Influencerbarn i (sociala) medier del 82512

Bildkälla: Anitha Clemence Instastory

Anitha Clemence och Calle Schulmans son Tom-Allan är barnmodell för H&M och mamma Anitha är mäkta stolt och delar bilderna från appen.

Är det någon skillnad på anonyma barnmodeller och kända barn som modellar?
Eller spelar det ingen roll om barnet ändå exponeras sönder på andra medier?

Jag undrar om Margaux, Jakob och deras son gråter i kors över att det inte var han som fick synas i den här kampanjen? 
Jag får ”Macaulay Culkin-vibbar” av familjens sätt att exponera honom på, det slog mig verkligen när jag såg ett klipp på Margauxs Instastory från deras sponsrade seglingsresa.

Bildkälla: Margaux Dietz Instastory

Jag tog till och med en skärmdump på det.
Margaux filmar när en person håller sonen uppe i luften, och det absolut första som sonen tänker på och säger är att Margaux måste ”skicka filmen till honom”.
Vad är han? Fem år?

Här nedan kommer en påminnelse från förr.
Någon skulle kanske kalla det för hyckleri, men jag är på tok för diplomatisk för att göra det.

Vad gör man inte för att få åka på sponsresa och tjäna Youtube-pengar, eller vad säger du Jacob?

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är så sjukt att jag mår illa. Tänker även på barnen Reinholds som tvingas till av familjen att ha massa konton med fans och följare för att få kunna behålla sina ponnies och hobby. Att mamman medvetet med pengar i åtanke skaffat dessa barns konton och sköter dessa åt barnen och drar in stora summor på samarbeten får mig att vilja spy.
    Och att framstå som en fin och perfekt och lycklig familj utåt för att generera pengar på sina barn. Borde vara totalförbjudet!!

      nä men fy! Vilken mamma är detta? Så hemskt.

        Lägg till fru framför efternamnet så kommer hon upp. På barnens insta konton står det att kontona sköts av föräldern

      Blir också illa till mods av dem, och så tillhör jag ändå skaran som inte tycker att man måste ha något totalförbud för foton på barn på nätet. Men jag tycker det är obehagligt när man lär barnen att de ska uppmana följarna att lajka osv.

      För mig handlar det om kvantitet, det är skillnad på att vara exponerad på 1 bild utan känslig info en gång varannan månad, och att ha hela livet som inför öppen ridå.

      Föräldrarna Lundell är ju också bra exempel på föräldrar man har svårt att förstå tankebanorna på.
      De har haft barnen med på precis ALLT från renoveringsprojekt till snyfthistorier och sponsrade inlägg. Barnen har till och med egna konton på Instagram där de flitigt lägger upp nya bilder!
      När sedan dessa bilder publiceras av någon utanför familjen blir pappa Lundell vansinnig och skriver inlägg om hur hemska alla människor är som utnyttjar deras barn och bilderna på dem för sin egen vinnings skull!
      ”Att folk bara har mage att vara så fräcka! Att utnyttja små barn utan att tänka på hur barnen mår av detta!!!”
      Med tanke på att bilderna kommer från deras egna mobiler är det en märklig inställning…

        Jockiboi är dum i huvudet och har fastat mentalt på 15 åring grabbs nivå.
        Ärligt alltå?

      Men hjälp. Kollade på instagram och kan det verkligen vara ens lagligt att starta upp ett konto i yngsta barnets namn och fylla dagligen med bilder på barnet från två års ålder för att barnet ska kunna få ett stort konto och kunna leva på samarbeten när det bli äldre.
      2 år!!! Detta är ju sjukt på riktigt

        Ja för att lyckas då det till 33 tusen följare vid 6 år så gäller det för mamman att ha börjat exponera barnet tidigt. Sedan youtube och TikTok konton utöver det

      Det beror väl ändå på vad man lägger ut. Att lägga ut bilder när de hoppar runt på sina ponnyer känns inte så farligt. Men att lägga ut personliga saker är jag emot

        Och varför är det så viktigt för mamman att skapa dessa konton åt barnen och sköta om dessa pt dom? Att uppmana följare att lika och dela och rösta på olika saker. Jo för att det leder till samarbeten. Att sprida kontent på barnen för att de sak uppmärksammas och då erbjudande om att visa upp lindexkläder osv vilket leder till klirr i kassan för familjen så att de kan fortsätta ”hoppa runt på sina ponnies” och bo på gården de flyttade till så fort samarbeten började rulla in.
        Att ha ponnies och bo på gård i dyr kommun och åka och tävla är dyrt. Speciellt om mamman ska vara hemma och skapa kontent som ska fotas så fort barnen kommer från skolan.

          Ja att lära barnen att uppmana till att folk ska likea och titta osv och att lära barnen att det är viktigt med likes – det tycker jag är fel.

          Men att lägga upp harmlösa bilder o filmer på sånt som inte är privat, det har jag inget emot även om de tjänar pengar på det och det är drivkraften.

      Ur led är tiden…

      Har tänkt samma sak flera gånger, och så har familjen så mkt följare, det måste ju ändå betyda att folk/mammor tycker att det är okej.

        Hahaha min kommentar hamnade fel.

        Men håller även med dig;)

      Tycker det är spännande att följa deras bygge och har till och från försökt följa deras youtube men det är så otroligt stirrigt. Mycket rop och skrik efter hundar/barn/hästar, rakt in i mikrofonen. Men det är klart, tror den stora massan följare är barn så de kanske inte reagerar som jag ? Mamman känns också som en äkta ponnymamma som inte har så mycket eget liv, utan fokus är på barnens träning, tävling och att hitta nya ponnysar till dem.

      Även My har startat ett konto som ska föreställa att det är Ludvigs, men det är uppenbart att det är My som skriver.

    Barn är det mest värdefulla vi har. Hur kan det inte finnas lagar som skyddar barns integritet på internet?

    Känner att det är skillnad på att vara barnmodell på hemsida (en i mängden ansikten – dvs hyfsat anonym ändå) och vara barn till de mammabloggar som delar med sig av ALLT från sina barns liv.

      Kunde inte beskrivit det bättre själv!!

      Jag eller hur, vem hade velat att ens föräldrar delade allt? Om ansiktet är blurrat spelar mindre roll.

      En bild i en reklamkampanj är väl inte så farligt i sig dock, typ samma exponering som de där ”grattis till vår sjuåring Emil” som alltid funnits i lokaltidningar.

      Svårt att säga exakt var gränsen ska gå, men väldigt långt innan barnen blir kassakor och får personlig info spridd till miljoner människor iaf.

    Det finns ett uttryck: Rehab waiting to happen. Jag menar naturligtvis inte att barnen kommer att hamna i missbruk. Jag menar att konsekvenserna kommer senare. Och på riktigt, många många av dessa exponerade barn kommer att ha svårigheter att hantera det.,Redan nu eller senare i livet.

      Jag håller med, måste väl gå att typ jämföras med många barnskådespelare från bland annat 80-90 talet som levt ett helvete i vuxen ålder sen. Så tragiskt ?

        Jaa där har väl ändå svenska barnskådespelare varit hyfsat skyddade, inte som tex USA med paparazzis och grejer. MEN den gränsen måste ju suddas ut i och med all exponering idag, att privatlivet finns för alla att ta del av.

          Jaa, jämför man med hur det gått för barnskådespelare verkar det ju helt klart gått sämre för dem som dels blivit väldigt kända, dels haft föräldrar som drivit dem och deras värumärke hårt. I Sverige där det inte varit samma hype kring barnen och inte lika accepterar med kommersiellt nyttjande av barn verkar det inte gått lika illa för barn från filmer mm . Det kan man ju tänka på som influencerförälder också.

          Nu är det istället föräldrarna som är paparazzis. Allt ska kalas ut! Potträning, sovbiler och misslyckanden.
          Aldrig får barnen vara fredade.

          Nu för tiden är film- och TV-bolag i Sverige (och även utomlands, kan jag tänka mig) betydligt mer medvetna om att det är viktigt att skydda barnens integritet. T ex Astrid Lindgren-barnskådisarna på 60- och 70-talet råkade ut för mycket jobbigt och obehagligt. I flera fall har det lett till att de tagit avstånd från sina skådespelarinsatser och inte vill förknippas med dem alls.

            Gissar också att det är då barnfilmer idag i Sverige som blir så stora/ allmänt kända som typ Pippi blev?

              Så kan det säkert vara, men också att både allmänhet och media hade en mer gränslös inställning på den tiden. Inger Nilsson har t ex berättat om att vilt främmande människor bara stegade in i hennes familjs hem för att ”se hur Pippi bodde” och att journalister kom och gjorde intervjuer med henne på skolgården utan att föräldrarna tillfrågats.

    Barnmodell är ju levande skyltdocka, inget som avslöjar barnets personlighet eller liknande så ser inget konstigt med det. Att låta barnet spela sig själv i sociala medier eller skriva om barnet på ett intresseväckande sätt är inte ok enligt mig.

      En annan skillnad är ju att de flesta barnmodeller kanske inte lägger flera h i veckan på modellandet (och gör de det borde man kanske ta sig en funderare även där).

      Exakt! Inte konstigare än att ett barn gillar sång/dans/musik och får va med i en film/uppsättning/musikvideo/barnprogram
      Det är ju att exponera barnets liv å personlighet med alla svagheter, dåliga stunder osv osv som är grejen. Att prestera även i privatlivet. Att bli fotad när man gråter eller är sjuk osv

    Fast det upplever jag även med barn med helt normala liv. De vill se foton, filmer osv så fort man har framme mobilen. Arnold är såklart ett extrem case med tanke på hans utsatthet, men också ett barn av sin tid.

      Precis, min fyraåring vill se fotot/filmen med en gåmg, ibland hinner han inte ens stå still innan han vill se. Jag har inte Facebook, publicerar sparsamt på instagram för typ bara familj, och sonen vet inte vad instagram är.

    Tänk om det här stackars barnet börjar få massor av läskiga trollkonton som vill honom illa? Precis som J&Js barn har fått. Snälla föräldrar, ni har ett ansvar!

    Har verkligen också reagerat på hur den mannens bytt åsikter oftare än strumpor!
    Han gick ju segrande ur denna striden mot Margaux och säkerligen minskade hennes publik på Youtube markant när Arnold inte var med längre! Jag menar – kanalen VAR ju Arnold! Allt kretsade runt honom och det man sedan fick ta del av var när hon testade olika hamburgare och/eller spelade paddel – båda två betydligt mindre roande att se än Arnold!
    Men sedan hände något!
    Plötsligt var det ok att Arnold medverkade igen och nu får vi ta del av deras perfekta ”kärnfamilj” och se hur bra de lyckas med konststycket att semestra tillsammans som en familj under hela sommaren!
    Jag kan inte annat än ana att Jakob plötsligt behöver pengar till något framtida projekt och snabbt insåg att Youtube skulle ge honom den möjligheten! Relativt enkla pengar att tjäna även om det innebar att han var tvungen att ”sälja” sonen för att få till de där pengarna…
    Vad skulle annars denna plötsliga förändring av åsikter bero på?

    Margaux och Jakobs som syntes frekvent på Surfakademins instagram i somras när de var på en resa med företaget. Såklart får de ökad uppmärksamhet när de lägger upp bilder på en influencers barn så det utnyttjas i fler led.

    Många minns säkert den debatten!
    Elaine Eksvärd var en av de livliga debattörerna som hade starka åsikter i ärendet!
    Warg/Pärleros var en av de som då slutade visa upp Elvis i sina sociala medier! Och säkerligen måste detta ha påverkat deras (främst Idas förmodligen) statistik och minskat antalet tittare på Youtube markant!
    Numera har de ju två barn och möjligtvis har siffrorna börjat gå uppåt igen eftersom det nya tillskottet till familjen (dottern alltså – inte hunden Doris) inte ingår i regeln ”vi visar inte upp vårt barn på sociala medier”…
    Enligt Warg/Pärleros finns det en åldersgräns då barnen inte längre får visas upp och jag tror den går vid 2 års ålder. Efter den dagen visar de inte upp barnen längre…
    Återstår att se om den regeln fortfarande gäller när barn nr 2 fyllt ”the magic two”!

      Har jag fel eller brukar inte just Elaine visa upp sina barn ofta?

        Har reagerat på väldigt utlämnande skildringar av dottern som har något syndrom – skulle det vara mer ok om barnet själv inte förstår liksom?

      Kenza slutade också visa vid en viss ålder,

        Fast tycker hon visar rätt mkt ändå på stora killen.

    OT jag tycker att det är snyggt att ha byxor som Bianca Ingrosso har det, men får inte ihop det hur de inte kan rasa ner om de är lika för stora som de verkar. Ni som har testat dem, ser de ut sådär utan ”hjälp” eller är det endast ha dem på det sättet när man står stilla?

      Tänker att de drar in midjan när bilden tas. Sådana byxor är ju rätt stela, så det blir ofta en glipa på dem. Men visst får man dra upp dem en del..

      Jag tror de köper 2 storlekar, en större till bild och så ett par som sitter bra. De som är större kan de sen lämna tillbaka efter bilden är tagen

      Den sortens byxor funkar nog bara på de som har timglasfigur. Rumpan och höfterna håller upp byxorna. Sedan drar hon in magen och det ger ännu mer en illusion av att de sitter väldigt löst i midjan.

        Aha, då funkar det inte på mig. Typiskt.
        Tack för alla svar!

      Byxorna är tajta runt höft och rumpa.

      byxorna sitter på höften och rumpan så de åker ju inte ner, det är bara i midjan de är stora

      Bianca är besatt av att visa upp sin smala midja i alla tänkbara vinklar.
      Så hjärndött ? ? att man kan börja gråta för mindre.

    Hehe.
    Ja, Jacob vad säger du om det?

      Skrev han verkligen att det var en ”hedersfråga”? Skulle ju behöva bli påmind om det nu…

    Skillnaden mellan influencerbarn och barnskådespelare / modeller är att skådespelaren eller modellen inte visar upp sitt ”verkliga” liv. Det är inte den typen av integritetsintrång att bara synas på bild, eller låtsas vara någon annan. Förutom några få som blir superkända som barn, som Drew Barrymore eller Dakota Fanning, så bevakas de inte dagligen på samma sätt.

    Diana och Roma, stora youtubekanalen, de syns jättemycket, men de visar ingenting av sin egentliga vardag. Inga meltdowns, inga beklagande föräldrar som pratar om hur jobbiga de är när de trotsar osv.

      Diana och Roma är överexponerade och folk känner igen dem över hela världen. Dessutom framställs de som bortskämda och jobbiga (för vuxna). Det är inte heller ok.

    Min dotter vill alltid se filmer och foton på sig själv när jag plockar fram kameran. Även fast jag varken lägger upp på sociala medier eller ber henne posera, utan bara försöker dokumentera vårt liv för att ha något att kolla tillbaka på. Skulle inte läsa in allt för mycket i just det, det är ju kul att se film på sig själv (och ännu roligare att få leka med kameran).

      Det ville min dotter med när hon var liten. Inget konstigt med det, bara gulligt! ?

      Nej men det konstiga är väl att ungen är 5 år och har en mobil som folk kan skicka bilder till?

    Är m och j tillsammans

      Tror inte det. M verkar ju ha dejtat/dejtar en tysk.

        Eller åtminstone en kille som pratar tyska. Osäker på från vilket land han är.

    OT: jag har precis fått reda på att mitt ex förlorat ett barn. Vi var tillsammans i över 10 år och hade själva planer på att bilda familj, men han lämnade mig för 5 år sedan för kvinnan han nu har barn tillsammans med. Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till deras tragedi. Borde jag höra av mig och beklaga förlusten? I 10 år var han ändå min bästa vän och mannen jag trodde jag skulle leva resten av mitt liv tillsammans med. Samtidigt som han sårade mig såååååå djupt när han lämnade mig för någon annan och vi har heller inte haft någon kontakt sedan dess. Hur hade ni gjort? Hade ni hört av er eller bara ignorerat det? Jag har knappt sovit på två nätter nu, dels för att jag är så illa berörd av det tragiska som drabbat dem, men även för att jag inte vet hur jag ska förhålla mig. Känner hans smärta i hela kroppen.

      Eftersom ni inte har haft kontakt; hör inte av dig. Man får förutsätta att de har tillräckligt med support och det är ju egentligen det som är det viktigaste. Om ni hörs nån gång senare så kan du säga nåt då men låt det vara det för tillfället.

      Om ni inte haft någon kontakt sen dess skulle jag inte höra av mig. Men det är väl en fin gest att göra. Frågan är om han bryr sig? Själv skulle jag tycka det var märkligt om någon jag dumpat för fem år skulle höra av sig.

        Du har säkert rätt i att han skulle tycka det var märkligt. Men i över 10 år var vi varandras viktigaste personer (vi var även gifta i nästan 4 år av dem) så känns konstigt att veta, men inte säga något. Men nog bäst att jag är tyst ändå.

          skulle du random stöta på honom någonstans så kan du såklart beklaga, men tycker nog inte du behöver sträcka ut dig och kontakta han nu. det finns många som har människor de var ”de viktigaste personerna” för förr, men det betyder ingenting nu

            Jag skulle dock säga att samtliga av mina ex fortsatt kommer betyda något för mig, det är historier jag alltid kommer minnas. Men jag tillhör kanske en minoritet som känner så?

      Ett barn har dött. Det blir inte värre.
      Självklart ska du beklaga sorgen.

        Håller med! Blir ju ännu konstigare om du skulle råka på honom om ett par år och bara ”by the way, jag hörde att din dotter dött, beklagar!” Nä, tycker alltid man ska sträcka ut en hand och beklaga sorgen till någon som mist någon, det är en sån liten gest som knappast gör någon skada, snarare tvärtom.

          *eller son, insåg att jag drog för snabba slutsatser där ?

    Obehagliga föräldrar

    Jag jobbade som barnmodell när jag var liten på 80-talet.
    Mina barn jobbar som modeller nu på agenturen Mikas (de är dock myndiga). Jag kan dela bilder på dom i sociala medier som stolt mamma ibland. Men skillnaden är att mina barn tjänar pengarna som modeller. Det är dom som gör plåtningen, går visningen och pengarna går in på deras konto.
    Lika så när jag var liten. Jag fick pengarna och det var inte min mamma som lät mig posera och behöll slantarna själv.

    Där i tycker jag det är en skillnad. Många influensers verkar tjäna sina pengar på sina barn genom samarbeten mm som influenserna gör med företag. Influensern gör samarbetet men barnen är med som gullig rekvisita. Barnen kanske får betalt det framgår liksom inte. Men jag tycker att det är en stor skillnad.

      Ja de förstår ju redan från ung ålder vad som är jobbet som ska göras och kan därmed också välja om de vill jobba eller ej. När gränsen suddas ut, tex blir filmad i smyg eller uppmanad att säga något roligt igen för att det ska filmas, nya kläder ska fotas osv, och detta sker konstant i vardagen, det är ju där det blir problematiskt.

    Finns inte en enda ansiktsbild på sociala medier på mina barn. Och det lär inte ske förrän de är äldre. På kalas så säger jag klart och tydligt att bilder på mina barn ska maskas. Barn har privatliv och integritet.

    Dock är jag förvånad över att Blondinbella faktiskt har gått emot strömmen alla dessa år, hon var ju en av dem som var tidigast ut som influenser-morsa. Strongt av henne.

      Det var nog Odd som ”bestämde” det, bra gjort av honom.

        Odd ville ju också ha en karriär som offentlig ett tag. Vi kommer aldrig glömma den konstiga singeln han släppte ?

          Åh tack för påminnelsen!! Den hade jag glömt bort ?

      blondinbella visar inte upp ansikten på sina barn, men hon visar upp deras vardag och berättar utförligt om dem som personer. Förstår inte varför detta skulle vara mer OK än ansiksbilder, enligt principen om att man har rätt till ett privatliv? Är ens privatliv inte mer än just ansiktet?

      Tycker det är överdrivet mycket fokus på foton öht. Flera influencers skriver utlämnande om sina barn men blurrar ansiktet. Fattar inte grejen.

    Arnold som tror att man kan göra en omtagning om något går fel. Vilka spår lämnar det tro? Misstag man gör får man stå för. Margaux är det något fel på. Nån mani hon har att sonen är ett underhållningsobjekt som ska filmas och visas upp för hela världen. Pappan visar inte upp sonen då han är själv.

    Margaux och familjen Lundell m.fl. gör mig förtvivlad. Hur kan man som förälder INTE värna om barnets integritet? När ska myndigheterna vakna upp och lagstadga om detta? Om inte föräldrarna förstår sitt eget barns bästa så måste myndigheterna gå in. Det borde vara straffbart att använda sina barn för att tjäna pengar på so me.

    Anitha Schulman…. Har vi någon mer uppmärksamhetskåt person i hela Sverige?

      Rätt många faktiskt, här kommer tre snabba:
      Tant Zytomierska
      Tant Gynning
      Farbror Rimér

        och alla är på något vis relaterade till Anitha ?

    Camilla, du som läst mer om Jacob och av Jacob än säkert de flesta, varför tror du han ändade sig? Jag menar han hade ju extremt starka ståndpunkter mot att visa A. Kan det bara vara pengar som lockar? Har kan nån gång förklarar varför han ändrat sig? Då han ju skrivit mycket om de negativa konsekvenserna av att visa upp barn och låta dem bli content är det ju ännu konstigare att göra det. Då är han ju inte bara naiv som de flesta. Utan högst medveten. Han vet vad det innebär. Obehagligt.

    Jag tycker inte man kan jämföra Tom- Allan som nån slags digital katalogmodell med det som M och J använder Arnold till! Ser inget fel i att Tom- Allan är H&M- modell. Arnold däremot är en helt annan femma. Tycker även det visade sig hur extremt svårt Maggan fick när hon inte fick ha med honom längre. Hon är ingenting utan Arnold och hon verkar medveten om
    det.

    Deras uppfostring av Arnold är så märklig tycker jag, slapp typ. Han är 5 år och åker fortfarande vagn samt har napp. Varje gång man ser han äta så är det pasta utan någonting till och typ fabrikstillverkade pannkakor med sylt. Vad näringsrikt! Fattar att barn är kräsna med mat men kom igen!

      AST…?

      Har också alltid uppfattat det som att han ska passa in i vuxenlivet och att det därför blivit mycket platta, enkel mat osv. Visste inte att han fortfarande har vagn och napp. Vad gäller maten så är det ju denna typ av mat man sett sen start, sen kanske han äter annat som vi inte fått se, men det är väl svårt att plötsligt införa mer smaker och konsistenser. Men vissa saker måste ändå få ta lite tid (fixa ordentlig mat och sitta ner tillsammans i lugn miljö och prova mat) eller gå/cykla själv om man ska någonstans.

    OT, men annat slag fejk:

    Det var längesedan jag var inne på Elsa Bs blogg. Idag skriver hon om nåt projekt hon ska göra i ”Carl Larssons hus Lilla Hyttnäs.”

    Jag kommenterade, inte syrligt alls, att det hade varit korrekt och snyggt att också nämna Karin Larsson, som ju var den som i stor grad står bakom huset/gården. Tänker hon kan vara intresserad av att uppmärksamma någon av alla historiens kvinnor som stått och står i skuggan av kända män.

    Det är nu flera timmar sedan och kommentaren har inte dykt upp. Däremot har följande publicerats:
    ”Du är som en dröm på varje bild!”
    ”Du är så snygg jag dör!!”
    ”Så fin! ❤️”
    osv.

    Är det allt Elsas lillallilla självkänsla tål?

      Haha, gjorde ett litet experiment och la in en ”Åh, så underbart!”-kommentar – den kom upp direkt..!

        Man undrar ju vilka alla ”Jenny”, ”Helena”, ”Emma” och ”Johanna” + andra helt generella tjejnamn som kommenterar allt ”drömmigt, underbaaart, inspiration” hos Elsa egentligen är…

          Några som lämnat en ifrågasättande kommentar som inte publicerats kanske 🙂

    Varför uppmärksammas aldrig Mariette när det kommer till det här? Varje måndag publicerar hon dansklipp med henne och barnen och skriver något som ska låta bra. Hon hade kunnat skriva samma sak utan att barnen skulle behöva vara med. Barnen är med i var och varannat inlägg och är dessutom med i reklam.

      För att Mariette i första hand inte är en influencer och för att jag inte är kapabel att ha koll på varenda svensk offentlig person gör på sina sociala medier.
      Om du är så upprörd över henne, varför har du inte lyft det tidigare här inne?

        Nu menade jag inte specifikt att du skulle lyfta henne utan mer att folk sällan nämner henne, influenser eller ej. Idag skulle ju lika gärna en tv4-profil exponera sina barn hejvilt.

        Jag har sett att folk tidigare skrivit om det här i kommentarerna.

    Arnold lär utvecklas till liten narcissist om dom fortsätter leva som dom gör, satans obehagligt att se.
    Umgås han bara med vuxna? Barn behöver ju leka/umgås med andra barn även utanför förskolan för att utvecklas osv. Sen att han fortfarande har napp, säger en del.

      Nappen lär han sluta illa kvickt med så snart han börjar skolan. Men jag är rädd att han kan få det tufft i skolan m t p exponeringen av hela hans liv.

        Undrar hur hans tänder ser ut iom att han har napp i den åldern?

          Eller för den delen, undrar hur hans käkmuskler ser ut iom den kosten? Kan han prata rent?

    tycker inte detta var så konstigt? H&M är ju ett riktigt företag som faktiskt säljer barnkläder och därmed har modeller som är barn. det är ju mer illa när man gör reklam för andra märken privat på sin egna instagram och då utnyttjar sina barn och tvingar dom posa och lattja på olika vis, det tycker jag är värre.

    följer inte m men såg just denna storien och tänkte på exakt samma sak, hur a ber att få filmen skickad till sig. så galet! blir mörkrädd…

    Dessa föräldrar kommer vakna med filten i örat en dag, när det slutar rulla in pengar och deras barn säger tack men nej tack.

    Vidrigt beteende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.