På tal om poddar

Isabella Löwengrip frågar om hon och Sheila ska börja podda igen.
Ni som lyssnade när det begav sig, vad tycker ni?

Och på tal om poddar…

Underbara Clara och Malin Wollin har startat en podd – Wollin & Clara – som är en flera hos Aftonbladet.
De har släppt ett avsnitt som ni hittar HÄR!

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej tack

      Clara liknar michael Jackson

    Nej tack. Alltså huuur kan det finnas ett utbud för alla dessa poddar där två personer bara sitter och snicksnackar? Vilka är det som lyssnar på allt detta?

      Undrar detsamma, vem lyssnar på all dessa poddar? Så många som inte har nåt vettigt att säga…….

        Jag lyssnar på väldigt mycket poddar ? motionerar en timma om dagen så då blir det ett avsnitt eller ljudbok, när jag städar, lagar mat eller rastar hunden lyssnar jag gärna.

        Jag lyssnar vanligtvis inte på sådana poddar där två personer bara snackar, det ger mig ingenting, men jag gillade faktiskt sheilas och Isabellas podd. Hoppas att dom tar upp den igen.

          Samma här mest true crime!

            För mig med. Har du någon du kan rekommendera som man kanske missat?

              Small town murder, true crime all the time, moms and murder, föredrar engelska men dom svenska är ju bra med ☺️

              Casefile!!! Börja med avsnittet om Jennifer Pan.

          Nej jag menar det. Jag lyssnar på dokumentärer eller annan fakta. Har inget intresse av att höra hur fulla folk varit i helgen, vad de gjort på semestern, vilket smink som ger glow, deras åsikter om otrohet/outfits/sina partners osv.

            Exakt man har full upp med livet ändå ?

        Det är nog jag. Följer 68st poddar på Spotify.

        Nä, men följer inga snackpoddar tror jag, eller jo men då är det humorpoddar. Annars är det nog nästan bara sport, löpning, dokumentärer och true crime. Plöjer poddar varje dag när jag jobbar så det blir en del.

      Jag lyssnar på poddar varje dag när jag promenerar. Föredrar det framför musik. Så jag hinner följa ganska många poddar. ☺️

        Jo jag också men inte poddar där folk bara pratar med varandra. Lyssnar på dokumentärer och liknande ?

          Och jag föredrar poddar när två sitter och pratar med varandra, så man är ju olika helt enkelt.

            Samma här! Orkar inte ”lära mig någonting” hela tiden. Visst kan jag ibland lyssna på något dokumentärt om det är nåt ämne som intresserar eller är aktuellt, men föredrar poddar som ”bara” är prat. Tycker dock mer om när de som pratar har lite förankring i samtiden och inte endast pratar om sig själv.

              Haha, själv föredrar jag faktapoddar. Ju torrare desto bättre. Den mest lättsamma jag lyssnar på är Svenska folkets historia.

      ”Första avsnittet avhandlar mindre barnvänliga saker som välansade kön och oattraktiva britter och kritiserade tv-programmet Naked attraction.”
      Säger detsamma, vem bryr sig i att lyssna på två typer snicksnacka om sånt här? Känns som ett föråldrat tjej-/killtidningskoncept. Babbelpoddarnas tid börjar nog vara förbi, utbudet är ju vansinnigt stort. Nej tacka vet jag mer analytiska poddar eller vanlig mysig nyhetsradio.

      Fattar inte heller. Lyssna på en fkn bok och lär er något istället!

    Flaśbacķ Forever
    P3 Dokumentär
    Haveristerna (ibland)

    3 poddar som täcker in de mesta och som jag alltid ser fram emot att lyssna på.

    Influensers som poddar klarar jag mig bra utan.

    Lyssnar ens folk på podd längre? Känns som
    Ett Utdöende släkte.

      Tvärtom, det ökar och de unga är de som lyssnar mest på podd (åldern 18-29).

        ”De unga”.. Fuck känner mig gammal nu ? Är 33 och lyssnar på poddar ?

          Vänta tills du passerat 40 ?

      Varför skulle det vara utdöende? Vad skulle det bytas ut mot istället?

        Folk tycka tro något är bara för som själv inte gör det ?

      Varför skulle man sluta lyssna på poddar? Är många som föredrar det före musik när man motionerar tillexempel.

      Utdöende? Känns snarare som att alla fortfarande startar poddar och som att fler och fler börjar lyssna.

      Haha VA? Klart folk gör!
      Perfekt när man åker till jobbet/skola. Kör bil långt, flyger, tränar, promenerar, är hemma med barn osv

      Jag lyssnar på poddar varje dag.och vet många som också gör det. Mitt problem är dock att jag vill lyssna MER än vad det finns bra poddar(enligt mig). Varje gång jag hittar en ny podd går jag tillbaka å lyssnar på alla gamla avsnitt. Brukar ta nån vecka eller två sen är jag på noll igen :/

      Men gillar inte heller ”snackpoddar” generellt. Är ytterst få som lyckas med det så det är kul å intressant. Och ofta blir även dom bra tillslut väldigt upprepande alternativt har personerna inte mkt kvar att prata om

        Vill ha dina bästa podd tips NU!!! ??

      Är det bättre med radio då, som var det enda som fanns förr? Där du inte själv valt vilken typ av innehåll och musik som spelas? Med poddar kan man ju välja en viss typ av podd som passar en själv (ämnen, inriktning m m). Så mycket roligare!

        Men sweet Jesus jag lyssnar inte på poddar längre för de är ju i regel två personer som snackar skit vilket jag finner ointressant. Ber om ursäkt alla kränkta poddlyssnare! ?

        Ja, men man lär ju sig inget av pladderpoddar? Inget tuggmotstånd som får en att tänka. Gamla goda Radion har nu något annat som på riktigt kan lära en nåt annat än vad Underbaraclara har för åsikt om håriga ben

      Lyssnar runt 1220 timmar på Spotify per år, så nix ?

    Jag klarar inte av att lyssna på poddar och ljudböcker… det handlar inte om att jag ogillar formatet eller nåt sånt, utan mer att jag slutar lyssna och börjar tänka på annat. Om det ska gå att jag lyssnar måste jag ligga raklång i soffan och koncentrera mig. Lyssna på radio är samma sak, typ P1. Man börjar med att lyssna men sen driver tankarna iväg. Hade poddar/ljudböcker varit med video hade jag kunnat se hela utan problem. Därför föredrar jag nyheter på TV med. ?

      Jag är exakt likadan! Musik går bra men så fort det är prat kan jag koppla bort så långt att jag börjar fundera på om jag inte borde lyssna på något..!

      Jag är helt tvärtom! Måste göra något annat samtidigt för annars slutar jag lyssna haha.

        Samma här?
        Ska jag lyssna på ljudbok tex löser jag alltid sudoku samtidigt för annars slutar jag lyssna.

        Ja exakt, för mig har ljudbok, podd och radio alltid varit något man har i bakgrunden . Skulle liksom aldrig lägga mig i soffan och lyssna på Den som skrattar förlorar, men att jobba samtidigt, absolut. Brukar även springa och promenera till poddar, men bara till såna avsnitt jag redan hört.

      Ljudbok är så för mig också! Fungerar inte alls, tappar tråden direkt ? har lättare att koncentrera mig på poddar, men slutar nog lyssna ibland då också om det inte är så spännande snack, men tänker att det inte gör så mycket. Är ju sällan någon handling man måste följa med i där, inte i de poddar jag lyssnar på i varje fall.

    När det nu pratas poddar måste jag tipsa om ”Somna med Henrik”. ?? Ovärderlig podd om man vill komma till ro eller få hjälp att somna.

      Den bästa podd som finns!

      Älskar den. T.o.m om man inte är trött men måste somna funkar den.

      Och Nothing much happens. Superbra sovpodd!

      Jag tycker att den är helt värdelös. Kan absolut inte somna med den på.

        Modd??!

    Tror det finns utrymme för poddar där personer endast snickesnackar, kanske lite som sällskap/utfyllnad när lyssnaren är ensam.

    Själv har jag bara lyssnat på Tyngres poddar, framförallt Tyngre Rubriker – kanonas.
    Och det gjorde jag – när jag var just ensam/själv. Ibland var det dock saker som var roliga och speciella som jag gärna hade delat med någon annan, men det blir liksom inte samma sak att försöka återberätta 🙂

    Nu har det gått överstyr med reklam på sidan. Den automatiska spelaren som drar igång så fort man scrollar upp eller ner eller uppdaterar samt den stora som ibland täcker merparten av sidan. Idag var det dessutom någon liten rund i hörnet. ?

      Jag skulle också skriva om den. Finns det någon plugin eller liknande man kan använda för att slippa se? Har adblock

        prova ublock origin om du har firefox. ser aldrig någon reklam här, dock inte gillaknappen heller pga det.

    OT, men nu har KZ lagt ut på insta story att hon vill köpa narkotika klassad medicin av någon!! Vem gör så??

      Katrin uppenbarligen. Är någon förvånad?

    Förlåt, men jag klarar inte av Clara (pun intended). Så mycket passiv aggression varvat med tillrättalagda diskhögar och vardagssmuts..

      Hur tycker du att hon är passivt aggressiv? Det är inget jag uppfattat alls, men kanske har jag missat.

    Den jättesjuka Myggan som nu tar tillvara på sin (sista?) tid ska åka till Lexand. Undrar vart GPS:en leder henne då? Kived kanske.

    #rotera?
    #hoppasnågonannankörbilen

      Hon är ju alltid sjuk i något ? Så törstig på uppmärksamhet.

        Jag kanske har missat något men har inte hon opererats och väntar svar på om hon har cancer? Det hade stressat ihjäl mig i alla fall och jag förstår verkligen att man är orolig och försöker ta till vara på tid i den situationen.

          Innan biopsi gjorts kan man inte fastställa om den är benign elle3 inte. Hon överdriver.

            Självklart inte! Men nu är människor inte helt logiska utan har även känslor och att oroa sig inför vad resultat ska visa är inte konstigt alls.

      Haha Lexand ?

        Tillbax , tebax, oxå, dax, snax … ser dessa nästan dagligen i soc medier och undrar varje gång om personen gör det med flit eller stavar som min 4åring

        Hon kanske passerar Zäter.

      Och hur länge ska hon ha plåstret på halsen? Var det inte en månad sen hon tog den där biopsin? Man brukar väl ta bort förband efter någon dag bara? Känns som hon har den där för uppmärksamhetens skull.

        Jag tror det är för att skydda ärret, vilket i förlängningen leder till ett mindre ärr.

        Hon ska ha det typ ett år eftersom hon opererat bort sköldkörteln. För att hon vill ha uppmärksamhet? Va?! Herregud

          Sköldkörteln sitter inte på det stället. Har man opererat sköldkörteln sitter ärret på framsidan av halsen.

            Men det är ju på framsidan halsen. Kolla bilden igenom och läs hennes blogg så syns det klart och tydligt och hon har skrivit ett inlägg om operationen också.

    Jag! Älskar Ursäkta och gillade Isabellas och Sheilas! Hade igång den när jag pusslade, så skön att lyssna på ?

    Lyssande lite på UC instagram där hon gjorde reklam för podden. Bara för att Clara inte har tv lär hon ju titta på saker, tex på datorn ?

    Hon får det att låta som att hon är så helylle och unik. Allt är så speciellt i hennes by i inlandet (vid världs ände som hon vill ha fram) men det är inte särskilt långt till Umeå. Som ändå är en relativt stor stad. Oj titta så härliga vi är i matlaget, oj så trevligt vi har. Hon är hemma med barnen men har ingen koll på lille Emil som gör det mest märkliga saker som Clara kallar för hyss.

    Om man skrapar på den där helylleytan så kommer nog en mindre trevlig person fram.

      Håller med . Har slutat läsa hennes blogg efter många år – allt känns liksom bara som hittepå.
      Hennes familj och hem är bara rekvisita för att skapa någon slags låtsasgemytlig stämning. Väldigt platt och genomskinligt, tyvärr.

      Stör mig faktiskt också lite! Det är jättebra att hon hittat sin plats på jorden och människor och sammanhang hon trivs i! Men det är något med sättet hon beskriver deras liv som får det att låta som om det skulle var så mycket bättre än alla andras som skaver. Hälsningar, en som växt upp på landet men flyttat till stan för gott! ?

        Jag tolkar inte alls Clara så. Bara för att man har hittat sin plats på jorden som man älskar och ett liv man trivs med betyder det ju inte att man ser sig själv som bättre än andra. Och det skriver hon ju aldrig heller, det är du som tolkar in det. Och det kanske säger något om att det finns saker du är missnöjd med i ditt eget liv och som du borde ta tag i.

          Spot on (annan) Anonym!

          Och så klämmer vi till med en liten pik på slutet.
          Både Malin och Clara har ganska utpräglade narcissistiska drag (covert narcissists) – fast det är ju inte direkt en överraskning att folk som år ut och år in presenterar sitt familjeliv inför allmänheten har det.
          De jämför sig en hel del med andra (som är rikare, snyggare, bor i Stockholm och fan och hans moster) och jag upplever att mycket handlar om att de vill bevisa att de minsann också har ett härligt liv och dessutom är mindre dumma i huvudet eftersom de är så smarta och genomskådar allt.

          Om de inte aktar sig slutar de som arga, bittra kärringar mot strömmen à l‘Agnes Wold.

            På tal om kärringar som är arga och bittra ? Självinsikten är inte på topp Minna.

        Tycker hennes liv verkar hemskt. Hahah. Men ja, håller med om att det är lite översittar- och pretentiösa toner i många av hennes inlägg.
        Har nog heller aldrig sett någon som är så extremt icke-mottaglig för kritik eller ens lite ifrågasättande. Det är bara stryka medhårs som gäller, annars kommer Clara med grötspaden och piskar upp sina läsare!

          jag dör, grötspaden, fnissar högt på jobbet

          Har aldrig sett Clara piska upp sina läsare. De gånger jag sett henne ge svar på tal i kommentarsfältet är när hennes läsare varit oförskämda.

            Haha då läser du inte Clara. Hon klarar inte av det minsta lilla. Utan gör inlägg om någon har en avvikande åsikt än nickedockorna som kommenterar.

              Jag har läst hennes blogg i flera år och det där stämmer inte. Har sett andra bloggare göra försvarsinlägg men aldrig Clara. Hon kan däremot vara ironisk i sina efterföljande inlägg om hon publicerat något som verkligen engagerat läsarna.

              Så är det. Eller så var det i alla fall på den tiden jag fortfarande läste hennes blogg. Känslig kvinna det där. Men Malin Wollin är väl ännu värre? Jag läser iofs inte henne heller men folk brukar snacka om det på nätet, berätta när hon hängt ut någon stackare som råkat drista sig till en kommentar som inte var ”Precis!”. En gång minns jag särskilt, då var jag inne på hennes blogg och kollade, det var nån som medvetet hade provocerat henne med en kommentar och hon gick ju i gång på alla fyra liksom….och sedan bara skrattade den där som kommenterat i en ny kommentar: ”Du gick på det!”. Kan liksom se Wollin framför mig, typ skogstokig! Haha, det var kul faktiskt.

    Fattar verkligen inte hur Sheila står ut. Lyssnade på podden några gånger och upplevde deras relation helt ensidig.

      Hon kanske fattar att det kan gynna henne att rida på Bellas våg

      Eller så är hon lika borta själv?

      Håller jag inte alls med om, tyckte snarare att Shiela faktiskt körde lite med Bella. Dock inte på ett överlägset sett utan rakt och uppriktigt.

    Lyssnade på Isabella söker Sheila eller vad den hette och upplevde dem som SÅ ytliga men att de försökte framstå som så djupa. Väldigt korta avsnitt och ogenomtänkta ämnen.

    Lyssnar mycket på poddar och Haveristerna är en favorit, älskar att de tar upp aktuella ämnen och snackisar på nätet. De är knivskarpa på att läsa mellan raderna på alla klandervärda människor med stor påverkan på andra. Önskar de kunde släppa ett avsnitt per dag!

    Någon som vet var Bellas tröja är ifrån?

    Jag tar gärna emot poddtips!! Vill ha fler att följa varje vecka! Jag gillar poddar som typ ”inte handlar om någonting”. Jag lyssnar för att koppla av när jag ska från punkt A till punkt B eller medan jag städar. Men det får inte vara störiga personer liksom.

    Poddar jag lyssnar på:
    – Föräldrarapporten,
    – Ursäkta,
    – Hej hej vardag OM det är en intressant gäst,
    – inga beiga morsor (även om ja stör mig på E)

    Poddar jag lyssnar på ibland:
    – Wahlgren & Wistam
    – Måndagsvibe

    Poddar jag älskade när de gick:
    – Peg & Pennys
    – Bianca & Alice
    – Mannheimer & den där andra
    – zara larsson & olivia

    Poddar jag försökt lyssna på men ej gillar:
    – 2 m dumheter
    – flashback forever
    – det skaver
    – rebecca & vanessa
    – alexander pärleros olika poddar
    – vad gör vi nu

      Louise & Julia poddar

      ”Hon den andra”, Mia Skäringer, har en relativt ny podd med Hampus Nessvold (Teres i kassa 1). Påminner mycket om Anna och Mia i början, och trots åldersskillnaden har dom en bra dynamik.
      Sen har ju Anna en podd med sin styvson, har aldrig lyssnat på den så kan inte säga nåt om den.
      Sen tycker jag Uggla & Uggla är mysiga att lyssna på. Far och dotter sitter och snickesnackar om livet.
      Två tips till: Frågar åt en kompis med Keyyo och Hampus Hedström, Klipp till med bröderna Norberg och följeslagaren Fabian.

    Hamnade i modd så testar igen:

    Jag tar gärna emot poddtips!! Vill ha fler att följa varje vecka! Jag gillar poddar som typ ”inte handlar om någonting”. Jag lyssnar för att koppla av när jag ska från punkt A till punkt B eller medan jag städar. Men det får inte vara störiga personer liksom.

    Poddar jag lyssnar på:
    – Föräldrarapporten,
    – Ursäkta,
    – Hej hej vardag OM det är en intressant gäst,
    – inga beiga morsor (även om ja stör mig på E)

    Poddar jag lyssnar på ibland:
    – wahl gren & Wist am
    – Måndagsvibe

    Poddar jag älskade när de gick:
    – Peg & Pennys
    – Bianca & Alice
    – Mann heimer & den där andra
    – zara larsson & olivia

    Poddar jag försökt lyssna på men ej gillar:
    – 2 m dumheter
    – fl ash back forever
    – det skaver
    – rebecca & vanessa
    – alexander pärl eros olika poddar
    – vad gör vi nu

      Någon kommer väl tipsa om Surret även om jag inte förstår hypen alls med dem.

      Systrarna kjos
      Lika & Olika
      Mathilda & Andrea
      Mitt i livet
      Nej men ärligt
      Lillelördag
      Two of A kind

      Är väl sån typ av poddar, dock med mer eller mindre störiga personer 😉

    Men NEEJJJJJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.