Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

432 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Era bästa självförtroende/självsäkerhet tips?
    Fake it till you make it funkar men vad finns det mer?

      Läs mycket, kunskap slår skönhet.

        Hur börjar man läsa? Jag kollar massa dokumentärer och läser i olika forum men hur läser man på riktigt (för att köra sig)?
        Har add och kan lära mig allt om EN grej men sen släpper jag bara allt och går vidare.

          Låna en bok på biblioteket om ett ämne som intresserar dig, slå upp första sidan och låt hjärnan arbeta. Själv läser för närvarande en bok om trädgårdsodling, en bok om ekonomi och en bok om sömn.

            Det är SÅ tråkigt att leta en bra bok men när man hittat en då känns livet på topp!

              Fråga bibliotekarierna om boktips. Berätta vilka böcker du gillat tidigare så brukar de kunna tipsa om liknande.

          Man kan även läsa skönlitteratur för att lära sig fakta. Utvandrarserien av Vilhelm Moberg (Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna, Sista brevet till Sverige) är utmärkta böcker om du exempelvis vill fördjupa dig i hur människor i Sverige levde i mitten av 1800-talet och hur det blev för de som utvandrade till Nordamerika.

            Herregud jag somnade nästan bar av och läsa det där. Tur att vi är olika, och att de finns de som kan läsa
            Sånt utan och somna ?

              Kanske låter tråkigt men med ett öppet sinne så kanske du kommer i underfund med att det egentligen är väldigt spännande ?

              Otroligt bra böcker faktiskt, du borde ge dem en chans!

              Har du ens påbörjat första boken? ?

            Håller med dig! Är sjukskriven pga utmattning nu o har läst massor av äldre svensk litteratur. Wilhelm Moberg, Selma Lagerlöf, Moa Martinsson etc. Har varit toppen för att öka koncentrationen och ”sakta ner” hjärnan.

      En grogg!

      Börja fira framgångar, även om det känns som små saker i dina ögon. Jag har alltid varit väldigt kritisk mot mig själv även när jag lyckas med saker men upplever att självförtroebdet sakta blivit bättre när jag berömmer mig själv för småsaker istället för att tänka typ ”det där hade väl vem som helst klarat”

        Bra tips, har du exempel på sånt du firar? Hur litet är för litet liksom.

          Ofta är det jobbrelaterat, typ vad som helst som jag levererar (jobbar med ekonomisk analys så det kan vara att jag skickar en excelfil till någon högre upp). Det kan också vara små saker där jag ger mig själv beröm, typ att jag går och tränar med mensvärk trots att jag egentligen ville vara hemma och äta godis till middag, att jag tar en promenad till jobbet istället för att ta bussen, att jag går på date med någon random på tinder trots att jag tycker det är lite jobbigt. Ibland när jag bara är seg på morgonen och helst hade stannat under täcket några timmar till (det går ju inte pga jobb) så kan jag berömma mig själv när jag tagit mig upp och iväg till jobbet. Handlar egentligen inte om att lyfta sig själv för orimliga saker utan ser det mer som en snäll och uppmuntrande handlig mot mig själv

            Tack, det var verkligen ett uppskattat tips.

      Fake it til you make it funkar (till en viss gräns)

      Jag har klättrat på karriärstegen och gått otaliga kurser i ledarskap, personlig utveckling och alla andra klyschor som varit populära under mitt 25:åriga yrkesliv.

      Det finns egentligen bara en grej från allt det där som jag minns och använder dagligen.

      Om du har 30 sek för förberedelser:
      Sätt en rubrik på dig själv inför varje framträdande. Hur vill du att de du möter ska minnas dig?

      Om du du har 3 minuter:
      Sätt en rubrik på ditt budskap? Vad vill du att de som lyssnar ska ta med sig.

      Funkar lika bra inför presentationen för 300 personer som det lilla mötet.

        Säg att jag vill att de ska se mig som driven och duktig, ska jag fejka känslan tills den sitter?

          Nä, om du ÄR driven och duktig så kommer de även se dig som det. Så se till att vara det ist för att fejka det skulle vara mitt råd.

          Om du känner att du har imposter syndrome så ja, då får du fejka till du känner att du lever upp till det. Men kom ihåg att de flesta känner så någon gång, speciellt när man är ny i sin roll.

            Du läste mina tankar, känner att jag inte hör hemma trots att jag får komplimanger och bra feedback. Ska ta med detta till nästa presentation.

              Förstår dig – komplimanger kan vara svårt att ta in! Sätt din egen standard/ribba och se till att alltid nå den, då är komplimanger bara en skön bekräftelse på det du redan vet – att du är grym 😉

        Det är klart att man måste ha kunnandet i botten men ibland tvivlar man ju på sig själv och är sin egen största kritiker. Om man sätter rubriken ”kunnig” på sig själv inför mötet/dragningen så utstrålar man det och blir lugnare och får inte panik. Så kan man säga alla de där bra sakerna man faktiskt kan.

      Hmm.. jag vägrar vara dålig. Jag jobbar hårt – får därför beröm för att jag jobbar hårt (tar inte åt mig, men känner ”det är klart jag gör”) får därifrån bekräftelse och fortsätter på samma spår. En av mina favvo citat är ” it ain’t bragging if you can back it up” från Muhammad Ali och det stämmer rätt bra in på hur jag ser på mig själv och min kompetens (jag ser till att leva upp till saker och vara den JAG vill vara). Sen skulle jag ljuga om jag inte la till att jag är ganska välsignad både med över medel IQ (varit medlem i Mensa) och utseende (jobbat en del som modell), så det hjälper nog men tror fortfarande det handlar mycket om att sätta sin ribba på saker och aldrig prestera under den. Din åsikt är den viktigaste, komplimanger och bekräftelse är bara ett plus. Vad du tycker och tänker om dig själv är prio, så bestäm vad som är viktigt för dig och uppnå det så du kan vara stolt över dig själv.

      Bryr mig inte vad andra tycker och andra bryr sig inte vad jag tycker. En åldersfråga.

      Jag är en person som gick från att vara otroligt blyg som ung, försiktig och rätt ängslig. Till att idag, 27 år, vara väldigt självsäker, rak och lugn.

      Jag hade en uppgift under högstadiet där vi skulle intervjua en gammal människa, ställa 100 förutbestämda frågor. Jag frågade en äldre släkting dessa frågor, en av dessa var ”har du någonsin funderat på att förändra ditt utseende?” Min släkting blev helt ställd och förvirrad av fråga och svarade ”Nej? Eeh.. jag ser ju ut såhär?” Det är en grej som fastnade hos mig när det handlar om osäkerhet kring hur jag ser ut. Kanske otroligt banalt egentligen, men just attityden fastnade. Varför skulle det vara värt med fillers, botox etcetc, för ”jag ser ju ut såhär?”.

      Vad gäller min självkänsla generellt, så har jag genom åren, och fortfarande idag, försökt att regelbundet sätta mig i situationer där jag är obekväm ( inom rimliga mått såklart). Där jag måste vara lite lätt uppkäftig och där jag måste vara bestämd. Det är ju inte gjort i en handvändning, såklart. Men jag tror det är minst lika stor ansträngning som att lära sig att förlika sig med insikten om att andras åsikt inte spelar någon roll.

      Försök göra svinläskiga saker, var stolt när du varit modig. (För man kan inte vara modig om man inte är rädd, då är man ju bara vårdslös). Och framförallt, ge digsjälv utrymme för återhämtning. Det är ett stort jobb och har man tur har man rätt personer i sin närhet, de kan underlätta arbetet. ❤️

      Mitt absolut bästa tips är att gå till dina värderingar. Ofta är man ju rätt stolt och nöjd över sina värderingar. För mig har allt blivit lättare sen jag, när jag tvivlar på mig själv, går till mina värderingar (och såklart försöker leva efter dem).
      Då inser jag att jag ju är en rätt så bra person trots allt. Tex så tänker jag att så länge jag möter personer med värme och snällhet så är jag rätt nöjd med mig själv. Kommer aldrig bli omtyckt av alla, men jag själv tycker om mig och självklart ger det mig högre självförtroende.

      Gör saker du tycker om/mår bra av. Ta hand om dig själv. Var schyst mot dig själv! Lite som någon skrev här ovan ”riktigt bra gjort att jag tog mig ut idag trots att det var väldigt jobbigt” eller ”idag är det ok att ligga inne och vila för att jag behöver det”.

    Ostbollar är mycket godare än ostkrokar

      Om du menar Cheez balls så ja!!!!

      Ostbågar.

        Mattpiskan!

          (Rummel och Rabalder för ni som inte vet)

          Allaaaans byrå, där är det alltid nånting på gång
          Rummel och Rabalder, är deckarna som jämt är på språng
          De löser alla gåtor, finner alla svar, Rummel och Rabalder lämnar inget kvar
          Följ med till…Allaaans byrå, häng med!

          Vill va barn igen och se på Lattjo lajban?

        Ostkrokar!

      Så kan man ju också tycka.

      Nä tycker jag inte. Bågar ska det vara.

      Bara det ligger framme ett dygn och luftas innan en äter det!

      Men de bästa är ändå cheese crunchers!!

        Jaaaa i synnerhet chili cheese crunchers!

      Jag tänker snarare: EN KOMBINATION! ??

      Och jag tänker endast på ”cheese crunches, cheese doodles, cheese crunchers, cheese doodles. Choko cheese, choko cheese, choko cheese, smash!” ?

    Vad tänker ni om att public service felciterat Ebba Bush, på flera språk i utomlands
    kanaler och att även rättningen var en felcitering?

    Känns ändå konstigt.

      Jag tänker att den som översatt inte är svensk. Kanske sympatiserar han/hon med islamisterna och försöker driva sin egen agenda, lite som mammorna som stod och hejade på sina stenkastande barn.

        Tänker det. Blir på riktigt orolig för Ebbas säkerhet när de sprider sådant.

          Hebbes säkerhet men också vad detta gör med Sverige. Det var inte länge sedan en desinformation kampanj om att Sverige kidnappar muslimska barn, nu stod det en bildtext att ebba var upprörd över att ”polisen inte dödade muslimer” (!). (Den felskrivningen är bland den grövsta!!)

          Vad skulle man känna om man läste det? Om man är islamist (ej muslim) , inte kan svenska utan endast tar del av nyheter via SR och läser svart på vitt att de vill DÖDA oss. Tror ni inte att dessa personer riskerar göra dåd på hela Sverige?
          Eller om man är ny muslim i Sverige och vill bli en del av samhället och läser detta??? Jag KOKAR av ilska över detta ”misstag” . Vi har redan såna stora splittringar i Sverige och nu eldar det på ännu mer. Alla nazzar kommer istället endast läsa fria tider eller annan skit tidning för SR ljuger= ännu mer splittringar.

        Men snälla rara

        Jag tänker att den som översatt kanske är svensk och har för dåliga kunskaper i målspråket. Ett misstag helt enkelt. Men jag kanske är naiv

          På alla tre språk?

          Hur många svenskfödda tror du det finns som kan somaliska?

      Så jävla dåligt. Ska detta vara oberoende public service? Så fan heller

      Tänker att de verkliga hoten mot demokratin sitter på skattebetalda säten och manipulerar så gott de kan tydligen.

      Men herregud, snacka om att det blivit en debatt om ingenting. Alla kan göra fel, dom har ju bett om ursäkt och korrigerat felet,

      Jag blir orolig att detta var en medveten felöversättning av några som vill så splittring mellan muslimer och övriga Sverige, och som vet om att SR inte kontrollerar nyhetsöversättningar till dessa språk innan de släpps ut. En person med så bra kunskaper i både svenska och det andra språket borde inte göra en sådan översättning av misstag. Farligt för samhällsklimatet i Sverige är det hursomhelst.

        Med tanke på att det var felöversatt på tre olika språk så låter det mer som ett medvetet övertramp än ett ”mänskligt misstag”. Jag köper inte det. Helt sjukt att man bara ”sorry shit happens” när det här kan trigga mord och terror.

    Snälla, varför har jag ingen färg i ansiktet? Allt är bara ljus beige. Läpparna har ingen färg. Kinderna är helt döda. Allt är bara så trist. Behöver mer röda toner men förstår inte varför jag är så…beige.

      Har du järn/näringsbrist?
      Ät lite kött och några ägg så blir det bättre ?

        Jag en annan blekis har järnbrist m m. Men inte är det så lär att få bra värden. Magen blir paj av järndroppar. Så jag får göra uppehåll med dom.

        Jag tar massa järn, hade nästan för högt ett tag (fick lite mer färg) men det blev aldrig sådär rött och fint:(

          Rött och fint? Var/hur vill du va röd? Är det nåt man vill??

            Haha, ja kinder och läppar. Har liksom ingen färg alls.

              Oj, jag vill inte ha röda kinder! Men finns ju rouge och läppstift.

          Röd och fin? Kämpar konstant med att få bukt med mina röda kinder ?

            Rosig menar säkert hen. Hehe inte rosacearöd.

            Känner samma! Kämpat mot mitt röda fejs hela livet och nej jag har inte rosacea. :/

      Vad äter du för typ av mat?

        Vegetarisk men tar även järntillskott, b12, omega 3, zink, d3, kalcium etc. Dricker massa smoothies med frukt, spent och bär. Äter massa yoghurt etc. Har alltid varit sån men jag förstår inte varför 🙁

          Kunde satt 100 kr på att du var vegetarian. Du behöver äta animalier. Kött. Inälvsmat. Ägg. Tillskott tas inte upp på alls samma sätt som riktig mat.

            I princip exakt det jag skulle skriva. Kan även tillägga att inte heller näringen i vegetabilier tas upp lika bra av kroppen som näringen från animalier. Dessutom är smoothies inte alls bra. Du får i dig alldeles för mycket oxalater och andra antinutrienter via dem. Ska du äta spenat, ät en mindre mängd och tillaga den.

              Oxalater? Aldrig hört det ordet.

              Spenat är direkt giftigt i stora mängder.

              Bullshit, vid rätt mängd så tar kroppen upp precis lika mycket näring från vegetarisk kost.

                Det är vad veganerna tror, men det räcker att titta på hur de ser ut för att inse att så inte är fallet. Jämför sen med en carnivore och det blir än mer uppenbart.

            Haha 100kr var inte mycket. Är själv veg och har inte problem med att vara beige.

            Ser du sjuk/hängig ut hade jag bett om ett blodprov för att kolla näringsvärden. Ingen poäng att ändra kost om det inte finns brist. Skulle det vara järn så finns det otaliga veg alternativ som ger dig det om du vill fortsätta vara veg. Är du ute mycket? Min hy trivs bäst på sommaren i sol (men bra solskydd såklart) och när jag är aktiv – svettas/tränar mycket. Är värdena bra men din hy trist gå till en specialist för en ansiktsbehandling och be de samtidigt om råd.

              Är gravid så jag har aldrig haft så bra koll som nu lol. Även när jag hade tagit för mycket järn då var jag fortfarande likblek.
              Älskar solen men blir istället grå haha.

                Kanske bara gener då? 🙂

          Bara sminka på lite:) Är oxå vegetarian och äter lite tillskott. Är rödhårig så inget brunt pigment men nog kan d bli rött alltid.

          Men buuuuuu har ju inte käkat kött på 10 år snart, tror inte att det skulle gå ned ens. Åhhhhh..det är kört:(

            Nä exakt. 10 år. Och så undrar du varför du är blek ? just do it. Du kommer må så mycket bättre när du äter näringstät mat

              Haha din lilla luring

              Men alltså, hört talas om konfirmeringsbias? Du har ju ingen aning om hennes blekhet beror på vegetarianism eller om hon bara har den färgen. Jag är också blek men är allätare.

                Hon verkar ju ha ett problem och jag erbjuder en lösning hon kan testa. Verkar som att många håller med. Klart hon kan fortsätta va blek om hon vill eller så kan man prova några veckor

      Jag har inte järnbrist, ligger alltid på övre gränsvärdet. Är ändå blek.

        Undra om vi har tjockare skinn så att blodet inte syns igenom?

      Om du vill få en fin rosa nyans på läpparna så kolla in på insta. Agnes permanent_official.

      Jag har själv mycket röda toner i ansiktet dessvärre men helt bleka läppar utan någon tydlig färgskillnaderna på hud och läppar vilket jag fick hjälp med att ändra här. Nu har jag en nude/rosa läppfärg så att det ser ut som om jag har ett ljusrosa cerat på läpparna. Det och att färga och forma ögonbrynen har gjort under för min vardagslook och jag tvättar typ bara håret och tar på lypsyl på läpparna så är jag klar för att gå till jobbet eller ut på stan. Ser pigg och fräsch ut. Önskar jag gjort detta för länge sedan.

    Hej
    Hoppas mitt inlägg kommer igenom för en gångs skull.
    Jag ska kanske börja en utbildning till hösten och har tänkt att jag sparar pengar plus får motion om jag cyklar eller går från mitt hem till bussen.

    Bussen går från ett campus här i min stad- till staden utbildningen är i.
    Det jobbiga är- att jag har rätt dåligt lokalsinne- och är orolig för att jag ska virra bort mig och missa bussen.
    Sådant här tänker jag på nu… flera månader innan eventuell start.

    Alltså, jag kan säkert lära mig hitta utan gps tids nog, men jag är orolig för att virra bort mig och missa tiden. 🙁
    Så typiskt mig att tänka på det här nu liksom….
    Jag kan ju ta vanliga stadsbussen också, men det tar nog längre tid än om jag cyklar till campuset i min stad.

    Sådan här är jag när det gäller mycket. Jag oroar mig…

      Testa att åka sträckan innan. Så har du liksom hittat dit innan det är skarpt läge

      Har lite samma tendenser som du och övertänker grejer. Det brukar hjälpa mig att tänka på vad det värsta som kan hända är och ”vad gör det om hundra år”?

      Det värsta som händer om du missar bussen är att du missar lektionen eller kommer sent. Inte hela världen 🙂

        Sant. 🙂
        Det är ju oftast inte obligatoriskt med lektionerna. Mer om man har grupparbeten kanske.
        eh… det ordnar sig.
        Hoppas jag. hahaha..
        Tack för ditt svar! <3

      Börja åk sträckan några gånger innan du börjar så du är van och känner igen dig när utbildningen startar ?

        Det går gratis bussar mellan två campus som bara får åkas av de som är antagna antar jag 🙂 Så man kan inte åka med den bussen innan man börat utbildningen.

          Ahaaa. Såg sen att det gällde mdu. Men kanske ändå reka läget varifrån bussarna går från för plats på campus och sen släpper av ?

        håller med om detta! bra tips 🙂

      Nu vet jag ju inte vart du ska plugga men det Uni jag pluggade på hade en campusbuss som körde mellan städerna. Så smidig förbindelse och lätt att hitta till respektive campus och många andra studenter som alltid var villig att svara på en fråga om man inte riktigt visste vägen första gångerna. Som någon av de andra skrev – teståk någon gång för att stilla oron lite, det gjorde jag själv innan jag började! Det kommer gå kanon ?

        Problemet är att det blir dyrt att åka bussen TILL universitetets buss, det är därför jag funderar på att cykla till själva universitetsbussen (den som är gratis och går mellan universiteten. (Det är Mälardalens Universitet.) Västerås-Eskilstuna.

        Om jag tar ’vanliga bussen’ till Västerås universitet så blir det ju rätt långt från där jag bor, och byte av buss innan jag ens går på s’gratisbussen’.
        Det är det som är det jobbiga 🙂
        Så det är därför jag funderar på att gå till själva campuset i min stad… och sedan ta den där gratisbussen… men vi får se hur jag gör. Tack för svar!!<3

      Är det MDU så går bussen från huvudentré till huvudentré 🙂 och det finns campuskartor på hemsidan! Det finns säkert på de flesta lärosäten. Lycka till! ?

    Har ni några ”vänner” ni umgås med som ni egentligen inte gillar?

      Ja tyvärr! Eller ”inte gillar” är att ta i. Men att jag ser de mer som vänner/bekanta och att jag får känslan att de vill att vi ska vara närmare än så

        Så extremt stört att kalla trevliga människor för ”vänner/bekanta man inte vill ska ta kontakt”.

        Lisa är trevlig, hon verkar gilla att umgås med mig. – Fly, fly, Gud nåde om hon skulle vilja umgås. Så jävla sjukt.

        Och människor är förvånade över att Sverige topprankar i psykisk ohälsa.

      Nej.

      Japp. Är så trött på dem men tänker att det kanske bara är en period så står ut för att inte förlora dem

      Jag tänker på vänner som alla andra relationer i ens liv. I perioder kan man vara less på någon eller störa sig på något, känns högst mänskligt… Däremot skulle jag nog inte lägga tid eller energi på någon jag absolut inte gillade öht.

      Nej. För det här är året jag säger nej till saker jag inte vill göra.

      Nej

      haha nej, varför skulle man göra det?

      Det kan väl hända, om det är någons tjej eller kille eller så.

    Tips på gott te?

    Är så sugen på te just nu fast jag egentligen inte ens direkt tycker om det ? tycker det är så beskt men kanske har testat fel sorter.

      På Lidl finns ett gurkmejate som är jättegott!!! Golden litteratur med kokossocker. Blandar med sojamjölk och njuter! Matchan är också supergod.

        Lidl har små färska pajer med vaniljfyllning. Gud vad goda dom är.

          Lidl är KUNG! När de har indienveckor då säljer de kryddiga jordnötter, mums så goda! Eller deras grillade (frysta) grönsaker.

            Ja dom har varor andra inte har. Sedan är priserna ok.

            Hur äter du deras grillade frysta grönsaker? Lät väldigt gott ? vad har du till, hur tillagas det?
            Ska till Lidl imorgon, måste testa

              Kör i airfrywrn och äter som de är, så goda är de! Ibland gör bag en sås på tahini, yoghurt, lite vitlökspulver och citron. Hatar vitlök så tar liiiite då det passar så bra till tahini. Åhh, så gott!

              Och deras ”Cheese twists” är också så goda! Typ smördeg med smak av ost som friterats. Mums!

      Yogi te!

        Någon speciell smak eller vad man säger??
        Såg att det var ett märke, men finns kanske en som bara heter det?

          Jag älskar deras Classic ??Deras teer är milda och lite kryddiga och inte alls beska. Örtteer är helt klart bäst då. Sen är lindblomste gott (smakar lite sött) och förebygger samt gör att man tillfrisknar fortare från förkylningar.

            Å Classic är det bästa. Älskar.

          jag är inte heller något stort fan av te men jag gillar yogis ”chokladte” (https://www.kaffekapslen.se/choco-yogi-tea.html?gclid=EAIaIQobChMIqYG47cTL9wIVggCiAx0N5AgSEAQYBSABEgI2ofD_BwE) speciellt med lite mjölk i! och denna från twinings https://www.twinings.se/gront_te/products/155/19852/19877/19873/gront-mango-_-litchi-25p.aspx med mango och litchi, den tycker jag inte är så besk! 🙂

            Såg väldigt goda ut båda två, tack för tips! 🙂

      Har du provat dricka det sötat? Som socker, honung, agave, sötningsmedel osv. Jag älskar te och kan absolut dricka det utan att det är sötat, men tycker det är godast sötat faktiskt (Hermesetas för min del). Om du testat det och ändå tycker det är beskt, prova kanske infusions istället? Är te-liknande och gott att dricka om du är ute efter en varm dryck, men har en lättare smake än te och inte det där beska.

      Tips på teer du ofta kan hitta i matbutiker:
      Pukka: After dinner (ört), Lemongrass and ginger (ört), Vanilla chai (ört)
      Twinnings: Blackcurrant (svart), Spicy Indian Chai (svart), Green tea and lemon, Green tea mango and litchi
      Kobbs: Himlagott (svart), Earl green (grönt), Södergårdste (svart)
      Clipper: Green tea & strawberry, Summer berry black tea, Orange and coconut infusion
      Lipton: Forest fruit (svart), Blackcurrant (svart), Blue fruit (svart), Tropical fruit (svart)
      Garant: Ingefära & citron (grönt), vanilj (grönt)

      Annars om du har vägarna förbi en tebutik (eller butik som också säljer te), så gå gärna in och köpa ett par olika i lösvikt. Läs och lukta på smakerna och köp bara lite så kan du testa utan att känna att det är slöseri om du inte gillar det 🙂 Plus, i mitt tycke är sådana teer de absolut godaste!

        De jag dricker oftast är nog två lösviktsblandingar från en tebutik, forest fruit, blackcurrant, green tea & strawberry. På hösten/vintern blir det mycket chai samt vaniljte också 🙂

        Aldrig provat sötat, honung finns alltid hemma så får testa det 🙂

        Tusen tack för alla tips! Verkligen mycket att välja mellan. Är det någon skillnad på svart, grönt, ört osv smakmässigt? Med beskhet och så tänker jag.
        Skriver upp alla dina tips i mobilen ?

        Har ingen sån butik här jag bor, men i sommar blir det att jag åker iväg lite och ska då passa på att gå in i en sån butik. Smart att bara ta lite också så jag kan testa, känns slöseri när jag köpt något te i påse jag inte gillar för är så många i en förpackning ?

      Liptons peach mango!! ?
      Jag brukar låta påsen ligga i extra länge, runt 10 min, sen i med mjölk och in i mikron 30 sek så det blir varmt igen. Tycker det blir både krämigare och sötare på detta viset ?

        Mjölk och te är underskattat. Dippa ett mariekex i också..Mums!

        Peach mango låter väldigt gott!
        Blir det inte beskt av att ha i påsen i 10 minuter? Trodde man bara skulle ha i 3-4 min max för det blir beskt annars.
        Hur mycket vatten har du ungefär till en påse? 🙂
        Aldrig testat mjölk i te, har aldrig mjölk hemma men ska köpa och testa!

        Tack för tips!

          Detta teet tycker jag inte blir beskt, blir bara godare ju längre påsen är i! Men sen gör ju mjölken sitt med. Jag kan tyvärr inte dricka te utan mjölk i ?

          Fyller koppen tills det är kanske 3-4 cm kvar till kanten

          Tipsar om ikaffe istället för mjölk ? så gott!

      Rooibus!!

      Har du kollat så du brygger ditt te rätt? T.ex grönt te ska enbart bryggan i 80-gradigt vatten så inte kokande. Och det räcker med 2 minuter. Medan svart te ska byggas i kokande vatten och kan dra i typ 5-6 min. Enorm skillnad när man faktiskt är noga med temperaturen och hur länge det får dra. 🙂 Testa gärna att köpa 3 olika lösteer från en tebutik, finns ofta massor av kul smaker. Jag älskar ett som smakar ”champagne”, även ingefära/päron/citron, osv… Men ogillar de som ska smaka choklad eller för mycket kryddighet.

        Temperatur på vatten har jag aldrig tänkt på faktiskt ? brukar ta det när det börjar småbubbla i vattenkokaren.
        Det ska jag vara mer noga med och även tiden hur länge. Tycker det är svårt hur mycket vatten, förstår såklart att det blir olika starkt beroende på hur mycket vatten och smaksak antagligen, men vet inte hur mycket det är tänkt att smaka?

        Finns ingen tebutik här jag bor, men ska testa när jag kommer förbi en butik 🙂 tack för tips!

          Ja, googla bryggtid så får du tips. Ännu mer noga med hur länge det drar! Grönt te blir verkligen vidrigt om det får ska i 10 min… :/
          Kolla online, tehuset Java, tekungen, tefrossa skickar snabbt och smidigt med posten. 🙂

      Ohhhh finns bara Yorkshire!!! ? Favoriten är biscuit men originalet och toast & jam är också amazing!!!

      Söderte! Gillar inte te men fick smaka detta av svägerskan och nu är det ett måste varje kväll.

      Löste med rabarber & grädde är gott! Om du bor i göteborgsområdet så besök belgiska pralinboden i Haga eller Kungälv, de har bla det teet!

      Lite sen nu, men gillar du lakrits? Butiken Lakritsroten har ett jättegott hallon/lakrits-te. Jag gillar inte te i vanliga fall, men det är gott.

    Tips på roliga/typ trevliga instakonton?

      vintage_ika på instagram är härlig tycker jag!

      moadebruin (hade bloggen spiderchick)

        Och innan det bloggen Crazypill! Shit det måste varit 15 år sen!!

    Ni som bor smutsigt (disk, dammsuger sällan, stökigt osv) vad tänker ni när någon kommer hem till er och ser hur det ser ut? Är ni likgiltiga eller känner ni skam?

      Städar självklart innan folk kommer på besök. Bästa sättet att få tummen ur att bjuda hem folk.

        Så du känner en slags skam?
        Min svärmor bor så fruktansvärt vidrigt att jag inte ens vill sitta på hennes soffa. Dammråttor, rutten mat i julen, päls överallt, kryp, bajs i toan osv. Jag vill bara dö när jag är där. Har börjat städa när jag är där och hon säger ”nämen vad gör du, jag tar hand om det” men det gör hon ju inte!!!!

          Mina föräldrar är (typ) hoarders och har nyligen börjat halvstäda efter att inte gjort det på flera år. Jag skäms väldigt mkt när jag tar min kille dit. De skäms nog lite också men pga. depression, utmattning m.m. har de inte orkat. Sen vänjer man sig kanske vid kaoset och ser inte hur det ser ut för andra. Finns det någon sån faktor i det?

            ”Önskar” att det rörde sig om mental ohälsa..Hon är bara väldigt obrydd. Hon skäms liksom inte utan kan säga ”min syster bor så vidrigt” och jag kollar bara på min man som skäms.

            Att dina föräldrar känner skam är ett bevis på att de har självinsikt.

            Jag som skriver om mina föräldrar är en annan ”m” än ovan btw!

          Oj, skulle inte gå hem till nån som hade det så, inget ställe jag vill vistas på.

            Undviker det så gott det går. Dör där. Går på tårna och rör INGET

      Bor inte smutsigt egentligen, men pga någon (mild?) form av stress/utmattning/ångest (jag vet inte, blev sjukskriven en vecka bara men det hjälpte på nåt vis iaf) har mitt hem hamnat lite längre ner i prio och det ser ut som ett bombnedslag just nu.
      Får flera besök i veckan som kommer så jag får säga som M ovan, bästa sättet att börja städa är att bjuda hem folk.

        Jag förstår..ser mental ohälsa som en ursäkt. Vem orkar städa när man mår dåligt? Eller, jag mår ju bra av att städa men jag fattar att jag är konstig.

          Ja det gör iofs jag också, eller, mår bra när det är städat men tycker inte om att städa?

          Du är normal! Mår bra av att mitt hem är städat och rent, alltid. Finns inget jobbigt med det.

            Man skäms lite när folk säger ”men hur orkar du ha det så rent” typ som att jag bortprioriterar att leva, gå ut, leka med barnen osv. Kan typ skämmas lite men jag klarar inte av att leva i stök och smuts.

      Jag har det väldigt stökigt just nu pga mått dåligt ett tag. Men skulle jag bjuda hem någon hade jag absolut städat och gjort fint, skulle aldrig visa upp mitt hem som det ser ut just nu för någon.

        Tycker du ska städa för din skull!

      Jag bor inte smutsigt men har det stökigt emellanåt, jag skäms om jag får oväntat besök då. Men städar alltid innan väntat besök.

      Tänker skit samma.. ibland hinner man helt enkel inte.. jag älskar att komma hem till folk med lite skit på golvet, stökigt och ja.. som det normalt sett är.. det känns äkta…

        Obs, menar inte skitigt äckligt.. men bajs i toan som någon säger ska det såklart inte va.. men typ lite i odammsugat och oplockat liksom.. helt ok! Men en toalett ska alltid va ren och inför planerat besök städar vi såklart..

      Det här är verkligen ångest för mig. Jag städar jämt, trots småbarn, för jag mår dåligt att vara hemma i ett ostädat hem… Hur SLUTAR man städa hela tiden? Jag har ju egentligen inte orken till det och borde lära mig att skita i det ibland.

        Det gör man inte ?
        Försök jobba på att inte känna ångest över att du vill ha ordning och rent, det är du och det är mer än okej att vara så. Njut istället över vem du är, vänd det till positiva tankar.
        Att ha barn innebär att man har heltidstjänst som plockare ? men helt ärligt mår man bra av rent o ordning då är det så. Var snäll mot dig själv.

        Jag ts är exakt likadan. Kan liksom inte bara låta det vara. Gör ju inget annat än att plocka, städa, torka osv. Kan torka ungen mun med en våtservetter, vika den dubbelt och torka av tvbänken. Slösar liksom inte ens en servett. Skrubbar handfatet i toan varje gång jag tvättar händerna (torka ju bara 5 sekunder), diskar varje glas osv.
        Andra människor plockar undan leksaker, piffar till kuddar osv en gång per dag men nej nej, jag piffar till dem varenda gång jag reser mig upp.

        Mår egentligen bäst så men jag gör det helt omedvetet. Kommer på hur stört det är när folk/mamma/syster klagar på att det är för mycket. Skäms typ.

      Det är ingen som kommer hem till mig. Förutom fastighetsskötaren då och då, men han vet ju om läget och har förståelse. Jag har tack och lov en fantastisk hyresvärd. Jag har inte städat på 2-3 år tror jag, jag har legat i en soffa de åren, det kryper runt små svarta djur här och där, kylskåpet/frysen går inte att använda, inte heller mycket annat. Det luktar värre än apa, det luktar fruktansvärt, ibland duschar jag inte på några veckor/månader, går i samma kläder osv. Det går inte att se golvet på vissa ställen då det ligger påsar och tidningar och skräp och annat på golvet överallt. Jag har 5 grannar (sex lägenheter i huset) och ALLA är förstående. Och som sagt, fantastisk hyresvärd (privat) och fastighetsskötare också, som har förståelse. Jag har aldrig ens fått en varning, trots att jag har levt såhär i 10 år.

        Hej Lisa, vad är det som gör att du har det sådär hemma? Är det att du trivs för att det är det du är van vid eller får du någon form av ångest när du ska ta tag i saker? Jobbar inom psykiatrin och försöker hjälpa personer som har det som du men upplever att det är väldigt svårt, att vi erbjuder väldigt mycket stöd och hjälp men personen vill inte och förefaller även ibland ganska nöjda med sin boendemiljö. Såklart ska man få ha det som man vill hemma men ibland känner jag bara att jag önskar något bättre för dem. Någonstans går det nog ändå en gräns för mig när det börjar lukta och krypa runt djur. Då behöver man ta emot hjälp.

        Men gud vad hemskt! De borde verkligen göra nåt, du behöver ju hjälp.
        Skulle aldrig acceptera att nån förstörde en lägenhet i mitt hus så.

      När jag har det på det sättet så bjuder jag bara in folk jag vet inte bryr sig, så då känner jag ingen skam. Orkar inte med skam i det läget. Orkar inte städa heller. Hade jag orkar hade jag gjort det.

      Jag tycker de borde känna skam. Har vänner som lämnat smutsig disk i köket när jag passat deras kanin i ett par dagar. Så äcklig lukt… En annan vän hade kattlådan bredvid matbordet. 🙁 Inte okej enligt mig.

        Sånt får mig att spy.

      Kommer ihåg när jag var 18 och var hemma hos min dåvarande kille och vi lagade mat. Han tog fram en stekpanna och frågade mig om vi skulle diska den innan och jag sa typ att varför ska man diska en stekpanna innan man använder den. Sen efter att vi lagar mat la han tillbaka den i lådan utan att diska. Höll på att spy när jag insåg att vi precis har lagat mat i en stekpanna som då alltså inte var ren utan hade flera dagars gammal mat i den. Usch. Vi var inte tillsammans länge.

        Nä men uäck.
        Minns när en ytlig bekant frågade om jag skulle hänga med hem till henne o dricka kaffe. Jag hängde med och har nog aldrig sett ett stökigare o skitigare hem. Vi satt i köket där spis, bänkskivan var kletigt av matrester och skitig disk, konserver och skit. Så frågar hon om jag vill ha muffins hon bakat igår. Fick nog samma känsla som du. Det lixom vände sig i magen?

          Ååå…åt du?

            Nope. Men jag drack kaffe. Koppen verkade ren, men m tanke på köket hade jag lite obehagskänslor när jag drack.

        Han bodde hemma dessutom och de födde upp hundar. Jag älskar hundar och har 2 egna, men detta var extremt. Luktade SJUKT starkt och Kiss/bajs överallt. Alltså över ALLT. Och då hade de pudlar, dvs inget hår. Men det var sjukt. Dessutom rökte de inomhus, åt endast skit, betalade aldrig räkningarna i tid osv. Jag fick betala hans bensin och mobil med mitt studiebidrag (han hade slutat gymnasiet, jag hade inte tagit studenten). Tack GUD att jag ändå prioriterade de 40kr mina ppiller kostade ändå. Bästa 40kr i månaden jag någonsin har spenderat. Sorry för off topic, detta är typ 12 år sen och tydligen behöver jag ventilera ?

          Tappat hakan.

            ? låter så jävla sjukt nu i efterhand men fyfan.

      Låter ingen se det utan städar då

      Oooh jag bjuder ALDRIG hem någon om jag inte städat. Blev så arg på min pojkvän en gång när han bjudit över vår nära vän för att överraska mig på min födelsedag, och vi inte hade städat hahaha. Smutsen är for our eyes only.. ?

      Detta låter mig lite orimligt. Jag är hushållerska och har stenkoll, var sak på sin plats osv. En organisatör av rang. Men trots mitt sjuka ordningssinne så låter jag det bli stökigt hemma hos mig själv under veckorna för att få det stora nöjet att fredagsstäda och köpa nya friska snittblommor och få till saluhallen och bunkra upp på lördagsmorgonen för att sedan sitta och njuta av hur rent och fint jag har det resten av helgen.
      Njuter enormt av tillfredsställelsen att se det få från stökigt med fläckiga speglar i badrummet till skinande rent. Så kände jag aldrig innan när jag städade lite varje dag. Då var det inte samma skillnad på vardag och helg som jag upplever nu.

        Så känner jag också, det blir en härligare känsla med nystädat om man gör det ordentligt en gång i veckan! Vi kör också fredagen här!

          Förstöra en fredag med att städa?

    Någon med bra spartips för en familj på 3?
    Vi har så jäkla mkt nya kostnader sedan vi fick barn ?. Mycket verkar gå åt Ica dessutom, handlar dagligen nästan för flera hundra trots storhandling?! Eller ingår detta i det svenska familjelivet?

      Förstår dig. Det är tröstlöst just med matshoppingen… Försöker scanna av extrapriser osv men det är ju fan ett heltidsjobb att sitta och planera, köpa till extrapriser osv ? Tror Ica är rätt dyrt också. Willys kan va ett bättre alternativ

        Matpriserna kommer tyvärr bara att bli värre:

        https://cornucopia.se/2022/05/livsmedelsforetagare-skenande-priser-pa-mat-att-vanta-eller-konkurser-pa-grund-av-kostnadsokningarna/

        Läs även alla kommentarer för mer info!

      För det första byt ut Ica till typ Willys eller citygross. Gör stor skillnad på prislappen!
      Gör mycket storkok/matlådor. Nu vet jag inte ålder på ditt barn men skippa dyra ”bebis” yoghurt, gröt osv om barnet ändå kan äta det ni äter. Erbjud vanlig havregrynsgröt eller grekisk yoghurt tex.

        City gross är ju fan skit dyrt haha

          Håller med. Tycker det är dyrare än Ica.

          Helt klart. Willys kan jag förstå men definitivt inte City Gross.

            Satt precis och tänkte ”va city gross har alltid varit så dyrt när jag handlat där vad gör jag för fel!?!” Men ja jag upplever också city gross väldigt dyrt!

      Vad exakt behöver ni handla på daglig basis? Vi STORHANDLAR 1gång/månaden och sedan 1gång/veckan för färskvaror som tar slut och som en inte kan köpa på sig. Alternativt något annat vi äter varje dag som vi verkligen behöver ?

        Om jag ska vara helt ärlig så har vi sån enorm brist på förvaring hemma. Bor i nybyggt lgh med ytterst lite förvaring. Så vi kan inte storhandla som vi vill till att börja med. Men sen är det konstant ngt, creme fraiche, blöjor, paprika, osv osv, så kommer man ut från butikerna 295kr fattigare. Sen har vi en del allergier hemma som gör vår mat dyrare, men att lägga så mkt pengar i månaden på handla + lunch (en av oss äter väldigt billigt på jobbet, och sen snacks till helgen känns orimligt. Hur planerar du maten? Vi lagar inte matlåda särskilt ofta pga mkt hemarbete för min del.

          Handlade också varje dag när jag bodde i stan men när vi flyttade till landet och har 7 km till matbutiken blev man lite bättre på att planera. Skriv matsedel, laga billigare rätter till lunch till dig själv (är fl och jag äter omelett varje dag, billigt och kan variera i all oändlighet. Idag: ägg, mjölk, grönkål från storpack i frysen, fetaost, rödlök och salt).

          Kanske göra ”massa mat” av det ni ändå ska göra? Då tar det inte plats i skafferiet? Tex om ni ska göra lasagne, gör en jättestor på en gång och ät flera gånger.

          Testa matkasse?

          Utforska mer typ frysta grönsaker, tetrapack med tex böner, kikärtor, osv istället för massa färska grönsaker.

          En random tanke för att få mer förvaring: köp en såndär rejäl back med lock som man kan stänga ordentligt från typ claes ohlsson och fyll med exempelvis all potatis, lök osv eller kanske massa pasta och ris eller vad ni nu behöver förvara. Låt den stå framme i köket så kan barnen ha den som pall att nå upp till diskhon ?

          Ordna mer förvaring

          Lär er att äta lite mindre fancy. Uteslut ingredienser ur recepten eller ersätt med billigare alternativ. Om det är ett recept med crème fraîche så kanske det t.ex. fungerar att skippa den helt eller byta mot något annat krämigt som är billigare den dagen/i er butik. Eller ta en mindre mängd av den. Skippa dyra sallader och köp grova grönsaker (morot, kål m.m.) och gärna fryst (t.ex. broccoli, ärtor). De frysta grönsakerna passar bra varma i grytor och soppor. Grytor och soppor med baljväxter som bas brukar vara billigt och är bra matlådemat. Skippa snackset och godiset eller köp hem billigare onyttigheter i storpack (billig glass, t.ex.).

          Vi storhandlar också, 2 ggr i månaden med uttänka luncher och middagar. Vi handlar på Willys och försöker också handla på det som ger bra priser (vi kollar upp innan och gör köplusts) och behöver inte gå och småhandla som vi gjorde tidigare. Upplever du att ni behöver småhandla vissa grejer så är det ju smartare att köpa fler antal av dem, av ex creme fraiche.

          Gällande blöjor? Kan ni förvara dem över skåp?

          Obs! Vi äter också helt glutenfritt (som är dyrare).

      Sluta handla på ICA om möjligt. Kolla butikerna i invandrartäta förorter (Matdax, Matris, Matpulsen osv) och köp frukt och grönt ute hos toghandlarna (inte inne is tan utan i förorterna).
      Men varning: köp inte basvaror från dessa butiker då de är dyrare. Men när de har extrapris då är det billigt på riktigt.
      Ibland kommer vi ut med 3 stora kassar fyllda med torrvaror, mejeri, frysta grönsaker och frukt/grönt för typ 250 kr.
      Men vi köper blöjor, toapapper, fryst vegetariskt och gottis från Ica då det är billigare.

        Om ts bor i Skåne typ då, ska hon ta bilen eller tåget till hagis?

          Därför skrev jag ”om möjligt”.

        Förlåt men hela Sverige bor inte vid en storstad?

          Därför skrev jag ”om möjligt”.

            Jo men bara för att man har möjlighet att inte handla på Ica betyder det väl inte automatiskt att man bor nära en invandrartät förort.

          Men även ni lantisar går väl i skolan och lär er ord som ”om” och ”möjligt”?

            Japp, och ni statsbor går väl i skolan och lär er Sveriges geografi?

        Skulle aldrig gynna någon butik med islamsk inriktning, som ju flera av dessa har. Marknaden som de bedriver bakom stängda dörrar är inte så laglig … you do the math!

      Ica är ju svin dyrt. Willys, med willys + kort.

      För mig är det bästa sättet att se till att jag inte ”behöver” gå till affären. Då köper jag inte heller extra, mer eller mindre onödiga saker och det sparar mig en hel del. Köpte på mig ett större lager av basvaror plus toapapper, tvättmedel osv i början av året. Har fortfarande kvar av dem. Kör en hel del på frysta grönsaker eftersom de går att köpa en gång i månaden istället för färska som måste köpas in betydligt oftare. Ser till att jag kan laga någon/några rätter med bara mina basvaror så jag alltid har en enkel god måltid hemma. Sparar mig några turer till butiken per vecka.

      Köp kläder till barnet på loppis. Finns massor av fint att köpa till bråkdel av nypris. Går dessutom att sälja vidare efteråt.

      Skippa allt vad skräpmat och snacks är. Köp bara ”ren” mat, utan en lång ingredienslista.

        Du menar färska frukter, grönsaker, fisk och kött tex? Inte jättebra spartips ?

          Jo, det är det bästa tipset. Processad mat hat mångdubbla kilopriset.

            Det finns väl ett mellanting mellan färsk fisk och fiskpinnar? T.ex. linser och bönor ?

      Planera mat och handla på willys istället , jag har jämfört att handla på Ica eller Coop och willys och fått ner priset rejält. Om du har blöj barn kolla erbjudanden … jag köpte typ 7 kartonger blöjor på Coop när det var bra pris så vi behövde ej handla blöjor på ca 5 mån tid ? allt handlar om var man handlar maten … Ica och Coop är dyra … willys är billigare och i alla fall i Sthlm så har lidil bästa grönsakerna men har inte allt som vi bedövar så då har vi ankringen tagit båda butikerna eller bara willys.

      Gör en rejäl storhandling av basvaror. Satsa på frysta grönsaker istället för färska. Gör allt du kan för att slippa gå till affären!

      Tycker själv det är svårt att inte köpa nåt mer eller mindre onödigt oplanerat när jag är i affären. Att ha basvaror (vilka det är varierar ju beroende på vad man gillar) så jag kan laga en eller två hela rätter jag gillar sparar mig många besök i affären och därmed pengar.

      Torrvaror inkl tvättmedel och blöjor går att köpa mycket på en gång. Sedan så veckohandlar du typ mjölk och frysta saker. Skippa alla andra besök i affären

      Förvaring går att lösa. Köp begagnade garderober på Market place

      Det kan bli billigare m färdiga matkassar som kommer hem. Mindre spring i affärer där sånt man inte tänkt köpa lätt slinker med. Matkassar för två om barnet e litet eller för fyra så får ni matlåda

        Vi hade Hello fresh förr. Kom fram till att det kostade oss 70 kr per portion. Utöver det tillkommer mellanmål, frukost osv div handling av allt möjligt i butik. Det var trevligt att ha ”färdiga paket” och inspo till nya maträtter, men billigt blev det inte.

      Det som funkar för oss är – Lägg undan pengar direkt när du får lön så du ”inte har mer”. Sparkonton ses som No-No om det inte krisar. Kör storkok/preppa mat veckovis. Och det självklara – skippa allt onödigt som är trevligt för stunden. Slappare om sparandet vara är trevligt, striktare om det är nödvändigt inför ett planerat köp.

      Varför skaffa så många barn om man inte får ekonomin att gå ihop? Kom det som en överraskning att fler i familjen leder till ökade utgifter? Använd barnbidragen istället för att spara dem till ungarna.

        En familj på 3 = ett barn?

        Vad menar du? TS ber ju om tips för att dra ner på ”onödiga” matkostnader. Jag får inte alls intrycket att de är i ekonomisk kris eller dylikt. Din kommentar var bara jätteonödig,

      Vi är två vuxna och två barn (en på 8 år och en 6 månaders). Vi åker och handlar en gång i veckan, just nu äter inte jag och min sambo samma mat då han tränar och går på diet. Men jag planerar rätter på söndagen, brukar leta upp recept i Icas app och väljer ut några jag är sugen på. Vi åker först till Lidl och handlar det som finns där, det som inte finns på Lidl handlar Vi på ica. Sen kör jag på en ny metod, att bara handla det som står på listan (om det inte är något jätteviktigt jag glömt att skriva upp). Tycker der hjälper oerhört att planera maten för hela veckan! Sen om man har ica-kort så kostar liberos blöjor 95 kr per paket, vi köpte libero touch byxblöjort för 80 kr på ica ?. Sen typ schampoo/balsam, tvål, tandkräm, tvättmedel, städprodukter osv köper vi nästan alltid på typ dollar store eller rusta, mycket billigare priser än på mataffärerna ?

      Oj, vi har också 1 barn och jag har inte alls upplevt det som att våra utgifter ökat särskilt mycket? (Även om inkomsterna så klart dyker när man har en föräldraledig part/jobbar deltid). Vi veckohandlade före barn och har fortsatt med det nu efter (dock hemleverans just nu pga vill spara all tid/energi vi kan till det som känns viktigt), kostar kanske några hundra mer nu än förut (men så har ju maten blivit jättedyr också) men ingen jätteskillnad. Så funderar lite på var exakt era kostnader sprungit iväg? Obs inte på ett dömande sätt, bara nyfiken/funderar på om nåt vi gör/inte gör kan inspirera er och i så fall vad.

    Sedärja en varm och trevlig bild 🙂

    Har du också nördperioder, då du hittar något du verkligen vill bli insatt i?

    Vad nördar du ner dig i just nu?

    Själv kom jag på mig själv med att byta podd efter podd efter podd mellan alla jag hade köat på Spotify, ingen var bra nog! Så jag började lyssna på poddar om kvantfysik och slukades helt☺️

      Betong! Wow vilket supermaterial!

        Älskar?? superrandom ju! Hur kom du in på att fastna(?) i betong?

          Haha, min favvokanal på Youtube, Practical Engineering. Innan det var jag helt inne på lyftkranar. Men betong, wow!

            Haha anonym, du låter som en person som jag skulle vilja var kompis med! Älskar när folk nördar ner sig i något helt random. Ska kolla in den YouTube kanalen!

              Jaaaa, Grady är bäst! Man lär sig såå mycket! Återkom om du tycker om kanalen, blir lätt din bästis utan att tveka!

      Just nu om staden Petra.

        Finns en så bra dokumentär om att Mecka egentligen är Petra. På Youtube.

      Ultralöpning ?

        Intressant ju! Har du sprungit lopp och så själv?
        Har precis kunnat börja löpträna igen och kommer visserligen inte börja med ultralöpning men jag är så bestämd med att gå all in. Vill äta som en löpare, tänka som en löpare, leva som en löpare och under tiden även sikta på att få den där snygga löparkroppen. Om det är möjligt..?

          Har sprungit i många år, sprungit tjejmilen, gbgvarvet, lidingöloppet, etc. Dock ny i ultravärlden, bara sprungit ett ultralopp hittills men ska springa mitt andra nu i helgen. Har snöat in totalt och läser/lyssnar på allt som kommer i min väg ?

      Ja. I drygt ett års tid har jag nästan bara lyssnat på den polske kompositören Krzysztof Penderecki.

      hälsa! har sträcklyssnat på ”så lever du längre” och köat ”hälsorevolutionen”

      Fleetwood Mac. Lyssnar på allt (det är mycket) och läser allt (ännu mer)

      Senaste var teratomer. Dröm att få gräva ut en såndär liten boll med hår och tänder ?

      Vad heter podden om kvantfysik? ?

      Ja, på sista tiden grön teknik som solceller. Typ hur tillgängliga mineralerna och hur kislet renas och dopas med bor och fosfor för att sedan bli solceller.

      En tid var det international space station, sen var jag helt besatt av mount everest ett bra tag, sen Svalbard och sen ville jag kolla upp allt om inuiter och senast var det Färöarna ? återkommande är små små öar ute till havs med få invånare ?

      Sims 3 ? spelade alltid när jag var yngre, spelade sims 4 för ett tag sedan men tycker det är så dåligt i jämförelse. Så för någon vecka sedan köpte jag alla expansionspaket till sims 3 på tradera för typ 500 kronor. Tror det var 13 spel eller något ?. Nu har jag två barn, men när lillen somnat och min son på 8 är hos sin pappa (varannan vecka) så brukar jag passa på att spela på kvällarna eller helgerna, min sambo brukar också spela något på sin dator, så vi sitter bredvid varandra och typ har spelkvällar. Det är kvalitetstid för mig ?

        Vad mysigt! 😀 Jag gav upp på Sims 3 för det laggade för mycket. Men spelar Sims 4.

        Låter supermysigt ju! Sims 3 är trevligt, gillar det spelet. Dock gillar inte min dator det?
        Bäst är ändå sims 2, fick igång det för ett tag sen och fick så mycket nostalgi?

    Bra intervju med dig Camilla idag i Expressens pod ” Lägg ut” . Intressant att höra om Biancas hotelser.

      Håller med. Och eftersom Anna Book kallar bloggbevakningsföljare för Camillas minioner så tycker jag ALLA som kommenterar under ”Anonym” genast byter signatur till Minion ?

      Länk?

    Moskitkusten som går på bio är jättebra. Gillade den mycket.

    Snälla säg att jag inte är den enda som irriterar ihjäl mig på cassandra k mörkande av magoperation? Älskar att följa henne men efter vad som uppenbart verkar vara en operation känns det som det enda hon gör är att dra in magen på bilder. Jag är själv stor och FÖRSTÅR glädjen av att visa upp sin nya kropp men det är någonting som verkligen skaver i mig. Snälla säg att jag inte är den enda?

      Jag följer inte henne men tittar in på hennes insta ibland. Och det är verkligen helt sjukt vad hon förändrats! Jättefin både då som nu men det kan inte vara en ”naturlig” viktnedgång? Och i en story nu i dagarna när hon visar att hon äter kolasås rakt ur förpackningen haha. Så otroligt märkligt när det har rasat av på riktigt halva hennes kroppsvikt på några månader?

      Jag följer henne också o gjorde de pga genuin härlig o ärlig. Nu får jag bara ångest av hennes inlägg pga ”den naturliga” viktnedgången som ingen får fråga om

      Du är inte den enda. Det är en magsäcks-op som orsakat hennes viktnedgång. Och jag håller med! Har avföljt, orkar inte sexig-smal-kolla på mig-hetsen.

      Varför skulle det inte kunna vara livsstilsförändringar?
      Man kan gå ner i vikt utan operation också. 🙂

        Absolut! Men inte så mycket på så kort tid när en varit stor under så lång tid. Särskilt inte i kombination med fortsatt socialt liv med middagar, vin/drinkar osv. Obs självklart är det jättekul om hon är nöjd med sin nya kropp! Det jag tycker är så himla tråkigt att se hur samma typ av kroppshets som hon tidigare klagat på hos smala människor börjar visa sig i hennes kanaler. Har alltid känt mig ”hemma” och inspirerad men nu känner jag mig direkt ful när jag går in på hennes kanaler. Tror anledningen är just mörknandet! Hade hon varit öppen kring det eller i alla fall kommenterat saken hade det kanske känts annorlunda… Jag vill glädjas med henne men det är något som sticker!

        För det har gått så extremt snabbt samt extrem viktnedgång, rätt orimligt att kunna nå de resultaten normal väg på den tiden..

        Man kan. Men i detta fallet är det op.

      Gick tillbaka i hennes flöde men helt ärligt kan jag typ inte se någon skillnad? Eller är jag blind? ?

        Oj jo kolla typ 0,5-1 år tillbaka

      Jag slutade följa henne. Tycker hon känns så otrevlig, divig och kaxig. Yikes. Både hon och hennes umgängeskrets är så konstiga. Är det bara jag men dricker hon alkohol typ Varjedag? Känns som det.

        Har också slutat följa. Tycker hela deras Det Skaver-crew med hangarounds verkar extremt störiga och omogna. Hade inte alls den bilden av henne tidigare. Lyssnade även på podden och tyckte den var bra i början men senaste halvåret har den verkligen tappat det i samband med att de alla tappat det. Ytliga Stockholm leker djupa förpackat ner till en podd.

      Vet inte varför men jag stör mig ngt oerhört på att hon inte är öppen med sin gastric sleeve operation. Visst man kan tycka att det är hennes ensak men om hon tjänar pengar på att visa upp sin kropp i diverse reklam så känns det lite fejk att låtsas som vikten bara rasade av sig själv typ

      Hur är det bevisat att det är en operation? Tycker det är helt sjukt att inte gå ut med det om så är fallet.

        Det finns många här som har gemensamma vänner med henne som vet.

    Så, räntor. Någon som har bundit räntan i dagarna, och vad blev det?

      Slutbetalade mitt bostadslån för runt 10 år sedan. Kommer aldrig mer att skuldsätta mig.

        Jag är ganska säker på att det inte var svar på frågan.

        ✨Humble brag✨

      Band min den sista april 1.94% på 1 år!! Vet att vanskligt med 1 år men chansade. Fick erbjudande 10 dagar före på 1.74% så frustrerande men vad gör man, nu gått upp mer. Ska du binda?

    Tips på bra, svenska deckare? Böcker alltså. Gillar tex serien av Börjlind skarpt ??

      camilla grebe! tips tips ?

      Kepler

      Sjöwall-Wahlöös serie Roman om ett brott, dvs. de tio böckerna om Martin Beck. Glöm filmerna med Haber/Persbrandt, läs böckerna istället. Läs dem i ordning; börja med ”Roseanna”.

      Bambi av Mons Kallentoft. Tillhör en serie men jag läste den fristående under en sommar. Tyckte den var bra o önskade att den blev film 🙂

    Har kakan fått mycket skit efter Elle galan? Hänger inte med. Hon har stängt av kommentarsfältet såg jag.

      Typisk person som gapar hejvilt och omger sig med ja-sägare men fegar ur när någon kritiserar.

      Ja. Hot, hat, otroligt mkt skit. Mer än ni kan föreställa er. Och folk är GALNA. Ingen människa förtjänar den typen av drev, oavsett om man håller med eller inte.

        Om man, som kakan, hyllar polismord får man nog ta lite hat. Visst hon har bett om ursäkt, men hon har fortfarande sagt det och tyckt att åsikten var så viktig att den skulle lyftas offentligt.

          Det va ingen som tyckte acab var något dåligt under blm. Vad har hänt?

        Folk är väl jävligt trötta på hennes von oben attityd

      Önskar folk bara struntade i henne. Alltså helt struntade i henne. Så hon försvann från media.

    Johnny Depp vs Amber Heard
    Åsikter om fallet?

      jag har inte satt mig in i det men har tänkt göra det! är det värt eller bortkastad tid?

        Alltså jag tycker det är väldigt spännande kroppsspråksanalyser så har kollat massproduktion av sådana. Även runt annat.

        Men sen rent allmänt verkar de båda två ha stora problem med droger och alkohol även om AH inte pratat om att hon tagit/druckit något. Hon hävdar att hon är utan skuld på det.

        Sedan tror jag att båda sidorna ljuger eller utelämnar grejer. Och så tror jag att de har varit extremt dåliga influens på varandra.

        JD är nog en introvert o har visst Adhd eller nåt sånt men han har ju avlägsnat sig från platsen när AH försökt provocera.

        Hon har nog varit en större förövare än vi vetat innan. Och hennes jurister verkar inte vara toppenbra…

          Lite så jag är inne på också. Ingen av de är ett helt oskyldigt offer i det här verkar det som, båda har agerat ”abusive” mot varandra. Men att Heard är den som är mer proaktiv och försöker trigga igång, och Depp snarare tenderar att agera som reaktion. Med det inte sagt att det ursäktar Depps beteende, självklart inte. Det sjuka i hela allt det här tycker jag bara är hur Heard försökte måla ut Depp som en kvinnomisshandlare och sig själv som ett oskyldigt offer, och lyckades med det och hade kommit undan med det om inte Depp hade haft så mycket sparad bevisning mot henne i form av inspelningar, meddelanden osv. Fattar inte hur man kan ha mage att försöka hänga ut sin partner på det viset när man VET att man själv vart minst lika, om inte värre, ”abusive”.

            Nej. Jag har läst allt material i flera år, inspelningar, dokument osv. Har verkligen lagt för mycket tid, men jag har själv varit utsatt av en person som är väldigt lik Amber och känner igen mig i mycket. Johnny har aldrig gjort något mot henne. Hon har misshandlat honom psykiskt och fysiskt, finns många bevis. Han har mått dåligt och haft drog och alkoholproblem och varit självdestruktiv på grund av hennes misshandel. Viktigt att förstå att ett offer för denna typ av våld mår självklart dåligt och blir obalanserad men det är inte samma sak som att göra något mot sin partner. Men man blir desperat frustrerad hur man ska ta sig ur misshandel när man på en sjukt sätt (det är osunt) älskar personen som missbrukar en.

              Menar inte enbart fysisk misshandel, vet inte om Depp gjort något där så går på ditt ord att han inte har det. Men verbal och emotionellt ”abusive” beteende verkar de båda gjort sig skyldiga till, även om Heard som sagt verkar vara den primära angriparen. Det finns ju meddelanden och inspelningar även på Depp när han säger sjuka grejer till henne med. Är fullt medveten om att det finns ännu mer bevis mot Heard gällande detta. Jag försöker inte likställa de på något sätt. Min poäng var mest hur sjukt beteende det är av henne att gå ut i media och försöka göra sig själv till ett offer när hon är fullt medveten om allt hon själv gjort. Fattar inte det alltså, hon måste verkligen trott att Depp inte skulle våga eller kunna säga emot henne. Så sjukt.

          Inte massproduktion utan jag har kollat massor av kroppsspråksanalyser.

        Sätt dig in och du kommer få en klar bild vilken farlig människa AH är.

      Hon har diagnos på narcissism (om det stämmer?) och hittills har ju allt som hänt varit till Jonnys fördel. Han är nog inte guds bästa barn men i det här caset är han ett offer.

        Kan man få narcissism som en diagnos? Tänkte att det är en (charmig) personlighet ?

          Narcissistisk personlighetsstörning tror jag det heter på svenska (Narcisisstic Personality Disorder). Finns med i DSM-5 som i USA oftast används för psykiska diagnoser. I Sverige och mesta av Europa (tror jag) används oftast IC-10/IC-11 för diagnoskriterier, ligger alla personlighetsstörningar under en kategori, så det är mer generella kriterier för den formella diagnosen även om man sen kan diskutera specifika narcissistika drag.

          Så det är något annorlunda mot när folk randomly slänger sig med att någon är en narcissist 🙂

          Då har du haft turen att aldrig ha med en narcissist att göra.

          Narcissism är en av tre diagnoser inom den mörka triaden. De tre skall man akta sig för. Möter man en som har alla tre då springer man.

            Snackar du kluster B då eller?

        En läkare diagnostiserade henne med ptsd och den andra med borderline och
        histrionisk personlighetsstörning.

          Den som diagnostiserade henne med borderline och histrionik menade att hon ljög om ptsd och således lider inte av det.

        Nej det har hon inte, kan du länka? En psykolgo har sagt att hon har borderline och histrionic personality disorder. Vet inte om det är fastställt dock?

      Hon är sjuk. Jag lyssnar alltid på kvinnorna men det här är ett skådespeleri från hennes sida. Hon menar att JD bröt hennes näsa och dagen efter var hon på ett talk show, medan Rihanna avbokade allt i en vecka efter att CB hade slagit sönder hennes ansikte. Just saying, AH är inte ett offer.

        Så en kvinna som blir misshandlad måste reagera likadant är din slutsats?

          Vet inte vad Vilma menade, men rent fysiskt – inte möjligt att dölja en bruten näsa bara dagen eller dagarna efter såpass väl. Har vart med om en bruten näsa och även med det bästa sminket syns det mycket väl dagarna efter.

          Nej men har du blivit misshandlad sitter du inte dagen efter med ett icke misshandlat ansikte i tv. Alla som blivit upprepat misshandlade VET hur man ser ut och inte ser ut. Man ser inte ut som AH gjorde. Helt omöjligt.

          Var det verkligen det du fick ut av vad jag skrev? Jag använde det som ett exempel. Jag blev själv misshandlad av min ex-man i 4 år och det var många jobbmöten, event och liknande som jag var tvungen att avboka på grund av hur jag såg ut. Det jag menar är att man kan omöjligt se ut som AH gjorde dagen efter en ”bruten näsa”.

      Amber är sjuk. Igår drog hon in Depps barn i rättegången. Följer det via youtube. Galet.

      Johnny är så giftig att hans egna barn undviker honom. Hon är nog precis lika giftig. Tycker inte synd om varken honom eller henne. Pajaser.

        Barnen är nog sjukt trötta på missbruket. Kanske undviker de honom pga det o tidigare pga AH eller kanske för att de inte vill vara nära caset.

        Tycker det är märkligt att han skulle börjar misshandla nu?! Ex-partnern Vanessa Paradis förvarade honom o de var väl ihop i många år. Hon borde veta känns det som.
        Jaja. De har nog varit totalt fel för varandra.

          Tror inte att han misshandlat Amber men örfilen tror jag på.
          Tror även att hon slagit honom.
          Men de triggar/provocerade varandra och att båda missbrukar..usch…

        Men varför ljuger du?? Hans barn undviker inte alls honom, tvärtom så stöttar de honom och har gjort det sedan början. Hans dotter har försvarat honom flera gånger på sin Instagram
        Så trött på idioter som kommenterar som sedan andra hakar på och svarar som att det är sant utan att göra sin egen research.

          Hans dotter närvarade inte vid ambers och Johnnys bröllop pga amber. Hon ville inte att de skulle gifta sig pga hon ogillar heard sedan heard började misshandla honom. Barnen hatar amber heard. De har försvarat sin pappa på instagram flera gånger. Media vinklar allt så det är positivt mot amber. Lyssna på alla inspelningar och följ rättegången från start.
          Amber är den som erkänt att hon slagit Depp. Amber är den som skriker och verbalt misshandlar depp. Amber är den som sa att ”ingen kommer tro på dig för du är man” .
          Finns inga bevis på att johnny slagit henne.

            Fint att se att det finns fler som verkligen satt sig in i det och inte bara har random åsikter!

        Lögn.

        Varför ljuger du!? Hans barn undviker inte alls Johnny. De undviker amber !

          Varför hittar du på?

      Johnny Depp 150%. Amber Heard är inte mentalt frisk över huvud taget. Det bästa är att hennes advokat förlorar fallet automatiskt för att hon är sämst.

        Exakt. Kan alla som tror på Amber bara följa rättegången eller hålla käft.

      Jag tycker ingen av dom ska dömas. Ingen ska få pengar. Hela historian är så komplicera. Hon gråter och han skrattar.?!

      Har inte stenkoll. Men undrar varför alla är så övertygade om att Depp inte gjort något dåligt alls… Det känns ju lite som båda har problem med varandra.
      Sen undrar jag vad det egentligen är för slags rättegång. Varför drar de upp allt de gör om det handlar om en förtalsrättegång? Är det så att de har andra lagar i USA, dvs att det inte är förtal om det man spridit är sant?

        Ja, andra lagar. Det är bara förtal om det är lögn.

        Johnny Depp har uppenbart problem och tror även det manifesterar sig med ilska och elakheter när han är påverkad. Men Amber Heard är värre. Hon är manipulativ, ljuger och är aggressiv och låter honom inte vara ifred. Att hon slagit honom har hon nog inte sett som någonting ens eftersom hon är kvinna och han är man. Men om han slår henne däremot…. Bådas karriärer kommer ju aldrig återhämta sig efter detta och ingen kommer ”vinna”. Men det är bra om Depp får upprättelse att han inte är den misshandlare som hon påstått. Det är vidrigt av henne att försöka sänka honom totalt i media som hon kommit undan med hittils. Depp har velat hålla allt privat.

      Det har varit riktigt jobbigt att titta och lyssna på Heard de senaste dagarna. Det går förstås inte att veta säkert vad som hände, men hon känns verkligen inte trovärdig, och man vill bara gömma sig bakom ett fort av skämskuddar när hon pratar för det känns så falskt och som så dåligt skådespel. Men det är också väldigt svårt att förstå hur någon i så fall kan sitta och ljuga ihop så komplicerade historier med alla detaljer, framför rätten och tv-kamerorna. Hur vågar man göra det?

      Har följt rättegången live på tiktok. Amber visar verkligen prov på sitt skådespelarregister. Riktigt pinsamt att se ibland.

      Det jag mest reagerat på är hur alla försvarar Depp. Han har tagit massa droger och alkohol, bland annat kokain och folk tycker att det är helt otänkbart att han skulle kunnat bete sig som ett svin mot sin exfru? Ta Woody Allen, Michael Jackson mfl. Människor vägrar tro att de är skyldiga till det som de är anklagade till för att de älskar artisten. Men ingen av oss vet hur dessa personer är privat. Och jag mår rent av illa när jag ser rättegången när Amber vittnar påtagligt berörd och Depp mest skojar och skrattar sig igenom.

        Man ska ju inte glömma att han är bra på att skådespela heller.

      Okej nånting som gör mig jävligt förbannad är folk som ska kommentera vems sida de står på UTAN att ha följt fallet. Det är HELT SOLKLART att Amber är den som utsatt Johnny för både psykisk och fysisk misshandel. Hon har planerat allt detta och har utnyttjat han under hela deras relation, läkaren har gett henne diagnoser. Att han talar sin sanning efter 6 år för att rentvå sitt och sina barns namn säger allt. Hon har ljugit om allt och sitter än idag och ljuger. Följ fallet, annars yttra er inte. Det är viktigt att förstå och lära sig att män också kan vara offer för misshandel i förhållanden, hela världen dömde ut honom så fort hon talade för 6 år sen, det är inte rättvist.

    Undrar vart Paow tagit vägen? ?‍♀️

      Fick bara en känsla av att det var slut med dansken. Han är på nån partyresa med kompisarna. Bachelor & thirty years party (eller nåt sånt)

        Ja jag fick lite samma känsla. Tråkigt i såna fall, hon verkade må bra med honom.

          Nej så är det inte. Han visade dom tillsammans ute. Sedan är han väll bara någon dag med killkompisar.

      Det var någon som skrev för några dagar sen i öppet spår att hennes mobil var trasig/borta nu igen och hon kommunicerade ut det via hans Instagram. Måste vara så jobbigt när ens jobb är via mobilen ??‍♀️

    Paulas inlägg på insta om vattenkrig på kyrkogården?

    Jag hade blivit fly föööörbannad om det var på kyrkogården där min dotter ligger ?

      Absolut inte okej, men de är ju roliga familjen så det är klart de måste… ???

      Osmakligt och respektlöst (har inte läst inlägget).

      Va, men gud, så gör man väl inte?!

      Varför där av alla ställen? ?‍♀️

      Jag reagerade också på det. Men de har ju en skojig pappa som leker med dem, och en mamma som filmar den fina stunden :-)))))
      Snart kommer ett låååångt förklarande inlägg om hur hon _ser_ kritiken men absolut inte tänker göra något för att ändra sig. Alltid samma visa när P blir ifrågasatt eller får kritik, oavsett om kritiken är konstruktiv eller ”hatisk”.

      Så otroligt respektlöst av hela bunten.

      Är vattnet på kyrkogårdar rent Eller har jag blivit lurad som barn att tro att vattnet på kyrkogårdar är typ ”liksaft” ??

      Tyckte också det kändes fel…
      Paula blir så lätt kränkt också när man ifrågasätter henne så om hon ser detta lär ett svar på bloggen komma upp!

    GE MIG ERT BÄSTA HÄLSOTIPS Med vänlig hälsning, kvinna 47 år

    Bli piggare
    Se piggare ut
    Tappa 5 kg

      Bli piggare – gå ut och njut av naturen varje dag

      Se piggare ut – brun utan sol i ansiktet, fräscht hår samt le mer

      Gå ner 5 kg – sluta småäta

      Var utomhus varje dag. Ta en promenad, sitt ute. Frisk luft gör iaf mig mkt piggare

      Fotvandrandet har revolutionerat både mitt liv och mitt mående (och ja, jag har gått ner i vikt också). Föreslår att du börjar med följande minidokumentär på Youtube:

      Why do I hike | Award Winning Documentary 2020

        Fotvandrandet? Menar du promenader?

          Det som kallas hiking på engelska.

            Vandring på svenska?

              Fotvandring är ett vanligt ord. Vad är problemet?

      Ät mer grönsaker

      Fasta 20h. Löser alla dina problem. (Eller inte, beror på såklart men gjorde det för mig).

        Hur ofta fastade du?

        Men fy fan. Löser alla problem förutom att livsglädjen försvinner eller?

        Nä tror inte på detta, fastade 18-20 timmar under ramadan och gick inte ner i vikt. Känns som sånt där rykte som går runt att man blir smal under ramadan (alltså fasta). Men kanske fungerar olika på alla.

          Men haha va, ALLA vet att man går upp under ramadan. Periodisk fasta är annorlunda, man äter inte alla sina kalorier 1 timme innan läggdags och mitt i natten.

            min kompis går ned så pass att hon tappar arbetsbyxorna

            Just min ståndpunkt. Det dom i mina kretsar, som själva inte fastar, tror är att man går ned i vikt men i själva verket är det raka motsatsen. Uttryckte mig klumpigt.

              Haja, ja Ramadan är speciellt. Jag går också upp.

                Ni är ju inte direkt kända för att äta hälsosamt när ni väl äter. ?

                Periodisk fasta är ju tvärtemot vad ramadan är. Man ska äta under dagen och inte efter solnedgång. Hälsosam mat.

        Klarar mig knappt mellan frukost och lunch, hur fan klarar man 20 h?

          Beror på vad du äter. Man måste äta näringstät mat.

      Sov tillräckligt. Ät bra rejäl mat (och ät inte för lite!). Ta en promenad varje dag, gärna i skogen. Umgås med folk du trivs med och akta dig för dåliga relationer. Undvik stress.

        Hej!
        Många här verkar ha barn, och förstår att detta är en mycket svår fråga att svara på. Men – ungefär vad anser ni man behöver ha över varje månad efter att allt är betalt för att klara sig ok med ett barn som ensamstående?

          5000 kr

      kaffe
      skaffa tuppkam
      släpp 2 paket mjöl på golvet

      Promenera mera… dissa bilen mera

      Rör på dig!
      Onanera mycket!
      Kaloriunderskott!

      Rör på dig!
      Onanera ofta!
      Kaloriunderskott!

    Linnea Claeson! Var har hon tagit vägen? Min gissning är att hon fått ett ”kvalificerat” juristjobb där de rakt ut sagt (eller så har hon bara förstått det själv) att hon inte kan instagramma sig på samma sätt om hon jobbar där. Typ så.

      Vadå, så alla jurister i Sverige stoppar henne inte på gatan längre och ger henne komplimanger som hon sedan ger svar på tal?

      Stämmer, hon jobbar som tingsnotarie.

        Men är det för att hon jobbar som tingsnotarie som hon inte lägger upp 1000 hamster-stories i veckan?

    Tittar på Wahlgrens Värld, avsnittet där Pernilla umgås med Carina Berg och Carolina Gynning och alltså sättet de (inte) hanterar hundarna? Hunden hänger på rikrigt över brokanten för att Pernillas hundar attackerar den? Jag har inte hund själv så vet inte hur de funkar men det kan väl inte vara bra att en hund hänger och dinglar i kopplet även om den har sele?

    Sjukt att de tar med det i programmet ändå.

    Åh snälla hjälp mig att komma på vad det är för film!

    Det är en film som jag såg när jag var liten och INGEN annan verkar ha sett den i min närhet, eller ens vet vad jag pratar om. Det lilla jag kommer ihåg:

    * det är en barnfilm, VHS, jag är född 96 men denna film måste min storebror ha haft när han var liten och är född 88.

    * det är ”dockor”, alltså inte dockor dockor, utan gosedjur, huvudkaraktärerna var en krokodil som satt på en gunga (och jag har för mig att han berätta historian till filmen men är inte säker). En kvinnlig höna som är ihop med en räv, de bor i en stuga, jag tror de va kungligheter? Finns en scen när det är en massa popcorn som exploderar hemma hos dom.

    * sen en sångscen med någon padda eller nått, som var en trollkarl??

    Hahah snälla hjälp mig att få uppleva nostalgin igen efter så många års letande. Mina föräldrar eller bror kommer inte ihåg filmen, haha.

      Kände igen något med hönan och räven! Hittar inte riktigt och känner inte igen andra detaljer, men det är inte Höna-pöna med Eva Funck?

    Min man ska ha en heldag med sitt grabbgäng i morgon. Han är 34 och den ena fyller 30 och ska gifta sig så det är födelsedagsfirande/svensexa samt att kompisen det gäller bott utomlands i 2 år så alla är supertaggade så klart!

    De har planerat såååå mkt kul och jag har hjälpt till med en del saker och i morgon är jag en av chaufförerna under dagen.
    Vi har en son på 3 år och jag är gravid i vecka 30.

    Är inte en svartsjuk person men nu kvällen innan känns det inte så kul att de ska avsluta med nattklubb där de bokat bord med helrör och jag vet att min man inte är den flörtiga typen.
    Han är väldigt snygg och självklart tittar tjejer, kanske raggar osv, jag förstår dem till 100%.

    Han går aldrig på nattklubb, inte sen vi blev ihop 2015, bara ut ibland och dricker öl och kollar fotboll.

    Jag vill att han ska ha superkul men nu inser ju jag att det är massa 25-åringar som ser jäkligt heta ut där! Vissa killkompisar är singlar och kommer säkert bjuda dem till bordet.

    Här ligger jag, tjock som en val medans han säkerligen får ngn heting efter sig med vältränad röv, en rejäl urringning och sexiga läppar.?

    Tror det är gravidhormonerna men fattar ju att han kommer titta in snyggingarna.
    Det är ju inte förbjudet.

    Men fixar fan inte den känslan just nu.

    Har inte sagt ngt och kommer inte göra det heller för vill att han ska ha superkul!

    Men faaaan alltså.
    Jävla hormoner.

    Ville bara skriva av mig.

    Vem är det som är eskort i Paris, enligt Amir Akroutis instastory?

      Varför skriver man så om en annan människa? Skvaller är kul men man håller tyst om förnedrande saker som prostitution, drogberoende osv.

    Coronavaccin!
    För 6 veckor sen tog jag tredje dosen. Sen dess har jag varit illamående och som magsjuk. Mår fruktansvärt. Har regelbunden kontakt med läkare, prover visar att kroppen är på svält. Nu har jag även börjat tappa hår. Någon som har varit med om samma?? När vänder de? Kommer jag bli människa igen?

    När vet man att det är dags att göra slut? Mvh villrådig 21-åring

      När du börjar fundera såhär

      När denna frågan ställs.

    Vill tipsa om boken Irreversable damage: the transgender craze seducing our daughters av Abigail Shrier.
    Wow, vilken bok!

      Är den pro transgenerism?

    Jag och min sambo ska gifta oss (själva i stadshuset i Stockholm men med fotograf) i slutet av augusti, jag har alltid velat ha en liten bukett liljekonvaljer när jag gifter mig. Problemet är att säsongen för liljekonvaljer är ungefär maj-juni. Så finns fyra alternativ.

    1. Betala gissningsvis dyra pengar (om ens möjligt) för att få en bukett liljekonvaljer från en florist i slutet av augusti.
    2. Konstgjorda, har kollat på en med liljekonvaljer och de ser faktiskt bra ut, iallfall på avstånd (så gissar de ser okej ut på bild), men såklart ser/känns de konstgjorda nära på.
    3. En liten bukett brudslöja istället, liknande effekt om än inte samma sak..
    4. Ingen bukett alls.

    Vad tycker ni härinne? Vad hade ni valt?

      Jag hade kostat på mig en riktig bukett liljekonvaljer.

      Du verkar vara en väldigt lätt människa att ha med att göra. Du förtjänar att få din lilla bukett så jag tycker att du ska investera i en riktig och inte plast. Det är din dag och självklart ska du unna dig det lilla du önskat dig. Det blir så fint på bild också. Lycka till och grattis.

        Haha men åh tack för de fina och peppiga orden! Ska ta och höra mig för med några florister imorgon 🙂 Tack så mycket ?

      1 om du har råd/vill prioritera det, annars 2. Eftersom det ändå låter som något du verkligen vill tänker jag att du kanske skulle ångra dig annars!

        Ni har rätt, är en av de få grejer jag verkligen vill, så ska kolla med några florister och se om det går att ordna 🙂 Tack så mycket!

          Unna dig liljekonvaljerna, snälla! <3

      Byt datum, gift er nästa år maj/juni

        Haha, önskar nästan att du är seriös. Skrattade högt

        Haha njaa, vi har velat gifta oss i evigheter och bestämde oss äntligen förra augusti för att skippa bröllop då det var det som kändes jobbigt och hade turen att vår åttaårsdag föll på en lördag så vi skulle slippa komma ihåg två datum haha. Så ett datum och att bara äntligen få vara gifta går före en liljekonvaljsbukett faktiskt 😉 Men tack för tipset!

      1! Unna dig!

      Killgissar så in i helvete nu, men kan man odla egna och sen skördar du lagom till bröllopet?

      Nyfiken – måste ni fixa två vittnen till vigseln? Tycker det är lite trist att inte kunna elope bara min snubbe och jag, utan behöva välja ut två av våra nära att vara där (då hamnar man ju lätt i kvalet att behöva bjuda åtminstone hela familjen och vips blev det ett riktigt bröllop, vilket vi förmodligen INTE vill ha..)

        Eller är det fotografen/erna som ställer upp även som vittnen?

        Vi hade kantorn och vaktmästaren som vittne

    Vad gör ni för att känna er extra snygga?

    Typ, äter något särskilt, tar en ansiktsmask, ordnar en särskild frisyr osv.

    Ni som sett Stranger things, är det värt att se säsong 3 eller ej?

      JA.

      Nej, samma skit om och om igen.

      Ja! Säsong 3 är typ den bästa av de tre första som finns att se.

      Nej. Den borde ha gett sig efter säsong 2. Blev mest tjatigt.

      Självklart!

    FUL MED SMINK efter ha fyllt 30.

    Hjälp! Inser att jag inte längre passar i svart flytande Eyeliner vinge och svart mascara efter ha fyllt 30. Det blir liksom för hårt och fult.

    Problemet är att jag inte vet hur jag annars ska sminka mig.
    Tips mottages!

      Vet inte om du läser idag, men antingen kan du ju ta grå kajal och brun maskara för att mjuka upp det, eller så kan du göra som jag; målar ”i franskanten” underifrån typ, och sen svart maskara. Det ser mer ut som jag har mörka täta ögonfransar naturligt än hårt o tungt. Köpte ” 3 dot liner”
      (Alltså inte måla vattenlinjen , utan in bland fransroten)

      Prova en kajalpenna eller att skugga med mörkbrun ögonskugga lite istället för eyeliner?

    Fredagsångest. Har en underbar pojkvän sedan ett tag tillbaka som på alla sätt och vis är perfekt. Förutom en sak – han dricker x-antal öl (starköl) ca 5-6 gånger i veckan. Jag avskyr det. Han kan liksom dricka ensam framför tv:n, spelar ingen roll att jag inte dricker. Han kör på ändå. Det stör mig något otroligt, jag kan inte släppa det. Hade ett ex som var elak mot mig när han drack och det har satt sina spår. Är det en överdriven reaktion nu från min sida eller är det rimligt? Vad ska jag göra?

      Nej inte överdrivet. Tycker iaf det är märkligt med folk som dricker hela veckorna, är han beroende? Vad säger han om du pratar om det? Blir han sur borde det vara ett tecken

      Varför? För att det är gott? Då kan han byta till lättöl eller alkoholfri öl…..

      För att slappna av? Varningsflagga på det.

    Fayme skulle på ”stor lesbisk fest”, så kollar man stories och det är samma trötta damer som vanligt…

      Eller samma ”trötta Dahmer” som vanligt, gäsp…

        Ha ha ha!

    Min man sedan 15 år tillbaka berättade i veckan att han vill separera. Han har träffat en annan kvinna i ett år och hon är tydligen hans flickvän. Han säger att han aldrig känt så tidigare som han gör med henne. Vi har två små barn (under 6) tillsammans. Någon som varit i samma sits? Vad gör man?

      No contact metoden

    ???????
    Någon som har tips på vanliga svarta leggings/tights som inte man ser igenom på rumpan? Har betat av såå många olika sorter men alltid ser man genom över rumpan ? har en ganska stor rumpa så antar att tyget sträcks ut extra där och då ser man alltid igenom vilket är så störigt om man vill ha kortare toppar till..
    Så alltså squat proof fast med vanliga leggings, inte träningstights ??

      Hms med bred linning för 99 kr

      Välj leggings som ser ut som byxor. Anna Field på zalando har sådana med guldknappar. Har också köpt på Mango, de med dragkedjor. De är som byxor fast lika sköna som leggings. Riktigt tjockt tyg som inte stretches ut när man böjer på sig.

      Gerda leggings 200 från swedish stockings. (Tror det är dem jag har iaf) De är sydda i ett rejält tyg och väldigt bekväma! Syns ingenting genom.

        Det är Tyra ribbade leggings jag har förresten, men Gerda verkar vara ungefär samma fast utan ribbat tyg. Dyra men väldigt bra!

    Låter säkert sjukt ostabil och opålitlig när jag berättar det här, så kanske det är också, men måste bara få det här ur mig. Jag vet verkligen inte om jag är kär i min pojkvän eller inte. Känslorna kan fluktuera mycket. Jag har faktiskt gjort slut en gång, sen ångrade jag mig kort efter och vi blev tillsammans igen. Misstänker dock att det var att jag saknade honom mer som person än som min pojkvän (han bröt all kontakt när jag gjorde slut och det hade jag inte räknat med, vilket gjorde mig väldigt ledsen). Sen har jag insett att jag kanske är bi och skulle eventuellt vilja testa att träffa tjejer, men nu är jag ju i ett förhållande liksom. Funderar överlag på ifall jag kanske inte borde ha bundit upp mig så tidigt (är 19), det kanske finns nån annan där ute som det känns mer självklart med. Vi har varit tillsammans i ett år så jag vet dock inte om det bara är så att vårt förhållande går in i en ny fas där allt inte är så sprudlande längre. Han är verkligen en fin kille och vi har ett väldigt konfliktfritt förhållande, det är bara jag som krånglar. Sen ska det tilläggas att jag är i en ganska stressig period just nu och det kanske gör att jag inte kan tänka helt klart kring allting.

      Göööör slut!! Du är ung, så är du osäker är det bättre att göra slut och testa andra. Att han sa upp all kontakt är väl rätt rimligt när man gör slut, så det får du nog räkna med!

      ”han bröt all kontakt när jag gjorde slut och det hade jag inte räknat med, vilket gjorde mig väldigt ledsen”

      Vad trodde du skulle hända? Att han skulle stå på sina bara knän och skrikgråtande ropa ditt namn.
      Skönt att se att han har sin värdighet och bröt helt och hållet.

        Men gud så drygt. Vad är ditt problem?

        Jag har aldrig varit med om att ett ex bryter ALL kontakt och skulle det ske skulle jag också bli ledsen. Speciellt om det inte är ett stort svek som är bakgrunden till uppbrottet.

        Så alternativen är att bryta all kontakt eller att böna och be och skrikgråta exets namn?

        Okej….

          Ja precis så är det (eller så fattar man vad jag menar).
          Men jag förstår att han bröt all kontakt, skulle jag med göra om jag blev dumpad/lämnad (om inte barn finns i bilden såklart).
          Varför ska man plåga sig och följa någon på exempelvis SM och ”vara vänner” när den ena vill så mycket mer.
          Nä, bättre att bryta all kontakt och hitta glädje i livet istället för att känslomässigt tortera sig själv.

          Inget problem, finner det bara märkligt att kvinnor (oftast är de kvinnor)blir förvånade att mannen som blivit dumpad inte vill ha nått med henne att göra.
          Varför plåga sig själv med att ”vara vänner” om ena parten vill ha ett förhållande.
          Tycker killen i detta fall gjorde helt rätt.

    Ångest över att jag alltid blir för full. Jag VET att jag alltid drar den för långt… Men klarar liksom inte att stoppa när det är roligt. Har tagit upp det med min sambo, som är enig i att jag måste lära mig att stoppa. Tänkt tusen gånger att jag borde sluta dricka helt men fattar verkligen inte hur folk klarar det (med all respekt till er som lyckas!). Vad fan gör man?

      Sök hjälp!

      Du har ett missbruk som snart blir alkoholism.
      Sök hjälp innan det är försent.
      Har du ett jobb så kan troligen arbetsgivaren hjälpa till då alkolism är en sjukdom.
      Lycka till ❤

    Vad har ni som ni går och ältar nu och inte kan släppa, stort som smått?

    Själv har jag hakat upp mig på att jag egentligen känner mig själv rätt dåligt, att jag kan bli förvånad av mina egna beteenden emellanåt. Det här gäller mest i sociala sammanhang.

      Att jag aldrig tar tag i träningen

        Samma här. Att jag inte tar tag i träningen och tar hand om mig själv. Nu har jag drabbats av hjärtproblem och vet inte om jag har mig själv att skylla pga livsstilen. :/

      Hm, jag går nog inte och ältar så mycket. Men kan överanalysera en hel del. Tex när jag har träffat mina kompisar kan jag tänka efteråt ” varför sa hen så, varför gjorde hen så? Vad tänkte personen när jag sa så? Vad tänkte personen när jag gjorde så? ” ?
      Är jobbigt och vill inte ha dessa tankarna men verkar vara svårt att bli av med. ?

      Min relation med en familjemedlem har fått mig att inse att jag aldrig kan förlåta människor på riktigt. Bär på ilska över saker som egentligen är helt normala och går runt och triggar mig själv hela tiden. Jobbar på det nu.

    Min hjärna ältar typ alltid dåliga minnen istället för de bra.
    Tänker jag tillbaka på mitt liv är det alltid det negativa som lyfts fram…….
    Någon här som upplever samma?

      Jag har haft precis samma, till den nivån att det började påverka min vardag negativt. Sökte psykologisk hjälp och efter det har jag knappt problem längre. En sak som hjälper även idag när jag börjar älta saker är medveten närvaro, finns mycket tips på internet och övningar gällande medveten närvaro ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.