Ta med eget schampoo till frisören och en recension av The Everys produkter?

Hej Camilla!   Detta är något som kanske bara jag reagerar på, och jag är medveten om att influencervärlden inte fungerar som för oss andra…. Men kunde inte låta bli att höja på ögonbrynen över att Kenza tog med sina egna hårprodukter till frisören ? alltså jag förstår så klart grejen, att det är reklam och grejer, men är det sådant som vanligt folk gör? Att man tar med sig egna schampon till frisören (förstår så klart om man har ett visst hud-/hårtillstånd som kräver specialprodukter, men det är inte fallet här).   Allt gott!

Konstigt eller inte konstigt?
Försöker Kenza sälja in sina egna produkter till frissan, eller tycker hon helt enkelt att de är SÅ bra?

Jag har provat dem nu i drygt två månader och har kommit fram till följande.
Consider this my utvärdering or recension om du så vill:
Jag har både långt och tjockt hår och har testat fusionen ”repair”.
Hade jag tvättat mitt hår oftare än vad jag i nuläget gör – säg varannan dag – så hade jag gjort av med två flaskor av varje produkt i månaden.
Summan hade då blivit 1400 kr/månad för hårtvätt (och då är inte hårmasken inkluderad eftersom jag inte testat den).
För mig är det en helt orimlig summa att lägga på den här typen av produkter. För någon annan är den kanske rimlig, men inte för mig.
Med det sagt – produkterna är bra.
Jag gillar doften, men jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den.
Så här står det på hemsidan, om någon nu blir klokare av det.

Vår signaturdoft Douce tar oss genom en komplex resa från Zanzibars kryddträdgårdar till sluttningarna av de majestätiska alperna i södra Frankrike.
Doften är perfekt balanserad och unisex.
Douce har en lite träig karaktär med en blandning av citron, orris och tallbarr, med en touch av rökelse, vilket gör den fräsch men samtidigt sofistikerad.
Alla våra produkter är exklusivt parfymerade med Douce.

Toppnot
Bergamott, Citron, Peppar, Enbär

Hjärtnot
Orris, Tallbarr, Rökelse

Basnot
Sandelträ, Ambra, Vanilj

Så jag gillar absolut produkterna.
De är bra, och själva blandandet av dem som man förväntas göra i duschen är ingen stor sak, men är The Everys produkter 1400 kr/månad-bra?
Nej, inte enligt mig, mitt hår, mina behov och min plånbok.
Jag kommer inte köpa dem igen.

Bloggbevaknings herre på täppan:

 

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    The Every? Språknörden i mig skruvar på sig och känner sig väldigt obekväm.

      Du är en racoon med standard?

        Absolut

      Den varje.

        Nej, the betyder inte den.

          Varjen?

            ???

          ”The” har ingen bra svensk översättning, det används ju så som vi använder ändelser. The apple, äpplet. ”Et” i äpplet är engelskans ”the”. The bus, bussen, ”en” istället för ”the” osv.

          Det beror på sammanhang. ”The only one I need” = ”Den enda jag behöver” t.ex. Håller med om att man inte kan översätta rakt av men du ska inte rätta folk med felaktiga påståenden.

            The cat = katten
            The angry = den arge

            ”The” har verkligen olika översättningar beroende på sammanhang, men det blir som sagt svårt att översätta The Every eftersom det inte har något sammanhang… ? Därav godkänner jag både Den Varje och Varjen. // the språkpolis

      Håller med! Varför har så många influencermärken så fula/konstiga namn.

      Ber om ursäkt för min negativitet men har tänkt på det ett tag haha

      Ivyrevel – deras tidigare företag.

      iv-yreve-l : ta ut YREVE och vänd på det så blir det Every.

      Tror det är så simpelt att dom återanvänt bokstäver från tidigare företag.

        Dock konstigt med ’The’ före every, det håller jag med om!

          Okej, då förstår jag var det kommer ifrån men… isch

        Och jag som var så säker på att de hade hämtat inspiration till namnet från The Ordinary. ?

          Va? För att båda börjar med the eller vad?

        älskar recycling och hållbarhetstänkande

        Förklarade hon någonsin vad tanken bakom namnet Ivy Revel var? Tyckte aldrig det låg rätt i mun. The Ivy hade vart fint dock.

          Tycker Ivy Revel ligger mycket bättre i mun än The Ivy men det kanske bara är jag ?

        Ligger ju i tiden att återanvända så why not!?

        Undrar bara vad som gjorts med i, v och l, svinn ska ju helst undvikas.

      Gissar på att de vill spela med kopplingen till brandet The Ordinary…

      Måste företagsnamn och produktnamn verkligen vara grammatiskt korrekta?

        Nej, det måste de inte. Men om de har det kommer jag vrida mig i obehag. Hade jag varit på jakt efter influencermärkesschampo så hade jag kanske till och med valt bort detta märke på grund av det, om inte andra fördelar övervägde. Men det är bara jag.

    Tycker Ida Wargs produkter doftar för mycket.

      Tycker doften släpper nästan direkt tyvärr.

      Speciellt de på bilden i inlägget, de luktar inrökt parfymtant.

      Dom luktar illa. Kemiskt. I alla fall den gula som jag har.

    Kollade Toftbys blogg för första gången på länge. Är den alltid lika. Av 10 inlägg är 8 annonslänkar, 1 recept och 1 äta ute?

    Jag gillar verkligen Wargs produkter. Bra pris och bra resultat ?

    Kul att du tycker märket var bra! Men ja, helt galet dyrt om det går åt så mycket produkt för de pengarna. Inte värt det ens om håret hade blivit till guld ju.

    Sen tycker jag det är ok att hon tar med produkterna till frisören – hon är ju affärskvinna och vill såklart visa sin frisör sitt märke. En frisör hon säkert gått länge till och som visste om att Kenza skulle ta med sig dem 🙂

      affärskvinna- den va bra hahaha

    1400 kr/månad?! Vilken normal människa har råd eller vill ens prioritera Kenzas märke för den summan? Jag betalar 100 kr per månad för hårprodukter. Säger inte att jag vet hur man bäst sköter sitt hår, det gör jag verkligen inte. :’)

      En dyr produkt betyder inte att det är bättre. Jag har testat både dyra och billigare. Hittills har ett schampo runt 120kr varit bäst för mitt hår.

    Hade ALDRIG betalat det priset, jag kör med Grazette Crush, de stora flaskorna på 1 l räcker för mig ca 1 år, så 700 kr om året för mig för schampoo och balsam.

      Samma här, älskar dom!

        Kul! Måste testa ?

      Grazette är alltid slut på Lyko men de jag köpte för min kliande och mjälliga hårbotten var sjukt bra! Dock rätt dyra och flaskorna var ej så stora. 🙁

    Jag gillar Ida Wargs schampo och duschmousse men blir allt mer ovillig att spendera pengar på märket efter olika uttalanden kring vaccin och annat från Ida (med familj :-/ ). Dessutom känns Ida inte alls aktiv i företaget på något sätt utom reklam. Kanske bra men ändå märkligt när man har sitt namn på produkter?

      Som Löwengrip nu för tin då?

        Ja men lite så kanske. Har man sitt namn på produkter så är det viktigt vilken bild man ger av sig själv offentligt. Vad man står för etc. Finns ju andra influencers som gjort liknande ”grodor”, Kat von D t ex

      Varför känns det märkligt att någon ”bara” sätter sitt namn på en produkt?

        Tänker nog ur egen synvinkel. Hade någon velat sätta mitt namn (haha) på en produkt så hade jag känt ett stort ansvar att veta och ha insikt i allt från innehåll/tillverkning till hur kundtjänst agerar just för att det är JAG som står på/för produkten. Om det skulle komma fram t ex att produkterna framställs oetiskt (eller vad som) så hade det varit otroligt att bara så och säga ”neeeee alltså jag vet inget, de tog bara mitt namn å såå”

          ”The Anni”. Bra klang tycker jag!

            Låter som ett par skor ? från Blankens; ”The Anni”!

    Jag kan på ett sätt förstå att hon tar med produkterna till frisören, deras volym infusion är riktigt bra och om hon nu ska få håret fönat och stylat så vill man väl fortsätta ha den volym man är van vid i grunden?

    Har själv deras volym infusion och det är som natt och dag när jag tvättar med/utan.

    Ida Wargs produkter är starka och får mitt hår att klia. Gillar dem inte alls (provat tre olika serier). Men känner mig ganska ensam om att inte hylla dem – så det är väl bara mitt tunna hår med torr hårbotten de inte passar 🙂 mvh

      Tycker inte det är bra heller olaplex är så mycket bättre och inte dyrare då man behöver så lite ?

        Olaplex schampo och fuktimpackning är en dröm ? Skulle också vilja testa Daviness Oi, någon som testat här?

          Använt oi-serien länge, så bra! ?

      Jag har också torr hårbotten och de enda som funkat bra (som jag har testat) är Aveda scalp remedy och body shops anti dandruff (trots att jag inte har mjäll).

        Känner mig alltid utanför i dessa diskussioner… jag märker seriöst inte SKILLNAD på mitt hår om jag tvättar det med ett schampoo för 200 kr från ett märke vs. en flaska Loreal för 20 kr på ICA. Vad är det för skillnad alla upplever? Håret blir liksom rent och fritt från fett… Det är väl det enda man kan kräva?

        Sen beror det ju såklart på hur mycket balsam man har, om man luft- eller föntorkar, om man stylar eller inte… Hur mycket man borstar. Men vad MER kan schampot i sig göra för er?!

          Mitt hår blir ett torrt och fult rufs om jag använder shampoo och balsam från ica

          Min hårbotten börjar klia väldigt mycket när jag tvättar med schampo från typ Ica. Jag som har tjocka grova hårstrån märker stor skillnad på Ica balsam och typ redken. Med bra produkter blir mitt hår mer mjukt, lätthanterligt och känns luftigt. Billigare produkter kan tynga ned med tjocka hår ännu mer 🙂

          mitt hår blir inte sämre om jag använder någon jag köpt på Ica, men jag måste användra så mycket mer produkt framförallt balsam för att det ska funka, så därför hade det blivit dyrare för mig att köra på ”ICA-shampo” än de 1 liters flaskorna Grazette jag köper som räcker ett år.

      Prova Maria Nila heal den är bra sulfat fritt och snäll mot hårbotten. ?

    Men herregud människa, hur ofta tvättar du håret egentligen?!? ?
    Det måste ju slita oerhört på håret?
    Man behöver inte tvätta håret så ofta. Om man inte får köer i det då som behöver tvättas ut. En gång i veckan är idealet, man ska helst tvätta det mer sällan än så

      Vem svarar du?

        Förmodligen dig?

          Jag tvättar håret en, max två ggr i veckan?
          Jag skriver ju att OM jag hade tvättat håret oftare – säg varannan dag – så hade jag gjort av med två flaskor av varje produkt per mpnad.

            Men det låter ju helt galet! Jag köper dyrt schampo, balsam, inpackning från Kevin Murphy och tvättar ca 2 ggr/veckan. Mina förpackningar håller i kanske 2-3 månader(!).

            Men man SKA inte tvätta håret varannan dag. Så det där med att göra av med två flaskor i månaden är ju väldigt irrelevant

              Nej, men fortfarande finns det de som har behovet att göra det och då hade det blivit dyrt.
              ?

              Jag tvättar ibland håret varje dag för jag tränar mycket och blir svettig. Undrar vad som ska hända med mig nu? ???

              Ska och ska. Förr tvättade jag håret både morgon och kväll.

      Första året av pandemin började jag tvätta håret typ var 6-7 dag. Men mitt hår mådde så kasst av det, slutade växa och var torrt och frissigt. Började nu igen tvätta det var 3 dag och nu är det fint igen. Tycker det är asjobbigt att tvätta håret så hade gärna tvättat det en gång i veckan men mitt hår gillar inte det…

      Hår är döda celler. Du kan motverka att din skalp överproducerar olja men det är inget som ”sliter” mer eller mindre. Jag tvättar mitt hår varje dag och det är mjukt och fräscht och luktar gott tack vare det. Det är liksom ingen lag att man ska tvätta håret så sällan som möjligt, vilket många verkar ha fått för sig är något mirakelmedel…

        Naglar är också döda celler. Men dränker du naglarna i nagellacksborttagning varannan dag så kommer de bli fruktansvärt torra på nolltid. Samma sak är det med hår, så nog sliter schampo allt.
        Nu finns det ju balsam och hårinpackningar för att tillsätta fukt, men det hjälper inte alltid. Speciellt inte om man har lockigt/vågigt krävande hår.

      Har aldrig förstått hur ni som tvättar håret endast en gång i veckan klarar det. Hur lever ni? Tränar ni något? Framåt dag 4-5 så måste det lukta unken hårbotten.

        Jag tvättar mitt hår var 5e dag. Tränar 4-5 ggr/v och sköljer ibland ur hela håret men oftast inte. Jag luktar fräscht eftersom min hud mår bra av att inte utsättas för så mycket kemikalier 🙂

        Tvättar håret max en gång i veckan och brukar träna kanske 3-4 pass? Oftast gym dock och det blir jag inte så svettig av. Men mitt hår luktar gott? Min sambo brukar pussa mig på huvudet och då säger han alltid att det luktar fräscht haha.

        Jag undrar vad den där unkna lukten skulle bestå av. Jag tvättar håret en gång i veckan och antingen luktar hårbotten parfym från schampo/balsam eller absolut ingenting. Kan man ens lukta illa i hårbotten utan hudåkomma? Svett luktar absolut nada i håret också. Saltet ger positiv effekt på mina fina strån ?

          Tro mig, ni luktar illa. Man blir snabbt van med dofter och du märker det säkert inte själv. Hårbotten är hud, och precis som resten av kroppen bildas olja, svett, smuts och bakterier som ligger och frodas. Pga att huden är täckt av ett tjockt lager hår blir det extra instängt och skitigt. Torrschampo gör det bara värre. Att tvätta håret en gång i veckan är påhittat av frisörer som har en ytterst begränsad kunskap om organet huden. Det kanske gynnar hårfärgen i vissa fall, men är skadligt för hårbotten och hårväxten och är en vanlig orsak till att man tappar hår. Du ska lyssna på dermatologer (läkare), inte frisörer. Hårbotten måste rengöras, gärna varje dag om man svettas mycket, eller så ofta som ens hår klarar av. Jag har midjelångt hår och hatar att tvätta det, men gör det var 3e dag vintertid, varje dag på sommaren. Mitt hår blir aldrig oljigt oavsett, men det blir ju ändå ofräscht och smutsigt. Kör alltid balsam/inpackning även i hårbotten! Det är ju som sagt hud och den behöver vårdas precis som man smörjer in resten av kroppen. 🙂

      ”Idealet”

      Jag har långt hår (långt långt ner på ryggen) TJOCKT hår och en blandning mellan självfall/lockigt/vågigt. Människor som träffar mig ger mig alltid komplimanger för mitt hår.
      Jag tvättar håret varann dag. Mitt hår klarar inte av att tvätta mer sällan än så. Tränar dessutom 6 dagar i veckan.. Det är VÄLDIGT individuellt och jag tror varje människa känner sitt hår bäst. Så sluta med pekpinnarna.

      En gång i veckan funkar inte för alla. Mitt hår mår skit av att tvättas en gång i veckan, försökt såå länge att vänja håret.
      3-4 gånger i veckan och mitt hår glänser och är så lent!

    Inget konstigt att ta med sig sina egna produkter. Jag som har afro måste också göra det. Dessutom måste man få hustla. Det är så tragiskt att säga det MEN det ÄR bara i Sverige man inte får göra det.
    Man ska sitta fint i båten. Det är väl lika fräckt isåfall när kollegor kommer med sina barns kakor som de säljer åt klassen och indirekt försöker tvinga på en att köpa. Sen kan man inte räkna ut hur dyrt ett shampoo SKULLE va om man duschade oftare (för en själv)?

      Jämföra äpplen med päron?

      Det där med kakor/strumpor osv. Barnen ska sälja men det läggs ut på facebook och i personalrum? Tycker det är sjukt märkligt, borde inte få gå till så.

        Jag älskar när folk lägger sånt i lunchrummet ! Du måste ju verkligen inte köpa.

          Man måste inte, 100% sanning. Men de vet vem som köpt och vem som inte köpt ?

      Nu svamlar du Fambam.

        Vad är skillnad? Hon tar med eget märke till frisör och blir anklagad för att vara fräck och kanske tom tvinga på frisören att köpa in hennes produkter?

    Vem får inte ett drömsvall oavsett produkter och hår hos frissan? ?

      Jag hatar att vara nyklippt och fixad från frisören. Det första jag gör när jag kommer hem är att duscha håret så att det blir ”mitt” igen.

        Haha ja samma här!

    Asså denna Kenza bro
    Litar inte alls på henne

    Nej skulle aldrig falla mig in att ta med schampo ect nog dyrt ändå ?

    Tycker det är mer skrattretande när kenza påstår att hon får sååå mycket volym av hennes schampo men man ser att hon fönat håret. Det är klart att håret har mycket volym efter det

      Jag var till frisören igår och hade mycket volym efter att ha fönat och lockat håret, inget the every schampoo användes ?

    Det enda som stör mig är att när de hävdar att schampot ger volym så leker de massor med håret, kastar det från sida till sida (extrem sidbena). Alla får nog illusionen av volym i håret när man gör så. Man vill ju hellre se hur det ser ut när de faktiskt har håret i den benan de brukar.

      Eller när hon la ut en video på hur hon fönade håret. Då blir det ju sjuk volym för alla, oavsett schampo

    Medans andra influensers lägger ner pengar på att fota produkter, boka fina hotell badrum för att uppdatera bilderna på deras instagram, marknadsföra etc (exempelvis Therese är så duktig och noggrann med sånt) så åker Kenza till frissan och passar på att utnyttja deras arbetsplats. Hahaha har alltid vetat om att hon är snål men detta var ny nivå. De vill inte lägga en krona på marknadsföring, deras utskick innan släpp var väl att hon själv åkte runt i mjukisbyxor och lämnade en påse med deras hårprodukter till olika influensers. Medans andra kontakter ett företag som gör allt proffsigt åt de

    Jag funderade på att ta med egna produkter till min frisör. Hon klipper bra men de Kerastase produkter de använder luktar så extremt mycket. Sist jag var där använde hon en hårolja och hur mycket jag än tvättade håret gick doften inte ur. Jag tvättade håret med YES!!! Och ändå så satt lukten i. Det tog en vecka innan det slutade lukta.

      Jag brukar säga att jag inte tål parfymer (har eksem i hårbotten). Har de inget parfymfritt så får de styla utan produkter.

    Varför hamnar min kommentar om hårvård i mod? Det är så jäkla irriterande med den här usla plattformen….

      Samma här, det är inte kul när man försöker va med i diskussionen men så hamnar kommentaren i modd utan anledning och släpps fram flera timmar senare när nya inlägg kommit upp

      Samma här. Var och varannan kommentar i modd.

      Samma här senaste tiden ??‍♀️

      En kommentar hamnade i mod för mig, men den var godkänd några minuter senare. Är det en riktig människa som går igenom dom eller hur funkar det?
      Dessutom brukar jag kryssa i att få mailsvar på kommentarer men får aldrig nåt mail.

        Det är jag som manuellt godkänner alla kommentarer som fastnar.
        Jag har stängt av funktionen om att kunna få mailsvar, eftersom funktionen innebär att du får ett mail varje gång det publiceras en ny kommentar under inlägget, inte bara om någon svarar på din.
        🙂

          Jaha, då förstår jag. Då behöver jag inte bry mig om att kryssa i mer. Tack för svar ?

    Vår signaturdoft Douce tar oss genom en komplex resa från Zanzibars kryddträdgårdar till sluttningarna av de majestätiska alperna i södra Frankrike…..

    Herre jösses, här togs det i från tårna när det gäller att beskruva doften av ett schampo.

      Så löjligt, när det bara kunde kläckt ur sig ”Tallbarr” direkt ?

      KOMPLEX RESA!! Jag dör ?? bajsnödig fick en ny definition.

        ”Komplex resa” får mig att tänka på Molimentis krälande slingan ?

    Å Guccin är som vanligt med på bild, bara lite sådär slarvigt i bakgrunden?
    Men på riktigt, att de flesta ”stora” flunsor fortfarande visar upp sina väskor inträngda på frukost-/lunch-/middagsbord, på toaletter osv är rent pinsamt. De flesta äger en äkta Gucci/LV/Prada/DIOR-osv-väska numera så man behöver inte bevisa att man äger x antal av dessa vackra attiraljer. Ok men man behöver iaf inte klämma in dom på olika bord där man vet att man normalt inte placerar sin väska pga ett Instagram-inlägg. O nej jag är inte missunnsam, jag är jävligt nöjd med min Dior-kopia från HM för 299 riksdaler.

    O Kenza, du får nog redigera inlägget här, GUCCI-märket syns inte, det är ju lite synd för det är bara vi som vet som vet då ju. A du fattar

      Jag förstår att du har svårt att se Gucci-loggan med tanke på att väskan kommer från Anine Bing.

        :-))))

        ???

        Är jag blind eller är jag den enda som inte hittar väskan på Kenzas insta? Haha.

    Det är ett vanligt volymschampo liksom. Hur revolutionerande är det egentligen? Låter som hon har uppfunnit hjulet eller ngt.

    Såg tidigare videon på theeverys instagram där kenza använder bla schampot, hon tar en otroligt stor klick! Känns verkligen som att det blir extremt dyrt i längden om det krävs sån mängd

      haha ja och sämre för miljön. Men miljön har väl aldrig varit K’s bästa sida. Beställde en klänning från ivyrevel när det fanns och fick utslag över hela kroppen, plagget var svart och det stank av färg. Aldrig upplevt så dålig kvalitet på något plagg och jag har allt från hm till dyrare märkesplagg. E rätt glad att bolaget dukade under, varför inte satsa på hållbarhet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.