Vad upprörs vi över idag?

Dasha Girine lagar soppa och skämtar om att ”cutta” sig själv i en smygreklamad klänning från Adoore med lappen kvar i nacken.
Är något av det upprördande? Klandervärt? ”Frowned upon”? ?

Jag undrar mest…
Skulle du vilja köpa en ny klänning, som någon annan först lagat mat i, och sedan lämnat tillbaka?
Vad är annars meningen med att, som Dasha här, låta lappen sitta kvar, om den inte ska säljas som ”ny”?

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha, upprörs nån av detta ??

      Ja men herregud vad vi ska bli upprörda! Och varför välja vad vi ska bli mest upprörda över? Låt oss vara lika jättemycket upprörda över både cuttandet och att lappen är kvar!

      Hahah jag är expert på att missa lappar! Förstår inte heller varför man ska uppröras över det ? Dessutom kan de ju lappa om om det behövs. Tror det är en miss ?

        Lappa om? Det handlar väl om att köpa en klänning som någon lagat mat i?

      Jag tänker: de som kränks över detta är antingen:
      1. Redan döda efter självmord
      2. Kommer ändå att dö av självmord

      Så ingen förutom de som inte har planer på självmord och då har de inget tolkningsföreträde ändå.

        Aa, för alla som självskadar genom att skära sig själva vill begå självmord? Eller? Kan vi bara sluta håna och driva med människor som mår/mått så dåligt att de satt ett rakblad/kniv/sax/etc mot sin egen hud. Herregud hur svårt ska det vara.

        Är du fast i typ år 2000 innan bra information fanns kring självskadebeteende?

        Hahaha förlåt men du gjorde min kväll.

    Man kan ju glömma lappen! Tror ju knappast hon kommer lämna den åter ?

      Gör man verkligen det? Låter jättekonstigt. Man känner väl att den är där? Och ser innan man tar på sig plagget…

        Nä tro mig, det är lätt att glömma ??

          Nej? Vadå ”tro mig”, alla köper väl nya kläder ibland, beror väl på hur förvirrad man är. Jag har aldrig glömt.

    Haha riktigt fjortisuttryck

    Undrar hur South Park och Family Guy skulle tas emot i dag? South Park låg verkligen före sin tid och deras satir är så spot on!

    Är folk mer lätt kränkta i dag eller beror det på något annat?

      Jag har också tänkt på det, hur vi födda på 80-talet skrattade rått åt South Park som ju på riktigt skämtade GROVT, men idag skulle vi ses som galningar om vi erkände att det är bra underhållning. Jag undrar vad PK-maffian ser som passande och lämplig humor? Johan Glans kanske?

        Jasmin
        Jag har för mig att de gjorde en del där de skämtar om att ribban för skämt/ toleransen har höjts eller sänkts. Det är många dåliga och kränkande skämt som de försöker först vart det kommer ifrån.

        De hittar ribban i havet och skickar ner någon i en dykardräkt för att höja/sänka den. ?

      Både South Park och Family Guy är högaktuella 🙂
      South Park är helt klockrena kring Woke och kränkthet.

        Yeye
        Den här scenen är fortfarande lika aktuell.
        Det handlar om att Photoshopa sig snygg
        https://youtu.be/gHtXKTHwDDE

        EVERYBODY LIES!

          ?!

        Glöm heller inte att det också var South Park som avslöjade scientologernas trams, med andra ord heliga skrifter, för en ovetande allmänhet en gång i tiden.

        https://www.youtube.com/watch?v=Bo97LdIHj74&ab_channel=Showment

      Att drar likheter emellan detta och satiren i South Park är f*n en skymf.

      Det blir jag kränkt över.

    Man lever nog ett väldigt skyddat och bortskämt liv om man blir upprörd av hennes skämt.

      Jasmin
      Den största anledningen till att jag inte har Twitter. ?

    Nu kom jag att tänka på när jag fick en komplinmng/kommentar från en 60-åring manlig kollega som undrade om jag hade ny tröja. Jag var imponerad av att han uppmärksammade det, men innan jag hann kommentera det sa han att jag hade lappen kvar ?.

    Jag kan inte se videon. Vad är själva skämtet här?

      Om någon mer säger att sommaren är över så ska hon cutta handlederna

        Jaha. Tack. Var väl inte så farligt kan jag tycka

          Nej tycker kanske inte du. Men vi som varje dag brottas med att bli dömda för våra ärr och önskar att folk ska sluta håna eller skoja om människor med självskadebeteende, tycker inte sånt här är roligt.

            Du vet väl inte vad jag har för ärr eller inte? Inte vad jag har för erfarenheter av självskadebeteende själv eller hos nära anhöriga heller för den delen ?

              Det är ju förvisso sant. Men man kan ju anta att en hel del som tycker till i frågan faktiskt inte har någon egen erfarenhet att komma med? Som så ofta på Bloggbevakningen….

                Man måste inte ha egna erfarenheter för att ha en åsikt, det är inte så världen fungerar.

            Nu sa hen ju inte att hen tyckte att det var roligt. Utan bara inte så farligt. Andas.

    Blir inte upprörd över hennes skämt, så mycket folk runtomkring mig som inte alls är PK att jag börjat undra om det endast är på nätet som folk är det? Ang klänningen så är det en reach.

      Ja när man skämtar i sin egna krets så anpassar man ju sig och vet man att någon tex har problem med självskadebeteende/i sin närhet så drar man väl inte just det skämtet. Och innan sociala medier var så utbrett så kanske man blev upprörd över något, kanske klagade till den man satt bredvid, någon kanske skickade ett brev, eller så var det inte mer med det och man kollade på något annat istället. Nu kan ju folk gå tillbaka och bråka hur länge som helst.

      Men det blir ju konstigt på ett sätt när man knappt kan uttala sig eller fråga något av risk att använda fel ord, råka trigga någon eller göra någon upprörd. Att vissa ämnen blir så känsliga att vi helst inte pratar om det alls eller tar kontakt med andra människor av rädsla för att trampa någon på tårna.

        Så är klimatet väldigt ofta på olika instasplainers och googleprofessorers konton. De skriver ngt de själva tycker, hittar lite tvivelaktig forskning dom de själva tolkar rätt fritt också. Tycker någon i kommentatorsfältet ngt annat än ”Precis!” ”Tack för detta” ”Håller med” osv så blir de sjukt triggade och går till personangrepp. Väldigt komiskt.

    Har ingen i min närhet med suicidrisk men jag kan tänka mig att om han har det kan det kännas som ett hån, men vad vet jag. Jag tycker dock att man liksom hajar till när hon viftar med den överdrivet stora kniven kring sina armar och ser inte ut som att hon borde skära gurka direkt. Kanske borde lugna ner sig/tagga ner lite nästa gång det är dags att hacka och skära och laga mat 🙂

      Jag har en bror som är suicidal och har varit länge. Känner inte alls att det här är något hån. Ungefär som att det inte är ett hån mot någon med en död bror att någon random säger att den skrattar ihjäl sig. Ungefär på den nivån tycker jag att det här är.

    Herregud hur kan man bli kränkt över det här?

    Glädjedödare som pratar om att sommaren är slut. Augusti är en sommar

    månad och det är 25 grader i stockholm. Så jag håller med henne 100 %. ?????????

      September räknas också som sommar, sensommar.:)

        Nej där har du fel, sommarmånaderna är juni, juli och augusti. September är en höstmånad men det kan vara sommarvärme i september men en sommarmånad är det inte.

        Nej, det är en höstmånad, men den kan va varm.

          Fel,

          Ni har fel, räknar man kalendermånad så är juni, juli och augusti sommarmånader, men det är inte så man räknar officiellt i de föesta länder- om man ska vara petig. Vilket jag är i denna fråga då det kom på högskoleprovet en gång i tiden.

          Hösten räknas från höstdagjämningen.

          Orkar inte förklara enklare utan klipper in en hederlig gammal förklaring.

          Astronomiskt sett motsvarar årstiderna var sin fjärdedel av jordens omloppsbana runt solen. Våren börjar då vid vårdagjämningen cirka 20–21 mars, sommaren har sin början vid sommarsolståndet cirka 20-21 juni, hösten vid höstdagjämningen cirka 22-23 september, och vintern vid vintersolståndet runt den 21-22 december. Detta indelningssätt används som standard i många engelsktalande länder men kallas där för astronomisk indelning vilket inte bör blandas ihop med den klimatologiska indelningen som är standard i många andra länder till exempel i Sverige, Finland, m.fl

          Hösten räknas alltså från ca 22/9. Till dess är det sensommar.

            Spännande! Bor i England och här räknar de sommar från 20:e Juni – 20:e September och har alltid undrat varför. Nu vet jag 🙂

        Beror väl på var man bor?

    upprörs av antalet ingredienser

    om det är fler än 3 är det för krångligt

      Exakt! Å med Kenzas grisstory upprör jag mer över att grisen ska slaktas än vad den heter.

    Bryr mig inte så mkt om detta, men är mer upprörd över hennes uttalande här om dagen. Över hur man ska jobba över på sitt nya jobb varje dag i några månader.
    Samt hur hon bemöter kritiken kring det. Hennes inställning till alla som är lite negativa och ifrågasättande är verkligen inte trevlig. Den mesta kritiken ignorerar hon bara dessutom eller tycker de som inte håller med henne är dumma i huvudet.
    Nä, har försökt gilla henne(fråga mig inte varför) och följt henne ett bra tag men nu blir det avfölj.

    Fast om det nu är smygreklam som du säger så lär hon ju knappast returnera klänningen ?

    Roligast är alla som blir kränkta över att folk ev blir kränkta av det.

      Är man kränkt för att man inte förstår varför någon blir upprörd över detta? ?

        Jag förstår uppriktigt inte att det kan vara så svårt att förstå att man kan ta illa upp över att någon raljerar kring självskada. Jag har haft självskadebeteende i 14 år och detta skämt påminner otroligt mycket om de hån jag fick utstå som tonåring för mitt självskadebeteende. Jag förstår verkligen att en del tar illa upp av detta även om jag inte gör det själv idag.

    Lustigt att ingen tycker det här är nåt att bli kränkt över men det var ett himla hallå över morgonpasset och hon som sa att någon skulle ta livet av sig

      Är kanske inte samma personer som tycker till, var ju många som inte tyckte det där var en big deal heller.

      Nu var jag iofs inte upprörd över det heller men kan ändå vara värt att påpeka att det är viss skillnad. Här skojar Dasha om att skada sig själv, medan Julia skämtsamt uppmanade en annan person att ta sitt liv. Så ändå lite olika perspektiv på det. Något grövre att gasta att någon annan bör ta sitt liv.

        Båda var på skämt

    Men fattar inte, menar du att hon skulle lämna tillbaka klänningen? Nu spekulerar du iväg tankarna lite. Lätt att glömma och spons eller inte så behöver väl inte lappen vara kvar för att ev. säljas?

    Annmatkovich filmar och fotar Medan hon kör bil. Bilen skrev hon över på sin mor son hon själv äger.

      Finns på instastories.

      Äger hon sin mor?

        Nej bilen är skriven på hennes mor fast det är hennes Annas hon brukar den. Hon fifflar med något för att inte ta om hur ofta hon gör smygreklam.

          Smygreklam förekommer på hennes insta stories idag 2 st för olika företag och även i flöden på Instagram för Astrid och Agnes.

      Hej Anna!

      Anna sluta spamma din torra jävla insta

    Spännande att se skillnaden på kommentarerna här inne och på samma inlägg på Instagram.

    Hur är det smygreklam för adoore om hon inte ens säger märket? Jag hade iaf inte haft en aning om det om inte du skrivit det. + att hon har klänningen på sig på en bild på Instagram då hon verkar iaf ha använt den mer än en gång.

    Men snälla! Jag glömmer alltid prislappar!!

      Försök att jobba på det.

    Vad tycker ni om Cissi Wallins debattartikel i Expressen? Sociala medier gör att tjejer blir passiva våp.

    Jag har väldigt många självskadeärr och medan jag inte skulle ta illa upp direkt, om någon sa detta i närheten av mig, så skulle jag ju dock göra en notering i huvudet att aldrig lita på den personen eller försöka prata med den personen om något svårt. Jag skulle himla med ögonen och tycka att denna person låter som en jävla fjortis från 2007, men inte bli ”kränkt”.

    Men det är ju så. Alla skriker ”palla bli kränkt!” innan någon ens har sagt att de är kränkta. Det är som en loop. De ”icke-kränkta” som ser sig själva som skönaaa rimligaaa personer ska alltid gapa om hur kränkta alla andra är och hur dom inte aaalls tycker det är ett problem. Det är tröttsamt också.

    Har kollat klippet och undrar på vilket sätt hon gör reklam för klänningen? Hon nämner inte vart den är ifrån, loggan syns ingenstans?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.