Kaos hemma?

Bildkälla: Hann Friberg Instastory

Hanna Friberg anser sig ha kaos hemma.
Dessa bilder fick jag upp när jag gjorde en snabb googling på ”stökigt hemma”.


Jag tror inte Hanna kvalificerar sig i kategorin ”kaos hemma” om jag ska vara ärlig. 
Ett av mina ex samlade på gamla plastpåsar, verkade allergisk mot både dammsugaren och diskmedel samt hade en stapel gamla pizzakartonger istället för ett soffbord, med skit precis ÖVERALLT!
Jag hade exakt samma reaktion som Ross första gången jag klev in över tröskeln, det var helt absurt.
Jag gjorde vad jag kunde åt soptippen och dess innehavare, men till slut fick han sitta där i sin skit, medan jag tvålade mig vidare mot nya äventyr.

Det var liksom EN enda hamster bort för att stämma in på det här klippet i minsta detalj , minus soffbordet då.

Så sorry Friberg, no kaos for you!

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man har ju olika referensramar. Sen sa hon ju inte heller att det var stökigt eller äckligt, bara att det var kaos. Lådor i hela vardagsrummet är ju inte stökigt, men jobbigt, bökigt och kaosartat.

    Fast de där bilderna du fått fram är inte så speciellt kaosiga de heller. Jag menar, man kan fortfarande gå fritt på golvet och man kan framförallt SE golvet.
    Kom tillbaka när du varit i ett hem där man går i gångar och ändå går ovanpå 10 cm skit. Där toaletten inte syns på grund av allt skit och där sovrummet inte har varit ett rum man sover på decennier.

    Som sagt, olika referensramar..

      Haha ursäkta är detta någon slags tävling eller?

      Jag skulle vilja påstå att det som visas på bilderna är stökigt. Massa saker som står framme, helt enkelt massa oordning på en hel del saker.

        Men är det KAOS? Det är väl ändå skillnad på stök och kaos?

          Måste man ta allt så bokstavligt? Att ett rum är kaos är ju bara ett dramatiskt sätt att säga att det är rörigt?

            Det var ju vad hela det här inlägget gick ut på!
            Att Hanna INTE hade kaos hemma eftersom det finns folk som har det värre

              Finns ju alltid värre oavsett mängd på stök ? Håller med att det hade varit kaos för mig i mitt hem. Vill ha saker i ordning ?

                Det var väl nån tant nånstans i USA som levt med sin döda sons kropp i flera år utan att fatta pga allt stök. Så allt är väl relativt.

              JO hon har visst kaos! För det är så det känns när det är fullt i flyttkartonger hemma, oavsett om andra har det värre eller inte.

      Jag har en kollega som arbetade i många år inom psykiatrin. Han gjorde ett hembesök hos en man som haft obehandlad schizofreni i flera år. Han hade ett överbelamrat hem och dessutom gjorde han nr 2 i badkaret då han trodde att han blev avlyssnad via toaletten. Tänk er den högen efter en längre tid…

        Måste man ta allt så bokstavligt? Att ett rum är kaos är ju bara ett dramatiskt sätt att säga att det är rörigt?

          Sorry, kommentaren hamnade fel

        Det är skillnad på kaos och misär?! Om han hade varit frisk hade nog inte han velat ha det så där heller.

          Nej så är det så klart och förhoppningsvis blev allting bättre efter det hembesöket. ❤️

      Va?! Ööörk ser ju svinnasty ut på bilderna?! Kaos deluxe ? Kaos för mig är om det är stökigt. Räcker med lite kläder på fel plats, rörigt på bordet och typ lite disk. Eller mer, men bilderna va definitivt kaos. Vidrigt ?

        Hahaha gud så du tog i nu. Rakt ifrån tårna

          Bilderna Cam googlat fram är ju dock vidrigt stökigt? Tycker inte Anonym 10:10 överdrev.

            Syftade mer till Hannas bild som jag uppfattade att hen skrev om ☺️

              Nä jag menade de bilderna som va googlade haha, det va riktigt nasty ?

        Ja alltså va fan… Är inte ett städfreak men sådär kan man ju inte leva?? (Som på de flesta bilderna).

    Jag hade känt att det var kaos hemma om mitt hem inte var iordning och rent när det kommer gäster. Flyttkartonger/kartonger framme är för mig kaos. Konstigt inlägg, måste man vara en hoarder för att få känna så?

    Jag flyttade i somras och sa också att mitt hem var ”kaos” när det stod kartonger lite överallt.
    Kaos för mig betyder inte skitigt/äckligt utan snarare att det inte är riktigt organiserat än.

      Håller med

    Inte kaos kanske men en sneak peak på kommande samarbete med SoffaDirekt.

      kaos – total förvirring och oreda
      oordning, röra, stök, tumult, villervalla, virrvarr
      ”sneak peak” = smygtopp, smygspets, smyghöjdpunkt 🙂

        Smyghöjdpunkt kanske ändå passar rätt bra in eftersom det dessutom blev ett inlägg på Bloggbevakning. Ibland är autocorrect bättre än förväntat!

        Till och med Elton John skriver sneak peak på sin Instagram. Sneak peak-anmärkareran är därmed över.

          Det var nog Britney som hjälpte Elton med stavningen.
          ”sneak peek” är förmodligen det som flest gånger stavas fel på nätet.
          Märkligt att inte ens de som har engelska som modersmål får det rätt.
          Jag har svårt att tänka mig att skillnaden mellan ”sneak peak” och ”sneak peek” inte är uppenbar för den som borde begripa vad orden betyder var för sig.
          Sen har vi förstås ”sneek” och ”sneak” men jag tar det nästa gång 🙂

          Jo men jag brukar ta tips på hur man stavar av personer med 20+ år med tungt missbruk. Om man ska gå efter kändisar kan man ju lika väl köra på som Cher och: Kul Med ??? inlägg Om kaos ❌⭕❌⭕

    Har en 4åring och en 1 1/2åring. Där snackar man kaos varje dag. Leksaker överallt så fort man städat och klen och kladd på det. Men tänker att denna perioden också har ett slut även om man får lite panik varje dag?

      Samma här ?‍♀️

      Jag har också små barn och visst drar de fram allt snabbt som bara fan, men det som gör ett hem äckligt rår ju inte barnen för. Typ gammal disk, sopor (eller ja förutom att de är bra på att producera bajsblöjor) äckliga toaletter osv.

        De kan ju helt klart bidra till det dock. Jag hade aldrig kladdiga väggar eller skåpluckor innan jag fick barn, i synnerhet inte fem minuter efter jag städat. Toaletterna blev heller inte äckliga lika snabbt, är en vissa åldrar det är väldigt svårt att pricka rätt och också fatta att man behöver städa upp.

    Har en del manliga vänner som bor ensamma, och alla deras hem ser ut som soptippar. Alltså när man alltid måste diska den tallrik man vill ha innan man äter för att det inte finns något rent, inte finns tex sängkläder i sängen och skräp och smutsiga kläder överallt. Toaletten vill jag inte ens prata om. Vet inte om det är jag som har äckliga vänner eller om män är så? Det handlar alltså om män som nu är över 30.

      Men gud, aldrig träffat en sån person vare sig man är 20 eller över 30

      Det där var jag med om i tidiga 20-årsåldern är jag dejtade. Männen jag om hem till bodde ofta otroligt äckligt! Sällan stökigt men ohygienskt. Toaletterna kunde vara helt bruna och med massa alger (!?). Lakan byttes var 4e månad. Ägde inget rengöringsmedel.

        Ja jag tänker att de män som sedan ”slutade” leva så helt enkelt hittade en sambo som fick dra hela lasset själv.

          Jag misstänker det jag med…

            Eller så blir de incels och det hela bara pågår, har en sådan granne, tvättar aldrig, vare sig själv eller kläder, luktar skunk från lägenheten ut i svalen, så djkla äckligt alltså.

      En sak som faktiskt fick mig att falla för min man var att jag blev så positivt överraskad när jag kom hem till honom första gången. Han hade nyligen renoverat sin lgh och det var så snyggt överallt. Det var dessutom fräscht, välstädat och fint. Han var ca 30 då. Hade också erfarenhet av män med inte så hög standard, vilket var så avtändande. Men här syntes det att han brydde sig,

      Det känns också som att det går hand i hand med hur man sköter den personliga hygienen. Någon som inte tar hand om sitt hem bryr sig nog inte om att vara fräsch.

      (Nu har det gått 18 år. Jag kan störa ihjäl mig på vissa saker hos honom såklart, men han håller fortfarande en bra nivå på hur det ser ut hemma hos oss och på sin egen hygien. Det gillar jag)

        Nja bara för killar har dammigt hemma betyder det inte att de inte duschar? Finns såklart undantag men bara för man inte gillar att städa betyder det inte att man går omkring i sunkiga kläder osv.
        ”Håller fortfarande en bra nivå på sin hygien” förlåt men vad tragiskt det lät

          Nej jag har inte uppfattatningen heller att det hänger ihop med hygien överlag, förutom en som inte verkar tvätta sina kläder heller. Förutom att det såklart inte är fräscht kopplat till mer personlig hygien att till exempel byta sängkläder en gång per säsong (eller inte ha sängkläder alls ?) eller att inte städa toaletten regelbundet och så. Men utåt är de ju ändå välvårdade människor med jobb osv.

          En gammal pojkvän som levde i en soptipp duschade dagligen, men det spelade ju ingen roll när han torkade sig med handdukar som inte tvättats på månader (just den lukten glömmer jag aldrig) och sedan satte på mig otvättade kläder… och kalsonger.

            Haha men så meningslöst! Att man inte fattar själv..

            Det är tanken som räknas sägs det ju ?

      Samma här!!! Alltså vissa hade inte ens en hand-handduk i badrummet utan endast sin duschhandduk. O inget papper i köket så man fick ta toalettpapper i badrummet. Så sjukt äckligt!

        Viktigt att inte ta för givet att det finns toapapper dock! Ha med en nödrulle

      Som singeltjej delar jag samma erfarenhet. Blir alltid en dealbreaker

    Men vaddå hon hade kaos igår och skulle ha drink idag? Varför skulle hon inte hinna städa eller fixa det lite bättre? Släng filtar över soffan eller ställ allt i sovrummet? Om hennes kompisar anmärker är de inga bra kompisar

      Tror inte hon bryr sig vad dom tycker, det är ju hennes egna känslor ? Jag är likadan. Bryr mig inte vad andra tycker när de kommer hem till mig, men känner JAG att det är kaos så känns det så bara.

        Fattar fortfarande inte varför hon inte skulle hinna städa och få bort kaoset ?

          Tungt kanske? Äh ingen aning ?

    Flyttlådor och annat lite här och var kan lätt kännas som kaos. Inget konstigt med det. Det du pratar om med dina ex Camilla är snarare folk som bara är jävligt äckliga. Stor skillnad. Hade aldrig dejtat en sån person. Än mindre blivit ihop med en. Då får man skylla sig själv.

      Håller helt med. 🙂

    ?

    Roligt att två av bilderna är från Petra Tungårdens lägenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.