Kändisarnas kritik mot Isabella Löwengrips snyftinlägg

Isabella Löwengrip publicerade ett inlägg där hon beklagade sig över att ha fått ta emot ”hat” efter att ha gått ut med att ha röstat blått.

Hennes inlägg har inte tagits emot helt väl av andra kända svenskar, som antingen lämnat kommentarer på hennes inlägg eller publicerat egna inlägg om saken.

Idoljurymedlemmen Katia Mosally postade enligt Expressen inlägg på Instastory där hon hade följande att säga:

Gina Dirawi postade även detta inlägg, som Amilia Stapelfeldt sedan kommenterade så här:


Det sjuka är att den här typen av meningsskiljaktigheter alltid slutar med dödshot. 
DÖDSHOT? Fucking jävla dödshot, som tar all fokus från det man pratade om från början.
Har folk inte bättre retoriska färdigheter, eller varför är idiotins moder ständigt gravid?

269 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”…vars säkerhet och liv påverkas av det politiska klimatet.” Lägg av nu. De som svävar i reell livsfara är de som kommer i vägen för gängkriminalitetens härjningar.

      Som icke-vit person har jag blivit utsatt för attacker hela mitt liv. Flera av dem när jag var gravid dessutom. Alla hsr skett helt oprovocerat. Det enda som provocerade var min hudfärg. För personer som inte är vita har alltid risken för våld varit hög. Många kvinnor tänker alltid på risken att utsättas för våld. För svarta kvinnor är risken flerfaldigt högre, eftersom vi dessutom behöver tänka på de som vill se oss döda enbart p g a att vi inte är vita.

        Prova vara icke-vit och trans då.

          Fast det är ingen tävling. Hat är fruktansvärt oavsett ?

            Intressant att du sa det till anonym men inte till dhdl.

            Jag håller med. Man får rösta på vad man vill. Helt orimligt att moderater (och alla andra det gäller) får utstå såna påtryckningar. Alla ni som inte håller med: tyck vad ni vill. Man inbilla er inte att ni är toleranta.

        Är inte ts.

        Förstår (eller nej, jag förstår inte då jag är vit och icke trans, men kan tänka mig) att vara icke vit och trans.. Eller nej, jag kan inte förstå eller ens tänka mig in i hur det oavsett kan provocera andra.

        Blir så jävla ledsen när jag hör sånt. Alla likas värde, älska vem du vill, ha den hudfärg du har, ha den könstillhörighet du känner att du hör till. Jag kan verkligen inte förstå hur ditt liv, ditt levnadssätt, din hudfärg, din etnicitet, din sexuella läggning, din religion – hur något kan provocera någon annan.

        Blir så jävla ledsen att det finns såna grymheter och vidriga åsikter och kan absolut inte förstå hur någon kan göra skillnad på dig och mig.

        Önskar så att de som hatar på andra människor kunde förklara VAD det är i en hudfärg som gör att personen hatar. Oavsett vem det är, vad personen gjort. VAD är det som provocerar så jävulskt.

        Jag hoppas innerligt att människor öppnar upp och inser att vi alla är likadana stöpta i olika former och färger. Tar vara på varandras olikheter på ett positivt sätt istället.

        Känns så dumt hur man än skriver, men jag hoppas att min poäng kom fram ändå ??

          Herregud. Högern vann inte valet för att majoriteten av svenskarna hatar personer som inte har vit hudfärg.
          Kliv ur er filterbubbla och lyssna på folk som inte tycker precis som er själva. Ni behöver inte hålla med men om ni inte förstår så är det för att ni inte vill förstå.

        Som vit person har jag blivit extremt sexuellt trakasserad av icke vita män, hotad med misshandel och försöka till misshandel när jag nekat icke vita män på krogen, osv, min kompis blev t.o.m oprovocerat påhoppad av icke vita män en gång när hon var påväg hem en kväll. Vi har aldrig upplevt samma problem med vita män.
        Ska vi anta att problemet sitter i hudfärgen? eller att problemet sitter i individen oavsett hudfärg?

      På 6 år (2014-2020) hade 12 utomstående dött i gängkriminalitetens våld. Fruktansvärt, MEN är det verkligen det enda som vi behöver oroa oss för nu med en rasistisk regering menar du?

        Sluta tjata om att man själv måste bli dödad av gäng för att gängen ska påverka en negativt tack.

          Tjata? Det var en replik på:

          ”De som svävar i reell livsfara är de som kommer i vägen för gängkriminalitetens härjningar.”

            Gängen rekryterar nu också barn från ”finare” områden också. Men visst, ingen fara att nioåringar bär skjutvapen så länge de inte skjuter mig. Och jo, för dessa barn som rekryteras så är det livsfarligt.

              Lägg den när den retoriken. Ingen hävdar att det inte är någon fara med gängkriminalitet. Det vi säger är att det också finns en fara med ett rasistiskt parti vid makten.

                Och du säger det genom att påpeka att de oskyldiga som skjuts av gäng är en axelryckning och inget vi behöver oroa oss för. Snälla. Oskyldiga barn skjuts vid lekplatser. Hela samhället borde vändas upp och ner i vrede när sådant händer. Nu blir det en notis i tidningen och du tycker att det inte är så farligt och inget att oroa sig för.

                  Återigen: lägg ner den där retoriken.

                  INGEN rycker på axlarna åt det. Däremot tycker ju du på axlarna åt att vi har ett rasistiskt och klimatförnekande parti vid makten?

                    Så vad föreslår du. Att du och dina hejdukar samlar ihop all SD politiker och de 20% som röstade på eländet och skickar dem till Gulag? Vänstern och dess retorik har spelat SD rakt i armarna. Dags att nyktra till komma med i matchen och bidrag med intelligenta motdrag att reducera dess inflytande. Dessutom börja med att göra något åt den egna rasismen ni har i egna leden.

                    Exakt var har jag ryckt på axlarna åt rasismen? Citera mig gärna.

                    Jag röstade inte borgerligt heller kan jag tala om. Om du nu tror det.

                    Jo. Att någon säger ”under dessa år så dog bara si och så många oskyldiga” är ju verkligen att prata ned och rycka på axlarna åt de enorma problem Sverige har.

                Ska man lägga ner retoriken med att bara säga hur det ser ut idag. Ja visst, kan sätta lite rosa skimmer framför ögonen och hävda att allt är frid och fröjd. Mysigt. Så länge andras barn skjuts ihjäl så är det ingen fara. Allas lika värde var det va?

              Problemet med politiken som kommer vara framöver är att de vill lösa kriminaliteten med längre straff. De vill inte arbeta med förhindrande åtgärder för att färre ska söka sig till gäng.

              Satsar man enbart på att straffa folk, så straffas de bara när brottet redan begåtts. Men ser man till att arbeta förebyggande, med unga människor så kan man stoppa det redan innan ungar har hamnat i kriminalitet.

              Så tyvärr kommer högerns politik nu leda till en mer utbredd kriminalitet. Att bara dela ut strängare straff är för sent i processen.

                Kompletterar min kommentar.
                Ungdomar saknar konsekvenstänk. Så strängare straff kommer inte förhindra tillströmningen av ungdomar till kriminella gäng. För de tänker inte på att de kan innebära ett långt straff.
                Plus att de som är högre upp i gängen kommer behöva fler ungdomar som genomför brotten eftersom de inte själva vill dömas till ett långt fängelsestraff. Så fler ungdomar kommer behövas.

                Kan tillägga att en av de mest effektiva lösningarna är att stoppa pengarna som kommer till kriminella gäng. Och varifrån kommer pengarna? Jo narkotika.
                Sätter men hårda straff på brukarna av narkotika, så kommer brukandet att minska och pengarna till kriminella gäng minskar. Pengarna är ofta något som lockar unga att börja med kriminalitet.

                  Fortsätter ytterligare.
                  Det pratas aldrig om det skenande brukandet av narkotika och att det numera är socialt accepterat att bruka narkotika.

                  Det enda som nämns som problem är kriminaliteten och gängen.

                  Men brukarna då? De som finansiera den kriminella världen. Är det inte dags att ta tag i det problemet?
                  Men det är ju såklart inte lika poppis, eftersom stor mängd narkotika brukas av vita priviligierade människor.

                    Ja, för the War on Drugs gav ju såna enorma framgångar i USA för att inte snacka om hur mycket det kostat.
                    Varför straffa människor som kan bruka droger utan att skada sig själv/andra? Missbruk håller jag med om att det tas alltför lite på allvar, men det är en sjukdom och inte något man bör ge strängare straff på.

                      The war on drugs är nixonadministrationens lilla bebis och handlade inte så mycket om droger som att bura in svarta demokrater och på så sätt hindra dem från att rösta. Men opiumkrisen i USA den är verklig och visar på att de flesta inte kan hantera droger. Under 1990-1999 ökade utskrivning av preparat som innehöll opioider lavinartat i USA. Konsekvensen blev att överdoser och missbruk ökade till orimliga nivåer. När myndigheterna satte stopp och förbjöd utskrivning av preparaten var det för sent. Folk var fast och gick över till heroin och andra preparat. Detta är ett enormt samhällsproblem som man ännu ej fått ordning på.

                      Avkriminaliserar narkotika för eget bruk och satsa på vård. Så kommer vi till bukt med den höga dödligheten av narkotika.
                      Vi har alltså högst dödlighet i hela EU. INGEN POLITIKER PRATAR OM DET! För ingen bryr sig om att narkomaner dör.
                      Legalisera cannabis. Stryp inkomstkällan. Punkt.

                      Johanna – har du missat opium kriget i USA? Där vanliga människor fick utskrivet helt lagligt opiater som de köpte på det lokala apoteket? Detta pågick i 9 år och det mänskliga lidandet är hemskt. Nej att legalisera droger är inte en röst på humanism. Tvärt om.
                      ”Vi behöver arbeta mer med förebyggande, tillgångsbegränsning och hälsofrämjande åtgärder, säger Joakim Strandberg, enhetschef på Folkhälsomyndigheten,” Tackoch lov är det ingen myndighet som tror på drogliberals längre. Möjligen en och annan avdankad vänstermänniska.

                Högern vill visst satsa på förebyggande åtgärder OCKSÅ, utöver hårdare straff. Var har du fått för dig annat? Rekommenderar att läsa de olika partiernas partiprogram innan man så självsäkert uttalar sig.

                  (Bland annat vill moderaterna slopa sekretessen mellan skola och socialtjänst för att öka samarbeten där emellan, öka utbildningen för placerade ungdomar, stärka socialtjänsten, öka möjligheten för orossamtql kring barn som är i riskzon, mer resurser åt BUP osv osv. Vad är det om inte förebyggande?)

                    Frågan är hur det ska finansieras när man tror på sänkta skatter. En sak att snacka, en helt annan att agera. Hoppas M menar allvar i det dom sagt.

                      Högers plan är ju att prioritera om resurserna. Lägger man pengarna på rätt saker så behöver man inte höja skatten.

                Moderaterna har sedan tidigare presenterat ett ENORMT handlingsprogram med just förebyggande åtgärder.

        Vad fint så är det inte tillräckligt många som kommer emellan är det smällar man får ta? Fin människo syn. Är barn som aldrig känt framtidshopp smällar man får ta? Fin människosyn?

        Eh ja, det är VERKLIGEN något som vi bör oroa oss för!!??

        Bara förra månaden blev tre eller fyra oskyldiga/utomstående skjutna i Sverige. Utöver alla gängkriminella då.

          Hon räknar bara dödsfall, de som skadas och överlever är tydligen inte så farligt kanske?

        Så det är bara relevant om skyldiga dör? om oskyldiga blir skjutna, och överlever tack vara akut vård så är det inte så farligt (om ingen idiot mupp sitter och blockerar vägen så ambulansen inte kan komma fram vill säga)

        Folk ska kunna gå promenader dagtid, kunna låta sina barn leka i lekparker, osv, utan att behöva oroa sig för att det plötsligt ska börja skjutas hej vilt.

        Men du kanske bor i det rika finare områdena, där detta inte är något jätte problem, ännu?

      Ja, vilket till övervägande del är de som själva är gängkriminella..

      Jobbar inom vården och handleder studenter. Upplevt många fall där studenter med utländsk härkomst, framförallt de som bär slöja, blir behandlade på ett annat sätt än de som upplevs ha svenskt ursprung. Framförallt när jag är (vad patienterna tror) utanför hör/synbart avstånd. Det är så jävla sjukt.

        Håller med. Har flera vänner och kollegor som bär slöja, där flertalet kom till Sverige som barn eller unga för mellan 20-30 år sedan. De upplever att hatet och de helt oprovocerade påhoppen ute på gatan har ökat de senaste fem åren. Självklart är det ett resultat med att det finns en ökad tolerans för rasism och främlingsfientlighet i samhället.

        Säg det sen när gängen kryper närmre och det är dina egna fina barn som riskerar att dras in i gängen.

          Finns ju ett föräldraansvar också, men i dagens samhälle förväntar man ju sig att samhället skall lösa alla problem..

            Btw, mina barn är ”bara” halvsvenska och är mer oroad för rasismen de sannolikt kommer möta än att de ska bli gängkriminella..

              Skönt att kunna känna så. Själv bor jag i ett område där barn knappt får vara ute själva, just för att gängen rekryterar så enormt här. Jag tar mycket hellre ett glåpord än att mina barn hamnar i gängvåldet.

                Hjälp, akta så du inte blir rekryterad på vägen till ICA!

                  Kul att skämta om. För många är det faktiskt en reell oro att ens barn ska dras in i gäng. Men ja, små barn som inte ens kommit in i tonåren springer runt med vapen. Skojigt värre.

                Nu handlar det ju tyvärr inte bara om glåpord i många fall.

      Isabella har röstat på moderaterna inte på SD…

        Alla som har röstat på moderaterna har varit medvetna om samarbetet med SD.

          Ja? Precis som att alla som röstat på S har varit medvetna om att V kräver ministerpost.

            Sen när är vi grattis glasögon till barn och högre skatter till miljardärer lika farligt som rasism?

              Precis. Helt otroligt låg nivå att man ens har mage att jämföra v och sd.

                Trodde först att du var sarkastisk och tänkte applådera ditt skarpsinne tills det att jag insåg att du inte förstår att det är same shit different name. Sorgligt.

                Jag har alltid undrat varför v kallas för extremparti men börjar mer och mer oroa mig mer för vänsterns inflytande än sds faktiskt. Vänstern är ju galna på riktigt.

                  Ja riktigt galet att föreslå gratis glasögon till barn och sträva mot ett jämlikt samhälle!!

                    Ja faktiskt. Hur löser det några av våra samhällsproblem? Vem är emot ett jämlikt samhälle? Så att erbjuda gratis glasögon till barn och ett jämlikt samhälle känns lite tunt?

                    Vill du att jag hittar ett enskilt förslag från sd också och lyfter fram det som hela deras politik?

                      Du kan väl istället hänvisa till Vänsterpartiets förslag som gör dom ”galna på riktigt”?

                      För mig räcker det att de öppet stödjer terrorister för att jag ska tycka att de är galna.

                      Var det inte V som ville ha fri invandring? Eller var det Fi

                    Och SD vill stärka insatserna för att förbättra ungas psykiska hälsa. Galet, eller hur!?

                    Om vi nu ska rycka enskilda förslag och låtsas som att det är hela deras politik….

                    Du verkar ha hakat upp dig på detta med gratis glasögon till barn, är det det enda V vill eller vad?

                    För övrigt finns det inte något som är gratis. V pratar om gratis glasögon, gratis bussresor, gratis hit och dit. Avgiftsfritt kallas det. Någon betalar. Bussarna kommer inte att köras gratis och glasögon kommer inte heller gratis. Var ska alla dessa pengar komma från?

              Oj vilken förenklad syn du hade. Jag vill absolut inte ge V minsta inflytande. Och därför tappade S min röst som de alltid haft innan.

              V och MP är ju emot ett NATO-medlemskap. Ett hot mot alla som bor i Sverige.

                Fast ni gick vi med i Nato så vad bråkar du om?

                  Sverige förhandlar om att gå med i NATO. Sverige är inte medlem.

                  Det är ju inte klart än! Hade vi suttit med en röd/grön regering hade det aldrig blivit klart

                    Jo det hade det blivit. Trots de två demokratifientliga partierna V och MP. Jäkligt synd att MP tomtarna inte åkte ut. De borde förpassas till demokratins soptipp fortast möjligt.

                    Nu är du väl ändå ute och cyklar, S har ju lett ett förarbete för medlemskap som skall godkännas, därav inte klart än eftersom det inte bara ligger i våra händer.

              Sedan när har kommunism varit ett lyckat koncept?

              Det är inte miljadärerna som åker på skatterna heller. Det är vanliga arbetare. Se på eliten i Östeuropa och läs på om hur familjen Wallenberg hoppade i säng med Socialdemokraterna.

          Så det gör dem till rasister och nazister? Skärpning alla vänstermänniskor. Hatet bidrar ni till i lika stor utsträckning genom er polarisering. Dessutom, er egen antisemitism ligger inte särskilt djupt begraven. Den bubblar upp till ytan lite då och då. Sluta försöka plocka billiga poäng på en obegåvad retorik. Befolkningen har redan bevisat för er att de inte är så korkade som ni tycks tro genom hur de röstat. SD tackar er alla vänstermänniskor för att ni hjälpt dem växa och fått så många röster. Titta på undersökningar kring var SD plockat röster. M är inte den stora källan. Och se hur det gick för Centern.
          Dags för alla vänstermänniskor att knipa och låta de vuxna i rummet städa upp denna sörja som ni med er gapighet och polarisering varit med och skapat. Personligen hade jag sett ett samarbete mellan S, L, C och M. Vi behöver stabilitet inte mer vilda vänstern pangpang.

            Är ju Moderaterna som satt oss i den här sitsen, med klasspolitik, nedmonteringar, sjuka mängder privatiseringar och avregleringar, ”öppna hjärtan” politik och försämringar av välfärden. Och nu som lax på löken släppt i nynazister i svensk regering. Fy fan rent ut sagt!!!!

              Samma gamla uttjatade skiva. Har verkligen vänstern blivit så förslappade och snedvridna av marknadsekonomin som givit dem möjligheten att resa till Maldiverna, sippa champagne, få gratis kläder? Mina smartaste roligaste vänner röstar vänster. Fast nu har de blivit lite småborgerligt sossiga. Men de var kul en gång i tiden, smarta diskussioner och jäklar vad de kunde festa.

              Så det är moderaternas fel att den rödgröna regeringen misslyckats med sitt jobb i 8 år? vad för mirakel skulle de rödgröna kunna göra på 4 år som de inte klarat under dessa 8 år?

              Sverige har gått åt skogen under en rödgrön regering. Dags att de rödgröna tar ansvar för sin skit och slutar skylla allt på alla andra efter 8 år.

      Isabellas snyftinlägg skriver du, alltid en viss ton när du skriver om Isabella. Tycker inte hon snyftade som vissa vill få det till och det mrs Lindh skriver, en felaktig siffra so what, det var inget hatiskt i den siffran för det IL menade var ju att hon tycker invandrare ska få arbeten precis som svenskfödda, sedan har Ulf K spridit den siffran innan IL … skylla på det för att håna och skamma IL. Bra skrivet av Amilia till Katia som visade mobbartendenser. Cissi Wallin har skrivit och sagt mycket klokt på sin instastory senaste dygnet.

    Nu är jag inte så gammal men kan inte minnas att det någonsin varit ett såhär otrevligt politiskt klimat? Isabella är inget offer utan tvärtom väldigt privilegierad, men kan känna igen mig i att man knappt vågar berätta att man röstar något annat än s/v/mp för det har blivit så kontroversiellt trots att nästan 50% vill ha maktskifte. Tyckte dock om Ulfs tal där han vill samla Sverige och sa att han är allas statsminister även om man inte röstat för honom ☺️

        Det där är ju gammalt, pratade om hans tal som nu lol

          vad ska han säga i sitt vinnartal – jag ska kämpa för alla oss som vill ha hårdare tag och mindre utlänningar? Att han ska fortsätta ljuga och köra all in för alla oss som är priviligerade? Inser att för maken och mig så blir den blåbruna regeringen utmärkt för plånboken, förutom att de två politiker jag ogillar mest kommer synas ännu mer i tv de närmsta fyra åren. Men sörjer att samhället gått så långt att medmänsklighet och allas lika värde är underordnat.

            Du utgår ifrån att han ljuger. Ge mig en politiker som inte ljuger.

              en del gör ju större tramp över än andra men det är ju typ två år sedan som han sade att han inte skulle: ”samarbeta, samtala, samverka eller samregera med SD”. Nu lyfter han in dem i värmen, ett parti som tveklöst gjort retoriken grövre i politik och i samhället. Och med tanke på att de växte sig större än moderaterna så blev han ihop med Ebba knähund deluxe åt Jimmy med kompisar.

                Nu är förvisso ingen av de partierna ett parti jag själv röstar på. Men ser du verkligen inte vilken skada v och mp och även till viss del c gjort på den svenska debatten. Polariseringen startade med v ödesvalet då SD tog sig över spärren och har med varje val blivit större. Tror man verkligen från v och mp håll att man kan skrämma väljare som tycker fel till lydnad och underkastelse?

        Och goa Ulf som vill sparka på sjukskrivna och låta människor lämna deras lägenheter pga att hos Ulf vill ha mer i plånboken själv.

          Sossarna har utförsäkrat långt fler personer än vad föregående M-regering gjorde.

            Johan Mellberg att de partier som vill återinföra den bortre tidsgränsen för sjukförsäkringen, däribland Moderaterna, behöver fundera över hur modellen ska utformas.

            – Man ska inte återinföra samma tidsgräns och förvänta sig ett annat resultat.

            https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/06/rapport-alliansens-tidsbegransade-sjukforsakring-gav-inte-onskad-effekt/

              Håller med min erfarenhet är också att det är svårt att få långtidssjukskrivna att återgå i arbete och att hot om indragen ersättning inte bidrar till motivation. På de arbetsplatser jag varit på där jag haft inflytande har vi samarbetat med olika föreningar som själva har erfarenhet och kunskap i hur man får tillbaka långtidssjukskrivna i arbete. Tack vare deras kunskap och stöd har långtidssjukskrivna hos de företagen hittat tillbaka till arbetsglädjen och samvaro med kollegor. Men det kräver lite arbete även från chefer i företaget. Jag hoppas att våra politiker kontaktar dessa organisationer och hittar samarbeten.

            Jag arbetar själv som handläggare på FK och vet mycket väl att dina ord är ren och skär lögn.

              Mitt svar hamnade fel. Skulle till anonym 11:15.

          Fram för bättre svenskundervisning i skolorna!

      det lät lite som bidens tal ja

      ”i will be the presedent who seeks not to divide but to unify”

      Jag med lite distans som utlandssvensk ser framförallt medial manipulation. Isabella Löwengrip presenterade sig som framgångsrik entreprenöööör men var i själva verket en medialt stöttad fejkprodukt som levde på lånade pengar. Och knappt finns det möjlighet till högerregering i Sverige dyker hennes nuna upp i tidningarna. Som att hon var interessant, relevant och betydande på nåt sätt. Fejk njuus. Postfaktisk Trumpvärld subventionerad av Putin (som har stöttat fascister överallt i världen sen 2014 och som vi kan tacka det svenska valresultatet för).
      Och jag la också märke till hur tidningarna började presentera SD som helt rumsrena och seriösa. Det är inte så länge sen. För att miljardärerna vill ha borgerlig regering i Sverige. Med draghjälp av ett icke-borgerligt parti.
      De superrika har förresten blivit mycket rikare de senaste åren. Och deras klimatavtryck är perverst.
      Vem gynnas av att fattiga hatar andra fattiga?

        Exakt! Vem vinner på det här EGENTLIGEN?

        Superbra kommentar, tack Minna!

        Du tillskriver Isabella väsentligt mer makt än hon har i realiteten. Vad är ”postfaktisk trumpvärld”? Menar du att det är Putin som ligger bakom det Svenska valresultatet? Men du tar upp Putin så för all del. Putin drömmer om att återinrätta det Sovjetiska imperiet. Han vill skapa en ny era med sina kommunistiska vänner i Kina och dominera världspolitiken. Putins retorik är den samma som vänsterns i Sverige så att vänstern tog god tid på sig att fördöma invasionen av Ukraina är inte direkt oväntat.
        Vad gäller miljardärerna vill de ha en svag och okunnig regering. De hade gärna sett fortsatt V, C och MP påverkan. Tre partier som drar ner S och försvagar partiet. SD är ett väldigt osäkert kort det går inte att förutse hur de kommer påverka ekonomin. Vad gäller de superrika har du en viktig poäng. Klyftorna är avgrundsdjupa och den utveckling vi haft i Sverige de senaste 20 åren har chockat många. Även vi i Sverige har inte varit förskonade från Friedmans neokapitalism. Vi har så många problem att ta tag i att folk går vilse i retorisk pajkastning. Det första vi måste få stopp på är utflödet av våra skattepengar ner i riskkapitalbolagens djupa fickor.

        ”Levde på lånade pengar” – vad vet du om det. Nej det var nog inga lånade pengar utan inkomster hon levde på. Dock tog pengarna slut då det blev mycket utgifter och slösande men konkurs gjorde hon inte, som vissa verkar tro. Hon kan inte hjälpa att hon dyker upp i tidningar, det är tidningar som gör artiklar av henne och hennes inlägg för att tjäna klick.

          Mmmm. Hon stod där och snyftade på gatan och så kom det förbi en journalist och frågade hur det var fatt med den stackars tösen.
          Jag är inte intresserad av människan. Och jag tror inte hon har särskilt mycket makt. Det är vad medierna sysslar med som fångat mitt intresse.

      Ulf har inte ens skrivit det där talet, han har fått gå utbildning i retorik precis som de flesta andra politiker för att vi ska tycka att deras tal låter förtroendeingivande och kraftfulla.

      Ulf är dessutom en förstaklassens sociopat och det finns många fd kollegor och chefer till honom som gått ut och berättat om sina upplevelser.
      Jag är nästan besviken över att Åkesson inte vill bli statsminister för ska jag välja mellan pest eller kolera så vill jag iallafall HA den möjligheten till val.

        ”Ulf har inte ens skrivit det där talet”. Precis som att Magda, i ett tal, stod i fjol och sa ”NEJ TILL KÄRNKRAFT”. Sen ändrade hon sig för två veckor och kunde inte helt stå för det utan skyllde på sin talskrivare.

    Av de som svarar är ju flera stycken rätt välbekanta Instagram-aktivister med vänsteråsikter, så det är väl inte så oväntat att just de inte håller med.

    Jag är en vanlig svensk väljare och jag förstår vad Isabella menar. Jag får också känslan att vänstern vill ha demokrati bara när folket röstar rött.

      Nej de bevisar snarare det Bella försöker säga.

    Isabella utnyttjar situationen för att skapa effekt. Nu kan hon åter slippa saker som hennes ”säkerhetsteam” avråder från. Som om det satt en drös vänsterextrema och planerade hot på riktigt mot henne. Om hon nu är så utsatt som hon tidigare hävdat (det berömda säkerhetsrummet etc) så har hon varit helt obekymrad i två år och ständigt berättat var hon är men efter ett val är hon i fara. För att ”hennes” parti bildar regering? Hon tillskriver sig själv väl mycket vikt.

      Skillnad på hot son kastas ut i den här typen av hetsk debatt och att faktiskt vara i risk för attack. Håller med om att det är otroligt märkligt att hon som vart så utsatt nu skriver om avstånd/typ av barnens skola, hur de tar sig runt till vardags, när de ska iväg, hur länge, visar bilder på hem osv. Man kan ju vara personlig utan att vara naiv om man faktiskt lever med ökad risk att bli utsatt. Tror de flesta ”vanlisar” är mer försiktiga med vad de lägger ut, faktiskt.

      Amilia gör exakt samma sak, för utöver politik är hennes instagram totalt irrelevant. Det är förmodligen därför hon också så hårt står upp för Ebba Busch i ”Ursäkta Live”-grejen, som en desperat och sekundärkränkt fan girl, precis på samma sätt som hon betedde sig i en live gjorde mot de som stod upp mot henne när hon (Amilia) hånade Amanda Schulman för att vara rik och ha sina barn på privatskola. Blir äcklad av hur klimatet är på sociala medier, främst av de influencers som kastar bensin in i den här elden.

        Ja det här är ju verkligen en superchans för henne att bli mer känd. Hade aldrig hört talas om henne innan. Bästa som kunde hänt henne!

        Anledningen till att hon är så anti Johanna Nordström är ju att hon var ett jättestort fan av henne enligt henne själv i Big Brother. Samtidigt som hon var inne där dissade Johanna henne ganska grovt för att hon som många andra tyckte hon betedde sig som en riktig mobbare.
        Självklart otroligt förnedrande för någon med så stort ego att bli dissad av någon man stått i tv och påstått att man älskar.

      Tror inte alls att hon har blivit avrådd att medverka i diverse vad-det-nu-va-hon-skulle-medverka-i, utan ännu en lögn från Blondinbellas sida. Hon har ju ljugit om liknande saker innan så varför skulle just detta vara sant?

      F ö undrar jag vad som hände med ”vänskapen” med Annie Lööf. Om vi nu ska prata om hot och hat…

      För att folk skickar h o t mot henne, nu efter valet, inte innan. För att folk beter sig hatiskt och startade ett drev mot henne nu efter valet Agnes. Du har tydligen inte sett och hört hur folk beter sig men du är å andra sidan en bellahater sen innan.

    Stackars borgare som blir konfronterade med att de stöttar SD. Tappat följare på det också, så synd.

    Så mycket värre än att tvingas leva med en rasistisk och klimatförnekande regering!

      Fast Miljöpartiet är ju sämst för miljön. Vänsterpartiet bygger på kommunism. Många invandrare som är medlemmar i S (speciellt i Skåne) är emot judar.

      Och sista fråga – alla invandrare som röstar på SD, är de också rasister?

      Dessutom är det helt galet att det bara är en politisk fråga som verkar gälla nu. Jag är höger och röstar höger. Sen är invandringen inte min huvudfråga.

        Varför ska ni alltid bemöta alla kommentarer där ni blir ifrågasatta med ”FAST VÄNSTERPARTIET DÅÅÅÅ???? dom är också dumma:( Eller Fast miljöpartiet då??? dom förstör miljön:(” Snälla någon.. Kom med bättre argument om ni vill ha en saklig diskussion? Det är tyvärr omöjligt när ni försöker rättfärdiga med att smutskasta tillbaka.

          Jag är vänsterpartist och blir ofta kallad kommunist. So what? Jag är inte kommunist, jag tror på demokratisk socialism, typ Palme på 80-talet. Men jag vet att många tycker att det är kommunism så då får de väl kalla mig det.

            För att det är lågt och/eller korkat och värsta halmgubben. 98% av alla vänster tror ju som du på demokratisk socialism, så det är bara så töntigt och tröttsamt att kallad kommunist i tid och otid!

              Det är lågt och korkat men att kalla moderater rasister är inte det?!

          Svar till B / 09:41
          Man ger samma mynt tillbaka, säger man korkade saker får man korkade svar.

          Men vill ni ha ett riktigt svar:
          * De som röstar på M, KD och L är inte rasister, de har inte heller röstat på SD (uppenbarligen eftersom de röstade på M, KD eller L som är andra partier och inte samma parti som SD)
          * Majoriteten som röstar på SD är inte rasister, finns flera invandrare som röstar på SD.
          * Folk röstar på det parti som de anser har bäst politik för att rädda Sverige från denna katastrof vi lever i just nu, det är det som är demokrati.

          Jag röstade inte på SD, jag röstade inte heller på vänstern. Men jag tänker inte kalla folk för dumma saker bara för att de inte röstar exakt som jag.

          Men nu kan jag fråga dig.
          Varför förnekar du de problem som finns inom vänsterns och miljöpartiet? varför vill du inte prata om hur den rödgröna regeringen under sina 8 år inte lyckats styra Sverige. Eller tycker du att Sverige är bra efter dessa 8 år?
          Hur känner du inför dessa höga elpriser, matpriser och drivmedelspriser som drabbar hårdast för folk som är fattiga, sjuka, pensionärer och låginkomsttagare?
          Hur känner du inför att den rödgröna regeringen inte gjort något för att lösa dessa extrema priser som drabbar hårdast på de som redan har det svårt ekonomiskt?
          Hur ser du på att MP stödjer klimataktivister som blockerar vägen?
          Hur ser du på att V politiker skrämmer invandrare att socialen ska omhänderta deras barn utan anledning?

          PS: Jag vill inte ha svar som ”allt är covid19/ryssland kriget/moderaternas fel”. Jag vill ha riktiga svar hur du ser på dessa frågor, och hur den rödgröna regeringen hanterat allt.

        ”– Vi bedömer att Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna aktivt förhindrar den klimatomställning vi behöver i Sverige. De vill ta bort existerande åtgärder och vill inte ersätta dem med något som kommer att minska utsläppen.”

        https://www.dn.se/sverige/forskare-domer-ut-hogerblockets-klimatpolitik/?fbclid=IwAR3Wp_W587h4IRHWB3Ua–iBuu6g29Nx0_Z1nSsE7nxoJADvrUbaizYacM4

        Vänsterpartiet har tagit avstånd från kommunismen de senaste 30 åren. Häng med, tack.

          Är det därför de vevar med PKK-flagga?

            Då kanske vi ska kalla vänster terrorister istället för kommunister? Eftersom de uppenbarligen stödjer PKK när de står där och viftar med flaggorna. Så hur kan ni som röstar på sossarna och miljöpartiet stödja terrorister?

              Och då ska alla som röstar på S vara medvetna om att man sätter sig i klorna på ett parti som stödjer terrorister, och att samma parti kräver poster för att släppa fram en S-ledd regering. Så indirekt är alla som röstar S terrorister eller vad? Med samma retorik som att alla som röstar M är nazister och rasister.

          Det här valet har verkligen varit pest eller kolera tycker jag. Röstar jag åt ena hållet så är det samarbete med sd och röstar jag åt andra hållet så kräver v poster.

          Jag börjar känna att den där breda mitten inte är så dum kanske.

        Varför invandrare röstar på SD är för att dom är rädda för kommunism, jag har en nära anhörig som tjatar om hur kommunisterna fördärvade hans land. Han fattar inte att i Sverige så har vi inte öststatskommunister, men han lever kvar i den tanken.
        Men hör och häpna nu börjar han få känna på både rasism och högerpolitik där han bor, så nu förstår han att det inte är ”kommunister” som styr i hans hemkommun utan höger. Han har förbannat sossarna, miljöpartiet och vänstern som fört så dålig politik i både kommunen och regionen där han bor, tills jag berättade för honom att det är Alliansen som styr där han bor.
        Gissa vilka han röstade på i årets val…Vänsterpartiet!
        Klimatförnekare har han också varit och kört med SD retorik att det är skönt med varma somrar, nu börjar han bli rädd för hur klimatet har förändrats.
        Sent ska syndaren vakna!

          Vilken korkad människa han verkar vara, kollar inte upp någon fakta själv utan går på erfarenheter från något annat land och lyssnar på andras råd? Suck att dessa ens får rösta

        Hur är MP sämst för miljön?

        Jag röstar på V för att jag är emot vinster i välfärden, marknadshyror och utförsäljning av vårt gemensamma. (Finns inte en enda privatisering som blivit bra)
        Om du vill kalla mig kommunist för det, visst.

          Och jag röstar på M för att jag är för många av deras förslag i skolpolitiken och att jag tycker att de är de enda som har en rimlig klimatpolitik. Om du vill kalla mig rasist för det så visst.

            Moderaternas skolpolitik.. Ulf sitter i lobbyisternas och riskkapitalisternas knän.
            Marknadsskolan har bara förstört svenska skolan. Och värre kommer det bli.

              Sossarna vet själva att friskolor inte är det som förstört/”förstört” svensk skola. Men det var ett bra spinn för att kunna ta ställning i valrörelsen. Och folk går på det.

              Du är väldigt naiv om du tror att det bara är M som tjänat på privatisering av vård, omsorg och skola. Öppna ögonen. Sossarna har haft 8 år på sig att göra saker. Som att lagstifta om att privat skola, vård och omsorg enbart får bedrivas i stiftelseform. En enkel åtgärd som väldigt effektivt stoppar vinstuttagen. Uppenbarligen inte något S, C, MP och V prioriterat de senaste åren.

                Alla riksdagspartier utom MP, S och V hade röstat emot det förslaget. De har inte haft tillräckligt mandat för att förbjuda marknadsskolan.

      Fast Isabella påstår inte att det är värre, ingen påstår det. Tappat följare indikerar att människor tar avstånd och det är märkligt att valröstande ska ha den påverkan så att folk anses fel och folk blir utfrysta och vända ryggen åt. Det ”goda” hatet. Cissi Wallin pratar så bra om detta fenomen, hon är klok nuförtiden. Finns några kloka kommentarer på Isabellas blogg också.

    Varför ska det alltid vara en tävling i vem som har det värst (och bara den som har det värst får tycka att något öht är jobbigt)? Kan vi en gång för alla utse den som har det absolut värst och som det är allra mest synd om så kan vi släppa det och gå vidare?!!

      Nu tyckte ju inte Bella att det va synd om henne, utan hon bara konstaterade att man bemöts på ett visst sätt om man är offentlig med att ha röstat blått.
      Det va dom andra som drog på henne en offerkofta, jag tycker inte alls hon ville ha sympatier eller så utan mer bara belysa ett problem.

        Ingen bad om att få veta vad hon röstar på egentligen, eller att hon skulle skriva en så provocerande caption till den bilden hon la upp. Jag tycker man är otroligt naiv om man seriöst tror att ens följare och icke-följare ska hålla tyst och inte ifrågasätta när man postar sånt innehåll. I en perfekt värld så skulle vi alla respektera varandra, men idag är det inte så online. Tyvärr! Och har man så många följare som hon har, så kan man ju räkna ut rätt enkelt att hon kommer bli ifrågasatt.

        Jo, när hon drog upp det gamla kortet ”säkerhetsteamet”. Skönt att kunna skylla på att de avråder när man inte vill göra saker och så få den goa koftan på köpet. Var är mitt ”team”? T o m
        MM har ju kordinator och allt…

        Hon bad om uppmärksamhet!

      Jag utser GW Persson!

        ?

        Jag tycker att Paolo Roberto har haft det tufft det länge.

          Jag tycker Paulo Roberto har haft det allt för enkelt i förhållande till vad han har gjort!

            Det tycker nog inte Paolo

        Tur att bellabus varit ”sjuk” de senaste åren under rött styre! med tanke på alla inlägg om massa utredningar hon gjort, månaders inläggningar på psyk, elbehandlingar och annat. Under blått hade hon gått på riktigt i konkurs och bott i en 3a i Tensta vid detta laget.

        Sedan detta med att hon är hotad hela tiden och behöver livvakter och annat, seriöst? Hur många idag bryr sig om henne och hennes åsikt? Innan hennes inlägg delades tror jag inte ens 500 personer under 30 följde henne eller läste hennes blogg. Hon är liksom. Utdöd sedan länge.

      Det har liksom blivit en trend att alla som har en kanal är så hatade, feltolkade och missförstådda. De är ju de som många gånger har åsikter hit och dit och använder sig av ett icke så trevligt språk. Att det hatas och hotas har blivit ett vardagligt fenomen mycket tack vare tillgång till nätet och alla dessa som tycker hit och dit.

      Ja hade lite svårt att ta något den kvinnan uttrycker på allvar.

    Högern blir för första gången behandlade som vänstern alltid blivit. Det är såklart ovant och det får dem att känna sig som offer.

      Vilken låg nivå politiken har hamnat på.

      Sitta och kasta sand på varandra och bråka om vem som kastade först.

      Vem tror ni vinner mest på att det politiska klimatet har blivit så här?

        MP och S har under lång tid sett till att denna polarisering har uppkommit. Det är deras retorik om brunhöger och nazister som gjort att det blivit så här. Och dom kan liksom inte sluta. Man ser ju på både Bolund och Stenevi att dom bara vill skrika skällsord på blått så fort dom får en chans.
        Det är ovärdigt att hålla på och smutskasta sina motståndare på det sättet.

          Ja, och Lööf har varit helt rabiat mot SD. Istället för att berätta vad C vill göra för landsbygden och för bönderna så har hon fokuserat på att skrika på Jimmie i offentliga debatter och berätta hur dom absolut inte tänker prata med SD, om något, någonsin. Lagom lyckat sådär, när man inte ens lyckas att få röster av dom man säger sig representera.

            Ja Annie gick till val på att bara berätta om vad hon inte tänkte göra. Glimrande strategi. Men jag tror att Annie är ensam i sitt parti. Alla hennes gamla parhästar från Stureplanscentern har lämnat politiken. En del tyst andra med buller och bång. Tror att när Federley fick lämna att det tog hårt på henne. Sedan är det lite märkligt att just Centern bytte sida. De kallar sig socialliberala vilket de aldrig varit historiskt, det gamla bondepartiet var konservativa och hymlade inte med att vi skulle hålla rasen ren. Annie själv och hennes falang var snarare nyliberal. Hon fick faktiskt frågan från en journalist 2014 som undrade om Annie tog partiet in i nyliberalismen. Annie blev sur och avslutade raskt intervjun.
            Sedan är det hemskt att hon fått utstå så mycket hat. Har hört att Annie är en väldigt omtänksam person.

            Har tänkt på exakt samma sak. Inte en enda gång har jag hör Annie säga var C vill göra. Bara att hon vill göra saker (inte hur, inte när) och att SD är onda. Varit underhållande med hennes under alla val debatter,

        Just precis. Vem som tjänar mest på att högern och vänstern sitter och bråkar om vem som är värst?!

    Så hur man förstå Gina? Isabella känner fel och det enda sanna perspektivet är Ginas?

      Ska*

      Gina har fått kritik av Expo för sina rasistiska uttalanden så henne lyssnar en inte alls på.

        *MAN

      Nej Gina gav ett annat perspektiv och båda perspektiven lyftes. Vad får dig att tycka att det är Ginas som räknas?

        Eh sättet hon uttrycker sig? Nedlåtande.

    SD har tyvärr skapat en polarisering eftersom man aldrig tillåts diskutera deras politik. Man bemöts bara med att allt är lögn och påhittat av vänstern och media. Eventuellt ska 40-talets centern/sossar eller kommunism dras upp.

      Fast nej. I varenda debatt jag sett detta året är der dom röda som drar upp SD:s historia och jag har ALDRIG hört Jimmie Åkesson ens andas något mot dom röda som inte handlat om deras politik.

      Bara att granska partimedlemmarnas bakgrund rejält för att förstå att de inte är rumsrena.
      Hur kan så många vanliga människor falla för farlig retorik när man idag står med facit i hand beträffande missnöjespartier.

      Vad pratar du om? Polariseringen är skapad av vänstern som är för obegåvade för att sakligt kunna möta deras partipolitik. Det är vänstern som står och ylar rasism så fort SD öppnar munnen. Det är sorgligt att vänstern inte själva ser detta spektakel. Majoriteten av väljarna ser det och Jimmie och resten av Björnligan är nöjda. Gratis reklam dessutom från den största motståndaren. Fattar inte vänstern hur pinsamma de blivit?

    Jag tror både de blåa och de röda får lika mycket skit kastat på sig från både hållen. Skillnaderna mellan blocken och partierna på respektive sida har väl knappt varit så stora som de är nu. Det är tråkigt, men det ena blocket kommer alltid vara den andres opposition… lite så politik i en demokrati fungerar, med flera olika partier som står för olika saker.

      Enligt Brottsförebyggande rådet är engagemang för antirasism och flyktingmottagande den vanligaste orsaken till att man blir utsatt för hat och hot på nätet idag.

        Då kommer det väl ändras nu efter valet givet hur vänstern håller på.

    Gina? Hoho är det någon hemma där?

    Vänstern vill bara ha demokrati om man röstar på dom känns det som. Istället för att smutskasta och gapa om rasism och nazism, försök förstå varför folk röstar som dom gör.

      Det är väldigt mycket kring att man ska förstå SD, såg att Cissi Wallin gjorde nån stor grej av att ”vi måste prata med SD-väljare” och frågade folk varför. Övervägande del av svaren som kom in var ”jag gillar inte invandrare” alltså enbart inte kritik mot hur invandring hanteras utan på riktigt ”jag gillar inte invandrare”. När man har frågat då hur en SDare känner och fått det svaret, är det då okej att konstatera att hen är rasist?

        Var det verkligen en majoritet av svaren? Det uppfattade inte alls jag.

          Haha håller med 10.28. Jag läste igenom alla svaren om ingen skrev att de hatar invandrare. Tyckte snarare det var rimliga svar.

        ”Jag vill ha en restriktiv invandring” och ”jag gillar inte invandrare” är inte samma sak.

    Betr Blondinbellas instagram: för ett par dagar sedan fick jag upp hennes instagram som startsida. Jag är inte följare, så detta var fel. Jag öppnade hennes insta och försökte vid ett flertal gånger trycka på sluta följ. Det gick inte. Jag skrev då i kommentarer att jag inte är följare och att det inte gick att avfölja och bad att bli borttagen som följare. Svaret blev att jag blev blockad. Men startsidan ligger fortfarande kvar! Är fler än jag ” tvångsföljare”?

      Hahaha nej visste inte att det fungerade så. Trodde man enkelt kunde avfölja.

      Instagram har ju varit sjukt buggig på sistone dock. Kan sitta och prata med min vän i dm men det står samtidigt att hon inte varit online sedan igår. Plus att jag kan gilla en bild och nästa gång jag tittar på den så har jag inte gillat den. Dessa buggar har kommit senaste veckan för mig. Störigt

    Jamendåså. Flera kändisar har uttalat sig: ”Hat och hot är inte ok”. Så bra. Problemet är löst.

    Det är en ganska intressant stämning på sociala medier just nu. Åsikten är att det enda rätta var att rösta rött, annars är man nazist, fascist och vill utrota alla utom de som är blonda, blåögda och heterosexuella. Man hatar kvinnor och är allmänt mot mänskliga rättigheter. Jag blir också ledsen av att 30% av folk i mitt valdistrikt valde att rösta på SD och att 20% gjorde det på nationell nivå. Men man måste ju få ha andra åsikter om t ex ekonomisk politik etc än vänstern utan att bli klassad som en bakåtsträvande fascist. Jag är feminist och tror fullt och fast på allas lika värde, men jag tror inte på den ekonomiska politik som V och S står för, jag tycker miljön är en jätteviktig fråga men tycker att MP:s politik bara bygger på att straffa, vilket drabbar de som inte har en massa alternativ (=bor i storstad) mest. I brist på bättre alternativ föll min röst på C, eftersom jag verkligen inte vill rösta på något som i förlängningen leder till att SD får något att säga till om. Men jag tror inte heller att alla som röstade höger är de hemska monster som de nu målas ut som på sociala medier. Där nu folk med mörk hy helt plötsligt är rädda för att gå ut, av rädsla att bli nedslagna. Det är ju inte som att hälften av befolkningen helt plötslig blivit galna KKK-medlemmar bara för att man röstade på M eller KD. Eller ens om man röstade på SD. Många orkar inte tänka långsiktigt, är trötta på sakernas tillstånd och stressade av höga el- och bränslepriser och tänker inte längre än ”hur f-n ska vi klara detta”. Då kommer ju populistpartiet SD väl till pass. Tror det kommer att bli en utmanande period för den nya regeringen med tanke på inflation, elkris och bränslepriser. Problem som vi inte kan lösa själva inom Sverige utan som är beroende av det som händer i omvärlden.

      Målas moderater verkligen upp som ”hemska monster” eller är det något de själva känner när de blir konfronterade med att de stöttar SD?

        Men om man är övertygad om att klassisk höger politik (M) är rätt – arbetslinje, sänkta skatter, ökad trygghet, skärpta straff osv osv osv. Ska man inte få rösta för det då? Det är ju inte rimligt att jag måste rösta på V, C, MP eller C om jag tror att deras politik inte är det som Sverige bör ha. Det är nog det som Isabella menar med sitt inlägg – ska man inte få vara moderat i dagens samhälle utan att bli anklagad för både det ena eller det andra? För jag kommer ju aldrig rösta för politik som jag är övertygad gör Sverige till ett sämre land?

          Men alla får väl rösta som dom vill? Har någon hindrat dig att rösta blått?

            Nej verkligen ingen som hindrar mig från att rösta blått men det finns ingen som röstar på M och inte blir kallad rasist, nazist osv. Det var ju det jag menade.

        I mina sociala medier och i medier som Aftonbladet och DN är det absolut monster-stämpel på alla som röstar höger om C.

          Länka gärna artikel från Aftonbladet eller expressen där ni bli monster-stämplade?

            Du kan börja med att leta bland deras krönikor efter valet. Ingen hemlighet att Aftonbladet är socialdemokratisk. Det framgår även på deras sida. ”opartiskt socialdemokratisk”

    Men tyst Gina, så trött människa.

    ”Lika mycket hat från båda håll” – eh nej?

    Enligt Brottsförebyggande rådet är engagemang för antirasism och flyktingmottagande den vanligaste orsaken till att man blir utsatt för hat och hot på nätet idag. Vi som röstar rött har ju i åratal blivit kallade för parasiter, bidragstagare, feministh*ror, vänsterblivna, man har önskat att vi ska bli v*ldtagna av flyktingar osv osv. Att borgare nu får stå upp för att de stöttar SD är ju ingenting i jämförelse.

      Det är nog mest de som röstar på V och MP som fått utstå det du pratar om.
      Precis som att de som röstar på SD har blivit kallade rasister och nazister.
      Och de som röstar på KD får frågor om de är emot abort, om de tycker att kvinnans plats är i köket, om de inte är för jämställdhet, osv…

      Skit går åt båda hållen. Antingen kan du haka på och fortsätta med hat, hot och skitkast. Eller så kan du vara den större människan, och respektera att folk röstar på olika partier, och hoppas att andra tids nog tar efter dig.

    Är det så att Amilia Stapelfeldt inte förstår innebörden av begreppet antisemitism? Eller valde hon att, av hela Ginas utläggning, plocka upp just hatet mot judar som kärnan i hennes text? Har hon i så fall problem med läsförståelsen? Så många frågor.

    Det ironiska är samtidigt att gängvåldet knappast drabbar folk på småorter och landsbygden så som det riskerar drabba folk som bor i storstan eller strax utanför. Sen att folk ”känner” sig utsatta, det är inte synonymt med fakta och statistik ska vi komma ihåg.

      Amelia ville pika lite

      jorden går fortfarande att bo på, varför ska vi kämpa för miljön, inte som att Sverige kommer att bli så drabbat? Det är så du tänker med gängvåld.
      Nej det kanske inte är stor risk att jag blir skjuten av dessa små gossar, men jag vill inte leva i ett land där det finns gäng!

      Kan inte folk bara få ha sin egna åsikt och anledning till att man röstade på x parti?

      Gängkriminaliteten finns idag precis överallt. Det är verkligen inte ett storstadsproblem enbart.

      Man ska ta människors rädsla på allvar. Oavsett vart dom bor.

      Svar till er båda ovan. Jag var nog otydlig, min poäng var att 1) gängbrottsligheten inte ofta drabbar folk utanför storstäderna, med det sagt är det fortfarande ett enormt problem, och vad jag inte skrev var att 2) vi alla vill stävja gängbrottsligheten, och all annan kriminalitet i form av välfärdskriminalitet, våld, organiserad brottslighet etc etc, men de som röstar rött anser nog att riskerna med ökad rasism och ”hårdare tag” är större än de metoder det röda blocket vill använda.

      Bara för att man röstar rött är man ju inte direkt fine med att folk skjuter varandra på öppen gata?

        I grund och botten vill väl alla samma sak, men alla har olika vägar dit.

        Vad menar du?? Alltså. Problemen finns ju i hela Sverige. Det är inte ett storstadsproblem.
        Gällande punkt 2. Ja. Jag håller inte med men det är tydligt att ni i vänstern tycker så ?

      Det där stämmer inte. Folk runt om i hela Sverige drabbas. Om du inte ser det så är det för att du inte vill se det.

    Genuin fråga: Kan någon förklara varför folk är så upprörda att SD är med i regeringen? Om SD skulle försöka få genom någon rasistisk lag (till exempel att ingen kvinna får bära slöja, eller minska invandringen), är det inte så att majoriteten i riksdagen måste rösta för det? Och då kan ju KD, M och L kan ju rösta emot det, det räcker ju med bara en person gör det pga sån liten mandatskillnad? Jag kan inte vårt politiska system så bra, därför undrar jag 🙂 För i min värld så spelar det ingen roll att SD är näst störst för dom kommer knappt kunna påverka något ändå?

      Sd är inte med i någon regering än och de verkar inte heller ha det som mål den här perioden. Bara för att rätta dig.

      Varför är det rasistiskt att minska invandringen
      ? Till samma nivåer som övriga nordiska länder?

      Man måste börja någonstans…. Nu säger inte jag att SD är som nazisterna på 30-talet, men det är så det börjar. Små ”osynliga” förändringar som blir större och större.

      Hypotetiskt scenario med abort som exempel:
      De börjar med att man måste ha målsmans tillåtelse för att få genomgå abort. Sen övergår det till att socialstyrelsen godkänner aborter från vecka 12. Till att abort bara får ske i samråd med den parten som gjort en på smällen osv. Sen så bestäms det att abort bara får göras på vissa kliniker. Kliniker får bara öppnas i större städer där väntetiderna är extremt långa osv tills abort i princip är förbjudet. Detta genomförs då under en period av 10 år kanske.

      Obs! Det är ett scenario på hur saker och ting begränsas på ett sätt som gör att folk knappt märker det på sikt.

        Var har SD sagt att de vill ta bort abort?

          De har haft som linje att de vill sänka abortgränsen till vecka 12. De har även framfört motioner i riksdagen om detta. Björn Söder har även jämfört abort med mord. SD har även använt retoriken att abort används som preventivmedel i syfte att legitmiera sänkningen av abortgränsen. Lyckas man med det blir troligtvis nästa steg så som Vivi the One and only beskriver i sitt scenario. Inte med drastiska åtgärder direkt, utan i flera steg där man hela tiden legitimerar sitt beslut med retorik som ”abort ska inte användas som preventivmedel”, ”man ska inte ha möjlighet att abortera livsdugliga foster”, ”abort är den vanligaste dödsorsaken i världen”, ”samvetsfrihet ska gälla i vården, barnmorskor ska inte behövas tvingas mörda barn”.

          I och med protesterna inskränkningarna i aborträtten i USA, är detta inte längre en linje som SD talar öppet om eftersom de är rädda att tappa följare. Men retoriken inom partiet är den samma.

            Sverige är det enda land i Europa som tillämpar fri abort upp till vecka 18. Är de länderna dåliga?
            Vet du ens varför man vill sänka fria aborter till vecka 12?

            Det förslaget som är lagt är att man får göra fri abort fram till vecka 12, fram till vecka 22 får man fortfarande göra abort efter att ha pratat med läkaren, däremot behöver man ingen extremt speciell orsak till att göra abort, tex är ”mår psykiskt dåligt” en okej orsak till att göra sen abort.
            Majoriteten av aborterna görs tidigt i graviditeten.
            79 procent av aborterna görs till och med vecka 8.
            14 procent görs i vecka 9–11
            6 procent i vecka 12–17
            och 1 procent i vecka 18 eller senare (när tillstånd behövs).

            Så fick SD igenom sitt förslag är det enbart 6% av alla aborter varje år som skulle påverkas, och dessa människor skulle fortfarande kunna göra abort om det hade en orsak till det.

            Ju tidigare en abort görs, desto mindre kännbar är graviditeten för kvinnan.
            Efter vecka 14 används också metoder som är mer påfrestande för kvinnan med ett smärtsamt värkarbete.
            Riskerna för komplikationer ökar också ju senare man gör en abort.

              Precis, om det bara är 6% av aborter som görs efter vecka 12 varför vill man då sänka gränsen? Varför vill man att Socialstyrelsen ska godkänna aborter v 12-18 och all abort därefter ska vara förbjudet?

              De aborter som görs senare i graviditeten, alltså efter vecka 18, görs av följande skäl: att graviditeten upptäcks sent, allvarliga fosterskador, kvinnans hälsotillstånd eller sociala skäl, som exempelvis kvinnor som lever i socialt mycket utsatta situationer. SD vill med andra ord inskränka rätten till abort för de som är mest utsatta utan att egentligen ha en reell anledning till det. Mer än att man tycker det är rimligt.

              Klart det är bättre för kvinnan om en abort görs tidigt, men det är fortfarande mindre påfrestande än att gå igenom en oönskad graviditet. Varför tror inte SD att kvinnor själva är kapabla att fatta beslut om sin graviditet, utan anser och att skulle läkare eller andra instanser mer lämpade?

              Aborter minskar inte bara för att man begränsar möjligheten för kvinnor att utföra dem. Den rimliga slutsatsen jag drar utifrån SDs övriga politik är att man långsiktigt har ambitionen att abort ska vara förbjudet, eller delvis svårt att genomföra. Annars finns det ingen anledning att driva linjen att abortgränsen ska sänkas. Vecka 8 eller 20 gör liksom ingen skillnad för fostret. Det är inte livdugligt ändå.

                Tycker du att alla andra länder i EU som bara har fri abort till vecka 12 inskränker rätten till abort för de som är mest utsatta utan att egentligen ha en reell anledning till de? har alla andra länder i EU förutom Sverige en dålig kvinnosyn och dålig kvinnopolitik?

                Det kommer inte vara lika svårt att göra abort i vecka 12 som det är att få göra abort i vecka 18 ifall SD får igenom sin plan. Och ser man till andra EU länder gjorde denna minskade tid på fria aborter att fler gjorde abort tidigare, mindre påfrestning för kvinnor kroppar och färre komplikationer. Jävla SD att vilja göra samma sak för svenska kvinnor.
                Och vill man göra abort efter vecka 12 är det inte svårt, bara prata med en läkare och förklara varför man inte kan vara gravid eller ta hand om ett barn + det är väl bra om en läkare är involverad mtp de ökade riskerna?

                  Ja, jag bor hellre i ett land där det är fri abort till vecka 20 jämfört med vecka 12 eftersom säkra aborter alltid är det bästa alternativet. Så nej jag förstår inte syftet med att sänka gränsen eftersom det gör det svårare för de som är i mest behov av att göra abort. Samt att jag alltid tycker kvinnan ska få bestämma över sin egen kropp. Inte en läkare. De viktigaste åtgärderna för att få ner antalet aborter (som redan är väldigt lågt i Sverige) är inte att ändra abortgränser, det är att öka tillgång till preventivmedel, gärna gratis, umo, mer sexualkunskap etc.

      De kommer använda sin position för att kräva igenom sina frågor. Tex kan de rösta ned alla M förslag om de inte får det de vill. Därför kommer M och KDs behöva rösta på några av deras förslag för att få igenom sina egna

        Ja, och då kan man ju välja vilka förslag. Tex ligger brottsligheten SD varmt om hjärtat, så tror absolut att L, KD och M kan släppa igenom flera förslag som mer pengar till polisen, fler poliser, hårdare straff, osv.

      För att deras tankar och idéer blir normaliserade. Det har hänt sedan flera år tillbaka och kommer bara fortsätta.
      SD har också redan kontroversiella förslag med bakomliggande rasistisk agenda i sitt partiprogram. Bland annat skrivit om att hela familjer ska kunna utvisas vid en viss typ av brottslighet. Det är absolut någonting jag tyvärr kan se att både KD och M skulle kunna ställa sig bakom.

        Det är väl jättebra att familjer kan avvisas om medlemmar inte sköter sig. Ett uppehållstillstånd bör komma med krav och kan inte föräldrar se till att minderåriga barn inte sköter sig bör hela familjens uppehållstillstånd påverkas.

          Titta här, de blir redan normaliserade! Nej, det går totalt emot det rättssamhälle vi har i Sverige att man straffar människor utifrån vad deras anhöriga gör. En person som inte begår brott ska inte kunna dömas.

        Ja vad tråkigt att man som förälder behöver ta ansvar för vad sitt icke straffmyndiga barn gör. Buhu.

        När min klasskompis förstörde en båt som 9åring så fick hans föräldrar glatt betala. Varför? För att han inte var straffmyndig och ansvaret landade därför på föräldrarna. Rimligt kan jag tycka. Borde för övrigt vara straffbart att vara en dålig förälder men det kanske är en annan diskussion.

        Det krävs nog ganska grova brott eller upprepad brottslighet för att familjen ska utvisas.

        Och om man ser på det i helhet. Om samma person flera ggr begår brott, ska man låta det fortgå? ska man låta personen skjuta, knivskära, råna, misshandla, och våldta folk tills han är 18 år och man äntligen kan utvisa personen? eller ska man börja utvisa 14 åringar ensamma utan deras familj, som finns kvar i Sverige?
        Eller ska vi sätta 14 åringar i fängelse till de är 18 år och sen utvisa dem?

        Det är ett stort problem idag att väldigt unga personer begår väldigt allvarliga brott, och eftersom de är barn får de väldigt milda eller inga straff alls. Vilket gör att kriminella värvar dessa barn och låter dem begå dessa grova brott.

        Jag stödjer inte SD ide om att utvisa hela familjer, men jag kan förstå att man ser det som ett sätt för dessa barn att faktiskt inte begå brott eftersom straffet kommer bli extremt kännbart.

        Ta killen som fick 800 000 kr från staten trots att han våldtagit en kvinna. Han hade ljugit om sin ålder upprepade tillfällen, misshandlat och våldtagit. Ändå sitter hans familj och skyller på Sverige, de tar inte ansvar någonstans för sin son utan det är Sveriges fel. Att de också bott i Sverige och inte kan ett ord svenska säger också en hel del.
        Nej, kan du inte uppfostra dina barn till att låta bli att misshandla, våldta eller bruka våld är du också välkommen att lämna landet.

          *bott i Sverige i flera år

      Att minska invandringen är inte rasistiskt, vill jag tillägga ?

    Vad kul med ett politiskt inlägg!
    Det var alldeles för länge sedan man kunde diskutera politik här inne.
    Som jag har längtat!

      Håller med, vill verkligen inte att denna skvallerblogg går tillbaka till att informera om influencers. Hallå ingen som kan gå ut med graviditet snart?

      Och det är så himla trevligt med den öppna och tillåtande attityden här inne när man diskuterar. Sakligt och bra. Hög nivå som vanligt!!

    Det finns alltid nån annan det är mera synd om i ens egna problem. Sverige är en av de minst rasistiska länderna. Invånare i andra länder har det mycket värre. Immigranterna i Gulfstater, människor som försöker korsa gränsen till USA osv. Med det synsättet folk ger utlopp för i inläggen ovan kan man ju applicera samma sak på dom. Finns alltid andra som har det värre än svenskar, invandrare som inte.

    Men ja, jag tycker att man kan hålla två saker i huvudet samtidigt. Det går alldeles utmärkt att känna att man är rädd för det som kommer nu, men det går också alldeles utmärkt att känna att man cancellad för sina åsikter om man har i bakhuvudet att folk har det värre någon annanstans

    Var det inte för övrigt Gina som tipsade om en bok skriven av en känd antisemit? Och råkade i blåsväder efter det)

    Det här valet har gjort mig väldigt uppmärksam på hur många icke-rationella känslomänniskor det finns, människor som uppenbarligen tror att världen kommer gå under om deras mycket begränsade världsbild rubbas. Deras egna känslor väger tyngre än både fakta och andras känslor. Märkligast blir det när de uttrycker känslan att andra inte har rätt till sina egna känslor för att de själva känner att det finns någon annan som det är mer synd om. Det är ett väldigt ologiskt sätt att resonera, och att de själva inte kan se dubbelmoralen i resonemanget är direkt provocerande.

      Jag förstår att vissa rödgröna väljare skriker högt i panik. Eftersom höger är ett arbetsparti som vill att alla som kan jobba ska jobba, så kommer dessa bekväma hemmasittare inte längre kunna sitta hemma och leva på bidrag, utan nu kommer de ställas krav på att kan man jobba, ska man aktivt söka jobb, annars får man inge bidrag.
      Ve och fasa, tvingas jobbar har väl dessa bidrags människor aldrig gjort i hela sitt liv. Krav har de nog heller aldrig haft på sig. Stackars snöflingor 😉

    Folk nuförtiden är fan inte kloka. Alla partier har en ideologisk bakgrund/historia som kanske inte alltid är helt rumsren. Men att jorden skulle gå under för att Sverige har röstat borgerligt är så himla barnsligt att tro och medierna spär på rädslan och hatet. Vad tror ni på allvar kommer att hända nu på de här fyra närmaste åren i Sverige? Kommer Ebba att förbjuda aborter el homoäktenskap? Svar; Nej. Kommer Ulf att fördela om kapitalet i Sverige endast till förmån för de rika. Svar:Nej. Kommer Jimmy att bygga koncentrationläger och genomföra en etnisk rensning i Sverige? Svar :Nej. Vad Johan kommer att bidra med annat än att sätta käppar i hjulet för övriga och svansa för sossarna är oklart. Så ta ett chillpill och acceptera att Sverige är en demokrati och att gapa NAZIST!!! är helt absurt,här kan vi ta herr Putin som exempel. Vänsterfolk som skriver spaltmetrar om hur rädda och ledsna de är pga valutgången behöver checka in hos närmaste psykolog

      Jag tror Johan kommer nöja sig med att grilla korv och dricka öl.

      Forskarna är ju eniga om att SD och KD har en politik som innebär ökade utsläpp. Så det ligger ju viss sanning i att jorden kommer gå under.

        Och vem har tutat i dig att det är just Sveriges utsläpp som kommer att få jorden att kapsejsa? Ta på dig glasögonen och ta en titt på hur det ser ut i övriga världen. Kan tipsa om Afrika,Indien och Kina t ex. Sedan länge är Sverige känt utomlands för sin rena,vackra natur och sina rena städer. Du behöver bara ta dig ner till Europa,Tyskland,Frankrike för att få uppleva något helt annat.
        Var tror du att våra gamla skrotbilar hamnar? Jo i Afrika där de används efter att man plockat bort katalysatorerna och sålt materialet vidare.. Var och hur bryts lithiumet till elbilarnas batterier och hur påverkar det naturen där? Svenskarna är så j-a naiva och tror att de ska rädda världen fast egentligen styrs allt av en kapitalistisk agenda.

        Knappast SD och KD klimatpolitik som gör att jorden går under. Snarare utsläppen från länder såsom Kina, Indien mfl. Tyvärr spelar det ingen roll vad vi i lilla Sverige gör för miljön, så länge som exempelvis Kina öppnar ett kolkraftverk i veckan & tar noll ansvar för miljön och utsläppen.

          Nu är det ju vi svennebananer som köper kläder från shein som gör att Kina ser ut som det gör i och för sig.

            Ja plus att vi flyttar stora delar av vår egen produktion dit för att få ner kostnader och komma undan strikta krav på exempelvis utsläpp. Så vi ska nog inte klappa oss allt för hårt på axeln.

      Men du det där tar du bara från luften. Moderaterna kan mycket väl få till så att a-kassan sänks = ta från fattiga och ge rika.
      Osv osv
      De hann ju med att förstöra så mycket sist de satt. Så det finns anledning till oro.

        Nja, rent tekniskt så är det så att om bidrag sänks och skatter sänks så tas mindre från de som betalar skatt och ges mindre till många som betalar skatt men också de som inte betalar skatt. Om man enbart lever på bidrag så transfereras pengar från de som betalar skatt till bidragstagaren.

          Där har vi olika åsikter. Och det är ok som Micke Gunnarsson skulle säga.

          Tror du det gäller detsamma med de som blir utförsäkrade. Och att sänka a-kassan kommer att ge fattigare människor. Även om skatten skulle sänkas.

        Varifrån tror du pengarna till a-kassan kommer ifrån? Svaret är ”de rika” som du vill kalla det. Skulle a-kassan sänkas så lär pengarna inte gå till ”de rika” utan till invandring etc. Folk verkar inte fatta att det finns begränsat med pengar, som ska fördelas ut till vård, skola etc. Tas mer till invandring ex så måste något annat behov få mindre stöd, ex sjukvård. Men vänstern verkar tro att det finns obegränsade resurser, och vilka betalar mest skatt? Högern!

        SD har ju varit tydliga med att de är emot en sänkt a-kassa, så då borde du ju inte ha något emot SD i riksdagen?

        Men det ska löna sig att arbeta. Varför ska en person som jobbar få mindre än en person som inte jobbar? Självklart ska man få hjälp om en inte har möjligheten att jobba alls, men det är en extremt liten del som är helt oförmögna till att arbeta.

      Hade gärna checkat in hos psykolog om inte Svenonius monterat ned sjukvården totalt i region Stockholm :/

    Alltså detta klimat vi har just nu. Hatet och hoten kommer både från höger och vänster. Från ung som gammal.

    Vad fasiken är detta?? Och vilka vinner på att det blir såhär. Putin lät iallafall njuta av att vi blir ett splittrat folk. Även de där krafterna från Saudiarabien som eldar på alla lögner och hat.

    Det är fasiken skrämmande att man går från att ha olika åsikter till dödshot. Att man tycker nån har fel är inget konstigt, men personhopp och dödshot är så galet. Så har färgade och överviktiga alltid blivit tilltalade. Håll käften din tjockis och banta. För att den personen haft en annan åsikt.

    Behandla andra som ni vill bli behandlade själva. Dags att människor lär sig den enkla meningen och tar till sig den.

      ? Jag håller med. Helt vidrigt.

    Herregud vad stor vissa gör små saker! Även fast man är rik så har man rätt till sina åsikter och får klaga ?

    Varför är jag satt på modd.???

      Ingen aning varför du fastnar.

    Det jag tar med mig från det här kommentarsfältet är att jag är enormt tacksam att jag har lyckats omge mig med vänner och familj som är öppna för att vi alla röstar olika. Vi röstar åt alla möjliga håll men går ändå iväg som vänner från en middag med politiska diskussioner. Visst kan diskussioner hetta till men i det stora hela ser vi det alla som att vi har olika synsätt och vi försöker förstå varför den ena tänker annorlunda än den andra.

    Jag förstår att folk inte vågar vara öppna med hur de röstar om man omger sig med sådana som slänger ur sig sådant här när man berättar. Jösses alltså.

      Jag har pratat mycket politik på jobbet innan valet. Och vissa kollegor har verkligen tvekat innan de vågat berätta vilket parti de ska rösta på. Troligen för att folk är så rädda för hat, hot och dömande.
      Min bästa kompisar röstar på allt från V till SD. Vi vill egentligen samma sak (bra skola, sjukvård, tryggt samhälle, mm) men vi ser bara olika vägar till samma mål.

    Så trött på vänstermänniskor och på Maggan som ska skrämma upp folk utan anledning ”jag förstår att ni är oroliga det är jag med”, så att varje dag se på nyheterna om explosioner och skjutningar som sker under vänsterns regering, det är inget att oroa sig för?! Ser inte hur det på något sätt ska bli värre i samhället med en ny regering, kanske kan det äntligen bli ordning då vänstern inte klarade att styra upp det. Jag röstade på moderaterna men tycker det är fel att kalla alla som röstat på sd rasister, så ni tror att 20% av befolkningen är rasister? Det är löjligt! I inget annan land skulle folk från Skandinavien invandra och stå för så hög kriminalitet och bara daltas med av regeringen.

      Varför är det löjligt att 20% av Sveriges befolkning skulle kunna vara rasister? Varför är det en så omöjlig tanke?

        Det är inte rasistiskt med fakta, invandrare i Sverige står för dessa skjutningar och explosioner samt drogrelaterad kriminalitet mm och de har mycket hög arbetslöshet och kostar samhället både pengar och trygghet. PK-metoden som vänstern kör med fungerar inte, att blunda för varför vi har dessa problem och inte våga prata om det och bli kallad rasist för att man pratar om grundproblemet.

          Jag undrade bara varför det är en så omöjlig tanke för många att svenskar skulle kunna vara rasister. Ser det så ofta i dessa diskussioner. Oavsett politisk åsikt.

            Om du tror på att 20% av Sverige befolkning (inkl invandrare) är rasister får det stå för dig.
            Men du har ingen källa, fakta eller liknande som stödjer din tro.

            Men SD har ingen rasistisk eller nazistisk politik. Att säga att SD är rasister/nazister är så 90 tal, dags att komma in i 20 talet 😉
            Att ha en stramare invandringspolitik (likt Danmark och Norge) och tycka att kriminella ska utvisas är inte rasistiskt eller nazistiskt.

            Att visa medlemmar uttrycker dig rasistisk eller nazistiskt, ja de förkommer inom SD, men dessa får då också lämna partiet.
            Det har kommit fram flera pedofiler inom C, men det gör inte C till ett pedofil parti. Även medlemmar i V och S har gjort korkade uttalanden, och t.o.m blivit dömda för grova brott, tex den ”trevliga” S politikern som sköt sin fru i huvudet med ett jaktgevär när hon sov i sin säng i januari 2020…

          Sen kan ju fakta tolkas olika också (inkl. med rasistisk vinkling (vilket jag inte säger att du har)). Du ser faktan och verkar anse att problemet är själva invandrarna. Jag ser faktan och anser att problemet är hur Sverige har hanterat invandrarna aka inte hjälpt dom integreras in i vårt samhälle.

            Fast det är väl integrationen som SD om och om igen tar upp som problemet med invandringen. Att människor inte kommer in i samhället, att de lever i utanförskap och inte blir en del av Sverige. Och att det är därför vi har dem problem vi har.
            Det är väl därför man vill minska invandringen också, för att vi måste först ta tag i alla de invandrare vi har, så att vi kan få in dem i samhället, så dem inte lever i utanförskap längre, helt enkelt prioritera dem människor vi redan tagit emot i Sverige.

    Folk som skyller på ”Socialdemokraternas Sverige” så som Amilia gör och säger att folk utanför Stockholm inte har något annat val än att rösta för maktskifte för en förbättring… Det finns flera saker att diskutera där. För det första har Socialdemokraterna styrt Sverige med en borgerlig budget vilket gör att Socialdemokraterna inte kunnat få igenom stora delar av sin politik som skulle ha hjälpt de mest utsatta i samhället (arbetslösa, kroniskt sjuka, ensamstående etc). Så om man på regeringsnivå vill skylla på Socialdemokraterna så måste man skylla lika mycket på den borgerliga budgeten. Sen är det skrämmande att majoriteten av Sveriges befolkning inte vet hur självständiga kommunerna och landstingen (numera regionerna) är. Kommunerna sköter skolan och ålderdomshemmen och regionerna sjukvården. Det enda rödgröna styret i Sveriges regioner är Västerbotten. Alla andra regioner i Sverige är blocköverskridande eller höger/blått. Det är enkelt att kasta skit på Socialdemokraterna för segregationen när man inte kan något om politisk fördelning. Jag är själv inte Socialdemokrat och röstar inte på det partiet, men man kan faktiskt inte skylla problemen Sverige har på Socialdemokraterna och ignorera vad en borgerlig budget har gjort för Sverige både i regeringen och regionerna/kommunerna i SÅ många år. Det kommer INTE bli bättre i Sverige med en borgerlig budget i 4 år till. Folk glömmer att det Sverige som ”var bättre för” var ett Sverige där Socialdemokraterna fick igenom sin politik.

      Uppenbarligen håller majoriteten av Sverige INTE med dig.

      – Att styra på en borgerlig budget: delvis har de gjort det men då kanske man kan fråga sig; varför tusan har de gjort det?? Avgå eller stå för den budget ni regerar på.

      – Regionerna: detta tror jag visst att folk har koll på. Vården är inte alls bra men dessa problem har växt fram under 20 år minst.
      Även röda regioner har problem och även om man kan säga mycket om vården i Sthlm så är vårdköerna väldigt korta här.

      – Du tror inte att det kommer bli bättre. Men majoriteten av alla svenskar anser att det var dags för ett skifte.
      Det var jämnt i valet men man kan konstatera att en stor del av SDs tillväxt beror på tidigare S-väljare.
      Kanske tid för lite självrannsakan i stället för att bara kritisera andra.

        Anonym, det jag skrev handlar inte om att 50 % av Sveriges befolkning ville ha ny regering. Mitt inlägg handlade om fakta. Om dessa 50 % är medveten om att den borgerliga budgeten legat till grund för den segregation de nu hoppas på att få bort med en till borgerlig budget går att diskutera. Du undrar själv varför Socialdemokraterna har styrt med en borgerlig budget. Det är enkelt. Mandatfördelningen har hindrat det rödgröna blocket att politiskt fördela sin politik samtidigt som de borgerliga partierna har vägrat släppa fram en rödgrön budget. ”Avgå eller stå för den budget ni regerar på” – det är inte riktigt så det fungerar i en demokrati. Det rödgröna blocket har vunnit två val i rad. Det är snarare så att man bör fråga de borgerliga partierna varför de inte har respekterat hur Sverige röstat och vägrat mandatfördela ekonomin på det sättet. Det finns såklart flera anledningar till det… speciellt vinstintressen inom skolan och vården. Region Västerbotten är inte perfekt, men definitivt bättre än många andra regioner. Det kunde vi inte minst se under pandemin. Västerbotten hade minst dödlighet i Sverige (på samma nivå som våra grannländer). Man har även minst kriminalitet i hela landet. Att Stockholm har korta vårdköer beror givetvis på att det finns mer sjukhus och vårdcentraler kopplat till befolkningsmängden än den på landsbygden. Lägg då till att Stockholm hade högst dödlighet i hela landet under Irene Svenonius styre. Västerbotten är inte perfekt, men politikerna har gjort allt i sin makt för att skydda befolkningen från den borgerliga budgeten vilket går till en viss gräns men inte mer (som man ser resultat av nu). Sjukvården var absolut bättre förr. Det är precis det jag menar. Den var riktigt bra på en Socialdemokratisk budget utan inflytande av högern. Det är absolut dags för en självrannsakan. Och jag röstar inte ens på Socialdemokraterna.

          Snälla nån. S är i högsta grad ansvariga för den segregation vi har idag. Likaså Reinfeldts regering.
          S har under många många år regerat och bara sett på när segregationen växt fram.

            Segregationen beror på politiken som stöttats av den borgerliga ekonomin och förlusterna i välfärden som egentligen skulle ha förhindrat den segregation vi ser idag. S har inte ”bara sett på” utan försökt driva sin politik trots det ekonomiska underlaget (vilket såklart varit nästintill omöjligt).

              NEJ! Segregationen har växt fram sedan 90-talet. Jag har nära vänner som jobbat och kämpat för dessa frågor i hur många år som helst. Under den tiden har vi haft M-regeringar men främst S-regeringar.

              Inget parti har tagit bort EBO-lagen, vilket hade varit en bra sak att göra för att minska segregationen. Extremt naivt att tro att detta är högerns fel.

        Enligt en Novus-undersökning tror 41% att Sveriges befolkning att det är regeringen som styr sjukvården. Så koll har folk absolut inte.

      Bästa fakta ?

    Äsch!
    Äntligen fick Bella möjlighet att ta fram excelarket för att skapa en provokation. Snart ser vi vad det var hon ville…

      Bästa vore att ge henne 0 uppmärksamhet.

    Det pratas mycket om gängkriminalitet men väldigt lite om den kriminalitet som drabbar helt vanliga människor runt om i småstäder. Barnvagnar blir stulna, cyklar som försvinner, droger som säljs helt öppet och sopcontainrar som blir satta i brand är vardagsmat i dessa mindre städer. Varje dag läser vi om dessa till synes småbrott men som givetvis påverkar de flesta. Man kan tycka att invandringen är fel och inte invandraren i sig. Att ingenting görs får folk att tröttna och rösterna i valet visar detta.

      Och nej, givetvis att inte alla invandrare kriminella men statistiken visar att just den gruppen är överrepresenterade.

        Ja så är det ju. Även i lilla staden jag bor i har problemen ökat sen 2015. Unga invandrarkillar som öppet säljer droger till och med inne på mataffären. Områden som tidigare varit oroliga har blivit rent av farliga. Bråk där det minsta lilla görs stort och de hämtar släkten. På mitt barns skola är det massa problem med invandrarkillar (tjejerna beter sig), på fler skolor här i kommunen. Ingen vågar riktigt ta tag i problemen. Men jag har svårt att tro att en ny regering kommer göra skillnad här. Skulle vilja ha tillbaks mer av tryggheten som fanns tidigare, men det är nog för sent. Det har gått för långt.

    Hade folk haft vett att hålla käften om vad dom röstar på, hade inte varit så här upprörda diskusstioner.

      Hört talas om yttrandefrihet? demokrati?

    Fucking Bella kom ju ut som centerpartist och var sp fin vän med Annie Lööf! ?

      Jaha?

      1. Är fler än hon som har bytt parti från ett val till ett annat. Inte minst nu senast då det rörde om en hel del, speciellt när C bytte sida helt.
      2. Man måste inte rösta som sina vänner gör. Prova umgås utanför din egen åsiktsbubbla så ska du se att du får några nya trevliga insikter.

      Jag har inte röstat på samma parti en enda gång under de 4 val jag har kunnat rösta. Började med moderaterna, sen Centern, kristdemokraterna och i detta valet kändes allt skit så jag röstade på medborgerlig samling. Jag tycker att det är konstigt att hålla fast vid ett parti vad som än händer, både en själv och partierna utvecklas ju.

    Hur många följare tappade blondinbella då?

    Vad knasigt att heterosexuella invandrare helt plötsligt blir homosexuella när de kommer till Sverige när de får höra att vi inte skickar tillbaka homosexuella till deras hemländer

    Jag o mina förfäder härstammar från Sverige så pass långt tillbaka i tiden som då, när Eva plockade det första äpplet.
    Jag är vit, blond, lång, har blå ögon, spikrakt tunt hår, höga kindben o jag har absolut ingen röv, mer en rygg hela vägen tills där benen börjar. Jag röstade på S även i år, som den Mellanmjölkiga person jag är o med mitt typiskt svenska utseende har jag vid flertalet tillfälle (!) de senaste åren blivit utsatt för en hel del rasism/sexism/hat osv – här i Sverige.
    Men det är ju ok för det är ju skillnad på rasism o rasism, o den rasism jag utsatts för räknas inte. Kan det ens kallas för rasism?
    O nej jag stickar ingen jävla offerkofta, det är inte ett dugg synd om mig, jag menar, jag är ju privilegierad. Nä herregud nä – jag gnäller inte.
    Bara poängterar. Trots att jag röstade på rätt parti o block – en typisk svennehora är vad jag är. Nä min mamma lever inte så det är lugnt, där får man bet sas. Ja asså när man drar det kortet, mammakortet.

      Nej, det är givetvist inte okej!
      Jag är själv mörkhyad/svart kvinna och är uppväxt under en tid då det knappt fanns några invandrare här i Sverige, framförallt inte ifrån mellanöstern. Jag är inte alls van vid mena-kulturen och det är lika främmande för mig som för en etniskt svensk född och uppvuxen innan 90-talet i en småstad.
      Dessa unga invandrarmän ser alla icke muslimska kvinnor som horor.
      Det spelar ingen roll om du var oskuld tills du gifte dig, är du inte förtäckt så är du oren enligt dem.
      Det är inte förrän långt in i vuxenåldern i en storstad som jag fått uppleva sexism och rasism av dessa män (och vissa invandrarkvinnor). Självklart har jag ett par gånger under uppväxten upplevt rasism även från etniska svenskar men inte på denna nivån och inte under dessa omständigheter.
      Det samhällskontraktet det talas om så ingick inte detta och det är inget jag vill ta del av. Blir det värre så blir det flytt. Tycker det gått för långt nu och ja jag röstade blått. Jag röstade på kd. Det står jag för.
      Ingen ska behöva bli hotad, hånad eller få sitt liv förstörd pga de röstar på ett parti som någon annan inte håller med om, det är så löjligt så jag undrar om det är vuxna människor bakom skärmen som skriver.
      Ja, bella vill säkert ha uppmärksamhet också och det är väl det hon och många andra livnär sig på men hot och hat ska inte tolereras.

    Belsabub skapar politisk debatt och tappar tusentals ”väljare” på Instagram. Snacka om beröringskräck från de ”blå” rösterna som hellre går längst ut på vänsterkanten än att associeras med Miss P:s elchocks retorik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.