Will Smith slår Chris Rock under Oscarsgalan

Your wish is my command.
Jag var helt övertygad om att det var ett skämt när jag inte sett klippet utan bara läst det beskrivas, men det finns inget skämt eller ens glimt i ögat här.
Helt galet. och ändå kommer det här inte bli en lika stor skandal som när Janet Jackson råkade visa sin bröstvårta under Super Bowl.
A nipple is a nipple, och lite direktsänt våld är ljusår ifrån att vara lika skandalöst – i alla fall i USA.
Antar att Oscarsgalan också kommer börja ändas med fördröjning från och med nu?

Vad tycker ni om det som hände?
Går det att försvara på något vis?
Kan man förstå vad som hände, alltså sympatisera med Will och Jada, och samtidigt fördöma Wills agerande?
Är det manligt och chevalereskt eller pinsamt och smått chockerande?

350 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om någon mobbade mig offentligt skulle jag förvänta mig att min man gav vederbörande en liten lavett.
    Som tur är skulle det räcka med att han reser sig med svart blick för att vem som helst ska springa gråtandes därifrån.

      Har det någonsin hänt då? Jag tycket sällan kvinnor som har män som tänder till och ska försvara dem med våld brukar se ut att vara sådär jättebekväma med det i praktiken. Brukar alltid tycka synd om de tjejerna.

        Blev ofredad av en gubbe som började tjafsa och vara otrevlig. Min man anlände, tornade upp sig över gubben och höjde rösten. Det räckte. Tycker sånt är otroligt attraktivt och som sagt något jag förväntar mig. Vem du tycker synd om är helt irrelevant för någon annan.

          Jag är för rädd om min man för att vilja att han ska hålla på så. En random okänd idiot kan ju potentiellt vara kapabel att göra vad som helst, ser ingen poäng överhuvudtaget i att svara med våld mot en sådan. Men säga ifrån kan man ju göra om situationen inte verkar hotfull och någon ”endast” är otrevlig. Men då kan jag gott säga ifrån själv också, känns bättre faktiskt.

            Kan hålla med…. min pappa sprang efter rånarna när jag hade blivit rånad med pistol. Skulle bli jättearg på min sambo om han gjorde så. Att riskera sitt liv, som far till våra barn dessutom, för några hundralappar och en gammal telefon. Hundra tusen miljarder gånger mer traumatiskt för mig om min pappa hade dött än det där himla rånet i sig.

            Säkert väldigt ”manligt” men bara dumt enligt mig. Inte gjorde det någon nytta heller eftersom han inte tog fast dem, men det gjorde däremot polisen som vi hade ringt.

          Skulle inte gå igång på det alls. Mest trist att bli antastad o trevligt m undsättning. Will Smith beter sig bara tragiskt å sen sitter han å gapar efteråt å låter obildad. Snark

          Ja det däremot låter ju som helt normalt och sunt beteende. Förhoppningsvis något man gör oavsett om det är ens egen eller någon annans partner som blir utsatt för sexuella övergrepp. Civilkurage typ.

          Jag tycker inte synd om dig om du uppfattade det så. Du verkar ju helnöjd. Och din kille är ju uppenbart betydligt mindre aggresiv än Will Smith om han ändå nöjde sig med att säga till på skarpen för något som är betydligt värre än ett dåligt skämt. De jag tycker synd om är tjejer som ser plågade/ oroliga ut när deras män går in i onödiga fighter på stan för att typ ”visa vem som bestämmer” eller försvara familjens ära.

            Eller nu läste jag ofreda som tafsa/ göra obehagliga närmanden. Kanske inte var vad som menades men ja ja.

          Ofredad är ju nån helt annastans på skalan än ett skämt när man sitter i publiken framför en komiker. Om man tycker skämtet är kul eller ej är en annan fråga.

        vilken tur att Will Smith inte är VIT, för gud vilket liv det då skulle bli i ert stackars avlånga PK samhälle! ?

          Jag fattar faktiskt inte vad du menar. Har läst flera gånger, men blir inte klok på det.

            Jag förstår att du inte förstår ❤️
            Drick ett glas mellanmjölk och försök igen !

              Hahah hur mår du

              Idiot

          Tänkte samma tanke faktiskt.

      Han låter ju sympatisk?

      Jag skulle föredra att min man försvarade mig verbalt istället men det behövs ej, han vet att jag kan stå upp för mig själv.

      Wow vilken tuffing

        Visst ????

      Om min sambo verbalt försvarade mig mot den där typen av påhopp skulle jag bli glad och stolt (har hänt). Om han däremot klappade till någon annan skulle jag nog på allvar fundera på om jag vill fortsatt vara tillsammans med honom. Snubbar som slåss, oavsett anledning, är aldrig sexigt.

    Tror hon kan försvara sig själv faktiskt och på ett värdigt sätt.

      This!

      Exakt! Hade min man gjort så där hade jag dels blivit förbannad för att han ”gick över huvudet på mig” och valde hur hanterandet av ett pissigt beteende mot MIG ska hanteras.
      Plus att det är sjukt oattraktivt att ta till våld.
      Och att han sa ”MY wife” istället för att låta henne ha en egen roll, sitt namn etc och inte vara hans, hans fru.
      Nä, även om jag helt tycker skämtet var riktigt ruttet och inte ok så tycker jag Jada ska få äga hanteringen av hur någon behandlar henne.
      Och att hantera det som Will gjorde är bara så lågt. Jag som tyckt han verkar så skön..

        Det här tycker jag var en bra tanke. ”My wife”. Göra hela sändningen om honom. Ta uppmärksamheten från filmen och systrarna Williams. Lappa till någon bara för att han kunde. Idiotiskt och så egocentriskt. Me me me. Han är en patetisk idiot.

    När man läser i trådar att folk faktiskt FÖRSVARAR Wills beteende? Det kan väl ändå inte vara representativt för befolkningen som helhet? Gud vad deppigt i så fall

      Jag tänker såhär. Jag försvarar inte det han gjorde, men jag försvarar det faktum att han reagerar. Hade nån gjort mig till åtlöje och hånat det faktum att jag har en sjukdom (vilket uppenbarligen verkar vara superkänsligt för just dem) framför en massa människor och min snubbe bara satt där och inte reagerade alls hade jag blivit så jävla ledsen… Jag hade känt så om det hänt om jag var där tillsammans med en vän, eller mina föräldrar också. Det har ingenting att göra med att ”han måste agera och skydda mig för att han är en man”… Sen kan man ju diskutera Wills tillvägagångssätt. Var helt säker på att allt var på skämt tills jag såg klippet en andra gång… Lite väl bryskt att gå dit och bara klappa till honom, ja. Han hade kunnat ta alternativ 2 och vara the bigger person och sänka honom verbalt efteråt istället 🙂

        Nej men faktiskt, all heder åt honom för
        att han reagerar om det var så. Jag förstod inte skämtet, G.I vadå? Kan någon förklara?

        Jag antar att det inte var helt harmlöst med tanke på reaktionen och någon som hånar en annans sjukdom förtjänar att få en ”tillsägelse” där och då istället för efteråt. Beteendet förtjänar inte den respekten.

        Sen kan handlandet diskuteras såklart, en arg kommentar eller dylikt hade såklart kunnat argumenteras för vara tillräckligt men å andra sidan stod han i alla fall upp för henne, offentligt, i stället för att sitta och ta emot och låta henne göra detsamma för att potentiellt säga till efteråt.

        Tyckte det var befriande att se även om jag är den sista att förespråka våld. Kanske är färgad av personliga händelser där jag känt mig väldigt liten när en pojkvän inte stod upp för mig i en situation där jag var väldigt utsatt. Denna händelse går inte ens att jämföra med den, men mina sympatier ligger hos Jada i alla fall och hur omoget beteendet än må varit så var det i alla fall ett ställningstagande.

          G.I Jane är en film med Demi Moore i huvudrollen. Hennes karaktär har rakat huvud därav skämtet om att han ser fram emot filmen G.I Jane 2.

            Och man undrar ju varför det var nedlåtande?

              För att Jada pga sjukdom behövt raka av sig håret, vilket inte var hennes önskan. Uppenbart känsligt för henne.

              Will kanske hade spenderat veckor med att peppa Jada att följa med för att hon skämdes/kände sig obekväm över sitt håravfall..

              ”klart du skall följa med, du är jättevacker, ingen kommer kommentera ditt hår” och sen ställer sig Chris på scen inför miljoner människor och hånar hennes avsaknad av hår…

        Fast han skrattade ju själv åt skämtet.

        Men då har du ju missat att det är ett skämt, dvs han spelar en roll, som komiker och menar ju inte det han säger personligen. Sen att skämtet är uselt är ju en helt annan fråga, då får man ju istället ha en diskussion kring vad som är ok att skämta om. Stå up komiker har ofta den här råa jargongen, inte min typ av humor, men inte fn hade jag blivit stött för ett skämt om mig, just därför att det är enbart ett skämt.

        Jag håller med om att det var bra att han reagerade, men sätter han reagerade på var ju inte klokt. Tänk om båda två på direkten hade ställt sig upp och gått därifrån? ??

          Och missat resten av galan och Wills vinnarutmärkelse? Trist att ge Chris Rock makten att ta den upplevelsen ifrån en.

            Wills agerande gjorde att den upplevelsen hamnade i skymundan. Istället för att prata om hans bedrift, pratar folk om hans agerande mot Chris.

              Kanske inte var för andras skull han var där?

          Eller om Will ställt sig upp och kontrat med ett riktigt jävla bra under-bältet-skämt tillbaka ? Hade varit perfekt!

        Bra tanke! Sen in man ju tänka så här – Chris Rock är en av världens främsta komiker. En komiker skämtar – tidigare Oscars galor har haft värdar som sagt betydligt grövre saker och det är det dom är där för. Det var ett skämt. Jag tycker Will Smiths reaktion är betydligt mer upprörande.

      Eller hur! Mannen mår ju uppenbarligen inte bra (svamlet & gråten i ”tacktalet” förtydligande det) men att tycka det är ok att gå upp och slå på ngn som är där i egenskap av komiker och alltså skall underhålla (låg nivå på skämtet och aldrig tyckt Chris Rock är rolig öht, men det är ju liksom inte poängen, då får man istället lyfta frågan, vad är ok att skämta om..) på käften är ju inte särskilt sunt det heller imo.

        nej jag tror inte will och jada har ett sunt förhållande. Och han är den svagare nedtryckta partnern.

        Filmsnutten dom la ut innan dom gick in på galan, att det skulle bli kaos? Ingen som diskuterar det?

      Själv är jag genuint förvånad att så många är upprörda över vad han gjorde.

      Håller med!!
      Wtf, vad pinsamt av Will Smith! Vem tror han att han är? Förstöra stämningen för publik och festkväll som helhet..
      Hur uppfostrar han sina barn.. ok att slå folk när man känner sig förnätmad..??

    Hoppas hans karriär går åt helvete!

      Haha men åh herrgud.

    Vem fan kan inte ta ett skämt från CHRIS ROCK? En av världens mest kända och respekterade komiker. Riktigt pinsamt att bli upprörd över något han säger. Visst, Wills fru har Alopecia, så flintis-skämt kanske inte direkt uppskattas, men det finns aldrig någon ursäkt att misshandla någon. Speciellt inte Chris Rock… som liksom lever på att driva med folk.

    Tror nog en viss Will har blandat lite anabola (han gör ett träningsprogram där han ska bli så fit som möjligt) med vitt pulver kvällen i ära.

      Brukar Will ta vitt pulver?

      Misshandla? Det var ju en örfil?

        Ja, örfilar du ditt barn eller din fru räknas det också som misshandel.

          I USA är det väl tillåtet med spanking när det gäller barn?

            Säkert i vissa stater.
            Anonym som skriver ” misshandla? Det var ju en örfil” tycker uppenbarligen inte att det räknas som misshandel att örfila ngn.

              I vardagligt tal räknas inte en örfil som misshandel nej.

              De juridiska begreppen är en annan diskussion.

                Brottsrubriceringen för slag med öppen hand är ringa misshandel.
                Att inte kalla en örfil för vad det är dvs misshandel är för att vi i vår kultur ansåg att det fanns tillfällen då en starkare part hade rätt att tukta in ett bångstyrigt barn eller oförskämd fru in i ledet genom att ge denne ett slag med öppen hand.
                Kanske dags så här 2022 att kalla en spade för en spade och inse att all form av våld oavsett om det är fråga om verbala förolämpningar, knuffar eller knytnävsslag är, misshandel.

                  Kan tycka att det är bra att det hålls isär så att man lätt kan förstå vilken grad det handlar om.

                    Vad spelar det för roll om det är en liten knuff eller halvt ihjälslagen. Fortfarande det är misshandel och våld har en tendens att eskalera.

              Helt klart misshandel i mitt tycke oxå. Han slår ju på ngn, rätt i nyllet, som inte gjort ett skit mer än skämtat, vilket han, Chris Rock, är inhyrd att göra på galan.

            Det regleras efter stater. I vissa är det lagligt i andra inte.
            Rent generellt är det lagligt i de södra staterna, olagligt i de norra

              Tyvärr är det mycket värre än så. Det är lagligt i hela USA att aga barn och i halva USA, dvs sydstaterna är det även lagligt för icke familjemedlemmar att slå barn ex får lärare i skolan bestraffa barn med misshandel. Tänker på gårdagens inlägg om att barn har rättigheter och föräldrar skyldigheter så är jag glad att jag fick vara barn i Sverige och inte USA.

        Var går gränsen då menar du?

          Pratar inte om de juridiska begreppen.

          I vardagligt tal så är ju inte en örfil det man kopplar ihop en ”misshandel” med.

            Jo.

              Nä. Om det står i tidningen att någon har blivit misshandlad så handlar det ALDRIG om en örfil.

                Jo.

                Det är klart det gör. Vad lever du i för värld?

              Japp!

            Jo. Örfil är misshandel. Om min sambo gav mig en örfil skulle det vara misshandel t.ex. Att förringa det är livsfarligt. Jag minns inte vem, men någon på Instagram skrev som svar till alla som försvarar Smith – det här nog är inte första gången. Han gick upp på en scen inför miljontals tittare och gav en örfil som svar på ett skämt. Vad är han då kapabel till när det inte är en publik? Pinkett Smith är en egen person och högst kapabel att hantera detta på det sätt hon anser vara lämpligt, hon skrattade inte och visade för Rock att hon inte tyckte det var ett roligt skämt. Det är skrämmande hur många som rättfärdigar hans reaktion på ett kasst skämt, som inte var om honom. Jag förväntar mig att min partner stöttar mig i hur jag väljer att hantera olika situationer som kan uppstå. Det var Smith som valde att ta till våld, hans fru var inte hotad eller utsatt för fara. Hon visade tydligt vad hon kände.

              Du får läsa om. Pratade fortfarande inte om de juridiska begreppen.

                Om detta skulle gå till åtal är den juridiska term som skulle användas just misshandel.

                  Har du lässvårigheter?

                När menar du att en örfil inte är misshandel?

        Japp, kan bli fälld för misshandel..!

      ”Flintis-skämt”. Du har ingen sjukdom/diagnos va? Skönt ?? Men man driver inte om en annan persons sjukdom på fkn Oscars galan. Det är känsligt. Tycker det är bra att han inte bara stod tyst och accepterade det.

        Fast förstår inte riktigt hur han har drivit med hennes sjukdom? Att jämföra henne med GI Jane är väl inte att driva med hennes sjukdom? Och dessutom – vad är fel på GI Jane? Skitsnygg Demi Moore och skitsnygg Jada Pinkett Smith. Att mena att skämtet är förnedrande DET är väl att klanka ner på hennes sjukdom?

          Tycker du ja, som inte har sjukdomen I guess. Sätt er in i hennes situation ist

            Men nu var det ju inte hon som gav CR en lavett utan hennes man. Vad hon tyckte vet vi inte. Dessutom skrattade de båda åt skämtet innan WS fick spel.

            Fast då måste ju istället frågan ställas vad som är ok att gå skämt om, för det var ett skämt, oavsett låg nivå, osmakligt osv. Med skämt menas att man skojar, alltså inte ngt personligt man tycker el menar i verkliga livet. Om man tex ser på ståup är skämten ofta betydligt grövre, man shamear publiken osv, det är liksom så den sortens humor är. Ingen fan av det själv, men man måste ju kunna skilja på skämt & verkliga kränkningar.

              Är ju en viss skillnad på om man själv bokar in sig på en stand up show än om man i ett helt annat sammanhang (filmgala) plötsligt blir ett ämne för skämt, och då om yttre symtom som orsakas av en livslång sjukdom man sannolikt är väldigt ledsen över.

              Alltså visst att ha stand up-komiker på filmgalor, absolut, men lite känsla kanske man kan ha för vad man skojar om med personer som inte självvalt utsatt sig för att få sina sjukdomar drivna med som offentlig underhållning. Finns så många grader av ”gränslöst men ändå kul” innan man närmar sig att offentligt skoja om sjukdomssymtom en person lider av, utan att veta hur den känner för tilltaget.

          Det är väl helt uppenbart att hans syfte är att driva med hennes utseende ?

          Han kunde ha sagt elaka saker om Jada’s galna gröna klänning till exempel – det hade nog känts elakare. Detta var ett Hollywood insider skämt – om Jadas skulle men också om en film. En bra film!

        Kolla ett par Chris Rock-videos och slappna av lite va.

        Men asså folk måste chilla lite. Jag har en autoimmun sjukdom som gör att jag är allergisk mot gluten – om jag skulle bli upprörd över alla ”hur vet man att någon är allergisk mot gluten? De kommer ta upp det så fort ni träffas”-skämt så skulle jag inte göra något annat än att tjura. Om han bara hade skrikit ”not funny, man” eller nått hade jag nog respekterat det mer och tänkt att det inte var så finkänslig av Rock men nu vill man ju försvara honom mer än annars liksom.

          Fast det resonemanget blir ju lite knepigt. Alla har sin egen upplevelse av sin ev sjukdom och vissa kan inte ”bara chilla”… Tycker det är strongt av Jada att faktiskt reagera även om hon reagerade ganska subtilt. Många hade nog bara garvat med och låtsas inte ta illa vid sig på grund av publik, kameror, etc. Tycker Chris Rock är ett riktigt asshole i den där stunden. Själva skämtet är inte ens roligt. Tycker man kan få skämta om det mesta men känsliga saker får man väl förfan skämta om med lite finess och intelligens…

          Spontant tänker jag att glutenallergi – oavsett anledning och oavsett hur skitigt skämtet är – inte är fullt likställbart med att bli hånad för en permanent utseendeförändring som inte direkt är förknippad med skönhet hos en kvinna (oavsett om kvinnan i fråga ser bra ut i det eller inte).

          Glutenintolerans är absolut inte samma sak.
          Att vara glutenintolerant är inte stigmatiserat, det är inte känsligt någonstans.
          Håret är något som är starkt förknippat med skönhet och det är mycket där ens personlighet sitter, speciellt för en kvinna.
          Det finns liksom en anledning till varför militärer måste snagga sig, eller varför offer i koncentrationslägren blev snaggade de första som hände vid ankomst.
          Hade det inte varit en stor deal att ofrivilligt bli av med håret så skulle vi inte ha frisörer, hårfärger, hårprodukter osv och det skulle heller inte vara en stor grej att låta sina gråa hår vara gråa.

          Ett sådant skämt är att likna att man skämtar om någon ofrivillig barnlös om just det faktum att denne inte kan få barn. Eller att skämta om någon som gått upp mycket i vikt på grund av en sjukdom de inte kan göra något åt.
          Att skämta om någon om något som man vet kan vara väldigt känsligt är bara korkat och oempatiskt.
          Därmed inte sagt att man kan skämta MED någon, om denne är med på noterna.

            Här kan man väl visserligen då säga att en sjukdom som får håret att falla av absolut inte är samma sak som att vara ofrivilligt barnlös.

              Nej, barn kan man ju alltid adoptera!

        Ja inte driver man om någon annan sjukdom. Jävligt fult sagt !!

          Fast han drev ju inte med hennes sjukdom. Tycker det var ett harmlöst klockrent skämt, Chris Rock är underbar, och Will gjorde bort sig fullständigt. Han skrattar ju först åt skämtet… Märkligt beteende, hans tal senare var ju konstigt också. Jag som gillat Will Smith så mycket innan men nu.. nej så pinsamt. Där dog nog hans karriär så kul för honom att han fick avsluta den med att få en Oscar i alla fall.

            Jag håller helt med, har iofs alltid tyckt Will Smith är lite skum, men blev så uppenbart att ngt är riktigt fel med den mannen iom ”tacktalet” som blev ett sammelsurium av att han lovordar sig själv &sin egen moral samtidigt som han gråter och hulkar. Ostabilt.

            Men bara sluta. Det är inget skämt om man är oförskämd på ett så stort evenenang. Som massa människor följer. Sedan visar ju hon att hon blir sårad vad bra och inte låtsas som det vore kul. psykiskt misshandel är det men han fick åka på en propp och man förolämpar inte någon. Punkt!

              Sluta själv. Herregud, jag tror inte du någonsin varit på en ståup show där man tex.shamear publiken ( de skrattar så de gråter, just för att det är SKÄMT) Har du tex sett Parlamentet el Roasting?…Skämt på andras bekostnad, men ingen, absolut ingen tar åt sig, för de fattar att det är just skämt.

                Folk i parlamentet har väl ändå frivilligt satt sig i studion med avsikt att roastas och bli roastade, hur är det jämförbart? Och går man på stå upp är man troligen också med på noterna. Oscarsgalan är ingen stå upp-gala även om den har sådana inslag, lågt att skoja om någons sjukdomssymtom utan att denne är med på noterna.

                  Så du menar att tex publik som går på standup inte gått dit frivilligt eller? Just i Parlamentet är det inbjudna, men de skämtar ju om allt & alla, även icke närvarande. Chris Rock var på O-galan i egenskap av komiker, skämt brukar då stå på menyn, om man inte gillar skämten är en helt annan femma, men man brukar inte slå ngn på käften pga det…El tycker du det är ok att gå fram och slå en artist på käften vars sångtexter du ev blir illa berörd av? El om artisten säger ngt till publiken som inte faller i god jord, tycker du då det är ok att ta till våld? Sen när måste man ”vara med på noterna” för att det skall förstås att det är ett skämt, när en, som alla vet är komiker till yrket, drar ett skämt? Enligt den filosofin kan man då i princip inte skämta om ngt öht, för det finns alltid ngn som då ”inte är med på noterna” Nu tycker inte jag personligen att Chris Rock är ett dugg rolig, men det är liksom en helt annan fråga. Faktum kvarstår, han, vars uppdrag var komiker, drog ett skämt och fick en smocka för det, vilket inte är ok nånstans.

                    Du missuppfattade det jag skrev om stå upp. Jag skrev att det är skillnad på det än att bli personligt utsatt i ett sammanhang man inte självvalt försatt sig i inför tusentals människor.

                    Är ju en viss skillnad på om man själv bokar in sig på en stand up show än om man i ett helt annat sammanhang (filmgala) plötsligt blir ett ämne för skämt, och då om yttre symtom som orsakas av en livslång sjukdom man sannolikt är väldigt ledsen över.

                    Alltså visst att ha stand up-komiker på filmgalor, absolut, men lite känsla kanske man kan ha för vad man skojar om med personer som inte självvalt utsatt sig för att få sina sjukdomar drivna med som offentlig underhållning. Finns så många grader av ”gränslöst men ändå kul” innan man närmar sig att offentligt skoja om sjukdomssymtom en person lider av, utan att veta hur den känner för tilltaget.

                      Skriver samma sak igen märkte att jag svarat dig tidigare. Har olika nickname på datorn och mobilen.

                      Jag förstod precis hur du menade, men jag ser liksom ingen reson i resonemanget, paret Smith gick på galan frivilligt, de vet att det blir ngn komiker som uppträder, de sitter längst fram (ståuppare driver ofta med sin publik på just det sättet, oavsett om det är på en gala el mindre lokal variant, med personer längst fram, var på en i NY där det drevs med en gravt överviktig man, han bara skrattade, smaklöst, ja kanske i mångas ögon, men det är så de jobbar, oavsett tycke & smak) Sen förstår inte jag det påstått grova i just CR’s skämt, han gör en jämförelse med en av världens, i mångas ögon, vackraste kvinnor (Demi Moore) och nämner aldrig ngn sjukdom. Men om det är roligt? I mitt tycke nej, men återigen och själva kärnfrågan, man tar inte till våld för att man man inte uppskattar ett skämt från en komiker (det är hans jobb där & då att skämta) man tar inte till våld öht i min värld. Om man tycker det är ok med våld för ett icke uppskattat skämt, vilka skämt är det då ok att ta till våld för, vilka räcker det att bara bua för osv…?(det resonemanget låter inte klokt, det måste du ju ändå instämma i)

                    Och verkar behöva tillägga att du läser in saker jag inte sagt. Jag säger att jag inte tycker det var ett okej skämt, och jag tycker det var befriande att han tog ställning när någon gör sig lustig över hans fru på ett sätt som är bortom vad som är okej att göra mot en sjuk människa som inte valt att bli hånad offentligt. Det betyder inte per definition att jag tycker smockan var okej.

                      Exakt var har jag skrivit vad du ev.tycker om skämtet? Eller var menar du att jag lagt ord i din mun? Inte min mening att det skulle uppfattas så, jag har utgått från vad jag tycker om det hela samt försökt svara på ditt resonemang ang. att det är skillnad på vart man går beträffande vilka skämt som får ges. Vi ser helt enkelt väldigt olika på vad en komiker är. Jag ser det inte alls som ett ”hånande”, eftersom det är ett skämt, framfört av en anlitad komiker, alltså inget personligt mot personen ”in reality”.

                      Framför allt dessa delar uppfattade jag som att du antydde att jag tyckte att smockan var rättfärdigad:

                      ”El tycker du det är ok att gå fram och slå en artist på käften vars sångtexter du ev blir illa berörd av? El om artisten säger ngt till publiken som inte faller i god jord, tycker du då det är ok att ta till våld?”

                      Och:

                      ”men återigen och själva kärnfrågan, man tar inte till våld för att man man inte uppskattar ett skämt från en komiker (det är hans jobb där & då att skämta) man tar inte till våld öht i min värld. Om man tycker det är ok med våld för ett icke uppskattat skämt, vilka skämt är det då ok att ta till våld för, vilka räcker det att bara bua för osv…?”

                      Men jag kan förstås ha missförstått.

                      Du vet att Will var inbjuden som nominerad/pristagare? För att bemöta ditt resonemang, paret har väl med stor sannolikhet inte valt sina platser själv, och du måste väl ändå hålla med om att det är viss skillnad på att dyka upp på en gala dit man är bjuden för att motta ett pris till vilken man tar med sig sin partner och att besöka någon kvarterskrog för att kolla någon rå och smutsig stand up?

                      Och alltså jag förstår vad du försöker säga angående att stand up inte är ”reality” men det är ju ett helt ohållbart argument. Skämt om exempelvis ens eget sjukdomstillstånd och medföljande symtom är ju högt personligt och per definition den människans verklighet som personen lever i varje dag. Oavsett vem eller i vilken roll personen driver om det.

                      Rätt mycket begärt att kräva att någon plötsligt ska kunna distansera sig från det bara för att någon med titeln komiker är den som plötsligt gör sig lustig över det.

            Jada har ju offentligt gjort en ”resa” (i brist på bättre ordval) i att acceptera sjukdomen och tagit makten på så sätt att hon rakat huvudet och visat massa bilder på det. Det är, enligt mig, väldigt fint och bjussigt av henne att dela med sig på det sättet. Håret är ju känsligt för många, framförallt för många kvinnor. Jag upplever det lite som att han bara pissar rakt på den ”resan” genom sitt idiotiska skämt… det känns nästan mest illa med hela grejen.

        Jag har Alopecia och skulle nog inte klara av ett skämt om det. MEN det försvarar inte Wills beteende. Han hade kunnat uttrycka sig utan att slå till Chris.

      Det är ju uppenbart stageat, så inget att bli upprörd över.

        Fast det är inte det herregud. Isf har det ju backfired för Will Smith å det grövsta ? Plus att de skulle aldrig sänt när han skrek ”fucking”. Alla förstår detta kom in i matchen

        Nej det är det inte. Vad skulle vara syftet med det menar du?

        Man märkte ju att Chris Rock blev helt tagen och mållös. Hade det varit stageat hade det väl blivit något ”roligare” av det.

          It’s Murica and everything is fake in Murica.

      Will och hans frus relation verkar ju knepig. Hon var ju otrogen med sin sons kompis August Alsina mot Will osv osv. Ser man hela klippet så skrattar Will först men ser sen att Jada inte tycker det är kul var på han går upp och ger Chris Rock en lavett och skriker. Ser nästan ut som att han ska gråta. Förstår inte varför dessa extremt rika människor inte kan bjuda på ett flintis skämt. Hon visar glatt upp sitt flintis huvud över hela Instagram, get a grip sluta ta er själva på så stort allvar. Will om någon borde förstå att det är ett skämt. Det är ju verkligen inte ens ett grovt skämt. Pinsamt av Will men något säger mig att han gjorde det Jada förvänta sig av honom inte det han kanske ville. Men jag kan ju ha fel.

        De har ju gått ut med att de har ett öppet förhållande. Då är man ju inte otrogen.

          Jo hon var otrogen. Will kände inte till detta och det finns samtal mellan dem när de talar om detta.

            Förstår mig inte riktigt på det där. Har dom en överenskommelse om att dom bara får ligga med andra om dom berättar. Och berättar dom inte så anses det vara otrohet. kanske måste godkänna vem det är innan hmm.

              Jag tror det var så att hon var otrogen, och sen när allt det kom fram så gick de ut med att de har ett ”öppet” förhållande. Förmodligen för att Jada manipulerade Will efteråt. Och vill är så pass kär att han finner sig i det. De har ju trots allt barn också plus att de är mer kända tillsammans än var för sig. Lite som Beckhams.
              Det är i alla fall vad jag tror.
              Jag gillar inte Jada alls. Will däremot verkar ödmjuk och trevlig denna fadäs till trots.

                med sin sons kompis dessutom. Han måste ju vara minst hälften så ung som Jada ? Så äckligt när vuxna i medelåldern går på unga

          Man kan vara otrogen i sånt förhållande med beror på om kör med öppna kort ?

        Mobbar-retorik: ”det var ju inte ens ett grovt skämt, slappna av lite och bjud på dig själv!!”

          Haha du e sån som tar dig själv på för stort allvar. Jobbigt. Det är en komiker herregud..

            Verkligen inte. Men jag kan ändå se det opassande i att skämta om någons sjukdom och jag förstår att han lackade.

            Jag håller med dig! Kan man inte skilja på skämt (oavsett låg nivå) & verkliga kränkningar i livet så har vi ju verkligen stora problem här i världen..

        Dom hade ju bestämt att ”göra kaos” redan innan.

      Nu var det inte första gången han skämtade om Jada.

      Finns nog en överhängande chans att paret känner Chris Rock mer personligt också… och inte bara ser honom som en av världens mest kända och respekterade komiker. Kanske därför Will blev så förbannad också.

      Många har blivit aggressiva efter coronavaccinet.

        Hoppas verkligen du trollololar.

      Exakt min tanke. Pulver av något slag. Absolut.

    Det lär man ju sig från liten, att man inte får slåss. Prata istället. Pinsamt att gå upp och slå till en annan människa, herregud. Båda är ju dessutom komiker, ska man inte kunna hantera ett dåligt skämt bättre än såhär? Hade skämts ihjäl om min man hade gjort sådär. Han hade kunnat framföra kritiken verbalt istället, i en intervju efter galan tex. Hade gett ett mycket mer sympatiskt och värdigt intryck, och alla hade tyckts att han var ”vinnaren” och the bigger person.

    Tycker inte det var ett ok skämt och det behövde bemötas. Men inte med våld. Hade varit mycket bättre om han stegar fram, grabbat mikrofonen och upplyst om hur olägligt och lågt det är att driva om en kvinnas utseende i ett samhälle där kvinnors utseende = vårt värde. Och där hon inte rakat av sig håret för att hon ville utan pga en sjukdom som fler borde känna till. DET hade varit respekt.

      Will skrattade ju själv först

        Men det var ju åt nåt Chris sa INNAN flintisskämtet. Det syns ju på klippet. Både Will & Jada blir ju synligt illa berörda av ’skämtet’.

          Vilket klipp har du tittat på?
          Man ser att Will skrattar åt skämtet medan Jada himlar med ögonen. Sedan går kameran tillbaka till Chris, en liiiten stund passerar och sedan är Will uppe på scenen. Troligtvis efter att han förstått att skämtet inte landade väl hos Jada

            Nej han drog ett annat skämt först.

              Ja, såklart. Det var ju bara det han gjorde där uppe på scenen.
              Will Smith skrattade åt båda skämten. Han skrattade och tittade på Chris efter G.I Jane skämtet. Han såg inte att Jada himlade med ögonen. Titta själv så ser du. Det är supertydligt.

            Ej hela klippet.

            Vilket klipp har DU tittat på?

              Jag blir ganska mörkrädd när jag ser sådant här. Det finns bevis och fakta för att han faktiskt skrattade åt skämtet. Det kan man se på precis varenda klipp som florerar ute på internet nu.
              Ändå finns det folk som förnekar fakta och känner att de måste skriva om sin egna verklighet för att det ska passa deras narrativ.
              Jag förstår verkligen inte.
              En sådan här grej SKA inte kunna gå att ha olika uppfattningar om. Man ser svart på vitt hur det gick till

    Män måste lära sig att lösa problem utan att ta till våld. Tyvärr väldigt svårt för dem. Och resten av oss måste sluta acceptera det här beteendet.

      Kan inte fatta att Kajsa Ekis Ekman försvarar det? Obegripligt?

      Putin – are you reading this?

        If only ??????

    Verkligen maskulinitet i en av sina fulaste former. Men sett många tjejer som gillar och försvarar det… Sjukt.
    Av tidigare uttalanden från Will – han verkar rätt kocko. Inte förvånad

    Det hade räckt om Will skrikit ut sin åsikt, hade inte behövt ta fokusen genom att gå fram och slå till karln hur än idiotiskt hans kommentar må ha varit. Men USA är ju som sagt USA.

      Vad menar du med att USA är ju USA? Vad har hans beteende med USA i sin helhet att göra? ?

        Vi svenskar använder gärna usa som deflektion. Så länge det är värre där så ser ingen våran egen skit. Tror vi.

    Nej det går inte att försvara, hoppas alla inser det. Kan kunde ropat ”A**hole”, ”F*ckr” eller vad som helst men man höjer aldrig handen (utom vid försvar). Aldrig.

    Det här är ett så tydligt exempel på hur långt vi har kvar vad gäller patriarkal våldsutövning och jag hoppas därför att alla verkligen öppnar ögonen och förstår problematiken i setts. Will Smith är cancelled.

      Håller helt med. Däremot verkar han inte vara canceled. Tyvärr. Egentligen är jag lite emot den kulturen i sigmen när någonting sånt här händer, då hejjar jag fan på cancel ändå!!

    Det är så grottfolksbetonat att göra det Will gjorde, helt oförsvarbart. Om han kan stega upp på en scen inför miljontals människor och klappa till någon, vad händer då innanför 4 väggar som inte kommer fram…
    Ricky Gervais har haft bra mycket sämre skämt och klarat sig undan. Visst jag gillar inte heller skämtet men att gå till handgripligheter, nä där sjönk han i mina ögon. Och ni som tycker att han försvarade sin fru??? Vi lever i 2022, come on…

    Och deras son som hejar på…

      Hemskt. Vilka ”förebilder”….

      Han är ju genomrutten så det förvånar mej inte alls.

    Bra att det är någon som äntligen täpper till truten på de som sitter runt ett konferensbord och skriver alla krystade skämt som dagens programledare tvingas dra på scenen. För övrigt är Mello ett övertydligt exempel på det.

      Krystade skämt förtjänar fysiskt våld?

      Men snälla det är ingen runt ett konferensbord som skrivit Chris Rock’s skämt, vet du vem han är?

    Jag hade tyckt det var sjukt pinsamt om min man skulle försvara mig, speciellt om han skulle försvara mig från ett skämt.

      Det är väl inte att försvara henne.

    Will Smith år ingen liten man, hans örfil var så lätt att överrumplad Chris Rock inte rörde sig en millimeter. Tror knappast det var ”misshandel”. Hur som helst så är jag #teamwill. Skulle någon driva med min partners kroniska sjukdomar skulle jag också gå hårt åt dem.

      Spelar ingen roll om det va hårt eller löst. Att sprida bilden av att våld är lösningen kan aldrig va okej.

        Att sprida bilden av att det är ok att göra narr av folks utseende samt sjukdomar är inte ok heller. Jag är inte för våld i allmänhet som lösningen på något, men just under här fallet så kändes det behövligt imo.

          Man kan faktiskt tycka att båda betedde sig illa. Skämtet var osmakligt, och det var även Wills reaktion. Så.

      Och ifall någon slog din partner, då hoppas jag att du inte skulle anmäla det som misshandel heller?

        ”Men älskling det var ju bara en örfil” eeeh.

        Om min partner drog sådana skämt och fick en lavett skulle jag inte blinka en sekund. Det är fan inte ok, och människor har känslor och kan reagera.

      Rörde sig inte en millimeter?? Han åker ju bakåt!

      ”Chris Rock rörde sig en millimeter”? Smockan ekade ju i lokalen. En lavett rätt upp i nyllet, för ett skämt han var inhyrd att framföra.. Ett skämt från en komiker är ett skämt, oavsett hur det landar, el hur låg nivå det än må vara. Brukar du tycka det är ok att gå fram och smocka till en artist vars tex sångtexter möjligen berör dig på fel sätt oxå?

      Problemet är ju att en del slår för mindre än så och Wills beteende visar att det är ok att slå någon för att man inte delar deras åsikt.

    Du missade att ta med skämtet i inlägget, dvs det som utlöste själva händelsen.

    Tycker Nina Rung skrev ett bra inlägg om det. Att det var ruttet gånger 2. Först ett dåligt skämt om en kvinnas frisyr. Sedan en man som ska försvara sin kvinna genom att slåss.

      Ja det var bra beskrivet som mycket av det hon tar upp. Ett klassiskt exempel på att två fel aldrig kan bli ett rätt.

        Tröttaste ”citatet”. Om någon gör fel får den väl vara beredd på att någon agerar?

          Agerar – ja. Med våld – nej.

    Pinsamt beteende. Han kunde behållit sin värdighet genom att hålla tyst och sedan i sitt tal nämnt hur fult det är att skoja om X när hans fru är cool, vacker och bäst o.s.v… Synd han tog den här vägen.

    Det hade räckt gott med en dräpande blick från Jada och Will. Och ett uteblivet skratt. En hård smäll var överdrivet. Undrar om han har svårt att kontrollera sina känslor till vardags också? Säger inte att det är så, men det här kändes ju som en blixtreaktion utan eftertanke.

      Ja, detta! De har så stor ”makt” i Hollywood att om de sett riktigt missnöjda ut hade Rock fått enorm kritik efter galan och de hade kommit därifrån som hjältar. Jada hade dessutom kunnat ge sjukdomen positiv uppmärksamhet.

    En man skämtar om en kvinnas utseende (inför världens ögon för att hon, jag vet inte, inte följer idén om att en kvinna ska ha långt hår? Vad kul skämt, verkligen), och man nummer två svarar med våld (för det brukar ju leda till bra saker). Är det inte skadlig maskulinitetsnorm i sitt esse så säg.

      Kanske snyggt att hänvisa till författaren bakom texten du just sammanfattade? (Nina Rung)

      Hon har en sjukdom som gör att man tappar hår, alopecia.

    Tycker att han inte skulle fått sin Oscars statyett efter det här utan poliseskort till finkan istället…

      Håller med 100%. Han förtjänar inte den Oscar´n. Han förtjänar galler!

        Nej men snälla ?

    Nina Rungs sammanfattar det bäst på sitt insta!

    https://www.instagram.com/p/CbpGm6BspiK/?utm_medium=copy_link

    janet jackson ”råkade” inte visa, justin timberlake drog undan hennes topp ?

    hejar på will! fan vad bra gjort!

      Bra gjort?!?
      Du förespråkar våld alltså?

      Hejar också faktiskt!

      Är du dum i huvudet eller? Att ge någon en rak höger med knytnäven är aldrig ok. Du kanske behöver lite terapi? Om du tycker det är ok med våld så har du kanske vuxit upp med våld? Och tycker det är ”normalt”. Då kan jag berätta för dig: Nej, det är fel fel och åter fel. Oavsett om skämtet var under bältet. Punkt.

        Fast nu var det inte en rak höger utan en öppen flatnäve. En klassisk lavett som förtjänades!

          Våld ”förtjänas” inte. Självförsvar kan vara ok, men det är det ju inte frågan om här.

          Har du sett klippet?!

          Det var INGEN öppen flatnäve.
          Det var ett hårt knytnäveslag!

          Men det är oviktigt.

          Du tycker det är fritt fram att slå andra människor i ansiktet med en ”öppen flatnäve” en klassisk lavett som du så fint säger men jag tycker du är helt galen i huvudet som anser detta.

          En knuff är inte ens OK i min värld.

            Hårt knytnävslag, säger du. Konstigt att det inte syntes ett skit av det slaget då i hans ansikte.

              Misshandel syns inte direkt, blåmärken och svullnad kommer efter en stund.

                Han hade inte ens en liten rodnad.

        Men att kalla folk dumma i huvudet när de är av en annan åsikt än du, är ok?

      Så varenda gång någon inte håller med dig eller gillar dina skämt så får vi slå dig?

    Vad trevligt samhälle vi skulle ha om alla nitade varandra så fort det blev riktigt arga.

      Haha eller hur. Drev med en kollega en gång och hon rålackade. Jag gick tydligen över gränsen och efter någon dag var vi okej igen. Vad nice det hade varit om hon slagit till mig ?? sen lär hon ja ha förlorat jobbet också. Vilket jag hoppas att Will gör med.

    Som någon skrev i dagstidningen: Will Smith gick från Dr Jekyll till Mr Hyde på 10 sekunder.

    Aldrig gillat honom, tycker bara att han flinar upp sig jämt och pratar konstant utan att lyssna till omgivningen.

      Jo nu fick man ju se mannen bakom skådespelaren…

    Om Will hade betett sig som en vuxen person hade han istället gett igen i sitt tacktal.

      Menar du att han visste i förväg att han skulle vinna?

        Alla vet ju om innan.

    Uppenbart inte första gången han slår till någon utanför filmduken… Han kände sig nog som en riktig karl igår, körde hela registret som en enda stor one man show, hoppas att han blir portad nästa år och bokar tid hos en psykolog.

      Hela familjen går hos psykolog.

        Oj , kanske dags att byta då. Skrattar först och slår sen…

        Undra vad hen säger nu.. 😀
        Skämt åsido, de verkar de behöva. Om det redan finns problem, varför beter man sig så här framför sina barn (och hela världen…)

      Han fick nog en akuttid idag, nä förresten, det blir nog ett ”rädda Wills karriär möte” först men kanske ingår psykologen i hans management.

    Som sagt, förfestat och tappade omdömet totalt. Han hade aldrig betett sig så annars.

    Chris Rock var osmaklig som fan i valet av skämt, Will gjorde rätt i att reagera men inte i att ta till våld.

      Ja skämt kan vara osmakliga ibland. Fast kanske inte längre förresten

      Han jämförde henne med GI. Jane. En roll som Demi Moore spelade och var SKITSNYGG i. Hur är det ”osmakligt som fan”? Inte som att han skämtade om Alopecia, om något sa han ju att Jada var snygg/såg badass ut!

        Demi Moore snaggade sig inför rollen. Ser du verkligen inte kopplingen?

          Ja hans koppling var uppenbart att Jada är skitsnygg i sin frisyr, knappast så att han sa det för att förnedra henne medvetet. Plumpt eller ej är en annan sak beroende på mottagarens reaktion. Men har fått intrycket att Jada bearbetat sina hårproblem efter alla intervjuer i TV och valt att äga sin skönhet utan hår. Hon är knappast ensam om att köra rakat som kvinna i Hollywood idag. Hon hade heller inte varit ensam i Hollywood om att bära peruk om hon hade valt detta. Wills beteende är oförsvarbart, han kunde skött detta betydligt snyggare.

        Precis, han nämnde inte Alopecia och följer man inte henne specifikt har väl ingen koll på det.

      En reaktion när ens nära och kära blir kränkta är inte fel tycker jag. Hade hellre sett att min man reagerade om nån hånade mig offentligt än att han bara satt där och nickade med eller inte reagerade alls. Sen finns det olika sätt att reagera… ja. Att gå upp och slå till nån är väl inte det bästa kanske.

        Då kan ju mannen börja med att inte skratta åt skämtet/kommentaren först.

          Har du aldrig låtsats skrattat åt ett skämt? Av obekvämhet eller nervositet?

            Båda är även komiker, ”må den felfrie kasta första stenen”. Inte en chans att Will under alla sina rappa kommentarer aldrig sagt ngt plumpt till ngn annan. Han betedde sig som en idiot, varken mer eller mindre.

    OM det var någon som skulle utdela en örfil var det isåfall Jada Smith, ingen annan.

    När skämtet drogs skrattade ju Will t om..?

      Man kan ju skratta i ”chock” innan man inser vad som just sades.

        Och sedan vaknar man till ur chocken, inser vad som sades och då väljer att gå upp och slå till en människa.. Sjukt omogen man

    Inte Okey alls. Hade haft så mycket mer respekt om han skällde utan istället!

    Känns som uppgjort tycker jag.

      Nej, det är inte uppgjort. Will Smith blir förbannad på riktigt. Han fru har alopecia och skämtet var under bältet. Will Smith fick hjärnsläpp och går upp och ger en knytnäve till Chris Rock. Många trodde nog först precis som dig, att det var ”part of the joke” men det var det inte. Will Smith har tappat all min respekt. Det är verkligen inte OK det han gjorde, han gick över gränsen.

    Det är svårt att förstå att Chris Rock är en professionell komiker som gör det här på heltid. Sällan skådat en sådan total brist på taktkänsla som han visade upp med det skämtet.

      Har du kollat in Ricky Gervais på Golden Globes? Asrolig. Du kommer att älska honom ??

        Kollar sällan galor eller stand up heller för den delen så har ingen aning om hur Ricky Gervais brukar skämta. Men drar han skämt om utvalda personers kroniska sjukdomar som innebär ett stort stigma och lidande för den enskilde, inför miljontals tittare där den enskilde har liten eller ingen möjlighet att bemöta det i realtid? Eller skämtar han grovt på ett mer generellt plan där han inte pekar ut specifika personer, personer som kanske dessutom också kan skämta om sin sjukdom? 🙂

          Ricky Gervais är ju känd för sina enormt grova skämt under Golden Globes, älskar honom! Minns att vissa kändisar valde att inte vara med på GG just för att de var arga över hans skämt. Det roligaste var nog ändå när han skämtade om Harvey Weinstein, hur hela publiken satt och skruvade på sig av nervositet. Ricky Gervais sa det bäst: ‘Do I pander to the 200 privileged egos in the room, or do I try and entertain a global audience of 200 million people sitting at home who aren’t winning awards?’”

          Han skämtar om det mesta. Det är inte som att Jada är döende i cancer, kom igen nu.

            Fast Ricky skämtade ju inte på det sättet, han gör narr av det löjliga och det hemska med Hollywood, som alla som gott umgåtts med Harvey Weinstein trots att de vart fullt medvetna om hans karaktär. Sådana grejer liksom.

          Han skämtade ju ganska grovt om Mel Gibson (alkoholism) under Golden Globe, vilket väl kan ses som ett grovt skämt om någons sjukdom? ”I like a drink as much as the next man. Unless the next man is Mel Gibson.”

          Chris nämnde dock aldrig Alopecia. Det kanske är underförstått om man är ett fan av henne men det har ju framkommit mer nu som en förklaring.

      Det var inget fel med det skämtet, och det har skämtats mycket värre än så.

    Tycker hela Smithfamiljen verkar riktigt knepiga. Pinsamt beteende. Sen skulle kanske inte Rock ha skämtat om detta (vet inte om hon har uttalat sig om att hennes håravfall var jättesvårt för henne eller så) men vad Will gjorde var verkligen inte okej.

    Måste erkänna att det var lite uppriskande. ja…..så långt från PK och så långt från 2000-talet att det faktiskt var lite uppfriskande! Lite 1970 sådär.

      Ja, synd att man missade de, somnade tyvärr. Med det sagt, fördömer såklart våld.

      Haha, exakt min tanke! Amerikansk kultur är numera så skitnödig och woke. (Förespråkar såklart inte våld)

      Våld är uppfriskande? Ok! ?

        Japp. Det var EXAKT så jag menade ?

    Pissdåligt ”skämt”.

    Hans straff är ju att ingen kommer minnas kvällen som kvällen han fick en Oscar men att detta var kvällen han slog till någon på direktsänd TV. Pinsamt.

      Han inte bara slog till någon. Han försvarade sin fru och det var rätt.

        Så våld är ok enligt dej då? Sluta klaga på allt våld mot kvinnor då – våld är ju ok englit dit! Eller är du selektiv till att visst våld är okej medan annat inte är det? Du är vidrig i ditt tankesätt.

          Precis. Våld är tydligen ok när vederbörande försvaras (för verbala saker!) Undrar just vad som tycks om våld i hemmet när det munhuggits mellan två människor, är det ok oxå? El nej, inte då förstås, för då handlar det om ngt annat… Låt mig då säga detta, ngn som utdelar spontana smockor för ev.osmakliga skämt, ofta har väldigt väldigt nära till att dela ut dem både här och där, ofta i hemmamiljö..

        ”Försvara sin fru” med våld.. för ett dåligt skämt.. så sjukt osmakligt

      Han behöver grövre straff än det.

    Konstigt att ingen nitade Ricky Gervais. Jag tycket att han är skitrolig men han drog väldigt väldigt grova skämt.

      Fan va tråkigt om man inte kan göra det i framtiden. Han var asrolig. Han sparkar ju inte nedåt direkt

        Män som slåss är vidriga och djuriska. Inget fint i att slåss öht. Inte konstigt att världen ser ut som den gör när män uppenbarligen saknar förmåga att behärska sig och bete sig.

        Om någon säger något negativt om mig kan jag ta det som en kvinna och hantera det själv.

    Det kan fortfarande vara stageat, dvs ett ”skämt/uppgjort” för att skapa publicitet. Dom är ju båda skådespelare så att hålla masken/låta bli att skratta är nog inte så svårt. Det är ju det ända folk skriver/pratar om från oscarsgalan. Och generellt har väl dessa galor tappat sin storhet lite, så dom kanske tänkte att dom behöver publicitet. Men det är ju osmakligt oavsett.

    Camilla, du är verkligen naiv! Janet ”råkade” inte visa sin bröstvårta utan det var en del av framträdandet. Varför bar hon annars en nipple cover?

    Will Smith ville förnedra Chris maximalt. Tänk er att få en örfil inför miljontals människor och sedan stå ensam på scen. Fy! ?

      Lika förnedrande som att någon skämtar om ens sjukdom inför miljontals människor.

        Jodå, jag förstår Will men tar avstånd från hans beteende.

      Justin drog ju av toppen på henne!

        Eh, ja?! Han var ju en del av hennes framträdande.

      Det va dock ingen nipple cover, det var en större piercing

        Det vet jag. Hon hade någon utsmyckning och inte piercing. Jag skrev nipple cover för att det inte lät bra att skriva bröstvårtesmycke/bröstvårteutsmyckning.

          Det är en piercing, man ser staven genom bröstvårtan

      Jag tycker nog att Chris vann den här matchen så att säga. Will Smith kommer nog få problem men efter ett tag är allt väl glömt och förlåtet.

    Med en såååå stark reaktion och sen skrika efteråt att Chris inte ska ta hans frus namn i sin mun… Känns som det ligger något mer bakom detta? Tidigare konflikt eller något? Förutom Jadas sjukdom alltså, eller så tog hon väldigt illa vid sig av skämtet. Will skrattade ju först.. men om han såg sen att hon blev ledsen så kanske han reagerade extra starkt?

      Ja, det verkar ha funnits en viss tidigare konflikt – om man ska tro källan i den här artikeln var han fortfarande upprörd över Chris Rocks skämt om Jada på Oscarsgalan 2016. Jada hade gått ut med att hon bojkottade galan efter #OscarsSoWhite-protesterna i sociala medier, och Rock skämtade om att hon inte kunde bojkotta något som hon inte var inbjuden till.

      https://people.com/movies/oscars-2022-will-smith-still-mad-about-chris-rock-2016-joke-jada-before-smack-source/

        Hahaha det var ju ett roligt skämt ?

    Om någon skämtade öppet om mitt rakade huvud (cancer) skulle jag skämmas ihjäl om min make skulle känna att han behövde försvara mig. Jag kan ta mina egna strider, tack. Är ingen mesig ”damsel in distress”, som behöver en man som ska rädda mig. Dessutom är fysiskt våld jävligt onödigt.

      Men vadå försvara och rädda dig? HAN blev väl lack pga skämtet helt enkelt.

        Och därför ska man alltså gå upp och örfila någon? Moget av en vuxen man.

      Hoppas att du mår bättre och att du blir cancerfri asap. ❤️ Vilken krigare!

    Di däringa från Amerikat är inte kloke. Inte sköta si på kalas.TELEVISIONSKALAS!

    Klart man inte ska slåss men kan det vara så att han ”agerade”? Han vann väl ändå en Oscar för sina skådespelartalanger?

    Skämtet kanske var ”under bältet” men oavsett så är det aldrig OK att slå någon i ansiktet. Will Smith har tappat all min respekt. Han verkar ju helt knäpp i pärat! Jävla galning! Han behöver ju gå i anger management!

    Han borde aldrig fått sitt pris sen, efter vad han gjorde. Att han kan stå ock böla framför en publik och hoppas på att bli inbjuden nästa år.. nej tack! Vi måste fortsätta sätta ner foten mot våld. Förjävligt.

      Oscarsakademin fördömer våld, ändå ger de honom pris.

        Lite svårt att ändra saker under direktsändning. Dom får väl porta honom för gott kanske.

          Det går visst att ändra, bara ta till nästa på tur. Statyerna är heller inte graverade när de delas ut utan de skickas för gravering EFTER galan.

    Vad har det här med influencers och some att göra? För att det finns på youtube? Väldigt långsökt i mina ögon.

    Vi har här
    En av världens kändaste skådisar, en fru som har alopecia vilket jag gissar på att hon inte tkr är skitkul, ett skämt som sänds inför världspublik.
    Gissningsvis så är det nog inte lätt att vara offentlig alla ggr. Han är bara mänsklig. Nä våld löser ingenting men nu var det en lavett och sedan var det över. Personer kan överreagera, det händer.

    ”Jag skulle aldrig ah gjort så” bla bla bla. Nä, okej.
    ”Man måste kunna ta ett skämt”. Ja det kanske man måste kunna men nu var skämtet om hans fru. En relation som jag antar att många i Hollywood vet inte har varit den bästa. Var det inte så sent som förra året då paret Smith intervjuade varandra öppet som fan i en podd(?).

    Vissa verkar tycka att ”försvara henne” är fel för hon kan försvara sig själv. Kanske är sant men alla har väl ngn gång stått upp för ngn som man älskar? Även om man är medveten om att den personen kan göra det själv? Även om det blir jävligt fel?

    Ngn gång så har alla en bristningsgräns. Nu blev det i live-tv.

    Var det rätt? nej. Hade man kunnat göra det bättre? onekligen. Men ibland så händer det bara.

      Du skrämmer mig Lars.

        Anna, du skrämmer mig!

          Det är i alla fal inte jag som smackat till nån och förklarat det med att ”det är sånt som händer”.

      Hur många visste att hon hade Alopecia innan det började användas som en ursäkt för Will?
      Tragiskt att skämta om någons utseende men att reagera med våld på det viset är inte försvarbart.

    Damage control snart blir det att tala ut i Oprah Winfrey show.

      Nej nej. Det är content till deras Red Table Talk. ?

        Hehe ja det har du nog rätt i.

    Nina Rung beskriver händelsen väldigt bra på instagram! Jävla neandertalare alltså. Jävla patriarkat, sjuka ideal och maskulinitetsnormer. Samtidigt som vi försöker lära kidsen att man aldrig.får.slåss gör en världskänd skådespelare just detta på bästa sändningstid. Sorgligt!

      Jag och alla jag känner lär våra söner att slåss. Vilken bubbla bor du i?

        Var bor du??!! Där alla lär sina söner slåss!!

          Kolla självförsvar och mma-grupper. Det är smockfullt numera. När politiker skapar ett samhälle med spänningar och ökat våld, så ökar det överallt. Blir chockerad att så få vill erkänna detta faktum. Killar bygger ju och tränar överallt numera.

    Det roliga är ju att Will Smith först själv skrattar och så ser man blicken från Jade och då slår han honom….

      Om folk känt till historian mellan Will och Jade hade de troligtvis fördömt det ännu mer. Jade har haft honom lindat runt sitt lillfinger i många, många år och är väldigt manipulerande och dominerande.

      Hon krävde öppet förhållande.
      Hon var ändå otrogen och skyllde sedan på honom.
      Hon kräver han går ut och påtalar saker åt henne till allmänheten, etc.

        Känner du dom??

    vilken tur att Will Smith inte är VIT, för gud vilket liv det då skulle bli i ert stackars avlånga PK samhälle! ?

      Vad menar du? Det har väl blivit ett jäkla liv runt det här trots att han inte är vit?

        Skillnad på medial uppmärksamhet och nedbrända innerstäder, I usa.

    ?⚡⚡? =??️

    Vill bara testa om jag fortfarande är i modd… ?

      Det var jag inte! Yay ?

    En man som slår offentligt slår mest sannolikt även i andra situationer.
    Han fråntog sin fru att själv reagera genom att förnedra henne med sitt beteende.
    Det bästa hade varit tystnad. Pinsam tystnad. Då hade rubrikerna varit något annat idag.

    Står bakom Will Smith. Chris Rock förtjänade örfilen.

      Det är faktiskt helt irrelevant. Att någon förtjänar stryk (vilket man självklart kan tycka att folk gör, men man bör komma ihåg att ens åsikt inte är objektiv sanning) betyder INTE att någon annan har rätt att spöa dem.

      Jag tycker att folk som begår sexuella övergrepp på barn förtjänar att dö. Jag har inte därför rätt att döda dem. Vi är inte barbarer.

        Jag hade inte agerat så själv men det kommer från gammalt groll. Han har skämtat om Jada förut och om du känner till uttrycket ”Don’t poke the bear” så förstår du kanske vad som händer ju längre tiden går.

    Mäns jäkla ego och humör är anledningen till att det är så mycket våld och krig i världen.
    Ja skämtet var inte snällt men man går väl inte och klappar till nån för det.
    Löjligt!
    Skulle min man klappa till nån som var otrevlig mot mig skulle jag bli vansinnig på honom.
    Men självklart skulle jag vilja att han försvarade om nån gick till fysiskt angrepp.

      återkom när du är världskändis med en närstående som som har alopecia och ngn skämtar om det i direkt sänd tv som sänds över hela världen.

      Så du tkr alltså att det är okej att din snubbe försvarar dig. intressant.
      Jada kanske tyckte att det han gjorde igår var okej.

        Skulle skämmas oavsett känd eller inte om min man tog till våld pga en förolämpning!
        Självklart skulle det vara ok om man man fick ta till fysiskt våld om nån utövade det på mig och inte gick att stoppa på nåt annat sätt.
        Då är försvar tillåtet, tom enligt lag.
        Men att svara på ord med våld är inte ok.
        Är själv van vid diverse påhopp och sånt pga handikapp och sånt och aldrig har jag valt att ta till våld.

      Hans ursäkter och bortförklaringar för att berättiga hans beteende visar hur störd han är. Macho-äckel. Kommer aldrig kolla på något med honom igen. Ta tag i dig själv för helvete

    Tycker hans beteende efter slaget var lika risigt. Skrika såsom han gjorde. Var han påverkad av något?

      Nej han var förbannad på sin frus vägnar.

        å sin frus vägnar.

      Nästan alla i Hollywood är påverkade av någonting. Vissa saker är ju lagliga att köpa och farbror doktorn skriver recept, blandas ju hejvilt.

      Jag tror han var påverkad.

    Och sen står han, Will, där efteråt med tårarna trillande och berättar att Gud minsann utsett honom till att visa kärlek mot människor. Alltså…. Och försvarar sitt våldsutbrott med att han är ju en av ”the crazy fathers/dads” (minns inte vilket men det spelar ingen roll). Är han Jadas pappa?? Och får en pappa gärna bruka våld?!? I Guds namn dessutom?

    Bland det mest bisarra jag sett på TV faktiskt. En helt ofattbar överreaktion ur till synes ingenting. Ricky Gervais har hånat hela Hollywood flera år i streck, men det här får bägaren att rinna över för en av de mest respekterade i hela industrin?

    Proffsigt som attan av Chris Rock då. Den respekt jag förlorade för Will Smith vann Chris Rock. Skämtet må vara riktigt dåligt, men fantastiskt hur han bara tar emot smällen och går vidare med showen.

      Antagligen känner Will Smith Chris Rock privat vilket gör att han blir fly förbannad. Skämta privat absolut men på Oscarsgalan? Nej. Tycker även Ricky Gervais skämt är extremt grova.

        Chris har för många år sedan gjort skämt om Jada vilket inte har varit så uppskattat så det finns något under ytan.

    Toxisk maskulinitet är redan forskat om och fastställt vad det är. Det spelar ingen roll om
    Åsa, 45, tycker något annat.

    Det här är ett typexempel på toxisk maskulinitet, från både Chris och Will. Man kan skoja om sina egna trauman, men inte om andras (inte utan godkännande) och man slåss inte. Punkt.

    Jag har alopeci, precis som Jada och jag och min sambo var överens om liknande hade hänt mig så hade han minsann gjort likadant!

      Och det är du stolt över? Fy fan!

      Jag har det också, men skulle inte vilja att någon tog till våld. Det finns andra sätt att bojkotta.

      Å herre gud. Kräla tillbaks under stenen.

    Är fortfarande mkt tveksam till om det verkligen var på riktigt eller en PR-kupp. Jag håller med om Wills blick, men han är också skådespelare. Om inte så tror jag att han fått någon kris ala Kanye (ja, jag vet att Kanye har bipolär sjukdom, men hans pågående mani är helt uppenbart utlöst av krisen som skilsmässan inneburit). Det var inte längesedan Will och Jada tvättade sin byk offentligt med otrohet och allt vad det var.
    Jag tror det kommer komma efterdyningar på något sätt, frågan är bara vad. Kanske lanserar Will och Chris snart en tv-show där de ska tala ut?

    Hade varit intressant att se om allmänhetens reaktioner (i USA) hade varit annorlunda åt något håll, om en av dom var vit.

      Tror nog reaktionen hade varit ungefär densamma.

        Den hade varit hundra miljoner gånger starkare. Tänk dig själv, en vit man slår en svart man på käften i direktsänd tv-gala…Rasism!…

          Det hade varit riots på gatorna.

    Alla som är ”team Will” hade det varit lika kul osv om Chris varit en kvinna och Will gick upp och gav henne en örfil mitt i sändning?

    Det kan ju aldrig vara okey att använda våld. Aldrig nånsin oavsett situation. Sen att skämtet var osmakligt är en helt annan sak!

      Skrämmande med folk som är ”team Will” och har barn. Är det sånt man ska lära sina barn? Är du arg så är det helt ok att slå folk? Inte undra på att världen ser ut som den gör då…

      Eller en vit man

      En kvinna skulle aldrig dra ett sånt dåligt skämt.

    Han kunde bara ställt sig upp och skrikit åt Chris Rock att hålla käft eller liknande. Verkligen inte ok det han gjorde, hur förbannad han än var. Det var inte ens ett grov skämt, okänsligt ja, men klart en överreaktion från Wills sida.

    Nu väntar vi på att experten CW ska tala om för vad vi ska tycka.

    Jadas och Wills förhållande känns inte helt sunt. Jada var otrogen och när det uppenbaras går de en tid senare ut med att de har ett öppet förhållande.
    Försvarar inte det Will gjorde, men Jada styr honom bevisligen på ett minst sagt osunt sätt.

    ”Antar att Oscarsgalan också kommer börja ändas med fördröjning från och med nu?”

    Oscarsgalan sänds alltid med fördröjning på typ 30 sekunder om jag minns rätt. Det är därför ljudet är borttaget i klippet ovan från ca mitten i klippet, abc hann censurera deras dialog när det kablades ut i USA (ordet f×ck används ?) , men vi i t.ex Sverige fick se och höra allt.

    Fattar verkligen inte hur man kan försvara Wills fysiska våld. Patetiskt att sedan i sitt tacktal bara ”man gör konstiga saker för kärlek och Gud buhuhu ?”

    Har dock förståelse för att publiken reagerade som den gjorde först, alltså när Will klev upp på scenen. trodde själv att allt var manus i några minuter och att allt var ett dåligt skämt. Men nä.

    Jag har inte hängt med på vad som egentligen hänt. Men om man blir arg på någon så tycker jag det är bättre att prata med vederbörande än att slå till.

    Två skådespelare i värdlsklass. Hur står Chris när han tar emot lavetten? Framåtlutad och med händerna bakom.
    Det. är. skådespel.

    Vem brydde sig om Oscars innan? Nu

      Mm fast det är inte stagat

        mm för det vet ju du.

      Han tar sig väl inte ens på kinden efteråt? Han tappar inte balansen. Och vad menar Will med att det ska bli kaos? Det sa han ju innan galan. Varför stoppade ingen W när han gick mot scenen? Varför kom ingen ”vakt” fram efter slaget?

    Har märkt att många i Sverige blandar ihop ”USA” med ”Hollywood” och etablissemang. Två vilt skilda saker.

      Vitt skilda saker…

    Känns uppgjort, ja.

    Pinsamt att han slåss på Oscarsgalan!

    SLÅSS!!!

    Och Jada skriver på twitter:

    This is how We do it

    Aha, löser saker med våld då?

    Så lågt!

    Inte jada utan sonen Jaden

    Att Chris jämnför Jada med en snygg, rakad Demi Moore och åker på stryk för det??? Vad var han på för drog undrar man?
    Konstigt att aldrig Ricky Gervais åkt på stryk när han pekar ut folk(typ Tom Hanks) som tex pedofiler på Oscars galan!

    Hade gärna sett jada stått upp för sig själv! Det är 2022!

      Brukar du säga så tlll alla mobbade?

    Dumt att slå till någon kanske, men fint att stå upp för någon som lider. Tycker att de som kallar det för ”toxisk maskulinitet” har helt fel. Att stå upp för utsatta är ett manligt, väldigt fint drag. Tänk han som försökte ingripa i en skjutning idag – otroligt modigt och fint gjort!

    Jag har en gång blivit rånad på pendeltåget och då var det faktiskt en för mig helt okänd kille som sprang efter rånaren och försökte hjälpa mig. Väldigt fint gjort! Tyvärr var jag nog för chockad för att tacka honom ordentligt.

      Ja alltså fysiskt ingripande som har med självförsvar att göra är ju en sak, typ civilkurage. Det är jättebra och borde finnas mer av!

      Men det Will gjorde faller inte under det exemplet. Det hade räckt med det han gjorde efter slaget då han verbalt sade ifrån.

        Fast jag har full förståelse för att topplocket ryker när någon man älskar känner sig offentligt förnedrad. Sedan kanske man ber om ursäkt för smällen efteråt när man lugnat ner sig, men impulsen bakom tycker jag är hedervärd.

      Jag tycker också om nobla män som inte backar när det krävs.

    HELT oförsvarligt! Punkt.

    Efter att långt om länge ha dissat yankies – ni vet, Trump o 6 jan o allt – så tycker jag att man i USA väldigt tydligt nu tycker att det fanimig inte är OK att slå folk på käften på detta sätt. Nåja, redneckarna , trumparna, tittar väl inte på Oscar, men jag tycker iaf att detta är stärkande.

    Fullständigt ambivalent över detta skandalösa skeendet.

    Jag hade skämts och känt mig förnedrad om någon skämtat om min avsaknad av hår om jag led av en sjukdom som gjorde att jag tappade håret. Men jag hade skämts ÄNNU mer om min make gick upp på scenen på Oscars-galan och gav värden en smocka i fejset i direktsändning.

    Betänk att nästan alla svarta kvinnor har peruk el löshår.
    Om hon lider så mkt av sin alopeci så kan hon sätta på sig peruk.
    Beyonce har t ex aldrig visat sig utan peruk/löshår.

    Jag undrar om det ligger något mer bakom? Jag älskar Will Smith som skådis och han verkar vara en helt fantastik snäll och omtänksam man privat.
    Jada har alopecia vilket jag också har. Jag skäms något fruktansvärt för detta.

    MEN…Tänk om Jada även har cancer!? Nyupptäckt möjligtvis och ska dö inom 6 mån? Att hon tappar hår som aldrig förr och mår jättedåligt. Vi har ingen aning.
    Kunde detta skötts bättre? Absolut men jag kan samtidigt förstå Will.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.