Isabella Löwengrip avslöjar barnplanerna

Isabella har tidigare skrivit om hur hon frågade Paul nästan direkt om han ville ha barn.
I september 2020 sa hon till tidningen Mama att hon gärna skulle vilja ha en kull nummer två.
Efter att bara ha varit tillsammans i en månad eller två, tog Isabella upp barnfrågan under en frukost.
För henne var det ett vägskäl, hon ville veta att de var på väg åt samma håll.

Jag tog mod till mig när han satt och drack en kopp kaffe och sa: ”Vill du ha barn?” Kaffet flög ju ut! Och sedan fick jag inget svar på den frågan, utan han började prata om annat! Jag kände bara ”åh vad jobbigt”, och behövde ett svar: ”Paul, nu får du faktiskt svara ja eller nej.” Och då sa han ja – och jag blev såklart jätteglad. // Isabella Löwengrip

Till skillnad från exempelvis Carolina Gynning och Carina Berg – som är äldre än Isabella och som omedelbart ville veta om deras yngre pojkvänner ville ha barn då de närmar sig klimakteriet – så är det Paul som är den äldre i förhållandet och män drabbas ju som vi alla vet inte av något klimakterie där förmågan att få barn försvinner.
Ta Hugh Hefner, som fick sitt sista barn vid den näpna åldern av 65 år.
Herregud, Isabella och Paul har GOTT om tid på sig att utöka familjen.
Om de vill så klart…
Isabella verkar nämligen ha upptäckt det fina i att hennes barn blivit både större och enklare.
Tanken på att börja om med en ny bebis verkar inte locka för tillfället, men de har som sagt gott om tid att ändra sig på, och ändra sig igen och igen om de skulle vilja. 🙂

Bra med skidglasögon, slipper man blurra ansikten! Sally fyller ju 7 år  om en vecka och Gillis är 8,5 år. Livet med barn är verkligen så enkelt när barnen börjar bli stora. Det vore såklart kul med ett till barn .. MEN när man har så stora barn så finns det också en känsla av att slippa behöva börja om. Allt är ju perfekt nu. Oavsett så behövs inget bestämmas just idag … :- ) // Isabella Löwengrip

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker hon borde fokusera på de två hon redan har och försöka ta igen tiden hon förlorade under åren med allt flängandes och nannys… ?

      Håller med. Kommer ihåg hur sjukt nonchalant hon verkade kring att lämna 2 små så mycket.
      S var liksom bara två år och Bella visade glatt att karrären triumfade dem.. I intervjuer, bloggen mm. Såklart det är lätt nu när de är stora.

      Men hon skulle istället göra ”rätt” med nästa kull som hon sa sen… pft ego.

    Fast det stämmer faktiskt inte som du skriver ” män drabbas ju som vi alla vet inte av något klimakterie där förmågan att få barn försvinner.”. Män genomgår går också hormonella förändringar när de blir äldre och vissa mäns spermakvalitet försämras avsevärt med åldern, där en del inte kan få barn alls. Men är individuellt förstås, där en del påverkas mer än andra och andra knappt alls.

      Finns exv evidens och koppling på att det är större sannolikhet för att barnet får autism eller andra sjukdomar om pappan är äldre. Så helt riskfritt är det ju inte om pappan är för gammal. (Om man ska vara PK är det inget fel med autism, men man kan ju säga samma om alla sjukdomar då, alla är lika mycket värda oavsett sjukdom).

        Jag har läst nån gång att evidensen mellan pappans ålder och vissa sjukdomar/diagnoser är större än den mellan mammans ålder och diagnoser.

        Måste bara komma in och inflika här att autism inte är en sjukdom.

          Jag tror de flesta vet det.

            Vadådå? Svaret var till personen som inte verkade veta det

      Säg aldrig ”dom har gott om tid på sig”. Folk säger så heeeela tiden men det stämmer INTE! Det sprider falsk trygghet å gör att folk blir förskräckta när de väl försöker. Fertilitet är individuell och påverkas av jättemånga faktorer. Vill man ha barn är det inget man ska skjuta på. Vid 25år börjar fertiliteten dala,men som sagt, generell siffra. Vissa blir gravida på första försöket trots att de är 43. Men det är inte det vanliga. Människan lever mkt längre idag men det betyder inte att vi kan gå emot naturen och att allt ska funka precis när vi vill. Och i många par är det MANNEN det är fel på, spermierna har dålig kvalite eller lågt antal vilket kan bero på massa olika saker. Många män har problem med detta även när de är 25-35 så det är en myt att mannen är superfertil tills dom dör typ. Män fortsätter producera spermier och en frisk och tursam man kan få barn när han är 80 men det kan man absolut inte räkna med.

        Fast ibland bör man visst skjuta på det… Man måste ha ett ordnat liv så man kan ta hand om barnet på ett bra sett. Ok ekonomi, bra partner, fast boende etc. Det är inte bara att köra på och skaffa barn hur som helst.

          Ja och folk måste ju dessutom få ta risker? Jag är högutbildad och högst medveten om hur fertilitet fungerar, särskilt för kvinnor då jag är kvinna. Om jag hade följt den där fertilitetshetsen hade jag blivit gravid med mitt ex som jag var sambo med. Men då hade vi varit separerade och nu kört runt vårt barn fram och tillbaks och troligtvis bråkat på telefon regelbundet. För MIG personligen låter det som en jävla mardröm och är inget liv jag vill leva. Jag börjar bli lite äldre, är +30, och försöker få barn med min nuvarande man. Kanske går det, kanske inte, men oavsett så ångrar iaf inte jag att jag inte började försöka avla barn när jag var runt 25 redan. Jag var inte redo och var inte i en helt sund relation. Livet följer inte en perfekt plan, så är det. Är ens största dröm att bli mamma så är det kanske bäst att försöka hamna där så tidigt som möjligt men annars kan det vara en välkalkylerad risk att vänta…

            Jag fick barn när jag var 25, jobbade timmar då osv men hade istället min sambo (numera man) som var 6 år äldre och tjänade väldigt bra. Så det löste ju sig. Men på ett sätt blev det ändå dumt, för jag kände sen att jag måste ju plugga nu. Så då gjorde jag det, sen kände jag att nu måste jag ju göra karriär. Så nu 7 år senare har vi ”bara” ett barn och jag känner att nu är det ingen idé skaffa ett till, för stor ålderskillnad osv.

            Vad jag vill ha sagt är att för mig hade det varit bättre antingen fått ett barn till rätt omgående eller pluggat, jobbat osv och sen typ nu som 32 -åring med stabil karriär börjat skaffa barn.

            Är såklart nöjd och glad över barnet jag har men kan tycka det är tråkigt att hon inte har syskon.

              Men snälla du, 32 plus? Du är ung.
              Vill du ha fler barn, ha fler barn. Finns väll ingen mall att det är bäst att få barn tätt? Låter mest som att du är rädd för vad andra ska tycka, kan lova dig de tycker inget och gör de, skit I det.
              Fick min första som var ensambarn länge, är 15 år nu, och har små syskon som är 3-4 års åldern. Så jäkla glad att jag har de små gullisarna, att jag inte tvekade, och det är storasyskonet också. Allt är så lätt och enkelt nu, tvärtom känslan att börja om. Förstår inte vad som kändes jobbigt och slitigt förra gången, allt med barn är ljuvligt enkelt

              Det är 12 år mellan maken och han bror och de är supertighta.

              7 år mellan barnen är ju ingenting. Finns ju det som har ännu större skillnad, av olika orsaker.

              Det är 7 år mellan mitt äldsta barn och min bebis. Tycker det är en helt fantastisk åldersskillnad. Storebror älskar sin lillebror och det går att diskutera med honom. Han förstår så mycket och jag berättar ofta om vad vi gjorde då han var i samma ålder för att han ska förstå att han också fått sova bredvid mamma, att jag varit hemma länge med honom osv

          Klart man bör vänta tills rätt förutsättningar finns för att skaffa barn. Jag kan inte svara för användaren ovanför, men när kompisar (som sagt att de vill ha barn och att det är viktigt för dem att få barn) säger att de först ska resa lite mer, plugga klart och sen göra karriär och vara runt 40 vid första barnet så kryper det i mig. De lyssnar inte heller när jag säger att vid den åldern kanske det inte ens går. Vi är alla 30+ nu och vill man ha barn så får man i den åldern se till att skaffa sig rätt förutsättningar för barn om man vill ha några.

          Folk tror att bara för att kändisar får barn när de är 45-50 så betyder det att alla kan det. De som får barn i den åldern har med 99% säkerhet gjort äggdonation eller använt sig av surrogat.

        Debbie Downer

      Det här var stuntprat. De barnen kommer att få autism.

    Klart att mäns ålder spelar in också, sämre spermiekvalitet, risk för sjukdomar hos barnet osv..
    Om han inte fått barn än trots mer än 50+, varför skulle han någonsin vilja?

      Det kan ju vara så att han levt med kvinnor som inte velat ha barn alternativt inte träffat rätt person att skaffa barn med. Eller att han faktiskt inte velat ha barn förrän nu.

      Min pappa fick sitt första barn som 47 åring (mig) och sitt andra barn när han var 55 (min bror).

      Finns också män som är sterila pga olika saker. T ex påssjuka som barn.

    Tror inte det kommer bli något mer barn. Jag tror att de är för rastlösa båda två och trivs med att kunna resa iväg när de vill, även nu med barnen. De har kanske Isabella insett nu.

      Barn har väl dock inte hindrat henne tidigare ifrån det?

        Fast då har hon dem ju på halvtid. Skaffar hon med Paul har de dem ju hela tiden.

          Hon hade inte dem på halvtid som små.

            Jo, Sally var 1,5 när hon och Odd separerade.fast han hade dem mer än halvtid.
            Han har även haft dem på heltid när hon varit psykiskt dålig.

    Viktigaste frågan är om han kommer orka med att ha barn? Det krävs extremt mycket energi och tid för att ta hand om ett barn. Det är inte rätt mot barnet att vänta (oavsett om man kan eller ej) ifall man inte kommer orka vara aktiv med sitt barn.

      Energinivå är så individuellt. Känner många 50+ som har mer energi än 25 åringar.

        Fast det handlar inte bara om hur det är nu. En 50+ är ju 70+ när barnet är 20. I värsta fall kanske man har en massa åldersrelaterade sjukdomar då, och barnet är tvunget att ägna hela sitt vuxna liv åt att ta hand dig. De flesta av oss räknar förstås med att det kommer hända förr eller senare i alla fall, men kanske inte när man just tagit studenten.

          Håller med om att rent statistiskt har man färre år och risken att man blir alvarligt sjuk ökar ju äldre man blir. Vi hade klassåterträff från nian för 5 år sedan och firade 20 år så de flesta var 36. Blev förvånad över hur många som såg ut att vara över 50 och med diverse krämpor som man inte förväntar sig förrän efter 70 medan andra inte såg ut att vara en dag över 25. De som såg gamla ut var dom med mindre energi och dom som såg unga ut ja det var duracellkaninerna.
          Så energinivån spelar roll.

        Jo men han ÄR inte 25 år och hur det är denna dagen betyder inte att det automatiskt kommer bli så följande 18 år.

          Det var inte heller min poäng. Folk hänger upp sig på ålder när de borde titta på hur mycket folk orkar här och nu. Paul har mycket energi och jag känner många 25 åringar som antagligen inte skulle orka hänga på.

      Han verkar ju väldigt energisk dock?

        Ja men precis så. Råkade se en snutt av när Bella och Paul gästade Strömstedts och tänkte just att Paul är en person som är svår att sätta ålder på. Han gav ett stabilt och jordnära intryck utan att verka tråkig. Tror nog att Bella och han har väldigt roligt tillsammans.

          Han har ju dock gjort ett ansiktslyft bland annat, men absolut, han känns som en yngre själ.

      Och att ha barnet/barnen full tid. Nu har de varannan vecka, det lär vara lite skillnad.

    Hur gammal är Paul?

      Han är 23år äldre än I.

        Och hur gammal är hon?

          född 90

            #suckmåsteräkna…

              90 fram till 2020 blir 30 och nu är det 2022 så +2 blir 32, brukar jag tänka ?

    Helt rätt att frågande det är ngt hon verkligen vill så de inte är tillsammans flera år och att hon upptäcker det sen

    I måste ju ta med i ekvationen att hon högst troligt kommer vara ensamstående förälder i många år (då P är såpass mkt äldre än henne och lär koola vippen före henne). Hon kanske inte vill ”slösa” massa småbarnsår tillsammans med P. ??‍♀️

      Men gud så korkat! Hon kan ju dö imorgon eller om ett par år. Det är inte alls garanterat att den som är äldst dör först. ?

      Om de får barn nu kommer ju barnet vara typ 30 när I blir ”ensamstående mamma”

        ??

      Tror du Paul är 70 eller?

      Det där var ju en oerhört omogen kommentar.
      Han är 50, tror du han dör innan han är 56?;)

        54*

          Snart 55 faktiskt.

    Jag skulle snarare tänka om han inte har barn ännu varför skulle han vilja skaffa nu?

      Han kanske inte har varit tillsammans med någon som han ville ha barn med förrän nu.

        Du lever under en Sten va?

        Du förstod inte av hans svar va? När han bytte samtalsämne…. det hade varit mer rimligt om han hade frågat Isabelle om hon ville ha barn med honom och inte tvärtom.
        Så svårt är det faktiskt inte att läsa av personer.
        Att han bytte samtalsämne var egentligen hans svar…

      Har kanske inte varit aktuellt i livet innan? Han kanske har velat men varit i relation där det inte gått? Man kan ju inte bara skaffa barn även om man vill, mycket som spelar in.

      Är du van vid att få precis allt du önskar i livet direkt?

        Snarare tvärtom, Och det är därför jag har lärt mig att om man inte har skaffat barn vid en viss tidpunkt i livet då finns det snarare inget intresse heller. Hur kul är det att ha en pappa som är 60 år äldre än en själv liksom?

        Hur många felaktiga förhållanden kan man ha om man verkligen vill skaffa barn? Han är ju inte 20 direkt eller hur? Jag förstår om han var 30 men han har ju äldre än så.

          Jag träffade min man när han var 39, då hade han haft ett långt förhållande där hon ville ha barn men inte han. Han stannade länge i förhållandet för att han blev fäst vid hennes son från att tidigare förhållande och han har alltid velat ha barn men med henne kändes det aldrig rätt. Efter att det tog slut var han ensam några år och sen när vi träffades visste han direkt att med mig ville han ha barn.

            Ok

              Suck

    Många som förfasas över att Petra Mede skaffar barn vid 52, men verkar alltid vara mer ok när män gör det? Paul är ju till och med äldre än Petra redan…

    Tror snarare Bella upptäckt att det kanske inte var så lätt, eller att Paul verkligen inte vill… B har ju alltid pratat om att hon vill ha fler barn, tror hon inte skulle låta nåt hindra henne då eg.
    Som i tidigare karriärsdrömmarna..

      Petra ska göra det på egen hand och är över 50. Barnet blir alltså helt utan förälder om något händer. Nu tycker inte jag personligen att det är något att förfasas över, hennes kropp hennes val. Men visst är det en viss skillnad mot att ha två föräldrar där Bella nu ”bara” är strax över 30år.

        Ja men absolut! Att vara själv, oavsett ålder är ju galet mkt tuffare än att vara två – som också är skittufft ibland.

          Absolut, mitt svar var mest som reaktion på frågeställning kvinna vs man. För mig är äldre ensamstående kvinna vs ett par där mannen är äldre helt olika utgångslägen och förstår om reaktionerna ser annorlunda ut. Hade det varit Paul som ensam skaffade barn hade man kunnat jämföra reaktioner.

            Ja, det är ju extremt sällan män skaffar barn ensamma på det sättet, tror det är lättare att hitta äldre kvinnor i parförhållanden, om man vill jämföra reaktioner.

        Petra kan väl köpa samma backup som Bella haft till sina barn och något säger mig att hon har många vuxna runt sina barn och lever ett mindre kringflackande liv.

    Skämt åsido,hon kan ju klimatkompensera allt sitt flygande genom att inte skaffa ett barn till.

    Det stämmer att män kan bli pappor, de flesta, hur högt i åldern som helst. MEN de får precis som kvinnor hormonförändringar och kvalitén på spermierna blir sämre.
    Det innebär inte alltid att det är svårare att befrukta en kvinna men att det är högre risker för barnet att få neuropsykiatriska sjukdomar.

    Nu har jag inte läst än vad de andra skrivit men kopierar in från doktor.nu lite snabbt då det alltid finns ngn som ska tjata emot om allt.;)

    Risker med att bli pappa på äldre dar:

    ”Större risk för psykisk sjukdom
    Barn med äldre pappor har också 13 gånger högre risk att få funktionsnedsättningen adhd, 25 gånger högre risk att drabbas av bipolär sjukdom och fördubblad risk att drabbas av psykos”

      Vad menas med äldre pappa då? Över 40?

        45, enligt den sidan

          Ok tack!

    Men alltså, har Isabella och Paul verkligen en romantisk relation? Jag följer inte henne men har hela tiden fått uppfattningen att de mest är med varandra som sällskap, typ? Tycker båda verkar så fulla av sig själva för att ha en intim relation med andra.

      Vad vill du ha för bevis egentligen? ?

      Kan lite förstå din tanke. Verkar finnas 0 sexuell energi mellan dem. Känns som två polare ungefär. Fast visst, svårt att spekulera i, ingen av oss ser ju in i deras sovrum.

        Brukar ni se ”sexuell energi” mellan par ni känner tex? Aldrig reflekterat över nåt sånt, inte sett.

          Ja.

            Haha va?

        I deras sovrum är det bara operatörerna på Ajax säkerhetssystem (som ju är ”bäst”) som har insyn.
        Man har läst om att videobilder från säkerhetssystemen delas bland de anställda på säkerhetsföretagen.
        Spännande.

        Måste väl inte synas en massa sexuell energi mellan alla par, huvudsaken är väl att man trivs i varandras sällskap och vet var man har varandra. Jag och min pojkvän är inte heller extremt intima framför allt och alla, men vi har ett bra förhållande oavsett ??‍♀️

      Jag tror det är på grund av Isabellas lite knepiga person man känner så. Alltså, hon känns ju så asexuell. Ovarm och lite stel. Men tror skenet bedrar där i den aspekten.

    Finns det något mer ointressant ämne om människor man inte känner eller har med att göra ska besluta om att skaffa barn eller inte? Kan det bli mer ”skvaller i Grötboda?”….

      Fick samma känsla.

      Ett ämne ingen utomstående ska beröra över huvud taget.

        Är ju Bella själv som tar upp det…gång efter gång.

    GOTT om tid behöver man ju inte uttrycka det kanske, hon är ändå 32 i år. gott om tid vore vid 22 och även då har vissa svårt att bli gravida. klantigt utryckt att anta att bara för att någon är under 35 så har man gott om tid.

      Kan ju göra som Gab Joss och ha panik över att vara 27 och ”bara” (?) ha två barn och inte ha blivit gravid på 4 månader så man hetsar iväg till en fertilitetsklinik och slänger ett par tusenlappar på sin hypokondri lol

        haha eller hur! jag har haft oskyddat i 7 år och inte blivit gravid ? då har jag inte försökt heller men ändå, varningsklockorna ringer ju.. men eftersom jag bara är 28 år så har jag ju GOTT om tid för alla kvinnor är ju såå fertila right ?

        Men herregud hennes ex har ju fått fler barn, hon kan ju inte vara sämre ?‍♀️

          Barnet dog ju så det var ingen lämplig kommentar ?

            Vaaaa 🙁 Nej fyfan vilken mardröm

            Men va?!?!?

            åh fy fan vad hemskt! men måste påpekar, varför lägger man ut en bild på sitt döda barn.. vet flera andra som gjort det och det är verkligen en konstig grej att göra. man hade ju inte gjort det på en vuxen människa direkt.

    Ja vilken vettig 50 plussare säger javisst på en barnfråga efter ngn dag in i förhållandet med eftertanke… Konstigt att han inte redan har barn i så fall. För hur man än vrider och vänder så är småbarnstiden betydligt jobbigare för en 50+ än för en 25 åring med få undantag. Som sagt, finns väl än anledning till alla kommentarer om tex Petra Mede. Stor skillnad på större bonusbarn på 50% än spädbarn på 100%. De får väl göra ”Bingo och Katrin” då så kan Odd vara med och ta hand om detta barn också, 😛

    Har någon läst om hur en mamma med bipolär sjukdom kan drabbas vid graviditet och förlossning, undrar jag. Läs lite på nätet, och ni förstår.

      Eller hur!!!

      Tell me more!

    Hennes förra detta pojkvännen har fått barn förra året med hans nya flamman tror han och Paul är lika gammal

      Erik Selin alltså

    Mina äggstockar var odugliga vid 31 så trots 6 fulla IVF:er så blev det aldrig några barn. Shama inte folk som lyfter en fråga som är viktig för dom tidigt i en relation oavsett ålder. Och de har definitivt inte gott om tid, framförallt inte om hon vill ha mer än ett barn till.

    Kan ju vara så att han verkligen inte vill ha ”egna” barn. Kan också vara så att han inte kan få barn. Steriliserad eller steril.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.