Bianca Ingrosso erkänner bröstoperation

En av anledningarna till varför Bianca inte pratat om sin bröstoperation är bland annat för att ”people are crazy out there”.
Hennes avsikt var aldrig att vara oärlig mot sina följare, men hon satte sitt eget mående före följarnas vilket nu då lett tilö diskussioner och otaliga frågor om saken.

Jag resonerar så här:
Vad vuxna människor gör med sina egna kroppar bryr jag mig inte om särskilt mycket. Jag väljer att kritisera de som gör sponsrade inlägg med olika typer av plastikoperationer. Det är extremt klandervärt och problematiskt enligt mig.

Bianca verkar inte ha gjort sina bröst som ett samarbete – och varför skulle hon?
Det är ju typ bara Paradise Hotel och Ex On The Beach-deltagare som gör sådant då de troligtvis inte kan hosta upp pengarna för diverse plastikoperationer. Det hela är med största sannolikhet ett bartersamarbete där tjänst byts mot reklamplats men utan att några pengar byter ägare. (Förmånsbeskattning tar vi en annan gång.)

Bianca har tillräckligt mycket pengar att kunna välja den absolut bästa kliniken som går att uppbringa, så varför skulle hon riskera liv och hälsa genom att åka på en helkroppsrenovering till Turkiet?
Det finns ingen anledning alls.

Med det sagt så hade jag reagerat om Bianca (eller någon annan influencer) gjort reklam för sina bröst, och kanske till och med delat ut en rabattkod – på samma sätt som när man går och klipper sig exempelvis, men det gör hon inte.

Även en Bloggbevakare måste välja sina konflikter och hjärtefrågor och det här är verkligen inte en av dem. 
?

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon kunde gå ut med det smidigt som alice eller ? Tror inte det blivit ett stor nyhet av det då . Och hon har ju på nått sätt ljugit när hon suttit med opererade t***ar och säger att hon bara för fillers . Och jag köper inte hennes förklaring då hon skällt ut exonph nessa för att ha skrivit om det. Tycker att jobbar man som influencer skall man va öppen med villka operationer man gör för man e ju en ”förebild ” i mångas ögon . Särskilt barn. Ne you do you men då skall man va ärlig särskilt om man har många unga som följare.

      Det där är så svårt.. jag tycker typ det är pest eller kolera. Jag tycker inte att det är bra att man ljuger om operationer för då tror man att ”alla andra” är så himla vackra naturligt och så mår man skit själv. Men samtidigt.. om alla berättar om sina operationer så bidrar det till normaliseringen och att fler springer förbi och opererar sig och sprutar in skit i kroppen lite som de går till frissan. Inget av det är bra.

        Precis, det är snudd på omöjlig balansgång. För en offentlig person och synnerhet influencers, är inget av alternativen egentligen rätt. Det bästa tycker jag egentligen vore om man var 100% ärlig med varför man gör plastikoperationer, både inför andra och sig själv. För det handlar alltid, alltid om bristande självkänsla och djupt negativa känslor kring den egna kroppen, och att operationer inte löser problemet. Men det är också brutalt jobbigt att behöva erkänna, särskilt inför publik. Så att begära det är givetvis orimligt. Damned if you do, damned if you don’t.

          Och varför skulle vi göra följare ha någon rättighet att kräva info om vad för ingrepp de gjort och varför?!

            Minus göra

            För att de är influencers som tjänar massor med pengar på följare. Har de inget ansvar eller skyldigheter alls, bara rättigheter när de kränger sina grejer som nästan alltid relaterar till utseende och skönhet??

              Eftersom du drog in pengar i detta: vi som följare betalar ingenting. Så det finns inga skyldigheter mot oss. Tycker det är bortskämt att tro att man både ska kunna konsumera material gratis OCH ställa krav.

              Med det sagt tycker jag inte att skönhetsoperationer och transparensen kring det har något som helst med pengafrågan att göra.

              Det är en fråga om hur det påverkar andra människor. Och pga det finns det skyldigheter – som vi däremot inte är överens om och som är väldigt komplicerade.

                Vi är inte kunden, vi är produkten. Influencers säljer sina följare till företagen de samarbetar med.

                Du betalar genom att titta på sponsrat innehåll. På Facebook och Instagram tittar du på dels sponsrat innehåll, dessutom ger du ifrån dig information om vad du är intresserad av som Instagram och Facebook använder för riktad marknadsföring samt för att sälja vidare (samma med Google). Du bidrar till att influencern får mer följare och därmed kan få mer jobb=tjänar pengar. Inte skulle Bianca vara modell för Gina Tricot om hon inte hade alla sina följare. Inte hade Caia varit en succé om hon inte hade alla följare att kränga grejerna till.

              Har vi följare bara rättigheter att kräva ut vilken info vi vill av en flunsa?

              Menar du att offentliga personer helst inte ska göra förändringar med sin egen kropp? Oavsett influencers lr ej? Jag misstänker att jag missuppfattade dig och ber isf om ursäkt.

                Jag tycker inte att nån ska göra det. Men jag förstår också varför man gör det.

            Influencers känar pengar på sina följare. Samt att dom säljer kläder, smink och skönhet med sin kropp . Gör man ingrepp samtidigt som man skall framstå som trovärdig så tycker jag operationer bör nämnas. Mång influencers som varit öppna med bröstoperationer från början som kammi och Amanda Lundgren

              Håller med. Om de ljuger om det (som Bianca som sagt att hon ”bara” gjort fillers”) och sen sitter där med silikonbröst (för att inte tala om hennes fettsugning). Hon ljuger alltså. Ljuger hon om något mer? Hennes produkter? Samarbeten?

            Öh, alltså jag skrev ju ordagrant att det är en orimlig begäran? Hur får du det till att jag tycker att följare har nån rättighet att få veta om ingrepp?

              Nej jag var otydlig. Jag höll med och la till det mest som ett medhåll.

      Det är inget måste att gå ut och berätta om operationer de gjort men att Bianca även här ljuger för att få det att låta bra och pk och påstår att hon haft stora bröst tidigare och att de blev mindre och att hon älskade att de hängde som påsar och såg ut som hon ammat och bara ”ville återställa kroppen” haha som kvinnor som ammat säger. Nej alltså alltid fake och alltid ljuga och låtsas som Bianca gör… men hon kommer undan med allt. Som sagt hon behöver inte berätta MEN hon får ofta frågor om brösten och det skrivs om det och alla kan se att hon gjort det så varför inte berätta, bättre det då ju, går ju inte att dölja liksom. Hade varit bättre hon varit helt ärlig dock och sagt att hon helt enkelt ville ha större och fasta bröst, hon vill vara snygg helt enkelt.

        Håller med. Sen varför ens säga att hon hade större bröst förr, som att det skulle göra det mer ok. Det är lika ok/inte ok om hon hade haft a-kupa för 8 år sedan också.

          Jag blir mest full i skratt av att hon ens pratar om det. Alla ser ju att hennes bröst är större. Så alla vet väl ändå?
          Förstår hon inte att det är brösten som försvinner först, när man går ner i vikt?

    Man riskerar sitt liv och hälsa även om man ”bara” opererar brösten i Sverige.

    Hon säger att hennes bröst i storlek d-kupa minskat så mycket då hon deltog i Dansa med stjärnor och tränat så mycket då. Naturligtvis sker en minskning av också bröst då fettprocenten annars minskar i kroppen. Bröst är ju till stor del fettvävnad. Väger man som hon gör nu har man sällan(obs! Sällan)stor byst.

      eller hur haha ”dom har inte kommit tillbaka” nee men vad konstigt då? gå upp 15 kg minst så ska du se att dom kommer igen

      Kan inte minnas att hon hade stora bröst före Lets dance.
      Men visst den förklaringen låter ju bättre än att hon bara ville ha stora bröst.

        Hur jämför du eventuell förändring?

      Vi ska inte få ha åsikter om vad kvinnor väljer att göra med sina kroppar men det är så j*vla sjukt att idealet påhejat av samhället är att vara så smal som möjligt (i detta fall uppnått genom en fruktansvärd sjukdom) och sen skaffa sig tuttar (och rumpa) genom att operera in ett för kroppen främmande föremål. Varför blundar vi för det här? Varför kallar vi tjejer som fixar sig ”starka”, ”feminister” och ”förebilder”?! Dessa j*vla ideal är ett patriarkalt förtryck som vi hjälper till att sprida och nu till yngre och yngre tjejer genom sociala medier. Och man ska som kvinna komma undan ansvar för att man just lever i ett patriarkalt samhälle och är en hjärntvättad stackare. Så h*lvete heller. Dessa ideal f*ckar upp tjejer i alla åldrar som skuldsätter sig för att uppnå ideal som är orealistiska, eller så går de runt och mår piss för att de inte har råd och inte duger. Var ska det här sluta?
      Är med i en gravidgrupp på FB och det har skrivits flera inlägg om hur man längtar tills man kan få göra botox och fillers igen – av 20 something-tjejer!? Känner att jag bara ger upp med denna värld.

        Att operera sig, sminka sig eller raka sig är inte feministiska handlingar. Men man kan fortfarande vara feminist och göra både det ena och det andra.

          Nej, att operera om sig är en direkt kvinnofientlig handling. Så trött på att vi ska hymla om det här. Går du i patriarkatets ledband behöver du göra något åt det.

        Alla som går med på detta bidrar till normaliseringen och är en central del av den ökade press som andra upplever. Folk får göra vad de vill såklart, men de blir dömda därefter. Tycker det är helt absurt att operera in främmande material som kan orsaka lokal inflammation, vätskeansamling, kapselbildning, utslag och andra reaktioner… Och smink och dylikt är väl heller inte bra men det är iaf bara till att tvätta bort. Det finns som alltid nyanser och allt bör sättas i proportion till riskerna det innebär.

        Word!

    Rätt uppenbart! ?

    Fast jag tycker att influencer som har gjort ingrepp ska berätta om de. Många tror att man föds så. Att man kan se ut så genom träning, kost eller andra metoder. Att det är naturligt. Jag tycker att det blir oerhört fel att inte bemöta kritiken & frågorna man kan få om ingrepp. Absolut att alla får göra som de vill med sina kroppar det är inte det jag säger, men på något sätt tycker jag att de är skyldiga att berätta när de gjort något som i sig sen inte är naturligt.

    Ditt egna resonemang tycker jag bara är så oerhört löjligt.

      Precis. Småtjejerna som ser upp till henne tror att man kan ”träna” sig till en sån mager kropp. Och att brösten och läpparna kommer av sig själva.

        Jag tycker alla föräldrar som har barn som ser upp till Bianca borde klistra upp bilder på Bianca hur hon såg ut innan lets dance och hur hon ser ut idag, samt klippa ut och sätta upp alla rubriker där hon talar ut om hur extremt dåligt hon mår.

        Behovet och önskan att vilja ändra på sig själv så grovt som hon gjort grundar sig ALLTID i dåligt mående, låg självkänsla, sorg, självhat… Så även om bilderna på henne idag är ”vackra” så är det mycket finare att våga älska sig själv för det naturliga utseendet man fått.

          Och sätta på kylskåpet hemma* så att barnen aldrig glömmer varför idolen ser ut som hon gör!

          Fast i dagens samhälle är utseendet ändå så viktigt så jag tror tyvärr unga människor hellre väljer utseende och en framgångsrik image, än att var lyckliga och nöjda med sig själv. Finns ju en anledning till varför sociala medier har en så stor dragningskraft trots att de får oss att må sämre. Det där med att må bra hellre än att verka lyckad/se bra ut är ju något som (oftast) kommer med åldern (inte för alla).

          Eller så guidar man sina barn till att hitta vettiga förebilder, som faktiskt har åstadkommit något samhällsnyttigt. Personer som faktiskt förstår vad det innebär att vara influenser/offentlig, och vilket ansvar som kommer med det. (oavsett om man vill det eller ej). Jag säger inte att Bianca är dålig och värdelös etc, men jag själv hade inte velat att mina barn har henne som förebild. Jag själv ingår i hennes målgrupp, men kan inte se vad hon har åstadkommit som är så bra att man vill sträva mot det.

          Tänk när man hade sofi propp och grynet som förebilder <3

        Men snälla
        Är det influensernas ansvar ?
        Är det inte föräldrarna som får berätta det isåfall? Att ja du lilla gumman hon har opererat sig en del??
        När fan är det någon offentliga uppgift att upplysa uppfostra och informera barnen om saker ???? Hahaah skrattretande faktiskt

          Vänta nu Daniela?? (09:08)
          Självklart ska föräldrarna berätta för sina barn om sociala medier-världen.
          Men det det är inte föräldrarnas ansvar att berätta för sina barn om en förebild har opererat och/eller sprutat in fillers/botox. Då lär dom sina barn att avgöra om en person har gjort ingrepp eller inte.
          Om ju Bianca inte hade opererat brösten och en barns föräldrar säger att hon har det, då blir det fel i slutändan.

        Är barn verkligen så korkade?! Sen att de vill se ut så ändå för att det är reas idol är en annan sak. Tycker det är så tråkigt med hur fejk man skall se ut nu, när de flesta varit sötare om de inte gjort något. Men Bianca har ju ändå varit öppen med att hon inte är smal bara för att hon tränar utan för att hon har en sjukdom

      Dock så kan det ju vara ett väldigt känsligt ämne hos en person om man gjort om en del man tex haft stora komplex för: tycker ett man själv skall få välja när man vill/orkar berätta en sån sak.
      Om nu det är så uppenbart som alla säger att hon gjort det. Ja nöj dig då med att du vet, varför tvinga ut det ur personen om den inte vill prata om det.

    Det som är problematiskt är ju att hela hennes person-varumärke är till för att få unga att köpa produkter för att jaga ett utseende. Syftet med att tex ha en modell som visar upp kläder är ju att konsumenten ska känna ”åh sådär fin blir man om man har den där klänningen”. Om det inte var syftet (och om det inte också funkade!) hade klädföretagen lika gärna kunna fotar kläderna på galgar.

    När en person som då är sådär smal för att hon har en ätstörning + har opererat brösten så att de ändå ska vara stora och fasta, gör reklam för klänningen så upprätthålls ett skevt ideal, så är det ju bara. Klänningen sitter som den gör på modellen för att hon både är jättesmal men också har onaturligt stora bröst i förhållande till resten av kroppen (alltså onaturligt pga att brösten annars naturligt skulle ha krympt om man bantade ner sig/hade en ätstörning) och att brösten håller sig uppe utan BH tack vare inplantat. Den kommer inte att sitta så på konsumenten.

    Samma sak med sminket. Modellen gör reklam för ett smink som ska få konsumenten att se yngre/piggare/fräschare ut, men modellen själv har fillers och browlift och bus och ansiktsbehandling varje vecka och plastikopererad näsa och vad det nu kan vara.

    Detta handlar ju inte om varje människas rätt att göra vad hen vill med sin kropp – för det är såklart alla har det! Men det här handlar ju om att det är bra att vi gör plats för att avslöja och diskutera detta öppet när denna typ av kropps”förbättringar” används för att främja produktförsäljning och riktar sig till konsumenter.

      Exakt precis detta! Det blir liksom tyvärr mer problematiskt av hennes tydliga kopplingar till ätstörningar. Att hon vidhållit att hennes kropp är naturlig blir lätt till en komplex-trigger för unga flickor som också vill se ut så.

      Du beskriver relationen person-varumärke så bra. Och här i ligger problemet med att som fysisk person bygga sitt varumärke kring sin fysiska person, vilket är det Bianca gör och antagligen människor runt henne som har Bianca som sin brödföda. Problemet ligger i att varumärket har glidit ut för långt från vad som är rimligt för personen Bianca att fronta. Både kroppsligt och mentalt. Sen ligger även en annan fara i att bygga varumärke kring sin person. Väldigt fort uppstår en separation av jaget i objekt och subjekt. Man ser inte längre personen bakom utan vill så gärna se den supergestalt som man själv har som förbild. När supergestalten tids nog inte klarar av att leva upp till idealen och kraven blir besvikelsen enorm för att inte tala om hur förebilden kommer att känna. Jag hoppas att Bianca kan ta sig ur denna mycket negativa spiral för det kommer inte att sluta väl.

        ❤️?❤️

      Skitbra!

    Jag tycker det är problematiskt av den anledningen att Bianca uppenbarligen inte mår psykiskt bra och försöker hitta sitt välmående genom att göra fillers och brösten istället för att ta tag i de verkliga problemet som är hennes mentala hälsa.
    Det tycker jag sänder väldigt tråkiga signaler till hennes unga följare.

      Fast det vet du ju inte. Att hon gör fillers för att hon mår psykiskt dåligt?! Du misstänker att hon mår dåligt vilket jag också tror, och sen gör hon fillers å har opererat brösten. Men det är ju nödvändigtvis inget som sitter ihop. Man kan ju faktiskt fixa nått för att man tycker det är snyggt. Man tycker det är kul. Man vill förbättra något. Man vill korrigera något till att se ut som förut osv. Du kanske inte menade så men det är ju absolut inte så att alla som gör fillers eller någon form av operation mår psykiskt dåligt och försöker operera sig lycklig ist för att gå till en psykolog.

        Man kan absolut fixa sig själv ibland för att må bättre men du pratar om en person som helt och hållet förvandlats till en annan människa. Titta på bilder på Bianca för bara några år sedan – människan har en ny ansiktsform, näsa, läppar, tänder, hud, allt naturligt fett på kroppen är borta och kvar är en tunn tunn individ med opererade stora tuttar.

        Om alla tycker att Paow är fixad och utstrålar dåligt mående så är Bianca EXAKT lika fixad, skillnaden är enbart priset hos deras kliniker.

          Och smaken. Borde man inte få mer creed för att man tjänar ihop pengar och fixar sig skitsnygg? Hur man föddes kan man inte rå för ju.

          Fast näsan har hon ju ändå inte rört?

        Nu pratade jag inte om alla personer utan om Bianca och att hon mår dåligt är hon väldigt öppen med, hon är också öppen om att hon ”inte har tid” att fixa sitt psykiska mående. Uppenbarligen har hon tid att fixa sitt yttre. Jag menar att det förmodligen varit bättre att prioritera sitt psykiska mående.

    Det är ganska uppenbart hur Bianca gör allt i sin makt för att radera ut och förinta sitt gamla jag, åtminstone utseendemässigt. Kan inte ens föreställa hur jobbigt det måste vara att varje dag, föra en kamp mot en motståndare som alltid finns i en. Bianca utplånar i rasande fart sin gamla identitet samtidigt som hon försöker försonas med sitt inre. Kan inte se att dessa två metoder är speciellt effektfulla.

    Jag vet och kan se att många ser Bianca som en poweful karriärskvinna, men för mig är hon bara en ledsam gestal som sprider osunda ideal till barn och ungdomar.

      Sista meningen!!!? många glömmer också att hon inte driver sitt varumärke helt ensam, hon frontar den (visar upp och gör reklam) och sen har hon ett helt team som sköter det andra bakom kulisserna. Så din sista mening var klockren.

    Jag tycker hon har precis noll ansvar i att ”erkänna” en sådan sak. Däremot som 06:51 skriver så kommer inte plaggen sitta lika på de flesta konsumenter, men det känner man väl ifs till redan från början själv tänker jag.

      Jag som skrev den kommentaren och jag håller med om att Bianca som person har noll ansvar. Problematiken med hela grejen kvarstår ändå.

      Men vill också poängtera att jag absolut inte tror att de flesta ”förstår” att kläderna inte kommer sitta så på dom. Innerst inne gör de nog det kanske, men reklamens kraft är oerhört stark. Samma princip som gör att så många köper lotter med den naiva förhoppningen att de också ska kunna ringa och köpa toppen på Mount Everest som de hörde på radioreklamen.

        Exakt! Bianca som person har noll ansvar, men Bianca som varumärke har precis samma ansvar som vilket företag som helst.

        Det är ju det reklam är till för, att sälja en dröm. Typ ingen behöver ett par nya byxor, topp etc idag, vi köper för att vi vill nå drömmen.

      Men inte om man är ett barn eller tonåring. Vi kan resonera så som vuxna. Men unga människor har inte den förmågan. Det är ju det som är det problematiska, vi är inte Biancas största målgrupp. De är de yngre tjejerna, som bara sväljer det Bianca säger och gör med hull och hår.

        Är det Biancas ansvar att lära dom ungdomarna om vad som är verklighet och inte eller är det föräldrarnas ansvar?

          I de bästa av världar, ja. Men så länge influenser tjärnar enorma summor pengar på att sprida skevheten så har de ett enormt ansvar i det här. Föräldrar står maktlösa när giftet av att inte duga smyger sig in i de ungas outveckalde hjärnor. Som någo skrev här ovan. Man kan inte underskatta the power of reklam och marknadsföring.

            Ja i en ideal värld skulle föräldrar ta ansvar att lära sina barn att inte stirra sig blinda på en influencer. I stället för att lägga ansvaret på influencern.

              Du. Det är blir en råttan på repet här. Vi alla har ett stort ansvar i detta. Men i denna tråd diskuterars för stunden osunda skönhetsideal, som inte är något nytt fenomen men kommer i olika fordral.

            Då kan ju INGEN vara modell? Alltså rent omöjligt. Linda-Marie har en kroppstyp – så kommer inte kläderna sitta på mig. Bianca en, Therese Lindgren en, du en och jag en.

            Nej Bianca har noll ansvar. Jösses. Hon gör sitt jobb, that’s it.

              Det finns flera nyanserade och kloka kommentarer. Läs dem och försök att se saken i ett bredare perspektiv.

                Att någon inte håller med dig betyder inte att den bara inte har läst samma kommentarer som du. Den håller helt enkelt inte med dig.

              Vilket konstigt resonemang. Så om ditt jobb är att gräva ner giftigt avfall och du upptäcker att folk i omgivningen blir sjuka har du inget ansvar att för det är trots allt bara ett jobb.

                Va? Dålig jämförelse ? ?

                  Klart du tycker den är dålig för den slår hål på ditt argument. ?

                    Det finns lagar och regler kring hantering av farligt avfall. Mig veterligen finns inga regler kring skyldighet att informera andra om ingrepp på ens kropp. Därav dålig jämförelse.

                      Det finns regler för falsk marknadsföring ??‍♀️

          Återigen är det ju viktigt att komma ihåg att Bianca inte är en person utan ett jättestort företag och varumärke. På samma sätt som att HM har ansvar för sina kläder, tillverkning och reklam så har Bianca det. Anställda på HM har inte ansvar för vad företaget gör, men Bianca (och andra influensers) är ju sina företag.

            Och då kan vi kräva att få veta vad vi vill om dom? Kanske är hon glad pga mediciner, kräver att få veta vad läkarna skrivit ut till henne. Osv osv.

          Det är här det blir fel fokus. Vad en individ har för ansvar är en sak. Vad vi ska/bör ställa för krav på marknadsföring från näringsidkare är en helt annan fråga – och det är den vi måste fokusera på.

          Det går väl åt båda hållen tänker jag. Självklart har föräldrar ett stort ansvar, men sedan kan dom inte kontrollera allt som barnen utsätts för dagligen heller. Man får som förälder försöka guida sin barn till att hitta vettiga förebilder och även vara en själv.

          Sedan tror jag att man någonstans glömmer bort att det inte bara är småtjejer på 14 bast om springer efter personer som Bianca Ingrosso, jag vet måååånga 25+ som köper allt hon köper, gör allt hon gör osv osv. Ska deras föräldrar steppa in nu? Knepigt det där..

            Nej men en 25åring bör väl kunna ta eget ansvar och dens föräldrar har förhoppningsvis lagt grunden för detta i uppfostran.

        Ser det här ofta, att Biancas störta målgrupp är barn & tonåringar. Undrar genuint om det finns någon faktisk statistik på detta, eller om det bara är ett antagande som fått fäste?

          Men hur ofta hör du någon i din ålder vara intresserad se upp till Bianca? Hör bara bland yngre tjejer om Bianca.

            Jag är 30, så är i en ålder där jag inte har så mycket kontakt med barn typ 12-18år. Men jag tolkar ditt svar som att det alltså inte finns någon statistik.

      Håller helt med! Det är ju dessutom så extremt tydligt att hon har opererat sig. Tycker faktiskt att för en gångs skull tänkt rätt. Hon måste inte fläka ut varenda detalj om sig. Och som sagt, det är väl ingen som tror att hon plötsligt blivit pinnsmal OCH perfekt rund bröst. Det fattar ju även tonåringar och vad barn förstår spelar ingen roll. Barn bör inte följa Bianca och barn bör ha vuxna att bolla sina tankar med om de uppstår

        Jag håller helt med om att personen Bianca har inget ansvar att berätta vad hon gör med sin kropp. Men hon är så mycket mer än en kropp, hon är också ett varumärke, som hon inte själv helt styr över. Här uppstår en konflikt som måste vara hemsk för Bianca att hantera. I hennes vlogg uppfattade jag att hon inte var särskilt sugen på att berätta för sina fans, med rätta, tyckte hon antagligen att det var ett intrång i hennes personliga integritet.

    Stackars lilla rika flicka… på riktigt, hon verkar så olycklig och sänder ut såna deppiga vibbar. Hennes insta är så stel å kall liksom

      Såg nyss i Baincas story ett klipp när hennes mammas polare sitter och mantrar om ytlig värld mm och Bianca gråter.

      Det är ju exakt det Bianca är med och bidar till. En värld, där allt handlar om yta och vara vackrast och smalast. Det sitter antagligen hundratals barn och ungdomar och gråter redan nu på grund av alla de skeva skönhetsideal som bland annat Bianca är med och sprider, som de inte kan nå upp till.
      Och fler lär de bli.

    Jasså, bloggbevakning. Du ser till att tjäna lite pengar på en person som är ätstörd. ??

      Men tyst.

      Sitter du och skriver liknande mail till alla andra medier som också skriver om Bianca?
      Vi är i så fall alla samma skrot och korn. Men…ingen av oss hade fått några inkomster om inte DU och andra var här inne och läste…
      Såååå… i vems knä ska du lägga skulden?

        Det skiljer sig liiiite mellan dig o seriösa journalister o medier, finns ingen som bemöter sina läsare genom att försvara sig genom att vara spydig o retfull som du.
        Du är verkligen en oskön person.
        Mobbare ut i fingerspetsarna.
        Usch

        Du har helt rätt. Det här med att du pekar mot andra som tjänar pengar på ”stackars ätstörd flicka” och sen gör exakt samma sak har verkligen fått mig att inse att här inne vill jag inte hänga mer.

          Men du svara inte på frågan som är högst relevant. Nej jag tror du är ute på din alldeles egna lilla kamp.

          Fast någonting säger mig att du kommer fortsätta hänga här inne.

    Försökte du dig på ett lamt försök att vara rolig?

    Helt seriöst så bidrar den här kommentaren inte till någonting utan är bara smaklös

    Tänk er hur mycket man måste förändra för att man i framtiden ska ha något att komma med, det är fantastiskt att vi är så upptagna av vad dessa flunsor/kändisar gör och att så många vill likna sina idoler? Det kommer antagligen aldrig att ta slut?

    Känns det bra att du just började dagen med att shamea alla som är smala med små bröst?

    Stackars Bianca! Hon kan och får inte göra ett endaste dugg utan att alla ska ha ett SVAR…
    Ju mer hon granskas desto mer mår hon väl knappast bättre? Vi VET att hon mår dåligt någonstans inom sig så låt hennes kropp vara.

      Nu tjänar hon dock miljoner på just den här kroppen så det är ju relevant att ibland prata om den och henne. Såklart ska media inte skriva vad som helst men det är oundvikligt att diskutera vissa saker. Om hon mår piss av det eller rent allmänt så skulle hon utan problem kunna ta en PAUS! Hon har råd och är tillräckligt känd samt har hela sin familj som är kända och aktuella så en comeback hade inte varit svår. Hon sitter på ett otroligt privilegium så där kan jag inte tycka synd om henne. Hon hade kunnat dra iväg ett år eller två och sen glidit tillbaka i exakt samma position fast som mer stabil. Det hade räckt med en ny liten duett på Skansen med Benjamin så hade hon varit BACK! Hon känner dessutom alla kändisar å influencers så att hon inte tar en paus om hon är i behov av det ser jag bara som narcissistiskt??‍♀️ Eller så är hon i total förnekelse

        Håller med om vad du säger. Men vart ska hon dra? Med vem ska hon dra iväg?
        Själv kan hon ju inte göra någonting. Och vänner dräller det ju inte direkt av.

      Men hon väljer ju att dela sitt liv med kleti & pleti, vloggar om allt möjligt personligt, sitter i tv program och berättar öppet om sig själv. Lägger an en personlig ton till sina följare osv. Man har ju liksom ett eget val där, stavas integritet.

    Berättar de så är det fel och berättar de inte så är det också fel. Hur de än gör så gör de fel. Live and let live.

    Klart att detta inlägg skulle komma. Hur skulle det gå en dag utan att kvinnor kritiserar andra kvinnors kroppar. Nu kritiserar man även en tjej som har ätstörningar och man undrar varför folk får ätstörningar. Så det är okej att kritisera någons kropp om dem är smala eller förstorat brösten? Pratar ni om era barns kroppar på samma sätt som ni gör här? Ni är problemet

      Jaja, Linda-Marie och liknande hyllas ju! Sååå får man se ut.

      Sorgligt. Tycker det är helt sinnessjukt vad Bianca får ta. Hennes svar i hennes vlogg va bra, men det ska tvunget skrivas – och kommentarerna härinne är fan vidriga.

        Klart att man får se ut som Bianca. Snälla. Det är inte smala människor med stora bröst som möter problem i samhället pga sina kroppar. Det säger ju också de flesta kommenterarna här. Det folk är negativa till är ju att Linda Marie mfl visar sin kropp. Bianca visar en kropp man inte kan få om man inte operar sig. Få som ser kroppspositivas Instagram kommer börja äta för att få den kroppen. Fler kommer äta mindre för att få biancas. Att så många åker på farliga operations resor till Turkiet är ju för att alla vill ha Biancas ideal men inte alla har råd att betala.
        Hon får se ut och göra vad hon vill med sin kropp men när man har så många unga tjejer som följare kommer att ansvar för vad man sprider för ideal. Precis som Veckorevyn hade ansvar för vilka ideal de spred men fröken Sverige.

        Du är ju dum i huvudet. Varför skulle inte Alunda-Marie få hyllas? Ditt synsätt är VIDRIGT!

        Linda-Marie har inte opererat sig. Hon har inte svält sig.

        I dina sjuka ögon duger man väl bara om man är ett skelett med stora fejkade bröst.

          *Linda-Marie
          Och svaret var till anonym

            Aha, till anonym….

    Det är skillnad på att inte berätta och ljuga. Hon sa förut att ”nej jag har inte gjort brösten, de ser bara större ut beroende på period, kläder och ljus” – vilket blir sant – men där hade hon redan gjort brösten och fick frågan ofta 🙂

    jag personligen tycker inte man behöver berätta allt hela tiden.

    Alla har olika storlekar på sin byst och inget fel med det. Små bröst liknar söta taxöron och stora bröst som jag har ser ut som en gullig utter som hänger med huvudet.

    Vem behöver ens fråga det? Är ju uppenbart att dom är fejk. Syns på en mils avstånd.

      Instämmer helt. Förstår verkligen inte ens varför det är intressant. Eller varför folk har orkar fundera/tro att de är äkta.

      Men man är ju tappad bakom en vagn om man inte sett det.

        Men tänk på baaaarnen för guds skull.

    Influencer eller inte så måste man ändå få göra vad man vill med sin kropp. Trots allt så är det ingen annan än en själv som äger rätten till den. Tycker det är bra att Bianca är öppen med att hennes kropp inte kommit på ett varken hälsosamt eller naturligt sätt, istället för att ljuga om det. Sen kan ingrepp i sig definitivt vara problematiskt och bidra till osunda ideal, men återigen måste man även som känd person ha rätten till att göra vad man vill med sitt utseende. Att ha en idealkropp som för majoriteten är ouppnåelig på ett naturligt sätt bidrar oundvikligen till osunda ideal, men jag tror man hade bidragit ytterligare genom att även ljuga om det. Vilket många idag gör.

      Man får göra exakt vad man vill med sin kropp, men nu pratar du om en person som har sin kropp och sitt yttre som arbetsredskap. Ja, för så är det faktiskt. Bianca jobbar dagligen och tjänar enorma summor på just sin kropp. Du kan inte sätta på tvn eller gå ut på stan utan att se just Bianca i reklamfilmer och på posters i små korta klänningar, tighta jeans, underkläder och magkorta toppar.

      På hennes instagram med miljoner följare är fokuset hennes kropp. Hennes eget företag där hon använder sig själv som modell fokuserar 100 % på hennes utseende, hon säljer smink men gör botox och fillers kontinuerligt vid sidan om. Hon säljer kläder med en ätstörd, opererad kropp till hela Sveriges 13-åringar. Det är bara fel hur man än vrider och vänder på det.

      Hon skulle däremot kunnat driva sitt företag UTAN att ha sig själv som modell för att slippa kritiken eller helt enkelt vara öppen med att hon kämpar för att bli frisk, det hade i alla fall varit ett steg i rätt riktning.

        Så himla samt! Och om biancas företag använde en modell som var öppet ätstörd och opererad skulle det företaget ifrågasättas för det.

        Tror du kanske missförstår mig, för det kan jag ändå hålla med om. Bianca måste få operera sig om hon vill, och jag tycker det är bra att hon är ärlig med det. Men visst blir det problematiskt när en tydligt osund kropp exponeras i kampanjer och liknande. På t.ex sin instagram måste hon ju dock få synas, men det är en svår gränsdragning vart det slutar vara acceptabelt.

    Fattar inte ens varför det är en nyhet? Har ju synts klart och tydligt.

      För att följare uppenbarligen sitter och kräver att hon ska ”erkänna” att hon gjort det.

        Räcker ju att kolla här inne. Det har skrivits x antal gånger i kommentarerna ”att inte bianca bara erkänner att hon opererat brösten”.

        Att inte folk tar och lägger mer fokus på sitt eget liv istället för någons bröst.

    Vad är detta cluenews för något? Vem står bakom den kanalen?

      En snubbe som förmedlar influenser/sociala media skvaller fast i videoform likt ett ”nyhetsinslag”. Typ som Philip DeFranco men betydligt sämre.

      Känd eller inte. Vad en väljer att göra med sin kropp är ingen annans business.

    Skiter fullständigt i vad hon gjort med sin kropp, var och en gör vad den vill med sin alldeles egna kropp. Däremot har jag svårt att, som ngra skriver, ”tycka synd om” Bianca. Hon väljer ju att synas dagligen på massor av kanaler, hon har valt en väg där hon delar med sig av sitt liv, vloggar om sitt liv på ett personligt plan, lägger ut bilder på sig själv i princip varje dag. Det är så uppenbart hon vill vara en slags svensk version av Kardashian. Vill man inte synas, kommenteras, ifrågasattas, så är ett hett tips att INTE bygga ett varumärke kring sig själv, med fokus på utseende.

    Kan inte minnas att hon hade stora bröst ( D-kupa ) före Lets dance.
    Men visst den förklaringen låter ju bättre än att hon bara ville ha stora bröst

        Ingen D-kupa
        Lite brösttejp i hudfärg så kan man trycka upp dom lite men ff inte D-kupa eller stora bröst

          Hur vet du det? D är inte automatiskt lika med stor omkrets. Klart att det där kan vara D, bara inte 90D.

            Det är ingen D kupa.

            D är storlek på kupan. 90 är omkretsen.

        Men så söt hon var , på ett naturligt sätt. Inte stel och ”alldaglig opererad Stockholmsbrutta”.
        Hon har ju sagt att hennes läppar är så tunna, men tyckte verkligen hon var jättefin här. Sorgligt att hon inte tycker samma.

    REA på bröstförstoringa verkar det som, för hela influencervärlden hade ungefär samtidgt stora bröst…
    Även de som inte var med i Lets dance

    Personligen struntar jag fullständigt i om hon och andra opererar sig. De behöver inte förklara eller dyl. Alla gör vad de själva vill med sina egna kroppar.
    Men i Biancas fal så har hon så många unga följare/beundrare som nog behöver få höra att hon har opererat brösten.
    För det är inte rimligt att tro att man kan vara så smal och ha så pass stora och klotrunda bröst helt naturligt.
    Sedan är det bara att hoppas på att de unga tjejerna kan hitta styrka i att de duger som de är, att de är fina helt naturligt och inte behöver lägga sig på operationsbordet och göra det samma.

    Det var ju inga nyheter direkt men okej. Förstår för övrigt inte hur man kan hata sig själv så mycket så man utsätter sig för en operation bara för att man vill ha större bröst. Ryser av tanken på att tänja ut huden och stoppa in främmande föremål i kroppen, är hellre helt platt. En annan aspekt i det hela är ju bröstcancer – kan ju inte vara lättare att upptäcka en knöl med implantat direkt. Huvva.

    Verkligen alla opererar ju brösten. Även Vanessa har ju gjort det

      ja det har jag också sett och flertalet andra, var i någon period där de efter varandra plötsligt hade runda, fasta, större och alla utan bh plötsligt

    Om man googlar på Bianca och ltes dance så är det ju uppenbart att hon gjort mycket mer än bara brösten och lite fillers. Det ser jubut som en annan person. Sorgligt.

    ”erkänner”

    Är det bara jag som reflekterar över att en plastikkirurg utför kirurgi på en person med ätstörning? Dessa personer är endå läkare och att utföra kirurgi på denna population anser jag är ?? (Tumme ner).

      Tycker det är mer absurt att en läkare utför en fettsugning på en person med en ätstörning.. därav att hon gör LPG flera gånger i månaden, för att tighta till huden.

        Vet ej om vederbörande genomgått fettsugning, men jag håller med dig. Fettsugning och kirurgi vid pågående ÄS borde förbjudas. Läkare som läkare ?

    Folk är inte kloka nånstans. Låt henne vara. Låt hennes kropp vara. Låt allas kroppar vara. Hon har noll skyldigheter, behöver inte berätta något alls för sina följare.
    ”Men hon har unga följare som blablabla”. Tycker fortfarande inte att det räcker som argument. Då får folk ta sitt ansvar som föräldrar, ansvaret går inte att lägga på henne. Jag fattar att folk gör det, men i GRUND OCH BOTTEN är ansvaret ingen annan än föräldrarnas att se till att barnet känner att det duger som det är.

    Frågan är väl inte varför hon skulle riskera sin hälsa med någon konstig resa till Turkiet eller hur det nu var utan varför hon velat förändra sin kropp. Hon är ung och såvitt jag förstått det frisk i grunden, då finns det ingen anledning att göra något sådant.

    Många kvinnor hävdar att de plastikkopererar sig ”för sin egen skull”. Det tror jag inte ett ögonblick på, vi är i grunden djur som liksom andra djur drivs av en enda sak – att fortplanta oss och därför behaga det andra könet. Det är ren evolutionslära. Samtidigt har människan en överutvecklad hjärna och kan tänka bättre än andra djur – och vi gör det. Så här kommer nyheten:

    När man i korrekt utförda undersökningar frågat män vad de tycker är mest attraktivt hos kvinnor kommer bröst, rumpa och så vidare långt ner på listan. Det män, precis som alla, vill ha är ett fint leende (dålig tandstatus signalerar bland annat sjukdom) och humor. Män söker kvinnor som de kan tala med, som har något i huvudet och som får dem att skratta.

    Eftersom jag vet hur oerhört lätt de som kommenterar här inne missförstår eller inte alls läser vad andra skrivit vill jag för säkerhets skull påpeka att jag inte menar att just Bianca Ingrosso saknar mental talang – det vet jag över huvud taget inget om. Mitt resonemang tjänar syftet att peka på hur tragisk och alltså meningslös den här ständiga jakten efter ett perfekt utseende är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.