Påskpynta med Paula Rosas

Paula Rosas mamma arbetar på ett äldreboende som Paula och barnen brukar besöka för att ”påska” för alla äldre som bor där.
I år var inget undantag och Paula har dokumenterat hur döttrarna sitter och pysslar ihop påskkort att ge bort.

Mamma arbetar inom äldrevården och gör alltid sånt här. Lägger sin lediga tid på det där lilla extra som ger dom gamla mer livskvalité.
Det är fint att även barnen får ta del av detta. Att dom tillsammans med mamma får förbereda en massa fina teckningar att ge bort. Leonore vill vara en hare imorgon så jag har på min to do att kolla youtube för att se hur man ansiktsmålar en påskhare❣️. // Paula Rosas

Efter pandemin, då många äldre blivit riktigt isolerade, så betyder nog det här otroligt mycket för de äldre.
Jag tycker det är jättefint att Paulas mamma spenderar sin lediga tid på att öka livskvalitén för människorna hon arbetar med, och att hon i sin tur tagit med sig Paula på tåget, som nu även inkluderar hennes döttrar.
Otroligt fint gjort!

Glad påsk – trots att det är årets längsta fredag idag!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Långfredagen är inte längre än vanliga fredagar, det var Jesus som hängde på korset och tyckte långfredagen var lång.

      Men SNÄLLA. Kan du berätta något mer som ingen annan vet?

        Det vet nog alla som följt med lite på lektionerna, men det är ju bara att se på alla influencers för att inse att allmänbildningen är otroligt låg hos vissa. Jag skulle inte bli förvånad om 20 % av alla stora influencers inte har koll på varför vi firar påsk, annat än på nivån ”det var väl något med Jesus”.

          Är icke influencer, vuxen och hängde med på lektionerna. Men av totalt ointresse (och icke kristen) så är det inget jag lagt på minnet – mer än att det hade med Jesus död och uppståndelse. Men mer har jag noll koll på, pga ointresse.

          Ni får gärna förklara mer om ni kan så mkt ? (Och eftersom ”Google?” ofta kommer som svar på sånt så kan jag absolut googla. Men roligare att få veta av andra.

          Det handlar om intresse och vad man bryr sig om. Varför skulle man bry sig om varför man firar högtider när man inte är religiös, man vet ju om att det har med religion att göra. Jag har ingen aning om varför vi firar påsk, och inte heller jul, trots att jag är välutbildad och i övrigt allmänbildad i väldigt mycket annat. Precis som jag inte vet vilka partier som sitter i riksdagen, vem som är partiledare, eftersom jag inte har något intresse av politik heller och inte bryr mig om det. Jag trodde att Stefan Löfven fortfarande var statsminister men det visade sig att det är en kvinna som är det nu. Tydligen så är det även val i år, inte heller det visste jag om. Jag missar ofta att rösta, eftersom jag inte har något intresse och därmed så missar jag ibland valdagen. Många människor har inget intresse för religion, politik osv och bryr sig därmed inte.

            Och du kallar dig själv allmänbildad? ?

              Tror nog att Lisa är ironisk..

                Väldigt lång utläggning som helt tappar bort eventuell ironi.

                Nä. Den här Lisa tror jag kan inte ens rösta, är säkert för ung. Har sett henne kommentera andra inlägg. Väldigt okunnigt och världsfrånvänd.

                  Nästan provocerande korkad faktiskt men det är nog målet ??‍♀️

            Då är man inte allmänbildad. Man är ignorant.

            Då är du inte allmänbildad över huvud taget. Jag hatar politik men vet vilka partier vi har och vilka ministrar och mandat. Du framställer dig lika korkad som du är.

          De frågade ungdomar på stan i Stockholm som svarade: Det är väl något med häxorna? Haha

        Jag hade ingen aning, vet att påsken handlar om Jesus död och att han återuppstod men inte mer än så. Pga totalt ointresserad och har faktiskt noll behov av att veta heller. Hur ofta använder du den kunskapen i ditt liv? Undrar genuint alltså.

        Onödigt av dig att låta så fruktansvärt otrevlig när någon bara förklarar.

          Så du trodde på riktigt att denna fredag tidsmässigt är längre än vanliga fredagar? Att detta dygn kanske har 25 timmar istället för 24?

          Wow. Blir alltid mållös över den otroligt låga kunskapsnivån här inne när man läser kommentarerna. Skrämmande.

            Nej men. HAHA nej ? Fattar att det är som vilken fredag som helst. Men VARFÖR det kallas långfredagen, det va ju det första kommentaren handlade om.

            Blir lika mållös över läsförståelsen bland kommentarerna ? Ta dig ett påskägg, men akta dig för kinderäggen. Tradigt med salmonella!

              Läsförståelse var det ja. Läs första kommentaren igen.

              ”Långfredagen är inte längre än vanliga fredagar…”

                ”…för att Jesus tyckte det va långtråkigt på korset” typ ja. Därav långfredagen, så fick ju min förklaring.

        Javisst, vad vill du veta? ?

          ???

      Och när jag var barn kändes dagen extra lång eftersom det bara spelades begravningsmusik på radion, var trista tv-program på tvs 2 kanaler och ALLA butiker var stängda.

        Ja exakt, dagen har ju alltid KÄNTS lång pga det du nämner och extra långa gudstjänster. Men det är väl ingen som tror att den ÄR längre…

          Fast för oss yngre har väl dagen aldrig varit särskilt lång? Jag är född 1992 och kan inte minnas att det varit en långtråkig dag. Vi har alltid gjort lite utflykter, åkt till stan, lekt med nån kompis. Saker har i princip alltid varit öppet, iaf typ köpcentrum och museum.

            Fram till 1969 var butiker, biografer, restauranger o dyl. stängda på långfredagen för att minnas/sörja Jesu lidande och död. Efter det vanlig fredag, så yngre som påstår att långfredagen var så lång och tråkig minns nog lite fel.

              Det beror ju givetvis på vilka traditioner man är uppväxt med. Är man från en kristen familj så kan man absolut haft tråkiga och långa långfredagar 🙂

                Naturligtvis.
                Men innan 1969 fanns ett politiskt beslut/förbud mot att ha öppet. Numer kan man själv välja hur man vill spendera sin dag.

                  Nä, som barn är man ju med sin familj under påsk. Så att påstå att de som hade långa och tråkiga långfredagar ”minns fel” blir lite märkligt.

              Ja precis. Nu är ju saker öppna under samma tider som på en söndag istället. Utom här då, varenda butik och café inne i stan är stängt idag.

                Va? Du måste väl förstå att alla familjer har olika traditioner? Vissa sitter hemma på långfredagen trots att ”saker är öppna”.

                  Jag har inte sagt något om det och om det var så du tolkade får du verkligen ta och öva på din läsförståelse.

                    Du svarade ”ja precis” till en kommentar som påstod att alla som minns långa och tråkiga långfredagar minns fel.

                    ”Ja precis” brukar betyda att man håller med.

                      Ta du en titt till så ser du vem svaret är till.

        japp, en urtrist dag 😀

    Själv håller jag på att bli galen på alla ungar som knackar på dörren och vill ha godis i utbyte mot en slarvig teckning av en kyckling! Igår blev jag extra irriterad då jag var upptagen i ett jobbsamtal när det knackar på. Min hund blir tokig när det knackar på dörren och börjar skälla, ute på gatan står ÅTTA föräldrar till dessa barn, varar enbart tre av sju ens bemödat sig att klä ut sig, av barnen alltså, föräldrarna var inte utklädda alls.
    Tror ni föräldrarna säger åt barnen att sluta banka på dörren? Nej, nej, barnen tycker det är så skojigt att en hund skäller och bankar bara mer och mer.
    Jag inser såklart att jag kanske framstår som en surtant, men jag förstår verkligen inte grejen! Varför ska jag köpa hem massa godis till grannarnas ungar? Är det okej om jag skickar ut mina tonåringar med lite prickar på näsan och ett huckle i grannskapet för att tigga snask också?

      Men jag tycker det är jättekul när dom kommer med sina små teckningar. Jisses det är väll roligt att ge lite godis och en peng och göra dom glada. ?

      Föräldrarna är väl bara med för att se till att inget händer barnen, de tigger väl inte och borde inte klä ut sig?

      Annars är jag väl som du. Inte jätteglad i påskkärringar, trots att vi gick varje år fram tills vi var typ 10.
      Nu kommer inga påskkärringar till mig, bor i lägenhet och det finns inga barn. Kommer det påskkärringar mot all förmodan så har jag en påse i skafferiet med godis som jag själv inte tycker om, just nu innehållande 15st chokladtäckta banankolor (papper på) en skumtomte i plastförpackning och nån hård karamell i papper de kan få.

      Fler vuxna än barn ?

    ”Jesus tyckte det var långtråkigt på korset”… Men, vad är det för fel på en del av er?

      Jesus har aldrig suttit på något kors överhuvudtaget. Karln har aldrig existerat. Hur kan man tro på att någon som har dött skulle kunna återuppstå från dom döda. Helt absurt. Inte ens en 5-åring skulle tro att det är sanning. Vilket trams. Det är ju en galning som har skrivit ihop den historien. Det säger ju sig själv. Vuxna människor tror på fullaste allvar att någon skulle kunna återuppstå från dom döda ?

        Han har återuppstått för han är jesus. Guds son. ?

        Jesus fanns på riktigt, oavsett om man tror på honom eller inte.

        Dålig kunskapsnivå. Eller tror du inte på att någon du inte har sett ett foto på har funnits?

          Precis, rätt många historiker som är övertygad om hans existens, Guds son eller inte…

        Årets pinsammaste och dummaste kommentar går till Lisa ?

        Grattis till dagens mest korkade kommentar! Hur många dumstrutar vill du ha?

      Tror egentligen inte att så många vet hur en korsfästelse gick till.

      Först använde dom en piska med 6 st läderremmar, på varje rem var det en krok. Denna piskades de dömda med, så att stora köttstycken slets av från kroppen, dom flesta överlevde inte detta stadie av tortyren.

      Spikarna sattes inte i händerna, den sattes i handleden, rakt igenom den stora nerven, och knäna slogs av.

      Fler ateister borde läsa eller lyssna på vad Jesus fick gå igenom. Och kanske på så sätt få förståelse varför vi kristna ser detta som den finaste gåva till oss.

      Han genomled detta för att ta alla våra synder på sig själv, så att vi alla blev förlåtna genom honom.

      Tack Jesus?

        Jesus var väl inte den enda som korsfästes. Tackar du de andra också?

          Jag förstår( eller hoppas) att du bara vill vara tyken?

        Sen har vi gjort en massa annat skit efter det.. eller fick vi syndernas förlåtelse för allt vi gjort och kommer göra 2000 år efter han dog på korset med?

          Självklart

            Lol

    Ja och fascinerande vilken tråd det blev av det.

      Många sköningar här inne. Love it ?

    Glad påsk. Jag saknar filmer på tv om Jesus liv. Tycker dom är jättebra men inte sett att det kommer någon under helgen?. Nåväl njut av helgen och ute skiner solen. ?????

      Andra år vet jag att det gått på påskdagen eller annandagen på typ svt 2. Har inte kollat om det går i år dock?

      Ja jag älskar Jesus Christ Superstar. Jag är inte religiös men den berör mig verkligen.

    Verkligen jättefint gjort av hennes mamma, men som undersköterska själv inom äldreomsorg skulle jag önska att tiden oftare fanns för att skapa denna guldkant för de boende på arbetstid istället för att det ska hänga på att någon gör saker på sin fritid ?

    Om jag av någon anledning måste flytta till ett äb så hoppas jag verkligen att jag slipper att sitta och ”påskpyssla”, klä ut mig, köpa godis för att ge till ungar utklädda till påskkärringar.

      Har jobbat på många äldreboenden och det har alltid varit oerhört uppskattat när barn kommer och hälsar på, oavsett syfte. Ibland kommer en närliggande förskola och har luciatåg eller sjunger sommarsånger, ibland kommer äldre skolelever på feriearbete och fikar och promenerar med de äldre, ibland kanske någon I personalen tar med sina barn för att hälsa på – oavsett vilket är dessa besök otroligt uppskattade.
      Har verkligen aldrig varit med om någon äldre som blir sur eller irriterad på barnen men du Anonym kan ju vara den första. ?

      På de äldreboenden där jag jobbat och där jag jobbar nu kommer alltid barn från förskolorna och delar ut påskkort och sjunger några sånger, brukar vara otroligt uppskattat. Däremot har jag aldrig varit med om att de äldre behövt klä ut sig, och självklart är ingen tvingad att vara med. Boendet brukar stå för godis eller annat till barnen, det behöver inte de äldre stå för ?

    Orimligt att underbetalda ska jobba gratis på sin fritid.

      Fast det är väl något hon vill göra. Inget som ingår i hennes arbetssysslor, skulle det finnas något som helst krav på detta är det naturligtvis fel.

    Så fint gjort!! ❤️

    Vi har äldreboende bakom vår förskola jag jobbar på. Vid lucia går vi alltid förbi de boende (vi har dialog med personalen där). Kör ett litet luciatåg och sen går vi förbi de boendes fönster så de får titta på de utklädda barnen. I år hade vi påskäggsjakt på deras innegård där vi ofta är och leker. De boende blir alltid så glada och sitter i fönstren och vinkar eller öppnar för att prata med barnen. De i sin tur bjuder alltid över oss när 4h gården kommer på besök med djuren. Så uppskattat. Sånt fin samarbete!

      Typ det finaste jag läst på länge <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.