Jane Marina och partnern Linus separerar

Jane Marina och sambon Linus separerar – det offentliggör influencern nu på sitt Instagramkonto. 
För den som inte är så bekant med Jane Marina så har hon och familjen en ganska turbulent tid bakom sig.
Så här lät det i tidningen Mama för drygt ett år sedan.

Tar man sig igenom det, tar man sig nog igenom det mesta skulle jag tro.

?

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    För er som inte är bekant med henne så hade hon cancer och nu ska hon skiljas? Jag är fortfarande inte bekant med henne, det hjälpte inte alls.

      Hennes dotter hade cancer och nu är mamman influencer. Det här med att exponera sina barn är bara dåligt när det gäller vissa influencers tydligen

        Det gällde i högsta grad även Jane.

        Alltså Jane, tillsammans med sin dotter har ju samlat in enorma summor till Barncancerfonden, mer än någon av oss här inne någonsin kommer att göra, så visst är det skillnad på att exponera och exponera.. Jane gör ju det av en god anledning, det gör ju knappast Gabriella joss eller vem sjutton som helst inom kändisvärlden.. all kärlek till Jane med familj! ❤️

          Så att sälja sitt barn för en god gärning är okej?

            Hon säljer väl inte sitt barn! Melina vill ju själv hjälpa till att hjälpa, hon har också tillverkat ljuslyktor där hon skänker pengarna till Barncancerfonden, Däremot hjälper hon till att bidra till att rädda just DITT barn om hen blir sjuk i cancer..(om du har några) Jane gör en bra grej! Det är av en god anledning.

              Man kan bidra till Barncancerfonden utan att totalt exponera sitt barn och hens känslor som Jane faktiskt gjort i tidigare inlägg.

                Absolut, men förmodligen hade hon inte fått in ens hälften av de pengarna då, ju mer du öppnar upp dig desto mer följare får du, det hade inte varit ens hälften så intressant att följa deras resa om man inte helhjärtat fick göra det, tycker hon är grymt modig som gjort detta och en fantastisk människa.. hon försöker rädda liv.

                  Så därför är det okej att hon totalt exponerat sitt barn på instagram?

      Haha ja jag har heller aldrig hört talas om henne så det hjälpte inte alls?

    Hjärtat brister när man hör om barn som får cancer. Tack och lov är det ofta bra prognos nuförtiden. Jah åller tummar och tår för alla som drabbas.

      Bra prognos för vilken kan cancer? Finns ganska många olika cancer så svårt att veta vilken sort du menar och det är som har en bra prognos.

        Är nog inte att hen inte vet att det finns olika sorters cancer utan att hen pratar om gruppen barn med cancer. Och i den gruppen så är det som tur är rätt många som har en god prognos. (

        Ifall du vill veta överlevnadsstatisk på respektive sjukdom är det nog lättare att googla än att ngn ska lista alla, blir ett långt inlägg annars.

        PUST !!!!! Slappna av för fan!!!

        Generellt sett är det god prognos på barncancer sett till överlevnad, 4 av 5 överlever ungefär. Men det gället då svepande över alla som drabbas och inte situationen specifika individer hamnar i, såklart. Det är fortfarande helt kört för vissa.

    … who?

      Hon som blev känd pga att hennes barn fick cancer.

        Hon hade väl ändå ett stort konto innan det hände?

          Hyfsat stort.

      Jane Marina var en nobody tills äldsta dottern fock cancer. Då passade Jane Marina på att uppdaterade flitigt om dotterns cancer genom att skriva mycket detaljerat om allt som hände i dotterns behandling samt la upp bilder från sjukhuset på dotterns. Bland annat en bild när dotterns sitter naken i duschen och gråter med sond i näsan, blåmärken över den nakna kroppen och hår som ramlade ifrån huvudet.
      Genom att totalt exponera dottern genom både bild och text fick Jane Marina massa följare så nu kan hon försörja sig på heltid med att sälja porslin och kalendrar via sin instagram. ?

        Om det du skriver är sant så blir jag på riktigt så jävla illa berörd. Vafan är det för fel på folk nuförtiden?

          Tyvärr sant. Det var väl inte tanken med kontot från början kanske, mer ett sätt för mamman att skriva av sig. Men på slutet blev barnet mer och mer exponerat (på slutet av behandlingen av cancer, ungen lever fortfarande ❤️). Kändes olustigt att följa tillslut.

            Men usch! Camilla, varför ger du den här människan uppmärksamhet? Folk som gör sånt här mot sina barn bör tystas ner och inte ges någon som helst uppmärksamhet!

          Bara att gå in på hennes instagram och scrolla tillbaka så finns det massor av bilder på den lilla flickan när hon ligger svårt sjuk i sjukhussäng, får dropp, förbereds inför operation osv, ligger naken eller i blöja osv. Finns även väldigt ingående beskrivningar av dotterns behandling, hälsostatus, smärtor, hur dotterns känner för att tappa håret osv.
          Helt sjukt att när flickan blir stor så kommer tusentals människor som följt hennes mamma på Instagram att veta allt om hennes cancersjukdom.

            Inte nog med detta lämnade de ifrån sig det lilla barnet på 1,5 år, som inte fick träffa sina föräldrar på väldigt lång tid. Ingen tanke på traumat för det lilla barnet för att båda föräldrarna ville vara med den stora tjejen och inte utsätta henne för infektionsrisk, för att lilla absolut skulle gå på förskola och ”ha en vardag”. INGEN 1,5-åring är i behov av förskola, speciellt inte på bekostnad av en relation till sina föräldrar! ? Hon levde varannan vecka-liv hos släktingar, inte ens vid separation rekommenderas VV före 3 års ålder för att det är otryggt för barnet. Hur man kan välja bort ett barn för ett annat, istället för att isolera sig tillsammans, övergår mitt förstånd. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OpVVo1/pandemin-splittrar-familjen-tuffa-beslutet-for-att-skydda-cancersjuka-melina-4

              Men snälla nån. Deras äldsta dotter var svårt sjuk, på gränsen till att dö där ett. Ha lite medkänsla. Vilka jäkla elaka och störda människor det finns. Totalt brist på empati.

                Eller hur, så sjukt elaka och dömande här inne.

                Nej du, man måste kunna tycka att det var hemskt, men ändå kunna kritisera problematiken i beteendet. Ett barn var sjukt, och då var det okej att förstöra det andra barnets trygghet? Det har ingenting med brist på empati att göra, tvärtom finns medlidande ÄVEN för det stackars lilla barnet.

                  Det är klart det är problematiskt men om du inte haft ett allvarligt sjukt barn själv bör du inte uttala dig.
                  Allt går inte att förstå utan måste upplevas för att man ska kunna förstå.

                    Vad finns det att förstå? En sak om hon varit äldre och gått i skolan, men hur kan det vara bättre för en 1,5-åring att vara på förskola och slussas runt mellan släktingar, än att vara isolerad med sina föräldrar och sjuka syster?

                  Men då kan man hålla det för sig själv eller återkomma när man själv tvingats till omänskliga val för att rädda livet på sitt barn. För vad fan vet du om det i all din tvärsäkerhet?

              Otroligt märkligt, stackars lilla barn!

              Förlåt, men det är väl självklart att dom inte varit ifrån ett sånt litet barn för att dom är bekväma av sig och hellre lämna på förskolan? Det har väl såklart varit helt fruktansvärt att behöva ta ett sånt beslut? Sluta sitt på dina höga hästar och återkom om du någon dag suttit i samma sits som dessa stackars föräldrar.

              Men LÄGG AV! Sluta döma. Melina var nära att dö och behövde förmodligen båda sina föräldrar, som även dom behövde stöd av varandra. Lillasystern var hos nära släktingar och fick förmodligen en fantastisk relation. Har du varit i deras skor? Nä, döm inte då

              Bara så du vet så har familjer med svårt sjuka barn fullt med psykologer och kuratorer runt omkring sig som har betydligt större koll på vad ALLA i dessa familjer behöver.

                Det tror jag inte en sekund på, vården lägger sig inte i folks privata beslut. Dessutom rekommenderas man att inte vara ifrån ett barn i den åldern längre än en helg, och de var borta ett halvår. Hon har själv beskrivit qtt dottern haft separationsångest efter det… Det går inte att komma ifrån att det var ruttet och ansvarslöst, oavsett omständigheter så tar man hand om sina barn, punkt.

        Tycker det är för j*vligt när människor utnyttjar sina svårt sjuka barn för att bli framgångsrika influencers. Barnen kan inte ge samtycke till något de inte förstår innebörden av!

        Och vad är det för morbid behov man behöver fylla när man följer ett sådant konto?

    Usch vilken vidrig människa som använder sitt barn som får en allvarlig sjukdom för att bli känd.

      Ja det är den sjukaste formen av exponering av barn tycker jag.

        (Jaaaaa bortsett från typ ren sexuell exponering så klart men det behöver jag väl inte förtydliga?)

    Men, fanns det ingen möjlighet för föräldrarna att dela på sig istället för att lämna ifrån barnet?

      Det är lätt att sitta här och tycka massa saker. Du skulle också säkert fattat ”konstiga” beslut om du hade haft ett svårt sjukt barn. Om ditt barn låg på intensiven på gränsen till att dö så är jag helt säker på att du hade velat vara nära och lika så barnets andra förälder. Som sagt, lätt att komma med massa pekpinnar när man inte har nån jäkla aning om vad andra går igenom.

      Och nej, jag är inte Jane och känner inte ens henne så alla kommentarer i stil men ”hej Jane” kan dra åt He*vete

      Så om du har ett döende barn så är du fine med att inte träffa det barnet och låta pappan ta alla stunder där?

        Ska det handla om vad föräldern vill, eller vad det lilla barnet behöver? Det är alltså rimligt att ta bort det lilla barnets enda trygghet för att båda föräldrarna vill vara med det sjuka barnet? En rimligare lösning hade varit att låta lillasyster leva isolerad tillsammans med familjen, en 1,5-åring har knappast behov av ett socialt liv.

          Det större barnet kanske hade behov av båda sina föräldrar? Och föräldrarnas ork kanske inte räckte för att tillgodose även det yngre barnets behov?

      Har man cancer är man otroligt känslig för infektioner. Dvs de hade absolut kunnat haft lilla flickan med sig på sjukhuset men då också strypt alla hennes möjligheter till att socialisera med andra barn och vuxna på tex förskolan. Deras beslut att låta lillasyster vara med sin släkt så de båda kunde vara hos storasyster som kunde dö var ett otroligt sunt beslut från alla synvinklar. Det beslutet ska inte skammas överhuvudtaget.

        Så med andra ord tycker du att andra vuxna viktigare än sina föräldrar?

        En 1,5-åring har inget behov av att socialisera. Alls. Den behöver enbart sina föräldrar och trygghet, små barn är otroligt känsliga för separationer. De har egentligen inget utbyte av förskola förrän vid 3-4 års ålder.

    Jag förstår inte hur man kan exponera ett sjukt barn på sociala medier. Det finns en mamma som nyss förlorade sin sjuka son och hon är väldigt öppen med att hon inte har haft tid med sina andra barn då all vaken tid gick åt hennes sjuka son. Min tanke är (förlåt om jag är okänslig) den tiden du lägger på att skriva inlägg dagligen om ditt sjuka barn, läsa kommentarer, svara på kommentarer kanske du borde ha lagt på dina andra barn? Bara något jag har funderat på. Sen att hon lägger upp bilder där hennes barn sörjer är också en grej som vrider sig i magen på mig. Jag säger inte att man ska dölja sorg och tragiska händelser men vill barnen verkligen synas på sociala medier? Är dom gamla nog att förstå? Varför måste allt synas på sociala medier? Kan detta skada barnen mer än man tror? Jag vet inte, ibland känner jag att jag överdriver och att alla hanterar sorg på olika sätt men jag kan inte förneka att det känns fel att exponera ett sjukt barn.

      Håller med till viss del. En annan del av mig känner dels att det är ett sätt för föräldrar att ventilera och dela upplevelsen med andra i samma sits. I just hennes fall blir det även som information kring just det som de gått igenom, information många annars inte skulle få till sig. Jag hade tex ingen aning om att herpes och graviditet var en risk. Men allt detta kanske man kanske hade kunnat nå utan att utlämna barnen med bilder osv?

        Har man ett behov av att ventilera så kanske man ska vända sig till stödgrupper. Och som du säger, sprida information kan man göra utan att exponera barnet i fråga. Man kan sprida generell info om en sjukdom utan att gå in på detaljer kring barnet och dens specifika situation.

        Vad menar du med herpes och risk?

          Att det finns en risk att herpes sprids från mamman till barnet under förlossningen. Mamman kan ha en infektion utan att veta om det och det kan spridas till barnet via olika ingrepp t.ex. skalpelektrod på barnet.

      Jag hoppas att ingen lägger upp bilder på mitt lik den dagen jag somnar in.

        På 1800-talet tog ju familjer bilder med sina nyligen avlidna familjemedlemmar. Uppklädda och allt. Var på din vakt, folk har alltid varit konstiga.

          Den som inte är känslig kan googla ma’nene. En indonesisk tradition som är helt vansinnig.

            Min nyfikenhet är inte bra för mig alltså ?? borde inte ha googlat. Människor är konstiga.

          Ja det var antagligen för att de närmaste, släkt och vänner skulle se inte hela landets befolkning eftersom det förr i tiden var betydligt med högtidligt och mer respekt när det kom till döden. Går som inte jämföra dagens bilder som fyller funktionen att få flera klick och för i tidens syfte. Varför är vi så historielösa nuförtiden?

      Tycker inte barn/bebisar över lag hör hemma på sociala medier. Såklart om man har privata konton osv och vill kunna dela bilder/filmer med nära och kära som bor långt bort och då är ju ex. Instagram väldigt enkelt.

      Men ser alldeles för många ”wannabe”- influensers, dvs vanliga mammor och influensers överlag som exponerar sina små för allmänhetens beskådan och använder dem i syfte för att göra reklam för Herobility eller Twistshake och dylikt.

      Riktigt sjukt beteende.

        finns en här i min stad som gjorde så när barnen var yngre nu väljer hon även att nämna hur det går med dotternas reumatism helt öppet för vem som helst. Sen ska den mamman jobba inom vården som medicinsk sekreterare. 🙁

      Dom lämnade dessutom bort sitt andra barn under hela sjukperioden.

        De var väl mer eller mindre tvungna till det, p.g.a att den sjuka dottern var så känslig för smitta av olika slag.
        Den yngre dottern bodde med sin mormor och moster och hade det bra där, vad jag har förstått.

          Eller så hade föräldrarna kunnat dela upp sig? Det yngre barnet behöver också en förälder. Snacka om att prioritera.

            Och att som ensam förälder ensam ta hand om ett svårt sjukt barn kan leda till att man inte orkar finnas till där heller.

          De var inte alls tvungna, de ville att barnet skulle kunna fortsätta på förskola och då finns ju risk för smitta. Barnet var 1,5 år, hon hade med fördel kunnat stanna hemma med familjen.

        Vad skulle dom göra då? Min storebror var sjuk i cancer när jag var liten och avled tyvärr efter några års sjukdom. Jag fick spendera mycket tid hos mina farföräldrar och kusiner eftersom mina föräldrar var på sjukhuset så mycket. Det pågick under många år och det enda som skadade mig var att min bror var sjuk och gick bort, inte att jag inte fick tid med mina föräldrar. Dessutom skedde det här under corona vilket säkert bidragit till hur mycket tid de kan få tillsammans med det andra barnet.

        Jag följde själv henne ett tag men avföljde på grund av att jag tyckte det var en osmaklig exponering av barnet.

      Håller helt med dig! Det är så många föräldrar idag med sjuka barn och barn med olika diagnoser/funktionsvariationer som menar att det är så viktigt för dem att få ventilera SINA känslor men utan tankar på barnets känslor och integritet. Ett barn som varken förstår eller kan godkänna det som publiceras för allmän beskådan. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att ha ett sjukt barn eller ett barn med särskilda behov men oavsett så borde barnens rätt till integritet gå före föräldrars behov av att ventilera känslor och/eller insamlingar till forskning.

      Alltså ursäkta mig men håll bara käften om du inte kan relatera till det själv ! Min son dog i min mage i gravid v35. Har jag inte rätt att lägga upp ett foto på honom , som jag har med min dotter som är 8 månader… kan du inte själv relatera till det så yttra dig fan inte

        Kan inte annat än hålla med. Min son avled kort efter förlossningen, jag har själv valt att inte dela bilder på hans ansikte men förstår verkligen de föräldrar som väljer att göra det. Det är ju precis lika mycket ens barn som om det hade levt ❤️

    Det har jag också funderat på, att det är ett sätt att ventilera. Däremot funderar jag vidare och tänker för VEM gör man allt detta för egentligen?

    Håller med anonym 13.35 .. man kan dela information utan exponering av barn.

    Som sagt, jag vet att jag kan uppfattas som okänslig. Jag vet att människan är en komplicerad individ och jag oftast dömer istället för att försöka förstå men jag kan inte låta bli att fundera på ”varför”?!

    Nu finns det iof föräldrar som delar med sig av sina barn kamp mot cancers för tex Cancerfonden och på så sätt bidrar med enorma summor till cancerforskningen. Ingen aning om vem denna bloggare är och hennes syfte med att skriva om barnet i bloggen.

    Riktigt uselt att blotta sina barn på instagram på det sättet, lägga ut bilder och text som detaljerat berättar vad barnet varit med om och ingenting är tydligt för mycket att dela med sig av. Om det är ett sätt att bearbeta kanske det är dags för terapi eller en psykolog istället.

    Var nog ganska väntat.
    Tror han Linus vill vara mer privat av sig medans Jane lägger ut typ allt.. Väldigt osmakligt konto…

    Ena sekunden världens ångest och gråter och skriver djupa texter, i nästa story jätteglad och kränger almanackor eller porslin….
    Skenheligt.. ?

      Eller så är det så hon är? Djupa dalar och höga toppar osv. Vissa personligheter är så ??‍♀️ Kan inte alla bara sluta döma varandra så hårt.

        Är väl just det alla gör här, dömer varandra stenhårt samtidigt som man själv framställer sig som perfekt.

      Kränger almanackor. Det är väl hennes arbete. Hon orkar ju knappt arbeta så detta är väl perfekt och drar in pengar till hushållet och familjen.

      Det är väl inte konstigt om hon har och har haft ångest. Den stressen och oron hon levt med går inte ur kroppen hur snabbt som helst. Man kan få posttraumatisk stress/ångest.

      Din kommentar är riktigt osmaklig.

        Man kan arbeta även om man har ångest eller PTSD. Har man inte drömmen om att bli influenser genom att exploatera sitt sjuka barn så är det arbete som gäller. Eller sjukersättning om man nu verkligen är såpass dålig att man aldrig kan jobba.

          Vikle bara säga: Det låter rätt så jävla hårt det du säger. Om du inte själv har ptsd så håll klaffen.

    Så väldigt dömande kommentarer. Ledsamt.Det är så enkelt att döma men som mamma är jag säker på att hon verkligen gjort allt för Melina. Båda sina döttrar. Har ni varit i samma situation? Hon är definitivt ingen vidrig mamma. Tycker hon har skildrat sitt barns resa mot cancern på ett fint och värdigt sätt. Väldigt ärligt. Det säger mer om er som människor ni som kommenterar så dömande än hur hon är som mamma. Klart hon älskar sina barn mest av allt. Hon hade ett konto långt innan dottern blev sjuk.

    All lycka till Janemarina och vad tråkigt att deras relation inte höll. Jag kan förstå att en sådan traumatisk och omvälvande händelse i livet som när ens barn varit en hårsmån från döden sätter sina spår.

    Önskar hela familjen all lycka i framtiden.

    Exakt min tanke. Varför ska cancer juka barn exponeras för att dt genererar mer pengar. Kom tänka på en sida där cancersjuka barn exponeras för insamling, till deras begravning bla. Där är döende barn i sjukhusmiljö m slangar o allt. Tycker det är extremt osmakligt och inte alls nödvändigt att expenera barnen i dessa hjälplösa tillstånd.
    Det finns andra sätt att bidra, som du säger.

      Var svar till Maria 15.36

    Som någon skrev här ovan, föreställ er detta: du blir plötsligt svårt sjuk. Din man/fru/syster etc ”har ett behov av att ventilera/dela med sig/”informera” och skriver utförligt om din sjukdom, hur du gråter, din smärta, oro, rädsla, berättar utförligt om prover, provsvar, dåliga dagar, bättre dagar osv.. samma person fotar dig när du ligger i duschen och kvider av ångest för att du tappar allt ditt hår, du ligger naken och du har ingen aning om att allt detta dokumenteras och delas och diskuteras med främlingar på nätet. På nätet! För alltid! Hur känns den tanken? HUR kan det vara okej när det gäller barn? Nej men det är bortom mitt förstånd att det inte är olagligt.

      Det kanske var just den peppen och styrkan Janemarina behövde för att orka kämpa för att Melina skulle överleva.

      Jag kan inte förställa mig den mardröm hon måste gått igenom.

      Vad är det för konstigt att dela med sig av sina känslor. Det blir ju som en dagbok för henne och väldigt många följer och peppar henne. Jag tror vara detta stärkt Melina självkänsla också. Att så många bryr sig om henne.

        Fast då kan kan du ju ha ett låst konto med dina vänner och släkt. Folk du normalt sett hejar på om ni möts på Ica.
        Var finns behovet att ventilera med folk du aldrig sett? För min del känns det sjukt att få styrkekramar av folk har inte har en aning om vilka det är! Vill du sen jobba som influencer får väl det vara ett separat konto.
        Fruktansvärt utlämnande för dessa barn!

          Varför inte fråga henne?

          Alla är vi olika och själv skulle jag inte lägga ut så ingående om mina barn ifall de blev sjuka men samtidigt vet jag inte om det är fel. Jag är väldigt kluven i den frågan.

        Att du behöver pepp och styrka måste du hämta på andra sätt än genom att exploatera ditt barn. Ingenting rättfärdigar att du lämnar ut så privata saker om någon annan. Jag förstår verkligen att det måste varit absolut fruktansvärt att genomleva vad hon har gjort. Men det ska liksom inte spela roll?
        Du kan dela med dig av dina känslor men det skaver ju rätt hårt att blotta utsattheten hos ett barn för främlingar. Ditt eget barn dessutom. Jag som främling vet precis vad hennes barn tänker på, vad hon oroar sig för, hennes våndor, allt! Jag har sett henne i utsatthet och vet allt om sjukhustiden. Hon äger liksom inte sin egen historia för den har hennes mamma stulit och lagt upp till allmän beskådan. Som sagt, föreställ dig att någon skrivit ingående om dig och ditt privatliv och lagt till smygtagna bilder, utan att du vet om det. Helt plötsligt börjar folk på Ica fråga dig privata grejer o så upptäcker du att hela ditt privatliv ligger uppe på nätet helt utom din kontroll. Jag förstår inte hur det kan kännas okej? ”Jo men din syrra behövde verkligen ventilera för att palla med din sjukdom och ditt ökade omvårdnadsbehov, hon behövde diskutera med andra hur man byter kateter och hur fruktansvärt jobbigt det är och hon behövde verkligen illustrera allt med bilder på dig i duschen”.

    När jag läser varför hon har blivit mini- känd i någon slags mini- klick så är jag så glad att jag har missat henne helt ???? Vilken icke- nyhet och hon är alldeles för ”liten” för att ens ha en plats här. Skönt att jag redan har glömt hennes namn och kommer glömma det här inlägget och allt om henne inom nån timma ? Gör gärna inlägg om personer som fler än 10 pers vet vem det är…………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.