Ellen Bergström om att bygga bo, bygglov och adhd

Ellen Bergströms sommarstuga-äventyr verkar bara ha börjat och nu funderar hon på om hon kan bygga om den på egen hand.
Enligt Instastory har hon hittat ett litet smidigt trähus som inte verkar så himla svårt att bygga ihop. Sätta upp lite väggar och så, hur svårt kan det vara liksom?
Jag tycker helt klart att Ellen ska kontakta ett produktionsbolag och föreslå ett program där Ellen på egen hand bygger om och ut sin sommarstuga, med ”Arga Snickaren” som coach, fast enbart muntligen och på avstånd, sittandes i en brassestol på gräsmattan.
Eller ja, kanske inte specifikt ”Arga Snickaren” men någon med ungefär samma väna framtoning.
Ah, ni fattar. (Tv4 bröt med Anders Öfvergård efter att han betett sig minst sagt klandervärt på en fest i Karibien i samband med Expedition Robinson)

Kanske kan hon och Niclas ha ett program med duellerande renovering av sina sommarstugor?
Vem bygger dottern Elsys favorit-lekstuga?
Ja, tävla i att vara barnets favorit – det känns fräscht! 😉

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Låter som Hjälp, vi har köpt en bondgård.

    Bygga en bastu, hår svårt kan det vara?

    Jobbigt… hon lär inte kunna slutföra det.

    Anders har jag glömt bort.

    Undrar om han är borta från tv föralltid?
    Synd ändå, gillade honom.

      Jag gillade verkligen hans program ”Anders flyttar in” eller vad det hette, där han hjälpte till med bygg och renovering, det var väldigt bra, kommer sakna det programmet.

        Så STEEELT när han var hemma hos Per Morberg som verkligen inteinteinte ville vara med i programmet ?

          Varför bjöd han in Anders då?

            För att få en gratis ombyggnad?

              Pengar har han nog ändå men var väl för att synas, han har sagt att han är tvungen att visa upp sig pga av alla kommersiella samarbeten han har men att han annars helst skulle vilja slippa det. Finns ju massor av varor i hans namn nu + matprogrammet som återkommer lite nu och då.

      Gillar Anders med!!

      Jag gillar Anders Övergård och hans olika program! Det måste ju finnas någon annan kanal som villl ha honom nu när TV4 portat honom. Eller är han välkommen tillbaka där efter en tid i karantän?

    Jaa hon köpte ju hus så självklart måste hon ju nu vara kvalificerad till att bygga egna hus? Jag googlade fram en bild på en hjärna en gång, och från den dagen var jag kvalificerad hjärnkirurg.

    ?

    Imponeras av människor med ADHD, de tar verkligen för sig av projekt som inga andra! Själv tycker man det är jobbigt och meckigt att sätta ihop ett pepparkakshus.. så man avstår.

      Nja, definitivt inte alla med ADHD. verkar mest vara den typen man hör om dock.
      Vanligt med ADHD är att man går igång på ideer och lär sig allt om det, för att sedan tröttna. Så Ellen kanske bara läser mycket om hus, kollar på virke etc och sen blir det inte mer.
      Adhd innebär ju inte bara kreativitet och energi, det innebär ofta även att man har perioder när ingenting är intressant och man har noll motivation och man blir trött av att borsta tänderna. Det är en mer komplex diagnos än många tror. Inte alls ”superkraft” och outsinlig källa till energi.

        Håller med till 100 %

        Min man har adhd. Jag själv har ingen diagnos men är väldigt kreativ och har extremt mycket energi.

        Både jag och min man drar igång massa projekt. Skillnaden är att 90% av de projekt som min man drar igång med kommer aldrig ur idéfasen. 5% kommer bara till ”Nu-har-jag-köpt-grejer”-fasen. De kvarvarande 5% påbörjas, men blir ALDRIG klara om inte jag slutför dem.

        Till skillnad från mig utan diagnos. Jag slutför 90 % av de projekt som jag påbörjar. 5% blir inte klart och de resterande 5% lägger jag på att slutföra min mans projekt.

        Han har massa bra idéer, men behöver hela tiden (enligt sig själv) någon som är där och styr honom i rätt riktning. Annars blir allt kaos.

      Jag kan inte beskriva hur otroligt mycket jag hatar när folk skriver saker som ”imponeras av människor med ADHD”. Förlåt men vad f*n imponeras du av!?!? Att vi aldrig kan vila? Att vi har tio miljoner olika röster i huvudet som skriker dygnet runt i vars kakafoni vi förväntas klara av att lyssna, koncentrera oss och prestera? Att vi har svårt att styra våra egna impulser, vilket leder till en konstant oro och ångest i sociala sammanhang över att råka säga något olämpligt eller göra fel? Eller är det kanske vår fantastiska förmåga att inte lyckas känna vart våra gränser går och ständigt lyckas pusha oss själva över gränsen, bli sjuka av stress, falla in i depressioner och begå suicidförsök? Är du imponerad av en funktionsnedsättning? Gäller det fysiska funktionsnedsättningar också? Är det också ”imponerande”? Jag är imponerad av att neurotypiska människor kan häva ur sig så mycket obetänksam skit trots att de ska ha bättre impulskontroll än vi icke neurotypiska individer.

    Hus är inte lika energieffektiva som lägenheter och är därför miljöbovar.

      Du måste vara en dröm att ha med på en fest.

      +1!

      Tänker på mina kollegor som köper hus utanför stan, har två bilar i hushållet som används dagligen.

      Och här sitter jag i en lägenhet mitt i stan. Allt jag behöver och vill, inkl barnens aktiviteter, fnns inom 10 min promenad, men ändå är det mig de ser ner på när jag inte alltid äter ekologiskt kravmärkt kött som kommer från deras grannars gårdar. Typ.

        Och så klagar de för att elen var så dyr mm… medans de har bilar som kostar mer i månaden än vad min lägenhet med el kostar.

        Ska alla bo i stan?

          Nej alla kan inte bo i stan. Men man behöver inte heller se ner på de som gör andra val såsom pusselbitens bekanta. Bor man på landsbygden men lever sitt liv i stan/långt från hemmet så är det ett omiljövänligt val som man bör vara medveten om. Har man möjlighet att leva mer lokalt på landsbygden så är det ju bättre, om inte så bättre att bosätta sig i tätort.

    Var det Karibien? Har för mig att det var året de var i Haparanda. Skit samma egentligen, man kan göra bort sig överallt ?

    Bara att kontakta ”Kitchen by Paul”!och andra.! Så trött på många influencers som tigger olika produkter. ” typiskt, nu har tvättmaskinen gått sönder, kan ni rekommendera en bra maskin”. Två veckor senare: I samarbete med xx , världens bästa tvättmaskin. Ja, ni förstår, så uppenbart .

        Det där är ju sjukt. Sjukt!

        Det där är ju en intressant affär. Huset ligger på Ulriksdals slottsområde, vilket innebär att man betalar ett årligt arrende på ca 120 tkr. Ändå värderas huset till 59 miljoner! Det som är intressant är att Brodins en gång i tiden fick köpa loss huset, förmodligen för en spottstyver, och nu säljs huset tillbaka.

          https://www.perjansson.se/objekt/1334335

          Bilder för den som är intresserad. Uppdraget gick sedan till Skeppsholmen som lyckades sälja huset.

            Wow, varför vill man flytta därifrån?

          Stod på aftonbladet (eller expressen) att de betalade typ 690 000:- eller liknande 1979…

            Ja, det är ju helt galet. Denna affär borde granskas mer ingående. Även om regeringen rent tekniskt fattat beslutet, kommer de ju inte att gå emot SFV. Vilka är beslutsfattarna där?

            En nätt lite reavinst. Blir ju iofs en skatteintäkt till staten på i runda slängar 20 miljoner.

      Varför är Andrea intressant för att hennes föräldrar sålde huset?

        Hon är en influenser som är rik men som även hon gör samarbeten för allt möjligt. De har boende i Stockholm, Åre, Gstadt och Sardinien. Tycker inte att vi som skattebetalare ska stå fär en sån dyr nota att betala hennes föräldrar. Huset är gamalt med mögel men är man kunga vänner så har man allt kontakter. Bättre att de pengarna gått till skolan, omsorg, vård utsatta människor mm än att göda rika människor.

          So? Vad har föräldrarnas försäljning med henne att göra, du svarade inte på frågan direkt.

            Läs igen och här under. Om du nu förstår eller så vill du bara låtsas som att du inte förstår. I så fall får du scrolla vidare.

            Hade det varit Bellas föräldrar så kan jag lova att det hade skrivits om det 😉

            Ingen tvingade staten att köpa huset heller. Vill staten köpa min lgh för 59 miljoner är staten absolut välkommen. 9 miljoner är också ok.

          Fortfarande, det är hennes FÖRÄLDRAR, som sålt huset, hon som influenCer är tämligen oskyldig till detta. Sen tycker jag heller inte att skattepengar ska köpa dyra hus, betala massa pengar till SAS eller på annat sätt missbrukas.

        https://www.instagram.com/andrea_esny/

        Och titta här hon är numera även titulerad som mäklare kan de va så att hon tog igenom denna affären åt föräldrarnas vägar. Det stod i tidningen idag vid husförsäljningen att de bytte mäklarfirma för att den första inte lyckades sälja huset på 1 år.

      Ja hörni det hänger nog ihop med en viss nyhet som en skvallersajt vill befästa men som ingen annan skriver om. Ett ökänt forum fick nys om försäljningen och la fram en teori som kanske kan stämma.

        Nja några andra skvallersajter verkar försiktigt börja hänga på nu.

      Är hon influencer?

      Är väl där Daniel kommer att bo när skilsmässan gått igenom.

        Vad yrar du om? Detta är inte FB, så sluta sprid rykten.

    Jag har adhd och önskar jag istället kom ur soffan, jag får impulser, gör tokiga saker, tar ut energin på fel sätt och är konstant trött, jäkla skit adhd, för mig noll superkraft

    Någon som sett Dashas senaste vlogg? Blir provocerad när hon berättar om att de höll på att missa flyget för att de inte fyllt i rätt formulär. Hon sa -jag frågade er på Instagram och en kompis om man behövde något formulär för mellanlandning, men ni sa nej!!

    Tycker man hundra procent bara har sig själv att skylla!

    Och nör hon filmar poolområdet går Atlas flera meter bakom helt själv, han hade ju kunnat drutta i hur lätt som helst i någon av poolerna.

      Brukar inte tycka så mkt om hur folk uppfostrar sina barn. Men såg nån vlogg från henne där sonen inte åt en enda måltid utan ipad ? Inte en enda!

      Så tänker jag när jag på jobbet lyckas få 6 små 1-3åringar äta själva. Och samtidigt äta själv. Utan ipad, tv, whatever.

      Inser nu att det låter skrytigt. Menar absolut inte så. Blir bara förundrad över att barn (utan diagnos/behov) sitter med ipad vid alla måltider. Såg nån vlogg med Janni Delér med. Hennes son såg helt apatisk ut när han försökte äta men tvn skulle vara på.

      Känner mig som en tant som gnäller. Tycker bara det är synd att man inte sitter med sina barn och äter och pratar tillsammans. Utan skärmen.

        Inte ens nu på resan är Atlas utan skärm. Han sitter med skärm på stranden också.

        Tom Egoinas tvåtremånaders bebis kollar babblarna. Fattar inte alla kassa föräldrar att barnens hjärnor inte klarar av det där?

          Känns det lite bättre nu?

            Inte när du fick luft.

        De bästa föräldrarna är de som inte har barn sägs det. Kom också med massa pekpinnar och ”så där kommer jag aaaldrig göra när jag får barn”. Två barn senare har man fått käka upp det mesta….

          Fast skärm vid varje måltid, skärm på stranden etc, det kan väl verkligen inte höra till vanligheterna? Eller en tremånaders som kollar babblarna? Är absolut inte emot skärm men det finns ju gränser, ok att man vill ha en tyst stund och sådär men så tråkigt att ha barnen sitta passiva varje gång man ätet och så synd om man åkt på en resa och allmänt kortsiktigt tänkt, någon gång kommer man ju få betala priset så att säga.

          Föräldrarna är faktsikt lata och tar sig helt enkelt inte tillräckligt tid att sitta och äta och prata med barnen om barnen blivit så vana att dom måste ha padda eller nåt när dom ska äta. Visst nån gång då och då kanske det behövs, men vafan kom igen. Har själv barn och förståååår lockelsen men nån måtta får det ju vara.

          Jag har tre barn. Varför är det så tabu att tycka skärmar är dåligt? Det är hemskt! Jag gissar att Atlas är så beroende av skärm vid matbordet att han antagligen inte kan äta en måltid utan.

          Varför är ni så faktaresistenta dessutom? Läs valfri studie om vad snabba rörelser på en skärm gör med en babyhjärna.

            Dels så är det ju väldigt tabu att lägga sig i andras föräldraskap. Trots att det ju faktiskt påverkar andra om än inte direkt. Sen är det väl för at det kan ses som att man tycker att man är lite bättre än andra om man inte använder skärm och därför kritiserar andras föräldraskap.

            Mina barn har absolut använt en del skärm. När de var små och min man jobbade mycket, de gick minimalt i förskola och vi inte hade någon släkt i närheten som kunde ta hand om barnen en stund om man ville vila eller behövde göra något och då var skärmen en bra barnvakt. Det är inget jag tycker är BRA, men det var det som fick vardagen att fungera smidigare. Blir inte upprörd om någon tycker annorlunda, det är ju ett medvetet val och självklart (för mig) var det under begränsade tidsperioder och aldrig vid maten eller om vi var ute. Försökte att verkligen vara närvarande, vara ute mycket, mycket fysisk aktivitet under resten av dagen och har inget dåligt samvete, även om jag såklart helst hade sett en vardag utan skärm.

            Sen så finns det såklart bra spel för de lite äldre barnen men de som sitter och äter med skärm kollar troligen youtube och en bebis ska såklart inte ha skärm oavsett om det är bra musik eller vad det kan vara. Men tror att det finns en väldig skam i att det är slappt föräldraskap och därför blir det en hetsk debatt. Man får bara hoppas att alla gör så gott de kan med sina förutsättningar. Och att folk faktiskt har faktan klart för sig innan de introducerar skärm regelbundet i sina barns liv.

    Har aldrig reagerat innan på när folk anmärker på hur du Camilla återger ffa Isabellas förehavande. Men hur hade din respons varit om det istället för Ellen (som du sagt är en bekant) vore Isabella som gjort dessa stories?
    Det är tydligt olika måttstockar.

    Leave ADHD out of detta. Varför måste man göra det till en ADHD-grej?

      För att man äääntligen har fått en diagnos att kasta omkring?

    Lite som Carina Berg och hennes man som renoverade sommarstuga/hus..

      Lätt gjort när man är uppbackad av tv5 och en armé av hantverkare. Carina sprang mest runt och var ”charmigt knasig”. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.