Fejktävlingar på Instagram?

 

 

 

Är det inte fantastiskt ändå?
Att ett och samma konto – @friends_elma –  vunnit alla tre tävlingar som det här kontot anordnat och vars vinnare drogs igår?

Tillägg: 

Det har visat sig att det här är en och samma tävling, som hela 14 stycken olika konton presenterar som sin egna när de istället borde hänvisat till ett och samma inlägg på @swedish_competitions konto (som de kallar ”tävlingskonto”) eller på annat vis taggat ihop sina inlägg, så som Gabriella Joss och Jane Maria brukar göra.

Tävlingen var kanske inte fejkad, men en smula vilseledande för följarna. Extremt vilseledande faktiskt.

Tack för tips!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hela jävla influencer branschen är väl fejk? ?

      Såg att M M tagit bort gilla funktioner på sina konton på insta ?

        Ja för att det inte ska synas hur få det är som gillat hennes inlägg. Hon är illmarig. Mycket fejkföljare, fejkade intyg osv. Hon får allt att låta större… och försöker låta kunnig och professionell och skriver frågor till sig själv. Så manipulativ och bluffin.

          Så kul. Joanna Fingal gör samma sak så fort hon får få likes på någon bild. Speciellt när hon gör samarbeten.

          Hennes statistik på bloggportalen statistik har ramlat i botten. Ja om den listan stämmer.

        Vem är M M?

    Pinsamt! Alla tre har nu tagit bort storyn där de presenterar vinnaren. Linda och Mimmi har ändrat så tävlingen slutar den 20/3 istället. Hoppas de ger någon kommentar om detta!

      Och hur blir det då med den som redan utsetts till vinnare?

        Är nog inte så noga i det här fallet. Eller tror du att det slumpades så att en stackars vinnare blir av med sin ärliga vinst nu?

      Så de hinner göra nya fejkkonton som sen presenteras som vinnare. Herregud alltså. Smart av Caia att få stor spridning och exponering men lågt alltså, de borde skämmas. Bra granskat, bra avslöjande!

        Det är inte caia som ligger bakom tävlingen.

      Det är 2 olika tävlingar. Ena avslutades 6/3 och nu är det en ny tävling som avslutas 20/3. Och friends_elma vann en tävling men vi var över 10 st som la ihop pengar till att göra tävlingen. Så vi är över 10 st som gjort en tävling, alltså har alla lagt ut vem som vann så det är inte olika tävlingar hon vunnit, det är samma tävling.

      Vi presenterade vinnaren kl 11.00 den 6/3 på våra story och storyn ligger ju bara uppe i 24 timmar. Vi har inga fejk tävlingar. Vi har tävlingen ihop och därför har vi samma vinnare ? // Linda

    Men detta är väl bara en tävling, som postas av flera olika profiler? Alltså att det är samma tävling med bara en vinnare, men att tävlingen pushas ut av flera olika influencers.

      Jo, tror det är så.. Har sett flera på instagram som går ihop och har en stor ”tävling”. Speciellt när det sista instagramkontot ägs av två som postat stories… Bra där! 🙂

      Ja, det tycker jag framgår hyfsat tydligt eftersom man måste följa ett helt annat konto. Men det borde definitivt ha förtydligats.

      Men varför tog de då bort vinnaren och förlänger tävlingen?

        Det får du väl fråga dom 🙂 kanske det blev något fel. Oavsett så är dessa tävlingar ganska vanliga, där en och samma tävling pushas ut av flera olika profiler.

    Men det är väl en och samma tävling? Även om det inte framgår tydligt.

      Ja,det är det.

    På tal om detta :
    Vore det inte nice med ett inlägg där vi alla hjälps åt att lista scamföretag som härjar runt på Instagram?
    Typ såna som ber folk köpa saker i utbyte mot (fejkad) exponering. Så kan man bygga på listan efter hand och sprida vidare.

      Det finns så otroligt många sådana fejk konton. Jag får i princip en kommentar på varje post jag postar om att jag ska DM för promotion

        Samma här…:/
        Men tänker företag som hänvisar till faktiska produkter på en hemsida, typ @travelprodigy och @truewandrer

      Behövs det? Är ju uppenbart scam.

    ”Hmmmm….hade jag inte vetat bättre hade jag påstått att alltsamman är fejk, fejk, fejk. ”

    Men nu när du vet bättre..?

    Klart som faaaan att det är F E J K!
    Är inte det förbjudet?

    Är det tre olika tävlingar? Jag trodde att det var samma tävling de gjorde ”reklam” för.

      Ja det är ju möjligt ändå?

    MM utlovar fina goodiebags till dem som kommer till studion imorgon. Presentkort och bla bla bla. Hon kan ju inte ens sköta en tävling på instagram. Har ingen skam i kroppen den människan.

      I morgon minsann? På flera ställen går hon ut med datumet 3/8 dvs i augusti men hon menar säkert 8/3.

      Ja, hennes tävling med tre vinnare där vi bara i förbifarten (i en story) fick höra om EN vinnare verkar ju också lite mindre seriös ?

        Mars eller augusti har nog ingen betydelse för antal kunder heller. Ingen vill anlita henne ändå. Nu är hon insnöad på Johan Petré och hans insamling till Ukraina. Hon sa hans namn på story i varannan mening igår. Försöker få folk att lämna in grejer på studion. Snyggt försök, ?

        Nu samlar hon in kläder till ”Kived”. Och tjatar om Johan Petré.

          Ska samla in kläder i sin nya studie?
          Är det inte där hon ska ta emot sina nya klienter/ kunder? Trodde hon hade fullt fokus på det då hon fortfarande jobbar deltid pga utmattning,sjukdom. Fast förståss bra om orken nu räcker till för välgörenhet.

            Nog verkar det rörigt bland projekten. Om nån nyfiken går dit så blir det snubbel över påsar och kassar. Nu skulle hon behövt Anna. Undrar vem av dem som ”gjorde slut”.Hoppas det var Anna.

          Johan, Johan, Johan blev snabbt vi. Johan och My samt andra deltagare.

          Han vill inte ha kläder?!? Medicin, sjukvårdsutrustning och annat men My chansar väl för att verka empatisk usch

            Igår skrev han att de behövde kläder bla. När jag senast läste önskade de ihopfällbara sängar, madrasser och sängkläder. Verkar ändra sig allt efter vad behovet är,uppstår.

              Och sovsäckar. Johan Petre gör en fantastisk insats ?

        Nu är hon på huvudkontoret igen. Låter flådigt värre. De stavar lika illa som M. ”Om du ger mig ditt förtroendet”

        Haha ja och hur trovärdig är hon med att räkna ut kaloriintag åt folk, hon kan ju inte räkna särskilt bra och virrar bort sig med siffror och annat. Nej alltså låt er inte luras. Nu försöker hon med allt för att locka kunder, goodiebags och hon skulle samla in kläder för att få lite välbehövlig goodwill och därigenom träffa potentiella kunder som hon kan försöka övertyga.

          Igår när hon stod och vek ihop jackor verkade hon helt snurrig. Varit runt och hämtat kläder och kört bil. Snart ställer hon till med en trafikolycka.

            Alltså… är det inte hyckleri när man håller på och ”bashar” en person, berättar hur töntig/fel/lögnaktig vederbörande är och samtidigt följer henne? Ni är en hel hög personer härinne som gör exakt samma sak! För fan.. om hon inte förtjänar uppmärksamhet så bara sluta ge henne det. Hela er existens kan väl inte handla om att kolla runt bland influencer bara för att sedan sitta och snacka skit på Bloggbevakningen?

              ?

              Jobbar du i teamet eller på huvudkontoret Linda?

                Vet bara en som kallar bloggbevakning för bloggbevakningen?

                  Du skrev det som var min första tanke ?

                  Vem?

                    MM

                Eller så är hon bara en vettig person

          Hennes besök i studion brukar leda till restaurangbesök. Hoppas kocken väger maten och räknar med hjälp av Lifesum så det blir rätt och riktigt. Hon kanske har tipsat om de där supermakaronerna.

      Du får nog ingen goodiebag om du kommer till invigningen utan först om du binder upp dig för något abbonemang.

        Då får hon nog ha sina påsar kvar. Om de överhuvudtaget existerar.

    Såg på tal om tävlingar på Instagram en ”rolig” sådan förut. ”5000:- på Ica eller Caia”. Kollade aldrig så noga, man skulle följa några konton och tagga några vänner tror jag. Reagerade mest på att man vinner på Ica eller Caia, säljer helt olika saker ju?

      Jag tänkte på det med, vem väljer produkter för 10 000 från Caia när det fanns företag som IKEA och tui..

    Är det inte en och samma tävling som swedish _competition anordnar och olika konton pushar för? ?
    Så skulle i alla fall jag tolka det.

      Så skulle jag också tolka det om jag inte visste bättre?

    Var det inte samma grej med Sanna Wester/Mattsson? Hon som lottade ut ”designer”väskor och olika fejkföljare van dem varje gång. Hon gick under jorden efter det, det är ju trots allt ett brott…

    Och i de flesta fall, då det är äkta tävlingar, så vinner en kompis, eller en annan influencer, så att företaget får bra reklam, när vinnaren visar upp sin vinst.
    Oftast vinner inga vanlisar, såna tävlingar.

    Det är ju inte 3 olika tävlingar utan en och samma tävling som de promotar så då är det ju rimligt att 1 person vinner.

    Jag tänker som övriga här att det är en och samma tävling. Om vinnaren nu är äkta är jag mest imponerad över vilken sporttalang det måste vara som kör liksom alpint, skicross, skidskytte, längd OCH golf?!

    Ping! Caia borde ta ansvar här! De är väl de som egentligen från början skickat ut kittet? Är det ok för dem att folk gör såhär? Skulle ej tro det. Ta ansvar Caia och markera!

      Tävlingen är ju dock inte i samarbete med Caia.

        Men hur tjänar de på att göra detta annars, tänker att företaget som får exponering – i detta fallet Caia – betalat för det, men jag kanske tänker helt fel?

          Det är tjejerna själv som bestämt att det är ex CAIA – själva företaget har inget med denna tävling att göra. Dvs att man får bestämma om mna vill ha presentkort på ICA, CAIA eller whatever. Många kör med CAIA på dessa typer av tävlingar då de vet att ugna tjejer vill ha produkterna. Sett flera ha denna typen av tävlingar, Josefine Ivarsson, Patricia Vide Lindh osv. Alla kör med samma koncept i hopp om att få fler följare.

            Och vem fan är josefine ivarsson

              Kroppspositiv influenser från Skåne

          Caia har ingenting med det att göra nej, det är det andra företaget som använder Caias namn för att få fler att delta

            Fast hur tjänar företaget på detta då, om inte andra företag betalar dem för att få exponeringen?

              Tävlingskontot följer flera personer, dessa personer har betalat för att vara del av tävlingen – som då får tusentals nya följare då alla som deltar i tävlingen ju blir hänvisade av influencerna att följa alla konton som tävlingskontot följer. Caia har ingenting med det att göra.

      De har nog inte skickat ut något kit utan bara en bild på alla produkter kanske. Caia ville ju ha exponering genom detta men kommer säkert bortförklara det på något sätt som de alltid gör.

        Caia har ingenting med tävlingen att göra, tävlingen är ju inte i samarbete med Caia.

    Det finns flera liknande tävlingar där tex ett hotell går ihop med ett konto som lägger upp olika spa platser i Sverige.
    Det står ju att Mimmi och Linda är ägare av swedish competitions?
    De har alltså bara skrivit ut vinnaren på alla olika konton där man kunde tävla.
    Så tolkar jag det iaf

    Ja, som många andra skriver så är det ju uppenbart EN tävling… en sån när man skall följa alla följare på ett visst konto för att vinna. De har ju samma bild och samma text.

    Hej!

    Jag tar hand om tävlingen swedish_competitions och det är väldigt tråkigt att man ska hänga ut personer om något som inte stämmer. Det är ett brott ge ut felaktigt information och vi har anmält henne till förtal.

    Våra tävlingar går till att vi alltid har 14 st influenser som delar en tävling! Vinnaren delar vi på alla 14 konton i story efter avslutad tävling för alla våra följare som har deltagit i tävlingen och det är en och samma tävling som vi alla delar. Sen startar vi en ny tävling samma dag! Det är så otroligt tråkigt att man har så lite och göra och skriva såna falska saker. Hon hänger ut även människor och influenser på sitt Instagram konto. Man måste ta reda på 100% fakta innan man hänger ut personer med såna här falska anklagelser. Många har gjort anmälningar på hennes konto bloggbevakning och vi får hoppas att hon slutar skriva såna här falska anklagelser om oss influenser.

    Hälsningar,
    Mimmi

    Så sorgligt att ni inte har något mer vettigare och göra i ert liv än att klanka ner och analysera om andra influenser! Det säger ganska mycket om en person som skriver såna här kommenterar bakom en skärm. Fegt! Snälla 2022 har vi inte lärt oss något om näthat eller? Låt dom vara! Skaffa en vettigare hobby än att kolla upp influenser och skriva massa skit om dom.

      Jag förstår att ni vill fortsätta ha dessa vilseledande tävlingar ifred, men då bör ni kolla upp hur man får och inte får/bör och inte bör utforma dem så att varje granskning går bet.
      Också…
      https://www.expressen.se/kultur/influencers-vill-ha-makt-och-miljoner-utan-ansvar/

    Snacket går och jag ska vara orolig? För vadå om jag får undra? hotar du mig med något? Jag klagar inte över att någon granskar mig jag blir ledsen och upprörd när man skriver påstående om våra tävlingar hur vi lägger upp vinnaren och det inte stämmer och att läggs ut felaktigt information. Jag förstår inte varför man ska gå på någon personligt i ett forum för det.

      Hotar dig inte med något.
      Skrev onödigt hårt. Ber om ursäkt för det.

    Hur har ni kollat det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.