Kommer Gina Tricot bemöta all kritik + ett uttalande från Vanessa Lindblad.

Tack, tack, tack för att ni läste det här inlägget.
Tack för att ni läste och sedan satte er in i problematiken för att  sedan la hela ansvarsfrågan i knät det den hör hemma, nämligen hos Gina Tricot.
Under relevanta inlägg har ni ifrågasatt Gina Tricot aktiva val att fronta med en modell som är allvarligt sjuk i en ätstörning, särskilt eftersom de 2013 gick ut med att företaget enbart kommer arbeta med modeller som ser sunda och friska ut och hur de är noggranna med att det inte ska finnas någon som helst koppling till ätstörningar eller problem med de vi samarbetar med.

Tidigare har Gina Tricot raderat alla kritiska kommentarer på Instagram i det här frågan, och gör det fortfarande konsekvent under inlägg som handlar om annat än Bianca Ingrosso.
Jag undrar om även detta är en uttänkt strategi från företagets sida, eller om de bara inte hunnit med att rensa. Kanske är alla kommentarer hos Gina Tricot borta när det här inlägget publiceras?

Så här lät det under inläggen:

här säger Biancas manager Vanessa Lindblad om saken och om sin inblandning:

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bianca har varit öppen om en bulimi i flera år, hon har vid upprepade tillfällen under årens gång pratat om att hon inte är frisk. Hon har frontat många kampanjer tidigare, bland annat för Gina tricot tidigare i år.
    Jag är helt med på poängen här och jag håller med också! Men varför reageras det så start just NU? Varför inte tidigare…..? Jag känner till det nya avsnittet i WV men det är inte första gången hon säger att hon inte är frisk i tv!
    Varför var hennes kampanj för Gina okej förra gången men inte nu? Har jag missat något annat?

      Det beror på flera olika saker, men jag kände inte till Gina Tryckts tidigare uttalanden vad gäller ätstörningar, samt att kampanjen med Bianca kommer nu. Därför kommer inlägget nu. 🙂

        Men Bianca har ju gjort kampanj tidigare för Gina Tricot.

          Hon förklarar ju att hon tidigare inte kände till uttalandet om att inte använda sjuka modeller

            Exakt vilka modeller då?

      Känns som om folk reagerar nu pga att hon blivit smalare än förr… hon har ju haft ätstörning hela tiden

    Det kommer de bli tvungna att göra om varumärket och ägarna ska ta sig ur det här med hedern någorlunda i behåll. Hanteringen hittills är skrattretande amatörmässig och visar på noll insikt i problematikens djup och bredd.

      Det vore intressant att veta hur involverad styrelsen är i det operativa arbetet. Två personer som är kända i modebranschen och inom content marketing sitter i Gina Tricots styrelse. Jag undrar vad deras syn är på företagets val att välja en ätstörd cover girl.

        Vilka två personer är det?

          Tror det är Emilia de Poret. Hon borde oxå få påtryckningar!!

          Emilia de Poret och Baba Rivera skulle jag gissa

            Stämmer!

        Styrelsen är måhända inte operativ i det dagliga arbetet, men att de inte skulle känna till en så strategisk kampanj med en av landets största influensers är knappast troligt.

        Jag är dock inte förvånad: är du ansedd som ”rätt” i modebranschen blir du sällan ifrågasatt. När man tagit steget ut, och kan titta in vad som försiggår inne i bubblan ter sig allt som en upprepning av kejsarens nya kläder… Alla ser vad som skevar men ingen säger något, för man vill ju så gärna vara med.

          Precis. Styrelsen känner såklart till en kampanj som kostar företaget flera miljoner.

      Tror inte de får några större problem då de flesta nog ändå inte är medvetna om diskussionen eller förstår varför inte Bianca skall vara utseendet utåt.

        Det borde de vara om de sitter i styrelsen för ett företag med målgrupp tjejer 15-25 år. Fast valet av modell borde ifrågasatts tidigare än så: deras marknadsavdelning borde ha bättre fingertoppskänsla och kunskap.

      Jag tror att det kommer att vara glöm t nästa vecka. Eller lagom till nästa rea.

    Också bra att du har kontaktat hennes manager, ska Vanessa Lindblad. Hon som försöker jobba ihjäl Bianca mer eller mindre.

      Precis. Bianca är inte bara en kassako för Gina Tricot…

    Måste skriva en liten till kommentar.
    Är det senaste modet att byxor ska vara lite förstora eller? Ser att Bianca och andra influensers har det nu. Och även i Gina reklamen nu.
    Är det för att man ska se (ännu) smalare ut? Det mkt ju en effekt av det tycker jag iaf!

      Du funderade inte alls på huruvida den här kommentaren/frågan alls är lämplig under ett inlägg som i grunden handlar om smalhetsideal och att vara sjuk i bulimi?

        Varför skulle det vara olämpligt att fråga?

          För att frågan inte hör hemma under det här inlägget.

      Förstår inte riktigt hur de får byxorna att sitta uppe när de går/rör sig.

      Lex Schönberg. Plaggen ska knappt sitta uppe, helst släpa i marken. Då ser du petite och helt ofarlig ut.

      Vanessas uttalande rimmar ju illa med hur Bianca uttryckte sig i senaste avsnittet av Wahlgrens värld. Där beklagar hon sig över att aldrig vara ledig, att hela tiden bli fotad o granskad, och att hon måste fullfölja sina kontrakt. Annars blir hon skyldig pengar. Hon fick det i aĺla fall att framstå som hon var tvingad. Vem har rätt?

        Önskar att vara anonym men jag är en av dem som för flera år sedan signat ett årsavtal med Bianca och Vanessa var hennes manager. Jag vet precis hur avtalet var uppsatt och utformat.

        Bianca var absolut tvungen att fullfölja allt hon åtagit sig då vi betalade miljoner för att innehåll skulle levereras ett visst datum. Vi som bolag visste att Bianca sålde och buffrade upp med produkter Bianca valt att visa på sina kanaler. Ponera att det var som Vanessa skrev att Bianca ”väljer själv” då hade företaget stått där med miljoner i överskott i lagervärde. Det faller på sin egen rimlighet. Bianca hade blivit skadeståndsskyldig. Bianca är en extremt rak person och man kan säga mycket om henne men hon är absolut inte oärlig.

        Jag skulle säga att det Vanessa skrev till dig inte är helt sanningsenligt och om det är någon som gynnas av att Bianca jobbar på – så är det Vanessa Lindblad. Inte första gången en manager driver sin klient rakt in i fördärvet. Utan Bianca hade inte Vanessa haft sin stuga på landet, sin 30 miljoners totalrenoverade våning och strumpor från Gucci i sina Chanel.

    ”Power suit”… förväntade mig snygga skjortor, byxor och kavajer. INGEN som bär kostym på jobbet skulle ha på sig byxor och en kort urringad väst. Kan någon se tex en advokat tycka upp så i rätten? Nä just det. Inte ens kostym får vara påklätt utan även där ska vi vara halvnakna. En man skulle aldrig spökas ut sådär.

      Gina Tricots målgrupp har aldrig varit yrkeskvinnan. Deras målgrupp är och förblir tonåringar i alla åldrar som vill lajva rik och berömd affärskvinna à la 90-tal.

      När jag jobbade på en av landets största advokatbyråer blev en kollega tillsagd av sin chef att hon måste klä sig mer lämpligt. Hon gillade urringat, men i övrigt var hon byråklädd. Det löstes med att hon började knäppa en skjortknapp till. Om man hade kommit till kontoret i Ginas ”power” suit hade man fått vända i dörren för att gå hem och byta om eller ta en liten shoppingtur.

        Ja men jag förstår! Kan du se Massi Fritz klädd sådär? Annie Lööf? Ebba Busch? Magdalena Andersson? Om vi nu ska prata om powerkvinnor tänker jag. Läste en gång att GT grundare (tror det var en av dem som blev intervjuad) var bekymrad över att vi som var unga när GT kom är vuxna nu och inte längre tilltalad av GTs kläder. Tro fan det om det på riktigt är såhär de tycker och tror att vi ska klä oss på jobbet.

          Eller hur. Jag klär mig aldrig med urringat på jobbet. Inte för att man inte får vara sexig men jag vill bli tagen seriöst och som den professionella arbetande kvinna jag är. På fritiden klär jag mig i shorts och linne en varm dag eller kan ha en urringad klänning på fest. Träffar inga män med uppknäppta skjortkragar heller. Jobb är en fristad från att behöva vara sexig som kvinna tycker jag även om jag gillar att klä mig snyggt. Men det är liksom en helt annan grej. Snacka om att det är något en man som drömmer om sina kvinnliga kollegor skulle gå runt så en dag för att uppfylla sin ytliga fantasi tagit fram. Alternativt en aningslös kvinna som tror att man går runt och är ”power” genom att vara sexig men har noll förankring i verkligheten.

      Word!! Exakt!! Avklätt och sexigt hela tiden, snacka om att vi backar utvecklingen och reduceras till sexobjekt.

    Nej det är helt kört.

    Varför varför varför kan inte företag även ha M/L/XL modeller? Skulle det sälja mindre?

      Ja det skulle det. De tog den magraste de kunde hitta. Som är populär bland fjortisar.

    Sjuk värld vi lever i. Den perfekta kroppen ska se ut på ett sätt man bara kan uppnå genom att spy upp sin mat.

    Och jag är lika hjärtvättad jag. Jag kollar på den där platta magen och önskar att jag var likadan.

    Lite nyfiken på varför vissa bilder inte är maskade i kommentarerna men namnen är det? De flesta är ju både bild och nick maskat

    De har ju heller inte insett problematiken i att döpa en av klänningarna till Lolita dress… ?

      Vad är problemet med namnet?! Det är väl ett namn som är vedertaget för en viss typ av klänning från typ Japan?!

        Mja, den japanska subkulturen du troligen tänker på har väl också tagit sitt namn från den Lolita jag syftar på. Även om det så klart finns olika synpunkter kring det.
        Men om du inte förstår det olämpliga i att ett märke som främst riktar sig till unga tjejer, döper en klänning till Lolita, så tycker jag att du ska läsa på lite istället för att spela dum.

        Lolita är en bok utgiven 1955 av den rysk amerikanska författaren Vladimir Nabokov. Boken handlar om en medelålders litteraturprofessor som blir besatt av en 12 åring flicka som heter Dolores. Han blir hennes beskyddare kallar henne för Lolita och inleder en sexuell relation med henne. I och med den boken förknippas namnet Lolita med övergrepp och pedofili. GT är inte bara tondöva utan helg stendöva som väljer att kalla en klänning för Lolita.

    Du vet hur du använder dina läsare, ett PK inlägg och sedan springer alla BK läsare till instagram och shamear personen/företaget.

    Jag säger inte att det är fel, Katrins fest och GTs etik förtjänar att ifrågasättas, så länge inte den här strategin går överstyr.

      Jag uppskattar verkligen Camillas inlägg och analyserande av dessa ämnen och hoppas på fler, annars kommer det aldrig bli någon förändring. Bra sätt att använda plattformen på (om folk sköter sig såklart). Nu är inte jag en som varken kommenterar eller shamear men man får sig en tankeställare. Tycker att det är toppen att det ifrågasätts och att medvetenheten ökar.

        Ja alternativet att sluta med såna här inlägg så man inte får någon analyr är ju inget allternativ. Det måste få bli lite obekvämt ibland.

        Absolut bra att saker och ting lyfts men jag tycker inte alltid det utförs på ett bra sätt. Jag ifrågasätter metoden inte ämnet.

      Håller med. Skulle INTE vilja vara Bianca idag. Hon kunde valt att skriva om Gina Tricot utan att nämna en specifik person, men nu får Bianca all skit. Fy fan.

    Njäe det här känns inte helt genomtänkt? Med ditt kommentarsfält. Vad tror du kommer hända? Folk får ett forum att spekulera i någons eventuella ätstörning, kommentera hur en ung kvinna ser ut och dessutom dra in någon kommentar om GTs policys som inte känns helt klockren.

    Vad är syftet med detta?

      Snarare din kommentar som inte är helt genomtänkt. ”Någons eventuella ätstörning.” Den är konstaterad finns inga frågetecken där. Men det är inte det som diskuteras.
      Det intressanta är hur GT resonerar vid val av modeller för sina kampanjer. Och det är syftet med inlägget.

        Det diskuteras ju ENBART? Fy fan

      Bianca har flera gånger uttryckt att hon lider av ätstörning, i tv bland annat så det där med eventuell…

        Spelar ju ingen roll. Det skulle diskuteras Gina, men det gör det inte.

          Det kanske är min läsförståelse som är bristfällig men nog är det GT som diskuteras.

      EVENTUELL??? Vad menar du? Den är bekräftad.

    Man kan ju även starkt kritisera den plastikkirurg som tyckte det var en bra idé att en sådan underviktig person skulle lägga in implantat. Ett under att den tunna kroppen klarade påfrestningen.

      Vem är hennes kirurg? Så jag vet vem jag ska undvika

        Hör för mig att jag läst att det är Charles Randqvist på victoriaklinike

        Tänker du på hennes näsa eller
        Vad e det för fel på den??

      Men varför kan man inte klara det ? Har själv implantat (även många vänner) vi alla är/var väldigt smala när vi opererade oss och jag har nog aldrig hört att det ska bidraga till en större risk för något ?

        Varför operera dig och lägga in fejk tuttar. Tycker du ska vara nöjd med dig själv och inte söka onödig uppmärksam genom onödiga implantat och operation.

        En operation med narkos är alltid en påfrestning för kroppen. Och än större för en undernärd kropp, som kanske under lång tid påverkats av näringsbrist, tex hjärtat, lägre puls och lägre blodtryck. Dessutom kan sårläkning ta längre tid på.grund av sämre blodcirkulation.

    Har du läst kommentarsfältet? Majoriteten diskuterar ämnet och problematiken kring det vilket ökar medvetenheten. Ett bra syfte enligt mig iaf

    Tack för ett viktigt inlägg. Vi i Sverige är tyvärr allt för ofta sena på bollen och en del företag är trögare än andra på att fatta att det krävs en förändring. En del har varit igång ett tag som Lindex som uppfattat hur vindarna blåser. 2015 höjdes röster i USA på att rensa i modebranschens skeva normer genom att Victoria Secret och deras visningar började ifrågasättas och granskas både utifrån och inifrån.
    Det är lite märkligt att Gina Tricot krampaktigt håller fast i en förlegad och misogyn kvinnosyn där kvinnan reduceras till ett objekt vars uppgift är att behaga. Vore även intressant att höra vad Babba Rivera och Emilia de Poret, som båda sitter i GTs styrelse ser på företagets sunkiga människosyn.

    Tycker vi kan diskutera Therese Lindgrens senaste samarbete med…SYSTEMBOLAGET!

    Hon försöker göra det samarbetet till en fråga om klimatet men vill man påverka klimatet så finns det många bättre sätt att göra det på än att samarbeta med systembolaget när hon själv gått ut med att hon har haft alkoholproblem.

    Sen nämner hon inget om alkohol i själva samarbetet men alla vet ju vad systembolaget är och vad som köps där. Och som ambassadör för suicidezero dessutom…psykisk ohälsa och alkohol har väl ändå aldrig varit en bra kombo!

      Det finns ett inlägg som tar upp det, som publicerades kl 09, så spara gärna diskussionerna till det. ?

    Har någon ifrågasatt och tillrättavisat Vanessa Lindblad? Bianca är en guldgruva för Vanessa och det är väl hon som fått ihop Bianca med Gina Tricot. Bianca sa att hon bokas in på så mycket och har så mycket åtaganden som måste göras så hon hinner inte med sig själv – hon borde dock kunna tacka nej om hon vill. Man kan undra varför hon tackar ja till ett tv-program när hon samtidigt klagar på att ha för mycket, sanningen är nog att hon gillar att stylas och fotas, hon gillar att synas, vill vara star och gillar att tjäna mycket pengar. Hon har ju tid att festa på krogen ofta och hade 7 veckors semester vilket hon själv sa. Hon sa nyss att hon sover bara 3 timmar, hon behöver inte sova mer menade hon och hon har alltid mycket energi nu för tiden säger hon, och det påpekar ofta Vanessa också.

    Går ej att läsa vad Vanessa skrev?

    Vanessa har missat hur ohälsosam B ser ut efter inspelat avsnitt , det är ingen sjukdom leka med utan den leder till döden om man inte får hjälp :tar hjälp . Bantar man till en viss gräns klarar inte kroppen mera … men vi gör som med Avicii , hans dokumentär efter sin död var sorglig att se , man önskar så man reagerat tidigare … När organen börjar svikta är det svårt att rädda , även om man då vill leva . Blir rädd när jag ser förebilder som Vanessa säger influerar följare till ha BMI på runt 15 … det är INTE normalt och inte hälsosamt !

      NEJ alla ätstörda Dör inte! Ätstörda bantar inte! Hur vet du vad hon har för BMI? Personer med BMI runt/under 15 lider av mycket svår anorexia.

        Nej alla ätstörda dör inte, men de lider av sin sjukdom vilket är nog så illa. Men jag håller med om att diskussionen om Bianca och hennes kropps utseende hit och dit MÅSTE hållas utanför debatten och fokusera på Gina Tryckts handlande i frågan. Kritiken ska riktas till att de väljer göra en kampanj med en modell och influenser som öppet lider av ätstörningar av egen utsaga, tycker det är otroligt olämpligt inte radera att alla kommentarer och diskussioner här inne som handlar om Biancas person och kropp Camilla!

          Du skrev ju det ”leder till döden”. Finns personer som har ätstörningar mer eller mindre hela livet.

    Förlåt, men jag förstår inte hur detta går ihop. När företag använder sig av överviktiga personer (potentiellt personer som lider av fetma, vilket också är en sjukdom) hyllas dessa företag. Hur kommer det sig att det bara anklagas åt ena hållet?

    Undrar GENUINT, utbilda mig istället för att skälla på mig, tack!

      Det stämmer ju inte. Kolla vilket kommentarsfält som helst under en annons som frontas av en tjock modell så får de ju hur mycket kritik som helst.

      En modell kan vara så gott som normalviktig men ändå hånas för den är tjock.
      En mullig modell ser inte tonåringar upp till och vill bli likadan som. Men en anorektiker som visar upp kläderna ger fel budskap.

      Det är ofta löjliga uttalanden att större modeller uppmanar till fetma. Inte alls, de uppmanar till att man duger som man är. Tonåringar äter sig inte överviktiga för de ser en modell som är överviktig. Men att visa upp en ätstörd person som är väldigt populär visar ju att det är så du ska de ut. En sån som spyr upp maten och opererat sig överallt.

    Hon pratar om sin bulimi just nu på Tv4

    Om man sett senaste avsnittet (avsnitt 3) när Bianca berättat om sitt mående och sin ätstörning tycker jag det är ett jävla UNDER hur Vanessa som är hennes manager inte sätter ner foten och säger ”av moraliska skäl kommer jag inte boka in dig på ett enda jobb till innan du lagt in dig själv för behandling”. Måste ju vara så att pengar är viktigare än hennes inre moraliska kompass.

      Ja, hade hon varit en normal anställd så hade arbetsgivare varit ute på riktigt hal is om de fortsatte piska på en människa de vet är mycket svårt sjuk, båda fysiskt och psykiskt. Hade Vanessa brytt sig om Bianca hade hon krävt sjukskrivning. Jag vet inte vad hon tar för att orka, men så illa som en kropp far av konstanta kräkningar och näringsbrist under lång tid kommer det här att sluta i tragedi. Hon är ju inte kapabel att hjälpa sig själv nu, därför måste familj, vänner och kolleger/chefer/partners sätta ner foten och se till att hon får hjälpen hon desperat behöver.

      Bianca är Vanessas kassako.
      Jag tror dessutom att Bianca är rädd för Vanessa. Ta tex ett avsnitt av WV där Bianca och Vanessa åker till typ Rom och säger till Bianca att hon (Vanessa) blir sur om inte Bianca köper en Chanel-väska.

    Jag kan för mitt liv inte förstå grejen med Bianca?

    Har aldrig aktivt följt henne på något sätt, mer än att jag lyssnade på hennes sommarprat för ett par år sedan och det var det sämsta sommarpratet jag någonsin hört. Hon verkar bara så innehållslös och platt.

    Vad är det HON gjort som är så beundransvärt?

      Fattar inte heller, fattar minst lika lite Benjamin.

        Samma här. Sen kan man ju ställa sig frågan VAD som gör B till ”en förebild” som Vanessa skriver. Är att operera sig, och som ätstörd med uppenbar aktiv sjukdom, fronta ett klädföretag, vars målgrupp är unga, väldigt påverkbara tjejer, att vara ”en inspiration och förebild”?

    Fast att ta bort kommentarer som inte hör till inlägget verkar ju vara ganska standard överallt på Instagram.

    Du måste seriöst börja korrekturläsa dina inlägg. Så mycket fel hela tiden i dem. Man förstår typ aldrig vad du menar.

      Jo, det gör man.

    Jag förstår inte vad folk blir triggade av? En smal kropp? Hon ser knappast sjuk ut. Smal ja. Sjuk nej.
    Om man som ätstörd blir triggad av smala personer ligger inte problemet hos den ätstörda då? Det är väl någonting den personen måste jobba med och lära sig hantera?

    Bianca har varit stark och gått ut med sin bullimi och det har särkert hjälpt unga flickar att inte känna skam över sin sjukdom. Jag uppskattar den transparensen och för den borde hon inte straffas. Vilket jag tycker hon gör o detta inlägg.

    Ser på Biancas senaste blogg och inte så konstigt att hon konstant omges av ja-sägare. Hon anställer folk baserat på ”om hon ville berätta om tjänsten för någon frivilligt” eller att ”hon är syster till Lukas så kände redan henne”

    Man kan undra om hennes förra assistent Julia utmanade henne och det inte föll B i smaken

      nån som vet vad som hände med julia???

    Här är Vanessa verkligen ute och cyklar!
    Bianca är INTE någon bra förebild för unga människor när det kommer till att bära upp kläder. Bianca lider av en farlig sjukdom som sakta men säkert bryter ner hennes organ och kan leda till döden. Bianca är ingen hälsosam människa. Hon är absolut snygg men absolut INTE någon bra förebild som modell.

    Så länge Bianca inte vill bli frisk och tar tag i sjukdomen på allvar är hon inget bra föredöme.
    Skulle hon däremot ta tag i problemet och börja må bättre skulle hon på allvar kunna ha en positiv inverkan på mångas liv.

    Men hennes kropp är ju inte sjuk på något sätt? Hon är smal, ja, men inte sjukligt smal. Sedan om man vet hur hennes kropp ser ut naturligt så inser man att det där antagligen för henne är ett resultat av en ätstörning, men kroppen i sig är inte sjukligt smal. Jag är mera kritisk till bröstoperationerna/fillersen etc. och vad de gör med unga flickor att se sådant. Trodde bröstimplantat och sådant var trashigt och ute, men tydligen inte i hennes kretsar.

      Eftersom att hon är smal på grund av att hon är sjuk så är hon visst sjukligt smal. Och hennes kropp är visst sjuk eftersom bulimin förstör hennes organ.

    En detalj som kan va värt att tänka på när ätstörningar diskuteras. Dom flesta med ätstörningar är normal eller överviktiga. Ätstörningar är mycket mer än ”jag vill se smal ut”

    Denna uppståndelse kring Bianca och allt hat och kritik som hon får utstå nu, grundar sig mycket på avundsjuka. Bianca har lyckats nå höga framgångar och detta sticker många i ögonen. Stora internationella varumärken frontas av undernärda modeller och ändå riktar ni inte kritik gentemot dessa varumärken. Många av er handlar märkesvaror från dessa internationella varumärken som frontas av undernärda modeller. Varför bojkottar ni inte dessa internationella varumärken? Som Gucci, Chanel, Louis Vuitton osv, när ni är medvetna om att de anlitar undernärda modeller (personer med ätstörningar) till sina kampanjer? Extremt starkt hat och påhopp riktas frenetiskt gentemot Bianca trots att hon varken uppmuntrar andra till bulimi eller talar gott om det. Ansvaret ligger i första hand hos Gina Tricot och kritiken bör riktas mot dem och inte mot Bianca som enbart tackat ja till ett jobberbjudande som hon fått. Publiceringar som denna triggar till mobbning och hat av allmänheten, mot individer som Bianca Ingrosso.

    Skillnaden är att när Gina Tricot 2013 gick ut med att de inte tänkte arbeta med kvinnor som är sjuka gjorde de i syftet att skaffa sig popularitetspoäng och således sälja mer kläder. Varför man kringgår detta för att ha Bianca med i sin kampanj är för att de tjänar så sjukt mycket mer pengar på det och kringgår således deras ”princip” då alternativet genererar mer pengar i kassan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.