En viktig påminnelse

Om jag måste välja mellan bilder på olika delar av försvaret och sprättben så väljer jag sprättben. 
Alltid sprättben.
Gör det ni också. ??

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En svensk tiger ❤️

    Minns när det var storövning i Sverige på slutet av 80-talet, då smög soldater runt i våra vedhögar medan vi högg och staplade ved. Det var nästan lite komiskt men samtidigt skrämmande.

      Jag minns med. Det låg två snubbar och försökte vara hemliga i buskarna i min farmors trädgård och hon bara ”skall ni inte ha lite kaffe ändå?” Och de stora pansarfordonen som körde in på skolgården och hur vi oroade oss för de familjer som just kommit och hur de kanske inte visste att det var övning.

        Älskar din farmor

    Kommer ihåg när terrorattacken hade varit i Stockholm och jag skulle gå på en mässa här i Göteborg. Var tungt beväpnade soldater runt hela byggnaden och som patrullerade i stan.

    Ja då var vi i krig då.

      Hur drar du den slutsatsen?

        Vi ändrar vårt beteende på ett sätt man inte gör i fredstider tänker jag spontant.

          Alltså, man övar ju hela tiden i olika stora portioner med försvaret. Så att man höjer beredskapen i landet betyder ju inte att det är krig här, men man övar för inför vad som KAN hända. Men det har inte hänt än och varför ska man då sprida oro om att ”det redan är krig” här.

            Ändrar beteende handlar inte bara om försvaret utan hur vi stödjer Ukraina, och hur olika aktörer inte samarbetar med Ryssland (stora företag till mindre kommuner och sportorganisationer).

            Eller säger man att definitionen av krig när vi blir invaderade, och vart dras gränsen där? Räknas det som hände på Gotland?

              Vadå vad som hände på Gotland. Det som hände var att försvaret MARKERADE, inget annat. Ryssland övade och vi svarade med att öva tillbaka. Det är inte krig.

                Och allt annat vi gör?
                Din definition av krig handlar bara om vad försvaret gör och inte.

                  Att vi skickar materiel till Ukraina gör inte att vi automatiskt är med i kriget, nej.

                  Och eftersom du tog upp Gotland så antog jag att du menade försvarets aktivitet?

              Hur man definerar ”krig” är en hel teoribildning inom freds- och konfliktforskningen. Det är inget ni kommer att kunna reda ut i det här kommentarsfältet.

                Precis. Men kortfattat, vi är INTE i krig.

          Känner mest att ni ska vara glada för att försvaret övar nu, och markerar att de finns!

          Ändrade beteende gjorde vi ju även under Covid. Att vi ändrar beteende betyder att vi känner oss hotade. En del är rädda för att om vi inte förhåller oss helt passiva så provocerar vi Putin till att anfalla. Alla känner vi olika men något krig är det inte för Sverige har inte anfallit någon och vi har inte blivit anfallna. Men risknivån har ökat därav ökar vi vår militära beredskap.

            Med tanke på hur många som dog av Covid känns det inte som ett bra exempel på ändrat beteende.

            Vi stödjer Ukraina med material (helt rätt enligt mig) men har vi inte indirekt anfallit Ryssland då?

              Det jag vill påvisa är att beteendeändring hänger ihop med hur olika saker får oss att känna, och hot får de flesta till att bli försiktigare.
              Exemplet med Covid handlar om att samma oro fanns då som nu med skillnaden att det fanns inget krig som pågick i vårt närområde.
              Det viktiga nu är att låta människor få uttrycka sin oro och inte kritisera människor för hur de hanterar sin oro och inte skrämma upp människor i onödan.

              Dog med covid

                har du inte gått vidare…

              Vi har stöttat internationella styrkor som stridit i Syrien mot ryska styrkor. Med din logik låg vi redan i krig mot Ryssland?

              Det är inte särskilt många som dött AV covid, men MED covid…

    Kommer det bli krig i Sverige också?

    Att dom kommer synas på många ställen och det inte ska komma ut var dom är lugnar inte mig direkt. Alltså det är ju logiskt, men det gör att det känns på riktigt och är väldigt skrämmande.

      Det försvarsmakten gör nu är att markera att de finns och de övar på att försvara.
      Anledningen till att vi inte ska avslöja var dem är handlar antagligen om att de ska få öva ifred samt att det kan vara skadligt för verksamheten att det skrivs ut på sociala medier var de befinner sig.
      Skulle dock tro att Ryssland har rätt bra koll på oss ändå så det är bara att inte ge onödig information liksom.

      Jag tycker inte du ska behöva känna oro inför detta. Försvarsmakten är ju trots att det som ska få oss att känna trygghet i och med att deras uppgift är just att försvara. ?

      De syns annars också. Jag har till och med sett en bandvagn på Icaparkeringen. Skillnaden nu är att folk går på helspänn och kan dra alldeles för stora växlar av att se Försvaret.

        Läste barnvagn ist för bandvagn ??‍♀️?

      Instämmer med Emilie, försvaret har i princip alltid stora övningar under vår och höst. Men allmänheten har förr inte tänkt/lagt märke till det. Nu när världen är som den är blir folk mer medvetna och reagerar om det är något som avviker. Därav går FM ut med att inte röja om man ser något.

      Tack alla tre för era svar! ? gjorde mig lite lugnare.

    Putin har i princip förklarat krig med resten av världen (som inte är renodlade diktaturer då, de hejar glatt på)

    Så på sätt och vis är vi redan i krig, vare sig vi vill eller ej, vi är utsatta för krig.

    Att vår militär markerar närvaro på strategiska platser är inget konstigt, det är ju liksom deras jobb

      Jag tycker inte det är nödvändigt att skriva att vi redan är i krig när vi faktiskt inte är det?

      Risken finns, ja, men den är ju inte stor i nuläget. Sluta oroa folk i onödan!

        Jag skrev även ”vi är utsatta för krig”.

        Putin har hotat med vedergällning om Sverige agerar på sätt som inte passar honom.

        Så vare sig vi vill eller ej har han dragit in oss i kriget genom sina hot.

        Vi är inte passiva åskådare längre.

        Krigsföring är omfattande och består av många delar

          Nej, vi KAN bli utsatta för krig men vi är inte det! Viktig skillnad.

          Ja, han har hotat Sverige men han har å andra sidan hotat en rad andra länder, däribland Finland. Vi har dessutom inte gått med i Nato, vilket är det han hotat om.
          Experter och försvaret själva uttalar sig ju om att vi inte ska känna oro då risken ännu är låg.

          Tycker det är så jäkla dumt att skriva på det sättet som du gör, redan oroliga människor kommer bli ännu mer oroliga nu. Det är väl antagligen det Putin vill också, skrämmas och göra andra nationer oroliga. Gå inte i hans fälla.

            ???

            Håller med dig i det mesta du skriver, M. Vi, likt andra länder, är utsatta för en risk, men vi är inte i krig. Att hävda det känns förminskande gentemot de människor i t.ex. Ukraina och andra länder som i detta nu lever i rädsla och under dödshot.

            Men vill också påpeka att P faktiskt uttalat ännu ett hot, som inte innefattar Nato, och det är att alla de länder som förser Ukraina med vapen (och liknande) kommer hållas ansvariga. På det är Ryssland hårt drabbade av sanktioner och rubeln och valutan är riktigt illa ute. Utöver det blir nu ryska idrottslag uteslutna från i princip alla tävlingar och sammanhang – och P är dessutom en enorm idrottsfantast. Ryska medborgare protesterar och demonstrerar. Alla sanktioner och uteslutningar skapar givetvis missnöje. P gör allt han kan för att sprida hur han räddar Ryssland. Såg du/ni t.ex. tidningsartikeln de råkade publicera, där det bl.a. stod att Ukraina nu återigen tillhör Ryssland? Förväntningen var att ha erövrat Ukraina inom två dygn. Inte ens Kina står bakom P längre, eftersom Kina är rädda för sanktioner av väst.

            Med allt detta vill jag säga: jag har FULL förståelse för att man är rädd för att det 1. Ska hända Sverige något 2. Ska utvecklas till värre saker, som krig med kärnvapen. P har tex redan använd vakuumbomb, vilket är ett allvarligt krigsbrott. P bombade på i Syrien, utan hänsyn till civila. Vi vill inte se kärnvapen användas i något land.

            Ps. En kanske något dämpande oroskommentar: Sverige har nu sagt att det är bäst för oss säkerhetsmässigt att inte gå med i Nato, vilket för P kan tolkas som att vi lyssnar på hans hot. Sverige har även sagt att vi inte kommer införa några sanktioner gentemot Ryssland, utan att det görs i EU. Och slutligen; Sverige har nyligen gått ut med att vi kommer fortsätta ge det årliga bidraget till Ryssland då vi vill hjälpa civilsamhället.

              Just det, det jag ville få med: P är rädd för att tappa ansiktet. Han var nog inte beredd på att omvärlden skulle ställa sig bakom Ukraina. Och ingen av oss vill ha att göra med en desperat P……..

              Ps igen. Är så klart en annan M haha. Tänkte inte på att jag har det som nick ?

          Han har inte dragit in oss i kriget bara för att han uttalat ett hot. Alltså snälla, sluta sprid falskheter.

      Fast nej det har han inte. Han hotar världen vilket till stor del bara är tomma hot eftersom han känner sig trängd då NATO har flyttat sina militärbaser längs Rysslands östkust vilket de kom överens om aldrig skulle ske. Senast igår sade Putin att han kräver att Krim ses som ryskt. Och varför inte egentligen? Alla som bor där är ryssar och för att få stopp på blodspillan kanske de helt enkelt får erkänna Krim som ryskt så inte mer oskyldiga människor dör.

        Putin känner sig trängd för han räknade inte med världens blixtsnabba reaktion. Han räknade med att Ukraina skulle falla på 48 timmar.
        Det är trist att läsa den desinformation som du sprider i din kommentar. Den är helt i linje med Putins propaganda.

          Min desinformation som du påstår kommer från många personer jag har läst om i till exempel Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter som är kunniga inom det som sker just nu. Det DU sprider däremot är en liten del av varför Putin går så hårt mot Ukraina.

            Visa mig gärna de artiklarna. Jag läser båda så betalvägg är inget problem.
            ”Senast igår sade Putin att han kräver att Krim ses som ryskt. Och varför inte egentligen?” Ja Putin har med en dåres envishet hävdat sin rätt till alla landområden som tillhörde det forna Sovjet. Och du verkar hålla med av din kommentar att döma. Det du skriver om Nato får du att låta som en sanning som inte är det heller.

            Det är desinformation du sprider:
            ”han känner sig trängd då NATO har flyttat sina militärbaser längs Rysslands östkust vilket de kom överens om aldrig skulle ske”. Finns inga belägg för att detta är en överrenskommelse som har skett. Det är rysk desinformation för att legimetera rysslands invasion av Ukraina. Att spride den informationen som sanning är att hjälpa Ryssland i kriget. Här är en länk där du kan läsa på om sju vanliga myter:
            https://sweden.representation.ec.europa.eu/news/7-myter-om-ukraina-2022-02-14_sv

            ”Nato har aldrig gett ett sådant löfte eller blivit ombedd att göra det. Rysslands statskontrollerade medier har ofta hävdat att Sovjetledaren Michail Gorbatjov fick ett ”muntligt” löfte om att Nato inte skulle expandera bortom det återförenade Tyskland. Gorbatjov själv förnekade faktiskt detta i en intervju från 2014, då han sa följande: ”Natos utvidgning diskuterades inte alls, och det togs inte upp under de åren. Jag tar fullt ansvar för att jag säger detta. Inte ett enda östeuropeiskt land tog upp frågan, inte ens efter att Warszawapakten löstes upp 1991.” ”

            I övrigt är Rysslands annektering av Krim olaglig. Alla som bor på Krim är inte ryssar och den ”folkomröstning” som har hållts, och som Ryssland baserar sitt påstående på att Krim är rysk, är inte erkänd av omvärlden. Den har fördömts av Ukraina, EU, Kanada och USA och har förklarats som ogiltig genom en resolution i FN:s generalförsamling. Opartiska valobservatörer har saknats och Ryssland är kända för att inte ha demokratiska folkomröstningar. Valfusk förekommer ofta. Hög korruption och censur av yttrandefirhet. Det låg mao helt i Rysslands intresse att manipulera folkomröstningen om Krim.

            Tycker du ska tänka över vilket ansvar du har när du sprider desinformation på nätet, det enda det gör är att gynna Ryssland.

            Hamnade i modd men rekomenderar dig att läsa följande:
            https://sweden.representation.ec.europa.eu/news/7-myter-om-ukraina-2022-02-14_sv

        Det är extremt naivt att tro att blodspillan kommer stoppas bara för att Krim erkänns som ryskt. Putin kommer inte sluta där. Han kommer fortsätta. Att ge honom Krim kommer bara bli ett incitament för honom att fortsätta kriga.

          Jag sade inte att han kommer sluta. Jag hoppas han kommer sluta då det han vill är att skapa panik så det leder till kapitulation.

          Ja, det kommer fungera lika bra som det gjorde att ge Hitler Tsjekkoslovakia, dvs inte alls. Det man måste förstå är att män som dessa inte handlar utifrån logik eller vad som är bäst för landets befolkning. De handlar utifrån sina egna egoistiska intressen och storhetsvansinne. Det är det som gör dem så farliga.

        Du påstår dig läsa SvD och DN. Är det detta ur SvD du hänvisar till om NATOs löfte att inte flytta sina militärbaser längst med Rysslands östkust? ”Putin menar att Ryssland efter Sovjetunionens fall fick garantier om att Nato inte skulle expandera österut. Nato svarar att man alltid har haft en dörr öppen för självständiga länder som vill bli medlemmar. Det är dessa länders egna val i så fall, ingen annans.” Källa SvD 22-02-25 uppdaterad 22-02-28.
        Du är den värsta sorten som förvränger fakta från trovärdiga källor för att passa dina egna syften.

          Okej Sherlock!

    Jag har seriöst ont i magen av allt det här men jag kan inte heller stänga av nyheterna för att saker och ting ändras så snabbt.

      Jag har bett min man berätta om något sker som jag behöver veta. I övrigt skummar jag bara rubrikerna på DN.se någon gång ibland. Känns bäst så för min mentala hälsa.

        Sånt här gör mig så otroligt frustrerad över vart vi har kommit i snöflingornas Sverige.
        I Ukraina haglar bomber, och i Sverige ber vi någon annan uppdatera oss om det händer något viktigt eftersom det är så jobbigt att följa rapporteringen….

          Fast någonstans måste man ju dra gränsen om det påverkar ens mentala hälsa, samma sak med rapporteringen av covid som försvann över en natt.

          Det låter ju ändå som att personen är uppdaterad men inte vill gå in på djupet och veta allt.

          Anonym 10:10, säg mig hur det hjälper någon att jag läser nyheterna två gånger i timmen och följer allt som sker och som en konsekvens av det mår dåligt? Exakt HUR hjälper jag folket i Ukraina genom att inte kunna sova? Jag är medveten, jag läser DN varje dag, men jag lägger det på en nivå JAG kan hantera. Vill du knarka krigsporr, fine, men låt mig slippa.

            Jag pratar inte om just din nyhetskonsumtion utan om din inställning. Att det är jobbigt och du mår dåligt av något så jävla lyxigt som att hålla sig informerad om krig som inte ens drabbar dig ännu. Det är det minsta vi kan göra att inse vilken tur vi har hittills och hur BRA VI MÅR jämfört med andra.

              Mår man dåligt så mår man dåligt. Jag tycker inte att det är ett dugg märkligt att folk tar åt sig och mår dåligt av allt skit som händer i världen.

              Förut läste man nyheterna en gång om dagen, nu matas vi konstant av ond, bråd, död.

                Då hoppas jag man har en till växel att lägga i om även vi drabbas i ett kommande skede.
                Jag har tre ukrainska kollegor, två med gamla föräldrar i Kiev. Dessa har inte valet att säga nej tack till för mycket jobbiga nyheter. Det är ren jävla skräck varje minut.

          Men sluta. Vad hjälper det att vi går omkring och mår otroligt dåligt? Hjälper vi någon då? Eller skrämmer vi upp våra barn osv

          Alla orkar inte med att läsa tidningarna hela tiden. Alla är olika på så vis. Vi som mår extremt dåligt är känsligare än tex dig. Det gör oss inte till sämre människor, snarare att vi har större hjärtan och blir mer rädd och ledsen.
          Jag är dum nog att läsa allt möjligt, vilket gör mig ledsen och jag får inte mycket annat gjort. När jag gick hos en kurator sa hon att jag skulle lägga ifrån mig mobilen, inte googla allt som triggar igång ångesten och tankarna. Lite så är det ju nu med. Nej det är inte synd om oss i nuläge, jag menar inte så. Jag menar bara att vi inte är sämre människor eller bryr oss mindre för att vi inte kan/borde läsa allt som händer.

            Nej, ni har inte större hjärtan för att ni mår sämre. Ni har hjärtan med bara plats för er själva och ert mående, till och med när oskyldiga barn bombas ihjäl i Europa. En människa med ett stort hjärta inser att just nu är jag som individ helt ointressant och det är min skyldighet att informera mig och göra vad jag kan.

            Själv har jag skänkt pengar till den ukrainska armén så de kan försvara sig, och till Rädda barnen för att hjälpa de som flyr, för det är vad mina kollegor från Ukraina säger behövs mest.

              Alla hanterar en svår situation olika. Hur vi reagerar på rädsla vilket kommer av att vi känner av ett hot är olika från person till person. En del hanterar känslan genom att hålla sig uppdaterade, andra genom att göra saker för att hjälpa drabbade, några genom att prata om händelsen och andra vill helst gömma sig och göra sig så osynliga som möjligt.
              Hur vi hanterar vår rädsla är inget vi rår över och det finns inget rätt eller fel. Att döma andra för att man tycker de hanterar sin känsla fel är sorgligt. Vi borde istället acceptera att vi hanterar känslan olika och ställa upp för varandra och bemöta varandra med respekt och empati.

                Anonym 15.02
                Du utgår i ditt svar från att alla reagerar på rädsla och känner rädsla först och främst, och att informationsinsamlande och ekonomiska bidrag också grundas i att man känner rädsla, på samma sätt som andra reagerar med att avskärma sig.
                Rädsla är inte per automatik det första och det största alla känner. Man kan också känna vrede, ansvar och plikt som första reaktion när ett krig startar.

              ?
              13:54, ?

      Jag har tvingat mig själv att bara kolla nån gång ibland. Lättare nu i veckan än det var i helgen, nu är man i alla fall upptagen med jobb. Men försöker att bara kolla vid frukost, lunch o nån gång på eftermiddagen/kvällen. Istället för att uppdatera varje kvart.

    Illa att det ens behövs påminnas…
    Sunt förnuft..

    Folk är så jäkla korkade…
    Samma vid poliskontroller.
    Man varnar INTE andra bilister… Fatta det!

    Jag är väldigt orolig. Jag har fått flera panikångestattacker de senaste dagarna när jag snuddar vid tanken på att Putin har tillgång till alla de kärnvapen han har och kan utrota hela mänskligheten med sin jävla väska han drar runt på. Jag har vaknat med panik mitt i natten av en lastbil som körde förbi. Min kropp beter sig som att den är mitt i kriget.

      känner med dig❤️

      Jag också. Har jättesvårt att sova och tänker hela tiden på krig

      Jag tänker att det ytterst inte är Putin som ”trycker på knappen”. De som står mellan honom och den faktiska aktiveringen har familj, barn, vänner etc som kommer att skadas och dö i den motattack som Ryssland skulle utsättas för. Vi har räddats en gång tidigare av att en man ifrågasatte beslutet.

      Vännen, ingen kommer bli hjälpt av att du får panik, det är okej att släppa tankarna ett tag och landa i dig själv. Tillåt dig själv att ta en paus för att lugna ditt nervsystem, det kommer inte göra någon skillnad för skeendena i världen att du vilar en stund, det är okej.
      Vilka resurser har du omkring dig? Om inget annat så finns det guidade SOS panikångest övningar på appar som Calm eller Headspace som kan hjälpa en att ”komma tilbaka”.

      Kan det hjälpa dig att se ångesten som kommunikation? Den säger till dig att agera, men när en har ångest över världens tillstånd är det svårt att agera kortsiktigt så att ångesten blir nöjd (för det mesta ligger utanför din kontroll), istället blir det lätt en feedback loop av hopplöshet och panik. Men du kan agera långsiktigt, utifrån det du faktiskt kan förändra och påverka; ditt mående, din kunskap och din förmåga tex.
      Men först – lugn och vila. Det är okej.

      Jag vet inte om läsa på om kärnvapen skulle lugna dig, men märkligt nog är det faktiskt någonting som har lugnat mig. I mitt huvud hade jag denna bild: det finns ett antal snubbar som går runt med hemliga nycklar/knappar/väskor och när dessa snubbar möts på samma plats och samtidigt trycker på knappen eller vad det nu är, så exploderar halva eller hela jorden och allt liv här dör. När jag läst på har jag insett att den bilden är skapad av film och serier! Det är INTE så verkligheten ser ut. Kärnvapen är fruktansvärda och vidriga och kan tyvärr ge långvariga skador på liv och miljö, men att allt liv kan utrotas på några minuter med den där knappen – Nej, det är falskt! Det är inte så det går till. Och kom ihåg, för att de ska hända så många X antal snubbar vara självmordsbenägna och redo att förinta allt liv. Är det troligt? Inte jätte.

      Experter har uttalat sig om att OM Putin väljer att använda kärnvapen kommer det mest vara en symbolisk handling för att skrämma upp folk, det kommer inte vara flera enorma bomber som får Europa att gå under. De flesta är överens om att han troligtvis inte kommer använda kärnvapen, han vill ju sitta kvar på makten och är han så svinig kommer ryssarna att vilja se hans huvud rulla och det förstör ju hela grejen med att få ha makt…

      Ingen kan ju förutspå korrekt vad som ska hända men försök hålla huvudet kallt och kom ihåg att ingen tjänar på att utrota allt liv.

        Så fint svar ❤️❤️

        Såg du klippet från nyheterna igår? Nåt militärbefäl svarade att det är omöjligt förutspå skadorna av kärnkraft (dvs Ryssland använder vilket får andra länder att använda det mot Ryssland). Att civilisationen som vi är van vid nu skulle utplånas. Infrastrukturen försvinna. Storstäderna i världen är borta. Skulle inte vi bli träffade här skulle vi ändå få radioaktivitet ned över oss. Han sa det inte ens var nån idé att spekulera över det, för det är inte möjligt föreställa oss skadorna. Han sa det skulle bli som katastroffilmerna på bio.
        Det som jag försöker lugna mig med är att som någon annan skrev, att Ryssland kommer få tillbaks kärnvapen om de använder det mot andra. Så man hoppas att det hindrar. Men nog är det jäkligt skrämmande, jag är rädd.

          Inte någonting jag har sett nej. Kärnvapen har använts förr i krig och kraschade inte halva jordklotet då. Klart de är starkare nu men igen, varför skulle de mäktiga männen vilja utplåna sig själva?

    Jag tröstar mig med att Gud håller oss i sin hand. Han är i kontroll, alltid.

    ”Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.”
    Matteus 24:6

      Jag önskar att jag med kunde tro just nu. Något tror jag nog på men det är mer dimensioner och sådant.

      Det var inte mycket till tröst.

      ❤️?

      ”Han gör slut på krigen över hela jorden. Han bryter pilbågen och krossar spjutet. Stridsvagnarna bränner han upp i eld.”
      Psalm 46:9

      ”Bara en kort tid till, så är de onda borta, även om man letar efter dem går det inte att hitta dem. Men de ödmjuka ska ärva jorden och få njuta av stor frid.”
      Psalm 37:10, 11

      ”De ska smida sina svärd till plogskär och sina spjut till vingårdsknivar. Nation ska inte lyfta svärd mot nation, och de ska inte längre lära sig att kriga.”
      Jesaja 2:4b

      Om Gud är i kontroll finns det ofantligt mycket mer anledning till oro. Stämmer denna information borde vi alla ha maximal panik.

      Håller med. Gud vet vad han gör. Och han skulle aldrig någonsin göra två sådana här extrema saker, som inte har hänt på typ 100 år varken pandemin eller kriget, rakt efter varandra utan någon anledning. Först pandemin (en varning) och sen direkt efteråt kriget (det slutliga). DIREKT efteråt. Direkt.

      Gud har kastat in handduken. Vi hade vår chans att ta hand om varandra och ta hand om jorden, men vi struntade i den chansen, år efter år efter år efter år. Och till slut så fick Gud nog. Handduken är inkastad. Och Putin är Guds utsände att göra det slutgiltiga.

      Man man kommer inte att känna någonting (dagens kärnvapen är 20 ggr kraftigare än på 40-talet, man kommer inte känna någonting och inte vara medveten om någonting). När dom åker iväg (han kommer förmodligen att dra iväg samtliga 6500, och ja, det är han som helt ensam kan ta det beslutet, han har helt ensam tillgång till att ”trycka på knapparna”). Och det sa han själv, den första dagen; ”Ni kommer att få se något värre än ni någonsin kunnat föreställa er”, ungefär så sa det, det var bland det första som han sa. Men man kommer inte att märka eller känna någonting. Jag tror inte ens att man får en varning.

        Det var lika för 100 år sedan, världskrig och pandemi. Det är inget konstigt att det händer fruktansvärda saker. Världen är inte puttinuttig, fram till idag har mänskligheten i stort haft mer elände än icke elände, vi har bara glömt det här i Sverige där allt varit frid och fröjd ovanligt länge.

        Om du tror att Gud har kastat in handuken vill jag rekommendera dig att läsa bibeln för att lära känna honom. Han har inte kastat in handuken, han är i fullständig kontroll och hemskheter och elände tillåts ske fram till slutet.

          Låter som en rätt otrevlig gud som låter människor lida trots att han kan stoppa det?

    Bettar ni vem som blir första lunsa och ska fotas
    med en militär/försvarsmakten?

      Säkert Margaux haha ?

      Lady Dahmer är inne i ett riktig machoman-skov, det blir nog hon som lägger upp första selfien med militärklädd hunk (och hon själv i urringat så nya boobisarna syns) 🙂

        Urs kräks på henne ?

          Man skriver ”usch”.

    Okej men vad är sprättben?

    Eller så skriver varenda medborgare att de har militärer i buskarna, trappuppgångar, torg, parker, köpcentrum, flygplatser, lanthandlar, skidbackar …. Från Ystad till Haparanda.

    Något som hamnat väldigt mycket i skymundan pga situationen i Ukraina är de fruktansvärda översvämningarna i Australien. De är de västa översvämningarna i landet någonsin och massor av människor dör men jag har inte sett en enda nyhetsnotis om det och inte en enda influencer som lyfter insamlingar eller likande dit. Så har ni en slant över, donera gärna dit också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.