Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

579 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det bara jag eller tycker nån annan att det är lite konstigt det som My baby dolls skriver om sin 12-årige son? Som om att han är typ hennes stöttepelare.

    ”Du är som en bästa vän, som stöttar, pushar, känner att jag aldrig är ensam när jag har dig. Du är min ”vingman”, jag vet att du alltid har min rygg. Och jag din.”

    https://mybabydolls.se/one-kid-a-day-danilo-4/

      Jepp, det var weird.

        Borde väl va tvärtom, att hon stöttar sonen…

          Precis, känns orimligt att ett barn ska ha en roll i sin mammas liv som innebär att stötta (framför allt) pusha sin mor.

      Svårt att ha tid att stötta sina barn när inte har tid pga för många barn.

      Varför publicerar man texter där varven ska tala om vilket syskon som är surast och bråkigast? Kul för det syskonet att mängder med människor ska läsa det.

        Precis. Så här skrev hon på Instagram:

        ”Nu när barnen börjat bli lite äldre så skippar jag många frågor till dem äldsta. Dom börjar bli för stora för de där “roliga och knasiga” frågorna och vissa frågor får förbli mer personliga av respekt för deras integritet och av vad dom vill att andra ska känna till om dem.” https://dumpor.com/c/1577747876830964972

          Fattar inte hur resonemanget går ihop för henne. Å ena sidan frågar hon typ 50 frågor om vad barnen tycker om olika saker och om sina syskon och å andra sidan pratar hon om integritet.

          Sen gömmer hon sig bakom att barnen har godkänt publiceringen. Ett litet barn kan inte ens ge samtycke eftersom de inte förstår vad frågan innebär. Inte ens en 12-åring kan fritt säga ja eller nej och förstå vad ja innebär. De är ju drillade i att deras liv läggs ut på mammans sociala medier

          Tänker bara, VEM FAN BRYR SIG OM VAD EN TOLVÅRING HAR ATT SVARA PÅ SÅDANA FRÅGOR??!!!??

      Ett psykologiskt fenomen när mammor som känner sig ensamma söker stöd och kärlek hos sitt barn istället för hos en annan vuxen.

      En del borde fan inte ha barn

    Min pojkvän sen 14 år tillbaka (från när vi var 17-åriga småbarn) har alltid haft noll taktkänsla i sociala situationer. Han påpekar olika saker han tycker folk gör fel, har fel märke på bilen, små skavanker i folks nya hus och så vidare. Han kan även säga sånt som jag sagt till honom i förtroende om folk (tex. ”Hon pratar hela tiden”, så säger han till människan ”min fru sa nåt om att du pratar hela tiden”). Han är jättesnäll i grunden, vill inget illa och förstår inte att det han säger sårar och gör dålig stämning. Ikväll sa han till min mamma att hon vankar fram, min mamma blev jätteledsen och for ganska omgående hem. Jag påpekade för honom sen vad som hänt och som vanligt hade han inte insett att det sårade.

    Hela situationen gör att vi knappt umgås med mina kompisar och deras partners. Några enstaka gånger, men det blir alltid stel stämning. Han har även nedsatt hörsel, vilket gör att han måste koncentrera sig hårt på att höra vad folk säger. Jag undrar om det kan bidra till att han inte riktigt har lärt sig att läsa mellan raderna. Han, å andra sidan, tycker att jag, min släkt och bekantskapskrets är känsliga och lättkränkta.

    Kan det vara så att han har nån diagnos som helt enkelt gör att han inte kan avgöra vad som är okej och inte? Vad kan jag göra för att hjälpa honom? Känns som att jag har prövat allt under alla år…

      Dumpa. Vill inte vara okänslig mot dig, men det där är ju helt sjukt? Du har ett ansvar – inte för vad han säger, men i att stå upp för de som måste ta emot hans kommentarer. Herregud skulle aldrig låta någon såra mina vänner eller min mamma!

        Dumpa? Jösses.. Här får man inte vara på ett eller annat vis ? Dumpa är alltid svaret ?

          Han förolämpat ju hennes vänner och familj och vill inte ändra på sig? Fattar inte att hon stått ut så länge…

          Ja men här tycker jag faktiskt det är lämpligt att avsluta. Han isolerar sin partner och sårar både hen och andra. Det är allvarligt.

        Men herregud! Dumpa för att någon inte är exakt som alla andra?
        Sådär är min man också. Vi har varit ihop i 20 år och han är världens bästa och snällaste man. Skulle inte byta honom mot någon annan i hela världen.

          Inte så snällt att anmärka på andra och såra dem… man kan faktiskt lära sig att bete sig oavsett diagnos.

            Jo, man kan lära sig men oftast vet personen som har en diagnos inte om det utan att ha gjort en utredning först. Hjärnan fungerar annorlunda och det är faktiskt en legitim förklaring till personens beteende.

              Det räcker ju med att veta att andra blir sårade. Då försöker man sluta eller söker hjälp. Knäppt att han inte gjort det än och att hon stannar…

        Dumpa? Ska man dumpa syskon eller föräldrar då också med liknande beteende? Hennes kille verkar ha Aspergers .. det finns hjälp att få. Jag ogillar starkt när folk som har noll koppling till personen i fråga har mage att säga ”dumpa”.

          Man kan bryta kontakten ja?
          Ändrar han sig inte och söker hjälp så är ett bra alternativ dumpa. Man kan lära sig att bete sig socialt acceptabelt med Aspberger.

            Det är upp till personen i förhållandet… som sagt ogillar starkt att man sitter bakom en skärm och skriver ”dumpa” som ingenting. Ja man kan lära sig men inte alla med Aspergers vet om att dom har diagnosen.

              Hon behöver ju inte lyda anonyma kommentatorer. Men hon kanske (och hennes anhöriga) kanske förtjänar bättre.

          Kan ju vara svårt att leva ett bra liv med en partner som inte kan bete sig mot vänner och familj.

      Ja det låter absolut som åt autismspektrat…men det låter också som att han kan ha en poäng i att folk är lättkränkta. Jag tänker att om din mamma drar från er bara för att han sa att hon vankar.
      .så känns det lite känsligt också

        Ja, hon borde väl lärt känna killen och hur han är vid det här laget. Mamman alltså

          Så man ska acceptera dåligt beteende för det har hållt på länge?

      Det låter typiskt aspberger… Man kan träna sig i att förstå hur människor reagerar och hur man ska bete sig socialt. Vet inte var, men han bör söka hjälp. Börja på vårdcentralen kanske så kan de lotsa vidare.

        Att inte bry sig om att nära och kära blir sårade verkar konstigt och ego dock. Kräv att han söker hjälp och ändrar sig. Du blir ju liksom lite ensam och isolerad pga honom.

          Hon skriver inte att han inte bryr sig utan att han inte förstår att det han säger sårar dvs typiskt aspigt beteende.

            Han tycker alla bara är överkänsliga, det är för mig att han inte vill ta in vad de känner/bryr sig tillräckligt. Om alla andra säger/tycker en viss sak är de troligare att det är fel på en själv än dem, just saying…

              Fast ibland är folk fan löjligt känsliga också. Och ifall det är en person som man vet om att den har lite dålig feeling, men att den inte menar nått illa så kan man allt ha lite överseende med det också.

                Verkar inte så i exemplen, och man beter sig inte så! Det får man fan acceptera och lära sig.

                  Jo att ta jätteilla upp över att nån säger att man vankar fram är löjligt, framför allt om man vet att personen inte menar nått illa

                    Att man inte ”menar nåt illa” spelar ibland ingen roll. Han märker väl och hon har berättat att andra tar illa upp, då slutar man! Om
                    man bryr sig om personerna/sin partner. Det är inte konstigt alls att ta illa upp att nån kommenterar hur man går. Ganska personligt och har med kroppen att göra. Kan ha med vikt eller skada att göra. Oavsett så är det ohyfsat.

                Skulle aldrig ha överseende med att nån förolämpar mig eller anmärker på massa skit.

              Det är det ”för dig” ja. Det betyde är inte att du förmedlar någon sanning.

        *Asperger

        Asperger klandrar dock inte andra. De brukar belasta sig själva med skuld över sociala misslyckanden.

          Jag vill inte vara den som är den. Men hur fungerande man är, hur man tacklar situationer och hur man hanterar sina känslor är lika individuellt med en diagnos i autismspektrat som utan en diagnos.
          Det är inte alls alla som är introverta och klandrar sig själva.

      Det är ju inte ditt ansvar att hjälpa honom, det är hans ansvar att hjälpa sig själv.

      Tror faktiskt inte det nödvändigtvis behöver röra sig om en diagnos. Kan ju vara en slags kompensation för den nedsatta hörseln, dvs att han försöker ”skämta” och vara på i samtal där han kanske inte hör allt som sägs, och så blir det fel och som du skriver ”stel stämning” Vet tex.alla era vänner att han hör dåligt? Sen är vi ju alla olika känsliga, att få höra att man ”vankar fram” hade tex inte bekommit mig ett dugg. Prata med din man och framförallt era vänner, dvs dra fram ”problemet”, varför känner han att han behöver säga saker rakt ut, och varför blir era vänner stela (alla är förmodligen inte så känsliga att de tar illa upp, så är det ngt annat som påverkar)tar de tex.hänsyn till din mans hörselproblematik? För låter inte alls kul att ni inte ens kan umgås med kompisar pga detta.

        I tillägg vill jag oxå säga att det att han anmärker på att de flesta har fel märken och skavanker osv är ju ett (inte så angenämt) personlighetsdrag och bottnar ofta i mindervärdeskomplex.

      Han har väl haft många år som vuxen att öva på att förstå att man inte säger vad som helst till andra människor. Han märker ju att andra tar illa upp och att du tar illa upp. Har han ingen tanke på att vilka öva på förmågan eller lära sig vad man säger och inte? Märker han inte att det påverkar ditt liv negativt? Vad har han för motivering till sitt beteende?

      Hoppas du kan umgås med dina vänner på egen hand trots att han tycker att han har rätt att göra andra ledsna.

      Han låter manipulativ och som att han gömmer sig bakom en falsk oskyldig fasad. Jag känner igen lite av det där i ett ex som felrepresenterade mig socialt och sedan kallade mig känslig när jag blev upprörd. Det är gaslighting och manipulation.

      Min bästa vän har Asperger. Hon har blivit jätteduktig på att hantera sociala situationer på ett vettigt sätt även om det så klart blir fel ibland. Men hon skulle aldrig skuldbelägga någon hon sårat och kalla denna lättkränkt eller överkänslig. Det låter inte som det bästa utgångsläget och jag hade nog inte förväntat mig att se en förändring hos honom så länge han pratar på det viset.

        Precis. Min son har Aspergers, han blir själv ledsen när han råkat såra någon. Han skulle aldrig någonsin anklaga andra för att vara känsliga. Därför mitt svar lutar åt någon slags manipulativ disorder i detta fallet.

      Sådär håller min sambos kompis också på, saknar typ filter. Har definitivt inte asperger.

      Vet inte hur du hanterar det, men min sambo hade rätt kass social kompetens när vi träffades och det blev bättre när jag slutade ursäkta honom när han sa nåt olämpligt (pga inte mitt ansvar att ursäkta hans beteende). Sa istället ifrån direkt att det inte var okej att säga så, med tiden övade han upp sin finkänslighet. Han växte upp i en familj med risig social social kompetens så beteendet var sannolikt inlärt därifrån.

      Hej,
      Han har antagligen ingen diagnos utan låg emotionell intelligens och social kompetens. Googla på båda så kommer du säkert känna igen det. Väldigt vanligt, speciellt inom vissa yrkesgrupper som tex IT etc.

        Hahaha! ”Genom IT”?
        Det märks att du inte har någon aning om vad du snackar om ?

      Låter som autism.

      Jag tänker att det kan vara en diagnos, har han alltid varit sådan? Tänker om du pratat med hans familj om det. För då kan det vara att han behöver hjälp!
      Säger inte att en diagnos löser problemet eller gör det mer ok att säga saker, men det kan förklara ett beteende.

    Jag är 30 år och i en pågående utredning för ADD. Och nu har vi kommit till den delen där läkare eller psykologen ska intervjua en nära anhörig (såsom förälder) för att höra hur jag var som barn. Och jag känner mig så himla… Ledsen efter idag. Jag berättade om detta för mina föräldrar nu och det togs precis så som jag dessvärre var rädd för.

    Hela min uppväxt har jag haft otroligt svårt för att koncentrera mig, fokusera i skolan och ens kunna förstå enklare uppgifter. Jag har kunnat läsa ut max 5 böcker under hela mitt liv på grund av svårigheterna med att kunna fokusera.
    Men mina föräldrar har aldrig vågat eller velat kolla upp ifall det kanske ligger något bakom det. Jag har istället alltid fått höra att jag måste koncentrera mig mer, att om jag bara fokuserar ordentligt så kommer jag fatta. Och jag har förståelse för att kunskapen kring diagnoser inte var speciellt stor på den tiden, men nu när jag berättat för mina föräldrar om min pågående utredning och förklarat att dem kommer intervjuas av psykiatrin för att höra om min uppväxt så blev svaret direkt ’ja men jag är övertygad om att du inte har någon diagnos. För du behövde bara få sitta ifred eller ta en paus från skolan så förstod du!’
    Men det stämmer inte. Anledningen till att jag ens klarade grundskolan var för att mina föräldrar i princip gjorde de läxor åt mig som jag inte fattade, istället för att ta upp detta med lärarna. Mina föräldrar gjorde jättemycket för att underlätta för mig och tanken var jättegod säkert men jag tycker det är så synd att de inte kan våga förstå att det KAN ligga en diagnos bakom och att det inte är något fel i det. Jag har alltid känt skam över att inte ha fattat sånt som andra förstått enda sedan jag var barn. Och det blev egentligen bara värre när mina föräldrar gång på gång sa att jag kommer förstå bara jag anstränger mig. När lärarna nån gång kontaktade mina föräldrar i högstadiet och tog upp just mina besvär med matten så minns jag att mina föräldrar tog mig i försvar direkt och sa att det bara var för att jag var lite utbränd eller trött. Enda anledningen till att jag ens klarade gymnasiet var för att jag i ärlighetens namn blev bra på att fuska.

    Så detta är något jag egentligen lärt mig leva med men jag har än idag enorma problem som börjat gå ut över mitt jobb och därför har jag nu tagit tag i detta och är ändå stolt över det. Att jag äntligen vågar erkänna dessa besvär utan att känna skam.
    Och jag hoppas INNERLIGT att psykiatrin är vana vid att prata med anhöriga som kanske sätter sina egna teorier och går i försvar, och att de kan se bortom det. För jag blir så otroligt ledsen och trött på att mina föräldrar tydligen än idag anser att jag kan lika mycket som alla andra. Men det var ju knappt så jag klarade högstadiet på grund av mina koncentrationsproblem.

      Add påverkar inte intellektet och förmågan för matematik så att du vet. Kanske kan vara någon annan diagnos?

      Hoppas det löser sig!

        Nej men koncentrationen, arbetsminnet och motivationen kan påverkas och då är det ju svårt att lära sig!

        Matten var bara ett exempel på när min koncentration gick ut över skolan. Jag hade inte problem med förmågan för matematik i sig, utan svårt att hänga med och läsa uppgifterna då jag lätt försvann iväg i andra tankar. Och det var det min mattelärare reagerat på.

        Vad gäller diagnosen i sig så är det inget jag känner att jag lägger fokus på, jag sökte hjälp för en rad besvär och det är psykiatrin som kommit fram till att det är ADD alt ADHD dem vill inrikta det på. Så för min del spelar det ingen roll, jag är bara glad att få hjälp.
        Tack för peppen!

          Jag förstår. Önskar dig lycka till och hoppas dina föräldrar kan svara på frågorna. Men kom ihåg att dina svar är det viktigaste. Diagnosen hänger liksom inte på vad de anhöriga svarar!

          När min mamma blev intervjuad så var jag med och kom med invändningar vid felaktigheter, så psykologen märker ju när man är oense. Psykologer är också vana vid föräldrar som inte ”tror på diagnoser”.

      Jag gjorde en utredning som 17åring. Min mammas interjuv har jag läst långt senare. Hon tyckte att jag inte hade några problem med att koncentrera mig och pratade bara om min brors problematik. Blev oerhört beskriven när jag läste. Det kändes som om hon inte känner mig. Fick diagnosen adhd ändå.

        Vad skönt att du fått hjälp och fått din diagnos!

        Jag förstår inte varför vissa föräldrar insisterar på att försöka övertala psykologer vad dem själva tror/är övertygade om. Psykologen intervjuar ju för att få en bild av hur man var som barn, inte för att få veta vad föräldern tror om själva diagnosen.
        Vad föräldern tror är ju egentligen inte relevant och bara för att man är förälder för så vet man inte automatiskt bäst om barnet. Även om tanken är god så blir det ju bara fel…

          Det ligger mycket i det du redan skriver. Föräldrar till tonåringar och unga vuxna har inte vuxit upp med normaliseringen av diagnoser. En ”diagnos” fanns inte ens i början av 90-talet. Den normala reaktionen var bland annat att skydda sitt barn mot att bli sedd som konstig och problematisk.

          Varje generation når nya insikter och det är otroligt viktigt att hänga med. Inte minst om man väljer att ha barn. Det är också viktigt att som yngre förstå varför äldre agerar som de gör. Våra självklarheter är inte självklara för t.ex. ”föräldragenerationen”.

          Förädrar kan vara lika osäkra som barn.

      Vet inte om det jag skriver hjälper dig alls, men jag hade oerhört svårt att ta in att mitt barn skulle utredas för diagnos. Det var faktiskt skolan som föreslog detta.

      När barnet sedan fick sin diagnos fastställd blev det en stor sorg att förstå att detta är livslångt och faktiskt också som ett stigma, som att det nästan slog tillbaka på mig som förälder i vissa kretsar. Många har påpekat att det är hög ärftlighet (jo det vet jag ju) och verkar fundera på varifrån det ”kommer” vilket jag tycker är jobbigt.

      Nu är mitt barn ju ännu ett barn och det är såklart jättebra att vi vet hur vi ska hjälpa hen, men vad jag vill komma till är att jag tänker att det kan vara så svårt för dina föräldrar att acceptera din utredning just för att det fortfarande är (speciellt för generationerna över mig) så laddat med npf. Att de har ägnat hela livet åt att intala sig att du bara behöver koncentrera dig, och det är svårt att tänka sig att de kanske borde förstått innan och då blir det lättare att bara förneka?

      Med det sagt så tycker jag att du är jätteduktig som väljer att utreda dig för att få en bättre framtid men kanske försöka vila i att dina föräldrar gjorde det de kunde utefter de förutsättningar som fanns då.

        Usch gör ont i hjärtat att läsa detta. Istället för att se och inse vilken hjälp det är för barnet så blundar man. ”Jag har svårt att ta in att mitt barn skulle utredas för diagnos”. Aj ?

          Fast jag tyckte det lät insiktsfullt att inse att man ”har svårt att ta in det…” det är väl inget fult att reflektera kring sina egna känslor så länge det inte går ut över barnet.

          Tyckte faktiskt att din kommentar var mer ”aj”. Det M beskriver är helt vanliga känslor i en sådan situation och hon är dessutom insiktsfull.

          Ja nu kanske inte en kommentar här visar hela verkligheten så att ”få ont i hjärtat” känns väl lite överdrivet? Vi motsatte oss inte en utredning, däremot så syntes problemen mer i skolan men när vi hade kontakt med dem om barnets mående så fick vi inga tydliga svar till en början. Det var rörigt med ny personal, utbrända lärare, elever som slutade/började, osv och vi trodde att barnet mådde dåligt pga detta. Så fort skolan föreslog utredning så gick vi med på detta. Däremot var det helt klart tufft för mig att ta in att det kanske inte var övergående, en npf-diagnos är så definitiv.

          Tror att det är en sorg för de flesta föräldrar som behöver utreda sina barn, för man förstår ju någonstans vilka utmaningar barnet kommer att ställas inför i framtiden. Men det kan kanske vara svårt att förstå om man inte själv varit där. Dessa känslor behöver man få bearbeta, men det var väldigt svårt att få hjälp med det tyvärr.

        Tack! Fick en diagnos själv som barn, och kände en enorm sorg. Verkar vara tabu att känna så…

      Låter mer som ADHD

    Veckans låt??? ?

      Dessa har gått på repeat senaste veckan;

      – ”J’te pardonne” av Hoshi
      – ”Fulenn” av Alvan och Ahez (Frankrikes ESC-bidrag)
      – ”De Diepte”av S10 (Nederländernas ESC-bidrag)

          Nederländerna gillar jag, intressant att se hur de väljer att göra sin scenshow.

            Yes, håller med! Jag har än så länge bara lyssnat på studioversionerna av de flesta ESC-låtarna, har en del länder kvar att kolla upp. Det man gillar nu kan ju lätt fällas av falsksång och dåligt liveframträdande.

              Ja det är tre sårbara minuter. Många bra låtar och artister som krossat sig själva genom dåliga val, röster som inte bär eller koreografi som inte fungerar. Och ibland en uträknad låt där artisten plötsligt gnistrar och äger scenen.

              Italien har en fantastisk låt i år men svårsjungen. Det kommer att bero mycket på om de sjunger felfritt eller inte.

                  Yes. Detta kan bli magiskt eller magplask. Extra känsligt med huvudröst och harmonier, men när det funkar så kan det bli gåshud.
                  Bildproducenten får dock bakläxa?

                    Videon är ett hopklipp, inte den ursprungliga sändningen

                      Aha?

                Åh vad jag vill gilla den, men jag tycker att den är ganska tråkig tyvärr? Dock fin, italienska är fantastiskt.

                Jag tror också att jag hade extremt höga förväntningar då jag älskar Mahmoods ”Soldi” (den är en av mina favoriter i hela ESC-historien)

                Men! Jag tror låten kommer växa ju fler chanser jag ger den. Jag har förstått att det är många som har den som favorit att vinna alltihopa.

      Why does it hurt when I pee – Frank Zappa

        UVI?

          Why does it hurt when I pee?
          Why does it hurt when I pee?
          I don’t want no doctor
          To stick no needle in me
          Why does it hurt when I pee?

          I got it from the toilet seat
          I got it from the toilet seat
          It jumped right up
          ’N’ grabbed my meat
          Got it from the toilet seat

          My balls feel like a pair of maracas
          My balls feel like a pair of maracas
          Oh God I probably got the Gon-o-ka-ka-khackus!
          My balls feel like a pair of maracas

          Har trott det är gonorré men vad vet jag?‍♀️

      Paloma Faith – Only love can hurt like this.

        Alltså detta har varit min låt i flera veckor nu!

          Min med! (Olyckligt kär).

        Älskar den låten. Och picking up the pieces.

        Och UVI…

      Call me little sunshine med Ghost.

        Same ??

      hörde någon strof av thunder och nu har jag den på hjärnan. Men det gör inget då det är bra träningspepp.

      Dandelions med Ruth B.

      Armadillo- Balming Tiger
      So Close- Ólafur Arnalds
      Everlast – Will Van De Crommert

      RIVER, Lute ”We’ll be together”

      Monsta X: Middle of the night

      Räcker inte med en!

      1. Du är ånga – Kent
      2. Den lilla planeten – bob hund
      3. Beskyddaren – Kent
      4. The temple of the king – Rainbow

        Bra musiksmak! ??

      Mando Diao – Long long way har gjort mig glad denna vecka

      Peggys sång av Thomas Lindahl ?

        Haha, gick in och lyssnade jag tror inte jag någonsin har hört hela. Det roliga var när Spotify valde vidare och plötsligt sitter jag med -Uti vår hage- på i bakgrunden?

      Every little dream – Team me

      Igår tog mina poddar slut så jag satte på en lista med fjortismusik, det är inte jag som har gjort listan utan jag sökte bara upp en och kände igen några låtar. Tänkte att jag lyssnar! På med shuffle och…fastnade för denna??

      https://youtu.be/yA-wwZ5JbFA
      Med brudar jag leker – Mellony

      Aldrig hört innan men själva musiken var skön. Slutade med att jag hade den på repeat från 11-14, så det får väl bli lite av en veckans låt också?

        Haha åhh vilken nostalgi!!

    Haft vibb med en kollega några veckor, igår efter en jobbmiddag frågade han helt sonika om det var något mellan oss. Slutade med att vi gick hem ihop. WOW! Knappt kunnat tänka på något annat hela dagen ?vet inte var det kommer leda och vi kommer ligga lågt med detta. Men var tvungen att dela med mig!

      Du borde verkligen veta vart det kan leda innan du ligger med en kollega. Tänk om han ghostar dig och du måste se honom varje dag? Försök att ta det lugnt och sätt dig själv först. Hoppas att det blir ni och att du slipper jobbdrama.

        Tack! Vi har pratat om det och hur vi ska hantera det framöver på jobbet för att det ska funka, vi jobbar inte i samma team så det är bra i alla fall. Det var han som tog upp det och han verkar rätt mogen i sitt sätt att approacha det här, men ja sen vet man ju aldrig. Än så länge har jag inga djupare känslor men är såklart nyfiken på vart det här tar vägen.

        Äh, jag har varit ihop med en kollega som dumpade mig. O sen fick jag se hans störiga nylle varje dag, men det gjorde typ att man kom över honom snabbare tror jag. När jag tvingades se honom direkt så tvingades jag ta i tag med mina känslor snabbt o sen när jag såg honom varje dag o kunde se att han inte va så jävla speciell istället för o sitta hemma o fantisera ihop hur otrolig han va.. sen fick jag veta att han va otrogen, det va lite mer stelt sen då när vi va ”ovänner”, innan höll vi ju god min o va trevliga. Efter det ignorerade vi varann tills han slutade

        På ett annat jobb så har jag legat med en ganska många gånger o han vill ha nått mer, men inte jag. Fast jag gillar honom, men skulle inte vilja va i ett förhållande med honom. Det är en liten kick att ha en liten affär med nån på jobbet ? det funkar fint än så länge, det va nog 4 år sen jag låg med honom första gången

      Som det gamla budordet säger: ”Man ska icke göra hor, varken där man jobbar eller där man bor”

        Visste att den här kommentaren skulle komma. Ändå enig! Haha. Men attraktionen tog över.

      Vad kul!! Kan vara jobbigt men försök prata med honom om hur ni ska göra med detta. Om det var en engångsgrej eller om ni ska fortsätta och vad som gäller då.

      Jag hade ihop det med min kollega, vi bor ihop idag och väntar barn. Vi jobbar dock inte ihop längre. Så ibland fungerar det att ha ihop det med en kollega 😉

        Ja! Vi pratade en del om det igår och hur vi ska hantera det framöver, men vi kommer ligga lågt med det och se var det tar vägen, och bete oss precis som vanligt på jobbet oavsett vad som händer. Vi jobbar på samma ställe men inte med samma sak, så rent arbetsmässigt kommer det inte påverkas alls. Vi är båda medvetna att OM det skulle skita sig så får vi bita i det sura äpplet och respektera varandra och sköta jobbet som vanligt, men förhoppningsvis slutar det inte smutsigt även om det inte blir något mer.
        Tack för din kommentar, och vad kul att ni delar livet ihop idag! Gläder mig att höra ☺️

          Låter som ni är fullt medvetna om vad det finns för risker! Så ligg på försjutton. YOLO liksom?

      Sluta för helvete att ligga med era kollegor! Tänk på övriga kollegor! Så jävla trött på detta! Folk är helt besatta av att ligga med sina kollegor. Jobbet är till för att jobba! Inte hitta någon att ligga med! Det finns tusentals och åter tusentals människor att hitta på fritiden att ligga med. Varför måste folk hela tiden ligga med sina kollegor?! Helt sjukt.

        Så länge man inte ligger på jobbet o sköter sitt jobb rimligt så får man väl ligga med vem man vill

          Man kan väl ligga på sin rast, på hemligt ställe?

            Med tanke på hur många som verkar ligga runt på jobb så är det väl det vilrummen främst används till kan jag tro.

              ?

              Tänker på Greys anatomys rum där de kunde sova mellan passen (men gjorde mest annat) ?

              Blir avundsjuk, vill också ligga på jobbet! ? Eller iaf med min kollega, på vilken plats som helst.

        Du är medveten om att folk spenderar merparten av sitt liv på jobbet? Många hittar sin partner via jobbet. Inte så konstigt att folk ligger med sina kollegor. Så länge det inte sker under arbetstid så spelar det väl ingen roll om dina kollegor har ihop det med varandra?

        Spelar det någon roll om kollegor har ett intresse för varandra om det inte märks under arbetstiden? Varför stör det dig?

        Ja påverkar det jobbet är det ju inte bra eller ok, då får chefen gå in och ta det. Men annars ser jag inte problemet? Att man hittar varandra där liksom.

        Lugna dig!
        Spelar väl ingen roll för dig vem andra ligger med.
        /Ligger med kollega, nu co-partner, sedan 20 år

      Åh så pirrigt! Njut ?

        Tack! Det gör jag, känns pirrigt på ett bra sätt ☺️

      Åh. Låter exakt som en situation jag var i för några år sedan. Sjukt spännande och pirrigt i det stadiet. Sen ett halvår senare dumpade jag honom och det blev sjukt stelt på kontoret ett tag, fick skämmas för vad man ställt till med för arbetsgruppen (jag menar kul för dem att hamna mitt i vårt ”drama”) och oroa sig för vad för detaljer om en själv, vårt förhållande osv som den andra parten delat med gemensamma kollegor tillika nära vänner till honom… (jag är en ganska privat person av mig ska tilläggas)

      Om jag ångrar mig lite idag? ? …….. men hoppas det går vägen för er dock!

    Har råkat bränna min kastrull så den är helt svart inuti! Går det att få bort? Händer ingenting med diskborste.

      prova svinto.

      Svinto!

      Bara du inte går på bakpulver+vinäger-skammen så finns det säkert något.

      Ja, fyll kastrullen med vatten och lägg till tvättmedel (alltså för kläder) och koka upp. Skölj nöga efteråt och diska med handdiskmedel.

        Tack för tipsen, ska prova!

          Berätta sen hur det gick!

            Eftersom jag inte hade svinto eller sockerbitar körde jag på att koka med tvättmedel.

            Det funkade SJUKT bra! Riktigt tillfredsställande metod också haha. Nästan allt försvann utom några små svarta fläckar i botten där det hade bränt fast rejält. Får köra svinto där tänker jag.

            Tack för era tips!! ?

              Alltså, att du återkom med resultat gjorde min kväll! Tack! Var så nyfiken!

                Haha men självklart! Som sagt; riktigt tillfredsställande när man såg allt det brända bara koka bort med skummet ?

              Ta maskindiskmedel och lite vatten och låt stå över natten, det brukar lösa upp det mesta.

              ?️

      Koka varmt vatten och i med en maskindisktablett, låt verka. Brukar fungera

      Om du har bitsocker hemma kan du använda det som ”scrub” tillsammans med varmt vatten. Sockret smälter så det brukar gå åt några bitar men för mig fungerar det varje gång.

      Koka upp lite vatten med diskmedel i kastrullen, sedan skrapa.

    Tips på var man kan göra browlift i Stockholm? Tack ☺️

      Roc brows

    Vaaaaaar är Anna apansattigranen båda kontona är borta och jag är orimligt nyfiken

      Dags igen…
      Offline är det enkla svaret.

      Hon ÄÄÄÄÄLSKAR drama. Kommer dyka upp igen.

        På vilket sätt? Aldrig sett henne inblandad i drama ?

          Drama om henne själv och hennes infall och idéer.

            À la:
            ”Tufft nu. Går igenom saker de flesta aldrig varit med om. INGA HJÄRTAN”

            ”Det blir inte alltid som man tänkt. Har varit långt nere. INGA HJÄRTAN”

            ”Det som inte fick hända hände. Kan kanske berätta nån gång. INGA HJÄRTAN”

    Köp din sshopping bag på Tesco och spara ca 10 000 kr! Dessutom är Tescos finare än Baleciagas.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10629645/Balenciagas-1-024-shopping-bag-resembles-given-Tesco.html

    Har ni lärt känna någon via internet/appar? Var isåfall? Som kompis alltså ☺️

      Japp. Här inne. På happypancake. Och till och med på bodycontact. Blev vän med en jag sålde en kursbok till på den tiden jag pluggade också. Han fick den jättebilligt och han ”tackade” med att skicka filer med musik som han och hans band gjorde och därifrån blev vi kompisar under studietiden. Lite kul att de sen blev rätt så kända. Men idag har vi ingen kontakt. Jag har nog lätt för att få vänner (även om inte alla blir nära vänner).

      Ja. Lunarstorm (haha ja så gammal är jag) och via min blogg typ 2007 träffade jag två vänner jag fortfarande umgås med. 🙂

      Jodå. Min fd bästa vän hittade jag på det gamla forumet Stylesearch. Från samma sida hittade jag även mitt ex, en av få killar som hängde där.

      Mitt andra ex, från tinder, är numera en nära vän, så det får väl räknas.

      Och två härifrån. Några från gofrendly också men det är bara en jag umgås med numera.
      Vi var även några som lärde känna varandra genom blondinbellas hitta vänner-inlägg. Umgås inte med någon av dem längre dock.

      Jag flyttade till en ny stad, därav blev det väldigt mycket sök på nätet efter nya bekantskaper.

      Hogwarts.nu säger jag bara! Finns säkert en del gamla hoggare här.

        + vänner via bilddagboken.

        De flesta som jag har kontakt med än idag är kanske inte längre de närmsta vännerna, men de finns i mitt liv fortfarande.

        Eh ska verkligen inte tjata sönder här men glömde nämna att jag fått en fin mailkamrat härifrån också, ingen ska bli bortglömd här inte.

        fasen vad fint internet kan vara ibland ?

        Här är en!!

          Trevligt trevligt! Kan bli riktigt nostalgisk ibland när det kommer till den sidan, det blev en rätt stor del av ens vardag där ett tag.

      Jag träffade en av mina vänner via Ida Wargs blogg. Hon hade ett inlägg där man kunde skriva om man ville hitta träningskompisar. Den här tjejen skrev och eftersom jag följde henne på instagram blev det naturligt att skicka ett meddelande till henne. Vi är fortfarande vänner så här fem år senare.

      På marketplace. Gav bort lite grejer och en tjej kom och hämtade några av sakerna. Nästa dag skrev hon till mig på msngr att hon tyckte jag var så trevlig och hade så himla bra energi så hon undrade om vi kunde försöka bli vänner. Så himla fint alltså. Blir lite tårögd när jag tänker tillbaka på det ?

        Men vad gulligt! Och vad modigt gjort av henne!

          Jag vet. Sååå modigt! Och hon är en jättefin person ❤️

      Blev kompis med en som också skrev till Postis i Sydsvenskan när jag gick på högstadiet!!

      Min sambo och jag träffades på Lunarstorm. 🙂 Sen har jag en kompis som jag för många, många år sedan träffade via min blogg på blogg.se. Hon kommenterade i den väldigt ofta, vi började följa varandra på Twitter och en kväll bestämde vi oss för att gå ut och äta sushi tillsammans och så träffades vi. 🙂

      En av mina absolut bästa vänner träffade jag via bilddagboken för 100 år sen. Sen en del genom instagram.

    Min man fyller år i maj, ska jag överraska honom med en parmiddag-kväll eller en grabb kväll med öl och mat som jag fixat dit? Hjälp, kan inte bestämma mig ?

      Grabb!

      Det beror väl på vad han hade gillat mest? Behöver ni lite kvalitetstid?

      Beror på om han är en parmiddag-och grabbängman.

        Det är det, han är rätt både och ??‍♀️

          Det kunde jag inte veta ??‍♀️

            De e helt okej ?

      Vad sägs om både och. En grabbkväll och en annan dag kan ni ha en dejt på tumanhand. 🙂

    Hur tror ni Peg känner sig nu när mamma-Mia ska vara med i Lets Dance? Hon var ju väldigt tydlig med förra året att hon inte hade mycket till övers för TV4 och lets Dance och påtalade ju flera gånger att de hade förstört hennes liv.
    Tror ni hon gläds åt sin mamma eller tror ni hon känner sig bitter över att den karusellen kommer påverka henne och familjen ytterligare ett år?

      Spelar det någon roll? ?

      Måste nog vara en helt annat potatis att hennes mamma är med än att hennes dåvarande pojkvän var med? Hon lär ju inte få osköna meddelande av folk för det? Eller??

        Tänkte mer att hon fortfarande har agg mot TV4/lets Dance/konceptet/produktionen ☺️

          Jag följde väl inte det här dance-debaklet supernoga när det väl begav sig men har förstått att det skrevs mycket dumheter till både Peg och Filip som sedan gjorde slut. Men vad har TV4 med det här att göra? Hur kan hon vara sur på dem? För att de parade ihop Filip och hans danspartner?

            Hon skyllde mycket av det på TV4 och produktionen för att de skämtade så mycket om Filip och hans danspartner typ så att alla fick vatten på sin kvarn

              Ah, fattar! Låter konstigt att skylla på dem men det verkar ju inte som att hon var på en bra plats just då.

      Självklart bitter.
      Men kanske bara mina fördomar som talar.

        Tänkte på att hon la ut på story att hon jobbat mycket med sig själv genom terapi senaste veckorna, sammanträffande.

        Måste vara svårt för både Mia och Peg att både Filip och Kristin är på plats i publiken idag.

      Eller så har hon insett att inte hennes problem bara kom från lets dance

      Man får väl ändå förutsätta att familjen har pratat om det här innan hon valde att tacka ja. Jag tror hon gläds med sin mamma

        Ändå en anledning till att hon inte är på plats ? måste kännas underligt för syrran att sitta bredvid Kristin och Filip i publiken

      Hon satt väl där på första parkett och skrek som resten av familjen?

    Vet inte? Äger han henne?

      Inte vad jag vet men man kan ha känslor utan att äga någon. Jag tycker att du är dryg, konstig och knäpp men jag äger ju inte dig för det.

      Jag är team Fjodor. Han verkar vara så bra kille. Fattar inte dom som frågor om Gabriella och nya killens privatliv. (sex)

        Har följt Gabriella sen låååångt tillbaka och älskar Fjodor <3 han känns som en så jordnära och snäll kille, han verkar ha träffat en ny tjej så det är verkligen kul för honom!

          Dom har ju tom fått barn..

    Två duvor har byggt ett bo under min balkongsoffa. Idag såg jag ett ägg brevid honan. Så typ om 19dagar kommer jag ha fågelbäbisar på balkongen.

      Lycka till med skriket och skiten…

        Tack. Man kan ju städa sedan. Det är ju försent att göra något nu. Försöker att inte stressa dem nu bara. Men de blit inte rädda när jag öppnar lite för vädring.

          Fint att du inte stressar dom och att de får lugn och ro hos dig innan ungen kommer ?

            Tack. De känns väldigt lugna o fina. Pappan vaktar på räcket. Mamman ligger i kojan eller vad man ska säga.

          Det är verkligen inte att ”bara” städa lite sen. Släng boet och ägget innan de förstört både din balkong och alla möbler. Har dessutom för mig att man kan få papegojsjuka av att städa stora mängder fågelbajs (för det kommer det bli om du låter fåglarna vara kvar).

            Ja fågelskit ska man faktiskt hålla sig undan.

            Läste att man inte bör flytta boet. Man skadar djuren.

          Min granne fick en fågelbo (änder) på sin ballong, i blomlådan. När fågelungarna var ganska små och började hoppa ur lådan, packade han hela gänget i en Ikeapåse och följt av fågelmamman bar ungarna till en närliggande sjö.

      Men åh ???

      Säg hej då till dina balkongmöbler. Deras skit fräter ju fan sönder billack och allt. Skadedjur.

        (Men ja, gulliga om man slipper ha dom nära)

        Haha. Har haft mina möbler i 15år. Sådär snyggt slitna ändå.

          Vi hade ett bo med duvor i parkeringshuset. Bilarna under var helt förstörda av deras skit och fick till och med lackas om. Sedan hölls det koll och minsta antydan till bo röjdes snabbt undan.

            Nästa år kommer jag se till att inget bo byggs. Läste om en massa tips. Men att man inte bör skada boet när det väl hänt. Än så länge är där ingen skit.
            I värsta fall får jag slänga allt.

              Släng den nu, vänta inte på skitinvasionen som kommer senast när ungarna kläckts.

                Har en åretrunt heltäckningsmatta där. Så ma kan ju lyfta bort den o kasta sedan. Plus möblerna. Läste att ungarna lämnar boet om ca 19dagar när de kläcktes. Äggen är där 19dagar innan kläckningen. Till sommaren kan jag köpa nytt o fint ?

                  Kul för dina grannar när de duvorna och skiten far till deras balkonger också. Lite som grannar som matar fåglar. Tack men jag vill inte ha fågelskit på min balkong.

                    Mrn hur skulle ungarnas skit komma till grannarna när de inte kan flyga ens? Sedan lämnar de ju boet. De kan ju inte flyga upp på räcket när de inte är flygfärdiga. Föräldrarna har varit här ett tag, men inte en skitfläck.

                      Va? Jaja, ha kvar boet du. Tycker dock synd om grannarna dina.

              Eh jo, ta bort boet direkt.

                Nej låt det vara. Det gäller ju ett liv. ❤

                  Det kan ju bli fler. Ett ägg än så länge. Kan ju vara fler nu när det är mörkt.

                  Haha

      Tänker bara på Sandra B som gjorde sig av med ett bo när hon hade en ruvande duva på sin balkong. Tyckte hon var galen då men har insett nu är det var det enda rätta. Skulle aldrig ha kvar duvor och deras bo på min balkong heller

        Nä fy, det blir hyfsat äckligt och skitigt. Stackars grannar dessutom.

        Duv-gate! Det var så jävla roligt att läsa om. Och alla rabiata veganer i kommentarsfältet ?

          Haha ja och plastormen som flyttade in på balkongen sen

      jag hade två duvägg på balkongen och tyckte det var jättegulligt <3 Efter de där 19 dagarna var jag dock redo att bränna ner balkongen och hela byggnaden med den. Tro mig, det blir obeskrivligt smutsigt! De stannar inte i boet framför allt, utan går runt på hela balkongen, bajset fräter liksom in i alla material och allt blir täckt av olika kryp som jag inte ens tänker beskriva. Föräldrarna tar inte skada av att deras bo slängs, mer än de hade gjort av att få äggen tagna av en ekorre eller mås.

    Bianca var med i Nyhetsmorgon där de visade gamla bilder från Talang och de visa en från första säsongen. Hon såg inte alls ut som sig nu?! Och hennes reaktion; oij vad jag var liten!

      Tänkte på det också när de körde en liten tillbakablick i talang. Det första som slog mig var – oj vad lik Pernilla hon var! Nu är hon inte lika Pernilla alls och man kände knappt igen att det var samma tjej. Sjukt att se tillbaka så och få det så tydligt.

      Hon är snygg nu men ärligt var hon mycket snyggare förr, innan alla ingrepp.

        Unpopular opinion här: hon var fin och snygg förr, men tycker hon är ännu snyggare nu ??

    Unpopular opinion… Barn borde förbjudas på restaurang. Läste en story hos henriettafromholtz någon dag sedan där hon berättade att som plus några vänner med totalt 3 barn var på restaurang och det var kaos, något barn gallskrek, någon spydde etc. Alltså hade jag suttit bredvid hade jag begärt pengarna tillbaka fyfan vilken middagsupplevelse.

      Men nej, hur skulle det bli, skit tråkigt! Har både jobbat på resturang samt har egna barn, barn hör till restauranger! Förstås finns det mer barnanpassade restauranger och sådana man ska undvika ifall man inte har änglar till barn! Men barn lär ju sig av att få gå på restaurang och se hur det går till! Jag tycker det endast är i Sverige och Finland som man har sådana tankar att barn inte hör till restauranger, många andra ställen är ju barnen de som hyllas mest av servis personalen!

        Barn hör verkligen inte till restauranger!
        Undantag McDonalds men det är ju ingen restaurang direkt.

          Undantag Pinchos också. Kan också få vara en barnrestaurang.

            Det är synd för jag gillar verkligen maten där haha

              Nej men den är ju fruktansvärd. Föredrar tom McDonalds då

            De borde ha en barnvänlig avdelning och en utan. Älskar barn, men är jag ute och äter vill jag inte störas av springande/skrikande barn. Men de borde dela upp så man kan sitta barnfritt.

        ??

        Kommentaren var till Olivia. Klart barn ska kunna vara på restaurang.

        De kan väl få börja träna på McDonalds och pizzahak innan de är mogna nog för att gå på finställen?

          Exakt, alla vettiga föräldrar gör så.

          Jag vet inte vad ni i detta kommentarsfält klassar som ”finställen” men jag har då aldrig sett ett barn på någon av de restaurangerna i Stockholm jag skulle benämna som det. Räknar ni typ italienska kvarterskrogen dit?

      Agreed.
      Barnen uppskattar det inte, och ingen annan heller. Så varför envisas.

        Min unge älskar att vara på restaurang. Och i typ alla andra liknande sammanhang också för den delen. Hon älskar att smaka och äta. Hon älskar att titta på folk, vinka och le åt nya människor. Hon älskar musik etc. Hon är strax över 1 år.

          Det betyder inte att andra älskar att din unge är där.

            Det är väl inte tanken när man äter på restaurang, att man ska älska alla andra gäster? Man får väl fokusera på sig själv, sitt sällskap och sin servitör?

            För att förtydliga, så ”stör” inte min dotter på restaurangen. Att hon trivs och älskar tillvaron innebär också att hon sitter nöjt vid bordet, äter av maten, ler mot de som tar ögonkontakt och vinkar lite från sin stol… låter det störigt?

            Sen var min input främst menat som ett svar på ”barnen uppskattar det inte”. Är ett sånt klassiskt argument i dessa sammanhang från folk som inte vill att barn ska vara i några offentliga miljöer, att ”barnen vill ju ändå inte vara där”, ”barnen uppskattar inte att åka utomlands”, ”barnen vill inte äta på restaurang”. Jo, det kan de vilja. Barn är olika och gillar olika saker.

      Inte förbjudas kanske men visas ut de inte kan bete sig/stör, precis som alla andra. Sen är det ju skillnad på McDonalds och andra rörigare ställen och finrestauranger…

        På de förstnämnda accepteras ju lite mer liksom.

      Håller med. Eller att några barnvänliga restauranger fanns som de utan barn kunde undvika att gå till typ. En hel kväll kan bli förstörd om man hamnar bredvid en barnfamilj som inte har ungarna under kontroll.
      Inte så kul när man kanske väl ska unna sig och gå på restaurang.

        Ni som klagar borde verkligen uppa ert resturang-game. Tips: välj bort ställen som har en barnsektion på menyn. Gå till typ Portal, Hantverket, Lilla Ego och liknande krogar. Finns inga barn där, för det finns inget barnanpassat på menyn.

      Håller med. De bör hålla sig på donken och Pinchos.

      Ser gärna att restauranger har barnfritt alternativt barn välkomna. Alltså, självklart ska barn kunna få äta ute och träna sig på det. Men inte överallt, alltid. När man äter ute är det ju inte bara maten man vill åt, det är ju hela upplevelsen som då gärna ska vara trevlig. Visst finns det vuxna som beter sig illa, men skulle någon vara odräglig och full och ja, bete sig som de barnen helt enkelt, skulle de ju bli ombedda att lämna. Men det går kanske inte på samma sätt med familjer. Jag äter gärna ute med mina barn, de är lite större nu men har aldrig varit några större problem, men jag vill ju också då känna att de är välkomna och då skulle det vara skönt om de som inte vill ha barn där (inklusive mig själv när jag är utan barn) kan välja bort det stället.

        Varför är det självklart att barn ska äta på restaurang? Speciellt när de är små. Det är ofta både tråkigt och stressigt för barnen och därför helt onödigt.

          Tänker barn som de under 12 typ så det är väl självklart att man hamnar i situationer där man behöver sitta ner och äta ute någon gång under den tiden, även om man inte ens planerat. Visst, barn under 3 behöver man väl inte planera restaurangbesök med men från den åldern har iallafall mina barn uppskattat restaurangbesök, dock inga långsittningar såklart.

      Oj, jag har typ aldrig störts av barn på restaurang? Men brukar nog ofta boka ganska sena bord, gissar att barnfamiljerna inte går ut 20.00 eller senare. ?

        Då är det väl safe att anta att du inte var på pizzahaket dit jag och systern tog med syskonbarnen när min systerson (då 2-3 år) bestämde sig för att göra helikoptern när vi råkade släppa honom med blicken för en stund. Måste jag tillägga att vi de nästkommande åren beställde pizza mot avhämtning ?

      Jag avskyr barn, de är fan svinjobbiga (förutom min brorsdotter, men hon är också ett riktigt A-barn, på riktigt!). Men, nä jag tycker ändå inte att barn borde förbjudas på restaurang. De måste ju tränas annars finns det risk att alla ungar växer upp till svinjobbiga vuxna och de har vi ett överflöd av ändå.

        Lite som jag då, jag är inte heller speciellt förtjust i barn. Förutom i mina syskonbarn som (hör och häpna) också råkar vara riktiga a-barn – på riktigt! ?

        Kan man inte lära barn att bete sig bland folk utan att göra fältövning direkt på en restaurang? Måste ju vara ett problem endast för den här generationen barn.

      Känns som jag läser ett gammalt blogginlägg av Kissie nu?

      Man får vara strategisk, många restauranger tillåter inte barnvagnar i lokalen: inga småbarnsfamiljer. Sen finns det också många restauranger som är olämpliga för småbarn av andra skäl, typ hög musik, ingen barnmeny osv.

      Föräldrarna vill väl också få komma ut ur huset ibland och testa på nya matställen och nya smaker, inte alltid lätt att få barnvakt heller? men ja, finrestauranger kan man ju nog undvika ?

      Unpopular teori; vuxna som alltid måste skriva att de hatar barn, att barn borde förbjudas i div. offentliga miljöer etc är ensamma stackare som egentligen inget annat vill än att få egna barn. Antingen har de inte lyckats hitta någon partner som vill ha barn med dem, eller så kan de helt enkelt inte få barn och är därmed bittra på alla som har.
      Vidare är dessa personer ff mentalt kvar i tonårstiden när allt, allt, ALLT kretsar kring en själv. Det blir då outhärdligt om barn kommer och stör, då är inte personen ifråga längre i centrum. Katastrof!
      Dessutom känner sig dessa personer mkt tuffa och häftiga när de spyr ut sitt barnhat.
      Icke sällan har de hund eller katt som de älskar och kallar pälskling eller svansbarn. Dessa personer är mkt upprörda över att djuren ej är välkomna överallt, t ex skyddsrum. Allergiker kan slänga sig i väggen, hunden å katten går före allt!
      Det är min teori ?

        Hmm. Ogillar barn skarpt, främst väldigt småbarn. Pga att JAG tycker dom är ofräscha (snoriga näsor, smutsiga händer osv.) Dom kan inte prata därför skriker dom och låter heela tiden m.m. Däremot har jag aktivt valt att inte ha barn, har gjort en abort tex. Känner mig icket tuff för att jag inte gillar barn, hade varit mycket lättare att göra det. Men jag anser att jag har min fulla rätt att inte gilla barn. Har djur men inga pläsklingar, svansbarn och kallar mig inte för mamma åt djuren. Hade absolut föredragit djur i skyddsrummet men har inga problem med att förstå att dom allmänna skyddsrummen är till för människor. Och jag verkligen verkligen ogillar att stå i centrum, hatar tex att prata om mig själv inför folk och skulle aldrig komma på idén att ha en födelsedagsfest.
        Såå det stämde inte så bra ?

          Kanske inte stämmer exakt in på dig,
          Men på de flest andra. Så resonemanget håller ✌?

            Enligt dig ja! Prata för dig själv ?

        ? Fel fel fel.

        Har både partner och gjort aborter, alltså fullt förmögen att få barn men vill bara inte. Har inga djur heller.

        Vi gillar bara inte era jobbiga, snoriga, bortskämda små ungar.

          Men har du inga kompisar eller syskon med barn? Vill du att de ska gå runt i flera år och känna sig ovälkomna överallt? Har själv inga barn men har en kompis som blev deprimerad och fick social ångest under småbarnsåren. Hon blev utskälld på Ica för att hon tog för mycket plats med barnvagnen, och hon hade väl någon inbyggd sårbarhet redan så det utvecklades snabbt till social ångest och självisolering. Och nästan ingen av mina kompisar med småbarn vill komma med ut och äta, för de känner sig i vägen och oönskade. Så trist. Och så onödigt.

        Självklart är det så (allt utom husdjursgrejen, jag tror inte att de är samma människor, baserat på mina erfarenheter från folk i min närhet). Men det skulle de förstås aldrig erkänna.

          Tycker det är löjligt att behöva trycka på ett folkslag som inte tycker om barn. Varför berör det er så mycket? Låt folk tycka vad dom tycker utan att se löjligt kränkt ut. Tack!

    Känner ni någon som gjort om sitt utseende så mycket att man inte kan tro att det är samma person på gamla bilder? Tänker ni på hur personen sett ut eller har ni typ glömt och vant er? Funderar hur det är att vara förälder till någon som totalt gör om sig, i stil med Bianca eller Heidi Pratt (fd Montag). Minns att Heidis mamma typ grät när hennes dotter kom hem efter sin första stora operation och såg så annorlunda ut. Kollade nyligen första säsongen av Wahlgrens värld och fick nästan en chock eftersom man vant sig vid Biancas nya ansikte

      Ja, en gammal klasskompis. Hon var jättesöt då men hade ganska mycket problem med ätstörningar redan då. Idag ser hon inte alls ut som hon gjorde då.

      Känner en person som använder så mycket filter/poser på Instagram att när jag såg henne en gång irl kände jag inte igen henne. Jag blev officiellt lurad av filter.

    Ja alltså fy faaaan så obehagligt deras första avsnitt var ????? ”Mannen” är ju bara såååå obehaglig och ALLT anspelar på sex!!? Luktar i hennes trosor hela tiden, vill ha kontroll över hur mycket de jappar varje dag (hans egna ord…?), vill visa hur han slagit sönder deras sovrumsvägg osv osv, och hon verkar inte ens märka hur jävla creepy han är?!??! ??? Hur fan kan man låta en ny kille FLYTTA IN innan barnen ens lärt känna honom?! Stackars ungar ?

      Slagit sönder en vägg? What??

        Skulle jag också fråga!

        Slagit dörren så hårt att det blivit hål bakom.

        Och luktar i hennes trosor? ?

          Ååå vilken härlig karl! ?

          Började tänka på Joe Goldberg i You då han luktar i hennes trosor ?

        Han verkar typ stolt över det också ?

      4 timmar att bestiga…asså…Varför delar man något sådant?
      Jag menar inte att män ska tvinga sina kvinnor till burka men herregud, lite heder? Det är ändå hans fru han talar om. Han får henne att låta billig och lätt. Och hon sitter och tar det? Varför har de ett sånt behov av att prata öppet om sånt?

      Hade jag varit Fjodor då hade jag nog inte kunnat blinka av chocken.

      ”Luktar i hennes trosor hela tiden”, ”vill visa hur han slagit sönder deras sovrumsvägg”

      Vaaaa?! ??

        Låter helt sjukt!

      Är detta sant!? Han ser ju sjukt creepy ut men.. Hur kan man uttrycka sig så? Hur kan man vilja att ens karl framställer sig i den dagern. O att han talar så om henne..

        Och varför kommer inte något dylikt upp på Bloggbevakning?

          Det kanske det gör men hon sitter nog inte och uppdaterar konstant om varenda influencer?

      Kallar Jolie för ungj-vel eller liknade..

        Herregud. Skulle ha slängt ut honom direkt om jag var hon

    Någon här som följer elvasjuttiosjuk på Instagram? Fick märkliga meddelanden på Instagram från henne idag och fattade att hon blivit hackad. Nu verkar kontot borta.

      Såg att hon bad om hjälp i en Facebook-grupp, och ja, hon verkar ha blivit hackad, hoppas attest löser sig !

    Alltså det här med Marcelo och Emilia , någon som vet mer vad sjutton de håller på med??!?!

      Hoppas på att de ska gå isär. Att det är därför de ska sälja den här gången.

        De ska ju inte sälja enligt henne.

          Lite märkligt när deras lägenhet finns på både hemnet och hos Länsförsäkringar.

          Men kanske de har ångrat sig.

          Det har hon sagt varje gång, sen plötsligt är det sålt och de flyttar.

        Varför hoppas du?

          De verkar iaf inte ha ett stabilt och lyckligt förhållande, så skulle säkert kunna göra gott att andas lite skild luft emellan och kolla vad man vill ??‍♀️

          För deras egen skull och för deras dotters skull. Emilia verkar inte finna ro i sig själv, de kan inte slå sig ner någonstans och börja leva ett riktigt familjeliv. Allt känns väldigt ostabilt och otryggt och det verkar inte som att de mår bra med varandra.

            vad är ett riktigt familjeliv?

              För mig är det att man sätter barnet i främsta rummet och iaf är något synkade som par och föräldrar både vad gäller framtidsvisioner, drömmar, mål, barnuppfostran osv. Måste ju finnas något mer än själva barnet som håller ihop ett par till en familj.

              Leva med familjerutiner tillsammans.

        Ja undrar om det knakar i fogarna. Men jag tror dom håller ihop. Men flyttar till Stockholm. Jag tycker dom borde vara kvar i Gävle några år. Vilken fin lägenhet.

      GERVIDE – usch hemska spekulationer hör!

        Är dessa spekulationer hemska? Är du ny här inne? ?

        Inte värre spekulationer nu än i morse i 9-inlägget.
        Och det är ju de själva som bäddat för spekulationer.

      Tror lasset går tillbaka till Stockholm. Bara att de inte vill gå ut med det ännu.
      Känns ju lite ängsligt med denna velighet, hinner man ens känna in ordentligt på så kort tid?

      Nu blir det väl tjat i varannan story att hon bor i just Vasastan igen.. Aldrig stött på någon som påpekat det så mycket som hon gjort – och nej jag är inte avis, har bott där själv och saknar det inte ?

    Är på jakt efter svarta tights. Vilka har de bästa tightsen av Aimn, stronger, IcanIwill o rönisch om man är en S/M, 1.60 lång och vill ha mycket stretch i midjan? ?

      Jag har stronger och är supernöjd!

      Köpte nyligen ett par från rönisch och de är utan tvekan de bästa tightsen jag någonsin ägt. Så sjukt sköna

      Nike!

      Rönisch är bäst och inga trosor syns när man gör squats! Dock är mina bästa tights just nu från SHEIN, sjukt billigt jämfört med dessa märken. Kolla bara recensionerna/folks egna bilder innan du köper därifrån

      Icaniwill

      Jag är lika lång (kort) som du och kör aimn, ribbed seamless. Bästa jag har testat?

        Ninepine (så ett annat märke än dina uppräknade). Jag är 162, lite rumpa och lår och lite smalare midja. Deras asana-tights är perfekta och väldigt sköna i midjan.

      Jag chansade och köpte ett par från Åhlens egna märke och de var överraskande bra! Märker ingen skillnad på dom jämfört med andra märkestights jag har. Men annars är jag nöjd med mina tights från relode, aimn och iciw.

        Stronger är det jag blivit mest missnöjd av btw.

      Kör typ uteslutande Röhnisch. Älskar deras shapetights men tycker övriga modeller också är riktigt bra.

      Jag gillar både stronger och icaniwill. Stronger är lite tajtare så om du vill ha mjukare i midjan så kör seamless från icaniwill.

      Tightsen från h&ms barnavdelning i storlek 158/164.

      Då skulle jag ta Aimn’s seamless, 7/8-längden! Skulle gissa att de kommer sitta bra på dig (det gör de på mig, obs på vissa av deras bilder ser de mycket kortare ut än vad de är så luras inte av det, deras vanliga längd är iaf för lång på mig)

    Stämmer det att killar bara är intresserade av tjejer som spelar svåra/är svåra att få? Tappar de sitt intresset om jag tydligt visar att jag är intresserad? Upplever att det varit så med alla killar jag dejtat, men jag har kanske (förhoppningsvis) bara dejtat töntiga och omogna killar?

      Beror nog helt på vad du letar för typ. Letar du en pojke eller man liksom?

      Jag uppskattar verkligen en kvinna som visar att hon är intresserad, det är attraktivt och utstrålar självsäkerhet.
      Så fortsätt som du gör, de du har träffat är antagligen osäkra män som inte klarar av en självständig kvinna som vet vad hon vill.

      Jag är svår att få, men det är ingen som vill ha mig ändå ? så det är nog inte bara så

        Samma för mig?

      Beror på vad dom är ute efter… vissa gillarcöl jakten men är inte intresserade av ett förhållande.

      Nej, tror tvärt om. Jag var den i min relation som tog de första stegen till att höra av sig och fråga om att ses osv. Har diskuterat det många gånger med min kille och hans vänner och de alla menar att det är väldigt ovanligt, att tjejer ofta ”begär” att killen ska göra allt jobb och att de då tappar intresse. Läser i många tjejgrupper om hur det ska spelas spel och spela svår osv osv och känner att det finns en anledning till att dessa tjejer är singlar Forever.

      Stämmer Inte! Inte om det är äkta intresse. Om det bara är intresse för att boosta sitt ego genom att ”vinna” kan det stämma för vissa, men dom vill man ju inte ha ändå. Vem vill vara ihop med någon som måste gödas med drama hela tiden liksom. Tröttsamt är bara förnamnet ??‍♀️

      Mognare män vill att man visar dem kärlek. De vill även att man visar att man behöver dem. Yngre män är mer på när man spelar ointresserad.

    Spelade en massa stardew valley och blev ihop med Abigail för hon var så halloweenaktig och spelade musik i skogen. Någon annan som spelat stardew? Vem blev ni ihop med?

      Har spelat i många år. Gift mig med lite olika, men är extra svar för Elliot 🙂

    Har eller vet någon någon som de senaste tiden har blivit avstängd från arbete pga covid 19 och graviditet/riskgrupp? 🙂

      Ja. Har sedan våren 2021 haft 3 kollegor som blivit avstängda. (Lärare på lågstadiet). Den senaste från januari i år. V.20 har varit gränsen. Vet dock ej om det skulle gälla nu?

    Träningstights. Hur gör ni så att trostkanterna inte sticker ut fult på sidorna?

      Vad menar du?

      Det finns trosor som är helt utan kant . Finns billiga på h&m 🙂

      På sidorna?

      Seamless string eller seamless boxers!

      Sloggi zero/sloggi invisible. Dom är verkligen sköna och har ingen kant alls. Eller utan trosor. Det tycker jag är bäst. Trosor har inte riktigt någon funktion när jag tränar, 3 av 4 veckor då. Blir bara extra tvätt i onödan.

        Men… om du har haft ett par trosor på dig under dagen och sen går och tränar? Tar du av dig trosorna då? Det blir väl inte mer tvätt om du har samma trosor som du ändå haft under dagen? Eller va? Har man speciella träningstrosor?

          Tränar alltid på morgonen iof. Det är alltså så jag börjar dagen. Men annars har jag ju alltid sloggi zero feel på ändå (enda sortens trosor jag äger) så det blir inga kanter hur som ?

            Ja, det låter ju rimligt. 😛 Tack för svar på min korkade fråga!

              Tror inte på korkade frågor??

              Och om troskanten syns? Är det något konstigt/märkligt/äckligt att någon förstår att du har trosor på dig?

                Nej verkligen inte. Så starka känslor har jag inte för troskanter ? Däremot tycker jag själv inte att det är så snyggt. Ren fåfänga alltså ? Bryr mig noll och ingenting om hur andra gör, men på mig själv föredrag jag ”slät rumpa”. Alltså utan kanter. Sedan är faktiskt sloggi zero feel de skönaste trosor jag någonsin haft, så två flugor i en smäll liksom. Skulle valet dock stå mellan synlig troskant och string hade jag valt synlig troskant. Sååå viktigt att jag är villig att plågas för det är det inte! Lade ned att lida för ”skönhets” skull för lääänge sedan. Skulle aldrig vilja falla ned i det hålet igen ??

      Fattar inte? Är det farligt att det syns att man har trosor på?

        Nä. Inget farligt alls. Det är nog bara en smaksak ?

        Nej men det är ju inte så snyggt? Tror ganska många bryr sig om sånt med tighta byxor/kjol eller träningstights.
        /annan anonym.

    Öhhh…min 2 åring somnar runt 19.30 och vaknar innan 06.00. Är det normalt?
    Idag vaknade hon kl 05.38.
    Hon sover middag allt mellan 45 min-1.5h.

      Ja.

      Ja det är helt normalt att hon vaknar tidigt. Små barn är ofta morgonpigga ?

      Ja tyvärr

      Varför skulle det inte vara normalt? Är det för tidigt att vakna, menar du? Låter ungefär som mina ungar, de kanske sov lite längre, men de har typ aldrig vaknat senare än sju.

        För bara några månader sedan vakande hon 8. Sen blev det typ 7.30. Sen 7. Och så har det fortsatt till vi är här: pigg kvart i 6.
        Är lite orolig över hur det blir när det blir ännu ljusare ute.

          Mörklägg rummet bättre om du tror att det handlar om det.
          Persienn + rullgardin + mörkläggningsgardiner

          Mörklägg av bara helvete. Kan hjälpa lite om du har tur.

      Fan, hade velat höra ”nej, det är onormalt- gör såhär så sover hon till 08.30”.
      Jaja, tack ändå haha.

        ? good luck, det kanske vänder tillbaka! Mina har haft perioder där de vaknar tidigt men nu 4&5 är de riktiga sömntutor

        Testa med senare läggning.

      Normalt, ja.

      Allt efter 05:30 räknades som ’sovmorgon’ här i många år… ja, normalt.

      Min tvååring sover mellan 19.30-07.00 ungefär, lite längre på helgerna. Men hon får bara sova en halvtimme på dagen ?

    Hon är ju inte ett dugg samma tjej som hon var med honom. Ser helt annorlunda också. Så han har nog dragit det längsta strået där.
    Plus att Z ger sånna creepy vines och Gabbposs tror alla tjejer är så avundsjuka på henne. Bläää

      Tycker också lite blä. Hon var mer liksom naturlig för.

        Ja hon var snygg förut, och hade lite klass. Ren och fräsh lixom. Nu ser hon trashig ut. Det är nog till stor del läpparna som gör det.

          Kanske därför hon sitter flera meter ifrån kameran då hon inte ser bra ut i all botox och allt för ljus concealer under ögonen

          Men för helvete, vad sitter ni och skriver om en annan människas utseende?? Skäms på er för fan

            Varför får man verkligen inte skriva något om människors utseende, varför är just det så förbjudet?

              Det är ju ändå sådant de flesta tänker ibland men här ska alla spela oskyldiga och låtsas de inte märker när någon har ett halvt kilo fillers i läppen. 😛

    Hur kan man låta bli att känna sig så jäkla sämst? Hade en tenta i veckan som jag inte blev godkänd i. Nu är jag spärrad till hösten och behöver vänta ett år. Har någon varit i samma sits? Vad gjorde ni det året ni behövde vänta för att fortsätta plugga? Jag bor ensam i en hyreslägenhet, är timanställd inom kommunen men känner att jag inte riktigt vill jobba där ett helt år, så letar något nytt. Jag är mest orolig över hur jag ska betala mina räkningar.

      Vad är det för utbildning? Har aldrig hört om sånt spärrande.

        Hej! Jag pluggar till ssk.

      Du är verkligen inte sämst. Finns det ingen möjlighet att ansöka om dispens? Jag kuggade själv en spärrtenta men ansökte om dispens och fick det beviljat.
      Om inte dispens är möjligt, så kanske det bara blir skönt med ett år ledigt? Till hösten kanske du kan läsa någon fristående kurs och därigenom bli berättigad CSN? ?

        Tack! Jag ska kolla med studievägledaren om dispens.

          Jag fick dispens när jag missade en spärrtenta. Är också ssk. Det var inga problem! Kontakta studievägledaren asap!!

      Om du inte får plugga kan du ju jobba mer?

        Har tänkt att göra det men försöker att hitta ett nytt jobb då jag helst inte vill jobba ett helt år deltid/heltid där jag jobbar nu.

          Tänk utanför boxen (om du vill/kan). Ett år” i Norge tex? Det är inte ett jättekliv språkligt, kulturellt etc, lätt att få kul jobb, och så blir det ett äventyr också Kanske blir det bästa året i ditt liv ?

      Gör samma varje år typ, ligger nu efter 5 år i min utbildning och jobbar deltid. Problemet är att jag gillar mitt deltidsarbete så har ingen motivation att gå klart.

      Fixa en eller två rumskompisar som du kan dela hyran med.

    Har eller vet någon någon som de senaste tiden har blivit avstängd från arbete pga pandemi och graviditet/riskgrupp? 🙂

      Är avstängd från jobbet pga graviditet.

        Jag tänkte om någon blivit avstängd sen de senaste restriktionerna lättade. Om gravida fortfarande blir avstängda eller om det är borttaget , skulle kanske vart lite tydligare 🙂

          Jaha, du menar så! En nära släkting fick vet att hon blir avstängd när hon passerat vecka 20. (Om några veckor alltså) så ja folk kan fortfarande bli avstängda.

          Själv har jag inte hört något om att jag ska tillbaka och jobba från 1/4 så tror jag får gå hemma tills jag fött.

            Å tack för svar. Ska ha möte med chef nästa veck och är lite orolig över hur det kan bli! Folk har blivit smittade på arbetsplatsen så de känns ju inte så tryggt samtidigt som jag vill jobba. Men självklart hälsan först. Känns konstigt att som gravid jobba där det finns covid om man fortfarande är i riskgrupp. Så otydligt dock om de ska ta bort alla riskgrupper och att covid är farligt dock..

              Jag tänker att bara för den inte klassas som en samhällsfarlig sjukdom längre (alltså risk att många blir sjuka samtidigt och belastningen på vården blir för hög) så betyder det inte att riskgrupperna försvinner? Men kan såklart ha fel.
              Finns en del studier som visar att det är en risk att få covid som gravid. Som du säger, hälsan först, även fast man helst vill jobba och tjäna pengar.

          Jag kommer troligen bli ”avstängd” efter påsklovet (gravid v.17 och lärare)

      Alla restriktioner är väl borta nu?

        Ja restriktionerna är borta.
        Från 1/4 klassas inte covid som samhällsfarlig längre. Men det betyder inte att riskgrupperna försvinner.
        Finns studier som visar att covid kan påverka moderkakan. Så att gravida som inte kan bli omplacerade, blir avstängda är fullt rimligt.

          Anser att det borde vara en fråga man själv ska få ta ställning i. Men ännu en gång påverkas enbart kvinnor för att vi just är kvinnor.

            Men snälla.. skyll dig själv att du blir gravid i en pandemi. Man har ju vetat detta om avstängning länge nu, ingen att skylla ifrån sig på.

              Hahahah . Gud vilken ton.

                Äsch, otroligt larvigt att göra det till en ”tyck synd om”fråga…

            Fast det måste väl handla om försäkringar? När du är på jobbet är du försäkrad via din arbetsgivare. Om din arbetsgivare anser att det finns en risk att du arbetar pga graviditet så ska du bli avstängd. Arbetsgivaren vill inte ha ansvaret på sig att de ”tvingade” dig arbeta trots riskgrupp.

          Jaha ok.

      Jag är lärare och avstängd och beslutet togs innan restriktionerna ändrades, däremot gick jag hem precis i skarven när restriktionerna släpptes. Hade ett samtal med min chef där jag argumenterade för att nu om någonting borde vi ju vara i riskgrupp, när folk inte testar sig längre osv… FK, Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen säger ju fortfarande att gravida räknas som riskgrupp. FHM säger ju dock i princip att gravida vaccinerade kan leva som vanligt. Men, eftersom min arbetsgivare valt att stänga av mig har jag valt att njuta av tiden. Har en 1.5-åring hemma så jag ser det som att jag får vara föräldraledig utan att ta ut föräldradagar, lyxens lyx! Hon går några timmar på fsk för jag jobbar en liten procent hemifrån. Är lite orolig varje gång min chef ringer mig (eftersom jag jobbar hemifrån pratar vi någon gång i veckan) att han ska be mig komma tillbaka, men jag tror faktiskt inte att arbetsgivaren tar den risken. Däremot tror jag att fler arbetsgivare lyssnar på den gravidas vilja nu, om jag hade tjatat om att få vara kvar kanske han hade gjort en ny riskbedömning. Men jag tar det mañana och njuter av vårsolen… ?

    Måste bara få ur mig : jag blir så otroligt provocerad på debatten om att hur flyktingar från Ukraina blir behandlade till skillnad från andra . Börjar kännas som att visa tycker att ” folk ska inte ha det lika bra, folk ska ha det lika dåligt”

      Håller med. Att man har MAGE att komma hit (hur mycket engagemang, mottagande på centralen, etc och mediautrymme fick inte flyktingarna under 2015) och sedan klaga på att andra får ”mer/bättre” uppmärksamhet….

        Men är det invandrarna själva som gnäller? Hör mest gnäll från folk som aldrig flytt nånstans öht?

      Nu gnäller ju ni på att folk gnäller. Offer vill förbli offer, det är så de överlever.

      Min bästa kompis från Polen (som bor där) är irriterad på alla ukrainare som har kommit dit och felparkerar sina rika bilar. Hon ifrågasätter om det som skrivs om dem ens är sant.

        Jaha okej ?
        Förövrigt så har ju Polen tagit emot Ukraina med öppna armar, så majoriteten är nog inte så irriterade.

          Det är regeringen som har bestämt det och om du har någon kunskap om Polen över huvud taget så har de tagit in 1.6 miljoner flyktingar från Ukraina. Alla pengar går till dem och Polen går snart på knäna.

            Ja , givetvis är det regeringens beslut ? Och åter igen – dom har tagit emot ett stort antal . Så den kunskapen besatt jag innan din kommentar. MEN det dom frivilliga som gör det stora ”häst-jobbet”

        Va? Så hon ifrågasätter att det är krig? Att man innan kriget har haft ett sådant liv att man kunnat unna sig en snygg bil innebär väl inte att man inte har något behov av att fly från sitt land för att rädda sig själv och sin familj när det plötsligt blir krig? Felparkerade bilar känns som ett litet problem i sammanhanget.

          Hon ifrågasätter inte kriget men hon ifrågasätter hur de kan ha det så gott ställt när de lever i misär typ.

            Att ukrainarna lever i misär med fin bil är ju inte konstigt, de fick lite lämna allt. Eller menar du att polackerna lever i misär men ukrainarna haft det bättre? Det är ju inte konstigt, olika standard i länderna kanske?

              Min bästa kompis i Polen lever verkligen inte i misär om man säger så. Allt beror på vart man bor.

                Men för i helvetet gå och lägg dig nu.
                Eller ta en kurs i svenska, för du är otroligt rörig.

                Hur menar du då? Vad har din kompis problem med?

            Tror hon bara lever i villfarelsen att Ukraina ligger jättemycket efter Polen (före kriget då) och en fin bil liksom slår hål på den bubblan och skapar lite avund/komplex vilket leder till sura miner.

            Grejen är att Polen även innan kriget var fullt, och jag menar verkligen fullt, av ukrainare. Polen har nämligen haft en mkt stark ekonomisk tillväxt rätt länge och tillsammans med stor arbetskraftsutvandring till resten av EU har detta lett till jättestor brist på arbetskraft i Polen. Lösningen har varit ett avtal med Ukraina som gjort det enkelt för ukrainare at komma till Polen och jobba. Tänk svenskar i Norge. Så har det sett ut i Polen ett bra tag. Att finna en restaurang, ett hotell eller en mataffär i städerna, eller en fabrik någonstans i landet, där det inte jobbar ukrainare, är en utmaning. Jag lovar.

            Och nu väller Ukrainska flyktingar in, i schysta bilar dessutom. Det går lite stick i stäv med hennes bild av ukrainare som fabriksarbetare och McDonald’s-personal. Sticker lite i egot kanske? ”Har dom så mycket stålar behöver dom ju inte hänga här och roffa åt sig av våra resurser” osv. Lite samma tanke många tänkt om flyktingar från andra ställen som haft guld etc med i bagaget (DK, I’m looking at you).

            Klart det är rörigt som fan i Warszawa just nu och man kan bli irriterat på sämre framkomlighet etc. Men det är nog inte riktigt där skon klämmer va…

        Tycker hon att de skulle köpt på sig en fattig bil innan de flydde?

        Väldigt rörigt inlägg. Menar du att Polens pengar går till rika Ukrainare på flykt?

        Oavsett vad, kriget slår mot alla samhällsklasser. Bara för att man har en fin bil betyder inte det att ens hus inte blivit sönderbombat …

        Expressen skrev i veckan att en del (inte ALLA såklart, men en del) personer i västra Ukraina känner likadant
        kring sin egen befolkning/ de internflyktingar som kommit till västra delen av landet. Att de beter sig illa etc. Vet inte om det är stressen och paniken som gör folk intoleranta eller om det är så att en del personer beter sig illa och det då skapar irritation.

        Så man får inte fly om man har en fin bil, eller vad?

    Tankar om Gabjoss nya youtubevideo med hennes ”make”. Alltså hans trossniffande gjorde mig så obekväm att se på och sen Gabjoss stolta och samtidigt osäkra fnitter ??

      Tycker vissa här överreagerar, visst det här med hålet i väggen är inte okej men han får väldigt mycket skit när hon verkar vara lika hetlevrad. Hon sa ju till och med att hon behöver ”eld”, låter inte så hälsosamt det heller.

        Håller med, känns som att hon aktivt söker en man som Z. Hon är den jag blir förvånad över, inte han.
        Hon är helt annorlunda och verkar leva i en bubbla.

        Ja jag tror tyvärr relationen är väldigt ohälsosam att hon som kvinna tyvärr kommer ta mest skada av det. Något säger mig att hon kommer berätta ”sanningen” om många år men att det tyvärr kommer dröja och säkerligen behöva dras in barn i det med på att hon berättar att hon önskar barn ihop med honom. Med tanke på att sex, tillsammans med smoothies, är deras ”grej” dröjer det väl inte länge.

      Orkar inte kolla men alltså, sniffar han i trosor hon har på sig? I använda trosor? ?

        Nej.

    Nej, tror tvärt om. Jag var den i min relation som tog de första stegen till att höra av sig och fråga om att ses osv. Har diskuterat det många gånger med min kille och hans vänner och de alla menar att det är väldigt ovanligt, att tjejer ofta ”begär” att killen ska göra allt jobb och att de då tappar intresse. Läser i många tjejgrupper om hur det ska spelas spel och spela svår osv osv och känner att det finns en anledning till att dessa tjejer är singlar Forever.

    Bästa ögonfransböjaren?

      Shiseido!!!

        Håller med! Dyr men den håller i år efter år efter år och ger klart snyggast böj.

        Har den och en billigare. Den billigare funkar bättre tycker jag.

        Amen på det!

      Jag har bara testat en, från h&m och eftersom jag inte har något att jämföra med så tycker jag att den är bra. Fransarna blir böjda och håller sig böjda, jag är i alla fall nöjd?

      Helt ärligt har min bästa varit den jag har nu, från Ica Maxi..

    Fan vad jag är trött på alla som gnäller på att folk hjälper flyktingar från Ukraina!
    Sverige gjorde MASSA 2015 och samhället lider fortfarande av det, men det tycks dessa bortskämda lipsillar glömt bort

    Jag misstänker att en väns son har autism. Barnet fyller snart 2 år och pratar ingenting. Säger enbart wääää, iiiiiihh osv dvs inga konkreta ord. Man kan aldrig få ögonkontakt med barnet och det är i sin egna värld hela tiden. Barnet svarar inte på uppmaningar som ”hämta bollen”. Min vän tycker bara barnet är lite sen i utveckligen. Bör jag ta upp detta med min vän? Är rädd att det inte kommer tas emot väl och vill inte oroa min vän i onödan. Har ingen att ventilera detta med och vill bara att de ska få hjälp tidigt om det skulle visa sig vara en diagnos. Har arbetat i förskola och haft två (underbara!!) barn med autism. Help!

      Låt din kompis märka det själv, din kompis ser sitt barn 24/7 och känner sitt barn. Visst kan vissa föräldrar ”stoppa huvudet i sanden ”, men barnet är ju inte ens två år. Det kanske inte ens är autism. Så vore jag du skulle jag ta det lugnt och låta det vara. Skulle det gå lång tid, och barnet skulle fortsätta visa tecken på autism så kan du ju försiktigt ta upp frågan (eller så kanske barnets förskola uppmärksammar det). Men då här tidigt? Nä ge det lite tid säger jag. Speciellt när du verkar ana att det inte kommer tas emot så bra.

        Behöver inte va nån fara men skulle absolut kolla upp det som förälder. Märkligt att inte reagera på det. Men BVC kanske sagt att det är lugnt, de borde ju ha koll?

      Är du specialpedagog eller liknande? Annars låt för fan bli. Barn är olika, det finns människor som arbetar med detta. De går till BVC och kanske förskolan, där pedagogerna isf tar tag i det. Du som utomstående utan tex specialpedagogutb. ska inte ta upp det.

      Det kan vara fruktansvärt känsligt, kommer hon själv in på det så kör på ett snyggt sätt. Annars don’t.

        Inte jag som startade tråden, men vet ett par barn där föräldrarna inte reagerade när barnen inte pratade vid tre års ålder. Och då var det förskolan som satte in hjälp. Antar att man inte kan diagnosticera en tvååring med autism ändå så det är väl inte direkt bråttom för det här barnet som beskrevs i trådstarten. Men borde det inte vara bättre om de får någon slags hjälp? Är det deras första barn? Alltså, det jag menar är att det finns väl folk som absolut inte vill se att något inte är som det ska och en uppmuntran till att prata med typ BVC borde väl vara bra för barnet då det kan få hjälp tidigare?

          Har man inte 2-års, 3-års osv kontroller på barn i Sverige?

            Jo, det är väl massa kontroller?

          Trådstarare här. Ja det är deras första barn. Jag har själv ett tvillingpar i nästan samma ålder och jag märker att min vän lägger märke till att mina söner kan betydligt mer/har utvecklat tal/leker rollekar och söker kontakt på ett helt annat sätt. Upplever ibland att min vän tycker det är jobbigt att se skillnaderna när alla 3 leker men det är inget det talas högt om.

            Är det inte bara så att dina tvillingar är lite före i utvecklingen? Du skriver att kompisens barn inte ens fyllt 2 och du jämför med att han inte pratar och leker rollekar? Jag ha en snart 1-åring som är mitt första barn och därför läser jag en del om utveckling på 1177 osv för att det är spännande. Inte läst någonstans att en 2-åring ”ska” kunna prata och leka rollekar! Har för mig att det står att talet utvecklas mellan 1,5-4 år eller något sånt. Det anges nästan alltid spann vilket indikerar att olika barn kan lära sig saken vid helt olika åldrar.

            Såhär står det på 1177 om rollekar: ” Många barn mellan fem och sju år leker gärna i grupp, men de har fortfarande behov av att också leka ensamma. Ibland leker de bredvid varandra. Barn kan nu skilja på fantasi och verklighet. Därför kan de leka låtsaslekar.” Verkar därför snarare märkligt för mig att ett barn som inte ens fyllt 2 skulle ha utvecklats så pass att hen kan leka rollekar med andra.

              Min snart 2åring leker till exempel lejon, att han smyger, låtsas-matar/äter och liknande, tänker att det är såna typer av lekar som menas här ?

          1. Det är skillnad på 2 och 3åringar. Man kan diagnosticera en tvååring om det är tydligt. Dock kan det handla om sen utveckling, personlighetsdrag, diagnos eller annat.
          2. Folk som inte har med det att göra ska inte lägga sig i. Speciellt inte en vän som inte har en adekvat utbildning i det.
          3. Självklart är det bra med diagnos så tidigt som möjligt OM det är en diagnos och om behovet är stort.
          4. De har kontinuerliga kontroller med BVC som förhoppningsvis ser detta samt förskolan om så är behovet.

          Slutpoängen är att en vän utan utbildning eller kompetens inom ämnet inte ska lägga sig i. Barnet är bara två år, som vän umgås man inte och ser ett barn så som tex föräldrar/vårdnadshavare/förskolan.

          En diagnos är inget man bara slänger med.

      Borde inte BVC hitta/uppmärksamma problemet om det ligger utanför den normala utvecklingen? (Menar att det är jättefint att du bryr dig om din väns barn men kanske inte behöver ta på dig att prata om det med vännen i fråga?)

        Jo jag tycker det, men än de verkar inte vara kallade till 2års kontroll där avvikande mönster kanske uppmärksammas..

      Jobbet också i förskola och jag tycker två år är tidigt. Många barn pratar inte vid två års ålder. Sen säger det pang. Jag har också haft många barn där både jag och kollegor har haft våra misstankar om autism, i den åldern. Men så försvinner det med tiden. Vi har även haft rätt ofta såklart men jag tycker att du ska vänta. Det är nog enklare att få höra det av förskolan än från en vän. Om inte din vän själv tar upp det med dig förstås.

      Tackar ödmjukast för era svar, jag avvaktar och låter min vän själv ta upp det om hen känner för det. Ni har rätt i att det inte är min ensak att ta upp. Barnet har inte börjat på förskola än (fyller 2 om 1 vecka) och ska vara hemma tills efter sommaren. Kändes skönt oavsett att få ventilera (:

        Man får hoppas de stimulerar barnet och språkutvecklingen genom lösning, prat och musik. Har en släkting med ett barn som är sent utvecklat och beror troligen på att de inte lägger så mkt tid på sånt och den interaktionen (många barn).

          Läsning…

        Bra att du tog det bra! Kände mig aggressiv (kommentar Anonym 21:11) men ahhh nej. Jag arbetar inom förskola och inom barnrehab, att få veta avvikelser genom närstående är inte bra för relationen. Bättre att professionella tar det.

        Förlåt om jag lät arg, men kände bara NEEEEEEEJ ?

          Absolut inte otrevligt! Har funderat på detta väldig mkt senaste tiden och inte riktigt kunnat släppa det. Känns skönt att ni med erfarenhet säger stopp! Svårt att veta annars då jag och vännen pratar om i princip allt (förutom detta ofc) ☺️ Så verkligen- tack⭐️

            Hej!
            Har varit i liknande sits. Jag och en vän fick barn (mitt tredje, hennes andra) ganska precis samtidigt. Det var mycket tydligt att det var ngt speciellt med hennes barn. Tex interagerade inte ”normalt”, ingen ögonkontakt, ofta missnöjd, tjorvigt med amning/ smakportioner/bad/påklädning, noll intresse för andra individer osv. osv osv.
            Hon upptäckte själv dessa signaler tidigt och luftade tankarna med mig när barnet var ca 1 år. Bekräftade vad jag såg (och hade börjat se när flickan var några månader) och hon var uppriktigt besviken på att jag inte sagt något tidigare ?. BVC vägrade dock utreda utan förhalade allt flera år. Grav Autism blev så småningom diagnosen.

            Mitt barn är född på exakt samma dag som min väns, hennes barn kunde prata, sortera, roll-leka och liknande lååååångt före mitt barn. Mitt barn kunde å andra sidan krypa, stå upp och gå låååångt före hennes barn. Idag är de fem år och till synes helt lika utvecklingsmässigt, dock med väldigt olika personlighet. En vilde och en lite mer chill ?

            Min yngsta hade sin sista stora språkpuckel vid 3,5 år, det hände över en sommar att det lossnade, före det var det inte mycket prat, inget konstigt alls enligt BVC, idag är barnet drygt 4 och pratar helt obehindrat.

    Jag svarade på en kommentar lite högre upp där någon hade legat med en kollega. Ville skriva lite mer om det. På min arbetsplats där flirtar folk helt öppet med varandra på arbetstid mitt på blanka dagen och ligger även med varandra till höger och vänster (vissa är till och med otrogna). Vad fan är detta för beteende alltså. Tänker ni inte alls på övriga kollegor? Eller är ni så jävla kåta att ni inte klarar av att jobba utan att bli kåta på någon? Vad är det frågan om alltså? Så jävla svinigt alltså. Vidrigt. Så fort det varit nån fest eller konferens eller att folk har åkt iväg på något då har folk legat. Riktigt jävla grisigt beteende. Och att se kollegor flirta helt öppet när man jobbar – man blir illamående alltså. Jobbet är till för att jobba! Skaffa er sexpartners och flirta på fritiden! Visa för helvete hänsyn till övriga kollegor!

      Hahah men snälla.
      Låt folk få ligga. Så länge det inte påverkar deras prestation på jobbet så låt det vara.
      Låter som du har en del att jobba på med dig själv om du tycker det är jobbigt att höra när folk flirtar lite med varandra.

        Fast det är väl inte för mycket begärt att agera proffesionellt på arbetet?

          På arbetet absolut… men man kan väl ligga på fritiden

            Ja men håll det då till fritiden.

              Sa inget annat. Men lite flirt på jobbet skadar väl inte. Men jag tycker såklart att det finns gränser

                Det var inte heller jag som skrev den första kommentaren som S

                Flirt på jobbet, absolut, men det ska inte bli obehagligt för kollegorna.

                  Varför är flirtande obehagligt menar du? ?

      Oj var jobbar du

      Vad är det för typer av arbetsplatser? Kontor?

        Swingers AB

        Säkert skola, där ligga det för fullt! (Kanske inte I skolan, på arbetstid dock men har säkert hänt det med).

      Men spelar väl ingen roll om man sköter det snyggt? Låter som du haft dålig erfarenhet men det är ju skillnad på jobbflirt och jobbflirt. Många träffas på jobbet och det är väl inget konstigt med det, handlar väl om hur man hanterar det. Klart man alltid ska respektera sina kollegor, bara för att man hittar varandra på jobbet är det väl inga problem om man är lite diskreta? Jag hade mest tyckt det var lite roande om kollegor flirtade öppet, det spelar väl inte mig någon roll. Men otrohet är såklart inte okej.

      Flirta är väl inget fel? Så länge man även sköter sitt jobb. Fattar inte varför du mår illa. Otrohet är ju inte ok dock. Men ärligt vet jag inte om jag skulle bry mig om mina kollegor var otrogna mot sin partner, det är inte min ensak liksom. Flirtar de och ligger istället för att jobba så jag eller verksamheten blir glidande skulle jag gå till chefen, det är ju, precis som allt maskande, inte ok.

        + moralpanikpersonen här över vet ju inte vad folk har för deal i sin relation ang ’otrohet’.

      Är det grisigt att ligga med nån på en konferens?

    När ni gör saker med era kompisar, hur naturligt är det att ni tar bilder då? Typ ihop osv?
    För jag har aldrig varit med om att man tar bilder, på sin höjd på det man gör om det är typ en aktivitet eller fin utsikt, men jag har aldrig varit med om att man tar bilder på varandra när man äter, poserar med ett vinglas eller vad det nu kan vara. Funderar på om vi har för trevligt för att inte ta bilder, eller om jag är för ful för att andra vill ha mig på bild??

    Hur gör ni?

      Togs alltid bilder i högstadiet/gymnasiet sedan dess tar jag aldrig bilder med vänner. Har typ inte en endaste bild med en vän jag umgås med idag ?

        Samma här ?

      Ja, jättevanligt. Dock inte hela tiden såklart.

        Okej, då är jag ful och för tråkig att föreviga upplevelser med??

          Eller så har inte dina kompisar instagram/är så intresserade av det? Tar ju inte kort på mina vänner för att de är snygga ?

            Jodå Instagram används flitigt! Och jag ser vad de lägger upp när de inte umgås med mig. Den ena lever för sitt flöde, allt ska dokumenteras?

      Jag upplever att det är singelmänniskor som hela tiden tar foton med sina kompisar. Tror det handlar om att det känns mer ok att lägga upp en bild på sig själv på sociala medier om det är fler personer på bilden..mina vänner som är i förhållanden har inte samma behov av att hela tiden söka bekräftelse.

        De är singlar också?

        Jag är alltså inte ”avundsjuk” eller nåt, men det är en tanke som slagit mig bara att det inte fotas när jag är med, haha.

    Unpopular opinion: jag står på Kanyes sida!

    Petes sms och att Kim inte låter honom träffa barnen är inte ok.

      Håller med om petes sms med bild på sig själv i hennes säng. Men resten nääää. Och han får ju tydligen visst träffa barnen

        Bara på hennes villkor ?

          Fast som Kanye håller på så är jag inte förvånad. Mobbning o trakasserier!

            Klart han lackar när han inte ens får komma på sin dotters födelsedagskalas.

              Men vad var bakgrunden för det?!

              För övrigt inget som är ovanligt i USa

                Nej, det är ju tyvärr vanligt att papporna får träffa barnen väldigt begränsat och bara på mammans villkor.

      Är det sant att Pete skickar sånna bilder till Ye så känns han inte som han är ett dugg genuin i sina känslor för Kim.
      Vet vi verkligen vad som försiggår i den där soppan?! Känns inte som Ye direkt går att lita på.

        Det var ju någon kompis till Pete som hade läckt konversationen. Där ser man tydligt hur Pete skickar bild på sig själv i sängen och skriver ”in bed with your wife”.

        Det har ju tidigare ryktats om att Pete skickat liknande bilder på honom och Ariana till hennes ex Mac, så detta bekräftar typ det ryktet.

        Han verkar rätt oskön.

          Vilket äckel i så fall!!!
          Känner inte till honom innan detta egentlig… men har inte direkt fått några trevliga vibbar.

          Tycker dock inte man behöver välja sida mellan Kim och Ye… de har säkert gjort fel båda två. Men innan de gick isär känns det ju som Kim försökte göra allt för att hålla ihop förhållandet och familjen. Men han gick ju bananas.

            svårt att välja mellan Pete/Kim och Kanye? Herregud…

    Jag misstänker att en väns son har autism. Barnet fyller snart 2 år och pratar ingenting. Säger enbart wääää, iiiiiihh osv dvs inga konkreta ord. Man kan aldrig få ögonkontakt med barnet och det är i sin egna värld hela tiden. Barnet svarar inte på uppmaningar som ”hämta bollen”. Min vän tycker bara barnet är lite sen i utveckligen. Bör jag ta upp detta med min vän? Är rädd att det inte kommer tas emot väl och vill inte oroa min vän i onödan. Har ingen att ventilera detta med och vill bara att de ska få hjälp tidigt om det skulle visa sig vara en diagnos. Har arbetat i förskola och haft två (underbara!!) barn med autism. Help!

      Det kan bli både lyckat och misslyckat att ta upp sådana saker. Det bästa är att försöka ställa lite frågor som får mamman att börja reflektera, inte säga direkt ”jag tror att ditt barn är autistiskt”. BVC borde snart reagera och vilja skicka till logoped och sedan kommer det troligen att ta fart. Men barnet är inte ens två år fyllda, så lite is i magen kan man gott ha.

      Jag har en gång sagt så direkt till en annan mamma, men då var barnet äldre och mamman var redan orolig för sitt barn, så det föll i god jord.

    Har nyss genomgått IVF. Hela processen i sig har varit en rätt spännande resa för mig och min partner med alla injektioner, äggplock och allt. Vi har liksom tagit en dag i taget. Så idag händer det: fick mens. Jag totalt bröt ihop. Jag vet vi har två försök kvar att göra inom den offentliga vprden, men ändå. Hur tar man sig samman och fokuserar på att göra om allt igen? Tappade helt hoppet på att vi ska bli föräldrar.

      Det är svårt. För det är en utmattade resa ni är på. Alla hormoner hit o dit för att kunna plocka ägg osv. Jag/vi har inte genomgått IVF men vi fick ett missfall innan vi ett barn och det var bara låta tiden gå. Jag var ledsen och sedan fylldes jag med otrolig svart ilska för varför inte vi när andra med sämre förutsättningar fick barn till höger och vänster. O alla gravida som rökte osv. För mig tog det sju månader att komma över alla känslorna och komma fram till att vi skulle försöka igen.
      Du har kanske också drabbats av missfall? I så fall, hur lyckades du komma vidare från det?

      Jag har gjort ivf. Första försöket tog sig inte och jag bröt ihop precis som du beskriver. Jag hade så stora förhoppningar, äntligen skulle vi bli föräldrar. Vi var sedan tvungna att vänta hela sommaren då kliniken är stängd då. Jag försökte fokusera på annat under tiden även om det är svårt.
      Det är bara att försöka gå vidare och faktiskt fokusera på det du säger, ni har två försök kvar.
      Inför vårt andra försök var jag nästan nollställd, hade nästan inga förhoppningar alls bara för att försöka bespara mig den besvikelsen jag kände första gången.
      Vi hade turen att det tog sig den gången.
      Jag hoppas verkligen att ni ska få lyckas och jag skänker er allt hopp ❤️

      Lite sent svar, men jag genomgår också IVF och ska ta graviditetstest 28 mars. Läkaren sa till oss att man kan få blödningar som man kan tro är mens men att det inte betyder att det har misslyckats! Så Ta ditt test på utsatt datum ändå! Lycka till!!

    Börjat träna lite lätt på gymmet på jobbet och skulle vilja ha en app som gör (föreslår) ett program för mig baserad på hur många gånger i veckan jag tränar och hur länge jag vill spendera tid på gymmet. Jag vill gärna kunna skriva in vikterna och hur många reps jag orkade för att kunna följa utvecklingen. Så… Vilken gym-app använder du (Android)? Varför gillar du den? Skulle du rekommendera den?

      Omg jag hade velat ha en exakt sån här app. Finns det?

        Jag hoppas. 🙂

          Håller med kommentaren längre ner. Finns flera program i Sweat-appen som är baserade på vad gör typ av träning du vill göra (styrketräning på gym/hemma, HIIT, pilates, crossfit, yoga, m.m.). Du väljer program och får allting utlagt, exakt vilka övningar, beskrivning av dessa och medföljande GIF:ar som visar hur coachen utför övningen. De införde förra året i appen att man kan logga sina vikter och följa utvecklingen, vilket jag tycker är grymt.

          Självklart finns det ett schema också så man kan planera sin vecka. Jag följer PWR av Kelsey Wells, det är styrketräning med lite Cardio (man kan välja bort såna övningar till snällare alternativ om man t ex inte vill göra burpees). Rekommenderat antal pass i veckan på hennes program är fyra, max är sex. Det är olika från program till program. Jag tycker appen är grym i alla fall! Aldrig varit så här fit.

      Fråga My, hon kanske vet ?

      Har inte testat själv, men min sambo använder Fitbod och verkar nöjd. ?

      StrengthLog

      Sweat!!! Den är grym!

    Vad tycker ni om dumpen.se?

    Fan vad äcklad man blir av att se hur många peddos det finns.

    Spontant känner jag bara att en sådan gammal vänskap inte bör kastas bort! Det är ovärdeligt att ha kvar gamla vänner som man delar minnen med.

    Kanske försöka acceptera att er vänskap tagit en annan form just nu och att sänka förväntningarna helt enkelt? Tycker inte du ska säga upp kontakten iallafall.

      Håller med, kasta inte bort. Förstår att det känns konstigt om hon träffar andra vänner betydligt oftare men kanske är det de vännerna som hör av sig och är mer på på henne? Och som Anonym skriver, vänskapen kan ta olika former. Om ni har tiden skulle du ju kunna försöka få in något mer regelbundet, tex en promenad varje söndagmorgon eller en afterwork en gång i månaden eller nåt. Men funkar det inte just nu så håll i vänskapen som den är.

      Äh. Vissa tappar man, så är det ?

        Håller med. Orka ha en sån ”vänskap”. Att du sitter och frågar främlingar om er vänskap är värd att investera i borde säga allt. Hellre inga vänner än vänner som får en att känna sig bortprioriterad.

    Som småbarnsförälder tycker inte jag att det är så himla sällan att ses var 4:e månad. Det gör jag absolut med personer som jag ändå ser som nära vänner. Speciellt om man ska ses ihop med hela familjerna.
    Har kanske 2-3 vänner jag träffar ofta dvs kanske ungefär en gång i månaden. De flesta andra vänner kan det absolut gå några månader emellan. Har en del vänner och umgås dessutom med min ursprungsfamilj en del så skulle säga att jag ändå gör ngt socialt 1-2 ggr / vecka och det är fullt tillräckligt.

    Vilken stad tycker ni har trevligast människor? Jag tycker Örebro 🙂

      I Sverige alltså..

      Göteborg helt klart.

        Känner också spontant Göteborg. Har aldrig bott där men var gång jag är där eller träffar folk därifrån blir det bara så himla bra ?

        Göteborg ja, garanterat! Blir både chockad och glad över hur underbara människor är där varje gång man är på besök!

      Trollhättan, Göteborg och Halmstad.

      Stockholm också. Alla bara ”de är så dryga där”, men jag upplever verkligen aldrig det och då bor ändå mina kompisar på Östermalm, som alla verkar tycka är värst?

      Har så dåliga associationer till Örebro från mitt enda besök där så jag vill aldrig tbx. Vet alltså inte hur trevliga folk är där. Kommer sannolikt aldrig ta reda på det heller.

      Oj, haha!

        Alltså att Örebro hade trevligast. ?
        Kanske är så nu för tiden, förut var det mkt rasister/nazister där.

      Varenda kotte i Norrköping tycker jag var supergulliga ?

      Ja inte fasiken är det verkligen iaf

        Hur fick autocorrect ”Gävle” till ”verkligen”? Oklart.

    Jag är 30+ och har aldrig haft en sexuell relation med en kollega. Vad är det för fel på mig?

      Med en kollega?! Inget fel med det eller?! Jag är 42 och har inte heller det… även om jag var romantiskt involverad med en i min ungdom.

      Med en kollega? Är 30+ och har aldrig haft en sexuell relation över huvud taget. Orka.

      Heja dig. Inget fel alls.
      Snarare fel på de som har sexrelation med kolleger.

        Haha va? Varför? Naturligt ju, man kommer nära varann.

          Beror väl på om båda är singlar så visst. Men de flesta här inne som är kära i och har sex med kolleger har ju förhållande.
          Och då är det bara äckligt.

            Inte sett nån som skrivit att de är otrogna med en kollega? Att vara kär är inget äckligt och inget man rår för…

            Eller så har man öppet förhållande tex?

      Kämpa! Plötsligt händer det!

      Vill du ha det då? Med någon särskild liksom ?

    Någon mer som varit med om att man klickat väldigt bra med någon på fyllan, men dagen efter/när man träffar dem senare är det bara stelt?

      Nog inte ovanligt 🙂

    Mitt konto på YouTube blev avstängt och jag överklagade, men de står fast vid sitt beslut. Jag har aldrig lagt upp en video eller kommenterat andras utan lyssnar enbart på rättegångar och kollar typ vloggar. Varför kan det ha blivit såhär? Mkt förvirrad.

      Låter konstigt. Kan du ha blivit hackad?!

    Jag har sån jäkla panikångest just nu! Svettas och fryser samtidigt, darrar, har hjärtklappning. Det känns som en boll mitt på halsen som sväller och jag är livrädd för att just kvävas!!!
    Jag vet att det är inbillning och inte farligt men samtidigt har jag en tanke om det inte är inbillning eller om det är covid, eller cancer eller…
    Är så jäkla ledsen ensam och RÄDD! ?

    Är det nån som känner igen sig och kan dela med sig av hur det är när ni får en attack. Det skulle kännas lite lugnande tror jag ❤

      Låter absolut som panikångest… för mig hjälper det att fyrkantsandas… andas in 4 sek, håll andan 4 sek, andas ut 4 sek, och håll 4.. och börja om.. låter löjligt, men för mig har det faktiskt hjälpt. Ta hand om dig ❤️

        Har suttit och djupandats hela kvällen som du säger med min hund i famnen. Det lättar litegrann en stund men sen kommer det plötsligt tillbaka.

          Finns det något du kan göra som bryter? Kan du ta en kall dusch? gå ut med hunden? Äta en klick wasabi? Något som stör paniken.

            Tack för tipsen. Jag har gått en lugn långpromenad med hunden och i stunden känns det bättre.
            Det bästa för mig brukar vara att åka bil. Tror vibrationerna och synintrycken lugnar men jag har ingen som kan köra omkring på mig just ikväll tyvärr

              Hoppas att lugnet håller i sig. Panik är fruktansvärt…men det går över till slut. Hoppas du får sova gott inatt

                Tack ❤

      Känner igen mig, den där ”bollen på halsen” är nästan det värsta tycker jag. För mig funkar avledning bäst, t ex spela kort på mobilen. Hört att för vissa funkar det att äta något, för då kommer liksom kroppens reaktioner av sig.

    Det är kanske inte frekvensen i er kontakt som är problemet utan att du känner att hon prioriterar bort dig?

    Gå på middagen men försök skita i charaden och prata öppet med henne om hur du önskar att det var och hur du känner. Inte på något anklagande sätt men fråga varför du tror det blivit så.

    Jag tänker att en sann vän är din vän även om ni inte hörs på ett tag. När man väl ses är det som det var igår man senast sågs

      Tack! Ska göra det. Har tackat ja till att komma över och ska försöka att inte falla tillbaka i det där ”tugget” som vi kör varje gång utan faktiskt prata lite om mina känslor kring vår vänskap.

    Någon här som varit attraherad av en kollega? Någon? Snälla, jag kan inte vara ensam. Hallå?!

      Några gånger 🙂

      Kan ha hänt nyligen oxå, men han är så ung 😮 Det går dock lite upp och ner.

      Är det nu, varit i sex månader. Så jävla attraherad. Och mer än det, är kär..
      Vill bara ha honom, på alla sätt…

      Ja, såklart. Massa gånger ?

      Nej du är nog den första!

      Nej men jobbarkompisar är/har varit attraherade och intresserade av mig…?

      Är attraherad av ca 70% av min kollegor. Ett dussin.

        Haha samma här, mkt hetingar på mitt jobb… ?

          Kostymnissar med vältränade kroppar??

            Haha nej, skola. Idrottslärare och fritidsledare..

              Idrottslärare kan jag tänka mig är rätt snygga!

                Kan va!

    Oro.

    Hur får man djupare relationer med kompisar/bekanta? Jag har inte haft någon riktigt nära vän sedan gymnasiet och har flyttat runt en del som vuxen. Jag har inte svårt att ta kontakt med folk och är go, glad och trevlig men det blir aldrig mer än så. Jag verkar ha tappat helt hur man gör bekanta till vänner eller vänner till nära vänner och det gör mig så ledsen… Jag bjuder hem folk men får ingen ”motbjudan”. Om jag skriver med någon på mess/insta och personen läser men inte svarar så backar jag lite för jag vill inte vara för på eller jobbig. Jag försöker hitta på lite annorlunda saker och bjuder med folk, de säger att de har trevligt/kul men sedan blir det inget mer. Gör jag något fel eller ska jag tolka detta som att jag inte är tillräckligt rolig eller intressant? Om någon kan det sociala ”spelet” bättre så tar jag så himla gärna emot tips!! ???

      Igenkänning. Har inget svar på hur man gör dock..

      Skippa de personerna som inte respondar på dina kontaktförsök och sök dig till personer som har samma intressen som du har.
      Fastna inte vid att det måste vara en person i exakt din egen ålder, gå lite utanför ramen och utmana dig själv.
      Du har allt att vinna!

        Bra tips! Mina bästa polare är 4, 22, 25, 42 och 66. Min man (som också är en av mina bästa vänner) är 29. Jag är 41. Att fastna i ålderstänket när man väljer vänner är rena döden. Man missar så mkt. Lycka till ?

    GabJossPoss tror ju att alla tjejer är så avundsjuka på hennes kille ? hon säger att han är sååå rolig också, tyckte inte han är speciellt rolig i videon och vad man sätt på instagram stories..

      Sådant brukar säga sig själv. Litar inte på när tjejer kör säljsnack så där.

    Vad tänker ni om transkvinnor som tävlar professionellt i idrottstävlingar? Exempelvis Lia Thomas sin varit aktuell nu senaste tiden? Svår fråga tycker jag!

      Den som byter kön ska fortsätta tävla i samma lag för könet den föddes som då det bara blir konstigt? Om en man spelar med män sen går och ska ”bli” kvinna, ska han fortsätta spela med män.

      Jättesvår. Känslomässigt är jag för. Låt folk leva liksom. Men logiskt vacklar jag. Den kroppen har ju utvecklats med en annan hormon-cocktail än andra kvinnor. Liknande den ryssarna tryckte i alla sina världstekordhållare under Sovjet-tiden. Och vad tänker man om de resultaten idag…

      Så nytt alltsammans. Tror det kommer utkristslisera sig med tiden vad som är mest fair (kanske olika inom olika sporter). Men tänk att du tränat hela livet, nått eliten, är på toppen av din mkt korta karriär, och så blir du omkörd av någon som har en hormonunderstödd muskeltillväxt du bara kunde fått mha livstidsanvändning av olagliga preparat. Hur ska man komma runt det liksom? Utan att krossa någon? Jag vet inte. Kanske tar vi helt enkelt idrott på allt för stort allvar ?‍♀️

      Inte en svår fråga alls. Idrott handlar om att med så rättvisa förutsättningar som möjligt mäta sin fysiska och mentala förmåga. Indelningen sker enligt biologiskt kön, inte upplevd könsidentitet.

      För transkvinnor finns det två alternativ: Antingen en helt egen klass mot andra transpersoner, eller så får de fortsätta tävla i den klass de biologiskt tillhörde vid födseln. Allt annat vore döden för all damidrott.

        Eeeeexakt

        Och damidrott är redan det tråkigaste som finns. I alla fall lag-damidrott.

        Håller med dig i allt, utom att i så fall ha en transpersonklass. Man tävlar för det man fötts till.

      Kvinnor ska tävla med kvinnor och män ska tävla med män. Transkvinnor är kvinnor, alltså tävlar de med andra kvinnor. Detsamma gäller transmän. Inte så svårt att förstå ju.

    Nån som vill hänga på mer sunda vanor för er som lider av övervikt/fetma för att gå ner i vikt?

    Vore kul om vi kunde peppa varandra här i öppet spår under våren.

    Bianca är i fjällen på sin senaste vlogg och flera av hennes vänner går runt i äkta päls. Fy fan rent ut sagt! Varför saknar så många flunsor en välfungerande hjärna?

    Var hos läkaren förra veckan för en åkomma och visste inte att dom skulle ta prov på blodsockret, jag åt frukost innan så klart. Nu vill dom testa blodsockret igen för det låg lite högt (8,5).
    Hur mycket ökar blodsockret om mat äter havregrynsgröt, mjölk och några tsk socker?
    Provet togs mindre en en timme efter frukost.

      Blodsocker brukar alltid tas fastande, har de missat det? Allt du äter höjer ditt blodsocker så ditt värde är inte lämpligt att gå på som misstanke på diabetes…

      Det låter högst normalt efter frukost. Ca 2 timmar efter intag av mat är blodsockret som högst. Så alltid fastande glukosprover!

      Tack för svar, det är bara lite märkligt att inte fråga om man ätit innan. Jag sökte för värk i en arm och det blir både oro för mig och extra arbete för dom tycker man.

    Tips på vart man kan vända sig till för att utreda utebliven mens? Bor i gbg. Jag slutade med p-piller förra året efter 6 års användning och den har fortfarande inte kommit tillbaka efter 7 månader. Står att man ska kolla upp efter 6 månader.

    Min VC har inte tid för mig, barnmorskemottagning hanterar inte sådana ärenden och kvinnoklinik har inte heller tid/plats för mig. ? Är det bara att försöka vänta ut den? Blir väldigt stressad över att något kanske är fel på mig

      Googla gynekolog Gbg så dyker de upp flera stycken! Kanske så att du får boka tid på någon privatklinik och betala en liten summa, men skulle absolut kolla upp så det inte beror på pco eller liknande.

        Obs! Kan va så att du behöver remiss, men det bör du kunna skriva till dig själv på 1177.

      Boka in dig hos privat gynekolog! Du behöver inte remiss och de finns i de flesta större städer. Ofta har de fler tider man kan boka även om de också kan ha lite kö.

    Kul när den konflikträdda och icke pålästa Vimmelmamman möter kritik från en läsare..
    Tyckte denna kommentar var så bra och kan appliceras på fler flunsor.

    Kaia
    En del influenser agerar gärna charity ladies och publicerar bilder av sig själv med söta fattiga barn i fjärran länder. Så far so good. Till de som pekar finger åt sina följare och hela samhället säger jag: ta en pralin, en kopp te eller ett glas bubbel, tappa ett skumbad och tända lite doftljus. Och tänk ett varv till!

      ?

    Någon som vet något mer om Amy Deasismont och Charlie Gustafsson? Relationen, uppbrottet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.