Maxinne Björk goes Lady Gaga

Genom att bära en köttbikini och göra reklam för kvinnokliniken Her Care så berättar den tidigare veganen, Maxinne Björk, att hon börjat äta kött igen.
Hon menar att det är extra viktigt för kvinnor att äta kött för vår hormoncykel.

Alla våra könshormoner som kvinnor är baserade på mättat fett, alltså kolesterol. Detta får du, förutom från din egen lever, endast från animaliskt fett. Ingen diet är så låg i kolesterol som den veganska.

I kommentarsfältet är människor antingen upprörda över att Maxinne bär en köttbikini på bilderna, eller så hejar de helhjärtat på hennes berättelse, samt delar sina egna erfarenheter som låter snarlika.

156 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Helt rätt! Äntligen får veganrörelsen som helt urlakar kvinnokroppen lite motstånd!

      Det finns ju hur mycket veganism-motstånd som helst? Knappast nytt att påstå att vegankost inte är tillräckligt näringsrik.

        Om du kommer till Stockholm och hänger lite i innerstan så kommer du märka att det är 100 % vegan/vegetarian

          Jag bor i Stockholm och hänger nästan uteslutande i vasastan, på söder eller i söderort. Väldigt vegantäta områden, fortfarande långt ifrån 100% veganer dock. Och det är hur som helst inte min poäng, ja, i delar av Stockholm bor det mycket veganer. Men veganrörelsen är inte oemotsagd?

            I mina kompiskretsar och i min släkt så har jag fått skit länge för att jag äter kött. Inte för att jag bryr mig men jag tycker synd om alla tonårstjejer som hoppar på vegantrenden och tappar både mens och sexlust. Vilka är det som hoppar på vegantrenden liksom? Jo, ofta unga tjejer och kvinnor. Dom som menstruerar och verkligen behöver äta rött kött ibland.

              Nej det behöver man verkligen inte. Sluta sprida okunskap. Det en nybliven vegan behöver är kunskap om vilken mat de behöver äta för att få i sig alla näringsämnen. Om man är orolig för järn och B12 finns det kosttillskott.

                anonym / 15:33: Det är DU som ska sluta sprida okunskap!

                  Du får gärna utveckla ditt svar. Om du kan….

                Det är extremt svårt att få i sig alla näringsämnen på en helvegansk kost över tid. Speciellt om man lever i Norden som vi gör med kalla vintrar och speciellt om man är en kvinna i fertil ålder. Det är knappast att sprida okunskap att nämna det.

                  Nej det är itne extremt svårt. Jo det är att sprida okunskap att påstå det.

                  Extremt svårt hur J? Vi har import av mat och kosttillskott, vad i hela friden skulle kunna vara ”extremt svårt”?

                    Kosttillskott ska man inte behöva ta om man äter en fullgod kost och import av veganmat är inte klimatsmart.

                      Så varför ger vi AD droppar till barn? Och har vitaminer tillsatta till diverse livsmedel som mjölk? Och om du tror köttätare bara äter livsmedel från Sverige är du mer än lovligt okunnig om vad som finns i våra butiker…

                  Exakt vad är extremt svårt att få i sig som vegan?

                  Jag vet förvisso flera köttätare som äter kosttillskott och vitaminer av olika slag så jag vet inte om animaliskt kost verkar optimal heller. Varför nu tillskott ses som en dödssynd när man är vego…?!

                  Jag har varit vegetarian i 25 år, har sällan ätit tillskott och alltid haft bra värden, alltså verkligen bra dessutom. Inte ens under graviditeter och trots extremt riklig mens har jag behövt järntillskott eller något annat.
                  Idag finns extremt mycket mer produkter som gör det lätt att gå från att vara vegetarian till Vegan, inte alls som det varit förr och jag klararade mig tydligen bra ändå.
                  Dessutom har jag varit super fertil så pass att det blivit ett skämt bland mina närmsta vänner.
                  ?

                Alla essentiella aminosyror existerar inte ens i vegansk kost. Läs på.

                  Haha men skojar ni när ni skriver så? Undrar vilka som har dålig koll på kost av köttätare respektive veganer jag….

              Men du måste väl förstå att åsikterna i din krets eller din familj inte representerar en hel befolkning?

                Jo det förstår jag såklart men du har väl inte missat den stora vegantrenden som råder i västvärlden, i kändisvärlden, i influencervärlden?

                  Nej, jag påstår bara att den inte står oemotsagd? Att det här inlägget av Maxinne skulle innebära att någon ”äntligen” skulle ifrågasätta den (som om det inte händer hela tiden) är ju helt förvirrat att påstå.

              Du inser själv att du lever i ett mycket unikt sammanhang om du både har högt antal veganer i både släkt och kompiskrets?

                Dom flesta är inte veganer men dom tycker att man ska vara vegetarian.

              Jag har inte ätit rött kött på flera år. Har regelbunden mens och sexlust.

                Äter du andra animalier?

                  Tror du inte det är möjligt för att du läst det hos Jenny Koos? Vegan sen så länge att jag inte minns hur länge, blöder på datumet och knullar nog mer än de flesta. Om du önskade ett sådant exempel. Varsågod.

                    De tror att veganer inte har sex för inga veganer de träffar vill ha sex med dem….

                      Jag tycker att det låter som om många veganer i det här kommentarsfältet har lite pms.

                      Nej J, vi är bara trötta på att folk som du sprider okunskap och gnäller om näringsbrist när du uppenbarligen inte vet något om vegansk kost.

                      Låter som att dina argument tog slut J.

                    Tror att frågan var ställd till Anonym 16:02 🙂

                  Bara mejeriprodukter.

                    Då förstår jag att du mår bra.

              Blev vegan när jag var 16 är 22 nu. Har inga problem med mens eller sexlusten. Mina köttisätande vänner däremot har problem med både det ena och det andra…

                De kanske äter mycket skit utöver köttet, som inte du gör.

          Haha nej

          Jag har bott i innerstan/söderort i 25 år och fast väldigt många jag känner är veg så är VERKLIGEN INTE ”100%” det. Inte ens i närheten

          Jag bor i Stockholms innerstad och känner tre vegetarianer, ingen av dem har någonsin försökt övertala mig att också bli det. Övriga, stor övervägande majoritet med andra ord, äter kött.

          Jag bor i Stockholms innerstad och känner en (1) vegetarian.

      Det gör väl animaliskt protein? Kalciumbrist

    Vore fint om någon kan länka källor till att man behöver just animaliska fetter? Finns flera orsaker till att vara vegetarian och vegan, klimat, hälsa och etiska skäl men är öppen för att ta emot vetenskapliga källor på varför det skulle vara skadligt att inte få i sig animaliska fetter om någon har det ?

      Kroppen skapar det kolesterol vi behöver. Allt den här uppmärksamhetskåta bruden säger är rent skitsnack. Dessutom, att ha för låga nivåer av kolesterol är bokstavligen ALDRIG ett problem för en frisk människa eftersom, som jag sa ovan, kroppen skapar det som behövs. Endast ca 20% av vårt kolesterol kommer från maten vi äter.

        Tack för svar, inte riktigt det jag bad om men ett fint tillägg till diskussionen! Personligen har jag väldigt svårt att se mig själv äta kött någonsin igen och mår fysiskt bättre. Har regelbunden kontakt med läkare och tar prover för att verifiera det såklart och de har aldrig nämnt att jag bör äta kött igen.

          Vad jag kan hitta så säger den senaste sammanställningen av forskningsläget att mer forskning behövs:

          https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8305097/

        Ja, och är man en någorlunda upplyst vegan så tar man tillskott av just järn och b12. Att hon måste äta kött för att hon har järnbrist är det dummaste hon har sagt på länge. Hon kan ju dricka lite mer mensblod om hon inte vill ta järntabletter. ??

          Det är ju sånt här folk borde upplysas om eller vad man ska säga. Ok alla har ett eget ansvar men säg tonårstjejer som blir veganer utan att vara pålästa. Idag när det finns så mycket substitut och vegansk mat ute överallt så är det ju lättare än någonsin att leva som vegan men det är ju fortfarande lika viktigt att se till att få i sig allt, vilket Maxinne tyvärr inte verkade göra. Gäller såklart även allätare att man måste tänka på vad man äter men just de bristerna man kan få om man är vegan och okunnig kan ju vara farliga och smyga sig på. Men kan förebyggas utan problem om man vet vad man gör. Något kanske inte alla tänker på när de byter livsstil.

            En annan A. Allt du behöver äta som vegan är B12, vilket man får reda på om man överhuvudtaget befinner dig i något veganskt sammanhang
            Du behöver verkligen inte äta järntabletter om du inte äter väldigt dåligt med livsmedel som innehåller järn.

        through concentration, I can raise and lower my cholesterol at will

      Pratar hon ens om fetter? Hon skriver ju om sina järn-nivåer. Jag vet inte om det finns i veganska/vegetariska produkter dock

        Never mind, läste för snabbt

      Evolutionen, om den är dig bekant?

        Vill du utveckla hur du tycker att evolutionsteorin är relevant i denna diskussion? ?

          Du kan ju googla omnivore

            Om jag inte missförstår begreppet omnivor så är det när man kan äta allt men det betyder inte nödvändigtvis att man har behov av det ?

          Anon;är du på riktigt? ??

            Du får också gärna utveckla hur du ser kring kopplingen istället för att ifrågasätta min riktighet ?

      Du kan väl bara följa länken som den här influensern postar och själv läsa på lite? Hon gör inlägget i samarbete med Hercare dom är ett ställe i Stockholm som specialiserar sig på kvinnohälsa

        Jag måste säga att jag har lite svårt att lita på en klinik som promotar och säljer sina egna kosttillskott….

        Snälla J, var är din källkrititiska förmåga egentligen? Du bara antar att någonting är bra för att de påstår sig specialisera sig på någonting? I vilka andra sammanhang utgår du efter det?
        Istället skulle man kunna se det som att de tjänar pengar på kvinnor och skapar stress och rädsla med sina onödiga prover i mängder. En seriös klinik censurerar inte sina patienter när de delar med sig av sina erfarenheter, oavsett om de är negativa.

      Källor för att kroppen helst använder högkvalitativt animalisk kött kan du väl hitta själv genom en snabb googling på medicinska papper och artiklar. Om inte på svenska så på flera andra språk.

        Jo men helst använder och behöver är för mig två olika saker ?

    Den här människan. Inga ord.

    Oavsett kosthållning tror jag vi alla kan enas om att det finns trevligare bh:s än en rå köttbit

      Ja det ser riktigt osmakligt ut.

        I klass med Calle Schulmans banan.

        Så sexigt ??????

      Dessutom hafsigt ihopknuten med presentsnöre

        Ja, borde varit en tunntarm eller en sena för att fullända konceptet!

    Som att det har någonting med det att göra. För ungefär 10 år sedan var hippierörelsen helt inne på att äta raw vegan för att det var ”det enda naturliga” nu har man bytt ut det mot paleo för att det var vad man ”åt på stenåldern”. Det är en diettrend och ingenting annat. Om 5 år börjar de leva på frukt igen.

      Såg åt hon länkat till Jenny Koos i kommentarerna, haha vad förvånad man blev. ”holistisk expert” roligt när holistiskt betyder att man inte är expert på ett skit.

          Ja precis, inte expert på ett skit.

      Hippierörelsen är inne på vegantrenden just nu om du inte har missat det.

        Det kan du fetglömma att den är, hippierörelsen är inne på att äta inälvor och basta könsorganet.

        Hippierörelsen var på 60-talet.

    Suck….. att människor med sån okunskap ska uttala sig som om de vore kunniga i ämnet. Du får i dig kolesterol via grädde, glass, bakverk, choklad, fet mjölk och fil, smör och matfettsbandningar baserade på smör, ost, fett kött och charkprodukter som korv och bacon, kokosfett och palmolja. källa: Livsmedelsverket. En bra mycket trovärdigare källa än Maxinne Björk.

      Men hon pratar ju om veganism/helvegetarisk kost. Alltså att man inte äter just de livsmedel du listar upp.

        Hon pratar om att äta kött för att det är bra för hormoncykeln? Jag saxade från livsmedelsverksamhet rakt av men och som du ser så är det en hel del som inte är kött

      hahah exakt. Vad snackar du om TS?

      Kanske ska vara lite återhållsam med att slänga dig med utryck som okunskap.
      För just nu så bet det dig i rumpan ganska snabbt ?

        Eller så är det din läsförståelse som inte verkar vara på topp? ? Maxinne pratar om kött. Jag pratar om kött. Som du ser så saxade jag direkt från Livsmedelsverket och det är en hel del av deras exempel som inte är kött.

      Såååå….kokosfett då, om man är vegan? Känns som att det lätt blir knepigt att äta tillräckligt mycket av.

      (antar att ingen rimlig människa äter palmolja)

        Äter du kött äter du också palmolja då restprodukter från palmoljeproduktionen används till djurfoder.

          Inte i Sverige.

            Jodå, våra nötkreatur äter absolut palmolja i Sverige. Googla tex djurfoder+palmolja, eller kanske foder+nötkreatur+palmolja så kan du läsa lite om det.

        De flesta äter nog en kaka från Ica ibland, tro det eller ej.

        Det är inte ett problem att man få i sig för lite kolesterol.

    Hon blandar ju ihop begreppen och pratar först om järnbrist vilket ju är vanligt bland veganer, men är enkelt fixat med ett piller. Kolesterol är enkelt för en vegan att få i sig eftersom kokosfett är en kolesterolkälla. Men som jag sa ovan, ingen frisk människa lider någonsin av för låga nivåer av kolesterol.

    Katter plågar inte sina byten?? Personen har uppenbart aldrig sätt en katt mitt i en jakt x)

      Sett

      Tamkatter plågar oftast byten och leker med bytet tills det dör sedan så låter katten bytet vara eftersom den inte är hungrig

        Katter har ingen uppfattning om snällt eller elakt och därför är det fel att påstå att de ”plågar” sina byten. De leker när de leker med sina byten, att det sen är plågsamt för bytet är ingenting som katten kan reflektera över. De ”leker” med sina byten för att öva, låter musen springa iväg för att sen fånga den igen är övning som ger färdighet. Leken är egentligen en övning och övningen är till för att utvecklas. Sen att det är plågsamt för bytet, absolut stämmer det. Men det strutar ju katten i, precis som alla andra rovdjur vilket är helt i sin ordning. Känsloargument, etik och moral är det bara människor som ägnar sig åt. Så jag tycker inte man ska anklaga djur för att ”plåga” andra djur, mig veterligen är det bara människan som har förmågan att plåga.

          Och sen får matte gå ut och döda musen när katten lekt färdigt och musen ligger där fortfarande levande men ofta med stora sår och nån tarm som sticker ut här eller där. Based on many true stories.

    Hade nån ens lyft ett öga om köttet hade legat på en tallrik framför henne med pommes och bea? Förmodligen inte. Orka bli så uppjagad för allt. (Förutsatt att hon äter kött har ingen aning)

      Står ju i texten att hon börjat äta kött igen ?
      Förövrigt tycker jag det känns svinäckligt med köttbikini. Mest tror jagav tanken på kallt, rått kött mot huden? Uuuusch ?

    Orka.

    Gud orkar verkligen inte med den här new age-trenden att man ska ha stenkoll på sin cykel och äta/bete sig efter den. Tror det är en form av hypokondri ärligt talat.

      Ja någonstans går ju gränsen för vad som är sjukligt beteende. Att analysera sitt mående och kropp i detalj och styra sitt liv med kost och annat planerat måste ju ta upp väldigt mycket tankeverksamhet? Som att man skulle uppnå någon slags perfekt hälsa som enbart kan uppnås genom att följa ett strikt schema.

    Bryr mig noll om kött vs vegan men satan vad snygg hon är!! Vill se ut som henne NU

    Bingo och Julia Franzén är ett par (igen)

      Känns som en pr-kupp. Många tippade på att de fejkade sitt uppbrott för att hon skulle kunna vara med i tv-rutan igen och öka sina följarsiffror och tjäna mer pengar samt bli ihop med Bingo efteråt igen.

      Verkar ju som att många gissade rätt.

      Gjorde de inte slut för att Julia gärna ville ha barn och Bingo har sagt att han är klar med den biten?

    Roliga är att de inte ens är sexigt haha

    Bloggare gör reklam för skinroller men skrivit några år innan det inte är bra för huden?! Har någon provat?

      Många har skrivit att det är skadligt. Skulle bara ha gjort på salong som använder sig av en autoklaver för att sterilisera sina instrument. Går nog inte att få det lika höggradig rent hemma. Vet dock att vissa har varit nöjda med resultaten (bla Alexandra Nilsson har jag för mig?)

      Finns nog bra aktiv hudvård som hjälper dig. Följ skonhetsdjungeln på instagram som beskriver det väldigt bra ?

    Är hon en influencer eller vad gör hon?

    Kokosolja innehåller mättat fett.??

    Veg sen -92, regelbunden mens. Om jag får en tjuga för varje gång ngn näringsexpert (läs gubbe på släktmiddag eller instagramaktivist) ska påpeka att jag kommer dö av orkeslöshet, näringsbrist och hur hjärnan inte kommer kunna fungera… Lägg där till att jag undviker kolhydrater… Ni förstår, skulle vara ekonomiskt oberoende.

      Ätit kött sen -91, aldrig haft regelbunden mens. Tror det kan ha med mer att göra än om man äter kött eller inte. Uppenbarligen kan man må bra som vegan, men det kanske är svårare om man tenderar att slarva med kosten?

      Tror nog också att ditt skippande av kolhydrater spelar stor roll här + att du verkar vara en vegan med koll på näringsupptag(vilket den stora majoriteten inte är). En nyfiken fråga bara: Hur får du i dig protein och hur många g/dag, om du undviker kolhydrater?

        Vilken okunskap. Att överhuvudtaget påstå att det är positivt för hälsan att undvika kolhydrater när man äter en kost med endast livsmedel ifrån växtriket säger en del om hur bra koll man har på kost.
        Jämför gärna vad högt respektive lågt kolesterol leder till för sjukdomar och om de sjukdomar som högt kolesterol leder till är jämförbart med vad det innebär att ha låga järnnivåer.

          Nu tror det jag att det är du som inte har koll. Jag mår jättebra! Äter ägg så är inte helt vegan, försöker vara väldigt noga med var äggen kommer ifrån.

            Skriv inte att du är veg då, när du äter ägg.

              Fast det är personen?
              De flesta vegetarianer äter ägg och mejeriprodukter. Men ska man vara petig heter det lakto ovo vegetarian. Men det brukar mest förvirra.

              Hon skrev aldrig vegan.

              Veg kan väl lika gärna vara vegetarian och lakto ovo blir också missvisande när jag inte dricker komjölk.
              Som sagt, ett tydligt ägg i stekpanna i användarnamnet?

                Veg betyder att det kommer från växtriket. Newsflash…det gör inte ägg.

                  Veg tror jag inte står med i ngn ordlista. Ska vara noga med att skriva vegetarian som äter ägg och förtydliga med mer än emojis så att alla förstår. Jag vet exakt vad allt står för.❤ Ber om ursäkt om det förstörde din rant.

        Det har jag inte gjort sen -92 utan sen 2012 och när jag började som 12-åring hade jag noll kunskap om kost… Åt flingor till lunch i ett år innan jag förstod att man kunde få vegetarisk mat om man hade föräldrarnas underskrift.

        Räknar inte exakt men får i mig protein från ägg, quorn och nötter. Har ibland haft proteinpulver baserat på hampaprotein. Räknade efter med lite överslagsräkning och får kanske i mig 60-80 gram protein/dag. Väger runt 58 kg.

        Du äter ägg ja, men att påstå att det är någonting bra att vara utan kolhydrater när man äter vegansk kost avslöjar ens okunskap ganska bra. Vilket var vad den här anonym ovanför gjorde.

          Inte helt utan, grönsaker som broccoli, brysselkål, vitkål etc innehåller kolhydrater men inte så mycket som pasta, socker, bröd, flingor etc. Linser och bönor innehåller mycket kolhydrater som veganer kan äta mycket av. Mår man dåligt av mycket kolhydrater (som jag gjorde) går det att tänka till och få i sig protein som vegan också.

          Tänkte att ägget i stekpannan på mitt användarnamn skulle vara tydligt att jag äter ägg…

      Och sen detta ”veganer bara tjatar om att de är veganer hela tiden!”

      Nej, men ni andra ställer tusen frågor varenda gång det vankas mat. Hur man får i sig protein, hur länge man varit vego, varför, om man inte saknar kött osv. Jag skulle gärna äta lunch på jobbet utan att behöva redogöra för min kost varenda jäkla gång. Och alltid gubbar med typ falukorv och makaroner i matlådan som ska påpeka hur näringsfattig min linsgryta är.

        Låter som du överdriver rejält? Helt sjukt om du skulle behöva redovisa din lunch varje dag?

          Har varit vego i två år. Kan instämma. Inte varje dag men tre av fem på jobbet och varenda jävla gång man äter middag ute.

            Nej det är faktiskt jättevanligt att bli ifrågasatt som vegan eftersom det ses som fjantigt att bry sig om djur. Bilden av empatisk som en kvinnlig egenskap gör att man blir ifrågasatt och främst då av män.
            Jag har fått säga ifrån på de jobb jag haft för att jag tycker inte att det är okej att jag ska behöva stå ut med det varje lunch.

              Tror det är samma oavsett vilken kost man ätet om det är något som sticker ut. Åt LCHF ett tag för länge sen och blev så sjukt less varje gång i lunchrummet när folk frågade varför jag inte hade något ”till” maten eller skulle debattera om det var bra eller dåligt. Vill bara äta ifred. Varje enstaka människa tycker väl inte att det är så farligt att fråga men när det sker från många olika så blir det störande.

                Det kanske har likheter men jag tror inte alls det är samma sak. Som jag skrev har det mycket mer med det sociala att göra än med annan kost. Köttätande ses som en del av manlighet och därför förlöjligar man de som inte äter det. Märks väldigt väl då det är främst män som har problem med det.

                  Det beror på att veganer i gemen inte kan gå in i ett rum utan att deklarera att de är just det…

                    Vanlig myt. De flesta säger verkligen inte ett ord om det.

                      Jo, det gör ni och ni kan heller inte låta bli att på diverse köttrestaurangers Fb-sidor kräva veg-käk, men blir så kränkta att ni blir blåa i fejset om någon skulle göra tvärtom…

                    Jag tar verkligen ALDRIG upp min diet själv, det spelar ingen roll. Ligger det inte kött på talriken drar köttisarna igång med frågebatteriet. Även folk jag har ätit lunch med 30 gånger förut.

                    Men ni tycker väl att det är att ”predika” sin diet för att man beställer vegetariskt?

          Som gammal vego, numera köttätare, håller jag helt med. Jag hade noll behov av att snacka mat och eller kostval, men aaaaalla andra hade frågor och synpunkter bara för att man var vegetarian. Kan tänka mig att 90% av alla dem som skriker om att vegetarianer ”predikar” är den som har startat en konversation/diskussion kring vegokost. De har förmodligen varit mycket engagerade i diskussionen medan stackars vegetarianen suttit där och endast flikat in med ”jag är vegetarian av etiska skäl” och ”jo jag får i mig allt jag behöver” och sedan några ”mm” medan köttisen gått bazonkers…

        Varför är ni veganer så ARGA?

          Den som är mest arg här är ju du. Kanske att du borde söka andra vänskapskretser om du blir så knäckt av din nuvarande.

            Oj, jag är inte alls arg. Ledsen om jag uppfattas som det. Jag tycker mest att det är en tråkig ton från olika veganer här som verkar känna sig ifrågasatta. Och vem har sagt att jag blir knäckt av min bekantskapskrets? Jag skrev ju att jag inte bryr mig ett dugg om vad folk som är veganer tycker om min kost men att jag tycker synd om alla tonårstjejer som blir veganer och får problem med sin hälsa.

              Det enda du har gjort i den här tråden är att ifrågasätta och sprida okunskap. Det här är troligen personligt för dig eftersom du själv känner dig påhoppad av din umgängeskrets. Därför är det nog bäst för din egen skull att bara byta ut den, man kan ju som tur är välja sina vänner.

          Deras hjärnor lider brist på essentiella fettsyror och det kan göra vem som helst psykiskt instabil.

            Vet inte om jag tycker att det är veganerna som är värst bland kommentarerna här just nu i alla fall. Och då äter jag själv kött kan jag tillägga.

              Har inte sett en enda arg kommentar från köttätare här.

                Ser inga arga kommentarer från veganer heller?

          Tror det är för att vi är så ledsna och förbannade över hur djuren har det.

            Exakt… Så sent som igår t ex: Nya rapporter om att Kronfågel fortsätter skålla kycklingar levande.

    Bilderna och texten ger en inte alls samma känsla. Texten känns trevlig och saklig medan bilderna bara åh vulgära… varför måste vissa ta varje tillfälle i akt att fläka ut sig själv på sociala medier..

      är*

    Den största biverkningen av att äta vegankost verkar vara aggressivitet.

      Verkligen. Dom borde slappna av lite och ta sig en köttbit.

        Blir man lika trevlig och faktaresistent som du då?
        I så fall nej tack.

        J, du har inte gjort annat än spottat ut ogrundade påstående. När du blir ifrågasatt svarar du inte.

      Tycker precis tvärtom ?

        Tvärtom om my och J.

    ☝ Var till my

    https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201903/the-brain-needs-animal-fat

    Den här artikeln tycker jag förklara på ett pedagogiskt sätt varför kroppen inte vill ha vegetariska alternativ och hur den inte är biologiskt skapad för de alternativen.

    Herregudars, det finns miljontals människor runt om i världen som inte äter animalisk kost och som lever friska och långa liv. Allt du kan vara som köttätare kan du vara även som vegan. Vill du vara supertränad och muskulös så kan du det även som vegan, googla om du behöver bevis. Skillnaden är alltså bara att du inte bidrar till djur död och lidande om du väljer bort köttet. Sen så är det väl knappast någon som dött av vare sig proteinbrist eller för lågt kolestorol i det här landet? Snarare dör väl tusentals människor varje år p.g.a HÖGT kolestorol som bidrar till hjärt- och kärlsjukdomar. Hur kan folk fortfarande vara så okunniga! Och googla bara klipp från dolda kameror på slakterier (ja i Sverige) så får ni en orsak till att sluta äta kött. Jag klarar då inte av det längre, men jag kanske är mer empatisk än de flesta andra..?

      Men Kim ?
      Så rätt och så bra skrivet ❣ Synd att det finns så många som verkligen inte vill ta till sig information.

      Om vi tar hinduer t.ex så äter de höga kasten kött därför man vet att de blir smartare och starkare. Står uttalat i vedan hur och varför de är ursäktade.

      Det är du Kim som är okunnig. Man får högt kolesterol av en anledning, nämligen att det är inflammtion i kärlen. Kolesterolet är där för att skydda mot inflammationen, alltså något bra.

        Japp och köttet bidrar till inflammationerna. Frukt och grönsaker är ANTIinflammatoriskt. Det är fakta från forskning så du kan ej motsätta dig det. BAAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.