Vad görs?

Om ditt barn behöver lära sig att andas enklare genom näsan, vad gör du?
1. Silvertejpar hans mun?
2. Silvertejpar hans mun, spelar in en video och postar den på sociala medier?

Frågar åt en kompis.

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    (Gilla-knappen funkar inte…)

      Joooooo?

      Hur många likes kan din kommentar få tro…

      Kan vi inte prata om Vanja Wikströms pyramidspel aka NFTprojekt som går ut på att lura ovetande kvinnor till att köpa luft för 3000 kronor?

        Mycket oklar och labil affärsplan.

          Ja det finns ju inget värde i NFTer. Man äger rätten till en hyperlänk kopplad till en token. Man hoppas på att köpa en länk till en (ofta) ful högupplöst bild med förhoppningen om att någon annan sen är en större idiot och köper länken för mer låtsaspengar. Sen försöker alla NFTprojekt sälja ett mervärde som access till forum ä, eventuella datorspel etc men till syvende och sist handlar NFTer om att tjäna pengar på att sälja ingenting till dumt ovetandes.

        Jag fattade verkligen inte poängen med deras business när jag läste om den

          Nej de hoppas på att sälja 10000 länkar till bilder för 3000kr styck. Som alla NFTprojekt har de även en roadmap som visar vilka planer de har framöver där de planerar att eventuellt starta ett coworkingspace med galleri. Som med alla NFTprojekt är detta en ambition som kanske eventuellt realiseras, det finns ingen garant alls för att det blir verklighet. Det enda som garanteras är att det kommer finnas 10000 token till försäljning som skulle kunna generera 30 000 000 till Vanja och Niklas.

            Om de lyckas har de verkligen gjort något bra, vem lyckas dra ihop så mycket pengar från ”Ingenstans”?! Jag tycker det är häftigt! Det jag är mer fundersam är frågan kring ME…. Är det bara buffel och båg för även om man uppskattar grafer och allt detta var det inte länge sedan det var omöjligt att ens hämta ett barn från skolan… Jag tror inte att Niklas mår bra, men allt detta får mig mer att tro att ME är något psykiskt än fysiskt, fast det kan såklart vara nog så illa. Trovärdigt blir det dock inte om ME som diagnos!

              Menar du på allvar att du ifrågasätter diagnosen ME grundat på Niklas mående?

                Tolkar det som att personen ifrågasätter ifall han har rätt diagnos, inte diagnosen i sig.

                  ” men allt detta får mig mer att tro att ME är något psykiskt än fysiskt, fast det kan såklart vara nog så illa. Trovärdigt blir det dock inte om ME som diagnos!”

                  Fast personen skriver att ME är psykiskt och inte fysiskt? Så jo diagnosen ME ifrågasätts.

              Vad är det som är bra med att sälja saker helt utan reellt värde under förevändningen att det har ett reellt värde? Det är bedrägeri i alla andra sammanhang

              Jag blir så upprörd av din kommentar! Nu vet jag hur fruktansvärd den här sjukdomen är och även jag kan tvinga mig själv över gränsen och följa med familjen ut ett par gånger om året med konsekvensen att jag är fruktansvärt dålig i flera veckor efter. Märk väl att jag skriver ett par gånger om året så förstår du hur sällan man kan göra något som man mår bra av.

              Nu vet jag att Niklas har påbörjat en behandling på en klinik i Stockholm och troligtvis har han fått en förbättring i sjukdomen men tyvärr är det sällan bestående utan man försämras igen.

              Men snälla, ifrågasätt inte en diagnos pga bilder som någon lägger upp på en blogg eller Instagram.

        Agree! Hon känns så lömsk på nåt vis. Döljer sina motiv i att vara så härlig och relatable. Och med fina motiv att samla in pengar till ME. Granska gärna!

          Denna video är förvisso jävligt lång men förklarar problematiken och det oetiska med att sälja nfter på ett mycket bra sätt.
          https://youtube.com/watch?v=YQ_xWvX1n9g&feature=share

        Håller med, har tänkt precis samma. Vanja o Niklas ska dra in 30 mille men risken för de som köper in sig är ju superhög! Och jag undrar vad Vanja menar med att de satsar alla pengar de har i detta projekt. Vad är det som är så dyrt för dem? Får ingen bra känsla i magen av att läsa om detta.

          Och de hävdar att man köper en unik och allomfattande upphosrätt till ett digitalt konstverk vilket absolut inte alls stämmer. Det man köper är rätten till en hyperlänk som hänvisar till en bild som alla kan använda. Det finns ingen domstol i världen som skulle frånta konstnärens upphovsrätt till förmån för innehavaren av en NFT. Hon skriver ju själv att man ska vara med och ”minta” då andrahandsvärdet förhoppningsvis kommer stiga snabbt = spekulation och marknadsmanipulation vilket är djupt oetiskt men helt okej på den oreglerade marknaden som är krypto/nft.

        Hade också önskat en granskning kring detta. Har följt Vanja länge men just det här med NFT och att hon kopplar ihop det med pengar till forskning kring ME ger mig dålig magkänsla. Jag har själv ME och självklart önskar jag att det kommer in pengar till forskning men inte på bekostnad av att andra eventuellt drabbad ekonomiskt av det.

        Ska bli spännande att se vad som händer på lanseringsdagen. Hon hetsar ju om att allt kommer sälja slut direkt, man ska helst köpa 2-5 st per person osv. Om det sker och de drar in 30 mille på ett bräde – då spelar det väl ingen roll att de satt sitt rykte på spel och allt hon snackar om? Har man 30 miljoner är man ekonomiskt oberoende och behöver inget rykte.

        Om det går dåligt ska det väl skyllas på att Sverige är så efter. Som alla inom pyramidspel brukar säga 🙂

          Ja och är man extra aktiv i deras discord får man plats på en presale-lista man kan även kontakta henne om man vill köpa fler än 5 på ett bräde. Helt jävla vansinnigt beter hon sig men om man scrollar ner lite på Niklas twitter förståt man att han varit med i NFTsekten sen hösten 2021, och beter sig minst sagt maniskt och väldigt intensivt i communityn.

            Kan du inte ta upp det här i ett eget inlägg Camilla. Väldigt intressant tycker jag men tanke på att Vanja så stenhårt använder bloggen till att marknadsföra denna nya grej. Även att hon så tydligt använder en feministisk profil, utöver ME vinklingen

        Hade också uppskattat en granskning av pyramidspelet. Speciellt eftersom de sagt att ”endel” av intäkterna ska gå till ME- forskning. Vilket i sig är behjärtansvärt MEN det blir lite oseriöst när man inte redovisat hur stor andel eller vart de pengarna går. ME sjuka är desperata (och många utförsäkrade) efter ett bot och risken är att sjuka luras att investera i detta för Wanja uttryckt att de ska göra så mycket för forskningen.

    Vilken jävla idiot!

    Hur dum får man vara som människa?!?‍♀️

      Fruktansvärt att göra, och sedan lägga ut offentligt på internet?! Integritet för böveln. Skydda barnen ?

        Här behöver verkligen göras en ”orosanmälan” till socialen! Barn kan få hjärnskador av att täppa till en del av de fria andningsvägarna, andningen är oftast sämre via näsan!

        Dessutom sover alla 3 barnen Ringo Rambo o Falke i samma säng som Bingo o hans nya tjej Julia? Är det lämpligt när de två största är så pass gamla?

        Socialen brukar göra ”hembesök” för att kontrollera att alla barn har en egen säng att sova i! Här finns också stöd för ”orosanmälan”.

        Katrin o Bingo o Julia var ju nyligen i Italien med alla barnen, på middagskvällarna dracks det alkohol o festades på restaurangen med alla barnen runt bordet. Är det lämpligt att ha barnen närvarande när alkoholen o festandet flödar? Allt lägger de själva ut på insta.
        Här borde också vara underlag för en ”orosanmälan”.

          Tror inte det är någon fara att tejpa munnen, har hört att det kan vara bra att göra för att lära sig andas genom näsan vilket ska vara bättre än att andas genom munnen. Barnen verkar ofta sova i samma säng ja och ibland på saccosäckar typ sedan tror jag det finns ett typ sovloft i lokalen också men osäker. Var sover gästerna tro, på madrasser/saccosäckar eller kanske i sovloftet? Tror inte det behöver göras orosanmälan, barnen verkar ha det bra ändå.

    Men snälla! Ni tror inte att barnet själv gjort de där?
    Därav skrattemoj? Tror ni verkligen Bingo skulle göra det?

      Ja, det tror vi. För Bingo är inte normalt funtad.

      Det gör det inte bättre om barnet gjort det själv. Hur bimbon kan tycka att det är kul och lägga upp det på sociala media är bara helt hjärndött.

        Tänker samma, oavsett vilket så är det liksom inte kul.

        Camilla ditt kommentarsfält är sjukt otrevligt..

      Syntes klart o tydligt på instastory att barnet sov. Inget normalt barn kommer självmant på att tejpa för sin mun med silvertejp vid läggdags.

      Återigen ett barnsligt tilltag av Julia o omdömeslösa Bingo, dessutom lider båda två av ADHD så dessa tilltag är väl normalt i deras sjuka värld. Att använda oskyldiga barn för att bli mer poppis är bara så osmakligt, stackars barn.

    Sjukaste jag sett. Så jävla obehagligt ?

    När inte folk själva förstår hur de uppför sig och uppfattas finns det inte mycket man kan göra än att tycka synd om deras barn.

    Sinnessjukt, vad är detta! Vill bingo sova med tejp på munnen ok, men man utsätter väl inte ett barn ?? Men för livet minst sagt

    Knäppt. Men blir inte förvånad. Allt för att få så mycket reaktioner som möjligt. Det ligger ju i familjen.

    Men Bingo är ju såååååååå härlig och avslappnad förälder, en riktig förebild för alla föräldrar! Tycker en del på det här kommentarsfältet.

      Tycker folk verkligen det? Att han och Katrin sköter hela bonusfamiljen situationen exemplariskt tycker nog många. Men i övrigt verkar de ju vara rätt gränslösa vad de lägger ut gällande barnen på sociala medier.

    Vad handlade det om?

      Nytt sätt för håltagning i väggar och sniffande i trosor.

    Hur ska han andas om han blir täppt i näsan under natten? Frågar också åt en vän. Mitt svar ta bort tejpen.

      Då dör han, det är smällar man får ta. Lite svinn får man räkna med och de har ju fler barn. Svarar åt en kompis.

      (Jag tror alltså inte att det där är på riktigt)

    Men tror ni på det där? Det kan inte vara ett skämt (riktat till de som förstår hans humor)?

      Läs kommentarsfältet så ser du att folk tror på exakt ALLT.

    Sjukt att dela detta.
    Med det sagt: man bör andas genom näsan, ha stängd mun hela tiden och alltid ha tungan vilande mot gommen. Det är svårt att vänja sig vid att alltid ha tungan där uppe när den vilat mellan de nedre tänderna men det går att träna upp. Man får bättre andning då allt vidgas. Dessutom aktiveras ”rätt” muskler (minimerar dubbelhaka och ger en mer markant käklinje).

    Synd att vi inte fick lära oss det som små.

      Lära oss det som små, är det ett utbrett problem alltså? ?

        Ja, tyvärr. De flesta andas genom näsan men just vila tungan där uppe är rätt ovanligt.

          Min tunga vilar alltid mot gommen. Trodde alla hade så ?

      Dubbelhaka var inte värsta grejen på den tiden, därför orkade ingen bry sig om ”rätt andningsteknik”

        Sant, det är när det estetiska påverkas som folk bryr sig. Därför la jag till just det, kan vara en motivation för vissa.

      Jag insåg inte att man ”skulle” andas genom näsan förrän i typ… Elva-tolvårsåldern när jag läste nån bok där en av killarna äcklat beskrevs som ”mouth-breathing” och jag bara ojdå, va? Det där med tungan var också nytt dock. Och idag är jag smällförkyld så med mindre än att knarka nässpray får jag snällt smygandas lite genom munnen…

      Intressant med att tungan ska vila mot gommen. Det måste jag genast kolla upp! Har märkt att jag vilar tungan mot gommen när jag andas genom näsan. Trodde det var ”fel” och skulle försöka sluta med det.

      Ja väldigt synd att ingen lärde oss när vi var små hur man minskar risken för dubbelhaka :((

      Man kan inte få bort fett på en viss kroppsdel genom att träna musklerna just där.

        Handlar inte om det. Handlar om att hela hakpartiet lyfts när tungan ligger rätt. Testa kolla din profil med en spegel i handen mot en spegel på väggen och variera tungpositionen. Vi pratar inte om att bränna något fett.

      Det är därför man kan få kort haka och andra problem om man har kort tungband också

    Trions (B, K &Js) story blir bara sjukare och sjukare. Bingo och Katrin bara måste filma/fota barnen i alla möjliga märkliga situationer. När Katrin filmade Rambo i bilen när han böt om till forbollskläder var hemsk. Killen såg jätteledsen ut och sa Mamma filmar du? Sluta! Katrin väste neeeeej och skrattade. Fy fan!

      Wtf?!

      Vet inte om det är samma insta story. Men då zoomade hon in sonens skrev samtidigt som han satt i underkläder i bilen och bytte om. Det var DÅ han sa sluta filma.

        Japp, det var den storyn, helt sjukt!

    Alltså Bingo har ju inte gjort det här.

    Det är ju Rambo själv som satt tejp för sin mun. Kan ni lugna ner er?

      Oavsett så olämpligt lägga upp. De använder dessa barn utan nån respekt för deras integritet alls..

      Sen finns det väl riktig sovtejp? Det är ser bara sjukt ut. Bingo är som ett barn i föröldrarollen..

        Men ungen kommer inte sova med silvertejp över munnen, herregud! Tro inte på allt du ser snälla.

          Det var ju inte det min kommentat handlade om. Och om det är som du skriver, varför lägger idioten ens ut det?? Han har ju nåt rejält vajsing….

          Läsförståelse? Herregud.

          Silvertejp fäster dessutom jättedåligt på munnen.

    Jag har aldrig tidigare följt Bingo. Men jag måste säga att både han och Julia har ett himla märkligt beteende. Allt, bokstavligen allt, läggs ut och uppdateras på flödet. Privata konversationer screenshotas och långa kärleksförklaringar om hur duktiga och bra de är. Folk tycker uppenbarligen det är kul och det uppskattas. Men jag tycker det är på gränsen till obehagligt när barnen och den ukrainska familjen blir blottade för content hela tiden.

    Men vad är detta larv med ”Frågar åt en kompis”?
    Det tillför absolut ingenting, inte i inlägget, inte i kommentarerna.

    Samma gäller ”Svarar åt en kompis”.

        Poängen med uttrycket ”frågar åt en kompis” faller ju i ett anonymt kommentarsfält, eftersom hela skämtet handlar om att det inte är man själv som undrar därför att frågan är pinsam? ”Hur botar man hemorrojder, frågar åt en kompis”. När alla är anonyma finns det ju ingen anledning att låtsas att man frågar åt någon annan… Fattar faktiskt inte heller varför folk håller på med det här?

      Wow.

    I och med att sociala medier uppkom och fler och fler väljer att försöka att etablera sin egen plattform som influenser samt att det fortfarande finns de som följer/läser/likar måste de som lever på detta hela tiden ”höja/utveckla/öka/ för att synliggöra sig själv i den djungel av skit/konton som tydligen efterfrågas av läsare. Åter igen! Inga läsare/följare = Inga stora konton/influenser! Det är samhället ( och samhället är alla vi andra ) som föder/göder dessa personer!

    Samma lika är det med denna blogg! Det är vi som går in och läser och kommenterar som föder Camilla . Om inte vi ( inklusive mig själv ) klickade in här varje dag skulle denna också läggas ner! Och tänk på vad alla dessa inlägg som görs i syfte att ” lyfta fram vad alla andra gör som är fel” leder till ? Jo dom gör att den som utpekats/lyfts upp, får ännu fler klick på sin plattform för att så många är nyfikna på att gå in efter ett inlägg här. Hm……undrar vem som göder/föder vem ?!

    Men lugn och fin nu. Det är mer vanligt än vad man tror att man tejpar munnen för att sova bättre.

    Min mamma har gjort det i säkert 10år och har på så sätt blvit av med sin sömnapne. ?‍♀️

      Har hon gjort det på en person i beroendeställning, tagit kort på det och publicerat det på sociala medier för hundratusentals personer?

      Hon har INTE blivit av med sin sömnapé. Ni hör det bara inte längre.

        Jo hon har inga uppehåll längre öht. Hon jobbar med cpap-maskinerna som man oftast brukar när man har sömnapne och är väl insatt i ämnet. Så jo det har hon.

      Ja vilken tejp rekommenderar din mor? Finns ju så många sorter, kirurgtejp, eltejp, gorillatejp, silvertejp, målartejp, frystejp osv osv. Antar att man inte vill använda dubbelsidig tejp iaf för då fastnar ju kudden!

        Hon använder sån tunntejp av papper, som är hudvänlig.

    Även om ungen har gjort det själv så tänker idioten Bingo inte ett steg längre. Bilden tagen ur sitt sammanhang är ju som gjort att anmäla fanskapet till socialen.

      Men nej det är det inte, skärp dig!

        Kommentaren syftade ju på att man inte lägger upp en sån bild om man tänker till lite först!

      Exakt! Word!

      Dessutom har inte ungen tejpat sin mun frivilligt med silvertejp som sitter stenhårt, en så sjuk ide att inte ens ett barn skulle komma på en sådan ide.

      Rånare brukar använda silvertejp på sina offer!

        Silvertejp fäster inte särskilt bra på huden. Vill du ha tips inför nästa rån är det bara att fråga.

    Har ni sett Gabriella Posslers senaste youtubefilm? Kan inte fatta att en vuxen människa med två små barn sitter och pratar om hur många gånger om dagen hon har sex, hur länge, hur snabbt de hade sex efter de träffats osv. Kan inte föreställa mig hur det kommer vara för hennes ungar när de växer upp, så pinsamt och trashigt beteende.

      Är väl de enda folk ”vill veta” verkar de som och de som paret älskar att berätta om. Hon skrev ju själv ”svarar på aaaalllt” ? men jo, inga problem att va öppen och inte shamea om sex, men precis som du skriver kommer nog ungarna få höra om detta ?

      Tyckte inte det var så överraskande eller uppseendeväckande, men kvalitén på videon?? Ljudet är skitdåligt, de sitter så långt ifrån kameran och dåligt klippt. Plus att de pratar i videon om hur de ska göra videon? Så tråkig

        Ja låt oss prata om kvalitén på videon och inte om det faktum att en tvåbarnsmamma berättar om hur det gick till när hon och hennes partner hade sex för första gången 4h efter de träffades och poängterar hur hårt de körde första gången.

        Okej om hon var tonåring men det är en vuxen människa med barn, barn som kommer bli äldre och få veta att deras mamma pratar öppet om sitt sexliv på youtube. Helt absurt. Är detta okej/accepterat bara för att hon är influenser?

          Hur orkar du bry dig så mycket?

            VAD hade du själv tyckt om din mamma gjorde så?

      Camilla raderar alla trådar som disskuterar denna film.

    Lite som en viss M.B som lägger upp bilder på sin döda som. Fruktansvärt.

      Har också sett det där. Och syskonen i gråtande positioner. Förtvivlade över att syskonet gått bort.

    Var herr Parnevik tvungen att komma och ”steel his wifes thunder” under let’s dance igår? När hon för första gången hade egentid och gjorde nått för sin egen skull. Har han inte fått nog med strålkastare på sig under sin egen karriär?

      Det var väl inte det han gjorde och hon verkade bli överlycklig. Varför utgår du inte från att de känner varandra och varandras önskningar bättre än vad du gör?

      Humor kära du ?

    Oavsett vem eller vad ang tejpen.

    Men HUR skall dessa barn själva kunna veta vad som är ok eller inte att sprida i sociala medier när de kommer upp i tonåren?

    Med dessa gränslösa föräldrar som ledsagare?

    Det är så otroligt mycket kränkande som sker via snap, insta, och andra forum som anmäls dagligen där ungdomar fattar väldigt dåliga beslut eftersom de är ofärdiga i huvudet.

    Varför exposar Julia, Bingo & Katrin ukrainska flyktingar på sina sociala medier … asså när dom sitter där och äter tsm .. tycker så synd om dom ? dom skäms antagligen att säga nej till att bli filmade.

      Varför skulle som skämmas? Säger mer om dig…!

        Att du inte fattar det olämpliga säger allt om dig.

      Man får ju ha i åtanke att en person som precis flytt krig kanske är i chock, prio är att skydda sig själv och sina barn, man ska inte ens behöva få frågan om man vill bli filmad när man sitter och äter.

    Hur bor egentligen Bingo? Känns som en stor kontorslokal eller liknande? Där det smällts upp nån vägg för att få ett sovrum. Är det tillåtet att bo där? ?

      Jag minns att någon skrev att han är skriven på sommarhuset så det är förmodligen inte tillåtet att bo i lokalen.

    Jag är förvånad över att inte fler reagerar starkt på detta. Jag tycker det är väldigt obehagligt. Ja, jag har sett inläggen på some som berör detta, där man tipsas om att tejpa för munnen för att se till att man andas genom näsan i sömnen. Men att göra det på sitt barn? Med silvertejp? Och sedan fota det? Och lägga ut på sitt konto med en stor mängd följare? FY FAN så idiotiskt och oansvarigt och kränkande för barnet.

      Uppenbarligen så är det barnet som själv gjort det om man läser kontexten

    Måste vara ett av veckans sämsta ”skämt”! Inte alls roligt.

    https://www.medvetenandning.se/artiklar/munandning-negativ-paverkan-tander-ansikte-leende-luftvagar/

    ” Tejpa munnen på natten. Låt barnet tejpa munnen på natten med Sleep Tape. Det är viktigt att det sker utan tvång då målet är att sänka barnets stress, inte öka den, så försök göra barnet nyfiket och behålla skojfaktorn kring det hela. Förslagsvis tejpar ni munnen tillsammans. Låt barnet testa en stund innan läggdags under några dagar för att vänja sig”

    Läs gärna på om hur man faktiskt ”ska” andas och att det där med att tejpa munnen nattetid faktiskt inte är en sån dum idé som det låter. Tryck på länken och scrolla ner

    Men vad i helvete håller han på med? Idiot att lägga ut en sådan bild. Det finns infantila människor som följer honom, vore ju toppen om någon skulle testa hen ”trick” på sitt eget barn

    Finns ju en sida om detta om man googlar. De säljer tejp som man ska tejpa över munnen för att man ska sova med stängd mun hela natten.

    Bingo och Katrin är helt hjärndöda, de vet alla som träffat dessa tragiska individer. Lider med den Ukrainska familjen som hamnat hos dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.