Jeanette Svedberg om sociala mediers framtid

Hon är ju REN underhållning, den här Jeanette Svedberg. 
Att hon pratar om att låta ryktet spridas, gå från mun till mun, samtidig som hon själv köper både likes och följare, och lägger på 6000% på de färdiga produkter hon köper in från England.
Jag undrar varför hon inte nämner DET i sitt enormt peppiga inlägg? ???‍♀️

Har du missat allt det här, klicka här för att läsa ikapp. 

 

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon är roande tragisk.

    Alla som tror att TikTok bara är småflickor som studsar är helt efter i utvecklingen av sociala medier

      Fast vilken vuxen människa tycker tiktok är ngt vettigt?
      Småungar som gör filmer, härmar danser och blir ännu mer självcentrerade.

      Är väl möjligen de ”vuxna”
      Under 25 som tycker det är ngt kul.

        Jag förstår att du tänker så om du tror att tiktok bara består av småungar som härmar danser ? tror jag får upp en sån video 1 gång per vecka om ens det.

          Jag har haft det och tog bort det.

            Det finns en algoritm som anpassar innehåller på ens sida utifrån ens smak och intressen. Jag får upp en bra blandning av diskussioner om diverse samhällsfrågor, humor, människors livserfarenheter, gulliga djur och Eddie från Stranger things, hehe. Inga dansande småtjejer.

              ??????är du ett troll? Diskussioner om div samhällsfrågor ???????.
              Du är rolig du. Om du inte är ett troll är du bra naiv.

              Samma här! Och massa byggnadsvård, och böcker ? Älskar TikTok haha

        Hur många timmar har du använt TikTok? Liksom alla andra plattformar, så tar det tid innan TikTok-algoritmen lär sig vad du gillar. Om du är intresserad av historia, aktier, växter eller vad som helst – så finns det otroligt bra videos för dig om du börjar söka.

        Min mamma på 65 år älskar TikTok, för det är så lätt för henne att skapa bra videos där.TikTok är en av de bästa exemplaren för appar som ska kunna användas av vem som helst, ung som gammal.

        Minns 2010 när alla sa att Instagram också bara var för tonåringar ?

          Jo visst! 2010 var verkligen Instagram på tapeten. Det kom senhösten 2010 och fanns till en början bara till IPhone och IPad. Inte förrän ett par år senare kom det till Android och då var det endast bilder som kunde läggas ut.
          Men, i din bekantskapskrets så var det bara minderåriga med Apples svindyra produkter som använde Instagram?

          Jag säger inte att du ljuger, men precis allt talar för det.

        Jag är 32 och använder tiktok för tips inom matlagning, städning, smart vikning av tvätt och liknande. Tycker det är jättesmidigt och bra, så visst finns det en jäkla massa mer än småungar som dansar.

          Fått massa bra tips om recept och liknande på tiktok ??

            Älskar renoverings-TikTok! Skulle aldrig orka kolla massa instastories som drar ut på innehållet, men på TikTok är det liksom 5 sekunder hur det såg ut innan, 10 sekunder själva renoveringen och sen 5 sekunder resultat! Är det bra gjort är det sjukt kul ?

          Jag använder också content på det viset. Sållar och nyttjar det jag vill åt endast. Men. Jag vet ju samtidigt att nittio procent är skit som unga sitter och matas med och att det är ett problem.

          Hur många tips om städning och vikning av tvätt behöver du? Recept är en sak men då upplever jag att det finns bättre alternativ. Men vi är såklart alla olika… Vissa fattar fortare än andra…

        Du verkar inte veta vad TikTok används till. Algoritmen lär sig snabbt vad du är intresserad av. Mitt flöde är 95% kläder, matlagning, inredning, symönster, nyheter, feminism, (min) humor. Övriga 5% som inte är perfekt anpassat till mig är välkommet för ytterligare inspiration och för att kunna hitta nya intressanta kreatörer.

        Är för övrigt 27!

          Detta var svar till E

          Jo, men det finns en massa saker för vuxna, jag har haft det och vet. Tycker ändå mkt är skit rent ut sagt och folk bkir bara mer och mer beroende.

        Jag får aldrig upp ungar som dansar på TikTok. Jag lär mig enormt mkt om världen på den appen. Jag märker att hela mitt umgänge hänvisar massor av sina samtalsämnen till TikTok, för vi ser och upptäcker massor där.
        Ibland är det söta djurungar, ibland är det krig och politik, ibland sex, kläder, diy, ny författare osv.

        Du kanske ska testa en månad och sen komma med ett uttalande ?

          Okej men av ren nyfikenhet, för jag ser också tiktok som ganska blaha, hur lär man sig om någonting om varje klipp bara är några sekunder långt? Om någon nämner t.ex. att Amazonas skövlas, då går jag in på wikipedia och kan läsa rätt ingående vad det rör sig om. Men om jag ser ett klipp på tiktok där någon punktar upp att Amazonas skövlas så har jag inte fått ens en tiondel av den kunskapen…? Jag har svårt att se hur det kan bli något djupare på bara några sekunder. Jag hade tiktok ett tag men upplevde det just som lite ”ytligt” på det viset. Med det sagt kan det räcka att en app är underhållande för att vara bra, men vet att många som gillar tiktok verkar se det som mer än bara skoj och då undrar jag hur. 🙂

            Nuförtiden kan tiktok videor vara upp till 10 minuter långa så man hinner lära sig mycket på den tiden.?

              Wow hela 10 minuter av kunskap på en nivå så en 10 åring kan hänga med.

            Plus att din hjärna lär sig att anpassa sig ☺️ Använd TikTok någon vecka, vänj algoritmen så du bara får upp dina intressen så kommer du märka att kortare klipp är det din hjärna vänjer sig vid! Man hinner få in mer info än man tror (när det är bra klippt såklart). Allt med över 10 000 visningar är ju generellt bra innehåll.

        Vääääldigt många. Jag är 34 och alla kollegor (äldre/jämngamla) och vänner älskar Tiktok ?

        Låter som att du inte vet vad TikTok är

      Jag är 30 och små barnsmamma.

      Älskar TikTok !

      Massor av matlagningstips och annat kul,

      25+are tycker också de är kul att titta på folk som dansar ?

      Jag tyckte tiktok var skit konstigt men sen började jag långsamt titta mer och mer och nu får jag upp mycket roliga och intressanta tips.

      Jag är 48 år och älskar tiktok. Så mycket intressant information och nytänkande. Så mycket bra tips om allt möjligt. Och mycket lite av det jag får upp i flödet är gjort av småungar. En och annan katt dyker ju upp förstås, men det är för att jag gillar det =)
      Jag tror absolut att TikTok är framtiden.

    Är det inte hon som försöker dansa sexigt och tävla med dom små stutsande småflickorna?

      *studsande

    Hennes s.k. analys tyder ju klart på att hon har noll uppfattning om sociala medier. Facebook används i stor utsträckning för sina ”grupper”, som går otroligt bra. Youtube är inte heller en dalande trend, utan tvärtom söker fler sig dit, särskilt nu när Instagram inte längre är lika fördelaktigt för dessa ”influencers” (JS platsar ej in dit med sina köpta följare och likes).

      Fråga från en ej insatt. Varför kan man inte köpa följare på Youtube?

        Det kan man 🙂

        Är säker på att man kan köpa falska följare där också. Däremot är Youtube väldigt (!) bra på att upptäcka det genom att ”hålla koll” på IP-adresserna (det är givetvis en automatiserat process), skulle det upprepa sig kan de ta ner din kanal men annars tar de i första hand bara bort alla falska följare.

        Det kanske lät som om att JS ej platsar in dit för att hon bara kan köpa sig till följare, men för att förtydliga menade jag alltså att hon inte i min värld kan anses för att vara en ”influencer”. ?

          Det stämmer att man kan köpa prenumeranter på Youtube. Däremot känner jag mig ytterst skeptisk till hur effektivt Youtubes verktyg för att få bort de som gör så faktiskt är. Det är nämligen en helt galen uppsjö av sådana konton.

        Du kan absolut köpa följare men det gynnar dig inte om de inte aktivt ser på dina videor. Youtube betalar ut pengar för ”watch time” och hur många annonser som hunnit spelas/klickas. Köper du följare som inte ser dina videos då får du inget. Dessutom hamnar man inte högre upp i algoritmen om man inte har människor/botar som aktivt ser på de uppladdade klippen.

        Det man skulle kunna tjäna på är sponsrade samarbeten men även där är det svårt att ljuga då statistik för antal ”views” samt ”subscribers” och ”watch time” går att identifiera innan man betalar för ett samarbete.

    så pinsam ?

    Är det hennes svanesång vi ser? ?

    Jeanette har inte gått på ”en av de första it-marketing utbildningar” i Sverige. Visst hon har säkert gått en sådan kurs men då pratar vi om att hon har gjort det i nutid, mer troligt en helgkurs.
    Jag förstår inte varför hon ljuger om allting? Hon borde verkligen gå på ”en av de första don’t lie-utbildningar” när det kommer till Sverige.

      Datakörkort ?

      Finns en viss typ av människa som ALLTID skall ha varit först med ditten & datten, vilket de gärna basunerar ut, typ ”jag gick minsann en kurs i it redan 1975”, eller så anammar de trender, oavsett hur fula skor el dyl.det än må vara, bara de var först med trenden liksom. Så patetiskt.

        Åh, de människorna är så irriterande. ”Jag var i USA på semestern” – ”Jag var i USA redan 1991 och jag har varit där 11 gånger sen dess”, ”Jag har lärt mig ett nytt språk” – ”Det språket kan jag redan, det lärde jag mig redan som barn på grund att min farfars…….”

    ”Virala flöden försvagas alltmer”. Ursäkta vet hon ens vad viralt innebär i det sammanhanget som hon använder ordet i

      Tycker att hela texten känns som ett försök till ett språk hon inte behärskar…

    Jag har också gått en av de första it-kurserna! Det va typ år 2004-2005, och fick minsann datorkörkort ??

      Runt den tiden så hade vi datorkunskap i gymnasiet. Fick lära oss att söka info på internet, värdera källorna vi hämtade infon från osv. Ibland tänker jag att vissa skulle behöva den kursen än idag.

        Håller med. Eftersom det finns så mycket mer ofiltrerat material blandat med rena åsikter mot på den tiden borde alla lära sig att vara källkritisk redan från tidig ålder idag.

      Jag gick kursen ”www-publicering” på gymnasiet haha! Minns knappt vad vi gjorde… Lärde oss lite photoshop och koda html. 😀

      Jag gick datorkunskap redan på nittiotalet så jag vinner. Och hängde på Aftonbladets chatt 1995.
      Plus att vi hade en amiga commodore 500 redan 1988 som kunde prata. Det ni!
      ????

        Haha min grannes pappa jobbade på Telia och hade en dator via jobbet. När han var hemma (jobbade borta) så fick vi låna den ibland. Vi satt enbart på Aftonbladet chatt de stunderna. Hade såå roligt där ?

        Åh där hängde jag också! Skaffade flera vänner via den chatten.

        Min första dator var en Commodore 64 och jag köpte en diskettstation till den efter något år, ren lycka att slippa krångla med skruvmejseln i bandspelaren ?

          Fanns det alltså de som chattade seriöst där? Trodde att alla bara trollade loss i den chatten. Vi var typ 14 år, bodde i Norrbotten och låtsades vara coola 20åringar i Stockholm ? plus att vi mest bara drev med de som ville sexchatta.

            Åh jag och min vän gjorde likadant. Kallade oss ”stringbrud” och trollade alla snuskiga människor som ville skriva om sex!

        Haha då va jag (ts) ett litet barn ?

        Ha, vi hade dator i skolan redan på 70-talet och i början på 80-talet jobbade jag på landstingets datacentral… ??

    Det ska bli väldigt spännande att se hur hon fortsätter och hur kladdet säljer?

    Hon ser så dryg ut. Vet inte varför. Antagligen fillers å grejer?

      Eller så lyser personligheten igenom?

    100 på att Jeanette gick nån obligatorisk utbildning som AF arrangerade i ”Dos, operativsystem” typ 1985.

    Jävlar va illa hon skriver. Shit ?

    Handlar väl inte om just instagram tror jag utan att intresset för influensers överlag sjunkit? Dessutom är det sommar och folk kanske spenderar mindre tid på sociala medier.

    OT men skulle inte Kenza sluta visa sina barn på sociala medier? För de senaste dagarna har jag sett bilder på både N och D där man ser ansiktet.. Är det jag som missuppfattat något eller gäller det bara när hon inte är på semester?

      Vill ju tjäna pengar så det var inte värt att skydda barnens integritet.

        Samma sak med Mariette. Jobbar som artist men vill mest visa vilken ”skön” förälder hon är genom att konstant lägga upp bilder och klipp på barnen. Hon gör dessutom reklam med dem. Hon beter sig så motsägelsefullt. Sitter i klipp och låtsas blunda inlevelsefullt när hon blir kramad av barnen. Så fånigt. Det enda hon vill ha är komplimanger. Finns det någon mer artist som marknadsför sig såpass mycket genom sina barn?

      Hennes äldsta son har ett väldigt unikt utseende och jag som aldrig sett honom irl och inte ens följer Kenza kan peka ut honom bland 100000000 barn.
      Hon har kanske accepterat att han ska leva i offentligheten och orkar inte göra något åt det.

        Det handlar ju inte bara om att man kan känna igen barnet om man ser det irl.

      Vart ser du honom? Jag tycker inte man har sett ansiktet tydligt. Den yngsta visas. Precis som hon förklarat X antal gångar är det först när hon anser de är stora nog att kännas igen som att hon kommer att dölja ansiktet.

      Men ärligt, varför är det sån hets mot just Kenzas visande av barn? Hennes ”inre krets” däribland Alexandra Bring visar allt, likaså Ines, som hon reser mig.

        Var, ser du honom.

    ?

    Jamen … ? … hennes bild och kommentar på GW’s vin … ”eller om han satt sitt namn ’på någon annans’ vin” … ???

    Varför fortsätter hon med sitt mygel i allt. Hon är ju genomskådad.
    Varför leka affärskvinna när hon egentligen är lyxfru och lever på sin mans framgångar?

      Kan hon verkligen hålla isär privatliv och arbetsliv när hon ljuger så mycket om sitt ”företagande”?
      Det måste vara lätt att det spiller över tänker jag..

        Tror hennes närmaste får ha en del överseende med henne, annars tar det hus i helvete. Alla andra förstår att hon överdriver sin betydelse vad gäller allt, men allt ifrågasättande censureras.
        De där sexuella utspelen attraherar vl inte kvinnor, som borde vara målgruppen för hennes företagande. Åmandet är för hennes privata tillfredsställelse, så det spiller över redan där. Hon vill så gärna vara allt. Oftast krävs det lögner och på det fler lögner så att hon inte ska tappa ansiktet. Vilket hon ständigt gör, men underskattar sin omgivning samtidigt som hon saknar självinsikt.

          Ja, det tror jag också. T e x Jeanettes ”festliga möte med en av hennes leverantörer och några framtida samarbetspartners” för några dagar sedan var egentligen bara en trevlig dag tillsammans med familjen i Marbella då en av hennes söner kom ner till dem då.
          https://www.instagram.com/p/CgMm-VWoqOe/

      Vem är hennes man?

        Bolagsman, fastigheter

    Om hon upplever att intresset för hennes konton dalar kan det ju vara värt att börja anpassa intresset efter det följarna vill se. Kanske anlita en SEO-expert eller Webanalytiker när hon ändå är igång.
    Precis som andra företag får anpassa och förnya sig.

      Svårt att veta vad dina följare vill se då mervän 60% är köpta ”spökföljare”. ??‍♀️

    För att finansiera en extravagant livsstil är det kvantitet framför kvalitet som gäller för många influencers. Är det inte så att antalet följare ökar intresset från sponsorer och tvärtom? När de väl vant sig vid lyx och flärd, mutresor och gåvor får de nog svårt att vänja sig vid en mindre skara trogna följare…gratis är gott är väl det som gäller för dessa lyxlirare.

    Intressant om den hatiska stämningen hon nämner. Det är ju ömsesidigt då många kontentskapare skaffat sig en attityd av att följarna ska vara glada och tacksamma att de får följa, trots att det är ett jobb de har där de också ska leverera.

      Helt rätt! Ser många influenser inte förstår är att de endast har följare för att deras sociala medier är gratis (för följarna). Få influensers är så intressanta att deras följare skulle betala för innehållet. Det leder givetvis till hysteri kring dåliga samarbeten och verkligheten är egentligen att många bara följer av slentrian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.