Byta reklam mot reklam?

När Hugo och Paula knöt hymens band 2018 så gjordes detta bland annat i reklamsamarbete med Guldfynd.
De stod för vigselringarna och så här skrev Paula då på sin blogg:

Något annat som påminner är mina vigselringar. Är så fruktansvärt nöjd över ringarna och kommer bära dom med stolthet och kärlek livet ut. Ringarna är enkla och ståtliga, precis så som jag ville ha dom.

Nu, fyra år senare, gör Paula reklam på bloggen för sin nya vigselring som kommer från ett helt annat företag – GemArts.

Minns ni i vintras när jag luftade mina tankar kring att byta vigselring?
[…] Där och då i december trodde jag aldrig att jag skulle förverkliga min dröm och skapa en egen vigselring redan till våren. Det hade såklart aldrig gått utan GemArts hjälp och jag är så så glad över att just våra vägar korsades.

Det är inget konstigt i att byta ut sin vigselring mot en annan, särskilt som man förmodligen är en smula begränsad vad gäller utbud när ringarna är del av köpt reklam – trots att Paula då skrev ”Är så fruktansvärt nöjd över ringarna och kommer bära dom med stolthet och kärlek livet ut.”
För alla kan ändra sig, eller hur?

Som tur väl är så är även Paulas nya ring del av ett reklaminlägg så hon slipper betala även för detta smycke. Troligtvis kommer hon inte vilja ha den här ringen ”livet ut”, så är du ett företag som gör vigselringar och är ute efter influencerexponering – hör av dig till Paula om fyra, fem år så finns det kanske en öppning där?
Så här avslutar Paula sitt inlägg:

Tack, tack, tack till Kristina och Lisa på GemArt. Tack för er förmåga att lyssna in och förstå. Tack för er tid och er noggrannhet. Tack för era råd och proffsighet.’

Och TACK för att ni ville byta hela eller delar av den här ringen mot exponering på min blogg så jag slapp betala fullpris för den? 😉
Eller?

Jag undrar vad förmånsskatten är för en ring av den här kalibern?
Någon juvelkunnig person som vågar sig på en gissning?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte blev den speciellt unik heller. Såg ut som alla andras.

      Tur att hon har varit med i designprocessen och blivit lyssnad på och allt var det är. Så att hon kunde få en ring som ser ut som alla andra man kan köpa överallt.

      Men viktigtas att hon är nöjd, så klart.

    Vad unik den blev ?

    Jo men tycker nog att det känns lite konstigt att byta vigselring.

    Alla gör ju som dem vill men för mig är det märkligt att byta ut en vigselring. Den är ju en stark symbol för själva vigselögonblicket tänker jag.

      Men exakt. Och graverar man de nya med ett vigseldatumet då trots att ringen inte fanns då..?

        Då imploderar universum.

        I min första vigselring hade jag ingen gravering. I den jag har nu (bytte efter två år) har jag min frus namn, inget datum ??

    Väldigt snygga ringar ?
    Förlovningsring/ vigselring använder många varje dag ( tänker att i vissa yrken får man inte ha ringar ) något man ser varje dag så för mig skulle det inte kännas konstigt att byta. Sen vad jag tycker om samarbeten är en annan sak

    Konsumtionssamhället i en reel. Jag vet att de finns som byter ut sina ringar efter humör och annan klädsel. Det skulle jag aldrig göra men kan förstå principen. Att byta ut sin vigselring mot en ny efter några år däremot. Jösses. Men så blir det väl om man aldrig lägger sin själ i något. Jag funderade på min vigselring i ett år, just för att jag visste att jag skulle ha den alltid och inte byta ut den. Och jag älskar den ringen, den symboliserar de unga sorglösa personer vi var då, de (finansiella) uppoffringar vi gjorde för att skapa en budget till vårt bröllop och den symboliserar alla de sorger och glädjeämnen och all den vardag som är livet och äktenskapet sedan dess. Jag hoppas att jag har anledning att bära den ringen tills jag dör.

    Jag orka ej. ?‍♀️ Konsumtionshets var det japp!

    Vad tycker vi om kvalet?

      Vilket??

        Det enda kvalet som betyder något idag såklart!
        Melbourne!

          Och hur fasen ska man veta vad det är?
          Melbourne säger mig inget mer än att det är en stad i Australien.

            Det är ju såklart svårt att veta vad det är om man inte är intresserad.
            Då är det ju dock omöjligt att ha åsikter om kvalet.

              Men vad är det för kval? I vilken sport eller vad det nu är?

                Formel1 tro jag!

      Saintz hade verkligen otur i kvalet.

        Sainz 😉 men ja, han hade väldigt otur. Hade ett bra varv på gång när Alonso krascha.

      Att f1 har blivit så trendigt helt plötsligt? Varför? För några år sen visste ingen av mina vänner ens vad det var. Nu ska varenda kotte följa det och tro sig veta något om sporten??

        Är det inte bra att sporten får fler följare, publicitet och utrymme?

        Finns en serie på Netflix (Drive to survive) där man får följa förare/stall/team på nära håll. Det väckte mitt intresse.

    Är det ett seriöst samarbete hade jag förväntat mig mycket mer matig information om ringarna. Jag älskar ringar, följer flera guldsmeder på instagram. Har fått hyfsad koll på klarhet, färg och storlek på stenar.
    Paula borde talat om storleken på sin nya ring, kanske något om fattningen? Vad är det för material? Vad kostar en sån här fenomenal ring?
    Nej jag tycker det mest bara var en massa svammel och hyllningar. Ge mig något som gör mig intresserad på riktigt av att kontakta detta företag. Om hon nu var så insatt i processen det vill säga.. Eller om det bara var caraten som lockade.

      Nu stället du lite väl höga krav på våra stackars influencers….

        ????

    Tycker inte nödvändigtvis det måste vara något konstigt med att byta ut sin ring. En vän trivdes inte med sin när hon fick barn (hon upplevde den som vass och att den fastnade i tyg) så hon smälte ner den till en annan design. En annan vän gifte sig när hon och mannen precis tagit examen och knappt hade pengar så nu när de har mycket mer pengar ville hon ha en ring som var mycket finare och inte bara köptes för att priset var lågt. Livet förändras med åren så en ring man använder dagligen kan väl också få förändras. Känns som om man är rätt puckad om man tror det skulle vara dåligt för själva relationen.

      Ingen säger väl något om att det är puckat. Däremot är ju ringen man gifter sig med den viktigaste symbolen för äktenskapet, den symbol man alltid bär med sig. Att byta ut den mot något annat förtar symboliken. Den nya ringen var ju inte med när man gifte sig.

        Och symbolik är ju det viktigaste i ett äktenskap och livet, glöm inte det!

        Fast det är inte det för alla bara för att det är det för dig. Mina föräldrar har varit gifta i 40 år, haft med- och motgångar, och inte burit sina ringar på säkert 30 år då de inte fick det på sin arbetsplats (de arbetade även ihop i 30 år). Min mamma har sagt jag får smälta ringarna om jag vill. Ringar precis som alla andra materiella objekt har enbart den betydelse och symbolik vi väljer att ge dem.

        Jag och min man har inte ens några vigselringar. Undra vad det säger om vårt äktenskap som saknar en sådan viktig symbol från vigselögonblicket ?

          Då har det inte hänt! 😉 Oops!

          Ingen säger att man måste ha ringar. Däremot är det ju faktiskt så att som symbol för äktenskapet är ringen främst. Man har ju ringen på fingret som en symbol för att man är gift. Ingen tivlar på äktenskapet bara för att man inte har ring men ringen är trots allt symbolisk.

        Mina föräldrar har varit gifta i snart 45 år och jag har aldrig under mina snart 40 år sett dem bära sina ringar. Känner många som aldrig bär sin vigselring. Så i mina ögon är det inte särskilt viktigt och ringarna kan givetvis bytas ut/uppgraderas om man känner för det.

    Jennifer Lopez och Ben Affleck har förlovat sig igen! 20 år sedan sist. ?

      Jag undrar hur det känns att förlova sig kors och tvärs, som det brukar vara i t.ex. Hollywood. Blir man genuint glad att bli friad till när den andra parten redan varit förlovad och gift ett flertal gånger? Vad finns det för betydelse i förlovningen då?

      Jag har en kusin (man, 45 år) som har varit förlovad över 10 gånger. Han är så kär i kicken som han får av det (min teori). Nu finns det en ny kvinna + fyra barn med i bilden. ”Visst är det seriöst nu, jag har ju redan henne som bakgrundsbild på mobilen!” Ibland önskar jag att jag hade lika lätt att bli kär, men egentligen… nej.

        Oj mobilbakgrundsbild! Vigselring släng dig i väggen, här snackar vi symbolen för livslång kärlek! ?

    Det är så sjukt tråkigt att se personer göra reklam för precis allt som rör familjen. Bröllopet, födsel av barn, barnen själva, varenda semester, varenda liten renovering, gnissel i relationen osv.

    Det är så jävla plastigt och fejk. Inget är heligt eller privat. Det blir nästan barnsligt.

      Lite som alla som behöver publicera vartenda steg på fejjan. ”idag skulle jag tvätta fönster men det regnade så jag dricker kaffe istället”.

      Ingen bryr sig men ändå fortsätter dom.

        Skillnaden är väl att på din facebook har du inte så många som faktiskt läser. Influenser publicerar inlägg för en väldigt stor publik.

      Känner de sig inte väldigt tomma sen. Det räcker ju att man berättar någonting privat/utelämnande för 1 människa, och sen så har man ju en märklig tomhets-känsla efteråt, som att man har förlorat en del av sig själv. Tänk då att berätta privqt/utelämnande för hela världen. Eller är det bara vi som är lite introverta som känner så kanske. Utåtriktade människor känner väl
      kanske inte så förresten.

        Aldrig hört talas om detta, varför skulle man känna så?

      Tänker exakt samma. Men också, HUR kan detta löna sig för företagen? Alltså på riktigt en uppriktigt fråga.

      Tex Ebba von Sydow, hon säljer sig ju till allt? Och alla. Hur är det trovärdigt för både köpare (dvs företagen) men framförallt de som följer henne? Jag hade varit genuint intresserad av hur de själva ser på det. Både influensers och de som köper reklamplats hos dem.

        Ibland är det ”bara” branding, att påminna folk om att man finns, att få höra företagets namn osv. Många företag lägger sinnessjuka summor bara på branding utan några större förhoppningar av att få betalande kunder direkt från en kampanjen, men det kan leda till ett större flöde av kunder i senare skede då man som konsument ”vant” sig vid tanken på företaget och vill kolla in deras produkt/tjänst.

        Det är anledningen till att jag slutat följa just Ebba. Gillade henne tidigare då hon kändes genuin och inte bara pengakåt, men som det är nu känns hon inte trovärdig längre. Skulle aldrig köpa något hon rekommenderar för imorgon kommer ett nytt inlägg for ett annat företag som säljer exakt samma sak.

    Hur kan alla kolla dessa urblåsta influencers? Som alla tycks levai överflöd och lyx.

      Är din plattform så mycket bättre?

        Kritiserar du den självutnämnda ”ordkonstnären”? ??

    Hela deras hem, kläder, inredning och maten de äter är väl samarbeten eller gåvor? Måste vara nice att typ aldrig behöva betala för något.

    Det finns inget som heter förmånsskatt. Marknadsvärdet av en förmån behandlas som inkomst av tjänst och beskattas enligt vanlig skattetabell. Exempel: ringens marknadsvärde är 200 000 kr och skatten 30%, då blir skatten (”förmånsskatten”) 60 000 kr.

    Äsch låt henne göra som hon vill, känns som deras ekonomi gått fort uppåt de senaste åren så är väl inte konstigt om hon vill ha en större ring nu?

      Det är ju inte riktigt det som diskuteras här utan mer problematiken kring reklam om trovärdighet hos ett varumärke – inte huruvida en privatperson byter vigselring.

    Äktenskap är så år 1958. Helt sjukt att behöva gå via tingsrätten (!) om man vill avsluta en relation. Domstolen måste kopplas in för att säga hejdå till en annan människa. Snacka om att ha kontrollen över en annan människa. Helt sjukt trots allt. Skulle inte gifta mig om så Bradley Cooper vädjade till mig.

      Så svårt är det ju dock inte. Man skickar in ett papper och väntar några dagar så är det färdigt.
      Om den andre inte vill skiljas så spelar inte det någon roll. Du får bara vänta lite fler dagar, men skild kommer du bli.

        Har man barn under 16 är det inte lika snabb process.

          Jo, rätt så ändå. 180 dagar får man vänta då. I det stora hela är det väl inte så mycket?
          Det är ett stort beslut, ännu större när det finns barn inblandade. Jag tycker att det är bra att betänketiden finns.

      Det har ju att göra med att andra lagar reglerar din relation så fort du ingår äktenskap.

        Ja det har ju inget med det känslomässiga att göra och ingen är ju tvungen att ingå äktenskap. Rent juridiskt är man typ som en enhet i ett äktenskap klart det måste avvecklas ordentligt. Men på samma sätt som om man driver ett företag tillsammans med någon, som sen ska avvecklas, är ju en annan process än om två polare säljer marmelad på gatan ett par gånget per år.

      Det är inte relationen du avslutar i tingsrätten vid en skilsmässa, det är det juridiska avtal du ingick när du gifte dig. Göra slut kan man ju göra hur man vill, är man anti att behöva gå via tingsrätten, ingå inga äktenskap.

    Hur många sekunder tror ni det tar nu innan Paula publicerar ett milslångt försvarstal som vanligt? ?

      Ungefär lika många som det tog för dig att ställa frågan

        Hej Paula

    Jag kan väl förstå att man vill byta ut sin vigselring. Tycke och smak ändras ju genomlivet. I detta fall dock har hon ju bara haft ringarna i ett par år. Men vad gör inte dessa flunsor för lite cash. Känns inte alls genuint och fattar inte varför folk följer dessa människor. Vad får ni ut av det (förutom värdelösa rabattkoder)?

      Ja det konstiga är ju att hon nyss var SÅ nöjd och ville bära ringarna livet ut. Inte konstigt ifall man inte har råd med sin drömring men ändå såklart vill gifta sig och är inställd på att ringarna ska bytas ut senare när pengar finns.

    Om ni väntar lite kommer Paula 100% komma med mer information efter att ha läst detta inlägg, någon slags comeback.

    Tycker det är lite märkligt att hon framhäver ringen som speciell och unik när den tvärtom, precis som hennes första ring, är en modefluga just nu. Haloringar var poppis för några år sedan och enda sedan Hailey Bieber fick sin ovala enstensring på typ 100 ct har kvinnor världen över velat ha liknande, storlek enligt spons eller plånbok eller bankens vilja att låna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.