Emilia och Marcelos lägenhet till salu



Sälja lägenhet, köpa hus, sälja hus, köpa lägenhet, sälja lägenhet, köpa lägenhet och nu återigen sälja lägenhet. 

Det är vad Emilia och Marcelo hunnit med sedan december 2020.

Knappt har de flyttat in i lägenheten i Gävle innan den återigen finns ute som kommande försäljning på Hemnet.
Det råder ingen tvekan om att det är deras lägenhet, här nedan är en bild från Emilias Instagramkonto.
Kanske är även det här publiceringen ett resultat av pms? 

Emilia svarade på frågor gällande just flytt och liknande för ett tag sedan. Ska vi gissa på att kosan styrs mot Stockholm igen? Kanske rent av till Vasastan? ?

Tack för tips! 

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha känner mig personligen så träffad. Vi har sagt att vi ska flytta i några år nu men det kommer alltid upp något som gör att det inte blir av. Mina vänner frågar alltid hur det går men nu säger jag bara att jag antar att vi blir pensisar i den här jäkla lägenheten ?

      Alltså i kontrast att de flyttat 100 gånger på den här tiden som vi pratat 10å gånger om det men aldrig får tummen ur ?

      Nyvaken och läste flera gånger ”antar att vi blir penisar i den här jäkla lägenheten”.

        Blir vi nog med till slut, haha

        Samma här. Tänkte vad innebär det?

        Hatar när man råkar bli en penis

          ?

      Är det bara jag som finner det spännande att Marcelo säljer både Emilia och sin lägenhet enligt Camillas rubrik? ”Emilia och Marcelos lägenhet till salu”. Människohandel är väl inte tillåtet i Sverige – eller?

    Jag tror alla förhållanden hade satts på prov om man hade flyttat lika många gånger som de har gjort, och med ett barn under ett år på det också.

    Hon la upp en frågestund igår då hon sa att dom inte ska flytta… fattar ingenting

    Hon skrev senast igår på story att de inte skulle flytta. Så fattar inte varför lägenheten ligger ute på hemnet.

    Herregud, väx upp

    Oj.. hade varit mycket att byta hyresrätt så ofta med ett litet barn men de verkar ju köpa/sälja och dessutom renovera varje ställe på det! Och göra en del jobb själva. Försöker de göra bostadskarriär i superfart kanske? Jobbigt att börja fundera på om man trivs så snart, det tar liksom mer än några veckor att bo in sig.

      “Får” man ens göra så många bostadsaffärer på ett år?

        Ja men man blir beskattad annorlunda/högre

          Beskattad annorlunda? Skattesatsen är ca 22% (eller mer exakt 30 procent skatt på 22/30 av vinsten) oavsett.

          Mnja… man får men om Skatteverket misstänker att man bedriver det som affärsverksamhet blir man upptaxerad. Köper och säljer man vara för att tjäna pengar är det en affärsverksamhet och så är skattereglerna annorlunda.

            Ja, det var det jag hade fått för mig.
            Nu vet jag inte om de lyckats sälja med någon vinst?!

              Så klart säljs det med vinst.

            Det är Skatteverket som har bevisbördan. Svårt att bevisa att det är affärsverksamhet så länge det är din huvudsakliga bostad som säljs.

    Fantastiskt fin lägenhet!

      Skitkass planlösning dock. Ett (!) ordentligt sovrum (utan genomgång) på 155 kvadrat!

      Det är ju bara en utställningslokal…? Snyggt men trist.

    Där ligger gabposs i lä

      Hon har väl inte hållt på och flytta runt?

        Flyttade en hel del innan husköpet, men nu har hon bott där rätt länge!

        Jo! men har man inte följt henne sedan innan hon fick barn så förstår jag att man inte vet

    SHIT VAD BILLIG!!!

      Månadsavgiften är horribel, det är Gävle. Föreningen måste ha usel ekonomi.

      Eller hur?! Blir så sugen på att flytta till Gävle nu. Där jag bor får man en sketen 2a för det priset…

        Här får man typ 10st 2or för samma pris?

        Över 9000 i månadsavgift.

        Lägenheten är ju billig eftersom månadshyran är så hög. Längre månadshyra, högre pris.

    Mest förundrad över hur mäklaren får ihop ”3-4 sovrum” med den planlösningen..?

    Härligt med en årlig höjning av den avgiften på 2-3%.
    När jag bodde i min brf höjde de inte avgiften nån gång sålänge jag bodde där under 7 år.

      Att avgiften inte har höjts på många år betyder inte att det egentligen inte finns ett behov. Jag är ordförande i en brf där man inte höjt avgiften på 8 år vilket också innebär att man inte har gjort något underhållsarbete under lika lång tid. Det innebär att man nu måste komma ikapp med allt underhåll som borde portionerna ut under dessa 8 år, vilket innebär höga avgiftshöjningar då man inte kunnat spara ihop en tillräckligt stor buffert under de år man inte höjt avgiften.

        Precis, kontinuerliga mindre höjningar kan vara ett sätt att ha inflation och underhållsarbete med i beräkningarna för att slippa utsätta boende för ofrånkomliga chockhöjningar i ett senare skede.

        Varför har du som ordförande skjutit upp underhållet i 8 år istället för att portionera ut det över tid?

          Hen kanske inte har varit ordförande de senaste åtta åren, kan ju vara nytillträdd.

          Kan ju vara så att hon är relativt ny ordförande och det därför inte varit hennes beslut att ej göra underhållsarbete under 8 år?

          Ordförande är ju inte envåldshärskare

            Va!? Är inte Putin ordförande i brf Ryssland?

      En Brf som inte höjer av avgiften på flera år är ett stort varningflagg och ett tydligt tecken på en inkompetent stryelse.

      En förenings underhållsplan och ekonomiska täckning ska ligga ca 30 framåt i tiden.
      En Brf där man inte tänker långsiktigt kommer darbbas av chockhöjningar om exempelvis tak eller stammar behöver bytas ut.

        Det beror ju helt på vad som ingår i avgiften. Här går en välavvägd del till underhållsfonden just för att undvika höjningar.

          Så är det alltid (nästan).
          Men tänk att det är genomsnitt prishöjning med 2-3% per år, så en förenig som inte höjer under flera år kommer enda riskera att ha för lite pengar när underhålla ska utföras.

          Visst är det bra att bo i en förening just nu som inte höjer avgiften alls, men de som bor kvar när det är dags för kostsamma underhåll riskerar en kraftig höjning av avgiften.
          Nu kanske din förening har full koll på ekonomin och då är det bara att gratulera.
          Något som många fler borde göra är att ta fram den årliga redovisningen från senaste årsmötet och ta en titt hur det ser ut.

        Så behöver det inte alls vara. Många gamla föreningar har god ekonomi och behöver inte höja avgiften varje år. Vi har höjt avgiften två gånger på ca 20 år, första med 2 % och andra med 2,5 %. Vi följer underhållsplanen, till och med lite mer eftersom vi nu ska investera i bergvärme (utan att behöva höja avgiften). Föreningarna runt omkring oss har det ungefär likadant. Ska man köpa bostadsrätt bör man granska föreningens ekonomi.

          Då bor du i en bra Brf (nått säger mig att ni hyr ut lokaler till olika näringsidkare) för då får föreningen in fina pengar och kan hålla avgifterna nere.

          Håller med dig till 100%, i mina ögon är föreningens ekonomisk situation ett av mest avgörande faktorerna vid ett eventuellt köp.

            Inte en enda sådan lokal faktiskt, några större ”rum” i källaren som hyrs ut till medlemmarna. Jag har ett på 20 kvm jag betalar 240 kr i månaden för. Löjligt billigt, men lokalhyrorna höjdes faktiskt en extra gång under de här 20 åren. Man ansåg att det ändå är mer frivilligt att hyra lokal än att ha tak över huvudet.

          Min brf var från 1940-talet, och mycket välskött. Följde underhållsplanen och inget annat konstigt.

          BRFen där jag bodde senast hade bra ekonomi och höjde bara avgiften med 2% en gång under de 10 åren jag bodde där. Avgiften var dessutom sjukt låg (strax över 3000kr för min 2:a på 70kvm). Vi hyrde ut lokaler till olika företag så det var nog en bidragande orsak till att vi slapp höjningar. Det sattes in nya fönster, balkongerna glasades in och fasaden renoverades under tiden också. Min kompis BRF lät dem slippa decemberavgiften för att de hade så stort överskott trots nyinsatt bergvärme.

        Nja, många äldre föreningar har betalt av en stor del av sina lån och har därför mindre utgifter och det är inte alls ovanligt med intäkter från lokalhyra. Tycker absolut inte man kan förenkla det så, det är bara dumt. Det beror helt på.

    Wtf vad är det för GALEN avgift?????

      Kanske föreningen inte har haft en underhållsplan och nu när fastigheten är gammal och underhåll behöver göras så är enda sättet att höja avgiften.

        Vet att fastigheten bytte tak för 1-2 år sedan. Det måste ha gått på en hel del då byggnaden ses som kulturarv i Gävle och taket i plåt var specialbeställt för att få rätt nyans och mycket arbete fick specialutformas på plats för att taket skulle få den klassiska utsmyckningen och strukturen i enlighet med originalet.

          Här kan man läsa mer om det https://sverigesradio.se/artikel/7635506
          Tog liksom 1,5 år att byta taket ?

    Men vad håller de på med? Känns som att de agerar på sina känslor DIREKT istället för att reflektera lite innan dessa stora beslut tas.

      Exakt min tanke. Verkar väldigt ostabilt eller oroligt konstant.

      Alltså att packa, fixa med flytthjälp, packa upp, byta möbler, måla om, borra upp gardinskenor, sätta in BADKAR, renovera kök, lägga nytt golv…. Det hade varit jobbigt EN GÅNG. De har alltså gjort detta 3 ggr nu inom loppet av 1 år va? Samt skaffat bebis under tiden? ? Det är faktiskt det sjukaste jag hört… Och nu satsar de på att flytta en fjärde gång. Varför tror de att de kommer bli lyckliga när de flyttar igen? Så skrämmande par, hemska förebilder. Sorry not sorry!!

    Hur har dom råd tänker jag.
    Eller har dom alla olika hantverkare som finns i släkten?

    Alltså, topprenovera 155kvm kostar bara i material väldigt mkt även om man renoverar själv och sen rörisar å elektriker åplattsättare osv på det. I Gävle är knappast marknaden som här i Sthlm, ingen garanti att få tillbaka pengarna om man spenderar för mkt.

      Stockholmare köper stockholmares lägenheter i Gävle. Dom bor relativt nära tågstationen, och gävle är bara 1,5h bort med tåg ??‍♀️ Även om det är ”ett galet pris i gävle”, så kommer nån annan sthlmare som vill ”flytta till landet” att köpa den ? eller möjligen en gävlebo som fått hybris ?
      Mvh Gävlebo

        Själva priset är inte galet, till och med lite lågt. Men det är avgiften som är sinnessjuk men gissar att man kan få igen en del genom att faktiskt hyra ut uthyrningsdelen.

          Absolut, men uttalandet gällde att topprusta och få tillbaka pengarna – inte avgiften. Med tanke på vad du kan få en villa för i gävle så är priset galet, men det är ju olika för alla det där.

            Haha nej, priset på lägenheten penible galet i Gävle utan är rätt lågt med tanke på läget, renoveringen och vilket hus som lägenheten finns i.
            Vet inte om du bor i Gävle men koll på fastighetsmarknaden där verkar du inte ha.
            Du får INTE en villa i det skicket och i den storleken för de pengarna i tätorten Gävle. Däremot i någon av förorterna, absolut.

              Men lugn nu ? gävle har för fan inga förorter, däremot stadsdelar om det är det som du syftar på med din otrevliga ton.

                Valbo är till exempel en förort till Gävle 🙂

                Och faktum kvarstår, att i tätorten, hittar du ingen villa till det priset och i det skicket. Men i Gävle Kommun – absolut.

      Fattar inte heller hur dom har råd. Tycker lägenheten är fin.

      De verkar inte ens ha anlitat någon firma eftersom Emilia efterlyst hjälp dagligen på instagram: ”någon som kan lägga golv idag i Gävle?” ”Nån elektriker som kan komma till Gävle idag?” ”Någon som vet nån som kan sätta plattor? Hör av er!” Helt insane.

    Över 10k i avgift. Herregud ?

      Hade varit väldigt försiktig med att dra på mig en avgift som är så hög idag, om föreningen har stora lån och räntorna ökar bara lite blir det dyrt och framförallt svårt att bli av med en sådan lägenhet.

        Tror det är därför de säljer, föreningen har problem med ekonomin.

          Föreningen har inte per se problem med ekonomin. Däremot genomgick de en omfattande takomläggning som tog 1,5 år för 1-2 år sen, vilket har bidragit till den höga belåningsgraden.
          Här kan man läsa mer om det https://sverigesradio.se/artikel/7635506

            Där har du fel.
            Kolla deras ekonomiska situation på allbolag.se
            De har defintivt problem med ekonomin

              Sorry, menade allabrf.se

    Herregud så jobbigt. Jag flyttade förra året efter att ha bott i min dåvarande lägenhet i sju år och jag tänker fan inte flytta på typ sju år igen, så jävla drygt. Hatar att flytta.

    Intressant att man köpte en lägenhet som känns som den bäst passar någon utan barn eller typ med en tonåring. Om man vill att barnet ska ha eget rum. Annars får de väl skippa att ha matrum antar jag men känns inte så genomtänkt detta köp. Eller så är det bara jag som planerar framåt mer än en månad i taget hehe.

      Det är ju så där bloggartjejernas lägenheter ser ut, så klart måste hon också ha en vit och opersonlig visningslägenhet.

    Bra annons ? inga krav på korrekt svenska längre?

      Haha, exakt!
      ”genomgott” renoveringar … hjälp!

      Tycker ofta mäklarannonser är så dåligt skrivna. Gillar att man alltid ”hittar” och ”återfinner” saker/rum. Låter så fel, vad är fel att använda ordet ”finns”?

        Mäklare är oftare män än kvinnor och män är seriöst skitkassa på att stava.

        Inväntar kränkta mothugg.

          Det är bara att kolla på alla influencerkvinnor så man fattar att det handlar om individer, inte kön.

    De kanske borde bo i en större husbuss.
    Då kan de bo vart de vill på helgerna.

    Nu förstår jag varför avgiften är så hög.
    En brf’s ekonomi betygsätts efter följande skala.
    A++ Föreningen har en god ekonomi
    A+
    A
    B
    C Föreningen har eknomiska svårigheter.

    Den Brf det gäller har betyget B (inte alls bra) och föreningen har 165% högre belåning än genomsnittet i Gävle.

      Vet att fastigheten bytte tak för 1-2 år sedan. Det måste ha gått på en hel del då byggnaden ses som kulturarv i Gävle och taket i plåt var specialbeställt för att få rätt nyans och mycket arbete fick specialutformas på plats för att taket skulle få den klassiska utsmyckningen och strukturen i enlighet med originalet.

      Arbetet gick på fler miljoner och har förmodligen bidragit till att belåningen är hög.

        Här kan man läsa mer om takbytet som tog över 1,5 år att färdigställa och var en väldigt stor happening i Gävle
        https://sverigesradio.se/artikel/7635506

      Brf:s på svenska. Lewis, lär dig svensk genitiv!

        De där meningarna satt du och klurade på länge innan det blev rätt.

          Det tog faktiskt inte så många sekunder. Jag är inte trög i skallen som du, Lewis.

    Den ligger ju dock bara som kommande, så den ligger ju inte ute på riktigt ännu. Är många lägenheter som ligger som kommande som ibland aldrig ens läggs ut på riktigt. Men konstigt såklart oavsett.

      Kan ju va pms bakom. Att så mkt lägenheter ligger som kommande men sen aldrig blir aktuella att köpa

        Ja gud så många ggr jag lagt ut läggan på Hemnet när jag pms:at. Svartlistad hos så många mäklare nu.

          Jag lät faktiskt sälja vårt hus när jag hade förlossningsdepression ? ångrade mig såklart efteråt men nu bor vi i ett nytt hus sen fem år tillbaka och här lär vi förbli iaf ???

          Nej, nu driver ni…

            Ja, det gör vi.
            (Eller gör vi?)

    Pinsamt med mäklare som inte kan stava.

    Har jag fatta det rätt.
    De köper hus i Stockholm
    Säljer huset då E inte trivs.
    Köper lägenhet i centrum som E vill.
    Säljer lägenhet i centrum, då E inte trivs.
    Köper lägenhet i Gävle så E får nära till familj och vänner, och M kan penda till Stockholm för att träffa familj och vänner.

    Nu ska de sälja lägenheten i Gävle.

    Ska det flytta till ett hus på landet i Gävle så M får svårt att pendla till Stockholm för att träffa familj och vänner?

      Du hade 1 rätt i det du skrev :/ att E inte trivdes i Sigtuna. Följer både E och M och E var nog den som trivdes bäst i deras senaste lägenhet dvs den i Stockholm (stan). Hon la även ut i förrgår? att den var 42/43 kvm så inte konstigt att dom flyttade ifrån den. Tycker jag??‍♀️ Hur kan jag vara så säker på detta? Jo jag har faktiskt gemensamma vänner som E så vet en del.

    Den där bruden verkar inte ha alla hästar hemma. Verkar otroligt omogen, bortskämd o synnerligen krävande!!! Marcelo har ju aldrig hållt på o flytta hit o dit innan denna bruden kom in i hans liv, det är ju uppenbart hon som verkar väldigt omogen. Bruden har inget jobb, aldrig haft, ”influencer”? Nja hon tillhör ju inte precis Bianca statusen som influencer. O Marcelo stackarn som utöver sitt tunga heltidsjobb även ska tillfredsställa denna prinsessa med nya bostäder om vart annat, ingenting duger för den bruden, o utöver sitt ordinarie jobb så får Marcelo slita med tunga renoveringar medan prinsessan ger order till ny flytt. Bruden la ju ut inna hon la besticken i lådan att det var slut mellan henne o Marcelo? Gör man så? Skyller man på PMS???? när man i själva verket verkar ha problem med iq fiskmås?? Nä, hon bör sätta sig på skolbänken, ta ut sina extensions, kamma sig, kavla upp armarna o klättra ner från prinsesstolen o inse att hon bör växa upp o bli självständig o skaffa sig ett riktigt jobb, för vem ska försörja henne om Marcelo tröttnar av utmattning på alla bostadsköp som inte passar prinsessan o träffar en mera mogen o jämngammal tjej som kan försörja sig själv, vara självständig o stå på egna ben. Fattar inte vad Marcelo föll för? Var det löshåret? som han trodde var äkta? Hoppas han träffar en mognare tjej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.