrt som alla säger att man ska när man vill ha kläderna länge. Det mesta är typ MQ och HM!
      Tvättar man med program för ömtåliga kläder och låter hängtorka så håller sig många av HM:s plagg fina jättelänge.

    Bästa duon EVER ??❤

      Katterna var jättesöta! Mer av dom

    Tänker varje gång jag ser tvillingarna att de kunde varit systrarna Bring och Törnegrens småsystrar. De har samma typ av utseende på nåt vis 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.