Monas Universum spontanshoppar en Lexus

I förra veckan skulle jag åka till ett område i Stockholm där det finns en himla massa bilmärken. Hade siktet inställt på att provköra en Audi, och sen känna mig för, för att lite senare i vår köpa en.Innan vi hann till Audi så sladdade vi in någon annanstans.
Kan tänkas att jag, 45 minuter senare, åkte därifrån med ett köpekontrakt i handen. // Monas Universum

Jag kan spontanshoppa skor, Monas Universum spontanshoppar bilar.
Same same but different.
Hon kom tydligen hem från Bromma med en 2021 års Lexus hybriddemo, trots att hon var ute efter en Audi.

Vad spontanshoppar ni?
Om något?

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är galen i allt vad ljus innebär, så ofta är det någonting sådant som följer med hem…även om behovet är mättat sedan långt tillbaka .

    Var det inte Mona som tiggde pengar för vård till dottern? Och använde dom på annat? Eller har jag blandat ihop det?

      Japp det var hon, och hon skäms inte ett dugg.

        Rörde ihop det, rättelse! Hon tiggde pengar till skadeståndet hon var dömd till att betala. Dom pengarna gick till dotterns vård istället.

          Fan så pinsamt…. Ingen skam i kroppen whatsoever

          Man kan ju anmälla henne till skatteverket kanske de hittar nåt som hon döljer de flesta influncers trixar med inkomst.

            Nu tigger hon pengar till bensin hotell mm, hon ska åka och hämta Ukrainska kvinnor och barn…..
            Någon lämnade en kommentar som Mona inte gillade. Hon har skrivit en hel roman och är förbannad så det brinner i skallen…. Och det var inte en elak kommentar. Hon har helt gått i spinn, och berättar om hur fantastisk hon är, utan att minsann framhäva sig själv….

        Det låter som ett svar Mona själv skulle kunna ge med hänvisning till att hon är en ytlig jefvel, det brukar hon använda för att vifta bort befogad kritik.

    Dyra schampon & balsam ?

      Jamen hon var ju så sjuk i Covid och tappar nästan allt sitt hår så då är det nog bara dyraste schampot som hjälper?

      Ärlig fråga, upplever du någon skillnad?
      Mitt hår behöver fukt då det är fnissig, glansigt och allmänt trött. Alla billiga gör håret fett.
      Har inte vågat köpa schampo för 300 kr. Är det verkligen värt det?
      Tips?

        Frizzigt* Glanslöst*

          Till mitt tunna/fina hår gillade jag biolage hydrasource för fukt.

        Jag har haft problem med kliande hårbotten länge. Alltså kliade så att jag trodde att jag skulle tappa håret. Använde billigt schampo från matbutiken. Sen var jag och färgade håret och köpte ett dyrt schampo anpassat för hårfärgen. Klådan i hårbotten försvann på typ en vecka. Tycker att håret håller sig fint och rent lite längre också.

        Inte vad jag tycker, använder tvålschampo från Lush sen länge och det funkar på mig. Fast jag tror mera på att man blir det man äter?

        Har testat många dyra som billiga schampon och ärligt talat så går jag alltid tillbaka till Gliss (vita flaskan) efter ett tag, gör mitt hår lent och tar bort frizz! Men t.ex. olja lägger jag hellre lite mer pengar på.

    Fast det är väl verkligen inte att spontanshoppa om man ändå har planerat att köpa en bil!?

    Hon köpte bara en annan bil än den hon tänkt.

      Tänkte samma, jag och min man skulle beställa en ny Volvo-suv 2019 men säljarna var så sjukt arroganta så vi lämnade och stannade spontant på Hedin Bil och beställde ett helt annat märke. Spontant val av märke kanske men vi var ju ute efter en ny bil så inte helt spontant infall.

        Haha – har också lämnat ett Volvo-försäljarställe för att säljarna var så sjukt ointresserade och arroganta. Aldrig haft en Volvo sedan dess.

          Vad ÄR det med Volvo-försäljare???
          Har försökt leasa en i evigheter nu men ingen återkopplar och byter också snart märke.
          Jag som älskar Volvo. ☹️

            Är supernöjd med de Toyota-varianter jag haft, numera på leasing. Bra bil, superbra servicepersonal. I allafall i vår stad.

          Samma här!

          Men så märkligt!! Samma här! Jag gick runt säkert en halvtimma i lokaler utan andra kunder, men ingen ens kom fram till mig och frågade hur de kunde stå till tjänst. Till slut gick jag ut och gick vidare till Volkswagen. De kom fram till mig på en gång och nån timma senare hade jag en Golf!

            Exakt samma upplevelse för mig. Jag och maken var helt själva i bilhallen och provsatt flera bilar. Inte en enda försäljare kom fram och när vi själva gått fram till en försäljare hade han fruktansvärt tråkig attityd så vi åkte till en konkurrent och beställde en bil istället ? och nej, det var ingen av dom som missade att vi var där då vi fick ögonkontakt med två olika säljare.

        Volvo i min stad är i alla fall alltid trevliga ? Gick för några år sedan in som typ 24åring och fick provköra en ny suv med anledning att vi kanske vill köpa en sån begagnad om några år. Haha det var inga problem och de ser en som lika viktig då man kan bli en framtida kund 🙂

      Audi A3 skulle köpas. Kostar 300 000 kr. Galet billig Lexus i så fall.

        Googlade du nu för att kunna slänga ur dig något syrligt?

        Nej, en Audi A3 kostar inte 300 000 kr. Har du någonsin köpt en ny Audi?

          Googlade nu och du har rött. 284 000 kr vad det visst. ?

            Du ser att det står ”från”? Igen, har du någonsin köpt en ny Audi eller googlar du bara för att kunna vara dryg?

              Oj, jag måste nog säga att jag tycker att du är den dryga här.

              Om den kostar ”från 300 000” så kan man ju uppenbarligen köpa en för det priset. Annars är det ju falsk marknadsföring så det skriker om det.

              Och självklart kan den kosta betydligt mer än så, men det fråntar inte faktumet att du tydligen kan få en sådan bil för det priset.

                Nej, C menar på att det inte är att spontanshoppa en bil bara för att man köper ett annat märke än det man tänkt från början och 09.39 försöker göra en poäng av att en Audi A3 är mycket billigare, vilket den inte är.

                Det är väldigt många här som försöker hitta på en historia att förfasas över som inte stämmer. Det är liksom återkommande i varenda kommentarsfält och det är ta mig tusan inte sunt.

                  Så man kan inte köpa en Audi för de priserna som anges?

                  Givetvis kan man köpa en betydligt dyrare med mer tillbehör och liknande. Men en sak kvarstår; Audi A3 i sitt grundpris är billigare än Lexus.

                  Sen är det väl skitsamma tycker jag personligen och jag tycker inte heller att det var särskilt spontant om det fanns en plan att köpa en bil.

                  Sanningen är dock att Audi A3 kostar från ca 300 000 enligt deras egen hemsida. Om nu rätt ska vara rätt så låt det då vara så istället för att tjafsa emot Audis egna uppgifter.

              Är väl du som är drygast här?

          Har en Audi A1 Sportback med 150 hk och den kostade mer än 300.000 iaf.

            Att bilar med 150 Hk får kalla sig något med sport är ju ett skämt ?

              Sportback är audis benämning på att det är femdörrars och har inget med motor att göra 🙂

        Mannen”spontanshoppade” ju också en bil för några månader sen.

      Hon fick väl en bra deal

    Audi anses vara mer premium än Lexus, så jag vet inte om det kan räknas som att spontanshoppa.

      Lexus är så mycket ”premium” en Toyota kan bli 🙂

      Kostar en Audi mer än Lexus? Sedan behöver shoppandet sättas i sammanhang med andra uttalanden i närtid.

        Det beror på vilken modell och hur den utrustas. Mona köpte en demo-bil, dvs den första värdeminskningen slipper hon.

      Hon skulle ju byta bil, om hon nu leasar eller tar ett lån är det väl inte så stor skillnad på månadskostnad. Plus att det säkert är företagets bil iallafall.

        Företagets bil tror jag knappast det är, möjligtvis att företaget leasar den. Då får Mona (och hennes man) rätt saftiga bilförmåner, om de gör rätt, vilket man får förmoda eftersom hennes man tydligen är expert på bokföring och skatt.

          Bara att kolla på merinfo om privatpersoner och/eller deras företag äger ngn bil.

      Jag kanske är partisk eftersom vi haft Lexus i många år, men det beror nog mest på imagen Audi har bland gemene man som gör att Audi ses som mer premium än Lexus. Folk inom branschen som förstår sig på komponenter etc. ser de ofta som likvärdiga eller att man får mer kvalitet för pengarna i en Lexus.

      Själv har jag ingen aning, men har flera bilmekaniker och folk med högre utbildning inom bilbranschen i min närhet som jag väljer att lita på när det kommer till bilar.

    Hon var deprimerad skrev hon, då spontanshoppas det ?‍♀️

      Hon skriver om kriget i Ukraina och om hur det gör henne deprimerad. Och när hon är deprimerad så shoppar hon för hon är en ytlig jefel. Och när hon shoppar köper hon en Lexus.

      Köp en bil för all del, de flesta är i behov av en bil. Men skriv inte om att kriget får dig att lyxkonsumera, det är fan magstarkt

        Att vara ytlig kan ibland bli aningens verklighetsfrämmande och även om man kan ha två tankar i bollen samtidigt så tror jag de flesta inte skulle berätta för hela världen att de samtidigt som de försöker tigga pengar till välgörenhet går och spontanköper en bil av den anledningen att man är deppad över ett krig? De flesta som köper bil nöjer sig att dela glädjen med de närmaste men det kanske är annorlunda om man vill dra läsare till en blogg? Tycker man anar att ”det gäller att ligga på topp”

          Åh ja det är Monas prio 1. Nu tiggs det pengar till en räddningsaktion med buss för att rädda kvinnor och barn. Cicci är inblandad tydligen. Plus ett hysteriskt inlägg efter att någon just ifrågasatt att allt måste visas utåt. Hon är sjukt otrevlig och ser sig själv på ett vis som få andra gör.

    Inlägget tidigare hur Universumet handlade om en ny behandling som man även ska lura sina följare att betala för…
    Usch…hon är endast en hycklare av högsta rang.

    Man måste ju trösta sig själv med Coolsculpting och vrålåk i dessa tider…..usch……
    Hennes grimaser hjälper inte att tycka det är småkul.

    Sålde hon inte sin villa för att sen hyra en annan villa väldigt dyrt. Spontant tänker jag att det vore smartare att spara pengar och satsa på att sen kunna köpa ett boende än att köpa en dyr bil..

      Spontant tänker jag att du kanske har absolut noll insyn i deras ekonomi och därför spontant inte borde tänka så mycket om hur andra borde göra.

        Precis. Mona kan ge sken av att ha pengar och påpekar med jämna mellanrum att hon bor i ”finhooden” (för er som inte känner till Stockholm – hon bor i en helt vanlig del av Bromma). Tittar man på företagen hon och hennes man driver är det småpengar i sammanhanget, om man jämför t ex med Perrelli och hennes man. Så ”rik” skulle jag inte kalla henne.

          Allt är relativt förstås men om man tänker köpa en villa på typ 400 kvadratmeter i Bromma för runt 25 mille är man trots allt i mångas ögon rik. Eller hyr villan för en summa som vida överstiger mångas månadslön. Samt har flera bilar.
          Jag unnar absolut Mona att vara rik men reagerar när hon skriver att hon inte har råd med att ägna sig åt frivilligarbete på heltid. Det är en fråga om prioritering för oss alla. Jag vill inte heller sälja min villa för att skänka bort mina pengar till behövande men det är ju ett val man gör och får stå för.

            Många jag känner som är aktiva med välgörenhet i alla dess former har inte för vana att utåt framstå som speciellt godhjärtade och de skulle aldrig bemöta andra människor som har en annan åsikt med att de är lågtbegåvade eller troll. Tycker att det känns väldigt långt ifrån om man vill få sympati och ska bli tagen på allvar. Alla är väl oroliga för hur det här kriget kommer att sluta men bara tanken på att vi just nu har allt det där vi behöver, mat, husrum och slipper sitta i skyddsrum borde kanske vara det största vi kan glädja oss åt?

          Framförallt är det superintressant att alla deras inredningsfirmor har skuldsaldo eller betalningsanmärkningar. Och har så haft i flera år. Trots att maken är en superekonom och jobbar dygnet runt.

      De ska köpa huset de nu hyr, har hon skrivit.

    Jag spontanshoppar godis i matbutiken.

    Och efter 6 år i skolans värld där jag ätit med eleverna har jag nu bytt jobb sedan 3 veckor och inte kommit in i matlådelunken ännu. Så lunch/middag får jag allt som oftast köpta ute. Dåligt för plånboken…

    Tycker att denna kommentar från gårdagens öppet spår passar här:

    ”Mona, som häromdagen skrev att: ”Det är ju själva fan att man inte är rik så att man kan ägna sig åt frivilligarbete på heltid.” Sedan impulsköper hon en ny Lexus och har tidigare meddelat att de kommer köpa huset de nu hyr där priset ligger runt minst 25- 30 miljoner. Jag har inget emot att Mona är rik och jag ser att hon gör mycket för att hjälpa behövande. Men det är faktiskt stötande att ha en sådan livsstil och samtidigt mena att man inte är rik.”

      Det är väl som med Lady Dagmar och Cissi Wallin som ogärna kallar sig rika och gärna tigger pengar.

        Lady Dagmar, fan vad sexigt det lät ?

          ?

        Med tanke på förklaringen igår om Lady D namn så passar Dagmar bättre ??

        Tycker vi ska börja skriva det om henne allihop ?

        Haha. Ops, mobilen ändrade till Lady Dagmar. Men det lät ju ändå fräsigt.

      Alltid skojigare att spendera om man slipper ta från egen ficka.

      Hon ber folk öppna sina hem för flyktingar från Ukraina som hon ska åka ner med buss och hämta om folk swishar pengar till bensin och hotellrum. Någon skrev att hon har ju ett stort hus. (350 kvadrat är hon snabb att tala om) Då blev hon skitarg. För hon har en hund som inte tycker om människor och hatar barn, så han skulle hugga direkt. Vad säger man………?

        Det är intressant att de kan ha gäster och släktingar över utan problem när hunden är hemma.

        Ja det var verkligen att komiskt svar 🙂

      Hon är väldigt bra på att shoppa och göra skönhetsoperationer med. Vad som rimmar illa är just hennes konsumtion, och hennes sätt att tigga pengar för olika saker som dyker upp. Jag har läst hennes blogg länge, och det blir bara mer och mer uppenbart hur hon lever uppe i någon konstlad värld. Hur kan man shoppa så mycket och kalla sig fattig? Hon läser ju dessutom inte nyheter, så varför är det en bra ide att åka iväg till polen och försöka hämta hit folk. Nej, jag är inte missunsam, men läser hur hon svarar de som uttrycker andra åsikter än henne, och hur hon ser på omgivningen.

    Någon som såg att Emilia wahlund la ut på Instagram att hon och Marcelo skulle gå skilda vägar, men raderade inlägget???

      Yes, såg det men hon tog ner det för att det var många tjejer som skrev negativa saker till henne pga det.

      Skulle inte bli förvånad.

      Men va? De har gjort slut men kan inte lägga ut det offentligt pga tjejer skriver till Marcelo, fast han då skulle vara singel? Fattar noll.

        Hon tog väl bort inlägget för att folk skrev taskiga saker? Typ ”det här visste man skulle hända”. Är väl inte det roligaste när man går igenom en separation…

          Fast alla visste det ju, utom hon.

    Jag har funderat på en grej, jag växte upp under bloggtiden, sen kom youtube. Nu är det tiktok/instagram som är stort. Vad tror ni nästa grej är?
    Tror ni yrket influenser kommer att dö ut? Vad kommer att hända med alla flunsor?

      Hoppas yrket kommer dö ut, ser inte hur det tillför något positivt.
      Dock tror jag inte att det kommer dö ut, utan utvecklas med tiden. Kan ju hoppas att det blir till det bättre.

      Hade dock samma tanke häromdagen, vad blir nästa efter tiktok?

        Stopshop?

    Spontanshoppar tyvärr alltid mat. Går in med tanken att köpa smör och kommer ut med två kassar?

    Mona är en kappvändare av hög rang, vill verka genuin och godhjärtad men är bara pengakåt.

    Hade hon spontanshoppat ett SL-kort istället hade pengarna räckt till bussens diesel ner till Polen. Kanske t.o.m två bussar. Men det klart, hon klarar inte av att åka i kollektivtrafiken, det är inte kreddit nog och hon har minsann bakluckan full med saker. Att tänka på miljön är inte att tänka på. Jaget går före laget.

      Men varför kommer man med såhär oerhört ignoranta kommentarer. Alltså jag fattar att Mona är ett stort hatobjekt men varför läser ni? Eftersom du har koll så vet du ju att hon använder bilen i sitt jobb, så det är väl helt självklart att hon inte köper ett busskort. Att två gånger i veckan dela ut kläder mm till hemlösa är väl precis motsatsen till jaget före laget.

    Spontanshoppar skor. Så till den grad att det är ”farligt” att gå in I en skoaffär. Älskar skor, gör en hel outfit?

    För vem är den här personen intressant och varför?

      För vem är bianca ingrosso intressant och varför? Anna book? Nån Hanna som gjort kläder nyss, nån my, Graaf…vet knappt vem någon det skrivs om här är?

        Men Bianca (1.3 mn), Anna (57 K) och Hanna (617 K) har många följare på Instagram. Mona har bara 10.8 K så varför skrivs det om henne och varför har hon en egen kategori här på bloggen? Vem är hon ens?!

          Mona har bloggat (ja den här bloggen heter ju faktiskt bloggbevakning) i många år och vi är nog också många som följt henne länge som läser här. Förr var jag en trogen läsare, men så har jag blivit mer och mer skeptisk och nu är hon lite av ett guilty pleasure som jag inte kan låta bli att kika in till ibland. Men hon har haft en jättestor blogg och är också kompis med Graaf och Toftby vilket säkert bidragit till att folk läser.

          Alla de där ex on the beach-deltagarna (och andra från olika tv-program) är ointressanta för mig som inte följer, men jag ifrågasätter inte intresset ändå för jag förstår att det är efterfrågat. Just detta inlägg om Mona har ju flera önskat har jag sett här i kommentarerna de senaste dagarna. Jag tycker att det är bra att det är lite blandat, även om jag gärna läser mer granskning om just Mona, Camilla har skrivit en del kryptiska grejer genom åren, som att det var nåt skumt med Monas flytt. tex, det vill jag gärna veta mer om.

            Håller med dig M, till 100%

            Jag läste också Monas blogg en del tidigare men jag slutade. Tyckte det var obehagligt hur hon framhäver sig själv och vill framstå som så vänlig och generös. Jag fick inte ihop den bilden med hur hon beter sig. Hon är gränslös och drar sig ex. inte att för att hänga ut folk och företag som går emot henne på något sätt, bland annat hennes dotters läkare. Och så mycket handlar om pengar, jag skulle gärna se en ordentlig granskning av henne vad gäller det. Hon drar in sina läsare i sin ekonomi, säljer egna produkter till dem men menar att hon gör det till typ självkostnadspris för att vara snäll. Och
            startar insamlingar där pengarna inte redovisas ordentligt eller går till annat än det var tänkt.

          Ja, jag läser inte någon av dem, inte när kvällspressen skriver om Pernilla + familjemedlemmar heller. Lägger inte mitt liv på skit.

            Men här inne är du hahahahaha.

    Har Mona betalat tillbaka pengarna hon var skyldig Victoria/ Fitterbittan ännu? Vad folk gör med sina egna pengar är väl upp till dem, men om man minns hela den historien (går att googla tror jag?) hur hon och maken lurade sin kompis Victoria på mkt pengar , ja då tycker jag att allt med Mona smakar väldigt illa. Tror både Mona och hennes make är helt utan skrupler, då är det lätt att tjäna pengar.

      Mona har förmodligen inte betalat sin skuld till ”Fitterbittan”. Jag fattar inte hur folk kan vara så naiva att de skänker pengar till Mona. Hon vill att folk ska sänka pengar varje vecka till ” Vid din sida ” som inte har 90-konto, Hon köper en ny bil och i samma veva vill hon att folk skänker pengar och jobbar grattis för hennes ”välgörenhetsprojekt” för ukrainska flyktingar. Jag mår illa. Skänk era pengar till någon organisation där de gör verklig nytta istället!

    Jag shoppar inte. Livet fungerar hur bra som helst med samma prylar år efter år. När något går sönder köper jag nytt – ibland. Men inte alltid, därför minskar sakta antalet plagg i min garderob till exempel. Även antalet köksgeråd minskar, för jag har för det mesta tallrikar, glas och liknande så det räcker även när något går sönder.
    Det är befriande att inte bry sig om prylar annat än för att använda dem när de behövs.

    Leasa bil gör väl de flesta tyvärr nufortiden, lever över sina tillgångar.
    Jag tycker det vore intressant om denna blogg gjorde en genomlysning av Monas Universums ekonomi. Rik? Nja, det tror jag inte. Knappast de får lån för att köpa det hus de nu hyr. Gäller f ö många s k influencers.

      Hur lever man över sina tillgångar om man leasar en bil? Inte många som har råd att köpa en helt ny bil (och en gammal brukar ju behöva repareras in i oändligheten ändå, vilket också blir dyrt).

        Spara först, köp sen. Att leasa en bil är ju ett form av lån. Inte smart att låna för att köpa saker som sedan minskar i värde, då har du förlorat pengar.

          Fast leasar jag så har jag ju inte köpt nåt. Alltså kan inget förlora i värde. Förstår inte ditt resonemang.

          Är väl av samma anledningar som en del hyr lägenhet i stället för att köpa antar jag.

    Grattis till Mona som kan spontanshoppa en bil, och jag menar det verkligen. Men som ngn skrev tidigare, det skaver en del när hon ber om pengar till sitt skadestånd när det köps dyra behandlingar och nu en lyxbil. Tror att de flesta hon bett om pengar inte har den möjligheten.

      Hon spontanshoppade inte en bil, om du läser inlägget, hon spontanshoppade märket.

      Skadeståndet handlade om principen och inte pengarna i sig. Hennes dotter blev våldtagen av sin pappa och Mona dömdes för förtal när hon berättade det. En historia som hjälpt oerhört många människor eftersom alltför många har en liknande historia. Mannen gick helt fri men Mona dömdes för att ha pratat om det. Juridiskt rätt, men det var många som tyckte att det skavde en del (för att använda ett trendande uttryck på Bloggbevakning) att hon ska betala pengar till mannen som krossat hennes dotter.

        Har full koll på historien. Tack ändå för lång förklaring.

          Fint, då vet du ju att insamlingen startades av Cissi Wallin, och senare av hennes läsare ?

            Ja.

            Jag skulle aldrig nedlåta mig till att ta emot pengar insamlade av mina följare.

    Jag hade en Lexus hybrid för några år sedan, älskade den bilen!
    Men när man har en man som gärna byter bil efter ett par, tre år (innan den blir för gammal) så har jag bytt nu.

    Ni vet om att man oftast byter in den bil man har va?

    Grattis till en fantastisk bil Mona ??

      Nej nu skojar du? Jag som la ut bilen under bortskänkes på blocket sist vi bytte bil ?

        Hur dum är inte du… ?

    Det är väl bara roligt för henne att hon hittade en bil hon gillade och slog till. Jag förstår inte varför det skulle vara ett problem för någon annan?

      Kanske för att hon blandade in ett krig?

    Pga detta inlägg gick jag in på Monas blogg och läste hur hon gick på en som kommenterat. Jag tyckte inte kommentaren var så otrevlig i tonen jämfört med Monas svar.

      Det är ju så att så fort någon skriver det minsta lilla som lutar åt en negativ kommentar så är det ett troll. Eller kanske inte, det kan vara så att man ärligt ställer en kritisk fråga. Det bör man kunna svara på utan att ”det brinner i peruken”. Alla kan inte hålla med om allt och undrar man om hjälpinsatsen är utan att skapa ett goodwill för sig själv så kan man svara på det trevligt. Om det inte är så att det träffade rätt och man måste försvara sig. Och rabbla upp allt man minsann gör för andra för att rättfärdiga sig själv. Good for you. Finns massor av människor som jobbar ideellt utan att prata om det. Det är skillnad på framhålla en organisation och att framhålla sig själv i organisationen.

        Varför ska man behöva svara någon som uppenbart bara är otrevlig på ett trevligt sätt?

          Man behöver inte svara om man inte vill.

          Men det var inte en otrevlig kommentar. Men Mona var ordentligt otrevlig.

            Jo, det var en otrevlig kommentar.

              Nej det var det inte.

        ”Det är ju så att så fort någon skriver det minsta lilla som lutar åt en negativ kommentar så är det ett troll.”

        Gizmolinas är likadan. Ooooo så fort nån har en annan åsikt än henne. Eller att nån ifrågasätter…

        Dååå är det troll o hatare

        Att kasta skit på andra är ett dåligt argument men jag tror uppriktigt att M är så insnöad i sina tankar att hon på riktigt tror att hon alltid har rätt. Normalt brukar man med åldern få lite självinsikt men det ska alltid finnas ett eller annat undantag och kanske är det dessa som hamnat i detta yrkesgrupp? Att använda så fula och hatiska ord till sina läsare gör henne lika trollaktig som de hon svarar. Språket hon använder påminner mig om en gammal gubbe från huvudstaden som brukade tillbringa ferien på landet när jag var liten. Uttrycker man sig så numera?

          Mona har en fantastiskt syn på sig själv. När hon rabblar allt det fantastiska om sig själv så blir man lite rädd.

      Gud nåde den som har en annan åsikt än Mona.
      Hon hugger snabbare än en kobra ?

        Kanske därför hon är kompis med Maggan o Toftby. Alla tre har liknande beteenden menade då att de brukar hugga på kommentarer inte att alla tre spontanshoppar.

    Allt som är bra erbjudande i mataffären som jag ser när jag är och handlar. Och sånt som är nedsatt i pris pga kort datum. ?

      Mat till bra pris måste ändå vara bästa spontanshoppingen ? Kan ju inte gå fel.

    Man kan ju hoppas att Mona gjort rätt för sig till Fitterbittan. ?

    Spintanköpa bil.. Jojo

    Mona är rätt märklig tycker jag. Ena sekunden hyllar hon en väninna och i nästa är det knäpptyst och hon umgås inte med henne längre. Sen är det nya bästisar ett tag tills de byts ut. Likaså hyllade hon cancerrehabfonden som en fantastisk kompis till henne startat och ville att alla skulle sätta in pengar där sen blev det knäpptyst om hennes fantastiska kompis och hennes fond. Detta fenomen upprepar sig om och om igen, fattar inte att någon vill umgås med henne.

      Det är det de slutar göra när de inser vad det handlar om. Och apropå handla, att Ellos kan stå bakom någon som måste lyxkonsumera pga ett krig känns underligt. Trodde det fanns mer kurage än så i företaget.

    Smink. Det är kul och kanske onödigt, men använder allt då och då trots jag har mycket. Tvål och vitaminbrus brukar jag även bunkra/spontanshoppa fast det redan finns hemma.

    Blir spännande hur det är tänkt med ”hjälpinsatsen”. Ja det är jättebra att man vill hjälpa kvinnor och barn i krig men är det så väldigt genomtänkt att åka ner med bussar och blockera vägar, ta plats för landets ( i detta fall Polen) folk, handplocka räddningsobjekt. Är det inte bättre att stödja redan aktiva hjälporganisationer? Med egna pengar. Fast det klart, då blir det inte samma äventyr och hjältinneglorior. Alla vi andra som stödjer på olika sätt är nöjda med att göra det utan att synas.

      Jag tänker också hur vet kvinnorna och barnen vart det hamnar? Så de är trygga. Såg en bild från Tyskland där det var fullt på perrongen och en man höll upp en skylt att han hade plats för en person. Tänk om kvinnan hamnar hos en galning? Jag hoppas verkligen att det finns dokumenterat vart alla tar vägen så inte män/ligor utnyttjar dessa kvinnor och barn som är i nöd. Usch detta är bara så hemskt ?

    O nu är My M också igång o samlar in kläder.
    Eller så är det ett perfekt tillfälle att själv göra sig av med allt hon har överkonsumerat

      Ja, det var ju den typen av kläder hon själv har. Lapparna kvar o allt. Skor till en pojke. Hon har nog plockat ut lite som hon kör iväg med, om hon pallar. Det lär dokumenteras i så fall.

      Det har ju kommit en del rapporter att man inte vill ha mera kläder utan pengar…

    De ska tydligen inte åka förens 21 mars. Vi får verkligen hoppas att kriget tar slut innan dess för Ukrainas skull. Vart de insamlade pengarna tar vägen, ja det går väl som det brukar. Lite godtroget av folk att swisha pengar till något som inte redovisas. Ge pengarna till 90-konton istället.

    Finns få så självgoda människor som Fru Universum. Hon är så fruktansvärt god, snäll, osjälvisk, generös, fantastisk och underbar på alla sätt och vis, och detta ser hon till att skriva ut i bloggen med jämna mellanrum. Människor som hela tiden måste berätta för omvärlden hur underbara de är brukar ju oftast inte vara så himla mysiga egentligen. Jag känner inte Mona, kan ju givetvis tänka sig att hon faktiskt ÄR allt det där, men varför skriva ut det i sin tantblogg heeeeela tiden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.