En enkel fråga om praktikanter

I vilken utbildning ingår praktik där det är relevant att fota en influencers privata prylar för försäljning? Eller kommer praktikanten inte från en utbildning utan kallas enbart ”praktikant” eftersom den arbetar gratis?

Ni som gjort praktik som del av er utbildning, fick ni ofta uträtta högst privata ärenden och göromål åt er handledare?

Tack för tips! 

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad går praktiken ut på? Öva influencer-liv? Eller har hon ett företag som håller på med annat? Är det influencerträning så kan det ju ingå. Annars nä. Utnyttjande av praktikant för ovidkommande uppgifter man inte ids göra själv.

      Om man följer henne vet man atthon skämtat innan att hennes syster är hennes praktikant så skulle inte ta detta så allvarligt

        Så, ytterligare ett inlägg totalt utan faktagranskning som avslutas med ”tack för tips”?

        Tredje dagen i rad, imponerande!

        Om man granskar influencers kanske man ska följa influencers så att man hänger med lite.

          Tycker du att det är bättre då?
          Att syrran är den obetalda praktikanten? Eller är skämtet att det inte finns någon praktikant?
          Jag tycker det är rätt illa, att beskriva praktikjobb på det här viset, oavsett vem det rör sig om, men det kanske bara är jag?

          ”Skaffa dig en praktikant så har du en egen slav…tihiii…”

            Man kan ju också tolka det som att hon driver med att det är sånt praktikanter får göra när man i själva verket borde fråga tex sin syster ist för såna där grejer.

            Men snälla, man kan inte ta illa upp för allt. Allt är inte illa eller nedvärderande eller kränkande. Man måste kunna se kontexten och nyanser också, inte den platta texten rakt upp och ner.

            Men alltså va? Det är väl ett internskämt två systrar imellan ? och klart man ställer upp för sina syskon. Du kan väl iallafall försöka kolla upp hur saker ligger till, istället för att göra ett inlägg enbart med dina egna spekulationer.

              Håller med. Det här är inte någon bevakning längre, det är blogg med Camillas åsikter. Ingen bryr sig.

    Kanske kommer praktikanten från den där influencerlinjen nåt gymnasium satte igång…

    Var/varför ska de flytta? De har ju ett så fint hus :/

      Vill väl ha lite mer barnanpassad trädgård tror jag

    Influencers ? De anser att träning, shopping, resor, manikyr, massage och matlagning är jobb. Deras jobb är sådant vi vanliga normala människor gör innan eller efter vårt riktiga jobb. Ändå behöver de assistenter för att klara av sitt så kallade ”jobb”.. Pinsamma människor..

      Vad är ett riktigt jobb? Kontorsjobb 40 h per vecka?

      Och vad är en vanlig normal människa? Alla som är som du?

        Men snälla du fattar ju att det är gemene man som menas. Influencers lever inte normen.

          Och då måste man kalla dem för ”pinsamma människor”?

            För att det är rätt pinsamt

              Tänker att pengarna, resorna osv osv inte är så vidare pinsamt ?

      Influensers måste vara något av det mest världsfrånvända som finns. Mer skrämmande är dock alla som följer deras torftiga ointressanta slentrianliv bestående av resor, div content inlägg i konstiga miljöer och otippade vinklar med dålig ljussättning, fixa naglar och hänga med kollegorna och diskutera olika intonationer av lätet bah. Vet faktiskt inte vilka är mest sorgliga influensern eller följarna.

        Undrar lite försiktigt varför du väljer att läsa denna blogg…? ?

          Det är ett snabbt sätt att hålla mig uppdaterad hur olika målgrupper agerar och vad de går igång på.

            Haha nice try ?

    Alltså Influencer, vilket jäkla låtsasliv de lever.

    Praktikanter i influencervärlden får visst göra alla möjliga ”otraditionella” sysslor….

    Blir så förbannad på sånt här. En praktik i samband med utbildning syftar till att lära sig och få kompetenser inom det området man studerar. Det här är rent utnyttjande och så jvla fult!
    Samtidigt får man ju såklart ha lite egenansvar när man söker och tackar ja till en praktikplats och jag hoppas Ellinor var tydlig med att arbetsuppgifterna skulle innefatta att avlasta henne med hennes tråkiga privata hushållssysslor så att Ellinor själv kan lägga tiden på något roligt. Och slippa betala för städ- och flytthjälp.

    Skolorna har fö höga krav på studenternas praktikplatser, och skulle aldrig acceptera detta. Hoppas verkligen att skolan nekar och att praktikanten hittar en ny praktikplats.

      Om det nu ens är en praktikant från en skola. Det kanske är en wannabe-influencer som inte har jobb men som ser en strålande chans här att komma in i den världen.

      Troligtvis är det ett skämt om hennes syster…

        Att det är systern som är praktikanten är helt ointressant. Det är attityden som är störande. Att tro att man är så upphöjd och viktig att folk står i kö för att få jobba gratis åt en är rent ut sagt äckligt.

    Vart ska dom flytta nudå?

      https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektID=2467523
      Hur dom har råd med denna för 17mil är högst oklart, men förstår att dom vill bo på den lite finare sidan av området dom så gärna vill tillhöra. Föresten, vad är det hennes kille jobbar med, har aldrig förstått?

        Bilfirma har han väl?

          Oj hamnade fel

    Ser fram emot inlägget med alla prylarna

    Kan ha fel, men jag har för mig att hon skojade om att ha en praktikant tidigare. Men i verkligheten är det hennes syster som hjälper henne och ingen faktisk praktikplats finns.

      Exakt

    Tja, på min senaste praktik (på universitetet) gjorde jag min handledares jobb i fem veckor, så visst blir man utnyttjad lite överallt. Vågade inte säga ifrån heller då de sätter ens betyg. Vet inte om jag hellre hade ordnat lite garageloppis hos influenser än att gratisjobba (eller ju egentligen betala med lån) på ett riktigt jobb, faktiskt.

      Två fel gör ju i och för sig inte ett rätt…

        Nej men livet är väldigt sällan regnbågar och glitter. Den som ger sig på den här praktiken kan ju rimligtvis inte ha förväntat sig så mycket bättre eller.

    Skrattar så jag gråter. Praktikant hos en influencer. Hur ska man kunna använda sig av det sen, är det verkligen attraktivt hos arbetsgivarna.

      Det är ett skämt, hon menar sin syster. Så du kan torka tårarna ?

    Folk tycker av nån anledning att det låter viktiga om de har en praktikant. En på mitt jobb la ut på alla sina sociala medier att hon hade praktikant, det var hennes son som var där någon dag och satt och tittade.

      Kan ju ha varit skämtsamt? Typ som folk lägger ut att de har praktikant när deras hund är med

        Det kunde det varit men inte i hennes fall.

          Ja då är det lite märkligt

          Nä inte hund, men syrran.

            Va?

    Hon har ju skojat om att hon hade en praktikant när det i själva verket var hennes syster.

    Dina tips suger hästballe

    Det är nog en assistent hon söker, inte en praktikant.

      Det är hennes syster som kommer och hjälper…

    Jag har haft praktik två gånger på två olika utbildningar. Klart man får göra skitgöra ibland. Handla bullar till frukost. Byta ut pärmregister. Det har ingenting med min utbildning att göra men sånt får man ju ta när man är praktikant i ung ålder.

      Jag ”praoade” på Kicks på högstadiet. Det var helt hjärndött. De kunde ju ha lärt mig om kassan eller säljteknik men nej, jag fick damma av hyllor och rätta till förpackningar som stod snett. Tiden kröp verkligen fram. Om en kund pratade med mig fick jag dessutom skäll av honom så var även tvungen att försöka gömma mig från alla som kom in i butiken.

    Åh men vad tycker ni om hennes och Melinas podd?? Missat om det varit något inlägg om det

      De få avsnitten jag lyssnat på känns de som att de bara sparkar in öppna dörrar. Tex avsnittet som handlade om dömande kommentarer mammor får ”tillverkar man inte sin egna ekologiska barnmat ger man sitt barn gift och är en dålig mamma”. Känns inte som en så överdriven och överspelad debatt

      För mycket prat om Benjamin och Pernilla, Ellinor känns verkligen som en fangirl som försöker smöra sig in hos Melina. Ellinor pratar ibland om Bianca som att hon och Bianca är nära vänner, de är väl inte mer än branschkollegor(?) eller vad har jag missat? Hon föreslog också i ett avsnitt att Jacob (Nause) kunde komma och spela på deras utflyttningsfest och Melina totalduckade den frågan. Inte som att han är en hobby DJ som gör good will.

        I första avsnittet säger väl hon att hon aldrig har kollat på wahlgrens värld men tycker att hon verkar ha stenkoll ändå?

    Men snälla, hon DRIVER ju. Sluta vara så snabba på att döma.

      Förstår inte? Hon skriver ju bara att praktikanten ska fota osv, hur kan det vara driv?

        För att hon på skämt kallar sin syster praktikant när hon får hjälp av henne.

          Ah då fattar jag! Det hade jag missat!

      Hur kommer du fram till det?
      Efter den här storyn fortsätter det nämligen med en mängd andra stories, som också handlar om den här försäljningen. Varför skulle det vara på skämt?
      Eller är skämtet att det inte finns någon praktikant? Eller att syrran är praktikanten?
      Jag tycker det är rätt illa, att beskriva praktikjobb på det här viset, oavsett vem det rör sig om, men det kanske bara är jag?

      ”Skaffa dig en praktikant så har du en egen slav…tihiii…”

        Men ja. Herregud. Vad är det du inte förstår? Folk har ju förklarat flera gånger att du missförstått och att hon brukar skämta om att hennes syster är praktikant. Så varför ge så onödigt dryga svar när folk tipsar om att du skrivit ett felaktigt inlägg?

          Ingen påstod att försäljningen är ett skämt. Bara att det inte finns någon ”riktig” praktikant, utan att hennes syster ska hjälpa till.

        Får man inte skoja om något alls då eller? Jösses! För att praktikanter blir upprörda för att en influencer skojar och kallar sin syster för praktikant? Och vem är du att bestämma vem som får praktisera som vad?

        Blev du kränkt?
        Det är helt okej. Det är bara en upplevd känsla och ingenting farligt kommer att hända.
        Det går över.
        Jag lovar.

        https://nyheter24.se/bloggbevakning/about-2/kanner-du-dig-lite-krankt/

          Kränkt? Inte det minsta, inte heller sekundärkränkt när jag tänker efter. Jag tror mest att jag och Ellinor inte har samma sorts humor, men sånt händer hela tiden. ?

    Influencerstödjare 300 högskolepoäng, Flyttprojektledare 240 högskolepoäng, Influencerfotograf 180 högskolepoäng, Flyttfotograf 180 högskolepoäng eller YH-utbildning under fyra terminer med inriktning mot flyttorganisering. Det skulle kunna vara praktik inom vilken som helst av dessa utbildningar eller om det finns program på gymnasiet med inriktning mot influencerliv, men jag är inte lika hemma på vilka gymnasieprogram som finns numera. Jag hoppas att personen har det bra i alla fall! ♥️

    Alla som säger det är oseriöst och driv med syrran kan hålla käft. Från Ellinors blogg:

    ”Jag och min ena syrra Olivia har skämtat om att hon är min assistent. Och i förra veckan blev det sjukt nog så att hon började praktisera hos mig 1-2 dagar i veckan haha!!! Sån lättnad för min del.”

    Ännu värre att hennes syster på riktigt jobbar gratis henne två gånger i veckan??

      Håll käft gröten

        Jag är het och kan bränna dig ?

          Haha sant. Då är jag mjölken ?

      Skulle också kunna ställa upp för min syster 🙂 och hon får säkert ut något av det.

      Vem har sagt att hon jobbar gratis? Bara för att dom valt att kalla det en praktik så innebär ju inte det att den skulle vara gratis. Ni har ingen aning om vad ni spekulerar i och tycker det är otroligt märkligt att personer som varken känner Ellinor eller hennes syster tycker sig ha rätten att göra påståenden kring deras uppgörelse.

    Natali Fikas på instagram har under hela dagen lagt upp videos där hon pratar om hur besviken hon är på sin make som inte köper en Prada-väska för 20 000kr till henne i push-present.. så extremt osympatiskt och verklighetsfrånvänt och framförallt pinsamt (speciellt för maken..). Vad tycker ni?

      Ooh vi som varit med i bloggvärlden läääääänge minns att Engla var först med detta för typ 16 år sedan när hennes man inte ville köpa en Chanelväska till henne i födelsedagspresent 😀

      Riktigt pinsamt.

      Alltså jaaa. Menar hon allvar?? Tycker också hon hänger ut sin kille med.

        Håller med. Hon har gjort det tidigare också, kommer inte ihåg vad det handlade om men känns som hon med jämna mellanrum säljer ut honom totalt.

    Klar att en influencer måste få skämta om sina underlydande och slavar, annars blir ju lätt det lilla influencerEgot kantstött och purket.

    Jag har praktik just nu, läser med sek utb. Jag har skrivit jäkligt mycket, lärt mig systemen, rutiner, hantering av remisser och allt möjligt. Allt för att jag ska kunna jobba självständigt sedan såklart. Inget krav på att prestera på det viset som gratis arbetskraft.
    Jag undrar vilken vuxen människa som behöver praktisera för att lägga ut crap på blocket? Känns mer som obetald assistent.
    Ingen människa kommer ju arbeta med att lägga upp grejer på säljsidor alltså tycker inte jag det är en normal praktik.

    Haha Nä ! jag gör min LIA nu och det är helt befängt att göra privata ärenden åt min handledare.. SICK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.