En dag som i mitt tycke borde vara en röd dag.
En röd dag, toppad med pärlsocker.
Hellre en röd kanelbullens dag än dagen då alla äter jävulens påfund – semlan.
Jag själv bakade kanelbullar fast utan kanel och med kardemumma istället – för sån är jag – och har inte kunnat undgå alla hyllningar till denna gluterallergikernas största fiende i snurrform.
Nej. lussekatter kommer fortfarande på plats 1 men därefter kommer nog en riktigt god kanelbulle eller längd.
Café Delselius i Gustavsberg (ej reklam) säljer fortfarande sin ”smörbulle” som vinner alla guldmedaljer som finns och jag funderar på att gå dit och lajva en praosökande 15 åring, bara för att kunna lägga vantarna på receptet.
Här är ett litet axplock av kanelbullens dag – influencer edition.
Johanna Tofybys bulle ser ut som en sån där uppblåsbar flytleksak till poolen.
Efter elchocken är varje kanelbulle värd sin vikt i guld.
Man får äta med andakt.
Kanelbullskladdkaka?
The best of both worlds eller varken kanel eller kladdkakebingo?
Camilla Hamid bjuder även på ett snabbis-bullrecept.
Bra bra för alla som inte vill, eller har tid att bråka med jäst.
Jag har lyckats döda min, mer än en gång. 🙂
Jästen alltså, inte gästen. De låser jag bara in i hönshuset om de är otrevliga.
Och så sist…
Fanny Svärd la upp den här på Instagram ungefär 18 timmar före Alexandra Nilsson postade sitt inlägg.
Kopia eller en kanelbulletrendsinlägg som går igen varje år?
