Melina Criborns skönhetssalong har sålts av Kronofogdemyndigheten

Bildkälla: Salong Serenity

2009 grundade Ulrika Sundberg Salong Serenity och idag driver hon salongen tillsammans med sin dotter Melina Criborn” – så beskrivs skönhetssalongen som precis sålts av Kronofogdemyndigheten.

Bolagets värde består troligen enbart i värdet av att det finns kontrakt på hyresrätt med adress: Riddargatan 20, 11451 Stockholm, enligt auktionssidan, då bolaget har visat ett negativt resultat under 8 av de senaste 10 åren.

Hyresrätter och liknande rättigheter 990 833 kronor
Utgående anskaffningsvärde 1 450 000 kronor
Förbättringsutgifter på annans fastighet 768 886 kronor
Troligt övervärde efter skatt 975 000 kronor i hyresrätten.

Bokslut per 2021-04-30 är inte granskat då det inte är inlämnat till Bolagsverket.

Utropet var på 400 000 kr men bolaget såldes för 200 000 kr den 26 Januari 2022 kl 15:01 efter att det inkommit ett bud kl 14:59.

Melina Criborn lämnar en kommentar om att det inte rör sig om någon konkurs (en missuppfattning från min sida) men att hon inte har någonting ytterligare att säga om saken.
Salongen är uppenbart ”up n running” med tanke på att Melina gör smygreklam för den på Instagram.

Bildkälla: Melina Criborn Instastory

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men snälla, finns det inte något ännu mer oläsligt typsnitt för brödtexten du kan hitta, Camilla?

      WordPress verkar leva sitt eget liv.

      Va? Jag kan läsa samtlig text utan problem.

        Jag med

        Jag med!

      För mig är den oläslig ungefär var tionde gång jag går in på bloggen kanske.

        Så inget jätteproblem då alltså. Lite orimligt arg kommentar för något som händer lite då och då, och som dessutom är ett tekniskt fel, kan jag tycka.

          Nej jag är varken ts eller arg ? jag kommenterade bara eftersom det kom upp, inget jag själv skulle starta en tråd om. Inget som stör mig, men det händer.

            Ber om ursäkt, trodde du var Anonym i TS ??

              Nix ???

      Förstår inte vad du menar. Har aldrig upplevt texten som oläslig. Varken på datorn eller mobilen. Något fel med din inställning? Knappast något Camilla kan rå för.

        En del av texten ändrades till ett galet typsnitt som inte syntes i min ”skapar-fönster” men jag kunde gå in och ändra det i efterhand.

    Har Oliver läst ditt meddelande, Camilla? Så nyfiken?

    Nu har han lagt upp en story där han sitter bakom ratten igen. Står dock still och väntade på Antonija, men skulle gissa att det var han som körde iväg och att dom inte bytte plats.
    Känns som att dessa influencers kan göra vad som helst utan några konsekvenser, inte bara detta med Oliver alltså utan lagar, regler och moral verkar inte vara något andra influencers lever efter heller.

      Jag hoppas att polisen tar honom på bar gärning en vacker dag. Jag följer inte paret men skulle inte tveka på att tipsa polisen om jag hade sett honom köra.

      Oliver är sånt stort skämt. Största mansgrisen och pinsammaste pojken aka låtsaspappa. Desperat efter ”fame” och influencerskapet, som han verkade uppnå med sin minst lika pinsamma flickvän.

      De lade även upp en ny story precis med att de hyrt en Jeep där tönten självklart ska låtas vara den som ska köra.

      Absolut ingenting coolt med att köra ett fordon (majoriteten av folk i hans ålder har körkort), däremot extremt töntigt att leka cool bakom rattet UTAN körkort ?

    Och jag som trodde att all publicitet var bra publicitet.

      Ja det är det dessvärre,…

    Någonstans kommer det pengar ifrån iaf. Om man ska döma av hennes konto…

      Va?? Har du koll på hennes ”bankkonto”? ?

        Hen menar nog hennes konto på SoMe där det är flåd, flåd, flåd

          Vem har bestämt att ”some” är ett bra uttryck!?!!?? Jag blir orimligt provocerad av det??

            Uttrycket ifråga används även på finska, dock skrivs det some istället för SoMe. Funkar jättebra på finska men låter något konstigt när man pratar svenska eller engelska ?

      Hennes man är ju ganska framgångsrik och hon tjänar väl pengar på sin instagram

      Melinas pappa är väldigt förmögen, därav hennes flådiga livsstil.

        Han vill ju knappt ha kontakt med sina barn och barnbarn i sverige. Han bor i Palma med sin sambo som är väldigt mycket yngre och de har en son. Innan det bodde de i Thailand. Så några pengar får hon garanterat inte från honom?????

    Någon med bättre koll på budgivning än jag, hur kan det vara utropspris 400k men ”startpris” 200k?

      Jag undrar det med. Får inte till det i huvudet ?

      Utropspriset är väl baserat på en värdering av det som säljs. Det innebär inte att du inte får lägga ett bud under det. Så funkar det i alla fall på många auktioner och när man bjuder på en bostad till exempel 🙂 (fritt fram att rätta mig om jag har fel)

        Ja precis, och sedan gör Kronofogden en bedömning om de kan godta budet med tanke på hur stort intresset varit, skulderna storlek etc. En Proportionalitetsbedömning alltså.

      Är inte säker men tror att utropspriset är det begärda priset och 200.000 var det första budet alltså startpris och det enda budet som jag förstår det.

      Tack för svar!

      Den som vill köpa grejer eller företag eller bostäder hos Fogden lägger alltid sitt bud dom sista minuterna, då kan det vara flera stycken som ”slåss” om högsta bud. I detta fall var det bara en intressent troligen pga lokalens utformande och kanske för att fastighetsägaren endast godkänt loken för den typen av verksamhet.
      Men det är inte alltid som Fogden släpper för ett så lågt pris men troligen vet Fogden att det det inte går att få mer eftersom det är som att köpa ett hyreskontrakt. Jag bor inte i Stockholm men jag antar att lokalens placering inte är eftertraktad, kanske saknar parkeringsmöjligheter osv och Riddargatan är väl ingen metropol direkt för en sån här verksamhet.

        Varför antar du då när du inte vet? Riddargatan är så klart toppläge för denna typ av verksamhet. Parkeringsmöjligheter är inte ens en faktor för butiker i Stockholms innerstad, eftersom de inte existerar.

          Nja du kan nog stryka parkeringsmöjligheter, jag jobbar 20 m därifrån och man får slåss för en plats med alla rika för att det är taxa 3 (även 2), sen räcker det inte med toppläge du ska ha bra folk också som jobbar som i sin tur har kunder, majoriteten av alla flunsor betalar inte (ja jag vet gm jobbet) så inte så konstigt egentligen, varför tror ni förra ägaren flyttade därifrån fort som ögat?

      Utropspriset är det pris som är säljaren (i detta fall kronofogdens) lägst kan tänka sig att sälja för.
      Men man kan lägga ett lägre bud. Inkommer det inga andra bud kan säljaren ändå gå med på att godta det lägre budet. Som är bättre än att inte få sålt alls.

      Likadant om du köper en bostad. Du kan lägga ett ”skambud” men det är upp till säljaren att avgöra om de vill ta det lägre budet eller inte.

    Har undrar lite, för bianca gick väl till den salongen förut men har nu börjat gå till en annan?

      Ja hennes frisör, som jag också gått till när jag bodde i Sthlm, har bytt salong, så Bianca har säkert följt med frisören (om hon nu har samma fortfarande). Och det förstår jag, frisören är ju ingen man byter när man hittat en bra utan då hakar man på vid ev byte av salong?

        Bianca går till fler olika frisörer. Det beror lite på vad hon ska göra med håret. Ofta löshår hos en kille som jobbar för Hairtalk på Karlavägen. Sen har hon kört tvätt och fön på Serenity, och färg+klipp hos en tjej som öppnat eget nu och som jobbar för bl.a Talang

        Det där stämmer inte, hennes frisör har aldrig jobbat på Serenity.

          Det stämmer VISST vad snackar du om? Bianca använder sig av OLIKA frisörer, vad är det du inte fattar med det? Bl.a Sofia Trotz som ofta gör hennes färg och som nu har nu öppnat eget i Vasastan (från att varit på Ljusberg på Sibyllegatan). Sen går hon och fönar sig ibland hos en tjej på Serenity, löshår gör hon oftast hos Adam Lukacs på Hairtalk

          Uttala dig inte när du har NOLL koll

    Om ej konkurs, varför skulle Kronofogden vara inkopplad?
    Salongen har väl aldrig ägts av Melinas mamma, utan nån form av extern ägare som är vän till hennes mor. Hen som varit i ekonomisk trubbel?

      Skulder som gått vidare till utmätning genom KFM, antar jag. Det vanliga torde vara att borgenärerna begär företaget i konkurs men förmodar att det går att göra på detta vis också.

        Det mest sannolika är att fastighetsägaren inte får in det beloppet dom var skyldiga och då kommer att begära deras företag i KK ifall dom inte betalar kvarvarande skuld. Misstänker att det kan vara lite svårt med tanke på att dom befinner sig på annan adress numera. Men kanske dom bara hyr ett rum nu istället för att ha en hel salong. Det kommer visa sig om några veckor. Bara att kolla på Allabolag.se.

          Vad menar du med annan adress? Riddargatan 20 är den registrerade adressen.

          https://www.allabolag.se/5567794853/adresser

        Borgenären går ofta till Kronofogden först så att de kan utmäta tillgångar för att reglera skulden. Finns det inga tillgångar upprättar de en rapport om detta och med hjälp av den kan man begära ett bolag i konkurs. Begärs ett bolag i konkurs är det en förvaltare som har hand om den, inte Kronofogden.

    Inte förvånad att detta företag inte går med vinst. Verkar ha väldigt många anställda och få betalande kunder. Melanie verkar ju använda salongen som sin privata.

    Det intressanta är ju om den som köpt bolaget tänker driva det vidare eller om de köpte det bara för att komma åt lokalen.

      Kanske är Melina som köpt salongen för att få vara ensam ägare?

        Så kan det vara eller är det kanske Pernilla W som köpt den för hon ska ju avsluta något stort och nytt.. fast det är nog något annat.

          avslöja ska det va inte avsluta hehe

        Då hade det ju inte gått genom kronofogden. Dessutom äger hon väl redan en del av salongen, så då hade ju inte samliga aktier i företaget överlåtits.

          Jo om mammans potentiella skulder gått till kronofogden.

          Du kan se vilka som äger salongen på allabolag.se och det är inte Melina.

            Kan man? Jag trodde att man bara kan se vem som sitter I styrelsen?

              Ägare framgår inte av Alla bolag.

              Den som är ledamot är ägare

                Nej, det finns ingen koppling mellan ledamöterna och ägandet i ett aktiebolag (även om en majoritetsaktieägare ofta brukar ha en styrelsepost i bolaget).

                En försäljning av aktier i ett bolag påverkar inte bolagets ekonomi, dvs bolaget får inga pengar vid en sådan försäljning eftersom ett bolag inte kan äga aktier i sig själv. En försäljning av aktier påverkar endast ägaren som säljer aktierna.

            Nej, man kan inte se ägare på allabolag.

            Nej man kan inte se ägare endast styrelse, blanda inte ihop päron & äpplen

    Fy vilken nedlåtande kommentar!

      Men det är sant. Är ju inte hennes ansikte vi klagar på utan hennes missprydande sminkning.

        Näe du försöker ursäkta elakheter. VARFÖR i hela världen känner man att man behöver skriva sånt om det inte är för att vara elak?

        Hennes take on contouring (?) för tankarna till hur de coola tjejerna på gymnasiet i mitten av 00-talet missbrukade Isadoras solpuder.

    Jaa!! Hon ser väldigt smutsig ut och hårfärgen är faktiskt det värsta jag sett ?

      Men oj. Vad elaka ni är.

    Om kronofogden säljer den så måste det väl bero på att de hade skulder, trodde Melina och hennes familj var förmögna. Är det nya ägare där nu då men Melina jobbar kvar där verkar det ju som. Kanske får de vara kvar tills hyreskontrakt går ut eller har de blivit anställda där nu då kanske. Tur att Melina blivit stor influencer så hon kan leva på samarbeten, det är mycket samarbeten.

      Företaget hade skulder. Skilj på företag och privat. Även om de har pengar kanske de inte vill gå in med mer pengar då de uppenbarligen inte kan få företaget att gå runt. Hur man nu inte kan lyckas med att få ett företag som omsätter 3 Mkr och bara har två anställda att gå med vinst. Lite IL varning här tror jag.

      Otroligt mycket samarbeten. Inte kräsen där inte, varannat inlägg är reklam för allt möjligt. Mycket som inte är trovärdigt som hon står och lovordar. Jag undrar hur många som köper/hon influerar? ?

    Hon är en riktig besserwisser!
    Oerhört elak och nedlåtande mot Bianca.

    Slår vad om att hon var en mobbare i skolan, eller en sån människa som ”bara är ärlig”

      Tycker Melina verkar vara en trevlig och väldigt bra person, hon är säkert en bra vän. Hon verkar klok och härlig tycker jag.

        Näe, B är ju typ rädd för henne… Tycker också hon verkar som en mean girl.

      Tycker helt tvärtom, och då följer jag båda på sociala (bl.a. Vloggar och WV) – hon verkar trevlig mot Bianca. Den enda som inte utnyttjar henne för fame (som Lovisa, Armand etc.), ärligt talat som en ärlig och rak vän! Förstår att Bianca har respekt för henne.

        Haha!! Utan B hade hon varit ingen.

    Har hon lyft pannan? Ögonbrynen? De sitter så högt upp

      Jag gissar på ögonbrynslyft med botox. Personer som har ögonbryn som naturligt sitter ”där de ska” utan häng brukar ofta få den där onaturliga looken när de vill hissa upp ögonbrynen ytterligare några millimeter. Man ser det på var och varannan tjej mellan 20 och 35 på Östermalm, när man närmar sig 40 brukar lyftet se naturligt ut då det naturliga åldrandet kickat in.

    Jag tänker också på det varje gång jag ser henne, hur kan någon som driver en skönhetssalong, är bästis med Bianca aka Caia, influencer, gift med rik snubbe och har flådig livsstil ha en så otroligt dated och trashy look? Pissgult slitet hår, alltför mycket bus/solarium, för mörk foundation, jättehårda svarta bryn. Förlåt, men jag fattar verkligen inte? Det är liksom inga jättestora saker som behövs för att ge en fräsch och classy modern look, tona håret, låta brynen vara och skippa fejkbrännan. Varför väljer hon att se ut som hon är i 1998? Inte så bra reklam för salongen.

    Dessutom är det imponerande hur man kan se så himla dryg ut som Melina.

      Nu verkar hon ju inte vara dryg. Spela roll hur man ser ut.

        Hon verkar väldigt dryg och besserwisser, en typisk ”jag är bara ääääääääääärlig!”-människa (som inte tål denna ”ärlighet” riktad mot sig själv).

      Vad spelar det för roll att man ser dryg ut om man verkar va supergullig och snäll?

    Även Emilia W har helt fel nyans, man ser så tydligt mot hennes hals och hårfäste

    Serenity now!

    Ja så går det när alla duktiga frisörer lämnar skeppet, pinsamt är bara förnamnet.

    Hur många av de sk flunsorna betalade? Inte många….

    Inte så konstigt att Bianca inte varit där på ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.