Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

521 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Jag chansar och kollar om det finns någon här som är utbildad inom illustration (exempelvis Adobe Illustration)?

    Jag heter Lina och vid sidan av mitt ordinarie jobb så skapar jag konst i akvarell som säljs till kunder, det har blivit både en barnbok men även mestadels tavlor. Men min stora dröm är att verkligen satsa fullt ut på det och börja sälja produkter med illustrationerna/konsten på. Jag har börjat märka att det verkligen finns ett intresse hos kunderna och jag tror att om jag bara lär mig vad som krävs rent tekniskt så har jag en grund till något som kan bli bra. Dock besitter jag noll kunskap i hur man överför skisserna digitalt och även färglägger/producerar bilderna digitalt vilket behövs. Jag har kikat runt en del på olika kurser & utbildningar men tänkte höra här ifall någon gått en sådan utbildning och kan tipsa om nån bra? Helst en som körs på distans.
    Det vore guld värt om du isåfall antingen vill kommentera med tipset här, eller skriva till mig direkt på Artbyleyonmarck@Instagram
    Tack ❤️

      Men vad fina. Jag skulle vilja ha en målning med rådjur. Vilken talang du är. ?

        Tack snälla!! Så glad jag blir ❤️❤️
        Och tack till er som kommit med tips på studier och kurser! Det känns hoppfullt!

      Kan inte hjälpa dig tyvärr men gick in på din instagram och du gör verkligen vackra illustrationer! ? Tyckte särskilt mycket om de med svampar ?

      Hej! Jag är illustratör. Kan rekommendera kurser på Skillshare! Värt pengarna (och är ju bara att avsluta när man är klar). Kommer inte på någon specifik kurs med det du söker, men kanske att Cat Coquillette visar det. Hon har bra kurser! Lycka till!

      Att föra över via en scanner in i Photoshop är i princip en knapptryckning, så det fixar du nog ? har aldrig gjort digitala akvarellmålningar, men om du spanar in @majasbok så brukar hon visa upp en app hon illustrerar i på sin ipad. Jag kan för mitt liv inte komma på vad appen heter, men hon är väldigt duktig på att svara i DM så du kan säkert fråga henne ? lycka till!

      Så fina illustrationer! Måste beställa din barnbok till mitt lilla barn ❤️

      Jag vill tipsa om Krita som är ett gratis open source-program. Finns många tutorials på you tube för hur det funkar. Kan också rekommendera att köpa någon form av ritplatta om du ska rita digitalt (tex en wacom) lycka till!!

      Wow vilka fina illustrationer ?

      Det finns massor med kurser på Skillshare! Du betalar en tusenlapp om året och får tillgång till hela deras kursutbud.

      Jag har tyvärr inte så mycket bra tips men ställer motfråga ändå, var kan man lära sig akvarell? Har bara gjort det på bildlektionerna i skolan men skulle ju vara fantastiskt kul att kunna måla lite enkla motiv och ge bort på födelsedagar osv. Dina är sjukt fina så så höga ambitioner har jag inte men men 😉

    Veckans låt? ?

      Awolnation : The best.

      Den med lite volym funkar både på gymmet och för att fixa fredagsstämmningen ?

      Don’t stop believing!

      Tell It To My Heart – MEDUZA och Hozier

      Tom Odell – Best day of my life

      Time to Kill med Gold & Youth

        Tack för tips!

      ”As it was” Harry Styles nya

        Har aldrig lyssnat på Harry Styles men så via Bridgerton säsong 2 fann jag hans Sign of the times. Åh. Så fin. Och jag gillar Bridgerton-covern på låten. Det bästa med hela säsongen.

      As you wish – Paul Blanco
      Skywards -Will Van de Crommert
      Blow – Jacson Wang

      Hallabaloo – Danne Stråhed

      Enligt barnen; Santa Lucia och Pepparkaksgubbarna, enligt mig själv; All falls down med Alonestar och Ed Sheeran

      Förlåt för att jag tjatar. Har väl surat tillräckligt här över att Alvaro Estrella inte gick vidare med ”Suave”. (Ja, jag vet. Jag är jobbig) Så det är min veckas låt – i ren hämnd. ?

      Måste det vara nya? Om inte – käre, gamle, framlidne Meat Loaf med I’d lie for you (and that’s the truth)!

      Stone Cold med Demi Lovato??

    DADDY ISSUES-PODDEN

    Nån som fortfarande lyssnar på dem på podme och vad tycker ni i så fall? Nära avsluta prenumeration själv.

      Nej… räcker att jag ser deras titlar/ämnen för att inte vilja ödsla min tid.

      Jag ÄLSKAR dom ❤️

      Meeen tycker faktiskt att podden blev några procent sämste efter flytten till podme . Men dom är ändå otroliga

        Varför tycker du det?

        Jag tycker tvärtom, känns som podden blev mer personlig efter flytten till podme

    Har ni någon hemlighet?

    Jag har en som jag aldrig någonsin kommer berätta för någon jag känner pga RIKTIGT TRAGISKT. Men när jag var väldigt ung så var jag så desperat efter min dåvarande pojkväns uppmärksamhet att jag åt nötter (som jag inte tål) och hamnade på sjukhus. Fick jag min uppmärksamhet? Nej. Han var för bakis för att orka bry sig.

      Hahaha jag har hört den förut. Har du skrivit den här förut eller har någon annan samma berättelse?

        Nu när jag tänker efter så har jag nog skrivit det här innan faktiskt! Ända sättet för mig att lätta på hjärtat för detta sjuka beteende jag hade hahaha ?

          Det var ju i alla fall en bra test, som han inte bestod. Du dumpade väl direkt?

            Jag var dökär och dum i huvudet pga det så jag hängde med han ett bra tag efter händelsen. När kärleken svalnade fick jag vettet tillbaka tack och lov!

              När kärleken svalnade och halsen svällde av…

      ❤️

      Ja. Att jag blev utsatt för en catfish under flera år när jag var tonåring. Det tog lång tid innan jag kunde erkänna för mig själv att det hade hänt och att personen inte fanns på riktigt. Nu känns det för sent att berätta för andra vad som hände eftersom jag berättat en helt annan historia för flera jag känner.

        Oj, fick du veta vem det var?

          Gjorde lite efterforskningar för några år sedan och har kommit fram till att det kan vara en tjej. Personen jag hade en relation med var en kille. Jag vet att den personen ”han” utgav sig för att vara inte existerade. Tyvärr gjorde efterforskningarna ganska lång tid efteråt så vissa saker har varit svåra att kolla upp.

          Tror inte jag skulle vilja konfrontera catfishen om jag hade möjligheten. Tror inte att det skulle ge något

            Usch så obehagligt. Ville catfishen få ut något av det eller gjorde den det bara som ett ”tridsfördriv” eller ”plank”?

              Ingen aning. Vi hade ett förhållande i två år så tror mer det kan ha handlat om att känslorna var genuina och att personen inte kunde komma ut sin ursprungliga lögn.

              Jag tappade mina vänner på grund av personen och blev väldigt instängd. När det tog slut på ett väldigt dramatiskt sätt bidrog det till att jag utvecklade en flera år lång psykisk ohälsa. Önskar så att jag berättar för någon hur det verkligen låg till något halvår in. Då kanske jag hade kunnat bryta mig loss och sluppit slösa så mycket tid

                Usch så hemskt, kan förstå skammen ändå, även om den inte på något sätt borde ligga hos dig. ? Hur känner du kring det nu? Känner du att du lyckats bearbeta det?

                  Ja det har jag. Det här var i börjar av 2000-talet så det har gått tid. Tog flera år innan jag vågade ta in att jag blivit lurad. Innan det trodde jag att det var något fel på mig.

                  Önskar att jag vågar berätta att jag blev catfished för andra. Istället har jag berättat det som att vi hade en vanlig relation. Nu går jag hålla det för mig själv så det känns skönt att skriva om det för första gången

                    Alltså kan inte släppa hur lik historia vi har. Träffades ni på lunar? Var personen av chilenskt ursprung?

                      Nej och nej

                      Däremot träffade jag en kille som utgav sig för att heta Sebastian och var av chilenskt ursprung på nätet! Herregud, vi pratade i flera år ? vi kan ha råkat ut för samma!

                      Men vänta, jag var på Lunar och låtsades vara en chilensk kille som hette Sebastian!
                      Jag hade inte hjärta att ghosta dem jag pratade med så det här pågick i flera, flera år.

                    Jag förstår, skönt att tid förflutit sedan händelsen i alla fall, saker brukar kännas bättre när kan se det ut ett annat perspektiv. Glad att det känns bättre att lätta på hjärtat också, jag tycker du ska våga öppna dig för dem i din närhet, eller kanske för någon professionell? Även om lång tid gått. Många gånger mår man kanske bättre av att komma ut ur lögnen ”på riktigt”, även om det rent ”rationellt” känns som något från det förflutna som inte gör någon skillnad idag. Det är klart ingen skulle döma dig för det, det är ju fullt mänskligt att tro på någon som inte ger anledning till annat. Det skulle de förstå, och likaså förstå varför du inte velat berätta.

                    Har samma typ av känslor kring några saker som hänt mig som ung vuxen, som jag rationaliserat och förklarat för andra på ett helt annat sätt än vad verkligheten var. Jag var aldrig lurad, men utsatt, det tog mig ändå många år att verkligen förstå och erkänna vad som hänt, och hade inte berättat för någon annan än min sambo, vilket tog flera år innan jag gjorde, och nu har jag tillslut även pratat med en psykolog om det, som jag förvisso träffade av en annan anledning men som jag tillslut tog upp det med till följd av frågor som ställdes. Och samtidigt som det känns jobbigt att dra upp ett känns det också hemskt skönt att faktiskt lägga skulden där den hör hemma, att säga orden och inte bara bära allt inom mig.

                      Det hade känts bra att berätta för någon och få det ur mig. Jag kommer inte att berätta för de jag gett en annan historia, det skulle bara bli väldigt konstigt.

                      Tänkte på det här dagligen i minst 10 år så det har påverkat mig väldigt mycket.

                      Jag förstår. Boka tid någonstans som första steg tycker jag. Då får du möta någon du inte känner, som det inte spelar någon som helst roll vad den människan ”tycker eller tänker”, som har tystnadsplikt och som stänger dörren när du gått. Då har du tid att känna efter, ta in allt, landa i det, bearbeta de känslor det kanske för med sig, innan du verkligen på riktigt lättar på locket in i sitt eget, verkliga liv.

                Jag vet inte om jag inte hänger med eller om jag bara är korkad just nu?? men hade du ett förhållande med någon i två år som du inte träffade? Förlåt för att jag är trög men kanske inte vet helt 100 vad det innebär när jag tänker efter??

                  Ja precis. Vi träffades aldrig, vi pratade bara i telefon och använde MSN.

                  Jag vet att det låter konstigt men det var en stark manipulation inblandad. Till slut var det viktigaste i hela världen vår relation.

                    Men det lät som en manlig röst då, när ni pratade i telefon?

                Pratade ni aldrig i telefon? Hur har man en relation i två år utan att prata i telefon? Om hon var en tjej hade du ju hört det på rösten

                  Jo vi pratade väldigt väldigt mycket i telefon. Det här var i tonåren så alla har inte väldigt mörk röst. Minns tyvärr inte hur personen lät så kan inte göra en bedömning nu om det var en tjej eller inte

            Okej min största hemlighet är exakt likadan ? jag var ihop med en kille när jag var 14 som det senare visade sig vara en tjej. Hon hade hittat på och ljugit om allt, ålder, antal syskon osv, dvs helt onödiga lögner ovanpå allt. Är för sent för mig också att berätta för att många tror än i dag att min första pojkvän hette André och att det tog slut pga distansen…..

      Att jag har haft tvångstankar om att skada min bebis. Har aldrig gjort det men sett det framför mig massor av gånger.

        Sök hjälp via BVC. De kommer kunna hjälpa dig och kommer inte att döma dig ? Snälla gör det innan tankar blir verklighet. Och även om de inte skulle bli verklighet så ska du inte behöva gå och må dåligt ❤️

          Det här är flera år sedan och jag har inga tvångstankar idag. Men innehållet i tvångstankarna var så vidrigt att BVC garanterat hade gjort en orosanmälan till socialtjänsten. Det hade varit rent tjänstefel att inte göra det.

            Jag har viss kunskap om tvångstankar men inte kliniskt professionell. Jag vill ändå markera att man generellt ska söka hjälp när man tänker på att skada andra. Du är tack och lov en person som kunde skilja sak från verklighet men det är inte alla.

            Blotta tanken på att ett barn skulle skadas/dödas på grund av mentala sjukdomar (som tvångstankar KAN vara en del av) är outhärdlig.

            Återigen – du var inte en av dem men det finns personer som inte förmår separera sina tankar från verklighet. Känner ni sådana personer ska ni inte tveka att larma.

            BVC hade rekommenderat dig att ta kontakt med en psykolog eller psykoterapeut för att hantera din ångest.
            Så det som påstår att tankar blir till handling har tittat lite för mycket på i huvudet på en mördare eller liknande program. Också skrämmande hur många likes en del får när de skriver uppenbara felaktigheter som är lätt att kolla.

              Även om tvångstankarna handlar om att utsätta sina barn för sexuella övergrepp? Jag tvivlar…

          NEJ NEJ NEJ, HELT FEL! Berätta gärna om era tvångstankar till vården för att få hjälp, men de kommer INTE att bli verklighet. Det är jättevanligt att ha dessa tankar och det är en MINIMAL chans (obefintlig) att du kommer skada ditt barn. Det är helt normalt, men väldigt väldigt jobbigt.

          Mvh läkare inom psykiatrin.

            Chans, menar såklart risk. För tidigt och blev upprörd.

            Skönt att det finns förnuftiga och kunniga människor som har faktakunskaper och inte bara killgissar på sånt man själv kokar ihop.

        Jag tror att detdär är vanligt! Nu har jag inte barn själv men kan få tvångstankar som att tex hoppa när jag står vid ett stup eller köra mot mötande trafik när jag kör bil. Tror hjärnan hakar upp sig på det värsta man kan tänka sig kan hända i det ögonblicket genom att ge en sådana knäppa tankar. Att det ska hända din bebis något är säkert din värsta tanke, men det stannar ju alltid vid tanken och det kommer ju aldrig hända något och du är ingen konstig människa bara för att hjärnan spelar en ett spratt ibland!

          Kanske vanligt. Men man behöver verkligen söka hjälp för det och inte ta på det för lätt.

            Ja, det har du såklart rätt i! Det finns säkert hjälp att få, KBT tex. Det skapar ju en hel del oro och ångest och det beror säkert på något underliggande

            Nja, det behöver man i regel inte. Det är bara om tvångstankarna blir så plågsamma att de påverkar det dagliga livet (alltså utvecklas till OCD) som man behöver söka hjälp. Annars är det faktiskt tankar som de flesta människor har någon gång ibland.

              Fast om det är tankar att skada sitt barn bör man söka hjälp. Då det inte ”bara är tankar” utan det är en till liten person inblandad som kan råka illa ut. Det måste vården få utreda och se hur de kan stötta föräldern.

                Enstaka tvångstankar är inte farliga, särskilt inte om man är bekymrad över dem själv.

                Alltså det är mer vanligt än ovanligt med såna tankar. Det är ju inte en tanke att man vill skada sitt barn, utan hur hemskt det vore om man gjorde det.

                Dessutom är det skillnad på tankar och tvångstankar. De senare är ovälkomna automatiska tankar som dyker uppbrutna att man kan kontrollera det. Är det å andra sidan medvetna tankar som man någonstans överväger att genomföra, då är det något helt annat.

                Fast tvångstankar är just bara tankar.. det är extremt vanliga och inte farliga alls. Sen om ts tycker att tvångstankarna är ohanterliga så bör hjälp sökas men tvångstankar i sig är helt ofarliga.

          Det där fenomenet har jag läst om. Alltså att ”få för sig” hemska drastiska handlingar. Har något namn och hade att göra med något jag inte minns. Det jag minns är att det är fullt normalt att få sådana tankar.

            Japp det är vanligt och oftast helt normalt, så länge man kan släppa tankarna.

          Ja men det är generellt ”tvångstankar” som uppkommer vid särskilda situationer. Många har nog gått över en bro och känt ett litet tvång/hissnande av att kasta sin väska över bron.

          Samma sak att promenera med ett barn i barnvagn vid en trafikerad väg. Det suger till/snurrar till.

          Jag vill uppmärksamma de fall där personer generellt har tankar om att skada sitt barn. Det är LIVSVIKTIGT att få hjälp med. Främst för barnets skull.

        Tror den tanken är vanligare än man tror. Betyder inte att du skulle göra det.

        Sov att KI har en studie kring detta man kan vara med i.

        Be att få prata med psykologen på BVC för stöd.

        Det är supervanligt!

        Läste texten jag länkar till nedan förut och kände mig lättad när mitt barn var bebis!
        Men känner du att de är jobbigt eller svårt för dig ska du självklart söka hjälp ❤️
        https://www.mabra.com/psykologi/far-du-hemska-tankar-ibland-har-ar-anledningen/6655396

          Tack så himla mycket för den länken! Har också tänkt hemska tankar om saker jag/någon annan skulle kunna göra mot mina barn, nu förstår jag varför och skönt att läsa att man inte är ensam och helt störd?❤

        När jag hade en förlossningsdepression hade jag också det. Betydde inte att jag någonsin skulle göra något, men bara tankarna bröt ner mig totalt. Sök hjälp via BVC, de finns till för dig❤️

      Har tre barn men min man. Men min man är inte pappa till vårt mellersta barn. Han vet inget. Hade ett engångsligg med hans bror en midsommarafton när vi blev fulla och dumma. Har aldrig varit otrogen utöver den gången och skulle aldrig vara det igen! Vill inte berätta och orsaka så mycket smärta hos alla. Bättre att ingen annan vet.

        Hur vet du med säkerhet att det inte är din man som är pappa?

        Vet ingen annan? Brodern, vän, släkting?

          Ingen vet. Har inte ens berättat för min bästa vän då jag är rädd att hon eller någon jag skulle berätta för skulle försäga sig.

            Misstänker inte din mans bror något?

        Men det gör du ju indirekt ändå, du fråntar ju ditt barns rätt få ha sin riktiga pappa nära. Har du tänkt på hur det skulle påverka ditt barn om/när han får reda på det?

          Jag tänker att man kanske berövar barnet en trygg familj, som kanske blir en splittrad familj, om man berättar. Barnet har ju redan en riktig pappa, bara det att spermierna som gjorde barnet kom från en annan…andra värden är viktigare!

        Sorry, men det här var bland det äckligaste jag har läst här.

        Jag tror du trollar..

          Säkert, men sånt händer ju så det kan vara sant även om det låter skumt.

        vilka deras farmor och farfar är är ju iallafall ingen lögn ? haha nej men det där var det sjukaste jag hört! jag har själv gjort det med fast jag var 18, vi hade bara varit ihop i kanske 2 mån, gjort slut för längesen och jag låg med hans bror vilket jag inte tror han vet så här 11 år senare. helt obetydligt jämfört med din historia där det är barn inblandat!

        Jag undrar om du visste att han var pappan direkt och hur du kom fram till att du ändå ville behåll barnet och liksom leva i den lögnen som ändå faktiskt riskerar att spricka någon gång under barnens liv? (Typ om barnen tar något DNA-test, ”hitta dina släktingar”, som matchar ihop dem som halvsyskon eller så, eller något annat medicinskt, med donation eller något annat, vad som helst egentligen? Även om DNAt förstås blir väldigt likt då din pappa och hans bror kommer från samma föräldrar (antagligen, kan ju finnas fler i släkten som bär på hemligheter))

        Undrar också hur du med säkerhet vet att brodern är pappan? Om det är så ”uppenbart” typ för att du och din man inte haft exempelvis, misstänkte inte mannen något?

        Jag undrar om du visste att han var pappan direkt och hur du kom fram till att du ändå ville behåll barnet och liksom leva i den lögnen som ändå faktiskt riskerar att spricka någon gång under barnens liv? (Typ om barnen tar något DNA-test, ”hitta dina släktingar”, som matchar ihop dem som halvsyskon eller så, eller något annat medicinskt, med donation eller något annat, vad som helst egentligen? Även om DNAt förstås blir väldigt likt då din pappa och hans bror kommer från samma föräldrar (antagligen, kan ju finnas fler i släkten som bär på hemligheter))

        Undrar också hur du med säkerhet vet att brodern är pappan? Om det är så ”uppenbart” typ för att du och din man inte haft exempelvis, misstänkte inte mannen något? Och har brodern aldrig känt någon osäkerhet kring det? Eller har ni bara låtsats som ingenting gentemot varandra?

      Ja. Jag har legat med en bekant till min sambo. Detta va flera år innan vi träffades. Och den bekanta bor inte längre i sverige. Men min sambo nämner ibland honom och jag låtsas inte veta vem det är.

      Åh ja, mängder, många av dem skulle folk bli chockade av om de visste. Älskar att ha hemligheter som ingen annan än man själv känner till.

        Bring it! Du är anonym ju!

      Jag tycker inte om min brors tjej.?

        Jag tycker inte om min svägerska ?

          Jag börjar tröttna på min. Vi har inte fått superbra kontakt men alltid gillat varandra och pratat när vi ses, detta pga av att hon bor i gbg o vi i sthlm.

          När vi väntade vårat första barn hade vi varit ihop 6 månader och svärmor berättade att svägerskan blev besviken för hon och hennes kille hade försökt ett år, och bad mig ligga lågt på släktmiddagar med magen och så. Vilket jag förstod och gjorde.
          Men hon kom till bb och var en bra faster trots avståndet när hon och dottern sågs.

          Tyckte synd om henne väldigt mycket de första fem åren. Hon söp mkt, tog mkt kokain och spenderade MKT pengar på resor osv, och jag tänkte att hon helt enkelt försökte tänka på annat.

          Hon har jobbat mkt med kändisar utomlands och när vi skulle gifta sig bad hon få sminka mig och tärnorna, varav hon var tärna med.
          Blev jätteglad! Hon hade precis separerat då.
          Kom 1 timme för sent med sin nya kille och bad inte ens om ursäkt men hann inte sminka de andra tjejerna.
          Min kompis tyckte det var dålig stil för min svägerska hade varken svarat på sms eller telefonsamtal.
          Då avslöjade min kompis senare på kvällen att min svägerska varit mkt sur otrevlig mot alla mina vänner när de planerade möhippan, drog sig ur planeringen genom att ghosta alla andra. Men dök upp på möhippan som ingenting.

          Började IVF med sin nya kille, men tog slut pga av att hon vägrade sluta med alkohol och festkokain. Träffade en ny kille och påbörjade IVf efter 5 månader på ny klinik och försökte peppa.
          Men hon svarar ingen i släkten på mess eller samtal om det inte är så att hon vill ngt. Allt ska vara på hennes villkor.
          Kan gå veckor!

          Hennes senaste kille avbröt allt när han kom på att hon låg med andra män så nu är hon knäckt.

          Och så är vi gravids igen, efter ett försökt ett år. Och hon lät bara hälsa genom svärmor att hon vägrar åka till sthlm så hon slipper se mig tills barnet är fött.

          Kan leva med allt detta, men hon har inte ens sagt grattis till sin bror.

          Så ja,
          Bärjar fan tröttna. Men vågar inte säga
          Ngt till släkten

            Sluta skriv ”pga av” …. pga står för ”på grund av” så när du skriver ” pga av” så skriver du ”på grund av av”

              Men tönt, fokusera på det som är viktigt istället om du ska ta dig tid att kommentera.
              Jag ligger här med ett magsjukt barn, tror det finns viktigare saker än att korra texten i ett diskussionsforum som detta en fredagskväll.

            Alltså… du får ursäkta, men jag hoppas hon inte lyckas få barn om hon inte skärper sig först…

          Kul

        Jag gillar inte mina barn pappa för att han favoriserar ett av tre barn de få timmar han har dom. Senast skulle han och av barnen gå till badhuset (vilken alla barnen älskar och är på ofta). När en att barnen då frågade:
        Får jag också följa med?? Då svarade han en annan gång men inte nu. ? Han träffar det barnen cirka 6-7 timmar per månad och det favoriserade barnen typ 40 timmar per månad.

          Men gud så hemskt, har du någon aning om varför? Inte för att det spelar någon roll. Du borde verkligen prata med honom för barnets skull, om du inte redan gjort det, det där kommer med all sannolikhet sätta spår. ? Vad är det för åldrar, kön? Alla tre är era gemensamma? Så ledsen att höra detta. ?

            Både minsta och mellersta har adhd och jag tror ärligt det grundar sig i att det mellersta barnen är lättare att hantera. Mitt hjärta går sönder av det här. Förra veckan hade vi utvecklingssamtal med mellersta och minsta efter varandra på telefon. Han lade på när det var minsta tjejens tur..

            Alla tre är flickor, de barnen jag talar om är 8 och 10.

              Gemensamma ja.

              Usch vad hemskt verkligen. Stackars liten. ? Har du försökt prata om detta med honom?

              Rimligt kanske att han antingen får han ta barnen var för sig och då dela upp tiden lika mellan alla, eller så får han låta bli att ta med de andra när det inte passar att ha alla med sig. Så oooooooootroligt elakt att utelämna ett barn på nu det sättet. Bryr han sig inte om att det blir ledset och kommer känna sorg över det? Svårt att förstå hur någon kan göra så.

            Mellersta barnet skulle det stå

          Känns lite läskigt… varför favoriserar han just det barnet?

            Se svaret ovan.. ?

      Kommer aldrig berätta detta för någon någonsin men jag är 18 år gammal och har inga vänner alls, men vill inte göra mina föräldrar oroliga så på helgerna brukar jag säga att jag ska ut och festa med mina vänner men egentligen går jag långa promenader ensam eller sätter mig på olika bussar och åker fram och tillbaka. Jag vet hur tragiskt det är och det är en anledning till varför jag inte avslutar mitt liv, för att jag gör såhär får ALDRIG komma fram

        ❤ skriv vart du bor så finns det säkert nån här som kan vara din vän.

        Åh, vännen. Det kommer inte vara så hela livet. Du kommer få möjlighet att hitta ditt folk, dina människor. Det känns inte så nu, jag fattar det, men snälla håll ut. Du är värd allt gott.

        Kan du inte försöka hitta vänner genom gofriendly-appen? Jag tycker verkligen att du ska prata med en psykolog om det också, kanske via mindler? Ensamhet är ingenting att skämmas över, vi är många som är/känner oss ensamma men det är inte omöjligt att hitta sätt att få vänner på oavsett vilken ålder man är i! ❤️

        Har du någon hobby där du kan träffa nån att umgås med, eller någon sport?

        Fina du, försök tänka på att DIN TID KOMMER. Jag har varit där du är, och livet är så mycket mer än det som händer just nu. Du kommer hitta de som gillar dig för den du är, du är värd trygghet och glädje.

        ❤️

        Åh! Vad berörd jag blev av det du skrev. Du känns som en stark person ❤️❤️❤️

        Ta hand om dig, jag hoppas du går/åker där det är säkert? Jag träffade inte mina riktiga vänner förrän jag var 21 och många är äldre än så. Ge inte upp, du kommer träffa dina också.

        Alltså era kommentarer till mig, blir så tacksam över att ni tagit er tiden att svara. Tack❤️

          Självklart! Vad gör du ikväll?❤️

            Sitter hemma och ser på serier?. Ljuger såklart för mina föräldrar genom att säga att jag känner mig febrig så att de inte ska tycka synd om mig som sitter hemma en fredag hahah

              Mysigt ändå! Jag är också hemma ikväll och kollar serier och varvar ner efter veckan ☺️ hmm jag förstår! Hur tror du att dina föräldrar skulle reagera om du öppnade upp om hur du känner och har det på helgerna?

                Tror de hade blivit helt förstörda när de får veta hur ensam jag är. Hade svår anorexia för ett par år sen och de var helt förtvivlade. Vill verkligen inte såra de igen och vill inte heller att de ska inse hur misslyckad jag är

                  Du är inte misslyckad!!

                  Det är mycket vanligare än du tror att inte ha vänner. Bara det att få i den sitsen vill erkänna det öppet.

                  Du är INTE misslyckad ❤ Håll ut, det kommer bättre tider.

                  Misslyckad är det sista du är!!!
                  Vill skicka med en stor virtuell kram. Fan 18-års ålder tyckte jag också var tuff på många sätt och många olika yttre krav att leva upp till men det blir bättre ❤️

                  Du verkar vara en sån där fin vän som man gärna vill ha?

                  Hade jag varit din förälder hade jag velat veta. Det är min skräck att barnen inte ska våga berätta hur de har det. Din omsorg för dem är fin, men de ska tåla att höra och hjälpa dig. Eller finns det någon annan? Moster, farfar, lärare?

              Bor du nära Sthlm?
              Kan absolut ta en fika någon dag med dig.

                Bor i Göteborg tyvärr men tack snälla ändå❤️❤️

                  Jag blev så ledsen av att läsa det. Tänk vad omtänksam du är som gör detta för att du inte vill oroa dina föräldrar.
                  Jag bor med i Göteborg men är 30 år, så jag är väl en tant för dig. Men jag hade velat träffa dig och berätta att livet vid 18 knappt har börjat. Men livet ska inte behöva kännas så jobbigt.

                  jag bor i göteborg! nu kanske du inte ser detta pga sen kommentar men jag är 24 år (så du kanske tycker jag är lite för gammal haha) men jag blir gärna din vän! ❤️ Om du vill ses och ta en fika, eller ”bara” lägga till varandra på sociala medier så vi kan skriva där. hojta isåfall så kanske Camilla kan hjälpa oss komma i kontakt! kram ❤️

              Det är rättså vanligt att tappa bort det sociala när man är sjuk i anorexia, man isolerar sig och orkar/ vill inte ha kontakt. Men du kan ju försöka förändra situationen om du vill ( annars är det ju helt ok att vilja vara ensam också). Börja någon kurs, gå med i någon Facebookgrupp, go friendly eller kontakta någon äldre vän om du har någon.

        Hjärtat ❤️ Vänner i den åldern är ärligt talat så överskattade, även om det säkert inte är vad du vill höra.

        Jag blev trampat på och behandlat så illa av mina s.k. ”vänner”, tvingades supa mig full och åka på fester med främlingar och äldre män. Bakom min rygg snackade de skit om mig, stal mina kläder och hängde ut lättklädda foton på mig online. Jag mår än idag extremt dåligt över detta. Önskar jag hade åkt i en buss som ditt sällskap eller gjort annat, typ mysa hemma med mina föräldrar och förklarat för dem att ”jag föredrar att vara hemma istället för att röja som alla andra jämnåriga”.

          Har inte i närheten av såhär hemska erfarenheter, vilka äckliga ”vänner”! Men vill ändå skriva under på att man i den åldern knappt kan avgöra vem som är en vän eller inte, och att man alla gånger är better off ensam än i dåligt sällskap. Hellre varit ensam än att ångra att man utsatt sig för dåliga revelationer. Du kommer träffa människor som tycker om dig för precis den du är, och det är värt att vänta på. ?

        Tror inte min kommentar kom fram så skriver igen..

        Nu har du fått flera kommentarer men vill bara hålla med och säga håll ut och ta inte ditt liv. Det blir bättre. Jag själv var väldigt ensam under mina tonår och idag (är 25) är det bättre. Dölj det inte för föräldrarna tycker jag. Jag var med mamma mest hela tiden, kände väl att jag har ju inget att dölja och istället för att vara ute ensam kan man utveckla sin relation med sin familj. Massa kramar!!!

        Älskade, fina du! Även jag har gått långa omvägar och väntat på bussar i natten för att det skulle verka som jag var ute och träffade folk och hade roligt. Du är inte ensam om detta, och jag vet skammen man känner…men du är INTE tragisk och värdelös. Och det kommer bli bättre <3. Livet har så mycket mer än detta att erbjuda dig, jag lovar. Kram från din okände tvillingsjäl

        Min dotter är 21 år nu och var i din situation, vi märkte på henne att nåt inte stämde och tillslut berättade hon om sin ensamhet. Hon började gå hos en psykolog och har gjort det i drygt ett år, hennes livskvalitet har ökat massor och nu har hon lite kompisar. Ge inte upp, försök att prata med dina föräldrar och ta hjälp.

        Det kan bara bli bättre, lycka till ❤️❤️

        Kära vän. Hade också gärna träffat dig men bor i Sthlm! Vet du vad, man kan söka psykolog på kry vilket jag själv gjort (är en helt vanlig ”normal” person, inget fel med att prata med psykolog) och då kan du bolla detta med en psykolog som har tystnadsplikt som inte kan berätta för NÅN och som troligtvis bor i en annan stad och du aldrig nånsin behöver träffa. Den kanske kan hjälpa dig ur det här för så här ska du verkligen inte behöva ha det!

        Har du tänkt tanken att kanske bara säga till dina föräldrar ”jag är less på mina vänner eller att festa” och sedan umgås med dem på helgen? Det är ju GULD värt att kunna umgås med sina föräldrar och man kan ha det jättemysigt och trevligt, man behöver absolut inte festa/umgås med jämnåriga för att ha ett bra liv. Relationen med dina föräldrar är troligen mer värdefull ändå ❤️ Njut av det liv du har istället för att låtsas att du har ett annat. Om du senare börjar jobba eller plugga så öppnas väldigt väldigt många möjligheter till nya vänner och umgängen upp! Bara för att du inte har vänner nu betyder ingenting om framtiden. Som flera skrivit här du verkar vara en så fin och omtänksam person som vill spara dina föräldrars från oro. Men vet du vad? Dina föräldrar är vuxna. De klarar sig faktiskt. Du behöver inte ta hand om dem, det är DE som ska ta hand om dig. Om du är orolig att du inte har vänner, då är det de som ska trösta och stötta dig. Dina föräldrar är starkare än du tror, men det är fel att du som 18-åring känner ansvar över deras känslor för det är för tungt att bära. Du ska få vara ett barn lite till så länge du bor hos dem. Bryt denna lögn för den skapar nog bara jobbiga känslor för dig. Det finns andra hobbies att göra på helgerna! Kanske gå en kurs eller gå med i en kör, ridning, målning, andra aktiviteter, börja jobba som barnvakt, skaffa en hund och börja på agility – som man kan sysselsätta sig med lite och sedan komma hem och se helgtv med familjen!!! Önskar dig all lycka.

        Åh skriv till mig! Jag är en nybliven 25 åring, jag pluggar till ekonom på distans och jobbar som receptionist vissa kvällar. Jag längtar efter en vän, skäms ihjäl att jag inte har någon vän. Alla på jobbet tror typ jag är den coola tjejen för jag älskar att prata med dem, men det är för jag resten av dagen är jag helt tyst. Jag älskar kläder, hudvård och att springa! Jag kommer gärna upp t Göteborg för en shopping dag, Liseberg eller bara gå ut och gå!

      Att jag främst bor och lever med min partner av praktiska och ekonomiska skäl.

        Samma här

      Har inga vänner men säger ibland att jag har för att slipp skämmas. T.ex om en kollega frågar vad jag ska göra på nyårsafton.

      Jag har min man och våra familjer men i övrigt gör jag allt ensam. Shoppar, fikar, tränar osv.

        ❤️

        Hög igenkänning! Fy vad jag har skämts för att vara utan vänner att umgås med! Det har också hindrat mig från att försöka skaffa vänner och fördjupa bekantskaper.

        Samma här. Känner mig så jävla ensam.

      Jag har varit otrogen mot min man. Två gånger på två veckor.
      Har dåligt samvete samtidigt som jag inte kan sluta tänka på den andre mannen

        Usch

      Jag och min sambo har ett väldigt öppet sexliv. Vi ”får” ligga med andra med vissa regler, går på sexklubbar m.m
      Har vi barnvakt åker vi till andra städer och bor på hotell där vi träffar liksinnade.

      Det är våran hemlis som ingen runtomkring har någon aning om och skulle få en chock om dom visste!!

        Intressant! Vad är det för regler ni har?

      Jag har aldrig varit kär i den killen som jag hade ett förhållande på ett halvår, ska jag berätta för honom? Jag har hållit det hemligt i tio år

        Vadå? Ni hade ett förhållande på ett halvår för tio år sedan?
        På vilket sätt är det viktigt – för dig eller honom – att ’sanningen’ kommer fram?

          Känns som jag lekte med hans känslor, så bättre att han få veta sanningen.

    Älskar älskar inte, Sabrina och latif, alltså wtf?! ??‍♀️ Och enligt Instagram är de ännu tillsammans?! Hoppas hennes föräldrar ser på detta och har ett riktigt snack med henne ?

      Även kvinnan på 50 något med sin yngre man. Jisses. Baby. Super. Tror han var oskuld. Hon låtsas som hon inte har barn inför hans föräldrar. Kan inte tro att detta är sant ?

        Baby baby baby baby ? Kräks!!!

        InShaLlaH!

          ???
          Jag är så otroligt fascinerad av deras förhållande. Hur hade de fått kontakt från första början?

            Hahaha kommer inte ihåg nu men sjuk märklig matchning ändå? Jag tittar slaviskt på 90 days, Before the 90 days och Singel life (sorry för felstavningar, sjukt trött) men har aldrig förstått hur vissa udda par kan träffa varandra hahaha.

              Älskar de programmen!

      Haha ja omg jag vill bara ge honom en ordentlig käftsmäll!???

        Alltså samma ?

      Tycker latif är ????? kan inte förstå hur man kan välja att dejta honom

        Håller med!! Han kommer dessutom INTE vara henne trogen någonstans ?

      Han är ju riktigt mansbebis. Usch! Får obehagliga vibbar utav honom..

    Är ni lyckliga på era jobb? Med ert karriärsval? Känner ni mening med era jobb och hur är ledarskapet på er arbetsplats?

    Jobbar ni med det ni drömt om? Om inte, vad drömmer ni om att få jobba med. Inga begränsningar.

      Känner att jag trivs på mitt jobb och har roligt med mina kollegor men det är inte mitt drömjobb. Har dock inte kommit på vad mitt drömjobb är och är fine med att kanske aldrig lista ut det heller. Tänker att så länge jag mår bra på mitt jobb och tjänar tillräckligt för att jag med min familj ska kunna leva ett hyggligt liv så är jag tillfreds med situationen ?

      Jobbar som sjuksköterska och avskyr det. Är så jävla less på att arbeta med människor. Folk tror att sjukhus = hotell. Nä, blir att byta jobb inom kort. Känns surt bara att man slänger bort sin utbildning, men men.

        Vad ska du byta till?

        Jag förstår inte riktigt den här mentaliteten om en del vårdpersonal verkar ha. Att de inte förstått att de sysslar med service och tjänster. Istället tar de och ser sitt jobb som att de jobbar med produkter på ett löpande band i en vårdfabrik.
        Seriöst, en genomsnittlig person betalar över 3 miljoner kronor till vården. För de 3 miljoner kronorna ska man bli bemött som en människa med behov som behöver tillgodoses. Inte som en produkt som måste ut ur dörrarna så fort som möjligt.

        Det här är ju en stor anledning till varför fler och fler vänder sig till den privata vården. Och det måste den statliga vården förstå, de har inte monopol på vård längre och behöver bli konkurrenskraftiga om det inte ska kollapsa helt.

          Nej, jag jobbar inte med service och tjänster, jag jobbar med hälso- och sjukvård. Redan där har du anledningen till att vi inom vården blir såhär less, folk tror att vi är servicepersonal som ska tillgodose minsta lilla behov.

      Jobbar som läkare och trivs inte alls. Sjukvården är ett sjunkande skepp. Ska byta yrke. Känns så trist att behöva kasta bort så många års studier men det är vad det är

        Starta eget kanske? 🙂

      Är tandläkare. Mycket otacksamt jobb med mycket slit

      Jobbar som socialsekreterare och trivs mycket bra.

        Chockad.

          Ja okej…
          Har jobbat 12 år som socialsekreterare med barn och unga och trivts för det mesta. Jobbar nu i ett mottag där vi tar emot och förhandsbedömer alla orosanmälningar som kommer in. Det är intressant, varierande, man träffar massor av familjer i olika situationer och får ofta vara med och stötta vid kriser.

            Glad att läsa! ??

      För första gången på många många år så älskar jag mitt jobb. Jobbar som larmoperatör. Har vettiga chefer som ger en bra utvecklingsmöjligheter, många bra kollegor och framför allt givande arbetsuppgifter. Drömde väl egentligen om annat jobb och hade tänkt börja plugga upp betygen för att kunna jobba med det men så dök det här jobbet upp och jag insåg att det här jobbet är precis vad jag ska jobba med. ?

      Jobbar som lärare och känner absolut meningsfullhet, det är bland det bästa med jobbet. Samt relationerna man får bygga till sina elever. Jag trivs väldigt bra och har för det mesta kul på jobbet, det är kreativt och stimulerande. Men också stressigt i perioder och tråkigt med otacksamma vårdnadshavare. Har på senare tid börjat drömma om att få jobba med något ännu mer kreativt som jag är intresserad av, typ trädgård, blommor eller inredning. Men det känns som en dröm som aldrig kommer att gå att göra verklighet av, så jag får nog fortsätta ha det som just hobbys ?

      Jag trivs otroligt bra på mitt jobb. Jobbar på sjukhuset i stan som specialistundersköterska. Det jag drömmer om är att öppna min alldeles egna pilatesstudio men intresset att träna pilates är svalt här där jag bor. Vi får se hur det blir med den saken. Jag älskar nämligen mitt jobb. Ingen dag är den andra lik och jag älskar hur jag utmanas.

        Vilken typ av avd?

      Jag trivs inte, vilket är så jobbigt för jag har efter många års slit och studier ett jobb inom marknadsföring som jag verkligen, verkligen ville ha. Men jag tycker inte det är kul. Vi har värdelösa möten om värdelösa saker, kan inte ta mig själv på allvar i den här rollen. Känns bara fjantigt.

      Vet inte vad jag vill göra istället och orkar ärligt talat inte plugga en gång till.

        Börja jobba med marknadsföring på ett företag som inte gör värdelösa saker?

      Trivs inte alls. Vill bara ha ett jobb där jag får ha mina egna kläder, cykelavstånd och sköna jobbarkompisar som man vill ta en aw med.
      Idag måste jag ha mitt ”älskade” blåställ, måste ta bilen (fast älskar att köra bil så jag har inget emot det egentligen men det vore skönt att få sova lite längre och slippa trafiken när man ska hem) och de jag jobbar med vill jag aldrig någonsin träffa utanför jobbet.

      Trivs okej i perioder. Har egentligen ett väldigt ”coolt” och avundsvärt jobb. Ledarskapet är sådär men min egen chef är väldigt bra så det räddar mig. Bidrar dock med absolut noll nytta till världen och det plågar mig bitvis. Tjänar väldigt bra och har fastnat i ”golden handcuffs”-fällan. Hade antagligen varit lyckligare om jag fick jobba mer med att hjälpa människor och styra min egen tid. Men jag har svårt att konkretisera exakt vad det skulle vara.

        Vad jobbar du med? Blir så nyfiken då det lät så kul 🙂 och vad tjänar du om du vill svara såklart.

          Haha vet inte hur du fick det till att låta kul… mitt jobb i sig är inget speciellt men jag jobbar på ett företag som många blir imponerade av. Är 32 och tjänar 50k ish. Bor ensam men hade jag delat hushållsutgifter med någon så hade jag gått ner i lön utan att tveka. Men det är fett dyrt att vara ensamstående i Stockholm tyvärr

            Oj Satan! Det var ingen dålig lön ändå! Haha det lät kul när du sa coolt och avundsvärt jobb, blev så nyfiken på vilket företag och vilken roll du har. Mina drömföretag att jobba på är typ Google eller Spotify. Nej jag förstår det, det är jävligt dyrt. Jag ska flytta från en mellanstad till Stockholm om en månad och har stress för alla kostnader.

      Jobbar som undersköterska och trivs jättebra med det. Har egentligen en annan utbildning som jag jobbat med i många år men tröttnade på att sitta framför en skärm åtta timmar om dagen. Vet att jag ”bytt ner mig” ekonomiskt men det är viktigt att trivas också, man spenderar ju så sjukt mycket tid med att jobba.

      Jag är nöjd med att jobba med ett praktiskt jobb och jag och kollegan får sköta oss mest själva. Har chefens stöd men han är lite väl frånvarande.

    Det här med att många vill se fler män i förskolan, hur tänker ni kring det och potentiella pedofiler osv? Jag vet inte om det är jag som är orimlig, men jag tänker att män inte har så mycket där att göra just på grund av att övervägande del pedofiler ändå är män.

      Nej tack.

      Jag förstår hur du tänker men samtidigt tycker jag det är enormt viktigt att barn får se vuxna män och kvinnor arbeta ihop, respektera varandra och hitta förebilder i bägge könstillhörighet.

      Klart att barnens trygghet är viktigast men kanske man kan införa regler (kanske finns?) där män inte får vara ensamma med barnen. Den män som känner sig kränkta har ju inget där att göra ändå.

      Svår nöt att knäcka men jag tycker det är viktigt med med både män och kvinnor i alla arbetsroller.

      Instinktivt så känns det inte alltid så bra med män i förskolan pga detta samtidigt som jag rent intellektuellt förstår att alla män i förskolan inte är peddos och att det även är bra med vettiga män i fsk.
      Tror för övrigt att man kan jobba mer med rekryteringarna..samt vara bättre på att kontinuerligt ta in belastningsregister osv osv.
      Jag som förälder är också helt ok med att det skulle vara kameraövervakning tex på fsk.

        Ja men precis, håller med dig! Kameraövervakning i tex skötrum skulle väl kanske kunna vara något, men samtidigt handlar det ju om barnens integritet då också. Det är svårt.

          Barn i den åldern har typ ingen integritet. Ngn annan byter deras blöja och torkar deras bajs.
          Finns kameror på vissa grundskolor, såklart inte pp toaletten men i korridorer osv.

            Jo det är väl klart att de har. Himla skillnad på att låta en trygg person byta blöja, och på att även få hela blöjbytet inspelat för andra att se.

      Tänker man så borde ju pappor och manliga släktingar inte ha hand om sina barn och barnbarn. Inte heller bör kvinnor få bo ihop med en man,de är ändå störst risk att bli utsatt för våld av en man i nära relation.

      Obs! Är ironisk.

        Fast det tycker jag skulle vara helt rimligt

          Haha! Nästa förslag inför valet. För att stoppa våld i nära relationer så ska alla heterosexuella par göra slut och flytta isär. Pappor får icke ha hand om sina barn varannan vecka utan umgänge i park med övervakare.

      Min kusin jobbar på nån förskola och det finns vissa saker han inte gör, har för mig att han inte hjälper barnen på toaletten typ. Är inte jätteinsatt men det var nåt sånt, och det kanske har ändrats nu.

        Låter diskriminerande. Förstår men tror inte det är helt ok.

          Det var han själv som valde att göra så. Han har bytt arbetsplats sen dess så han kanske gör det nu, jag vet faktiskt inte, men när han jobbade på sitt första jobb valde han att inte ta den biten för han ville inte oroa några föräldrar. Eller hur det nu var, det är kanske 3 år sen så nu vet jag inte.

          Är det vikariat är det vanligt för alla, endast ordinarie personal får byta blöja/gå på toa och vikarier får aldrig vara ensamma på vilan. Gäller då både män o kvinnor så kanske kusinen hade ett vik. Så är det åtminstone i vår kommun. Så viktigt att bygga bort möjligheter!

            Ja det är inte omöjligt att det var så, jag vet faktiskt inte. Vet bara att han inte var med dem på toaletten. Trodde det var hans val men det kanske var något sånt istället. Är som sagt inte insatt, det var några år sen.

              Låter iaf som något man gärna skulle slippa! 😀

      Det kan ju leda till en falsk trygghet om man fokuserar allt för mycket på förskollärarnas kön. Det finns trots allt också kvinnliga pedofiler. Jag tycker inte heller att någon ska behöva stå ut med att bli dömd på förhand på grund av sin grupptillhörighet.

      Nyfiken fråga: Ni som tycker att män inte hör hemma som förskollärare, tycker ni detsamma om män som jobbar i grundskola?

        Det är ju stor skillnad på skola och förskola. En manlig grundskollärare följer ju sällan med barnen in på toaletten. Förskollärare måste ju torka och tvätta barnens kön, och barnen kanske knappt kan prata än. Det är skillnad.

        Det är vanligt att människor får utstå diskriminering pga sin grupptillhörighet. Tex är det svårt för personer med ADHD diagnos att ta körkort, pga helt andra regler för dem. Om det skyddar barnen att män inte får jobba i förskolan så är det väl en bra anledning till diskriminering?

      Är du samma person som alltid, i varenda ÖS, skriver någonting nedvärderande om män? Måste vara otroligt jobbigt att vara så hatisk …

      Instämmer! Tycker egentligen att det skulle vara en positiv sak med både män och kvinnor på förskolan men vågar inte riskera att något barn blir utsatt. Verkar som en del av sådana personer dras till förskolor.

        Ja alltså jag har mött fantastiska män i förskolan, på individnivå kan det såklart vara mycket positivt. Och jag menar inte att alla män är pedofiler, men att man tyvärr inte kan veta. Förskolor, och andra sammanhang där man möter mycket barn, är ju tyvärr en plats dit såna människor dras också. Det kan ju såklart kännas kränkande för de män som är där av rätt anledningar, men nånstans måste ju barnens säkerhet komma i första hand också. Om man inte kommer på nåt bra sätt att kontrollera personalen regelbundet (även kvinnor då såklart).

      Där mitt barn går är det 50% manliga pedagoger (7 avdelningar). På hennes avdelning är det 3 män och 2 kvinnor.
      Hemska människor finns överallt, det går aldrig att veta. Hade helst lindat in ungarna i bubbelplast och stängt in de hemma, men det går ju inte 😉
      Jag tycker att mångfald är bra! Både kön, kultur, språk osv. Det är viktigt.

      Lösningen är inte att porta alla män från att jobba i förskolan.
      Hårdare straff, bättre koll under utbildning till förskollärare/barnskötare, slut på att ”vem som helst” kan jobba i förskola. Lägga mer pengar på barnomsorgen. Få upp status för yrket. Barnen är det viktigaste vi har <3

    Hur får man ut riktig medicin som faktiskt hjälper?

    Mot ångest. Fysisk ångest. Har de senaste åren endast fått ut typ atarax och liknande som inte hjälper. Så hur får man ut riktig medicin? Är ej missbrukare.

      Fortsatt kontakt med vårdcentralen och eventuellt be om remiss till psykiatrin? I längden är det dock bättre att lösa sin ångest med annat än medicin eftersom många preparat orsakar beroende.

        Det är psykiatrin som skriver ut atarax och liknande.

          Nej atarax kan en husläkare skriva ut.

            Jag svarade på jasmines kommentar om att jag borde be om remiss till psykiatrin.

            Jag är redan inskriven på psykiatrin och det är de som har skrivit ut atarax ÅT MIG.

          Vårdcentralen kan också skriva ut sådant. Jag har fått SSRI och bens0 från min vc.
          Men man kan väl prata mer den som förskriver om att man inte blir hjälpt av Atarax och vill prova annat. Alternativt säga att man fick megaångest en kväll och en vän gav dig blabla vilket funkade jättebra så nu vill man ha dem utskrivna?

            Hur fick du ut bens0? Verkar vara en omöjlighet…

            Blir man inte stämplad som en missbrukare om man säger att man fått av en vän?

              Det var många år sedan när det var mycket lättare. 2007 var jag 19 och sökte för första gången hjälp på vc och fick då SSRI och bens0 utan att själv ha en aning om vad det var. Upplever att det sedan var lättare att få utskrivet av annan läkare då jag redan stod på det (jag flyttade, därav läkarbytet). Har man redan haft medicinen och tycker den funkar, inte visar tendens att missbruka, så är det en fördel.

              Arbetar inom vården med administration idag och upplever att det varierar stort mellan läkare hur lättvindigt de vill skriva ut starka preparat. Vissa gör det utan tjat, medan andra verkligen vägrar konsekvent. Så det är svårt att säga vad du kan ha för taktik för att få andra mediciner än de du provat. Beror mycket på läkaren!

                Vill bara lägga till att jag inte tycker sådana preparat ska användas i längden. En vän till mig blev faktiskt beroende och det var ett helvete att slå sig fri, under en riktigt lång period hade hon brutal ångest. :-/ Jag hittade andra metoder för att hantera min ångest och har inte tagit några sådana mediciner på flera år, och mår toppen. Hoppas du slipper din ångest med!

                  Tack för ditt svar!

                Trist att det hänger på vilken läkare man får! Känns så absurt att man inte kan få ordentliga mediciner.

                Känner att jag hellre riskerar att bli beroende än att begå självmord…

                  Ja det är märkligt. Men skriver de ut för mkt narkotikaklassade mediciner så kan de få varningar och andra problem, så förstår en försiktig inställning.

                  Tja har du suicidtankar kommer inte bens0 hjälpa med det, tyvärr… 🙁 Vad säger psykiatrin? Har de en diagnos? Misstanke om diagnos? Terapiform som hjälper?
                  Och hur är ditt liv i övrigt? Är du ensam, arbetslös, m.m.? Allt det spelar roll. För mig var inte en diagnos något önskvärt utan jag behövde få ordning på livet och även få älta min barndom som var problematisk.

                    Alltså jag är inte självmordsbenägen egentligen. Men i mina ångestperioder när jag inte kan få luft så vet jag inte vart jag ska ta vägen, därav tankarna.

                    De har satt diagnosen panikångest. Tack för ditt svar!

                      SSRI är ju både antidepressivt och ångestdämpande.

      Mot fysisk ångest kan betablockare utskrivet. Tar bort hjärtklappning, skakningar, svettningar och sånt. Inte beroendeframkallande och således rätt lätt att få utskriven av husläkare. Finns såklart också antidepp mot ångest också, men i och med att du skrev fysisk så föreslog jag betablockare.

        Mitt problem är främst andningssvårigheter och där hjälper tyvärr inte betablockere 🙁

          Fattar, har haft problem med samma. Atarax hjälpte inte mot det för mig, enda som har hjälp är antidepp och lite kbt. Vad har du provat för medicin tidigare? Bara Atarax?

            Kortfattat så har jag provat alla medi ciner i den kategorin. Atarax, propavan etc. Sedan har jag testat många antidepp, ssri, också som inte hjälper. Och gått i kbt.

            Jag vill ha en vid- behovsmedicin som faktiskt fungerar. Hur många fler värdelösa mediciner måste man gå igenom innan man får de riktiga? Orkar inte mer.

              Ja asså läkare brukar vara väldigt selektiva med att skriva ut sobril och den typen av preparat då det finns en risk med det. Har du testat snri? Det jävligaste med medicin mot psykisk ohälsa är att man ofta måste prova en sjuhelvetes massa mediciner och doser innan man eventuellt hittar rätt.

                Japp det har jag också provat. Har ingen lust att vara försökskanin längre 🙁

          När jag får panikattacker av min ångest som sen leder till hyperventilation tar jag Stesolid. Narkotikaklassat, men jag känner aldrig något begär annars. Mina insomningstabletter är jag däremot beroende av.

            Hur får man ut det då?

              Hos psykläkare inom psykiatrisk öppenvård. Har en lång tid som patient där.

                Hehe ja men vad ska man säga liksom? Var det läkaren som föreslog eller gav du själv förslag på medicin?

                  Det började för många år sen när jag var suicidal. Läkaren på akuten blev förbannad över att jag hade Oxascand. Alldeles för klent, duger bara till svaga gamlingar sa han. Sen sa han även att risken för ett beroende överväger risken för självmord. Ibland måste man välja och det tycker jag var vettigt av honom.

                  Sen hans rekommendationer har det rullat på hos den vanliga mottagningen. 25 tabletter på 5mg räcker flera månader eftersom antidepressiva tar bort de stora svängningarna.

                    Sen kan jag tillägga att jag har förmågan att beskriva mitt mående och är rak i min kommunikation. Kanske för att jag haft min sjukdomsbild länge och även är 50 +. Fast är jag för låg i sinnet blir jag mer snurrig och mindre tydlig.

                    Jag har även haft förmånen att ha en stödkontakt av samma sjuksköterska i många år. Hon har sett mina skiftningar och kunnat vara en länk till läkarna. Den bästa läkaren jag träffat hämtade hon in på mottagningsrummet när jag bara grät.

                      Tack för att du tog dig tiden att svara, intressant!

                  Det blir bara tok med svaren. Måste invänta Camilla.

      Det enda som funkar för mig är oxascand.. Atarax var ett skämt!

        Hur fick du ut det?

          Hej, annan person här men ville bara säga att jag fick ut det när jag sa att jag kände oro över ett mindre ingrepp (königs operation) . Detta på en vårdcentral

      har du provat gräs? På riktigt alltså. Vården har proppat mig full med medicin år ut och år in. Ingenting hjälper mot ångest. Gräs är det enda som gör att panikångesten försvinner

        För mig var det gräs som triggade igång panikångestattacker, har inte rökt gräs på 15 år men har fortfarande panikångest till och från, men för mig funkade KBT bra när det var som värst.

        Ja det har jag och det hjälper. Pallar dock inte riskera yrkeslivet med riskerna som det medför:(

      Det är tyvärr inte meningen att medicinera ångest med benso och liknande om du syftar på dessa. Riskerna är större än fördelarna, lita på vad läkaren säger. Viktigare att få tillgång till olika terapiformer eller t.ex. äta en ssri-medicin.

    Hurdana glasögonbågar är snyggast?

    Vad tycker ni om rektangulära ”kontorsbrillor” i svart eller brun ”plast”, är de helt ute eller klassiskt?

    Och vad tycker ni om helt transparenta bågar i ”plast”?

    Någon kvinna med kantigt ansikte som ändå föredrar kantiga/rektangulär bågar framför rundade former? ⬜️?

      100% smakfråga. Jag gillar runda former mer, men förstår de som gillar kantiga bättre. Min värsta båge är pilot, tänker bara ladtbilschaffis med ölkagge. Stod knappt ut när de var som populärast runt 2010-ish.

        Hahahha många som försöker sälja på mig pilotbågar faktiskt! ? har inte samma association som du har, men känner mig ofräsch i dem, även om jag kan tycka andra är superfina i det. ?

    Fastnar i modd så jag provar igen.

    Hur får man ut riktig me dicin mot fysisk ång est?

    Har under flera års tid endast fått ut atara x och liknande som inte biter öht. Är ej missbr ukare men läkarna verkar inte vilja skriva ut annat. Hur gör man? Jag orkar inte mer.

      Atarax blir man ju trött av. Jag fått sobril efter tex dödsfall. Dom är inte starka. Men är sådana tabletter verkligen svåra att få av läkare?

        Vad tycker du att man kan ta vid flygrädsla?

        Inte starka beror nog på hur man ser det, ett av de mest beroendeframkallade ämnena man kan inta. Man lär prova SSRI eller andra preparat under en längre tid innan man börjar fundera på benso.

      Det är ju isåfall någon typ av SSRI som ska in, skrivs ut via VC

    Hurdana glasögonbågar är snyggast?

    Vad tycker ni om rektangulära ”kontorsbrillor” i svart eller brun ”plast”, är de helt ute eller klassiskt?

    Och vad tycker ni om helt transparenta bågar i ”plast”?

    Någon kvinna med kantigt ansikte som ändå föredrar kantiga/rektangulär bågar framför rundade former? ⬜️?

      Allt handlar om dina färger och ansiktsform ? gillar genomskinliga på rätt person

        Jaaa… Känns som att alla jag frågar tycker väldigt olika om vad jag passar i. I synnerhet i jämförelse vad jag tror mig passa i, och nära och kära och de i butikerna tycker inte likadant… ? Förstår såklart att det viktigaste är att JAG trivs, men vill ändå passa i glasögonen OBJEKTIVT sett, så bryr mig. Haha.

      Jag har nästan transparenta ”plast”bågar men de är runda. De är lite sådär sotade bruna. Gillar dem, tycker de känns lite tidlösa…

        Kul att du känner att de är tidlösa! Testade ett par som kändes mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, trodde jag skulle tycka de såg jättemärkliga ut, men de kändes ändå ganska neutrala och liksom fräscha!

      På tal om glasögon. Kollade på en av Dagny Carlssons dokumentärer häromdagen. När hon sitter och spanar på datorn med stora glasögon och förstoringsglas efter en eventuell danskavaljer. En med lika stora glasögon tycker hon verkar trevlig. En gubbe som söker unga damer kallar hon pedofil ?

        Hahahhaha har sett den, helt underbart. ?

    Har googlat utan resultat.

    Var kan man köpa set med pyjamas? Jag vill ha shorts, T-shirt, långbyxa/capri + långärmad tröja i samma set. Gärna snyggare än enfärgat. Hittar varken set eller någon mix&match med alla de delarna.

      Vill också veta ?

      Bonprix tycker jag har en hel del att välja på.

        Inga sådana set just nu tyvärr. Men tack ändå

      Twilfit! Deras silkesset finns i alla möjliga former och färger. Priset är högre men kvalitén är väldigt bra och de är väldigt sköna.

        Ska kika hur de verkar. Tack

      Jag har köpt flera fina på Asos. ?

        Tyckte jag kollade där. Får ta en till titt om jag missat.

    Var en film om han mördaren bundy. Vilken hemsk människa. Har läst lite om Dahmer men ej sett den filmen. Han också vilket monster. Verkligen otäckt. Stackars dom som råkade ut för dessa dårar. Och vad hemskt för anhöriga.

      Ja Ted Bundy var inte vidare trevlig och inte Jeffrey Dahmer heller. Han blev dock mördad i fängelset men lurade polisen så ett offer fick dö i onödan.

        Alla offer dig väl i onödan?

        Och ändå så är ingen av dessa snubbar ens i närheten av att vara de värsta. Om man nu ska rangordna galenskap…

          Haha vilka är värre då? En försökte göra offren till levande zombies och de var nekrofiler bägge två

    Ni som arbetar på juristbyrå eller motsvarande arbetsplats, vad har ni på er på jobbet som INTE är kavaj (dvs. outfits där ingen kavaj ingår)? ?

      Skjortor, blusar, polotröjor och ”finare” Cardigans ?

        Till kostymbyxor då eller annat? Vilka byxmodeller? ?

      Jag använder ofta klänningar. Annars kostymbyxor eller svarta jeans, blus och en finare kofta över 🙂

        Tack för svar! Jag trivs bäst i typ vida, cirkelskurna eller A-linje kjolar, kan man ha det? Använder helst enfärgade i något styvare tyg. Passar inte i knälånga men använder antingen kortare än knäet (inte kortkort liksom men någonstans på låret) eller typ ganska långa, typ längre midi eller nästan hellång… ? Inget av det känns som det som traditionellt betraktas som superproffesionellt, men kan man ha typ långa/midi-kjolar med en tightare tröja eller instoppad lösare blus eller ser man malplacerad ut då? ?

          Ja, de kan du absolut ja tycker jag! 🙂
          Låter jättefint.
          Jag har också klänningar i olika längder, de flesta går ner vid vaden ungefär men några slutar ovanför knäna och det har aldrig varit några problem där jag jobbar 🙂

      Jobbar på advokatbyrå om det gills hehe. Mörka kostymbyxor eller mörka vanliga byxor. Finns bra byxmodeller som liknar kostymbyxor men inte lika hårda i tyget på HM. Ofta någon blus eller topp, blandade färger och mönster ibland eller med någon detalj. Klackar, ankelboots eller låga skor typ. Beror såklart vad man trivs i! Jag gillar inte strumpbyxor men annars har många lite mer dressade klänningar eller kanske veckad kjol med blus. På sommaren har jag mer kjolar. 🙂 Det är inte många som har typ ”dräkt” (blä) eller kostymset och skjorta.
      Brukar köpa mesta jobbkläderna på Wera på Åhléns, MQ, Hm.

        Haha ah advokatbyrå är okej med. ? Älskar vida och utsvängda kostymbyxor men passar ej i raka eller sådana som går in nere! Använder folk sådana? ?

        Trivs också i typ vida, cirkelskurna eller A-linje kjolar, kan man ha det? Använder helst enfärgade i något styvare tyg. Passar inte i knälånga men använder antingen kortare än knäet (inte kortkort liksom men någonstans på låret) eller typ ganska långa, typ längre midi eller nästan hellång… ? Inget av det känns som det som traditionellt betraktas som superproffesionellt, men kan man ha typ långa/midi-kjolar med en tightare tröja eller instoppad lösare blus eller ser man malplacerad ut då? ?

        Åh förstår inte varför vartannat inlägg jag skriver hamnar i modd?! ?

          Frågade vad du tänker om vida eller utsvängda kostymbyxor? Helst med en lösare tröja, typ stickad? ? Eller vida kjolar, typ a-line eller cirkelskurna…? Använder kortare än knäet men inte kortkort, eller midi-, eller nästan hellånga…. Funkar längre midikjolar med typ tight tröja eller en lösare men lite instoppad…? Är min klädsmak helt off? ?

            Man kan absolut ha vida eller utsvängda kostymbyxor, bara de inte blir för mycket ”slapp byxa” över det alltså inte tunt tyg liksom! Och kjolar funkar tycker jag, jag brukar stoppa in blus om jag har kjol, blir så mycket tyg annars som bara hänger. ? Har sällan tröja men skulle jag ha det hade jag haft en mer dressad byxa och typ klackar, så att det inte blir för slappt. Men beror såklart på hur strikt det är där du jobbar!

              Vad lättad jag blir av era svar! Tack! ? Lite mer mentalt förberedd nu inför livet efter examen! ??

              Och angående klackar (frågorna tar aldrig slut här haha), funkar typ Castañer espadriller sommartid eller är de för casual…? Och i övrigt, är det pumps som gäller? ?

            Japp helt ok!! ☺️ Har jobbat på byrå senaste sex åren och har precis samma stil som du beskriver ovan. De flesta i min grupp går klädd på samma vis.

              Så himla skönt att höra! Är verkligen ingen kavajtjej så är såå lättad över att läsa iaf vissa ställen är öppna för alternativa klädval. ? Bra stil för övrigt! ?

      Dejtat två jurister, den ena var rätt strikt och hade alltid kostymbyxor och skjorta. Den andra varierade hejvilt, ibland kostym, ibland jeans och hoodie.

        Haha, får man fråga var de jobbade? Kvinnor eller män? Båda på byrå? Antar att det senares val kanske berodde på om hen skulle träffa klienter eller ej?

          Byråer ja, olika städer dock. En i en mindre stad, en i en större. Män båda två.
          Den senare har jag för mig hade ett ombyte på kontoret ifall det behövdes.

            Låter som en klok man. Man ska inte plåga sig med obekväma kläder mer än när det är nödvändigt. ???

              Inte så klok, han dissade mig?

              Skämt åsido, han tänkte precis så, att behövde han inte klä upp sig så tänkte han inte göra det. Vet att han t.o.m hade golfbyxor ibland för att han hade några som såg ut som typ kostymbyxor men var skönare.

      Beror på om jag träffade klienter eller inte. Om inte så hade jag ofta jeans, hoodie och sneakers. Vid klientmöten blev det klänning och högklackat eller skjorta och raka byxor.

      Kan sakna jobbet på advokatbyrå och att vara snyggt klädd på möten. Nu jobbar jag in house och skulle känna mig utklädd om jag klädde mig som jag gjorde innan eftersom ingen annan klär sig ”juristigt”.

        Åh förstår att du saknar det, det är ju rätt härligt att kunna göra det, samtidigt som det såklart kan vara skönt att slippa med. ? hurdana typer av klänningar brukade du ha? ☺️

    Tänker ni på vilka värmeljus ni köper? Paraffinljus? Stearinljus?

      Ja

        Vad köper du då?

          Inte samma person, men jag köper stearin.

            Har sett att många butiker säljer ljus som det står stor text med 100% paraffin, men det är ju inte bra för hälsan har jag förstått? Är det bara för att det är veganskt?

      Jag köper bivaxljus bara.

        Vart köper man det? ?

          Dom flesta ekobutiker har det. Jag köper bland annat på Jordklok, Bivaxfabfiken och Rekoshoppen. Det finns även en ekogård nära mig som gör egna 🙂

            Tack för tipsen!

      Jag använder bara ljus av stearin, bivax och soja. Paraffin förorenar luften

      Både paraffin och stearin är hälsofarligt. Innehåller slaktavfall, gifter osv. Vi eldar enbart olivvaxljus eller kokosvaxljus hemma av den anledningen är.

        Tack för tips! ??

        Konstigt att butiker får sälja paraffin

      Ja! Köper från Willys som har värmeljus av rapsolja! Miljövänligt+snällt samt bra brinntid&väldigt trevliga så tipstips till alla som blir nyfikna! =)

        Taack!!

    Vad tråkigt det är med förhållanden som tar slut att man inte bara förlorat en partner utan även dens familj. Jag saknar mitt ex:s familj så himla mycket! De är så härliga personer och var som en extrafamilj på riktigt. Jag kunde åka dit och hänga med dem även när mitt ex inte var med. Min mans familj är det inte alls samma sak med. De är trevliga och glada men inte alls såna personer jag skulle umgås med om jag fick välja själv. Vi har inte speciellt mycket gemensamt och inte samma humor. Får panik på tanken att träffa dem utan min man. Jag vill inte ha tillbaka mitt ex men önskar så att det var hans familj som var min svärfamilj. Tänker på att alla framtida födelsedagar, semestrar och högtider hade kunnat vara tio gånger roligare än de kommer vara nu.

      Förstår dig precis, är ganska trött på min sambo men står hans familj väldigt nära. Eftersom jag är mamma till deras barnbarn hoppas jag att vi kan ha kontakt även vid em framtida dumpning ??

      Åh känner igen mig EXAKT! Plus att jag även saknar det kompisgänget vi hängde med med mitt ex, där majoriteten var hans vänner så de har jag ingen kontakt med längre.
      Saknar inte mitt ex alls. Men kan typ ångra mig att jag gjorde slut, ibland har jag övervägt om man typ inte kunde ”härdat” ut bara för att få ha hans vänner och familj kvar. Min nyes familj är så ointresserade av mig/oss och känns alltid lite stelt. Tänker också på alla högtider/fester/middagar som jag missar, usch ???

        Jaa visst är det deppigt ?

    Mitt liv är så tråkigt och jag har ständig ångest. HJÄLP MIG!!!!

      Om ni du kunde precis göra vad du vill, vad skulle du göra då? Rangordna topp 10!

      Var bor du?

        Västerås.

          Ta en promenad efter ån och mata lite ankor( det är fint efter ån nu) eller gå förbi Bishop arms och njut av en kall öl, där brukar alltid trevliga människor hänga.
          (Japp, bor oxå i V-ås).

      Skaffa en partner eller KK, eller gå ut ikväll och ragga upp nån som absolut inte är din typ.
      Börja träna (nått du tycker om), boka resan som du nån gång tidigare tänkt att du ska göra.

        Vad fasen är det för sjukt tips? Människan har ångest och du vill att den går och ligger med någon bara för att? Vet du hur mycket ångest man kan känna efter ett ons som blev lite obekvämt?
        Idi00t.

          Mem för F.A.N chilla lite.
          Ångest har alla mer eller mindre idag allt ifrån klimatångest till ångest för en tenta eller att gå till jobbet.
          Sen skriver TS att hon har tråkigt och ragga/flörta är väll motsattsen mot tråkigt.
          Så slappna av lite och njut av livet så kommer kanske även du bli lite gladare.

            Men usch va vidrigt du är.

              Och du verkar väldigt trevlig, önskar dig en trevlig helg.

            Om du skulle välja att följa Lewis tips, ligg inte med någon i Västerås med omnejd. ?

              Nej, jag kommer inte ligga med någon. Det är lugnt. 🙂

                Klokt, i alla fall inte med syfte att bedöva ångest. Är det enbart för att lida bot på tråkighet däremot kan det ju vara något att fördriva tiden med såklart. ?

          Håller med. Otroligt konstigt tips… Känns som om endast en sugen man skulle föreslå något sådant. :-/

            Sorry, men är upptagen i ett lyckligt föehållande och får allt jag önskar och behöver. Så där hade du fel i din ”teori”.

              Mm ”lycklig”.

                Nope, inte ”lycklig” utan lycklig.

              Man kan väl vara sugen på sex fast man är i en lycklig relation? 🙂

                Det är nog ganska naturligt att både vara sugen på att ha, och ha sex med sin partner.
                Eller är det ovanligt menar du?

                  DU påstår ju att du inte är en sugen man för du är i en lycklig relation.

          Ett tips från en man såklart…

            Att börja träna eller ta en resa dit man alltid drömt, vad är fel med det?

            (Satan i gatan vilken bitterhet det osar av din kommentar).

            ”Man”. Inte kvinna men verkligen ingen maskulin man…

          Det är det generella rådet killar stöper in varandra i från unga år.

          Mår du dåligt? Tråkigt jobb? Ingen hobby? Frukta inte! Bara fixa en tjej eller så är din lycka fixad! Hollywood ljuger inte!

          Så fungerar det i filmens värld för det är det som ger störst målgrupp. Hur många killar väljer ett nobelpris över en kk?

            ..och så är din lycka fixad*

      Ber om ursäkt för att jag skrev en kommentar på ditt inlägg, för istället att focusera på att hjälpa dig med förslag för att få dig att må bättre så handlar alla svar om att klaga på mina förslag (menade verkligen Inget illa).
      Jag hoppas innerligt att du kan hitta glädje och på nått sätt bli av med ångesten.
      Så med det sagt backar jag ut från din tråd då det tydligen provocerad s*iten ur vissa.

        Folk hugger ju på allt här, lite skrämmande ibland faktiskt.

        Tycker det är bra med din kommentar för de ger folk tillfälle att tänka och motivera sina tankar. Annars hade inga tankar vädrats och alla hade varit pk-tystade i en snöflingeutopi.

        Du kan ju istället be om ursäkt för att din kommentar var lite osmaklig istället för att sura när dina ”tips” inte går hem.

          Haha, eller hur?

        Fokusera*
        Ja ja. du är man du tänker att sex är lösningen på allt.
        Nu är det så att jag inte ens är intresserad av män så ett one-night-stand är varken enkelt att fixa eller något jag vill ha.

        Men visst, att flirta och se vart det leder sen, det är väl i alla fall lite ’lockande’. haha. 🙂

      Tänk efter hur du vill att ditt liv ska se ut och försök gå mot dina egna mål.
      Ångest kan ha så många orsaker, vad tror du orsakar din? Lättare att ge tips om du ger lite bakgrund. 🙂

        Min ångest beror på MYCKET.
        Det är väl en kombination av ’hemsk’ uppväxt med dålig hemmiljö plus mobbning i skolan, ’rädsla’ att gå min egen väg. Inte våga fatta större beslut för att jag inte har grundtryggheten liksom.

        Dåligt självförtroende, lite dåliga fysiska förutsättningar pga. sjukdom som barn.
        Så… det är mycket där.. :/

    Jag måste söka nytt jobb för min nuvarande situation är inte hållbar. Har verkligen glömt hur man söker jobb, hur ska man skriva ett bra personligt brev? Vad ska man tänka på?

    Jag vet att Google finns, och jodå, jag tittar där också.?

      Leta nyckelord i annonsen och skriv i personliga brevet. Exempelvis så vill de ha en driven person, beskriv på vilket sätt du är driven osv. Håll det konkret. Inte ”många bollar i luften och stresstålig” utan ge konkreta exempel på detta.

        Tack! Exempel brukar jag faktiskt ge, inte på alla egenskaper men de som känns som mest viktiga, ska man ge exemplet på allt?

        Vet du (eller någon) hur viktigt det är att ha med personlig information? Alltså sånt som egentligen inte är relevant för jobbet. För det har jag hört så himla olika om. Fick väl lära mig en gång i tiden att jodå, det är något som ska vara med, men så sent som förra veckan pratade jag och min jobbarkompis om det och vi hade delade åsikter.

        Jag brukar avsluta mitt brev med kanske 1.5, max 2, rader om vad jag gör på min fritid.

    Jag blir galen på min kompis som prioriterar helt galet. Hon/de har mängder med skulder, även hos kronofogden, och vissa månader har de knappt råd med mat till barnen, ibland frågar hon om att få låna av mig. Men nu så ska hon tatuera sig! Vilket kostar 4000 kr! och i en annan stad dessutom, så resan dit kommer också kosta. Jag blir så irriterad så det bara kryper i kroppen av irritation. Själv jobbar jag med ekonomi och är extremt boha med pengar. Blir så irriterad på henne men vet inte hur, eller om, jag ska säga något för jag är konflikträdd.

      Om du märker att barnen far illa för att de är oansvariga anmäler du till soc.

      Köper verkligen att du är frustrerad meeen ”you do you”. Går inte att lära en person som inte vill bli lärd tyvärr. Märker du att barnen mår dåligt/far illa tycker jag att du kan soc-anmäla och låna inte ut pengar till en sådan person, det kommer bara att infektera er relation tyvärr. ?

      Låna aldrig ut om du har gjort det. Frågar hon igen tycker jag du kan ta upp detta med att hon tatuerade sig. Hon måste reda ut sin ekonomi själv. Helst galet hur man kan prioritera en tatuering före skulder och att se till att barnen har mat.

      Anmäl henne till Lyxfällan.

      Låna henne inga pengar men köp nåt till barnen om du vill vara snäll.

      Emma?

      Helt ärligt så tycker jag det här med att vara konflikträdd inte gills. De allra flesta är nog konflikträdda, jag är det med. Men för att försöka leva upp till att vara en så rimlig människa som möjligt så måste man göra vissa grejer som man känner starkt för, hur läskigt det än känns. I det här fallet tycker jag gott att du kan säga rakt ut att du tycker att hon felprioriterar och att hon har barn att tänka på, ifall hon glömt det. Sen kanske hon blir arg, men det är smällar man får ta som medmänniska och det är inte farligt med ilska. Lite jobbigt ja, men det händer liksom inget farligt.

      Hahaha jag har inte pratat med min bästa vän på snart två månader. Anledningen? Hon ville låna pengar för barnen behövde något, jag glömde seriöst bort att svara. Frågat flera ggr. Fick 500 kr en gång för några år sedan som jag inte fick tillbaka, det kan jag ändå ta. Men tycker inte om att prata pengar generellt. Så nu har hon ghostat mig i två månader nästan.

    Hur går man från superblekt blont hår till kallt brun?

      Man färgar det.

      Sorry, kunde inte låta bli.

      Du måste börja med en ljusare färg med röda toner, sedan lägga en mörkate kall ovanpå. Annars kommer det bli grönt då du förmodligen inte har tillräckligt med pigment i ditt hår.

      Förpigmentera håret! Det gör du med en toning med röda pigment. Med toning menar jag en mousse, INTE en toning från mataffären.

      Der kommer bli grönt annars! Verkligen stor varning på detta!

      Tipsar om att kolla hos Lyko. Ofta finns det långa trådar under olika produkter där deras frisörer ger råd. Där kan du också köpa produkter.

      Har nyss gått från mörkt brun till blond. Bäst tips fick jag från Lyko samt genom att kolla på Brad mondos videos på youtube, särskilt de när han reagerar på hur man inte ska göra.

      Jag använde (förutom massor med blekning) intensivtoning från four reasons samt schwarzkoph igora mousse. Finns så det passar ditt syfte också.

      Gör det på salong! Blått på gult blir grönt.

    Hej!

    Jag behöver te-tips. Mitt favorit-te är Icas ”i love eco” grönt te med smak av apelsin och svarta vinbär. Men det teet har slutat tillverkas och säljas. Så nu söker jag något snarlikt grönt te (helst påsar men löst går också bra) med ungefär samma arom! Har ni något gott tips?

      Pukkha har ett te med svarta vinbär och apelsin. Det är dock inte grönt te.

        Forts: det är ett slags fruktte, så det är inte vanligt svart te heller

        Kan du länka? ? Googlade men blir osäker på vilket det är

    Blev sugen på att göra tacopaj, men bara ätit det 2-3 gånger kanske, säkert 15 år sen sist?

    Vilket recept är godast? Är det svårt att göra? Blir det gott som matlådor? ?

      Menar såklart tacogratäng ?
      Se på tv och skriva samtidigt funkar inte för mig tydligen

        Och jag var påväg att svara om just tacopaj haha… inte provat tacogratäng faktiskt, men tacopaj var hett någongång för sisådär 15 år sedan och väldigt faktiskt 🙂

      2 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl 1 dl olja 1 dl kallt vatten salt blandas och trycks ut i pajform, förgrädda 10 min 225 grader.

      500-600 g köttfärs + spiskummin salt chili paprikapulver
      1-2 tomater
      1-2 röd paprika
      1 gul lök
      – skivas och läggs över köttfärsen i formen

      500 g creme fraiche
      7-8 msk majonäs
      2 dl riven ost
      – blanda och bred ut över allt

      Strö över ost å grädda tills den fått färg, 15-20 min 225 grader.

    Men Jezzz ska Magdalena Graaf börja gasta ”Hannah Graaf vart äääär du” nu igen… Alltså snälla stilfulla lady Hannah låt dig inte dras ner!!!!

      ?

    Går toning alltid ur håret eller kan det fastna permanent om man har sprött och torrt hår? En frisör sa det när jag ville tona men sa att jag verkligen vill att det tvättas ur helt.

    Och kan man tona ett brunt hår ännu kallare i ton? Har hört att man inte kan tona brunt hår kallare utan att bleka? Har relativt kallt. Borde jag lägga över en grå toning…? Hjälp!

      Menar alltså vanlig toning inte intensivtonibg nödvändigtvis. Fastnar både och i håret om det är torrt och skadat?

      Nej inte grått! Lägg en toner med kalla pigment och fyll på då och då. Du ska inte använda en vanlig toning du köpet på Ica. Sliter onödigt på håret. Köp en som är en mousse, minst risk att det fastnar permanent

        Tack för svar! Finns det toning med kalla? Har du några tips? ?

          Wella har, finns fler . Beställ via Nordic feel eller likande. Tänk på att toningen ska bara i samma mörkhetsläge som din nuvarande färg. Tar du en gör ljus kommer det inte hända nåt.

          Googla på siffror hårfärg så får du upp vad de olika numren på förpackningen innebär (en del siffror betyder kallt och andra varmt.

            Tack snälla för hjälpen! ?

    Hej. Tänkte fråga om tips på parfym. Jag är ute efter en som luktar skog. Alltså inte trä som all personal ger förslag på utan riktig skog. Men det verkar svårt. Eller någonting friskt. Regn, natur osv. Ja ni förstår nog. Tack för alla förslag.

      Märket Demeter har många dofter så kanske kan finnas där. Annars gå in på fragrantica . com och sök via de doftnoter du är ute efter.

        Demeter har en doft som Fraser Fir, passar kanske?

          Tack. Det verkar intressant.

      Clean har ju många fräscha dofter.
      Hade just clean Rain i mång år, älskar den.

        Tack. Jag gillar clean men tycker inte riktigt att de når ända fram. Men har verkligen varit nära att köpa.

    Går toning alltid ur håret eller kan det fastna permanent om man har sprött och torrt hår? En frisör sa det när jag ville tona då jag sa sa att det är viktigt att det verkligen tvättas ur helt sen.

    Och kan man tona ett brunt hår ännu kallare i ton? Har hört att man inte kan tona brunt hår kallare då färgen alltid är varm? (Skrev fel i tidigare kommentar som hamnade i modd) Har relativt kallt naturligt hår men ändå varma toner men vill ha kallt och askigt. Borde jag lägga över en grå toning…? Hjälp!

    Frågan gäller både intensivtoning och lättare toning, frisören sa att båda fastnar i sprött och skadat hår.

    Så le mitt jobb!

    Juvertumör-tjejen här! ? Ville bara berätta att veterinären ringde idag och sa att min lilla tjej inte hade någon metastas på lungorna och att alla blodprover var perfekta! ??? Så på onsdag opereras knölarna ut. Han sa att mkt tyder på att de är godartade (sitter lösa och är perfekt formade) men att de kan bli elaka med tiden så därför ska de ut. Jag är såklart orolig för operationen men har förstått att detta är oerhört vanligt vilket på ett sätt känns ”skönt”. Ville bara berätta iom att jag fick så mkt fina kommentarer när jag skrev om detta sist ❤️

      Åh vad glad jag blir att ni fick grönt ljus! ❤️ Håller tummarna för operationen och allt efter går precis lika bra ? //Mvh hon som hållit både tummar och tår haha.

      ??????

      Tack för att du berättar. Hade tänkt fråga. Alla mina tre tikar som hade elakartade juvertumörer levde friska och krya i många år efter operationen. De blev gamla, kloka tanter som inte fick något canceråterfall. Jobbigt och oroligt är det men det kommer säkert att gå bra. Håller tummar och tår.

      Lova att hålla oss uppdaterade. ???

    Okej överreagerar jag? Hade lunch på jobbet häromdagen tillsammans med mina teammedlemmar där vi skrattade och pratade och pratade om upplevelser på gymnasiet. Jag nämnde min lärare som var väldigt snäll och hjälpsam och hjälpte mig med matte eftersom jag hade så svårt med matte varpå min kollega säger: Hur mycket särade du på benen för att han skulle göra det?

    Jag är en skämtsam och sarkastisk person men det där var droppen. Han tyckte det var kul men inte jag och jag är så dålig på att säga ifrån. Blir så trött på mig själv.

      Ja det va verkligen inget kul skämt. Opassande och osmakligt.
      Men inte heller något att hänga upp dig på. Tänk inte på det när du jobbar nästa gång.

      Ja jag tycker det var till att överreagera. Men så har jag jäkligt högt i tak och är snabbtänkt så har alltid svar på tal så hade inte haft ont av en sån kommentar. Hade skrattat och skämtat tillbaka.

        Alla är väl olika eller hur? När det blir personligt så accepterar jag det inte. Så är det bara.

          Ja? Men du frågade om du överreagerade och då svarade jag vad jag tyckte?

            Okej?

              ?

      Nästa gång, för det blir säkert en sådan, han drar ett likande skämt så titta honom i ögonen och säg tydligt men trevligt, hur menar du nu? När han svarar så säger du ”men jag förstår inte riktigt, kan du förklara vad du menar”. Kommer bli akward för honom.

      Sunkig typ. Fråga vad han har fått lov att göra som överhuvudtaget gav honom ett jobb.

      Tycker inte du överreagerar, låter riktigt osmakligt.

      Har ni haft den typen av skämt mellan er förut?

        Vi skämtar om det mesta men han var den enda som skrattade. Mina andra kollegor (män) tittade och sade: det var verkligen lågt sagt.

          Bra gjort av dem!

      Du överreagerar verkligen inte! Så kanske man kan skämta med sina vänner om man har den typen av humor men absolut inte okej att dra på jobbet.

      Om din kollega ofta drar kränkande ”skämt” tycker jag att du ska gå till chefen.

    Någon som har mer info om pdotters nya hus?

    TW familjeliv ?
    Är det någon som har lyckats rädda ett sexliv i förfall?
    Jag och min kille har det jättebra i alla delar av livet utom just sexlivet. Den känns liksom försvunnen på något vis. Vi har en ettårig tjej, och efter allt som ingår i vardagen så lyckas vi aldrig vara ”på humör” samtidigt. Ibland när vi ligger sida vid sida i sängen och är dödströtta så brukar vi skämta: ”är det nu vi ska ligga eller?” Och sen gapflabbar vi. Men innerst inne känns det inte sådär jätteroande såhär 1,5 år in. Ingen av oss tjatar oss till (ibland undrar jag om jag borde?), vi har aldrig behövt det innan. Vi båda känner os trygga och vill inte gå isär eller så, men var fan hittar man sexlusten någonstans?
    Vet inte om det är relevant eller inte, men vår unge var så extremt efterlängtad, och vi har nästan fått bråka om vem som ska få sova med henne, gosa och leka osv. Vi har helt enkelt gett oss hän 100% till att vara föräldrar. Och nu när bebis-ruset är över så känns det jättekonstigt att hitta tillbaka.

      100% igenkänning. Exakt samma situation. Och vet fan inte heller.

      Samma här fast har inte ens barn. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att det ska bli bättre.

      Bara gör det även om det känns konstigt.

      Bra sexliv kommer inte av sig själv utan MSN får jobba lite. Menar inte att man ska göra saker man inte vill nu men ni verkar ju vilja ha ett bra sexliv.

      Bestäm vilka dagar ni ska ligga ett tag fram över och gör det, oavsett vad (förutom sjukdom). Kommer säkert kännas stelt i början men det blir bättre.

      Annars börja onanera så du kommer minst en gång per dag. Då väcker du din lust igen. Det funkar för mig i alla fall. När jag varken ligger eller invandrar varje dag så slutar jag vara sugen på sex. Behöver ha sex för att bli sugen liksom.

      Om ni aldrig ligger och har sexuell spänning mellan er kommer ni sluta som enbart kompisar

        Du har nog en poäng ?

        Invandrar var en kul felskrivning ?

      Samma här! Haft sex 1 gång sedan i november… orkar knappt pussas ? skulle aldrig lämna men skulle nog behöva en liten knuff för att få igång kärlekslivet igen.

      Tror inte det är ovanligt! För oss tog det typ 3 år innan det blev som det varit före barn. Barn tar mycket fokus så det kanske inte är så underligt.

      Man måste faktiskt inte ligga om man inte har lust och ork, om man trivs med varandra på andra sätt. Jag tror att om man fortsätter ha roligt ihop, pratar om saker och kanske tar lite på varandra så kommer lusten tillbaka när livet lugnar ner sig. Jättemånga har lite sex under småbarnsåren, men har man tänkt vara tillsammans länge så vad gör det, ni kanske har massamassa sex när ni är 70 istället? ?

        Det är sant, men vi vill ligga. Vi lyckas aldrig bara vilja/orka samtidigt. Men absolut, allt har sin tid. Just nu kanske inte ”vi” är det centrala. Är bara lite nervös att vi ska sluta upp som kompisar eller rumskamrater.

      Måste man ha sex i ett förhållande då? För mig är sex inget som krävs i ett förhållande. Så länge ni båda känner att det är okej utan så varför tvinga fram det tänker jag.

        Nej man måste inte. Varje par får bestämma ramarna för sitt eget förhållande, men vi vill gärna det. Just nu får vi bara inte ihop det samtidigt (som jag skrev ovan). Ibland vill jag, men då har han redan somnat, eller så vill han, och då är jag mitt uppe i pms eller liknande. Jättesvårt att beskriva för någon som kanske inte upplever längtan, men saknar ork.

        Sen undrar jag, om man inte har sex, är det inte en vanlig vänskapsrelation då?

          Va? Jättemärklig analys. Har du samma känslor för dina vänner som du har för din partner? Är enda skillnaden mellan din partner och dina vänner att ni har sex?
          Förstår inte resonemanget alls

          Med tanke på det du skriver kanske någon typ av schema inte är så dumt, Sen kanske det inte behöver vara ett ”sexschema” utan skulle också kunna inkludera saker som gör att lusten kommer och att ni avsätter lite tid till det och till varandra. Rent spontant tänker jag aktiviteter som typ massera varandra, bada tillsammans etc. Jag har ingen erfarenhet av det själv dock och har inga barn så ???‍♀️

          Kärlek är inte synonymt med sex, så att ett förhållande utan sex skulle vara en ”vänskapsrelation” är helt fel.

          Alltså, om man valt att leva tillsammans, bilda familj och hem tillsammans, så är det ju inte ”en vanlig vänskapsrelation” oavsett hur den började.

          Men det är klart att ni ska försöka hitta tillbaka till ert sexliv, när de verkar vara vad ni båda vill.

      Känner igen mig! Ett sätt att börja jobba på det är att titta tillsammans på serien Sex, love and goop på netflix. Det är typ 30-40 min långa avsnitt som får en att tänka till kring sin sexualitet och ger också samtalsämnen kring sex!

    Vilka negativa konsekvenser/begränsningar kan en ADHD diagnos innebära? Vill veta prick allt, ingenting är ”för litet” för att nämnas. Tack ?

      mycket svårare att ta körkort

        Jag har adhd och det enda extra jag behövde var ett intyg från en läkare inom psykiatrin, så skulle verkligen inte säga att det är mycket svårare alls.

      Man får aldrig något gjort 100%.

      Man får inte bli polis, militär, kirurg etc.

        Kirurg hmm. Det där tror jag inte att det stämmer. Är själv läkare och har aldrig hört talas om det.

    Varför är det ständigt katastrof ute i trafiken när det snöar? Vi är vana med snön och vet att man inte kan köra som om det vore sommar ute. Varför lär sig människan aldrig??

      Vet inte var du bor men här i norr var det inget vanlig snökaos. Det var fan det galnaste jag varit med om. Snön var blöt och man fastnade som aldrig förr

    Någon annan som får migrän av parfym och cigarettrök? Orkar inte detta men vill liksom inte bo i en hydda i djungeln. ??????

      Men va inte så känslig.
      Orkar inte med ”doftallergiker”

        Migrän är inte en allergi, och även om det vore det är det inte ett val att vara känslig för något. ? Det är helt sinnessjukt jobbigt att må svindåligt av saker som är helt ”vardagliga” för andra och som man inte kan undvika om man försöker leva ett vanligt liv.

          Ja visst. Men låter snarare som att du borde få riktig hjälp för din migrän istället för att klaga på att människor lever.

            Nu klagade jag inte på att människor lever, utan på att jag får migrän när jag försöker leva ett vanligt liv.

            Önskar dock såklart att människor inte skulle röka eller dränka sig i parfym, men det finns säkert saker du önskar att människor helst skulle sluta med också. ?

            Har medicinering, men den ger också sjukt jobbiga biverkningar och hjälper inte alltid. Jag orkar bara inte detta, det förstör mitt liv så extremt mycket.

              Ja men då har du ju inte rätt hjälp för din migrän. Tycker du ska va jobbig och fortsätta lyfta detta med vården så länge du inte kan leva ett normalt liv.

                Har tyvärr testat det som finns som rimligen skulle kunna hjälpa. Migrän tycks, trots att det är så vanligt, vara ett tillstånd man inte har så mycket kontroll över och som är svårt att åtgärda utan pissiga biverkningar. För att vara en inte livsfarlig sjukdom är det bara en väldigt, väldigt, väldigt jobbig sak att lida av. Och något typ ingen tar hänsyn till, vilket gör att det känns väldigt hopplöst bara. Det ÄR frustrerande att mitt liv skulle kunna vara 99% bättre om människor inte skulle röka eller använda parfym, inget av det är ju livsviktigt, tvärtom är en av sakerna väldigt skadligt. Men det måste jag ju någonstans få känna.

                  Maxalt har förändrat mitt liv. Har du inte provat det än så be din läkare skriva ut dem till dig.

        Orkar inte med? Det är inte så att folk som inte kan befinna sig i miljöer där det luktar massa parfym tycker det är roligt. Tänk dig själv att så fort du känner en doft så får du migrän.

          Tack, förstår att det inte hjälper nämnvärt att klaga och att ingen här inne kan hjälpa mig, men din sympati värmer ändå.

    Hyfsat ny som läsare och jag undrar om det aldrig skrivs om Angelica Lundin här i bloggen? Helt klart en kul influencer ju! Fast jag kanske bara har missat det?

      Alltså alla dessa inlägg om helt random personer som ingen hört talas om. Måste ju vara personen själv som vill promota sitt konto. ??

        Nej jag är inte Angelica, jag heter Marielle 🙂
        Hon har drygt 40 tusen följare så att ingen har hört talas om henne tvivlar jag på.

          Marielica ????

            Okej, du är dryg men det kanske rätt åt mig som var sugen på att få läsa lite skitsnack om henne… Ska försöka nämna Tingelinn i nästa öppet spår och se om jag kan få napp på det istället.

          hon verkar ha två konton eller? En med 40k följare o en med 15k? Är ju samma person

            Ja, hon gjorde ett nytt. Fattade aldrig varför.

      Vet inte om jag kollade rätt profil men det såg tråkigt ut och varannan följare var fejk.

    Kan man få utskrivet adhd-medicin för att testa om det hjälper innan man blivit diagnostiserad? Om man uppvisar sådana symtom nu och läkaren misstänker att det är adhd? Kötiden för utredning är över ett år liksom.

      Nej tyvärr

      Nej det görs ej. Du behöver en diagnos innan medicinering tyvärr

      Det har jag väldigt svårt att tro att en seriös läkare skulle göra. Många läkemedel mot ADHD är ju dessutom narkotikaklassade så det är ju inget en läkare skriver ut speciellt lättvindigt.

      Nej, det är narkotikaklassade mediciner så inget som skrivs ut lättvindigt.

      Tack för era svar ? Synd, hade gärna testat redan då det tycks vara så revolutionerande för många. ?

        Ja men de är ju revolutionerande även om man inte har AdHd?

          Haha hängde inte med här nu, men du kanske syftar på samma sak som amfetaminkommentaren nedan? ?

        Jag har faktiskt hört om att folk fått göra så men det verkar vara extremt sällsynt.

          Åh kanske värt att fråga i alla fall! Tack! ??

      Köp amfetamin på svarta marknaden och testa. Det är ju samma sak 🙂

        Nej det är inte samma sak ? trodde du man fick rent amfetamin utskrivet?

          ” Den vanligaste medicinen mot ADHD innehåller dock metylfenidat som är ett centralstimulerande ämne som liknar amfetamin. Amfetamin kan används som läkemedel vid ADHD-behandling utöver förstahandspreparatet metylfenidat. Metylfenidat är förstahandsval för barn, ungdomar och vuxna.”

          Så hon kan testa tjack för att se om det fungerar. Ett tips bara.

            Haha, skulle aldrig våga men tack för tipset ändå! ?

    Jag brukar gilla att följa mamma-bloggare, iom att jag själv har små barn. Men en jag absolut inte klarar av är Julia (Djur med Juli). Har aldrig varit med lm en gnälligare människa. Det är SÅÅÅ jobbigt för henne med två barn och hund, nu senast skrev hon att hon tydligen inte ens hann äta, för så fort hon fixade ngt till sig själv ville barnen ha det. Äta tillsammans med barnen verkar ej vara ett alternativ.
    Men, kan ändå inte riktigt låta bli att läsa hennes blogg, och irritera mig. Har ni någon sådan influenser, om ja, vilken?

      Men ta henne med en nypa salt. Jag tycker hon är jätterolig och skön, men det vet ju alla att ibland behöver man krydda en historia för att den ska låta bättre. Jag stör mig bog mest på gabjoss samt Isabella Löwengrip, har dock slutat läsa deras bloggar för länge sen pga livet är för kort.

      Oj, så uppfattar jag henne absolut inte. Det är ju hennes sorts humor, hon driver ju jättemycket med sig själv och livet som småbarnsförälder! Jag tycker att hon är rolig och jordnära, blir glad av att läsa hennes blogg ? Själv fick jag sluta följa Sannealexandra, hon var lite för positiv och ”livscoachande” för min smak ?

    Funderar på att beställa menstrosor. Fanns väldigt många. TIps på vilka som är bäst mottages gärna! Hjälper de på natten eller rinner det utanför när man ligger ner?

      Comfidence är jättebra och finns i många modeller.

      Det rinner inte jämte och passar bra till natten också.

        Inte jämte? Vad menas? ?

          Ja vad tror du, när det gäller menstrosor om man skriver att det inte rinner jämte?

          Jämte = bredvid/utanför.

            Trodde jämte betydde ”längs med” typ. ? lärde mig något nytt, tack! ?

    Tips på frisyrer om man har tunt/fint och spikrakt hår?

      Page

    Tips å på frisyrer om man har tunt/fint och spikrakt hår?

    Jag har ett problem som jag undrar om ni har tips på hur jag blir av med..

    Mitt stora problem är jag på jobbet enbart blir motiverad genuint av beröm och feedback av snygga män på kontoret. Jag tycker verkligen att det är så stimulerande och kul att jobba och göra uppgifter när jag vet att det är i samarbete med en attraktiv man. Då kan jag jobba kvällar och helger och levererar hög kvalité (mitt allra bästa iaf) men när jag ska leverera arbete eller ha ett möte med en kvinna så känner jag att jag typ somnar. Orkar inte engagera mig. Tycker inte samtalet är spännande och måste anstränga mig väldigt mycket mer för att få arbetet gjort.. uppgifter kan va samma men min enda drivkraft verkar tyvärr va mäns beröm och uppmärksamhet

    Är detta bara jag? Känns osunt att detta är min enda form av motivation men så är fallet

    P.s förstår att detta är ett ocharmigt drag hos mig

      Har exakt samma. Älskar att imponera på attraktiva män.

        Ja visst är det är underbart kul! Men känns bara som att man skulle kunna göra något vettigare av sitt liv om denna motivation va lika stark för annat.

        Jag har precis fått en kvinnlig chef istället för min tidigare snygga manliga och min motivation har totaldött. Känns som en dum lösning att försöka byta chef till någon snyggare men rent krasst utvecklas jag mer om jag jobbar under någon jag finner attraktiv eftersom jag bara då hittar energi och lust att lära mig mer och göra ett bra jobb.

      Haha ääh! Se de lite som din guilty pleasure ?
      Förstår dig helt ändå .

        Ja det är kanske inte så fel. Bara tråkigt att inte alltid ha det drivit i sig och att kontrasten blir så stor när man plötsligt bara ska jobba med folk man inte tycker är attraktiva. Men man kanske inte alltid kan ha kul

      Haha jag tror det är vanligt! Jag är nog likadan, jobbat med väldigt få snygga men jag är sån i andra situationer där det är snygga killar.
      T.ex har jag en jävligt snygg tränare, han är inte alltid med, men jag presterar bättre när han är med eller vet att han är i närheten och han kommenterar alltid något positivt.

    En killkompis (typ) som jag träffat genom tinder (vi har aldrig träffats men snackar dagligen sen några år) beter sig väldigt skumt, tror jag? Vad vill han egentligen få fram, göra mig svartsjuk?

    Det har alltid varit väldigt mycket fokus på sex, men jag är egentligen inte den som är den och kan glatt snacka om sex jag med. Till viss del, jag gillar inte att prata om hur typ mitt senaste sex var och jag vill inte höra hur någon annans sex varit. Sex i allmänhet kan jag prata om.

    Däremot håller han på och typ skriver att han är på väg till tjejen för att ligga, i olika formuleringar. Kanske skickar nån snap när han är iväg på något där han inte är ensam (sällskapet är inte med på bild) men uppenbart vill ha en reaktion från mig. Jag fattar inte, vad vill en kille som håller på så? Är det för att göra någon svartsjuk eller finns det nån annan anledning? Jag fattar ingenting. Kan absolut fråga honom och får kanske göra det nästa gång. Tills dess, är någon här ”expert” på killar??

      Många tänder på att veta att deras partner ligger med andra och vill höra om det.. kanske ngt sånt?

        Hmm, förstår nog inte hur du menar (eller så har jag formulerat mig dåligt), men jag är inte hans partner. Menar du att han går igång på att jag, trots att jag bara är kompis, vet hur hans sexliv med tjejen är?

      Kanske vill höja sin status eller marknadsvärde genom att måla upp att han har ett umgänge han kanske inte har. Och jo tror avundsjuka är en del av planen. Om han faktiskt haft någon tjej som han brydde sig om hade han nog lagt tiden på henne.

      Killar gör en massa labyrinter för sig själva för att nå upp till saker de tror tjejer vill ha.

      Vänta.. Snackar dagligen sen några år…? På det viset..? Då tror jag ingen är expert nog att gissa. Han kanske trivs i ett liv av teater? Men en instagramskådespelare hade antagligen gått längre.

      /en snubbe

        Ja det är lite så jag tänker, att det nog mest är för att göra mig svartsjuk (avundsjuk?) för det är ett så konstigt beteende. Men han är en fascinerande ung man, har varit lite speciell hela tiden egentligen.

        Haha, ja typ dagligen i alla fall, han backade litegrann när jag dejtade en annan, men annars nästan dagligen och han var mer rädd för pandemin än vad jag var så därför har vi inte setts och nu vill jag inte träffa honom alls faktiskt, det räcker att smsa med honom.
        Han kan även säga det när jag inte svarar (för jag brukar inte svara på att han ska åka och ha sex) ”haha blev det jobbigt nu??”. Så visst känns det väl som att han vill få mig att reagera och känna något?

      Antingen känner vi samma person, eller så finns det fler som är sådär ???‍♀️

        Haha kanske! Men det finns nog fler?

    Gifte mig för 1 år sedan och är missnöjd med min vigselring. Gravyren var hackig och med ett mellanrum och började störa mig dessto mer efter några månader. Lämnade in ringen för omgravering. Det var perfekt förutom att texten var upp och ner. (Vigselringen ska vara neråt och går inte att vända). Kanske låter som en bagatell men ska ha ringen förhoppningsvis hela livet.

      Ja det är en bagatell eftersom att du kan gå tillbaka och fixa till det igen istället för att eventuellt gå runt och vara missnöjd resten av ditt liv. 😉

      Gå tillbaka och be dom att göra om det om de gjort det upp och ner.

        Jag försökte men de ville inte göra om gravyren för då måste de smälta ner ringen igen och göra om hela ringen en gång till. De utgick efter vilket håll stämpeln var när de graverade.

    Vem är den norska killen som Lovisa Worge dejtar?

      Säkert någon med jävligt mycket pengar?

    Har bestämt mig för att jag ska göra slut med min pojkvän imorgon. Har länge varit osäker på mina känslor, men har kommit fram till att jag inte är kär i honom. Anledningarna till att jag tvekat har främst varit för att han behandlar mig fint och det hade varit bekvämt att bara stanna. Men det går ju inte att bygga ett långvarigt förhållande om känslorna inte finns hos båda till att börja med. Det kommer bli jobbigt även för mig en tid framöver men i slutändan är det för bådas bästa.

    Såg att A. Bring söker en assistent som ska göra precis allt åt henne, inkluderat köra runt henne och hänga med hennes barn.

    Hoppas man får riktigt bra betalt åtminstone.

      Hon har väl blivit inspirerad av Ida Warg.

    Ni som bor i Stockholm, är det för tidigt att försöka få barn när man är 27? Ingen av mina vänner har barn ännu och många lever singelliv är rädd att tappa vänner pga det..

      Du måste ju känna själv när det är dags. Och inte gå efter när vännerna tycker det. Vad ska du göra om de inte skaffar barn? Avstå??

      Tja någon måste ju vara först? 🙂 Nej men känns det som rätt tid för dig så kör. Jag började försöka för snart ett år sedan och kan säga att en sak jag lärt mig är att man inte kan planera och kontrollera allting. Det tog mig 7 månader att ens bli gravid. Efter 3 månader fick jag missfall… Kan tänka att jag kanske skulle börjat försöka för 2 år sedan och inte bara skjutit upp det pga ”äh finns tid…”.
      Riktiga vänner finns kvar även om man har en liten paus. 🙂

      Stockholm har väl inget med det att göra. Gör det som känns bäst för dig och ev partner. Visst ändras relationer när man får barn men det är ju oavsett om det är nu eller om några år.

    VAD SKA MAN JOBBA MED?

    Hej allihopa, jag är utbildad socionom och har läst till diverse HR-kurser för att ta höjd för att även kunna jobba inom HR. Jag jobbade som socionom i 2 år på en myndighet och trivdes ok bra, v’ödigt lugnt jobb. Jobbade sedan som coach hos ett privat företag för att coacha människor ut i arbete, det var ett galet högt tempo så jag började istället arbeta med rekrytering, även här högöt tempo. Jag känner att jag aldrig hittar rätt, och är så sjukt högt tempo på mina senaste jobb, jag vet inte vad jag ska jobba med? För mig är det viktigt at känna att jag använder mina kompetenser och min utbildning, men det är även viktigt för mig att tjäna någorlunda bra pengar. Någon här som gjort likadant med sin utbildning och landat i något roligt att jobba med? Tips på tjänster att söka? Oerhört tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.