Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre

429 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har en fråga till alla er som har erfarenhet av att träna på gym på morgonen innan ni pendlar till jobbet.

    Hur sköter ni den logistiken? Vad packar man med sig i väskan? Hur gör ni med blöt handduk efter dusch? Om ni äter frukost efteråt, gör ni det på jobbet då? Haha så många frågor men skulle bli så tacksam om ni delade med er av tips/hacks, etc ?

      Åker till gymmet i träningskläder, packar ner jobbkläder i väskan. Efteråt packar jag ner de svettiga kläderna i väskan tillsammans med handduk. Tvättar den när jag kommer hem så gör inget om den är lite blöt. Äter frukost på jobbet . Har dator etc i separat jobbväska.

      Jag packar min väska kvällen innan. I den finns schampoo, balsam, kläder osv.
      Sen låter jag handduken vara kvar i väskan tills jag kommer hem. Då hänger jag upp den 🙂

      Jag har en stor frp kvarg på kontoret som jag tar av efter träningen. (Dricker en proteinshake innan träningen)

      Jag har nära till gymmet så kör bil, är där vid ca 06:45 tränar en timme åker hem byter om och är på jobbet vid 09. Tycker dock det är olyxkigt då jag egentligen vill ha typ två timmar för mig själv innan jobbet, men helt klart värt att köra ca två dagar i veckan. Övriga dagar tränar jag på kvällen ?

      Sättet på mig träningskläder hemma. Har packat väskan kvällen innan. Låter träningskläder och handduken ligga kvar i väskan och hänger upp när jag kommer hem.
      Äter frukost när jag kommer till jobbet. Kokar ägg kvällen innan och har ett havregrynspaket på jobbet. Så gör gröt i micron och äter 2 ägg till. Är jag riktigt hungrig efter träningen äter jag ett av äggen när jag byter om.

      Som de andra drar jag på mig träningskläder direkt på morgonen, äter en banan och åker sen till gymmet. Packar fram till väskan kvällen innan med jobbkläder, necessär, dator osv. Frukost brukar jag köpa med mig efter träningen och sen äta på jobbet. Har stort eget rum på jobbet så efter träningen hänger jag upp handduken på en krok bakom dörren.
      Tycker det känns som jag ”sparar” massa tid med att träna på morgonen jämfört med kväll speciellt om jag ändå skulle tvätta håret på morgonen. Meeeen är verkligen ingen morgonmänniska. :/
      På jobbet har jag också en extra handduk, deo, parfym och lite sånt ifall jag skulle ha glömt det.

      Tar mig max 5 minuter att gå till gymmet, så promenerar dit runt 06.45, tränar en timme och promenerar hem för att duscha/fixa mig. Sedan åker jag till jobbet och är där till 9. Äter frukost på jobbet. ?

      Utöver alla bra tips andra skrivit kör jag även med :

      * Mikrofiberhandduk. Torkar fort hängandes på kontorsstolen (under en timme).

      * Torkad frukt & nötter till frulle (evt nedblandat i micrad havregrynsgröt) : Mkt näring och energi i litet format. Lätt att alltid ha liggandes i väskan/på kontoret.

      Lycka till ?

      Hur gör ni iordning er efter gymmet? Om jag ska tvätta och fixa mitt hår så att jag ser representabel ut tar bara det 45 minuter liksom..

        Oj ? Gör du det varje dag, innan du går till jobbet?

          Nej såklart inte. Om jag inte tränar behöver jag inte tvätta håret pga blir inte svettig där när jag sover.

            Jaha. Jag tränar varje dag och tvättar ändå bara håret en gång i veckan. Funkar fint ?

        Inte alls. Duschar jag så åker jag till jobbet med halvblött hår alt fönar det torrt på gymmet om jag ids. Har jag inte blivit överdrivet svettig så har jag bara håret uppsatt resten av dagen. Lägger deo och lite parfym på gymmet sen är jag klar.

      Tar på mig träningskläder på morgonen, går och lämnar barnet på skolan, tar en springtur till gymmet, tränar 45 minuter, duschar och fixar mig där och sen vidare till jobb 🙂 Förbereder ”over night oat” kvällen innan som jag äter på jobbet innan jag öppnar (jobbar i butik). Sen hänger jag upp handduken på jobbet. Så smidigt och en skön rutin. Duschar dock inte håret. Det hade jag aldrig hunnit ?

      Mitt gym står med handdukar, schampoo och balsam. De svettigaste kläderna hänger jag upp lite sporadiskt en stund på mitt kontor. Köper med kaffe och macka och äter på jobbet.
      Angående tiden att göra sig i ordning efteråt, som nån skrev borde ta tid, så gör jag inte alls i ordning mig innan utan lägger den tiden mellan gym och jobb ist.

    Väldigt läsvärd artikel! Tankar?

    ”Jag vänder mig till dem av er kvinnor som säger att ni inte orkar sätta er in i saker, undviker att läsa och titta på nyheter för att det får er att må för dåligt. Ni som säger er vara så känsliga att ni använder det som ursäkt för att inte följa med i vad som händer i världen, överhuvudtaget.

    Det duger inte. Det är dags att använda ögonen för det de är till för, tvätta bort smink och fransserum och gud vet vad – och se, titta. För att vi måste.”

    https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/hur-kan-vuxna-kvinnor-vara-lika-ovetande-som-barn/

      Håller med om ansvaret att va åtminstone lite insatt. Ha ngn sorts övergripande koll.
      Däremot håller jag inte med om analysen.
      Tror inte att det handlar om att kvinnor hellre läser om smink och pryder världen.
      Men att det på riktigt handlar om att folk är kassa på att hantera jobbiga känslor. Och det borde ju läras ut och arbetas med på ett annat sätt i skola. Nyheter borde va en självklar del av undervisningen på ett heeeelt annat sätt.
      Vi måste lära våra barn att intressera sig för och att hantera nyheter.

      Jag håller med Jennifer till 100%. Svenska överprivilegierade kvinnor vars största problem hittills har varit manspreading på tunnelbanan, självklart orkar de inte läsa och se nyheterna om ett riktigt krig nära oss. Deras män får se nyheterna åt dem och uppdatera om något viktigt händer, annars kan de fortsätta fundera på nyansen av beige för de nya stolarna till uteplatsen.

        ?

      Är lika ointresserad av smink och franserum som jag är av att följa mediernas cirkusshow

      Läser inte nyheterna = ytlig? Haha.. Vilken otrolig snedträff. Så mycket energi som vissa här lägger på att förfasas över att ”andra inte följer nyheterna”.. det om något är privilegiat. Sånt otroligt icke-problem.

        Skulle tvärtom säga att det är ett rätt stort problem att såpass många anser sig vara för känsliga för att följa nyheter.

          Varför är det ett stort problem?

            Om du inte förstår det, då är det verkligen ett ännu större problem.

    Hur känns det att ha små, icke-hängiga bröst? Seriöst, lyckos er som inte behöver bh.

      Underbart, på den tiden jag hade det. De kom när jag slutade hårdträna?

      Väldigt härligt!

      Väldigt skönt tbh, aldrig ivägen eller så, men kan ibland sakna det där större ”feminina”.

      Nu är mina brön lite strutiga så har nästan alltid bh ändå. Men med tajta tröjor kör jag utan, men känns ändå obekvämt när man ser bröstvårtan igenom? Hur blir man bekväm med det??

        Nipplecovers! Om jag hade små då hade jag aldrig aldrig ens ägt en bh. Har tyvärr stora och hängiga.

          Får aldrig sånt att sitta bra, när dom blir styva så syns det ändå?

      Det positiva: Dem ”hänger inte”, man slipper BH om man känner för det, man kan ha vissa kläder som inte ser lika bra ut med större bröst, kan sova på mage utan problem

      Det negativa: Jag känner mig ibland osexig/okvinnlig då bröst enligt mig är väldigt snyggt, kan tycka det är väldigt jobbigt att ta av mig naken framför någon, vissa kläder ser inte lika bra ut med mindre bröst

      Mvh storlek 75A

        Läser det ofta ”känner mig okvinnnlig” och jag har själv stora bröst och känner mest att jag är klumpig och ser ut som en tant pga hänget. När jag har bh så får jag en bra klyfta men jag känner mest att den är fejk för så fort jag tar av bhn då hänger allt och nää, jag känner mig inte kvinnlig alls.

        Hade tagit små bröst över stora hängiga.

        Bäst vore ju medel och perfekta men tonåren är sedan länge ett minne blott.

        Var glad för det du har, är 60 och är superstolt över mina små rara. De är inte ens hängiga trots att jag har stl 75 B.

        Åh, jag skulle så gärna ha små söta 75A-bröst. Har 75D så inga jättemeloner så men tillräckligt stora för att inte kunna ha några plagg med knappar (blir glipa över brösten och hjälper ej att gå upp en storlek då plagget blir som ett tält), alltid känna mig utstirrad i urringning, t-shirts med tryck ser bara konstigt ut och bhn syns alltid på sidan när jag har linnen för de flesta plagg är inte sydda för större än B-kupa. Har nog aldrig känt mig mer feminin heller för de hänger mest bara där och är till besvär.

      Har aldrig fattat vad som är jobbigt med bh. Känner absolut ingenting av min bh, kan tom sova med bh på natten ibland. Har fasta bröst men skulle aldrig gå utan bh, då syns ju bröstvårtorna?

        Håller med! Bh var obekvämt första veckan jag började använda bh, men såhär 20 år senare är den som en del av kroppen ⊙⊙

        Och vad gör det, att bröstvårtorna syns?

          Det är fult

            Allt är väl fult och vackert i någons ögon. Men ändå, det är bara bröstvårtor. Alla har dom. Kan varken tycka de är fula eller vackra. De är bara där.

              Alla har övhål också men det betyder inte att andra vill se dem.

                Alla har rövhål också men det betyder inte att andra vill se dem

                Hahahah det där var lite kul ?

                  Och sant.

                Haha visste att just den kommentarer skulle komma. Nu går ju inte hälften av befolkningen (män) och visar sina rövhål heller. Men tydligen kan män visa sina bröstvårtor men åh nej kvinnor vi ska skyla oss.

                Jaha mitt andra svar hamnade i modd. Men visste fan att just den kommentaren skulle komma. Ammar kvinnor offentligt jämförs det med att skita om man påstår att amning är naturligt. Men du jämför alltså kvinnors bröstvårtor med rövhål? Mannen får alltså visa sina bröstvårtor men kvinnor ska skyla sina? Trevlig kvinnosyn! Om du sen verkligen blir lika upprörd över att se en kvinnas bröstvårtor skymta under en tröja som att se någon flasha sitt rövhål på gatan behöver du nog söka hjälp i terapi för det låter rätt jobbigt.

                Lika relevant och intelligent som ”bajsa är också naturligt ” som kommer i varenda amningsdebatt. Och förutsägbart.

          Tycker det känns lite intimt. Hade inte velat att min chef såg mina nipples genom min tröja.

        Gör dom det på killar? Dom har ju också bröstvårtor, men ingen bh. Kan inte minnas att jag någonsin reagerat på någons bröstvårtor, varken som chef eller anställd.

      Jag har små och ganska högt sittande bröst. De var större förut men jag har åldrats och gått ner i vikt. Skulle aldrig gå utan bh ändå! Bh är väl inget problem? Alla som säger att det är obekvämt har nog valt för liten storlek. Jag känner inte att jag har bh.

        Jag har t o m gått och fått min bh storlek mätt i underklädesbutik, så är säker på min storlek. Men tycker fasen det är skönt att slippa bh ändå.

          Dom storlekar man får när personalen mäter en är ganska små. Tanken är att det ska sitta hårt för när man slitit på bh-n ska den fortfarande behålla sin funktion av att sitta på plats. Om du är 75 runt om så får du 70, för att bh-n sen ska vara typ 75.

          Själv tyckte jag inte dessa storlekar var något problem när jag var helt fettlös. Nu har jag blivit tio kg mjukare och står varken ut med bh trosor eller jeans. Känns som att hårt tryck av tyg är mer acceptabelt mot en hård kroppsdel medan tryck mot en mjuk del är väldigt irriterande och skavigt.

            Håller med om kroppsstorlek! Har i takt med viktuppgång börjat ta av mig underkläder så ofta jag kan ?

            Tyckte jag fick bra hjälp. Bh sitter absolut skönt. Men tycker ändå det är skönare utan.

        När jag var gravid var det obekvämt vad jag än hade för bh. Som icke gravid märker jag inte ens att jag har bh på mig. Med hängiga bröst blir det alltid obekvämt säger mina väninnor dock. Alltid ngn skinnkorv som liksom inte är skön.

      Himla bekvämt måste jag säga! Fast det vore kul att kunna ha en sexig urringning med en snygg klyfta ibland. Jag kan önska att jag åtminstone fått uppleva hur det är, men det kommer aldrig ske.

        Det är överskattat. Fula, gubbiga, sliskiga, cringiga, töntiga…ja alla glor. Inte bara de snygga. Du överlever utan deras ”diskreta” blickar.

          Haha ja detta är typiskt oss tjejer. Klär upp oss med urringning för att de snygga männen ska kolla. Sedan tittar de ointressanta männen istället! Man blir ju jättekränkt ???

            Haha, ja! Fattar inte hur gabposs orkar med alla blickar.

              Blev lite full i skratt häromdagen när hon la upp länk till någon bh och skrev ”om jag vill framhäva brösten lite extra” Tänkte, herregud gör hon inte alltid det? ?(Obs inget fel med det så länge hon trivs)

        Är kvinna och tycker det är otroligt fult när man visar för mycket. Framför allt de som har stora bröst. Kan tycka en snygg urringning på en kvinna som inte har så stora bröst är mycket snyggare än tvärtom. Stora bröst syns ju liksom ändå, behövs ju ingen urringning till det.

          Har du funderat på varför du känner så? Det låter som ett inlärt beteende om du frågar mig. Rädd när det blir för mycket kvinna eller?

            Inte alls rädd när det blir för mycket kvinna. Ser väldigt kvinnlig ut själv men tycker det är vackert när man ser formen men inte brösten. Lämnar lite åt fantasin om man säger så. Väldigt nöjd med mina(80 B), sitter där de ska. Tänk dig själv att en man skulle visa för mycket av en annan vara. Det är väl samma där. Kul att lämna lite åt fantasin?

          Tycker också det är fult. Hela kvinnokroppen är ful. Tackar gudarna för att jag inte tänder på kvinnor och deras kroppar.
          Var själv som snyggast när jag var platt och utan former.

          Jag vet ju att det är på det här sättet men det är så himla tråkigt att läsa. Jag kan knappt ha ett vanligt linne utan att mitt inlärda beteende tycker att det ser vulgärt ut pga stora bröst. Så ja, jag blir inte förvånad att fler lärt sig det men jag blir rätt besviken över att man är så taskig att man sitter och skriver ut det och på så vis befäster det.

      Jag älskar att ha små bröst (b-kupa)! Tog mig några år att bli bekväm med att ha små bröst pga idioter under mellanstadietiden, men nu älskar jag mina bröst och skulle aldrig vilja ha större. Tycker att det är så skönt att inte behöva ha bh, det flesta klädesplagg ser snygga ut på, och det är bara bekvämt överlag, inga ryggproblem, kan springa, sova på mage.

      Harde faktiskt tom D-kupa under 2020, då jag bar runt på nästan 10 extra covid-kilon i allt ? Gick utmärkt att vara BH-fri även då ?

        Så klart går det utmärkt att vara BHlös vid vilken bröststorlek som helst, men det är ju inte snyggt.

          Jo då. Snyggt är det ? Beror nog mer på att välja kläder som passar ens bröst, än att klämma in vilka bröst som helst i vilken outfit som helst (som man ju kan med bh för den stuvar ju om brösten enligt bh:ns form). Gäller ju övriga kroppen också förstås ?

      Efter att ha ammat barn i totalt två år var mina bröst fortfarande små och fasta, men jag kände mig alltid okvinnlig. Jag gjorde en förstoring för ca ett år sedan och nu älskar jag dom och saknar inte de små jag hade.

    Tops på grupper att följa på reddit?

      beror väl på intressen? Jag följer grupper som rör mina hobbys. Det finns ju något för alla.

      Som anonym sa ovan så finns det ju massor beroende på dina hobbies/intressen. Vill du bara ha saker att scrolla igenom:
      Sweatypalms, mademesmile, unexpected, choosingbeggers, amitheasshole, animalsbeingderps, fridge detective. Stora subs så du har säker sett dom ändå men ?‍♀️

        Följer några av dem, tack för tipset. Det är den typ av grupper jag är ute efter, typ allmänna. Skulle ha sagt det.

    När förstod du att du var utbränd? Vad fick dig att söka för det?

      Det var egentligen först när jag försökte förställa mig hur jag hade mått ifall läkaren sjukskrev mig från och med kommande dag. Direkt började jag gråta av lättnad, det var som en stor sten som släppte. Bara känslan över att jag skulle slippa gå och jobba när jag inte ens orkar ta mig upp knappt och känner mig helt slut mentalt. Då insåg jag att jag behövde prata med en läkare omgående. Fick ta mig till akuten och träffa en jättebra läkare som kunde sätta sig in i min journal och sjukskriva mig 5-6 veckor. Hade inte överlevt hösten annars! Hoppas du får det bra, hur du än gör. ❤️

        Började nästan gråta av ditt svar för det är lite så jag känner. Det har kommit krypande, men först i tisdags när jag kom till jobbet och folk kommenterade ”idag är du trött” kände jag att ja, det är jag och jag kände inte igen mig själv. Var så tom i huvudet och jag kunde inte vända mig om för att börja jobba. Var så trött att jag en stund kände att nu gråter jag snart. Gjorde inte det, men framförallt under morgonen när jag tänkte på det insåg jag att jag kanske är det, eller på väg att bli, och det var en så skön känsla att på något sätt börja erkänna det för mig själv.

        Dock har jag väldigt dålig erfarenhet av läkare och träffat två stycken som bemött mig jättedåligt, och då har jag ändå haft problem som synts men båda i princip viftade bort mina problem och jag vill inte vara med om det igen så jag drar mig.

        Nu fick du ett långt svar…det ligger uppenbarligen precis under ytan just nu.

        Mår du bra/bättre nu?

          Jag förstår dig och känner verkligen igen det oerhört mycket själv! Det låter som att du går igenom en otroligt tuff period, och en sjukskrivning skulle nog vara väldigt passande nu så att du får en chans att andas lite. En sjukskrivning är dock inte en tidsbestämd ledighet där du ’bör bli bra’ innan sjukskrivningen går ut, så kom ihåg det, att du kan alltid förlänga det om du behöver. ❤️ Gör så att du sjukar dig till kommande arbetsdag, och så ringer du din vårdcentral och förklarar läget. Så får du träffa en läkare där så snart som möjligt för vidare hjälp. Tyvärr har jag också (precis som du) träffat totalt stolpskott till läkare, men be om någon du inte haft längre. Krisar det så har du akutvården, du är alltid välkommen dit. Idag mår jag lite bättre men valde att gå ner i tid på jobbet. Så jag jobbar inte heltid längre och kommer nog aldrig återgå till det igen även fast det innebär mer pressar ekonomi. Det känns inte värt det typ…

          Andas in och andas ut, orkar jag så orkar du. ❤️

      När jag en dag satt på bussen hem, och tanken på att gå sista vägen hem gjorde att jag började gråta och bara satt på busshållplatsen okapabel att ta mig hem. Tanken på att sedan få på barnen ytterkläder på morgonen därpå fick mig att börja gråta igen och sen tog det en timme att gå 1 km hem. Fick hjälp och efter 2 år mår jag bättre, men märker fortfarande av sviterna av det typ.

        Vad intressant att det kan vara så olika saker som får folk att inse det hela. Även om det verkar ha en gemensam nämnare: att kroppen inte funkar, typ. Blir man någonsin helt återställd? 2 år är ändå lång tid.

          Jag var sjukskriven på 100% i 3,5 månad och sen trappade jag upp till 100 igen inom ett år från första sjukdagen. Men sen är det mycket annat som tar tid att bli frisk från, och att acceptera att det ju inte är önskvärt ”att bli som förut” för då lär man bli sjuk igen liksom.

      Fick en panikattack som varade 10 timmar. Skrek-grät i timme efter timme. Mår mycket bättre idag ?

        Det där lät väldigt obehagligt. Hade du sett några varningstecken innan eller var det helt från ingenstans?

          Oj. Är det utmattning? Jag tänkte mer att det är stress och körde på efter en kort sjukskrivning ändå. Kanske förklarar hur man mår? Eller är man inte utmattad om man funkar även om ångest osv är där?

          Ja det var jätteläskigt. Jag hade ju sett supertydliga tecken som jag valde att försöka glömma genom att köra på ännu hårdare… Skulle aldrig göra så idag.

      När jag legat hemma i fyra dagar med ”begynnande förkylning” utan att bli varken sjukare eller friskare. Den femte dagen gick jag till jobbet och så fort jag klev in på arbetsrummet började gråta. Satt sedan och grät på toaletten resten av dagen, grät hela helgen och på måndagen ringde jag till företagshälsovården och bara grät i telefonen. Blev sjukskriven samma dag med orden ”räkna med att du kommer vara hemma i flera månader”.

        Bara veckan innan hade jag fikat med en väninna och berättar hur nöjd jag var med min arbetssituation med spännande uppdrag osv. Var alltså ganska mycket av en överraskning att min kropp var helt slutkörd. Jag märkte det inte förrän kraschen var ett faktum.

          Exakt samma för mig! Satt samma dag som jag blev sjukskriven och kaxigt sa ”jag är inte en sån som blir utbränd, känner mig själv alldeles för bra”. HAHA

            ??? I know the feeling.
            Jag har träffat en gravt utmattad person som inte ens fattade att hen var sjuk trots att två gånger föll ihop på jobbet så att de fick ringa efter ambulans…

      Min kropp och hjärna sa ifrån. Jag kunde inte gå mer än en kilometer med min hund på promenad. Kändes som att jag hade sprungit en mil. Jag studerade på högskola och en dag hade jag bara glömt bort allt jag hade gjort. I en uppgift som skulle redovisas visste jag inte vad jag hade skrivit och kunde inte ens läsa texten. Jag hamnade i akutfasen och då kan man i princip inte göra någonting. Så om du mår dåligt, vänta inte för länge! Ingen kommer tacka dig i slutändan, du har bara en kropp! Ta hand om dig själv så gott det går och försök lyssna på signalerna! ❤️

        Vet inte om det bara är inbillning…jag kanske bara är trött…
        Nädå, det känns kanske mer och mer som att det är något mer än bara trötthet. För den här tröttheten går inte över. Men jag är också rädd för vad alla ska tycka och tänka, hur kommer folk att prata om mig? Jag jobbar på bemanningsföretag, bara det en stor stress och bidrar garanterat till att jag börjar inse att jag mår som jag gör.

        Hur har det gått för dig? Är du tillbaka på banan?❤

          Det är så himla lätt att vifta bort sina egna upplevelser och tänka på vad alla andra ska tycka. Men som du säger, en trötthet som inte går över är ju inte bra! Kanske du kan börja med att sjuka dig en vecka och se om återhämtningen av det hjälper? Räcker inte en veckas vila så behöver du garanterat prata med en läkare! Jag har svårt att tro att andra kommer vara annorlunda mot dig. Min erfarenhet är i alla fall att om man är öppen med sitt mående så tycker andra att det är modigt och starkt.
          Jag mår bra, det tog ungefär ett halvår för mig att bli bättre. Men är fortfarande väldigt känslig för stress. Försöker tänka mig för så att jag inte hamnar där igen.

      När jag började gråta på jobbet för jag skulle kopiera upp papper.
      Tårarna gick inte att hålla tillbaka och jag slutade aldrig gråta. En lördag på kontoret och jag jobbade varje dag mån-sön 07-sent (ibland 23, ibland 21).
      Sen när jag la ihop alla tecken så som att jag aldrig kunde sova, eller hade så svårt att äta så förstod jag att jag är utbränd.
      Ingen ork till något. Skrattade otrolig lite och blev så extremt otrevlig mot min omgivning. Kände inte igen mig själv.
      Usch än idag jobbigt att prata om fast jag mår miljoner gånger bättre. Kan bli tårögd när jag pratar om det för jag mådde så dåligt. Detta var 2018.

      Tacksam på ett sätt idag ändå. Fått mig att förstå att pengar är inte värt ett skit om du mår skit. Förstår också att jobbet är inte allt. För mig kom det något gott ur det ändå. Hittade mig själv tillslut och vet nu vad jag vill göra med livet❤️

      Ta hand om dig, finns inget som är viktigare än din egna hälsa!!

      När jag stod i hallen påklädd för att åka till jobbet och bara grät och grät.

      Som utbränd är det svårt att bli sjukskriven, jag måste ringa med några veckors mellanrum och be om längre sjukskrivning. Läkarna är hemska och tycker jag ska rycka upp mig trots att jag ska börja träffa psykolog.

      Jag tog mig helt enkelt inte upp ur sängen en morgon. Var otroligt matt, blev yr när jag satte mig upp. Hade hjärtklappning vid minsta rörelse, tryck över bröstet och en enorm olustkänsla i hela kroppen. Trodde att det var pga migrän dagen innan men insåg rätt snart därefter att det var lite värre än så. Fick kontakt med företagshälsovården (stort tips om du är anställd) som hjälpte mig resten av vägen. Slutade med fem månaders sjukskrivning på heltid med frekvent KBT, sen tre månaders arbetsträning och sen några år då jag på eget bevåg arbetade deltid.

        Jobbar på bemanningsföretag och har ingen företagshälsovård vad jag vet…

        Det låter som en väldig resa för dig i alla fall. Som att det kom plötsligt men slutade i år av kämpande. Är du tillbaka på 100% nu????

          Du kan alltid stämma av med närmsta chefen om det finns någon företagshälsovård. Annars är ju vårdcentralen också vana att sköta dessa ärenden, även om det kanske inte blir lika ”sammanhållet”.

          Det var lite mer än tio år sedan jag blev utbränd så har hunnit jobba heltid i alla fall 5 år. Det har funkat bra och jag har lärt mig när det är dags att bromsa för att inte trilla dig igen. Nu är jag dock sjuk i cancer så är åter sjukskriven, men på deltid. Jag kan applicera mycket av det jag lärde mig under utmattningen nu, när det kommer till förhållningssätt till svåra saker.

          Lycka till med allt! Det går att komma tillbaka men det måste få ta tid!!

      Hade tänkt svara alla var för sig, men jag orkade inte det igår. Det var som att jag kom ännu mer till insikt av att läsa era svar och ju mer jag slappnade av i tanken på att jag nog inte är som jag ska vara desto tröttare blev jag.

      Så jag svarar er gemensamt istället och tackar så mycket för alla svar!❤ jag hoppas vi alla kan få må bra igen, eller fortsätta må bra för de som tagit sig ur det.

      Jag dras ju fortfarande mellan att bita ihop och att försöka kontakta vc, helst skulle jag vilja bolla med mina föräldrar men jag är inte den som pratar utan håller allt inom mig (förmodligen en bidragande orsak till att jag mår som jag gör). Min mamma är dessutom delvis sjukskriven för utbrändhet för tillfället och det känns som att de ska tro att jag gått och känt efter ”för mycket”…

      Tack igen för alla svar, jag var så rädd för att få helt dumförklarande svar, men jag fick fina och bra. Så tack! Och ta hand om er❤

    Intressant att Kim Kardashians anställda fått ”lön” i form av rabattkoder ?

    Samtidigt säger hon:

    ”I intervjun med Variety slog Kim Kardashian även fast att ”ingen vill jobba nu för tiden” och att man bör omge sig med människor som har höga ambitioner.”

    Hennes egna framgång bygger dock på exploatering av andra personer samt läckt p*rrfilm? Alltså Ännu en person som hävdar att alla som är rika är det pga ”slitit hårt”. När ska de inse vad privilegier är för något?

    https://www.svd.se/jobbade-for-kardashian–fick-inte-betalt

      Just Kim har ju ändå jobbat hårt. Etiskt? Nej. Hederligt? Nej. Ärligt? Nej. Men hårt.
      Hur många lyckas blir ”Kim K” efter en läckt p-rulle? Väldigt få.
      Hon var lite känd och ganska rik men att ta säg $2 miljoner och omvandla dem till $1,8 Miljarder kräver hårt arbete.
      Hur många porrskpdisar/affärsmänniskor/rika känner du som kan ta sin lön på 100,000 kr och omvandla pengarna till 10,000,000?

      Tycker inte om henne men jo, hon har jobbat.

        Klart hon har jobbat men att påstå att ”ingen vill jobba nu för tiden” är ju sjukt verklighetsfrånvänt?

        Folk har liksom 2 jobb i USA och sliter mer än vad hon gör – men de kommer ändå ALDRIG bli rika.

        Det borde hon ju förstå eftersom hon själv ger rabattkoder (!!) till sina anställda istället för en skälig lön?

          Nej, du får läsa om. Hon sa inte att ”ingen vill jobba”. Läs artikeln. Hon pratar om de som inte har jobb men ändå vill nå framgång på något magiskt vis. Hon nämner inte folk som sliter/har jobb redan.

            Läs artikeln själv. Hennes uttalande bemöttes väldigt bra av föredetta anställda Jessica DeFino (vars lö n från Kim K inte ens räckte till hyra och leverne, hon fick heller inte betalt för övertid samt förbjuden att ta ett till jobb) och hennes kommentar säger egentligen allt:

            ”Jag hoppas att jag med min historia kan uppmärksamma problemen på den amer ikanska arbetsmarknaden. Varför är inte den genomsnittliga amerikanens in komst tillräcklig för att tillgodose de grundläggande behoven? Varför har lönerna stått stilla i flera år, samtidigt som levnadskostnaderna har ökat? Varför ökar förmögenhetsgapet?” skriver hon och fortsätter:

            ”Dessa är systemiska problem som inte kommer att lösas genom ’hårt arbete’ av någon enskild individ.””

            Läs själv. Det är ett direktcitat från Kim.

              De hon pratar om är ju kvinnor or som vill bli rika, inre kvinnor som vill överleva. Vill man bli rik då får man jobba hårt. Rikedom kommer inte bara sådär.
              Man får ju ändå försöka förstå kontexten.
              Lärare, servitriser, läkare osv jobbar. De behöver inte ”get their asses upp”. De som vill bli rika men inte är villiga att inse hur svårt det är att ta sig till tippen, de kritiserar hon. Framförallt folk som vill bli som henne.

                Klart det är svårt/omöjligt när man inte får betalt för övertid, blir förbjuden att ta ett extrajobb samt får betalt i rabattkoder?

                  Precis, det är svårt. Det är ju det hon säger. Man får kämpa dubbelt så mycket men ändå finns inga garantier. Hon är en del av problemet men hon ljuger inte om det. Hon är tydligt med att ”Ja, det är svårt, dy får kämpa”. Typ ”sluta gråt, ryck upp dig och ge inte upp”. Hon säger inte ”alla borde få bättre löner”.

                    Riktigt pissig attityd. Mångmiljardär men kan inte ens betala sina anställda så att de har råd med hyran, och sen menar att de ska kämpa hårdare?

                    Man ska inte behöva kämpa och slita för att ha råd med hyra och leverne.

                      Håller med dig. Skulle kött kunna sno deras pengar och ge bort dem till organisationer som bygger skolor, brunnar osv.

            Fast det sa hon: ”I have the best advice for women in business: Get your f**king a** up and work,” she said. ”It seems like nobody wants to work these days.”.

            Hon riktade sig till kvinnor i business inte arbetslösa kvinnor?

              Ja, men vilken business?
              En kvinna som jobbar på Statbucks är ju inte ”a woman in business who dosent want to work” hon jobbar ju.

              Nyckelordet är ”get your ass upp and work”. Folk som sliter jobbar ju.

                Uppenbarligen inte sociala media businessen för hur ska man kunna nå framgång med rabattkoder? ?

                  Nakenhet, p-rulle , klä sig i minimala kläder osv. Man får väl följa henne.

                Som hennes föredetta anställda säger:

                ”Om enorm rikedom verkligen är en produkt av hårt arbete som Kardashian hävdar, måste det avse det hårda arbetet från de anställda på lägre nivå som kämpar för att få pengarna att gå ihop medan deras arbetsgivare skördar frukterna”, skriver Jessica DeFino i ett mail till SvD.

                  Hon sa aldrig ”bara hårt arbete”. Självklart krävs kontakter, bra businesstänk, ett nätverk av ekonomiska genier, skinn på näsan, bra stöd, tur, en trasig moralisk kompass.
                  Men även hårt arbete.

                    Självklart, men kritiken gäller ju hennes totalt tondöva uttalande ihop med att hon själv inte ens betalar sina anställda.

                      Jag klandrar mest den som tar råd av Kim K i annat än hårt arbete för att skola om sig. Att hon blev advokat och klarade BARen i Kalifornien är det enda jag verkligen impats av.

                      Hon är INTE advokat. Hon är typ halvvägs genom sina juridikstudier.

    DUBBELHAKA KONSULTATION
    Halloj!
    Efter visat intresse kommer här mina erfarenheter kring min konsultation av coolsculpting för min dubbelhaka.

    Jag har verkligen inga erfarenheter av skönhetsfix. Jag har aldrig ens varit på ansiktsbehandling eller fixat naglarna. 100% nybörjare och ärligt talat ganska nervös och visste inte alls vad jag skulle förvänta mig.
    Jag var på Akademikliniken i Malmö. Trevliga lokaler, allt såg väldigt rent, fräscht och liksom hygieniskt ut. Bra början 🙂
    Först fick jag fylla i ett hälsoformulär, med frågor kring om jag tar mediciner, har någon kroniskt sjukdom, röker etc. Inget svårt, men en A4, både fram- och baksida.Sedan fick jag komma in i ett rum och träffa hudterapeuten, som även utför behandlingen. Jag fick mycket information om hur det går till, vilka risker som finns, hur det funkar osv. Jag fick även titta på de olika munstyckena som finns, hon visade maskinen ohc sånt. Det var väldigt informativt och kändes seriöst och inte stressat på något vis. Hon undersökte även hakan, provade munstycken och så.
    Jag var faktiskt lite nervös att det skulle vara så där som jag har sett på amerikanska serier, att de börjar föreslå andra behandlingar. “Ditt ansikte är inte symmetriskt, har du funderat på fillers? Du är ju över 30, du ska inte ha lite botox här i pannan?” Men det var absolut inget sådant, utan nästan lite tvärt om. Hon sa att jag är fin som jag är och att dubbelhakan är liten, men att de kan hjälpa mig om jag vill. Jag ställde en del frågor och hon hade bra svar på allt.

    Kort sagt, det var inte läskigt alls.
    Sorry för en halv roman 😛 Jag svarar så klart på frågor om någon undrar något.

      Kommer du att prova?
      Tack för uppdateringen!

        Jag tror det. Har inte bestämt mig till 100 procent än.

      Och vad svarade hon på frågan om vad som gått snett med Linda Evangelista?

        Det kallas PAH och drabbat knappt 1% av patienterna. Det är vanligast bland män som behandlas på magen.
        Henne jag pratade med har jobbat med Coolsculpting i fem år och aldrig haft en patient som drabbats.
        Det går nästan alltid att rätta till med kirurgiskt ingrepp, sa hon.

      Vad skulle ett sådant ingrepp kosta?
      Har själv en liten irriterande dubbel som jag skulle vilja ha bort..

        Cirka 4500 kronor per behandling. Det tar inte bort allt fett, utan 20-25%.
        Sa hon.

          Hur många behandlingar låsta man göra?

            En eller två är vanligast.

              Hmmm….20% av en dubbelhaka är inte mycket.

          Då är väl belkyra mer värt?

            Akademikliniken erbjuder inte belkyra pga att det tydligen gör väldigt ont och resultaten är tvivelaktiga, plus att det inte finns tillräckligt forskning.

            Jag frågade nämligen om Belkyra också, för att jämföra.
            Vad jag har googlat mig till är det dessutom dyrare.

              Intressant! Jag var på konsultation på Akademikliniken i Stockholm för belkyra och det som skrämde bort mig var ungefär det de sa till dig, att de gjorde ont och inget resultat kunde garanteras. Sa de något om cool sculpings dåliga sidor – gör det ont t.ex?

                Hon sa att det kan kännas lite när maskinen suger fast, men att man kan ta en värktablett innan om man är känslig. Området kan kännas lite ömt och svullet en stund efteråt, men hon sa att det brukar gå över redan när patienten lämnar kliniken.
                På utsida lår har det ibland hänt att patienten fått sk shark bites, dvs att man får ett märke från där munstycket har suttit. Av den anledningen gör man inte Coolsculpting på utsida lår i Malmö.

                Obs att jag bara rapar upp vad hon sa till mig, jag har noll erfarenhet eller utbildning i ämnet.

      Gud vilket tjat lm dubbelhakor på senaste. Jag får ju komplex.

        Får du det av att läsa om näsor, bröst och rumpor också? Då ska du inte läsa här inne. 🙂

      Weey jag lyckades hitta din recension? Jag skrev med dig i onsdags. Intressant att läsa din upplevelse av konsultationen 🙂 Tack för att du delade med dig! Har precis som dig varit inne på balkyra men övervägt för- och nackdelar. Lutar åt coolsculpting för min del så ska boka in en konsultation.

      Hej!
      Väldigt sent svar men du kanske läser iallafall! 🙂
      Jag har gjort det på min dubbelhaka. Jag fick använda två munstycken så dubbla priset. Mittendelen av hakan fick därför ”dubbel” kyla. Själva behandlingen kändes och i början var det lite obehagligt men gick över. För mig tog det 45 min per munstycke och jag satt och lyssnade på podd och hade det helt ok.:)
      Efteråt var jag svullen och röd samt att den kändes hård. Detta är helt normalt och kan ta typ 4 veckor el så att få bort. Men du ser ut som du har fått påssjuka så gör det inte om du planerar något speciellt närmsta 2-3 veckorna efter behandlingen.
      Jag skulle egentligen göra en omgång till men hade för lite fett för att munstycket skulle fastna-slapp betala. Jag är enormt nöjd med behandlingen, känner mig vackrare och har helt plötsligt synliga käkben. Har haft komplex för min dubbelhaka alltid då den inte gått bort trots träning och smal. Jag hade gjort om det alla dagar i veckan! 🙂

      Ärligt, så tror jag det är hon som är väldigt ombytlig.

        Yes jag tror inte heller hon är helt lätt att leva med

        Hon har ju lagt ut hur mycket hon älskar lägenheten och man ser hur mycket hon träffar familj och vänner nu jämfört med i Stockholm. Marcelo däremot, han verkar ju vara i Stockholm varje helg så tror inte det är Emilia som vill flytta denna gång..

          De kanske ska flytta till något mindre i Gävle.

      Jag hänger inte med i svängarna. Alldeles nyss så var det videos om hur bra köket blir, hur hon organiserar skafferiet och hur hon älskar deras hem ?
      De får ju såklart flytta hur mycket de vill, men jag hade garanterat kollapsat av stress.

      Känns inte vettigt att flytta sådär ofta. Måste vara stressigt med försäljningar, renoveringar, stadsbyten och samtidigt vara småbarnsförälder. Hoppas dom hittar ett varaktigt hem nu oavsett om det är tillsammans eller separata.

      Om de säljer igen så är det väl bekräftat att något inte står rätt till.

        Uttråkad brud ?

        Eller vill tjäna pengar så klart.

      Dyr månadsavgift!!

      MEN VA? Ärligt, hur ofta kan man flytta egentligen?

      Fin lägenhet! Kanske de köper och säljer för få in mer pengar till insats?

      Hoppas det är något fel, barnet har snart flyttat mer än jag gjort i hela mitt liv?

      Stackars barn känner jag. Än så länge liten men med alla dessa flyttar och en förälder som inte känns helt trygg så känns risken för en otryggt barn rätt hög.
      Trodde aldrig att jag skulle säga detta men tycker även synd om Marcelo som verkar göra allt för att de ska ha det bra som familj men de kan liksom inte slå sig till ro någonstans?
      Hoppas för deras egna skull att de ska sälja nu för att faktiskt gå skilda vägar.

        Min mamma har sagt att hennes föräldrar, min mormor och morfar dårå, flyttade väldigt mycket när hon var barn. Så fort dem fått det till ro så flyttade dem.
        Hon har inte sagt det rakt ut, men det har gett henne viss stress i vuxen ålder, och oförmåga att ”landa” och känna sig hemma.

        Hoppas dem (E & M) slutar flytta runt sådär, för barnets skull

          Då kan jag säga att jag är en barndomsvän till Emilia och bodde granne med henne under hela hennes uppväx (jag bodde i huset bredvid deras på skvattramvägen) så dedär stämmer inte ?

            Nu pratade jag om min mamma? Inte Emilias

              Sorry jag missuppfattade?

              Eller aha, insåg nu att det kanske är lätt att missförstå? Min mamma har alltså fått inre oro i kroppen pga min mammas stressade föräldrar som flyttade.

              Jag skrev då att jag hoppas Emilia inte gör samma

                Har vilket som svårt att tro att det är Emilia som vill flytta nu då hon har allt här i Gävle.. Som jag skrev där uppe så känns det mer rimligt att det faktiskt är Marcelo som valt detta eftersom han verkar åka till Stockholm varje helg. Men vad vet jag ??‍♀️

            Nu menade hon inte Emilias morföräldrar utan sina egna…

      Vilken dålig planlösning för en barnfamilj. 155kvm men endast ett riktigt sovrum.

      Var väl därför det var så viktigt att det blev städat häromveckan då, säkert för att ta bilder. Tycker det är synd att göra om när man inte ens tänker bo där. Tyckte många grejer var fint när de köpte lägenheten

        Verkar inte som de ska separera eller flytta om man kollar hennes story på insta ?

          Med henne vet man aldrig.

    Det där med sexuell spänning i luften. Hur vet man om det är ensidigt eller ömsesidigt? Har aldrig varit med om att jag tagit fel på det tidigare men hur vet man egentligen? ?

      Man vet. Behöver man fråga då är det ensidigt.

        Håller inte riktigt med dig där. Det kan ju finnas något i luften, som båda känner, men man vill inte gå längre. Och därför lite svårt att tyda. Om det kanske bara är en väldigt bra personkemi.

          Då är det ju inte sexuellt :p bara personkemi.
          Sexuellt är mer:
          Kan inte sluta stirra på varandras läppar.
          Man pratar men vet inte riktigt om vad.
          Båda andas tungt och typ biter sig själva i underläppen.
          Man ler, drar ett djupt andetag, ler, slutar le, tittar personen i ögonen och spänner läpparna, ler lite, slutar le, kollar på den andres läppar. Allt detta och samtidigt försöka hålla sina känslor I styr och hålla ögonkontakt. När det är så starkt att det liksom känns som att det snart exploderar då pratar man långsammare, avslutar inte sin mening osv.

          Personkemi är mer ”haha, jaa, precis, hoho, samma här”.

            Därför jag frågar pga kan inte agera på känslan få båda är i en relation men är så himla påtagligt på något sätt men då får jag för mig att jag inbillat mig /ts

              Om ni är själva så är det väldigt lätt att falla dit. Undvik det hur mycket du än vill hoppa på honom.

              Låt bara bli. Jag var i en liknande situation och lät bli, gud vad tacksam jag är. Man ska inte inleda relationer med att vara otrogen mot sina nuvarande, det enda som händer är att du vet att partnern kan vara otrogen mot dig nästa gång någon spännande dyker upp.

            Hahahahhaha!!!!!! Det var den roligaste beskrivning av sexuell spänning jag läst sen jag satte tänderna i den gamla tantsnuskboken Hollywoodfruar!

        Eh, nej. Oräkneliga är de män som inte frågat, för det var solklart att jag kände det också. Det gjorde jag inte!

      Gäller det en kollega?

        ???

        Actually….

      Vill också veta.
      Jag känner av någonting med en, men tänker också att varför skulle han känna något för mig (detta gäller nog inte riktigt sexuell stämning utan kanske mer flirt-intresserad ish) och tänker istället att det kanske bara är inbillning..

      Haha jag har tagit SÅ fel. Kände the vibes liksom. Det gjorde inte han ?

        Haha, det är det jag menar. Aldrig haft fel tidigare men liksom??? Tänk om det här är den gången?

          Ja ibland har man fel helt enkelt och det är ju katastrof

    Finns det fler unga med föräldrar med funktionsnedsättning? skulle verkligen vilja dela tankar och känslor med andra men vet inte hur man hittar andra. känner mig så sjukt ensam

      Åh, vet inte hur ung du är men du kanske kan kontakta maskrosbarn till exempel om du är minderårig?

      Åh vet tyvärr inte vart du kan vända dig, men hoppas du finner fler i samma sits ?

      ❤️

    Vill du utveckla för oss som inte hängt med?

    Vad har ni för små (eller stora) hemligheter för era sambos/äkta makar? ?

    Jag köper alltid hem cola zero på burk och choklad som jag har för mig själv, gömt i min garderob eller annat fiffigt ställe. Tar en kall dricka när han inte är hemma och nallar chokladbitar då och då utan att han har nån aning om det.

      Förbjuder han dig till att äta och dricka det, eller varför detta smusslande?

        Nejdå. Men känner väl nånstans att jag skäms över mina dåliga vanor så jag inte vill att han ska veta om det…

      Varför gör du det? Och hur kan den vara kall om den är i din garderob haha? Skäms typ för mycket för mina hemligheter för att ens skriva här ;(

        Lägger den i frysen en stund innan ?

        Alltså, vi äter ju mycket gott tillsammans också. Men jag är helt sockerberoende och känner lite skam kring det och att det kan gå åt en chokladkaka per dag. Så det har blivit så att jag håller ett eget statch så slipper man skämmas inför någon mer än sig själv….

          Du talar som en missbrukare.

      Slänger bort telefonen när han kommer hem och öppnat laptopen. Då tror han att jag jobbat hela dagen. Egentligen har jag jobbat, sovit, jobbat, ätit, jobbat, skrollat osv.

        Jag förstår inte sånt här, jobbar man inte på arbetstid??

          Inte när ens arbete går i cykler. Ibland jobbar jag 10 h/dag och ibland inget.
          Han behöver ju inte veta att jag bara slappat hela dagen haha, speciellt inte om veckan innan varit hektiskt och jag var helt inne i jobbet.

          Haha alla som är så ”effektiva när man jobbar hemma” beter sig typ så här.

        Vad är det för förhållande ni har eftersom ni måste hemlighålla såna här saker?

      Jag gör samma med godis, men inte för min man utan för våra barn inte ska se ?
      Har nog inga hemligheter för min man. Inte vad jag kan komma på just nu.

      Min sambo fick rensa kattlådan när jag var gravid. Sa sen till honom att man inte fick rensa lådan när man ammade heller så nu har jag sluppit det i 14 mån!

        Så oskyldigt men SÅ bra! ?

        Det förtjänar du som burit fött och ammat ett barn ???

        Varför ha katt om man inte vill ta hand om den?

          Har du katt för nöjet att rensa kattlådan??

            Nej men det är en del i att ta hand om och vårda sin katt. Och det vet man när man skaffar den.

              Men nu är det ju så att det finns en annan person i det hemmet som kan rensa lådan och bevisligen har gjort det utan knot.

      Brukar också köpa hem choklad och gömma i skafferiet för att kunna äta själv ? hittar min sambo den äter han upp den, därför den göms!

        Åh samma här! Har min godisgömma bland bakgrejerna som han aldrig rör. Vid alla särskilda mjölsorter och så. Hade säkert funkat med typ en trosskyddslåda också (inte i skafferiet då)

      Jag gömmer också snacks! Vet dock inte varför? Min sambo snacksar konstant. Tror att det handlar om att jag gillar att snacksa ensam i lugn och ro.

      Min sambo är väldigt petig med sina saker, man får inte använde det ena till ditten och det andra till datten. Hans köksknivar tillexempel, gud nåde om man skulle råka använda en kniv till något annat än att skära en råvara. Så när han inte är hemma använder jag hand köksknivar i för att vrida ur avokadokärnor och öppna plastförpackningar med!

        Haha, jag hade blivit förbannad! Se till att han aldrig får reda på det.

      När vi hade träffats i två månader blev jag gravid och gjorde abort utan att berätta för honom. Vi hade båda barn sedan tidigare och kände oss klara med det. Vågade inte berätta för honom av någon anledning. Ingen vet om det.

        Ditt val, ingen behöver någonsin veta.

      Haha Cola zero mitt guilty pleasure!
      Jag och maken snackar med barnen om hur dåligt det är med läsk. Sedan går jag och tar en slurk av min cola zero som jag gömmer i mitt skrivbord!

      Min stora hemlighet nu är att han inte vet om att jag hittade hans present som han ska ge till mig… jag hittade den när jag plockade undan lite kläder så den var väldigt dåligt gömd?

      Haha, jag gör detta! Men pga min sambo äter upp allt! Jag är en sån som kan köpa hem saker och ha de liggandes lääänge, alltså veckor innan jag är sugen. Men då är det slut pga han har käkat/druckigt upp allt. Så därför gömmer jag! Klar jag skulle kunna gå och köpa nytt när jag väl är sugen men vill ändå ha det på vår gemensamma köp för annars får jag ju dels betala för allt han snacksar upp + det jag själv vill ha (som han ju då äter upp om det inte gömma undan) + det som jag faktiskt får äta när jag väl är sugen.

        Samma här ? jag köpte en ask ferrerro rocher förrra helgen. Åt två bitar och tänkte spara. Men min sambo har då tryckt i sig resten under veckan. Han tycker inte ens det är gott utan äter bara sötsaker om de finns hemma. Blev SÅ irriterad för han inte ens njöt av det, jag älskar ferrerro.

        Är ej ätstörd som bara äter två bitar åt gången, är bara ingen godisråtta. Jag älskar mat!

    Samma kvm och planlösning, hur kan det då skilja sig i månadsavgift? Bostadsrätt.

      Avgiften baseras oftast på andelstal. Tex kan en lägenheten högre upp i huset ha högre andelstal därav högre avgift. Hur man har räknat fram andelstalen kan i äldre föreningar vara en vetenskap tex om de inte finns hiss kan personer längre ner i huset ha högre andelstal, eller ibland har ett gårdshus högre en gatuhus.

        Okej. Tack

    Funderar seriöst på att skola om mig till lärare.

    Ni lärare- berätta det bästa och sämsta med ert yrke? Hur är era kollegor? Vad hade ni för ingångslön?

      Gör det inte.

      Kollegorna är bra men just nu är jobbet skit. Vi räcker inte till för eleverna, vi har många elever med särskilda behov och åtgärdsprogram men vi har inte bemanningen för det. Började jobba för 13 år sen men 19600:- i ingångslön, tjänar ca 35000 nu.

      Bästa – ofta roligt.

      Sämsta – elever far illa och du kan inte hjälpa dem pga besparingar. Jävligt slitsamt och stressigt. När man kommer hem är man för trött för att orka ha ett liv. Svårt att sova, psykproblem, man blir utskälld och behandlad som skit.

      Till slut äter det upp hela ditt liv.

      Kör på lärare eller lärarassistent på högskola istället. Inget larv med elever som inte har lust och bara är där för närvarons skull.

      Förstod på min praktik till gymnasielärare att de självgående studenterna klarar sig fint, men det är de osaliga som är där pga skolplikten som gör jobbet surt.

        Vilken underbar attityd (not)! Det är ju lärarens uppgift att försöka motivera och inspirera ALLA och inte bara de som är ”lätta”? Jobbar själv på resursskola och skulle få sparken direkt om jag ens uttryckte en liten del av det du gjorde just nu..

          Jaha? Men alla är inte lärare pga sitt goda hjärta utan för att de gillar att förmedla kunskap.

            Det handlar väl inte om ett gott hjärta utan om att man har ett samhällsansvar att lära ut till alla?

        Det är inte skolplikt på gymnasiet.

      Jag pluggar till lärare i fritidshem och det är det bästa valet jag har gjort. Arbetat med det i 2-3 år innan jag sökte, visste precis att det var barn och ungdomar jag skulle jobba med.
      Det är så glädjande att alltid komma till jobbet där barnen är så glada över att se dig, så mycket du gör för dem och vad de gör för dig. Den värme de ger. ?
      Det finns så mycket positivt med yrket och blir ledsen när jag läser kommentarer som ”oh nej, gör inte det!! Plugga inte till det, nej det är skit”

      Då kan ni som anser detta (som kanske är lärare?) dra därifrån. Då är ni färdiga i yrket.
      Självklart finns det dåliga saker med att arbeta som lärare, planering, stora barngrupper, elever med fler behov har ökat markant, resurser saknas och ibland dålig ledning. Men det skrämmer inte mig från att vilja jobba med dessa ungdomar. Man kan göra skillnad även där man tror att det inte går.

        Är också fritidslärare och det är lätt för dig att säga som inte ens har börjat jobba att man ska lämna om man känner så. Det går i cykler, det beror på barngrupperna och vilket arbetslag man är i. Ibland är det liksom att hänga i och hålla ut som gäller, man vet att man alltid kommer komma ut på andra sidan. Jag gillar mitt jobb men just nu ÄR det jäkligt krävande. Det är fler barn som får diagnoser än tidigare men bemanningen anpassas inte efter det, snarare dras det ner på personal för att man måste spara.

          Som jag också skrev har jag jobbat i fritidshem som lärare tidigare i 2-3 år, så att säga till mig att det är lätt att säga för att jag inte ens har börjat jobba med det är ju väldigt fel av dig. Då har du inte läst min kommentar.

          Jag skrev också precis som du, att det är större behov i barngrupperna, de är större samt också fler med diagnoser. Arbetslag har också jätte stor inverkan, har jobbat i både bra och dåliga arbetslag i fritidshem. Jag vet att det är krävande, men jag anser att yrket fortfarande är så pass bra att jag låter det vara krävande. Det är alla jobb någon gång ?

      Jag håller inte med ovan negativa kommentarer. Det är slitsamt, ja, särskilt att man aldrig får vikarier. Samt vissa intensiva perioder på året, tex vid utvecklingssamtal. En annan negativ aspekt tycker jag är att yrket är så otacksamt, särskilt vårdnadshavare som tar oss för givet och tror att vi inte vill det bästa för deras barn (men beror ju på vilken ålder man är lärare för, hur mycket kontakt man har med föräldrarna). Positivt: omväxlande, roligt, kreativt, man är aldrig uttråkad på jobbet och framför allt relationerna till eleverna som ger så mycket. Loven är också ett plus. Mina kollegor är fantastiska, vi skrattar mycket på jobbet och ventilerar alltid det jobbiga. Jag gick in på 28600 för fyra år sedan, har nu 33550 (mellanstadiet, mellanstor stad). Jag säger kör! Jag älskar mitt jobb trots att det ibland är tufft ?

      Jag har toppenbra kollegor och överlag väldigt trevliga elever (7-9, NO). Det sämsta är att tiden inte räcker när man förutom att vara ämneslärare även är mentor i en klass. Minns inte min ingångslön, men ligger på 45 000 idag.

      Jag skulle inte rekommendera yrket om du är stresskänslig.

      Jag jobbar som gymnasielärare. Älskar det men är väldigt strukturerad och effektiv och aldrig upplevt stress som andra lärare pratar om. Kollegorna roliga och smarta. Började jobba 2015, hade en ingångslön på 34 då. Tjänar 44 idag, är ganska ung. Hur det är att vara lärare är nog väldigt olika beroende på vilken årskurs/var i landet/arbetsgivare.

        Jag delar din bild, jag är också väldigt strukturerad och effektiv som person och tror att det underlättar väldigt i vårt yrke. Jag ligger alltid minst en vecka framåt i planeringen medan vissa kollegor aldrig ens har koll på morgondagen. Och då förstår jag att man upplever yrket som stressigt. Tror att det är en viktig aspekt för att trivas, att man är strukturerad och kan prioritera (för det ÄR för hög arbetsbelastning, det säger jag inte emot). Men då kanske jag kör lite fyrkantigare undervisning under en period istället för att lägga en hel eftermiddag på att klippa memory-kort för att göra en ”rolig lektion” (been there…)

      Pluggar till lärare nu! Tycker än sålänge det verkar som ett trevligt och roligt jobb. Sen, med utbildningen I bagaget så kanske man kan söka sig vidare om man nu inte skulle trivas i rollen…

        Klart man kan. En av de bästa systemutbildarna på ett stort IT-företag jag jobbat på var lärare i grunden. Numera är hon KAM på samma företag och jätteduktig. Klart man kan byta ?

      ÄLSKAR det. Är speciallärare och arbetar på särskola. Absolut bästa och mest givande jobbet, och kollegorna är så underbara. Tror allt handlar om anledningen till varför man vill vara lärare. Det handlar ju om att skola framtidens medborgare och ge eleverna en bra grund inför livet efter skolan. Vill man inte lägga ner sin själ i sitt arbete så ska man absolut inte bli lärare.

        Även arbetat på gymnasieskola (utbildad ämneslärare i grunden) och det är också sååå roligt. Tycker bättre om gymnasieskola/gymnasiesärskola än lägre åldrar. Sååå roligt med ungdomar för de har fan alltid så mycket som de funderar på

      Vet två ingenjörer som skolat om sig till matte- och fysiklärare för gymnasiet. Bägge jobbar på kommunal skola och är superdupernöjda med skiftet. Har gått ned nästan halva lönen (bägge har strax under 50 som lärare men hade nästan det dubbla som systemarkitekter) men jobbar också betydligt mindre som nu, slipper hela karriärshetsen, dygnet runt slit inför deadlines osv. Det allmänna intrycket är att det är najs och vilsamt på något vis. Och att kidzen och miljön är kul och energigivande. Det är iof intrycket de flesta verkar ha som går från privat sektor till offentlig. Att livet blir mer chill. Förutom vårdpersonal.. Där verkar det vara tvärt om ?‍♀️

      Gör det inte! Har du någonsin träffat en glad och nöjd lärare? Lärare är de gnälligaste av de gnälliga, de tror att de har värsta jobbet och sämsta lönen och hemskaste arbetsförhållandena. Så vill du inte bli en missnöjd gnällspik, bli inte lärare!

        Jag har jobbat 4 år, 7-9. Älskar det till 100%. Min lön är 38000 och med lärarlönelyftet som jag räknar med att få nästa år kommer jag gå över 40. Så nä alla lärare är inte missnöjda och har dålig lön.

        Bästa sakerna med mitt jobb:
        – skrattar varje dag
        – får utveckla och hjälpa ungdomar
        – kreativiteten i att utforma lektionsupplägg
        – mina kollegor
        – att det är utmanande i den mån att varje dag är sig olik
        – loven och flexibiliteten med arbetstider

        Och ja i perioder är det stressigt men säg ett jobb som inte är det.

      Är slöjdlärare på mellanstadiet och trivs jättebra med det. Har inga utvecklingssamtal, föräldramöten eller kontakt med vh på samma sätt som mentorn/klassläraren har. Dvs jag slipper mycket av det som är det betungande med yrket. Har för det mesta roliga arbetsdagar och har inte behövt använda en enda förtroendetimme på flera år, dvs får 10 timmar gratis arbetstid i veckan. Efter några år har jag mina planeringar och uppgifter och har effektiviserat mitt arbete med dokumentationen på ett sätt som gör att det går inte så mycket tid som när jag var ny. Utbildade mig samtidigt som jag jobbade, utbildningen var tuff men värd det. Har 35 i lön och är 30 år.

    Måste få uttrycka lite glädje och nervositet!! Jag och mina närmsta vänner har lyckats ordna en överraskningsfest för våran vän som är först i gänget med att fylla 30! Ikväll har vi pyntat lokalen (blev så fint!) och imorgon tror hon att vi ska sitta hemma och dricka några öl medans jag måste öva på sminkningar inför ett jobb. Vi ska sen ta henne till lokalen där familj, släkt och vänner väntar. Hennes bror har flugit hem från Kanada för detta så det har varit mycket hemlighetsmakeri och smygande. Och hon anar INGENTING!! Är så nervös och förväntansfull så jag kommer inte veta hur jag ska bete mig imorgon haha!! Älskar henne så och hon förtjänar allt det bästa i livet så det ska bli sååå kul att se hennes reaktion!! Mvh övertaggad kompis ?
    Hoppas ni alla får en jättefin helg, njuter av förhoppningsvis det fina vädret och skänker mig en lugnande tanke imorgon kväll så lyckas bete mig som vanligt! Puss och kram!

      Låter trevligt, för alla som gillar överraskningar.

      Inte orolig för att din vän läser här?

      Gud vad kul! Så underbart med sådana fina vänner som ni.

      Men va? Du avslöjar ju

        Precis. Camilla gör henne en tjänst och ta bort kommentaren.

        Nej haha, sätter mitt liv på att hon absolut inte läser här så det är ingen fara!!

          Hur kan du veta det? Undrar genuint för jag har tänkt samma ”ingen av mina nära är inne här”, men hur vet man? Allt hade väl varit lugnt om du inte sagt det om Kanada (det var väl det som avslöjade dig)

            Jag skulle kunna sätta min högra arm på att min bästa vän aldrig ens varit inte på denna bloggen. Jag bara vet det, detta är inte hennes grej överhuvdtaget . Hon vet inte ens vem Therese Lindgren är.

            Precis. Min vän använder inte sociala medier förutom Messenger och följer därför inte några influensers heller. Hon är totalt ointresserad av denna världen haha. Men sant att jag failade när jag nämnde Kanada!

      Men va??? Har ni planerat allt detta för mig? ?????? Olivia, ring mig genast!!!!

        Haha! Hade du nämnt mig vid mitt riktiga namn hade jag ringt direkt!! ??

    Någon som har insyn i facebookgruppen ”trollspön 2.0” där de hängt ut oskyldiga trillingbebisar? Kan vi göra något för att hjälpa föräldrarna till barnen

      Va???? Varför hänger de ut barn?

        De pratar om att bebisarna blivit sjuka för de vaccinerats. Mamman har berättat om detta på sin Instagram och är helt förkrossad ?

          Tragiskt.

          Vad heter hennes Instagram? 🙂

      What? Hänger ut trillingar?

        Kan det vara Bamses ungar?

          Haha! Följer mamman det handlar om och tycker det hela är jättetråkigt men kunde ändå inte låta bli att skratta åt din kommentar ?

      Ja nåt måste gå att göra för att stoppa dessa äckliga antiwaxxers.

      Jag är med i trollspö 2.0 men inte sett någon post ang det.. vad heter trillingmamman på insta ?

        Jag är också med och har inte heller sett något sådant inlägg.

    Det gör jag med. Det känns ju underförstått i bloggen att det är henne allt det tuffa handlar om. Tycker om Regina och önskar allt gott till henne och hennes familj.

    Så Bella Hadid opererade alltså näsan som fjortonåring. Framkommer i intervjun med Vogue. Ångrar sig såklart idag.

    Vem av hennes föräldrar är det som är knäpp? Som lät henne göra det?

      ???

      ”Använder bara tejp” för att dra upp ögon och bryn.
      ”Aldrig provat fillers” men vadå, blir läpparagiskt mer fylliga?
      Hur försvann fetter från buccal-området?

      Hon erkänner en operation idag och om 10 år erkänner hon resten.
      Kul ändå att hon erkände sin ålder, skyller på föräldrarna. Tydligen var hon alltid den fula brunetten och Gigi den perfekta blondinen. Yolanda pushade dem hårt….stackars barn. Tycker om hadidbarnen faktiskt. Finns något genuint med dem.

        Fettet i ansiktet brukar väl minska med ålder dock. Barn är ju rundare liksom.

          Inte över natten och inte så att det blir ett ”hål” under kindbenen.

            Nu vet jag såklart inte vad hon har gjort eller inte men:

            Det är visst möjligt. När babyfettet försvinner och du dessutom blir extremt smal så kommer kindbenen och andra benstrukturer att framträda mycket mer.

              Hon har alltid varit smal. Kolla bilder på folk med större kindben, man kunde se de redan i tonåren. Det är ju ben vi snackar om.
              Fettet under försvinner med tiden men inte så fort och så dramatiskt.

                Men vadå, kan man fettsuga ansiktet? ?

      Hon har gjort mycket mer än opererat näsan en gång. Mamman är hypokondriker och pappan är ett rikt äckel.

        Hur vet du det? Källa?

          Operationer syns när man jämför gamla och nytagna bilder. Föräldrarna var med i RHOBH.

            Vad för operationer? Hon är ju ärlig med näsan så varför skulle hon förneka resten isåfall?

              Varför förnekade hon näsan i 8 år?

                Har hon verkligen gjort det då? Eller bara själv valt att inte berätta om operationen?

                  Spelar det någon roll? Hon är uppenbarligen en människa som inte har problem med att dölja sanningen och gråter ut när det passar henne.

                    Jag vill bara ha en saklig diskussion, det är så tråkigt när folk hittar på egna sanningar.

                    Så eftersom du påstår att hon förnekat näsoperationen så undrar jag var och när hon har gjort det?

                      Varför ska jag behöva svara på det? Jag ingår ju från bilder och i te bara hennes uttalanden. Har aldrig påstått att hon uttryckligen förnekat operationerna, bara att hon förnekat näsan i 8 år. Vilket hon gjort med sina handlingar och tystnad.
                      Att dölja sanningen är ju att förneka dess existens.

                      Hittade denna:

                      Från 2019:

                      ’People think I got all this surgery or did this or that. And you know what? We can do a scan of my face, darling. I’m scared of putting fillers into my lips. I wouldn’t want to mess up my face.’

                      Oj ja då har hon ju verkligen förnekat det tidigare. Så sjukt ändå, näsoperationen har ju varit så uppenbar.

              Men har du sett hur hon ser ut? Det är liksom två helt olika personer då och nu.

                Ja. Näsan gör ju väldigt mycket för ansiktet. Sen minskar ju som sagt fettet i ansiktet med åldern också.

                Jag tror inte det är omöjligt att hon bara gjort näsan och typ lyft ögonbrynen, men sånt vet man ju såklart aldrig ?

                  Men man förlorar ju inte allt Buccal fat från 15 års ålder till typ 19 eller vad hon var när hon fick det där nya ansiktet. Att buccal fat minskar med ålder ska verkligen betonas på ålder! Det är inte 24-åringar som tappar volym i fejset av ett extra år bakom sig, utan den typen av volymförlust förknippas med åldrandet kring 35-års åldern. Individuellt såklart men har man inte ett väldigt åldrat ansikte redan från unga år så sker inte så nämnvärd volymförlust vid låga åldrar.

                    Jag tex hade väldigt runda kinder som 13-14 årning och kindbenen framträdde först som typ 17-18 åring tror jag? Så man kan tappa mycket fett under de åren. Men som du säger, individuellt.

      Jadu, bara kolla på klipp om hur mamman yolanda interagerar med sina döttrar…

      Såg om Real housewives där hon medverkade och blev helt paff över hur hon öppet sprider sitt ätstörda tänk till sina barn.

      Så lätt att säga att man ångrar sina skönhetsoperationer EFTER att man har gjort dem, blivit skitsnygg och en av världens bäst betalda modeller. Utan sina operationer hade hon fortfarande varit den fula ankungen jämfört med sin naturligt snygga syster. Tror inte att hon ångrar någonting, däremot kan hon ju vinna lite sympatier av att gråta ut i tidningen.

        Hon hävdar att hon bara gjort en operation, näsan.

          Helt sjukt att hon hävdar det. Bevisar bara vilken skev självbild vissa har idag, att de inte tror att folk ser hur deras utseenden förändras, så de tror de ska komma undan med sånt ljug.

            Är det inte konstigt att hon blivit modell trots ingrepp? Har alltid hört att man måste vara naturlig…

              Har man rika/kända föräldrar så kan man lätt ta sig in i många världar.

              Oj, du verkar väldigt naiv. De flesta kända modeller har gjort ingrepp såsom näsoperation, förstorat läpparna, fyllt kindbenen osv osv. Varenda stjärna i Hollywood är ju opererad ifrån topp till tå!

                Njae, de flesta agenturer vill INTE ha någon med fillers och som har förstorat läpparna etc.

                De vill ha modeller som är naturliga.

                  Förr var det så, men inte efter kändis-modell-boomen

                    Det är fortfarande så, jag har flera vänner vars barn modellar och ingen av dem är fixad eller har särskilt stora läppar eller kindben.

                  ”De vill ha modeller som är naturliga”

                  Eeehh… Kendall Jenner är numera en etablerad modell, en av de största.

                  Hon har gjort: näsoperation, bröstoperation, ögonlocksoperation, fillers i läppar/kinder, botox överallt och förmodligen en massa mer som vi aldrig får veta

      Vet inget om pappan men mamman är ju knäpp. Finns ett vidrigt klipp från RHOBH med mamman och Gigi och att hon beter sig som hon gör där trots kameror säger en hel del. Så att hon antingen initierat näsoperation på sin 14-åring, alt tillät henne att göra det (efter att ha tryckt in komplexen hos henne) känns inte det minsta tveksamt.

    Vart i Sverige är det säkrast att bo vid ett ev anfall av Ryssland? Tänker både mindre kärnvapen eller invasion. Tänker flytta från centrala Stockholm ?

      Fattar själv att ett stort kärnvapen då spelar det ingen roll vart jag bor. Men det kommer aldrig hända

        Ute i skogen i Lappland/Småland kanske? Sen kör ju det radioaktiva blåsa dit ändå. Dör hellre i den första smällen än att dö långsamt av alla komplikationer som uppstår/svält/fattigdom/kontaminerat vatten/våldtäckt/förlora min familj osv.

          Är våldtäkt en komplikation av kärnvapen? Va

            Våldtäkt ökar vid krig om jag inte missminner mig

              Våldtäkter är ett ”vapen” och maktmedel som ämnar bryta ned befolkningen.

        Ryssland kommer förmodligen inte att anfalla Sverige heller. Men i så fall skulle jag undvika Gotland, Öland och resten av Sveriges östkust, samt större städer överlag. Långt ute på landet i Dalarna eller Värmland känns ganska säkert.

      Jag och min man kommer att åka till mina föräldrar som bor typ mitt i skogen om det blir krig här. Dom har solpaneler, grill och öppen spis där inne. Så mycket bättre än att stanna i vår lilla lägenhet mitt i en stor stad ?

        Tänker typ någonstans där det inte finns något viktigt? Vart finansanalytiker ingen jävla ting? ?

        Wow! De har grill alltså?

      Ja inte här nere i Blekinge iallafall ??

      Supersvår att säga, det beror helt på vad ryssen nu skulle planera att göra här, men generellt är landet bättre än städer

      Ingenstans jag drar till en öde ö

      Jag bor på landet, Smålands östkust och planerar att fly till vår fastighet i Skånes mitt när/om Stockholm blir anfallet. Finns gott om plats där nere om andra vill haka på ? .

        Kommer till dig då ?

      Jag tänker att det ändå är safe här för att vi kan gömma oss i tunnelbanan?

        Hellre ute på landet där det är lugnt, än fast i en tunnelbana där de bombar sönder marken ovanför…

          Ja Värmland är nog faktiskt inte så dumt! Nära ett natoland också! Men min man kommer aldrig gå med på Värmland ?

            Finns etablerade flyktvägar sedan andra världskriget över till Norge också.

      Jag bor precis vid flygplatsen, så fejl ?

    Hon har ju haft bröstcancer, så kan ju (hoppas inte!!) vara ett återfall 🙁

      Obehagligt att ni skriver om en människa som ni inte ens känner här. Är nu hennes förälder sjuk så är det ingenting ni ska skriva om. Tänk om det var er förälder folk satt och skrev om.

    Varför tar vissa flunsor bort relevanta frågor, senaste videon med Tingelinn så var det flera som frågade varför hon laddade upp samma vlogg igen. Nu är frågorna borta….det är något skumt över henne

      Ja oj vad skum hon låter ?

    Är sugen på godis, men har ätit så mycket skit den här veckan.

      Samma här?

    Du har ändå sabbat en tillit som aldrig kommer komma tillbaka. Tycker folk som är otrogna är vidriga och skulle aldrig ta tillbaka en person som sjönk så lågt. Vad kul och skönt för dig att din sambo har lägre kriterier i val av partner.

      Men gud, du har ju allvarliga problem. Funderat på terapi?

      Tur att alla inte är som du!

      Du är alltid så trevlg och ödmjuk i dina kommentarer…

      Varför utgår du ifrån att tillit fungerar lika för exakt alla personer? Otrohet är väldigt vanligt och de flesta skulle nog må bättre om det inte var sånt tabu kring det. Självklart går det att förlåta och komma över otrohet för många människor, precis som man kan komma över andra svek.

    Jag glömde helt och hållet bort vilken hemsk pms jag får av att ha mens. Jag brukar var smart och skjuta upp den när det inte passar att må dåligt men då jag numera pluggar juridik har jag inte samma rutin på mitt liv som jag brukade. Råkade släppa fram mensen mitt i tentaplugget och förlorade en hel veckas studier pga starka känslor av ångest och depression. Satt och grät i böckerna och ville sluta leva så det blev inte mycket gjort hur overkliga jag än visste att känslorna var. Nu är det bara fyra dagar kvar till tentan och stressen är enorm.
    Hur ska jag plugga för att klara mig. Att bara fokusera på det som tagits upp i undervisningen räcker inte då det är sjuuuukt många olika områden som tagits upp.

      Det finns alltid omtentor.

      Ja gör omtentan!!! Det gör jag jätteofta, pluggar termin 3 på juristprogrammet

        Jag tycker det känns lite riskabelt att förlita mig på omtentan. Vill helst få tentan ur välden nästa vecka då jag också kommer ha annat som kommer kräva all min fokus under den period då omtentan är schemalagd.

          Okej, förstår! Då får du försöka ge allt dom sista dagarna bara! Fokusera på extentor skulle jag säga! Försök hitta strukturen, lycka till

    Är det nån som har koll på Tingelinn? Något skumt över hennes vloggar

      Alltså ?

        Vet inte om du är seriös eller inte. Men vet du ens vad ”skum” innebär? ? känns som du använder ordet en aning fel.

          Tror inte TS menar skum som i fradga utan skum som i märklig och suspekt ?

      Hennes senaste vlogg var småobehaglig. Sjukt nedsättande gentemot Simon och hånar typ allt han säger. Riktigt oskön tjej framstår hon som.

      Ja, inte så charmig tjej. Obehaglig.

    Vad fint att höra och att du delar med dig! Önskar er all lycka ?

    Jag har sån sjuk åldersångest. Är 33 år och känner mig typ förbrukad.. Innan var jag en av de yngsta på jobbet men på senare tid har det börjat flera yngre (typ 8-10 år) som liksom bara ser mig som en tråkig småbarnsmorsa. Känner mig gammal och tråkig..

      Jag är också 33 och livet har ju för sjutton knappt börjat! Du är inte gammal!

      Men embrejsa din tråkiga småbarnsmorsa!
      Vem orkar vara hipp egentligen? Så ovärt i längden.

      Känner igen mig. Fyller 35 i år och gud vad trist och grå och gammal jag är bredvid mina 26-åriga kollegor. 🙁 Men man får väl tänka att om några år de ju lika gråa och trista som vi är nu…

      33 är ingen ålder! Herregud, inte ens 60 är speciellt gammalt.

        TACK Linnéa!

        Min mamma gick precis bort 63 år gammal i en ärftlig sjukdom så jag räknar med att jag har typ 30 år kvar att leva. Jag går i tankarna om det ens är värt att bilda familj. Det är åldersångest om något ?

      Jag är 38 och är bland de äldsta av undersköterskorna på mitt jobb. När jag är ute och dömer fotboll i team är många av domarna i den åldern att jag skulle kunna vara deras mamma. Då är det är lätt att känna sig gammal. Men! En sak som jag tycker skiljer nu när jag blivit äldre är att jag ändå känner mig tryggare i mig själv jämfört med när jag var 25. Skulle helt ärligt inte vilja vara 25 och med den osäkerheten jag kände då. Sen är det klart att jag fortfarande har dagar när jag tänker negativa tankar men jag är ändå tryggare nu. Det är en sak jag ofta faller tillbaka på när jag känner mig trist, gammal och tråkig. Den livserfarenhet jag ändå samlat på mig på de här 13 åren vill jag inte byta bort mot att bli tjugo igen. Det har sina fördelar med att bli äldre och det försöker jag fokusera på.

      Känner så med dig! Har haft en helt sjuk panikartad åldersångest sen jag var typ 20 år. Jag fyllde 40 år för 1 vecka sen, och kan knappt andas av ångest över det. Alla ungdomsåren är härmed över (20-åren och 30-åren). Och nu så är man 40 år och helt förbrukad. Vad ska man nu göra resterande kanske 50 år som man har kvar att leva?! Jag skyller detta på samhället där ju kvinnor ska vara unga för evigt. Men du är ju bara 33. Så du har 7 år kvar av dina unga år. Njut verkligen av dina sista 7 ungdomsår!!

        Jag är äldre och samhället har faktiskt inte sagt att jag måste förbli ung! Det där är sånt dravel. Om man bara fortsätter leva och åldras så händer INGENTING. Samhället låter kvinnor åldras, jag tycker till och med att livet som äldre är bättre än livet som yngre.

      Blir typ chockad över att så många ser 30+ som gammalt?? Min mormor är 72 år och lever fortfarande livet varje dag, åker på resor med vänner, fikar, ser på bio, arbetar i trädgården, springer runt med mina barn, alltså hennes barnbarnsbarn, osv. Ålder sitter bara i huvudet.

    Sara, otrohet stannar i hjärtat mycket längre än ett halvår. Det är inte nu som effekterna märks, det kan ta flera år och sedan träffar han en intressant tjej…och börjar tänka att du var ju otrogen förut så varför ska han avstå nu?

      Nu förklarar ju Sara att relationen är bättre än innan och de har kommit varandra mycket närmare, så att han då skulle vara otrogen för att hon varit det tycker jag inte låter så troligt. Varför skulle han riskera deras relation och utsätta dom för den prövningen när de tagit dig igenom detta och verkligen jobbar hårt med terapi för att få relationen att fungera?

      Det finns relationer som överlever en otrohet och det sveket som en otrohet är går att läka och tillit kan byggas upp igen ?

        Jag skrev ”flera år”. Just nu är de som nykära för de har klarat av en otrohet. Det jag menar är, om tre-fyra år, allt är normalt, han träffar en speciell person… få kommer han att komma ihåg den här händelsen när hon var otrogen och det kommer inte att vara bra.

          Fast nu projicerar du dina egna känslor på en annan person du inte vet någonting om. Varför utgår ni ifrån att alla fungerar som ni?

            Men vadå? Va dom nykära? Låter ju helkonstigt att ens vara otrogen då? Leta vidare…? Eller? Nu har jag inte alls hängt med i denna kärlekshistorien så kan helt klart ha fel.

              Nykära ? läsförståelsen

            Det är inte mina egna känslor. Det är sådant jag varit med om men jag var inte i rollen ts är.

              Klart det är dina egna känslor du utgår ifrån, du har varit med om en otrohet som du aldrig kunde släppa och nu tror du att alla människor känner och fungerar exakt likadant. Öppna ögonen och inse att människor tänker och känner på massa olika sätt och vad som är rätt och riktigt för dig inte är det för alla andra.

          Som sagt, verkar det inte troligt då de genomgått just en otrohet och arbetar mycket på relationen med terapi bland annat. Låter som att du själv varit med om en otrohet, och jag är verkligen ledsen om du varit med om det. Har också jag haft relationer där jag blivit bedragen. Men ingen av oss känner TS partner och om hon nu delar med sig av att de gjort framsteg i sin relation och tagit sig förbi den första tuffaste perioden, varför inte glädjas med henne? Människor kan läka olika händelser, även otrohet. Det behöver inte bli ett trauma som man bär med sig resten av relationen/livet. Alla människor hanterar saker väldigt olika dessutom.

        Sara utgår från vad hon känner, hon kan knappast känna exakt samma som sin partner. Otrohet är ingenting man bara glömmer bort hur som helst eller någonting som gör allting till det bättre.

          Nej man glömmer inte bara bort otrohet hur som helst. Vilket dom heller inte gjort. De har ju jobbat mycket på relationen.

      Jag tycker ärligt synd om dig som har en sådan ytlig uppfattning om hur relationer kan fungera. Om Saras partner skulle vara otrogen i framtiden så knappast för att ge igen, som du antyder. Det är en sådan barnslig och ja, ytlig uppfattning om människors känsloliv. Självklart är det möjligt att förlåta. Kanske inte just för dig, men det betyder ju bara att just du inte kan.

        Detta var alltså till 21.59.

    Jag har fått en inflammation i ledkapseln eller frozen shoulder som min ortoped kallar det – som inte vill ge med sig. Jag ska börja gymma nu och funderar på om det går? Om det kan hjälpa?

    Tycker ni bh:ar från Sloggi är prisvärda och sköna?

      Ja supersköna! Det enda märket jag använder. Zero feel (vadderade, utan bygel), har typ 6 st i olika färger. Funkar för mig som har b-c kupa, men har man större byst kanske de inte funkar lika bra.

      Haft zero feel som var superskön men töjde sig snabbt och blev för stor

    Har läst lite här och var om att Therese Lindgren skulle ha gjort fillers/botox/operationer typ.. men jag kan verkligen inte se det? Har hon verkligen gjort något?

      Syns sypertydligt när hon pratar. Inga rynkor i pannan öht

      Ja, hon har bl s typisk frusen botoxpanna tycker jag. Dessutom syns det när hon pratar att inte mycket rör sig i ansiktet, det ser liksom lite stelt ut. Plus överläppen ser ”fixad” ut. Det är vad jag spontant lagt märke till iaf

      Bara tumbnailen på hennes video ”Svarar på samma frågor 8 år senare” säger allt…

      Ögonbrynen sitter ju jättehögt upp, precis som på alla stela medelålderskvinnor som sprutat in grejer och som inte ser kloka ut runt ögonbrynen. De rör aldrig på sig och hela det övre partiet på henne ser skitkonstigt ut och väldigt stelt. Det är klart att hon är fixad så utseendegalen som hon är.

      Du ser fillers tydligt i överläppen

    Har någon här blivit ”spådd” avseende saker som sedan faktiskt hände?

      Jag har blivit ”spådd” eller vad man ska säga. Inte än om saker som hänt än men om saker ur mitt förflutna som ”spåmannen” inte har kunnat veta om eller ta reda på om mig. Det är så jäkla sjukt, om man nu väljer att tro på det. Det har hjälpt mig vidare till att jobba på relationer till nära och kära som gett mig ett inre lugn ?

      Ja typ, beror på. För vissa är det helt normala saker och hör till vardagen, för mig är det inte det men sen hände det tre gånger inom en månad. Så vore spännande att se om nästa grej hon förutsåg skulle hända, faktiskt händer.

      Jag funderar alltid på varför de som spår aldrig tycks se att det ska utbryta krig, jordbävningar och annat som drabbar jorden?

        Men de gör ju det ibland? Sylvia Brown förutspådde covid, men skeptikerna bara vägrar erkänna det och säger ”även en blind höna hittar ett korn”. De som inte tror på sådant kommer ändå aldrig ändra sin åsikt.

          Är väl bara för de att spå börsen då istället för att lura pengar av folk.

    Alltså nuförtiden är mitt psykiska mående som sämst vid ägglossning! Har aldrig gjort den kopplingen innan. Men jag får liksom ett tryck över bröstet av jobbstress vid varje ägglossning. Jag trodde inte pms betedde sig på det här sättet. Vad är lösningen?

      Har haft liknande och det grundade sig i järnbrist. Kanske kan vara värt att kolla upp?

      PMS blir värre med Åren. Tyvärr

        Det behöver det inte bli. Jag och många av mina vänner fick mycket lindrigare PMS (och mindre mens och mensvärk) efter vi fött barn.

        Nej jag har inte haft pms på många år, det gick över när jag fick barn.

    Hej från en som scrollat förbi alla coronakommentarer i ÖS i två år! Lite sen på bollen alltså.. Förra veckan var det min tur att sjukna in i covid & nu har det gått en vecka sen febern försvann men torrhostan blir värre varje dag & jag har tungt att andas. Hur vet man när det är läge att söka vård? Har någon något tips som lindrar hosta/tunga andningen… Kan tillägga att jag aldrig mått så dåligt som förra veckan med feber, yrsel, magsmärtor m.m. (är vaccinerad, 3 doser..).

      Jag tog slemlösande hostmedicin mot min tunga andning.. tror det hjälpte.

      Har hostat i två månader ni + feber som kommer och går…

    Vill byta jobb inom samma företag till en annan arbetsplats, den chefen är nära på att rekrytera dit mig men min närmaste chef samt högre chefen verkar försöka avstyra detta på alla möjliga sätt!! Dels genom att de pratar illa om mig till henne, trots att jag alltid är duktig och ställer upp men också för att jag hört det i smyg. Hur ska jag gå tillväga?! Kan jag förklara något för den chefen jag vill till???

    Någon som vet vad som hänt med josefinecf och Bianca? Längesen man såg att dom hängde

    Datortester inför arbetsintervju.

    Kommer de titta på tidpunkten jag väljer att göra testet? Tex om jag gör det väldigt sent på kvällen så kommer det dra ner mitt ”betyg”? ?

      Nej

      Det spelar absolut ingen roll, kan vara att man ser tiden men inget som man lägger märke till eller på något sätt väger in i beslut. Gör testerna när du känner dig som mest koncentrerad och redo så kommer det bli toppen.

      // Rekryterare

    Det ”strömmar” fortfarande in människor från andra länder än Ukraina, möter nya i mitt jobb (som volontär i en större stad) varje vecka. Nu sker det under radarn inför valåret, det är den enda skillnaden.

    Har verkligen börjat följa Alice stenlöf igen, hon har ett helt annat content än vad hon hade när hon var i Stockholm? känns mer ärlig och genuin i sina vloggar. Tror ni hon blir kvar i Sverige länge?

      Hon är tråkig och en hycklare. Kunde inte bry mig mindre om hon stannade i Sverige

    Jag ångrar att jag skrev detta och vill gärna att du raderar om du ser det Camilla 🙂 Tack Trädgårdsmästaren för fina kommentarer!

      Tråkigt att du fick så tråkiga kommentarer. Ibland kan fan inte folk bete sig här och glömmer att riktiga människor sitter och tar emot och läser. Du kan anmäla ditt egna inlägg. Skriv Camillas efternamn bara så kommer hon få upp det. Lycka till med kärleken nu och fortsätt jobba på relationen så kommer ni kunna fixa det här bra ??? Ta hand om dig!

    Ett halvår är ingen tid. Det kommer visa sig om kanske 3-4 år om ni ”kom igenom det” eller ej.

      Nu vet nog Sara mer om sin relation än du. Hon ville dela med sig för att ge hopp till andra i samma situation och önskar att tråden tas bort. Så kan inte alla sluta komma med liknande kommentarer då?

    Är det någon som på riktigt använder Anyfin och kan intyga att det är helt gratis? Finns det någon som helst hake? Tror alltid att det ska finnas dolda hakar med allt ? vill liksom inte hamna i knipa när jag redan har lite skulder att råda bot på.

      Om nånting låter för bra för att vara sant så är det oftast också så…
      Anyfin tjänar inte pengar på att hjälpa nån gratis!

        Det som de gör är ju dock att få pengarna från räntan själva så nej ingen hake

          Jo men kommer det kosta något för MIG? Är ju rädd för att hamna i knipa. Jag har en del skulder hos Klarna (under 20k) samt delbetalningar på några andra ställen (mkt mindre summor) efter en svår period i livet som jag nu sen ett år försöker råda bot på. Tar inga andra avbetalningar igen och skulle aldrig göra, men det känns som om det inte går åt rätt håll nånstans eftersom räntan är så hög och jag bara kan betala minimibeloppet (ibland lite mer) varenda gång. Tänkte därför att Anyfin kunde hjälpa, för de säger ju att de ”tar över” allting och sänker räntekostnaden. Vill verkligen inte bli lurad, men jag är också usel på ekonomi och siffror och allt vad det innebär.

            Det blir ju ränta på din nya kredit som du betalar till anyfin. Dom har lägre ränta än ex klarna för att få kunder.

            Hör av dig till Anyfin och be att dom talar om för dig vad din totala månadskostnad blir hos dom, efter överförandet av skulderna, samt hur lång betalningsplanen blir (dvs när du förväntas ha betat av det hela). Då kan du jämföra mot vad du betalar nu. Du ska inte behöva ”köpa grisen i säcken”. Det vore oseriöst.

            Lycka till ?

      Jag!
      Har använt den i några år, i två olika perioder. Haft skulder som betalats ner till 0, och sedan skaffat skudler igen som jag har 15 000 kvar på nu.

      Fungerar toppen, om det finns någon hake så har jag inte upptäckt/märkt det ännu iallafall ?

    Vet flera par med samma story som din. För vissa ligger otroheten nu 20+ år bakåt i tiden och dom är fortf. tillsammans och har det toppen. Tror inte en otrohet i sig behöver vara en katastrof. Kan man lära sig av det kan man säkert stärka relationen med de lärdomarna. Glad att det blev så för er ?

      Otrohet är så himla laddat och folk utgår alltid från sina egna känslor. Ingen big deal för vissa utan som vilket annat snedsteg som helst, kanske som ett bråk mellan pantern och en familjemedlem, att man spelat bort gemensamma pengar eller så. Det är olika vilka svek man kan komma över från person till person. Jag har haft väldigt svårt att komma över, lämnade honom nästan, att min sambo inte ville ta ut sina 10 dagar vid födseln av vårt barn och inga dubbeldagar (pga kris på jobbet som egenföretagare just då) vilket var ett enormt svek tyckte jag. men en otrohet… Äsch då, livet är kort, shit happens.

    Kolla Maggan Graafs senaste blogginlägg med rubrik om köttsoppa. På första bilden har hon myskväll med barnen, dom ser talang på tv. Hon har på sig kläder hon visat upp för nån dag sen osv.
    Men så såg jag en liten detalj i bilden, genom ett fönster ser man ett lövträd med fullt utslagna löv och det är inte mörkt ute ???
    Är klädbilderna från häromdan också gamla? Såg att flera skrev att dom inte kunde hitta den modellen jeans på lager157 som hon påstod sig nyss ha köpt där.
    Why?

    Otrohet behöver inte vara ett dåligt karaktärsdrag utan kan också vara en reaktion på något i förhållandet som inte funkar som det ska. Så jag är jätteglad för er skull att ni klivit starkare ur detta! Att ni båda varit öppna för att prata och velat jobba för varandra. ❤️

      Åh vilka fina kommentarer till Sara ? och Bn! Hoppas hon läser dom ?

      Tack! Jag blev jätteglad, det var lite detta jag ville förmedla! ?

        Trist att du fick såna påhopp Sara! Glad för din skull att ni har kommit igenom det och har det bättre nu. Vet ett par i min närhet där den ena partnern var otrogen som nu har det bättre än någonsin. Det går att komma över en otrohet.

    Blir inte klok på Putins jacka. När Putin höll tal på stadion hade han på sig en jacka värd 120.000 kr. Det ser ju ut som en helt vanlig jacka, typ från HM för 499 kr. Har aldrig hört talas om så dyr jacka. Att det finns jackor för 20.000-30.000 kr har jag hört, men aldrig hört om en jacka för 120.000, eller ens i närheten av det. Jag ser verkligen ingenting speciellt med den jackan, som sagt jag tycker den ser ut som en helt vanlig HM-jacka.

      Älskar att detta är något du går och funderar på haha

      Väldigt dyr! Jag kollade på den innan jag kände till priset och tänkte ”den ser ut att vara bra kvalitet, undrar vad det är för märke”. Men över 100K är ju otroligt dyrt.

        99k är också otroligt dyrt?

      Johanna Nordströms senaste pradajacka kostar 52.000 kr ?

      Inte sett bilden men med det priset och utseende du beskriver låter det som Loro Piana

      Bättre material och kvalitet naturligtvis. Också mer välgjord, kanske av erfaren skräddare med vuxenlön, än HM. Men bulken av priset beror naturligtvis på psykologisk prissättning. Tycker alltid det är så spännande att det funkar så väl (psykologisk prissättning alltså) trots att det är ett så otroligt basic och väl dokumenterat grepp (omskrivet i varenda lärobok i MF sedan evigheter tillbaka) så svälja det ändå med hull och hår. Fortfarande ?

    Varför hamnar jag så ofta i modd?

      Det gör jag också, skitstörande och fattar inte varför.

        Verkar vara många som gör det utan anledning. Väldigt konstigt. Man skulle vilja veta varför.

          Ja. Men ingen som frågar verkar få svar? inte vad jag sett iaf

      Jag hamnar också i modd. Oftast när jag inte skrivit kommentar på lång tid (då hamnar den första kommentaren efter ”pausen” i modd) eller om jag skriver många kommentarer på kort tid (tex flera kommentarer under ett och samma inlägg). Gissar att det finns en ”stickprovsfunktion” som gör att vissa inlägg hamnar i modd för att C ska kunna ”mäta tempen” på kommentarsfältet med viss regelbundenhet utan att behöva gå igenom allt. Samtidigt verkar algoritmen som väljer vad som hamnar i modd vara inställd på högre känslighet för vissa beteenden (så som jag beskrev i början av denna kommentar). Tror altså inte det är personligt utan helt enkelt en automatisk stickprovsfunktion.

      Ha det ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.