Bloggbevakning testar influencer marketing-prylar

 

Jag har tröttnat på att testa influencers egna produkter och har istället siktet inställt på alla dessa prylar som influencers får betalt för att hylla.

Är de verkligen så ”OH MY GAAAAAWD, THIS IS AMAZING!!!” om man inte får betalt för att tycka så.
I den här första videon testar jag två produkter som Ebba Kleberg Von Sydow och Annica Englund marknadsfört på Instagram.

I Bought It So You Don’t Have To.
Håller de måttet när det inte utgår någon ersättning?
Kolla på videon så får ni se. 🙂

Ps. Jag har mycket att lära vad gäller videos, så all konstuktiv kritik och feedback tas mer än gärna emot!

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja du kan ju börja med att länka så det går att se.

      Så sur! ?

        Vad inte Camilla om feedback? Man måste inte läsa allt med sur ton.

          Bad*

          Anonym tillhör nog emoji-generationen. De tycker all kommunikation utan ”???” är aggressiv. Romaner är extremt hårda i tonen och bör ersättas med bilderböcker på alla biblioteket!

            Vi fattar, du är 80 år gammal.

              Det är inte avsaknaden av emojis som gör att det får en lite bister ton utan ordet ”ju”. Prova läs utan så ser ni kanske också värdeskillnaden.

                Prova läs utan att utgå från att alla har sura intentioner. På riktigt alltså.

      Jag tittar nu

    Ebba, gick från journalist till flunsa som står utanför valda hus på Östermalm och visar yllekappa efter yllekappa efter yllekappa….

      Ja jag undrar lite hur hon ser på utvecklingen av sin karriär. Hon hade ju ändå någon journalistkarriär på gång, var med i tv-kanalerna och så. Nu bara bara reklam och någon podd.

      Det är väl pengar som lockar.

        Avskyr henne så mkt efter att ha sett henne i Alla mot Alla i flera säsonger. Ebba har verkligen en oskön personlighet o ja hon verkar göra allt för pengar. Mycket vill ha mer sas

          Det känns verkligen som att det finns två lag när det gäller vad man tycker om Ebba och Olof i Alla mot alla. Jag är inte speciellt förtjust i Ebba, men har inte alls något emot dem i det här sammanhanget. Tycker de är underhållande och att det härligt mänskligt att de inte är sportsliga. Skönt med något som inte är tillrättalagt. Tycker dessutom att det är coolt av Ebba att stå på sig i att inte vilja säga vissa saker, trots att hon vet att hon kommer hånas för sin prydhet.

            Jag gillar också Olof och Ebba. De är ett bra par som kompletterar varandra i alla mot alla. Håller med om att det är något uppfriskande med att vara dålig förlorare i ett lekprogram. Alla behöver inte hela tiden tycka att ”det är roligt att vara med” och så vidare. Nu är det väl mest han som blir arg när det går dåligt men jag gillar henne också?

              Haha jag tror att hon mest är marginellt bättre på att dölja det

                Haha så kan det vara. Ska de vara med i år igen förresten?

                  Vet inte om jag letar dåligt, men hittar faktiskt inte deltagarna i grupp 2 någonstans. De kanske inte har gått ut med det än? Håller tummarna iaf!

                    Jag har också bara hittat deltagare för grupp 1. Hoppas att Ebba/Olof och Janne/Cecilia dyker upp i grupp 2 i alla fall ?

      Älskar Ebba och så alltid gjort. Hon sprider fin energi ❤️, även om hon lever ett privilegierat liv och riktar sig mot folk med mer pengar än mig.

        Samma här!

    Bättre med liggande format på videon 🙂

      ??

    Bra koncept och vad härligt att du pratar så långsamt och tydligt och utan musik och massa boiiiing-ljudeffekter osv. Skönt att kolla på jämfört med de flesta andra videos. Toppen!

      Är det så?
      Jag tänkte att man kanske skulle tycka att det var trist utan alla sådana där ”vloggeffekter”.

        Jag tyckte det var SÅ skönt att se på haha. Så för mig behövs inga vlogg-effekter. 🙂

        Superbra video- mer sånt och älskade att det inte var massa ljudeffekter och skit, Mer videos tack!

        Så skönt, hatar effekter!

        Haha bara jag som vill ha mer ”effekter” verkar det som ?

      Haha jag hade gillat lite ”vloggeffekter”. Så olika det kan vara ?
      Känns som om man lägger ned mer tid när det är lite effekter osv. Behöver ju inte vara överdrivet såklart.

    Bra video. Min enda kritik är hur du slår klockan i bänken flera gånger när du gestikulerar. Jag fick lite onödig stress över det ?

      Och jag måste sluta stoppa fingrarna i munnen, för det låter också. 🙂

    Jättebra initiativ!

    Åtminstone lite vätska hade nog inte skadat för att få allt att snurra lite… Har en blender, ingen lyxvariant förvisso, men även den behöver lite vätska för en smoothie, annars står bladen bara o snurrar och bären hamnar i kanterna. Nu verkar det vara en kass produkt som du testar, men hade kanske inte varit helt tokigt ändå.

      Tänkte samma. Några msk vatten eller dyl hade hjälpt till så att bären inte bären fastnar på kanterna.

      Räcker det inte med yoghurt?

        Tror det var för lite yoghurt/vätska när du gjorde det andra försöket.

    Det här var oväntat avkopplande!

    Titta inte på det om du tycker det är jobbigt.
    Hon säker nog stöd och bekräftelse i sin sorg. Att förlora ett barn är bland det värsta man kan råka ut för.

    Dåligt ljud, ekar

    Så kränkande! Riktigt hemskt och tragiskt! ?

    Nej men snälla, jag klickar mig in här för att jag vill läsa inte kolla på videos, då hade jag väl gått in på Youtube. Bättre att du gör en skriftlig recension i så fall.

      Nej men snälla. Skippa inlägget om det inte passar? Så otroligt fjantig kommentar.
      Bra jobbat, Camilla.

        Hon bad om feedback då behöver man inte bara ge feedback som passar en själv, ok?
        Gillar inte heller detta, tänkte jag skulle kolla men pallade 1 minut (då fick jag också ta upp hastigheten till 2 för var för långsamt för mig.) Vill också läsa, inte kolla…

        Lägg av nu, ber man om feedback så måste man få lämna feedback som är både bra och dålig? Eller ska vi alla bara stryka Camilla medhårs?

          Ber man om feedback på en video menar man ju givetvis konstruktiv feedback på hur videon kan bli bättre. Inte ”Jag gillar inte att titta på video här”.

            Men Camilla får väl välja vilka förslag hon tar till sig av? Att vilja ha en recension i text i stället för video är ett inspel, upp till Camilla vad hon gör av det sen. Som med all kritik man får.

      Jag håller med. Jag är inte alls förtjust i videos. Skulle vilja ha en skriftlig recension/sammanfattning också i så fall.

        Håller med jag också, orkar inte kolla videos 🙂

          Jag läser oftast bloggen vid tillfällen när video inte passar sig så bra. Mikropaus på kontoret, på bussen till jobbet, nattning av barn.. så för mig passar text bättre för den här bloggen. Textade videos skulle väl funka men föredrar text. Då kan jag skumma igenom och se om det är intressant också. Svårare att skumma en video lite snabbt.

    Kollar sista avsnittet på wahlgrens värld. Vad ser Pernilla hos Christian? Han känns inställsam, lite smörig, skulle nästan kunna tro att han är pappa till Daniel Paris?

      Och den slutsatsen drar du efter att ha ”kollat på Wahlgrens värld”. Herregud. Hur han beter sig framför kameran i en dokusåpa som hela Sverige kan se och ha synpunkter på alltså. Då föreslår jag att du stänger ned skärmen, tar dig ut i verkliga livet, träffar människor och försöker bilda dig en uppfattning om andra genom att lära känna de som du har i din närhet. Detoxa ett tag från kändisvärlden så ska du se att din världsbild förändras lite till det bättre också. ???

        Men tack för förslaget. Jag går in på en bloggsida där vi pratar om kändisar och där alla har åsikter om alla trots att inte många känner ”kändisarna” personligt. Men jag gör som du säger istället, jag går till Ica och lär känna nya människor istället så min världsbild om Christian blir något annat för tydligen så stämmer inte min bild av honom enligt dig.
        Vi ses på Ica??

      Ja, efter förra säsongen inkl det sista avsnittet så tycker jag att han är obehagligt smörig samtidigt som han är en översittare av rang. Men det är som tur deras kärlek inte min.

      Hahahahha vilken rolig kommentar (aldrig sett så kan inte uttala mig)

      Håller med. Pernilla är ju ganska skön på ett sätt och har en otrolig självdistans vilket han inte verkar ha. Vet dock inte om det där med Daniel Paris, haha!

    Jag gillade videon! Hoppas det kommer fler!

    Angående delen med rollon. Att bara säga att den är ”bra” och bättre/sämre än en annan produkt säger inte så mycket tycker jag. Jag har inte provat någon av de produkter du jämför med så svårt att veta vad det innebär. Och vad är ”bra”? Lite mer info kan man väl få?? jag tycker tex att den röda vichy luktar väldigt starkt och ganska illa också. Upplever också att den är effektiv mot svett om jag använder den då och då men inte om jag använder den dagligen (kanske psykiskt). Att du säger att den är bra kanske kan utvecklas lite. Tänk på det när du recenserar en produkt nästa gång ? hoppas jag fick fram vad jag menade utan att verka negativ.

      Absolut, det ska jag tänka på i framtiden. Mer info om själva produkten! ?

        Ja och framför allt VAD du tyckte var bra med den. Även om det ”bara” är ett rollon så finns flera faktorer, lukt, konsistens, hur länge den räcker, vissa torkar lite och smular runt kulan osv. Bra att få med sådant också tycker jag ??

    Kan du inte ta emot tips om vad du ska testa. Inom rimliga gränser, om inte annat kostnaden.

      Jättegärna!!!

        Älskar verkligen detta initiativ med att du testar så vi slipper haha! Kan du inte testa den där stenen (?) man rakar benen med som utlovar att man inte får röda prickar, inåtvänts hårstrån, gör ont osv? Kommer inte ihåg vilken influenser jag såg det hos men gissar att flera promotat den!

          Ja den vill jag också att du testar! Och den där toa-borsten som är i silikon haha

            jag har en toa borte i silikon, gillar ej

          Jag har testat den och kan tala om att den inte gav några röda prickar. Däremot tog den inte bort ett enda hårstrå heller men men. Helt värdelös och du kan lika gärna dra baksidan på en tangle teaser över benen och hoppas på att håren försvinner. Lycka till!

        Testa den svindyra vattenflaskan air up som så många gör reklam för. Gillade detta koncept och ser framemot fler videos, dock gärna i liggande format ?

          Åh ja!! Vill också gärna ha en recension på den flaskan. Undrar genuint om vattnet blir ”såååå gott!” och bidrar till att man ”dricker så sjukt mycket mer än vanligt” ??
          Snälla Camilla ??

    Jag gillade också videon! Gillar att du är lugn och inte har onödig musik på i bakgrunden. Fortsätt med videos!!

      Jag tyckte tvärtom. Tycker att det kunde ha klippts lite mer så att det blev mer ”fart” i videon, lite rappare, lite musik där det inte pratas utan bara visar, exempelvis när du lägger i bär, inte så intressant om det är blådbär eller hallon, släng i bären och cut to the point. Jag snabbspolade mycket i videon för att komma till det (jag tyckte var) viktiga.

      Jag skulle snarare rekommendera lite snabbare, lite mindre ”snack om annat runt” och vara mer effektiv i videon. Men så har jag väl attention span som en treåring kanske.

        Jo, du har nog attention span som en treåring.
        Jätteknepigt att människor är så otroligt otåliga idag, att man inte ens orkar ta sig igenom en åtta minuters video utan en massa ”glow och glam” effekter. Eller överhuvudtaget ta sig igenom för den delen. Missförstå mig rätt, du är långt ifrån ensam men det är ganska sorgligt.

          Ja visst är det så, det är jag medveten om. Men eftersom Camilla efterfrågade feedback så ville jag också ge min. I mitt tycke var den för långsam och innehöll för mycket onödigt prat. Jag vill ha den mer effektiv och rappare. Men andra verkar gilla det mer långsamma så det är inte fel antar jag.

            Jag håller med dig, och i fortsättningen så kommer jag inte förklara konceptet utan jag ville mest göra det den här, första gången bara.

            Har inte kollat upp Annicas produkt, men har sett henne marknadsföra den och din recension motsvarande alla mina förväntningar på den. ?

            Tyckte förövrigt formatet och genomförandet var toppen! Film säger så mycket mer om såväl utseende, funktion och resultat än en skriven text. Heja Cammis, tummen upp!

            Tips till Anonym 11:01, jag spelade upp videon med 1,5 x uppspelningshastigheten, blev ett mycket mer uthärdligt tempo på filmen! Gör oftast det när jag kollar youtubevideos, klättrar också på väggarna av långsamma videos så älskar den funktionen. Blir mycket lättare att både bibehålla fokus och intresse med lite snabbare uppspelning. Haha.

            Mvh en till otålig youtubetittare.

              Jag får testa det ??

              Lät jag som en chipmunk? 🙂

    Underbart, jag skrattade så tårarna rann! ?
    Fortsätt så… Behövs verkligen grävas i denna gyttja av skräpprodukter som vräks ut på marknaden ?

    Så härlig dialekt!!! 🙂

    Alltså, man är ju så van nu med superduperklippt, snabbt ska det gå och olika ljudeffekter.
    Det var skönt och omväxlande att bara ha lugnt prat. Det enda jag tänker på är att filma liggandes istället!

    Bloggbevakning testar influenerprylar.
    Vad proffsigt.

    Gärna undertext 🙂

      Undertexter är en hygienfaktor.

    Testa gärna flunsornas nys DW, Den magiska produkten Air Up

      Jaaa prova Air Up!!!

      Matgeek har provat den om jag inte minns fel. Den suger.

    Riktigt härlig video!! Tycker absolut du ska fortsätta med dessa ?

    Det här gillade jag ???

    Jag hade uppskattat om du här på bloggen skriver vilka prylar du testar. Ogillar när man ovetandes ska lockas in till influencers bloggar eller trycka på länkar istället för att de bara säger vilket märke tröjan är från eller liknande.

    Gillar hoppas på fler!

    Försök få bättre och mjukare ljud! Kanske köp en liten mic/mygga! Du slog dedoranterna i bordet och även handen mot blenderlådan och såna ljud är rätt jobbiga i videor 🙂

    JA! Superbra video! Det enda jag hade önskat är videon i liggande format! Älskar annars att det bara är du som hörs, inget bakrundsljud eller händelse-ljud.. mysig och behaglig video! Hoppas på fler!

      Liggande format är noterat! 🙂

    Vichy är bra men stark. Så efter ett tag kom klådan. Blendern är ju skräp. Förstår man ju att motorn är för liten för att mosa morötter etc. Det lönar sig att betala lite mer för en bra blender.

      En juicer! Icke att förglömma, men det skulle gå att göra både morotsjuice och äppeljuice med den enligt informationen på kartongen. 🙂

        Om den kunde göra juice genom att man slänger i en näve äppelbitar skulle man ju kallat den MAGISK i ordets rätta bemärkelse! Mos på sin höjd men är ändå skeptisk… ?

    Bra avskalat koncept men jag klarar inte av när personer slickar sig på fingrarna så jag stängde av

      Yes, jag störde mig också på det så jag ska absolut tänka på det!

    Helt underbart upplägg – just detta att du inte testkört innan. Det gjorde hela grejen med blendern.
    Sedan borde man ju få med info från den reklamkampanjen. Vem står bakom detta bortsett från flunsan som får betalt?

    Tänker först och främst liggande format, arbeta lite på akustiken.

    Sen tycker jag det var lite svårt att hänga med, vad är det för produkt? vad kostar den etc.

    Och smaskande med fingrar i munnen etc är lite distraherande.

      Håller med. Och lite tydligare också vad den utlovas göra.

    Åh, vad varit intressant att få ta del av en granskning av den där tandkrämen som dyker upp överallt, paradontax?

    Så himla härligt ??
    Gör gärna mer sånt här så vi får se… ?

    Filma Tiktok = Kameran stående
    Filma youtube = kamera liggandes

    Juicer är väl när alla fibrer avlägsnas och bara juice är kvar? Så det borde klassas som en blender? Ser sämst ut ? Bra video! Som andra skriver, skönt att luta sig tillbaka och få allt i normal takt! Älskar konceptet! Air up verkar också sämst och rätt dyr men testa gärna den om budgeten finns. Fattar inte varför man skulle vilja ha den kan man inte bara ha i lite light saft i en vanlig flaska??

    Klart en mixer inte fungerar när du knappt har någon vätska i haha. Och nej, kör skriftligt format. Du gör dig bättre i det.

    Tittade och gillade!! Håller med om att tempot är skönt, skönt (!!) att slippa alla knäppa effekter. Du pratar rart och jag gillar konceptet.

    På lilla minuslistan: håller med om detta med att slicka på fingrarna och att vara tydligare med vad saker kostar etc (jag hann inte ens med på vad deon var för märke). Och sen en pyttegrej: kanske tagga ner med frågorna du ställer till dig själv och svarar på! Är en sån grej det lätt kan bli för mycket av.

    Men allt ovan är petigt, tycker det var jättebra! Mysigt liksom.

    Gillar starkt!

    Superbra initiativ!!

    Kul koncept! Smart! ⭐️

    Härlig video! ? Skulle gärna vilja se att du fortsätter dina recensioner i videoformat, om du såklart vill. Jag uppskattar att du inte tillägger musik och ljudeffekter. Glöm inte att använda liggande format i nästa video.

    Snälla testa den där tandblekning som alla fluncor marknadsför!! Det är väl typ en tandkräm eller liknande?

    Gillade konceptet. Var avslappnande att kolla på också. =) Keep up the good work

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.