På tal om barn på sociala medier

Jag blev helt fascinerad över det här inlägget där Lady Dahmer fixar sin sons hår, med korkskruvar som skulle göra Shirley Temple GRÖN av avund, och ville dela det med er eftersom den här med lockar är allt annat än enkelt. (talar av egen erfarenhet)
Samtidigt så får det mig att fundera kring morgonens kl 09-inlägg som också handlade om barn på sociala medier.
Hur tänker ni här?
Är det skillnad i och med att LDs son:
1 – är äldre, än exempelvis Anithas och Margauxs söner, 2 – förmodligen inte skulle ställa upp om han inte ville, och 3 –  inte har en mamma som tjänar pengar på att lägga ut det här inlägget om sonens hår, till skillnad från de inlägg som Antiha och Margaux publicerar.
Eller är han ett indoktrinerat sociala medier-barn, trots att det här nog faktiskt är första gången som jag ser LD faktiskt baserat content på ett av sia barn?
Ingen säger att det är enkelt, och därför vill jag resonera med er, vad NI tycker, trots att det skulle vara enklare att bara skita i diskussionen istället för att riskera att tas som en smula ambivalent, eller till och med skenhelig, om du så vill.

Vad är okej? Vad är inte okej? 
Jag tror att vi alla har en alldeles egen nivå av ”okej”, och jag vill veta hur du tänker.

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    curly girl metod, man kan be folk googla och behöver inte använda sina barn för att demonstrera

      Snälla kan inte det bli tvång med ett namn eller hittepå vad man vill Camilla. Såååå svårt att fatta å hänga med när 17 st anonyma har en diskussion ?.

        Ja, för Hanna är ju mer anonymt än :D…

          Tror inte de syftar på hur anonym man är, men att de blir svårt och jobbigt att följa en tråd där ofta personer återkommer i diskussionen när alla heter ”anonym”.

          Men poängen är inte huruvida ett namn är vanligt och därmed anonymt utan att det är svårt att diskutera i ett kommentarsfält med hundra Anonym utan att veta om man svarar rätt person. Förstod du verkligen inte det, eller försökte du bara vara dryg?

            Exakt!

    Jag vet inte. Även om barnet är gammalt nog att själv bestämma så känner jag att LD som förälder inte ska göra det. Inte ansiktsbild i alla fall. Men jag vet inte hur det har diskuterats hemma, med barnens pappa osv.

    Jättefina lockar dock. Mitt barn hade såna korkskruvar förut men de försvann?

      Ja min man hade precis samma lockar när vi träffades. Så fina. Tyvärr blev han tunnhårig och numera rakar han bort det lilla som är kvar. ?

      Stackars barn. Är man 12 år gammal ska föräldrarna skydda en från att exponera sig själv på internet. De ska definitivt inte bidra till exponeringen!
      När barn och tonåringar växer upp kan de komma att ha en helt annan inställning till att vara igenkänd och synas online. De kan då aldrig backa bandet och göra saker ogjorda. Alla mammas tusentals följare vet vem barnen är och så vidare.
      Jag har aldrig exponerat mina barn på mitt lilla slutna konto och nu när de är på väg att bli vuxna förstår jag att jag har gjort rätt. Det är inget ett barn kan förstå, och innan man är myndig ska föräldrarna ligga lågt med att publicera bilder och skriva om personligheter, läggning etc.

    Tycker inte det är samma sak då hon visar ngt som är naturligt och som dom gör varje morgon och ingen produktreklam osv.
    Däremot tycker jag det verkar galet att killen ska friseras av mamma varje morgon? Känns som risk f att han kan bli mobbad f det här..

      Varför ska man spekulera i om det är mammans vilja eller barnets vad han har på sig? Det kan väl sägas om alla möjliga klädesplagg? Men här visar det kanske vilka snäva normer du själv har kört fast i. Om han hade på sig jeans och en rock-tisha hade du nog inte frågat samma fråga.

        Ja jag tycker det är väldigt udda att killar eller män går runt i kvinnokläder.

          1800-talet ringde och ville ha tillbaka sin människosyn

            Fast fortfarande år 2022 så är normen att män ska ej ha på sig klänning eller kjol. Varför ska man gå tillbaka till 1800-talet för att jag har en sån åsikt. Kolla ut så ser du att alla har normativa plagg. Gå in på klädbutiker och där ser man att det finns herr eller kvinno kläder.

            Ni här inne är så sjuka i huvudet. Antingen är det massa nazist rassar som kommenterar eller så ska ni vara så extremt känsliga när det gäller åsikter kring normer, livsstilar osv. Känns som att ingen av er är normala.

              Men jösses, jag var inte känslig kring åsikter om normer och livsstil, men trampade nog på en öm tå hos dig, eller? Jag hajar också till när jag ser en person med normbrytande stil, men helt ärligt, är det inte skittråkigt när ”alla har normativa plagg” som du skriver? Man kan väl få välja lite fritt istället för att hållas tillbaka av vad som anses normaaaaalt. Om en man älskar att ha kjol p.g.a. bekvämt och svalt, är det verkligen ett problem? Särskilt idag tycker jag det verkar som att unga människor är mer och mer öppensinnade vad gäller klädstil, så jag skulle inte bli förvånad om en 14-årig kille själv väljer att dra på sig en klänning. Tider, trender och normer förändras.

                Jag har följt lady dahmer sen 2012. Hon lägger upp mycket från sitt liv på Instagram och bloggen som hon hade då. Man såg ju att barnen formas och blir som henne. Inte så konstigt då att de påverkas.

                  Du tror inte att alla barn påverkas av sina föräldrar..??‍♀️

                  Jaha…? Ja alla barn påverkas av sina föräldrar. Vad är alternativet? Ska vi lagstifta om att alla barn ska få NEUTRAL uppfostran angående klädstil, hårstil, politik, religion, åsikter i allmänhet…?

                    Skulle ni verkligen på riktigt vilja att era män går runt i kjolar, blusar, klänningar osv. Hade min man gjort det så skulle jag tycka att det är väldigt avtändande.

                    Precis, väldigt viktigt att alla, inklusive barn och tonåringar, klär sig på ett sätt som du finner attraktivt ?‍♀️

                    Vad gör det om LDs son klär sig på ett sätt som du tycker är avtändande? Du får väl hitta någon annan snubbe som klär sig mer enligt din smak då? Btw, Harry Styles klär sig i kvinnokläder och verkar vara ganska populär hos tjejer och kvinnor.

                    Är inte ett problem då jag inte tänkt tända på hennes son…
                    När han är vuxen lär det finnas kvinnor som kan tända på och älska honom även med kjol ja. Precis som det säkert finns nu (på vuxna män med kjol alltså). Alla är ju olika.

                    Tja, för mig spelar det ingen roll om min man skulle ha kjol eller klänning. Påverkar ju inte mina känslor för honom, de går lite djupare än så. Skulle va värre om han va super macho som såg ner på såna män, det om nåt är avtändande för mig.

              Men du är… normal?

              Ja nu skriver hon ju faktiskt själv att ”det finns vissa normer”. I Sverige verkar det väl inte vara helt ovanligt att små pojkar i förskoleålder har klänning men desto ovanligare i skolålder, tonåren eller som vuxen. Så knappast 1800-talsnormer.

              Och barn fattar vad föräldrar vill och uppmuntrar till, sen vill barnen såklart antingen vara rebelliska eller gillar uppmärksamheten de får när de gör ”rätt” val, oavsett om det är att prestera bra i skolan eller klä sig enligt vad föräldern gillar.

              Det verkar också som att föräldrar med ”icke normativa” barn lägger väldigt stort fokus på just kläder. Barnen får välja fritt bland mini rodini-kläderna och liknande och pojkarna väljer minsann det färgglada och feminina och stolta mammor visar upp. Bland andra föräldrar brukar det inte vara en lika stor fråga, man använder kläder man fått av någon, köper neutrala grejer som kan ärvas, slitstarka jeans och enkelfärgade huvtröjor typ. Alltså praktiskt och där ekonomi också spelar roll.

                Vilka är dessa ”andra föräldrar” som endast kör neutralt och slitstarkt? De måste ju verkligen vara minoritet, allt man ser är ju flickor i prinsesskläder och pojkar i mörkt med häftiga tryck på. Kläder verkar alltså ha stort fokus där med.

              förutom du då, du är normal?

      Ja, viktigt att vara hel och ren och ta hand om sin kropp. LD har äntligen kommit in i verkligheten, och tippat över på andra sidan tydligen. För i verkligheten är det ingen annan förälder som friserar sitt barn inför skolan varje morgon. Han är väl tillräckligt gammal för att göra nåt med håret själv tänker jag.

        Va? Vilken verklighet, din? Vet massa barn som blir friserade varje morgon. Haha.

          Okej. Då verkar inte som att tid är en bristvara i många barnfamiljer. Att sätta upp håret i en hästsvans eller göra en fläta är en sak, men att stå och locka håret varje morgon är väl en annan verklighet i min värld. På ett barn, inför skolan. Vad blir näst, sminka barnen för skolan också?

          Tolvåringar?

        Jag skulle göra det om min son ville men han hatar när man rör hans hår. En kvart skulle det dock inte ta men ändå.

        Var och varannan tjej får väl hjälp med håruppsättningar på morgonen? Det är i alla fall ingenting unikt.

          Det är väl fint att en tonåring vill umgås lite med sin förälder varje morgon. Det kan ju dessutom bli en form av närhet, som tonåringar behöver men kan ha svårt att ta emot.
          Ser inga konstigheter med att få lite hjälp med håret.

          Knappast när de är i den åldern.

        till skillnad från majoriteten har ld inget jobb så hon kan lägga 15 minuter på att frisera sonens hår.

          Tråkigt om du inte kan lägga 15 minuter på att vara med ditt barn på morgonen. Det ser ut att vara en mysig stund och ett perfekt tillfälle för samtal. Hos oss spelar vi spel varje morgon (utöver alla vanliga morgonbestyr), det tycker vi är jättemysigt och en fin start på dagen. Jobbar heltid men prioriterar helt enkelt en lugn mysig stund på morgonen före vi går till jobb och skola.

            Alla har ju inte möjlighet att spendera mysig kvalitetstid med sina barn på morgonen, det handlar inte om en prioritering utan om livssituation ??‍♀️

              Vi har alla 24 timmar per dygn, hur vi spenderar dem är 100 % prioritering och val. Poängen var dock att anonym menar på att LD kan göra det eftersom hon inte har något jobb. Även vi med jobb kan prioritera tid med våra barn (oavsett om det är läsning, samtal vid matbordet osv.) 15 min är trots allt bara 15 min, det kanske inte fungerar i en trotsperiod men killen ser ut att vara stor nog att sitta lugnt när mamma fixar håret.
              Du har ju tid att sitta här och vara otrevlig, så ?‍♀️ på dig själv.

                Du menar att de som måste gå hemifrån halv sju för att hinna lämna och sen till jobbet borde väcka barnen ca halv fem för att hinna spela lite spel? Snacka om världsfrånvänd! Är du miljöpartist?

                  Saknar du helt förmåga att läsa skriven text?

                  Hon sa att dom gör det inte att alla borde. Vissa är morgonmänniskor och går upp i god tid innan de skall hemifrån på morgonen
                  Själv har jag alltid gått upp precis så att jag hinner iväg när jag skall. Gillar dock att vara tidig på jobbet och ta det lugnt där några minuter innan jag stämplar in (och inte behöver vara nervös ifall en buss är sen tex)
                  Har dock inga barn, så vet inte hur jag gjort om jag hade haft det

            Spelar spel? Wow ?❤ lät mysigt men det känns unikt ?

              Ja just spel kanske är lite ovanligt, det har bara blivit vår grej. Men att mysa en stund i sängen, läsa, sitta en stund framför tv:n, fixa med långhåriga döttrars hår mm gör nog de flesta jag känner. Det handlar ju inte om särskilt många minuter av en hel morgon.

                Vad fint! Och börjar man med lugna morgnar redan tidigt så blir det ju en härlig invand rutin vartefter. ?

            När kliver ni upp då?

            Spela spel på morgonen ?? Va intressant! Skulle aldrig komma på tanken att göra det här hemma men verkligen kul att höra att ni gör det.

            Men herregud 15 minuter som ska adderas till en ofta redan stressig morgon. Inte konstigt om det inte hinns med.

            Eller vill du ha beröm för att du är så duktig och överlägsen som minsann PriOriTeraR en lugn mysig stund varje morgon? Till skillnad från de andra förlorarföräldrarna därute.

            Alltså folk. Jösses.

            Okej du vinner. Du är duktigast. Medalj till dig.

        Min mamma gjorde ofta inbakade flätor och sånt på mig när jag skulle till skolan ?

        Hon skriver ju att det tar en kvart, det är ju inte så mycket.

        Det är vanligt i min kultur (vi har afrohår) att hjälpa varandra med håret 🙂 min mamma flätade mitt hår tills jag säkert var 12 men sen började jag platta håret …

          Hade två flickor på mitt jobb (jobbar som lärare i fritidshem) vars mamma gjorde likadant med döttrarnas hår! Så häftiga frisyrer de kom med typ varannan vecka ?

      Helt ok så länge de inte beslutar att barnet är trans pga sin klädsel och måste få pubertetsblockerare snarast.

      Det tror jag han själv ville faktiskt och uppmuntrar till det ? fint!

      Det är väl tvärtom helt underbart med ett barn som har självförtroende att göra som han vill och klä sig som han vill. Tror varken han blir mobbad eller tvingad till något med en sån morsa och ett sådant självförtroende.
      Och vad är alternativet? Assimilera sig till normen så vi kan fortsätta i samma ohälsosamma fotspår förevigt? Förövrigt är Harry Styles gigantisk för folk i den där åldern och klär sig i klänning ?‍♀️

      Antar att du är samma person som skrivit samma sak under varje inlägg där en man har något feminint på sig, annars blir jag lite nästan mörkrädd.

      Varför fick inte jag höra sånt när jag var 11-14 och klädde mig i killkläder? Jag klippte håret och gillade då att se mer maskulin ut. Ingen sa ett ord till mig, och det va inget snack om att mina föräldrar hade påverkat mig.

      Herregud, hur känslig och lättkränkt är man egentligen om man ser det som ett så stort problem att folk har på sig vad dom vill? Dejta inte en man i kjol om du inte vill det då, men jag hade inte brytt mig ett skit. Vem fan bryr sig?

      Du förkortar ordet för??

    Måste tipsa den intresserade om ett nyligen publicerat examensarbete från juridiska fakulteten i Uppsala som berör frågan om vårdnadshavares exponering av egna barn på sociala medier och huruvida barn skyddas av GDPR vid sådana händelser. http://www.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A1663033&dswid=2123

      Tack vad intressant! Jag sparar den och ska läsa vid tillfälle!

    Jisses, stackars barn. Han lär tröttna när mamma inte har lust och tid.

      Stackars barn som…har lockigt hår? En förälder som bryr sig?

    Samtliga av hennes barn figurerar ju ständigt på hennes insta. Man får dem på köpet som hos många andra profiler man följer. Jag tycker att det känns knepigt då hon ganska ofta är väldigt frispråkig ,kontroversiell och speciell i mitt tycke. Hon är en människa som jag nästan blir rädd för för hon känns så överväldigande och aggressiv men jag tror att det bottnar i en enorm osäkerhet som hon har. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att växa upp med en sån mamma. Hennes mål med barnen verkar att de ska vara hen alla tre och vara särspeciella och udda figurer. Kanske funkar det i storstan vad vet jag men jag misstänker att de kan ha det en smula tufft med henne som offentlig mamma och ute bland ”vanliga” barn och vuxna.

      Exakt det jag har tänkt länge. Alla 3 klär sig i udda kläder, och som du skriver att alla 3 verkar hen. Känns ju att de alla är hjärntvättade av henne.

        Eller är det alla andra som är hjärntvättade och klär sig likadant som alla andra killar eller tjejer….

        Sånt här går ju igen hos andra kategorier av människor också att man särpräglar barnen. Barn som sätts i Waldorfskolor av sina föräldrar tex växer ofta upp i en speciell miljö med en speciell klädkod. Många vänstermänniskor och ”konstnärliga” vuxna tenderar också att prägla sina barn genom att inte följa Svenssons klädkoder och ger barnen olika former av alternativ uppfostran och uppväxt. Bra el dåligt det får de barnen svara på när de har blivit vuxna för jag vet inte hur de barnen känner och upplever detta.

          Och många högermänniskor präglar sina barn genom att klä dem i märkeskläder och ger barnen en uppväxt där prylar och status står i fokus.

            De jag känner som bryr sig mest om prylar och status är vänster. Inte alltid de dyraste prylarna men de som ger rätt signaler. Inte alltid status som i bil och villa, men status som i lägenhet på Söder, abonnemang på dyra tidskrifter samt att ha råd med dyra tågresor istället för billiga flygresor,

        Man är inte ”hem” bara bara för att man inte har på sig könsnormativa kläder. Man kan liksom gilla fotboll och hata klänningar och vara 100 % tjej ändå. Varför tror ni konservativa människor att det är så himla skört, att ens könsidentidet ska försvinna ut i rymden om man inte får en stor rosett tryckt i pannan? Man är varken mer eller mindre kvinna för att man har en ”kvinnlig” klädstil.

          Haha ja så galna kommentarer? Att hennes mål är att barnen ska vara ”hen”. Vad innebär det ens?

            Hon har ju skrivit så. Att hon hoppades att barnen skulle bli icke normativa och det blev de, så hon har typ ”vunnit”.

              Lady dahmer hoppas ingenting kring sina barn. Hon har mycket medvetet låtit bli att prata om kön med sina barn och medvetet agerat som motpol till de könsnormer barn möter dagarna i ända, med målet att de ska få vara exakt det de föds till. Det är ju lite udda, men jag tycker det är kul och fint att hon varit så konsekvent och man kan säkert säga en del om henne som partner och vän, men hon verkar vara en toppenmamma.

      Precis vad jag tänkt också!

      Jag fattar inte vad du menar med detta: ”de ska vara hen alla tre”.

        Du vet att lady dahmer har själv sagt för flera år sen att hon vill ej att hennes barn ska bli straight eller ens vara normativa. Ja hon har ju tydligen lyckats med det.

          Men va? Varför?

      ja känns som att hon gått all in att barnen ska vara annorlunda bara för att. Inte för att barnen har någon speciell önskan att skilja sig från mängden/vara sig själva.

        Eller så har hon tvärtom gett dem möjligheter att välja fritt istället för att indoktrinera dem i snäva könsroller.

          ?? Eller hur

      De bor inte i storstan…

    Märkligt med en kvinna som gjort sig ett namn på feminism och rättigheter, och samtidigt exponerar sitt eget barn så här.
    Känns som om hon sällan lever som hon lär iaf

      Utveckla gärna hur att vara ”hårmodell” på instagram går emot feminism och rättigheter?

        +1

      Ld tjänar pengar på att exploatera sina barn. Hon har mer än en gång kört clickbait till Patreon med filmer på barnen tex den yngsta med kniv i handen. Folk betalar på pateron för att se filmer innehållande barnen. Barnen får inte lön för sitt influencejobb utan det går i LDs ficka. Det flesta feminister är precis som de flesta andra människor emot både barnarbete -speciellt obetalt sådant och att utsätta barn för kränkningar. Tror få kändisbarn uppskattar i tonåren att hela svergie sett dem i blöja i ”roliga” situationer.

    Nu var det ju bara du som inte tyckte att det var okej att Anitha son var modell för H&M. Alla andra var ju rörande överens om att det inte är något fel med det. Jag har ingen åsikt om LD när det gäller detta. Är bara förvånad över att det plötsligt är viktigt att se ”hel och ren” ut. Tycker nämligen hon själv aldrig någonsin sett ut att vara det. Men det gäller kanske bara barnen…

      Du tycker hon verkar smutsig och trasig? Förut brydde hon sig kanske inte så mycket om kläder men har väl aldrig varit ovårdad/smutsig??

        Ld har ju alltid varit intresserad av hårvård. Minns att hon hade en hel kategori om det på sin blogg.

    Camilla jag ser flertal kommentarer som inte är ok. Att diskutera huruvida barnet själv vill klä sig i en stil eller om det är mamman som influerar tycker inte jag är okej. Vi är alla färgade av våra föräldrar, deras värderingar osv. Inte okej att skriva så om ett barn…

      Men snälla…

        Du får inte nämna ohälsa kring fetma, du får ej ha din egna åsikter om nåt här. Alla ska vara antingen rassar eller extremt woke. Riktiga weirdos hänger här inne.

          Du hänger uppenbarligen också här så vad säger det om dig?

            hen är undantaget som bekräftar regeln förstår du väl?

      Jag reagerar på att vissa har en översittar-attityd kring att pojken får håret stylat av sin mamma, som om det vore ”konstigt” och ”han kan väl det själv”… Vad är det för mobbarfasoner?
      Jag tror många föräldrar hade varit lyckliga av att få styla sin tonårings hår och få komma lite närmre en stund varje dag. Tycker det är jättefint att de verkar ha en nära och bra relation (nej man ser så klart inte allt på sociala medier, men utifrån det lilla man ser så tycker jag man ser tecken på detta).

        Könmer/tänker precis som du här!

        Så kloka kommentarer, Mila!

        Eller hur. Det låter på folk som att hon sitter och matar barnet fortfarande. Han kanske tycker att det blir finare när hon gör det? Min unge kan sätta upp sitt eget hår i hästsvans men mina blir ”mycket bättre” så jag gör det. Brukar även borsta det samtidigt så det blir gjort ordentligt.

          Mina håruppsättningar blir också bättre om någon annan gör dem. Finns väl ingen åldersgräns på att få hjälp med att få håret uppsatt/ fixat.

            Jag hjälpte min lillasyster med håret när hon var 18 liksom. En sommar bestämde sig min man för att ha långt hår och fläta. Det blev bättre när jag gjorde det. (det var inte så snyggt och jag var glad när han klippte sig, men det är ju ovidkommande)

    Tycker det är superbra! Folk som inte har lockigt hår själv fattar inte grejen. Hade varit ÖVERLYCKLIG om mina föräldrar hade tagit sig tid att lära sig hur mitt hår ska hanteras när jag var liten. Det är ett jävla aber att hålla det i schack och det är oftast inte något man ’kan’ när man är så ung som Tamlin är.

    Ang att exponera sina barn tänker jag att Tamlin och Ninja verkar ha extremt hög integritet så de säger säkert ifrån med näbbar och klor om de inte vill bli publicerade på nätet. Om det är NÅGOT jag aldrig skulle ifrågasätta LD för är det nog hennes barnuppfostran. Detsamma gäller Maria Borda och Foxfonna (kommer tyvärr inte ihåg hennes namn) som alla tre verkar ha ett naturligt, stärkande och klokt föräldraskap.

    Det som stör verkar snarare vara att LD hjälper sin son — hade det varit mor-dotter (eller far och dotter så gullit!!!!) tvivlar jag på att någon sagt att det var konstigt.

    Och nej curly girl method är inte svaret för allt lockigt hår. Jag själv har tunna men extremt många hårstrån så om jag slänger i så mycket feta produkter som den metoden förespråkar sparkar mitt hår bakut.

    Om någon vill kolla nån annan än LD rekommenderar jag manesbymell. Finns på både insta och youtube. Hon är frisör och har själv lockigt hår.

      Även om man har hög integritet kan det som barn/ ung vara svårt att överblicka de långsiktiga konsekvenserna av att bli exponerad på nätet.

      Tycker inte det är mer okej bara för att det är i övrigt bra föräldrar. Det kan fortfarande vara omdömeslöst. LD exponerade ju för övrigt sina barn resan som bebisar och på BB, knappast som att hon hade lärt dem säga ifrån då.

      Upplever att det handlar om någon sorts social status vad man får kritik för. LD och gänget kommer alltid undan lättare, och så har de alltid varit.

      Du minns inte uppförandet(från både mor och barn) i tysta vagnen på tåget, märker jag.

      Alltså det är inte raketforskning att ha lockigt hår. Har det själv. Jag kammade med blöt gles kam varje morgon från jag var fem. Lät torka utan att röra det och borstade inte igenom . Ofta hade jag en fläta eller låg hästsvans. Så enkelt. Tramsar man med för mycket så tror ju barn att det ÄR extra knepigt och blir en sådan där gnällspik som tror deras hår är så jäkla annorlunda och svårt.

        Haha men exakt. Jag och alla mina barn har krulligt hår. Det är inte som att det behövs en universitetsexamen! Men det är väl LDs nya grej att snöa in på.

          Men vad gör väl det, om hon nu snöar in på lockigt hår. Hur skadar det dig och ditt krulliga hår?

            Hon får det att framstå som om vi krulliga är nån sorts ufon som måste använda dyra borstar

              Denman är inte en dyr borste.

                Beror på vad man har för ekonomi. Jag köper mycket billigare borstar än Denman, och ja jag har lockigt hår.

        Men för många verkar det dock vara just raketforskning. Jag jobbar med hårvård och har kunder i princip VARJE dag som undrar hur de ska göra, vad de kan göra och vilka produkter de ska använda. Ibland vet de inte ens om att de har självfall/lockar och att deras hår är frissigt för att de alltid har motverkat det där naturliga.
        Så om någon med många följare på sociala medier lägger upp sånt här är det toppen i mina ögon! Mer lockar åt folket ☺️

    OT: haha snälla alla spana in Alexandra Brings senaste story: okokt pasta m tomatpure och ingen salt eller peppar i störarna LOL! Höjden av lathet! Fattar inte hur Royal Design kan betala för så slappa samarbeten

        Att hon sedan svarar ditt inlägg med bara: hahaha
        Håller med om att hon borde ha engagerat sig lite mer. Så himla trist det ser ut också ? man blev ju inte så sugen på den där ugnsformen nu direkt

      Ok, lite roligt ändå men det är ju liksom inte pasta eller sås hon gör reklam för.

        Nä men ugnsformen där pastan ligger i?

          Den funkar nog för kokt pasta med ska du se!

          Förstår om företaget som köpt reklamen skulle reagera (lite ansträngning bör dom ju förvänta sig), men jag tror inte det avskräcker folk som letar efter en ugnsform..

      Men ändå kul story nu där hon sitter och äter okokt pasta ??

        Jag krävde rabattkod på pasta – pronto!!! ??

    Tycker inte hon exponerar sina barn speciellt mycket faktiskt, jämfört med typ bästisen Fayme ligger hon verkligen i lä.

      Spolar man tillbaka i tiden var hon mer som Fayme dock.

      Men LDs barn är mycket äldre nu också.

      Två fel gör inte ett rätt

        Haha, såg din kommentar först efter att jag skrev min. ?

      Två fel gör inte ett rätt.

    Någon som vet vad som har hänt med Sanna och Johns hund Sven? Känns inte som om dom har kvar honom ?

    Inte okej öht

    Sen finns det ju de som exponerar sina barn väldigt mycket i poddar.. vilka tycker ni är värst där?

    Tycker att de som ständigt gör reklam med sina barn eller berättar känsliga ämnen om barnen är värst.

    Lite ot men oj vad lik ungen i Spykids! Särskilt närsista bilden

    Kan man inte bara låta bli att kommentera folks utseende? Speciellt barn.

    Man är inte alltid pigg.

    Hallå NÅN måste ju veta vad som hänt med Amanda Colldén och Anna Dahlbäck?!

      Vilka är de personerna och vad är det som gör att du tror att något hänt?

        De drev en podcast tillsammans som hette ”alla våra ligg”, men sen fick båda två barn och de slutade podda tillsammans. De verkade vara väldigt tajta men efter det har man knappt sett dem umgås. ?‍♀️ Och har för mig att någon av dem (Amanda?) en frågestund inte ville svara på varför de inte umgås längre.

    Jag personligen skulle aldrig dalta med min äldsta son så.
    Tycker det är viktigt att de tar hand om sådant så snart de är mogna att göra det. De måste passera trösklarna .

    Känner lite att vi har nog med bortklemade pojkar och unga män i vår nutid.

      Det är väl inte att dalta och hjälpa någon med håret, går du inte till frisören?

        Vad har frisören att göra med att fixa och stajla sina egna barn?
        Håller nog med lite där om att det känns lite för mycket. Jag visar mina barn hur man gör, men sen får de prova sig fram själva. Men gissar att hon är så utseendefixerad att hon bara måste göra honom maximalt snygg varje dag.

      Hade det varit mer okej om hon hjälpt sin dotter med håret?

    Min äldsta son har lockigt hår. Trodde alla tog sig tid att lära sig hur man sköter sitt barns hårtyp om de envisas med att ha långt hår. Nu är han gammal nog att sköta det själv och det bör T också vara kan man tycka.

      Inte måste man ha korkskruvar om man har lockigt hår? Gillar de lite rufsiga stilen bättre men det är ju helt upp till var och en vilken stil man vill ha oavsett hårtyp.

    Var går åldersgränsen för att ha Instagram? Isf kanske gränsen kan dras där? Har ingen direkt åsikt.

    Ironin i att LD skriver ”att se ren ut”.

    Själv tycker jag det är skillnad på hur barnen exponeras. Många bilder och klipp på mindre barn handlar om att visa upp antingen hur söta eller roliga de är. Maragauxs son är ju gullig med sina kommentarer osv. Jag kan tycka att det inte behöver delas med främligar, eller gynna mammans business.
    Eller som exempel ett barn som bakar en kaka, om hen är gullig för det är mjöl överallt och hen säger roliga saker – jag tycker inte det ”bör” delas offentligt. Om hen bakar ”som en vuxen” och visar upp resultatet av ett recept – helt ok. Det är skilnad på att visa upp sig själv och att förmedla något. I första fallet ger likesen bekräftelse på den ytliga delen av personen, medan den andra blir ”kolla vad många som också tycker det är kul att baka och gillade att se din kaka”. Det känns mer ok i mina ögon.
    Med det sagt tycker jag exponeringen med håret är helt ok, det handlar om att visa hur man gör något, och mamman o sonen visar detta tillsammans i ett inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.