Will Smith ber om ursäkt till Chris Rock

I sitt tacktal bad Will Smith om ursäkt till exakt alla, bortsett från Chris Rock, som var den som i direktsändning serverades en lavett efter att ha skämtat om Jada Pinkett Smiths rakade skalle. 
Nu har det i alla fall kommit en ursäkt, även till Rock, och det är kanske inte helt långsökt att gissa på att det bland annat är Will Smiths publicist som ligger bakom den.

Hjälper det? Räcker det?
Går det att rädda upp det här eller kan Will Smith ha sabbat sin karriär för gott?

Enligt People Magazine ska det ha funnits en gammal konflikt mellan paret Smith och Chris Rock, som legat och puttrat. 2016 ska nämligen Chris Rock – återigen på Oscarsgalan – skämtat om både Jada och Will, någonting som inte heller då sågs på med blida ögon från Will Smith och Jada Pinkett Smith.

Tror ni han kommer få behålla sin nyvunna statyett eller kommer han tvingas lämna tillbaka den, som ett straff från The Academy?

203 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Till slut får man nog. Ta inte skit.

      Ja, två dåliga skämt med sex års mellanrum, inte konstigt att han fick stryk!

      Man kan få nog utan att slåss ??‍♀️

      Man behöver inte slåss. Han har väl en mun att prata med.

        Munnen hjälper uppenbarligen inte mot idiotskämt och idiotkommentarer om folks medicinska status. Nej, en fet käftsmäll skulle han(och många andra)ha.

      What they want

        Baby I got it

      Våld är aldrig lösningen, så osmakligt gjort av honom.

      Har väldigt svårt att tycka synd om en så oerhört priviligierad medlem av världseliten, som hyllas och älskas av miljontals människor, som befinner sig på en gala där han är nominerad för att ta emot ett av världens mest presitefulla pris… Och tycker sig ha rätt att använda våld på det här sättet därför att han inte kan tygla sina känslor. Att en så priviligierad människa känner sig så pass personligt attackerad därför att någon skämtar osmakligt på hans frus bekostnad att han inte kan låta bli att slåss tycker jag är helt ofattbart.

        Så det gör du? Det faktum att han är priviligierad och älskad av miljontals av människor gör honom alltså till icke-mänsklig? För det är faktiskt mänskligt att lacka ur ibland. Nej, det är aldrig okej att använda våld men jag kan, trots det förstå att han lackade ur. Jag skulle säga att det är minst lika problematiskt att prata om Chris Rock ur aspekten ”han är faktiskt komiker, då får man ta det”.
        Tycker förövrigt att ursäkten är helt okej men det är trots allt inte så att vår åsikt betyder något alls i detta sammanhang. Det är upp till Chris.

      Har du barn? Hoppas du inte lär dem att det är ok att slåss så fort man blir arg.

      Håller med. Hört han skämtat grovt på andras bekostnader på andra tillställningar där man ska ha trevligt och vara respekterad. Skit ska ha skit. Gäster ska inte förolämpas. Att stå upp för sin kärlek är underbart. Någon gång måste foten sättas ner.

        Förlåt, men nej. Om du någonsin har sett dessa galor tidigare så vet du om att det ALLTID skämtas friskt med publiken. Om man ska rättfärdiga det som Will gjorde så skulle Ricky Gervais varit misshandlad till döds för länge sedan.

        Många skrattar åt grova skämt på tillställningar och har därmed trevligt. Det brukar skämtas hejvilt om andra på Oscarsgalan och när Chris Rock skämtat grovt om andra så har han väl aldrig tidigare fått en örfil för det. Det var inget särskilt grovt skämt han drog, ingen direkt förolämpning och han ifrågasatte definitivt inte Jadas kvinnlighet som någon skrev igår som spreds som en löpeld då alla delade ett inlägg på insta haha. Det var ett skämt om att Jada kunde spela i G. I Jane 2, han såg fram emot det och han sa även att han älskar Jada så nej det var inte elakt och hade inget med eventuell sjukdom att göra. Det är för övrigt ingen allvarlig sjukdom och hon har själv valt att ha rakad skalle och varför skulle Chris tycka att det är något fel med det nej det var inte vad han sa men folk läser in allt möjligt och hittar på. Bra att det kom en ursäkt iaf men Will sjönk…

        Tycker du att Petra Mede ska ha skit för att hon driver med gästerna på Guldbagge-galan, och Gina Dirawi, eller David Hellenius som skämtat om andra på andras bekostnad i direktsändningar. Ska de ha en lavett, ska de ha skit menar du?

    Tomma ord… antagligen. Jag tycker det är helt oförsvarsbart det som hände, och om nu oscarsakademien fördömer våld borde de kunna ta tillbaka priset. Någon gång måste vi ju få stopp på de här våldsbenägna människorna som agerar innan de hinner sansa sig själva.

      Too little too late. Blä!

      Ja, det där osar ju krishantering från agent/manager/team. Troligen inget han författat själv.

      Jag håller med och tycker så här:

      Chris Rocks ”skämt” var både osmakligt och onödigt, han hade kunnat skämta om något annat utan att såra en person som lider av en obotlig sjukdom. Uppenbarligen skulle han heller aldrig dragit detta skämt om det var en man som var drabbad av sjukdomen eftersom normen är att kvinnor ska ha långt hår ?

      Att sedan Will Smith reagerar kan jag förstå men han gick alldeles för långt när han ”löste problemet” med våld inför x antal miljoner tittare. Helt oförsvarligt beteende. ?

      Jag tycker att han ska fråntas priset, det skickar inga bra signaler om man ena sekunden misshandlar en kollega som drar osmakliga skämt och i nästa sekund blir belönad för sitt konstnärsskap.

        Tillägg till det jag skrev ovan (måste få ur mig detta), en ”alternate ending”.

        Tänk om Will istället hade gjort så här:

        När Rock ”skämtat” om Jadas sjukdom ställer sig Will lugnt upp och säger ”Excuse me”. Han går sedan lugnt upp på scenen. Inför Rock och alla miljontals tittare förklarar han lugnt hur sårad hans fru blev av det dåliga skämtet, hur hon lider av sin sjukdom och hur han känner att han måste skydda henne. Rock inser vilket misstag han gjort, ber om ursäkt inför Will, Jada och alla miljontals tittare. De kramas. Publiken står upp. Will blir hyllad som en hjälte som vågade säga ifrån. Rock får kärlek för att han vågade erkänna att han gjorde fel. Jada får respekt och upprättelse. Slutet gott, allting gott.

          Exakt så!

          En riktig Hollywoodsk Happy Ending. Paret får varandra och alla är lyckliga. Ursäkta min cynism men det hade garanterat ifrågasatts och spekulerats om att det varit i scen satt.

            ga rant erat i fråga satts och spe kul erat s om att det var it i scen satt

              ?

          Ja, det är ju precis det man kommer på när den man älskar just blivit förnedrad inför hela världen…NOT!

            Hade han haft någorlunda impulskontroll skulle han nog gjort så, istället förnedrar han både sig själv, frun och Rock samt sabbar stämningen på en gala som sänds inför hela världen. Något slags hederskodex kanske, eller har sett för mycket film? (Ok det sista var ett skämt…)

            Tror att frun blev än mer förnedrad av att hennes man skämde ut sig fullständigt och förnedrade sig så – för vad? Ett skämt om att hon kan spela G.I Jane och han ser fram emot att se filmen. Will stod upp för och försvarade sin fru skriver somliga – eh alltså.. vad försvarade han henne emot? Försvarar henne med en lavett? Inte så att Rock stod och spred lögner om hans fru så vad fanns att försvara? Blev han rädd att Rock skulle nämna något om otrohetsaffären kanske. Rock sa liksom inget illa om henne eller hennes frisyr. Alltså folk… Man häpnar.

        Jag tycker han som drog det s k skämtet ska få kicken och förklara sig. Fy fan att skämta om någons sjukdom. Just den dagen kanske hon var extra skör. Horribelt!

          Men visste Chris att Jadas skallighet beror på en sjukdom, då?

            Ja, det vet alla i den kretsen och även jag som inte ens följer någon av dem.

              Nej, det stämmer inte.

              Och vadå ”den kretsen”?

              Nej det visste inte alla.

          ”Extra skör”
          Så om hon var extra skör är örfilen ok?

          Men ge dig! Har du hört hur andra komiker skämtar och om vad? Har du hört svenska komiker? Petra Mede hur har inte hon skämtat om andra på galor. Varför skulle han få kicken, han skötte sig ju fantastiskt bra och han skämtade Inte om någon sjukdom, det är för övrigt ingen allvarlig sjukdom. Det som var horribelt var hennes mans beteende, där snackar vi horribelt och det var nog betydligt jobbigare för henne, det borde det ha varit iaf. Pinsamt beteende av Will, finns ju en anledning till att han ber om ursäkt och han skäms ju själv skriver han ju nu i efterhand.

        Men snälla, skämtet hade inte passat in på en man eftersom att G.I Jane är en kvinna liksom. Sluta läs in saker och hitta på för att få det till någon slags feministfråga. Skämtet handlade INTE på något sätt om vad en kvinna ska ha eller inte. Vad vet ni om att Rock tycker kvinnor ska ha långt hår?! Varför ser ni det som en norm att kvinnor ska ha långt hår, är det inte ni som är problemet här då? Skämtet handlade inte heller om någon sjukdom. Det är dessutom ingen allvarlig sjukdom utan ett tillstånd som alla kan drabbas av, och Jada har valt att ha rakad skalle. Jag förstår inte Wills reaktion alls, att han fick en sån knäpp, han skrattade ju gott åt skämtet först men jag tycker inte att priset bör fråntas honom för det men ja det var ett oförsvarligt beteende, väldigt pinsamt beteende men bra med en ursäkt iaf.

      Dessutom har Smiths son kvar sin tweet ”And That’s How We Do It”.

        Pinsamt, de löser med våld och sonen är stolt

        Det kanske refererar till utmärkelsen snarare än slaget?

      Han verkade inte så ångerfull och ledsen när han njöt av allas uppmärksamhet på efterfesten, där han sjöng och dansade till sina egna låtar

      Herregud! Detta kommentarsfält alltså. Ständigt är det så, massvis av perfekta människor som ALDRIG gör fel. Som är så jävla snabba på att fördöma andra människor (Se där, faktiskt ett stort fel trots allt) efter ett felsteg. ETT. Tack gode gud att jag inte är vän med någon av er.

        Haha! Jag gör fel hela tiden, men hittills har jag aldrig råkat slå någon iallafall! Det är liksom på en helt annan nivå att ta till våld mot andra människor.

          Speciellt i ett sådant sammanhang.

        Stackars Will som bara råkade göra fel och misshandla en människa ? Han ville säkert inte göra det men hans kropp lever sitt evet liv, ingenting han kan rå för ?

          Sån jäääävla otur!!

        Men käre värld. Alla gör väl fel mest hela tiden, men de flesta kan göra det utan att slåss. Snacka om att missa poängen.

        Men om du nu tycker så illa om folk härinne, varför är du här?

    Eller är allt detta faktiskt bara ett välgenomtänkt PR-trick från de tre inblandade inför ett kommande ”exklusivt” Red Table Talk?

      Men nej. Helt otroligt hur man kan tro det.

      Nej titta på wills ansikte när han skriker efteråt. Inget skämt el iscensatt

    Haha vilket skitsnack. Låter som något hans assistent fick knåpa ihop på lunchrasten.

    Misshandel i finrummen är tydligen inte misshandel.

      Vad menar du?
      Oscarsakademin har startat en utredning. Galan har haft krismöte. Will har fått massiv kritik och många kräver att akademin drar tillbaka priset.
      Will har bett om ursäkt till precis alla och det har blivit en gigantisk snackis om hur oacceptabelt hans agerande var.

      Vad är det för något du anser tyder på att ”Misshandel i finrummen är tydligen inte misshandel.”?

        Han har också fått massiva hyllningar och någon polisanmälan kommer inte göras. Tror du chris rock hade avstått från polisanmälan om en vanlig, okänd snubbe kommit fram och örfilat honom?

          Nu var det inte en helt okänd person som slog till honom, helt oprovocerat.
          Jag är övertygad om att han hade avstått från att anmäla om det hade varit någon han visste namnet på, ”vanlig” eller känd.

          Men absolut, skulle någon främling gå fram till honom när han var på väg ut från en restaurang och ge honom en käftsmäll så skulle han definitivt göra en anmälan. Nu var ju dock den här situationen något helt annat.

    Jag tycker att han gjorde helt rätt. Och han stod inte bara upp för sin fru, han stod upp för oss allihopa som har blivit offentligt förödmjukade. Det finns ingen värre känsla. Hon blev det dessutom inför hela världen. Våld är okej i extremfall OM situationen kräver det. Det står till och med i lagen, det är okej med våld t ex i självförsvar. Och när det kommer till att bli förödmjukad inför hela världen på det viset så är det okej att slå till en gång. Mobbare ska ha en smäll på käften. Det är min bestämda uppfattning.

      Lisa, du behöver nog läsa på lite om nödvärnsrätten.

        Amerikansk lagstiftning är inte samma som i Sverige. Så du är nog den som behöver läsa på.

          Nej, det är du som är ute och cyklar. Läs på och kom sen tillbaka.

          Inte ens i USA kan man hävda nödvärn för att puckla på någon som förolämpar någon. Däremot har amerikansk lagstiftning en generösare syn på hur mycket väld som får brukas i en nödvärnssituation.

      Det är stor skillnad på en mobbare och en person som är anställd för att komma dit och skämta om folk, så som komiker gjort i flera år och på alla galor. Det är en del av showen och har alltid varit! Chris är ingen mobbare som går på ett barn på skolgården dag ut och dag in för sitt eget behov

        Mobbning innebär att en starkare (i antal eller i maktposition) går på en svagare. På vilket sätt är Jada och Chris Rock jämna i den här situationen?
        Han har micken.
        Han har miljonpubliken.
        Han har normtrycket på sin sida, dvs att hålla minen och upprätthålla god stämning.

        Jada har en sjukdom som påverkar hennes utseende och hon förefaller vara negativt påverkad (ledsen?) av detta, av hennes reaktion att döma. Vem tycker att en gala är ett bra forum att skämta om någons utseende, när detta inte är något självvalt..? Skämta om sånt folk GÖR, inte om sådant de ofrånkomligen ÄR.

        Jag väntar på ursäkten från Chris. Den borde vara lika självklar som Wills. ?‍♂️

          Exakt.

          Tycker det blir extra elakt och mansgrisigt att skämta om hennes utseende på en gala där kvinnors utseende redan recenseras in i minsta jävla detalj. Hon har med all sannolikhet ansträngt sig för att göra sig fin i timtal med klädsel, smink, etc etc, sen ska alla sitta och skratta åt att hon är skallig? Med kameror på dessutom, med miljonpublik som tittar. Näe fy fan vad lågt ”skämt” av Chris.

        En betald mobbare m.a.o.

      Våld löser inget.

      ?‍♀️

      Om Chris hade begått sexuella övergrepp på Jada hade jag haft full förståelse för örfilen.
      För ett skämt, ingen förståelse. Chris skämt är under all kritik vilket också Wills hantering av det är. Det hade varit hedervärt om han gått upp på scen och försvarat sin fru verbalt, genom att tala till publiken och inte gasta åt Chris.

      Tänk om alla skulle örfila varandra varje gång man blir eller känner sig förödmjukad…

      Nej. Paret Smith hade kunnat göra något riktigt bra av Rocks skämt. De hade kunnat posta info om alopecia på nätet efteråt och sagt att det inte är okej att skoja om sjukdomstillstånd. Då hade alla tagit deras parti och lärt sig om en sjukdom. Nu blir det istället cirkus av det hela med fokus på helt fel saker. Pennan och munnen är mycket mäktigare än ett simpelt slag…

      Jag tror knappast han gjorde det för att stå upp för alla som blivit utsatta för liknande offentligt, det var hans fru det handlade om. Tror han skiter i resten ärligt talat. ??‍♀️

      Det är min bestämda uppfattning.

      Det här var ju knappast ett extremfall, så skulle inte direkt säga att Smith agerade i nödvärn?

      Lisa, hade du haft samma åsikt om det var en kvinnlig komiker som dragit samma skämt och sen fått en örfil av Will ??

        Lewis, hade du haft samma åsikt om det hade varit Jada som gått upp och utdelat lavetten?

          Jag hade haft samma åsikt oavsett vem som örfilat vem.
          Våld löser inget!

          (Självförsvar exl)

          Ja, att ta till våld över ett skämt (även om det är plumpt) är fel oavsett kön.
          Tänk att folk tycker våld är rättfärdigat vid en verbal förolämpning, fan va snekopplad man måste vara i skallen då.

      Så du tycker att det bästa sättet att återupprätta sin heder efter att ha blivit pyttelite förödmjukad är att förödmjuka sig själva 100 gånger värre?

      Finns det verkligen ingen värre känsla än när någon lite klumpigt skämtar på ens bekostnad?

      Faaantastisk värld du lever i, grattis!

      Nej Lisa, det är alltid fel med våld. Tråkigt att du tycker att det var rätt och jag hoppas du inte har några barn som du lär detta. /Lisa

      Lisa håller med 100 procent. Nu kanske han slutar med sina äckliga mobbarskämt.

      Men varför är det så otroligt förödmjukande att bli jämförd med en skitsnygg actionhjälte? Han antydde ju inte att hon är ful utan hår. Tvärtom. Och om man inte gillar konceptet ”komiker driver med/förödmjukar kändisar offentligt”, varför ens gå på galan? Det är ju tradition sedan lång tid tillbaka att värden driver med kändisarna, och paret Smith såg inte missnöjda ut förrän Jada blev föremål för ett av skämten.

        Att driva med någons utseende är aldrig ok!

          Varför i hela friden skulle det inte vara det?

    Skrivet av en dyr kommunikationsbyrå. Jag hoppas det sved rejält i hans plånbok.

    Tycker han förtjänade den örfilen.

      Herregud vad Hasseåtage hade fått stryk om folk varit lika lättkränkta på deras tid! ?

      Tycker du samma sak om det var en kvinnlig komiker som fått örfilen av Will?

        Intressant fråga, nyfiken på ts svar.

        Nu drog du iväg lite. Kanske vi ska jämföra med att slå ett barn också? Bara för att verkligen komma ifrån vad som hände och jämföra äpplen och päron.

          Hade absolut kunna vara Amy Schumer som dragit skämtet Chris stock sa.

            Och ändå har hon inte gjort det.

              Jag tycker faktiskt att hennes skämt om Kirsten Dunst var värre.

                Vad var det för skämt?
                Och någon som kan sammanfatta artikeln från Aftonbladet? Den ligger bakom betalväg :/

          Tycker inte att det är så dum fråga. Toxisk maskulinitet är inte bara att det är okej att slå, utan också om att man ska ta en smäll om man råkar reta upp en kille.

          Ett barn är inte samma sak som en vuxen människa, det vet du.
          Så min fråga kvarstår, hade du tyckt samma om det var Amy Schumer han hade örfilat ?

            Nu var det inte det som hände. Fråga igen när det hänt.

              Du är oehört feg som inte törs svara på frågan.
              Troligen för du kommit på att din åsikt inte var särskilt genomtänkt.

              Kan hjälpa dig, nej det är inte ok att besvara ett dåligt skämt med våld oavsett om det är en man/kvinna/barn/kattunge som drar skämtet.
              Det du inte fattar är att du har samma tankesätt som de män som misshandlar sina flickvänner (de skyller alltid på att de blev provocerade).

            Om ett barn dragit skämtet då? Eller en dement farbror? En blind kattunge?

          Varför svarar du inte på frågan?

          Jämförde du just oss kvinnor som barn??

      Samma här! En örfil man mot man liksom. Det var inte ett blodigt slagsmål som utspelade sig. Han lever med sin fru och kan nog ha sett en hel del sorg iom vad som händer henne.
      Allt ska vara så jäkla pk hela tiden. Will fick nog. Chris fick vad han förtjänade. Man kan roa sig på många sätt men inte ett sjukdomstillstånd. Hur mycket ska kändisar behöva betala eg?
      Chris kan ju ha sagt det i välmening att lyfta henne..men tror inte det var fallet här.

        Det som är ”pk” i detta fallet är väl isf att inte kunna ta ett skämt. Örfilen är oacceptabel och har inget med ok att göra

    Klart som korvspad att det kommer en ursäkt och en massa dravel när hans statyett ligger risigt till. Hade han pudlat om inte akademien hade börjat knorra? I think not.

    Han kommer fortsätta göra storfilmer och det här kommer snart bara vara en liten anekdot i framtidens skvallerblaskor.

      Är det så dåligt då? Säger inte att han inte agerade fel och klandervärt, för det gjorde han, men det faktum att det han gjorde var oförsvarligt behöver i min värld inte innebära att det därmed är oförlåtligt. ??‍♀️

    Tycker det är helt sinnessjuk att så många tycker han gjorde rätt. Absolut att Chris Rock gjorde fel men våld är inte lösningen. Helt plötsligt inser jag att det inte är ett dugg konstigt att det ser ut som det gör i samhället. Alla har vi någon vi vill försvara och som blir orättvist behandlad eller kränkt. Har vi då rätt att nita den skyldiga? Var slutar det?

      Jag ser inte särskilt många, bara någon enstaka, som försvarar våldet. De flesta verkar överens om att skämtet var dåligt, bra att Will Smith reagerade men att han reagerade på fel sätt då våld inte är acceptabelt.

        Du kanske ska gå in på Facebook och se kommentarerna under Aftonbladets inlägg om detta. Där har du hundratals vuxna människor som tyckte att Will gjorde rätt.

          I synnerhet kvinnor.. alpha hanen går fortfarande hem

            Ja precis, det förvånar mig att så många kvinnor försvarar honom.

    Jag räknar kallt med att min man skulle försvara mig mot verbala påhopp i vått och torrt. Men jag räknar med att han försvarar mig verbalt. Inte med våld.

      Varför? Kan du inte tala för din egen rökning eller vad menar du?
      Vuxna människor ska väl ändå i den mån det går tala för sig själv?
      Jag hade köpt att min man backade mig när jag försvarar mig men aldrig att jag skulle stå brevid honom när han ”försvarar min heder”, det klarar jag på egen hand…

        Jo, jag kan tala för egen räkning. Tror ditt uttryck att din man backar dig och mitt att min man försvarar mig syftar på samma sak.

          Aha ok då är jag med. Ja klart man vill backa upp sin partner såklart?

        Nu är ju inte människor perfekta varelser utan känslor som agerar perfekt i varje situation vi hamnar i. Hade jag blivit förödmjukad inför hela världen så hade jag nog blivit väldigt ledsen och haft svårt att hitta orden. Jag hade med största sannolikhet inte kunnat agera som en perfekt individ och klarar av att stå upp för mig själv. Jag hade nog behövt lämna rummet istället.

        Hade någon jag älskar blivit påhoppad så hade jag känt att jag ville försvara personen. Jag förväntar mig även att jag själv hade blivit försvarad av mina nära och kära när jag själv inte klarar det.

        Såklart ej med våld!

    Jag är övertygad om att Will var påverkad av något under kvällen. Hoppas han drogtestades.

    Anser att han borde tvingas lämna tillbaka sin statyett – mest för att Akademin markerar att man inte kan bete sig så här OCH inte vara så lättkränkt. Det var Chris Rock för bövelen, dessutom absolut ingen förolämpning mot Will´s fru, kanske lite plumpt men det får gäster ta. Vad skulle vara nästa steg? att Leonardo di Caprio knallar upp och smackar till Ricky Gervais för att han skojar om Caprio’s unga flickvänner? Att Tom Cruise springer upp och lappar till Amy Schumer för ironiska pikar om vissa skådespelares sexuella läggning? Markera nu att våld aldrig får förekomma på denna gala!

      Kan inte gilla kommentarer så kör en??

      Wills fru på svenska, inte Will´s fru.

        Caprios unga flickvänner på svenska, inte Caprio’s unga flickvänner.

      Akademin får nog sopa rent framför sin egen dörr innan det ska bli tal om att ta tillbaka Will Smiths statyett. Hans beteende var oacceptabelt, ja, men de har inte krävt tillbaka några Oscars från Harvey Weinstein, Woody Allen eller Roman Polanski. Det vore skrattretande att göra det nu.

        Tror inte heller det kommer hända. Risken för att det blir en rasfråga är för stor. Frågan då kommer blir om de tagit tillbaka statyetten om det var en vit man som slog till någon? USA är så djupt segregerat mellan vita och afroamerikaner och har enorma problem med strukturell rasism så jag tror att det blir en ännu värre shitstorm om de tar ifrån honom priset.

        Nu har ju de inte gjort något under själva Oscarsgalan så det är inte samma sak alls och går inte att jämföra med vad Will Smith gjorde. ?

    Nej, han gjorde inte rätt, och nej, det var inte chevalereskt. Herrejävlar vad man måste ta sig själv och sina nära på stort allvar om man tycker att ett skämt om hår gör komikern förtjänt av ett slag i ansiktet. Det han gjorde var inte av kärlek till sin fru, det var resultatet av ett uppblåst och mycket, mycket skört ego. Och så sägs det att kvinnor är känslostyrda och hysteriska?

      Att skämta om någons sjukdom är jäkligt lågt. Särskilt som hon själv varit tydlig med att ämnet är känsligt för henne. Skulle det vara ok att skämta om Chadwick Bosemans cancer samma år som han gick bort?

        Jag tycker inte det är jäkligt lågt. Skulle jag inte kunna skämta eller ta skämt om min egen autoimmuna och obotliga sjukdom som troligtvis kommer göra mig handikappad med tiden, skulle jag drunkna i sorg över den. Ur den synvinkeln betraktar jag skämtet.

        Jada och Will tycker uppenbarligen att det var för lågt. Du med. Det må vara hänt, alla har vi olika gränser för vilka skämt som är okej och inte. Själv tycker jag inte att Chadwick Bosemans dödliga cancer är jämförbar med Jadas icke-livshotande håravfall. Men det innebär inte att det aldrig är okej att skämta om cancer heller. Det kan det vara, om man känner sin publik. Det gjorde inte Chris Rock i det här fallet. Men då kan man adressera det efteråt, eller göra en muntlig markering för och då. Jag tycker ändå att det var otroligt urlöjligt och riktigt pinsamt gjort, och visar på precis vilken typ av människa Will Smith bevisligen är. Skör, lättkränkt och våldsam. Jackpot?

          Håller helt med. Har också en autoimmun neuromuskulär sjukdom som gör att mina ögon hänger, jag är svag och har svårt att gå vissa dagar osv. Skulle jag vilja att min sambo slår till någon för att man skämtar om min sjukdom? Aldrig i livet! Tycker dessutom att det var ett väldigt ”snällt” skämt och inte så att han hånade henne på något sätt?

      Men herregud, det var ju inte håret han reagerade på. Utan SJUKDOMEN. Då är det okej att skämta om nån som har cancer då också alltså. Okej. Sen så vet du ingenting vad den sjukdomen har inneburit för henne, förmodligen svåra saker eftersom hon tog så illa upp. Helt rätt gjort av Will.

        Humor är en jätteviktig ventil för att hantera mörker och sorg. Alltså verkligen jätteviktig. Så ja, jag tycker absolut att det kan vara okej att skämta om nåt så hemskt som cancer. Kan man inte skratta så överlever man inte de mörkaste stunderna i livet. Sen ska man som sagt känna sin publik och den får chris rock ta på sig här. Inget rättfärdigar ändå att Will Smith slog honom.

          Man får och kan skämta om cancer. Men det finns en tid och ett rum för varje skämt. Att skämta med en person som har cancer om dens sjukdom är otroligt smaklöst. Man skämtar inte heller om cancer på en cancergala.

            Nu var det visserligen en filmgala, inte en alopecigala. Och låt det vara upp till den hypotetiska cancerpatienten att avgöra om man får eller inte få skämta om dennes sjukdom.

            Fast man får faktiskt läsa av rummet INNAN man skämtar om någons sjukdom. Chris Rock klantade sig, rejält. Han skämtade om någons sjukdom i en livesändning av världens mest sedda gala. Man gör inte så, och om man nu vill göra det – var beredd på konsekvenserna. Man får ingen jävla frisedel för att man är komiker och man ”får skämta om allt”. Humor är inte en viktig ventil för att hantera mörker och sorg för alla.

          Men varför fattar en del inte att detta såg hela världen och dom var gäster och man förolämpar inte gäster.

            Varför fattar inte DU och somliga andra att det inte var menat som en förolämpning. Du verkar aldrig ha sett på galan tidigare för där skämtar man om (förolämpar) gästerna varje år förstår du, samma sak sker på tex Guldbaggegalan.

    Kan Yasin vinna nomineringar samtidigt som han sitter häktad för ett brott han senare döms till tycker jag inte att Smith ska fråntas sin statyett. Absolut, onödigt att slåss, men också, de är på en gala där han är nominerad till en av de finaste priserna, de sitter inte på första raden för att bli roastade.

      En jättebra poäng.

      Fast har man sett Oscarsgalan de senaste decennierna (och Guldbaggegalan också, för den delen) vet man att man som nominerad kan bli utsatt för en hel del råa skämt. Sedan kan man ifrågasätta vad som är nöjet i det, personligen hade jag gärna sett galor där man behandlar varann med värme och respekt. Men sådant klarar inte kritikerna, då blir det recensioner om ”menlöst” och ”ryggdunkarnas förening”.

        Att kunna roasta någon snygg kräver väl att det finns respekt och värme i grunden? Annars blir det ju vara elakt rakt igenom. Jag tror inte att tex gervais saknar respekt för de han går på direkt.

          Snyggt*

    Våld löser ingenting och kommer aldrig lösa någonting. Dock anser jag att han gjorde rätt men att han kunde agerat annorlunda. Till exempel tagit mikrofonen och pratat om sin fru och hennes sjukdom och varför han inte uppskattar dessa skämt. Men i stundens hetta kan allt hända och det är inte första gången Chris Rock skämtar om hans fru.

    Dont poke the bear.

      Du anser att han gjorde rätt men borde agerat annorlunda? ?

        Han gjorde rätt ja.

      Om björnen inte kan hantera att bli petad på utan att slåss, så ska björnen kanske stanna hemma och ta itu med sin våldsamhet.

        Haha men exakt

    Bara jag som inte tycker skämtet var så farligt? G I Jane är ju en assnygg stark hjälte?! Jada har ju inte valt att få alopecia men hon har ju valt att ha skallen bar. Hade hon haft peruk/försökt dölja det på något sätt pga skam och Chris dragit det här skämtet hade det varit lågt, men nu bär ju Jada upp sin frisyr med stolthet!

      Men nu gällde det ju inte dig och det var ju inte dig som det skämtades om inför hela världen. Det är inte resten av världen som bestämmer om ett skämt är okej. Det är enbart den personen som det skämtas om som bestämmer det. Och för henne var det inget skämt. För henne var det blodigt allvar.

        Okej, men han som reagerade gjorde det på eget bevåg. Eller sa hon ”nita honom”?

        Men det var inte hon som försvarade sig. Hennes man skrattade ju dessutom åt skämtet själv.

      Tolkar också skämtet så, och det var säkert intentionen bakom det också. För precis som du säger, är det Jadas eget val att ha den frisyren utefter hennes aktuella förutsättningar. GI Jane se som stark och cool. Jada och Will hade faktiskt ett val i hur de tolkade skämtet; för man kan välja sina tolkningar. Och definitivt sina strider.

      Nu har ju Jada haft peruk i flera år för att dölja sin sjukdom och relativt nyligen slutat dölja sjukdomen så jag kan tänka mig att det är extra sårbart för henne.

        Precis. Hade han dragit samma skämt typ två/tre år framåt i tid kanske det inte varit lika känsligt som nu. Bara för att hon valt att raka huvudet och vara öppen med allt betyder det ju inte att hon är öppen för att bli attackerad med diverse ”skämt” om det. Kan tänka mig att det är en lång process att acceptera en så pass stor utseendeförändring.

    Att så många här anser att en lätt örfil man-till-man är såååån våldsam händelse.

    Antar att ni är såna som skulle fly Sverige om Ryssarna vänder blicken hitåt ordentligt.

    Jäkla ”FamiljeLiv” känsla här.

      Eh?
      Att i direktsändning på en av världens mest kända galor gå upp på scen och slå till en komiker är en våldsam nedvärderande handling. Om man gör en sådan sak, vad är man då kapabel till när kamerorna har slocknat. Det är vad de flesta verkar prata om. Sedan är risken stor för att andra komiker råkar illa ut på liknande sätt då Will Smith gjorde det legitimt att bete sig såhär.

      Chris Rock opassande skämt hade förkastats av en stor del av internet och han hade fått be om ursäkt om inte WS gjort vad han gjorde. Om WS istället för ett slag tagit upp hur opassande skämtet var och hur sårad hans fru blev hade rätt fråga hamnat i centrum.
      Nu undrar man ju snarare hur lätt han har till våldsamma handlingar när världen inte ser på?

        Ja men precis. Detta var inte en random man på gatan som skrev hemska ord efter Wills fru, utan det var ett uppträdande, där Chris skojade om/med flera olika kändisar. Kan komma på flera komiker som hade varit mördade vid detta laget om vi alla var överens om att det är okej att bruka våld när en komiker drar ett osmakligt skämt…

      Lätt örfil? Var ju ändå en ganska rejäl smäll

      Dig skulle jag gärna vilja prata med för att förstå hur du är programmerad i skallen.
      Hur drar du parallellen mellan att folk tar avstånd från våld och viljan att försvara sitt land? Med din logik är det ju Chris Rock som är den verkliga fegisen som inte slår tillbaka för det är ju han som blir anfallen.
      Vill verkligen förtydliga att det WS gjorde är misshandel och ett helt galet sätt att hantera situationen som även den är något oklar. Vad var det som egentligen triggade WS, var det verkligen skämtet eller var det Jadas förväntningar på hur hon tycker han borde reagera eller något annat?

    Märkligast att så många kvinnor kopplar på stenåldersgenen och hyllar en man som ”står upp för” och ”försvarar” sin fru. Om hon tar illa upp kan hon väl försvara sig själv, var tog det där med girlpower vägen? Rena neandertalfasonerna att skicka upp sin man för att slåss.

      Tror knappast att hon skickade upp sin man för att slåss.

        Hon gick inte upp själv och Will satt först och garvade åt skämtet, så att på ett eller annat sätt låg hon bakom att han steppade upp. Bakom varje ond man står en ännu ondare kvinna, som det heter.

          Gud vad vidrigt sagt. Skärp dig.

    Hade min man inte kunnat tygla sin ilska såhär skulle jag blivit orolig. Man kan stå upp för sig själv och andra utan att ta till våld. Det här blev bara så jävla pinsamt.

    Ibland kan jag nog tycka att ett riktigt dåligt skämt förtjänar en lavett. Till exempel folk som drar extremt dåliga ordvitsar.

      Och skillnaden är ju att du tänker så utan att agera ut det.
      Ally McBeal var bra på att visualisera saker som vi skulle vilja händer någon som är irriterande, men inte skulle vilja händer i verkligheten.

    Min man åkte dit för misshandel när han slog till en kille som hånade mig när jag rakat av mitt hår pga alopecia. Helt klart värt, tyckte min man. Så jag har förståelse för Will.

      På vilket sätt är det värt det? Helt säker på att den som hånade kommer fortsätta med sitt beteende.

        Du kanske ska läsa om då du kanske fattar.

      ?

    Det var ett högst märkligt och ganska pinsamt ögonblick. Men. Det ligger mycket bakom det här, inte bara från Chris Rock utan från en hel värld av elaka kommentarer om varför Will stannar i ett äktenskap som ”styrs” av en fru som vill ligga med andra (och emellanåt även gör det). Gissningsvis var det droppen som fick det att rinna över. Hade det skett under mindre offentliga former hade det varit en bagatell, han gav honom en slap med öppen hand, hade han velat slå ner honom så hade han enkelt gjort det. Hade Jada själv gått upp på scenen och lappat till honom så hade hon fått stående ovationer.
    Det som gör det hela så oändligt mycket större (förutom att det skedde i drektsänd tv på oscarsgalan..) är att Will har byggt hela sin karriär på att vara en hyvens kille, karln har i princip inte gjort ett fel på 30 år! Så det är jobbigt för folk att se en annan sida av honom.
    Tyvärr kommer det här att bli en jäkla uppförsbacke för Will och det överskuggar totalt hans, sedan länge, välförtjänta oscar.
    Klantigt gjort, ja absolut.

      Varför skulle det ha varit mer ok om Jada var den som slog? Ett jäkla grottmänniskobeteende. Uppblåsta kändisar som tar sig själva på extremt stort allvar.
      Om Jada vill ligga runt medan hon är gift är det väl hennes eget ansvar. Om någon kritiserar henne för det får hon väl argumentera emot. Inte som att hon absolut inte får skämtas om för något i hela världen bara för att hon tidigare ifrågasatts för sitt liggande utanför äktenskapet.

      Fattar verkligen inte hur Smitharnas deal innanför sitt äktenskap har något med varken skämtet, situationen eller reaktionen att göra?
      Får man örfila folk för irrelevanta saker om ens partner ligger med andra?
      De flesta av oss har ”mycket som ligger bakom” (besvikelser, trauman, stress, skam) av olika sort, men går väl inte runt och klappar till folk för det?

      ”Uppförsbacken” byggde WS helt på egen hand (bokstavligen).

      Varför är vi intresserade av andras äktenskap? Vem som ligger med vem, varför bry sig ens om det?

        För att de pratar om det i intervjuer och tydligen vill att hela världen ska bry sig.

    osmakligt!!

    Det sjuka är ju att ingen gjorde något? Tänk om det inte varit en världskändis utan en random scenarbetare/roddare hade gått ut på scen och gett Chris Rock en örfil, hen hade ju blivit bortsläpad av säkerhetsvakter omedelbart.

      1. De flesta trodde att det var stageat och en sketch i början. Oskarsgalan brukar bjuda på lite överraskningar liksom.
      2. Akademin visste att Will skulle vinna.
      3. Att släpa bort vinnaren av det näst största priset skulle innebära stora konsekvenser och extremt snabba beslut om vem som skulle ersätta vinnaren.
      4. Folk agerade ju när första bästa tillfälle gavs.

        Det går alltid att hitta ursäkter till att inte agera om man vill.
        1. Alla hade fattat att det inte var en sketch i samma sekund vakter drog av han från scen.
        2. …. Och?
        3. ….. Och? Alla hade förstått.
        4. Med andra ord för sent, om de nu hade velat agera på det.

          Det var ingen ursäkt. Det var en förklaring.
          The show must go on liksom

        ”näst största priset”?

        Du menar efter ”best actress” då eller?

          Bästa film?

            ???

            Mmmmm, jag fattade det – det var just en kommentar till att ”bästa snubbe” uppenbart då kommer före ”director” och allt annat. Eller det var kanske bara i år när det råkade vara en kvinnlig regissör som vann (för tredje gången i väldshistorien)…

    Notera att han själv skrattade gott innan han såg hennes reaktion. Jag tror han skämdes för att han skrattade och därför reagerade så starkt.
    Sicken idiot!

    Kanske en förbjuden fråga men har någon frågat hur Jada mår efter detta? Man har lagt ner så mycket krut på Will men inget på Jada eller tom Chris? Det var ju ändå HAN SOM SATTE IGÅNG SKITEN!!
    Nu låter det som att man skyller allt på Will men inte ett ord om det dåliga/under bältet skämtet?? Hade han inget manus att gå efter? Och hur F-N kan akademin tolerera ett sånt bettende från en som presenterar/håller tal inför xx antal miljoner människor??

      Ricky Gervais har sagt bra mycket värre saker utan att bli örfilad. Ska alla komiker genomgå pk-kontroll innan de går upp på scenen kan vi lika gärna avskaffa dem.

        Bra där försvara skitstövlarna! Uppenbarligen så måste de kontrolleras det förstår väl eller hur?
        Han gjorde narr av henne en gång innan räcker inte det kan man inte ge sig på någon annan?!? Tänker att Hollywood är fylld av en massa skådisar man kan göra narr av de som faktiskt är friska!

      Håret på huvudet sitter en bra bit över bältet. ?

        Det låter som du behöver hjälp!

      Har du sett den här galan förr? Skämt på den nivån ingår liksom i paketet och har alltid gjort. Man kan tycka att de borde modernisera sig något, men att ifrågasätta hur akademin kan tolerera ett sånt beteende är lika dumt som att ifrågasätta varför isglass smälter i solen. De uppmuntrar det, eftersom folk skrattar åt den typen av humor.

        Skämta om En sjukdom ? Skojar du nu eller vad ??

      Hon ska väl inte behöva svara på något. Will slog Chris och får svara för det själv. Hur hon mår är irrelevant att ta öppet då hon inte har gjort något fel. Dags att sluta låta kvinnor svara för sina mäns handlingar.

        Jaa du , att ta en stund och tänka på någon annan än sig själv ibland skadar inte .
        Testa att dra ett skämt om ngn som är sjuk ( cancersjuk) så ser du vad du för för svar / bemötande .

        Jag hade gärna velat veta vad hon tyckte om Chris skämt eftersom han gjorde det en gång innan oxå . Är det verkligen så roligt att göra narr av folk som är sjuka? Jag undrar liksom hur du mår, Eller nej det gör jag egentligen inte av din kommentar förstår jag hur du mår

    Hur hade folk reagerat om Jada hade klivit fram o smockat till honom………….

      Du hade fått en Oscar!

    Det som känns lite sjukt är väl att ingen drog av Will från scen. Chris var den som var ”anställd”, märkligt att inte agera som arbetsgivare när han blir slagen under sitt uppdrag.

    Man har inte mycket i huvet om nävarna måste tas till.
    Will har kunnat vräka ur sig hur stor skit han tyckte Chris var som kommer med så tarvliga skämt.

    Gissar att alla tjejer som försvarar detta även tycker det är ok då när en kille smäller till sin tjej, bara han säger förlåt sen?? Som de ofta gör. ”Jag var känslosam”
    Ffs.

    Detta är så uselt och pinsamt, är ju nåt uppenbart fel på en person som gör så här och sitter och gapar svordomar dessutom… Han skrattade ju först!!
    Varför ska Chris sen få lida för att Will tolkade frugans ögonhimlande med att det var dags att slå till??? Herregud.

    Oscarsgalans värsta ögonblick någonsin!
    Ingen kommer minnas vilka som vann, utan bara örfilandet. Will Smith som alltid framställt sig som en glad kille, visade upp sin egentliga sida. Inte trevligt alls.

      Alla människor har olika känslor inom sig. Den här gången rann det över. Han förtjänade en örfil den hemska mobbaren.

        ”Den hemska mobbaren” gjorde bara sitt jobb. Han var anställd för att – bland annat – göra narr av kändisarna i publiken. Det brukar vara ett uppskattat inslag. Will visste om att den typen av humor skulle förekomma på scenen eftersom den gör det vid varje Oscarsgala (och många andra galor), och han skrattade gott tills han såg Jadas reaktion. Jag tycker det är märkligt att säga att en respekterad komiker som Chris Rock förtjänade en smäll när han bara gjorde det som så många andra komiker gjort och hyllats för, och som han fick i uppdrag av akademin att göra.

          Och här har vi en intresaant fråga, vilket ansvar har Oscarsgalan över sina betalda presentatörer? Är det ka ske läge att ha ett ramverk kring presentatörena roll och var de som organisation tänker att gränserna går? Vad desom organisation vill stå för och inte?

    På nåt århundrade så utmanade man en annan till en duell genom att smälla hen med en läderhandske på kinden?? Det hade varit ett intressant drag av Will

    Men alltså så hårt tycker jag inte skämtet va? Hon har alopecia, inte så att hon tappat håret av cytostatikabehandling och är döende.

    Spelar inte så stor roll om en överbetald Hollywoodaktör lavettar en annan. För mig. De är inga förebilder längre. Folket har ju aldrig stått längre ifrån etablissemang i modern tid. Ser mest två clowner på ett sjunkande skepp. Folk skrattar mest.

    Har Chris bett Jada om ursäkt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.