Upp med ribban Magdalena!


Gud, jag kan bli SÅ provocerad av sådant här.
Inte av Maggan eller hennes fästman, utan av de jättebebisar som Maggan verkar ha varit tillsammans med tidigare.
Man kan ju undra om de ens samlade ihop sin egen smutstvätt och bar den till tvättstugan eller föll även det på Magdalenas lott?
Det här faller lite under samma kategori som när män vill få hyllningar för att de ”suttit barnvakt” åt sina egna barn.
Ingen borde bli så här glad av att partner tvättat och vikt kläder.
Att hjälpas åt borde vara en självklarhet i alla förhållanden, och jag hoppas att Maggan nu gör Louie till den nya måttstocken, istället för att snubbla över den extremt lågt lagda ribba som hennes ex snickrat ihop och gömt i dyn.

Att ta ansvar hemma och dela på de praktiska göromålen borde vara en självklarhet i alla förhållanden och ingeting man bör se som en handling utöver det vanliga.
Det ska inte kännas som att man får en present, när det i själva verket handlar om någonting som borde vara en självklarhet i alla förhållande – att man hjälps åt.
Man är ett team, man ska inte ha dynamiken av grevinnan och betjänten. (fast omvänt och utan björnfäll med snubbelhuvud)

Upp med ribban *klapp klapp klapp*
Upp med ribban *klapp klapp klapp*
Upp med ribban *klapp klapp klapp*

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår inte hur man kan vara tillsammans med någon som inte kan sköta normala hushållssysslor. Man ska inte behöva ”nöja sig”!

      Tror ni på allt Magdalena Graaf säger och skriver?

        Nej.

      Fast dom bor ju inte ihop. Då är det väl snällt av Louie att hjälpa Magdalena med tvätten.
      Tänk om min särbo plötsligt skulle ta för givet att jag hjälper honom med hans tvätt? ”Tack men nej tack den kan du sköta själv”.

        Kan ju vara så att han behövde tvätta något själv och gjorde det självklara att tvätta lite mer.

    OT men nu är alltså Elsa Billgren på Ett Hem igen! Hur ofta kan man bo på ett hotell?! Nog för att det är fint men nu är det ju nästan ”Hennes Hem”. Så genomskinligt att hon har nån slags deal med dem! Men ingen reklammarkering så långt ögat kan nå!

      Följde henne förut men nu så ängslig och ingen egen inredning alls! Allt köpts nytt för hutlösa pengar både inredning och kläder så när hon säger återvinning och loppisar så är det bara utåt för följare så tragisk hon blivit

        Tragisk var väl ändå att ta i …

      Samma med Bianca som så ofta tar in på hotel Diplomat, är det någon deal de har eller bråkar hon med killen och vill vara för sig själv då och då tro.

      Elsa skrev jublande i måndags förra veckan att sonen kommit in på skolan de önskat, låt oss gissa att det är på Söder där de bor. Klipp till idag när de ska åka och titta på ett ”hus med nio kakelugnar” som jag gissar inte ligger på Söder – hur snabba ryck är det där egentligen?

        Samtidigt kan man väl inte låta bli att söka till en skola för barnet bara för att man överväger att flytta? Vad ska de göra, hemskola honom tills de har bestämt sig för var de ska bo och att de aldrig ska flytta igen..?

          Du har en poäng men jag kan inte låta bli att tycka att Elsa är kan vara ganska omdömeslös i sitt drömmande om ena veckan det, andra veckan det – låt säga att hon projicerar sina drömmar på Lynn om ”drömskolan” som han nu fått plats på, hur tror du då det känns för honom att inte ens få börja där för att mamma har fått ett infall och ska flytta någon annanstans?

            Du har absolut också en poäng! Jag är inte så insatt i Sandra utan svarade på det begränsade scenario som beskrevs här, men hör vad du säger, sånt där kan absolut bli knasigt

    En självklarhet en självklarhet en självklarhet! ?

      Min känsla är att Magdalenas exman Filip, skaffade hjälp i hemmet till henne. Tror ex att Mumin var/är en av dem.

        Svar: Nej! Däremot när Filip ”blev” själv hade han en kvinna från Asien som hjälp med barnen och hemmet?

          Dom har visst haft hjälp. Hans brorsdotter bodde ju där och hjälpte till. Sen Mumin. Och nu är det ju någon annan tant som hon alltid har med sig som någon assistent? Vågar hon inte vara ensam? Klarar hon inte av att vara ensam?

            Lusse Stenberg, hennes fd chef på Bingolotto. Dom är kompanjoner, arbetspartners. Tror inte Lusse skulle bli så glad över att omnämnas som ”någon annan tant som går där och hjälper till”

    I ”Grevinnan och betjänten” är det en tigerfäll som betjänten snubblar över.
    Finns mycket intressant att läsa om den där sketchen. Jag trodde jag visste ”allt” om den men
    lärde mig en del här:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Grevinnan_och_betj%C3%A4nten

      på tal om?

        Hahaha! På tal om ingenting verkar det som, vilket gör Andys kommentar ännu roligare. ? Eller är jag bara väldigt trött? ? Och jag håller med Andy; det fanns mycket intressant att läsa om sketchen som inte heller jag kände till. ?

        På tal om att det i ingressen till blogginlägget står:
        ”Man är ett team, man ska inte ha dynamiken av grevinnan och betjänten. (fast omvänt och utan björnfäll med snubbelhuvud)”
        Obs: det står björnfäll
        Jag som gillar faktoider kan förstås inte låta ett sådant fel passera utan att korrigeras 🙂

    Jag och min make såg något inlägg från en matlagningsgrupp på Facebook som vi skrattade gott åt. En man hade lagat en väldigt enkel måltid åt sin fru (enligt bildtexten) och fick tusentals likes och kommentarer som ”Åh, din fru har tur hon” och ”Vilken fantastisk make du är. Önskar att min varit likadan”.

    Män hyllas för de mest banala saker. Jag och maken jämförde mot kvinnors bilder på maträtter och de hade inte alls samma antal likes och kommentarer, trots att rätterna var bättre fotade och mer avancerade.

    När jag var tillsammans med mitt ex var min mormor imponerad över att han lagade mat. Tycker så synd om kvinnor som har män som inte kan ta ansvar. Kvinnor och män – uppfostra era söner! Låt dem inte komma undan; utan lär dem städa, laga mat, tvätta och sköta om ett hem. Annars blir de mansbebisar som vuxna.

      Fint att din man också reagerade på det ?

        ?

          ???

            Kul att mannen fick extra credd för att se det oxå?

      Uppfostra sina söner ja…då borde väl mer eller mindre halvvuxna ungar kunna ta tag i städning och ta hand om lite tvätt också.
      Loui kanske tröttnade på den ofta uppenbara röran man ser på Maggans foton.
      Självklart ska männen ta sin del av hushållsarbete och uppfostran av barnen, jag säger absolut inte annat! Men…som sagt, Loui kanske tröttnade på klädhögar i tvättstugan

    Bra att han hjälper till och tar initiativ MEN jag tycker han är en ”jättebebis” på andra sätt, löjlig och plump. De drog ju gravidskämt i år igen – på barnen denna gång. Alltså, man skämtar inte så med barn, man lurar inte barn så de blir besvikna, så plumpt.

      För om barnen blir besvikna 15 sekunder, vad händer då? Sluta tro att barnen inte pallar någonting.

    Ser ut som endast ”manskläder”, väldigt låg ribba för att ta ansvar om han tvättar och viker endast sina egna kläder??

      Det är väl killarnas kläder?

    Också ganska låg ribba att vika ihop dem och bara lämna dem på matbordet istället för att lägga undan dem..

      Men gud vilka gnällspikar ni är. Han bor inte där. Det är inte hans kläder. Vet kanske inte var M vill ha dom?

    En liten undersökning! Jag är född 93 och jag kan inte minnas att min pappa någonsin tvättade och vek någon annans kläder än möjligen sina egna. Hur är/var det med era fäder?
    Min sambo tvättar och viker (hurra?) men VÄGRAR lägga på sängöverkast.. ?

      Jag är tio år äldre än dig, tvätten var helt och hållet min pappas ansvarsområde.

      Född 89. Är ganska säker på att pappa aldrig tvättat varken sina egna eller familjens kläder.

      Jag är född 96 och på sin höjd har min pappa lagat mat en gång i halvåret, alternativt beställt mat (då lagar han mat pga betalar med sitt kort). Aldrig tvättat, kan inte minnas att han städade innan vi skaffade städtjänst. Dock tar han hand om typ allt i trädgården och med bilarna så det är något, om än traditionellt.

      Född 92. Min pappa lagade mat och diskade men tvättade aldrig sina egna kläder (dock strök han dem). Städa brukade han heller inte göra men han plockade upp efter sig. Alltid något. ?

      Jag är född -72 och min pappa tvättade och strök sina kläder själv, lyssnandes på P1 så ljudet skvalade från källaren.

      Jag är född 1985. Min pappa gjorde det mesta. Det dög aldrig enligt mamma så hon vek om tvätten, hängde om tvätten, damsög efter, diskade efter etc. J-veligt tröstlöst att vara pappa med andra ord.

        Haha, kunde ha vart din mamma Ida. Klockrent och dessvärre kör jag samma stil än i dag?

        Svårt att avgöra som barn, men det finns män som kör med strategisk inkompetens. De gör sysslor slarvigt och dåligt för att sen få slippa helt när det inte duger. Rätt tröstlöst att vara partner till en sån.

      Född 94, såg nog aldrig pappa ta hand om tvätten…. ?

      Född 87 och ett av de starkaste barndomsminnen jag har är pappa som for mellan spisen och tvättstugan 800 meter bort typ tre kvällar i veckan.

      Född 81, min pappa var den som städade. Mamma lagade i stort sett all mat, mest för att vi skulle få något som var ätbart. Pappa var den som stekte pannkakor, det gjorde han bra. Tvätta gjorde båda. Bilen fixade pappa.

      När mamma jobbade deltid och pappa heltid var det hon som tvättade, strök och vek. Tror pappa sorterade strumporna möjligtvis. När han gick i pension gjorde de tvätten tillsammans. Förutom att mamma för-sorterade för att hon nog inte litade på att det skulle bli rätt…
      Pappa diskade Alltid vad jag kan komma ihåg. //Född 80

      Född 75.
      Mamma tvättade alltid men pappa lagad oftas mat (tror de hade delat upp olika ansvarsområden).

      Född 76 och min pappa tvättade varannan gång, manglade lakanen, lagade mat varannan vecka, jobbade deltid för att kunna hämta på dagis och tog ut halva föräldraledigheten. Precis som min make. Hade aldrig befattat mig med en man som inte tog hälften av markservicen.

      Jag är född 89 och pappa tvättade och vek absolut. Däremot gillade han inte att man höll på och bytte lakan ”hela tiden” så det blev mycket tvätt! Mamma tyckte man skulle byta lakan typ fyra gånger så ofta som pappa tyckte ?

      Född 85, min mamma var ensamstående så kan inte jämföra där men morfar har alltid lagat lika mycket mat som mormor, diskade alltid, tvättade fönster, dammsög etc.
      Många av mina nära vänners pappor är de som oftast lagat mat, städat lika mycket, hämtat efter träningar etc. Däremot tycker jag det varit svårare att hitta killar i min egen ålder som gör lika mycket som min morfar och mina vänners pappor.

      Jag är född 1965, min pappa både tvättade, lagade mat, bakade och städade. Mina föräldrar var ett team som tillsammans tog hand om hemmet

    Hann Julia franzen ens komma hem från Maldiverna innan hon stack och gjorde ett trådlyft?

    Jag fascineras på ett skräckfyllt sätt av alla hennes behandlingar i 30-årsåldern.

    Jag menar vad händer sedan? När det verkligen behövs mellan 40-50…………

      ”När det verkligen behövs” När BEHÖVS det?! Aldrig!!!

      Behövs?

      Undrar varför många är så upptagen av att fixa på utseendet och så få funderar på att fixa hjärnan?

        Jag har fått intrycket att det nästan bara är lågutbildade som fixar utseendet tyvärr..bara att titta på alla influenser och deras wannabe.

          Hahahaha, skulle det där vara för att håna på något vis? Eller är du så där korkad?

            Det är bara att se sig omkring i sociala medier och hur dom ser ut, inte många högskolepoäng där inte.

              Det var det dummaste jag hört. Samt – intelligens sitter alltså i antalet högskolepoäng?

              Jag har två yrkesutbildningar, på väg mot min tredje samtidigt som jag gör klart min kandidatexamen, arbetar vid sidan om som recensent åt en av de största film/serie-sidorna i Sverige, läste nästan 100 böcker förra året, håller på att skapa min egna onlinekurs och driver två instagramkonton med x antal tusen följare för att tjäna extra pengar. Jag har fillers i läpparna och käken. Tillhör jag alltså de mer ointelligenta i samhället för att jag väljer att fixa till delar av mig jag inte är helt nöjd med? Nja, tveksamt.

              Jodå, d med högskolepoäng gör d bara mer subtilt och ett mer naturligt resultat.

          Det handlar väl om olika estetiska trender i olika grupper. Många högutbildade gör alla möjliga ingrepp, men idealet är att det inte ska synas, medan influencer-gängets ideal är någonting annat.

      Hon gjorde det innan Maldiverna. Vet inte om alla dessa saker gör henne särskilt vacker. Hon har ju alltid ett starkt filter på alla storys och bilder dessutom.

    Många kvinnor vet inte sitt värde ?

      Nej, och det är så förbannat sorgligt.

    Fast dom bor ju inte ihop. Då är det väl snällt av Louie att hjälpa Magdalena med tvätten.
    Tänk om min särbo plötsligt skulle ta för givet att jag hjälper honom med hans tvätt? ”Tack men nej tack den kan du sköta själv”.

    Mycket märkligt inlägg av en medelålders s k influencer. Influencer borde ju influera, men hur ofta gör dom det i förhållande till allt klagande?
    Nåja. Att vuxna kvinnor tappar hakan när en man viker sin egen tvätt är skrattretande.
    Har jag tid viker jag tvätt, vilket jag sällan hinner eftersom min egenföretagare till man hinner först. Han är framgångsrik och tycker faktiskt, håll i er, att det är avkopplande med hushållsarbetet.

      Fast det är ju inte hans tvätt.

    Fast hon var väl hemma under många år och har väl i princip alltid haft en inneboende hjälp?

      Det vore intressant att få höra hans sida av deras förhållande tex vem betalade vad, betalade han för hennes alla barn, vem städade eller rättare sagt vilken firma hade dom osv

    Camilla jag skulle önska att du skriver ett inlägg om Emil Holmqvists video där han går ut med att han har fått testikelcancer endast 27 år gammal. Han uppmanar andra män att undersöka sig.

    Visste inte att män inte tvättade, Min första riktiga seriösa pojkvän var 23 och han tvättade sina kläder och städade sin lägenhet som en normal människa. Har nog aldrig reflekterat över det, alltid 50/50 när jag växte upp också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.