Nour El Refai sågar det nya nakenprogrammet

Och nej, jag pratar inte om den kommande säsongen av Paradise Hotel utan om ”Naked Attraction” – dejtingprogrammet där deltagarna väljer varandra utifrån hur de ser ut nakna.

I sin podd ”Nours poddelipodd och Henrik”, som hon har tillsammans med kärleken och tillika kollegan Henrik Schyffert, sågar Nour El Refai programmet vid fotknölarna (om tv-program har fotknölar vill säga.) Hon tycker det är fullkomligt vidrigt att hålla på och välja bort kroppar för hur de ser ut, i en tid när så många lider av ätatörningar.

Man ska alltså välja en person utifrån personens kropp, och sedan får man se ansiktet och bara: ”nej, det var ju sån snygg snopp men så fult ansikte”. Och jag kände när det här kom att nu tog tv för mig. Jag sörjer att tv sjunkit så jävla lågt för att få folk att titta. Jag känner bara fyfan att de gör en sådan stor sak av det här. // Nour El Refai

Discovery +, som ligger bakom den svenska satsningen säger till Expressen att programmet avdramatiserar nakenhet och där vi befinner oss långt från filter och den putsade digitala personan. ’Naked Attraction’ syftar till att lyfta, hylla och visa på bredden av kroppars unika skönhet med potential att bidra till att bryta fördomar kring kroppsideal och normer.

Har ni kollat?
Håller ni i så fall med Nour eller Discovery +? Eller ingen? Vad tycker ni om programmet? Skit, men ni kollar ändå, eller fantastiskt och avdramatiserande?

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har sett den engelska versionen.
    Blev lite chockad först, speciellt när de zoomar in könen, men tycker att de är befriande ändå med all nakenhet och underhållande! ?

      Malin Wollin har skrivit en krönika i AB om detta program. Läs den! ???

        Jag läste den och Malin Wollin har ju ofta lite otur när hon tänker. 🙂

        Självklart är jag team Nour här, vad än de som gör programmet snackar för skit om att man vill avdramatisera nakenhet o.s.v. så handlar det ju bara om att dra tittare med hjälp av könsorgan, alltså samma stil som vilken porrfilm som helst använder sig av. Nour har rätt – vi behöver mindre och inte mer kroppsfixering i samhället. Och vad beträffar Nours eget f*ttflashande så var det en politisk handling, djupt seriöst menad.

          Och jag håller med Discovery+. Tyckte det var coolt att se hur avslappnade deltagarna var till nakenhet och sina kroppar, och sen visar det ju sig i slutändan att det ändå är personligheten de går på inför dejten. Håller med programledaren om att det för en gångs skull är skönt att se kroppar rakt upp och ner, odramatiserade, nakna, oretuscherade och både smala och tjocka. Hur kan det jämföras med porr? De har inte sex eller poserar sexuellt. Nakenhet är inte porr.

    Tycker det är rätt sjukt faktiskt. Håller med Nour här.

      Nour är väl dömd för sexuellt ofredande?

      Undrar om offren hon ofredade håller med henne?

        När då? Var väl ba att hon frågade soran om han begått brotten han anklagats för för att hon såg det i en fb grupp och då fick ha. Tag på det namnet och anmälde för förtal

          https://www.expressen.se/noje/nour-domdes-for-brott-2007-mannen-berattar-sin-version/
          Nour dömdes för brott 2007 – mannen berättar sin version

    Jag gillar Nour mycket men tror inte att hon är rätt person att uttala sig då hon badade naken i en fontän på Kungsan för ett antal år sedan och blev dessutom anmäld…?

      Det är väl inte ens nästan samma sak dock?

      Inte riktigt samma sak ?

      Gjorde hon det i TV?

        Det var en sketch i ett humorprogram (Ballar av stål). Inte alls jämförbart med detta.

          Finns att se på youtube. Sök på: ballar av stål bitterfittan

          Finns att se på youtube. Sök på: ballar av stål bitterf*ttan

            Värt att nämnas att detta var 13 år sedan.

      Så ingen som varit naken får uttala sig eller vad är din poäng? ?

      Det var nästan 1,5 decennium sedan hon gjorde det. Är inte det preskriberat?

      Shit, jag har också badat naken en gång… nu är det slut med att kommentera andras nakenhet i televisionen

      Tycker att hon är jäkligt knepig.

    Ännu ett program som bara ser till ytan. Nej Tack!

      Nä, sen går d ju på dejt för att lära känna varandra och efter d bestämmer d om d vill fortsätta ses ju.

        Fast intressant i en tidningskrönika att till slut är det norm-snygga smala personer som blir valda för dejten.

        Orkar du inte skriva ut alla ord? Ser fruktansvärt obildat ut.

          Haha ändå kul med en person som hänger på Bloggbevakning och anklagar andra för att framstå som ”obildade”

            Vad har det med kommentaren att göra?
            Här finns ju tydligen allt från högt till lågt utbildade.
            Men att medvetet inte skriva ut ett helt ord, det är bara lathet.

          Obildat att inte förstå syftet med olika sätt att skriva beroende på kontext ?

          Menar du mig? Väldigt kul isåfall. Har fem års universitetsstudier bakom mig och sen lite privata påbyggnadsutbildningar utöver det. Skrivet såklart ut hela orden om hag skriver en uppsats eller ett formellt dokument. Kommenterar jag på bloggbevakning, skriver sms eller chattar så skriver jag oftast d istf det och oxå istf också samt lite emojis ibland. Anpassar efter kontext så att säga. Möjligt att det ser obildad ut i dina ögon men jag är inte obildad;)

            Å nu blev ett j ett h istället, lite slött att inte korrläsa?

            Å d skulle vara t i obildad. Lika bra att jag säger upp mig på direkten?

            Nu skrev ju personen ”obildat” dock, inte ”outbildat”. Att du har en specifik utbildning gör dig inte automatiskt bildad.

            Fast du anpassar inte efter kontext, det här är en blogg och i den kontexten skriver man ut hela ord. I en chatt/sms-konversation kan man förkorta och hänvisa till kontexten, inte på en blogg.

              Jasså, står det i reglerna eller? Behövs källhänvisning till sina åsikter? Skulle tro att du inte håller med mig i vad jag tyckte angående det här ämnet eller att jag skrivit ngt annat tidigare som gör att du vill trycka till;)
              Hur blir man bildad? Lär man sig inte att skriva korrekt om man är utbildad och läst och skrivit mycket? Sen kan man medvetet välja att frångå regler, som jag tänker fortsätta med att göra i detta forum.

              ”Bildad är den som aldrig kränker en annan människa”, har folkbildningspionjären Gösta Vestlund sagt. I boken Bildning och praktisk klokhet betonar Ruhi Tyson de moraliska aspekterna av bildning. Han beskriver undervisningssituationer som inbegriper övningar i empati och deltagande i sociala projekt, där ”eleverna får öva sig i moraliska handlingar”.

    Trodde aldrig att jag skulle bli en sån som bryr sig om andras tatueringar… Men alltså nä det där hade varit en dealbreaker. Nån måtta.
    Hälsningar Karen

      +1 på den. Tänk att gå ner på den snubben och tvingas ha ögonkontakt med Pinocchio? Nej aldrig

        ?

        föreställ dig då hur tatueraren kände ?

        Just på grund av denna typ dumma kommentarer, skriven av människor som troligtvis inte sett programmet innan man uttalar sig visar bara varför denna typ av program egentligen inte borde sändas, på sociala medier blir man dömd. Men, med det sagt är min personliga åsikt att detta program är så befriande och då talar jag utifrån en person som har erfarenheter av ätstörningar. Anledningen till att det är så befriande att kolla på är för att man förstår att vi alla bär på olika kroppar, att alla människor attraheras olika.

          Det.är en ful tatuering ingen kommenterar kroppen. En tatuering är ett VAL

      Ja så otroligt avtändande tatuering.

    Och det ska komma från henne, hon som visade sin buske offentligt när hon badade i en fontän. Och även blev dömd för att visa brösten till okända män.

    ”När Nour El Refai var 18 år tog hon med sig ett dolt kamerateam och visade brösten för män i en park – men det som skulle vara ett humoristiskt inslag i ett tv-program slutade med en dom om sexuellt ofredande. Nu berättar komikern i sin podcast ”Nours poddelipodd.27 sep. 2020

    https://www.expressen.se › noje › n…

    Nour El Refai dömdes för brott 2007 – mannen berättar sin version – Expressen

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/G1PMOV/har-blottar-sig-nour–mitt-i-stan

    Vilken dubbelmoral!

      Du menar alltså att det går att likställa? Håller inte alls med.

        Vad är skillnaden? Naken i TV.

          Men är du helt…?
          Det förstnämnda är 16 år sedan(!!), Nour var 18 år och är idag 34 år.

          Det sistnämnda var 13 år sedan.

          Så pga något du gjorde för 13 och 16 ÅR SEDAN, så får du inte ha en åsikt om något som sker IDAG? 2022?

            Är du? Hon var vuxen och visste vad hon gjorde.

              Konskvenstänket är inte fullt utvecklat hos en 18 åring, närmare bestämt vid 25 hos en kvinna.

              Och du menar alltså att du vid 18 års ålder, eller rent av för 16 år sedan om du är ännu äldre nu, aldrig gjorde något DÅ som du inte skulle göra IDAG i vuxen (eller enligt dig då kanske ”vuxnare”) ålder?

              Har du i alla lägen till 110% vetat vad för konsekvenser ditt handlande kommer att föra med sig?
              Är du nya Saida, eller vad är din hemlighet?

          Frau P:
          Skillnaden är ju att här ska män FÖRST bedömas och rangordnas efter utseendet på sina nakna kroppar och framförallt könsorgan. Sen ska ansiktena avslöjas och då ska de i många fall dissas som fula om ansiktet inte ansågs snyggt. Det är värre än hundutställning! Hade man kunnat göra ett liknande program om kvinnor? Först visa f*ttorna och brösten mm, och sen se efter om ansiktena också duger, annars – ut med dem?!

          SÅ vidrigt program, jag fattar inte att det existerar.

            Det är ju precis det programmet gör? Är blandade kön som deltar. Detta kommentarsfält börjar likna de under varenda facebook inlägg någonsin.

              Ok, jag har bara sett män i programmet (det brittiska) så jag uttalade mig utan att ha hela bilden framför mig. Men det ändrar inte min åsikt; programmet är vidrigt och spär bara på människors kroppsångest och kroppsficering. Oavsett.

                Det är ju det det inte verkar göra utan tvärtom.

            Som någon redan skrivit, både män och kvinnor står i båten. Hetero- och homosexuella och alla former och storlekar. Så olika vad olika människor tycker är attraktivt och det är ju det första man dras till hos en partner, att du blir attraherad. Du vet ju inte från början vem som har en härlig personlighet, det visar sig efter hand och är såklart det viktigaste.

              Båten=båsen

          Jag är inte säker, men jag tror att det hon reagerar på inte är att deltagarna är nakna i tv, utan att deras kroppar bedöms och recenseras offentligt, och att de väljs ut och väljs bort enbart pga kroppens utseende. Den skillnaden kan du väl ändå se?

      Vad är dubbelmoralen menar du? Är ju inte som att hon säger att det är fel att vara naken.

      Hej man.

      Hur är det dubbelmoral? Naken i humor sketch vs naken i syfte att bli bedömd för sin kropp?

    Jag är kluven! På ett sätt är det ganska befriande att få se alla typer av kroppar och inte bara normsnygga som annars visas.
    Men samtidigt känns det lite väl att välja dejt endast utifrån kropp & kön ?

      måste alla dessa olika nakna kroppar synas överallt eller vet vi annars inte att alla har olika kroppar ändå? ? jäkla larv

        Ja det är infantilt och sedan när bryr sig kommersen om vårat psyke? De är naturligtvis chock value och pengar de är ute efter. Vad är nästa steg?

      HUR kan det vara befriande att människors nakna kroppar bedöms offentligt och hissas eller dissas efter hur deras könsorgan ser ut och sen om deras ansikten duger?

        Vet inte om du sett programmet men det är enbart komplimanger som ges om kropparna, inget annat. Ingen nämner något om storlek eller snygghet. Sen säger ju de som valt att vara med att det var kul så vem skadar det? Är ju frivilligt att kolla på programmet dessutom.

        Alltså är livrädd för den här purity kulturen som håller på att ta över.
        Ingen har ställt upp i programmet emot sin vilja. Ingen tvingar dig att kolla!!!!!!!!

    Om programmet blir som det engelska så kommer vi få se alla möjliga kroppar. Och nej inte endast de ”normsnygga” väljs.

    Bryta fördomar kring kroppsideal och normer? Av reklamklippen jag sett är könshåret till 95% obefintligt så fail redan där ?

      Vem har ens hår på könet idag? Blörk!

        Jag. Blörk för att ta bort skyddet naturen gett mig ☺

    Personligen tycker jag det är befriande och de som deltar verkar knappast tycka att det är obehagligt. Det är skönt att se alla typer av kroppar, åldrar, läggningar och att få en inblick i vad andra människor attraheras av.

    Mest förvånad över hur extremt många som har tatueringar över stora delar av kroppen.

      Tror snarare att det är den typen av människor som har tatueringar över hela kroppen som ställer upp på sånna program

    Har sett den brittiska versionen och de visar verkligen upp alla typer av kroppar (och läggningar) och är enbart positiva till alla kroppar. De som söker säger enbart snälla saker. Tycker att programmet är otroligt befriande, fantastiskt att se ”riktiga” nakna och stolta över sina fantastiska kroppar.

    Vet en mamma som hade barn i ungarnas skola. Hon var med i ett tv-program och visade sig naken. Stora samtalsämnet bland papporna sedan… Tyckte det var jobbigt att höra då, och tänker att jag personligen inte skulle vilja vara den som blev synad på ett annat vis i t ex fikarummet eftermedverkan i Naked attraction. Men vissa är självklart minde brydda och trygga i sig själva så…

      Är hon kroat gift med en svensk iof nu skild? I så fall vet jag vem hon är. ?

    Jag har sett brittiska versionen och tycker det är befriande och faktiskt fint att så många olika kroppar syns och hur tydligt det blir hur olika tycke och smak människor har! Ett kvitto på att normer inte är så närvarande hos individen i alla lägen jämt

    Hennes åsikt känns så irrelevant sedan hon förstörde livet för en kvinna som lättade sitt hjärta om ett övergrepp i en privat fb-grupp. :/

      Hur förstörde hon livet för kvinnan?

        Hon delade skärmdumpar till den påstådda förövaren som sedan anmälde kvinnan för förtal. Obs att kvinnan inte skrivit ut hans namn och obs det var en privat grupp, ej offentlig. Detta är old news vid detta laget men jag tycker det var riktigt svinigt, särskilt av en som påstår sig vara feminist.

          Vad har du för källa till detta? Nånting säger mig att det saknas en del info här.

            Camilla har skrivit om det här, kanske finns det fler inlägg om det:
            https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/02/14/vad-pagar-pa-nour-el-refais-instagram-egentligen/

              Haha great minns osv! 🙂

                Verkligen haha, exakta klockslaget! Tyckte jag kände igen det hela, man älskar ju Google ibland.

            Ja, spana in länkarna. Nour skrev själv om det öppet på den tiden. Om jag minns rätt så ångrade hon sig men lite väl sent påtänkt alltså… Fattar inte hur man kan vara så osolidarisk.

              Okej nu såg jag att länkarna faktiskt hänvisade till hennes instagram med så där finns ju all info och att hon själv skrev om det.

          Fast hon skrev väl ut hans namn? I alla fall så förekom det minst i kommentarsfältet.

    Kan inte släppa killen som skulle välja ”den där ser ju ut som en macaron, en liten sötsak”. ”Hennes har mera fyllning, lite som en oreo”, ursäkta???

      Eller kläcker kommentaren ”där var det inget thighgap” när det varit mindre tjejer och sedan visas en större tjej.
      Samt bedömer en tjejs tuttar som ”plättar”. Härlig med dessa åsikter kring kvinnokroppar. Visst att man är med i ett program där det går ut på att bli bedömd efter sin kropp. Men man kan ju välja sina uttryck! ?

        Men den killen var ju helt sjuk ? ”har du sett såhär många nakna tjejer samtidigt någon gång?” ”Nä inte IRL” … Också ”jag är en grower” efter han visat sig naken ?han var lite överdrivet fascinerad av tjejer och sex

          Han var ju asskön, rolig humor!

    Tycker mest att det är helt sjukt att programmet får sändas då jag skulle likställa det som blottning, även om deltagarna är ”med på det”.

    För mig är det helt oförståeligt hur någon kan vilja visa upp sig naken, oftast med sitt könsorgan i fokus, och gömmer sig bakom att det är för att hitta kärleken! Ha privata grupper för det då? Uppenbarligen måste det finnas något slags gillande bakom att veta om att tusentals kommer att se din vulva eller snorre på tv. Ughhh ?

      Man måste ju inte titta om man tycker det är obehagligt?

        Nej, som med allt. Men jag ”måste” inte heller titta när någon blottar sig på gatan, eller hur? Men ibland dyker snorren upp där på gatan ändå? Precis som det nu dyker upp på tvn när du flipprar mellan kanalerna. Så jag har fortfarande svårt att förstå att det får sändas.

          Dålig jämförelse. Det är irl och du är helt oförberedd. Personen på gatan som gör det gör det också med vetskap att andra inte vill se och är en obehaglig person med möjlig störning vilket gör det hela värre och otryggare. Att se en sekund av en naken människa på tv kan inte va så himla hemskt.

            Detta program går inte ens på tv. Den engelska gör det men man har ju kanalguide så gå via den om du är känslig, då ser du ju programmets namn och kan undvika.

              Va, går det bara att se på Discovery+? Undrar vad Sofia Wistam gjort för att degraderas från Sofias änglar på bästa sändningstid, till detta?

              Går det inte på 5:an? Eller har jag fått för mig så fel?

              Har inte sett, bara några avsnitt av brittiska varianten.
              Fattar inte att folk orkar klaga … de som är med verkar vara det helt frivilligt; visst en hel del kommentarer (det går väl ut på det, lite meningslös transportsträcka annars mellan programmets början och valmomentet. ? Men – jag upplever inte att det är dömande kommentarer – ingen värdering som att tex en tjockare kropp är ful, utan bara fakta och ”konstaterande” att det är just en tjockare kropp; och att det verkligen lyfts att alla har sina preferenser, tycke och smak utan att det andra för den skull är ”fel” även om det inte är precis för mig.

              Sen en rätt viktig sak … man behöver inte titta om man tycker det är så fruktansvärt eller om man är så ointresserad – det är lika frivilligt som att vara med i programmet. ?

                Jo det går på kanal fem på tisdagkvällarna

    Majoriteten tycker nog att det är lite märkligt , men ett befriande program. Såg den engelska versionen förut , och ärligt talat var det befriande för mig att se det. Ett av min komplex blev faktiskt lättare, påriktigt alltså .

      Tveksam till att det är ett lyckat dejtingprogram. Men för mig har också vissa komplex blivit lättare med att se andra vanliga nakna kroppar.

        Japp. Jag skiter i att dom inte blir valda. Att se riktiga människor och förstå att alla finns har på riktigt gjort mig mer obrydd. Man är ju fan helt skadad av annat man ser.

    Med sådant tänk får vi nog förbjuda allting eftersom just den eller den specifika grejen kan trigga något hos någon. Suck.

    Fy fan.

    Vad är nästa steg liksom?

      Sex

        Japp, provk***la och se om det är kompatibla med varandra.

          Ja. Tyvärr. Jag trodde att lägsta punkten var nådd på vad man visar i media i form av nakenhet och ovärdigt beteende, men nog har vi inte sett botten än, inte ens med denna show.
          Jag förstår inte. Varför varför varför????
          Vi behöver inte avdramatisera nakenhet. Vi ska ha kläder på oss när vi går utanför det egna hemmet.

            Strävar mot tiden före Eva åt av äpplet?

            Henrietta: Ingen har tvingat dig att kolla.

    ni som skriver att detta program är ”befriande”, vet ni på riktigt inte att alla har olika kroppar redan eller vad håller ni på med? ???

      Det är ju ändå ett nytt koncept att se på kroppar.

      Antar att du syftar på mig och jo, självklart vet man det men i denna utseendefixerande värld där endast de normsnygga visas offentligt i vanliga fall kan detta vara positivt ?

        ”endast de normsnygga visas offentligt”

        Har du bott under en sten det senaste decenniet?
        Man har väl sällan skådat så många oattraktiva människor i media som nuförtiden.

          Det må jag ha gjort men har inte sett många olika typer av avklädda personer på tvn ?

            Varför måste man se nakna kroppar hela tiden? Normalbyggd eller ej. Varför kan vi inte bara hålla en lite liten del av vårt liv privat och för dom som man valt ska se. Varför är det så hemskt? Om man absolut har en extrem nyfikenhet är det bara gå ner på valfri strand där finns kroppar i alla storlekar i väldigt lite kläder. Låter kanske hemskt konservativ men tycker vi ändå ska bevara vissa saker lite privat. Jag gillar den spänning som uppstår när jag får se min man naken och veta att visa delar är enbart för mig och jag skulle vilja påstå att han känner detsamma.

              Spänning? När han är din man?
              Jag skulle heller inte va med i programmet men ser inget problem med att de som vill visa sig för det, de som inte vill se slipper.

              Vilken tur att det inte är någon DU ska dejta då som är med i det här programmet. Så kan du få ha kvar din spänning.
              Varför är dina åsikter ens relevanta när det inte är någon du ska ligga med eller dejta?
              Så bara för att du vill att din eller din mans kropp ska vara ”privat” så måste alla göra likadant…?

      Det vet nog folk. Det befriande är kanske att olika kroppar som inte alls är perfekta visas upp.

      Jag som tjej tyckte det var VÄLDIGT kul att få se andra snippor ? det är någonting jag aldrig ser, befinner mig aldrig i offentliga omklädning och tittar inte på porr, så jag blev fascinerad över hur olika många snippor var min egen! Det var berikande ärligt talat. Jag trodde alla såg ut mer eller mindre som min, men icke! Kändes lite som en lektion, på ett bra sätt.

    Fast om syftet ska vara att visa upp olika typer av kroppar så behöver väl inte någon stå och granska dem och välja vem hen vill dejta?

    JAG tycker detta är att välja efter utseendet, dvs ytligt.

    Tycker det som ligger i tiden annars är att sätta fokus på en persons inre framför kroppens utseende, och här är det bokstavligen köttmarknad.

    Vad är det som är befriande eller vackert med att rata personer pga deras utseende?

    Förstår faktiskt inte alls

      Ingen skillnad mot Tinder då

        Eller krogen

    På sätt och vis är det lite skönt att se att vi människor inte ser ut som de tillrättalagda bilder som pumpas ut i media.

      men det vet vi väl redan hoppas jag? ?

        Fast de visas ju aldrig upp annat än perfekta kroppar.

          so? du har väl en fungerande hjärna som kan tänka på egen hand.

    Det är ju jättebra att alla kroppstyper är med, men faller väl rätt platt när alla överviktiga personer sållas bort rätt snabbt ändå.

      Vadå ska deltagarna tvingas att välja någon överviktig att dejta eller vad menar du?

    Jag tycker det är så sjukt att det blir roligt! Underhållande att titta på och inte så allvarligt och seriöst. Alla sorters kroppar är ju representerade och i den engelska versionen väljs absolut inte den normsnygga kroppen varje gång.

      Exakt. Kan inte säga något om den svenska versionen men i den brittiska väljs många gånger långt ifrån det normativa idealet. Och deltagarna pratar överlag väldigt vänligt och respektfullt om kropparna de ser. Det är värmande. Hoppas att den svenska versionen är likadan, men låter ju tyvärr inte så.

    Vem fan vill se äckliga snoppar på okända lönnfeta karlar. Den enda snoppen som man (ibland) vill se är sin partners. Resten är bara vidrigt.

      Varför skulle en snopp vara äcklig och vidrig?

      Tycker du ja, alla är inte samma.

    Så länge det inte är SVT så tja, säljer programmet och folk gillar att titta så fyller det väl sin funktion. Den som triggad på något sätt kan ju avstå, det är ju uppenbart vad programmet handlar om.

    Och Fayme hånglar järnet på InstaStories

      Mysigt, vill också.
      Dock utan instastory?

      Ja omg så cringe

      Visste inte att de har ett öppet förhållande! Det var ju lite spännande i alla fall

        Har de? Coolt!

      Jag gillar fayme men kände bara SNARK över hela grejen. Att vara edgy och cool och hångla med en tjej. Hade hon hånglat med en snubbe och lagt upp? Knappast.

    Fast är det inte samma tänk i andra dejting program? Tänker typ the bachelor där alla tjejer är smala och ser ut enligt normen. Nu har jag inte tittat på de senaste säsongerna så jag kanske är helt fel ute. Visserligen lär killen känna tjejerna under tiden, men det är ju inte stor variation.

    Förstår absolut problematiken med detta program, men det visas ju olika storlekar och skepnader och man accepteras lite för hur man är.

      Isabellalowengrip och Paul har startat tiktok konto travelwithisabellapaul och vill att man följer dem.?

        Vad roligt, tack för tips! ?

      Rent kroppsidealmässigt så känns ju det faktiskt värre, liksom inlindat men alla fattar att utseende och en viss typ av utseende är väldigt viktigt, utan att det pratas högt om det.

    Lite roligt ändå att det anses vara dåligt att välja efter utseende. Rent biologiskt är väl utseende och även lukt en stor del till om vi är attraherade eller inte.

    Och attraherad vill man ju vara till sin partner.

      Ja ytlighet har alltid setts som något dåligt. Även om folk verkar börja glömma bort det i denna narcissistiska värld vi lever i nu

    Vidrigt program.

    Mycket märkligt upplägg. Utifrån hur könet ser ut så så väljer man om man vill gå vidare. Och den man väljer har inte fått se könet på den andra!?

      Man väljer ju inte bara efter könet, det är det första man ser bara, sen får man se mer eftersom. Och när det är två kvar får de se väljaren naken.

    Jag förstår inte alls hur det skulle vara nyskapande. Visst att det är skönt att se ”normala” kroppar. Men så länge det ALLTID är dom med normativt snygga kroppar som väljs så faller ju allt. När dom sedan står och diskuterar vilka bröst som är snygga och inte så får i alla fall inte jag mindre komplex för mina som jag anser vara lika dom som inte får positiv feedback.
    Förstår att dom som deltar är stolta över att vågat ställa sig nakna sådär men jag hade ju inte direkt mått bra över att bli först bortvalt just pga min kropp.

      Nej precis. Du hade inte mått bra av det. Och därför hade du förmodligen aldrig sökt in, eller hur? Vad du tycker och känner spelar ju inte någon som helst roll. Utan det är ju personerna som är med i programmet. Tror att männen och kvinnorna som söker och står där nakna är jävligt hårdhudade.

    Mest förundrad över hur Sofia Wistam kan tacka ja som programledare till ett lågvattenmärke som detta, måste ha ont om jobb och troligtvis kommer inte denna insats att öka jobbtillfällena..

      Hon verkar ju tacka ja till allt. Är väl dyrt att behöva köpa mopedbilar till alla kids

    Sämsta skit jag sett. De försöker krysta fram nåt syfte med programmet genom att fråga de som blivit ratade ”hur kändes det att få komplimanger för dina bröst, känner du dig boostad nu”.

    Dejterna verkar ju vara maximalt cringe och ingen vill någonsin träffa den andra efteråt. Kul!

    Vad blir nästa programidé om nu denna skiten ska normaliseras? Vaniljsex i missionären med förbundna ögon, man väljer varandra endast med hjälp av röst o händer. Men kanske utan att visa själva insticket då ? kan det va nåt att visa på bästa sändningstid? Det är ju helt normalt med samlag menar jag och det är ju lite dags att det normaliseras tycker nog en del. Nästnästa generation som är vuxna år 2067 kommer att yra omkring helt nakna, ha vaniljsex på ICA o man slutar helt att tillverka kläder. Världen blir ett enda swingers-partaj liksom.
    Nä fy fabian så vidrigt, tur man inte behöver uppleva det där isf, tänk bara lukten i tunnelbanetåget?
    Nä där spårade jag, måste spy ?

    Jag har inge problem med programmet, alla deltagare vet vad de ska delta i, att de ska stå nakna och låta folk kolla på deras kroppar. Det verkar även som att de enbart får säga positiva saker och inga negativa saker. Flera av deltagarna berättar efter att de åkt ut att de haft dålig bild av sin egen kropp och gillade att få höra alla positiva kommentarer ang deras kropp.
    Och i slutet handlar allt om person kemi och inte kroppen.

    Men jag antar att detta program inte sänds på Tv? Eftersom det absolut inte är något som barn ska kunna se.

    Min personliga åsikt av programmet var att det var lite väl mycket focus och insomning på könen, kändes konstigt att kolla på det. Men jag som bara har sex med 1 kön hade ingen aning om hur otroligt olika de andra könet kunde se ut, jag visste ju att alla ser olika ut, men inte hur de faktiskt såg ut, och tyckte det var väldigt intressant att se.

    Nour är väl den sista som ska tala om nakenhet i tv när det var hon själv som gick omkring och blottade sig för en show och sedan blev dömd för det. https://www.expressen.se/noje/nour-domdes-for-brott-2007-mannen-berattar-sin-version/

      För ingen får ändra på sig på 15 år?! Den man var då är man för evigt?!

      Är väl jättebra om hon har kommit till insikt sedan dess.

    Riktigt vidrigt program med white trash-vibbar! Till syvende och sist ska de kroppar som inte håller måttet väljas bort, efter kommentarer och inzoomning på könsorganen. Förstår inte deltagarna hur förnedrade de blir? Stackars människor… Nej, det som är viktigt är väl tittarsiffrorna. Jag hoppas verkligen att föräldrar håller sina barn borta från att titta på det här förnedringsprogrammet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.