Frontar Gina Tricot medvetet med en ätstörd modell?

Jag har funderat länge och väl på hur det här inlägget ska skrivas eftersom det är SÅ viktigt att ansvaret läggs där det hör hemma – nämligen hos Gina Tricot.
Jag kan inte nog poängtera att det här inlägget inte har för avsikt att kritisera Bianca Ingrosso, inte ge sig på henne, inte skada henne eller på annat vis påverka henne negativ, men med tanke på hur Gina Tricot har agerat i den här frågan hittills så kände jag bara att ”nu räcker det!”

Innan jag går in på vad som fick mig att reagera så här så vill jag att vi backar bandet tillbaka till 2013. 
Detta år använde sig Gina Tricot av en väldigt smal modell som fick många att reagera – bland annat innehavaren av Maratonbloggen – som ifrågasatte hälsoaspekten av deras kampanj.
Företagets dåvarande marknadschef – Fredrik Skåntorp – gjorde då följande uttalande:

 ”Vi har alltid goda avsikter med vår reklam och är väl medvetna om att vi tillsammans med andra modeföretag och media har en påverkan på unga kvinnors ideal. Det är en viktig debatt som är ständigt aktuell för oss som modekedja. Vi vill alltid att våra modeller ska se sunda och friska ut och är noggranna med att det inte ska finnas någon som helst koppling till ätstörningar eller problem med de vi samarbetar med. 
Anne Vyalitsyna, vår nuvarande modell, är naturligt smal och är en atletisk person som tränar ofta och bl a sprungit New York Marathon. Vinkeln på den aktuella bilden kan ge ett smalt och avlångt intryck, det håller vi med om. Hoppas detta svar ger dig en tydligare bild av hur vi på Gina Tricot ser på det och vi hoppas att du inte reagerar på liknande sätt när du ser vår nästa kampanj. Med vänlig hälsning, Fredrik Skåntorp, Marketing Director”
Vi är noggranna med att det inte ska finnas någon som helst koppling till ätstörningar eller problem med de vi samarbetar med.
Spola fram bandet till den enorma kampanj som Gina Tricot nu lanserat tillsammans med Bianca Ingrosso, en offentlig person med – enligt egen utsago – en aktiv ätstörning (bulimi) som ständigt är närvarande i hennes sociala medier och andra publika sammanhang.
Redan i sitt sommarprat 2018 pratade hon om sin sjukdom som hon säger att hon kanske aldrig kommer bli riktigt frisk ifrån.
I förra veckans avsnitt av Wahlgrens Värld så bråkar Bianca med sin mamma och sin bror om sin ätstörning och hur ingen får prata om hennes kropp.
När Bianca fick frågan för någon månad sedan om hon redigerat sin midja smalare på en reklambild för Ani Jewelry så svarade hon att hon blivit smalare pga att hon inte mått så bra.
Bianca är det första personen att erkänna att hon fortfarande är sjuk i sin ätstörning, så hur resonerar egentligen Gina Tricot här?
De kan ju knappast ha missat att Bianca är sjuk, med tanke på att hennes sjukdom ständigt nämns i media.
Jag tog kontakt med Gina Tricot och ställde, följande inledande frågor för några veckor sedan:
Jag undrar, har Gina Tricots värderingar förändrats sedan 2013? (Jag bifogare det tidigare uttalandet från företaget)
Är det, 9 år senare, helt plötsligt okej att använda en modell med som öppet erkänt att hon fortfarande är sjuk i en ätstörning?
Är Gina Tricot villiga att kompromissa på den här punkten, för att kunna använda Bianca Ingrosso i sina kampanjer. // Från mitt mail till dem
Återigen – kritiken riktas mot Gina Tricot, inte Bianca Ingrosso.
Jag kan inte säga det nog många gånger.

Här nedan följer mailväxlingen mellan mig och Gina Tricots ”Social media and Communications manager” som kom till stånd först efter att jag skickat flera påminnande emails:


Här blev det knäpptyst från Gina Tricot, och de raderar även konsekvent alla kommentarer som innehåller kritik mot att företaget använder en uppenbart sjukmodell.
Trots upprepade mail, med frågor om senaste Wahlgrens Världavsnittet och kundernas reaktioner på kampanjbilderna som den här ovan på Bianca, så har jag inte fått några fler svar.
Reaktionerna på bilden här ovan låter så här:
Här är annan kritik som riktats mot Gina Tricot i den här frågan:

 

Texten här nedan kommer från samtal med Helena Eneroth Hånell – Leg. Psykoterapeut, specialist inom ätstörningsbehandling och tidigare verksam på SCÄ (Stockholms Centrum för ätstörningar) – om inte annat specificeras – och hon har läst och godkänt texten. 

Enligt Eneroth Hånell så påverkas människor överlag av att se smala modeller.
Hon nämner en studie hon tagit del av, som slog fast att drygt 74% av kvinnor i åldern 14-75 var missnöjda med sin vikt och ville gå ner i vikt. Det är så klart inte alla som hamnar i en ätstörning pga det, utan enligt den var det runt 1% som fick anorexi eller liknande.
Den siffran har ändrats i och med pandemin.Den har ökat, i och med att människor blev ensamma med sina sociala medier på ett annat sätt än det varit tidigare, när man ändå fick annan en input och inte enbart förknippade hur värdefull man var, med vad som stod på vågen.
Vill man göra det enkelt så skulle man kunna säga att “när vi tittar på smala, framgångsrika modeller så mår vi sämre och det gjorde vi redan när det bara fanns veckotidningar med den här typen av innehåll, men att folk skulle hamna i en ätstörning enbart på grund av det, går inte riktigt att säga.
Det är många olika saker som kan trigga igång en ätstörning.
Helena Hånell har själv funderat över ansvarsfrågan – i det här fallet Gina Tricots –  och haft kontakt med företag som anlitar för smala modeller, eftersom detta förstärker det här med att “jag måste svälta mig själv för att kunna arbeta som modell” och då även anlita influencers som modeller, som man uppenbart ser är för smala.
När jag tar upp min kommunikation med Gina Tricot, som mer eller mindre medger i sina mail att de absolut vet om att Bianca Ingrosso är sjuk i en ätstörning men väljer att anlita henne ändå för att få slå mynt av hennes kommersiella inflytande och påverkan  – trots företagets tidigare ställningstagande mot allt sådant  – så blir Helena Hånell inte förvånad.
Enligt henne ser många Bianca som en viktig förebild- hon är rik, framgångsrik och vacker, men i och med att ett företag anlitar henne som är sjuk i en ätstörning, så blir det ju samtidigt öppet att Gina Tricot stöttar det här.
Hon säger också att rent hypotetiskt, blir det inte svårare att söka hjälp, och rädslan större för att gå upp i vikt, om det här är någonting man lever på?
Enligt Helena så är det företagen som har ett ansvar och många företag har ju tagit till sig att vi ser olika ut och att man inte ska låsa sig på ett enda ideal, trots att branschen fortfarande till stor del är vikt och utseendefokuserad.
Att man ser ju sällan baksidorna av att leva i svält ett längre tag på bild, utan då ser man bara det här glamorösa.
Att man ser ju inte att en ätstörd person blir mer isolerad, att mycket av tankarna om att hen är en värdefull människa försvinner, för det är ju det som sker när man bara värderar det som står på vågen.
När man låter det avgör huvuvida man är värd att äta eller inte eller borde eller inte borde göra det ena eller det andra.Enligt Helena Eneroth Hånell så hade Gina Tricot fortfarande kunnat använda sig av Bianca Ingrosso som modell, om haft som krav att hon ska gå i behandling för sin ätstörning, lite som om hon hade varit sjuk i ett substansmissbruk – ”sök hjälp så står vi bakom dig” men så är ju inte fallet här.
I det senaste avsnittet av Wahlgrens Värld så frågar mamma Pernilla Wahlgren Bianca om hon träffar sin bulimi-terapeut på vilket Bianca svarar att hon inte har tid för det och blir arg när Pernilla säger till henne att det borde vara prio 1.
I Biancas utbrott säger hon att sjukdomen är med henne varje sekund, av varje dag, året om och får henne att tänka att hon är tjock, att hon har problem med maten, är rädd för kolhydrater och går och spyr, och det här uppmuntrar Gina Tricot genom att fronta sina kampanjer med Bianca, trots kännedom om hennes sjukdom.
Helena Eneroth Hånell menar att Gina Tricot, i det här fallet, absolut har ett ansvar som företag, för det handlar ju också om Biancas hälsa.
Hade företaget inte stått för det här så hade de ju valt en annan modell.
Hon undrar om det kan bero på att Gina Tricot inte förstår hur allvarlig den här sjukdomen är?

Att vara i svält och även att kräkas är farligt och du kan dö av den här sjukdomen. Det är jättefarligt. Det är inte en förkylning utan det här är en allvarlig sjukdom. // Helena Eneroth Hånell

Gina Tricots anledning “att de vill vara inkluderande” genom att anlita en ätstörd modell ger Helena Eneroth Hånell inte mycket för, och detsamma gäller för underkläderföretaget Intimissimi som också använt sig av Bianca som modell.
Föga förvånande för er som läst Bloggbevakning under lång tid kanske, med tanke på att Intimissimi ägs av Calzedonia Group som avslutat ambassadörskap med svenska influencers som de ansett blivit för stora för att representera dem. 

Det som är anmärkningsvärt här är hur Gina Tricot helt går emot sitt tidigare ställningstagande, i och med vetskapen om att Bianca ÄR sjuk, men inte aktivt går i behandling för att bli frisk eller i alla fall bättre.
Det är ju också problemet när man är sjuk i en ätstörning, att man inte vill ha hjälp, säger Eneroth Hånell och fortsätter:
Det är svårt att gå igenom en behandling, för det är svårt att gå upp i vikt och sluta kräkas, det är en smärtsam behandling – för alla inblandade, även mäniskorna runt omkring en.
För det påverkar ju alla nära och kära man har i sin omgivning, men så länge Bianca bara omger sig av ja-sägare som tjänar pengar på att hon tjänar pengar så är det ju ingen som kommer sätta ner foten, spår Eneroth Hånell.
Av Instagraminlägget att döma så verkar mamma Pernilla Wahlgren vara den enda som konfronterar Bianca Ingrosso med frågor om ätstörningen, för att få henne att inse behovet av behandling. 

Det är här jag – Camilla – känner mig splittrad i den här granskningen, och varför jag vänt mig till en specialist på just ätstörningar.
Trots att jag riktar min kritik mot Gina Tricot – så är det i grund och botten en sjuk person som det hela handlar om, men som också är ett varumärke som företag tjänar miljoner kronor på genom att samarbeta med.

Med tanke på att Gina Tricot raderar alla kommentarer på alla plattformar som innehåller kritik mot valet av modell eller oro för Biancas hälsa, så framstår företaget som väl medvetna om problematiken men väljer att se mellan fingrarna på den för att kunna exploatera Biancas varumärke och säljkraft. 

Och ytterligare en gång – ansvarigt för den här extremt problematiska kovändningen från 2013 ligger på Gina Tricot.
Jag kritiserar Gina Tricots val att fronta en enorm kampanj med en människa som är sjuk i en ätstörning, som har över miljonen fans på Instagram, av vilka många är unga tjejer.
Är det viktigare för Gina Tricot att kunna spegla sig i Bianca Ingrossos kommersiella kraft och påverkan, än fortsatt vidare ta avstånd från att använda modeller där det kan finnas koppling till ätstörningar eller problem.
Jag kan inte tolka deras tystnad på annat sätt än att svaret på den frågan är ”ja”.

Jag har upprepade gånger sökt Gina Tricot för ytterligare svar och förtydliganden, men de har valt att inte återkomma.


Så här presenteras Helena Eneroth Hånell på sin nuvarande arbetsplats:
Helena kommer senast från Stockholm centrum för ätstörningar (SCÄ) där hon har arbetat med behandling individuellt, för familjer och i grupper. Hos SCÄ har hon även handlett sina kollegor och medförfattat forskningsartikel om utvärdering av familjeterapi. Helena har även tidigare erfarenhet från Barn- och ungdomspsykiatrin, Sachsska barnsjukhuset samt från stadsdelsförvaltningen. 

288 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gina Tricot ser sig som ansvarsbefriad och tänker på hur populär Bianca är och vilken dragningskraft hon besitter. Allt för pengarna det genererar och som vi vet , money talks always!

   Japp, då flyger moralen ut genom fönstret.

   Yes money talks men jag tror de överskattar Biancas popularitet, tror inte hon är så populär som vissa tycks tro och som vissa får det att framstå och låta som. Många verkar trötta på att se Bianca överallt och många tycker hon är löjlig, fejk och lögnaktig. Tror inte de säljer mer för att Bianca fotas i Italien som en supermodel, tror Bianca mer kostar mycket pengar att anlita och tillgodose.

    Dom plagg Bianca gjorde reklam för på insta i somras sålde iallfall slut otroligt fort både på nätet och i butik.

    Tror verkligen det beror på var man frågar. Lite äldre crowd, eller sånna som läser här, absolut. Men min känsla (baserat på yngre vänner och kollegor) är att man inte alls är lika cynisk utan snarare tycker hon är en grym ”powerkvinna”. Räcker väl iofs med att lyssna på valfri podd av influencerwannabes så får man samma känsla.

    Bianca kostar mer än vad Gina Tricot tjänar på henne. Anledningen till att man väljer att ha Bianca som ansiktet utåt är för att man vill vara aktuell och synas i media. Företaget har velat ha henne som ansiktet utåt väldigt länge men hennes avtal med Nelly förhindrade det.

    Utöver alla miljoner som avtalet är värt så tillkommer all kostnad för plåtningarna. Resan till Italien var allt annat än billig.

    Tramsigt att tro att Bianca inte är populär då alla kläder hon gör i samarbeten osv säljer slut direkt.

   Håller med! De skiter även högaktningsfullt i Bianca, de vill bara åt de pengar hon kan generera. Att hon så uppenbart är sjuk struntar de i.

   Ja och det är ju därför det här inlägget är så viktigt. Bianca har ju själv varit öppen med sin ätstörning och det är ju tydligt nu hur den har accelererat. Där måste ju GT som företag gå in och ta sitt sociala ansvar då deras målgrupp är unga kvinnor. Det dom gör är att rida på Bianca framgångar, till vilket pris som helst. Hoppas ni som handlar där slutar med det om ni tycker att det är problematiskt.

   Allt är Vanessast fel, märklig manager , säger rätt mycket om henne som låtit allt detta hända…har hon inga krav på att som klient ska vara hälsosam? Varför pratar ingen om detta?!?!?

    Men wow! Äntligen. Jag håller med dig. Har tänkt att det en dag kommer sluta som med Avicii som också hade galna pengarkåta svin runtomkring sig

    Jag håller fullständigt med; Varför pratar ingen om detta?!?! En klient med ätstörningar där managern stolt berättar om modellkampanjer som hon ”fixat” till klienten!! Det är så otroligt obehagligt. Money talks enbart för Vanessa Lindblad.

     Vanessa ser på Bianca som en kassako. Hon tar inte hänsyn till Biancas mående eller vad hon utsätts för t.ex att Bianca utsattes för drev när hon gjorde kampanj intimprodukter.

    Så bra perspektiv, förvånar mig att jag inte ens tänkt på det själv. Borde stannat vid Caia typ. Men nej.. det ska startas smyckesföretag och nu en talkshow. Utöver allt annat. Man undrar kommer hon orka allt detta :/ Fina Bianca.

    Alltid gillat Vanessa, men hade vart intressant att höra hennes take på detta. Hon har ju varit hennes manager i alla år, har man inte känt att det är för mycket. Även om Bianca själv Kanske vill har Vanessa ett ansvar

     Tillägg. I wahlgrens värld där hon säger att hon inte hinner gå på behandling / samtal, och Pernilla säger att de borde vara prio. Bianca säger ”ja säg de till”
     Nu menar hon kanske inte Vanessa
     Men att hon inte hinner är ju helt sjukt . Hur kan man som manager inte se problemen i allt detta

      När Bianca säjer ” säj det till ” så är det en insikt hon har, att hon är trängd från alla håll och att det inte rätt. Nej det är inte rätt att folk använder henne, hennes varumärke till vilket pris som helst, hennes hälsa. Det kan upphöra nu, hon har ju 100% rätt att stoppa det. Ingen ska tro att det är ok att köra med Bianca.

   Det är pengar det handlar om. Inte fan ser tonårstjejer biancas framgångar på bilderna utan en smal kropp och ansikte fullt med fillers och botox. Sen den öppna munnen som ska ge lite extra sexappeal.
   Med andra ord är Gina tricot för ätstörningar eftersom de anlitar modeller som har det. Sen om deras tanke var annat spelar ingen roll då den biten syns INTE på bilderna.
   gina tricot vill ha pengar oavsett om det innebär en mängd tonåringar med ätstörningar.

   Absolut… jag som jobbar som influencer och är ätfrisk men tjock, kort och över 50 börjar få mer och mer jobb. Heja de fina företag jag representerar! Varken GT eller intimissimi har hört av sej…, har dom ens NORMALA storlekar… så som kvinnor ser ut?

    Gina riktar sig ju den yngre kvinnan. Sen ser du att h en hel del köpa följare.

     Så du menar att man inte ska få köpa vilka kläder man vill ha för att man är 50 plus? Om vi vill ha en yngre eller äldre stil så är det upp till varje kvinna. Alla ska inkludera alla kroppar oavsett. Min kroppsform finns på många unga. Vad menar du?
     Svara med ditt namn och stå för vad du säger..,

  Bianca är Gina Tricots kassako. Pengar run the world.

   Nja tror hon kostar mer för dem, de hade nog sålt lika mycket eller lite kläder om någon som inte kostar miljoner frontat kläderna. Jag bojkottar Gina Tricot sedan de börjat anlita Bianca, även Coop som gjorde en löjlig reklamfilm där de exponerar Bianca. Alla inspireras inte av Bianca utan tvärtom så är många trötta på att se henne och blir mest irriterade på hennes tröttsamma poser med att pilla i håret, gör pussmun och, blinka och lägga händerna under hakan, så tramsigt.

   Att använda en influenser med uttalade ätstörningar ska verkligen ifrågasättas, bra Camilla!

    På ett sätt håller jag med, på ett annat sätt tänker jag vilka andra sjukdomar vi ska cancellera? Depression? Fetma? Spelberoende? Såklart vill man att hon ska få rätt behandling men är det verkligen rätt väg att gå, att bojkotta?

     Men ofta som något av det andra framhävs som något bra. Eller? Har du sett reklam för betsson där man visar personer som är spelberoende? Reklam för restaurang med deprimerad personer?

      Ja, det finns många influencers som pratat om sitt psykiska mående och gör reklam.
      De som gör reklam för spel vet jag inte vad d gör på fritiden,ibland sportkändisar som har problem med droger och alkohol,spelberoende inte lika vanligt att man vet om.
      Fetma – konstant i reklam nu!

      Misstolka mig inte, tycker inte bulimi är ngt som är bra. Hur hjälper vi de som lider av det på bästa sätt? Smal kan man vara utan bulimi så man kan inte se sjukdomen vilket gör det svårt med andra modeller som inte pratat om sitt mående.
      Nu blir det ngn slags kollektiv skam och utpekande av en människa som vågar öppna upp sig och prata om problemet och så ska hon förlora jobb på det? Är det bästa sättet?

  Jag har haft turen att aldrig tänka på mat som något laddat, har fattar på äldre dar att jag tycks vara i minoritet – inte klokt egentligen. Nu har jag en 7-årig dotter och pratar aldrig om vikt och utseende (men jag säger ibland att hon är fin, det kan jag inte låta bli). Men undrar hur man bäst förklarar att ”tjock” inte ska vara negativt laddat?

   Förlåt, det här är inte ett svar på din fråga, men jag undrar själv om det är negativt att säga till sina barn att de är fina?

   Jag har inga barn själv än så jag undrar genuint om det är bättre att undvika såna kommentarer.

    Det negativa blir om man konstant berömmer barnet för enbart yttre faktorer (fin, söt, duktig). Barnets självkänsla blir då baserat på att ens värde beror på utseende eller prestation, inte hur man är som person (modig, omtänksam, generös). Att enbart värdera sig utifrån prestation kan bli problematiskt under uppväxten.

     Fin är ett ord som för mig har en bred betydelse. Jag använder ordet fin tillsammans med andra ord, såsom, fin person, fin vän, fin bror/syster. Det betyder att jag använder ordet fin oavsett kroppsform.

     Tack för svaret!

    Absolut inget fel att säga att någon är fin tycker jag. Som fd ätstörd skulle jag dock undvika allt som beskriver kroppen eller kroppsform. Inte säga att någon är smal, tjock, nätt, har päronformad kropp eller liknande.

     Håller med Moses här ovan också dock, att inte endast bedöma utifrån yttre attribut men att göra det ibland ser åtminstone jag inget fel i ?

      Tack för kloka svar, håller med! Svårt ibland att försöka navigera döttrar med allt de bombarderas med… Men som sagt om hon putar med magen och säger ”jag är tjock”, då är ju reflexen att svara nej, men jag ju vill ju heller inte att det ska vara ett skällsord/fel att vara tjock… svårt

       Men alltså fin handlar inte om utseende!
       Säger alltid till mina barn att de är världens finaste och de vet att jaag menar dem som människor som personer! Inte en sekund att de tänker att att det handlar om utseende. Men så säger jag också att de är kloka smarta fantastiska och söta. Och då söta som i fina personligheter.

  Tack Camilla för att du använder den position du har via ditt arbete med denna plattform på detta sätt. Jag har själv lidit av ätstörningar och får kalla kårar av att se hur smal Bianca är (när man vet att det beror på hennes sjukdom). Att tvinga sin kropp till den storleken gör så ont.

  Detta behöver lyftas fram i ljuset och ifrågasättas. Tack för att du axlar den rollen.

   Bianca är allas kassako. Hela hennes entourage, ”kompisar” och alla samarbetspartners skiter i att hon är svårt sjuk så länge miljonerna fortsätter trilla in. Som experten säger, bulimi är en livshotande sjukdom. Människor dör av bulimi, det handlar inte om att ibland så kräks man lite. Det handlar om en kropp som inte bara svälter som vid anorexi, utöver risken att svälta ihjäl pga näringsbrist kan hjärta sluta slå när som helst pga den allvarliga elektrolytobalansen som de konstanta kräkningarna orsakar. Bianca är så sjuk att hon säger i tv att hon inte går i någon behandling nu pga att hon inte vill bli av med sin bulimi! Hon önskar alltså inte ens att bli frisk. Hade hon haft ett normalt jobb skulle hennes arbetsgivare tvinga henne att sjukskriva sig. Att jobba som modell är verkligen det sista hon borde göra! GT borde ta sitt ansvar båda för Bianca och alla sina unga kunder och stoppa den här kampanjen omdedelbart.

    Problemet är ju oxå att hon uppenbarligen bara har ja sägare runtomkring sig, hennes vänner & familj, eller hon Vanessa, borde ju sagt stopp & belägg med tex. detta samarbete. Å andra sidan såg man ju tydligt och klart på klippet med bråket, att PW har skygglappar och verkar inte riktigt förstå allvaret, för även i vuxen ålder kan familjen behöva steppa in vid olika tillstånd hos en individ, så som psykiskt ohälsa, missbruk, ätstörningar osv. Eller så är B i själva verket inte så sjuk som det frmstår, kanske förstoras det upp för att det drar till sig folk, låter helt sanslöst isf, men vad fasen skall man tro, när ingen omkring henne sätter ner foten.

     Vanessa stoltserade att det är hon som sålt in kampanjen till GT , så allt är egentligen hennes fel. Det sa hon på sin story när hon gick vid svampen i stan och såg reklam affischen på ett hus där. Jag tror också att Bianca sitter i styrelsen för GT, eller vet någon hur man ser detta?

     BIanca själv är en ja-säjare som inte sätter sig själv först, utan att andra ska kunna tjäna pengar på hennes stora varumärke. Men det kostar att försörja så många så många andra, som hon gör, kostar ätstörning, en sjukdom som skadar henne fysiskt.

    Tror du att anorexia är den enda ätstörningen du kan vara svårt sjuk i?

    Var likadant med Avicii 🙁

     Men där gjorde familjen en intervention. Det är ju till slut ändå så, att den enda som kan ta en helt ur ett missbruk, vare sig det är mat, alkohol, droger el annat, är personen själv. Dock är ju ett stöd från familj och vänner, hjälp att hitta vägar ur det hela, ett måste för att det ev.skall lyckas.

      Absolut, men ibland måste anhöriga ”tvinga” in en beroende i behandling, för en så sjuk hjärna vill aldrig bli frisk. Sjukdomen tar över och man förstår inte hur illa det faktiskt är, sjuka beteenden normaliseras när man varit sjuk så pass länge och man vågar inte bryta dem (=bli frisk).

      Hade mina anhöriga inte tvingat in mig i behandling hade jag inte levt idag. Är evigt tacksam att de vågade och stod på sig trots att jag fick bakslag på bakslag. De kämpade för mig varje dag och idag är jag helt frisk trots att jag var svårt sjuk och hade en lång väg tillbaka. Det är en lång och krokig jäkla väg men det GÅR! Och viktigast är att försöka bryta det så snabbt det bara går<3

       Precis! Grattis till att du lyckades ta dig ur det hela och till dina anhöriga som vågade orkade stå på sig, inte helt lätt! Bra jobbat!?

        Tack snälla, att bli frisk är det bästa som hänt mig❤️

       Tack för att du delade med dig ❤️

       Ibland kan man (jag själv inräknad) känna sådan frustration och hamna i något slags; ”Ja men skyll dig själv då”-tänk, för att man helt enkelt inte vet vad man ska göra och känner sig otillräcklig. Men man känner ju inte så egentligen, i synnerhet inte som nära anhörig.

       Skönt att höra att dina nära ställde upp så fint för dig och att du mår bra idag ❤️

    Ja fy farao. Mamman gör t.o.m reklam för bantningsföretag och sitter sen och säger att hon inte vet hur hon skall hjälpa B..Pantad el så är det bara mer stålar som räknas, no matter what.

    Men ingen av oss vet vad familj och vänner har sagt till Bianca. Att det inte lagts ut offentligt betyder inte att det inte skett.

     Sant. Men om du sett klippet i veckan med PW, som säger rent ut att hon inte fattat förrän nu och trott att B varit fri från sin bulimi, så är det väl ändå inte särskilt troligt, iaf inte när programmet spelades in. Kanske, och förhoppningsvis har de gjort ngt nu.

      Du vet nog också att det klipps rätt så rejält för att göra teve. Men igen, ingen av oss vet hur mycket de har försökt. Det är faktiskt inte så lätt att tvinga någon att ta hjälp. Tro mig.

       Men har jag skrivit att det är lätt nånstans då? Konstatera ju tvärtom att enbart den som är sjuk kan ta sig ur det hela till syvende och sist, men att stöd från familj och vänner är oerhört viktigt. Det klipps säkert en hel del, men hon säger ju rakt ut att hon inte fattat och trott B varit fri från bulimi, detta i en mening, hur skulle man kunna klippa ihop det menar du.

      Chockerande PW inte fattar när hela Sverige vet att Biancas bulimi kvarstår. P W. har under åren inte på allvar brytt sig att Bianca har bulimi. Det skulle vara Pernillas PRIO ETT, men hon är lycklig säjer hon, hur kan hon vara det när ett av hennes dotter har en ätstörning, bulimi?

   Håller fullständigt med. Otroligt viktigt inlägg och fantastiskt modigt av Camilla. Det kommer att komma en oerhörd storm mot henne. Inte bara från arga fans till Bianca (som i så fall enligt min uppfattning inte vill Biancas bästa) men också många ”offentliga” personer i Biancas närhet. Det kommer att fokuseras på alla onödiga kommentarer, kommentarer under bältet och så vidare. Och visst finns de. Tyvärr. Men i det här läget bör nog inte det enda fokuset ligga där, vilket jag tror att det kommer att göra för alla i Biancas närhet (inkluderat alla influensers). Och det kommer att riktas mot Camilla tror jag. Tyvärr igen.

    Lol, otroligt modigt? Det här är ungefär lika modigt som att vara anti- rasist eller vara mot trafficking.

  Maila Gina tricots kundservice och berätta att du bojkottar bolaget eftersom de väljer att sätta en person som är sjuk som reklampelare! De får ta ansvar för alla sina modeller, ansvar ansvar ansvar! Oavsett vem det är! Detta är under all kritik!!!

  väldigt skum reklam att filma och godkänna, hon ser väldigt sjuk ut! fy fan för att vara ung eller tonåring idag och se något sånt här och tänka att det är så man måste se ut!!

   Jag kanske är hjärntvättad från en livstid av tidningar med smala modeller och senare lika smala influencers. Men jag tycker inte att hon ser ohälsosam ut i videon? (T.ex. klippet där hon kommer ut ur hissen i väst och kostymbyxor).

   Jag tycker hon ser smal och tränad ut – men med vetskapen att hon inte är just tränad. Hon har nått den där kroppen genom ätstörningar, medan andra kan nå den via hårt slit med kosthållning och träning.

   Är ni med på hur jag menar? Dvs jag tror det finns olika vägar till den där kroppen och det är beklagligt att hon valt just den vägen, jag unnar ingen att vara sjuk i ätstörningar. Men oavsett hur bakgrunden ser ut så tycker jag inte att resultatet ser sjukt ut, om en träningsprofil hade haft samma kropp men uppkommen enbart genom träning, fri från ätstörningar.

    Ja du är hjärntvättad. Jag är också uppvuxen med smalt mode, Kate Moss. Men kan ju ändå se att Bianca ser sjuk ut.
    Det syns väldigt tydligt.

     Och Kate Moss och gänget var och är också ätstörda. Man kan va ätstörd på många olika sätt. Vissa pratar om ”smalgener” men dom finns inte!!!! Modeller är ständigt på diet, många tar droger, får saker utskrivet eller på Kate Moss tid, rökte som galningar för att hämma hungerskänslor. Många tränar/hikar flera ggr om dagen, vsttenfastar, äter vegaaaaanskt jamen allt möjligt för att bränna kalorier samt konsumera få kalorier. Man måste inte kräkas för att vara ätstörd.

      Vad menar du med att smalgener inte finns?
      Jag kan bli lite less för jag har en annan erfarenhet. Två av mina barn är väldigt smala, i andras ögon magra. Men är friska och äter nej ingen av barnen har någon ätstörning eller tränar som kompensation. Skillnaden är att det är en frisk vikt och inte en sjuk vikt. Med andra ord inte svältutseende.

       this??

    Jag håller med dig. Bianca har inte kommit till den punkt än där hon ser sjukligt smal och tärd ut, utan ser enbart smal ut utan varningsklockor.

     Nettan
     Bianca försvinner ju om hon blir smalare. Hon ser inte vältränad ut. Utan mager och sjuk.

     Och att hon själv gått ut med att hon lider av ätstörningar? Varningsklocka?

    Hon har väl dessutom opererat sig en del av vad man läst,men det kanske inte stämmer, vad vet jag.

     Hur skulle man må i det där sammanhanget? Hon har profilerat sej som smaaaaal, skulle ett gram läggas på den där kroppen så skulle kommentarerna komma omedelbart om hur Sund hon ser ut och om viktuppgång osv. En direkt trigger till ny volta i äs träsket. Och med en överlag kroppstörd familj.. alla operationer Emilio m fru gjort.. inte klokt! Ätstörsäd bror, väninnor som är benrangel.. Bryt dej ur den konstellationen liksom..

    Inte svält? Vilken värld lever du i??

    Jag skäms och det säger så mycket om vilken sjuk hjärna jag har, men jag tycker hon har en fin kropp trots att jag vet hur hon har fått den.
    Ätstörningar finns i min släkt och minsta viktnedgång gör att folk blir oroliga och tror att man är ätstörd. Det är jag visserligen, men på andra sätt än att jag måste spy efter att jag ätit.

     Ja, det har du. Det handlar om en allvarlig sjukdom Inte om något slags utseende. Kasta bort sitt liv på att bara tänka på att inte gå upp i vikt så meningslöst.

      Och din kommentar tillför..?

    Vad vet du om ifall hon tränar eller inte? Hon SÄGER att hon tränar!
    Men vi vet ju alla hur anorektiker tänker – kalorier ut före kalorier in…
    Nej – man ska vara försiktig med vad man tror på när det sägs av någon som är sjuk… De gör allt för att dölja allvaret i sin sjukdom!

   Ja jag hade hoppats att vi lämnat det magra modet bakom oss.
   Man ser ju verkligen att hon är sjuk.

    Jag ser det på vissa bilder, andra inte. Vi alla har vuxit upp med det här idealet. Jag tycker det är konstigt att man inte kan bli frisk. Men det är väl som allt annat..om man inte vill så går det inte.
    Jag skulle vilja förstå sjukdomen bättre. Jag har aldrig hamnat där, men hade jag anlag att lägga på mig mycket kanske jag hade gjort det. Jag vet inte.
    Jag hade en kollega som var svårt sjuk en gång i tiden. Hennes balettlärare sa att hon var för stor..vilket hon eg inte var. Det drog igång det. Hon blev frisk vad jag vet. Men var på nivån att hon åt en ärta och ett salladsblad när hon bjöd sin mamma på massa god mat..
    Fruktansvärt sorgligt.
    Man ser att Bianca inte mår bra…jag önskar hon kunde lösa sina knutar en gång för alla…det går!
    Kan man kliva in i det KAN man kliva ur det. Tyvärr tror jag att ett sånt här inlägg eldar på henne..och jag tycker det är både rätt och fel på samma gång, med inlägget också.

  Var i Solna Centrum idag och reagerade på att de hade tapetserat sin fönster från golv till tak med dessa bilder. Hela centrumet är fullt av tjejer i åldrar mellan 12 och uppåt, de flesta i unga tonåren dock. Detta sänder otroligt farliga signaler. Bianca är vacker, rolig och väldigt smart så inget elakt mot henne. Samtidigt känns det som att ta upp den här frågan stort kan skada hennes företags ekonomi då jag antar att GT betalar rejält för detta. Vet att hon inte har brist på pengar dock. Har du fått någon kommentar direkt från Bianca, Camilla? Skulle vara intressant att höra hennes egen åsikt i den här frågan.

   Tycker snarare att det är Gina man skulle vilja ha en kommentar från.

    Jo, men de verkar ju svara ganska platt kan jag tycka.

    Instämmer, hur fan tänker de, med den målgrupp de dessutom har.

   Vad ska hon säga? Att det var fel av GT att anlita henne? Eller försvara GT trots att hon inte har nåt med deras affärsbeslut att göra?

  Tack för att du tog upp detta. Har själv haft äs i 14 år med vissa perioder mer aktiva än andra. Har sedan 2 år tillbaka hållt mig ”frisk” och då kämpat med både fysiska och psykiska aspekten av att gå upp i vikt. Att se Bianca dyka upp i oskippbar reklam på snapchat titt som tätt senaste veckorna har verkligen lekt med mina hjärnspöken. Är som du skrev inte Biancas fel då om bara hon va problemet och det triggande så hade jag kunnat fortsätta undvika hennes sociala medier men nu är det en ganska vidspredd kampanj som inte är lika lätt att ignorera.
  Tack för att du både belyser detta och även ger mig lite krut att fighta bort hjärnspökerna med!

  Dock är det ju att dubbelbestraffa Bianca att tex medvetet inte ge henne jobb på grund av en sjukdom.

   Hur tänker du nu? Har varit en diskussion länge kring att modellagenturer inte bör anlita och därmed uppmuntra sjuka modeller.

   Tex: ”Ida fick ett modellkontrakt när hon var svårt sjuk i anorexi. ”Det är som att ge en cigarrett till en döende lungcancerpatient”, tycker hennes pappa.”

   https://www.dn.se/insidan/ida-varvades-som-modell-nar-hon-vardades-for-anorexi/

    Jag tänker att bianca väl framförallt inte är där för att hon är någon form av supermodell utan hon som varumärke. Typ som att låta vilken halvkändis som helst vara ”modell”. Men det kanske inte är någon skillnad.

     Absolut m, men varför så stort fokus på hennes smala, bara midja. Nästan mer i fokus än kläderna.

   Som hon pratar i klippet från WV (och hela avsnittet på tv) så borde hon kanske vara sjukskriven och få hjälp. Hon säger att hon varje dag är framför kameran och syns ur alla vinklar… hon kanske ska vara sjukskriven, få hjälp och byt till ett jobb där hon inte syns. Det låter som att hon verkligen lider. Varför hjälper ingen henne? Familj? Vänner? Gummor?

   Gina tricot och andra som utnyttjar hennes kändisaura ska skämmas!

    Det låter verkligen som hon skriker efter hjälp men ingen lyssnar och hon ”spelar vidare” i den roll som förväntas av henne för tillfället. Såå sorgligt! Hon behöver en paus från allt. Hade flyttat långt bort för en period om jag var henne och satsat på hälsan till kropp och själ. Omgett mig med andra människor , tagit hjälp och sysslat med helt andra saker. Njutit av lugn och natur. Hon har ju pengar och möjligheter.
    Hennes nuvarande liv liknar en mardröm.

    Det är ingen i Biancas närhet som vågar säga till eftersom de alla åker räkmacka på hennes kändisskap. Frågan är när Bianca kommer inse detta.

     Avicii vibes..

      Faktiskt! Har tänkt samma sak länge. Tycker så otroligt synd om Bianca. Vill bara krama om henne.

     Bianca åker ju rätt mycket räkmacka på sin mamma. Kanske ingen vågar säga till eftersom Bianca blir arg och börjar skälla och bete sig, hon är ju sån översittare, besserwisser och överlägsen som ständigt trycker ner sin mamma. Pernilla verkar tassa på tå för Bianca samtidigt som hon ska försvara och upphöja henne.

      Är väl Pernilla som återuppstått iom Bianca? Innan stod hon och var Pippi på nån stadsteater..

      Det är tvärtom, Pernilla har tryckt ner sin dotter Bianca. Hörde du vad hon kallade sin Bianca innan hon kom till nya huset i Spanien?

    Ja, men förstår inte varför hon fortsätter om hon lider så. Pengar behöver hon ju inte. Kan inte se ngn annan anledning än att hon är beroende av bekräftelsen och inte kan vara utan den. Annars hade hon ju tagit ett steg tillbaka, jobbat enbart med Caia, stängt ner IG, INTE tackat ja till en TV show tex..

     Hon har aldrig levt något annat liv än det som visas utåt från en familj som anses som kändisar. Synd när barn aldrig får chansen att bli självständig och välja sitt liv.

      Fast bianca var väl runt 20 när hon blev kändis. Knappast som att hon växte upp omgiven av paparazzis

   Kortsiktigt blir det såklart som en bestraffning men det ligger ju faktiskt i hennes eget bästa också att inte göra modelljobb som sjuk, även om hon säkert inte uppfattar det som så just nu. Men visst kan det leda till att folk i den här branschen slutar att tala öppet om ätstörningsproblematik. Inte helt lätt, men tror bästa strategin för alla faktiskt är att ha som policy att inte jobba med modeller som är sjuka i ätstörning.

    Det är detta jag befarar; att allt fokus kommer ligga på (den kortsiktiga) känslan av bestraffning. Mobbning, drev, eller vad det nu kommer att kallas. Av samtliga runtomkring Bianca, på alla deras sociala medier. I alla kanaler. Och med detta kommer tystnadskulturen runt henne tillbaka. Och det ledsamma och skrämmande fortsätter.

   Bianca har ju jobb ändå utan att behöva fronta olika klädmärken, hon har ju ett sminkföretag, det är ju hennes säger hon, och hon ska ju göra tv nu också, hon ska vara talkshowvärd, fattar inte varför hon fick det suck, och det lär hon tjäna miljoner på. Bättre andra får modelljobb än Bianca som tjänar multum ändå, utan att faktiskt behöva göra så mycket, nej hon har hjälp med det mesta så hon gör inte så himla mycket jobb själv faktiskt som hon och de runt henne vill få det att låta som.

    Exakt så hon är inte på ruinens brant liksom! Andra bör få chansen?

    Vad har det med saken att göra att hon ska ha en talkshow?

     Hon har nog med jobb ändå, talkshow är ett tv-jobb som hon får betalt för antagligen. Någon ovan skrev att hon blir av med jobb men hon har ju nog med jobb ändå. Eller jobb och jobb men hon tjänar mycket pengar ändå så att säga.

      Så hon får inte jobba? Eller vad menardu?

       Jag tror att det som avses är att hon inte bör jobba framför kameran.
       Och jag håller helt med! Det allra bästa för Bianca hade nog varit ett sabbatsår på annan ort. Långt ifrån Stockholm, sociala medier och kameror.

   När jag var sjuk i anorexi blev jag fråntagen vissa arbetsuppgifter pga hälsorisk. Där och då tyckte jag att de var orättvisa. Med ett friskare tänk och med perspektiv är jag tacksam över min arbetsgivares agerande, både för min och andras säkerhet. Det var konsekvenserna som öppnade mina ögon och som gjorde mig motiverad att lämna mitt destruktiva förhållningssätt till mig själv.
   Det handlingar verkligen inte om bestraffning utan snarare om hjälp. Om fler skulle se till Biancas bästa och inte bara tänka på pengar och inte anlita henne som ex. Modell kanske hon skulle inse vilken problematik hennes sjukdom ställer till. Inte bara psykiskt och fysiskt för henne själv.

    Handlar*

    Vilken typ av arbetsuppgifter tog de bort?

     Jag fick inte köra bil lotsa lastbilar till olika omlastningsstationer. Jag fick mer administrativa arbetsuppgifter istället.

      Och lotsa*

    Precis så!! Precis så!! Det är här jag tycker att Vanessa borde ta ett ansvar och kliva in. Släppa pengarna och hjälpa en människa i behov av stöd.

    När jag gick in i väggen (för exakt sex år sedan idag) bytte min dåvarande chef alla mina lösenord så att jag inte kunde logga in i några system. Där och då tyckte jag att det var oerhört kränkande men såhär i efterhand var det nog min räddning för annars hade jag aldrig kunnat släppa jobbet. Jag fortsatte ju kolla mejl osv trots sjukskrivning. Tänker att det är lite samma sak med Bianca. Någon i hennes närhet behöver göra något drastiskt och Bianca behöver komma bort från strålkastarna ett tag.

     Vilken bra chef som ville ditt bästa!

  Nej. En stor miss i analysen är att Bianca är anlitad för den personligheten hon uttrycker på sociala medier, i hennes egenskap av influenser. Modellen 2013 var en renodlad mannekäng anlitad enbart med utseendet som merit. I förlängningen skulle det här betyda att Caia som företag borde bojkotta Bianca alternativt acceptera att de främjar ätstörningar. Det här resonemanget är baserat på fel premisser, hur väl du en menar.

   Fast vet alla vem hon är då? Eller känner igen henne på bilderna? Om man tror att det är en vanlig modell så spelar det ju ingen roll att hon anlitats för sin personlighet.

    Bra fråga faktiskt. Jag skulle säga att alla som är föremål för negativ påverkan vet att hon är influenser. Kanske 40-åringar och uppåt inte vet men de tv-kanalen inte heller är Ginas målgrupp.

     Tror inte barn och yngre än typ 13 vet? Eller känner igen henne?

      Va? Klart som fan att 8-9 åringar vet vem Bianca är. De ser tex på Talang osv

   Det var precis det här jag menade men du sa det så mycket bättre! (Anonym 17:12)

   Hur tänker du där? Rent logiskt är det precis tvärt om. Personen 2013 var modell. Det är hennes yrke och även om diskussionen kring kroppsideal gick hög redan då var alla införstådda med att det är en modell. Synen på att modellyrket kräver ett skruvat kroppsideal, var allmänt känt men det har inte den starka kopplingen till ett normaltillstånd eftersom modeller har alltid i alla fall sedan 40 talet haft krav på sig att ha en viss kroppsbyggnad. Men med influensers flyttade ett skruvat kroppsideal ner till vanliga unga tjejer. Du har inget värde om du inte är trådsmal. Lägg dessutom till varför Gina Tricot samarbetar med Bianca jo; ”Enligt henne (Gina Tricot) ser många Bianca som en viktig förebild- hon är rik, framgångsrik och vacker”.

    Är ju större risk att tjejer inspireras av framgångsrika och trådsmala Bianca än random mannekäng.

     Exakt så.

  Usch.

  Även skevt att det numera används modeller med fillers och silikon?

   Håller med. Jag tycker många glömmer bort den här aspekten. Bianca har inte varit öppen med att hon fixat brösten till exempel.

    Men e du helt jävla dum eller?? Vem fan e du som tror att hon måste vara öppen om precis Allt hon gör??

     Biancas jobb är att influera! Hon anses vara en förebild och använder sin kropp och utseende att sälja grejer. Klart hon då måste vara öppen om de ingrepp hon gjort. Jag skulle struntat i ifall Magdalena Andersson fixat brösten, hennes jobb innebär inte att sälja saker genom sitt utseende.

     Dessutom bör Bianca ha funderat på om det är så bra att tacka ja till ett modelljobb om hon är sjuk, även fast det största ansvaret låg på Gina tricot.

  ”Det är det som är så himla bra med Viktväktarna, jag får äta pasta.” – Pernilla Wahlgren, ambassadör för Viktväktarna

  https://www.facebook.com/100057572734907/videos/erbjudande-1-2-jan/477448039578464/

   Och hon säger sig inte kunna identifiera sig med ätstörning..

    Hon hade ju själv en ätstörning och svalt sig själv när hon var yngre så hon borde väl veta något om det.

  Vore intressant att höra vad Vanessa Lindblad, Biancas agent säger om allt detta? Samt att hon pushar Bianca och hennes kalender till bristningsgränsen, såpass att Bianca inte har TID att söka hjälp för sin ätstörning? Vi alla dömde ut Aviciis manager när Avicii begick självmord, då vi såg i dokumentären att han blev pushad till bristningsgränsen. Varför dömer vi inte inte lika hårt när vi ser en sjuk människa som fortfarande lever bli pushad till jobb trots att den är psykiskt sjuk? Ska det krävas att hon går bort i sin sjukdom innan folk runt omkring henne tar ansvar?

   Ja bra reflektion, Vanessa som typ avgudas av somliga och anses av somliga vara en förebild och helt fantastisk inspiratör. Pengar är det som driver dem, att tjäna så mycket pengar som möjligt så de kan leva i lyx.

   Borde vara olagligt att pusha en människa så mycket. Det är uppenbart att Bianca inte mår bra och alla älskar hennes pengar. Fan ge kvinnan en paus 2-3 dagar i veckan? Hon blir ju inte fattig av det direkt och dom har antagligen råd att anställa folk som kan avlasta mycket för henne. Blir så trött av att se en människa vara på gränsen att gå in i väggen pga andras girighet.

    Tittar inte så mycket på WV att jag har koll på Vanessa men jag minns ett avsnitt för länge sen där Vanessa sa till Bianca på skarpen att ”Du MÅSTE blogga/lägga ut på sociala medier varje dag annars blir du bortglömd! Oavsett hur trött eller bakis du är så MÅSTE du!”
    Minns också hur hon spände ögonen i Bianca.
    Jag tänkte bara….huuuh! liksom.

   Men Vanessas är ju en sjukt obehaglig människa också.

   Finns det ingen i familjen runt Bianca som är vettig. Hahaha dumt av mig. Klart det inte finns. Familjen heter uppmärksamhetskåt i efternamn.

   Ser se inte hur dåligt hon mår??

   Bianca må vara ätstörd men hon är väl ändå inte pantad? Hon har råd att styra sitt liv precis som hon vill. Hon kanske är mediastörd möjligen. Finns man inte så syns man inte..typ så?
   Nej hon borde åka på ett retreat för att rena kropp och själ från media, ätstörning, taskig uppväxt vilket som.
   Hon har råd att göra det, å jag tror det kommer. Men hon måste nog mogna lite till. Det kommer när det säger stopp.

   Bianca kan nog säga nej till det hon inte vill/hinner göra. ??

    Säger du samma sak om tex Avicii?

   Jag tycker att Vanessas brist på ta ansvar i detta är så otroligt ledsamt och skrämmande. Intrycket är att våningen, designerkläderna, designermöblerna och lyzlivet måste fortsätta finansieras.

   Som manager till Bianca tänker jag att Vanessa har möjlighet att ta ett ansvar och agera på ett sätt som kanske inte familj och vänner alltid kan. Familj och vänner kan finnas där och stötta och så vidare. Men har man en arbetsrelation (och som manager dessutom!!) kan man agera på annat sätt.

  Jag undrar mest vad som är power med kläderna i den här kollektionen? Passerar Gina på väg till jobbet och ser deras skyltning med ”power suits” skrivet över. Jag känner verkligen inte att mina kollegor skulle tänka power om jag valsade in på ett möte klädd i matkort urringad väst utan något under. Men men.. jag är väl en tråkig boomer.

   Magkort *

  Tycker på riktigt synd om Bianca. Har sett avsnittet och Pernilla frågar typ om hon inte bara kan ta ledigt och ta hand om sig själv (inget direktcitat) varpå Bianca svarar ungefär ”nej det kan jag inte pga folk har betalat dyra pengar för att jag ska jobba”.

  Känns som hon är fast i en pissig cirkel. Och jag tycker inte lyx och flärd (!) Är värt hennes mentala och i förlängningen då hennes fysiska hälsa.

  Och nej jag handlar inte på Gina pga jag är för gammal och tjock ?

   Men snälla, du behöver inte tycka synd om Bianca. Hon vill verka så upptagen och busy MEN hon är ledig mycket också, glöm inte att hon, enligt hennes egna ord, hade hela 7 veckor semester, dvs ledigt, nyligen. Sedan har hon mycket tid till att gå till frisör och div behandlingar, sitta på restauranger, kolla youtube och lyssna på poddar. Hon väljer själv och det stavas TJÄNA STORA PENGAR.

    Inte bara pengar dock, utan ett beroende av att synas, bli bekräftad osv. Tror faktiskt det är det som driver henne allra mest. Om man nu tycker det är så mkt krav runtomkring en, alla sliter och drar i en (B:s egna ord) varför tackar man ja till en tv show då?

   Det låter som att hon har skrivit på kontrakt att hon ska jobba under en speciell tid (tänker hennes nya talkshow och marknadsföring för caia). Men kan inte Vanessa sätta stopp på att ge Bianca nya uppdrag?

   Den här världen är fan helt sjuk som värderar pengar över personers välmående.

   Just det där att vara för tjock för Gina… känner igen! 170 cm o 73 kg, är en XL där om jag ens går i kläderna. Större får man inte vara i den butiken.

    Jag väger 120kg kan ha flera plagg så börjat undra hur du ser ut egentligen ?

     ? höfter och rejäla lår ?

    Jag är 167 cm, väger 76 kg och har köpt mycket på GT genom åren, t om när jag vägde mer

    Jag vägde 92 innan på mina 163cm. Fick ändå på mig deras kläder trots ”fotbollsben” osv. Älskar deras Molly-jeans

  Herregud vilka undanflykter från Gina Tricot. Kläderna ramlar av Bianca och hon borde inte synas i sådana kampanjer över huvud taget som igen spär på utseendehetsen. Hon behöver läggas in på en klinik och bli frisk innan det är för sent. De har ju kritiserats tidigare för extremt smala skyltdockor så inte konstigt att de inte lyssnar nu heller.

  Håller helt med! Det är såklart viktigt att prata om ätstörningar (precis som annan psykisk sjukdom, som ju detta också är) så det är bra att Bianca har gjort det. Men som publik person och uppenbarligen mkt populär och influencer för många unga tjejer så blir det ju då viktigt att hon undviker modell-sammanhang eftersom hon ju själv vet exakt hur illa det kan gå om man ser någon som är supersmal, är osäker tonåring och vill bli lika ”snygg”. Om hon själv söker sig till såna här jobb (bekräftelse som kanske känns bra mitt i hennes sjukdom) så tycker jag absolut att företagen också, som GT, har ett ansvar att välja andra modeller. Det finns jättemånga framgångsrika unga svenska kvinnor idag som lika bra som Bianca kan vara en inspiration. Och som inte är (eller iaf inte har gått ut med att dom är) sjuka i ätstörning. Tänk t.ex. Keyyo eller nån annan…

  Om hon är anlitad som personlighet och som bizznizz kvinna, varför måste hon då modella i dom tajtaste kläderna. GT har väl andra kläder att visa, som inte visar varenda kurva på kroppen.

   Bra poäng och när du skriver det så tänker jag bara att detta är ännu mer sjukt.

  Va hemskt!!
  Att vara så sjuk att det genomsyrar varje sekund.
  Vad spelar miljonerna för roll då.
  Hoppas hon kan bli frisk

  Kommer inte handla mer på Gina nu!
  Herregud ta ert ansvar.. har själv haft ätstörningar i 4 år. man behöver HJÄLP inte nån som pushar en till fotograferingar etc.

  Hade jag varit Bianca hade jag tackat nej och försökt få in nya och lite mindre bemedlade att få ett första jobb. Lite socialt ansvar. Solidaritet!

   Ja, eller börjat jobba mer i bakgrunden av företaget. Där hon inte syns så mkt.

  Alla som någonsin försökt prova sin vanliga storlek på GT vet att deras kläder är skapta för små, höftlösa och beniga personer. Föga förvånande att de köper in en dito modell. Tycker att detta ska anmälas.

   Jag är motsatsen i kropp och tycker att Gina har bästa jeansen. Har storlek 44/46 på byxor och handlar alltid jeans där. I övrigt är jag för gammal för deras kläder.

   Nu var det ett tag sedan jag handlar på Gina eftersom de numer inte säljer speciellt roliga kläder som jag gillar… men har inget minne av att de varit mindre i storlekarna än tex HM när jag testar kläder där.
   Sen säger iofs folk att HM oxå är små i storlekarna, vilket jag inte heller tycker… Sist köpte jag t.o.m. en collegetröja i storlek xxs på ungdomsavdelningen. Undrar lite hur overzise den skulle va, då den fortfarande är åt det bylsiga hållet. 165/65 här

    Jag är 170 och väger 95-100 kilo och kan handla både på hm och Gina. Smala ben och tjock röv och mage men funkar ändå bra i deras största storlek.

  Detta kommentarsfältet borde stängas NU. Alla kommentarer går på Bianca ändå, det känns så otroligt taskigt. Hon har gått ut många ggr (ni ser ju klippet) om hur dåligt hon mår över det. Att kommentarerna här godkänns hjälper knappast henne. Fy fan, lider med Bianca.

   Håller med !!!

   Håller med! Jag satt här och undrade om det var mig det är fel på som höll på att kräkas över det här inlägget.

   Återigen ska människor sitta och bedöma och tycka till om en kvinnas kropp. Bara för att Bianca är smal så det inte okej! Vet massor av profiler som har ätstörningar som i stället är överviktiga där företagen hyllas när de inkluderar dessa personer.

   Jag vill att mina barn och barnbarn ska se alla former och färger på modeller. Tjock, smal, kort, lång, svart, vit, med sjukdomar etc. etc.

   Det jag mår mest dålig över Camilla att du är ytterligare en person som tjänar pengar på Bianca och hennes vikt. Du tjänar pengar på att människor sitter här och bedömer hennes kropp. Hade du varit seriös i din omsorg om Bianca så hade du inte tagit fredagskväll utan du hade släppt det här inlägget och sen hade du suttit och raderat varje kommentar om Biancas vikt max 1 min efter att de hade postats.

   Med detta inlägget så ger vi alla unga tjejer som råkar varje smala av sin natur ytterligare en anledning att se ned på sig själva. Och det sagt av en person som en gång var en av dom där magra tjejerna som i dag är överviktig och ätstörd tack vare alla dom människor som ska tycka och tänka om min kropp, smal som tjock, aldrig har jag varit okej!

    Att diskutera Gina utan nämna någon specifik person hade varit bättre. Kommentarerna här om B är fruktansvärda. Fy fan!

    Och nu är inlägget överst ”ett tag framöver” dessutom pga… vad? Fylla på med fler hatkommentarer? Nä detta är fan det värsta jag läst härinne på länge. Som sagt – skriv om Gina, men lämna Bianca helt utanför.

     På grund av att det är ett oerhört viktigt ämne. På grund av att det som GT väljer att göra är så otroligt, enormt ansvarslöst och bidrar till väldigt allvarliga konsekvenser. Jag hoppas att du förstår det.

  Kollat videon och hon är smal, på gränsen till för smal, men hon ser absolut inte sjuk ut.

  Mångas kommentarer här verkar önska henne det värsta. Hemskt, vilket mörker man måste ha inom sig då, om man vill en ung tjej illa.

   Vad då önska henne det värsta? Ser ingen sån kommentar.

    Inte jag heller, istället läser jag relevanta kommentarer. Tystnadskultur leder ingen vart.

  Då borde det gälla alla deras modeller. Tex janni d som är så mager. Smalare än B o ändå har hon fött två barn. Hur vet ni att hon inte är ätstörd?

  Så man ska utesluta vissa personer bara för att de har en ätstörning? Hon är väl för i helvete lika mycket människa som alla oss andra?

   Det är det väl ändå ingen som har sagt att hon inte är? Chill dude

   Ja? Och det är relevant hur?

    ”Jag kan inte nog poängtera att det här inlägget inte har för avsikt att kritisera Bianca Ingrosso, inte ge sig på henne, inte skada henne eller på annat vis påverka henne negativ,”
    Hur fan tänkte du här ??? Så gott som varenda kommentar handlar om Biancas utseende INTE om GT! Hur sjutton tror du att detta inlägg inte skulle skada eller påverka henne negativt?? Även om hon inte läser bb så lär hon ha folk runt sig som gör det. Fy fan vad vidrigt inlägg!! Tycker du ska stänga av kommentarerna för detta inlägg.

     Jaha, så vi skall ha tystnadskultur menar du då eller? Sopa under mattan och låtsas som det regnar. Gina Tricots målgrupp är väldigt unga tjejer, så inlägget är i allra högsta grad relevant.

      Och det ska vi göra genom att spekulera i hur lite eller mycket hennes vänner och familj bryr sig om hennes mående, att hon ser ut som en rysk fånge, diskutera hur sjuk hon egentligen är osv?

       Inte läst om ngn ”rysk fånge”. Sen ifrågasätter jag hur du motiverar, i ett öppet samhälle, att läsare på en stor blogg inte skulle kunna få uttrycka sina synpunkter på det hela, pga synd om en person, som dessutom mest troligen inte läser här, alt kan skippa att gå in och läsa. Du vet att man alltid har ett val vad man vill ta del av i sociala medier. Tycker inlägget är oerhört viktigt, iom alla unga tjejer som handlar på GT. Skall vi då skippa att prata om problemet pga en person, när tusentals andra är drabbade av samma sak och dessutom ingår i GT:s målgrupp.

        Har du inte läst alla kommentarer så kanske du inte ska uttala dig så tvärsäkert om kommentarsfältet.

        Jag håller absolut med om att diskutera ginas val av modeller. Det är inte det jag ifrågasätter.

        (Är bara anonym 19:39, anonym ovanför är någon annan)

         Eller då kanske Cam varit inne och raderat?

          Ja det hoppas jag verkligen!

          Hon har det, för jag har inte läst det som ngn ovan skrev, dessutom tagit bort min kommentar där jag nämnde moderns reklam för bantningfötetag, vilket imo är så mkt värre och kanske mer triggande, än detta kommentarsfält.

           Väldigt knas att P gör reklam för sånt när B har sina problem… P behöver bli vuxen och förstå hur hon påverkat B som känns som hon behövt ett tryggare stöd än den tjejkompis P nu är

         Jag håller med…. detta eviga spekulerandet om andra människors liv. Människor som man överhuvudtaget inte känner. Det är väldigt absurt. Visst, prata om Gina och deras ansvar här men lämna ert hobby-psykologiserande någon annanstans.

     Håller verkligen med!

   Det är ingen som påstått att B inte är lika mycket värd som människa som andra. Många här skriver snarare att dom önskar att hon kunde ta ledigt och ta emot behandling.

   Snarare handlar det om att man inte ska använda en uppenbart ätstörd person som frontfigur i reklam som riktar sig till unga. Hade varit lika skevt om ”modellen” hetat Maja och bott i Eslöv. Detta handlar inte om B personligen utan Gina Tricot.

    Om det hade handlat om Maja i Eslöv så hade ingen jävel brytt sig.

  Bianca säger hon mår toppen efter förhållandet , ändå har hon radat så mycket att kort hon lägger ut idag behöver vara suddiga för man inte skall se skelettet , väldigt sorgligt . Bojkottar Gina , bojkottar Caia , bojkottar AIMN tränings kläder som använder henne som front figur med , de borde också få frågan hur de tänker ? Ser de inte hon är sjukligt smal … det är inte långt kvar innan kroppen säger STOPP … Bianca själv delar vilket på sin tunna kropp nöjd saken är från vara vacker till se sjukligt smal ut gick fort och hela kommentarsfältet är : vad vacker du är , woow , osv . I med hon gått ut med hon har bulemi , får man inte heller kommentera , för då kommer offerkoftan och man får inte kommentera andras kroppar , vilket jag inte heller tycker man skall . Men Bianca har över 1 miljon följare , många unga som vill se ut som hon .. Bojkotta varumärke som använder henne , så hon får hjälp.

   Nej hon ser verkligen inte sjukligt smal ut. Tro mig jag vet hur en sjukligt smal person ser ut!

    Hahaha men att resten förutom du tycker det? Hon är sjukligt mager. Och borde få hjälp istället.
    Du borde skaffa glasögon.

     Tack men jag ser utmärkt!

      Tydligen gör du inte det.

       Har du ingen i din närhet som haft ätstörning och varit sjukligt smal så……

   Håller med om att Aimn också borde få frågan om hur de tänkt med samarbetet med Bianca.

  Vad vill du ha sagt med bilderna?
  Somliga drivs av en uppenbar illvilja här inne. Mycket skrämmande med så hatfyllda personer. Måste vara ett liv i misär.

  Jag har en nyligen bekräftad ÄS, står i kö för att få en tid för behandling. Det enda jag tänker 24/7 är hur avundsjuk jag är på de som utvecklat sjukdomen till den grad att de ser ut som Bianca. Jag lyckas aldrig svälta tillräckligt länge. Samtidigt som jag skriver det här så ser jag hur sjukt det är. Men det är såhär en ätstörning person resonerar. Jag blir verkligen triggad av sådana bilder med smala armar och urholkade kinder.

   Hoppas du får bra hjälp och snart blir frisk ?

   ❤️

   Kära vän, livet är så värt att leva, alldeles oavsett hur en ser ut. Lita på det och kämpa vidare ❤️

   Vad bra att du sökt hjälp! Verkligen starkt av dig. ♥️

  Det vore intressant om även andra företag som exempelvis aimn fick svara på samma frågor.

  Stackarn går ju sönder snart. Alla sliter och drar i henne så mkt och så länge de kan. Hon hinner inte lägga ner tid på att bli frisk säger hon. Det borde ringa en varningsklocka. Bianca behöver inte dessa samarbeten. Det är företagen som vill mjölka så mkt de man utan att tänka på människan som kämpar mot sin ätstörning. När man är stressad rasar man oftast i vikt – man hinner inte äta. Jag tycker Vanessa är grym men nu bör hon som agent sätta ner foten och se till så att Bianca får andrum. Herregud, kör CAIA och talkshow. Resten av tiden måste hon få läka.

   Jag tycker tyvärr inte att Vanessa är grym, just på grund av detta. Tycker nog inte att det spelar någon roll vad man är för människa i övrigt när man som någons manager bidrar till sådan arbetsbelastning och framförallt sådana uppdrag.

  Jo man kan visst vara svårt sjuk i en ätstörning.
  Snälla läs in dig lite på ämnet för att det är påståenden som det du skrev som kan göra att det inte förhindras i tid. Det är sjukdom med allra högsta grad ska tas på allvar, bara för att det är vanligt betyder det inte att det blir mindre allvarligt – som alla sjukdomar.

  Ha en fin dag.

  ”Dödligheten är hög. I en metastudie från 2010 dog 5,86 per 1000 personer med anorexia nervosa. 20% av de som dog med anorexia nervosa dog till följd av självmord. I en studie från år 2000, där patienterna följts under tjugo år, visades en dödlighet på 16%.” – anorexia nervosa wikipedia

  https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/psykiska-sjukdomar-och-besvar/atstorningar/anorexi/

  Ang. kropphets, smalhet osv., när man är såpass här smal och med allt detta smink och vad jag har förstått, en del operationer, så blir slutresultatet i mitt tycke, lite transvestit över det hela. Inget fel i det om man nu vill det, konstaterar bara att det ser ut så, iaf i.mina ögon. Är själv smal och skulle säkert oxå få samma resultat om jag opererade mig och brassade på allt detta smink.

  Otroligt viktigt och välskrivet inlägg. Önskar att detta inlägg kunde få fortsätta ligga överst ett tag just på grund av hur väldigt, väldigt viktigt detta är.

  Förstår inte att Bianca får så mkt kritik för att vara smal samtidigt som Janni blivit fruktansvärt mager men får noll kommentarer om det? Inte heller att även Janni är modell för Gina nämns. Folk älskar att kritisera Bianca

   janni har ju inte gått ut med att hon har någon ätstörning samtidigt som anlitad av GT, det är därför. hur kan man inte förstå det?!

    Fast är det verkligen det som borde spela roll? Känns destruktivt om två personer med undervikt ska behandlas olika pga att den ena varit öppen med ätstörning. Ska det premieras att man låtsas vara en cool girl som älskar pasta och äter godis varje kväll medan den som är ärlig ska få sparken? Känns inte fräscht. (Obs menar inte Janni hävdar att hon äter godis osv, det vet jag inget om)

     Fast jag hoppas att du förstår att det inte är att ”straffa” Bianca att inte ge henne sådana här uppdrag. Att få sådana här uppdrag skulle jag anta fortsätter bidra till hennes sjukdom.

     Men du, en del KAN äta pasta & godis varje dag och fortfarande vara smala. Varför skulle det vara att ”låtsas vara en cool girl”? Jätte märklig kommentar. Vi är alla olika och har olika förbränning, kroppsbyggnad osv.
     Det är väl dessutom stor skillnad på om ngn gått ut med sin ätstörning, som.hon haft i flera år, vs ngn som nyss gått igenom en skilsmässa och därför tappar i vikt lite, många gör det i kriser.

      Lite?!?!

       Ja, erkänner jag inte suttit och finstuderat bilder på J innan/efter skilsmässan. Hon kanske har tappat mer än vad jag insett, men hon är väl inte är heller frontfigur för GT just nu eller?

   Gina Tricot slopar sina tidigare värderingar om att inte ha modeller som ens antyder ätstörning, för att använda sig av en person med uttalad ätstörning.

   Du ser inte problemet?

   Janni har precis skilt sig och försöker gå upp i vikt har hon själv sagt ??‍♀️

  Nu får Gina Tricot sluta använda Bianca som modell. Jag har slutat handla kläder på Ginatricot sedan de började med Bianca, retar mig på att de åker till Italien för att fota henne på båtar och i fina miljöer som om hon vore en stor filmstjärna, säkert betalar de utöver det stora pengar till Bianca. Dessa bilder och filmklipp på Bianca får mig inte att bli sugen på kläderna alls. Sedan att Bianca går ut med att hon har ätstörning och det GT tidigare gått ut med … Nej så fake och märkligt. Bojkott på Gina Tricot.

   Wow.. jag vet att det är ett slitet och föraktat uttryck, men du låter verkligen avundsjuk.

  Så företagen ska bara uppmärksamma fullt friska personer? Har man någon slags sjukdom får man inte synas?

   Hur drog du den slutsatsen?

   Att anlita en person som har ätstörning som modell är ju något helt annat dock. Det är en utav värsta branscherna någonsin och det enda som fokuseras när du är modell är ju hur du ser ut. Det matar ju sönder ätstörningen.

   Det är DET som är problemet. Inte att de anlitat en sjuk person. De gör ju henne sjukare.

   Det är som att be någon fotas med alkohol och droger när de är missbrukare.

   Som djävulen läser bibeln, men okej….
   Tycker du inte att det lite skillnad på att fronta med en modell i syfte att vara mer inkluderande än det som är den uppenbara normen, och att anlita en person med ett öppet erkänd ätstörning?

    Vet du, jag har läst igenom så många kommentarer här nu och insett att jag har tänkt fel. Hade ingen aning om den trigger-problematik som ligger bakom kroppar som Biancas, hos andra med ätstörning alltså. (Eller andra utan ätstörning?)
    FAN vad det är snårigt och svårt med kroppar.

    Tack för bra inlägg!

     Tack själv! ? Jag håller med dig om att det är minst sagt snårigt och en situation där jag fick väga mina ord på guldvåg.

     Fan vad skönt det är med sådana här kommentarer! Fint av dig!

  Vill inte lägga skuld på Vanessa men hon är Biancas manager och hennes jobb är att se till att Bianca mår bra. Hon MÅSTE sätta ner foten och ställa ultimatum. Bianca måste få behandling innan hon kan fortsätta jobba som hon gör, annars kommer hon aldrig att bli frisk. Det går såklart att leva med en ätstörning men det är INTE värt det, aldrig. Man vet heller inte när kroppen säger stopp. Detta får inte bli ett Avicii 2.0 där managers och folk i närheten är rädda att sätta stopp för att det är så mycket pengar inblandat. Hälsan måste ALLTID gå först. Sen måste Bianca själv såklart också vilja bli frisk men i början behöver man nästan bli ”tvingad” till behandling för en sjuk hjärna vill inte bli frisk.

  Önskar att hennes nära både familjärt och professionellt kan sätta sig ner och ha en intervention med henne. Sen kanske det redan är gjort, vi vet ju såklart inte vad som pågår bakom rampljuset. Hoppas bara att Bianca får bli frisk för ätstörningar är ett rent helvete.

   ???

   Håller med men Vanessa Lindblad är inte rädd för att mycket pengar är inblandat utan hon är rädd att hon inte ska kunna rida på Biancas räkmacka längre. ALLT hon har är tack vare Bianca, allt hon ÄR är tack vare Bianca. Hon frossar i lyx pga Bianca, en tjej som tydligen inte kan säga nej till alla jobb hon presenterar för henne. En tjej som är allvarligt sjuk.
   Det är bara en tidsfråga innan den här tjejen kraschar och då kommer hon krascha ordentligt. Detta är repris av Avicii. Alla ser Bianca som en vandrande sedel, låt tjejen andas och vila lite. Händer det nåt henne så är det många som inte kommer sova gott om nätterna.

    Fortsätter det så här ger jag henne Max 4 är till.

   Väl skrivet. Något med Vanessa som Biancas manager som jag tycker känns väldigt obehagligt. Bianca verkar dyrka henne. Och Vanessa i sin tur endast helt inställd på nästa och nästa och nästa mål som de två (som hon uttrycker det) ska uppnå. Pengar, pengar, pengar och lyz, lyz, lyz verkar vara enda fokus. Såklart jag förstår att jag inte vet, försöker beskriva känslan jag får när jag har lyssnat på Vanessas tidigare podd.

   Tror att Vanessas nästa steg är att lista ut hur hon kan se till att Bianca vänder det här Branding-mässigt. Istället för att stötta Bianca till paus och att prioritera sin sjukdom. Det skulle innebära paus även för Vanessas inflöde, vilket jag tyvärr tror inte är ett alternativ för Vanessa.

    hon kanske borde tänka på att hålla ”kassakon” vid liv?

  Fan vad bra att du tar upp det här! Tycker själv att det är sjukt problematiskt att alla ska fronta med Bianca som stjärna då hon – både på youtube, Instagram och Discovery+ – är öppen med hur kämpigt hon har det med sin ätstörning nu. Vill inte ens veta hur många individer som sitter där hemma och tänker att ”jag tycker Bianca är fin. Alla företag promotar henne, och hon har bulimi. Så för att se ut som min idol är alltså receptet att skaffa sig en ätstörning. Perfekt!” ?

  Jag jobbar på en psykiatrisk klinik, där patienterna blir inlagda med tvång för att de inte ska SVÄLTA IHJÄL. De har ofta tappat allt hår, de har hjärtsvikt, njursvikt och nästan inget immunförsvar, mensen har uteblivit sedan flera år. Och ÄNDÅ vägrar de äta, eller spyr upp de som de lyckas svälja. De har varit sjuka länge… oftast sedan tonåren, men vid runt 30 års åldern så har läget oftast blivit så akut pga kroppen helt enkelt håller på att lägga av. Det är där Bianca kommer sluta om inget görs. Och det är också därför Gina Tricot MÅSTE se längre än att hon är en förebild för unga och spelar på hennes popularitet. Gina Tricot har fanimej blod på sina händer.

  Jag avföljde Bianca för ett tag sedan när hon började bli sjuk smal, jag har själv ätstörning, men nu får man upp denna reklamen med henne överallt och på ginas butiker som jag går förbi varje dag och få se denna kropp. Det ger mig så mkt hjärnspöken och tycker synd om alla unga tjejer som vill var som henne och se ut som henne. Ger inget skit till Bianca det hon går igenom är fruktansvärt. Gina borde verkligen stå till svars till detta. Uppenbarligen mår ju inte hon bra

  En eloge till dig Camilla för att du tar upp detta på ett respektfullt sätt. Du gör ett bra jobb! Duckar inte för frågor som större medier borde våga ställa. Tack.

   Det tänkte jag också på. Något säger mig att andra medier inte ens nu (när någon redan har gått före) kommer våga ta upp den här ansvarslösa beteendet av ett stort företag. Läskigt att stora medier på många sätt indirekt styrs av offentliga influenser-personer.

   Håller med, fint och viktigt inlägg. Förstår inte kritiken som väller in från vissa.

   Och jag förstår inte heller varför familjen inte ingriper nu när ALLA kan se hur sjukt smal Bianca blivit. Hon behöver tvångsvård NU.

    Tvångsvård?? Vet du vad du snackar om?

  OT: jag kan inte scrolla förbi detta inlägg. Jag kan inte ens se hela inlägget. När jag scrollar ner ser det ut som andra inlägg och gillaknappen scrollas i ”bakgrunden” av/”bakom” detta inlägg men jag kommer inte förbi detta inlägg. (Eller ja, den översta delen av inlägget då jag inte ser hela inlägget).

   Samma här, kan inte kommentera i ÖS heller varken på mobilen eller datorn

    Bra att höra att det är inte bara jag som har en uppfuckad sida! ??

   Nu när jag provade att scrolla igen så gillaknappen från andra inlägg scrollas ovanpå detta inlägg och de andra inläggen scrollas fortfarande på bakgrunden att detta inlägg.

   Samma här. Surfar på telefonen.

   Samma för mig!

   Samma här! Ville in till öppet spår men kommer inte förbi inlägget 🙁

    Gå in på arkiv, sen september 2022 så kommer dagens ÖS upp

     Smart! Tack för tipset, det funkar!

     Eller scrollla längst ner där det är länkat till nya kommentarer.

      Problemetär, som tidigare skriven, att man kan inte scrolla ner. Jag kommer inte nånstans där det skulle finnas länkar till nya kommentarer.

       Du har ju skrivit en kommentar här så uppenbarligen kan du scrolla till kommentarsrutan 🙂 nedanför den finns senaste kommentarer

    Jag hade varit på öppet spår tidigare så kom dit nu via sidhistoriken.

    Samma här. Tror Camilla råkade lägga inlägget framför hela bloggen istället för överst.

     Ja, det verkar så. Det är nu borttaget. Hoppas det funkar nu. ?

   Samma här

   Samma här, jag kan inte heller bläddra i Gina tricot-inlägget för att läsa hela.

   Jag kanske är dum, men varför är just det här inlägget fastnålat att vara först?
   Jag kan somsagt inte läsa hela inlägget..

  Har en vän som jobbar på GT i Borås. Det är tufft och arbetskulturen är katastrofal, så förvånar mig inte att tidigare ledord är som bortblåsta. Det är röda siffror dagligen, ändå pungas det ut miljoner (ja) för detta samarbete. Lyx, flärd osv. Galen hierarki där en liten klick driver hela bolaget och resten ses som billig arbetskraft. Dagen efter pandemin var officiellt över tvingades alla anställda tillbaka till kontoret, fem dagar i veckan. Förutom cheferna då såklart, som fortsatte hemmajobbet. Ingen omtanke eller undersökning kring hur man helst hade velat ha det efter två års omställning till en ny vardag. Där allt ska låta bra och verka bra utåt. Där det ”satsas” på hållbarhet och innovation eftersom det ger mest genomslag i media. Där unga sliter sönder sig för att göra karriär, som deras första jobb för att de inte vet annat.

  Så det förvånar mig inte att du fick detta svar som var helt verklighetsfrånvänt eftersom ingen har kunskap att besvara frågan och att de sannolikt inte ens kommer bry sig. För precis så är vardagen där enligt min vän, varje dag. (Hen letar annat febrilt).

  En gång i tiden var GT en viktig del av många yngre tjejers liv, som gjorde basplagg och vardagsmodet till sin ryggrad, inklusive mig själv. Men idag vet jag inte vad de sysslar med faktiskt. En dålig blandning mellan H&M och Zara bara. Inte ens en bra kundklubb har de, man får inte ens rabatter, de vill bara utnyttja en.

  Slut på klagandet men tycker på riktigt att de är skrutt och tycker så synd om min vän. Vilket hela inlägget bevisar.

  Alltså det är så oerhört sorgligt att det bara fortsätter? När ska det ta slut? Hon sitter alltså öppet i ett program som miljoner tittar på och SKRIKER ut att hon är sjuk, och att hon inte hinner få hjälp, men ändå fortsätter allt bara. Detta var ju liksom i våras (avsnittet spelades in då ju) och allt är ju fortfarande precis likadant? Förstå vad hemskt om några månader eller år och hon kollapsar och alla bara har stått bredvid och glott. Hon mår OTROLIGT dåligt och skriker på hjälp, för hon vet ju inte hur hon ska hjälpa sig själv. Det här kan gå riktigt illa. Skulle verkligen skämmas om jag var nära vän/familj/kollega till henne som lät det fortgå.

   Avsnittet spelades in i januari så ni har absolut ingen aning om vad som hänt sen dess.

    Så du menar att hon skulle hunnit bli frisk efter över 10 år som sjuk, på bara några månader? Italien resan med ginatricot var ju för bara ett par veckor sedan, så inget verkar ju hänt med hennes jobbschema. Snart börjar även hennes talkshow.

  Är det bara jag som inte kan bläddra förbi detta inlägg och se de andra inläggen? @bloggbevakning

   Nä det är inte bara du. Hoppas förövrigt att inlägget eller iaf kommentarerna försvinner snart.

   Nej; jag kan inte heller bläddra förbi detta inlägg så hoppas det inte är låst överst länge till.

  Hej, jag har haft bulimi över halva mitt liv (sedan jag var 15 och gick ner väldigt mkt i vikt). För mig är Biancas kropp en absolut trigger eftersom jag, varje gång hon lägger upp bilder på tex mat, tänker att hon ”tagit den enkla vägen” för att i slutändan se så smal och nätt ut som hon gör. Enda skillnaden mellan oss är att jag inte pumpat in något i tuttarna. De försvinner ju naturligt med en viktnedgång. Bianca är en slags idealbild för oss bulimiker, skulle jag sammanfatta det som.

  Varför ska det här inlägget låsas fast högst upp? För att ännu fler ska kunna kommentera Biancas kropp och ätstörning eller vad?

  Äntligen någon som lyfter problematiken i att företag väljer att samarbeta med Bianca! Att ett företag som Aimn väljer att ha en uppenbart ätstörd person fronta deras kampanj känns allt annat än fräscht.

  OT: Fel på sidan, eller bara för mig?

  Går inte att se annat än inlägget som ligger högst upp.

   Samma här!

    Samma här och jag kan heller inte kommentera i Öppet Spår. Textrutan bara hoppar och flyttar på sig.

     Samma för mig

   Gervide

    Tack! Jag ska kika på det på en gång.

  Jag ser inte ens öppet spår.

  Det mest sorgliga är alla ”du är så vacker” i Biancas kommentarsfält. Bianca ser sjuk ut i ansiktet och då menar jag att man kan se i hennes ögon att hon lider av näringsbrist. Personer som inte får i sig tillräckligt med näring samt lider av sömnbrist och/eller stress ser ”matta”/trötta ut i blicken och det gör Bianca ofta tycker jag. Glow i all ära men hon börjar se härjad ut och hon skulle nog behöva ta en ordentlig time out från allt vad sociala medier och prestation heter. Och ändå så köttar fansen på med ”du är såååå vacker”. Men visst, det är säkert som Bianca säger, att hon mår sååå bra. Förnekelse är ju en stark överlevnadsmekanism.

  Har jobbat på Gina Tricots huvudkontor och det är den vidrigaste arbetsplatsen jag har jobbat på. Både arbetskultur och mycket tveksamma arbetsmetoder.

  Utvecklade själv en svår ätstörning när jag jobbade där pga den ständiga kroppshetsen ifrån alla håll och kanter. Inte direkt förvånad att ingen reagerat eller tänkt till gällande Bianca.

   Gud har verkligen fått den känslan av Gina HQ (har aldrig hört något, utan är bara en känsla)
   På vilket sätt var det en dålig arbetsplats ? ❤️

  Ser ut som att GTs nuvarande plan (på instagram) är att radera alla kommentarer som läggs under inlägg där B inte är med på fotot. Däremot ser det ut som att de inte längre raderar kommentarer till inlägg där B är med på fotot.

  Smart kanske, utifrån att det på ett sätt är rimligt att de raderar när det inte är foton på B samtidigt som att de på det sättet inte har några negativa kommentarer på de senaste inläggen. Ser ju inte lika kritiserat ut då, tänker jag. Hade kanske varit bättre av dem att ta ansvar i form av att bemöta kritiken.

  Detta är ju helt sjukt !
  Tänk hur många små tjejer /tonåringar och även 20 åringar som tänker men spy upp maten kan väl inte vara så farigt för Bianca gör det och hon är ju jättepopulär och lever ett glamoröst liv !

  Alltså detta är ju jätteallvarligt !

  Din insats gör skillnad Camilla. Den betyder något. Tack.

  Så bra & viktigt inlägg. Undra om Philippe ifrågasatt sjukdomen ?

   Tror jag nog han har , som sagt .. ha bulemi/anorexi och bli frågasatt = ger ilska ( se video ) exakt så är det , ingen skall lägga sig i och ursäkterna är miljoner . Tycker lite synd om den killen , han målas ut som tagit B :s energi , hon har aldrig varit så lycklig som nu vissa säger han är golddigger , vilket får mig undra …. VARFÖR har hon behövt säga .. han inte vill vara med i wahlgrens värld , inte i hennes youtube inte i hennes story , det om något hade gett honom
   Fribiljett , nej jag tror han är reko faktiskt … och VÄLDIGT medveten om all bantning för bli smalare och smalare … förbjudet behålla mat .

  1) det är så galet att man visar detta som underhållning på tv, det har varit ett av ”huvudspåren ” under alla år i serien, dom, produktionsbolag, tvkanaler osv, fortsätter att tjäna pengar på att producera skiten ( för att folk tycker det är så ”charmigt, mysigt och äkta”) två personer, tydligen,eftersom Benjamin också säger sig ha ätstört beteende, att det passerar som underhållning och ingen i ledande befattning i företagen som producerar skiten säger att det räcker nu…att Pernilla som mamma sitter i bilen och uppför sig som att hon inte har en aaannning om något om denna ätstörning och hon inte förstår alls hur dottern vill bli bemött..trots att det har varit en problematik i många år och dom har som sagt ”pratat” om det i flera år..
  Och ingen information eller kunskapsförmedling om dessa sjukdomar i samband med programmet är också idiotiskt. Borde vara infogat varje gång.

  2) det är ju som sagt inte bara gina Tricot som borde få skit då utan alla, alla företag som har samarbeten med en person med allvarliga ätstörningar.

  Inte handlar på Gina på åratal pga deras storlekar är extremt skeva. Det känns som om de bara vill ha normsmala och anorektiker som ska bära deras kläder. Samma med Zara.

  Det är för jävligt av Gina Tricot att välja Bianca som modell utifrån hur hon ser ut, för smala modeller kommer alltid att påverka och trigga oss som ser dem, det är meningen att vi ska vilja se ut som dom och köpa kläderna de har på sig. Ni som säger att ni inte påverkas av det ni ser dagligen på sociala medier och överallt, jo det gör ni, medvetet och omedvetet. Jag är säkert inte Ginas målgrupp ens, 51 år, men handlar där ändå, och har kämpat i drygt 30 år med ätstörningar och blir så fruktansvärt frustrerad och provocerad att man inte kommit längre 2022 än att ett så stort märke ska välja en alldeles för smal frontperson, fy fan för er!

  Att leva med en ätstörning är komplex . Nästan aldrig har man en sjukdomsinsikt . Ofta har man höga krav på sig själv och tävlar mot sig själv … man klättrar .. man har displin… framförallt när det gäller motstå mat , träna bort maten man fått i sig eller kråka upp den , efteråt klappar man sig själv på axeln och mår bättre !
  Ångest sjukdom som detta är lever i skallen .
  Beröm som : åh vad smal du är ! Vad vacker du är ! GÖR tävlingen mot sig själv fortsätter , man höjer ribban för minska i vikt .. Prata med den ätstörda , det är förbjudet , ofta blir svaret ilska , jag sköter detta själv , jag vet vad jag gör och det beror på …… precis som B svarar Pernilla . Det är en allvarligt psykisk sjukdom som faktiskt kan leda till döden . När saker inte går som man vill i livet , straffar man gärna kroppen med det enda man har kontroll över – sin vikt . Bli frisk är baby step men många återfall – tyvärr . Lära sig äta , älska och gata mat är svårt . Med det vill jag säga – ALLA fans som försvarar och skriver alla ” vackraste ” ”woo” kändisar , släkt , vänner … hjälper till förvärra … alla dessa kropp hets bilder på midja … titta in , scenen shoota .. varenda revben syns , det är illa … fingrarna , armarna … ingen vågar säga något , för då kommer armen försvarae : MAN FÅR INTE KOMMENTERA folks kroppar , NEJ sant det BÖR man inte …. MEN alla JA sägare är med och förstör livet . B har någonstans varit väldigt smart … Hon är ansiktet för Caia – ENDAST hon nästan … den man ser mest göra reklam o använder sin sida att promota o höja produkten till skyarna – om någon klagar … nej då är det inte hennes fel .. o då får man absolut inte dra in henne … det blir dubbla signaler … Sist men inte minst , inlägget handlar om företag som utnyttjar människor som bevisligt med jämna mellanrum berättar hur illa det är med mat , ändå väljer pressa och nyttja … Gina , AIMN , underkläderna hon gör reklam för … ALLT för visa den PERFEKTA anorektiska kroppen , skäms på er !

  Men GT har ju nån förkärlek till magra influencers.
  Janni har inte gått ut med att hon har ätstörning men hon är också otroligt smal. Och alla influencer som har XXS eller XS måste ju även poängtera det. Snark.
  Såg att Aimn iallafall hade en äldre modell, är ju positivt iallafall.

   Skäms du inte över dig själv?
   Hur kan man må bra av att tjäna pengar på att trycka ner andra profiler? Så folk får inte vara smala? Folk får inte ha storlek XS i kläder. Iallafall inte folk som syns lite mer än andra enligt dig?
   Kommer aldrig förstå detta. Kan du inte låta folk vara och sköta ditt eget? Kanske skaffa ett jobb som inte är på andras bekostnad? Tips!!!

  Förlåt men man ska heller inte kasta sten i glashus. Bianca får själv lov att kommentera andras kroppar till offentliga personer som hon gjorde på Kaias Instagram 2018? Hon själv får vara orolig över ngn hon inte känner privat och inte har någon helst info om Kaia bantar eller inte mådde så bra 2018. It goes both ways kan jag tycka så lite dubbelmoral är det allt. Gå på industrin men sluta skriva kommentarer om hur smal någon blivit. Deras nära och kära finns där. Vi har ingen aning om vad hon eller ngn annan går igenom.

  https://www.expressen.se/noje/bianca-ingrossos-ilskna-reaktion-efter-bilden-/

  Varför bara Gina Tricot? Varför hänga inte Intermissimo ut på samma sätt?

   De har inte haft som policy att inte arbeta med ätstörda modeller, så som Gina Tricot haft fram till alldeles nyligen när den slopades för att kunna slå mynt av Bianca Ingrossos enorma kommersiella kraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.