Margareta Grääs är redan igång.

Det för fortfarande augusti och tropisk hetta på vissa platser i Sverige, men Margareta Grääs har redan siktet inställt på jul.
Hon har nämligen börjat öppna adventskalendrar – någonting som blivit lite av ett signum för henne.
Hon drar igång det hela genom att öppna en kalender från Lumene, som är ett av mina favoritmärken för hudvård, så det här blir en video att faktiskt se från början till slut.

Hur tror ni det kommer gå för Caia Cosmetics i år?
Kommer de göra en julkalender, som en redemption för förra årets fiasko?
När jag googlar hittar jag ingenting om att något sådant skulle vara i görningen, men de har kanske valt att hålla en lite lägre profil i år, istället för att basunera ut hur ”OMG, SÅ AMAAAAAAAZING DEN ÄRRRRRRR!!?” som Bianca Ingrosso gjorde förra året?
Vi får se, vi får se..

Jag borde göra en Bloggbevakningskalender, proppfull med pepparkakor. 🙂
Nej, skojar bara..
Men tänk er en kalender som är fylld av mina favoriter bland alla de produkter jag testat sedan jag drog igång bloggen?
En blandning av Löwengrip, Ida Warg, X by Margaux, L’Acuila, olika smyckes-collabs, accessoarer, presentkort och allt där emellan?

Inte för att vi behöver EN julkalender till, men det slog mig när jag såg den här första kalendern hos Maggan.
24 produkter från ett och smama märke blir liksom FÖR mycket. Jag hade mycket hellre haft en blandning av olika produkter och märken, men det kanske förstör hela syftet som kommer med en företagsspecifik julkallender?

 

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon om någon står ju för en helt extrem överkonsumtion. På tal om att influera till något dåligt.

    Dessa adventskalendrar kan aldrig försvaras. Ingen som köper dessa kan klaga på onödig konsumtion hos andra.

      Fast det är ju skillnad att köpa 1 kalender och att som i Margaretas fall köpa ett hundratal. Hennes konsumtion är rent äcklig, hon verkar ha ett shoppingberoende.

        Det är ju hennes JOBB!!!!!

          ?

          Precis som att det är andra influencers jobb att också hetsa till konsumtion. Ser absolut ingen skillnad.

          Så företag som släpper ut miljögifter ska få fortsätta med motivationen ”det är deras jobb”?! Alla jobb är inte relevanta eller nödvändiga. Finns annat viktigt hon kan ägna sig åt. Hennes konsumtion ÄR vidrig.

            är följarnas fel enligt mig som köper de promotade produkterna och inbillar sig att de behöver dom

            jag klarar mig utan smink helt fint 🙂 varför gör inte andra det?

              Det som stör mig är att folk försvarar hennes konsumtion medan allt annat ska ifrågasättas när det gäller andra. Antagligen för att folk själva älskar att köpa kalendrar trots att de bara använder en tredjedel av krafset.

              För att vi andra är fula, Karina! Låt oss ha vårt smink ifred.

                Då är nog ändå ett tips att köpa enskilda produkter som gör just dig snygg. Inte en generisk kalender som ska passa alla och ingen.

                  ”jag klarar mig utan smink helt fint ? varför gör inte andra det?”

                  Här verkar ju frågan gälla allt smink och jag svarade således på frågan varför vi andra inte klarar oss utan.

            Istället för att överkonsumera och sedan slänga massa smink eller hudvård som aldrig används upp så kan hon ägna några timmar i veckan och träffa en pt eller alternativt träna hemma och kanske träffa en dietist?

            De flesta influencers har för mycket kroppshets och flera av de är för smala nästan till undernärda men tycker de andra som tex margareta grääs eller sara songbird går till överdrift fast åt det motsatta hållet, ingen av de verkar träna alls, äter för mycket osv. tycker båda har gått upp en del senaste tiden.
            Jag vet att denna kommentar kommer raderas eller få massa arga respons på men precis som vi kritiserar Bianca med all rätt dessutom om hur hon har blivit mager så kan vi faktiskt ta upp problematiken kring de andra influensers som helt gett upp om kroppen och blir bara större med åren. Margareta är under 30 år och nu har hon kanske inte problem med sin kropp men om hon inte gör nåt åt saken så kan hon bli riktigt sjuk och få massa problem när hon blir 50-60 år

              Undrar lite hur Stina Wolter tolkar begreppet ”ökad risk för”. Gång på gång raljerar hon och ifrågasätter varför det varnas för stor övervikt pga ökad risk för sjukdomar och ger sen exempel på smala som dött i cancer etc. Det är ju liksom inte det forskningen säger, att smaka aldrig får sjukdomar men att stor övervikt ger en ökad risk liksom. Precis som att det finns de som röker och super och blir gamla så kanske de skulle bli ännu äldre om de inte gjorde det. Att försäkringsbolag har ökad premie för livförsäkring är inte konstigt. Vill hon inte förstå sannolikhet, risk och att försäkringsbolag är företag, inte välgörenhet eller stat/kommun med lika för alla.

                Litar absolut inte på nåt stina wolter, lady dahmer etc säger. Jag har haft övervikt och hade bmi på över 31 för 3 år sen. Jag hade mycket problem med min hälsa och jag fick till slut nog och sökte vård, läkaren sa till mig att jag måste gå ner i vikt och bli av med övervikten, inte blev jag kränkt över det som vissa kan bli. Hon skrev ut ett papper med massa tips till mig och jag satte igång direkt med bra mat och träning. idag är jag normalviktig. Så det är skitsnack att de mår bra i sina kroppar.

                  Om man har att välja på anorexin, bulimi eller övervikt och må psykiskt bättre är det kanske att föredra även om jag inte tror att det är de två tillstånden man har att välja på. När vissa säger att de tidigare provat allt och inget funkar på dem så visar de ju bara att de gått på idiotiska korta svältdieter eller toktränat… Fasiken – ta till er kunskap som finns om kost. Antingen är det väl kaloriintag (funkar inte på alla då de blir för hungriga och ingen pallar att vara hungrig jämt) eller minska socker och kolhydrater och ät dig mätt på protein och fett. Men vissa av dessa kroppspositiva konton vill inte ens att man ska prata om mat som olika bra eller nyttig. Stoppa huvudet i sanden bara. Skrämmande vad detta kommet göra för folkhälsan på lång sikt. Kommer vi bli som USA?

                    Exakt. när jag började träna så märkte jag efter bara 2 veckor hur jag automatiskt började äta rätt för att kunna anpassa mig efter träningen. Jag gick från att äta 2 stora portioner till både lunch och middag, jag åt dessutom massa gott dagligen. Jag laga knappt mat så det blev mycket fabrikat och utemat. Sen löste allt sig utan att jag ens behövde svälta. Jag började köpa ris, fullkornspasta osv. Och det är en självklarhet att allt var lite svårt i början som tex att börja laga matlådor och sånt men man vänjer ju sig. träningen var också hemsk i början, jag kunde få kväljningar eller blev extremt trött men våra kroppar anpassar sig efter det med tiden. magen krymper då blir man inte lika hungrig, man blir starkare och orkar mer. Folk ger upp för tidigt eller så äter de för lite och pallar ej mer. Jag äter dessutom gott och har inte uteslutit saker från mitt liv men istället för varjedag så kör jag på antingen fredagar eller lördag.

              Du, det är faktiskt inte så fräscht att hävda saker kring andras levnadsvanor när du faktiskt inte har en aning.

              Du bryr dig inte ett skit om Margaretas hälsa. Inte ett skit. Du tycker bara att det är jobbigt att se tjocka kroppar. Och det är faktiskt ditt problem, inte tjocka influensers.

                När har jag sagt att jag bryr mig om hennes hälsa?. Jag tycker att sitta med en rejäl fetma är problematisk.
                Här inne brukar man ofta ta upp problemen kring för smala influensers och om vad de sprider för osunda ideal för deras följare. Jag tycker att vi ska kunna ta upp samma problem fast när det gäller fetma.

          Hon verkar dock ha ett shoppingberoende och då menar jag inte bara kalendrarna

        Jag står fast vid att dessa kalendrar symboliserar det överflöd vi lever i. Det sista vi behöver är ännu mer onödig konsumtion.

          Jag köper en kalender från samma märke varje år. Kvalitetssaker och jag använder allt. Så har jag smink för resten av året för en bråkdel av priset det annars skulle kosta ? Det enda jag köper utöver är concealer och foundation för det ingår som tur är inte eftersom färgen ändå inte skulle passa.

      Jag håller verkligen med, har sett flera videor där hon rensar smink och kastar horder av produkter hon i många fall endast använt en gång.

      Hon o hennes förbannade kalendrar?

      Asså ja och nej. Förra året skulle jag köpa en adventskalender men tyckte att ingen av de som såldes verkade bra (tack vare hennes videor) så köpte en kaffe kalender istället.

    Och redan förra veckan kunde man börja boka julbord på en restaurangs hemsida. Winter is coming.

      Trodde aldrig jag skulle säga det. MEN jag längtar! Denna värmen är hemsk ?? Alla oväder som de lovat men inte kommit. Och nu kommer värmen tillbaka ? Ge mig froooost ❄️

        Denna värmen är härlig. Älskar det. Och ska kolla in vad lumene kalender har för innehåll. ? ? ❤

          Du får gärna min värme då, för jag får panik i hela kroppen ?

            Jag med. Är ok med värme på dan, men nätterna…fy bubblan, det är liksom uppvärmt inomhus så även fast ngt svalare nattetid ute, så blir det inte svalare inne hur mkt man än vädrar, hatar när det är varmt i sängen. Och precis, längtar efter jordens åska & oväder, men det kommer ju liksom aldrig..

              Neeej. Rullgardinen nere och stängd dörr till sovrummet hela dagarna=svalt o skönt på natten ?‍♀️

                Jag (18:16 & 18:27) håller med! Dock hjälper fasen inte ens det nu ?Kanske beror på hur man bor med, min lägenhet ligger jättebra till – ingen sol från 12-18, brukar vara kallt på sommaren. Men nu är det olidligt till o med härinne trots nerdraget, stängt, öppet – allt kvittar. We need oväder ?

                Det hjälper inte här i Malmö där det normalt blåser alltid. Nu är det bara varmt och varmt.

        Längtar så till hösten! 14 grader och frisk luft muuuums!

        Så olika det är. Här har vi väntat och väntat på sommaren. Har aldrig badat så lite som i år. En enda gång. Har väntat på värmen som inte behagat dyka upp ?

          VAR BOR DU? Får jag komma och sova över ett tag? ?

      Dollar Store började sälja julsaker för två veckor sedan…

      Skäms också över att jag längtar efter hösten – men helt ärligt så gör jag ändå det i år. Kollade just prognosen och blev lite besviken att det skulle bli 25-26 C hela veckan.

      Snälla, lite fräsch höstluft! Känns så fel när man VET hur lång och mörk senhösten, vintern och tidig vår är. Men kan ändå inte låta bli.

    Jag är så trött på influääänzeersäz som alltid skiter i klädkoder på bröllop. Eller så kanske de fått ”ok” av brudparet bara att det inte framgår. Men Michaela Forni har svart på ett bröllop. SVART?! Se storyn. Kollar på andra som också var där och de verkar inte ha svart utan blommigt och över knäna. #fattaringenting PS tycker det ÄR störigt faktiskt

      Tycker det är rätt befriande att folk får klä sig hur de vill. Klädkod förr va väl att rött och svart betydde något?

        I hear you! Men svart! Ne… Det har man på begravning…

          Haha inte på våra, men vi är inte så traditionella. Kanske därför jag tycker det är befriande. Va nyligen på begravning, svart va bannlyst, ingen fick ha svart. Skulle helst vara pastell, så det va allt från rosa – grönt – blått – gult. Så så blev det ?

          Tycker det verkar som att fler och fler begravningar går ifrån den svarta klädkoden. Fint tycker jag.

          Och inte alls särskilt länge sedan svart var färgen på bröllopsklänningar. Kanske kommer den trenden tillbaka.

            Det absolut absolut vanligaste på begravning är svart. Men ibland kommer ju önskemålen om att inte ha svart. Men då meddelas det i förväg (och ska såklart följas). Men hör man inget = alltid svart.

              Så kan det säkert vara. Svarar bara för hur jag upplever det i min krets. Att det blir fler och fler som går från svart, betyder inte att alla gör det så klart. Själv tycker jag att det är fint att färg får finnas på en begravning också.

      Varför skulle det någonsin framgå att paret har okejat en gästs kläder? ?

      ”Bara att det inte framgår..”

      Exakt hur menar du att det skulle behöva framgå för att göra dig nöjd?

      Fast alla är inte lika skitnödiga och fyrkantiga som du. Jag gifte mig förra året och hade två gäster som bad att få ha kläder som vanligtvis inte är ”ok” på bröllop. Jag godkände givetvis för vem orkar vara en sådan bridezilla….

      Men snälla, att svart är tabu på bröllop är rätt förlegat. Har inte med influencers att göra, etikettregler har förändrats. Svart är inte en absolut sorgefärg, det används i alla slags sammanhang. Det är inte självklart för alla att färg X bör undvikas, speciellt inte med den globala kultur vi nu omges av. Syftar dels på folk som kanske ursprungligen kommer från andra länder eller vars familjer gör det, men också att vi konsumerar så mycket online på sociala medier, tv, filmer, annan media osv. där normer kring etikettfrågor som färg på kläder på bröllop varierar enormt. Vitt är i princip den enda färg som fortfarande bör absolut undvikas (om inte annat kommunicerats från brudparet) och den som är rätt självklar om man går på ett bröllop där man kan anta att bruden kommer bära vitt. I övrigt gäller den klädkod som brudparet sätter och kan tycka det är upp till brudparet att specifiera vilken/vilka färger man önskar att gäster ska undvika.

    De bästa kalendrarna är det med olika märken, då får man bästa blandningen. Kicks brukar vara grymma.
    Om inte Caia skärper sig i år, kan de lägga ner sitt överhypade kyle-kopie/företag!

      Ja! Hade Kicks kalender med hudvård förra året, den var toppen. Fick flera nya favoriter som jag köpt igen, och använde i stort sett alla produkter. Mycket full size också.

        Bästa!

    Det fanns än uslare kalender än Caia förra året och det var Chanel. Svindyr och med klistermärken i luckorna bl a!!! ?

    Men du hade väl EXAKT en sådan kalender förra året?

        Jo, men som man kan köpa menar jag.

          När man ändå talar om konsumtionshets ?

            Exakt, kommer liksom aldrig bli verklighet utan är mer på skoj.

    Jag hade vilkat ha en stor Beuty box från Caia, lite mer exklusiv med små dustbags i, förutom nr 24 som ska vara ngn fin box.

    Och i dessa skulle jag inte vilja ha miniprov även om det inte behöver vara fullstorlek på allt. Men det ska finnas nägra sakernsom bara går att få i boxen.

    Men typ matchande snygga laundry bags, ett exklusivt makeuphårband enbart framtaget för jul, stort läppstift, en fullstorlek bronzer på julafton, en fin fickspegel med snygga stenar, en sminkborste, etc.

    Ska jag betala mkt ska det vara LYX!
    Och i begränsad upplaga.

    vi behöver en julkalendrar med en julkalender i varje lucka

    Köpte doftljus med pumpadoft på Ikea förra veckan. Är sååå redo för höst och sedan vinter, mvh basic bitch enligt Sandra Beijer 😉 av julkalender så köper jag samma sort med små chockladfigurer från Lindt, en var till dottern, maken och mig själv. Inga jäkla prylar.

      Visst luktar de helt fantastisk!!! ??

      Åh jag köpte ett i början på sommaren som ska dofta brasa ? Läääängtar efter att tända det! Pumpa måste jag dofta på ?

        Ja, den med brada har jag använt alla regniga dagar denna sommar, så mysig!

          Vi har typ inte haft regn, så har sparat till höstens kyliga dagar ? Eller kvällar haha

      Eyy! Tack för tipset! Tycker det är svårt att hitta pumpagrejer i Sverige, ska springa till IKEA direkt imorgon! Är också 100% basic bitch när det kommer till höst och pumpa och helt okej med det. Ge mig pumpapaj, pumpalatte, pumpaljus, krispiga löv i höstiga färger, tända ljus, te, stickade tröjor osv osv.

        Pumpapaj och pumpalatte låter såå gott! Aldrig smakat, gillar inte kaffesmak men den smakar kanske inte kaffe alls.

        Älskar videos på youtube där folk visar sin kvällsrutin eller morgonrutin när det är höst. Och höststädar och pyntar, dom byter typ ut all inredning. Hade aldrig orkat, men fy så mysigt?

          Espresso house har pumpalatte och jag tror man kan få vanligt kaffe med pumpkin spice smak också. Tycker det är förfärligt sött bara.

      Jag fattar nog inte grejen med pumpa. Själva grönsaken smakar ju typ ingenting och när man gröper ur den stinker det ju skitäckligt. Hur doftar ett pumpljus?

        Som pumpkin pie. Dvs kanelig och pepparkaksaktigt.

        Det är oftast ”pumpakrydda/kryddad pumpa” (pumpkin spice/spiced pumpkin) det rör sig om. Vilket är en slags kryddblanding/smakkombo beståendes av kanel, muskotnöt, nejlika och ingefära. Likt pepparkakaskrydda, men Amerikanskt. Pumpa behöver inte ens vara inblandat alltid om det bara står ”pumpkin spice” på en doft, utan snarare de kryddorna. Så det är från de kryddorna doften i huvudsak kommer från. Men sen används den kryddblandningen, som namnet antyder, till olika pumpagrejer (såsom pumpapaj). Tillagad pumpa stinker inte, och med kryddorna blir det ljuvligt gott ?

        Men ett pumpaljus doftar nog mestadels just kryddblandingen, möjligen med en hint av pumpa i men förmodligen inte.

    Tackar vet jag chokladkalendrar!

      Typ! Billiga med ??

    OT men handlar ändå om en influencer så postar ändå. Jag har ett önskeinlägg om Vanja Wikströms projekt WoA (NFTer). Är det ändå inte helt sjukt att de sålde in att man får ett snyggt konstverk men FRÄMST får vara medlem i en cool organisation där man kommer ha tillgång till ett snyggt work space i Stockholm, en massa konserter, föreläsningar osv som kommer hållas, till att nu säga att ”ojdå vi sålde inte så bra så det kommer bara bli digitalt nu”. Blir inte det falsk marknadsföring? Måste väl vara många som köpte in sig just av dessa fördelad, särskilt eftersom det såldes in så (typ när folk ifrågasatte varför konstverket skulle vara värt pengen och de försvarade det som att typ ”folk betalar så mkt för en kontorsplats som det är, med denna summa får man co working space plus event, föreläsningar, konserter osv”. Och så blir inget av det av? Hade känt mig sjukt lurad om jag köpt någon, och med tanke på att det inte finns en enda negativ kommentar där hon tillkännager detta så kan jag bara förutsätta att dessa moddas rätt rejält.

      Också SÅ nyfiken! Vart pratar/skriver hon om att de inte sålt så mycket? På Instagram och bloggen verkar allt så pepp och grejer. Jag kände mig skeptisk från början när de pratade om co working men inte hade det ordnat på något sätt eller ens vart det skulle ligga, men så är jag kanske lite av en pessimist som inte litar på folks ord utan vill se ett kontor i verkligheten. Jag förstår fortfarande inte vad man får för pengarna. Medlemskap i det där nät-communityt typ? Har de ens gjort något mer?

        Håller med och det kan man ju förstå eftersom man såklart vill promota sitt företag (sedan blir det ju en balansgång eftersom ens person är ens varumärke som influencer, måste ändra vara tufft att vara entreprenör med de premisserna). I inlägget den 29/7 ganska långt ner i inlägget nämner hon om kraschen, att de inte sålt som de räknar med och därmed inte kan dra igång det fysiska nu.

          Förlåt men HUR kunde de ens tro det?! Fint och såklart en förutsättning att tror på det man drar igång men kom igen!! Hybris much?

      Fy fan vad tråkigt, vem orkar ens engagera sig i saken?

      Men förstår att vissa kan vilja veta mer.

      Vem deltog ens i skiten? De får fasemej skylla sig själva om de var så korkade.

      Har inte hållt koll på det där något mer än vad jag sett att folk här skrivit i kommentarer. Hur skrevs det när det såldes? För lär inte räknas som någon slags falsk marknadsföring om det fanns något litet om att det hela var beroende på hur mycket de lyckades sälja osv. Och om det stod något sådant så ligger det ju faktiskt på köparen, då har den ju inte blivit lurat. Jämfört med om det såldes som att work space, konserter etc. var en garanterad del av vad man fick.

        Kollla på Vanjas Instagram tex inlägget från 25 april. Står nu att det redigerats för 1 dag, sammanträffande much? Lyckades inte kopiera hela inlägget men tex en mening: ”äger man en NFT WoA får man också livslångt medlemskap i vår WoA Hub: Medlemsklubben som fylls med inspirerande workshops, konserter, föreläsningar och events. ?✨ På huben erbjuds även lounge, co-working space och träning…”

          Jag håller på och kikar på det.

            ? Hon lär väl bortförklara med att hubben visst finns men den är digital! Perfekt med digitalt co working space. Som Teams då eller?

        Jag har aldrig sett att de skulle nämnt att det bara blir aktuellt vid en viss mängd försäljning men det kan säkert vara så och att det därför inte i lagens mening är falsk marknadsföring. Men man kan absolut inte skylla på köparna då de vid många tillfällen sålt in detta som ett mervärde om man köper NFTer, jag förstår verkligen att det är så man uppfattat det. Även om det inte är falsk marknadsföring så tycker jag inte att det är ganska klandervärt. Jag är övertygad om att de hade tron om att få in den mängd som krävdes för att kunna göra detta, men det borde varit en solklar risk för dem när de lovar förmåner som i verkligheten är helt beroende på hur mkt de säljer. Då borde man varit tydligare från början om att det eventuellt inte blir så. Jag tror det farliga blir när man är influencer samtidigt, då man liksom ”går i god” för det personligen, dvs har mängder med följare som följt dem i flera år och därför blir mindre kritiska på så vis. Det är givetvis inte hennes fel, men samtidigt är det ju så branschen funkar.

          *så tycker jag att det är ganska klandervärt skulle det såklart stå

          Kollar man på inlägget den 10/3 så tycker jag att man inte är särskilt tydlig med att den fysiska huben eventuellt inte kommer att bli av.

    Ot, men Gervide, längst ner inläggen så ska man kunna bläddra uppåt genom att trycka på ”nästa inlägg” men det funkar inte och har inte gjort på hela sommaren. Har påtalat detta förut, jag läser alltid ikapp inlägg på kvällen och då också kommentarerna och är störigt att behöva gå in på BB igen för att läsa nästa inlägg. Fixa please ? I övrigt, Keep up the good work ?

      Vad märkligt. Det funkar som det ska på min telefon.

        Kastar in att nya kommentarer längst ner på mobil inte heller funkar som det ska. Klickar jag på en ny kommentar så hamnar jag på en helt random som kan vara gammal eller ny. Väldigt sällan den som borde länkas till.

    Under pandemijul kunde vi inte träffa vår lungsjuka mormor, så vi köpte bland annat en kaffekalender till henne. Hon blev jätteglad och sa att det kändes som att vi tänkte på henne varje morgon när hon drack sin kopp ❤️
    Bästa julkalendern jag någonsin köpt.

      Åhh jag hade tekalender förra året! Sååå mysigt! Glömde dock bort den vissa dagar så fick ge bort de sista påsarna ?

        Varför använde du inte teet själv?

          För att jag lessnade på te eller dricka varmt. Alltså jag följde den varje dag först men sen ville jag vänta med nån lucka, sen missade jag nån och sen tröttnade jag på att dricka te/varmt just då. Gav bort till en kompis som ville testa, fanns olika spännande kombinationer. Bättre det än kasta, att det blir gammalt eller så ?

          Älskar te, men varje dag blev för mkt för mig. Men den va ändå supermysig så kommer köpa en i år igen ? Och ge bort om jag inte dricker upp alla ?

        De går väl att dricka även efter jul? Eller missförstod jag något nu?

          Haha nejdå, det går utmärkt! Men jag kommer in i perioder där jag dricker te men lessnar på varm dryck (dricker inte kaffe eller te annars) tillslut. Och 24 dagar i rad va mkt för mig, har nog druckit en kopp te sen dess. Så gav bort istället ?

            Jag förstår. Kul ändå och hoppas att den som fick teet blev nöjd ?

              Ja hon blev nöjd! Spännande smaker som blåbärspaj osv. Kan verkligen rekommendera Mumin-tekalendern ?

        Vilken tekalender var det? 🙂
        Förutom att det blev för mycket med te varje dag, skulle du rekommendera den?

          Ja gud ja! Det är bara jag som inte dricker varmt varje dag så jag orkade inte fixa med det vissa dagar ? Jag hade Mumin-tekalendern! Sååå roliga smaker som blåbärspaj med vaniljsås, körsbärspaj, jordgubb och vanilj med gräddsmak osv. Tyckte det va roligare än typ örtte, det va iof dessa med delvis (grönt, rött, svart och vitt) men inte typ Pukka som är mega örtigt liksom.

          Rekommenderar absolut! Ska köpa en i år med! Nu är jag gravid med, och är förbjuden att arbeta. Så tänker att jag kommer orka fixa en sketen kopp te varje dag i december så jag fyller tiden med nåt ?

          Och var köpte du din chokladmjölk-kalender? Det kanske vore nåt med att testa ?

        Köpte också en tekalender! Hittade en smak som var så himla god! Försökte hitta den smaken i full förpackning och efter googling visade det sig att det bara fanns i den julkalendern. Så besviken ?

      Köpte Niveas till min mormor. Vet inte hur många gånger hon visat mig alla grejerna hon fick ??

      Så mysigt och fint, underbart att ge henne sån glädje❤ varför gav detta mig tårar i ögonen??
      Dricker inte kaffe själv men det låter alltid så mysigt med kaffe och tekalendrar.

      Jag gjorde en kalender till min mormor med olika paket. Hon var så ledsen och tyckte det kändes så konstigt att hon inte skulle kunna åka och köpa julmat, köpa julklappar och sådär. Tacksam att vi handlade åt henne men hon var så ledsen, gjorde så ont att veta och höra. Hon bor i skogen ensam också så vissa dagar såg hon inte ens en bil köra förbi. Bor man centralt tänker jag att det känns mindre ensamt om man ser lite människor, kanske möter någon när man går ut med soporna och bara höra lite liv.

      Men hon blev jätteglad för adventskalendern. Vi smsar godmorgon varje morgon och under dom 24 dagarna tog hon alltid kort på dagens paket och skickade med också?
      Första luckan var ett sånt ljus med siffror, köpte ett likadant till mig så tände vi båda det när vi åt frukost var för sig. Sen i dom andra var det väldigt blandat. Godis, tändstickor, strumpor, torkad frukt, en jultomte, en julgranskula, ansjovisburk (så hon kunde göra Janssons frestelse?) och så.

        Vad fint! Så mysigt det låter, ändå.

        Min mormor bor i Danmark och dom hade ju inreseförbud ganska länge. Det var väldigt tufft att inte kunna handla åt henne eller fixa något. Fick snällt hålla mig på andra sidan bron.

        /TS

          Åh, kan inte ens tänka mig hur det måste känts att inte kunna träffas alls?

        Och jag sitter med tårar i ögonen till din kommentar. Så fin historia!❤️

          ❤❤

        Bland det finaste jag läst! ☺️??❤️

        Så himla fint verkligen!
        Hoppas jag får ett barnbarn som dig när jag kommer upp i den åldern! ??

          Åh, vad gullig du är❤?

    Väntar med spänning för att se om Jeanette Svedberg fixar en julkalender. Rabattkoder för att köpa följare och en 1 literstank med kladd så är de klirrat ?

      ????

    Jag fick en kalender med varmchoklad förra året.
    12 olika smaker har jag för mig, 2 påsar varje dag.

    Drack bara en om dagen och det var långt datum på dom så ska använda dom i år igen. Det var så mysigt att börja morgonen med varm choklad och så spännande dom 12 första dagarna!

    Ska självklart ha en chokladkalender för 10 kr eller vad dom kostar nu.

      Åh vad najs med varm choklad! Jag använder inte mjölkprodukter, men jag antar att det var typ chokladpulver att blanda med vilken vätska man vill?

        Precis! Sån liten påse med pulver med olika smaker. Man skulle blanda med 2dl mjölk ?
        Ska testa med havredryck, mandelmjölk eller vsd som kan smaka bäst i år, brukar inte ha mjölk hemma i vanlig fall så skulle vara bra om det funkade med något jag använder när jag kokar gröt ? helst havredryck men det tar kanske över smaken

          Jag tycker att risdryck är hyfsat neutral i smaken. Finns kokos/ris på Ica, den är god. Har hört att sojadryck är gott, men tål inte soja så jag vet inte.
          I övrigt tycker jag att det är en smaksak. I början tyckte jag att habredryck hade tydlig smak, men nu har jag vant mig och tycker inte att den smakar så mycket.

          Vad var det för chokladdryck-kalender?

            Får ta och testa lite olika och se vad som kan passa. Också hört sojadryck ska ha enklast smak typ, sen läst någonstans att det inte är så bra att dricka och äta massa soja, men vet inte om det stämmer ? annars får det väl bli mjölk men hade gärna haft något annat haha

            ”Whittard Varm Choklad Adventskalender för Två” på Coolstuff. På tok för dyr egentligen enligt mig. Men var väldigt mysigt och kan ju använda den två år ?

              Du behöver äta enorma (orimliga) mängder soja för att det kanske ska ha en negativ effekt. Men är som med aspartame typ, ingen människa utan redan allvarliga problem skulle klara av att få i sig så mycket för att det ska vara någon risk.

    Jag tycker att Margareta är en av de sista personerna man ska ifrågasätta för hon är en av få som faktiskt gör sitt jobb och brinner för det. Det finns så många andra som är tusen gånger värre, till exempel Therese Lindgren, som på riktigt bara köper skit och skräp för att filma content som inte gör någon nytta för någon. Margaretas jobb är SMINK och hon om någon JOBBAR. Säger inte att det är bra att lägga så mycket pengar på onödiga saker men hon håller sig till sin nisch och gör det hon älskar. Vilket många andra absolut inte gör. Margareta är så duktig och jobbar hårt så hon förtjänar all beröm hon kan få! Hon kanske gör annat för att bidra till en bättre miljö eller liknande, men inte pratar om det, because why would she?

      Alltså hon är en shopaholic, t.om när hon shoppar kläder så köper hon inte enstaka plagg utan kanske 10-20 plagg. Finns inget sunt i hennes beteende, spelar ingen roll att det är hennes jobb och hur hårt hon jobbar. Dessutom har hon börjat flyga utomlands flera gånger per år vilket hon ej gjorde för några år sen.

        Hahaha men och? Människan är inte en robot. Hon är inte en sämre person för att hon shoppar och flyger utomlands. Varför är det ingen som attackerar Felicia A, Felicia B, Anty och alla andra ”youtubers”. Sluta bara! Hon är en människa och hon gör precis som hon vill. Finns som ovan sa, många fler att kritisera innan Margareta!

    Caia ska släppa en julkalender i är och det ska vara med betydligt mer fullsize och en lägre prispunkt. Tror faktiskt jag kommer köpa då jag ändå gillar sminket och dem ska ha ändrat kalendern efter feedback från förra

    Klart bloggbevakning ska ha en egen kalender. Lucka 1 är given. Djungelvrål.
    Cola Zero lucka 24, istället för julmust? Kanske en kattleksak/hundleksak? Förslag till de andra luckorna?

    Din idé är perfekt för typ ”glossybox kalender ”

    Fast det är ju falskt att det var en flopp med Caias kalender. Var ju sjukt få som skickade tillbaka sina kalendrar.

    Sen får man ju skylla sig själv när man köper en kalender. För det är ju lite att köpa grisen i säcken.

    Jag köpte Body Shops kalender ett år. Blev besviken och köpte den aldrig igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.