Joakim Lundell och de omflyttade hårsäckarna

 

Josephine Qvist gjorde så klart sin hårtransplantation gratis mot reklam, medan Joakim Lundell verkar ha betalat själv för sin. 
Han bjuder på ett gäng bilder på Instastory där han skriver att han gör detta eftersom han inte tycker att det här ingreppet är något att skämmas över.

Hur tänker ni här?
Är detta likvärdigt med att göra fillers och BBLs eller hör det mer hemma i samma kategori som ögonlaser eller tandställning?
Är det skillnad på när influencers gör det privat och när det är som reklam?
Syftet med den här typen av reklam är ju till stor del att påverka andra att bli missnöjda med sina hårfästen att de själva gör ett likadant ingrepp, medan Joakims inlägg är mer informativa än krängiga, så som syftet med Josephines var.

Det är en intressant diskussion, men tänk på att man kan föra en sådan och hålla god ton samtidigt. 😉

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tandställning och ögonoperation – eller botox för den delen – kan ju vara medicinskt motiverat, eller estetiskt motiverat. Allt som är estetiskt motiverat, oavsett ingrepp/behandling faller i samma skala för min del. En skala där olika ingrepp/behandling är mer eller mindre farliga samt socialt accepterade.

      Håller inte med, jag hade enkelt kunnat göra en lista på ingrepp från mest till minst rimlig.

      T.ex: tandställning, ögonlaser, ta bort ärr/födelsemärken = fullt rimligt. Botox, hårtransplantation = helt okej rimligt. Fylla upp läppar och kindben, förstora bröst, förstora rumpa, operera näsan mindre = inte särskilt rimlig och väldigt onödigt. Tror många, inte alla, håller med och dömer folk lite därefter!

        Varför anse du att botox är mer rimligt än fillers? Streck i pannan vs. tunna läppar.

          För att botox använder man för att ta bort/förebygga rynkor, du ändrar ingenting på dig själv. Att göra sina läppar större ändrar utseendet väldigt markant (inte de som gör pyttepytte lite men de som gör synligt stora läppar) och har inget med åldrande att göra. Förstår inte ens varför man vill ha fläskläppar så för mig är den orimlig. Att vilja ha fin slät hy förstår jag däremot.

        Vad är skillnaden?

        Om en man tappar håret och mår dåligt över det är enligt dig okej att fixa.

        Om en kvinna får förstörda bröst efter graviditet är det inte okej att göra en förstoring.

        Vad är det du inte håller med om? Exakt det jag skrev ju? Att allt som faller inom estetiskt motiverat faller på en skala och är mer eller mindre socialt accepterat beroende på var på skalan det faller? Sen är det inte objektivt, kommer alltid vara något subjektivt beroende på vem du frågar. Just vad du anser är rimligt kanske inte alla andra håller med om exakt. Men överlag är det väl så att vissa saker tenderar vara mer socialt accepterade än andra.

        Min poäng var mer att Camilla frågade om ögonlaser och tandställning är detsamma, varpå jag menar att det beror på om det är medicinskt eller estetiskt motiverat. Allt som är medicinskt motiverat är inte detsamma som ingrepp/behandlingar som är estetiskt motiverat, även om det rör sig om samma ingrepp/behandling.

    Känner en som blev av med sin depression tack vare en hårtransplantation. Verkar vara väldigt många män som mår dåligt över tunnhårighet/vikar redan i 20 årsåldern.

      Att tappa eller att förlora hår är traumatisk för många.

      jag (kvinna) är född med vikar vid sidorna av pannan. STORA sådana. + en virvel precis mitt bak på hjässan som får det att se ut som att jag håller på att bli flintskallig ? Måste ha Sveriges sämsta hår.

    Precis som för många tjejer så är håret en del av killars identitet. Varför skulle det vara mer ok för en tjej att lägga flera tusen på extensions m.m men det är lite av TAB0 att en kille flyttar om hårsäckarna?

    Att förlora hår är tr4um4tiskt för många.

      Han skulle haft den magiska molimenti borsten ?

    Varför hamnar mitt inlägg i mod Cam?

      ”Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!”

        Der står att inlägget ska gå igenom geanskning.

          För att du använder nytt nick eller en mailadress som inte är registrerad sedan tidigare

            Jag har skrivit här i månader och har kunnat starta inlägg innan.

              Du kanske har städat bland kakburkarna?

      Vill också veta!

    Jag ska snart på konsultation för PRP-behandling då jag har drabbats av en hårtappande sjukdom. Mår så sjukt jävla extremt mög-dåligt av att se mina hårlösa områden i skalpen ? Är onormalt taggad på konsultationen och hoppas innerligt att behandlingen är möjlig för mig ☺️

      Lycka till! Hoppas du blir gladare oavsett resultat men grymt att du sökt hjälp för det 🙂

    Inget att skämmas för. Var och en gör som de vill och jag hade absolut gjort samma om jag var kille och blev tunnhårig tidigt.

      Jag också ?

    Inget att skämmas över! Superbra att normalisera (även om jag tyvärr inser att alla inte har den ekonomiska möjligheten)

      Varför är det här bra att normalisera? Lika mycket normalt som att få rynkor eller hängbröst. Ska vi normalisera att bli gammal eller normalisera ingrepp för att dölja det?

    Ingen skillnad emot andra skönhetsingrepp eftersom det sällan är medicinskt motiverat.

    Marcelo gjorde väl något sånt.

    Även om du menar ”väl”, så fick jag ändå ont i magen. Fy va vidrig kommentar, från skitsnygg till ”gubbig och småful, stackaren”. Usch!

      Fast vad är vidrigt med den kommentaren? hon sa ju ingenting till honom. Men klart man ser vad man ser när det kommer till utseende. Jag tycker absolut inte alla människor ser lika bra ut eller ens ser bra ut. Men skulle aldrig behandla någon illa pga det.

        Nä tycker inte jag heller. Men skulle aldrig sitta o skriva så om en person för det. Riktigt äckligt skrivet faktiskt.

        Det värsta är att folk säger ”Ingen bryr sig, tänk inte på det”. Sen läser man sånt här.

        Och det spelar ingen roll om personen säger det eller inte, att dessutom lägga till ”stackaren”? Usch nä. Man säger/skriver inte så.

          Eller hur, precis som med kvinnors komplex uppstår det väl inte i ett vakuum heller. Vet inte hur många gånger jag sett kvinnor håna tunnhåriga män och önskar verkligen att folk brydde sig mer om att vara en sympatisk person än om andras utseenden.

          Äckligt, är fel ord kan jag berätta.

    Fast det är väl ändå lite skillnad med tanke på att normen för kvinnor är längre hår? Reagerar inte nämnvärt på en kille med flint.

      Det ska väl handla om att individen mår bra och inte vad normen är?

      Är väl ingen som reagerar på en kvinna i kort hår?

    Jag lider verkligen och mår dåligt av min Alopecia och högst personligt har jag därför ingenting emot detta reklamsamarbete.

      Av nyfikenhet, känner du samma acceptans för reklam för övriga ingrepp som är ”lösningen” på andra personers komplex?

      Anser du att det är skillnad på om någons komplex grundar sig i en förändring orsakad av sjukdom eller om det är något medfött/av ålder kommet?

        Ja på första frågan och nej på andra, jag ser ingen ingen skillnad på det. I grund och botten mår man dåligt.

        Jag har haft en hel del komplex genom åren som jag lärt mig acceptera och ärligt talat slutat bry mig om. Min Alopecia är dock undantaget.

        Det som är trist är så fort någon sk ”kändis” gör ingrepp eller råkar ut för olycka så är det jättestort. En vanlig människa som inte kan göra reklam eller har välfylld plånbok har inte ens möjlighet. Även om det är medicinskt och de skulle vilja/behöva.
        Sen om Jocke gör detta upp till honom, men glöm inte alla sk icke kändisar och de som inte kan eller har ekonomi.

    Det är då man rakar av håret så det inte syns så mkt ??‍♀️ Vanligt.

      Ja jag känner massor av män som började raka sig när de började närma sig 30 pga håravfall. Vissa redan i mitten av 20 års åldern. Trodde tidigt håravfall var vanligt bland män.

    Bara jag som tänker att det kommer se så himla konstigt ut om han fortsätter tappa hår? Tre fläckar med tussig hårväxt och så flint runt om, som någon slags omvänd munkfrilla. Aja, då flyttar man väl fler hårsäckar kanske.

      Inte bara du, tänkte detsamma. ?

    Lägg pengarna på en samtalsterapeut som höjer och förstärker självkänslan och självförtroendet istället.

      Ja att tappa hår som vuxen man borde inte vara ett problem om självkänslan är bra

        Men va? ”Borde inte vara ett problem”? Nä det borde det inte vara ang något.

    Jag hoppas och tror att du inte för din vidriga människosyn vidare till din son.

    Tja jag vet inte. Tycker att alla typer av operationer som bara handlar om att korrigera helt naturliga förändringar av kroppen är sjuka. Men å andra sidan gör ju folk sånt för att vi andra har skapat förväntningar på att alla ska vara skitsnygga från vaggan till graven och det kan man bara vara på ett sätt. Så vi får väl skylla oss själva för att det har blivit så här.

      Fast det där är ändå inte helt korrekt. Alla som opererar sig är inte modellsnygga. Många opererar sig för att se skaplig ut. Det är stor skillnad att vilja operera sin näsa om man har en ”vanlig” rak näsa utan större defekter till att vilja operera en stor pucklig näsa. Vi föds inte alla med samma förutsättningar så jag tycker man ska vara försiktig att döma andra.

    Alla får ha sitt hår som de vill – men skulle jag eller mina barn bli tunnhåriga/få stora vikar och må dåligt över det (ändå det mest relevanta i sammanhanget), ja då skulle jag göra allt för att kunna åtgärda det.

    Kan inte se hur detta skulle vara mer tabu eller problematiskt än att (främst) kvinnor lägger ner oerhörda pengar på att bleka eller färga sitt hår varje år. Eller för den delen använda extensions.

      Men det känns som att likställa detta med att få kulmage, bristningar eller hängande bröst efter en graviditet. Det är inget problem om självkänslan är bra. Men jag kanske är flexibel i mina tankar, vad vet jag ?

        Tror du har rätt, känner så med mig själv i alla fall. Har bra självkänsla, mitt värde sitter väl mest i att jag är en bra person som är schysst mot andra. Att min fd. gravidjättemage har blivit en stor påse full med fåror och gropar är typ jaha så kan det bli. Lite stolt över min obryddhet faktiskt och döljer den inte aktivt i omklädningsrum och liknande, tänker att det finns ett visst värde i att visa att det också är en vanlig mage.

        Ja, kanske! Men skillnaden är väl att ditt ansikte och huvud syns hela tiden, tillika ditt hår. Det gör inte bristningar på magen eller hängande bröst. Och du kan dölja/förbättra med t.ex. underkläder eller kläder. Det är väl lite som att ha fula och/eller dåliga tänder?

      Skulle du göra allt om de mådde dåligt över tunna läppar, rynkor, små bröst/rumpa, ful näsa, osv?

        Man får väl ändå väga in riskerna som ingreppen innebär? Ex botox – extremt välbeprövat, övergående, billigt och tar fem minuter. BBL med inplantat – rejält riskfyllt, permanent, dyrt, kräver sövning och har veckor av rehabilitering. Tycker folk glömmer att bland det mest intressanta är väl hur invasiv en åtgärd är.

        Jag har fina drag och har inte problem med det du tar upp som exempel så det är svårt för mig att sätta mig in i hur det känns för någon som verkligen vantrivs med t.ex. sin näsa. Men att tappa håret p.g.a. sjukdom (eller genetik, då) är något jag inte skulle vilja göra. Tappa håret vs dö, ja då ryker ju håret uppenbarligen, om man vill sätta in det i perspektiv.

        Sminkar mig sällan, färgar inte håret, fixar inte naglar/fransar/ögonbryn. Har skavanker som alla andra men jag värderar inte det som om jag är en dålig eller sämre människa för det. Däremot kan ju även jag, som alla andra, tycka om fina ting. Vad det är för något är så klart olika för alla (och givetvis är det viktigt att prata om saker som många gör för att ”man ska” eller ”alla gör det”).

    Problemet är väl att tunnhårighet framstår som en anomali vilket det ju inte är. Som alltid är det sånt som har koppling till att bli äldre som inte är ok enligt normen.

    Det vore roligareom man kunde plantera päls och slippa ha kläder.

    Jag tror nog att JL får betalt, även om han kanske betalar för det nu så kommer han troligtvis få kompensation i efterhand för reklamen. Han får nog minst det dubbla av vad den kostar att göra, kanske ännu mer. Klart han ser till att tjäna pengar.

      Jag tror inte heller att det är är ”reklam från hjärtat” eller information. Självklart får han något för det.

    Intressant hur åsikterna här inne låter helt annorlunda när det gäller hår än tex bröst, läppar, rynkor osv. Då är man ett tomt skal utan mening och intresse i livet. Bara yta och man borde lägga pengarna på något vettigare, umgås med familj, gå i skogen.

    Min kille har precis gjort ett sådant inngrep. Jag prövde att be honom att förbereda sig på det och läsa på, då jag var klar över att det inte är piece of cake. Men, han trodde helt ärligt att det bara var att flyga ned, kasta in lite nytt hår och komma hem slänga på sig en keps and voila – like it never happened. Well, blev inte helt så enkelt kan jag lova.
    Han fick sig en redig smäll för självförtroendet och jag har verkligen behövt att stötta honom enormt mycket och få honom att känna sig omtyckt och hoppfull. Nu 2 veckor senare så börjar det redan se jätte bra ut.

    Gud va många män som önskar att göra detta för att få tillbaka sitt utseende men som inte vågar eller snackar om det. Min gubbe är 35+ och nu när han gjort det och varit öppen om det så är det många i hans närhet som också är sugna på det eller gått och tänkt på det.

    Stöttar det helt klart, men viktigt att man förstår vad man ger sig på och är klar över allt att tänka på runt om ❤️

    Eftersom han satte i hårsäckar både fram och bak så undrar jag, vart tog de hårsäckarna ifrån?

      Nacken. Den delen av håret du inte förlorar som flintis.

      Man tar nog alltid hårsäckar från nacken.
      Det går inte av vad jag har förstått att bli tunnhårig eller tappa så mycket hår i nacken.

    Är det inte turkish airlines som kallas för Turkish hairlines just för att det sitter fullt med män/gubbar med såriga huvuden och svarta pannband efter just denna operation på flyget hem?

    Tycker det är mycket bra att Joakim går ut o visar unga killar framförallt, att det inte är något konstigt att göra en hårimplantat, många unga killar far illa av att tappa håret tidigt eftersom det inte går att dölja, inte konstigt alls att vilja göra detta, det konstiga i detta är att ens väcka en frågeställning om det här.

      Jag tycker det är sorgligt.

    Kanske, men hellre det än ful på insidan.

    Jag är 29, och har senaste två åren fått sjuka vikar pga PCOS och kraftigt förhöjda testosteronnivåer (pga tumör i hypofysen). Mår skitskitskit över detta då jag redan hade rätt djupa vikar, men ingenting man tänkte SÅ mycket på innan – nu har folk t om börjat kommentera det.

    Hade jag haft råd hade jag utan tvekan övervägt att göra detta. Innan Josephine Qvist gjorde det hade jag inte ens en tanke på att även tjejer kan göra det. Vet inte om det är bra eller dåligt att jag kom till den insikten. ”Bra” att veta att det skulle gå att göra något åt, mindre bra att jag sedan dess börjat tänka ännu mer på hur fult det är och hur mycket jag önskar att jag var rik så jag kunde göra det 🙁

    Oavsett vilket skönhetsingrepp det gäller så är det väl ändå upp till den enskilda personen att bestämma vad som är bäst för hen! Detta kan vi inte sitta o döma i en jäkla kommentarsruta utan att ens känna personen! Hur kan vi veta vad om är bäst för hen? Det är upp till var och en, varje patient, att besluta om sin kropp! ”Kalle” vill fixa näsan, ”Eva” brösten, Julia förstora läpparna, ”Ronja” suga magen och ”Janne” bleka analen…
    Och!
    Det är deras val! Om detta kan få dom att MÅ BÄTTRE, oavsett ingrepp, psykiskt eller fysiskt, så är det ju fantastiskt❤
    Jag säger bara grattis och lycka till med hår, tuttar, veck i pannan , tvättbrädor, lösnaglar, hårfärgning och allt vad folk gör!
    Bara dom själva mår bra av det! ❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.