Rimligt födelsedagskalas?

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Idag är det Sally som har en riktig tjejdag. Hennes vän fyller år och kompisen har bjudit med sina vänner (och alla mammor) till ett spa och övernattning på hotell. Så Sally och jag ska strax packa väskan. Vi åker direkt till skolan därifrån imorgon. Kul kalas! // Isabella Löwengrip

Sallys kompis fyller år (7 eller 8) och har bjudit alla tjejer plus deras mammor på spa och hotellövernattning. Vilket spa och hotell som detta avser framgår inte, men det kommer nog gå på en rejäl slant.
Isabellas läsare reagerar på upplägget för det här barnkalaset och tycker att det är galet.
Så här lät det:

Jag förstår att man vill ”out source:a” barn och kalas så fort man kan, för är det någonting man vet på förhand så är det att små kalasgäster blir helt vilda, redan innan de fått hala upp en godispåse i fiskdammen. Trots att det varken finns spa eller hotellövernattning i kalaspaketet:
Vad kan ett sådant här kalas gå på tror ni? Eller är det oviktigt eftersom de inte drabbar någon fattig?
Lite kalasrivalitet på gatan månne?

Hur såg era sjuårskalas ut?
Finns det någon igenkänning i det Isabella beskriver?

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du har taggat Bianca ?

      Ytterligare ett bevis på att det är det/den enda som Bloggbevakerskan tänker på.

        Har bloggbevakning tagit upp Sandra Beijers anklagelser om att bloggbevakning leder drevet emot Bianca Ingrosso?

          Du menar hennes pretentiösa svammel hon lagt upp på sin blogg idag? Mmmmmm…
          Den gode Sandra börjar med att utvärdera namngivna personer i Bachelorette, irrar in sig att Bianca inte är en modell och därför är inte Gina Tricots policy relevant och avslutar om Bianca att vissa ska man vara försiktig om.
          Så Sandra har rätt att döma och dessutom avgöra vilka människor som man ska vara försiktig med och vilka spelar inte så stor roll?

            Gick in och kollade inlägget ni pratar om. Alltså, jag håller inte helt med Sandras syn på det, men hur var det pretentiöst eller svammel? När det gäller Sandra så verkar en hel del här inne ha ”pretto–sökar-glasögon” på sig för allt hon gör och kallar mycket av det hon skriver för pretentiöst. Nog att hon ibland kan skriva lite vemodigt i stil med en tonårig-jag-är-så-djup-dramatik, men det är ju lite hennes stil i skrivande så att säga. Inte allas kopp te, helt klart. Men rätt sällan hon är pretentiös?

            Sen att hon svammlar för att hon börjar prata om Bachelorette och sen ”irrar in sig” i Bianca, så kanske du skulle läst först stycket i inlägget för att förstå det bättre: ”Ni får lite olika tankar här, varsågod jag strösslar ut:” och sen olika rubriker hon skriver om. Inte så svårt att hänga med liksom.

              Jag reagerade på just strössla ut vilket för mig blir ett stort nej. Det skriker bortförklaring, jag har druckit för mycket rödtjut både fredag och lördag och så måste jag ju ta hand om min bebis så vad jag säger tar jag inget ansvar för.
              Sandra förstår uppenbarligen inte sakfrågan och helt ärligt är hon en feelgood bloggare som kanske skulle hålla sig sitt kompetensområde, vad nu det är. Ranta om restauranger dit hon inte får ta med sig egenhavd tårta. Gina Tricot problematiken ter sig flyga långt över Sandras huvud.

                Som sagt, jag håller inte heller fullt med Sandras syn och du kan tycka hon är dryg eller vad som helst för att hon uttryckte sig med just ”strössla ut” (tolkade inte in det som du gjorde dock med ”vad jag säger tar jag inget ansvar för”, snarare att hon är trött och pallar inte skriva ett sammanhängade inlägg, därav en enklare lista om random tankar).

                Men det jag undrade över var hur man får det till pretentiöst. Allt du nämner här – vad är det som är pretentiöst i det?

                  Jag har aldrig gillat Sandras tonalitet i hennes inlägg. I mina öron är hennes tonalitet krävande, förmäten, arrogant och inbilsk. Ett samlingsord är pretentiös. Detta inlägg dessutom vittnar på lite halvkass arbetsmoral. Hon ursäktar sitt inlägg med att det måste skrivas, vilket jag tolkar som att hon har en deadline. Då rafsar hon ihop högt och lågt med vetskap om att det finns en del att önska avseende kvaliteten samtidigt som det är synd om henne för att hon är bakfull och trött för hon måste ta hand om sin bebis. Att ta sig rätten att slösa på andra människors tid är pretentiöst i sig. Jo jag behöver inte läsa, och det gör jag inte regelbundet heller men jag har rätt att reagera och om någon frågar svarar jag. Men som sagt detta är min åsikt och jag är helt ok med att någon annan inte håller med mig och inte förstår min åsikt och kanske till och med tycker jag är dum för att jag tycker som jag gör. Och det är helt ok.

                    Jag tycker du satte väl valda ord på vad exakt det är jag stör mig på hos henne! Precis så upplever jag hennes bloggande.

                    Jösses…..

                    ”Att ta sig rätten att slösa på andra människors tid är pretentiöst i sig.”

                    Angående ett blogginlägg. Alltså. Jeez…

                      Också, på tal om att låta pretentiös förresten…

                      Vet du M jag menar faktiskt det jag skrev att jag har en åsikt och att om folk inte gillar min åsikt eller tycker jag är dum är det ok. Apropå Jeez… Hur kan du M lägga så mycket energi på att tycka om min åsikt? Du får ursäkta nu att jag är lite dömande men det verkar smått vrickat. Har du verkligen inte vettigare saker att lägga din tid på? Det har jag så du vet att jag inte förväntar mig ett svar.

            Haha ja hon var lite motsägelsefull och självgod där.

          Så chockad över Sandra Bs åsikter i frågan, not! Pinnsmal influenser som bölade järnet över gravidkilon, lever på en cheeseburgare till lunch och har en ätstörning i bagaget. När ska folk fatta att anorexia DÖDAR människor, typ varannan 7åring vill banta. Blir så jäkla provocerad och känner mest HÅLL KÄFTEN

            Ja, Sandra Beijer relaterade till Bianca Ingrosso och skyddade egentligen sig själv.

            Exakt så !

        Hon åkte med av misstag när jag taggade en massa annat. Även Isabella Löwengrip, Instagram och Instastory var medvetna taggar.

    Nu ska Maja Lindelöf fixa tänderna och ta bort sin vårta. Har följt henne i säkert 9år och hon har ALLTID sagt att hon aldrig skulle ta bort sina ”vampyrtänder” och vårtan även fast hon får elaka kommentarer. Men nu ska den bort. Jag som gillade att hon stod på sig om det.

      Hon har väl ändrat sig kanske. Helt okej, det är ju hennes kropp och hennes beslut.

        Men då får hon ju sluta sitta och gnälla över att hon får kommentarer om hennes tänder och vårta. ”Jag kommer aldrig ta bort dom oavsett vad ni skriver” men nu efter några år i United med vackra spelarfruar runt sig helt ändrat inställning.
        Förlåt, hon vill ju inte bli kallad spelarfru… Maja menar jag såklart ?

          Tror dock att Maja är vackrare än de flesta ?
          Om hon gjort ingrepp eller inte kan jag svara på men har hon gjort det så är det
          Proffsigt gjort o hon ser så naturligt vacker ut 🙂

            Smaken är som baken.

            Är Maja snyggare än Ronaldos fru? Än Pogbas fru? Okeeeeej ?

              Ja imo är Maja betydligt vackrare än båda dem.

              Trist att väga kvinnors utseenden mot varandra, men om jag för sakfrågans skull ska frångå min princip och ändå bidra med min åsikt, så vill jag gärna tillägga att jag personligen inte tycker någon av dessa tre kvinnor utmärker sig något särskilt i förhållande till de andra.

              Alla tre är strålande vackra, ser vänliga ut och har väldigt personliga drag, vilket i mitt tycke bidrar till deras skönhet. Tilläggas kan att jag aldrig hade yttrat mig om deras utseenden över huvud taget om det inte var för att jag helt ärligt finner dem extremt jämlika på den klassiska 1-10 skalan.

          Folk kan ju börja med att sluta kommentera hennes tänder och vårta då. Börja i rätt ände liksom. Om hon gnäller över det så förstår jag henne, folk är kräk som lägger sig i saker de inte har med att göra. Som exempelvis hennes tänder och vårta.

      Äsch låt folk göra precis vad de vill med sina egna kroppar och utseenden. ALLA ändrar sig någon gång om något. Huvudsaken är att hon är nöjd, dessutom kan det ju vara något mer än estetiskt när man fixar tänderna.

        Men nu har du ju dragit helt egna slutsatser utan att ens titta klart på hennes story? Hon ska få tandställning (eller ja, osynlig tandställning) för att det är ”crowded” i hennes mun och tänderna lägger sig över varandra och gnager mot varandra. Hon säger själv att vampyrtänderna bara ska ”hamna på plats” och hon vill INTE ta bort dom.
        Leverfläcken vill hon ta bort pga hon kommer åt den hela tiden och det irriterar henne.

        Herregud, jag gillar inte ens kvinnan men lite j-vla koll får du väl ändå ha innan du slänger med ilskna meningar.

          Men oj. Lugn ?

          Eh var det ett svar till mig eller TS? För jag har alltså samma poäng som du-

        Gäller detta även Bianca eller bara Maja?

      Lite storm i ett vattenglas. Hon ska ha tandställning för att hon har trångt mellan tänderna. Hon har ett vackert leende redan så det är inte som att hon har tänkt skaffa fasader eller nåt. Kan faktiskt ge ganska mycket problem med munhälsan att tänderna sitter för tätt. Tycker det är upp till henne. Väldigt många har haft tandställning som tonåring eller vuxen och det är inte som att de är jätteutseendefixerade. De allra flesta gör av medicinska skäl, för att det är lättare att hålla rent och slippa felbelastningar i bettet.

        Tror ingen förstår hur sjukt ont det gör i tänderna i perioder när de sitter för tätt.

          Verkligen! Ska titta till att skaffa osynlig tandställning i allafall ena käken, kanske båda. Sedan visdomständerna har det blivit så trångt att tandtråd oftas går av mellan vissa tänder och jag kan verkligen känna hur det trycker och spänner ibland. Samt hur svårare det blir att göra rent mellan vissa tänder, vilket på sin tur leder till smärtsam andköttsinflammation då och då vid vissa speciellt svåråtkommna tänder.

        Men snälla. Var realistisk. Det är rent estetiskt hon gör det. Herregud hon har ronaldos fru runt sig som ser ut som en gudinna. Klart komplexen kommer då. Men skylla på att det skaver eller så är ju också en bra ursäkt.

          Så folk som är omgivna av vackra människor kan inte ha medicinska problem? Praktiskt, jag ska testa det!

          Jag är realistisk. Tandhälsa är jätteviktig och att ha tänder som sitter tätt och med tiden puttar ut någon tand från sin plats i tandraden kan vara smärtsamt och det är lätt att få tandköttssjukdomar. Sen kan man börja pressa tänderna för att tänderna inte sitter rätt vilket ger blottade tandhalsar, smärta, slitage och eventuellt spruckna tänder. Du har noll koll på munhälsa men tycker att det är kul att trycka dit någon på ett ganska elakt sätt. Förstår du hur vanligt det är med tandställning?
          Personer med fina unga tänder som skaffar skalfasader eller kronor för ett hollywoodleende är fåfängt. Att skaffa tandställning för att dina tänder står trångt, vilket kan medföra problem är inte fåfängt.
          Din kommentar är missunnsam och misogyn. Fundera på varför du skriver sådär om en annan person.

      Men låt henne få göra det hon känner för och det du gillar henne för. Det är sorgligt men en del människor har komplex, och jag har själv gjort något åt mitt och är så nöjd över det. Bryr mig inte om någon tycker det är fel ?

        Inte det du gillar henne för* skulle det stå ?

        Men att Bianca gör korrigeringar är åt helvete!
        Att Margareta grääs shoppar är åt helvete.
        Men maja… åh så värd de, låt henne ??
        Sverige i ett nötskal

          Fast vem har ens påstått i denna konversationen att det är bra att shoppa ”åt helvete”? Snacka om att lägga ord i folks mun ?

      va konstigt, jag har lyssnat på hennes podd när hon redan då (för säkert 4 år sen) sa att hon funderade på att ta bort vårtan

      Som ponnybarnet. Nöjd med kroppen men sen korrigerade hon ändå.

    Tror mest det stavas sociala medier.

      Fan vad hemskt om man hade beställt en spahotellupplevelse och så var det ett jäkla barnkalas där samtidigt…

      Mardröm

        ?Min tanke med. Man kommer dit med mys och avslappning i tankarna, kanske en massage och ett glas bubbel och så baam, in springer tio, kanske sockerstinna och övertaggade barn, hoppar i ev pool, kör bomben osv..ha,ha.

        Brukar bara vara okey med barn på de flesta stora spahotell under vissa dagar och tider så du kan vara lugn

      Jag tror med det stavas ”Lidingö”. Sociala medier håller ju ungar på med över hela landet, men vilken chock alla skulle få om man bjöd in till SPA och hotell som barnkalas här i mitt barns klass i Mjölby. Och ingen skulle tycka att det var en rimlig kostnad. Om ni inte injudaren bjussar på allt, men de rör ju dyrt på riktigt.

      Jag tycker inte vi ska låsas som att det är något nytt normalt att fira åttaåringar med spa och hotell för hela klassen, det är superkonstigt i 99% av befolkningens ögon.

    Åh gud jag hade avskytt ett sådant kalas ? Hänga med massa vuxna som man inte känner/är vän med på spa och hotell, hatar tex att duscha inför andra och sen behöva raka benen sådär jättenoga för att inte få snea blickar typ.

    Spa är inte min grej om det inte är hemmaspa ?

      Vem skulle kolla om du har rakat benen eller inte? Jag talar aldrig benen och upplever inte att någon skulle kolla snett.

        För att jag är hårig som en gorilla om jag inte rakar dem och det är ju inte jättevanligt att man ser såna ben på tjejer precis.

          Aha ok. Tråkigt att inte kunna följa med sitt barn på spa på grund av det.

            (Menar alltså uppriktigt tråkigt, inte drygt menat)

            Alltså jag själv skulle avsky att behöva socialisera med massa okända människor på spa så det hade varit huvudorsaken till att jag inte velat hänga med!

            Jag tycker faktiskt det är ganska oförskämt att bjuda in på det sättet, spa är ju ändå något som är ganska personligt om man gillar eller ej.

            Tror inte folk hade tyckt synd om mitt barn om jag inte velat följa med på fallskärmshoppning eller behöva spela fotboll med massa andra mammor.

            Jag umgås med vänner och kollegor, jag vill inte umgås med massa random människor för att de råkar vara föräldrar i barnens klass. Jag kan småprata med dem om det behövs men det är ett jäkligt långt kliv från det och att umgås på spa och hotell med övernatting!

              Fast spa är väl ändå, till skillnad från fallskärmshoppning, något typ 99% av befolkningen gillar? Sen kan man absolut känna att man inte vill umgås med de andra barnens föräldrar men det gäller väl i så fall oavsett vart/hur kalaset hålls?

                Jag vet ingen som går på spa så nej det är inget 99% av befolkningen gillar.

                Sen de som gillar det går väl hellre med sina vänner än barnens vänners mammor?

                  Kanske inte handlar om att dina vänner ogillar spa utan att de inte har råd, bor långt ifrån eller liknande. De flesta företag besöker ju spa för konferenser och likande, just för att det är något som de flesta tycker om

                    Nej det gör inte dom flesta företag. Jag skulle inte gå med.

                    Du tror inte jag känner mina vänner? ?

                Och på vanliga kalas har jag aldrig behövt hänga med andra föräldrar, barnen går själva såklart!

              Hahaha alltså förlåt men så typiskt svensk attityd. ”JAG gillar inte spa, så himla oförskämt av någon att bara tänka på sig själv och sin egen dotter på hennes födelsedag och boka något de verkar vilja göra (och förmodligen betala för det också) utan att tänka på att jag faktiskt inte tycker om att gå på spa”. Sen går man ändå. Folk måste sluta tro att hela världen kretsar kring deras specifika preferenser.

              Alternativtet att tacka nej finns ju, liksom. Och sen görs något man själv/ens barn gillar på sin/sitt barns födelsedag.

          Kan (försöka) förstå att du upplever det så, men jag tror inte att jag en enda gång under min livstid någonsin reflekterar över en tjejs behåring på benen. Så snälla, SPA:a på! Rekreation är toppen för kroppen och knoppen!

            Men jag skulle avsky att gå på spa oavsett så nej tack!

        Just raka benen slipper man väl iaf tänka på när man är åtta år.

      Håller med! Hade verkligen inte känna mig bekväm behöva umgås iklädd badkläder.

        Man kanske inte MÅSTE bada

    Spa med barn låter vidrigt! Ännu hemskare med mammor man inte känner, Hua! ?

    Bor man på Liiiidingö så är det här kanske helt normalt,vad vet jag. Min tanke går till de barn och föräldrar som inte blev bjudna,de som inte tillhörde gemenskapen/klicken.
    Att inte bli bjuden på ett vanligt saft och tårta kalas kan kännas nog så trist men att höra skrytpratet från de som var med på det här kalaset i skolan känns nog som en rejäl käftsmäll om man inte blev bjuden.

      Står ju att alla tjejer var bjudna. Var vanligt när jag var i den åldern att bara bjuda tjejerna i klassen på kalas. Killarna bjöd varandra. (För det var så vi umgicks också.)

        Inte står det väl någonstans att alla är bjudna?

          ”Sallys kompis fyller år (7 eller 8) och har bjudit alla tjejer plus deras mammor på spa och hotellövernattning.”

          Jag har bara läst inlägget så har inte faktakollat texten.

            Och även om det nu är en egen tolkning av c så har det väl heller inte stått att någon inte var bjuden.

            Du har citerat del. Det står ”Idag är det Sally som har en riktig tjejdag. Hennes vän fyller år och kompisen har bjudit med sina vänner (och alla mammor) till ett spa och övernattning på hotell.” ”Sina vänner” kanske betyder alla tjejer i klassen utom en eller två…

              *citerat fel…

              Kan också betyda alla tjejer i klassen. Det vet vi inte.

              Det citerade är Camillas text. Jag kollade inte mer noga i bellas blogg än det som var inkopierat. Därför skrev jag också att jag inte kollat om det tolkats rätt eller inte.

                Står ju samma sak i Camillas text: ”kompisen har bjudit sina vänner och alla mammor”. Därav kan man inte påstå att ”alla” är inbjudna som anonym 18:17 gjorde. ”Alla mammor” torde syfta på att de andras mammor också är bjudna, dvs. IL inte är den enda mamman.

                  Det jag citerade kopierade jag från Camillas text. Under första rutan.

            Och de som inte har någon mamma?

              Då skulle barnet väl med största sannolikhet bli inbjudet ändå, och säkert mer än gärna få att ta med en annan förälder eller närstående vuxen om barnet vill det.

              I just detta gäng var förhoppningsvis alla mammor var levande och närvarande i barnens liv, men hade så inte varit fallet hade man förstås fått anpassa inbjudan efter omständigheterna.

      Alla på Lidingö är dock inte rika ? Har bott där (är långt ifrån rik), vissa villor är enorma och det bor mkt kändisar osv där. Men Lidingö betyder inte megarik ?

        Nej men det betyder knappast att man är fattig eller medelklass om man bor där.

          Det finns flera ”dåliga” områden med hyresrätter som är socialt utsatta på Lidingö. Aftonbladet hade en artikel om det i somras t om.

          Jag (18:26) bodde i hyresrätt med grannar som va arbetslösa osv. Finns flera områden med hyreslägenheter där många fattiga/medelklass bor.

          Bara för att man bor i ett välbärgat område betyder det ju inte att man har ett bra cashflow, även om man såklart inte per definition är fattig då man kan sälja kåken om det verkligen krisar. Men man kan ju ha ärvt boendet/ärvt pengar att köpa, gjort bostadskarriär och verkligen pressat sig just nu eller liknande.

          Man kan verkligen ha dålig ekonomi eller vara medelklass. Snälla människa vad tror du, att alla bor i slott där?

        Så är det alla är inte rika på Lidingö! Jag har bott där och på min tid använde vi simbassängen fast då var vi lite äldre och roade oss själva.
        Det finns ganska många hyreshus och jag kan nämna några. Larsberg. Bodal. Baggeby. Skärätra . Källängen. Finns många många fler.
        Villorna ligger runt Herserud vid inloppet till ön
        Dom är nog lite större stenhus men jag tror inte alls att årsinkomsterna är så mycket högra på ön. Tvärtom kan jag tro att barnets förälder kanske inte kunde bjuda hem folk på grund av omständigheter som vi inte känner till. Valde detta då som hade passat bättre för äldre barn

          Man väljer väl inte hotellövernattning vara sådär för att man inte har möjlighet att buda hem folk? Isf hade man väl snarare hyrt en lokal?

          Lidingö är en av Sveriges rikaste kommuner så nog tjänar de som bor i kommunen över genomsnittet. Visst finns det lägenheter men även där är det mesta bostadsrätter. Säger inte att det är fel men Lidingö är långt från Sverigesnittet och även i topp bland Stockholmskommunerna.

        Är själv född och uppväxen på Lidingö. Fun fact är att det är mer lägenheter än hus på ön, något många inte tänker på 🙂
        Är själv uppvuxen i hyresrätter och är absolut inte snobbigt runt om hela ön, tvärtom.

      Hur vet du att någon blev lämnad utan inbjudan?

        Så var det nog inte, somliga vill bara få det att låta dåligt och fel.

      Om jag hade blivit bjuden på ett spa-kalas som sjuåring hade jag nog tyckt det var helknäppt men gått med för att inte bli utanför. När jag fyllde sju hade jag maskerad och vi åt muffins-smet… alla tyckte det var lyxigt och gott med smet.
      Men! Jag fattar att många av dagens kids håller på med hudvård och sånt jag inte hade en tanke på vid samma ålder. Jag tror inte jag visste vad ett spa var när jag var så liten.

      Hur vet du vilka barn som blev bjudna och inte?Varför förutsätta det värsta? Varför överhuvudtaget kring en icke-känd persons barnkalas gästlista? Herregud.

    Gick i 2a klass, tårta hemma. Mamma gjorde tårtan
    hennes tårtor var så goda! Bjöd hem klasskompisar och min bästis Helen som bodde på samma gata. Ballonger. Lekar typ kurragömma och när man gick runt stolar till musik men det inte fanns tillräckligt med stolar (minns inte vad den leken kallas).
    Standardkalas för barn i Sverige för många år sedan.

      Hela havet stormar ?

      Hela havet stormar

      Tatiana.
      Bara JA på det. Tårta som mamma gjort. Dessutom bakade mammorna en ”kalaskaka” som var så god. Vi kallade den så eftersom den bara bakades när någon fyllde år.

      Jaaaa, hemmakalas. Alla i klassen skulle bjudas, mammas regler. Mamma bakade tårta, bullar och gjorde minihamburgare, trots att hon egentligen avskyr att baka och laga mat men det kan man inte tro för hennes bullar är godast. Pappa fixade skattjakt och lekar. Fattar inte hur han kom på allt för varje år var det någon ny lek. Vi hade en regel om att när man fyllde 10 fick man önska sitt kalas, inom rimliga gränser. Har två bröder som är äldre. Den ena ville ha fångarna på fortet. Pappa hyrde idrottshallen och mamma och pappa fixade allt möjligt, så lyckat. Andra brorsan ville ha paintball men där gick visst en gräns men han fick laserdome. Jag hade börjat klättra ett år tidigare så jag önskade och fick ett klätterkalas. Har redan förvarnat mamma och pappa om jag får egna barn kommer jag anlita dem som festfixare.

      Så är väl de flesta barnkalasen nu också? Möjligen lite mindre socker på kalasen än när jag var barn, och lite ovanligare med Big Pack. Men annars samma.

    att skriva om ett sånt kalas ger många kommentarer. är ju inte normalt i dagens Sverige. det är bara normalt i riktigt välbärgade områden.
    om den ungens föräldrar bjöd så skulle jag gå men att lägga ut själv hade jag aldrig gjort. tvingad umgås med massa vuxna o hålla koll på min unge i vattnet dessutom, låter inte så kul. men förstår att det går hem på Lidingö.

      Tänk vad mycket man gör som förälder, inte för att man själv tycker att det är askul utan för att ens barn blir glad av det.

      Att tvingas umgås med massa vuxna och ha koll på sitt barn känns som hela småbarnsåren typ. Inga barnkalas är särskilt roliga tycker jag, men så är det väl inte jag som vuxen som är i fokus då heller.

        Anonym 18:46
        När jag och mina syskon hade kalas så var våra kompisars föräldrar inbjudna med. De vuxna satt och drack kaffe och pratade och vi barn härjade omkring. Våra föräldrar hade god kontakt då allas barn lekte med varandra. Halva släkten kom samtidigt så de vuxna hade alltid någon att prata med.

        Vet att det var väldigt uppskattat då flera föräldrar kom åt efter år. De flesta kom på besök med sina barn och vi besökte dem.

        Saknar den tiden.?

      Det låter lite Solsidan över det hela. Kan se hur Mickan kommer intrippande i någon kreation inköpt för tillfället hos Schutermans med Ebba och barnflicka i släptåg. Funderar på var de är. Flertalet span har åldersgräns på 18.

        Spot on 19:22! Kanske var det en filminspelning? Kanske äger födelsebarnets släkt detta spa?

        Ellery.

    Men jösses! Har en 9-åring och en 6-åring hemma. Kalas är ofta hemma hos någon med lek och fiskdamm eller låna gympahall och köra hinderbana. Vill någon slå på riktigt stor kör man kalas på Leos lekland eller Jump, men bara varit med om det en handfull gånger. Bor i område med relativt välbeställd akademisk medelklass, så handlar nog inte enbart om pengar utan kanske mer ett behov av att visa upp sig och bräcka de andra? Å andra sidan finns det noll märkeshets i ungarnas skola och eller his föräldrarna, så skönt!

    Kalaset känns mer som för mamman än för dottern. Finns en serie från staterna där ett barnkalas kan gå på 10000 dollar och upp.
    Det är föräldrarna som tävlar med varandra. Helt sanslöst.

      Flundra
      Håller med.

      Jag hade älskat spa-kalas som sjuåring.

        Och en annan var 12 år när mina föräldrar grillade hamburgare, vi barn lekte någon lek och gick och badade. Skit skönt att slippa ha sån panik!

          Ja sådana kalas hade jag också. Men hade inte tackat nej till spa heller.

    Hahaha, komiskt. Jag är född och bor på Lidingö och, nu kommer ni bli arga, alla dessa nyrika slöddrare utan självkänsla är bara patetiska. Man har inte ett sådant barnkalas, oavsett om man har råd att hyra gamla kursgården omgjort till spa på Elfvik (vilket jag tror det handlar om)Skälet är att man aldrig, av ren artighet och god uppfostran, lägger ribban högt så tävling börjar i klassen. Uppskattar verkligen recessionen – för ni kanske tror de här människorna är gjorda av pengar men enormt mycket är högbelånat.

      Jag förstår vad du menar om att många nyrika både på ön, Östermalm och Djursholm lätt kan uppfattas som nyrikt slödder. De kan inte koderna och har ett enormt behov av att visa upp hur mycket pengar och makt de har. Det blir lätt osmakligt och pinsamt. Men visst tävlar folk med gamla pengar också både vad gäller tillgångar och makt. Även i de kretsarna är det skillnad på folk och folk och vilket kalas du kan ge ditt barn avgörs i allra högsta grad av var i hackordningen du befinner dig.

    På den här bilden ser man verkligen bellsans långa överläpp som man får efter några år av botox runt munnen.

      Inget fan av Blondinbella men ännu mindre fan av kommentarer som din. Man behöver inte vara elak.

      Herregud vad du hittar på. Man får inte ”lång läpp” av botox runt munnen.

        Jo det får man. Musklerna där blir så avslappnade över åren att det bara lyfter på sidorna tillslut. Flera amerikanska skådisar har detta.

          Den effekten du pratar om kommer från vissa slags ansiktslyft och/eller specifikt läpplyft (typ när mungiporna hänger nedåt), som är saker en del gör när de blir äldre. Det kommer inte från botox.

            Det var inte den effekten jag pratade om. Botox tränar muskler att inte arbeta så hårt. I ivern att släta ut rynkor så glömmer folk att de förslappar muskler med botox, muskler som håller upp strukturer. Ögonbrynen kan sjunka, överläppen slätar ut sig. Kan nämna fler kändisar som har dessa effekter på överläppen som inte gjort ansiktslyft.

              Men hur kan du veta huruvida diverse kändisar har eller inte har gjort vare sig botox eller ansiktslyft. Är ju enbart spekulationer från din sidan. Även om kändisen i fråga har sagt att denne gjort X ingrepp/behandling eller nekar Y ingrepp/behandling, betyder det ju inte att det är sanningen.

              Men googlar man det du pratar om får man upp i princip inga resultat med sådan effekt (såvida det inte gäller botox som satt sig fel och gett ”droopy eye/face/mouth”), om man googlar det för ansikts-/läpplyft däremot kommer det upp resultat som visar på sådan effekt.

                Jag bor i USA och ser samma effekt på vanlisar. Botox skapar atrophi av muskler och skelett. Man injicerar det i pannan och den blir tunnare och kan sjunka något. Man injicirerar den i käkmuskeln på de som vill ha ett smalare parti där just därför. Muskeln krymper när den inte används och vips så har du en smalare käke. Så vad tror du händer runt munnen när man injicerat där i tio år? Jo det blir plattare och längre liksom.

      Utan att vara varken fan eller särskilt intresserad av Isabella blev jag glad av att se bilden. Dels jämfört med hur jag uppfattade hennes mående från bilderna 2018 när allt var så hypat till nu när hon verkligen ser ut att må bra och trivas med sig själv och sitt liv. Jag tycker hon är vacker och hon har all den glow som hon jagade 2018.

        Jag sa inte att hon var ful och olycklig dock. Hon ÄR vacker.

      man har väl ändå inte botox runt munnen. Vad härjar du om?

        Botox runt munnen är det vanligaste efter ögon och glabella.

    när jag var 9 hade vi kalas på Lerums vattenpalats

    orka tråka sig på ett spaaa

      Åh fy fan va jag hade velat gå på det!! ? lyckan va när jag fick gå på ett Leklandskalas bowling o laserdome! Vi hade inte råd att göra sådant i min familj så när man blev bjuden på sådant va ju lyckan gjord!

      Ahhhh Vattenpalatset ändå va!!! ?

    Mitt 7-årskalas var hemma i vår dåvarande 1:a. Inga utsvävningar där inte, men det var lyckat.?
    Mellansonen blev däremot bjuden på ett sånt där överdådigt kals som måste ha kostat skjortan, och det av några föräldrar som ääälskade att visa hur täta dom var. Bara skryt hela tiden. Tyvärr minns inte sonen mycket från det kalaset…?

      *kalas

    Camcam, Felicia Bergström lade upp en video på YT igår där hon shoppar loss på Dollar Store inför Halloween. Majoriteten klagade på hennes konsumtion osv. Idag gör hon en story på IG där hon är ledsen att folk bara klagar och att det är därför hon inte har någon lust att göra nya videor längre. Folk tycker alltså att hon konsumerar för mycket men istället för att ta till sig kritiken så försöker hon ge tittarna dåligt samvete.

      Hon gör jämt sådär, offerkoftan på jämt

      Jag tror att folk också är lite trött på att se flera veckor gamla videos. Nu lägger hon upp när hon var i London för säkert en månad sen iallafall. Om man följer Felicias syster på youtube så har man redan sett det mest kring deras resa till London. Jag brukar kolla Felicia men Londonvloggarna lockar mig inte det minsta flera veckor senare..

        Ja verkligen. Jag tror att hon klagar för att ha en anledning till att inte lägga upp en ny video. Ni bara klagar så jag har ingen lust att lägga upp nytt innehåll. Typ. Jag har slutat följa Felicia och följer istället hennes syster.

      Kan hon inte bara göra en Elsa Billgren och helt enkelt censurera kritiken?

    När jag fyllde 7 var det tårta och fiskdamm. Jag hade också som en kul extra grej att man kunde mäta sig mot den höga solrosen vi hade på gräsmattan. Uppskattat!

      ❤️❤️❤️❤️

    Vi har detta upplägg med alla föräldrar på förskolan: 1 kalas hösttermin för alla barnen födda höst/vintern. 1 kalas vårtermin för alla födda vår/sommar. Oftast ute. Vi grillar korv och fikar, barnen leker. Fördelar: alla barn får kalas oavsett ekonomisk situation, ingen blir utanför. Risken finns annars att om alla barn ska hålla eget kalas så förutom dyrt (har du 20 klasskompisar blir det 20 kalas, 20 presenter ooooch så vidare) så väljer kanske barnen att bara gå på ”de roligaste/de kalas där päronen har råd att maxa”” o därav så blir det barn som inte får några gäster för folk tackar nej. Eller att vissa barn inte blir bjudna. Ja men ni fattar va?
    Nackdelar.. nä jag har inte stött på några än. Det är ett toppenupplägg!

      Hade älskar detta! Bor i uk och barnkalas här är galna. Glöm hemmagjord tårta. Det ska vara hyrt lekland, special beställda tårtor och mer presenter än man kan tänka sig.

    Det är väl dottern som bjudit som vill ta efter den vuxenvärd hon ser omkring sig. Mamman hänger säkert på spa. De tänker väl att vi bjuder så då så… Har en rik kompis som alltid bjuder med på saker som inte känns helt bekväma för mig och jag tvingas socialisera på ett oförutsägbart sätt. Hon kan bjuda på middag och så vips är det 10 personer som jag inte vet om som bara dyker upp. En gång köpte hon sig fri från en grej genom att skicka mig på hotell. Det var en av de värsta upplevelserna jag haft. Bli köpt av sin vän. Aja, livet går vidare.

      Vad menar du med att hon köpte sig fri?

      Fattar inte heller riktigt… Tycker det är märkligt när folk tycker att andra som bjuder eller slår på stort är oförskämda mot dem personligen? Som om det är för att trycka dit dig eller göra dig obekväm. Om du inte tycker om att socialisera på samma sätt som din vän så får du väl säga det eller avstå?

    Kalas när jag var liten följde standardmall för alla.
    Fiskdamm.
    Sång.
    Saft.
    Musik å fri dans och lek.
    Tårta och/eller glass med 3 smaker från GB, ohojsås och maränger.
    Ev. Pizza eller varm korv.
    Ev. Chips och/eller popcorn.

    Det var en skönare tid helt klart.

      Började ni med fiskdamm?

    När jag var liten var det sån där glasspaket med tre smaker, maränger i påse och strössel. Sen fri lek och allmänt härj. På samtliga kalas. En gång var det en pojke som hade hyrt en pytteliten simhall på kalaset. Det var helt galet, tyckte vi då. Positivt galet alltså.
    Sedan blev pyjamasparty populärt minns jag. Sjukt mysigt.

    Jag hade kalas på donken!

      Ooooooh det var min dröm att få ha kalas på donken! Avis!! Fick det aldrig.. men uppskattar såhär 20+ år senare kalasen hemma med mammas egengjorda tårta och lite ballonger på dörren. Vi lekte lekar och hade kul i ett par timmar, vad mer behövs egentligen?

    Tja. Om man har jättemycket pengar är det väl ändå sympatiskt på något sätt att man lägger dom på sina barn. Alla som gnäller om att ni minsann hade lekar och glass med kolasås på kalas när ni var små. Ja det är möjligt. Men så hade inte era föräldrar en massa miljoner heller. Det är som när den äldre generationen gnäller över att barn sitter med skärmar för de lekte minsann med kottar. Ja. Ni hade ju inga skärmar…

      Mina föräldrar hade (har) mkt pengar och jag fick ändå ’vanliga’ kalas. I tvåan eller trean slog de på ’stort’ och hyrde en studsmatta (de var nymodigheter på 90-talet som ingen hade hemma i trädgården utan endast gick att hyra.

      Frågan är väl dock om det handlar om något som görs för barnen eller för de vuxna. Jag skulle inte uppskattat ett spa-besök i den åldern, det är helt klart.

      Har vuxit upp med pengar, både nya och gamla. Särskilt för dem med nya pengar var barnens kalas en kukmätartävling bland föräldrarna. En del kalas var helt sjuka. De med gamla pengar hade antingen festen hemma i våningen eller så sov man över på landstället som var en mindre herrgård där någon gammal släkting berättade spökhistorier. Så att föräldrar med pengar har dyra fester det handlar faktiskt väldigt sällan om barnen utan deras egna egon.

    Min första tanke var att mamman (eller för den delen pappan) arbetar på Ellery Beach. Söndag-måndag är det troligen låg beläggning och har man tillräckligt hög position kan kostnaden bli gratis eller låg. Hittade en kvinna på linkedin som kunde stämma eftersom hon bor nära IL men facebook visar två söner… letade lite till men släpper det nu. 😀

      ..fan va creepy ? Varför kollar man upp sånt?

        Välkommen till internet.

        För att slå hål på influencers ”fakta”. Kallas källkritik men kräver kanske några högskolepoäng för att förstå. Otroligt lätt att göra slå hål på deras ”sanningar”. Bara några googlingar bort. Precis om Guldkulas utmärkelser.

          Där satt den!

          Källkritik? Att leta upp folk på nätet? ? Nä det är bara creepy. Jävligt obehagligt faktiskt

      Emma?

        Cecilia

    Spa och övernattning firade jag och mina kompisar oss själva med när vi fyllde 35.
    Jobbar i skolan och outsorcar man sitt kalas idag är det vanligt med bowlingkalas, biokalas, Leos lekland eller Yoump. Dyrt enligt mig men ändå väldigt mycket billigare än spa.

    Snälla rätta särstavningen på barnkalas genast, det svider i ögonen ?

      Jag tror aldrig Camilla eller någon annan korrläser innan publicering.

      Var är det särskrivet? Det enda jag ser är att det står ” barn och kalas”

    Äsch- mina barn har haft kalas på hotell, restaurangbesök samt övernattning!
    De bodde ju liksom i ett rum och söndag-måndag på ett lov blev typ 1200kr plus maten och snacks! Leos kostar väl typ 4000kr och det här blev inte dyrare…

    Barnkalas på hotellspa känns fel ur många aspekter, allra främst så känns det otroligt orättvist mot barnet som fyller år? Hotellspa brukar sällan vara anpassat för eller ens tillåta yngre barn, och det kan knappast vara en 7-årings högsta önskan att få spendera sin stora dag på spa. Jobbigt för resterande betalande gäster med barn som lever rövare på ett spa av alla ställen, eftersom man tenderar att gå på spa för just lugn och avslappning. För att inte tala om föräldrarna som sätts i en sits där det ska kosta dyra pengar för att barnet ska få gå på kalas och känna sig inkluderad (om dom inte blir bjudna då). I dessa tider av stigande priser är det fler än någonsin som inte kan unna sig det där extra, hemskt om det ska behöva gå ut över barnen.

      Men alltså – man får väl ändå förutsätta att födelsedagsbarnets föräldrar bjöd på kalaset?!

      Don bjöd vänner och deras mammor. Bjöd.

        Dom..

    När jag var liten tävlade folk om McDonalds, Bowling och Badhus-kalas… det var att flexa ?

    Tycker 7-åringar ens detta kalas är kul? Låter mer som nåt för mammorna. Och hur ska man toppa detta? Vad gör de när tjejen fyller 10. Bjuda alla kompisar och mammor på weekendresa? Vissa lever verkligen i sin egna lilla bubbla.

      Kanske Sallys kompis är 35 år? I så fall känns idén relevant. Annars känns det sorgligt att barn måste bli vuxna så fort. Tänkte på det när min dotter (och jag) såg Swedish familys senaste på Youtube, där de besöker en vingård och berättar utförligt om hur de gör vin. Känns som att majoriteten av tittarna är barn?

    Kommer ihåg när jag fyllde 7 eller 8 år och mamma hade köpt papptallrikar med Sindy motiv i rosa och lila. Käkade glasstårta, singoallakakor och saft. Sen var min storasyster med och som lekledare och hade en massa roliga lekar i sin repertoar. Fick också ett set med byxor och mjukiströja med Spice Girls motiv. Vilken jäkla succé, minns det än idag!

    Att gå på SPA hade dels inte funnits på kartan, samtidigt som att motsvarigheten hade varit typ att hänga i kommunens simhall.

    OT Eloge till Bianca Ingrosso som i sin senaste video adresserar att hon gjort brösten (och även påtalar två andra ingrepp). Alla äger rätten till sin egen kropp och har rätt att göra vad dom vill med den, men det blir problematiskt när influencers med stor publik ljuger kring sina ingrepp. En majoritet av av exponeringen tenderar ju att riktas mot en målgrupp som är skör och påverkbar så som tonåringar vars kropp förändras mycket. Tycker det är så bra att hon är öppen och ärlig, och även poängterar att hon inte uppmanar till ingrepp men att alla har rätten till att göra vad dom vill.

      Ja men samtidigt gör hon det ju för att det inte går att förneka längre. Pinnsmal och med d-kupa, inte helt vanligt. Och filmer från 2019 finns på youtube där hon hade smala läppar och låga kindben.

      Det fanns en finsk-italiensk programledare i Italien som förstorade brösten, alltså gick från a-kupa till d-kupa som 23-åring, och försökte bortförklara det med att finskor utvecklas sent 🙂

        Det kan jag absolut hålla med om, det är väldigt tydligt att både ett och annat ingrepp har gjorts. Dock är det väldigt många som nekar och ljuger trots att motsatsen är tydlig. Och många köper ju dom lögnerna rakt av. I samband med Gina tricot-kampanjen tror jag ändå det är viktigt att nå ut med att Bianca inte uppnått sin i samhällets ögon ideala kropp på ett naturligt, hälsosamt sätt.

      Eloge? Hon kan liksom inte förneka det för alla vet det redan, det syns tydligt, det frågas och skrivs om det ständigt så klart hon gör bäst i att erkänna det, dessutom behövde hon säga något som ska tvätta rent hennes rykte nu efter att många tycker hon bidrar till kroppshets o ätstörningar – hon behövde lite applåder liksom som du B nu ger henne. Bianca och teamet tänker alltid strategier, det är strategi efter all kritik. Idag la hon upp blandade bilder från helgen MEN ingen festarbild, anledningen – för att det skrevs här igår om hennes festande som visas ständigt på hennes insta men att det ger ett dåligt intryck och inte är en bra image. Så då åtgärdas det så att säga, inga sådana bilder nu.

        Men om man kan poängtera fel så måste man väl ändå även kunna höja det bra? Sen tycker jag inte att man kan lägga problematiken med Gina tricot-kampanjen på Bianca, det ligger på företaget. Bianca har i den situationen endast utfört ett jobb. Företaget borde ha anställt en sund modell från första början.

    Hur pallar ni bry er om hur andra väljer att leva sina liv? Låt era barn leka på det sätt dom föredrar. Vad är det för fel på spa? Dyrt ja! Fel? Nej! Inte dåliga barn för det? Trött jag blir!!

    1. Hade själv, som mamma, tyckt att det vore kul att gå på den här typen av kalas så är lite avundsjuk.
    2. Känns dock som att det handlar mycket om att nätverka för mamman.
    3. Skulle inte själv vilja vara den som lägger ribban högst. Lägger mig hellre lite lågt för att inte öka pressen. Vi behöver liksom inte mer press.
    4. Känns lite sorgligt också med 7-åringar som vill spa:a. Får de härja där om de vill? Tycker barn ska få tjoa på sina födelsedagskalas i den åldern, om de vill.

    När jag fyllde 7 ordnade mamma kokt korv och tårta. Sedan blev det att leta efter varsin godispåse i trädgården som var gömd och sedan fick alla åka en sväng i en raggarbil. Född 92.

    Hahaha jag kommer faktiskt ihåg mitt 7-årskalas?
    Det var en tisdag 1999 och alla skulle följa med hem efter skolan (kommer t.o.m ihåg vad jag hade på mig, blåa typ jazzbyxor med gröna blommor på och en matchande tröja…eh…fint…men det var mina favoritkläder och jag kände mig snygg?).
    Tror vi käkade typ korv med bröd och sen lite lekar. Däribland hela havet stormar och knorren på grisen och det är just den leken jag så tydligt minns? eftersom jag var födelsedagsbarn skulle jag börja. Missade hela pappret och ritade en rosa knorr på vår ytterdörr.
    När första omgången var slut skulle vi köra en gång till och tjejen som jag hatade då och avskyr än idag för allt hon gjorde mot mig (men jag var tvungen att bjuda henne) sa med sin jävla fjäskröst ”nu vill jag börja”. Minns att mamma gav henne pennan och jag ryckte den från henne och bara ”NEJ. Det är JAG som fyller år. JAG börjar”.

    Nog för att det låter som att jag var en snorunge, men med tanke på att jag faktiskt aldrig ville bjuda henne och att jag aldrig i hela mitt liv tyckt om henne så är jag ändå rätt glad att lilla 7åriga jag vågade säga något. Jag har alltid varit en fegis och helt galet konflikträdd.

    Halloween och så i all ära men jag antar att det inte ska stå ”Bildkälla: isabella löwengrip blod” ?

    Förstår inte charmen med att bo i Gåshaga (mycket jag inte förstår ?) men hoppas Paul hittar en köpare till sin lägenhet:
    https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-gashaga-brygga-lidingo-kommun-gashaga-brygga-17-19185101

      Med en sådan där lägenhet hade det inte spelat någon roll om den så låg i Borås.

    Ha! Fan va lamt. Sjukt trist.
    Det där är ju ungens morsa som bestämt så hemmafruarna har ngt att göra.

    Glad man hade blivit om man hade bokat SPA för att vila upp sig lite och så kommer man dit och upptäcker att det är barnkalas där:P

    Kan det inte bara vara så att födelsedagsbarnet önskade sig att få gå på spa, en inte helt ovanlig önskan bland barn. Min kompis dotter önskade sig ”gå på spa” nu och de är en högst normal familj med medelinkomst.

    Sallys kompis mamma sa kanske då att det är ju roligare om vi drar med några kompisar, så de frågade ett par mammor till dotterns vänner om de ville följa med och så gjorde de det istället för kalas.

    Snälltolka lite ibland <3 Min mellanson på 10 skulle tycka att det var dömysigt att gå på spa med mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.