Elsa Billgrens jobb genom åren

Vad har du jobbat med genom åren?

Mitt första jobb var i pappas ateljé som mosaikknipsare. Sen jobbade jag på café String med buffén på lördagar och som ”barista” på vardagarna. Minns hur höjdpunkten var när man fick göra en latte macchiato för i den häller man skummade mjölken först och kaffeshoten sen och kunde göra superfina mönster genom att dutta kanten av shotten i mjölken och dra en sked. Sen jobbade jag på förskola som vikarie rätt länge samtidigt som jag gjorde skådespelarjobb på SVT. Efter det programledare på ZTV. 2008 började jag som butiksbiträde på Beyond Retro, blev visual merchendiser och sen gjorde jag deras press och PR. Då började jag blogga och sen blev det tv och nu är vi här. // Elsa Billgren

Elsa Billgren har skrivit om vilka jobb hon haft genom åren, och där ingår både en sväng på Café String och butiken Beyond Retro – båda ställen som jag tror passade Elsa som hand i handske.
Jag tror även att hon var fantastisk att ha på en förskola, där det enda som kanske kan ligga henne lite i fatet är väl att hon mest bär kjol eller klänning och att sanden gärna hamnar lite överallt om man leker väl och länge i en sandlåda. 😉
Och på tal om bekväma kläder…
Jag förvånas av de deltagarna i Legomasters Australien, som bygger lego i 14 timmar i kort kjol, klänning eller skjorta, kavaj och slips.
Att bygga lego så länge måste ju vara extremt fysiskt, lite som att seriöst leka i sandlådan i flera timmar.
Jag hade velat ha träningskläder på mig.
Den som tror att det är en barnlek att baka sandkakor….think again… 😉

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känns alltid som att alla haft så många jobb? Jag har bara haft tre olika och är 35.

    Hur många har ni haft och hur gamla är ni?

      Jag tror att hon räknar med sommarjobb och sånt som man gör när man hjälper sin pappa på hans jobb.
      Som vuxen i din ålder har jag haft 3 jobb efter utbildningen.
      Under tiden som jag sommarjobbade hade jag 4 olika yrken på samma arbetsplats samtidigt som jag brukade hjälpa min pappa med enklare arbetsuppgifter i hans företag. De sistnämnda sakerna räknar inte jag som några av mina jobb. Kanske fel. Sommarjobbet är med på CVt iaf.

        Nej mina jobb är inkl sommarjobb ?

          Tänk att du måste ha hittat rätt snabbare än mig. Det är väl bra? 🙂

      Sex jobb, 32 år

        Hoppas du inte särskrev det där

      7 jobb och är 28 år! Har även vart föräldraledig 1,5 år. Började jobba när jag var 15 år. 3,5 jobb har vart heltid (ett jobb var deltid och blev heltid) och 3,5 jobb var samtidigt som plugg.

      32 år, närmare 15 olika jobb om man räknar med sommarjobb och extrajobb. Efter utbildningen för 5,5 år sedan har jag haft 2 arbetsplatser.

        Men shit! Men det kanske är under utbildningar som man har många olika då? Jag har själv inte pluggat så länge och när jag pluggat har jag inte jobbat vid sidan om. Kanske därför det inte blivit så mycket hehe

        Samma här! 31, totalt 14 jobb inklusive sommarjobb sen jag var 14. Hade ett jobb under tiden som jag pluggade på universitet.

        35 år, 15 olika jobb inkl. sommarjobb och extrajobb. Började i 15-årsåldern och har nu högskoleutbildning.

          Har exakt som dig. Är 35 år, haft 15 jobb om jag räknar extrajobb under gymnasietiden. 4 arbetsplatser efter universitetsexamen.

      32 år gammal, två arbetsplatser (efter gymnasiet). Dock typ fyra olika tjänster på nuvarande arbetsplatsen.

      Jag är 26! Om jag räknar med mina sommarjobb och extrajobb jag haft under mina studier så har jag jobbat på 7 ställen.

      Är snart 35 och har haft ca 12 jobb. Men har ett jobb som är väldigt attraktivt på arbetsmarknaden så om jag inte trivs så hoppar jag snabbt vidare.

      Jag är 39 och på mitt cv tar jag upp 4 jobb, de jobb som varat mer än ett par månader i tonåren.

      32 år, haft 5 jobb + ett sommarjobb under högskolestudier.

      28 år; 3 jobb innan utbildningen och 2 under utbildningen (varav ett övergick till en deltidstjänst, men det var samma arbetsplats). Har för vana att bli kvar läääänge på samma ställe om jag trivs och byter inte om jag inte måste ?

      Jag är 29 och tror jag haft 15 jobb. Försökte räkna lite snabbt men vet inte om jag missade något ? räknar dock med när jag jobbade som dörrförsäljare och telefonförsäljare som tonåring, det var inget för mig så blev inte särskilt långvarig… har även rest och flyttat runt mycket vilket gjort att jag haft många olika jobb på olika platser. Efter att jag slutade resa för fyra år sen har jag haft tre jobb, var tvungen att sluta på de tidigare pga personalbrist och covid. Nu är jag trött på att byta jobb hela tiden så hoppas jag blir kvar där jag är ett bra tag ?

      26 år och haft 4 jobb sen studenten dvs i vuxen ålder

      Är 27, haft typ… 5-6 st olika heltidsjobb? Tyvärr mycket dåliga arbetsvillkor och fula arbetsgivare nu för tiden så man får vara snabb på fötterna. Jobbar just nu på ett jobb där jag trivs men som inte har kollektivavtal eller betald föräldraledighet.

        Med sommarjobb är det lätt 15 olika jobb. Om inte mer. Känner mig sliten och är inte ett dugg rik för det heller. Bara jobbar och jobbar men kommer ingenstans.

      Jag har haft 4 jobb och är 23 år

      Jag är 38 år och har haft två olika yrken. Började sommarjobba på ett ställe när jag var 16 år och var kvar inom det yrket tills 3 år efter min högskoleutbildning. Sedan fick jag jobb inom det som jag är utbildad till, så de senaste 13 åren har jag haft samma yrke, men jobbat på 4 olika arbetsplatser.

      10 jobb är 33 år.
      Började sommarjobba som 16 åring och har haft flera extrajobb på sidan av mina studier. De senaste 10 åren har jag varit anställd på samma ställe, men haft tre olika befattningar så vet inte om det räknas som olika? Isåfall blir det 13 jobb.

      Jag är 37 och har haft nio jobb sen jag tog studenten och började jobba på riktigt. 2018 hade jag tre jobb, det kortaste i bara två veckor. Livet är för kort för att stanna på arbetsplatser där man inte trivs. Som tur är har jag sen maj 2018 världens bästa jobb med världens bästa kollegor där jag tänker stanna ett bra tag!

      45 år och kan inte räkna hur många jobb jag haft. Har jobbat (extra) sen jag var 13 år. Jobbat utomlands, jobbat inom bemanningsföretag i 9 år vilket gjort att jag fått prova på många olika jobb och sett flera olika arbetsplatser. Som mest har jag varit på samma arbetsplats i 6 år. Där jag är nu har jag varit i 2 år.

      Börjar snart mitt 8e, 31

      Jag har varit arbetslös ganska länge mellan alla mina förbaskade studier men inklusive sommarjobb har jag väl varit på åtta ställen kanske.

      15 jobb, 23 år

      27, har haft ett heltidsjobb (7 år) och har haft samma sommarjobb i 11 år (tar ledigt från mitt heltidsjobb för att jobba på sommarjobbet, det är extremt lågbetalt men jag är där för att jag älskar människorna och mina chefer är typ som mina extraföräldrar, åker dit så ofta som jag bara kan). Jobbar utöver det med egen hobbyverksamhet sedan 8 år tillbaka och har haft fyra avlönade andra jobb under ungdomen, under kortare perioder. Var himla kul, var assistent till en funktionsnedsatt person på ridläger en vecka, en gång var jag med och höll datorkurser för pensionärer under några veckor (jag var typ femton bast och hade noll pondus men det var sjukt mysigt) och annars lite stalljobb på olika arbetsplatser.

      9 jobb, började när jag var 15 (nu 39 år). Stannade på de flesta jobben rätt länge också…

      Tror att det blir ännu vanligare m ÄNNU fler jobb i framtiden för folk numera pga otrygga anställningsformer, vikariat på vikariat, bemanningsföretag etc. ? Tillsvidareanställning var norm för mina föräldrars generation, numera är det mer exotiskt än norm…

      19 år och haft 130 jobb. Vann jag?

      Är 27, haft ett jobb ?

      33 år, 14 jobb om jag inte glömmer något.

    Är 33, hade 6 extra/sommarjobb och jobbat på två arbetsplatser efter examen. Bytt titel 3 ggr på de arbetsplatserna.

    28 år, 1 och samma jobbställe sen gymnasiet.

      Tröttnar man? Hur är löneutvecklingen när man blir kvar så länge på samma arbetsplats?

    35 och haft 10 olika jobb på 8 arbetsplatser, mitt nuvarande har jag haft i snart sex år. Började jobba som 16åring.

    Vilka kul jobb hon haft endå!

    Jag är 38 år och har haft nio olika jobb om man räknar från ungdomen då man gick i gymnasiet och jobbade extra. Började med att sälja jultidningar, dela ut dagstidningar, vara brevbärare, trädgårdsmästare, jobba på café, jobba på museum, förskola, jobba som lärarvikarie och slutligen som egen företagare vilket är det jag har gjort dom senaste tolv åren.

      No offence, men att sälja jultidningar är väl inte ett jobb?

        Om mosaikknips hos pappa är ett jobb så är jultidningarna det.

    Skriver hon ingenting om sin butik där hon hyr ut vintage-bröllopsklänningar..?

      Jo, men det är ju ett nuvarande jobb.

    Har haft tre jobb innan utbildning och fem internships/deltidsjobb under utbildning.

    Vågar man erkänna att jag inte är så förtjust i henne efter att ha sett serien?
    Innan kunde jag kolla in bloggen då och då. Hon verkade inte lika sympatisk i tv.

      Fullständigt överspelad, och kontrollerande på ett oerhört obehagligt sätt, liksom så där under ytan: ”hur ter sig det här?”
      Det beteendet har ju dock spillt över i bloggen länge, men serien är ju detta 500%.

    Mosaikknipsare hos pappa. Ha ha!

      Det är ju nästan som att vara koooooonstnääääääär själv, ju!

        Skrev hon det? Att hon trodde hon var konstnär? Nej, just det.

          Det skriver hon i ca varannat inlägg:
          ’Både P och jag kommer ju från konstnärsfamiljer..’
          Uppenbart att halva hennes identitet och existensberättigande sitter i att andra runt henne är så konstnääääärliga.

    Ot, men någon som vet om Ellen Bergström och Niclas fortfarande är tillsammans? Har inte sett henne nämna honom på länge och i Ellens story från idag nämner hon att ”JAG har signat en sommarstuga”. Någon som vet?

      Lärde vi oss inte av Linda-Marie och Emil-historien att bara för att maningen uppdaterar varenda minut om och med sin partner så är det inte slut?

      Han sitter ju i deras vardagsrum med dottern i videon från 10 januari. Inte ens en månad sen, är det verkligen länge?

    Oj hm säkert en 10 olika vårdjobb ?

    Och alla jobb har hon fått via mamma och pappa… minns att hon berättade i podden att föräldrarna hjälpt henne med förskolejobbet och att hon stått ut en otroligt kort stund men gått hem och gråtit varje dag och tänkt att livet måste kunna vara bättre än så… MITT klassförakt står jag för, för det går uppåt, klassförakt neråt däremot – sånt gör inte sympatiska människor.

      Elsas tråd på FB är faktiskt ganska rolig just gällande dessa saker hon själv uppgett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.