Isabella Löwengrip om Instagrambadare

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Målningen heter ”Kvinnor som badar”. Paul gick förbi den men när jag såg den så höll jag på att börja gråta blandat med att känna ilska. På målningen så går vanliga kvinnor och badar. Bara sådär. I vår värld så ska kvinnor först ta en snygg instagrambild och sedan bada.

Det är mer fokus på att vara snygg vid poolen, inför andra. Hålla in magen, stå i rätt position för att se så slank ut som möjligt när bilderna ska tas till instagram och visas för många människor. Sedan kommer badandet. Målningen ovan är så befriande, kvinnor tar av sig sina kläder och går i. Man bara är. Självklart fanns det kroppsångest på den tiden också men målningar utstrålar i alla fall något mer sunt.

Jag vill också vara en sådan kvinna som tar på mig något skönt att bada i istället för något snyggt som ska framhäva kroppen rätt. Jag har aldrig varit bekväm i bikini (mammamage) men jag vill vara det eftersom det är ju mer bekvämt att bada i. Jag vill bara gå i vattnet, utan att gå och hålla in magen vid poolkanten eller bryggan. Jag vill att fokuset ska vara på att bara bada. Inte min kropp.

Många av er kanske tänker redan sunt men jag är inte där tyvärr. Men jag kämpar hela tiden med tanken. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip resonerar kring vårt Instagramsamhälle, och hur många det är som – innan man gör själva grejen, vad det än må vara – först ska ta en snygg bild av det man planerar att göra.
Äta, bada, gå(?), träna eller vad det nu än må vara, och så är det ju.
I alla fall hos de som arbetar som influencers, eller som hoppas på att bli en.
Det finns inga större posörer än influencer-wannabes. ”Fake it ’til you make it”, typ.

Vad tycker ni om Isabellas resonemang?

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hyckleri. Inget annat än hyckleri från Löwengrips sida.

      Haha va hyckleri? Nej det är inget hyckleri, jag tycker det var bra och sunt skrivet av henne, bra tänkt. Inte särskilt konstigt att hon har hjärnspöken för sin kropp heller, det är vi många som har tyvärr.

    Med tanke på att hon sagt att hon avskyr att bada och typ aldrig badat i sin egna pool så förstår jag inte riktigt?

      Fast det har hon inte sagt, där har du vridit till det lite.

      Det kanske inte riktigt var poängen med detta…

      Va? Under sommaren när dom har varit på landet (Pauls familjs) så har hon ju gjort poäng av att bada varje kväll (eller om det var morron). Väldigt konstigt att göra det om man nu hatar att bada.

    Isabella, de flesta kvinnor med vanliga jobb går bara och badar – med jobb som inte bidrar till köp- och utseendehets! Fundera på vilka du omger dig med och vad du själv representerar!

      Umgås inte med några influencers. Men kan säga att min instagram fylldes av ”snygga”, posande bilder av mååånga tjejer. Som är +30.

        Jag är också strax över 30 och tror knappt jag känner någon som uppdaterar sin Instagram mer än sporadiskt. De allra, allra flesta producerar väl inte särskilt mycket material till sociala medier, eller beror det på bekantskapskrets?

          Det beror absolut på bekantskapskrets! Jag och mina vänner postar mycket och vi 35-40! Och ingen av oss är influencers. Och visst, vi kanske tar nån bild när vi ska bada, men sällan poserade baddräktsbilder. Och sen bara… Badar vi! Vi är liksom inte vana vid att betraktas som snygga, vi är bara helt vanliga normalfula kvinnor med vanliga kroppar som vi lärt oss gilla och trivas att bo i. För vad är alternativet?

      Hon utgår ju ifrån sig själv i det hon skriver men det fattar hon inte. Man gör oftast inte det.

    ”I vår värld så ska kvinnor först ta en snygg instagrambild och sedan bada”

    Ptja, i hennes värld kanske. I min värld går folk bara och badar.

      Ja i hennes värld, och i mångas värld nuförtiden. Många som inte är i influencervärlden är inte bekväma med att gå i och bada iförd bikini framför folk, så många är vi nog som tänker och känner som hon, iaf jag känner så så förstår henne helt.

        Fast det är ju dessa kvinnor som skapat den värld som de nu inte vill leva i. Dubbelmoral eller hyckleri och ännu ett sätt att få uppmärksamhet. Nu är det tack och lov inte alla kvinnor som slaviskt tar efter dessa Instagrambilder av putande sprättben utan klarar av att stå med båda benen på jorden och inse att verkligheten är betydligt mer jordbunden och att bada inte utlöser den stora ångesten eftersom människor i allmänhet inte lever i en låtsasvärld. I slutändan är dessa konstgjorda och småfalska flunsor en produkt av sitt eget ego och får liksom stå sitt kast. Antingen ska man synas eller så får man bara kliva av sina höga hästar och bli normal.

          Jag och många andra drog in magen långt innan influencers fanns

      AAAHAHAHAHA orkar ej! Man går bara och badar. Punkt.

      Precis.

    Konstigt att det nu slår tillbaka mot henne själv att Instagram är full av fakebilder på kvinnor, hon har själv bidragit till detta och upptäckt att hon inte är så perfekt som bilderna hon själv lagt upp. Snacka om dubbelmoral!

      Är väl bättre att hon vaknar och resonerar nu än aldrig?

        Det sägs ju att när fan blir gammal blir han religiös?

    Känns som influencers glömmer bort att de flesta människor inte är influencers

    När man tror att Instagram speglar verkligheten….

    OT
    Var det en slump att Katrin Z precis la ut en snutt på insta där hon fåglar sig till ledmotivet från Pretty Woman ??

    Hon Är För Mycket

      Hon är så fuckad nu!
      Både hon och Bingo står med brallorna nere nu. Totalt avslöjande till vilka patetiska människor de är.

        Nja, dom har väl gjort värre grejer och kommit undan med det. Ge det någon vecka så har vi glömt och gått vidare.

          Vad är värre än att sexualisera sina barn för pengar?

            När dom söp sig dyngraka en hel semester med barnen. Nu åkte iallafall barnen hem innan det blev fylleslag.

              Säger de ja…

      Nog för att cancel culture har gått överstyr, men måtte de bli CANCELED ?

    Isabella skriver ”i vår värld”.
    Syftar hon på influencers är ju det som tur är en mikroskopiskt liten del av Sveriges och världens befolkning.
    Vi vanlisar badar som alla andra normala människor gör.

    Måhända dags att återvända till den normala världen, Isabella?

      Tror också det är en väldigt väldigt liten del kvinnor som känner ett behov att ta och publicera snygga bilder med rätt pose innan man badar. Sen är det säkert en hel del som brottas med komplex av olika slag och känner dig obekväma inför andra halvnakna, men de flesta går nog och badar ”bara sådär” trots det.

      Ja inte i min värld iallafall. Där badar vi och gör det mesta utan att ta bilder på oss själva hela tiden. Tror faktiskt de flesta gör så….

    Hon tänker ju sunt men kämpar med hjärnspöken, som så många av oss, jag förstår henne exakt. Hon som är så utsatt också med folk som synar henne från topp till tå och många har slängt ur sig elakheter och påpekanden om hennes utseende så då blir det ju såklart hjärnspöken och en osäkerhet av det.

    Märkligt inlägg. Bella har ju själv bidragit mycket till just denna kroppshets. Vet inte hur många bilder på hennes oändliga resor där hon står och poserar vid poolkanten. Är väl till och med de högsta syftet med hennes resor.

      Nu är verkligen inte Isabella värst på att kroppshydda på något sätt men bilderna hon lägger ut skapar ju en allmän hets i sig. Miljön ska vara rätt, håret ligga rätt, snygga badkläder och solglasögon, benet uppvikt liggande eller sprätt stående, rätt vinkel, rätt image helt enkelt. Ok de flesta av oss struntar väl i sånt och är glada och bara badar men det finns säkert de som känner att de, och deras liv, inte duger när man ständigt matas med perfekt utstuderade bilder.

    Jag har sällan brytt mig om hur kroppen ser ut. Det är bara att titta på hur männens kroppar ser ut. 9,5 män av 10 ser inte direkt ut som grekiska gudar, männen ser helt vanliga ut i kroppen, många ser till och med ut som fullkomliga vrak. Var nöjd med din kropp! Det är ju tydligen männen.

    Jag tycker ändå det är en av de vettigare saker hon skrivit. Man kan lugnt säga att jag inte är ett fan.
    Men visst fasen har även jag svårt att bara njuta av att bada bland folk. Jag har alltid varit vältränad och normsnygg. Men jag har trots att jag ändå är en person med mer än bara ett utseende och är ansedd ha en hel del skinn på näsan så påverkar samhällets ideal mig. Just därför har jag väldigt sällan varit med på bilder i badkläder.
    Sen behöver det ju inte handla om att man ska fotas och lajva influencer. Man kan påverkas av skönhetsideal trots att man försöker undvika det.

      Låt er inte luras, excelarket är inte borta. Prata om att vända kappan efter vinden, glöm inte hur hon har drivit på kroppshetsen. Hennes ” omvändelse” är definitivt bara på bloggpapperet. Contents!

        Instämmer helt Xx.
        Kommer många sympatiska insmickrande jordnära inlägg nuförtiden.

        Tanby klara och hannalicius är väl två exempel på vad hon menar. När dom var i Mexico och Ibiza. Klara borde egentligen gå på nudiststrand med tanke hur lite kläder hon vill ha på sig?

        Men Xx alltså att du orkar haha. Isabella har väl inte direkt drivit på någon kroppshets. Så du tror inte hon har hjärnspöken när det gäller kroppen menar du? Det har hon nog, inget konstigt och är väl inte att vända kappan efter vinden för hon har sagt ungefär samma även tidigare.

        Men på vilket sätt har hon drivit på kroppshetsen? För att hon tidvis varit mycket smal? Jag har alltid sett att hon har varit sund i det anseendet.

    Men herregud vad duktiga alla var i det här kommentarsfältet då. ”Bara att bada”. Jaja grattis till er. Jag (icke-influencer) fattar iaf precis vad hon menar.

      Ja, jag med. Hatar sommaren och alla perfekta tjejer på stränderna och även på insta. Och då följer jag inte ens de typiska influencers.

        Men finns ju massa ”operfekta” också! All möjliga människor. Om ni vill bada, bada! Jobba med er själva så att ni kan släppa det lite. Livet är för kort.

          Ja jag har barn som vill till stranden så jag badar med dom. Men det betyder inte att jag inte ogillar att vara på stranden. Många negationer där så håll i hatten när du läser ?

      Jag också! Märkligt att en del blev så arga och upprörda över det haha var väl inget provocerande i det, var ju oförargligt.

        Arga och upprörda var väl överdrivet? Eller var det hos Isabella det var upprört?

      Samma här. Har inte badat på över tio år och tänker inte börja nu heller.

      Verkligen! Som att det bara skulle vara influencers som har kroppsångest. Jag har inte ens instagram, har inga influencervänner, ändå står jag framför spegeln och testar bikinis och försöker välja den som jag ser minst tjock ut i. Det är aldrig att ”bara gå och bada”.

      Ja jag badar men lägger inte upp några bilder. Varför skulle jag?

      Jag kan förstå vad hon menar med att känna sig obekväm med att visa sin kropp osv. Men däremot inte med att man ”i vår värld” generellt känner att man först måste producera material till Instagram. Det känns som en influencergrej. Även de vanlisar om lägger upp bikinibilder ibland känner knappast en press att få till en snygg bikinibild vid varje badtillfälle.

        Ja alltså är ju skillnad på att tex droppa handduken precis vid poolkanten, suga in magen när man går på stranden eller välja mer täckande banddräkt (vilket iofs är trist men man kan ju ändå bada) och att känna krav på att producera beundransvärt material på innan man kan gå i. Två helt olika saker men hon blandar väl själv ihop det lite också.

      Jag var på semester nere i Skåne i sommar och var på en del olika stränder. Jag tror inte att det gick en enda dag utan att jag såg unga snygga tjejer posa vid vattenkanten. Kanske var alla dom influencers, det vet jag inte.

    I Brasilien är det både och. Typ alla älskar att ta hundra selfies med fladdrande tunikor med ett sprättben och putande rumpor på en sten vid havet, eller en rumpa som guppar i poolen. MEN! alla jag sett rockar sina kroppar, tjocka smala celluliter hängig hud you name it, alla kvinnor har string-bikini och alla män, öl-mage och chipstuttar eller inte, har speedos. Befriande ändå ?

    Roligast är att Paulette smyger in på Louisiana – innan Belsabub uppenbarar sig – för att läsa vem som målat vad. När Paulette efter många krämpor memorerat några namn låter hen Belsabub tro att hen känner igen konstnären, bara sådär, on the fly. Belsabub blir imponerad av att Paulette kan läsa.

      Vad är grejen med de jättetöntiga smeknamnen?

        Griplööv har precis sett gossip girl och försöker nu vara lika spännande som A. Eller så försöker hen härma Lady Whistledown i Bridgerton. Oavsett, det går sådär.

          Hej Pau!

      Du är skittråkig, liksom tidigare. Plus att de inte var på Louisiana. Kryp in under din sten igen.

        Jag engagerar fortfarande!
        Weeeeee!
        XOXO
        Griplööv

    Gud vad hon är tråkig alltså. Snark. Hon har inget mer som gör henne intressant och nu återvinner hon bara ämnen. Nu är hon i sin egoboost kurvor-era igen. För att sen bli pinnsmal och glömma bort det här helt och bidra till hetsen själv. Alltså vem läser ens hennes blogg längre eller tycker hennes fejk liv är intressant? Tom Kenza är mer intressant än henne nu, det om något säger ganska mycket.

    VEM HAR GJORT MÅLNINGEN

      Paul Ceanne

        Google bildsök 🙂

        Tack. Den är otrolig. Älskar konst.

        Cezanne

    Känns igen!

    Så märkligt att nästan börja gråta och fånge tankarna av den tavlan? Så otroligt långsökt liksom.
    Långt ifrån alla i ”vår värld” tar selfies innan de badar, hallå.
    Och tycker folk bikini är är bekvämare att bada i än baddräkt verkligen?

      Kallt åt magen med bikini.

        Ja, jag känner också att det kan va kallt om magen att bada med bikini.

    Älskar tavlan! Hade velat ha ?

    Jag orkar inte lyssna på E.Kjos podd (har så svårt för poddar ?). Någon som har lyssnat och vill berätta vad hon sa om sitt mående? ❤️

    Väldigt vettigt skrivet och tyvärr väldigt relaterbart. Jag tar inte bilder på mig själv i badkläder men det händer inte att jag INTE tänker på hur jag ser ut när jag ska bada. Önskar att det inte var så men det är svårt att förändra.

    Uppfriskande att hon tar upp en sån här sak tycker jag!

    Måste säga att Isabella har kommit ner på jorden och blivit väldigt vettig på sistone. Medan Bianca som var vettig förut har tappat verklighetsförankringen helt, precis så som Bella gjorde tidigare. Bra där Isabella! ???

      Hon är väldigt trevlig nu ja. Men grejen är att det har hon varit så många gånger förr och man tänkt att hon mognat osv. Sen tillbaka till det provocerande igen. Vet inte vad man ska tro!

        Ja det kan jag hålla med om, tycker ändå att Isabellas provocerande sida är ”snällare” och mer oskyldig än många andra influencers.

    Reklamen med rörligt material under första inlägget är otroligt störigt! Fattar att de vill tjäna pengar på olika banner men det sabbar ditt flöde jättemycket.

    Tycker att Isabella för en gångs skull resonerar ganska klokt, men det kan bero på att jag själv tycker att det är svårt att visa mig i bikini nu för tiden. Som liten och typ upp till 12 års ålder var jag som en jäkla fisk i vattnet och älskade att bada. När man blev äldre blev jag så oskönt kroppsmedveten så jag slutade bada offentligt (så trist att ha så pissig självbild, jag är inte överviktig ens) Var dock tvungen att komma över det när jag fick barn. Men fortfarande är det ångest när folk ser på. Har jag en pool själv med mitt barn kan jag bada hur länge som helst utan problem…. Låsning i min hjärna

    I min värld är det så här, vi går och badar oavsett ålder eller vikt.
    Jag tillhör ett större kallbadhus med tre avdelningar, kvinnor, mön och gemensamhetsdel.
    Här går vi alla nakna i våra kroppar utan andra känslor än glädje över vädret och att njuta av vattnet.
    Allt från barn till 89 åringar med allt från skinn och ben till grava övervikter, med och utan ett eller två bröst eller med män på gemensamma avdelningen.
    Här är man som man är och allt man naken står och pratar om är graderna i vattnet eller maneterna.
    En frizon från allt vad kroppshets eller mode heter. Bara njuta het fritt en spårvagnstur från innerstaden.
    Detta är lyx på riktigt och jag önskar alla skulle få uppleva känslan av att stå i grupp med massa okända och bara prata om hur härligt det är i vattnet och livet i allmänhet. Helt okonstlat.

    Ursäkta OT men var inne på Insta och såg en jag följer (just nu undrar jag sannerligen varför jag följde henne). Hon var på Katrins fest och postade bilder. Mycket intressant skara kändisar som gillar detta utan eftertanke:
    – Komikern Mårten Andersson (kanske inte helt oväntat, med tanke på hans rykte)
    – Niklas Berglind (makeup artisten)
    -Tove Norström (manusförfattare och Sofi Fahrmans bästis)
    – Anna Skii (i Stockholm ganska känd mäklare på Lidingö)

    Var är alla dessa människors förstånd?

    Förut störde jag mig mycket på Isabella men nuförtiden tycker jag hon känns som en av de mest vettiga av influencers som regelbundet avhandlas i bloggbevakning (baserat på innehållet i soc.media). Orsaker bla.: Håller låg profil på sina barn. Klär sig vackert och poserar noggrant ja, men leker inte 21 -åring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.