Dubbelt upp med CAIA Cosmetics

Bildkälla: Reklam Facebook Caia Cosmetics

Caia Cosmetics kritiseras på Facebook för att ha redigerat sina före och efterbilder.
Följarna undrar hur användandet av ett puder kan få hårfästet att flyttats, läpparna att bli större, ögonen att bli mindre och så även öronen.
Håler ni med om kritiken eller är det här ett resultat av att ha klistrat ihop två bilder??
Mina ögon är olika stora, så min bild hade sett ut så vad gäller ögonen, helt utan redigering. 🙂

Bilderna är skärmdumpar från en video som Bianca postat.

Grundaren Bianca Ingrosso tar även till sin privata Instastory för att visa upp hur vita och obefläckade HENNES lakan minsann är efter att ha gått och lagt sig, insmord i Caias nya brun utan sol-produkt.
Det är ganska lätt att förstå att det är ett svar och en subtil känga till personerna som kritiserat Caia Cosmmetics brun utan sol för att ha förstört allt från möbler och kläder, till fast inredning och just lakan.
Läs här och här.
Med tanke på att Bianca tjänar pengar på att den här produkten säljer så bra som möjligt, hur trovärdig är då ett inlägg som detta från henne?
Mycket? Lite? Inget alls?

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hennes trovärdighet är ju 0.

      Ja det är ju knappast så att hon skulle lägga ut bild på förstörda lakan och säga att det hände henne också

        Dessutom hotellets lakan ?

    Det visar väl vem som ljuger?

      Nej? Många följare som bevisat var som hänt med Busen tex.

    Noll trovärdighet.

    Bianca har redan så mycket pengar, jag kan inte fatta hur någon kan vara så girig efter ännu mer pengar att hon fullständigt struntar i att alla genomskådar hennes lögner.

      Verkar ju inte spela någon roll om hon ljuger eller ej, saker säljer och hennes fans köper slut på mycket av det hon släpper.

      Mycket saker Bianca och Caia får kritik för men verkar inte gå sämre liksom, dom reser sig igen och allt rullar på. Inte det minsta trovärdigt med ”detta är det bästa någonsin, helt magiskt”-snacket men pengarna rullar in så hur mycket pengar hon än har kommer hon nog fortsätta tills allt faller, frågan är om det någonsin kommer hända?
      Kanske när hennes följare växer upp och växer ifrån henne. Vid någon ålder kommer hon väl tillslut inte tilltala barn, tonåringar och ungdomar och dom i hennes ålder ser väl igenom henne. Kanske? ?

        Talanglöst! Tror också att det är de unga som köper utan att ifrågasätta alltför mycket. Eftersom den här familjen syns och hörs överallt hela tiden är det nog många som påverkas utan att de tänker efter själv.

    Right before bedtime och inte en enda fläck känns ju lite väl bra för att vara sant. Tycker typ min vita ofärgade hudkräm kan göra laknen lite skabbiga om jag inte låter den torka någorlunda innan sängen ???

      haha precis så! Och svettas man det mista under natten, så oavsett BUS så blir det fläckar. Mer eller mindre såklart. Blur det inte det har du nog använt någon vattenfast färg ?????????

    Vore det inte tecken på kraftig redigering om halvorna vore helt lika? Det är väl bra att det syns att bilderna tagits vid två olika tillfällen.

    Sen ser jag inte att läpparna blivit större?

      Exakt så tänkte jag med. Plus det skulle se ut sådär om det var mitt ansikte med.

      Och ser inte heller att läpparna blivit större ?

    Bilden ser ju inte alls redigerad ut (enligt kommentarerna), ansikten är sällan helt symmetriska och det där ser helt normalt ut

      Förstora så syns det tydligt

      Fast håret? Till vänster ser det ut som hår gör, till höger som ett tjockt block med färg…

        Tycker också sidan som ska föreställa efter ser extremt redigerad ut. Den andra ser mer normal och till och med snyggare ut.

      Tänker typ att det skulle kunna vara en deep-fake, är väl supervanligt att det blir konstigt med öronen. T.ex. att ett öra saknar örhänge, här saknar det örsnibb. Men vad vet jag. Ser väldigt redigerat ut oavsett, både ”före” och efter.

    Det finns ingen influenser som har trovärdighet. Alla säljer sig till högstbjudande. Det är ju det själva influenceringen går ut på

    Tycker inte heller att bilden ser redigerad ut. Ansiktet är betydligt mer symmetriskt än mitt!

    Hårfästet ser märkligt ut. Men det kan ju vara att de klippt in ena halvan för att jämföra med motsvarande sida.

    Att ögonen ser olika ut är inte konstigt, är till 99% säker på att INGEN har identiska ansiktshalvor.

      Ja, det är ju därför fästet ser ut som det gör. Tyder på att bilden faktiskt inte är redigerad (iaf inte på det sätt folk vill få det att framstå som). De har ju klippt ihop hennes två olika halvor, bilderna inte tagna samtidigt.

        Bilderna på lakanen är tagna med en minuts mellanrum. Kolla på vecken på lakan och örngott. Exakt likadana.

          De är skärmdumpar från en video som Bianca postat.

      Ögonen är konstiga för det skiljer för mycket i form och bredd för att det ska vara normal asymmetri. Även munnen är aningen vidare på ena ansiktshalvan. Det som dock är mysko är öronen där örat på den sminkade sidan flyttat uppåt och bakåt.

        Fast så är mina öron av sig själva. Måste typ ha snea brillor för att det ska se rakt ut. Och jag har stora läppar som även de skulle se olika ut om man klippte ut dem och satte ihop igen. De flesta av oss är lite sneda faktiskt ?

          Haha tänker på alla de klippen på Instagram där någon speglar sitt ansikte fram och tillbaka för att se om de är symmetriska. Och de flesta är helt skeva i ansiktet märker man.

            grejen är väl att hon inte alls är skev? jag vill alltid alltid se tydlig skillnad. Annars blir det sådanahär diskussioner. CAIA har valt helt fel bild/modell för detta uppdrag enligt mig.

              Vad? Kan du inte se hur ett puder ser ut om inte ansiktet är totalt symmetriskt?

        Ena halvan av min mun är fyllig, den andra halvan är smal. Ena ögat på mig är runt, det andra mer mandelformat. Det ena ögat är även betydligt större än den andra. Likadant med ögonbrynen, mitt ena sitter högt, det andra lågt. På ena sidan är mitt hår tjockt, på den andra sidan betydligt tunnare. Reagerar därför inte på bilden.

        På mig är läpparna betydligt mer asymmetriska än på modellen. Skulle man sätta ihop min mun på en sådan här bild skulle inte halvorna passa med varandra.

    Bianca är tröttsam med att vara överentusiastisk över precis allt som Caia släpper. Är det någon som fortfarande går på det där?

      Klart hon är det är ju hennes levebröd!

        Fast hon är ju ekonomiskt oberoende och skulle ha pengar i överflöd även om hon taggade ner liiiite…

    Förstår kängan. Hur kan en brun utan sol lämna blåsvarta fläckar?

    Förstår inte vem det är som köpa alla dessa produkter?

    Jag fattar inte? Jag ser inget konstigt med bilden? Örat har ju bara gömt sig lite, läpparna och det andra ser också helt normalt ut, förstår inte

    Inte trovärdigt alls, väldigt genomskinligt om man säger så. Tror inte ens Bianca använder Caias BUS utan går och gör professionell spraytan. Jag litar inte på ett ord som kommer från Bianca, och inte på hennes strategiska tårar, och inte på Lovisa eller Vanessa heller. Mycket är fejk, filter, billigt och manipulativt överdriv. Allt handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt.

    Äsch. Vill man ha tips på smink får man väl uppenbarligen fråga någon som testat smink oberoende, inte detaljstudera reklambilder.

    Ja, Caia hyepar sina egna produkter och säger att de är bäst. Som ALLA andra märken i hela världen.

    Har inte.prövat själv med det är säkert dåligt. Köp det inte isf, och lär era barn vad reklam är.

      Vissa produkter är bra vissa mindre bra, precis som hos alla andra märken.

      Nej, alla marknadsför sig inte såhär entusiastiskt och dramatiskt. Det Bianca och Vanessa hypar över är så genomskinligt.

    Tydligen Biancas dag här idag….

      Första och sista med tre andra däremellan.

    Det är inte alls länge sen hon sa att hon går på spray tan hela tiden eftersom det ingår i hennes jobb att se ut på ett visst sätt. Undrar om hon ens har testat Caias bus, hon vill väl inte riskera att t.ex. få ett fläckigt resultat när hon syns i tv och har plåtningar hela tiden? Hon lär ju inte vara speciellt duktig på att applicera bus om hon gått på spray tan varje vecka i flera år.

      Jag hade också gjort det i hennes sits. Tar tid att applicera noggrant på sig själv, dessutom klarar åtminstone inte jag att smörja ryggen på mig själv!

      Hon har ju alltid hyllat bronzas spraytan och gjort reklam för den

        Självklart gör hon spraytans? Varför i hela fridens namn skulle hon plötsligt börja sitta och kleta in sig själv med nån mousse med nån liten vante, det är dösvårt att få snyggt och jämnt på sig själv ? Helt klart en budgetvariant för oss som inte har råd med spraytan en gång i veckan. Men hon SÄLJER den ju, så klart hon säger att hon använder den. Att detta ens är uppe för diskussion är sjukt.

    Caia kan ju inte ta kritik det är ju lite pinsamt..
    Kan dom inte bara säga förlåt för Caias bus vi kollar vad som är fel och göra om och gör rätt?
    Jag gillar Bianca men så fort hon får kritik så gråter hon nej det blir så pinsamt ta kritik för förtaget haha

    Bara tanken på att applicera bus precis innan man kliver på ett flyg (eller när man ska sova) ger mig rysningar. Den doften gör sig inte god på min hud. Att bus lämnar fläckar är ingen nyhet och har själv märkt det på sängkläder från andra märken. Men då brukar oftast produkten vara ”immediate tan”.

    Gällande ögonen så hade det sett ut så för mig, har två olika ansiktshalvor…

    (Med det sagt hade jag ändå inte köpt Caias produkter pga principskäl).

    Så du ifrågasätter reklam från deras egen hemsida? På riktigt. Det är inte influensers som är pantade….
    För övrigt så är det ju synd att småtjejer är så pass dumma att de smörjer in sig med bus innan de går och lägger sig. Trist att Bianca tar kritik så personligt att hon måste göra ett inlägg för att dementera.

    Det är ju samma bild på lakanen fast med en inklippt tumme på den högra. Skrynklorna är exakt samma på lakan, täcke och kudde och täcket och kunden har exakt samma position

      Bilderna är skärmdumpar från en video som Bianca postade.

    Vet inte hur många son läser här, men kan vi inte bestämma att vi provar 3 helt andra märken innan vi sjunker då lågt att vi provar något från caia? ?

    Jag är så förvirrad nu efter att ha läst kommentarerna om första bilden. Det är alltså en riktig människa? Jag tyckte det påminde om en sim.

      Det är ju en skitsnygg modell, varför ska vi hacka på henne???

    Vad är det för kroppsdel hon visar i storyn? Ett finger?

      Tumme antar jag.

    Jag hoppas folk förstår att Caia inte är = Bianca och att kritik mot Caias produkter ska riktas till just Caia och inte Bianca. Sen hoppas jag Bianca lär sig/förstår att kritik mot Caia inte är kritik på henne personligen, men förstår också att det är svårt när man byggt upp ett varumärke som man brinner för.

      Det är ju Biancas varumärke så det är inte konstigt alls att hon får ta kritik. Vad folk kanske ska komma ihåg när de skriver är att det ju ÄR ett företag så personliga påhopp ska hon inte behöva ta.
      Men kritik för produkterna det får hon nog tåla.

        Då vänder man sig väl till caias kundtjänst precis som man gör med vilket företag som helst där man har kritik om produkter?

          Exakt! Inte många företag där du skulle vända dig till privatpersonerna i styrelsen. Du vänder dig ju inte direkt till familjen Persson som du är missnöjd med H&M:s produkter, du vänder dig till H&M:s kundtjänst (eller deras sociala medier), på samma sätt borde folk vända sig till Caias kundtjänst och sociala medier inte Biancas. Men Bianca borde inte krishantera Caias missöden på sin privata insta, det borde Caia göra i sina kanaler.

          Det har folk försökt med och vad jag förstått är det som att köra huvudet i väggen.
          Vill hon slippa ta klagomål på produkterna får hon sluta reklama för sig själv på sin privata INSTA och bara göra det i produktens egna kanaler.
          I övrigt vill jag säga att jag är såpass gammal att jag testat det mesta i hudvård / smink genom åren och även en del av hennes produkter. Gamla tanten här kan konstatera att bara för att man är känd och kränger onödigt dyra produkter så betyder det INTE att produkterna är bättre

            Jag tycker det jag har provat av caias smink har varit bra. Jag är ingen fjortis som är ett biancafan utan närmare 40 och har också provat det ena och det andra märket innan. Nu använder jag mest bara mascara, brynpenna och något till läpparna men jag har varit nöjd med caias produkter där.

    Om jag är missnöjd med en produkt kontaktar jag företaget. Jag går inte ut i pressen och anklagar en enskild person. Vilken reklam som helst är gjord så att det ska gynna just det företaget och deras produkter. Det här företaget är väl inte något undantag. Finns det någon här som aldrig Köpt något som inte motsvarat förväntningarna från ett annat företag? Vad hände med att reklamera eller allmänna reklamationsnämnden om man är missnöjd. Jag har aldrig känt behov av att gå till pressen om nåt från tex Chanel inte uppfyller mina krav. Man retar sig på Bianca för hon kommer från en kändisfamilj och tycker hon glider fram på en räkmacka.

    Man ser på en video med samma modell att hennes hårfäste inte är helt symmetriskt, likaså ögonen. Så jag tror inte riktigt på att det skulle vara två bilder ihopsatta. Tycker nästan lite synd om modellen med alla kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.