Q/A om design och mode

Jag ligger fortfarande däckad och orkar bara vara på telefonen korta stunder.
Godkände den här kommentaren nyss och hoppas att erbjudandet finns kvar. Annars kan jag göra något med era frågor i ett senare inlägg.

265 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT Johanna Bladh är på smällen

      Oj vad hon kommer få kommentarer (not) om sin förändrade kropp nu. Som hon kan göra inlägg och inlägg och inlägg om….. Här ska det mjölkas.

        Usch vad missunnsama ni låter ?

          Det är väl ingen som är missunnsam gällande att hon ska få barn. Faktum konstateras bara att OJ vad hon kommer mjölka pengar och likes på sin MAMMAKROPP.

            Det är just användandet av ordet ”mjölka” som om det vore en dålig grej att hon kommer kunna posta om hennes mammakropp som låter missunnsamt.

            Självklart ska hon posta om sin nya kropp. Det är ju hennes nisch med bodypositivism. Vore bara konstigt om hon skulle låta bli..

              Hinten är väl att det kommer bygga på lögner.

          Nejdå. Är ofantligt trött på hennes mjölkande om sin normsmala som inte en jävel bryr sig i bara.

            Normsmala kropp*

            Är väl väldigt enkelt att bara låta bli att gå in på hennes insta om du är såååå less.

            Du verkar ju bry dig. Vi normalsmala kan väl också ha komplex. Identifierar mig mer med Johanna än tex Linda-Marie

              Ingen som har påstått att normsmala inte kan ha komplex men blir rätt patetiskt att trycka fram några valkar som sedan försvinner när man ställer sig upp.

                Fast som ung hatade jag att sätta mig ner i tex bikini just pga detta så jo det behövs visst!

                Nej, det är inte patetiskt! Herregud vad jag är trött på det här sparkandet åt alla håll! Det är inte patetiskt att visa att en mage får valkar när man sitter, oavsett hur den ser ut när man står.

                  Fast det är skillnad på att sätta sig ner och få valkar jämfört med att tvinga fram valkar.

        ”Tänk vad kvinnokroppen är FAnTAsTISk!!!!! *infoga bild på magen som gravid och 10 dagar efter förlossningen* ?

      Alltså den videon när hon outar sin graviditet: hahahahahahaha måste vara nåt av det töntigaste jag sett.

        Var tvungen att titta. Herregud alltså! ?‍??

        Hennes reaktion på att äntligen bli gravid är ju fullt normal. Men det där tvånget att göra ”content” av det gör alla sådana här videos väldigt fåniga…

        Typ lika töntigt som när alla outar sin graviditet. ”Fido (hunden) blir storebror i september”. ”Mamma och pappa kunde inte följa restriktionerna hihi”. Kan inte ta någon på allvar som gör ett hjärta på sin mage, ännu värre när mannen gör hjärtat. Eller en ultraljudsbild med ett par små skor.

        Eeh kissade hon på en sticka i v 18 för att böla med den på video och sedan visa upp magen? Hade det inte räckt med magen? Eller tänkte hon folk inte skulle fatta varför hon klappade magen och grinade…?

          Men det var ju inte live? Stickan visade 2 (eller var det 3?) veckor, så hon filmade uppenbarligen när hon fått positivt test tidigt i graviditeten, men visade filmen nu.

    Fundering:
    Hur kan S Lindahl egentligen vara en så okritiserad influenser?? Reste halva Sverige för att.. fixa håret..? Under pandemin. Folk brukar vara så snabba på att kritisera och granska fillers, men inte på henne (!) trots att hon uppenbart ser helt annorlunda ut nu jämfört med förut ??

    Dock tror jag ingen annan skulle kunna göra så likadana vloggar som hon gör hela tiden, utan att det blir tråkigt ? Hennes personlighet gör verkligen allt!

      100 spänn på att du som kommenterar är S Lindahl.

    Spännande inlägg!

    Hur går designprocessen till?
    Vad har designers för utbildning? Vilken nivå? Olika? Hur många jobbar på samma plagg osv? Är det fritt att presentera olika designs? Hur stor frihet? ”Beställs” vissa typer av plagg som då ritas upp? Hur stora estetiska friheter?

    Trivs du? Hur är arbetsmiljön? Stress och press eller trevligt? Vad för förväntningar finns på de olika rollerna? Vilka roller finns ens? Haha.

    Vad för människokategorier jobbar du i huvudsak med? Unga tjejer? Medelålders män? Vad har de anställda för utbildningar? Finns det outbildade? Vilka alla kategorier kommer du på jobbar där? Hur många jobbar där du jobbar? Skulle du säga att det råder en tydlig hierarki på arbetsplatsen?

    På vilka sätt tar ni hänsyn till etiska frågor? Vilken vikt tillmäts det? Vad är tyngst vägande och vad mindre tungt? Hur stora uppoffringar i vinster och annat är företaget villigt att göra för sådana syften?

    Tack för att du låter oss ställa frågor!?

      Kul med många frågor! Ska försöka svara alla.

      Det kan ju se olika ut mellan olika företag, men på de jag har arbetat på ser det ut ungefär som följande. Designteamen är generellt välutbildade, kan ofta vara internationell bakgrund både på utbildning och etnicitet. Många gör praktiker först och jobbar sig sedan uppåt – likadant för produktsidan. Vissa har mer kommersiell erfarenhet och vissa mer premium/luxury. Oftast jobbar man utifrån koncept, subrands eller produktkategorier så det är uppdelat både på design och produktion och mönster (mindre team inom teamen). Inspirationen ser olika ut beroende på men oftast sätts ett tema eller riktning av designchef som designteamet sedan tolkar och skissar upp plagg. Inspirationen kan vara vad som helst – en textur, ett vintageprov, en känsla, en färgskala, en person, en resa, you name it. Sedan har man alltid vissa kommersiella behov och bestsellers etc man försöker säkra upp för. Vanligtvis tar man hem prototyper, 1-2 stycken, sedan en säljkollektion (om företaget säljer wholesale) och sedan ett produktionsprov. Man arbetar vanligtvis med 4 kollektioner om året parallellt, varje kollektion under flera månader och ca 1 år framåt i tiden.

      Jag trivs bra! Skiljer sig såklart mycket på var man är, hur teamen ser ut, hur cheferna är, var i karriären man befinner sig. Ibland handlar det om tur, som på varje arbetsplats. När det gäller könsfördelning har jag olika erfarenheter, vissa företag 50/50 och vissa mer kvinnor. Skiljer sig ofta lite mellan avdelningar. Och avdelningar brukar det finns många – produkt, design, logistik, sälj, marknad, pr, kundservice etc. Ibland är det många per avdelning, ibland få helt beroende på storleken av företag.

      Kan vara stressigt och utmanande men jättehärligt när det inte är så. Problemlösning är en del av jobbet men är man på ett företag som vet vad de vill är det enklare. Det finns en ansvarshierarki och fördelning men jag skulle säga att alla företag jag varit på har en ganska bra balans där man kan prata med chefer, uttrycka åsikter och påverka till en viss del men beror också på vilken position man själv har osv. Finns ofta tydliga titlar och naturliga ’nästa steg’ vid befordringar och liknande.

      Där jag har jobbat har hållbarhet varit stor fokus och i princip del av allting vi gör. Från idé, material, produktion, leveranser och liknande. Detta kan man skriva en essä om men det läggs stor vikt vid detta och finns tydliga strategier och riktlinjer både baserade på interna mål och industristandarder. Man möter givetvis motgångar men man får försöka lägga störst fokus och energi på det som genererar mest effekt. Man är ofta med i branschorganisationer, arbetar mycket med certifieringar, har avtal med leverantörer och tredjepartsföretag som försöker säkerställa att hela kedjan fungerar så bra det går. Priser är givetvis viktigt också men jag upplever att man ofta är villig att betala mer för hållbara(re) alternativ, oftast är ju även slutkunden det för den typen av företag jag har erfarenhet av.

      Hoppas det gav dig lite svar! ?

        Jättetack att du tog dig tiden att svara! Så intressant läsning! Roligt att läsa att du trivs, känns som att det är en väldigt givande bransch i det stora hela.

        Alltid haft en liten dröm om att själv arbeta inom sådant men har aldrig kollat upp det närmare och är utbildad inom något helt annat (jurist). Finns det många som sadlat om från andra yrken eller är det mest folk som satsat åt det hållet ”hela livet” som får tjänster inom design? ?

      Är svar möjligtvis i modd? Roliga frågor! ?

    Ja jag har en fråga. Blir inte influencers trötta i armen av att peka när dom jobbar fram sina kollektioner?

      hahaha!!

      Den typen av brands jag jobbat arbetar inte med influencerkollektioner, det gör fast fashion-företag. Designar gör designteamen. Men man samarbetar med vissa influensers som kan representera varumärket genom PR, gifting, betalda inlägg osv.

      Tack för dagens skratt!!!

    Om du fick ha med dig endast 3 saker (inte människor, djur, mat/godis) till ett skyddsrum, vad skulle det vara?

    Jag börjar:
    -Tandborste
    -Noise cancelling hörlurar
    -Sovsäck

      – Öronproppar
      – tofflor
      – filt/sovsäck

      ?

      -Vevladdare till telefonen (då det antagligen är brist på eluttag)
      – Sovsäck
      -Hörlurar

        Haha men du sa inte telefonen. Ha så kul med vevladdaren du ?

          Kan nån förklara den här kommentaren för jag fattar fan ingenting…

            Lisa skriver att hon ska ta med sig vevladdare, sovsäck och hörlurar som sina 3 saker. Blabla påpekar att Lisa inte valde telefon som en av sina tre saker varav vevladdare då blir ganska onödig (förutsatt att man inte stenkallt räknar med att någon annan tar med sig mobil och då kan rycka in som en räddare i nöden med sin vevladdare?)

              Gud tack snälla du för förklaringen! Jag fick verkligen inte ihop det! Nu är jag med!

              Haha fan? Tänkte inte på det

          Hoppas det är täckning där då?

      – sovsäck och kudde
      – en dagbok, eller ett stort ritblock, samt massa pennor
      – ett sällskapsspel kanske? Känns som man behöver något att distrahera sig med

        En kortlek, eller en stor korsordsbok kanske… svårt att bestämma mig

          Ska du på semester i skyddsrummet eller??

            Nej ? som jag skrev så kan man väl distrahera sig med något. Allt blir ju bara värre om man ska stirra in i väggen. Då får man väl göra något som gör att man kommer på andra tankar.

        Det var TRE saker !

      – Något att äta
      – Något att dricka
      – Sovsäck

        OMG – läs instruktionen för bövelen?

      Vilka är dom bästa noise cancelling hörlurarna som inte är AirPods PRO?

        Jag har använt flertalet Jabra-hörlurar. Både in-ear och on-ear, som jag har vart väldigt nöjda med.

        Följande modeller har jag ägt;
        Jabra Evolve 75
        Jabra Elite 85H
        Jabra Elite 65T
        Jabra Elite 75T
        Jabra Elite 85T

        Jag tycker samtliga har haft åtminstone helt ok noice cancelling. Men de nyare modellerna är ju såklart lite vassare.

          Hur länge håller hörlurarna? Med tankte på hur många du verkar ha ägt

            De har lång livslängd. Samtliga är fortfarande i bruk av antingen vänner eller familj. De enda som gått sönder är Jabra Elite 75T.

        BOSE!

        Har haft Mina Bose i snart fem år

        Tycker Nura är svinbra! Kostar lite men tycker du att bra ljud är värt en slant så rekommenderar jag dom starkt!!

        Ingen snack om saken. Sony WH-1000X är de absolut bästa. Tror M4 är senaste modellen men M2-M3 är minst lika bra enligt mig. Sony har även vunnit något teknik-pris för att ha bästa noise cancel, dock är de svindyra så det får man ha i åtanke ?

        Sony WH-1000XM4!!! Vet inte riktigt vad som skulle kunna konkurrera med dom just nu. Bästa bästa bästa! Är oootroligt nöjd och då är jag picky som få när det gäller hörlurar. Dom är verkligen ”tha shit” ?

          Jaaaa. Sony’s WH1000XM4 är det bästa man hittar.

      Mhumm, så hörlurar, men inget som faktiskt spelar upp något?
      Varför du inte ta med dig hörselproppar?

      Jag skulle ta med mig:
      vevradio
      sovsäck
      toalettpapper

        För att jag har så små öron att öronproppar aldrig fungerar på mig. Hörlurar blir också mer som skygglappar ??

          Hörselkåpor

          Skygglappar sitter vid ögonen…..

      Vatten
      Mat
      Min familj

        Läste inte ?
        Börjar om:
        Sovsäck
        Pengar
        Pass

    Hur mycket tjänar ni egentligen på att samarbeta med influensers? Vad ger det för ökning och avkastning?

    Unpopular opinion:

    Det låter skittramsigt när folk, oftast tjejer, byter ut ”man” mot ”en”. Exempelvis i meningen ”när man tänker att bollen är rund” till ”när en tänker att bollen är rund”.

    Tankarna förs till 20-någonting, veganism, tygpåse med texten ”the future is female” och en strävan efter att för andra framstå som extremt medveten. Tack för mig.

      haha, håller helt med dig!

      Det är en vanesak precis som allt annat ??‍♀️

      Det är både fult och fel.

        Nej, ”en” har använts i svenskan länge. Det är med andra ord inte nytt. Motsvarande ord finns i flera andra språk (inte heller nytt). Orka bry sig. Du är säkert en sån som skiter i viktiga frågor och stör dig på något helt irrelevant.

          Det kändes som en logisk slutsats att dra.

          Om man ska hänga upp sig på ordens ursprung – något som jag som språkvetare vill avråda från – är även en i farozonen eftersom det snarast kommer från en gammal maskulinform av räkneordet.

          Du är säkert en sån som tror att du vet saker som du inte har en aning om.

            Jag vet en massa som jag inte har en aning om

      Inför**** andra ska det givetvis stå. Ändrade meningen fram och tillbaka och glömde ändra för till inför.

      Tack för att ingen påpekat det, haha.

      Håller med att det låter lite märkligt, speciellt i början, då tyckte jag bara det var löjligt. Nu förstår jag vad dem menar och vad dem vill uppnå. Läs boken ”Bortglömda kvinnor” så kommer du kanske störa dig mindre på det!

        Dem dem dem…. gaaaah

      Hörde på radion för längesen att de klagade på samma sak och sa att det är en ny feministisk grej, de var stockholmare. Så kan det väl också vara men att säga ”en” är för mig enbart dialektalt. Gamla som unga säger det där jag kommer ifrån.

        Det har jag aldrig hört! Vart är du ifrån? ?

          Jag är inte personen du frågade men det används dialektalt hos mig också, kommer från landsbygden i norra Örebro län (Bergslagen)

        Det är inte ett nytt sätt att uttrycka sig på. Läs en kurs i lingvistik. Det känns som du behöver det.

          Va? Jag? Nej jag har inget intresse i det svenska språkets uppbyggnad. Jag har andra intressen jag hellre tar kurser i. Undrade bara vart i landet man använder ”en” istället för ”man”.

            Det svaret var inte ens till dig…

        Samma här. Mina äldre släktingar säger alltid ”en” i stället för man. Södra Värmland.

          Ja, att säga ”en” istället för ”man” är sedan gammalt. Språklösheten breder ut sig.

            Språklösheten? För att man inte är bekant med värmländska dialekter? ?

            Hur som helst, ordet man har jag av en juridikprofessor fått beskrivet att det kommer från ordet människa, man på engelska, och att det således inte har någon koppling till ordet man (som i person med manligt kön) och alltså är könsneutralt.

            Säger inte att han inte kan ha haft fel, har inte dubbelkollat det, men så har jag fått det berättat för mig (i samband med att jag skrev mitt examensarbete).

      Så hemskt att vara medveten. Fruktansvärt. Kan inte tänka mig något värre. Vi har ett parti i riksdagen vars medlemmar heilade på möten för bara ett tjugotal år sedan. Men vad är det jämfört med det fruktansvärda i att vara medveten? Mvh någon som inte är en grottmänniska utan är stolt över att utvecklas som person

        Nej det är absolut inte hemskt att vara medveten. Men det låter fortfarande tramsigt. Ofta är dessutom både ”man” och ”en” helt onödigt eftersom de kan bytas ut mot en bestämd person, till exempel ”jag”.

        Jag tänker också att gemene man knappast förknippar ordet man med män, utan snarare ser det som en generaliserande form av någon som gör något.

        Jag sympatiserar alltså inte med högerextremister bara för att jag anser att användandet av ”en” är tramsigt, bara så vi har klargjort det.

        Man är ju inte ”medveten” för att man byter ut man mot en. Och verkligen inte ”omedveten” för att man inte gör det. Att byta ut man mot en kan göra en mening svår att förstå i text, och det fyller verkligen inget syfte. Orden man och man används helt olika, det är enkelt att utifrån sammanhang förstå vad som menas. Däremot orden en och en kan riskera att sammanblandas. (”För att åka tåg till Stockholm måste en ha biljett” kan tex vara svår att förstå)
        När jag var liten minns jag att pappa hade en bok som hette ”En måste överleva”, och jag undrade vilken av en-betydelserna som avsågs. Jag hade inte så stor koll på vad som var rikssvenska och vad som var dialekt. Men jag antar att den frågan var helt rimlig, och i framtiden kommer man ju aldrig kunna veta det då…

      Ja, och det var säker skitjobbigt för dig när folk började säga svart istället för n***r men vet du, språk utvecklas för vi inser att vissa ord och uttryck inte hör hemma i ett jämställt samhälle.

        Haha du tycker inte att du drar lite väl extrema slutsatser nu eller?

          Poängen är att varje gång det sker en förändring i samhället så klagar vissa (majoriteten) men historien visar att de som drev igenom förändring (oftast) hade helt rätt. Folk klagade på att kvinnor gick i byxor en gång i tiden….

            Håller helt med! Och tänkte alltså mer på ”vegan och feminist” delen av kommentaren, än just en vs man delen.

            Njuter den dag då alla stagnerade får uppleva att en vegan feminist är normen. Precis sådär som gubbar ännu på 1800-talet höhöhöhö skrattat åt att kvinnor har åsikter, medans vissa som legat steget före sin tid kämpat för lika rösträtt osv.

              Hoppas jag är död då

            Tro mig, jag är all for förändringar i samhället och jag har entusiastiskt anammat ordet ”hen” eftersom det fyller en funktion i språket. Jag är feminist i alla tänkbara frågor.

            Jag tror fortfarande inte att ordet en istället för man kommer vara en lika framgångsrik gärning för jämställdhet så som byxor, införandet av dagis/förskola, kvinnor på arbetsmarknaden, kvinnors rätt till högre utbildning, reformer av sexualbrottslagstiftningen, preventivmedel etc. Men jag kan absolut ha fel och det återstår att se helt enkelt.

      Mitt ex hatade feminister och var ganska rasistisk av sig. Han och hela hans familj sa ”en” istället för ”man”. Bodde i Västra götaland. Så behöver inte vara ett ställningstagande.

        En är dialektalt och används av infödingar här.

        Själv är jag ganska dialektlös, men tycker det är supertöntigt att det är ett ställningstagande (när det inte handlar om dialekten, västgötska är förjäkla fult dock) och jag kommer aldrig gå över till att säga en istället för man. OJ vad farligt liksom, att man säger man.

        Vad säger man om människor? Kvinniskor? Henniskor?

      Det här är inte en unpopular opinion, finns massor av människor som tycker som du/inte bryr sig.

        Ignorans.

      Ja, det blir klumpigt rent språkligt, inte minst eftersom ”man” kan syfta på personer i plural och ibland stora grupper. Det är ju inte heller alltid som personen inkluderar sig själv i det den syftar på, och använder man ”en” blir det bara konstigt om man inte inräknar sig själv.

      I den här språkkrönikan i SvD, om just ”en” istället för ”man”, poängteras det också att ”man” inte är så könsbundet som det kan verka, då ”den ursprungliga betydelsen av man är både ’man’ och ’människa’, en dubbeltydighet som visserligen är asymmetrisk, men urgammal och återkommande i många europeiska språk”:
      https://www.svd.se/a/c1605f7a-757f-34e8-9de4-aa07572ea5ea/en-ingen-sjalvklar-ersattare-for-man

      det där är det värsta som finns. RYSER I MIN KROPP NÄR DET BLIR EN!!!!!!!!!!!!! VISSA SKRIVER QVINNS ISTÄLLET FÖR MENS HAHAHAHAHHAHAHA

    Fick en sån plötslig tanke som jag nästan helt glömt – vad hände med Therese Lindgren och hennes TV-serie ”dumpad”? Har den sänts?

      Tror den blivit försenad

    Vilket kul inlägg!

    Hur går det till när ni bestämmer vilken trend/designinriktning ni ska gå efter? Upplever att fast fashion märken ofta kör på samma/senaste trenderna men gissar att det finns mer utrymme i ett premiummärke? Vart får ni inspiration ifrån?

    Man har ju hört mycket om att fast fashion tillverkar mycket mer kläder än de säljer, och att de ofta eldar upp det som inte säljs. Hur fungerar det för ett premiummärke? Har ni lägre lager/återanvänder ni tyg från gamla kollektioner eller bränner ni också ”gamla” kläder?

    Var tillverkas era kläder?

      Hej!

      Se lite längre upp där jag beskrivit lite om designprocesser. Men det finns absolut mer utrymme för kreativitet. Inspirationen kommer oftast inte från trender (även om alla påverkas av kommersiella behov på något plan) utan snarare andra idéer. Utöver det jag beskrev längre upp så arbetar man också mycket utifrån plagg man har och arbetar om och hittar nya uttryck.

      Där jag har jobbat har man dels sålt via wholesale och genom egna kanaler. Wholesale får ju precis de kvantiteter de beställer (så länge allt godkänns och funkar i produktionen, man brukar räkna med några % mer eller mindre). Egna kanaler kan man också styra över ganska väl och man lägger ordrar efter noga beräkningar och analyser. Det som inte säljs reas ut, det som inte reas ut åker ofta till outlets, det som inte säljs alls brukar skänkas men det handlar om väldigt små delar jämfört med vad man producerar. Så på det sättet skulle jag inte säga att det är mycket svinn. Däremot kan man behöva köpa t.ex mer tyg än vad man gör åt med. Då försöker man hålla på lager, använda i en annan kollektion eller för prototyper och liknande, skriva av. Det går även att sälja vidare material ibland. Vi kikar varje säsong på vad vi har kvar hos leverantörer och försöker hitta sätt att använda upp det absolut mesta.

      Produktionen ser olika ut. Det kan vara Portugal, Italien, Turkiet, Rumänien, Litauen, Kina, Indien. Vissa marknader är specialister så det beror på vilka typer av produkter man tillverkar men många företag vill flytta mer produktion till Europa pga hållbarhetsskäl.

      Kan tipsa om att många företag inom detta segmentet har infoflikar på deras hemsida på varje artikel där man kan se till exempel fabrik och land. Många företag har också ganska bra info om hur de arbetar med hållbarhet generellt där man kan läsa mer om var och hur de arbetar ?

      Bara en reflektion över det här med tillverkningsland. Jag hade faktiskt noll koll på mina kläder jag har på mig nu men det visade sig att Ralph Lauren är tillverkad i Kina, Diesel i Tunisien och Gucci i Italien. Ska man behöva köpa designerkläder för att de ska vara tillverkade i Europa månntro? RL och Diesel är ju ändå inte helt billiga men ändå är de tillverkade i Kina/Tunisien. Undviker HM/Zara och andra budgetmärken just för att deras fabriker är som de är men kanske ingen skillnad etiskt sett mot RL/Diesel.

    Vilka kommentarer/diskussioner från bloggbevaknings historia har fastnat hos er?
    Hos mig är det
    1. Hon som åkte och hälsade på en kille i typ USA sen blev han psyko och hade diplomatisk immunitet
    2. Om man ska tvåla in fötterna i duschen eller inte 3. Är det white trash att behålla klistermärkena på iittala glas?

    Fyll på med mer!

      Att det skulle vara white trash att gå utan vantar/handskar när det är kallt och att leka på gatan som barn ?

        HAHHAHA det är det roligaste att man är WT när man inte har vantar, så jävla ologiskt

        Jag tänker på det där typ varje dag om vintern sen handsk-tråden skrevs.
        Har börjat hålla med om att det ser lite märkligt ut att gå ute i kylan fullt påklädd men utan handskar. Mannen får göra det ibland också.?

          Mannen får HÖRA det ska det stå.

            Haha det blev ännu roligare med göra istället för höra ?

      Hen som dödade sitt barn

        VA? Som i abort (som vissa anser är att döda…) eller? Berätta mer?! Låter helt brutalt?

        Ja fy fan, personen skrev väl om det för inte sååå längesen ?

          Va? Vad skrevs? Var det en olycka…?

      Omöjligt att veta om vissa historier här är på riktigt eller inte. Men annars tjejen som lämnade sitt nyfödda barn i typ skogen.

        Fy fan vad vidrigt. Där borde polis kopplas in och sök på ip-adress.

          Det är ingen idé att du eldar upp dig, ärendet lades ner av polisen efter obduktionen. Det var dessutom länge sedan.

      En tjej som blev dumpad av sin kille och mådde fruktansvärt, uppdaterade i flera veckor hur det gick och hur hon mådde. Har för mig att hon på något sätt bodde sen så hon hade insyn i hans nya lägenhet med sin nya tjej eller nåt. Tänkte verkligen mycket på henne då.

        Ja det var så hemskt. Hoppas hon mår bra nu!

        Henne minns jag med! Hoppas hon mår bra nu och gått vidare 🙂

      Jag minns en tjej som hade en helt wacko granne som typ stalkade henne? Grannen försökte bli bästis med tjejen i fråga. Det lät obehagligare än vad jag kan beskriva. Har tänkt på henne ibland och undrat hur det har gått.

        Oh det kan vara jag, vet att jag skrev en kommentar om det på ös en gång. Gav mig olämpliga komplimanger och letade upp mig på Facebook, ville gå ut och äta med mig, drog olämpliga sexskämt innehållande han och mig…

        Grannen är kvar, jag är kvar. Varje gång vi möts frågar han hur läget är, jag svarar ”bra” och frågar inget tillbaka.

        Så om det är det du tänker på så har det gått bra ändå. Annars hoppas jag att det gått bra för den andra med en lika sjuk granne?

          Fyfan vilket äckel! Hoppas han slutat med sexskämten. ?
          De jag tänkte på handlade om två tjejer, men det lät ju onekligen väldigt likt!

            Det har han då jag inte pratar med honom längre, men det var äckligt när han höll på. Det var liksom bland det första han sa till mig, första gången jag träffade honom var en sommardag och jag hade långklänning på mig. Han satt på gården och väntade på sin nya säng.
            Han började med att säga ”du ska inte ha en kort klänning istället..?”
            Och lite senare ”du har väl dubbelsäng? För jag kommer över till dig ikväll om min säng inte kommer”

            En annan gång, då han vet att jag spelar tennis: ”när ska du lära mig spela tennis då? Du kan väl ha en sån där kort kjol då”
            Jag har aldrig tänkt lära honom spela tennis.

            Och det sjukaste av allt ändå, ett kort tag efter att han berättat att han har aldrig några kläder på sig hemma:
            Jag kom hem från jobbet en sommardag och hörde uppifrån när jag kom gående ”hej xx”. Tittade ju upp såklart och där stod han. Naken.
            Eller, jag är rätt säker på att han var det iaf, staket på balkongen är heltäckt på sina ställen, men det var ett för sjukt sammanträffande annars, att hälsa, avklädd, så kort efter att han berättat att han är naken hemma.?

      Julgransgate ?

        Hahaha jaaa just det!

        Klassiker ??

      Sköljmedel – WT eller inte?

      Typ alla WT-diskussioner.

      Hon som var kär i sina barns kvinnliga förskolelärare.

      Vattenkannan i badrummet är en klassiker.

        Har tänkt orimligt mycket på den på sistone? Någon tanke om att anledningen till att den svenska/nordiska kulturen tycker bara papper är fine kanske är historisk, vem ville skölja med vatten när man satt på ett utedass i minusgrader liksom…

      Ingen historia per den definition du skrev, men vill ändå dela med mig av den. Tycker det är sjukt. ?

      Så… Varit aktiv här i många år och vid något tillfälle märkte jag att en person konstant svarade på mina kommentarer, vi kan kalla henne Frida. Hon verkade väldigt omtänksam och brydd.

      En dag när jag mådde dåligt och hintade om det i ett Öppet Spår, med mitt vanliga alias, föreslog Frida att vi kunde skriva med varandra över sms eller mejl.

      Sagt och gjorde. Vi får hjälp av Camilla med att få varandras uppgifter. Allting börjar ändå OK, märker dock att hon skriver extremt långa texter konstant under den första timmen. När jag frågar hur gammal hon är, då jag själv var relativt ung vid det här tillfället, då vill personen först inte svara utan hänvisar till att ”personens mentala ålder är ungefär xx”, det var som min ålder. Fattade ingenting men hon fortsätter skriva. Hon skriver om alla möjliga problem och börjar nästan kräva att jag ska göra samma. Hon ringer min telefon och vill gärna att vi ska prata. Samtidigt erkänner hon att hon egentligen är ca 35 år äldre än mig. Jag blir livrädd av hur mycket personen kontaktar mig och att denna personen nu vet så mycket om mig, jag ber personen om att ta ett steg tillbaka. Då tryckte jag tydligen på fel knapp. Får 10 olika romaner om att jag är den bästa vännen hon någonsin haft, att jag vet för mycket om henne nu, att hon kan mitt fulla namn och att hon sitter och tittar på mina bilder på sociala medier.

      Denna personen skickar sedan bilder från en av mina sociala medier där jag figurerar med familj (alla personerna är taggade). Det fortsätter och fortsätter. Till slut ber jag Camilla om hjälp och berättar att jag är livrädd. Får då reda på att detta är en ensamvarg som suttit hemma i flera år och kommenterar under bloggen med olika namn etc., men att personen nog inte har onda intentioner.

      Personen slutar inte utan det här fortsätter. Jag blockar personens nummer och lägger personen i spaminkorg på mailen, men ser att jag fortsatt får meddelanden från andra adresser. Till slut byter jag mail helt ??‍♀️? Loggade in 1 år senare och såg 30 olästa meddelanden. Verkade till slut som att personen fattade att jag inte kommer svara.

      Sedan ovan händelse dess har jag varit EXTREMT noggrann med vem som får mina uppgifter online. ?

      Ingen historia per den definition du skrev, men vill ändå dela med mig av den. Tycker det är sjukt. ?

      Så… Varit aktiv här i många år och vid något tillfälle märkte jag att en person konstant svarade på mina kommentarer, vi kan kalla henne Frida. Hon verkade väldigt omtänksam och brydd.

      En dag när jag mådde dåligt och hintade om det i ett Öppet Spår, med mitt vanliga alias, föreslog Frida att vi kunde skriva med varandra över sms eller mejl.

      Sagt och gjorde. Vi får hjälp av Cam.i med att få varandras uppgifter. Allting börjar ändå OK, märker dock att hon skriver extremt långa texter konstant under den första timmen. När jag frågar hur gammal hon är, då jag själv var relativt ung vid det här tillfället, då vill personen först inte svara utan hänvisar till att ”personens mentala ålder är ungefär xx”, det var som min ålder. Fattade ingenting men hon fortsätter skriva. Hon skriver om alla möjliga problem och börjar nästan kräva att jag ska göra samma. Hon ringer min telefon och vill gärna att vi ska prata. Samtidigt erkänner hon att hon egentligen är ca 35 år äldre än mig. Jag blir livrädd av hur mycket personen kontaktar mig och att denna personen nu vet så mycket om mig, jag ber personen om att ta ett steg tillbaka. Då tryckte jag tydligen på fel knapp. Får 10 olika romaner om att jag är den bästa vännen hon någonsin haft, att jag vet för mycket om henne nu, att hon kan mitt fulla namn och att hon sitter och tittar på mina bilder på sociala medier.

      Denna personen skickar sedan bilder från en av mina sociala medier där jag figurerar med familj (alla personerna är taggade). Det fortsätter och fortsätter. Till slut ber jag Cam.i om hjälp och berättar att jag är livrädd. Får då reda på att detta är en ensamvarg som suttit hemma i flera år och kommenterar under bloggen med olika namn etc., men att personen nog inte har onda intentioner.

      Personen slutar inte utan det här fortsätter. Jag blockar personens nummer och lägger personen i spaminkorg på mailen, men ser att jag fortsatt får meddelanden från andra adresser. Till slut byter jag mail helt ??‍♀️? Loggade in 1 år senare och såg 30 olästa meddelanden. Verkade till slut som att personen fattade att jag inte kommer svara.

      Sedan ovan händelse dess har jag varit EXTREMT noggrann med vem som får mina uppgifter online. ?

      Skrev en aslång kommentar nyss, den hamnade dock i modd.

      Men kort sagt – Fick en sjuk stalker (äldre kvinna) efter mig, som jag hade fått kontakt med här via denna bloggen. ? Fick byta nummer på min jobbtelefon och privat mejladress.

        Vaaaaa? ? Jag vill verkligen höra den här historien!

          Min kommentar är fortfarande i modd!!! Camilla kan du godkänna den? ?

          Ser om jag kan skriva mer utan att det moddas:
          – Personen påstod sig först att vara på min ålder. Var 25 när detta inträffade. Visade sig sen att hon faktiskt var (åtminstone) 35 år äldre än mig.
          – Spammade mig totalt. Ringde mig och min sambo x antal gångar tills vi blockade henne och slutligen bytte jag nummer. Sökte upp mina privata sociala medier och skickade foton från en bild som låg öppet där hela min familj var taggat ? Skrev hur hon beskådade min skönhet.
          – Skrev extrema romaner på mejl och Messenger. Fick byta mejladress. När jag loggade in på min gamla mejl 4 mån senare hade jag över 30 olästa desperata mails.

          Låter så sjukt, men det är (tyvärr) sant detta!

            Tjoho, ovan kommentar släpptes igenom så försöker lite till:

            – Hon hade kommenterat nästan alla mina inlägg innan dess härinne (har inte samma alias längre då hon hade känt igen mig trots att det är flera år sen ?) och verkade då väldigt schysst och snäll.
            – När jag mådde dåligt och skrev något litet på Öppet Spår en dag, då ville hon gärna i kontakt med mig så med hjälp av Cami (som förmedlare haha) lyckades det oss att byta kontaktuppgifter.
            – Hon skrev extremt många sms och mails med alla sina problem och förväntade jag skulle göra samma, så jag fick be henne ta ett steg tillbaka, att det var för mycket (kände ej personen och hade redan fått 20 meddelanden på EN KVÄLL), då bröt allt loss och hen gick loco på mig. Stalkningen som kort beskrivit ovan började då.
            – Personen visade sig sen vara en ensamvarg som varit sjukskriven/arbetslös (?) i många, många år och som var desperat efter att ty sig till någon.

              Så sjukt! Ett bra exempel på varför man ska vara försiktig med folk man precis ”träffat” på nätet.

                Men ååh. Sparade ”bästa” biten till slut men den delen hamnade såklart i modd nu! Personen sa att vi hade blivit för nära nu och att jag visste för mycket och yada yada – skiftade från arg till ångerfull till ledsen till arg osv.

                MEN, håller helt med dig! Jag har bytt alias härinne och kommer aldrig att lämna ut mina uppgifter igen. Någonsin! Var försiktiga!

              Men guuud du skämtar?? ?
              Shit vad obehagligt! Du borde faktiskt polisanmäla för trakasserier om du inte redan har gjort det

            Undrar om det var Trh ?

              Är det en äldre kvinna? Tror inte det var trh, men man vet aldrig ? De skrev dock inte på samma sätt. Denna personen skrev som sagt romaner och talade väldigt mycket i kodspråk när man ställde frågor om exempelvis ålder och vart hon bodde i landet.

                Ja, det är en äldre kvinna. Och det låter som hennes sätt att skriva det du beskriver ?

              Oj, har inte ens märkt att trh är borta, Vart kan hen ha tagit vägen?

                Blev väl blockerad av Cam?

                  Varför? Var inte hon en snäll kvinna bara som var glad? Eller missade jag ett års kommentarer haha

                    Glad???

                    Du har missat flera års kommentarer ser jag.

                Hon använder inte längre sitt alias när hon skriver här.

                  Har den personen någon ”parhäst” på något forum de är elaka i?

                  Någon skrev rätt obehagligt till mig för ett tag sedan och anklagade mig för att vara någon hemsk person som beskrevs så. ?

            Fortsätter, då även ovan släpptes igenom ?

            – Sa att jag inte kunde ignorera eller lämna henne nu eftersom jag nu ”visste för mycket om henne”. Tonen var först väldigt aggressiv dvs. jag var en svikare, falsk, fördomsfull – och sedan blev det mer att hon gråter av ånger och längtan efter mig och ”vår fantastiska vänskap”. Fick som sagt massor, MASSOR meddelanden per mejl och sms där alla dessa känslor avspeglades.

            – Bilder från mina sociala medier skickades till mig med kommentarer som: Se på dig, du ser så oskyldig och glad ut. Om bara du tittade på mig på samma sätt.

            – Förväntade inbjudan till mitt lilla sommarbröllop som var planerat till året efter.

            – Fick involvera blogginnehavaren (Cami) och fråga vad tusan det var för fel med denna personen. Cam hade tyvärr också upplevt (en bråkdel av) denna speciella varelsen, men försäkrade mig om att personen inte verkade ha onda intentioner, vilket kändes skönt men var fortfarande vettskrämd.

            Summa summarum: Kommer aldrig att dela uppgifter med främlingar på internet, inte ens på bloggar där man tidigare kommenterat lite till varandra. Vi hade alltså enbart skrivits lite härinne och sen chattat EN KVÄLL(!) på sms och mail när detta började.

            Fortsätter, då även ovan släpptes igenom ?

            – Sa att jag inte kunde ignorera eller lämna henne nu eftersom jag nu ”visste för mycket om henne”. Tonen var först väldigt aggressiv dvs. jag var en svikare, falsk, fördomsfull – och sedan blev det mer att hon gråter av ånger och längtan efter mig och ”vår fantastiska vänskap”. Fick som sagt massor, MASSOR meddelanden per mejl och sms där alla dessa känslor avspeglades.

            – Bilder från mina sociala medier skickades till mig med kommentarer som: Se på dig, du ser så oskyldig och glad ut. Om bara du tittade på mig på samma sätt.

            – Förväntade inbjudan till mitt lilla sommarbröllop som var planerat till året efter.

            Fortsätter, då även ovan släpptes igenom ?

            – Sa att jag inte kunde ignorera eller lämna henne nu eftersom jag nu ”visste för mycket om henne”. Tonen var först väldigt aggr-e.ssiv dvs. jag var en sv*kare, f*lsk, förd*msfull – och sedan blev det mer att hon gråter av ånger och längtan efter mig och ”vår fantastiska vänskap”. Fick som sagt massor, MASSOR meddelanden per mejl och sms där alla dessa känslor avspeglades.

            – Bilder från mina sociala medier skickades till mig med kommentarer som: Se på dig, du ser så oskyldig och glad ut. Om bara du tittade på mig på samma sätt.

            – Förväntade inbjudan till mitt lilla sommarbröllop som var planerat till året efter.

            – Fick involvera blogginnehavaren (C) och fråga vad tusan det var för fel med denna personen. C hade tyvärr också upplevt (en bråkdel av) denna speciella varelsen, men försäkrade mig om att personen inte verkade ha onda intentioner, vilket kändes skönt men var fortfarande vettskrämd.

            Summa summarum: Kommer aldrig att dela uppgifter med främlingar på internet, inte ens på bloggar där man tidigare kommenterat lite till varandra. Vi hade alltså enbart skrivits lite härinne och sen chattat EN KVÄLL(!) på sms och mail när detta började.

      Måste ändå vara när Anna Book var på Ikea, på julbord. Hur hon fick ihop historien om den stulna telefonen i bilen och hur tjuven fotan henne inne på Ikea. Och slutligen polisen som uppmanat dem att hålla informationen konfidentiellt, eller hur det var. Men största försiktighet kan det varit.

      Eller det megalånga smset till CamCam från Booken?

        Haha ja den historien är ju en riktig klassiker och kanske det Anna kommer bli mest ihågkommen för

      Hela gabjoss-gate när hon raggade upp kompisens kille ?

        Balle-gate!!!

        Japp! Detta är nog topp 1 för mig. Sjukt hur fort det sopades under mattan? Hon var uppenbarligen otrogen mot sin mannoch ville solklart ha uppmärksamhet från sin (dåvarande) nära kompis fästman medan kompisen var på semester med barnen.

          Så bisarrt men ändå så tänkbart om man följer gabjoss.

            Känner inte till historien? Vill ni återberätta?

      The real hmm

      Den tråden där folk tävlade/skröt om att ha badat kallt. Började med någon som hade tagit en kall dusch och slutade med någon som just tinat upp efter att ha legat nedfryst i typ 20 år.

        ???

        Tack för morgonens skratt ? Beskriver så bra hur saker kan eskalera här i kommentarsfältet ibland…

      – Roliga saker som hänt i spelet Sims.
      – Duscha eller enbart torka gumpen efter toabesök.
      – Om det är vanligt att ta av sig byxorna när man umgås med väninnor.
      – Om mam borde få ta med djur i skyddsrum eller ej.

        Ja The sims! Visst hette nån ett sim-namn ett tag???

          Men gud, det var någon som någon gång beskrev en händelse i sitt The sims spel som fick mig att skratta så jag grät. MEN VAD?! Kan ni inte berätta era roligaste The sims-stories igen ?

            Jag älskar Sims!! Jag var helt pepp när Sims 4 kom ut, startade upp ett spel med en sim som hette Stella. Stellas bakgrund var att hennes man tragiskt dött i en olycka och hon var nu ensamstående med ett barn och ont om pengar. Det började gå bra för henne och hon träffade kärleken. Han friade och på deras bröllopsdag så var allting jättefint och härligt. MEN! Brudgummen har så roligt och trevligt att han SKRATTAR IHJÄL SIG! Han DÖR alltså framför stackars Stella på bröllopsdagen?!

            Jag var chockad.

              Hahahahaha det var den storyn jag tänkte på Koala, tack!?❤

              Älskar också The Sims, men tycker sims 4 är så jäkla tråkigt, det enda jag gjorde när jag (tyvärr) hade köpt det var att ladda ner mods så att de kunde ha sex i alla möjliga olika ställningar. Och har man fri vilja på har de sex KONSTANT och överallt?

              Mitt favoritsims är 2an, 3an är trevlig men har så mycket mysiga minnen till sims 2.?

        Vänta va, duschar vissa/ni varje gång ni ?? ?

          Alltså! ??? Tyckte det där verkade asmärkligt. Sedan upptäckte jag bidé när jag vanlifade ett tag. Alltså bara en ”manuell” handhållen sort. OMG!!! Gamechanger säger jag. Plötsligt fattar jag varför många utlänningar tycker vi är lite grose som bara torr-torkar efter toabesök. Det är helt sjukt stor skillnad. Gör knappt av med ngt toapapper heller. Så ja, ”dusch” varje gång!

          Ps. Min brorsa fattade detta för över tio år sedan, efter att ha varit FN-soldat i ett afrikanskt land. Men jag tyckte bara han var knäpp. Toapapper all the way liksom. Shit vad lurad man varit. Lurad ??‍♀️

            En fråga, torkar man först eller spolar man direkt? Tänker om det är….mjuk konsistens så att säga, då känns det som att det inte blir rent av att endast spola med vatten? Och finns det inte ”risk” att det rinner ner mot underlivet, tänker vi kvinnor är ju känsliga mot att få bakterier där nere. Ja många frågor nu

              Här kommer dom. Alla ? svar ?

              Jag kör med en silikon flaska med lång ”pip”. Sök på resebidé eller momwasher på Amazon.se så ser du vad jag menar. Det är tryck i den flaskan så det blir en dusch snarare än en sköljning. Nedan följer detaljerna ?

              1. Duschar alltid först. Först tvätta. Sedan torka!

              2. Det rinner alltid från snippan mot gumpen. Gravitationen löser det av sig själv. Om det ska rinna åt andra hållet får du nog stå på alla fyra med rumpan i vädret. Det gör man ju inte så ofta när man sitter på toa ?

              3. När jag bara kissat torkar jag med handduk om jag är hemma. Har en liten i tvättlappsstorlek som hänger vid sidan av toastolen. Jag har ju duschat redan så det är bara vatten som ska baddas bort. Luktar alltså inte och spar mängder med toapapper. Man kan ju ”skaka torrt” också men jag kör handduk.

              4. Om jag gjort nr 2 så duschar jag & torkar sedan med typ 1 ruta toapapper. Den är ju bara till för att badda bort vatten men för säkerhets skull använder jag inte handduken till gumpen, ifall det skulle finnas ”rester” kvar. Har aldrig skett, men för säkerhets skull… Har jag kissat samtidigt torkar jag snippan med handduken som sista grej.

              Har kört på detta ett år nu. Will never go back! Gör av med mindre än 10% toapapper jmf med tidigarer. Känner mig ren och fräsch jämt. Kommer inte på en enda nackdel faktiskt. Man blir hooked ?

                Men lycka till att förklara detta till svenskar som är TVÄRSÄKRA på att allt svenskt är mer hygieniskt. Om utlänningar tvättar rumpan med tvål vatten och handduk så är ändå de svenska pappersgnidna rumporna fräschare, det bara är så.

                  Jag är ju svensk då, och övertygad om att bidé är bättre, efter att ha prövat båda, så det går nog. Men som sagt, min brorsa fattade för över tio år sedan, och jag tyckte bara han var konstig. Tills jag prövade själv… ?

                  Ps. Fast tvål ska man hålla borta från snippan, det hoppas jag alla vet. Och tvål i gumpen varje gång? Tänker att det kan bli lite uttorkande, eller?

      Har inte riktigt kunnat släppa det där om det svenska paret (Lindberg tror jag) som skulle hämta sitt barn, fött av surrogatmor, I Ukraina precis när det blev krig? Blev en tråd om att det är sjukt med surrogatmödraskap, tror jag håller med, men kan inte släppa det. Om man googlar finns det ingenting om hur det gått för dem ?

        Hoppas surogatmamman och det nyfödda barnet är i säkerhet. Bryr mig noll om det svenska paret.

    Hela karusellen med Catrin Hedelunds bravader.

      Jaa! Saknar Catten! På något sjukt vänster påminde hon mig om Summer Nicole, om någon minns henne.

        Tyckte det bara var så tråkigt o läsa om henne. Kände inte till personen bara läste om att hon stal pengar av folk.

        Det är väl inget att sakna. En kriminell person som dömts för att lura människor på pengar.

        Jaaa vart är Summer?????

        Jag minns! Att följa henne var kanske att bevittna det mest tragiska som någonsin funnits på internet. Det var så tydligt att hon inte mådde bra, folk var så fruktansvärt elaka mot henne och hon var så otroligt gränslös. Visade typ upp varje vrå av sin kropp och själ och alla bara hatade på henne. Sedan bara försvann hon från internet en vacker dag. Kan inte låta bli att fundera på hur hon lyckades radera sig själv från nätet på det där viset, och om det har något att göra med att hon är adlig. Hoppas hon har fått hjälp och mår bättre idag.

    Känns som alla inlägg förvandlas till OT väldigt snabbt nuförtiden.

      För att det inte kommit ”riktiga” inlägg eftersom Camilla är sjuk

        Just det, krya på dig Camilla.

        Inte bara idag, varit så rätt länge nu.

          Tycker det är rätt trevligt för en gångs skull här nu. Av de kommentarer jag sett har ingen varit ute efter att bråka, till skillnad från riktiga öppet spår eller diverse inlägg med engagerande frågor där besserwissrar härjar och har sig?

      Skönt för den som skrev kommentaren. tänk om alla haft en fråga,svettigt!

    Hoppas du mår bättre snart ?

    Kan vi prata om mina ”favoriter” Bella, Bingo och Katrin? ??

      Varsågod, bara att börja.
      Vad vill du prata om?

      På något sätt känns det som att bingo och Julia fejkar sin relation för pr, de är alldeles för…. Gulliga ??

      Jag undrar om dom ens gjorde slut.. allt känns så planerat.

        … Bingo och Julia alltså

    Mina svar väntar på godkännande ?

    Alltså kan vi prata om Gabs senaste YT video.. har inte nog med skämskuddar

    Är det inte helt sjukt att Gab Jossan planerar att åka på TRE utlandsresor inom loppet av en månad? Snacka om att blunda för allt som har med klimatet att göra. Självklart godkänner hon inte kommentarer angående detta heller..

      Orka bry sig.

      Hur hinner hon? Måste va korta resor? Antingen nära Sverige eller kort tid.

        Tror hon ska åka en vecka på varje ställe, först med killen, sen med barnen och sen med killen igen

          Vem är killen, är det nån vid sidan av som hon åker med istället för sin man? Hon är ju gift så atte….

            Ja med ”mannen”

            Märka ord.

            Haha tänkte att någon säkert skulle kommentera det. Vet att hon är gift, har så svårt för ordet ”mannen” bara och dålig koll på vad han heter

        Grekland två veckor en ensam men mannen och sen flyga hem och hämta barn och en vecka med alla. Sen Finland, reklam för nått hotell antar jag..

    Såg att Portionen under tian lagt ut att en känd träningsprofil stulit hennes recept och bilder och publicerat i sitt eget namn på sina egna kurser. Portionen under tian (Hanna) skrev att hon kopplat in jurist nu.
    Nån som vet vilken träningsprofil?

    Gabbjoss ”vlogg”

    Stackars barn.

      Kan du förklara? Har inte hunnit se vloggen.

        Jag har bara sett några minuter men Z säger till ena barnet om hens mössa ”vet du vad det där ser ut som? En k*ndom”. Gabbi reagerar knappt ?

          Vad är det fel på honom?!

          Vilket äckel rent ut sagt. Helt gränslös.

          Är det i en ny video? Vart? ?

          Reagerade också på det? Helt fucked up att säga till en 8-10 (?) åring

            7 är han väl bara tom 🙁

      Själva kommentaren om Kondomen var ju extremt omogen. Men inte så synd om barnen, han vet ju inte vad en kondom är tack o lov, och bör väl inte veta det på ganska länge.

      Att prata om hur man gör barn på ett pedagogiskt sätt anser jag inget konstigt, det görs ju på förskolan, men då pratar man om hur man gör för att barnet ska bli till. Praktiskt, inte om sex, och inte om preventivmedel etc.

      Men hennes man upplevs i alla fall i vloggen som extremt barnslig, jag hoppas det är för att han är nervös och känner att han behöver prestera.
      Som att fråga barnen om de vil ha glass på Ica när de går förbi glassboxen och flickan säger ja och sen bara ” haha, det får ni inte”. Så gör kanske en taskig storebrorsa på 13 år, inte en bonusfarsa.
      Men tror och hoppas det var enbart för att han filmade och tänkte vara rolig.

      Nej, han borde steppa upp och växa till sig.
      Sen blir jag också lite besviken på Gabriella, hon känns också ganska barnslig, går hon runt i träningsbyxor jämt kan man ju fråga sig? Känns som två tonårsbarn som leker föräldrar.

      När Gabb säger typ vi äter ju bara och gör inga barn och han svarar typ vi får köra när Doris återhämtat sig efter helgen *urk*

        ?

    Var tvungen att sälja mitt älskade hus nyligen. Gör riktigt ont i hjärtat och det blev en större sorg än vad jag trodde.
    Livet blev inte riktigt vad jag trodde heller, kände mig så säker när jag kunde köpa ett hus och kände att jag hade mitt på det torra. Men livet hade andra planer och nu tvingas jag in i hyresrättsmarknaden igen.
    Det suger.

      Fast det kan ju också bli början på något nytt som kanske blir bättre? Varm kram och lycka till❤

        Men vilken fin kommentar ( är inte ts). Den gjorde mig glad fast det inte ens var till mig.

        Tack snälla! Försöker se det på det sättet men känner mig väldigt ”utkastad” ur mitt hus just nu.
        Men du har helt rätt, ska se det från den sidan.
        Tack återigen ❤️

    Kul att alla ställer så många frågor om kläddesign i tråden där tillfälle ges!!!

      Ingen av de som frågat sådana frågor har fått svar..

        Scared väntar godkännande, antar pga långa ?

        Alla 3 frågor, wow vad synd. Resten är ju bara OT-höns som inte kan vänta på ÖS.

          Tre frågor? En person ställde säkert 30 frågor i sitt inlägg. Svaret har inte släppts igenom ens, så det var ju en bra idé att be någon snäll läsare med expertis att svara på frågorna…

    Okej halvt ot – var tycker ni de finaste sommarklänningarna finns att köpa?

      Sellpy

      SHEIN! Ingen tvekan! ??

        Wow de var fina! Är kvaliteten ok?

          Horribel kvalitet! Beställde 30 plagg därifrån förra sommaren, behöll inte ett enda. Dessutom tog det 2 månader att få tillbaka pengarna när jag skickat tillbaka kläderna…

          Kvaliteten är fruktansvärd.

            Det ÄR plast.

          Nej, tillomed ”stickade” tröjor känns som
          plast. Allt kändes som plast. Min kompis köpte en omlott klänning med snörning men de gick inte att knyta klänningen för de fanns liksom inget ”hål” för ena snöret att gå igenom så de gick inte att använda ?

          Jag köpte två sommarklänningar därifrån förra sommaren och de har hållit sig hur fina som helst, trots många tvättar. Men jag kanske hade tur.

          Jag tycket att det är skitbra kvalité på de jag köper. Men man måste kolla kommentarerna och även bilderna för att se vad andra skriver, då får man en hint om ifall det är bra eller dålig kvalitet.

    Vad tycker ni om Vanja W:s World of Alidia? Jag är mycket skeptisk. Varför inte bara handla aktier (eller krypto) på Avanza och existerande plattformar? Att de marknadsför det så puttinuttigt och riktat mot kvinnor får mig bara att bli ännu mer skeptisk.

    Vem tror ni vinner Sveriges mästerkock??

      Adam !!! Hoppas iaf

        Jag tänker, vem som helst av pojkarna bara inte yrbollen nu tar det ??‍♀️

    GabJossPoss och hennes man går redan på parterapi

    Framstår det som märkligt att skicka in en arbetsansökan strax innan midnatt samma dag annonsen går ut? ?

      Spela roll om de inte får någon ansökan så blir det ju inget ändå så kör på ?

      Skicka in 20 ansökningar så kanske dina chanser ökar.

      Nej, inte märkligt. Angelägen då man offrar en sen kväll att skicka den.

      Nej, kör bara, ibland ser man en annons i sista sekund

    Tips på hur man står ut med en j*vligt jobbig kollega som bara pratar konstant om sig själv? Hon förstår inte hintar eller kroppspråk..

      De hittar alltid nya offer som är aktiva och lyssnar. Känner igen mig, det enda som fungerar är klarspråk! Vissa fortsätter prata fast man liksom är på väg att gå, då är det viktigt att vara tydlig och hugga av, Nej, nu går jag, jag har en tid att passa” och sen bara GÅ. Till sitt rum…. förhoppningsvis delar ni inte kontorsrum ??

        Ska stå artiga, inte aktiva.

        Vi delar inte kontor ”tack gode gud”. Räknade dock en gång hur många gånger hon kom in till mitt kontor för att snacka o berätta vad hon gör det var 15 g på en dag. Ville skjuta mig i huvudet tillslut.

      Om du är på ditt kontor, hörlurar, gärna stora. Och så ignorera man alla som försöker ta kontakt tills de typ knackar en på axeln. Är man på språng säger man ”jag har bråttom, är mitt i något”.

    Är detta den trevligaste influencern????
    Johanna Toftby gick i taket och startade ett drev mot en följare efter ett inlägg på instastory. Johanna sa att hon kände sig trött efter all fotografering och alla omtagningar.
    Då fick hon en kommentar: ”Ja du ser trött ut, du måste nog vila”.
    Men detta tog hus i helvete…….när hon ber sina följare ”HÅLLA KÄFTEN”
    Här är Johannas inlägg sedan på bloggen……
    https://www.johannatoftby.se/2022/03/22/ja-jag-ser-trott-ut-hall-kaften/

      Startar drev är att ta i…. du överdriver. Kommentaren var inte trevlig och hon reagerade med ett argt inlägg men hon hon nämner inget om vem som sa det eller hänger ut den som skrev det. Personen som skrev det borde skämmas och funderar förhoppningsvis ett varv till innan hen skriver något liknande igen.

        Det är väl Toftby som ska skämmas. Enl. Toftby är alla som har synpunkter som inte stämmer med hennes troll. Man måste tala om hur vacker hon är och hålla med i allt hon gör annars går hon i taket. Om hon inte kan ta kritik kanske hon ska tänka själv på vad hon skriver och säger.
        Hon kan ju inte vara bäst på allt bara för hon är en influenser. Hon utger sig för att kunna allt men måste vara beredd på att det finns de som tycker annorlunda.

    GabJossPoss och hennes man går redan i parterapi ?

      Hur vet du?

        Hon skrev det på bloggen.

        ”Vi började gå i parterapi när jag var gravid då jag inte mådde jättebra då. Blev så mycket stress och oro samtidigt för mig eftersom att vi var så nya ihop.”

      Är det inte i början av en relation man BORDE gå, om man nu ska gå? Många går ofta när det är för sent.

        Sant

    Såg precis att Dagny Carlsson har gått bort. Väldigt tråkigt! Hon var en frisk fläkt som inspirerade till att hålla kvar vid nyfikenheten hela livet.

    Vila i frid (och äventyr) Dagny ❤️

    Varför ryker det så mycket ur ugnen? Har skrubbat rent men det fortsätter bara osa från den när den blir varm.

      Kanske rengörningsmedel kvar?

      Har samma problem med min ugn…

    vad är bra ränta på ett personligt lån? vill ta ett personligt lån och min banks lånekalkylator gav 19,4%apr.
    har aldrig tagit lån tidigare. är fulltids anställd de sedan 5år tillbaka

      Otroligt hög ränta. Använd en kalkyl som denna för att se vad en sådan ränta skulle innebära beroende på avbetalningsplan och storlek på lånet: https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/kalkyler–verktyg/lanekalkyl/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.