Lovisa ”Lojsan” Wallins åsikter om Bloggbevaknings läsare

Bildkälla: Måndagsvibe podd

I sitt senaste bloggavsnitt tar Hanna Friberg och Lojsan Wallin upp kommentarsfältet under det här inlägget. 
I inlägget har jag bäddat in Lojsans Instagraminlägg där hon är i Åre, bärandes en Fendihjälm och ett par Fendiglasögon, som jag mer än gärna skulle vilja lägga vantarna på, trots att jag inte åker skidor.
Jag vet inte vad det är med just Fendi, men jag skulle kunna tänka mig att göra en Benjamin Buttons, bara för att kunna klä mig i Fendikläder året om. Jag tänker att barnkläder är aningens billigare än kläder för vuxna, därav önskan att krympa lite.

Anyways…
Lojsan är tudelat förbannad över att folk här inne har åsikter om hennes dyra accessoarer samt faktumet att hon blir skrattar åt i skidbacken när hon bland annat åker med en Chanelväska på ryggen.
Så här säger hon i poddavsnittet:
(Jag har alltså citerar hennes prat från podden.)

Folk är eld och lågor över att man är snygg i backen.
Fjället skrattar åt mig.
I couldn’t care less. Om jag inte är skitbra på att åka skidor, varför ska jag då åka skidor ful?
Man skrattar ju lite åt alla som kommer i sådana där tighta overaller för de är inte praktiska, men är det inte skitbra då att ha dom om man inte är skitbra och åker tre, fyra åk och spenderar resten av tiden på after ski?

Det gör mig så arg när jag ser att de här dumma, fucking människorna, sitta och kommentera och jag bara så här, men gud,… jag har ingen självinsikt men var är eran självinsikt?
Jag åkte skidor med mn Chanel för att jag skulle ta en bild uppe på berget. Och jag kände så här, jag VET att folk kommer skratta…vem fan åker skidor med en Chanel, men jag tar mitt jobb på största allvar och jag skulle ta den här bilden.
Jag vet OM att det är töntigt, men alltså förlåt, vem är du att säga att det är töntigt?
LÅT OSS VA!
Jag skulle bara vilja sitta och snacka med alla människor som hänger där inne, ja vad jobbar du med, går livet bra för dig, är du lycklig eller är du den här bitterfittan som jag tror att du är?
Nej, lycklig är man ju inte och det, förlåt, gör mig så glad verkligen.
Nej men det som gör mig så glad är ändå att se de här personerna, jag bara… jag skulle absolut inte vilja byta liv med någon annan. Alltså du vet, jag tror att du är riktigt jävla olycklig och du sitter där och knapprar på din dator och har liksom inget kul att se fram emot, och då är det väl lite kul att gå på en tjej som har Fendihjälm och Fendiglasögon som kanske inte kan åka skidor? // Lovisa ”Lojsan” Wallin

Jag vet inte….
Utan att kasta in en molotivcocktail modell större här, så uppfattar jag det som att Lojsan har betydligt mer nedvärderande åsikter om er som kommenterade Fendihjälmsinlägget, än vad ni hade om henne.
Ni kommenterade delar av en dyr designer-outfit. Hon uttalar sig nedvärderande om era personligheter, om hur ni mår, om hur olyckliga ni är och om vilka bitterfittor ni är.
Allt för att hon inte kan bjuda på att det kanske ser lite lustigt ut att åka skidor med en Chanelväska, någonting som trots allt själv erkänner själv. Hon säger att det ser töntigt ut, men att hon tar sitt jobb på allvar och vill ta en bild med väskan i backen.
Hon är medveten om att det ser töntigt ut, men blir stött om någon annan påpekar det? Varför inte bara ta det med en klackspark och säga något i stil med ”Jag vet, men jag ville ha med den på en bild för Instagram för jag tar mitt jobb på allvar.” och så är det inget mer med det?

Helt ärligt så tycker jag att hennes rabiata utspel i podden är ungefär hundra gånger töntigare än att bära en Chanelväska i skidbacken. 
Av det här poddavsnittut att döma så måste Lovisa ”Lojsan” Wallin varit den snöflinga som smälte absolut snabbast i hela Åre.
Återigen fascineras jag av influencers oförmåga att skilja privatperson från varumärke. Om det är ditt jobb att ta en bild med en Chanelväska i skidbacken, varför lipar du då som en privatperson av att det skojas om transportsträckan dit?
Bakom kulisserna brukar de allra flesta modefotograferingar vara lite knasiga, men jag har aldrig hört någon annan ”modell” uttala sig på det här viset då det är en del av jobbet och eftersom de inte är där i egenskap av privatperson.

Den Flodiabaserade fotografen Geo Leo har publicerat foton på hur det går till när han skapar sina foton.
Tror ni dessa modeller sitter och gråter hemma över hur pinsamt alltsammans är och hur olyckliga människorna som gick förbi och som kanske drog på munnen är?

Bildkälla: My Modern Met
Bildkälla: My Modern Met
Bildkälla: Hanna Friberg Instastory

Det är samma sak med den här outfiten som Hanna har på sig.
Tagen ur sitt sammanhang så ser den kanske lite skojig ut att bära i Åre, men när man sätter den I sitt sammanhang – att hon bär den för att göra reklam för Celsius dryck i smaken blodapelsin (Blodapelsin? BLOD?) så blir den helt plötsligt rimlig, eftersom den är specifikt utvald för att förstärka produkten. Det är ett jobb.
Kan det vara så att det är enklare för influencers att inte bli kränkta när det är ett jobb för ett externt företag, så som Celsius, men att de inte riktigt har samma inställning till sina egna arbeten, val och beslut.
Att Lojsan själv valt hur hennes bild ska se ut och då blir kränkt av att folk skämtar om det, medan Hanna bär ”Big Birds” röda kusin för att Celsius vill det eller för att Hanna tror att det passar bra för produkten hon är där för att marknadsföra och förmodligen struntar i om det ser tokigt ut, om taget ur sitt sammanhang?
När det egentligen är samma sak – jobb som jobb.

Jobb. Varumärke. Företag.
Att det ska vara så svårt…

183 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”men är det inte skitbra då att ha dom om man inte är skitbra och åker tre, fyra år och spenderar resten av tiden på after ski?”

    Hahaha kan ju i så fall tycka att det är lite töntigt att åka iväg för after skin. Men det kanske är vanligt att man gör, vad vet jag?

      Ja, eller hur. Orka att åka på skidsemester utan att åka skidor. Fy vad tråkigt. Afterski är inte så kul att det är värt en resa i sig, varken monetärt eller tidsmässigt.

        Beror på vad du är för en människa, vissa gillar att vandra (hur mysigt som helst i Alperna), andra åker pulka/snowcross osv, finns mkt att göra.

        Är det vedertagen fakta att afterski inte är så kul? Folk får väl åka på skidsemester för att festa om de vill…

        Jag är benägen att hålla med henne här faktiskt, ser inte anledningen att skratta åt vad någon har på sig i skidbacken, om hennes förväntan är att åka några åk och ta fina bilder får hon väl göra det, hon har väl inte påstått sig vara något proffs. Det finns många som skriker hat så fort de får rimlig kritik, men att håna vad någon har på sig tycker jag inte faller under kategorin rimlig kritik…

          Håller också med henne.
          Jag lägger mig inte i hur hon lägger upp sin dag, tråkigt att du känner ett behov av att bedöma om det är töntigt eller inte.

          Låt människor göra och se ut som de vill.

          Och sista meningen ”men det kanske är vanligt…” för då hade det varit ok eller? Måste man vara som VANLIGT?

          Att hon upplever att hon blir skrattad åt är tråkigt och sorgligt och jag tycker hon är stark som struntar i det.

        Jag älskar att vistas i fjällen även om jag inte åker skidor. Mycket sport, uppe tidigt, frisk luft, glada människor, lagom mycket party som slutar tidigt, i säng i rimlig tid.

      Jag är också kass på skidåkning & lägger gärna ner pengar på en snygg outfit, hänger också mkt i after ski men who cares liksom, jag skulle aldrig ta åt mig.

        Är du till och med… Skidkass?

          Haha Ja hur visste du det?

      Stay in school kids! Annars är risken att ni skriver lika illa svenska som fröken Lojsan lättkränkt.

        Jag har alltså citerat henne från podden.

          Rabiat utspel. Du överdriver inte lite nu va?

          Kanske är du lite kränkt. ?

            Du får lyssna och bilda dig en egen uppfattning. 😉

              Jag har sett dig så många gånger ta till superlativ när du vill bilda en opinion till din fördel, särskilt när du fått kritik, att jag inte behöver lägga min tid på det. Statistiken mot dig är redan förkrossande. ?

                PS
                Jag sitter på ett annat IP idag än jag brukar och du behövde ändå inte godkänna min kommentar, så du ljög om det också när du satte mig på modd förra gången efter min kritik till dig. ?

                  Men oj. Handhjärta till dig.

                  Jag tror du behöver en kram hörru.

                Awww hej lojsan! Eller nån av dina kränkta anhängare ?

              Jag lyssnade på podden, det här inlägget är det mest överdrivna jag läst. Ta lite tid emellan du tar emot kritik och skriver inlägg, blir troligen mindre försvarspanik då.

                Läste du inlägget också eller lyssnade du bara på podden?
                Ta lite tid emellan du tar emot kritik och skriver inlägg?
                Kritik? Vilken kritik? Jag får ingen kritik och försvarar mig således inte heller.
                Vad pratar du om?

                Så härligt med ömma tår, Lojsan af Snöflinga.

        Jag stör mig SÅ mycket på att ingen av dem två har lärt sig svenska idiomatiska uttryck! Eld och lågor används i positiv bemärkelse, inte för att illustrera att folk gick igång och skrev negativt om henne. Önskar det fanns ett större intresse för språket men icke.

          De*

            Dem är rätt i denna meningen men bra försök.

              Nä du har faktiskt fel, ingen av de två ska det vara https://www.iklartext.se/de-eller-dem-i-bestamd-artikel-och-demonstrativa-pronomen/

      Jag känner bara så fruktansvärt pinsamma människor det finns !! Så blåsta ? att dom kan tjäna pengar på detta är helt obegripligt

    Ok vi fattar att du är lycklig o har det tipptopp Lojsan.. 🙂

      Eller hur ? Fullkomligt rimlig reaktion från en välbalanserad lycklig person

        ?

      Eller hur…

      ”I couldn’t care less……. Men!!!”

      ? Skrattar ihjäl mig.

      Tycker det här är genomgående bland svenska influencers. De vill bli tagna på allvar och hyllade till skyarna. Men om de får minsta kritik så ballar de ur totalt och visar hur de ser ner på andra människor å det grövsta. Hur de buntar ihop människor och själva har otroliga fördomar mot olika grupper i samhället.
      Att dom ser ner på sina följare och tar sig själva på otroligt stort allvar. Detta trots att de själva oftast är unga, outbildade, oerfarna å privilegiade. Helt oförmögna att se flera sidor av myntet/helikopterperspektiv osv

        De bevisar gång på gång att de flesta fördomar om dom stämmer. Tragiskt att dom inte förstår bättre! Eller ens försöööker motbevisa det.

        Nedvärdera och kalla människor för könsord, utan veta ens vem dom är?! Hon visar brist på empati och tyvärr så studsar det tillbaka hur ointelligent hon är. Sorgligt..

    Dessa snöflingor utan självdistans.

    Jag reagerade mest på att hon säger att man inte ska kommentera vad andra gör för att i nästa andetag prata om Bingos tatuering..

      Skärpta som vanligt!

      Hahaha oj oj oj vad dom snackar skit om folk. Men säger nån nåt om dom, ja då är vi AVunDSJuka och bITtra. ?

        ”De är bara avundsjuka och bittra” – priviligierade människors försvar mot de som ser problemet sedan år 0.

          Hur kommer det sig att ingen kan stava till privilEgierad? Det kommer av ”privilEgium”.

          Tur att det är renkalv att stava till RÖV!

            Renkalv? ?

      Vad sa de om bingos tatuering?

        Hon frågade vad Hanna tyckte om att han hade tatuerat in Julia och om hon skulle kunna tänka sig att tatuera ett namn. Inget farligt men reagerade att det kom alldeles efter hennes rant om att man inte ska bry sig om vad andra gör

          Haha ah är med.

    Har Chanel betalat henne för att fotas i backen med ryggsäcken? Förstår inte riktigt hur hon annars kan säga att hon behövde se dum ut i backen för att hon tar sitt jobb på allvar….

      Hennes jobb är att skapa content, oavsett om det är på uppdrag av något annat företag eller själv, till sitt varumärke.

        Hon har ju dock själv valt att hennes ”varumärke” ska vara korkad (mitt ord) blondin på äventyr klädd i märkeskläder. Tror inte direkt Fendi betalat hennes specifikt för att stå i en skidbacke i de kläderna, varför skulle de vilja förlöjliga sitt varumärke?

          Det är klart dom inte har men hon menar väl att en del av hennes jobb är att fotograferas i olika outfits för att inspirera andra och publicera kontent. Jag tycker hela den här diskussionen är så himla löjlig.

          Låt varje person få göra som dom själva vill, låt dom ha på sig vad dom vill, jobba med vad dom vill och spendera sina pengar på vad dom vill. För en vanlig medelklassvensson är det såklart svårt att förstå att någon väljer att spendera så stora summor på kläder, men för influensers är det en investering eftersom det leder till fler views och mer inkomst.

          Jag kan förstå att hon blir ledsen, om någon kritiserade ditt val av kläder eller associerar hade du säkert också blivit det, speciellt om det är så viktigt för dig som det verkar vara för Lovisa. Personligen är jag klädd i björnfitta och arbetaroverall när jag är i fjällen, trots att min outfit är oviktigt för mig hade jag blivit skitledsen om folk hade börjat kommentera och analysera vad jag har på mig för kläder.

          Jag tycker alla borde tänka ett steg längre innan dom går bananas och börjar skriva kommentarer online. Ord sårar och att vädra sina negativa åsikter gör varken dig eller den som får ta emot dom lyckligare.

            Förlåt men vad sa du att du var klädd i? Björn…??

              Alltså.. är det björnpäls som du försökte skriva? Jag kan inte komma på vad autokorrekt ändrade dig från för ord.

                Det är ett vedertaget ord för en pälsmössa

                Det är en pälsmössa med skärm och öronlappar du kan fälla ner eller ha dem uppvikta på huvudet.

            Grejen är ju att hon förstod själv hur löjlig hon såg ut i backen. Varför inte bjuda på den? Istället för att kasta obefogat skit på folk som bara sa det uppenbara? Måste vara jobbigt att vara så skör som dessa influncers.

            Rolig du är. Så du menar att Lovisa och Hanna inte skulle vara medelsvensson? De är vita kvinnor med alldaglig smak, lam utstrålning och hyffsade betyg från sin senast avslutade utbildning. Själva definitionen på medelsvensson.

            Hon hade tydligen lånat Fendigrejerna sa hon i podden. Men ja, det är nog inte så kul att känna att man blir hackad på på grund av ens stil eller val av kläder. Å andra sidan hade hon väl hoppats på hyllningar snarare, problemet blir ju att man som influenser bryr sig om vad andra tycker men vill bara ta till sig i de fall det är positivt. I ärlighetens namn så är ju kanske inte det här kommentarsfältet hennes följare eller målgrupp så då blir den unisont framförda åsikten ännu mindre välkommen.

      Content för att kunna dra av resan.

      Hon kanske har köpt väskan på företaget och måste göra content av den för att det ska bli godkänt?

        kan mycket väl vara så.

        Wow. Girigheten har inga gränser

      Och om hon då medvetet gör en lite ”töntig” grej och fotar sig själv med väskan uppe i en skidbacke och själv till viss del dessutom erkänner att det är lite töntigt, varför går man då igång när man får kritik riktad mot det konceptet?
      Skrattar för mig själv av tanken på att reagaera likadant om jag fick samma kritik i ett jobbprojekt. För det var ju arbets-content vi diskuterade här. Låt det rinna av och gå vidare!

        En lättkränkt snöflinga som innerst inne vet att hon har ett hittepå jobb som ingen respekterar.

        Men kan du inte se skillnaden på att du får konstruktiv kritik om du har presterat dåligt på jobbet, och på att folk ba ”haha din tönt vem tror du att du är??”. Är det verkligen att ”få kritik på ett jobbprojekt”?

          Självvalt. För du ser ut som en tönt.

            Det var väl inte frågan? Är det rimlig ”kritik på ett jobbprojekt” att skratta åt och håna hur hon ser ut när hon åker (eller inte åker) skidor? Är det rimligt att du berättar för alla du tycker ser ut som en tönt, att du tycker det? Sånt brukar ju annars gå under fina ”har du inget snällt att säga, säg ingenting alls”.

              Säger inte att man ska vara medvetet taskig, men om ditt jobb är att skapa content som gör att ditt varumärke är så pass intressant att andra företag vill sälja grej med just dig som tjej då kanske det är kritik på jobbprojekt om folk tycker du gör töntig content?
              Hon är ju inte alla. Hon är inte där som person, då skulle hon inte kunna dra av resan osv. Hon är där som ett företag. Kan du säga att McDonalds ser töntiga ut i sin reklam?

                Klart att reklam kan ha töntigt innehåll.

                Klart att reklam kan ha töntigt innehåll. (Jag är inte 16:54.)

                Det är tonen och hur man uttrycker sig jag pratar om, om jag presenterade jobb som min chef inte var nöjd med och hans svar var ”din jävla idiot, du är ju sämst”, hade jag inte tyckt att det var konstruktiv eller rimlig kritik.

                Om man kommenterar på McDonalds reklam och skriver ”det här var töntigt innehåll” är det en sak, om man skriver ”tjejen i McDonaldsreklamen är så jävla ful och töntig” är det en annan. Den ”kritik” jag pratar om är ju den som är formulerad för att håna henne, hennes utseende och hennes kläder. Inte den som konstruktivt ifrågasätter hennes varumärke.

    Hon har verkligen inte fattat någonting.

      Hon känner nog en daglig ångest över att ha ett jobb som inte bidrar till samhället på ett riktigt sätt. Det är säkert jätteskoj och glammigt att klä ut sig och ta bilder men ärligt talat, hur fulfilled kan man känna sig när veckan är slut? Inte väldigt, verkar det som. Hon erkänner ju själv att hon tycker det är pinsamt att göra sitt jobb.

        Exakt min tanke.

    Pretty privilege…?

    Hahaha men jösses. Lojsan dags att chilla lite.

    Vadå bitterfitta?
    Jag kräver att kallas för tjurkuk (låter lite bättre än bitterkuk).

    Men märks att hon överlag har den typiska flusainställning, gilla allt jag gör och ifrågasätt inget, för då är det hat.

      TJURKUK!
      Bortsett från min ordvits ovan är detta veckan bästa kommentar.

        Den var bra den med ?

          Lewis, vad är din sexuella läggning?

          Jättekonstig fråga och det är naturligtvis upp till dig om du vill svara eller inte, men vill ändå fråga för har undrat det så länge.

          Det tycks vara ovanligt med killar här inne och mina fördomar drar slutsatsen att du är homosexuell som hänger i ett ”tjejforum”, men så behöver det såklart inte alls vara.

          Och nej jag har inget vettigare att fundera över. ?

            Alltså otroligt märklig grej att fråga. Vad ska du göra med den infon?

              Inget annat än släppa frågan och gå vidare. ?

                Tack ni båda som svarat. Som sagt, fullständigt irrelevant egentligen, men har funderat på det. ? Trevlig kväll allihopa, Lewis med pojkvän likaså!

                  Va ? Har en flickvän och inget annat

                    Omg detta kommer aldrig gå att rädda upp. Du får byta alias

                      Ja så får det nog bli ?

                      Byt till Wrangler.

                Nej det har jag inte.

                På riktigt?
                Vart då?

            Jag är 100% hetero

      Tjurkuk låter som det även kan användas som komplimang

        Ah, du tänker så…
        Får slänga in ordet i en mening – var inte en sån tjurkuķ nu. Då kanske det låter mer negativt ?

          Surkuk tycker jag att motsvarigheten till bitterfitta borde va.

          Surkuk låter äckligt och kan ej misstagas för en komplimang!

        De bästa förolämpningarna är de som även kan ses som en komplimang. Eller tvärtom.

      Tjurdödarvapnet ?

    Min allmänna reflektion kring influncer och deras (i mitt tyckte) svårighet för kritik, är ju att deras privata och deras jobb nästan alltid är det samma och att det då gör det svårt att särskilja dessa två åt och då blir all kritik något som de upplever riktas mot deras personlighet.

    Tar någon annan hennes jobb på allvar?

      Absolut inte, men kul att iallafall hon gör det.

      Det är väl bara andra influenser som kallar det dom gör för jobb.

    Om hela ens värld kretsar kring ytliga saker som utseende, märkeskläder och lyxiga resor mm får man nog räkna med att få kommentarer och garv kring sina hobbys och samarbeten. Det gäller även bloggtanter som ständigt måste visa upp hur unga de ser ut med sina mammakroppar efter ett gäng barn, bröstoperationer,bukplastik, fettsugningar och släta botoxfejs med puffiga kinder.

    Vilken vändning. I couldn’t care less och försvara sig som att man blivit kränkt. Har aldrig lyssnat på deras podd eller följer dem och är tacksam att jag kan göra det valet.

      Bästa beslutet!

    Stackars liten, jobbigt att inte bli unisont hyllad. Hon låter som en hel del kommentatorer här, ”ni är bara avundsjuuuuuka era patetiska bitterfittor som är helt misslyckade och ingen vill ha!” varje gång en influenser blir ifrågasatt.

      Det där är märkligt. Tror dom på riktigt att alla vi andra är avundsjuka? Hörde Bianca säga det också, så klart. Folk tycker inte om henne för dom är så avundsjuka…? Dom verkar tro det på riktigt. Jag skulle på inga vis, byta liv med dessa människor.

        Det stiger i huvudet på folk. Dom kan inte förstå att en 23 åring som gör annat kan ha ett lyckligt liv. Och kritiserar man deras moral så är det direkt HAT. Och avundsjuka.
        Som små barn som absolut inte kan ta diskussioner!

        Konstigt också att inga andra säger så. Om en politiker, företagare eller sportstjärna får kritik så bemöter de inte den med att folk bara är avundsjuka..

    Loh-hoooo-ol att Lojsan säger att hon couldn’t care less. Om hon verkligen inte hade brytt sig hade hon knappast kallat folk som kommenterat hennes outfit för bitterfittor och hållit en lång utläggning om deras mående.
    Personligen kunde jag inte bry mig mindre om att någon tror att jag är bitter och att det är därför jag läser här ibland.

      Denna blogg där dom synas gör dom så förbannade. Och framförallt kränkta.

      Därför är den så viktig!

    Det är just det här som är problemet med influencerkulturen: En alldeles för stor del av våra påverkare i samhället består av en skara obildade (ej att förväxlas med outbildade), självanställda (dvs de har aldrig upplevt krav uppifrån) personer som byggt sin karriär på självfixering. De har ingen förståelse för hur viktigt det är med konstant granskning av våra makthavare och så fort de får minsta lilla ifrågasättning så gnäller de och skriker att det är personliga påhopp/näthat.

    Jag har ingen egentlig kritik mot deras jobb (mer än att det driver och uppmanar till extrem överkonsumtion) men jag önskar att det fanns fler upplysta influensers som gjorde medvetna val i allt de väljer att publicera.

      ??

    Hellre ett ”könsord” med både utbildning och förmåga att tänka självständigt än en flunsa med obotbar hybris!

    Det finns nog dom som har bra mycket viktigare jobb och sitter här på sin fritid än vad hon någonsin kommer ha. Patetiska människa.

    Hon vet alltså om att det är töntigt, men de som säger att det är töntigt är olyckliga?

    Väldigt förvirrat resonemang.

    Aha, den Lovisa Wallin, hon som tycker att man ska ha sex med sin partner även om man inte vill, bara för att inte göra den andre ledsen. Och trodde stenhårt på Natural Cycles, och sedan råkade bli gravid. Hoppsan. Stabilt, Lojsan af Snöflinga. Jesus på en ponny, vilka korkade människor det finns.

      Lojsan Af Snöflinga ??
      Kan inte hennes kategori få hetta så Camilla? Snälla ??

    Snäll dagisfröken som lånade ut hjälm och glasögon, jag skulle vara livrädd att låna och att det kommer smink i en sån dyr och fin hjälm.

    Det hade räckt att säga att ”jag gör reklam för ett liv jag inte lever, och ibland ser de tokigt ut men det säljer”. Så hade det varit punkt där..

    ”I couldn’t care less”

    Följt av världens längsta och kränkta utläggning om hur bittra och olyckliga de som fnissar åt hennes Chanel i skidbacken är. Men självinsikt hade hon?

    Nu syftar jag INTE på lojsan w utan rent generellt. Om man vill bli tagen seriöst och lyfta influenceryrket som ett vanligt yrke så går det helt enkelt inte att å ena sidan argumentera för att det är ett riktigt yrke men samtidigt göra exempelvis sk. smygreklam. Influenceryrket ÄR att göra reklam/marknadsföra. De som gör detta enligt konstens alla regler – kudos! De tar sitt jobb på allvar och då gör de faktiskt ett jobb. Marknadsför. Då ska de ha lön för mödan. Om man ska dra paralleller till ett vanligt jobb och ex inte reklammarkerar så innebär det väl tjänstefel. Eller? En reflektion på kritiken som förekommit i det stora hela.

    Mmm. I see your true colors…..

    Har aldrig förstått mig på dessa två tjejer. Noll verklighetsuppfattning.

      Men det är väl vanligt bland dom flesta flunsor? Noll verklighetsuppfattning.

      NOLL

      Vet inte ens vilka det är. Eller är det hon som var Bianca assistent ifjol? Såg ett halvt avsnitt av wahlgrens värld.

    Visste inget om denna människa och bryr mig inte om vad hon har på sig i backen, men nu vet jag iaf att hon ser olyckliga/arbetslösa/deprimerade människor som misslyckade, eller menar hon bara de som kommenterat?

      Det är uppenbart att hon bryr sig väldigt mycket. Om hon inte brytt sig hade hon inte gjort en lång utläggning.

      Så säga att andra är bittra och har ett tråkigt liv är ett så himla trött argument att ta till när man får kritik. Hon borde väl vara tacksam för att hon blir omnämnd här och att folk orkar tycka saker om hennes liv. Det är ju grunden för att hennes jobb ens finns.

      Det där är ju ett vanligt sätt att bemöta kritik. Typ ”skaffa er ett liv”, ”hur har ni tid era misslyckade arbetslösa tragiska människor”… (t.ex My Martens kaktusrant) men är det hjärtan, pepp och komplimanger eller köp av produkter och tjänster då är det finisar. Tar väl exakt lika lång tid att läsa och kommentera oavsett vad man tycker? Har bloggbevakning, insta och flashback som tidsfördriv och nöje på kaffe- och lunchraster utan att vara varken arbetslös eller bitter ?

        Tänker också att ”skaffa er ett liv” innebär att man ska hoppa av sociala medier och… sluta följa influencern i fråga? Det leder ju till att de inte har någon inkomst om de aktivt pushar bort följare? Nej, det är allt skumt det där.

          Haha ja men exakt!

    Svaret på hur vi läsare mår får hon ju en ganska snabb överblick av om hon går in på öppet spår.

      Man kan ju annars tänka sig att just de som är i kris eller mår dåligt har behov av att skriva av sig. För det är väl inte alla läsare som kommenterar?

        Ja det är säkert ett helt nytt gäng som är inne på öppet spår jämfört med de vanliga inläggen.

          Det är väl mest frågor om serietips och typ yrkesval? Och som sagt, ser inte anledningen till att man ska kommentera om hur lycklig man är?

            Nyss var det de som krisade och mådde dåligt?!

              Finns ju någon tråd i ett nyligt öppet spår om våra egna fördomar om läsarna till bloggbevakning. Var inte mycket positivt där heller så där lät det ändå som att många här inne delade den negativa synen på läsarna. Men det gällde så klart inte de själva ?

              Jag menar att de som kommenterar angående psykisk hälsa är de som mår dåligt. Inte skulle man väl skriva en kommentar om hur psykiskt bra man mår?

              Resterande kommentarer är väl serietips och yrkesval som vanligt.

                Då har vi olika syn på vad som brukar kommenteras om i öppet spår. Är ju inte bara en kommentar direkt om psykisk ohälsa som avslöjar hur man mår.

                Men men, vi tycker olika där.

    Köper inte logiken (!) Att mitt liv är skit bara för att jag tycker ”content” är töntigt.
    Töntigt och (min åsikt) bidrar till ökad psykisk ohälsa hos de som tror att flunsor har råd med det där livet själva, att de inte får spons på minsta toalettbesök ”förut skavde det i röven, vilken tur att jag köpt 3 balar ultrafluff dasspapper”..
    Sett tillräckligt med inlägg i tjejgrupper från folk som hatar sina liv för allt de inte har.

    Mitt liv är rätt toppen ? det har gått bra på alla tentor, jag har ett boende jag trivs med och en härlig familj. Men jag tkr endå de e töntiga… kanske har ett dolt missnöje nånstans jag själv inte vet om ?

      Samma här! Har ett välbetalt jobb, är välutbildad. Bor i ett hus jag älskar, har råd att resa några gånger per år med hela familjen, och har en inre harmoni.

      Och du, jag tycker också dessa tjejer är töntiga. Jag hade skämts röven av mig om jag spökade ut mig så i backen oavsett om jag har tusentals följare eller inte på min insta.
      Tycker typ programmet Ullared är mer intressant..ahahahah

      Jag kanske också är bitter. 😀

      Många verkar tro att konsumtion kommer lösa deras välmående, bara jag får just denna grej kommer jag må bra.
      Om människor överlag skulle lära sig att uppskatta de saker du nämner så skulle nog alla må mycket bättre.

    Men hur skriver människan? Hennes språk är näst intill obegripligt.

      *pratar

      Vilket? Citatet?

        Ja.

          Det är alltså ett citat, direkt taget från podden.

    Hoppsan hejsan! Där trampade hon lite i klaveret va? Tbh så vet jag inte ens vem hon är, jag är nog för gammal för alla dessa snowflake-influencers som bidrar noll till samhället, men det där var en reaktion i affekt hon kanske borde sagt till sin kompis utan att spela in det i en podd. Nu kommenterade jag inte på hennes inlägg men generellt så är väl de som kommenterar här helt vanliga människor? I alla åldrar från alla ställen i Sverige. Förstår inte varför man alltid kastar bitter och misslyckad på folk så fort man inte tycker att deras livsstil är toppen? Jag skulle aldrig i hela mitt liv vilja leva deras liv, där allt handlar om utseende, yta och att ”skapa content”. Vad är ens verkligt i deras liv? Hela tiden nyllet i telefonen för att kolla likes o ”dör för dig gumman”. För vad? För att göra samma skit igen? Känns som att influencers är de som mår sämst. Många av dem tjatar ju om psykisk ohälsa etc så att vara influencer är nog inte = lycklig.

      Hear hear! Men det är när de blir kränkta som alla utnämns till bitterfittor som är avundsjuka. För Gud förbjude att de själva lever rätt kassa ytliga innehållslösa liv som inte är eftersträvansvärda?

      Håller med dig men måste man ha ett jobb som bidrar till samhället?

        Måste och måste, jag tycker att det är skevt att de som tjänar mkt som tex dessa influencers eg inte gör ngt vettigt, de bidrar liksom noll. Men jo, jag tycker nog att det är ganska osympatiskt att ha ett jobb som ingen annan tjänar på än man själv. Sen om man tänker efter så har väldigt många arbeten som bidrar till samhället, men influencers tillhör verkligen inte den gruppen.

          Om man tänker efter, så är det också många fler än influencers som har jobb som inte bidrar till samhället.

          Jag tycker också det är skevt, men det är inte alltid man kan välja. Får man inget annat jobb än till exempel reklamutdelare eller telefonförsäljare, så tar man väl det, för man måste äta och betala hyran och så vidare. Jag skulle aldrig döma någon som tvingas ta ett ”onödigt” jobb, för att det är det enda som står till buds.

          Däremot kan jag bli både less och förbannad över att det är i den typen av samhälle vi lever. Det skulle vara bättre för världen om det bara fanns jobb som gjorde någon form av samhällsnytta och vi alla kunde dela på dem (så inte vissa jobbar ihjäl sig och andra är ofrivilligt arbetslösa).

    Kul att det skriks ”hat” och ”bitterfittor” så fort det kommer minsta lilla kritik riktad mot dessa snöflingor till flunsor. Vars liv består att fläka ut sig själv och sin familj. Tål man inte annat än gulligull utan att storgråta då kanske det är dags att byta ”jobb”…

      Har inte följare blivit lite fartblinda när det kommer till vad som är ”minsta lilla kritik” också?

    Så hon tycker hon är lyckligare för hon har chanel i skidbacken? kom igen att jobba 8 timmar och resväg 2 timmar. Herregud vad hon är verklighersfrånvänd. Och det är jobb som behövs. Sverige går inte under ang ditt jobb att visa Chanel. ?

    Jag är också benägen att tro att de som kommenterar elakt (notera: inte alla som kommenterar öht) är bittra och missnöjda med sina liv. Varför har man annars ett behov av att trycka ner och vara elak mot andra? Mycket är så klart kritik men en hel del är bara bitter missunnsamhet. Och då tror jag inte att man är nöjd med sitt, hur mycket man än försöker hävda det.

      Men du måste ju erkänna att det såg hysteriskt komiskt ut med Chanel i en skidbacke.

      Nu argumenterar du på samma sätt som att bara fula människor undrar vad syftet är med att bära kläder där det mesta hänger ut.

      Det är skitnödigt och ser svinlöjligt ut. Är det ditt jobb att se ut som en fjompig 08 i skidbacken som (bokstavligt talat) bara är där för att posera så får du räkna med att folk garvar åt dig. Och hela denna industri som går ut på att sälja in en falsk bild av dig själv för att sälja produkter

      Alltså jag har läst kommentarsfältet nu. Det är mestadels kommentarer om helt andra ämnen som typ Kanye West och någon annan podd.

      De enda kommentarerna om henne påpekade att det ser fånigt ut att posea och åma sig så hårt i backen iklädd fendiskidglasögon. Är det så farligt? Kan verkligen inte få det till ”hat” nämligen.

        Jag syftade inte specifikt på inlägget om henne utan generellt elaka kommentarer här inne. Och du såg säkert att jag skrev (obs: inte alla som kommenterar).

        Men jag förstår också att jag är rätt så ensam med att tycka att det ändå säger något om en person. Det är ok. Tänker inte övertyga er som tycker annat.

          My bad, trodde du pratade om det aktuella inlägget.

          Annars håller jag med om elaka kommentarer här, speciellt angående Isabella och Gabriella vad jag sett. Tråkigt!

      Jag kan absolut bli full i skratt, förvånas över vissa beteenden, tycka att andra beter sig töntigt, dissa tv-program osv. Även uttrycka detta verbalt och i skrift. Kan nog ibland upplevas hånfullt eller elakt. Men jag är definitivt inte bitter, olycklig, avundsjuk eller misslyckad. Tvärtom. Mår kanoners och vill inte byta liv med Lojsan :).

      Oj. Verkligen inte. Ett tidsfördriv som att sitta och surra med kollegorna typ. Är inte det minsta olycklig, bitter eller avundsjuk. Har massor av saklig kritik mot skatteflykt, konsumtionshets, exploatering av sina barn, vikthets, utseendefixering osv osv, och en massa bara ”Gud vad löjligt” men det är inte sprunget ur olycka eller personligt misslyckande.

    Hon lägger VÄLDIGT mycket energi på något hon inte bryr sig det minsta om…

    Jag tycker det är roande att hon reagerar som när man var lite och sprang till mamma och fick höra att folk antingen var avundsjuka, eller hade ett dåligt liv, att det per automatik är människor utan livsvärde, som både är fula och tråkiga som skriver negativt.

    Jag själv skrev inget om henne för jag vet inget mer om henne än hennes namn. Hon är alldeles för ung för att jag skulle ha ett intresse av att följa henne och jag är knappast den målgruppen hon vänder sig till.

    Sen angående kläderna. Jag har råd att klä mig i samma märken men skulle aldrig göra det. För jag tycker inte Fendi är särskilt snyggt och den där röda pälsjackan är absolut inget för mig. Man kan vara snygg i skidbacken men det där är inte snyggt tycker jag. Sen vill jag gärna ha rejälare brallor om jag ramlar. 😛

    Tycker hon det är snyggt och vill pinna upp med en chanelväska i backen, kul för henne.

    Undrar om hon får en chock när hon läser att jag inte ens vet vem hon är..hehe

      Hon tror ju såklart att du ljuger E.

    Tack Hanna och Lovisa för dagens gapskratt. Jag behövde det för att påminna mig om hur himla bra jag har det. Dags att sluta ta sig själv på så blodigt alvar kanske? Dags att ställa sig vid sidan om och titta på sig själv utifrån och in. Hur uppfattar andra mig, inte bara min lilla beundrar svans utan alla andra i vårt land. Vad tillför jag när jag putar med röven och munnen i klädd rekvisita som skulle få vilken drag queen som helst att bli grön av avund.
    Hanna och Lovisa, dags att inse att ni sällar er till skalan medelmåttor, samma grupp som stora flertalet tillhör. Att vara partydrottning och berätta om sitt partyliv är inte riktigt en merit och ju äldre ni blir, ju mer kommer ni att tvingas stå ut med att människor skrattar åt er.
    Detta kan komma som en uppenbarelse för er men det finns gott om människor som har festat hårt samtidigt som de utbildat sig och skaffat sig karriärer värda att beundra. Människor med intressanta nätverk och prestigefulla kontakter. Som gör skillnad på riktigt och som inte pockar på uppmärksamhet; Titta på mig, titta på mig, se vad duktig jag är som lyckades välja ut plagg ur en kollektion och kalla den min.

      Och vad ska man göra med den puta med rumpan karriären när man är 40?

    Bloggare har verkligen värsta hybrisen. 😀

    Orkar inte så töntig hon är ???

    Som de arbetar och sliter de här reklampelarna, man blir trött bara man läser om dem här utan att ens följa dem. Måste sluta läsa alltså, det stjäl mitt liv!

    Skulle vilja lägga till en kommentar om att influencers verkar va himla olyckliga i verkligheten. De ler o poserar framför kameran men jag har stött på så många som verkar genuint bedrövade och olyckliga, men det syns ju inte alls på bilderna. Troligen därför L pratade så illa om andra. Jag lever ett fint liv och skulle aldrig vilja byta, det finns så mycket fint i livet utan sociala medier. Har själv sett hur bekanta förändrats och konstant delar selfies men är de lyckligare? Många gånger är svaret nej.

      De säljer ut sig själva totalt för att ”vinna” mot varandra inom sin lilla ankdamm av lite ”creddigare” bloggare, sorgligt.

      Och man borde typ forska på om det finns ngn annan yrkesgrupp som är så stressade av sina jobb. Kan de få hjälp eller arbetstidsreglering?

    Gillar verkligen inte tonen i det här inlägget. Allt för att piska upp stämningen i kommentarerna ”ni kommenterar hennes outfit men hon skriver om er personlighet”. Ugh. Each to their own liksom, vill man se ut som de rika ryssarna i Charmonix så kör, ingen bryr sig.

    Tycker förövrigt hon var spot on med den här kommentaren:
    ”jag har ingen självinsikt men var är eran självinsikt?”

      Stackars. Behöver du också en kram?

    Hela poängen med influencers är väl att de lägger upp saker som så många som möjligt ska se och reagera på. Det håller inte att ge sig in i den branchen och sen bli förbannad för att folk har åsikter om det man lägger upp.

    att ta sitt jobb på största allvar = åka skidor med en chanel för att ta en bild. och dom skrattar när vi säger att influencer inte är ett riktigt jobb? ?? helt sjukt att dom betraktar det som sitt jobb att leverera en bild i backen med en väska…

    Enda anledningen att dom har råd är för att vi sitter och tycker till om henne ? bra sätt för henne att få ännu mer klicks dvs pengar. Om vi alla bara slutade gå in på dessa människors sidor skulle dom bli luspanka och behöva ta ett normalt jobb. Hade varit sjukt spännande vad dom skulle jobba med ? säkert typ inköp, allt handlar ju om konsumtion

    Kanske var det känsligt ändå? Finns det en tjej innanför det ytliga som ändå skämdes över poserandet.
    Det känns så, annars hade hon inte blivit så upprörd över kommentarerna.

    Rolig användning av begreppet ”eld och lågor”. Jag misstänker att hon menar att folk blir UPPRÖRDA över det här med väskan, inte att de blev helt HÄNFÖRDA eller förtjusta. Hehe.

      Eller också menar hon att de var så förtjusta i att dissa henne?

      (Vet inte om jag håller med om det, dock, efter att ha kollat inlägget. Hälften av kommentarerna är off topic.)

    Jag har aldrig tänkt tanken ”åh jag önskar att jag var en influenser”. Är nöjd med det livet jag har och om jag nångång reflekterar över ”tänk om” så är det oftast att man kanske skulle ha pluggat lite mer för att kunna bli advokat eller läkare. En influenser är ju ett företag och man representerar ju sitt egna varumärke så då borde man kunna ta kritik. Man läser oftast kritik om företag som Spotify, Ikea, H&M etc där dom oftast på ett moget sätt besvarar kritiken och förstår varför kritiken uppstått. Om nu influensers vill få bort den där dåliga stämpeln och faktiskt bli klassade som ett yrke så måste dom ju kunna särskilja på yrke och privatperson. Som att kritisera samarbeten, hur man uttrycker sig i en podd etc är ju kritik för deras yrke. Medans om man skulle kritisera utseende, familj etc så är det kritik som privatperson och det ska absolut inte kommenteras på deras plattform eller överhuvudtaget för den delen.

    Likaså som man rensar i kylskåpet, garderoben mm så bör man rensa bland följare ibland. Det är klart att man kan följa influensers men det borde vara dom som faktiskt influerar en. Jag följer många som jag tycker är kloka och sunda men en som jag tycker sticker ut är Sofi Fahrman. Hon må leva ett glamouröst liv och har jobbat sig dit. Men jag gillar hur hon uppdaterar sin story en gång i veckan. Det visar att livet handlar inte bara om att vara på sociala medier 24/7.

    Sen är det klart att alla gillar lite skvaller ibland därför kommer jag in här då och då.

      Men hon kan ju göra det för att hon blivit rik nog att ha råd med allt utan att jobba jämt. Kan ta en resa privat osv.

        Ja men om det var privat och det inte var en jobbresa varför var hon då tvungen att ta den där bilden? Det mesta pekar på att det var för content. Content = arbete. Hon jobbar ju trots allt med sociala medier. Hon erkände ju att hon visste att hon såg löjlig ut men hon ville ta den bilden.

          Menade att skillnaden med Sofi Fahrman är
          Att hon inte längre behöver posta ofta eller från allt för hon har råd att vara privat.

    Älskar ”Jag kunde inte bry mig mer”…?

    Jag träffar henne gärna och berättar om mitt olyckliga liv. Kanske i liften i skidbacken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.