Att inte svara eller att blocka?

Jag har inte en enda sådan här post i min telefonbok.
Jag blockar helt sonika folk om jag absolut inte vill prata med.
Det är ju betydligt enklare. ??‍♀️

Jag satte mig och bläddrade igenom mina kontakter lite snabbt och stötte på det här. ”Håkan – turkosa strumpor”. 
Vem i hela friden är det här och varför finns han i min telefonbok?
Det vore praktiskt att kunna se vilket datum en kontakt lades in för att få en eventuell ledtråd. ?

Känner du en Håkan med förkärlek till turkosa strumpor – holla at yer gurl. 

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Cassandra Klatzkows fest… Med klädbyten ? Omg.

      Vad jag har väntat på att prata om den. Så många frågor.

      1. Elsa var inte där, har inte like:at något om Cass fest och har uppdaterat.
      2. Någon hjälp på vägen måste C har gjort för sin radikala viktnedgång?
      3. Det såg inte alls ut som att det var samma röj på festen som på Rami/Julians fest eller på Hannas fest för några veckor sen. Inte för att jämföra men det kändes mer stelt.
      4. Nadia kändes också stel som att hon var obekväm. Det känns som att något har skavt under innan firandet.
      5. I förra veckans avsnitt blev det så stelt mellan tjejerna när C sa att hon nämligen ska ha fem ombyten på festen, och jag tror inte hon ens läste av stämningen för att hon har blivit så självupptagen. Nu blev det tre men alltså hybrisen.
      6. Tycker C har generellt förändrats sen hon gått ner i vikt, och då menar jag inte på bilder och sånt (hon har alltid tagit lättklädda/sexiga bilder). Det handlar snarare om hennes personlighet har blivit motbjudande med en stor dos hybris. Det värsta i henne har blivit värre och hon blir bara mer självcentrerad och självgod för varje vecka som avgår. Jag unnar henne gott och lycka men anar att det snart kommer skava hårt mellan tjejerna.

        Elsa går igenom en tuff period just nu så kan vara därför hon inte orkade festa.

        ”Inte för att jämföra” – jämför hah. Vem jämför folks fester? Man ses väl inte för att vinna medalj för bästa fest utan för att umgås med vänner och fira?

      Ja alltså.. Det var… speciellt.

      Haha jag tyckte det var helt fantastiskt! Ska man fira så ska man fira. Hade aldrig vågat gå catwalk sådär, men hon var ju skitsnygg och cool som vanligt.

        Ja alltså jag tror jag håller med dig! Jag själv är sjukt introvert i jämförelse med henne så att ha en fest bara för mig med en massa folk hade tagit död på mig hahaha. Häftigt att bara köra på och gå all in.

          Samma med mig! Ordnar aldrig födelsedagsfester ?

        Befriande på något sätt men också så narcissistiskt haha. Jag gillade henne i början tills jag började lyssna mer och mer på podden och hon bara framstod som mer och mer oskön. Men hon tycker ju hon själv är sååå snygg så personlighet behövs väl inte ?

          Ej lyssnat på podden men tänkte börja göra det 🙂
          Just det där är ett personlighetsdrag jag själv har lite svårt för. Har en bekant som är otroligt självförhärligande på alla vis… Allt ifrån utseende till jobb till barn till… ja, det mesta är helt enkelt lite bättre med hennes liv än med andras, hehe. Tycker det är så svårt att hantera, för jag gillar ju min bekanta samtidigt som det är ett jäkligt oskönt beteende. Det är svårt att nå den där riktiga ”kontakten” för det känns som att allt är lite tillgjort.

      Och när hon twerkar i den genomskinliga klänningen och alla fluns-vännerna hejar på och filmar ?

      Jag känner inte till Cassandra, är det en influencer från starten så att säga eller har hon varit med i någon dokusåpa först? Kroppspositiv, var min första tanke när jag såg bilderna?

        Hur kan man utgå från att någon är kroppspositiv pga enbart bilder?

          Hon har väl dessutom gjort en GBP och gått ner typ 100 kilo så jag antar att hon inte var så positiv till sin kropp.

            Fast det behöver ju inte betyda att hon inte var positiv till sin kropp, ofta gör man ju GBP av hälsoskäl.

            100 kilo? Årets överdrift. Kanske 30 kilo.

            Allt handlar inte om vikten.100 kilo kurvig kropp e inga problem.

          Eftersom det fanns flera bilder där hon visar upp sin kropp utan att dölja eller retuschera något så tänkte jag hon var kroppspositiv. Om hon gått ner en massa kg och gjort gbp kanske jag hade fel då.

            Varför skulle just hon dölja sin kropp? Isåfall är väl typ alla influencers kroppspositiva ??‍♀️

        Tror ej hon varit med i dokusåpa… Började följa henne för några år sen och då var kontot mest inriktat på kroppspositivism osv. Nu verkar hon sjunga en hel del tsm med lite olika artister och gör mer ”influencergrejer” (samarbeten, osv). Jag tror hon gör en del modelljobb också? Och! Har en podd!

      Oj, fyller hon 35 år? Har trott att hon är mycket yngre, verkar så hysterisk.

        Ja allt är mycket yta och utseende, obs hon har sagt själv att vara snygg är ett av det viktigaste i livet typ. Så jag trodde också att hon var yngre, 25 snarare än 35. (Och ja jag vet att det finns de som är 50 och 75 som kanske också tycker att vara snygg är det viktigaste man kan vara i livet). Som ovan tycker så är helheten hos Cass ”ungt” på ett lite hysteriskt sätt. ??‍♀️

          Kom ihåg att det är mycket perfekta vinklar på Instagram. Jag har sett andra videos och bilder på henne som några andra har tagit. Hon ser mer slapp ut i huden tex armarna, huden kring hakan/kinderna. Hon ser inte alls så ung ut som hon vill visa upp sig på sina egna bilder.

      Ja men det var nog rätt pinsamt.. uppe på scenen, twerking osv ??‍♀️ man skulle kunna tro hon fyller 20 och inte 35 enligt hennes beteende..

        Äsch, varför skulle man inte få leva ut lite för att man är 35 och inte 20 ?

          Det har jag inte sagt, det ska man absolut, men man kan göra det på olika sätt! ?

            Man gör väl det på det sätt man själv tycker känns rätt, finns inga regler ?

      På tal om Det Skaver… Någon som vet vad som hänt med Elsa? hon var inte med på cass fest och inte heller senaste poddavsnittet. Hon får massa hjärtan på IG

        Elsas syster har tidigare haft cancer och verkar nu tyvärr ha fått återfall. Hon berättade det i podden.

      Ja alltså.. jag kände sån skamsköljning över hennes beteende att jag var tvungen att avfölja efter ha följt henne i många år. Men alltså det där var bara så oerhört löjligt, det är uppenbart att hennes narcissism har nått astronomiska höjder sedan hennes viktnedgång. Har hon ingen god vän som kan säga åt henne att hon behöver tagga ner för det börjar bli riktigt pinsamt? Hade ju förövrigt varit intressant om hon var ärlig med hur viktnedgången gått till, allra troligast operation men det kan hon väl inte stå för. Fattar inte varför, är väl fullt rimligt att göra operation om man behöver hjälp.

        Följde också henne ett tag. Från 2019-2021. Tyckte att hon började förändras enormt redan förra året. Väldigt snobbig och typ fjortis aktig. Tål inte henne, hon tycker hon är så perfekt och snygg. Men det roliga är att hon visar upp sig snyggare än vad hon egentligen är. Det är bara att kolla andras bilder eller videos på henne så får man se hennes riktiga utseende.

    Viktor Frisk har ju tyvärr ofta otur när han tänker

      Vad menar du? Eller snarare, hur är den nedlåtande kommentaren relevant?

      Behöver du en kram?

    [Borttagen kommentar]

      Men oj vad hårt. Varför den kommentaren pga detta?

      Har du vaknat på fel sida, eller behöver du bara en kram?

    Jag lägger alla såna nummer under SAMMA kontakt som är döpt till Försäljare. Och den kontakten är blockad.

      Jag med, men kontakten heter ”Skit”.

      Varför göra sig omaket att lägga in numret som kontakt först, istället för att bara blockera?

    Sedan gör ju min telefon så att den berättar att jag fått sms från skräppost/blockerade nummer. Liksom tack men nej tack.

    ”Håkan – turkosa strumpor”. Det låter ju som ett gammalt ligg. Så brukar jag kalla mina gamla ligg för att komma ihåg dom, ”Stefan, röd tröja”, ”Johan, blå ryggsäck” osv.

      Ja men Camilla leker väl dum igen? ?

        Och din kommentar var ju ”klok”….eller inte.

      Haha…
      Nej, det är inte ett gammalt ligg. ?

        Han ville köpa turkosa strumpor av dig på Blocket?
        Han stickar strumpor som du ville köpa? (Jag har några sådana: ”Bengt kajak”, ”Elsa slalomskidor”, ”Marit renkött”)
        Han glömde sina strumpor hos dig på en fest?

    Alla med dolt nummer åker bort liksom allt som har med försäljning. Har app som varnar/visar och sen blockar jag bara numret. Har rensat gamla nummer till folk jag glömt eller aldrig kommer att ha kontakt med.

      Hur gör du när sjukvården ringer från dolt nummer?

        Har de inte slutat med dolt nummer just för att så många inte svarade? Eller om det var tal om att de skulle sluta. Vill ha för mig att jag hört det i alla fall.
        Jag är likadan nämligen, svarar inte på dolt nummer, så efter kanske 4 obesvarade samtal från dolt nummer ringde det igen med synligt nummer – tandläkaren. Men efter det ringde de faktiskt bara med synligt nummer.

          De ringer på dolt ? Jag svarar alltid på dolt för att kolla, är det inte sjukvården lägger jag på igen. Men har mkt kontakt med sjukvården så än har det inte varit nån annan haha

          Jobbar på sjukhus och vår avdelning har synligt nummer men vet att andra avdelningar på samma sjukhus har hemligt. Vet faktiskt inte varför, om det är upp till varje enhet att bestämma själva kanske.

          Synligt nummer från VGR iaf

            Ja vgr är det som gäller för mig också, och där har tandläkare (de tillhör väl det??), vårdcentral och läkaren från sjukhuset ringt på synligt nummer. Börjar väl alltid på 01 om jag inte minns fel så då vet man att det är vården av något slag?

      Hur kan man inte svara på dolt? Kan ju vara polisen, något har hänt dina anhöriga mm
      Svarar alltid på dolt och hittills har det bara varit VC som ringt…

    Lackade ur i helgen efter att någon försäljare ringt från snarlika nummer (blockade dem för varje samtal) och sladdade Truecaller premium. Återstår att se om det funkar.

      Återkom med recension är du go!

      Är du med i nix?
      Trodde inte det funkade men det verkar det göra, minns inte när senast jag fick en telefonsamtal av en försäljare.

      Om du inte vill registrera dig hos nix så är bästa tipset att svara när snarlika nummer ringer.
      De kommer bara att fortsätta ringa tills de får svar och du säger att du inte är intresserad. När de vet att du inte är intresserad så kommer de blockera ditt nummer i systemet och ”uppringningssystemet” kommer inte försöka ringa dig.

        Precis. Har själv jobbat med det och vi ringer ju inte manuellt, enda sättet att ta bort någon från ringlistan är om de svarar och säger att de inte är intresserade, annars ligger man bara kvar och blir uppringd av systemet igen och igen. Och eftersom det är ett callcenter så finns det flera olika telefonnummer på allas datorer.

          Förr brukade jag svara och vara tyst tills de la på. Kanske inte ett beteende jag är särskilt stolt över egentligen, men jag var trött på telefonförsäljare.
          Kan inte vara lätt att jobba som det, typ lika hatade som…parkeringsvakter???

            Men att bara svara och vara tyst är ju helt poänglöst, då klickar man bara ”ej svar” och så blir du uppringd ett antal tillfälle istället ? säger man nejtack däremot kan de klicka i det och så försvinner du från listan. Och nej det var inte det roligaste, men var ung och behövde en inkomst ??‍♀️ Fast dom allra flesta är dock trevliga

    OT. Någon som köpt Caias nya brownzer? Äe den bra? Någon mer produkt de har som är kanon?

    Nja, hade såna kontakter förr. Sist var dock 2019 och en jobbarkompis skulle ha jobbfest hemma hos sig. Tyckte inte om den människan så la in numret som ”fittlisa”. Raderades snabbt efter att jag slutat där och nu har jag inga såna namn på folk bara blockerar och går vidare.
    Men förr i tiden var det vanligt att alla man var arg på fick heta t.ex ”svara inte”.

    (På tal om att blockera, om det förut på messengerchatten stått högst upp vad en person jobbar med, men nu står ”ni har ingen kontakt på messenger”, är jag blockerad då? Vi har skrivit massor där förut (jag hade dock raderat konversationen) men är inte vänner på Facebook utan har bara haft kontakt på messenger)

    Fanns ju en tid back in the days som man inte kunde blocka nummer så lätt

      Japp, när telefon hade lång sladd och satt fast i väggen.

    Det är aldrig någon som ringer mig, så jag behöver varken blocka eller ha ”svara inte-kontakter”.
    Jag anmälde mig till Nix för flera år sedan och har inte fått ett enda försäljarsamtal sedan dess ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.