489 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Krya på dig! ?

      Förlåt att jag kapar din kommentar ? Men känner att alla måste SE detta!

      Ni som tipsade nån om att koka vatten och tvättmedel vid brända kastruller – TACK ??❤️ Sjukt hur det bara gick av?! Stod o skurade o höll på så händerna blödde typ ? Nån minuts kokande och det flöt upp ?

      Förlåt för kapandet ??? Skäms!

      Krya på dig Camilla ?

        Oh, tack för tips! ? Älskar husmorsknep!
        Krya, C!

    Krya ?

    Är detta öppet spår då?

    Ni som gått en adhd utredning, i vilken ordning kom de olika momenten i utredningen? Vill gärna vara förberedd. ?

      Som vuxen dvs. Är det alltid samma ordning?

        Allas utredning är olika beroende på vart man bor tror jag? Min var fyll i 300 papper hemma, skicka in och sen ha samtal med utredare massvis av gånger. Var mitt i pandemin så fick ha de över telefon. Min man sedan 10 år blev intervjuad eftersom min pappa är bortgången och jag inte har kontakt med min mamma. Sen fick jag komma på ett besök och fick då diagnosen 🙂 hoppas detta hjälper dig! Lycka till 🙂

          Så är det kanske! Hur många gånger är ”massor av gånger” ungefär? Har träffat en vid ett tillfälle, och har tre tillfällen till inbokade (ca 5 h), kan det vara allt som behövs tror du? Mina föräldrar har fyllt i papper på förhand om hur jag fungerade som liten, men har inte bokats in för någon intervju än i alla fall.

          Har du koll på hur mycket av de där barnkriterierna som man ska skatta på papperna som ska ha förelegat i barndomen för att diagnos ska kunna ställas som vuxen?

            Ja, det borde stämma. Jag tror jag hsde 6-8 besök nånting 🙂

            Oj, minns inte riktigt men ungefär hälften kanske? I och med att det är så viktigt att de kommer ifrån barndomen också ?

              Oj det lät väldigt mycket. Av ca 60-70 punkter passar jag in på runt 10-15%? Alla inom koncentration, ordning, lokalsinne, organisering osv. Men känns som att många av kriterierna är avsedda att upptäcka andra diagnoser än ADHD? Typ mycket om grov- och finmotorik, kroppsuppfattnings, depression, läsa räkna och typ inlärning osv? Eller är de också symptom på adhd?

                Mycket är också för att utesluta andra diagnoser ja, typ autism osv. Men det är rätt mycket frågor om det ja. Men alltså även om du inte uppfyller alla kriterier så måste du ha uppfyllt en viss summa för att dom ska ge dig diagnosen. Och dom är tränade på att se förbi vissa saker i och med att man inte kan hs sllt. Adhf uttrycker ju sig olika speciellt mellan kvinnor och män. Det vsr många frågor där jag tänkte ”shit jag kanske inte har adhd” men så hade jag jättemycket adhd och har väldigt höga ”poäng” på hyperaktiviteten. Så det kommer gå bra, oavsett vad du får för resultat så är det ju därifrån ni utgår sen 🙂 och jag behövde btw aldrig göra kognitiva tester. Men förbered dig på mycket frågor, man kan inte ”lura” sig till en diagnos och skulle du få medicin fast du har fel diagnos så märker dom det väldigt snabbt 🙂

      Det är oftast lite kötider till olika läkare osv. Så när jag gjorde min så fyllde jag i papper i väntan på den som blev ledig först. Dator testen gjordes även ganska tidigt i utredningen.

        Tack för svar! Datortesten? Vad är det? Är det det som är någon form av IQ-test? ? jag har några tider inbokade redan, ca fem timmar sammanlagt tror jag det är! Utspritt på tre tillfällen. Tror det är allt jag kommer få.

          Nu var det ett tag sen men datortesten gick ut på att trycka varje gång något specifikt kom upp på skärmen. Vet inte exakt vad det gav kanske lite reaktion/koncentration.

            Aha okej! Du behövde inte göra något IQ-test eller undersöka språk-, läs- eller matematisk förmåga alltså?

      Det är liksom ingenting du ska förbereda dig på?

        Nej menar alltså att jag gärna vill veta i vilken ordning intervjun, kognitiva tester osv. kommer. Inte att jag tänkt förbereda mig på något särskilt sätt. ?

          Är det inte bättre att fråga där du genomför utredningen… om det är lite olika från ställe till ställe, eller för person till person utifrån den som utreder bedömning/erfarenhet.
          Det är ju synd om du skapar dig en uppfattning baserat på random svar från olika delar av landet från olika personer. Eller vill man inte berätta från utredande håll hur det ska gå till?
          Hoppas allt går bra ❤️

      Jag var iof 16 när jag gjorde min utredning, men vi började med läkarundersökningen där de gjorde olika prover (dvs blod- och urinprov) de kollade även så man inte hade andra problem som typ hjärnblödning genom att bland annat stå på ett ben och peta på näsan haha. Sedan gjorde jag ett test med olika kuber, besöket efter det gjorde jag ett ”bolltest” och sedan fick jag lyssna på en radio samtidigt som jag skulle fylla i vissa saker. Och det sista besöket var psykolog. Det kommer gå superbra och man kan egentligen inte vara så förberedd då det är olika överallt. Men du fixar det, i promise <3

        Glömde även säga att mina föräldrar fick fylla i saker ang hur jag var som barn och enligt BUP så var jag en ”mogen” 16-åring så jag fick fylla i många papper (alltså papper om hur jag fungerar) själv som föräldrar egentligen gör när man är minderårig. Det är tydligen samma papper som en vuxen får göra på sin egen utredning.

          Tack för ditt så utförliga svar! Haha ja jag ska nog klara att stå på ett ben och peta på näsan! ?❤️ Gjorde du något motsvarande IQ-test? När i utredningen dök det upp? ?

            Du borde kanske ringa läkaren och fråga vad ni ska göra dom kommande mötena det verkar enklast. Alla kanske inte har exakt samma ordning eller tester heller, men jag vet inte. Men ringer du just din läkare så får du ju veta exaxt vad som gäller för dig.

          Hur många möten hade du ungefär? Har träffat en läkare vid ett tillfälle, och har tre tillfällen till inbokade (ca 5 h), kan det vara allt som behövs tror du?

          Det du beskriver låter mer som test på typ fokus därav undrade jag om du behövde göra något sådant, men jag kanske missuppfattade och att det var det du menade med klossar osv? Hade för mig att man testar typ läsförståelse och ordkunskap och matte och även logiska typiska Mensa-övningar?

          Mina föräldrar har fått fyllt i papper på förhand om hur jag fungerade som liten, men har inte bokats in för någon intervju än i alla fall men det kanske är i ett senare skede det bokas in om det bedöms behövas?

          Råkar du veta något om hur många av de där barnkriterierna som man skattar på papperna som måste ha förelegat i barndomen för att diagnos ska kunna ställas som vuxen?

          Tack igen ?

          Hamnade i moderering av någon anledning, har ingen aning om vilka ord som orsakade det med testar igen och lägger till några random mellanrum, det hjälper ibland … ?

          Hur många möten hade du ungefär? Har träffat en läk are vid ett tillfälle, och har tre tillfällen till inbokade (ca 5 h), kan det vara allt som behövs tror du?

          Det du beskriver låter mer som test på typ fok us därav undrade jag om du behövde göra något sådant, men jag kanske missu ppfattade och att det var det du menade med klos sar osv? Hade för mig att man testar typ läsför ståelse och ordku nskap och matte och även logis ka typiska Men sa-övnin gar?

          Mina föräldrar har fått fyllt i papper på förhand om hur jag fung erade som liten, men har inte bokats in för någon inte rvju än i alla fall men det kanske är i ett senare skede det bokas in om det bedöms behövas?

          Råkar du veta något om hur många av de där barnkrit erierna som man s kattar på papperna som måste ha före legat i barnd omen för att diagn os ska kunna ställas som vuxen?

          Tack igen ?

          … Känns ju kanske inte jättetroligt att det är ordet ”klos sar” eller ”lä kare” som är modererat men kan verkligen inte ens gissa vad i min text som skulle ha kunnat orsaka att den fastnade. ?

      Fick diagnos Add för ett år sedan efter 2-3 samtal, totalt 2-3 h hos psykolog och en intervju av min mamma.

        Har du fått någon vettig hjälp då?

          Ska påbörja läkemedelsbehandling i vår, blivit uppskjutet pga corona.

            Ok gott. Ska du börja med att testa Concerta, Ritalin eller Attentin? Dina tankar kring det?

              Jag vet faktiskt inte än vilket läkemedel det blir. Jag är positivt inställd till det, men är ödmjuk inför att det även både kan ta tid att hitta rätt och/eller att jag inte blir hjälpt eller trivs med det. Har ett legitimationsyrke och kompetens kring utredning och behandling av npf-diagnoser (dock inte mitt nuvarande arbetsområde), därför jag förmodligen slapp diverse tester.

        När du säger samtal, var det endast samtal eller att utföra uppgifter också? Minns du vilka i så fall?

          Se mitt svar ovan! Hade enbart samtal

      Jag ska göra min utredning privat (via regionen, inom vårdgaratin) & det är totalt tre träffar – ett läkarsamtal (1,5 h), själva utredningen med en psykolog (6-8 h) och sen ett så kallat återgivninssamtal (2-5 h). Hade första samtalet idag. Hen sa då att om man gör utredningen helt inom regionen kan upplägget vara mer ”hoppigt” pga resursbrist 🙁

        Låter väldigt likt så som det ser ut för mig när jag kollar mina bokningar! Går också privat men via vårdgarantin! Tack för svar!

        Skulle vara intressant att veta mer om hur det gick och vad du gjort och sagt osv! Återkom gärna och berätta även efter senare möten om du orkar! ❤️

      Vad har man för nytta avatt få en ADHD-diagos i vuxen ålder?
      Barn kan få extra stöd i skolan, förstår jag. Men som vuxen?
      Eller är det bara skönt att få veta varför ”man är som man är”?

        Medicinering bara antar jag. Vet inte om det finns andra fördelar? Bara nackdelar haha.

        Kan man få testa om adhd medicin hjälper en innan man fått diagnos? Liksom baserat på problematiken, inte på själva diagnosen?

          Nej, det är ju det man inte kan. Det hade ju varit billigare att testa medicinerna, och strunta i utredningen- som faktiskt är kostsam – om läkemedel ändå inte hjälper.
          Men jag vet förstås att det finns hundra skäl att vilja veta om man har en diagnos, och hundra skäl att strunta i att veta om man ändå inte har några större problem.

          Vad vill man helst ha, ett körkortstillstånd eller Elvanse..?

        För min del ställdes mina add-symptom på kant när jag blev förälder. Vardagen blev totalt förändrad (såklart). Följden av det blev att jag fick depressiva besvär, ångestproblematik och relationsproblem. Så därför var det nödvändigt med en utredning för att ta hand om grundproblemet.
        Man kan få stöd av bl.a. en arbetsterapeut att hitta strategier och andra sätt att göra saker på för att få vardagen att fungera. Krav och förväntningar från omgivningen upphör inte för att man inte går i skola, och beroende på var man befinner sig i livet är du mer eller mindre funktionsnedsatt. Så nej, det är inte enbart lkmbehandling som ka va till hjälp.

        Om man haft en massa motgångar i sånt som andra verkar klara galant, varit utmattad flera gånger och upplevt att man inte fungerar som ”alla andra” – då är det en väldig lättnad att få ett svar. Man lär sig sedan successivt hur man kan hantera det som gör det svårt och jobbigt. Det blev för mig en helt annan förståelse för massor som jag inte förstått tidigare.

          Tack för din beskrivning! Känner igen mig så mycket. Hoppas på detta, väntar på remiss för fortsatt utredning.

      Det ska du be den instans som ska göra din utredning informera dig om. Det är inte konstigt att vilja veta.
      För mig:
      1) Först massor av formulär med skattnings-skalor som jag fyllde i hemma.
      2) 1-2 intervjuer via telefon med psykolog.
      3) Samma psykolog intervjuade min förälder + min man.
      4) Sedan en halvdag på plats på kliniken med olika tester och läkarbesök (läkarundersökning).

      Sedan fick jag svar efter en vecka.

      Det är inget du behöver förbereda dig för generellt utan du ska bara vara du för bästa resultat.

      Jag fick diagnos medelsvår ADHD och håller nu på att prova ut medicin. Märker stor skillnad av den redan.

    Krya på dig! ???

    Någon här som bott eller i alla fall varit i Kanada och kan berätta lite? Aldrig varit där men flyttar dit i höst! Var var du? Vill veta allt! 🙂

    Krya på dig Camilla!

      Såååå avundsjuk? Aldrig varit där men skulle vilja flytta till Prince Edward Island eller Nova Scotia ? Vilken del av landet ska du flytta till?

        *avundsjuk!

          Du ska bara veta hur många ggr jag korrläste ”avundsjuk” innan jag fattade att det va ”?” du bytte ut mot ”!” ???

            Men samma! Höll på att bli knäpp tills jag såg din kommentar ??

        Åh Anne på Grönkulla och Road to Avanlea ??

          Japp!

          Inte sett någon av dessa… kanske dags att kolla! ?

            Jaaa! ? Det ska föreställa sig på Prince Edwards Island (men är filmat på lite andra ställen också) men det ser ut som drömmen!

        Kommer bo i Ontario! Men bara under hösten pga åker på utbyte genom universitetet! ?

      Bott i Ottawa.
      Som många nordamerikanska städer känns den inte (med europeiska mått) ”genuin” utan väldigt ”konstruerad” som stad. Och mycket baserar sig på bil. Många bor i förstäder – och tyckte vi var lite konstiga som ville bo i centrum.
      Det som var häftigt där var att det var verkligt tvåspråkigt, engelska/franska, så är det ju inte överallt i Kanada, men några platser. Och generellt mångkulturellt på ett härligt sätt, med folk som har blandad bakgrund och växlar mellan flera språk och har insikter i flera kulturer – många intressanta människor.

        Haha ja har förstått att det är lite andra preferenser när det gäller var man helst vill bo i hela Nordamerika typ? Att centrum är typ slummen och det fina ligger utanför? ?

        Låter charmigt, förutom de forcerade städerna kanske, haha. Jag kommer också bo i Ontario men närmare Toronto än Montrel. Lär nog inte vara fullt lika tvåspråkigt med just franska i samma utsträckning åt det hållet, men säkerligen en blandning av alla möjliga kulturer kan jag tänka mig. ?

        Berätta gärna om allt man kan göra osv! Var du på några resor och så vidare i området? Vilka ställen bör man passa på att besöka? Hur var vädret? Vad hittar man på? ?

          Ja, vädret! Sjukt! Man tror man som skandinav kan väder, men det var helt oberäkneligt. Inland/prärieklimat: +25° och sol ena dagen för att slå om med isblåst och snö nästa, mitt i april.
          Vi hade tänkt resa mer, men det är ju långa avstånd även om det verkar ’i närheten’ sett från Sverige. Och jättedyrt med inrikesflyg då i alla fall. Många fina nationalparker lätt tillgängliga runt Ottawa, bra bussförbindelser, vi gick flera kortare turer. Såg murmeldjur och bäver, nästan i stan.

            Jikes! …. Hur klär man sig?? Tycker bara våren nere i Skåne är tillräckligt förrädisk när solen ena sekunden är för varm för att man ska kunna ha långärmat men man inte kan ta av sig för vinden då istället är för kall… ?

            Skrev ett svar men hamnade i modd, frågade var sjutton man ska ha på sig? Hur mycket behöver man bära med sig en vanlig dag? ?

      Vart ska du flytta i Kanada?
      blev 47 minus p å vintern vissa dagar och dagen efter kunde det vara 10 plus!

      Min kompis Hanna bor där, sök Watsonhanna på Instagram så kan du se mer. 🙂

      Hennes blogg där du kan läsa en del om Kanada, fast hon har inte uppdaterat den på länge.
      https://exiback.blogg.se/

        Haha herregud, hur ska en skåning som mig överleva! ? kommer bo i Ontario, var bodde/var du?

        Ska kolla in din kompis blogg, tack för tipset! ?

      Jag har varit i provinsen Quebec, i Quebec City och Montréal. Quebec City var definitivt helt franskspråkigt medan Montréal var ganska 50/50 även om franska var ”huvudspråket” (i princip alla var helt tvåspråkiga där vilket var väldigt coolt). I Montréal var gatorna stora och breda, lite New York-känsla med mycket caféer och galleriet, människorna var välklädda mer åt det franska/italienska hållet än det amerikanska, och kollektivtrafiken var välfungerande i båda städer till skillnad från i USA. Naturen utanför var storslagen och folket var trevligt och kulturen hyfsat lik den svenska. Skulle absolut rekommendera Kanada som land, trivdes väldigt bra och vill gärna åka tillbaka!

        Låter alldeles fantastiskt fint! ? Jag ska mer åt Toronto hållet, en liten stad några timmar utanför! Har du varit åt det hållet alls?

          Och ställer samma fråga som ovan:

          Berätta gärna om allt man kan göra osv! Var du på några resor och så vidare i området? Vilka ställen bör man passa på att besöka? Hur var vädret? Vad hittar man på?

          ???

    Då kör vi öppet spår va?

    Så… Läget? Någon som legat med en kollega nu på lunchen? Eller tror sig vara gravid efter att ha försökt bli det i hela 4 dagar? Någon som sett Gabs senaste story där maken langar upp äggplantan på diskbänken? Kom igen, nu går vi loss!! ?

      Är gravid och trodde aldrig jag skulle bli det ? och nu ligger jag hemms och spyr ??

        Grattis! ?
        Jag skojar förresten till 100%, har faktiskt ingenting emot gravidtrådarna på ÖS. 🙂 Var själv gravid nyligen. Ganska spännande även om det inte varade så länge för mig.

          Haha förstod det! ❤️ Och tack snälla ❤️
          Beklagar ?❤️

            Tack <3

      Sjukt besviken. Såg bara gul lök och två gurkor… ☹️

        Eller var det 2 lökar och 1 gurka…?

          Nej det var två gurkor och en lök. ???

      Har legat och vilat på lunchen men inte med en kollega.
      Har i minst 30 år försökt att INTE bli gravid och tror inte heller jag är det.
      Annars inget spännande, döda-djur tråkigt på denna fronten….

      Har legat och blivit omhändertagen på fysioterapin men inte samma sak va ?

        Beror på vad du menar med omhändertagen 😉

        Haha jag läste först ”på fysioterapeuten” och undrade vadå inte samma sak… 😛

        När man går till fysio med endo kan man få dig en undersökning. Så för att skoja till det sa en kompis ”va på sjukhuset idag o blev pullad av sjukgymnasten!” ? Och jag fick då ”dildon” (ultraljud). Vilken dag!! ?

          Vill tillägga att undersökningar är både smärtsamma och otrevliga. Men man får försöka driva med det ?

          Åh jag gjorde vaginalt ultraljud 14 februari och skojade lite med sambon om att gynbesöket skulle bli mer romantiskt än något annat på alla hjärtans dag… 😛

            Hahah men typ! ? Jag gör typ ett sånt i månaden. Många har skett mitt i natten med ? En gång kom en svinsnygg ung manlig läkare. Dog lite inombords ? Glad man kunde gömma sig bakom munskyddet ?

              Alltså munskydd är underbara när man försöker dölja sin min hehe… 🙂

          ne. sluta..

      HAHAHAHAHAHAHA ?? Tack för dagens skratt

      Jag var nyss gravid efter att ha försökt exakt 0 dgr.

      HAHA ?

      Haha! Jag är gravid och skulle vilja veta era bästa tips för att må bra i en graviditet! Har ni levt på som vanligt eller gjort något extra för att kunna må som bäst?

      Jag är gravid med en kollega, får man bonuspoäng då? 😀 (visserligen inte kollegor längre, men ändå!)

        Ett plus på stickan i alla fall 🙂

        Mm men då är det nästan dags att bli kär i ny kollega och fråga här om det är en god idé. 😉

      Tror kollegan blivit chockad om jag bett om ett ligg till lunch ?
      Inga barn på G och har aldrig försökt heller..

      Alltså låg fan nästan… Det var en väldigt knullig stämning ?❤️

      Jag låg med min chef…riktigt trevligt var det.

    Krya!

    Nån som kan rekommendera nån på youtube att följa? Typ vardagsvloggar? Nån som inte är så känd men som man borde upptäcka? Jag ligger hemma med brutet ben och har sett allt på Netflix och har så tråkigt…

      Jag tycker Johanna Johnson är duktig YT!

      Kämpa på med det brutna benet ?

        Ja! Och hon känns så naturlig framför kameran, typ när hon testar på saker, intervjuar andra. Bra sminkvideor, mysiga vloggar. Hon är så bra?

      Towa Brobeck! Sjukt mysig kanal

      Sabina Olsson, ganska liten youtuber men väldigt härlig och rolig

      Mitt tips är Sofia Lissmyr och Victor Högnäs.

      https://www.youtube.com/c/SofiaViktor

      Carolina Gynning är den enda som har sevärda vloggar.

        Vilket skämt.

      Grackle ?

      Nu är ju dessa stora men – Kara & Nate har underbara vloggar.
      Sen kan jag ha på Misslissibell i bakgrunden. Tycker hon göra mysiga videdor! Även Ribecka har riktigt härliga nu. Upptäckte henne när hon och hennes kille flyttade in i van.

      Jag hatar generellt influensers och jag hatar generellt youtube men FAN vad jag älskar Lisa Anckarmans serie som hon gör på youtube tillsammans med sin kille. Tycker Lisa är så gullig och jordnära och hennes sambo är så jävla rolig. Mitt tips!

      ANIS DON DEMINA! När han reagerar på Älskar, Älskar inte” DÖR så roligt ?

        Och även Therese, Jasmin Desmi, Sabina Olsson, PARADRÄTTEN!! Älskar ?

        Har fastnat löjligt mkt för Simon Lusettis serie GeoGuesser ?

        Är 34, men ja jag behöver det barnsliga ?

        Älskar hans reaktionsvideos överlag, Såå roliga!! Bachelor haha

          Eller hur?? ??? True Love va så tråkigt. Men alla andra – första dejten osv ?

      Louise Jorge!! Om man vill drömma sig bort till NY?

      Bara svenska?! Jag ser mest på engelsktalande YT…. Inte så mycket vloggar dock

      Frusky & Håkis ..Hon är så himla go&glad&helt awesome! ;D

      Paradrätten ❤️

      Strictly dumpling om du gillar mat. De är matvloggar i hela världen ?

      Sandra Lindahl
      Svetsarvägen (renovering och diy blandat med vloggar)
      Sara Strand (också renovering blandat med vloggar) ?

      Moamurderess och Nathalie starcevice är underbara människor på Youtube

    Tolka ej detta som en mean girl fråga, handlar ju bara om intressen/humor/personkemi osv, men!! Ni som lyssnar på Surret podcast, vem skulle ni helst ha som kompis, Hanna eller Nea, och varför? Man får bara välja en!!!! Ju bättre och längre motivering desto fler poäng får du!

      Nea. Jag tycker Hanna känns lite nyrik och full av sig själv, hon försöker förklä det i en skämtsam attityd men tycker att malligheten lyser igenom.

        Håller med. Absolut Nea. Hanna humble bragar KONSTANT. Absolut lite nyrik oskön. Synd för har alltid gillat henne men hon blir tyvärr bara mer och mer ointresant och dryg.

        Haha ja man tyckte typ det var lite härligt självdistansigt första gången… hon kom undan med det andra gången…. Blev förlåten tredje gången…. Men tillslut ba JA OKEJ VI FATTAR DU TJÄNAR JÄKLIGT BRA. ?

      Gillar att lyssna på Surret, men tror inte jag skulle vilja vara kompis med någon av dem? De verkar ha väldigt mycket åsikter om saker jag aldrig ens reflekterat över så skulle nog bara känna att jag hängde med en mean girl som tyckerrrr så mycket om andras personligheter.

        Ja, det snackas nog en del skit om allt och alla, även om närmsta krets.

        Ja alltså jag skulle allra helst typ umgås med dem typ en hel kväll och sedan förvandlas till en fluga som kan flyga in och sätta sig på väggen och lyssna på allt de skulle analyserat och ha att säga om mig. ?

      Hanna! Dock har jag följt henne längre och ”känner” ju inte/vet inte så mycket om Nea.
      Tycker Hanna verkar rolig, har självdistans, är allmänbildad, relaterbar och smart.Tycker om att hon har mycket åsikter om ditten och datten. Tycker inte hon är skrytig eller nyrik som vissa verkar tycka, men å andra sidan vet jag inte hur man beter sig när man är nyrik?
      Dock har jag inte samma intresse för mode och skönhet som de verkar ha ?

        Haha nej men sådant smiter lätt förbi om man inte råkat ut för så många sådana typer, men efter ett antal så faller pusselbitarna på plats och man kan urskilja det återkommande mönstret och man förstår (det medvetna eller omedvetna) syftet med varför x, x, x, x och x ens togs upp från första början. Upplevs antingen utstuderat eller bara som att varje tillfälle som ges verkligen ska tas för att passa på att lite sådär falskt ödmjukt eller skämtsamt klämma in en liten harkling om något humblebraggigt sådär i förbifarten. ?

        Obs. beskrev alltså inte nödvändigtvis H och N i utläggningen här utan bara min upplevelse av vad som är ”nyrikt beteende”. ?

        Älskar ändå att Hanna och Nea är precis som de är, det är en del av nöjet med podden. Att liksom dels bara förundras över självgodheten. ?❤️

      När vi ändå är på ämnet. Vad ÄR grejen med att de i varenda avsnitt ska prata om hur himla dösnygg de tycker Nea är? Okej att Hanna gör det, men att Nea själv sitter och berättar att hon är så himla snygg ?

        Haha, ja, exakt ?

        Hahahaha ja faktiskt otroligt intressant, har noterat samma sak, och har inte ens lyssnat på så många avsnitt än ?

        Vet inte Hanna vill boosta hennes självförtroende? Inte för att Nea verkar behöva det men förstår inte riktigt, SÅ snygg är hon ju inte. Absolut söt men ingen skönhetsunder direkt…

      Båda känns väldigt egocentriska. Så jag hoppar över, klarar mig utan tack ?

    Vad jobbar ni med och trivs ni med ert yrke? Jag jobbar som copywriter och designer på en byrå och trivs superbra, även om jag gärna hade skrivit böcker på heltid.

      Industri och vantrivs för tillfället, även om jag såklart är glad över att jag har ett. Skift och det är tungt och jobbigt och jävligt och jag orkar inte göra mer än att jobba på dagarna, vilket är hemskt för jag älskar egentligen att träna men inte ens det orkar jag.
      Konstant stressad och har börjat drömma om jobbet på nätterna. Vill byta jobb NU men har heller ingen eftergymnasial utbildning så det känns skitsvårt att byta jobb.

        Det låter tufft. Du känner inte att du har möjlighet att plugga till något? T ex yrkesutbildning eller liknande? För att komma vidare!

          Jo men det är ju start först i höst i så fall och jag är så trött på’t, behöver förändring helst igår.

        Usch stackare. Håll ut!

          Jodå, försöker. Ska allt söka lite jobb också men det känns på förhand kört för jag kan typ bara industri och jag är så fruktansvärt trött på att jobba inom det.
          Men skam den som ger sig antar jag?

      Jag jobbar som specialistundersköterska på lungmedicin. Älskar mitt jobb!

        Jag är undersköterska sedan många år. Men fundera på det med specialistundersköterska. Hur länge pluggar man till de? Kan man göra på distans och finns de olika saker att rikta in sig på? Jag googla runt häromdagen men hitta bara att man kunde läsa vidare inom demens och liknande. Och väldigt långt från där jag bor. Kan va så att jag är kass på att använda Google helt enkelt ?

          Jag har en specialistutbildning inom palliativ vård och avancerad omvårdnad. Läste också en inom en psykisk ohälsa men har examensarbete och praktik kvar. Har nu sökt intensivvård som jag hoppas på att komma in på till hösten. Den finns i Linköping vilket är perfekt för mig som jobbar i Linköping.

          De inriktningar som jag sett finns är:
          palliativ vård och avancerad omvårdnad
          demens
          äldrespecialist
          intensivvård och akutsjukvård
          operation

          Alla är på distans och halvfart så de brukar vara på två pr. Googla specifikt på det område du är intresserad av så är det lättare att hitta.

            Nä men va intressant! Operation och akutsjukvård hade jag älskat att lära mig! Tack så mycket för svar, gulligt av dig ? Nu kändes framtiden lite ljusare än innan ?

          Hamnade i modd men det kommer ett svar. 🙂

      Jag är vårdadministratör och trivs utmärkt med det. 🙂 Tidigare socionom och har aldrig längtar tillbaka till det yrket…

        Vad är vårdadministratör?

          Samma sak som läkarsekreterare eller medicinsk sekreterare, om det ringer en klocka? 🙂 Jag arbetar alltså administrativt inom vården. Många vårdadministratörer skriver i journal efter läkarens diktat, eller registrerar sjukdomskoder, bokar/ombokar besökstider, och liknande arbetsuppgifter. Jag jobbar dock med data inom cancerstatistik. Kanske låter halvtrist haha men jag trivs bra. 🙂

            Är det dessa som alla klagar på är ”onödiga” och borde ersättas med sjuksköterskor/läkare istället? Alltså menar verkligen inget ont mot dig, men du kanske är insatt i ämnet?

              Är också vårdadministratör och älskar mitt jobb ? Tror inte någon tycker att vi är ”onödiga” speciellt inte de som jobbar inom vården. Sjuksköterskor och läkare har inte tid med allt administrativt samt att det faktiskt kan vårt jobb skulle bli dyrt om läkarna satt och skrev journaler, bokade tider, fixade remisser mm själva.

              Vårdadministration är en enorm appart som kräver folk med rätt utbildning för jobbet. Generellt sett är läkare totalt hopplösa när det kommer till administration och ju mindre sådant som hamnar på deras bord desto bättre för både patienter och vårdflöde!

              Nej absolut inte! Läkarsekreterarna är avlastande så att sjuksköterskor och läkare kan fokusera på patientarbete. Det är inte den typen av administrativ personal man syftar på. 🙂

              Nej tänker man så är man nog väldigt okunnig om vården. Vi finns till främst för att avlasta läkare. Tycker någon att läkare flera timmar per vecka ska ägna sig åt administration/”papper” eller åt patienter/behandling? Vi är underskattade, tyvärr, men otroligt viktiga. Det är vi som har koll så att remisser kommer fram t.ex. Vi är även viktiga för ekonomin då vi ser till att kodningen är rätt i systemet så rätt klinik får rätt ersättning för sitt arbete. Sjuksköterskor gillar att snacka ner oss men läkarna är våra vänner för livet. 😉

            Är det värt det att studera till det idag? Är sugen på en distansutbildning och tänkte medicinsk sekreterare men inte kul om det inte finns några jobb kvar till oss efter utbildningen på ca 2 år.
            Då läser jag hellre till biomedicinsk analytiker. En utbildning som är på 3 år och där det finns garanterat jobb.

              Hur det kommer se ut om 2 år kan jag inte svara på men om man ska ta ett exempel på hur det ser ut just nu i tex Region Skåne, så finns det just nu över 100 lediga tjänster ute och det är sällan mer än 10 ansökningar/tjänst pga den stora bristen på utbildade medicinska sekreterare. Många av de som söker är inte ens behöriga och sållas bort, men tvingas söka tjänsterna ändå pga att det är ”administrationsjobb”

              Jag jobbar också som det, jag tycker inte du ska plugga till det. Många arbetsuppgifter tror jag kommer kunna automatiseras i framtiden. Satsa på det andra röstar jag för ?

              Jag har 30-35 år kvar i arbetslivet och är inte ett enda dugg rädd att inte ha jobb. 😉 Våra arbetsuppgifter förändras och utvecklas men försvinna helt? Det tror jag inte kommer hända. Man kan vara taktisk när man väljer jobb och inrikta sig mer på ekonomi och HR om man är rädd för att diktaten ska försvinna. Administration kommer alltid att finnas inom vården, tro mig. Men visst, de som gillar att skriva diktat heeela dagarna lär bli besvikna om några år. Personligen tröttnade jag på den arbetsuppgiften efter några år och är jättenöjd med att slippa nu för tiden.

      Undersköterska på äldreboende, fick fast tjänst för någon månad sedan, älskar det ?? fantastiska kollegor ❤

        Grattis till nya jobbet! 😀

        Du gör ett fantastiskt jobb.

      Har studerat och känner efter dessa år att jag ångrar mig så mycket att jag inte valde något annat. Känns så sent att börja plugga om på nytt (27 år gammal) men vantrivs på nuvarande arbetsplats.

        Aldrig för sent att börja plugga igen. En i min närhet är över 40 och började plugga precis trots att bra (utmanande, spännande, välbetalt, bra kollegor) jobb för att hen inte längre trivdes med det. Däremot kan det finnsa olia omständigheter som gör det svårare att börja plugga igen, tex beroende av lönen.

        Jag pluggade vid 40 🙂

          Hur fick ni jobb efter plugg? Gick ni in som junior/ingen erfarenhet då med det som ni pluggade? Jag pluggar nu, närmar mig 40.

            Jag var redan halvt om halvt inne i samma bransch. Pluggade för att få det ”på papper” och kastade mig sedan ut igen 🙂

        Jag ska (förhoppningsvis) börja plugga i höst och fyllde nyss 35 så kör på!
        Är du 27 ska du ju ändå jobba säkert 40 år till så du har gått om tid att skola om dig ett par gånger om det skulle vara så.

          Så kul att läsa att flera har valt att studera senare i livet!
          Och som du nämner det är ju många år kvar av jobb så!
          Gjorde mig väldigt glad att ni tog tid att svara och hoppas du kommer in på det du sökt ❤️

        Ett tips är att plugga en yrkesutbildning om du vill komma ut snabbt på arbetsmarknaden.

        När jag pluggade var det en som var 50 år som började ett femårigt program på det universitetet så det är bara att köra ?

        Vantrivdes oxå. Sa upp mig och pluggar nu till beroendeterapeut. Jag är 47 år. Det är liksom aldrig försent.

        Min mamma började plugga t ingenjör när hon var 48. Nu är hon 66, älskar fortfarande sitt jobb och kör glatt på ? Planen just nu är att jobba på till 68 men kan nog bli längre för hon gillar verkligen super jobb. Till saken hör att hon är i topform både fysiskt och metalt. Såklart kan/vill inte alla jobba så länge. Menar bara att 27 är ingen ålder ? Lycka till

      Utbildare inom järnväg. Tröttnade på mitt vanliga jobb på järnvägen, pratade med chefen och fick chansen att testa på att bli utbildare. Och det är så oroligt kul och passar mig 100%. Trodde aldrig att jag skulle ligga på kvällen och längta till nästa jobbdag, har aldrig känt så förut haha.

      Ssk och varannan dag älskar jag det och varannan hatar jag det. Kan inte rekommendera någon att bli det dock. Den svenska sjukvården är ett stort skämt.

        Pluggar till det och funderar på att hoppa av. Var på praktik och det var hemskt, stressad personal och inga raster. Bör man hoppa av?

          Hur många terminer har du läst? Varför vill du bli ssk?
          Fördel: finns massor av jobb och man kan få hyfsad lön om man byter arbetsplats ofta, bra kunskaper om kroppen som man har nytta av även i privatlivet
          Nackdel: stressigt, svårt att släppa jobbet när man kommer hem, krävande anhöriga.

          Ja. Du kommer ändå inte orka ett helt yrkesliv.

          Och vi andra rösta bort alla partier som vurmar för NPM och nyliberalism.

          Ja

          Jag är snart färdig ssk, om du endast kan tänka dig att jobba inom slutenvård; hoppa av där är det piss. Men om du kan tänka dig säg kommunen, stanna kvar och kämpa på, där är det bra!

            Kan inte annat än hålla med om kommunen. Orkar träna efter jobbet, orkar vara social med sambon och laga mat eller se på en film som börjar klockan 20. Kunde man ju bara drömma om när man harvade inom slutenvården….

      Jag jobbar som industrielektriker. Trivs helt okej med det! Önskar att hade fler kollegor i min ålder (runt 25) men ska inte klaga.

        Är det svårt? Tungt? Jobbar inom tung industri nu och skulle gärna göra något annat,ö. Vad gick du för utbildning?

      Jag jobbar som Mjukvaruutvecklare. Trivs med det även om det är frustrerande ibland.

      Apputvecklare, Android och iOS. Gillar mitt jobb, men funderar på att byta arbetsplats så småningom. 🙂

        Hej! Låter som ett roligt jobb! Får man fråga vad (om) du har för utbildning? Hur fick du jobbet? /en som är intresserad av apputveckling

      Jag jobbar med att göra klistermärken för planners. Jag designar på datorn, sedan skriver jag ut det och så skär jag det i en speciell maskin som skär åt mig (t.ex. har jag designat en blomma så skär maskinen där jag har gjort skärlinjer i ett specifikt program, mao har jag gjort skärlinjer i programmet runt blomman så skär maskinen runt blomman osv). Jag trivs jättebra!

        Låter kul!

        Jag skulle vilja göra något liknande. Hur har du kommit dit? Jag har en utbildning inom industridesign och optikerassistent men skulle vilja nischa mig och göra något som du.

          Just för mig så köpte jag in det jag behövde för att börja (klisterpapper, skärmaskin, skrivare, kuvert osv) och sedan började jag designa i programmet som hör till skärmaskinen. I mitt fall så är det viktigt att synas på sociala medier då jag säljer på Etsy, och just planner stickers finns det otroligt mycket av. Mao är det är viktigt att man har sina följare och att man publicerar på t.ex. Instagram så att folk hittar en. Finns så många olika vägar att gå för att sälja, just detta är vad som har funkat riktigt bra för mig. 🙂

        Åh vad mysigt det låter 🙂

          Det är det! Det enda negativa är ljudnivån på skärmaskinen ?

      Butikschef, trivs med jobbet i sig men inte med personalansvaret så nu har jag sökt ett par YH-utbildningar till hösten!
      Håll tummarna för mig ☺️

        Kul! Vad har du sökt för utbildning?

          Medicinsk sekreterare, såg diskussionen ovan om just det yrket och fick lite blandade känslor men tror ändå att det kan vara rätt för mig! Tack ☺️

        Jag är också butikschef, gillar dock personalansvaret men förstår vad du menar ?

          Haha skönt att du gör det, då passar du nog för yrket bättre än mig ☺️
          Jag gillar mest det administrativa och själva säljandet!

      Förskollärare! Hemma för förkylning idag dock. Men jag ÄLSKAR mitt jobb! Saknar kidsen redan ? Varje dag är rolig att gå till jobbet, barnen och vårdnadshavarna uppskattar mig, det pushar så mkt! I fredags hörde jag ett barn säga till sin vårdnadshavare ”Sanna är min bästa vän”. Jag är Sanna då. Och barnet hade precis vinkat sönder sin handled o kramat och gett mig handhjärtan. Alltså ÄLSKAR mitt jobb!

      Att locka barnen till spännande aktiviteter, att se dom utvecklas, vara med från inskolning tills de slutar för skolan. Älskar det! Är med barnen alltid, finns inget värre än vuxna som står i klunga och dricker kaffe och pratar om helgen. Men såna har utrotats från vår förskola (nästan), och det är så härligt att komma in på jobbet och det är verksamhet direkt ?

      Okej nu vill jag bli frisk! ?

        Så kul att läsa sånt här! ? Är inne på t2 av förskollärarprogrammet och längtar så mycket efter att få börja jobba ?

          Åh gud vad spännande! ? Förstår det! Jag älskar verkligen mitt jobb, så många ggr man gått dit och mått skit (privat) men allt vänder när barnen kommer och ska kramas, är glad att man är där och gör deras dag ?❤️

            Har precis varit ute på vfu i 5 veckor och det var verkligen så kul! Fullt ös varje dag, härliga ungar och ingen kaffeklunga i närheten ?

            Sen är jag ju såklart medveten om att det är skillnad att vara på vfu och att jobba men fick verkligen mersmak och hoppas nästkommande 2,5 år går snabbt ?

        Är barnskötare men samma här. Så otroligt roligt och givande även om det är stressigt och högljutt.
        Och jag håller verkligen med om kaffeklungan?

          Oja! Älskar hur barnen kan skämta, vilka märkliga påhitt de gör osv ?? Barn är fantastiska ??

          Usch ja kaffeklungor är det värsta jag vet ? Vill man vara runt kaffekoppar kanske man ska jobba på nåt café istället ?

            Hahah drygis

        Åh vad glad jag blir att höra! Ofta läser man ju om stressade pedagoger som vantrivs (inte pga barnen då) och det är alltid så ledsamt. Jag tänker mig att det är supermysigt att jobba med barn, kan absolut tänka mig att göra det i framtiden ☺️ Just nu trivs jag dock väldigt bra på mitt nuvarande jobb. Är projektledare på en reklambyrå.

          Ja, stress kommer man ju aldrig ifrån. Men tänker att det är så i alla yrken ? Absolut att man känner panik tex nu under pandemin, där man va ensam ordinarie på tre avdelningar. Men då får man ta ner garden och kraven och göra det bästa av situationen ? Vi har sjukt roliga diskussioner, man får höra många märkliga/spännande historier med ?

          Åh kul! Men tycker absolut att du ska testa förskola nån gång om du är sugen! ?

        Åh önskar mina barn hade dig på sin förskola ?

          Va fin du är! ?❤️

      Åh vad kul!

      Hur kom du in på det? Jag har en kandidatexamen inom industridesign men skulle vilja jobba på en byrå. Hur gör man för att få in en fot? Jag skulle så gärna vilja göra praktik men ingen vill ta emot mig. Funderar därför på att läsa en yrkesutbildning men skulle egentligen helst vilja kunna använda den jag har…

      Tips?

      Snart färdig läkare (jobbar som underläkare) inom psykiatrin. Lång utbildning, ganska låst karriär tills man är specialist. Behöver väl knappt nämna situationen i vården. Gillar det dock och är trots allt glad att jag valde att bli läkare.

      Jobbar som revisor. Har bra arbetstider, bra chef och kollegor. Det enda som kan suga ibland är att dom vi granskar inte gillar oss så mycket, men man kan inte få allt i livet. ?

      Jag jobbar som illustratör och författare, undervisar även som bildlärare ibland. Det är superkul, mitt drömjobb i hela världen! Det är dock svårt att vara frilans och få det att gå runt år efter år.

      Jag jobbar som studie- och yrkesvägledare och trivs kanske till 60% … Jag passar egentligen inte med att jobba med människor hela dagarna. Blir utmattad av alla möten och samtal där jag måste investera så mycket av mig själv i.

      Drömmer om ett jobb utan så mycket människokontakt… Men känns motigt att plugga igen.

      Jag jobbar som civil brottsutredare på Polisen. Älskar mitt jobb! Det är stimulerande, intressant, spännande, meningsfullt mm. Sjukt kul jobb helt enkelt!

      Tjänar pisslite men det är ändå värt det ❤️.

        Åh ett av mina drömjobb! Vad har du för utbildning? ?

        Drömjobbet ju! Hur tar man sig dit?

          + @anonym

          Jag har en master i rättsvetenskap men de flesta har i kriminologi eller beteendevetenskap. Man behöver ha minst en kandidatexamen i ett relevant ämne för att ha en chans.

          Sen är det bra att kanske ha jobbat (ideellt eller betalt) på kvinnojour, brottsofferjour, häkte, med missbrukare el dyl. Alltså vana av att arbeta med personer i kris. Språk är bra att kunna också!

        Vad är pisslite??

          30’ i månaden.

            Det är ju mycket. Jag är också civil men annan befattning som landet inte klarar sig utan och tjänar 4500 mindre.

      Lagerarbetare… just nu med utleveranser. Trivs kanonbra

      Jag jobbar som brevbärare för Postnord och hatar skiten.
      Jobbat 5 år och det är typ 4 år för mycket. ? Är snart klar med högskoleutbildning lch hoppas således otroligt snart att jag får sägs upp mig från det där skitstället! Kanon för dig som trivs med tydliga rutiner och har 1 miljard gånger mer tålamod än mig när det kommer till dålig ledning och motsägelsefulla handlingar från chefer. Men för oss andra: håll er fucking borta.

      Jobbar som sjuksköterska och trivs absolut. Vissa dagar mer än andra.. Men önskar ibland ett annat jobb, kanske mer kreativt där man får hänga med kollegor? Inte skift? Lite mer män i arbetsgruppen? Sjukt oklart vad det skulle vara som ni hör haha..

      KMA-Ingenjör inom installationsbranschen och trivs superbra! Grymt företag, grymma kollegor och väldigt varierande arbete 🙂

      Vilken rolig tråd! Jag lär mig alltid något nytt när det handlar om jobbfrågor på ÖS, typ jobb som man inte ens visste att de fanns!

      Finns det någon här som jobbar i garderoben på operan eller någon teater? Får man se föreställningarna gratis?

        Inte samma sak som att faktiskt jobba där, men min bror stod i garderoben på ett konserthus med sitt fotbollslag och de fick se konserterna.

        (Och det är kända namn på artisterna och inte nån lokal trubadur i Osby typ)

      Transportledare och chaufför på åkeri ?

      Jobbar som larmoperatör och älskar jobbet. Väldigt bra chefer, fina kollegor och framförallt väldigt väldigt givande, att få hjälpa andra människor känns fint.

      Utredare på statlig myndighet. Trivs ok men sugen på något nytt efter några år. Drömmer lite om att byta bana helt men hittar liksom verkligen inte på ett enda yrke som skulle passa mig bättre. Tror det ändå är klockrent för mig att sitta och utreda/handlägga olika ärenden.. så kommer väl säkert på sin höjd kanske byta myndighet några gånger och köra på med den här sortens arbete fram till pensionen..

        Vad har man för utbildning till det? ?

          Har kollegor med väldigt varierande bakgrunder. Men det vanligaste är någon högskoleutbildning inom tex juridik, statsvetenskap, ja lite allt möjligt. Många har erfarenhet av liknande handläggningsarbete på annan myndighet sen tidigare, därför många som kommer från väldigt olika utbildningar.

        Har jobbat som både utredare och beslutsfattare inom myndighetsvärlden i 20 år på olika ställen. Har helt bytt bana nu och jobbar med människor i missbruk. Trivs så mycket bättre än på myndighet. Det är ofta dåliga chefer, dålig löneutveckling och lite uppskattning. Sen tycker allmänheten att man inte gör sitt jobb. Så man får ta mycket skit. Är så glad att jag bytte bana.

      Jobbar som högstadielärare. Älskar själva yrket men inte all dokumentation. Vet att många tänker tonåringar som den värsta åldern, men det är så kul att se utvecklingen från åk 7 till när de börjar gymnasiet. Plus att de är svinroliga att prata med ?

        Rådgivare i miljö- och klimatfrågor inom en organisation. Älskar mitt jobb.

      Psykolog, jobbar med samtalsterapi. Trivs bra och det känns väldigt fint när man får höra att man gjort skillnad för någon. Finns dock många organisatoriska brister i den region jag är anställd, funderar på att starta eget framöver…

        Åh jag med är i samma tankar.

      Arbetar som verksamhetschef inom äldreomsorgen. Gillar mitt jobb då jag får arbeta med många olika delar (arbetsmiljö, ledarskap, ekonomi etc etc) men framförallt eftersom jag har en möjlighet att göra skillnad för våra äldre ❤️ Pandemin har varit fruktansvärd på många sätt och jag har funderat på att lämna vården flera gånger men nu kan det förhoppningsvis bara bli bättre.

      Jobbar som VVS-ingenjör. Älskar mitt jobb, har möjlighet att vara otroligt flexibel, kan jobba en del hemma och arbetsuppgifterna är varierande. Det är otroligt mycket som man måste sätta sig in i, men det är också en del av charmen. Min mardröm är ett jobb där jag blir fullärd på några veckor/månader och aldrig behöver tänka på problemlösning.

      Jurist och jobbar på domstol (på väg att bli domare). Älskar mitt jobb!! Kan verkligen längta efter jobbet när jag är ledig. Enda nackdelen är långa, stressiga och mentalt utmattade dagar så jag orkar i princip ingenting utöver att jobba vilket såklart är trist och ohållbart. Så målet för framtiden är att hitta lite mer balans mellan jobb och fritid!

      Åh vad intressant! Drömmer också om att jobba med att skriva böcker, jobbar just nu som journalist. Men har funderat på copywriter, hur tycker du det är att skriva kommersiellt på det sättet? Är rädd att man ska känna sig begränsad, och att man inte ska känna att man kan stå för det man producerar? Vill ha ett jobb där jag får skriva så mycket som möjligt och gärna vara fri i min kreativitet när jag gör det 😀 (Och om jag får ställa en lite skamlös fråga, hur mycket tjänar man som copywriter på byrä?)

    Någon som har förslag på en TENS-apparat (lite billigare än den på förlossningen ”Femina”) som man kan ha 2 program på samtidigt. Alltså, att man kan öka och sänka mellan 2 förinställda nivåer med en knapp?
    Typ att jag vill ha en viss frekvens och sen trycka på en knapp och den hoppar till en helt annan (mycket högre) frekvens?

    De på förlossningen är bra men kostar nästan 2000, finns vissa för runt 600 men vet inte om de har den funktionen.

      Knappen kan vara på apparaten, måste inte vara som den handhållna på förlossningen.

      Vet inte om det är vad du söker men jag har en som heter Bluetens som jag är jättenöjd med! Den kopplas med bluetooth till mobilen och har olika program för tex massage, smärta och träning. Kostade 900kr när jag köpte den och tycker det är en prisvärd produkt! Plattorna man knäpper elektroderna på håller länge. Använder den flera gånger i veckan 🙂

        Tack M! Går det fort att byta så att den pulserar mer frekvent superfort eller ”laggar” den långsamt uppåt?

          Det går att höja från nivå 1 (känns inte så mycket) till nivå 20 ungefär. Jag använder den mest mot mensvärk, ländryggsmärta och nackvärk och höjer oftast till nivå 8-10 direkt, sen efter en stund till 12. Den har tex 12 program för smärtlindring där alla är olika pulseringar i olika hastighet och i olika längder. Vissa är väldigt intensiva och andra är mer masserande. Finns också olika pads, fyrkanter eller rektangulära.

            Tack! Ska läsa på närmre, låter som en bra och prisvärd apparat.

      Köpte en billig från Fyndiq som fungerar bra.

      Vi köpte en på Clas Ohlsson, funkar fint!

        Det är den jag har ögonen på. Ska åka in och kika 🙂

    Krya

    När jag blir sjuk så får jag som en ”klump” mellan näsa och mun som varken går att svälja, harkla bort eller få bort på något sätt. Det är så jobbigt och kan kännas som att något fastnat hela tiden. Halstabletter hjälper lite men jag förstår inte vad det är. Någon som vet?

      Svullna halsmandlar? Svullna bihålor? Hjälper nässpray?

        Ingen hjälper. Något svullnar men jag vet inte vad eller varför. Så jobbigt 🙁

          Det är sånt man har sjukvården till. Typ V.c.

      Jag får så ibland och det brukar hjälpa att gurgla saltvatten några gånger på en dag (alltså jääääättesalt, saltare desto bättre) eller Gammeldansk (krydd-sprit).

        Tack, måste prova!!! Annars blir det vc!

    Krya på dig!

    Corona?

      Ja, tack. ?

        Stor eller räcker det med en mellanstor? Jag serverar corona på far, serru.

          *fat, inte far ?

    Nej!! Krya på dig cam. Precis dragit ut visdomstand så såg fram emot att bli underhållen här…

      Skriv ett inlägg om:
      sköljmedel eller Camilla Läckberg så får du en lång underhållande tråd 🙂
      (kvittar om du är för/mot dessa existenser, det blir full fart vill jag lova)

        Sköljmedel är enda sättet att dofta gott på

        Är det WT att dofta starkt av sköljmedel?

          Ja.

          Här inne är allt wt

      Haha same! ??‍♀️?❤️

        Hoppas du mår bra <3 min smärta är inte alls så farlig jämfört med vad jag förväntade mig.

    Någon som är bra på att ”gå ut” i Stockholm? Har bara varit ute litelitegrann i yngre dagar och har tänkt ta igen det med en festperiod i vår/sommar, men är SÅ dålig på detta. Har jättefina vänner med de delar inte denna önskan. Har redan försökt bonda med nya människor ett bra tag för att lära känna fler men går väldigt trögt… Någon som har tips på var och hur man kan gå ut för att få till en riktigt härlig festkväll? Gärna på andra ställen än Stureplan, men tips där är välkomna också.

      Flytta utomlands för kul uteliv!

      Utelivet i Stockholm är inte speciellt roligt jämfört med större städer ute i Europa. I Stockholm är det liksom antingen typ Stureplan med otroligt ointressanta människor i dyra kläder, fillers och köer till ställena, eller typ Söder där alla har rätt åsikter och rosa hår.

      Utomlands upplever jag att det är otroligt mycket mer blandat, det finns alternativa ställen men de är inte nödvändigtvis ”snobbigt” alternativa utan en skön blandning med även äldre människor osv.

        Tack för svar, det är min upplevelse också… Bodde utomlands ett tag och då blev det tyvärr inte heller så mkt festande pga jobb och att jag bodde en rätt bra bit från stan, men de gånger jag kunde hänga på var alla superbjussiga och det var väldigt kul. Hänger redan en del på Söder/folk som hade passat in på söder men bor på andra ställen men blir mest barhäng, inte så mkt festande med dans/hemmafester (som jag är bjuden till iallafall haha).

          Ja då förstår du precis. När jag har bott utomlands (från 19 års ålder till ca 28) har det verkligen inte varit något problem att lära känna nytt folk och jag hade hur stor umgängeskrets som helst och alltid någon som var pepp på att träffas, gå ut, bjuda med mig på fester eller uteställen.
          Så flyttade man till Stockholm och fick häpet konstatera att Stockholmare umgås med sina barndomsvänner och är inte precis öppna mot ”nykomlingar”. Jag lyckades bara bli vän med folk med ursprung i landet jag hade bott i innan. Så nu har jag en vänkrets i Stockholm som bara består av utlänningar och känner jag någon svensk så är det utlänningarnas partners!

        Lol spot on. Därför jag gillar Kungsholmen för alla stockholmare hatar det vilket gör att de flesta som bor där är opretentiösa och passar inte in i något av de ängsliga facken som är Östermalm/Vasastan/Söder (alla ängsliga på olika sätt).

          Alla stockholmare hatar inte Kungsholmen. Det är en vanlig stadsdel precis som Vasastan, Östermalm och Söder.

            Sorry att det inte framgick att jag generaliserade väldigt grovt och spelade på en fördom. Ska vara mer tydlig i framtiden.

          Jag skulle vilja lägga till gamla stan. Kungsholmen och gamla stan.
          Två neutrala platser och utanför ängsliga öster,söder och vasastan.
          Gamla stan är hjärtat av Stockholm och väldigt populärt bland turister vilket gör det mer neutralt bland stockholmare. Och hur än ängsliga hipsters försöker göra gamla stan till söder så är det och kommer aldrig bli söder. Det är CENTER!! ?

      Nu var det många år sen men ett ställe som alltid haft bra stämning och enligt Google reviews fortfarande verkar poppis är Cliff Barnes i Vasastan. De har typ afterski-känsla där folk går och käkar och sen blir det högre musik och folk dansar och sjunger till gamla klassiker typ Magnus Uggla, Carola, Bon Jovi, Guns&Roses etc. Kanske dina kompisar som ratar klubbar kan tycka om denna typ av fest? Annars är det svårt att gå ut själv i Sthlm då folk inte är så inbjudande, testa utländsk-inspirerade ställen som Bar Brasil och dansa lite samba med sydamerikaner som ofta hänger där ?

        Tack för bra tips, ska definitivt kolla upp det stället! Har faktiskt funderat på att gå på lite salsalektioner så att jag kan vara med på deras socials, känns som ett himla projekt dock men kanske får bli så.

          Pub-quiz är bra också, finns på diverse barer i gamla stan (Wikströms tex). Har träffat kompisar där! Överlag irländska pubar är ett hett tips ?

    Krya på dig Camilla!

    God bättring och sköt om dig! Mysigt att du har din svansviftare och andra hårbollar att hålla dig sällskap när du är krasslig ❤️

    Någon som håller på att lära sig programmera? Har just börjat med grunderna, och det är så roligt!

      Via Udemy?

        Japp! ”The Complete 2022 Web Development Bootcamp” med Dr. Angela Yu. Har provat flera andra, men det här är den första där man dels hör vad läraren säger, dels att det känns mer ”på riktigt”.

          Åh jag har också gjort den! Inte 2022 versionen dock men Dr. Angela Wu är riktigt bra

            Cool! Jag vill ha kunskaperna för att kunna arbeta mer på distans, kanske också flytta utomlands och behöver då ha det i portföljen.

            Sedan ser jag webben som ett sätt att kunna uttrycka sig (då menar jag inte sociala media i någon större utsträckning). Kunna göra egna webbplatser för mina specialintressen. Arbeta med marknadsföring.

      Lärde mig lite javascript via w3schools och gjorde ett luffarschack.

      Jag vill också lära mig!

      Jättekul! Technigo har en del filmer där man kan lära sig grunderna. Sen googlar jag youtube videor också, många som kör code alongs som jag tycker är ett bra sätt att lära sig på ?

    Jag tror jag börjar träda in i en livskris. Min pappa dog för ett år sen, av olika anledningar så ”hann” jag aldrig riktigt sörja honom, men det börjar nog komma ifatt mig nu. Sover sjukt dåligt, vaknar flera gånger per natt och drömmer olika stressdrömmar eller mardrömmar nästan varje natt. Kan gå ifrån ganska glad till helt nere i dojjorna på en halv sekund när jag kommer på att pappa inte finns mer. Får en massa flashbacks från begravningen.
    Känner mig dessutom allmänt grå och tråkig. Tjock och otymplig är jag också. Tänker dagligen att jag MÅSTE börja banta och komma ut och röra på mig, gärna komma igång med någon skön yoga för att sträcka ut gammelkroppen, men KAN liksom bara inte ta tag i det. Helt håglös är jag. Håglös, orkeslös och ful.
    SÅ, nu har jag skrivit av mig lite 🙂 Tack, det var skönt.

      Låter som en depression. Sök hjälp via vårdcentralen eller nån app typ kry, psykolog online osv. Du ska absolut inte behöva ha det sådär. Och du..när du mår dåligt..sänk kraven på att träna och allt det där andraom dig själv. Gör det du mår bra av just nu. Du är i sorg och behöver vara extra snäll mot dig själv. Ta tag i att få hjälp med ditt mående och sömn. Resten kan du ta tag i längre fram när du mår bättre. Kram från en som också förlorade sin pappa nyss.

        ♥️ Tack ♥️ Gråter lite nu.
        //Ts

    Är det någon som sålt bostad nyligen?
    Hur sjutton väljer man mäklare???
    Det finns ju sjuhundra olika, med olika former av upplägg och offerter. Alla låter som om just de är bäst, men alla är svindyra.
    Hur gör man??

      Testa Hemverket?

        Finns det någon anledning till varför jag skulle testa dem?

          Priset.

            Mhumm.
            Så säg nu att jag betalar 20.000kr för Hemverket och de får lägenheten såld för 2 miljoner.
            Medan jag för en annan mäklare som kostar 60.000kr har några i sitt kundregister som är beredda att köpa lägenheten för 2.7 miljoner.
            Är det då inte lite dumsnålt att ta den billigaste mäklaren?

          Hemverket = du säljer själv och får hjälp att synas på Hemnet och att skriva papper i princip.
          Ring tre olika mäklare, bjud hem dem och be om offert. Du kommer med all sannolikhet få en bättre feeling för någon av dem, då går du på det! Har sålt 14 hus, förtroendet för mäklaren är viktigt!

            Skulle du säga att personkemin är det viktigaste?
            Priset är lite sekundärt, för att alla bra mäklare kostar alla en halv förmögenhet?

              Inte ovan person men JA. Träffa några olika och tänk dig in i en köpares situation – hade du gillat personen? Ett bra objekt i all ära men en dålig mäklare kan skrämma bort köpare. Dessutom kan du förhandla priset bättre när du vet ungefär vad andra människor tar.

              Ska precis sälja. Tog kontakt med 3 mäklare för en offert. Träffade alla tre och tog den mäklare som kemin stämde med. En ung tjej var så översvallande trevlig men gav dåliga vibbar för mig och var betydligt mindre trevlig när jag meddelade att jag valt en annan. Den byrån ville styla om hela hemmet till naturligtvis en stor extra summa. Helt onödigt med styling, räcker gott med städning och undanplockning av diverse ”små krafs”. Den jag valde har sålt mest och till bäst pris i området, kolla sålda lägenheter på Hemnet i ditt område. Arvodet hamnade 40.000 under den ubertrevliga mäklarens och verkade betydligt mer seriös. En mäklare hörde inte av sig och var inte aktuell alls men billigast. Jag har sålt flera hus och och 4 lägenheter men inte alltid samma mäklarfirma. Jag tycker kemin betyder mycket men naturligtvis inte allt.

      Jag valde Länsförsäkringar som bolag då jag har de som bank och gillar att de är kundägda och ingen storbank. Känns som att det går mer hand i hand med bra service och duktig mäklare än en säljig man som ska trycka på alla stålar man ska tjäna. Valde ingen särskild person utan antar den som hade tid och kunskap att sälja mitt objekt hörde av sig när jag skickade en förfrågan och jag blev supernöjd! Hen hade fast procentarvode, annars har ju vissa att om ditt objekt ökas med mer än x antal procent ska de få mer pengar, vilket inte känns rimligt enligt mig. Det är ju inte nödvändigtvis deras kunskaper som gör att priset ökar, kan ju lika gärna vara att de sätter ett lockpris.

        Men som några av mäklarna har sagt, så har marknaden gått över mer till att man idag kontaktar en mäklare även när man vill köpa en bostad också. Nu bor jag också i ett område som är rätt så hyfsat eftertraktat, och där är det inte ovanligt att man vill bli tipsad av en mäklare så fort de hittar ett passande objekt.
        Och då vill man ju bli använda sig av en mäklare som har den största kundbasen med så många intressenter som möjligt.
        På det sättet kan man ju få typ 500.000kr mer än om någon firma bara lägger upp lägenheten på hemnet, har två visningar och hoppas på att folk tycker att det var en tillräckligt intressant hemnetannons man skrev.

          Idag jämfört med när då? Jag köpte och sålde i somras. Hade en väldigt eftertraktad lägenhet i ett supereftertraktat område. Den gick upp typ 700k (25% typ?) från utgångspris med rätt många budgivare. Jag lade bara ut på Hemnet och den fick typ 10k visningar där. Men det beror väl säkert på stad och område.

            Idag, jämfört med bara ett halvår sen.
            Många mäklare har sagt samma sak, nu vill man inte bara anlita mäklare för att sälja en bostad. Man vill också ha hjälp av dem för att hitta bostäder.

      Valde en som hade sålt i mitt område nyligen. Jag ringde Mäklaren och han verkade lite upptagen och inte så intresserad. Så ringde jag en annan mäklare som sålt mycket i mitt område, hon var ung och entusiastisk så valde henne.
      Jag valde mellan mäklare som sålt runt mig för då kanske de hade spekulanter redan som hen visste var intresserade av just min lägenhet. Sålde utan att sen gick ut som annons eller öppen visning. Hade en privat visning bara från mäklarens kundregister och sålde på fyra dagar. Gick super.

        Det låter ju toppenbra ju.
        Stylade du lägenheten till fotografering och visning också? Eller behövde du inte göra det?

          Rekommenderar verkligen styling har sett lgh ostyleade som inte fått ett enda bud som sen blivit styleade och då fått tredubblat intresse och budgivning

          Jag stylade själv. Haha kanske inte det bästa. Men nystädat, inga foton, inget ”personligt”, slängde in massor i förrådet k källare och en del gröna växter. Jag hade möte med mäklaren på torsdag och fredag ringde hon och frågade om de fick komma på lördag för en snabb titt. Köparna visste att vi hade barn och inte stylat innan så tror de hade ganska låga förväntningar. Det gick bra. Allt var nymålat sen innan och köpte inte ens färska blommor. Tror mäklaren förberede köparna att det endast var en snabb visit. Skrev kontrakt på söndag.
          Kanske hade vi fått mer pengar om vi hade haft öppen visning och stylat MEN har en våldsam pappa som bor i samma kommun så var livrädd att han skulle dyka upp på visningen. Vi fick det pris vi ville ha.

            Kan lägga till att vi hade ingen fotografering. Det kom aldrig ut en annons om lägenheten. Och köparen fanns i mäklarens kundregister effrers hon hade tidigare sålt deras hus och visste att köparen letade 3:or i vårt område. Så mäklaren matchade oss typ.

            Har farsan pröjsat läggan till dig då, otacksam

      Jag kollade sålda bostäder med liknande storlek som min bostad (och i samma område) på Booli och valde tre mäklare som sålt några bostäder i området den senaste tiden och som har bra omdöme. Träffade dem, en var arrogant, en verkade vilja sälja snabbt och lite billigare och den tredje kändes rätt ?

        Fick låna lite ljus, kuddar, plädar och växter som jag själv stylade med (min mäklare sa ju fler växter desto bättre, varje hörn och fönster och hylla får hörna ha blommor och växter).

    Hoppas att du mår bättre snart! ?

    Hur går det hos Strong Mamas?

      Jag brukar skämta rätt mycket om henne, men i botten förstår jag ju att det finns en person som inte mår så bra. Knepigt.

        Usch, läs din egen kommentar igen. Det där är riktig vuxenmobbing. Fy!

          Nä.

        Om du till och med förstår att det är en person som inte mår bra, hur kan du då fortsätta skämta om personen?

          För att det trots allt är roligt.

            Ja det är så överdrivet dumt det hon sysslar med. Jag, jag och jag.

            Och så undrar man varför vissa barn är så jävla elaka. Här har vi svaret ?

              Och såna som ljuger om allt får säkert harmoniska barn. My, en riktig förebild ?

                Jag följer inte personen nånstans, men jag ser era fruktansvärda kommentarer. Varför låter ni inte bara bli?

                Som sagt. Det där är riktig mobbing. Hoppas verkligen inte du beter dig såhär i verkligheten.

        Hon lever kvar i sin bubbla och tror hon är ett proffs på allt. Det är väl i fem år hon varit i hälsobranschen utan att komma till insikt. ”Branschkollegor, jag och de andra i eliten, erfarenhet, välutbildad……”

          Fattar inte att hon fortsätter låtsas. För vem liksom? Hon är ju så genomskådad.

            För er som fortsätter kolla. Såklart.

              Det är väl inte så många som kollar längre.

                Ni skriver ju om henne konstant, även om det inte är genuint och ni skrattar åt människan.

      Hon har fått EN klient ?

        Vem då? Anna Book?

          ?nej, tror hon heter något på E och hennes ”resa” ska dokumenteras på insta. Roberto skulle ju träna där, men vill visst inte. Eller får.

      Hon har kopierat mammafitness så jäkla mycket.

    Några diabetiker 1:or här! ?

      Kan man äta sig till diabetes 2 och äta sig ur det igen?

        Äta sig ur går nog, men har du en gång fått diabetes så har du det fast vilande.

        nu var jag inte så taggad på att prata med rädda friska angående tvp2, så svaret är: se till att du inte käkar dig till diabetes.

      Japp

      Här är en ?

    Krya

    Krya på dig! ? Du för ett bra jobb.

    Krya på dig Camilla ❤️

    Är det ingen som reagerat över bilden i Magdalena Graafs blogg (under rubriken Köttsoppa och Talang) där man ser ett fullt utslaget lövträd utanför fönstret?
    Varför använda en gammal bild??

      För att det är en tall?

        Ser inte ut som ett barrträd

      Vem bryr sig herregud

      För att man är lat och använder gamla bilder.

        Men då låtsas man inte att bilden är tagen just prick då

          Nu kommenterar hon ju inte bilden alls så hon låtsas varken som om den är ny eller gammal.

          Men, frisyren är den hon haft sedan hon klippte sig nyss och tröjan har hon använt frekvent senaste dagarna.

    Någon mer som hänger här utan att följa en enda flunsa? För det mesta har jag ingen susning om vilka personerna är som det skrivs om men tycker det är kul ändå. Dock har jag full koll på Anna Book och Bella? Bästa tråden hittills är om Molimentis krälande hårband, skrattade så jag fick ont i magen. Vet inte vad jag vill säga med detta förutom att jag förmodligen är en dålig människa eftersom jag mest uppskattar inlägg som är lite elaka och avslöjar dessa korkade flunsor.

      Jag tror att jag är en av få som faktiskt följer Youtube och Instagram-profiler. Rätt trist, för det finns ingen man kan diskutera dem med egentligen, här finns mest en massa gamla mobbartanter.

        Vilka följer du? Jag följer bara några på Youtube och i princip ingen som aktivt bevakas här (Linn Ahlborg, Johanna Johnson, Sanna Jörnvik, Vendela Nilsson och Matkoma. Sen kollar jag Therese och Helen Torsgården ibland och även Emil och Wilma, om jag inte har något annat att titta på).

    Putin har ju tappat sin uppfattning om verkligheten. Har en jacka för över 100.000 och bombar BB och barnhem. Såg bilder på barn utan armar och ben. Han måste stoppas. Att han inte skäms. Det är så fruktansvärt att man vill bara storgråta. Krya på dej camcam.

      Ja det är vidrigt men tror få kan stoppa honom. De är rädda för honom och vågar inte.

        Jo världen kan stoppa honom. Men de vill inte, risk för nytt världskrig? Hahahahajahs

    Vilka är era absoluta favoritrecept som alltid blir uppskattade av andra?? skicka gärna länkar! Kan vara både mat och bakverk 🙂

      Ljummen potatisgnocchisallad:

      Fräs vitlök, strimlade soltorkade tomater och babyspenat i en stekpanna. Koka potatisgnocchin under tiden samt rosta pinjenötter i en torr panna. Blanda ihop allt, salta och peppra samt riv på mycket parmesan.

      Så enkelt men mina vänner har alltid gillat den. Kul med lite olika konsistens i salladen ?

        Ååh det låter såå gott! Perfekt till sommaren, tack?

        Ett tips för ÄNNU godare gnocchi (enligt mig) är att när du kokat den lägg den i en stekpanna med lite olja/smör och stek på hög värme så gnochissarna får lite stekyta ???

          Stek på dem med pressad vitlök, citronpeppar och mängder med basilika – ibland äter jag bara det som godis, så fruktansvärt gott x)

      Har nästan alltid morot i när jag bakar bröd. Blir extra saftigt. Och blandar gärna egna mjölblandningar.
      Sen så gör jag morot och linssoppa med ingefära i jätteofta, och alla gillar det, t om mina petiga ungar.

        Morot är verkligen ett vinnande koncept!!

      https://www.koket.se/risotto-tricolore <- DENNA! Alla vi bjudit på den älskar den.

        Men gud det låter gudomligt, måste testa! Tack?

        Ja, det där är så gott och enkelt!

      Laxjärilar med en röra bestående av fetaost och dill, supergott! ? (Man tar fetaost och smular sönder den med en gaffel och blandar med en massa dill och några droppar olivolja. Röran portionerades på laxfjärilar och sen in i ugnen). Serveras med valfri tillbehör, jag brukar ha nån form av potatis, grönsallad med dressing och ibland steker jag en blandning bestående av små tomat-och lökbitar.

        Jaa mmmm det är så gott att mojsa ner fyllning i laxen?? jag brukar göra krispigt örttäcke ovanpå(ströbröd och örter), såå gott!

      Palak paneer med ris och naanbröd (köper absolut naanbröd pga hatar att baka)
      https://www.coop.se/recept/palak-paneer/

      Fish tacos. Gott och bra fredagsmat när man tröttnat på vanlig tacos.
      https://www.koket.se/crispy-fish-tacos-med-mango-och-avokadosalsa

      Krämig svamppasta. Höftar i schalottenlök, mycket vitlök, svamp (helst kantareller) som får fräsa på lite, sen i med grädde, en gnutta citronsaft, svampbuljong och kopiösa mängder parmesan, ev spenat. Blanda sedan i valfri pastasort i och toppa med persilja (rödvin till är nästan obligatoriskt).

        Åh tack!! Föll direkt för det indiska och krämiga svamppastan får det bli redan ikväll, måste testa?

        Åh, palak paneeren ska jag testa på fredag ?

      Lax i ugn med denna marinad på: olivolja, honung, senap, timjan, salt. Jag höftar men typ lika delar honung och senap (1msk vardera) och 2msk olja, 1tsk timjan (eller mer?) och lite salt. Smeta på laxen och in i ugnen, blir såååå gott!

      Dessa kakor är fantastiska och alla mina kompisar älskar när jag bakat dem! Går att frysa kakorna och äta direkt från frysen för de är så sega ? https://modernalivet.se/mat-och-dryck/recept-amerikanska-chocolate-chip-cookies-fyllda-med-harlig-choklad/

    Hur känner ni för närstående som fortfarande stöttar Putin? Har en ingift släkting som alltid stöttat Putin. (Hon flyttade från Ryssland till Sverige ca 5 år sedan då hon gifte sig med min nära släkting som bor här). Innan har vi umgåtts mycket och har alltid gillat henne, men nu har jag bara svårt för henne? Har knappt haft lust att svara på hennes sms längre. Hon avaktiverade alla sina sociala medier då det är så mycket ”propaganda” hon inte vill läsa om, enligt henne är hela kriget Usas fel så man kan inte skylla alls på Putin. Har sån lust att säga ifrån men kommer ju konstant träffa henne på släktmiddagar, födelsedagar osv så blir nog dålig stämning.

      Folk behöver inte tycka samma som mig, i vissa delar behöver vi inte vara överens.
      Min ena svåger är SD, min syster vägrar vaccinera sig etc. Men de har många fina sidor som jag gillar och eftersom våra diskussioner om dessa ämnen inte mynnar ut i ngt vettigt så pratar vi om andra saker helt enkelt.

      Jag förstår hur jäkla jobbigt det måste vara för dig. Jag har inga närstående som stöttar Putin men jag vet många som gör det. Ryssland är ett delat land då information från omvärlden hålls gömd så den information som når medborgarna är rysk propaganda. För din egen skull ligg lågt och försök agera som vanligt. För din egen skull och om diskussionen om vad som sker i Ryssland och Ukraina kommer på tal så styr den åt en annan riktning ❤️

      hon är uppfostrad till att Putin är den store ledaren som håller ryssland tryggt från den onda omvärlden. Känner en turk som är övertygad om att erdogan är demokrat och allt illa som sägs om honom är hittepå. Svenskar är inte så bra på att se sveriges brister heller.

    Krya krya! ?

    Tror ni att det kommer att bli en influencer-bubbla som spricker precis som det var en IT-bubbla? Det känns som en sådan övermättad och desperat bransch på något sätt, alla vill synas och höras till varje pris. Och alla vänder ut och in på sina privatliv till högstbjudande. Kommer det en backlash? Eller kommer influencer-världen bara växa och växa och bli ett nytt normyrke i gig-ekonomin? Vänligen diskutera i smågrupper.

      Nej, det kommer inte hända och är inte alls jämförbart.
      Grejen med IT-bubblan var att många nystartade dotcom-företag börsnoterades med extremt för höga värderingar. Ingen kunde heller riktigt förstå eller förklara de höga värderingarna, som såg ut att gå emot precis alla ekonomiteorier som fanns. Man värderade företagen utifrån hur många anställda de hade. Vilket ledde till att företagen anställde fler personer. Vilket gjorde att värderingen ökade, vilket gjorde att de anställde fler osv. Det företag med flest anställda vann, enkelt utryckt.
      Samtidigt var det väldigt lätt att få ett företagslån för att starta ett IT företag på väldigt vaga grunder. Det var heller inte speciellt svårt att hitta finansierare.
      Och så höll det på ända fram tills dess att fler och fler företag inte kunde hålla uppe sina luftslott och folk förstod att de var kraftigt övervärderade. Investerare ville se substanser i bolaget. Detta gjorde att stora nyemissioner inte längre accepterades och företagen gick i konkurs.

      Influencermarknadsföring är oerhört effektiv för FMCG så om vi inte ser lagförändringar om absurda reklammärkningar, så kommer det inte att försvinna. Jag tror inte att det kommer öka i sådan takt som det gjort de senaste åren, det kommer nog att plana ut lite. Men det kommer absolut att bli ett ”normyrke” likt skådespelare och andra nöjesprofiler. Och någon blacklash kommer vi inte att få se, snarare tvärtom 😉

        Åh nej, trots att din analys låter välgrundad och helt korrekt önskar jag att den inte var sann. Sociala medier och influencer-världen är så bisarr. Tänk om man hade vetat för tjugo år sedan att alla ens vänner, bekanta, kollegor och släktingar skulle kunna se hur många som grattat en på födelsedagen i år. Eller se hur många som gillade det man lade upp att man gjort just den dagen. Eller att man skulle tävla öppet i antal vänner och ”följare”. Förstå vad absurt! Nu är det vår vardag och det har blivit mer och mer vardag att levande människor fungerar som reklampelare och är personliga varumärken och rear ut sina förlovningar, förlossningar och skilsmässor. Och sexliv.

          Du vet att Myspace lanserades för exakt 20 år sedan nu i augusti va?
          Så vi har under ganska lång tid kunnat gratta en på födelsedagen. Många använde Spray, som startade för 27 år sedan.
          Playahead och Lunarstorm startade för 22 resp. 24 år. Där var det definitivt ett tävlande om antal vänner och likes. Så det är egentligen inget nytt. Det har bara blivit mer utbrett kanske?
          Jag har en känsla av att jagandet av likes avtagit betydligt. Idag är det inte alls lika vanligt för ”vanlisar” att jaga likes som det var 2008-2009.

          Att levande människor rear ut livshändelser har ju också varit ganska vanligt länge. Kändisar har väldigt länge fått betalt av tidningar för ensamrätt på bilder på nybakade bebisar, bröllop osv.

      Den blir nog kvar i någon form… det är väl de som kan anpassa sig till nya trender som kommer bli kvar.

    Förlåt för om denna fråga ställts tidigare! Vilken BUS är den absolut enklaste att ta på och är bäst? Jag ska börja med medicin som gör mig solkänslig så jag vill få färg genom BUS istället.

      St Tropez enl mig. Många verkar gilla Ida Warg men tycker de jag provat gör mig orange ?

        Har också testat måååånga brun utan sol (är rödhårig så blir inte brun naturligt). Blev orange av Ida Warg + fick nässelutslag och har aldrig fått det varken innan eller efter. Gillar st tropez, loving tan och cocoa brown

      Isle of Paradise Self-Tanning Water Refill Pouch Dark 200ml
      Gymast ?

      Ett tips är också bronzing droppar från Clarins! Blandas ut i ens egen fuktkräm och blir jämnt och snyggt. Däremot inte ett WOW-resultat om man är riktigt blek och vill bli solbrun… 🙂

        Håller med! Har de för ansiktet och de är super!

    P glukos 6 efter en helg med mycket god mat, och långtidsglukos 32. Efter frukost hade jag förra veckan 8,5 på VC när jag inte visste att dom skulle ta prov.
    Kan man räkna det som bra?

      Ska tillägga att jag är 58 år!

      Verkar normalt. 8,5 är väl i högsta laget men hade du ätit precis innan så är det inget konstigt.

        När jag tog nytt denna veckan hade jag 6 innan frukost, så det är normalt antar jag.

          Ja, helt normalt.

      Vad har du fått för svar från läkaren? Eller den som tog provet.

        Inget ännu, jag läste det på 1177.

    Hoppas att du inte är allvarligt sjuk, är på sjukhus och så. Oavsett så krya på dig, vila och stressa inte???

    Har någon här arbetat med att sluta be om ursäkt för allt och kan ge tips på hur man slutar vara så osäker? Typ be om ursäkt för ens existens om ni fattar vilken nivå jag menar.
    Jag tycker det är jobbigt att jag säger Förlåt eller ursäktar mig hela tiden, har svårt att sluta. Vet att det beror på min barndom. Jobbar med de minnena i terapi.
    Behöver lite självhjälpstips här för det förbannade ursäktandet. .

      Fråga dig själv i vilka situationer du är ursäktande och försök komma på andra sätt att tackla de stunderna i ditt dagliga liv. Handlar det om att du inte vill ta plats? Övertyga dig själv om att även du har rätt att synas och höras. Fundera på vilka ståndpunkter du har, och försök stå för dom i alla lägen. Det är jobbigt i början men blir lättare med tid. Om någon har problem med dig så är det ju just det, deras problem, gör det inte till ditt ?

        Tack!
        Ofta är det också för hur mitt hem ser ut, kan nu förstå varför.. tar till mig tipsen!

      Börja med att säga ”tack” istället för förlåt/ursäkta dig.
      ”Tack för att ni väntade” istället för ”Förlåt att jag är sen”
      ”Tack för att du påminde mig” istället för ”Förlåt att jag glömde”

        Tack! Det där var nyttiga handgripliga råd

    Förlåt men det är så fult när folk skriver ”krya” istället för den fullständiga meningen som är ”krya på dig”.

    Med det sagt: krya på dig Camilla.

      Krya

      kry a

    Bra frisörer i Stockholm (innerstan helst)?

      Emma M på Björn Axén på Östermalm. Verkar va ledig just nu men tillbaka i maj. Så grym och trevlig.

    Mitt sjuåriga barn har varit på hälsosamtal hos skolsköterskan. Där fick hon höra att hon är tjock, att hon aldrig får äta någon snabbmat, aldrig läsk och till och med att hon måste sluta med sin frukost som i dagsläget är mjölk och osockrade flingor. Jag fattar om skolan ser problemet, men det är upp till oss föräldrar att reglera detta. Inte skolsköterskan. Hon är helt knäckt, igår var hon så ledsen när vi åt ute (nej, inte ofta). Hon grät och vägrade äta sin mat och jag förstod inte varför. Då berättade hon det här för mig. Hon är redan som sjuåring så medveten om kroppsnormer och mitt hjärta blöder fortfarande efter vad hon berättade. Hon har legat högre på bmi kurvan men det har stannat sv sen en tid tillbaka då vikten gått ned lite och längden gått upp.

      Nej men vad sjukt! Kontakta rektorn, det där är inte ok. Ser de en oroande vikt och kurva ska föräldrarna kontaktas, man säger inte sånt till små barn! Ätstörningar och viktfixering kryper längre ner i åldrarna, det behöver man knappar spä på.
      /Lärare.

        Jag tänkte ringa skolsköterskan i morgon och ifrågasätta hans agerande men kanske bättre att ringa rektorn direkt? Hon har redan dietistkontakt via vårdcentralen och det är där vi kunnat följa hur kurvan utvecklas. Alltså jag är livrädd att det här, som du själv skrev kan ge henne ätstörningar både nu och senare med förödande konsekvenser i framtiden. ? Jag blev helt chockad. Sen tänker jag att ett hälsosamtal inte bara handlar om det fysiska utan också det mentala och då är det här helt uppåt väggarna!

          Ja det är klart att det är bra att prata med hen direkt först, blev lite till mig.

          Jag känner spontant att det kunde vara på sin plats att storma in och ställa gubbfan mot väggen! Hur har han mage att uttrycka sig så inför en sjuåring. Jag vill slå Brnkonventionen så jävla hårt i huvudet på honom att han ser stjärnor. Ja, och sen skulle jag givetvis informera rektorn om hans högst olämpliga beteende. Och vara extremt tydlig med om hur oacceptabelt jag anser det vara.

      Vad jobbigt för henne! Och för dig. Det där är inget ett barn ska få veta om. Föräldrarna ska få informationen. Prata med dotterns lärare eller rektorn. Förhoppningsvis ändrar dom i sina rutiner. Övervikt är ett stort problem bland barn idag, det är därför dom är så hårda. Men dom gör ju helt fel när dom skuldbelägger ett litet barn.

        Exakt! Det var klumpigt och olämpligt att lägga en sån tyngd på hennes axlar.

      Informationen låter korrekt men borde förmedlas till er föräldrar utan barnet närvarande

      What?! Trodde detta slutade på 80-talet? Helt oacceptabelt av skolsköterskan. Fine om hon tar upp det med vårdnadshavare men barnet ska absolut inte behöva höra det. Det är som du säger föräldrarnas beslut om något ska göras. Sen är det mkt mer produktivt att smyga in rörelse (tex börja på en aktivitet) och hälsosam mat än att förbjuda saker. Klart hon kan fortsätta dricka läsk ibland! Och självklart äta frukost om hon trivs med det. Det handlar om helheten, och att hon trivs med sig själv är minst lika viktigt. Herregud barn växer ju och det brukar lösa sig med tiden! Så länge det inte rusar iväg är det ju lugnt, och det har ju stannat av som du säger så jag ser inte problemet? Usch. All kärlek till dig och din dotter? Hoppas hon inte tar åt sig allt för mkt?

      Sådant här ska skolsköterskan aldrig ta upp med bara barnet närvarande!!! Informationen ska ges till er föräldrar, absolut inte till barnet! Jag blir så jävla upprörd!
      Skriv gärna något om det på Stina Wollters Instagram. Den bok hon och Erik Hemmingsson skriver på nu handlar delvis om detta.

      Usch och fy att hon blev så ledsen och påverkar ??
      Jag fick också lära mig i väldigt ung ålder att jag var tjock. Minns att jag var nervös varje hälsokoll. På varje hälsokoll har det alltid varit förhör på vad jag äter och hur mycket godis jag äter (fick endast på lördagar). När man ser på bilder från när jag var liten, visst va jag rund, men inte så överdrivet tjock?! Gick ner mycket i vikt i högstadiet (för att jag mådde dåligt psykiskt under en period och inte åt) och kommer ihåg att jag var så stolt och lycklig som blivit smal.
      Förstår att skolhälsovården vill en väl, men det sätter också spår i en för livet. ”Hellre extra kilon än en massa självhat”

        Jag var också överviktig som barn och det olanade ut i tonåren. Men alla glåpord sitter kvar i minnet. Fetto, tjockis, tunnan, flodhästen, elefanten, osv… Hade blivit jätteledsen om jag hade hört såna ord på ett besök hos skolsköterskan också. Så vet precis hur du tänker, och just den erfarenheten ledde till att det verkligen var som en kniv i hjärtat att höra det här från henne. Och se hennes totala uppgivenhet.. Är så rädd för att hon ska bli retad i skolan. Det har dock inte varit så hittills peppar peppar.

      Men sluta att förstora upp det hela. Skolsköterskans jobb är bl.a. att hjälpa barn eftersom många föräldrar inte ser att deras barn har övervikt. Skolsköterskan gör detta för Ditt barn. Folk går bananas och hojtar om att ringa rektor och skriv till den osv…suck. Ta emot den hjälp som erbjuds för ditt barns skull. OCH pratat med skolsköterskan. Det kan hända att du har fått en sned information om vad som egentligen sades under samtalet. Jag har väldigt svårt att tro, att barnet har uppmanats att sluta äta frukost. Men det finns bättre frukostar än flingor, tro mig!

        Jag skrev inte att hon skulle sluta äta frukost utan att det hon åt inte var ok längre. Sen undrar jag genuint om du resonerat likadant om dit barn kallts tjock från skolpersonal? Det är liksom där skon klämmer också, man uttrycker inte sig så. Dessutom skulle jag också fått info, men då blev det inte. Då hade han även fått veta att vi har en dietist redan. Som sagt, det är vokabulären som jag starkt ifrågasätter. Min dotter var jätteledsen så oavsett vad du nu tycker om detta så är det hennes känsla och uppfattning i slutändan som kommer påverka henne negativt. Isåfall har han uttryckt sig klumpigt.

        Man tar fortfarande inte upp det med barnet, det är ju det som kritiseras! Absolut kan föräldrarna informeras (även om jag tror att de flesta redan har full koll själva) så kan man ta det vidare därifrån. Att barn får höra att dom inte ska äta vissa saker eller att de är tjocka osv kan sätta spår för livet som ger långt större hälsorisker än ett par kilos övervikt.

        Kris:

        Ja kanske det. Men infon skulle ha tagits med en förälder närvarande.
        Snacka om att skrämma upp barnet.
        Sooooom bäddat för ev ätstörningar

        Morati: På dem bara! Så här ska det inte få gå till ❤️

          ??

            Du kanske ska se till att ditt barn inte utvecklar en ätstörning själv? Fetma är också en ätstörning. Du som förälder borde ha bättre koll på vad ditt barn stoppar i sig.

              Vad gulligt av dig! Du kanske har koll på att fetma är delvis ärftligt? Om du inte vet det redan så har du lite kvällslektyr ? Dessutom vet du inget om hur matsituationen är i vår familj. Ett barn har varit underviktig lång tid och legat långt under standard sen tidig ålder. Trots samma kost och aktiviteter.

              Fy fan för dig.

        Fy fan för dig.

        Men din lilla tjockskalle.

      Men gud vad hemskt! Ett barn kan absolut inte hantera sådan information på rätt sätt. Det är självklart föräldrarna som ansvarar för ett barns kost, precis som de ansvarar för sovrutiner, rätt kläder, mediciner m.m. Otroligt märkligt att ta upp en sådan fråga med ett barn? Förstår att hon känner att någonting är fel på henne nu. 🙁 Hoppas ni kan vända detta till något positivt och sköterskan får sig en ordentlig tillsägelse av sin chef…

    Henrietta F’s lägenhet ligger ute till försäljning!!?? beundrar dem som ORKAR totalrenovera med bebis och nu flytt när allt är klart

      F:s, inte F’s på svenska.

        lol

          Varför är det skrattretand, tycker du, att behärska svenska i skrift? Vore intressant att veta < varsågod för konjunktiv, kan också vara bra att ha ibland.

            Men vad är det som ger dig rätten att påtala någons skrivna fel?
            Det här är ett kommentarsfält i en blogg. Skulle tro att ts är mer noggrann i ett viktigt brev eller annat viktigare forum.

        Pluggar till biomedicinsk analytiker men tycker utbildningen är för tråkig och så less på att höra hur det inte lönar sig att plugga till det. Funderar istället på att byta till optikerprogrammet… Så, ni som är optiker. Vad har ni för lön och trivs ni? Jobbar ni i butik eller klinik/sjukhus?

      Var? Ser inte på hemnet

        Ligger inte där men uppe på mäklarsidan sjomanfrisk!

          Oj ser nu! Men gud… jaha. De kanske aldrig tänkte bo där? Utan köpte den kanske mer som ett flip-projekt? Udda om de ändrat sig så fort annars.

    Krya på dig! Hoppas du mår bättre snart ?

    Jag är kär i min psykolog. Och jag tror att han känner något även för mig. Men det är ingen som säger något och ingen som tar steget. Och jag vet inte hur jag ska säga det. Vi har väldigt mycket mejl-kontakt, så kanske att skriva det i mejl?

      Han är din psykolog, byt till någon annan.

      Ptja om du vill att psykologen ska avsluta er kontakt så visst, mejla. Eller om p mot förmodan vill inleda något så vet du väl om hur otroligt opassande det vore, så jag hoppas för din skull att du i så fall skulle springa därifrån snabbt.

        Psykologer kan inte avsluta alla patienter som blir kära i dem. Då finnes inga patienter kvar på mottagningarna.

      Kan nästan garantera att din psykolog inte känner samma sak. Du kan förklara för honom så kan ni prata om det och se vad det är som ligger bakom allt. Men att han känner samma sak finns bara i ditt huvud.

        Japp, det är vanligt att folk blir kära i sina psykologer och tror att de känner samma sak. Överföring.

        Och skulle han mot förmodan göra det, borde du verkligen byta.

      Det där har hänt mig också och det är skitjobbigt, jag vet. Men ingen av er ska ta första steget. Jag tycker du ska berätta. Jag berättade aldrig för min, han avbröt helt plötsligt utan förvarning och jag har sen dess funderat på om det var för att han förstod. Jag ångrar att jag inte sa något så hade vi kunnat prata om det istället. Men det är sjukt jobbigt när det händer och jag förstår att du VILL.

      Jag lyssnade på en intervju med en psykolog nyligen som berättade att det är jätte-jättevanligt att patienter blir kära i sina psykologer. För att man släpper på alla känslor, hänger sig och känner sådan enorm tillit mm. Sådant som man vanligen bara känner med någon som man har/vill ha en relation med.

      Du har blivit kär för att du får full uppmärksamhet och han lyssnar och visar stöd och förståelse. Han tittar i dina ögon när du pratar, för du är den enda där.
      Han har dig i 100% fokus och tycker du att han är attraktivt så är det ganska klart du blir kär.

      MEN han gör bara sitt jobb. Han får betalt för att lyssna, för att finnas där , ge dig all hans tid etc.

      Om han känner ngt och vill gå vidare så hade han avslutat er patientrelation.

    Har ni sett Sandra Beijers blogginlägg om skärmdumpar? Två ryska tips.. ett om ryska delikatesser och ett om en rysk app. Är det inte sjukt i en tid då många tar avstånd från ryska produkter?

      Hon är som hon är. Läs Björns artiklar bara liksom. Pinsamt dåliga.

        Vad har Sandras blogginlägg med Björns artiklar att göra? De skriver väl inte tillsammans?

      Nej, det är det inte. Kriget är fruktansvärt, verkligen vidrigt! Men att vi äter mat från Ryssland innebär inte att vi stöttar Putin. Vi kan heller inte radera ut all rysk kultur.

        Men exakt, var drar man gränsen? Ska man säga upp bekantskapen med alla man känner som har ryskt påbrå också? Herre.

      Sandris skiter i Ukraina. Hon skrev 5 ord hur privvad hon är när hon sniffar på sin unge medan kriget härjar långt därborta. Blev illa berörd. Äcklad

    Min f.d svägerska har fått cancer och jag känner fullständig panik över risken att förlora henne… Vi är och har varit nära vänner även efter skilsmässan vilket inte varit poppis hos hennes ex (brorsan), men hon är en av mina viktigaste människor. Hon får inte dö. Får inte.

      Cancer måste inte innebära döden // från en som överlevt cancer <3

      En nära familjemedlem till mig hade lymfom men blev friskförklarad för drygt 10 år sedan. Det såg så dåligt ut ett tag, men det finns hopp! <3

    Alltså. Vanja Wikströms NFT-projekt. Jag har hittills varit försiktigt positiv till det hela, mest på grund av hennes pepp och positivitet. Men nu har jag faktiskt vänt och börjar känna att det är på en sån sjuk överdriven nivå alltihop. Som på sin instastory idag, där hon i lååånga inlägg skriver om hur ground breaking det är att KVINNOR äntligen intresserar sig för hur det här. Hur STOLT och imponerad hon är över alla som vill lära sig (läs: som vill ge dem cash). Och beskriver det som en gräsrotsrörelse (??). Det blir bara för mycket.. Hur tänker ni kring det här?

      Herregud jag har inte hängt med känner jag… Måste läsa in mig på projektet. Är det kopplat till hennes mans sjukdom?

      Innan hon skrev ut vad det var såg jag verkligen fram emot det. Nu får jag bara dålig magkänsla när jag läser hennes inlägg. Känns så överhypat och falsk.

      Blir också provocerad när hon kopplar ihop det med ME.

    Tycker det är så många här och andra ställen på nätet som kan skriva så elaka saker om influencers/kändisar/offentliga personer, och jag förstår inte hur man ”kan”? Haha ? det är många som skriver elakt tex om my, bianca ingrosso eller annan person som jag inte ens följer och ändå tycker jag så synd om dem och vill försvara såna som jag inte ens tycker om eller bryr mig om ? skulle aldrig skriva något elak om någon offentlig person här på offentlig plats, dock kan jag ju prata skit här hemma istället, men det kommer ju aldrig ut till personerna i fråga. Blir bara så förvånad över hur folk kan ha no mercy gällande va de skriver om andra personer

      Håller med. Tror det är personer som mår väldigt dåligt själva tyvärr.

        Nja. Jag mår oförskämt bra, men gillar att dissa influencers/kändisar/offentliga personer ändå. Hyfsat ofta som mina kommentarer här raderas …

          Du låter lite stolt. Grattis, typ…

      Samma här… Har skrivit många försvarskommentarer i den här bloggen om personer som jag inte bryr mig så mycket om egentligen. Förstår inte varför man ska vara så taskig? Vad hjälper det? Vad får man själv ut av att göra det?

    Någon som donerat stamceller här? Fått en match i Tobiasregistret och vill donera ❤️

      Åh va spännande! Jag har varit med i Tobiasregistret i 16 år nu och inte fått en match men skulle såklart svara jaaaaaa om de frågade! Håll oss uppdaterade om hur det går!

        ❤️

      Vill bara säga att jag tycker alla som donerar (eller som överhuvudtaget är med i registret) är fantastiska. <3

      Åh vad avis jag blir. Vill så gärna vara med men kom på det för sent och anses nu för gammal (41) ?

    Krya på dig?

    Någon som kan tipsa om ett Instagram konto där en kan få lära sig mer om trädgård/växter? Inspo i all ära men för mig som har noll gröna fingrar skulle jag uppskatta om det fanns någon som delade med sig av tips etc.

      Just nu pågår trädgårdstider på SVT. Går att kolla avsnitten på nätet. Mycket informativt om man är intresserad av trädgård.

      Sara Bäckmo, Elin Lewenhaupt

    Arbetar med produktutveckling på skandinaviskt modeföretag. Ser många diskussioner här om just modeföretag och hur de arbetar. Företaget där jag jobbar är mer designdrivet (premium) än fast fashion men populärt hos vissa influencers – men har någon frågor eller funderingar? Shoot!

    Hjälp! Jag läser fjärde terminen på socionomprogrammet och har börjat få tankar om att hoppa av. Tvivlar på att jag kommer orka med och trivas med yrket. Är inne i en dålig period när det kommer till min psykiska hälsa, och just nu kan jag inte fokusera eller ens låtsas vara intresserad av studierna. Mår generellt inte jättebra av studentlivet. Ska man läsa klart? Nån som har avbrutit studierna och tagit upp dom senare i livet?

      Ja…känner två som tagit paus i sina studier till socionom. Men sen oroa dig inte. Utbildningen är bred och du kan jobba med annat sen om det inte känns rätt. Jag läste den men hamnade på en myndighet och trivdes där och blev kvar i 17 år. Har tagit en paus nu och utbildar jag mig till samtalsterapeut.

      Gå till en läkare och bli sjukskriven kanske?. Då får du behålla ditt CSN och har inga krav på prestation. Lånet omvandlas till ett bidrag om du är sjuk en längre tid. Så känner du att du inte klarar av dina studier. Ta en paus eller se till att bli sjukskriven.

        Ja. Samtidigt vill jag inte bli sjukskriven, då en del av det som får mig att må dåligt är ensamheten och brist på rutiner. Om jag hoppar av så tänkte jag gå tillbaka till mitt jobb som jag har tjänstledigt ifrån. Har ett möte inbokat med studievägledare. Min psykolog gav rådet att inte ta några stora beslut just nu, men det känns bara så tungt och omöjligt nu.

      Som någon annan skriver, man kan vara sjukskriven från studier, så fundera på om du har behov av det.
      Jag utbildade mig till socionom när jag var väldigt ung, förvirrad och led av en del psykisk ohälsa. Blev färdig, jobbade som det, blev givetvis utbränd. Har omskolat mig och trivs bättre med mitt nya yrke. Med det sagt! Så vill jag ändå säga att jag aldrig har ångrat min utbildning. 🙂 Jag lärde mig enormt mycket på den och har haft användning för den kunskapen på andra jobb och i livet i allmänhet. Ingen kan ta ifrån dig en examen. Jag har inte arbetat som socionom sedan hmm 2013 men om jag skulle vilja så skulle jag kunna dra i lite kontakter och få ett socionomjobb även idag. En examen tycker jag aldrig är onödig. Har du den långa praktiken framför dig? Det är i så fall ett riktigt bra tillfälle att prova på jobbet, var petig och bestämd med praktikplats! Tänk inte praktiskt utan tänk utifrån vad du verkligen är intresserad av . 🙂

        Tack för ditt svar. Ja, det är väl mycket det att det är en bred och användbar utbildning som motiverar. Det hade såklart varit skönt att ha en examen. Samtidigt är man rädd för utbrändhet. Känns nästan som nåt man får räkna med.
        Vad omskolade du dig till?
        Har den långa praktiken kvar, ja. Nyligen genomfört den första praktiken.

          Kan erkänna att på min tid blev jag riktigt förbannad när folk sa ”det är en bred utbildning och man kan jobba med allt möjligt!” för de enda jobben som fanns tillgängliga var 3-6 månaders vikariat som socialsekreterare. 🙁 Men vad jag förstått på mer nyexade personer så ser arbetsmarknaden mycket bättre ut idag och man måste inte börja på socialtjänsten och bli utbränd inom 2 år. 😉 Vill ärligt säga till dig att om du känner dig skör så akta dig för socialtjänsten (barnutredningar, vuxenutredningar, ekonomiskt bistånd). Arbetsbelastningen är hög där och personalomsättningen likaså… Akta dig även för BUP. BUP är bra om man orkar med några jävliga hundår då de kan bekosta en psykoterapeut-utbildning om du är duktig (om man vill det alltså), men är man skör – Nej, spring…!

          Kolla vad du kan rikta in dig på som är lite ”lugnare”. De jag känner som inte har börjat bli utbrända fort är LSS-handläggare, kuratorer på sjukhus, skolor och inom missbruksbehandling, samt de som jobbar lite mer åt personal/HR-hållet. Jag ville vara smart och valde praktik inom socialtjänsten, då jag var så rädd att stå utan jobb om jag inte fick viktiga kontakter, men i efterhand tänker jag det var idiotiskt. Det gjorde att jag fastnade inom soc-världen och inte kunde ta mig därifrån (låg mig även i fatet att jag var ung kvinna). Hade jag fått gå tillbaks i tiden så hade jag valt att göra praktik hos en kurator, t.ex. inom psykiatrin eller på sjukhuset.

    Mitt hår har totalt flippat. Tappar extremt mycket hår hela tiden och det blir flottigt direkt efter duschar. Har provat allt känns det som, vad ska man göra

    OT.
    Bianca Ingrosso måste ha gjort en bröstförstoring?? Så mycket större bröst om man jämför med för bara typ ett halvår sedan?

      Ja det har hon ?

        Har hon varit öppen med sin förstoring? Kanske har missat!

      Ja, det ser man, men hon ser också ut som om hon tagit bort nedre revben för att se smalare ut, fast hon är smal redan innan

        Genuin fråga: Görs detta verkligen? Känns som om folk pratat om det sedan Cher stod på scen för 50 år sedan men har aldrig hört att någon skulle ha gjort detta? När jag sökt runt på plastiksidor så ser jag bara de vanliga operationerna erbjudas, förutom några få som sticker ut då de även erbjuder intimkirurgi för både män och kvinnor. Men ta bort revben hittar jag ingenstans. Börjar tro det är någon slags urban legend?

          Ja, det görs, mer tysta om saken men det existerar.

      Hon har gjort sin andra bröstoperation nu dessutom, vet inte varför men hon gjorde ju sin första förra året och nu igen såg man henne med sån operation bh och ännu större bröst.

    Paows jakt på en passtid för hon ska resa till coachella för 200k. Förstår inte denna pass-hets, förstår ännu mindre att man på riktigt är beredd att KÖPA en tid…

      Blir så frustrerad… Pass är en värdehandling. Inget man ska slänga runt med hur som helst.

        Nej är väl inte första gången hennes är borta?

    Möts av så många fördomar om typ 1 diabetes som förälder till barn med diabetes 1. Har ni några? Vill ni dela med er så kan vi som lever med diabetes 1 (som själv har det eller är anhörig) besvara/bemöta dom? ??

      ja, hur utbrända ni kommer att bli om ni inte lär ungen sin sjukdom. Diabetes är mycket egenvård. Är diabetiker 1 själv!

    Krya på dig! ??

    Krya på dig Camilla!

    Krya på dej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.