Lättimponerad deluxe

Vi hittade en helt UNDERBAR matbutik. Vi gick runt och åt, handlade med ögonen i en timma ? // Magdalena Graaf

Jag önskar att jag var lika lättimponerad som Magdalena Graaf, som tycker att en hylla schampo och balsam är så pass uppseendeväckande att den fotas och publiceras på bloggen. 
Samma typ av produkter som går att köpa på Coop?
Men det är som de säger – glädjs man för det lilla så har man mycket att vara glad för.
Det är fasen det finaste jag hört sedan jag konfirmerade mig, som Karl-Bertils Jonssons pappa så vackert sa det, och då är jag inte ens konfirmerad. (Men döpt två gånger så jag tänker att det jämnar ut sig.)

Är ni lättimponerade? Low maintenance liksom?
Jag vill tro att jag är det. Särskilt när det kommer till matlagning. Det är svårt att misslyckas med mat vad gäller mig, så länge den inte är för kryddstark, för annars äter jag det mesta, särskilt om det är simpelt. No need to impress this smålänning liksom….

Ps. Hur stavar ni schampo? Med ett eller två o?
Schampo? Eller schampoo? Eller shampo? scampo?

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lyxmärkena Pantene och L’Oréal som är så svåra att få tag på i Sverige! :O

    ?

    Inget om kristallen galan idag? Inlägg alltså

    Scampo ?

    schampo på svenska, shampoo på engelska

    Åh jag känner med henne! Är också en person som ofta glädjs åt det lilla, och har insett med åldern att alla inte är likadana som mig på den punkten? men det gör vardagen lite trevligare!

    Tänker alltid på ”Sampo”, Bengt Kassler i tv-serien Tre Kronor

      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sampo

      Sampo är inget dåligt namn ?

      Sampo, ska du ha palsam oxå? ?

        Ei ollut noin hauska ”vitsi”, joten voit rauhoittua.

          Kyllä, varmasti oli

            Ei tod. Jos toi oli sun mielestä hyvä vitsi, sun täytyy kehittää huumorintajuasi. Samalla voit opetella suomen kieltä ?

          Se on Tre kronor sarjasta, hengitä. Voisit samalla googlettaa löysempiä pipoja. T. Vitsiniekka ?

        ?+porste

    Är det bara jag som kommer till föregående inlägg om jag klickar på ”nästa inlägg”.? Det händer på både mobil och dator (chrome på båda) har rensat cacheminne

      Händer mig ned, gjort under en lång tid nu

        Mig med, galet irriterande.

    ”Det var förbanne mig det finaste jag har hört sedan jag konfirmerades. Vill du ha ett fikon?” Sa byrådirektör H.K Bergdahl. Om nu rätt ska va rätt ??

    Jag skriver schampo. Har en kollega som skriver champo, har inte haft hjärta att rätta henne ?

      Jag hade en kollega som konsekvent skrev ”smutti”.

      Barnen fick smutti till mellanmål.

      Nej. Nope. Inte.

        Haha mitt ex sa alltid ”smutti”, höll på att bli galen ? Ett tag blev han lite bättre och uttalade det ”smuuti” men mer korrekt än så blev det aldrig.

        Eh – vad var det de fick? Någon sorts flingor?

          Smoothie.

        I Finland säger vi SMÅÅÅTHHIJE, precis som det stavas ?

    OT: en sak som folk aldrig lyckas skriva korrekt är Swish även om det står på appen och dom ser det varje gång dom swishar. Swich, Swisch, Switch etc.

      Det har jag också tänkt på. Kan vara ganska roligt att gå runt på loppis och titta på alla kreativa stavningar.

    Scampi, håret doftar så gott av sjöbris då.

    Är likadan, tycker faktiskt själv det är så mkt roligare att handla i sådana här butiker utomlands, alltid hittar man nåt konstigt som inte finns hemma. Sen brukar det finnas tex smarta rengöringsgrejer och hudkrämer med mer ”krut” i, som inte får säljas i Sverige.

      Och dom säljs inte i Sverige pga?

    För var jag glad och nöjd med det lilla, men jag har tyvärr blivit gnällig och missnöjd med åren.

    Jag älskar supermarkets i USA där det finns hela skepp med såser, kryddor, flingor, tvättmedel och så vidare. För att inte tala om frukt och grönsaker i Florida!

    Är nog inte lättimponerad men trots det är jag kom maintenance…

      Low

    Förlåt men tycker någon annan att det sätt Louie så ansträngt försöker göra det till någon avslappnad, romantisk grej att han gör så simpla/konstiga grejer för Magdalena hela tiden skaver lite?

    Jag kanske har jättefel, men han skriver ofta om hur hon inte bryr sig om ytliga saker och skryter om hur billiga/lågkvalitativa saker han ger henne? Han gav någon svart, vad jag gissar var en sponsförlovningsring till henne från något superbilligt företag som han gjorde reklam för? Antar att detta skulle vara någon symbol för att deras kärlek är större än att hänga på en dyr ring, eller något? Han friade till henne på ett kebabhak, och gjorde jordens grej av själva SAKEN. Att HAN friade på ett kebabhak. Så himla självförhärligande hela tiden? Han verkar tycka att han är jordens skönaste snubbe?

    Idag verkar de fira hennes födelsedag på en parkering ätandes typ snabbnudlar, vilket han rapporterar om som att han gör något minnesvärt för Magdalena. Han verkar tycka han är så skön/rolig/originell. Vid något tillfälle köpte han någon random väska från någon tjej på krogen för att den typ påminde om Magdalena, hade ju kunnat vara sött men han liksom måste proklamera hur hans kvinna inte bryr sig om märkesgrejer eller annat extravagant utan verkligen blev SÅÅÅ glad för väskan. Verkligen? ? Jag menar, de enkla sakerna kan ju vara hur romantiska som helst men detta beteende (och i synnerhet hans selfievideos om allt?) känns så krystat och Magdalena ser alltid så besvärad ut när hon ska försöka utstråla hur charmiga hon tycker hans påhitt är? Åh vet inte. Känns som att han liksom tillskriver henne egenskaper hon egentligen inte har för att han har en bild av att han vill vara mannen som kan göra sin kvinna lycklig utan materiella saker?

    Nu drar jag enormt dramatiska slutsatser här, haha, men det känns liksom som att han forcerar henne in i en roll där hon måste fortsätta förhärliga och hylla hans töntiga beteende? Tänker att hon säkert, vid tillfällen då han gjort ”enkla” gester, sagt att han är så romantisk som inte är materiell, ytlig, inte bryr sig om pengar osv, och att han liksom drar det till sin spets och hon tvingas fortsätta spela den roll han forcerat in henne i, i hans sociala medier teater. Kvinnan som inte bryr sig om något ytligt eller om status, som han kan ge en rutten banan och hon kommer jubla av tacksamhet. Allt känns bara som ett superarrangerat och cringeigt manus med enda syfte att boosta hans ego. En pjäs med endast sköna Louie i huvudrollen.

    Haha, kanske missat hälften av deras poster, missuppfattar allt och har helt fel. Magdalena tycker han är superhärlig och uppskattar det, men får bra känslan av att det kanske inte riktigt är så. Ursäkta världens längsta rant om människor jag inte vet ett skit om, men var bara tvungen att få detta ur mig, det har uppenbarligen stört mig ett tag. ? tack, nu kan jag gå vidare.

      Jag har tänkt nåt liknande – kanske inte tänkt så mycket på det som du 🙂 men jo jag håller med. Jag kan absolut förstå att man utvecklas med åldern och ändras och kanske i Maggans ålder vågar vara sig själv mer och hitta män som är mer down-to-earth (om han nu är det) och inte som hennes fd män. Men jag håller helt med att det är väldigt mycket på båda deras IG om hur billigt allt är, enkelt och ffa saker som hon får från honom. Men vad vet vi, det kanske är jättebra det är väl bara det att man känner lite synd om Maggan och hoppas det inte är något nytt problem på gång hon har ju haft sin beskärda del av sorg och även svåra förhållanden.

        Ja jag hoppas verkligen att han hör och ser henne för den hon är, och är lyhörd för vad hon vill och behöver. I motsats till vad han kanske vill påskina uppfattar jag i stället honom som extremt ”statusdriven” och i stort behov av uppmärksamhet och yttre validering, men att han i stället för att köra en Ferrari (och ironisera över det) lever ut detta genom att i stället framhäva sin ”sköna”, ”ironiska” ”antistatus”-personlighet liksom. Men att jag får en dålig, ickegenuin känsla av mannen behöver ju inte betyda någonting alls.

      Kan det inte vara så att ni missar deras ironi?

        Nej det tror i alla fall inte att jag gör, jag förstår ju att han har en sådan jargong kring det, men och tycker bara det faller så platt och blir på bekostnad av ett utrymme att faktiskt bry sig om/kunna ta reda på vad Magdalena kanske egentligen tycker?

        För ja, jag antar massa saker om Magdalena här. Det är förstås alldeles för långtgående ”analyser” utan saklig grund, men har sällan blivit så besvärad av att betrakta ”samspelet” i något pars relation. Känns som att hon förväntas spela med i den sköna, ironiska, jargongen men som att hon egentligen inte alls vill det och faktiskt vill att han ska visa hur mycket han älskar henne genom att he henne alla de ytliga instagramvänliga sakerna som är det man ”tävlar med” i den värld hon lever i? ?

        Tror bara inte hon genuint vill vara den 50 åriga kvinnan med en svart förlovningsring som äter nudlar på en parkering på sin födelsedag? Ironi är ju en sak, men när man liksom ska leva ut en annan persons tvingat ironiska manus blir det förstås en annan sak? Han gör sig rolig över deras ”tvärtomsätt” på instagram, men tycker Magdalena verkligen det är sÅÅÅÅ himla kul att (i verkligheten) sedan gå runt med en svart sponsring, och i all oännerlig tid forcerat behöva fnittra över hur Louie inför varje speciellt tillfälle ansträngt sig för att det ska bli så tragikomiskt som möjligt?

        Som sagt, ANTAGANDEN och fördomar. Kanske applicerar jag för mycket av ”mina egna känslor” i min uppfattning av Magdalena. Men jag uppfattar det som att det jag, kanske fördomsfullt, antar är sådant hon egentligen uppskattar, blir invaliderat som riktiga värden då det så krystat ska ironiseras till den grad att det inte bara förlöjligas utan även blir ett ”statement” och en ”värdegrund”/hållning i deras relation? Jag uppfattar det bara som att omsorgen om henne och hennes (förmodade) intressen tappas bort då alla dessa speciella tillfällen han arrangerar inte alls tycks bottna i att han vill göra något fint eller meningsfullt för Magdalena, utan för att ha lustigt, ironiskt content att posta på instagram?

        Men ja, jag har inte följt dem slaviskt, men sedan jag började kommer de upp på stories ofta och jag läser kanske in alldeles för mycket i det. ?

          Tror liksom hon hellre hade fått en Chanelväska och i stället hade kunnat ironisera över det ”absurda” och ”ytliga” i DET. Om du förstår? ?

        Exakt. Deras ironi och udda skämt.

          Ja jag förstår det, men med tanke på hur mycket tid jag lade ner på dessa kommentarer hoppas jag att min poäng ändå framgår. Är kanske dålig på att uttrycka mig. ?

    Camilla!! ?? Varför döpt två ggr?

    Jag tror Maggan försöker vara nöjd med det ”lilla”.
    Kanske har inte Loui pengar att spendera på så hemskt dyra saker och varför ska allt vara dyrt.
    Hon har nog med saker tycker jag nog, det är ju fullt på golv och överallt.
    Att tycka man kommer in i paradiset i en stor butik, tja, det kan jag tycka jag också även om mer än hälften av varorna finns likvärdigt hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.