Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre

535 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vila i frid Hagrid ????‍♂️

      ?

      Åhh….?

      Scenen i HP reunion där han säger att filmen kommer leva vidare även om han inte finns här men hagrid kommer alltid finnas ??

      ??️

      ??

    Jag tog bort en visdomstand i veckan och det som jag tycker känns jobbigt/gör mig orolig är att det blev sånt otroligt djup i tandköttet efter tanden. Som en djup ficka och jag har ju märkt även om jag försöker äta på ena sidan så vill mat gärna lägga sig där och de känns så ofräscht ? är där med tungan och försöker ta bort men märker att det blir ömt och dessutom är det svårt då de är djupt, var där med en tops för att komma åt, måste ju få bort om de ligger i hålet men blev mest bara uppretat och började blöda … har läst att det växer ihop lite och typ jämnar ut sig men hur lång tid tog det för er som varit med om det? Och hur ska jag hålla rent? Sluta äta? Bara äta soppa i flera veckor? Haha tycker det här är så jobbigt och känns inte fräscht heller ? och när tusan slutar det göra ont? Är på dag 4 och behöver ta värktablett ungefär 2-3 gånger om dagen

      Det tar en tid, kanske någon/några månader, men det löser sig! 🙂 Jag hade exakt samma problem, men tandköttet drar ihop sig med tiden. Försök tugga på andra sidan i munnen.

      Jag tog bort en i överkäken för tre år sen och kände hålet i över ett år i alla fall, förmodligen mer. Nu är det typ borta men om jag känner med tungan så känns det var det fanns.

      Tog bort en i måndags och har levt på chokladpudding och väldigt mjuk mat. Pulvermos är väldigt skonsamt att äta. Samt mat man kan svälja hel.
      Då du har fått in mat och är där och petar så tar läkningen längre då du öppnar upp såret.
      Kontakta tandläkaren på måndag och be att de kollar.

        Peta inte och borsta försiktigt. Snart är värken borta. ?

          Jo absolut fast kommer de mat där måste jag ju peta bort det? 🙂

            Men prova att skölja munnen innan du petar runt med saker i hålet. Får du dålig smak/lukt så köp hem en flarra paraoex att swisha runt i munnen med.

            Nej jag gjorde det inte. Räckte med borstning morgon och kväll.

            Nej det måste du verkligen inte. Sa din tandläkare det. Ring och fråga om det finns något som är bra att skölja munnen med. Hålet ska ju läka, det gör det ju inte om du pillar upp det hela tiden.

              Blir lite förvirrad nu haha, de kan väl aldrig vara bra att små bitar mat lägger sig i hålet och jag bara ska låta det vara?

      Sydde de inte om det blev så djupt?

        Skölj med bakteriedödande också:)

          Ska kolla upp det tack 🙂

      Köp en liten plastik spruta (utan nål) fyll den med vatten och spruta in i hålet. Matresterna kommer då ut/ Sköljs ut.

        Tack för tipset!

      Ja usch! Jag behövde ta bort en tand igår och det känns så äckligt och stort hål som fortfarande blöder lite. Men minns att då jag opererade bort visdomständerna för länge sen tog det väldigt länge före ”hålet” började kännas okej ihopväxt.
      Mosad banan tycker jag är lättast att äta just nu, samt förstås joughurt och liknande

      Köp corsodyl på apoteket så du har något att skölja med. Obs att inte använda under för lång tid bara, får gula tänder då. Krämen är bra om det går att borsta runt stället så blir det inte medel i hela munnen. Naproxen är bra mot värk om ipren inte hjälper.

      Kommer läka fint. Mycket munskölj rekommenderas! Kanske även bakteriedödande /tandläkardotter

    Är det någon annan tidigare ätstörd jag som får en rejält konstig känsla av @rudwall på Instagram? Ni vet säkert vad jag pratar om…

      Har ingen aning om vad du menar, men varför går du in på det Instagrammet?

        Dyker upp i mitt flöde HELA tiden.

          Blocka?

          Klicka på de tre prickarna högst upp och välj att dölja/blocka inlägg från kontot

      Har inte kollat förut så kikade nu, så kanske missar något (att det handlar mer om stories, captions osv.), men utifrån en titt på flödet, nej det får jag inte. Ser ut som ett matkonto som det finns tusentals av.

        Okej, hon är extremt smal och äter bakverk, godis, pizza os. varje dag. Ser exakt ut som jag gjorde när jag var djupt i bulimi.

          Det är en av kännetecknen kring ätstörning. Väldigt smal/ obsessar kring mat. Svårt att avgöra bara på det dock.

          Ptja, kan ju vara något sådant. Eller att hon bara äter en liten mängd, många klarar ju av att göra så och är nöjda med det. I mindre mängder om man har balans överlag så kan man ju hålla sig rätt smal ändå, utan att det ligger ätstört beteende bakom. Är ju liksom skillnad på att äta en bulle vs. flera stycken, eller en-två pizza slices vs. en hel pizza, några godisar vs. en hel godispåse osv.

            Fast hon kan bli ”lite sugen på något” sent på kvällen och koka en stor portion makaroner hon äter med smör. Så det handlar inte om en chokladbit per dag…

              Som sagt, har inte följt henner eller kollat in alls förrän nu precis när det skrevs om. Utgår enbart från flödet och att J skrev att hon är smal och äter godis, bakelse, pizza osv. varje dag. Men även med du skriver, det indikerar inte heller nödvändigtvis bulimi eller annan ÄS. Folk av alla storlekar kan bli suget på något sent på kvällen eller äta en stor portion makaroner med smör. Som jag menade med förra kommentaren, det handlar ju mer om balansen överlag och det får man ju inte en korrekt bild av från någons sociala medier såvida den inte postar absolut allt den äter 24/7.

              Säger inte att det därmed betyder att hon inte har en ÄS, men det är svårt att säga bu eller bä när man inte känner en person och träffar den IRL.

          Du har helt rätt och hon har en ätstörning. Väldigt tragiskt, tror att hon bor med sin mamma och hoppas att mamman har koll. Rudvall gick i samma klass som Gabjoss men tror att Rudvall bara gick ett år på gymnasiet. Kanske sjukdomen spelade en roll där men är inte säker.

          Bor du med rudwall eller? Så du vet att hon äter bakverk och pizza varje dag?
          Släng inte med osanning om du inte 100% vet.

      Ingen aning om vilken hon är men gick in och tittade och hamnade på höjdpunkten ”kretaresan” och jäklar va hon lät otrevlig mot sin mamma i varenda story.

        Hon behandlar mobilen som en spegel?

        Den som har följt rudwall och hennes mamma vet att det är deras jargong. Dom skämtar ju med varandra om allt typ.

      Nån skrev här tidigare att hon sagt att hon haft ätstörningar.

        Då kan kan vi kanske anta att hon har det i viss mån ännu.

      Japp, är övertygad om att hon har stora problem med äs. Hon bor hos sin mamma, har inga vänner, är besatt av mat, ser extremt mager och trött ut… 🙁 Det som ställer ut mest tycker jag är att hon konstant ”skojar” om att aldrig äta nyttigt. Man ser samma hos in Alice kitchen. Supersmal fastän hon säger sig hata allt som är nyttigt och konstant äter ”vispad smörkräm”… Jag har själv ingen äs men kan förstå att man triggas av dessa tjejer.

        De förmedlar ju onekligen en knepig relation till mat och ätande.

        Men låt bara bli att titta. Vad är problemet?

          Men lägg ner. Du kanske isf ska låta bli att läsa bloggbevakning om du inte vill läsa kommentarer om influencers?

      Själv undrar jag vad det är för brytning hon har? Vilket land är hon från?

    Fler än jag som är trött på woke agendan inom Hollywood och liknande?
    I den lilla sjöjungfrun som kommer nästa år så ska hon tydligen inte vara kär och leta efter en kille.

    I den nya snövit som de spelar in nu är det samma sak. Det är inte längre snövit om de ska ändra eller byta ut plotten.

    Tänkte se filmen Woman King tills jag fick reda på den riktiga historien som är mycket hemsk.

    Tror ni att vi kommer att få fler filmer och serier med ”starka” kvinnliga förebilder som är odödliga, bäst på allt de gör och aldrig gör fel?

    Vilken kvinnlig förebild/ bilder hade du som ung?

      Nja, man behöver ju inte se det som något som är ”woke”. Finns många olika sätt att berätta historier, vi är bara vana att se vita, heteronormativa berättelser, trots att världen inte alltid ser ut så.

        J
        När man gör om karaktärer som redan finns för att passa en agenda så blir det woke. Ta Mulan som ett exempel. Istället för att hålla sig till dikten så gjorde de Mulan till en super kvinna som inte behöver lära sig saker den hårda vägen. Nu är hon född med superkrafter och är bäst på allting.

          Men gör det verkligen något? Kan det inte vara fint för barn att se en sån film?

            Tango
            Poängen är den tecknade filmen är älskad för att Mulan är mänsklig. Hon visar att hon är lika tuff och stark som en man. Hon är påhittig och jobbar hårt.

              Ok, så vad är problemet?

                Tango
                Hon är en Mary Sue karaktär och majoriteten av av dagens ” starka ” kvinnliga karaktärer faller inom Mary Sue kategorin.

                I de nya Starwars filmerna så kan den kvinnliga huvudkaraktären använda kraften nästan fullt ut, flyga skepp, slåss m.m utan att ha tränat en dag.

      För mig som älskar Lilla sjöjungfrun så är prins Erik och deras romans ganska sekundär. Det ska bli kul att se den nya, annorlunda versionen! Den gamla finns ju kvar så man kan få best of both worlds, så tänker jag.

        Tango
        Finns en teori att det var hennes röst som ”förhäxade” honom. Det är även därför som han faller för Vanessa (blev det rätt nu?) och glömmer bort Ariel. Frågan är om de kommer att hålla sig till original storyn där hon förvandlas till sjöskum i slutet.

          Det var inte en ”teori”. Det är inspirerat av Odysséen, Homeros klassiska verk om Odysseus som reste över haven, en av berättelserna handlar om sirenerna, som med sin vackra sång lockade till sig män och förtrollade dem.
          Sirenerna var sjöjungfrur och sagan om sjöjungfrun bygger vidare på Odysséens sirener.

      Ja fruktansvärt trött! Allt jag vill se är en kvinna som letar efter sin drömprins!!

      Vi såg Buzz Lightyear-filmen i somras och störde oss på exakt samma sak. Det står i början typ ”år 1995 fick en pojke som hette Andy en rymdleksak från hans favoritfilm. Det här är den filmen”.

      Bra film, tyckte vi, men vi reagerade på att Buzz kollega var en mörkhyad lesbisk kvinna. Hade filmen faktiskt varit från 1995 hade hans kollega inte varit på det viset.

        Anonym 20:22
        Jag förstår inte varför de inte gjorde en film av den tecknade serien som ska vara från Andys barndom. Det fanns även med en prinsessa och andra utomjordingar som folk älskade.

        Den de gjorde nu är lite tom i handlingen då det är gan som har rätt och alla andra har fel.

        1995 jo möjligt, men inte 1985. Mvh gammal

        De skriver om historien så den ser ut som en del önskar att den sett ut. Lite som när hbtq-forskare tillskriver homosexualitet till gamla gudar.

      Lite. Jag bryr mig inte om att Ariel är svart i filmen men jag stör mig jääättemycket på att hon inte har knallrött hår ???‍♀️ Prinsen spelar mig heller ingen roll då det skulle kunna vara en helt ny berättelse/äventyr som Ariel är med om. Hade dock tyckt det var lite woke om tex Alladin hade förfört en prins eller om Snövit helt plötsligt ska kyssa prinsen. Då föredrar jag nya sagor med starka kvinnliga karaktärer. Frost är ju grym tex! Wowet första gången man såg den och den äkta kärleken var mellan systrarna och inte prinsen ❤️

        AAAAAAA
        Många inkl jag tycker att de borde ha gjort en ny historia med en helt ny sjöjungfru. I den tecknade serien så finns det en färgad sjöjungfru som är stum. Många färgade säger ”Det känns som om vi inte är värda unika och egna historier utan får nöja oss med att de byter färg på en älskad redan existerande karaktär”

        De kunde ha gjort Prinsessan och grodan som är helt fantastiskt gjord.
        Jag älskar filmerna Enchanto och Coco för att de visar upp fantastiskt miljöer och historier som man inte är så bekanta med. Det var något helt nytt.

          Ja Prinsessan och grodan är ju jättebra! Jag kan tänka mig att latinas är glada för Enchanto ?

            Hehe ja, svägerskan är från Brasilien och älskade Enchanto. Vi andra fattade ingenting hehe

          Eller Vaiana! Älskade den! Såg den med ungarna nyligen.

        Frost är ju inte direkt ny, utan bygger på Snödrottningen från 1800-talet…

          Ja ganska många av de filmer vi ser som klassiska är ju också omgjorda från tidigare versioner. Ofta omgjorda för att de var för grova för barn som de var förr.

            Ja typ Askungen där de skär av bitar av fötterna för att få skon att passa…Hade ett kassettband med fyra sagor av Bröderna Grimm, däribland Askungen, när jag var liten. Minns att den som läste lät riktigt ond också?

              Jag kan ha haft den kassetten också! Var det en man som läste sagorna?

                Jag vet inte! Det lät väl som en man egentligen, dock har jag nog alltid trott att det var en kvinna med väldigt mörk röst.?? jag var ju liten så fantiserade typ att det var en ond kvinna som läste?

                Kommer du förresten ihåg vilka fler sagor det var? Hans & Greta och Törnrosa vill jag minnas. Men vilken är i så fall den fjärde??

                  Nu när jag tänker efter ordentligt så var det nog sagor av H C Andersen på mitt kassettband!

          Och den har inte direkt några likheter med den sagan. Jag tycker det är helt okej, sagor är sagor och har alltid tolkats om i alla tider. Inget konstigt med det. Värre när man gör en ny film på ”Utvandrarna-serien” där 2020-talets värderingar ska lysa igenom fast det inte alls passar i den tidsepok som skildras. Samma med ”Anne with an E”.

        Trist att inte en rödhårig får spela Ariel..hur många rödhåriga får synas egentligen.

        Blonda och blåögda syns alltmer sällan. Askungen = brunögd med blonderat hår. Verkar som Frost också blir brunögd med fakeblont hår.

        Snövit lär väl inte heller ha blå ögon och vit hy.
        Skulle Pocahontas få vara en native? Eller är det bara vissa etniciteter man gynnar.

        Alla ska se ut som en icke-etnicitet..ett mediokert mellanting. Vore mycket roligare att se tydliga karaktärer/utseende som visar på riktig mångfald.

          ”Mediokert mellanting” ?
          Sen undrar jag hur man ser ut som en ”icke-etnicitet”.
          Du kunde skippat ditt nedsättande tal om andra och hållt dig till sak men nej, det måste bara klankas ner…

          Fast det är väl inte ovanligt att vara blond med bruna ögon? Känner några stycken, det betyder såklart inte att det måste vara vanligt, men eftersom det nog är en 3-4st så känns det som att det borde vara hyfsat vanligt överlag iaf.

      Tycker att man kan komma på en ny filmide istället för att göra om gamla till oigenkännlighet.
      Nu vet jag inte vad handlingen i sjöjungfrun är, är det liknande den gamla förutom att hon är kär?!

      Det visar ju tiden vi lever i, varför är det fel att visa upp?

      Filmen är för barn idag, inte vuxna människor som växte upp på 90-talet.

        För att vissa historier är perenniella i sina budskap och för att ingen generation bör växa upp och tro att allt ska omskrivas för deras bekvämlighet.

          Den gamla filmen finns ju kvar, varför skulle man göra en exakt kopia? Då kan man ju lika gärna se den gamla.

          Själv stör jag mig på att mello inte kör samma koncept som på 90-talet när jag var barn.

            Vad är budskapet i mello? Vad har de ändrat?

              På 90-talet var det inga deltävlingar och ingen andra chansen t.ex.
              Det var bättre förr.

          ”perenniella” – ?

            Perenna.

              Inte i denna kontext. 21.54 tänker på perennial på engelska och gör en direktöversättning till ett icke-existerande ord. I denna kontext bör perennial översättas till evig, inte perenn.

                Intressant att språket ska rättas på vissa inlägg men inte på andra.

                  Särskilt när ordpoliser undanbedes.

          OK, men den första filmen om sjöjungfrun skrevs ju om. Så jag antar att du tycker båda filmerna är ”perenniella”.

            Är budskapet förändrat i den första så är det också fel enligt mig.

          Men den är ju redan omskriven.

      Mekanikermusen i piff och puff räddningspatrullen

    Finns de ngt som en nära vän till er skulle kunna göra som gjorde att ni bröt med hen? En väldigt god väl till mig berättade att hen har köpt en partner och jag vart först helt chockad ich äcklad när jag hörde det. Hen hävdar att denna person får de så mkt bättre med hen än att ngn annan köper denne och med tanke på hur snäll hen är så får personen ett jättebra liv plus att hen inte tvingar personen till ngt. Jag tror ändå jag kommer bryta med hen men kännwr sån sorg över att förlora en vän

      Köpt en partner? Alltså köpt sex?

        De ska gifta sig.

      Wait what köpa en partner?

        Ja. ”Postorderfruar” är tyvärr ingen myt.

          I Asien skrattar man åt de lättlurade männen från väst som betalar så mycket för en fru. Så det är nog en ömsesidig affär av utnyttjande.

            Känner en asiatisk kvinna (äldre) som är gift med en svensk man. Hon har pratat om det där massa gånger, hur desperat dessa asiatiska kvinnor är. Att de aldrig hade kommit hit och gift sig med en äldre man om de haft nåt val. Att det är skrattretande att nån tror att en 18-årig tjej verkligen skulle vilja ha sex med en 50-60 åring. Och det säger ju sig själv.

            I tex Thailand är det ju oerhört fattigt bland bergen. Kvinnan jag pratar om jobbade som yngre för bland annat Lewis jeans. Arbetsförhållandena var hemska. De sålde sig till företaget så de hade noll att säga till om den tid de jobbade där. Kontrakt skrevs på tex ett halvår och de sov enormt många i samma sal. Fick gå mellan salen och fabriken. Ingen fritid och inga raster.

              Det finns andra val. Känner också flera Thai-fruar. De vill till väst och tjäna mer pengar helt enkelt. De arbetade alla inom matindustrin innan och levde med sina familjer.

      Skulle inte bry mig nämnvärt då båda parter utnyttjar varandra.

      Min fd bästa kompis sysslade med bedrägerier. Jag sa inte ett ord utan blockade överallt när jag fick veta. Så, ja. Det finns saker en nära vän kan göra för att jag ska säga upp kontakten.

      Skulle bryta med den personen utan tvekan. Skulle aldrig acceptera att man köper rätten till någons kropp och kärlek. Det är definitivt inget jämställt utnyttjande åt båda håll.

      Skulle Först samlat ihop info om kvinnojourer och kontaktvägar på kvinnans hemspråk så hon kan vända sig till någon om hon vill lämna. Ge den till henne diskret.

      Sen hade jag sagt till min vän att vi har tydligen väldigt skilda värderingar så jag kommer avsluta vår kontakt nu.

        Anonym 21:28
        Om kvinnan sade att hon var där frivilligt för att få ett bättre liv?

      Min farbror har gjort det. Ingen har brutit med honom. Dom har barn ihop och har levt tillsammans i 3 år, dom verkar lyckliga ändå. Hon integrerar osv. Känner personligt att båda utnyttjar varandra. Fett oetiskt av honom, men ett val av henne.

        Är det ”ett val” du hade gjort?
        Inte?
        Är det då över huvud taget ett val?

          Men sluta behandla alla kvinnor i öst som offer.

      Min före detta kompis hörde aldrig av sig , när vi skulle ses va det bara jag som fixade kontakten och roddade med allt . Tröttnade tillslut så sa att vi inte behövde va vänner mer om inte hon har lust . Hon sa ok . Har inte hört av henne på 3 år

        Relaterar så! Har en vän jag kommer bryta med snart. Så självupptagen och har noll respekt för andras tid. Såna människor blir bara energitjuvar.

          Ja bryt. Jag gjorde det och ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Jag mår bättre änn att ha att göra med någon som är 100 ego.

    Alla ni moderater som skrek er hesa under valet att en röst på M inte alls är lika med en röst på SD.

    Vilka är era bortförklaringar idag? ?

      Va? Fanns det några sådana? Det var ju uppenbart att M skulle göra såhär

        Ja jag tänker samma? Tror inte nån som rösta m inte fatta det skulle bli såhär ?

          Två ärliga rasister iaf. Annat lät det med drösen kränkta moderater i det här kommentarsfältet. På insta. På fb osv. Vi får inte heller glömma Isabella Ls utspel.

            Vi är inte rasister. Men fortsätt du att kasta skällsord på andra, samtidigt som du vägrar förstå varför ditt parti inte vann valet. ?

              Point proven.

                Vad är det som är bevisat?

            Jag röstade på M och visste att detta skulle hända. Jag röstade inte på C för att de skulle samarbeta med V och det var otänkbart för mig??‍♀️

          Jag röstade inte på M, jag röstade på V 🙂

          /anonym 20:11

      Åh då börjar vi med detta igen. ??

      Hmmm jag röstade på M utifrån att det skulle bli såhär? 🙂

      Vad menar du? Vi visste att det skulle bli en högerregering med stöd av SD.

      Har inga bortförklaringar. Röstar M och har inget emot SD.

      Röstade inte på M men röstade på SD. Helt jävla magiskt just nu! ÄNTLIGEN

        Jo, det går ju skitbra såhär långt.

          Men vad har du för problem? De har knappt börjat och S tog 6 månader på sig att ens bestämma sig för att jävla Miljöpartiet och Centerpartiet satte käppar i hjulet. Som vanligt.

            Känslig punkt? Du låter lite arg.

            Hur många timmar tar det innan L börjar vackla?

              Men L är helt värdelösa. Hade gärna sett honom *andas* försvinna *andas* ur *andas* riksdagen *andas*

              Ja, tydligen väldigt känsligt. Det som är intressant är att retoriken när en höger röstare skall svara på en kommentar, oftast består av svordomar och infantilt språk. Jag börjar undra hur gamla (unga) de som röstat på sd eg.är, nyss torra bakom öronen kanske, alt gravt obildade.

        Pinsamt låg nivå på din motivering och ditt sätt att uttrycka dig, är du nyss fyllda arton och fått rösta för första ggn eller? Finns absolut inget ”magiskt” i nuvarande situation. Du kanske inte tycker det är lika maaaagiskt när inflationen skenar, sjukvården är körd i botten pga inget att finansiera den med och din hyra blir så hög så du är glad om du får tag i en husvagn att bo i. Eller vänta, det kanske inte gäller dig? Då är det väl enligt din politiska inställning skitsamma, för du har väl bara ditt egna väl & ve för ögonen och struntar fullkomligt i dina medmänniskor.

      Röstade förvisso på KD men detta resultat var vad jag hoppades på!

      Vad vill du ha sagt med det? Jag röstade på M’s politik och de gick ut innan medatt de inte bildar regering med SD men samarbetar i gemensamma frågor för regeringstid och det är väl vad vi idag läser i nyheterna – SD kommer inte sitta i regeringen. Sååå?

        De sitter inte officiellt i regeringen men det är Jimmie som styr Sverige. Det har vi bara Ulf att tacka. Han sålde sin själ för makten.

        ”Ej med i regeringen” är så gammalt av er att gömma sig bakom. De moderata följarna har röstat fram en rasistisk regering.

          Eftersom den regeringen som just nu är framröstade består av L, KD och M så har vi ingen rasistisk regering, nej. Har inte heller sett ett enda rasistiskt förslag i överenskommelsen – kan du nämna någon som är diskriminerande för en eller flera folkgrupp beroende på härkomst/religon/etnicitet?

            Du vet att så länge Ulf inte hånglar upp Jimmie på rasten och håller sitt lilla husdjur nöjd kommer SD rösta emot allt M lägger fram?

              Hahaha läs på människa. De har ju gjort överenskommelser som ska följas av både M och SD? Och den största kompromissen vi fick göra var att A-kassan inte ska sänkas och det kan nog de flesta moderater leva med. Så Ulf behöver inte hångla upp Jimmie för att få igenom moderat politik.

                Så du menar att Sveriges andra största parti väljer att frivilligt stå utanför regeringen för att… de vill vara snälla…?

                Nej. De står där de står för de håller M som gisslan. M ger efter för SDs politik om SD ger moderaterna stöd till regeringsbildande. Får inte Jimmie som han vill kommer han svänga.

                Alla vet detta. Naivt att förneka.

                  De står utanför för att dom inte får va med i regeringen av de andra tre. Naivt att tro att de ”väljer” att stå utanför regeringen som om de hade ett val. SD får igenom politik, en hel del, som ”kompensation” för att göra det enkelt. Den politiken som SD får igenom däremot har M redan gått med på och stöttar för de är bra politik enligt M också. Och nej jag har svårt att se att SD ”svänger” eftersom alternativet är vänstern som i alla frågor är ännu värre än högern om du frågar en SDare.

                    Om M, som du säger ”kompenserar” SD, ett parti som står utanför regeringen. Vad händer om M inte gör det längre tror du? 3 mandat är allt som krävs att rösta emot förslag 😉

                    Ulf kommer behöva mycket lipsyl dessa 4 år

                      Men jag säger ju att M inte har förhandlat om förslag som de själva inte är med på. Det är ju förslag som M också vill se? Du skriver ju om problem som inte finns.

          Här är hela överenskommelsen. En liten hjälp på traven för din faktakontroll.

          https://cdn.ungpd.com/caa7af5f-d184-4272-93a4-7601c3334819/Documents/tidoavtalet-overenskommelse-for-sverige.pdf

            Men snälla Ingis. ALLA vet vad SD står för och utan SD är M inget. De är liksom inte ens Sveriges topp två största parti längre. Gulligt att du länkar men jag vet exakt vad som lades fram idag och vad det betyder.

        Nej då, inte alls rasistiskt att skrika ”hell seger” på valvakan av en SD profil ..

          Var säkert en vänsternisse som gjorde det för att sabba haha. Typ som moskén som sprayade den egna fasaden och skyllde på svenskarna.

            Lätt att kontrollera, det finns ju filmbevis. Inte var det någon från vänstern inte.

              Nähä men då var det kanske en rasist. Vad ska vi göra åt saken tycker du? Åsiktsförfölja enskilda individer? Döma S också efter de av deras väljare som är islamister och vill döda bögar? Jag vet inte, vad tycker du?

                ”En rasist”? Är du dum eller gör du dig till?

                Nu var ju inte hon en random väljare utan högt uppsatt i partiet. Givetvis skulle en socialdemokrat på samma nivå i partiet kritiseras om hen sa att hen ville döda bögar.

                  Rebecka F är inte högt uppsatt. Idiotiskt likväl.

                    Nu har hon tydligen läst Anne Franks dagbok och det enda hon lyckas klämma ur sig angående boken, en dagbok skriven av en ung tjej som dog i ett arbetsläger under Förintelsen, är att denne verkade ”sedeslös och k*theten själv”…Vilket vider till människa, denna Rebecca F, endera har hon inte alla (inga)hästar i stallet, eller så är hon bara ondska personifierad.

                      Se där, nu tas hon ur tjänst tydligen.

                      ”Segertjejen” som hon kallar sig själv.

      Ingen bryr sig om ditt gap.

      Jag hade varit för att det parti med flest röster vinner. Inte med flest röster inom blocken.

        då riskerar det bli som i usa och uk med bara två partier

        Tänker istället att om ingen blir vald till statsminister, så sänks ”ribban” från majoritet till: majoritet-1, -2, -3 och så vidare tills en statsminister väljs. Sedan kör man mandatperioden ut med den ribban så de kan få igenom sina beslut.

          Precis. Tänker att de översta tre bestämmer men med olika stor vetorätt.
          Men att folket får det parti de röstar på. Inte det block de röstar på.

      röstade mp men jag är glad ändå 🙂

      Jag röstade M och ser inga problem med regeringsbildningen. Tycker inte det är märkligt att Sveriges näst största parta får mycket att säga till om. Men det är noterat att ni på vänstersidan inte kan acceptera det. Det såg vi även under valrörelsen.

        Jag kommer aldrig nånsin acceptera rasism och främlingsfientlighet.

          Du accepterar säkert redan rasism emot svenskar och främlingsfientlighet i andra länder. Hycklare.

            Dra inte slutsatser om mig, du har inte en susning, men personangrepp och anfall är bästa försvar verkar vara din bästa (enda) gren och du använder en äcklig ton, men är inte förvånad.

    Följer en inredningsinfluencer som nyss gift sig och menar att hennes följare nu är gaaaaalna på att se alla bilder från”bröllis” och ”brölle” och ska lägga ut såååå mycket bilder. Hon har redan börjat och typ allt är samarbeten. Hon har samarbete med stearinljusföretag för ljusen på borden ? förlåt men känns så icke genuint när så mycket är samarbeten på ett bröllop

      Gabjossans bästis ordnade babyshower och såklart var allting sponsrat ?

      Haha! ”Bröllis”. Har inte sett det här men tycker det låter som att du har rätt.

      Tror de flesta människor gärna hade fått sitt bröllop sponsrat.

    Vad fångar ert intresse/er uppmärksamhet på Instagram?

      Mat och bakning.

        Djur och inredning. ?

          Jaaaa djur alla dagar i veckan

      Folk som ritar och hundar ?

      Motvilligt: folk som gör naglar.

      Annars är det mest memes just nu. Framförallt om oxen.♉️

        Taurus ?

          Yeaaaaah. Bästa???

      Åh klipp på när dom fixar nageltrång ??

      Konst och litterära citat

      Amigurumisar, vacker natur, pyssel glada färger och inga filter

      Borzois som gör knäppa grejer eller ser helt gnälliga ut, dvs alla borzois i hela världen.

      Vanlife ?

      Minimalistiska outfits, skandinavisk inredning och medicinrelaterat innehåll. En salig blandning med andra ord.

      Mopsar ?

      Trädgårdsplanering, vackra trädgårdar

    Spoiler alert men trodde ni som ser ROP att Sauron skulle vara den som avslöjades i sista avsnittet?

      Det kändes inte helt otippat, men det fanns flera andra alternativ också för mig.

      Rord of the pings?

        Ring of power heter väl den nya serien, eller nåt liknande?

        Jag har skrattat så mycket åt det här.

      Men vad fasen såg att amazon säljer självmordskit till ungdomar. Dödliga doser och instruktioner hur man inte kräks upp det igen. Varför stödjer ni det företaget?!?

        Eh va?

          Amazon som skapat rings of power, står åtalade för att ha hjälpt unga ta livet av sig.

          Vart har du sett detta menar du? Känns lite som bullshit

      Sauron har varit med sen avsnitt 1.

    Bianca Ingeossos talk show, vad tycker ni?

      Finns ett inlägg precis före ös gällande detta

      Vet ej för jag kommer inte titta. Sjukt trött på liknande talkshows med samma innehåll och upplägg som alla andra. Det fanns EN bra show och det var Oprah och med det kunde det stannat.

      Jag gillar Bianca i Wahlgrens värld men nej detta var inte rätt för henne. För mkt OMG och HERREEEEGUD

      Blir helt stressad av hennes hysteri för allting. Gapar, skriker, ”omg”, ”herrrreeguuud”.
      Tycker om att titta på hennes youtubekanal, där känns hon lugnare och mer genuin. Detta formatet var inte riktigt för henne, så sett har jag bara sett ett avsnitt så jag lär kanske ändra uppfattning. Hoppas det iallafall ???

      Lite skrikigt och hon lät inte gästerna ta så mycket plats, och hon pratade alldeles för fort. Nervositet såklart och det blir säkert bättre ju fler shower hon gör.
      Annars tycker jag ändå det var helt okej!

    Jag var på en babyshower förra helgen. Min gravida väns mamma och fastrar var även med, samt alla vänner. Mamman svänger in diskussionen på att hennes dotter var så liiiiten och smal när hon var yngre, berättar att dottern blev ”knubbig” i 20-årsåldern och nu efter födelseln behöver börja ett rejält träningsprogram för att ta tag i graviditetskilona. Jag och alla under 40 blev helt paff och diskussionen stannade i princip där. Är det här en generationsfråga? Ser den äldre generationen verkligen inget problem med att kommentera en GRAVID kvinnas vikt inför alla andra?!

      Till en viss del tror jag det är en generationsfråga där de som pratar sådär själva fick höra likande och troligen intervju reflekterat att man kan tänka annorlunda.

      Att snacka så inför andra människor tyder på brist på respekt och allmänt hyffs och har inget med vilken generation man tillhör.

        Ja vilken dålig stil. En del kan vara så klumpiga och det är inte snällt.

      Att kommentera NÅGONS vikt är inget annat än oförskämt. Såvida du inte är läkare och ska behandla personen och vikten är av medicinskt intresse. Alla normalbegåvade fattar detta, man har inte med andras kroppar och vikt att göra.

      Kan säga att även yngre generationer gärna kommenterar en gravid. Tyvärr!

      Så gör alla äldre kvinnor i min familj och jag ät så trött på det. Speciellt när de ska ge sig på barn och ge dem komlex också. Vad är det för fel på dem?

        Är det de äldre kvinnorna som ska ge skit åt yngre? Män kan ju vara lite så emot varandra, att det ska markeras rank osv.

      När jag väntade mitt tredje barn så sade en kollega (på mitt nya jobb, skall tilläggas, vi hade jobbat cirka 2 månader ihop) att; ”Ja, men det fattade jag och jag har fått SÅ mycket frågor från folk på andra avdelningar om du är gravid. Man kan inte se ut som du utan att man är gravid – så tjock är man inte”.

      Jag var i vecka 16 och såg exakt likadan ut som innan jag blev gravid, då jag haft två täta graviditeter innan där kroppen (och framförallt min mage) inte hunnit återgå till sin forna form.

      Förvånansvärt nog blev jag inte ens ledsen, jag talade bara om att det faktiskt kan vara jäkligt sårande för någon om kollegor går runt och spekulerar kring en eventuell graviditet då det finns många som kanske inget hellre vill än att få barn, men där det inte går ?

      Ang. min egen kropp så bryr jag mig faktiskt inte så mycket. Min mage får väl vara stor, det är inte mer med det ?

    Gjorde i veckan ultraljud för KUB-testet och allt såg bra ut, dom kunde inte se något avvikande. Men när vi gjort ultraljudet framkommer det att jag aldrig hade lämnat blodproverna. Blev jätteförvånad, för jag hade ju lämnat blodprov för 2-3 veckor sen. Visade sig att jag helt och hållet glömt bort att man skulle ha med sig en pappersremiss när mam lämnade dessa blodprov, det är ingen remiss som skickas digitalt.. Så när jag trodde att jag lämnade blodprov för KUB-testet va det bara blodprov för en medicin jag äter och nån typ av infektionsscreening som BM tydligen beställt. Så inga blodprover togs för KUB.

    Hon som gjorde ultraljudet berättade att när man bara har ultraljudet att utgå ifrån är säkerheten ca 70%, medan om man har blodprovet också är säkerheten istället 90%.

    Blev så ledsen och besviken att det blev så här. Det var inte alls det jag hade förväntat mig av dagen. Och fastän allt såg bra ut på ultraljudet, så känns det som att glädjen över det försvann helt i besvikelsen att KUB-testet inte blev fullständigt. Är det någon som varit med om samma? Har svårt att släppa besvikelsen och ”tänk om”, funderar därför på om man ska göra ett NIPT test privat. Någon som hamnat i samma situation och vad gjorde ni då?

      Skulle du gjort abort om det visade ngt avvikande?

        Ja.

      Kan du inte lämna ett nu istället?

        Nu är det för sent då fostret är för gammalt, så det skulle inte visa något. Då är det i såna fall ett nipt test man kan göra, men det måste göras privat då ultraljudet inte visade något avvikande. Kostar ca 5000 kr vad jag googlat.

        Gällande om jag skulle göra abort eller inte vet jag faktiskt inte, beror nog på vad som skulle hittats och sannolikheten för det osv. Men känner mer också för att vara så förberedd man kan för vad som ska komma.

          Borde väl snart bevara dags för RUL? Då får du veta mer och det är ju inte så många färre veckor att förbereda sig mentalt på om något är fel. Skulle inte lägga 5000 på det när det dessutom visade att saker såg bra ut. Försök tänk kanske att för bara 9-10 år sedan var inte KUB-test något varenda gravid kvinna gjorde

            Det är bara kvinnor över 35 som får göra kub, iaf vad jag vet. Oavsett är det långt ifrån alla som får göra det.

              Nä det erbjuds även för yngre 🙂 (Är yngre än 35, Region Skåne)

                Okej, men i Stockholm är det över 35 iaf.

                  Nej

                  Nej i Sthlm erbjuds alla KUB oavsett ålder.

                  Nä sthlm fåe alla. Var 26 när jag gjorde i sthlm

                  Nej. Jag är 32 och blev erbjuden KUB. Bor i Stockholm

                  Nej, är under 35 och gjort KUB två gånger. Stockholm.

                  Nej alla erbjuds i region Stockholm. Gjorde med min första när jag var 32 och 34 med andra. Mina vänner som är gravida nu eller varit nyligen under 35 har också fått gå på KUB. Men olika regioner har olika regler, samma med glukostestet.

                  Mjau. Skriv inte saker du inte har en aning om. Jag är 27 år gammal, gravid i v.24 nu och jag gjorde KUB i v.12. Alla erbjuds det i Stockholm, det är frivilligt dock så man kan välja att inte göra det om man inte vill. Blir så trött på folk som kommenterar med felaktig fakta.

              Olika för olika regioner 🙂

      Men du borde kunna göra blodprovet nu och så får de räkna ut ditt resultat nu?

      Råkade ut för något likande. Tog proverna och gjorde ultraljudet. De skulle ringa inom en vecka om risken för avvikelser var förhöjd. Ingen ringde. Några veckor senare var jag hos barnmorskan och då visade sig att de glömt räkna ut resultatet från testet! Fick rätt mycket puls medan hon knappade på datorn för att få fram det. Som tur var var det ingen förhöjd risk och mitt barn föddes utan någon avvikelse.

      Kan de inte ge dig ett testresultat nu hade jag omgående bokat ett test privat.

      Hade gjort nipt ja

      Min barnmorska glömde informera om att jag skulle lämna blodprov för kub och blodgrupp. När jag påtalade det skyllde hon ifrån sig på mig. ?

      Hursomhelst, jag fick också ett ”halvt” kub, då det var för sent att lämna blodprov samtidigt som jag gjorde ultraljudet.
      Det såg bra ut på ultraljudet och jag och min man diskuterade huruvida vi skulle vilja göra ett annat test eller inte och vi kom fram till att det inte skulle spela någon roll. Vi skulle älska vårt barn oavsett och tanken på abort fanns inte på världskartan ändå.

      Jag tror ändå bara att jag skulle fått dåligt resultat som skulle ha skrämt upp mig och såhär i efterhand är jag glad att vi bara gjorde ultraljudet för det var det som var det viktiga.

      Ut kom en frisk pojke iaf. ❤️

      Blodprovet ska va taget i vissa veckor som redan passerat va?
      Om du har råd och vill veta, gör nipt

      Alltså åh vilken dålig process! Jättetråkigt ju.

      Jag gjorde NIPT privat redan i vecka 11, för vi ville känna att vi kollat det vi kunde. Bor utomlands så får först RUL i v21, kändes lite sent om något var gravt fel… Vi ville vara förberedda för olika scenarieroch känna oss mindre oroliga även om inget i livet är 100%. Men i alla fall, om något är konstigt på NIPT görs ju ytterligare utredningar för att fastställa diagnos och inte bara sannolikhet. Personligen hade jag gjort testet trots priset, men jag förstår verkligen också om du vill avstå. Kan ju vara betryggande att kolla på statistik till exempel, det är ju faktiskt väldigt ovanligt med grava sjukdomar! Lycka till i vilket fall, det kommer ordna sig.

        Dock visar RUL inte avvikelser i kromosomerna som blodproverna vid KUB/nipt visar ? Så hade också gjort nipt.

          Yes jag vet, man gör blodproverna också men inte i vecka 21 utan tidigare

            Tänkte mest om nån annan läste och inte visste ? Så de inte tror att det kommer fram då eftersom det är olika prover ?

      Nipt va så jävla påfrestande tyckte jag. Vi fick göra för att KUB visade avvikelser på trisomi 13 och 18 som inte va förenade med liv (trisomi 21 dvs DS hade vi valt att behålla). Men just att läsa på om de andra gjorde att nipt kändes viktigt. Men väntan va skittuff.

      Privat kostar det 5500kr att göra, vi fick det gratis pga avvikelser på kub.

      (Allt visade bra sen ??)

      Jag missade mitt KUB i vintras eftersom jag hade covid under de veckorna. Hade en familjemedlem med allvarliga funktionsnedsättningar och har alltid varit rädd för att föda ett skadat barn så ville verkligen göra det. Men Jag försökte tänka på att KUBen ändå bara är en uppskattning och man behöver inte känna sig ett dugg säkrare bara för att man fått nån matematisk uppskattning på en risk. All kärlek och lycka til till dig och din skatt ❤️

      Jag gjorde bara ultraljudet pga mina barn är vuxna nu och förr var det vanligt att man bara gjorde ultraljudet.
      Jag valde att lita på ultraljudet eftersom de ändå mäter väldigt viktiga parametrar som nackspalten, lårbenet och näsbenet.

        Tack alla för er förståelse och att ni delar med er! Ska fundera över helgen och prata med min man, så får vi se om man ska gå vidare med nipt eller inte. För egen del känns det som att det lutar åt det, om inte bara för att få sinnesro (förhoppningsvis) och kunna släppa det det helt och blicka framåt ?

          Och mitt barn hade kromosomavvikelse trots att KUB visade att det var risk 1 på 6000. Jag är jätteglad för det dock för annars hade jag inte haft min tokiga tjej. Så tur i oturen ❤️

    Ni som har levt i en relation i många år (+10 år) och alltid känt en obalans i sexlusten gentemot din partner, hur har ni löst det ? Jag börjar efter många år känna mej väldigt frustrerad att min partner väldigt sällan känner lust. Han har aldrig haft stor sexlust och jag vet att det inte har med mej att göra efter alla dessa år, men ändå tär det på mig. Det tär dels genom att jag inte känner mej ”åtrådd” vilket ändå är rimligt att önska att man är av sin partner och även otillfredsställd. Jag är inte intresserad av att ha en öppen relation och det är inte han heller. Finns troligen inte lösning. Eller jo. Antingen ett fortsatt liv där jag är otillfredsställd sexuellt eller en där jag lämnar en man jag planerar skall vara far till eventuella barn och en person jag vill dela mitt liv med .

      Onani?

      Min man var likadan i 8 år.
      Förra året köpte jag kalender från sinful, sen gav jag mig fan på att prata sex, sexdrömmar och vara hämningslös. Väckte något i honom och nu har vi otroligt otroligt bra sex, hämningslöst och riktigt härligt.
      Gick verkligen från totalt sexlöst, vaniljigt, till lagom galet och otroligt härligt. Så det kan verkligen förändras.
      Vi har två små barn på 4 och 2 år.

      Säger som ovan, onani! Köp en stav eller satisfyer, läs erotisk litteratur, kolla porr, stimulera dig själv varje gång du duschar etc.

        Fast ärligt talat, onani är ju rätt så tråkigt om man jämför med sex med en annan människa.

          Absolut, men bättre än inget

        Kolla porr är väl ett riktigt dåligt förslag. Övergrepp på film. Med riktiga kvinnor, inga fantasimänniskor.

          Såg filmen pleasure i kväll. Usch ångrar mej. så äckligt. Porr har inget med kärlek att göra. Varför ens göra en sådan film.

            Vad du tjatar om hur ”usch” den filmen är ?

      Känner igen mig exakt i detta och är så oerhört kluven i frågan om vad man till slut orkar med. Jag har försökt det mesta från att vilja diskutera det, köpt underkläder som jag hoppats han ska bli mer intresserad av, tränat som en galning för att jag är rädd att det är attraktionen som dött, men ingenting verkar fungera. Jag är nästan redo att ge upp, men så gör han något som ger mig hopp och jag är redo att fortsätta. Har försökt tänka på det som om rollerna var omvända och då är det ju oftast så att tonen mot männen blir att de får tagga ner, men om ena partnerns libido totalt sinat borde väl ändå en vettig lösning finnas som inte slutar i att den ena partnerns självförtroende helt knäcks i brist på den närhet och självförtroende som intimitet i en relation kan ge. Mitt hopp just nu är att han läser Relationsbibeln, där en hel del punkter jag känner igen mig i finns med, och att han då tar in hur mycket det gör att jag känner mig sedd i relationen tack vare ett fungerande sexliv.

        Mitt ex var likadan (se kommentar längre ner). När jag försökte hotta till det genom att skicka en sexig selfie när jag stod i underkläder så fick jag till svar: ”vad ska vi äta i kväll?” Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta ?

          Ja, att inte ens få en reaktion på att man ansträngt sig skapar verkligen huvudbry! Om man tar upp det igen känns det nästan som att man är desperat, fastän allt som krävts från partnern är typ ett ”du är så snygg/fin/sexig”.

            Precis!!! Förstår inte hur svårt det kan vara. Kräver inte mkt, ett ”wow vad snygg du är”, hade räckt liksom. Skönt att någon känner igen sig. Har tänkt att det kanske är mig det är fel på och som är bekräftelsehora ?

      Tror många män idag helt enkelt gillar att maturbera mer än att ligga med sina partners.

        Tror faktiskt också att det är så. Jag har absolut ingenting emot porr men det känns som det har tagit över många mäns sexlust till en partner…

          Hur kan man inte ha något emot porr?
          Övergrepp på film. Med riktiga kvinnor, inga fantasimänniskor.

        I den här frågeställningen handlar det ju inte riktigt om det dock, att sexlusten förändrats, utan: ”och alltid känt en obalans i sexlusten gentemot din partner”. Alltid alltså, inte bara nu/på senare tid. Om man alltid haft en obalans i sexlust så är man kanske helt enkelt bara inte kompatibla på den fronten. Folk har olika sexlust och ens sexlust kan såklart pendla beroende på var i livet man är och hur man mår. Men om det alltid sen början varit ojämnt så tyder på att det bara är hur personerna är.

        Det måste inte vara ett problem för alla, för en del så är det inte såpass viktigt att det utgör ett problem. Men personligen tror jag många underskattar hur viktigt det är för att de älskar sin partner och tänker att de kan ha överseende med en obalans i sexlust. Men sen tillslut efter många år så har det blivit påfrestande.

      Jag har haft det som dig och vet hur mkt det tär på en. Framförallt på ens självkänsla så de som tipsar om onani har inte fattat ett dugg. Det kompenserar ju inte för känslan av att inte känna sig åtrådd. Jag skaffade ett barn med den mannen som inte ville ligga så ofta men det slutade med separation. Inte enbart pga obalans i sexdrifterna men det var en bidragande orsak. Han och jag pratade aldrig riktigt om problemet vilket jag ångrar i dag, inte för det hade hållit iaf, men ändå, jag hade velat veta varför. Om det berodde på att han va porrskadad eller vad det var. Vad säger han när du tar upp det? Även om inte han har så stor lust borde han ju vilja tillfredsställa dig och göra så du känner dig åtrådd. Att ni kan mötas på halva vägen liksom. Sex är ju ändå bland det viktigaste i ett förhållande (för mig iaf, annars tycker jag man lika gärna kan va kompisar). Usch jag lider med dig, vet hur påfrestande det verkligen kan vara. Allt grubbleri det orsakar osv… massa kramar till dig!

      Förstår dig. Min sambo är likadan. Efter vi fick barn har hans sexlust bara dalat. Min tvärtemot har vuxit ju äldre jag blivit. Och förslaget om onani eller dildo. Nej tack. För sex handlar ju om så mycket mer än så. Visst att man kan ta hand om den biten själv ibland. Men man vill ju känna sig åtrådd, sexig. Och man blir på så mycket bättre humör med sex.

      Jag har väl mer eller mindre accepterat det. 3 år sedan sist nu. Men jag är inte heller intresserad av ett öppet förhållande.

        Tre år sedan ni hade sex? ?

          Det är så länge sen. Det har liksom gått så långt att jag inte ens försöker längre. Man tröttnar efter hundraelva avvisanden.

            Ja det förstår jag verkligen, men tre år, det är länge, får ”panik” efter 1-2 veckor utan och börja inbilla mig att jag inte är attraktiv längre, min har dock stor sexlust så kanske känns det konstigare om det går länge mellan hängarna då..men om ni båda vill få igång den igen så ”tvinga” er att ligga, sex föder sex eller så, vill han inte borde han väl ändå kunna säga varför?

            What? Sorry men han är nog gay

      Varför kan vi inte ”byta”? Jag är så ointresserad av sex men vill ändå leva med min sambo, 10+ år och två barn. Men han blir ju så klart ledsen… För min del tänkte jag verkligen försöka ha det några gånger i månaden ändå och se om min lust väcks till liv.

        Känner samma sak, jag vet inte om jag har något fel men jag äcklas nästan av sex. Hade känt en lättnad om jag sluppit ha sex mer under min livstid. Har aldrig tyckt om det.

      Jag lämnade min relation även om jag hade planerat och drömt om barn och familj med honom. Men jag hade provat allt! Och han var inte intresserad av sex (med mig iaf). Så till slut insåg jag den sorgliga sanningen att jag ville ha en partner att vara intim med och tillsammans med honom så togs något viktigt ifrån mig. Det var sorgligt och otroligt smärtsamt att lämna men det var också förnedrande att vara i en relation där jag blev nekad sex. Ångrar ändå inte en sekund att jag lämnade!! Lever i en fantastisk relation idag med ömsesidig åtrå och respekt.

        Samma.

    Vad har ni för månadskostnad på ert boende? Alltså hyra/avgift och lån?

      3 300 i avgift, inga lån. Stockholms innerstad.

      Nu har vi hus så ingen hyra, men boendekostnaden är 14000. Sen tillkommer ju el, vatten, etc.

      Hyran ligger på runt 8000 och så tillkommer internet, el och parkering, så brukar landa på 9500 typ.
      Hyreslägenhet i Lund.

      13300 hyresrätt i Västra Götaland försöker verkligen hitta nått billigare

      Ca 9000 kr hyra, sen tillkommer ju el, parkering, osv.

      Bor i bostadsrätt, en trea: 4100 i hyra och sen 3000 i lån, så 7100 kr. El fast kostnad på 350 kr.

      8600:-, två år gammal hyresrätt, 3:a.

      Ränta/amortering 6400:- mån. Tillkommer kostnader för värme, el, internet, sophämtning osv så landar på runt 10 000 en dyr månad, runt 8500-9000 en billigare. Radhus med friköpt tomt i Norrland.

      Precis flyttat från hyesrätt till bostadsrätt. Avgift på 6200 kr, lån och amortering på typ 10 000 kr. Väldigt dyrt men vad gör man med dagens räntor… :/ Vi köpte nyproduktion så visste inte för ett år sedan att läget skulle ändras så mycket.

      5000. Bostadsrätt centralt i mellanstor stad.

      Nyköpt bostadsrätt i Göteborg, en 1a. Köpte den för 2 år sedan och nu flyttade jag in denna månaden. Belånat 85% med allt räntor, amortering, avgift, el, vatten värme och försäkring blir det 14.300 i månaden. Inte riktigt vad jag som 19 åring räknat med när jag för två år sedan kalkylerade på ränteläget. Fick ju tyvärr ej att binda räntan förrän 14 dagar innan inflytt vilket inneburit att jag suttit senaste halvåret och sett räntan öka och min månadskostnad fördubblats. Tufft och jobbigt ?

      Avgift 4k och ränta 11k.

      23k/månad, London zone 1. Stor etta med 1,5 badrum.

        3400 = avgift/hyra ink allt: bredband, el, parkering
        + 4900 50/50 lån amortering

          Tillägg: Brf i stad, 2,5rok 65kvm

      Avgift: 4000
      Ränta: 3000
      Amortering: 8000

      Så 15 k totalt för en fyra i Stockholms innerstad. Vi är två så vi betalar 7,5 k var i månaden.

      28400, Stockholms innerstad, 226 m2

      Avgift 3700
      Rta 2250
      Amortering 1800
      3 rok 81 kvm Sthlms innerstad

    Jag är en tjej på 33 år som har haft ett liv med upp och nergångar, men känner att jag har kunnat hantera allt med inställningen att det jag inte kan påverka ska inte få mig att må dåligt. Vaknar aldrig med en dålig dag och har oftast en positiv inställning till allt i livet. Vänner och familj dras till mig när de mår dåligt, vilket gett mig en god insikt i hur dåligt man faktiskt kan må och känt stor tacksamhet över mitt egna ”sätt” att förhindra att må dåligt.
    Tills idag…..
    Jobbar inom byggbranschen och fick världens utskällning en av kund. Jag har aldrig känt mig så oduglig och framför allt så missnöjd med mig själv och det arbete jag gjort. Försökte be om ursäkt gång på gång men kändes bara som han blev mer upprörd. Håller helt med att projektet inte gått som det ska och har all respekt för hur han känner eftersom det gäller hans bostad och det har skett missar i kommunikationen. Detta samtal ägde rum kl. 15 och jag har därefter gråtit konstant och känt mig så värdelös som människa. Jag kan hantera kritik men detta var något annat, kan inte säga att han var elak heller men kändes bara som han ville jag skulle erkänna hur oduglig jag är som människa. Hatar mig själv så mycket just nu, nästan så att jag blir rädd för mig själv. Vet inte vad jag vill med detta, behövde bara skriva av mig…

      Hon får väl göra som hon vill när det är hennes jobb, men det är riktigt dålig stil och hon kommer ju att förlora kunder om hon fortsätter sådär.

        Hamnade fel, skulle vara till Linn nedan.

      Hörrudu!! Du är INTE oduglig. Du verkar ha bra självinsikt och inser att projektet inte gick som det skulle – men det är en helt annan sak. Tror heller inte att han ville att du skulle känna dig oduglig utan han var nog bara upprörd, vilket han enligt vad jag läser verkar ha befogenhet för?
      Försök istället vända detta – lär av vad som hände och se hur det kan göras bättre. Sen tror jag knappast att allt är ditt fel om det är ett byggprojekt? Ta ansvar för detta men försök att hålla skillnad mellan vem du är och att du duger och vad du gjort för misstag/vad som gick fel.
      Kram

        Tack Linn för dina kloka ord! ❤️❤️
        Ja, detta blir en smärtsam lärdom. Och nej inte bara mitt fel, men är ansvarig!

      Det är mänskligt att hamna i en sådan känsla vid enstaka tillfällen. Troligen var du extra sårbar och han råkade trycka på helt fel knappar när han skällde ut dig. Riktigt fult av honom att ge kritik riktad mot dig som person. Det har han inte rätt till även om han är besviken på själva arbetet.

      Fast nej du kan ju uppenbarligen inte ta kritik. Du hatar dig själv, för att en kund är arg på dig?
      Du känner dig värdelös, missnöjd med dig själv? Det är ju bara att tugga i sig att en kund är missnöjd.
      Du måste sluta tycka synd om dig själv.

        Tror du att det går bra för henne att släppa det när du skriver att hon ska sluta tycka synd om sig själv?

        Men lägg ner.
        Att ta kritik är inte samma sak som att stå och få ta skit. Självklart kan man må dåligt över att någon trycker ner en. Så trött på alla tråkiga toner i detta forum.

        Men du kan ju inte anse att det här var ett trevligt och konstruktivt svar? Vad fick du ut av detta? Fråga dig själv det.

      Här är ett av de bästa råden jag någonsin fått: Ta inget personligen.
      Folk bär på så mycket issues och när de väljer att avreagera sig på någon annan så har det oftast väldigt lite att göra med just den personen.
      Finns det verkligen något du hade kunnat göra bättre? Jag är på andra sidan av din situation! Precis flyttat till nyproduktion och vet att de där projektledarna fått sååå mycket skit för att det ena eller andra är försenat eller fel osv… Men jag fattar att alla gjort sitt bästa och inte med flit förhalat bygget. Men tyvärr har vissa svårt att se det perspektivet…
      Kram på dig

      Dåligt av honom, förstår att du är ledsen. För mig är det självklart att bemöta andra som jag själv vill bli bemött.
      Även om någon gör fel i renoveringen i ens hem. Hade nyss hemma en hantverkare som skulle fixa en grej i taket, han råkade tappa ner en tung sak så det blev tre hål i golvet. Han skämdes jättemycket men jag tyckte inte det var hela världen. Det är en möbel som brukar stå för där så det kommer inte att synas.
      Kan inte förstå varför man inte kan prata lugnt? Måste du tillbaks dit eller är du klar där?

      Du ska se det känns annorlunda och bättre imorgon.

      Vet du, jag jobbar som lärare och jag har verkligen lärt mig att skilja mitt eget jag från mitt yrkes-jag. Även om jag är en engagerad lärare som verkligen gör det bästa för mina elever får man emellanåt ta skit från föräldrar för både det ena och det andra. Ofta obefogad men jag brukar alltid svara vänligt men bestämt och förklara varför saker är som de är. Typ ”hej, vad tråkigt att ni upplevde läxan som svår, men syftet är…”. I mitt yrke är man ganska utsatt för denna typ av samtal för föräldrar bryr sig såklart om sina barn och jag förstår att de vill deras bästa MEN det är så lätt att en förälder som har en dålig dag tar ut det på mig. Det låter ju som att du gjort ditt bästa för att lyssna, tillmötesgå och göra det du kan i det här läget. Om det blivit missar i kommunikationen är det ju högst mänskligt. Förhoppningsvis kan ni dra lärdom av det i ert arbete framöver. Nu vet jag inte om du kommer ha mer kontakt med den här kunden men om ni kommunicerar framöver tycker jag inte att du ska ursäkta dig så mycket mer, alltså man kan ju be om ursäkt, men du ska ändå stå stark och vara tydlig med att det var just missar i kommunikationen och att det kan hända även den bästa (om det var det som var det stora ”felet”). Kom ihåg att ditt yrkes-jag bara är en del av ditt riktiga jag! Släpp det och ladda batterierna i helgen. ?

        Tack för ditt inlägg. Det hjälper mig också.

      Jag hade en kund som var såå arg, han bara skällde och skällde, att jag var inkompetent och gjorde så dåligt jobb. Hände flera gånger. Till slut gick jag till min chef för att berätta och få råd, han frågade om kunden hette Kjell och det gjorde han, bry dig inte om honom sa han, Arg-Kjell skäller på alla.
      Så det kan ju vara att han fått fatt i dig nu eller om det är nån av hans kompisar.

    Okej, era tankar och åsikter om följande situation:
    Jag bokar en tid hos en tjej 16:30 en söndag (detta är en tid som ligger ute genom bokadirekt). Vill inte avslöja för mkt men handlar om skönhet – frisör/brynfix/vaxning – den typen av uppdrag. På söndagen slutar min telefon funka så jag får inga sms under hela dagen. Jag ser ett mejl från denna tjej vid 15:30 när jag lyckas kolla mejlen på jobbet, det är skickat kl 13:00 när hon säger att hon sökt mig och undrar om jag kan tidigare. Jag svarar att jag inte fått sms då min telefon är trasig och att jag inte kan tidigare. Sen beger jag mig till salongen (och ser då inga fler mail/sms). Jag är där 50 min innan min tid men det är släckt och ingen är där (tänkte om hon ville börja tidigare). Väntar då i 50 min och sen ytterligare 20 min efter min bokade tid, dvs totalt i över 1 h. Jag beger mig då tillbaka t jobbet som ligger nära och lånar min kollegas telefon och ringer denna tjej som då säger att hon ”avbokat min tid eftersom jag är svår att nå, hon har andra kunder på en annan salong och kan inte sitta och vänta ?????”. Ser även att hon vid 15:30 mejlat mig och sagt att hon avbokat min tid. Jag blir jättearg och anser att jag har väl ingen skyldighet att vara tillgänglig så länge jag är där vid vår bokade tid?? Jag kunde inte ens tidigare då jag jobbat så hur hade hon löst det då om hon dubbelbokat? Har jag rätt eller är jag ute och cyklar?

      Du har rätt!

      Hon får väl göra som hon vill när det är hennes jobb, men det är riktigt dålig stil och hon kommer ju att förlora kunder om hon fortsätter sådär.

      Hon har gjort fel.

      Visst, akuta saker kan hända (tex hon fick magsjuka eller likande) men att avboka för att kunden inte kan tidigare och hon hellre vill göra något annat är riktigt dålig stil. Oproffsigt dessutom. Ge henne ett dåligt omdöme och boka tid hos någon annan

      Låter som en oseriös salong

      Vilken stad är det här i? Har varit med om samma i Örebro. Kanske är det samma salong.

        Stockholm, tråkigt men finns ju flera oseriösa

        Hände mig också i Örebro…?

    Ok vild chansning men tänkte jag skulle prova här: jag var tidigare student och mitt mecenatkort gick ut nu i okt. Nu undrar jag om det är någon vänlig (student) själ som vill ge mig studentrabatten till shopping4net. Ja det är specifikt den bara och jag vet att det bara är 10% men ändå! ???

      har du inte mecenat alumni eller vad det heter?

        Jo men just shopping4net finns inte med ?

      Mecenat21

        Tack snälla Sofia!! ???

          Ingen fara ?

    Vilken är den bästa tunnaste kondomen? Konstig fråga men vill gärna veta vad ni rekommenderar! Har nyss fött barn och har inte använt preventivmedel på flera år så känner mig lost ?

      RFSU Beyond Thin har vi haft i många år.

      Det röda paketet från RFSU, heter ”Thin” 🙂

    Jag har fått erbjudande om att åka till Spanien i slutet av november. I närheten av Alicante. Är det ”värt” att åka vid den tiden på året, eller ska man hellre vänta till typ våren? Jag är inte ute efter sol, bad och 30 grader, men allt är ju bättre än skånskt noveberväder. Eller?

      Det är ofta härligt väder den tiden på året, det är nog lite kallt att bada (men går såklart, svensk sommars havstemperatur ?), oftast soligt och fint på dagen och behövs en tröja på kvällen.

      Det är ju mycket kallare i vattnet på våren än på hösten!

      Kul! Jag ska själv till en stad utanför Alicante i slutet på november. Brukar vara fint väder ?

    Har för närvarande en kraftig ögoninflammation och undrar om ni som tidigare haft ögoninflammation bytt ut allt ögonsmink för att inte få det igen? Mascara och kajal kommer jag självklart att rensa bort men det känns lite tråkigt att slänga nya och dyra ögonskuggor ? men hellre det än att få det igen såååklart

      Nä inte lever bakterier så länge på kajal och ögonskugga, de är för torra. Släng mascaran dock

      Jag skrapade bort de översta lagren på paletterna och bytte bara applicator och borstar.

      Virus/bakterier överlever sällan på torra ytor, så ögonskuggor hade jag inte kastat ?

      Det finns desinfektionsspray för smink som du kan spraya om du är orolig, men just ögonskugga använder man ju inte inuti ögat. Dessutom torrt, som a dra säger.

    Förut på Picuki kunde man se stories från Instagram. Det går inte längre. Vet någon om Instagram har gjort ändringar. Jag har inte instaappen??

      Använd instanavigation.com

      Googla bara watch instagram stories anonymously så hittar du massor med olika sidor för detta. 🙂

        Ska prova. Tack ?

      Finns det nån sån sida fast där man kan kolla någons facebooksida?

        Kan man se vem som kollat ens fb?

          Nej, det tror jag inte.
          Undrade bara för jag har inte fb och ville kolla ett specifikt konto utan att behöva skaffa fb.

    Jag har så fruktansvärt ont i kroppen efter min graviditet och förlossning. Jag börjar komma upp i åren och vill så himla gärna ha ett barn till, men det börjar bli bråttom. Problemet är som sagt smärtan, att det inte finns en chans att jag kan bära och föda ett till barn.

    Någon som varit med om liknande problem och hur överlevde ni en andra graviditet?

    Det har gått snart 8 månader sen jag födde barnet och det sägs att det kan ta upp till ett år för kroppen att återhämta sig, men det här är inte rimligt…

      Ja hqr varit med om samma.
      Ungefär ett år efter förlossningen tog jag tag i det på riktigt. Gick till fysioterapeut 2 ggr/vecka och gjorde rehab eller annan lättare coreträning 6 ggr/veckan. Nu, ett halvår senare, är jag helt okej i kroppen. Stor skillnad mot inann graviditeten men ändå ok.
      Inte gravid än och inte börjat försöka. Vill inte heller va totalt värdelös i 9 månader vad gäller att ta hand om min son. Så kommer avvakta lite till, det blir ju mindre bärande och annat med tiden.
      Åldern är en faktor som stressar och eventuellt kan det bli ett problem pga det.
      Men känner att förutsättningarna måste va iaf ok för att det ska va värt det.

      Hur gammal är du?

        36.

      På vilket sätt ont? Var sitter smärtan för dig?

        Hela bäckenet, runtom allting liksom. Plus sidan och analen. ?

        Är spänd, så jag får inte göra knipövningar längre utan jag ska lära mig att slappna av istället.

      Skulle rekommendera att gå till en fysio som är inriktad mot kvinnohälsa och få hjälp. Hoppas det går över snart!

        Redan gjort och det hjälper inte, därav min desperation. ?

    Tips på prisvärda handdukar? ??

      Rusta, hmm tror de heter typ Emma! Håller sig fina i tvätten

      Jysk Gold nånting. Brukar också hålla bra i tvätten.

      Kör på hm för sex år sedan och använt i princip dagligen med alla tvättar det innebär. Har hållit jättefint och är som nya fortfarande. Absolut prisvärda. Snygga också

    Väntar första barnet och får panik när hon rör sig, SÅ OBEHAGLIGT. Vänjer man sig?

      Ja man vänjer sig skulle jag vilja påstå. Men sedan blir det obehagligt när de skjuter in benen i revbenen eller liknande ?

      Det får du nog göra oavsett du vill eller inte. Barnet kommer sprattla loss rejält när barnet känner för det, ibland gör tyvärr obehagligt ont.

      Tänk paniken du skulle få om bebisen INTE rörde på sig. Försök att föreställa dig bebisen där inne som vill säga hej ❤️

        Usch så hade jag igår, fick åka in ? Då vände det äntligen och bebisen rörde på sig och tog igen all tid. Fy fan vilken oro ?

    Du som bor i hyresrätt i Stockholm, inne i stan. Vad har du i hyra?

    Såg nämligen ett par annonser någonstans för ett tag sen med ettor för ca 4300, en tvåa för 6500. Jag kommer inte ihåg vad sidan heter, men det lät så sjukt? Så billigt kan det väl inte vara???

      Det låter billigt, men inte omöjligt beroende på område, hur länge sen lägenheten renoverades/fixade (stambyte t.ex.) och vad för typ av kontrakt det är. Bor i Vasastan i en trea (ca 100 kvm) med stambyte 2019 för 13600 på förstahandskontrakt.

        Det var i bland annat vasastan. Kollade inte jättenoga så jag vet inte om det stod något om stambyten och sånt, däremot var tillsvidareboenden, så mycket minns jag och har även för mig att iaf någon av ettorna inte var stor som en garderob utan ändå runt 40m².

          De finns, men relativt få kommer ut då de som sitter på sådana bra kontakt inte gärna släpper dem. Så de är svåra att hitta och ännu svårare att få ofta, om man inte har extremt lång kötid eller rätt kontakter. Men om det inte finns några uppenbara röda flaggor så kolla närmre!

            Ja jag får leta igen, jag kommer verkligen inte ihåg vad det var för sida?

              Det är nog underförstått att det är svartkontrakt alltså att man ska betala för att ta över förstahandskontraktet. Ingen aning vad det kostar numera men för 10-15 år sen när jag letade boende var det flera hundra tusen.

                Läs nedan kommentarer så finns det obviousy normala hyror även i Stockholm.

                  TS hade sett dem i annonser och då är det ofta svarta betalkontrakt. De som har kontrakten nu har antagligen haft dem länge.

      Känner folk med förstahandskontrakt som har så helt normal hyra i Sthlm innerstad känns helt sjukt!

        Ja visst gör det! Därför jag reagerade när jag såg annonserna, stör mig bara att jag inte minns vart jag såg dem?

        Jag har ett förstahandskontrakt, en trea, innerstaden ( på Östermalm, jungfrugatan) och betalar en billig peng men varför är det sjukt? Tycker heller inte man kan jämföra sådär. Har fått kommentarer om hur jag som en ensam behöver en så stor lägenhet. Jag är en vuxen kvinna, kan väl tycka en trea är helt nnormalt för en vuxen människa som har jobb…liv…
        Sverige är verkligen ett konstigt land. Tar in ett överskott av människor så det blir bostadsbrist ,skatter höga så man inte ens har råd med nybyggen så dessa hyresrätter går till nyanlända men det är oss man ska attackera. Vi som gör rätt, jobbar, betalar skyhöga skatter osv oss vill man straffa? För att vi lyckats få hr för en normal hyra!? Gå till roten av problemet istället.

          Det som iaf jag tycker är sjukt är ju att i princip alla lägenhetsannonser man ser så är det svindyrt så det blir väl att man automatiskt tänker att alla lägenheter i Stockholm är sådär galet dyra. Men jag förstår helt klart vad du menar och tycker du gör helt rätt i att bo i en trea trots att du är ensam, det vet jag många som gör?

          ”Tar in ett överskott av människor så det blir bostadsbrist”

          Det har varit bostadsbrist i Stockholm långt innan det.

            Ja jo men en miljon plus på 20 år varav typ en majoritet inte kan försörja sig själva påverkar ju rätt rejält, tror du inte?

              Alla som kommit till Sverige har ju inte bosatts i Stockholm haha. Är inte bostadsbrist överallt i landet.

                Ja men nu vill de flesta av dem bo i sthlm pga släkt, vänner och här finns jobben så självklart blir det ett högt tryck.

                I väldigt många städer runt om i Sverige är det brist på hyresrätter, jo.

            Det hjälper ju inte precis en redan dålig situation. Precis som vården. Vanskött sedan 25 år tillbaka och pressas nu ännu mer med en rekordstor befolkningsökning.

              Det jag invände mot var att personen jag svarade på skrev som att det _blev_ bostadsbrist till följd av att man tog in ett överskott av människor. Bostadsbristen fanns innan och hade funnits utan de människor som togs in. Att det blir ännu större tryck ju fler som bosätts där det redan råder bostadsbrist säger ju sig självt, men det fanns redan som sagt.

          Jösses varför blir du kränkt av att anonym tyckte att det var sjukt ?

          Men du. Jag tycker inte att DU är sjuk som har en sån lägenhet. Kan bara säga grattis!

          Jag tycker att det är sjukt att det finns billiga lägenheter när andrahandskontrakten ser ut som de gör i Sthlm. När jag pluggade så fick folk vara glada för ett rum inneboende hos någon i förorten för 7000:- resultatet av att inte stått i kö.

          Sen blev jag vän med en person med förstahandskontrakt på en etta vid stadion. 3 500:-. Det var jaw drop.

          Men glad för alla som har lyckats få förstahand. Det är ju så priserna ska se ut. Trodde bara inte man kunde ha tur i Sthlm.

      Ja, folk som bott länge har ibland så sjukt låg hyra. De jag känner är dessutom övre medelklass och skulle ha råd att köpa en fin lägenhet i stan. Stör mig enormt på att de sitter på billiga hyresrätter som folk med sämre ekonomi aldrig får en chans på.

        Ja det förstår jag!
        Men vad ”normala” hyror I sthlm annars? Är det 15k som folk lägger ut lägenheter för på t.ex blocket? Eller är det ändå vanligt med t.ex en tvåa för 6500, bara att man behöver ett livslångt köande för att ens ha en chans?

          Om det är kommunala bostadsbolag/skb och inte nyproduktion så ca 8000 kanske för en trea oberoende av område. Nyproduktion ca det dubbla.

          De som ligger på Blocket är väl andrahand och då är det högre hyror ja, folk tar chansen att tjäna pengar.

            Detta var inte blocket.

          Hyrornas nivå är oftast inget problem utan kötiden ja.

        De flesta av oss som bor i hr i innerstaden är inte övre medelklass, vi är som vilka vanliga svenssons som helst bara att vi haft lite tur.

        Känner idag fem personer med förstahandskontrakt i Sthlm. Ingen av dem sitter på sjuka summor pengar, utan är helt vanliga Svenssons som jobbar i butik. Iaf tre av dem har ärvt lägenheterna på söder genom typ morföräldrar som flyttade in när söder inte var så hippt..

        Men snälla, alla vill inte ha bostadsrätt. Man har väl ingen skyldighet att ge upp sin lägenhet för att nån annan ska få den? ?

      2:a centrala stan, 8.500kr

    Frändfors på dejt med Beijer. Visste inte att de var kompisar

      Sandra skrev ju att dom va på dejt så det kanske va precis så det va. En kompisdejt för att lära känna varandra ☺️

      Vem är hon Frändfors?

    TW underliv
    Jag har liiite framfall som inte stör vanligtvis mer än att jag får svampinfektion ibland (oftare än jag skulle vilja, innan förlossningar fick jag det aldrig). Jag har spiral och duschar alltid efter sex (samma partner), och gör knipövningar. Nån som har haft samma problem som fått hjälp?

      Vet ej med framfallet men gällande svampen så ha trosor som är väldigt stora och lufta alltid på natten. Var försiktig med två osv. Smörj med pevaryl , lite grann efter sex.

      Ta en tablett tidigt om det.börjar bryta ut, så behöver du ej äta en hel kur. Då motar man Olle u grind så att säga.

    Vad gör man när man blivit kär i en kille som när han väl visar en visar en jättemycket, visar hur mycket han tycker om en, charmar en totalt.. men sen samtidigt kan stänga av till och från, förklarar hur han tycker det är svårt med förhållande men att han inte hitta något fel på mig. Så fort jag känner mig osäker, och ifrågasätter detta så vänder han allt och får mig att känna samma igen. Vet verkligen inte vad jag ska göra.

      Röd flagg! Röd flagg! ??

        Jag vet.. jag känner mig så så dum, han säger indirekt att han inte vill ha mig (så mycket) men varför känner man som man gör ❤️‍?

          Är det typ detta beteendet? https://vm.tiktok.com/ZMF6C3r1x/

            När han stänger av har det inte med mig att göra utan med honom, men jag förstår hur han menar. Jag blir absolut mer ”på” och anpassar mig för att han ska må bra utan att tänka på mig.. det är säkert problem jag har med mig, att det enda jag vill är att någon ska förstå mig, kämpa för mig och alltid finnas där.. och därför vill jag bete mig ”exemplariskt” för hur ska jag annars kunna ifrågasätta någon annans beteende

          Känn dig framförallt inte dum ❤️ Du kan ha nån tidigare erfarenhet som gör att du drar dig till den här typen av kille och relation. Men! Jag säger tyvärr samma, det bästa och enda är att lämna

      Det låter som att killen du träffar har ett otryggt och undvikande anknytningsmönster. Enbart att han försöker hitta fel på dig, låter som en varning. Han tycker troligtvis om dig, men blir rädd för sina känslor och drar sig då undan.

      Jag tycker du bör fundera på om du orkar vara i en relation med en sådan person. Jag förstår att du är kär, men kärlek ska inte vara komplicerad i början. Det ska vara lätt, kul och härligt. Ingår man i en relation behöver båda såklart jobba på att den ska vara bra (det sker inte av sig själv), men min åsikt är att det inte ska vara överdrivet komplicerat från början. Jag känner såklart inte dig, men tycker ändå du verkar förtjäna bättre än någon som nästan enbart visar uppskattning när du får nog. Killen verkar ha dig lindad runt sitt lillfinger. Du förtjänar respekt och någon som finns där för dig. Alltid. Inte bara ibland.

      Jag har själv varit den personen din kille verkar vara och det tog många år i terapi och mycket introspektion innan jag började förändra mig själv och mitt sätt att vara.

        Tack ❤️
        Jag ser det så tydligt när jag får fundera ”själv” men vid kontakt så kommer alla känslor tillbaka

      Du ska prata med honom. Vill han satsa fullt på er två så är det läge nu. Annars kommer du bryta kontakten.

      Antigen är han inte tillräckligt intresserad eller så har han stora problem med sig själv. Oavsett vilket som är fallet så slösa inte tid på en sån man. Du kan inte fixa honom och om han beter sig såhär nu lär kan knappast magiskt ändra på sig helt plötsligt.

      Att vara varm och bekräftade för att sedan växla till att bli kall är ett beteende som förvirrar din hjärna. Det gör det svårt att se klart. Så låt mig göra det åt dig: vill han inte vara seriös med dig så bryr kontakten och gå vidare. Du förtjänar någon som vill vara med dig och är varm hela tiden!

        Jag vet, jag tycker jag försöker förklara men på något sätt vänds det till hans fördel..

      Skulle gå, inte värt att satsa på. Han leker eller så är det nåt fel på honom.

      Låter som en narcissist.
      Som någon skrev tidigare. Red flag..
      Har också varit där och det är inte värt det. Save yourself. ♡

        Ska försöka distansera mig ❤️

    För ca 3 veckor sen blev jag sjuk. Var dålig i 2 veckor med hosta, problem med bihålorna och sen feber. Tog inget covidtest. Blev frisk och har levt på i princip som vanligt, lite tröttare än innan och har inte vågat träna. Nu fem dagar sen jag blev frisk får jag feber igen! Vad är detta?! Känns ju som om det måste vara covid?

    Har självklart ringt 1177 som tyckte att jag kunde avvakta över helgen men man blir ju fundersam över vad det är ändå ?

      Har det någon betydelse vilket virus du har?

      Ta ett test? Har själv covid just nu

      Vet flera som haft någon influensa nu som kommit och gått på det sättet. Supersegt!

      Du kan ju fått ett nytt virus.

      Nej det behöver inte vara Corona. Man är jättekänslig efter att ha varit sjuk. Kroppen blir sjuk lättare direkt efter en förkylning/influensa. Även om vi själva hade hoppats att nu är man väl frisk ett tag.

      Du kan inte göra så mycket mer än lyssna på kroppen och vila. Bra du ringde 1177 om du blev fundersam/orolig. Nu kan du vara lugn och invänta att febern går över. Och ta det extra lugnt någon dag efter du blivit frisk.
      Krya på dig

    Är det någon som använt TippTapp för att få något från Blocket hemkört? Hur funkade det? Hur gjorde ni med betalning till Blocket-säljaren (Swish innan de lastas på, fast man inte är där själv) och finns det säkerhet via TippTapp så man verkligen får hem sina grejer?

      Åh jag vill jätte gärna också ha tipp tapp stories? Har nån kört det från t.ex en second hand butik p sen hem?

        Funkar skitbra!!!

        Man kan beställa transport från butik också – tipptapp killen köper grejen och man swishar honom vid leverans (99% är killar). Har fixat grejer från IKEA så. Vet inte hur skulle funka på secondhand.

      Jag swishade säljaren i förväg (det var bara en tusenlapp så det kändes ok att riskera). Tipptapp behöver du inte oroa dig för att dom ska dra, de är ju reggade med namn och personnummer och får dessutom inga pengar förrän de levererat och du OK:at i appen. Kör på!

      Rekommenderas! Gjort flera ggr, swishat innan pga ivärt risken tyckte jag. Men du kan ju också åka och kolla och beställa tipptapp sen för själva lyftet.

    Förlåt men Hanna och Lojsans snack om Chanel i deras podd….

      Förlåt, Hanna och lojsans podd överlag ?

    Hej Stockholmare! Ska spendera ett dygn mån-tis i er fina stad och vill göra ngt roligt måndagkväll. Tyvärr verkar det inte vara bästa utbudet på måndagar så har ni något tips på vad vi ska hitta på?
    Bowling och sånt går bort för det kan vi göra hemma men bra restaurangtips funkar. 🙂

      Vilken del av Stockholm ska du vara i??

      Gillar du/ni tennis är det Stockholm Open nu??

      NY Times har precis gjort en Stockholmsguide, kolla deras insta!

      Punk Royal är kul resturang (kanske lite dyrt). Eller Asian Post Office, Lilla Eko.

        Tycker den där Royal punk verkar helt överskattad. Vad är det som lockar med stället?

    Solskenshistorier tack!
    blev gravid ganska snabbt efter sommaren vilket kom lite oväntat fort då jag räknat med skulle ta längre tid men blev superglad. Första graviditeten. Dock orolig hela tiden för att strecken sedan inte visade starkare efter någon vecka och sedan fick sedan missfall i 6+0/7+0 beroende på hur man räknar,
    Nu är jag superrädd att det påverkar mig psykiskt trots att jag inte vill bli påverkad.
    Kan ni ge mig lite pepp och positiva historier på att bli gravida igen efter missfall ♥️?

      Jag förstår inte riktigt, har du fått missfall tidigare? Strecken på stickan har ju bara en viss styrka så sen kan de ju inte bli starkare? Om du är orolig be om ett ultraljud för att kolla hjärtslag. Lycka till! ❤️

        Blev gravid men var orolig från första start pga strecken var mycket tydliga men inte blev starkare och sedan i v7 fick jag oron bekräftad och fick missfall. 🙁 pco, retroflekterad livmoder osv gör mig mer orolig

          Tror inte oron påverkar kroppen ❤️ Jag blev gravid månaden efter ett missfall som blev till världens bästa lilla barn så den här gången hoppas jag allt går toppen för dig, men om du är orolig be om ett extra ultraljud! ❤️

      Jag fick missfall i december 2020 och blev sen gravid igen i maj 2021. Blev lite chockad över hur djupt missfallet satt sig i mitt psyke, men fick superbra stöd och pepp av barnmorskan och min omgivning då jag valde att vara helt öppen med mina känslor. För mig hjälpte det väldigt mycket att både jag själv och omgivningen accepterade att det var mer oro under den graviditeten, att det fick vara så och det var helt okej. Jag satte upp små milstolpar och tog graviditeten små steg i taget. Och i slutet av januari 2022 föddes en frisk och underbar liten pojke.

      Jag fick missfall i vecka 7. Blev gravid igen och fick barn 13 månader efter missfallet

      Fick missfall vecka 6, blev gravid ca 4 veckor efter så hann inte ha någon mens mellan

      ”Nu är jag superrädd att det påverkar mig psykiskt trots att jag inte vill bli påverkad.” Förlåt inte detta du vill höra, men tror du verkligen det är klokt att springa från känslorna? Jag har gått igenom missfall och försökte också stänga av, gå vidare med livet o.s.v. Men det går inte. Sorgen sipprar ut ändå. Mitt råd är att inte tvinga dig själv till särskilda känslor utan känn det du faktiskt känner. Jag grät och grät och grät… I veckor. Men sedan tog tårarna slut och ”processen” var färdig på sätt och vis. Känslor är inte farliga. <3 kram och jag beklagar!

    Någon som kan spanska? Vad betyder ”r. pendiente”?

      r är bokstaven och pendiente är ringar som man har i öronen typ.

      Tänker att r. kanske står för ”redondo”, alltså rund?

      Kan också betyda att man ska ha uppmärksamhet på något, typ ha koll på när det blir din tur på apoteket.

      Tack för svar! 🙂

    Bästa strumpbyxorna som är typ lagom och inte för tunna eller för tjocka/täckande, och med hög midja och sitter kvar (åker inte ner och tar trosorna med sig haha)

      Mitt bästa tips är trosor ÖVER strumpbyxorna. Aldrig mer hängande strumpbyxor i grenen, hatar det.

        Second that! ?

        Cykelbyxor funkar också 🙂

      Har aldrig fått trosor över strumpbyxor att fungera. Det enda som funkar för mig är att dra upp dem till armhålorna och gärna ta en storlek större.

        Samma här ??????

          Hahaha och visst känner man sig såååå snygg…?

            Extremt! Och så är jag inte platt heller så ser ut som en padda instängd i strumpbyxorna ?

        Jag har kört tunna cykelbyxor över strumpbyxorna ett tag på jobbet. Varmt, absolut, men så jäkla skönt när allt sitter på plats och inte rör sig. Inget skav av bråkiga strumpbyxor som jag får annars. Behöver inte gå och dra i trosor/kjol/strumpbyxor. ?

        Har inte kjol mer än ett par ggr i veckan så jag har inte upplevt några problem med värmen än så länge.

      Calzedonia controllers top! Gå upp en strl

      Pierre Robert, gå upp några storlekar för bästa resultat.

      Wolford i 1-2 strl större än vad du ska ha.

      Calzedonia som har typ osynliga sömmar (brett band). Gå inte upp en extra storlek utan låt dem rekommendera en storlek

    Jag skrev en OT för ett tag sedan om en vän till Bianca som pluggar till läkare som la ut en del ( enl mig opassande operations bilder samt storys )

    Jag bad då om hjälp om var man en anmäler detta vilket jag fick.

    Jag har dock tappt bort den länken och hittar inte när jag googlar , så om någon kunnig här orkar hjälpa så är jag tacksam då jag ser att detta beteende fortsätter och det gör mig så himla obekväm.
    Tack för hjälpen ?

      Jag ville också anmäla men tycker det var svårt att veta vart man skulle vända sig? Såg länken du fick, till Socialstyrelsen men man vill också uppmärksamma skolan. Är vi säkra på att det är KI hon pluggar på?

        Folk lägger ofta upp så länge man inte ser vilken/vad för typ av patient det är, se tex Instagram drsmile och ibland skriver patienter på papper att man får fota/filma och publicera 🙂 sluta med häxjakt!

          Det var en operation när läkaren höll i patientens hjärta. Inte helt samma som de smile.

            Edit: jag har tagit en printscreen på detta

          Men är det inte sjukt ohygieniskt att stå med en mobil och filma rakt över en öppen bröstkorg? Eller hur går det till?

            Det är min exakta tanke ?

            Förmodar att mobilen/kameran (inte säkert att hon hade just sin mobil med in) desinficerats innan, som allt annat vid en operation.

              Men tack ”M” för att du går in och styr upp på vartannat inlägg så vi idioter förstår hur det säkert ligger till.

                Haha tror du alla m är samma m? Och alla anonyma är samma anonyma?

                  Tror absolut de med din ton är samma person, ja.

                    Paranoid much? Också sådana som håller på som dig som gör att alla kör på Anonym tillslut. Som du själv gör.

                      Men så svårt är det inte att känna igen en del. Min vän läser här inne. Ser direkt när hon lämnat en kommentar, för jag känner igen hennes sätt att skriva. Samma lär man sig vissa nick också och hur de skriver.

              Haha nej, det har i alla fall jag aldrig sett någon läkare göra eller gjort själv när jag stått på operation. Däremot brukar man lägga dem i en liten korg eller så, ifall någon ringer så annan personal kan svara åt en när man opererar. Dock är det absolut väldigt märkligt beteende och otroligt pinsamt i allmänhet att stå och fota operationer så som läkarstudent, och ingen tanke på att det ligger en riktig människa på bordet som kanske inte alls vill ha sitt innanmäte utkablat på någons instastory.

            Hej!
            Jag studerar själv på PUM där denna tjej också gör (om jag uppfattat det korrekt).
            Det är absolut absolut inte okej vad hon gjort och hon bryter isf mot kontraktet alla studenter fick signera ett kontrakt om alla TYDLIGA regler som framgick när studenter har anatomi lektioner i bårhuset.
            Det kontraktet innefattade både teoretiska lektionen och praktiska lektionen på anatomin.
            Annars får man inte gå anatomi kursen (som är obligatoriskt) och även inte gå vidare till nästa termin.

            Vi MÅSTE signera det kontraktet där vi intygar på heder och samvete att inga elektroniska apparater är med på lektionen (de skall vara i omklädningsrummet med resterande tillhörigheter), vi försäkrar på heder och samvete att respektera preparaten som vi får äran att träna våra kunskaper på, för det vetenskapliga syftet.
            Vi måste behandla alla preparat med allra största försiktighet och respekt.
            Att fotografera eller filma bryter mot kontraktet, kommer vidare rapporteras till Dean’s office, Medicine (detta kontrakt är skapad av Dean’s office vill jag tillägga) som kommer vidta rejäla åtgärder.

            Handlar inte bara om kontraktsbrott, det handlar om hur osmakligt och respektlös man är mot preparaten som en gång varit livs levande människor med individuella livshistorier.

            Jag hade definitivt anmält det (till dig som hade printscreen) till Dean’s addmission office, Medicine: ep@pum.edu.pl

            P.S är inte detta samma tjej som även var inblandad i hela högskoleprov skandalen där listan med namn, personnummer och adress publicerades? Enligt min bonussyster så var hennes namn med på den listan..?

        Enligt hennes senaste story är det en skola i polen. Vilket komplicerar saken. Men hon kommer väl få praktisera i Sverige sedan, vilket gör det relevant, eller har jag missuppfattat

          Det kan vara att hon frågat patienten. Jag var i Brasilien en stund som läkarstudent och där frågade kirurgen om det var ok om vi tog en bild när ingenting mer än hans hjärta syntes, och fick ja. Så tog de en bild när vi opererade. Den har jag på min insta. Nu har jag lagt på ett filter som gör att hjärtat blev så ljust att det inte syns så bra och blir äckligt att se på, men det är inte olagligt. I Sverige är det olagligt att ta bilder på inre organ utan tillåtelse, men i många länder räknas det som anonymiserat och är normbeteende hos läkare där, så det kan vara att alla gör det där hon är och att hon därför inte tänker på hur det uppfattas här hemma. Angående desinfektion så måste man gå igenom hela processen bara man har tagit på något orent så det är antagligen anestesiläkaren som fotar/filmar.

    Är på hotell med min familj.
    Nattar barnen och hör en hund yla. Tillslut får jag nog och går och klagar efter typ 1h av ständigt ylande. Får veta att dem i rummet bredvid har en hundvalp!

    Vem fan lämnar sin hundvalp själv på ett hotellrum?!
    Receptionisten ringde dem och bad dem komma tillbaka och huden är nu tyst, och mina barn somnade så fort det blev tyst ?

    Sjävklart begär jag inte att det ska vara knäpptyst på ett hotell, för ljud är det. Men inte fan en ylande hund!

      Stackars valp ? är ju som att lämna en liten bebis ensam. Bra att du sade till!!!

        Valpen kan dessutom kissa ner hela rummet

      Du gjorde rätt. Man betalar inte hotell för att bli sådär störd.

    Är så sjukt attraherad av en kollega som dock jobbar på annan ort, funderar på att lägga till honom på facebook eller insta för att kunna kommunicera den vägen. Framfusigt eller ska jag köra? Vi har knappt pratat med varandra ska sägas..

      Är ni båda singla? Lägg till och kör ?

      Om nu är singlar och aldrig kommer jobba på samma yta. (Tänker att det kan bli jobbigt om det går åt totalt åt skogen)
      Annars kör bara kör!

    Vad är det mest orimliga era småbarn har fått utbrott över? Min treåring fick höra talas om de två olika sätten som barn föds på och blev vansinnig över att han kommit ut genom min snippa och inte genom magen. Ja tufft för honom men det är inget jag kan ändra på! ?

      Stackarn! Han är ju helt ensam i hela världen om att komma ut genom en snippa också! Fyy, vad taskigt av dig!

        Haha är inte ts. Men många barn vet inte men får höra tex på förskolan. Kan vara chockartat först ?

      Min då 6-åriga dotter tappade det fullständigt en gång när hon först skrikit, gråtit och gormat om att jag ska hjälpa henne ta ner hennes skor från skohyllan (hon stod bredvid skohyllan och jag var lite längre in i hallen i förd med att klä på mig/packa väska). När jag sedan ger med mig och plockar ner hennes skor tänder hon till på nytt och blir sådär orimligt arg som bara en 6-åring kan bli: ”JAG KAN SJÄÄÄLV” ? Just smile and wave ??

        ?

      Hahah åh låter som barnen på mitt jobb! Jag är gravid och barnen vet ju olika. Ett barn blev helt chockad att doktorn kan öppna magen (barnen diskuterade alltså, inte jag. Satt dock med och log samt svarade på frågor), för snippan va ju det som va ”rätt”. ”Dör man då?” ?

      Älskar deras diskussioner! Och ett barn va helt säker på att man bara kom genom magen, för hen samt syskon hade ju gjort det. Öppnar upp för bra diskussioner kring hur man hamnar hos sin familj (finns ju både biologiska och foster/adoptiv osv) ?

      Ett annat barn berättade om hur mjölken i ”tuttarna” kommer när bebisen kommer. Och väldigt ingående hur mamman hade det nör syskonet kom ?❤️ Pratade med vh som skrattade och förklarade läget ?

    Någon mer som tycker att Leyglow är sjukt överskattad? Hon tipsar om typ 4 produkter & alla hyllar henne som om det inte fanns någon morgondag.

    Är det bara jag som tycker att Sara Wimmercranz bör granskas? Tycker hon agerar med mycket dubbelmoral? Har startat footway som är en miljöbov men är nu på en pr-kupp att bli nya greta thunberg?

    Behöver bara ösa ur mig lite oviktig frustration, men: en av mina bästa vänner har skaffat VÄRLDENS tråkigaste sambo, alltså han är så trist att det är en plåga att umgås med dem. Han är inte smart, inte rolig… Han är eh, snäll, och det är väl hela personligheten ungefär. Sen vet jag inte om han är lite obekväm i sällskap eller om det bara är hans personlighet som genomsyrar awkward men det är alltid SÅ stelt när vi ska umgås i grupp just för att han är så trist. Antingen hänger han inte med i skämt så man måste förklara dem, eller så försöker han själv dra skämt eller berätta ”intressanta” historier där han går ut på en miljon sidospår så det blir givetvis inte roligt.

    Frustrerande dessutom för jag kan verkligen inte se vad min vän valde honom för. Hon är själv smart, rolig, kvick, påläst, charmig, med jättehärligt personlighet och SÅ mycket utstrålning, så vad skulle hon med denna till?
    Försöker boka in att umgås med bara henne men oftast blir det att vi umgås båda paren för jag kan ju inte exkludera hennes sambo direkt.

    Som sagt, behövde mest spy ur mig min frustration till NÅGON. Kan ju inte gärna säga till min vän att hennes sambo är intressant som en påse potatis.

      Du låter inte heller som en toppenperson

        För att jag anstränger mig och umgås med en människa som helt verkar sakna personlighet för min väns skull? Nej det kanske är så då. Jag vet inte riktigt vad alternativet är.

          Nej, för att du verkar osympatisk när du talar så dömande om en person som är viktig för din vän

    Designbymirelle på instagram. Är det nån Camilla tittat på tidigare? 110k följare. Gifte sig nyligen och säger att bröllopet blev sååå dyrt, men nu har hon pumpat ut inlägg med jämna mellanrum om att allt från ljusen till håret till dekorationerna var sponsrade. Nog kanske rätt reklammarkerade, men hon har dragit enorm trafik under bröllopsplaneringen, och inte nämnt en gång att en massa grejer kommer vara sponsrade ?

    Slog på Pleasure och såg tio minuter. Jag spyr.

      Såg den för några månader sedan. Den var inte det bästa jag sett, men helt okej. Påminner mycket dokumentären Hot Girls Wanted, fast i form av en dramafilm. Tyckte det var bra hur den speglade hur den branschen faktiskt ser ut för många på ett rätt ärligt sätt. Men ja, den är väldigt ”graphic”, men det får man nog räkna med om läser beskrvningen (eller kollar rating på IMDB) innan.

        Nej sådant är ingenting för mig. Förstår heller inte hur man som skådespelerska väljer att visa upp sig så. Helt utlämnad – nej usch. Förstår mig inte på varför sådana filmer ens görs.

          Antar att du inte såg klart filmen om du inte förstår varför en sådan film görs. Den berättar en historia, en rätt sorglig och ärlig histora om hur porrindustrin fakstiskt kan se ut – hur den utnyttjar unga människor (i synnerhet kvinnor) och hur giftig den är och hur sårbar personerna som finns i den faktiskt är trots en uppvisad tuff och sexpoisitv attityd och yta.

          Filmer med jobbiga och obekväma ämnen kan vara jättevärdefulla som kommentarer på vårt samhälle och viktiga instick i svåra debatter. Men håll dig till romcom annars om du inte verkligen inte kan förstå poängen och bara ser och känner ”usch”.

            Om man väljer industrin – SJÄLVMANT – så förstår jag inte problemet. Man kan liksom inte gå in i industrin och sedan gnälla.

              Oj vad blåögt och opåläst..

                Inte över huvud taget. Är bara så jävla trött på folk som ska gnälla om skiten hela tiden. Kolla på intervjuer med berömda porrstjärnor så får du se. De är ärliga om varför de har valt branschen och trivs. Vad förväntar sig en person som går med i den här branschen? Att den är fina fisken och en rosendröm i vitt?

                  Just det ja.. den där lyckliga horan som ska få sätta reglerna för debatten.

          Jag såg den för ganska länge sedan och tyckte absolut att den var sevärd. Gav stor eftertanke.

      Jag såg hela blä och usch.

      Ser den för andra gången idag. Riktigt bra och tänkvärd film om en skev industri. Men är man känslig så kanske man ska skippa den.

    Tänk om Disney hade gjort en vit Mulan eller Pocahontas. Jävlar vilket liv det hade blivit

      Eller hur! Sådan idioti

      För sjöjungfrun har en specifik kultur och hudfärg enligt dig?
      Sjukt dåligt försök att trolla på.

        Trollar inte alls, tycker bara att det är så sjukt fånigt hur woke allt är. Och ja, lilla sjöjungfrun är dansk. Skandinavier är vita.

          Lilla Sjöjungfrun i den första Disneyfilmen är inte dansk, så då borde du ju vara lika upprörd över den filmen som den nya?

            Om man ens kan klassa ett mytologiskt väsen som lever i ett eget kungadöme (alltså ej Danmark) under vatten som dansk bara för att författaren till denna fiktiva berättelse är dansk.

              Pappa Triton tillhör ju grekiska mytologin.. dock vet jag inte om han är grek?

          Ja, de välkända urdanska sjöjungfru-samhällena har man ju hört om!
          Danmarks urbefolkning, inget att skoja om.
          Rödmosiga, öldrickande gäng där på botten:
          ”Vi ææær røøde, vi æær hviiiiiide!”

            ?????

      Du är medveten om att en sjöjungfru är en påhittad låtsasfigur va?

        Nehedu hon sitter i Köpenhamn. Mig lurar du inte

          Jajemän! Har sett henne själv ?

      Eller en Lejonkungen som är giraff?!??!!!
      Eller Musse Pigg som är gris?!!!??!!?
      Va?
      Likasamma, eller hur?

      Disney är ett företag som vill tjäna pengar. Låt dom hållas.
      I riktiga livet kan ingen annan vara och agera som en europe, utom en europe

        Vilken konstig kommentar.
        Hur som helst, för er som är intresserade av fakta, så hade disney en så kallad ’color blind casting audition’. Skådespelerskan blev inte vald pga hennes hudfärg, hon blev vald främst för sin sångröst som är himmelsk. Sen hjälper det givetvist att hon ser ut som en sjöjungfru, ja tecknade ariel, fast med mörkare hudfärg.
        Sen så har en live action film om ariel med en vit skådis redan gjorts, kom ut kring mitten av 2000 talet och floppade rätt hårt så jag är inte förvånad att disney ville göra en ny tolkning av filmen.
        Och sist men inte minst så tycker jag det är intressant hur ingen hade något emot att lizzo skulle spela ursula när det ryktet gick…hon är ju minst lika ljushyad som ariel, om inte mer. Men nej, då var det ’you go guuurl’ och dream casting osv och alla var så j…a taggade.
        Intressant det.

      Jag fattar att du inte trollar. Har tänkt det själv också. Helskotta vilket liv om rasism det hade blivit! Black lives mattet och hans moster ?

        Sorry matter såklart

    Vilken är er bästa lärdom i livet? Menar inte upplevelser/livserfarenheter utan mer tips eller kloka tankar

      Antingen så går det bra eller så går det över.
      Det försöker jag tänka när livets känns som skit ?

      Bättre att vara feg i fem minuter än död resten av livet.

      Livet är som en kontorsstol – det gäller att ha rätt inställning!

      ta itu med dina problem innan dina problem tar itu med dig

      Vi är inte vad vi säger utan vad vi gör. Så lyssna inte på vad någon lovar, se hur de beter sig.

      ”Hold on tightly, let go lightly.”

    Alltså, börjat grubbla kring en händelse som inträffade tidigare på mitt jobb. Är extra resurs i olika skolor kort sagt. Iallafall det som hände var att under en slöjdlektion så tog en elev en kniv mot en annan elev som om den skulle hugga den andra eleven i ansiktet men det var klart och tydligt ett skämt från den elevens sida. Den andra eleven var inte lika förtjust i skämtet men verkade inte vara genuint rädd, ledsen eller liknande utan typ småirriterad endast. När jag såg detta reagerade jag iallafall väldigt starkt, var väldigt hård i tonen (men skrek ej på eleven) att man absolut inte gör så och att man inte riktar kniv mot någon sådär. De andra ordinarie lärarna som var omkring men ej såg situationen utspela sig (men hörde och såg efter vad som hade skett) reagerade mycket lugnare än mig. Blir osäker om jag var för hård, och vet att ni inte kan svara helt och hållet för ni såg mig ju inte liksom. Men, bör jag reagera så starkt även om jag ser att det klart och tydligt är ett skämt? Jag känner för övrigt inte den skolklassen utan hade vid tillfället endast varit med dem den gången.

    Kanske också ska tillägga att de andra lärarna inte direkt sa åt mig att lugna mig eller ens sa till mig efteråt att jag inte skulle gjort så. Men kände att det var en stor skillnad i hur vi reagerade. Känner rent generellt att det är svårt att veta när man ska vara hård eller mjuk i sitt tillvägagångssätt när situationer uppstår.

      Tycker inte det var det minsta fel att reagera som du gjorde. Min sambo är polis, tidigare yrkesmilitär, han är stenhård på att man inte riktar ett vapen mot någon man inte tänker bekämpa, även om det är på skämt. Man ska ha respekt för vapen.

      Jobbar inom skolan och hade reagerat liknande. Aldrig rikta knivar/vapen mot någon annan håller jag stenhårt på med eleverna. Allt från att aldrig ”springa runt” med knivar eller utfällda saxar till hur man hanterar en kniv, räcker kniven till någon annan på ett lämpligt sätt osv. Sen kan vissa elever behöva olika bemötande men det verkar inte vara fallet här. Om folk tycker jag överdriver är det upp till dom.

      Du kan väl inte styra hur du reagerar. Men sådär håller man ju på hela tiden i skolan, driver med varandra och är oseriösa.

    Hade ett mindre lyckat ons förra helgen som jag ångrar enormt. Var egentligen inte attraherad av honom men sen bara blev det så att vi låg utan kondom, han kom på min mage etc… jag var lite överförfriskad och tänkte inte klart, ”levde för stunden”, men jag gick ju med på allting så jag har ingen annan än mig själv att skylla. I efterhand blir jag bara så fruktansvärt äcklad av mig själv och min oförmåga att säga nej och sätta gränser. På klubben var det en man som kom lite för nära och började tafsa på mig också, självklart sa jag ingenting utan drog mig bara undan tyst efter en stund… usch är bara tacksam att allt gick bra i slutändan och att jag kom hem säkert 🙁

      Ja det är ofta sådär, vi har ju fått höra sedan barnsben att vi tjejer ska vara frigjorda och sex får aldrig nämnas som något man kan vilja avstå från. Det blir svårt då att våga säga nej och vägra kroppskontakt. Ingen uppmuntrar en till sådant, alla bara pratar om att tjejer måste få leva ut sin sexualitet utan skam etc.

        Va? Tala för dig själv, det där har inte jag fått höra sedan barnsben. Tvärtom! Och har definitivt sagt nej, har också skällt ut äckel på krogen som tar sig friheten.

        ”Alla” pratar verkligen inte om att tjejer ska leva ut utan skam? Beklagar att du haft märkliga människor runt dig i din uppväxt, och jag kan inte säga att ”alla” är uppväxta som jag. Men du kan heller inte dra alla i samma slutsats där.

      Men träna på att säga ifrån. Stå på dej!

      Utifrån det du beskriver låter det som din självkänsla är blockerad. Var snäll mot dig själv, ingen kritik. Gå och prata med en utbildad psykolog.

      Jag känner med dig.

    Vad heter Märstas vanligaste fågel?

      Helikoptern ? ??‍♀️

      Märstrast

      Duva?

      Vet inte men antar att den äter som en sparvunge.

    Det KAN inte bara vara jag som noterat att Bumbi på Instagranm lägger mer tid på att ta kort på sig själv än att träna. Och det ser likadant ut, noll progress och ändå en massa likes.

    Ganska sent ute men jag provar ändå 🙂
    Är nogrann med att gå och kissa jädrans diiiiirekt efter samlag, men nu hände det ändå. Urinvägsinfektion typ 10 ggr i bagaget! ?

    Är det någon som vet ifall Pencillin (selexid/penomax) försvårar chansen för ett foster att utvecklas i tidigt skede? Kan antibiotikan förhindra att ägget befruktas? Bör jag bara ta en tablett för att få smärtan att gå över, men lämna resten av tabletterna om jag känner mig orolig för att inte bli gravid denna månad pga antibiotikakuren?

    Köpte en tjänst av Unni Lundblom, allt verkade toppen och blev lovad ditten och datten av hennes assistent och det jag specifikt eftersökte kunde Unni utföra. Det visar sig att så inte alls är fallet. Jag mejlar för att ta upp att jag är missnöjd och det jag har blivit lovad inte gjorts samt att jag tycker det är dåligt att man lovar något som företag när man vet att det inte kommer uppfyllas. Har försökt nå dem på mejl, sms, telefon och lämnar telefonsvar. Ingen lösning i sikte annat än att ARN sagt att jag kan anmäla dem. Suck, hatar företag som är så jävla oseriösa. Inte ett enda samtal har jag fått för att lösa detta. Över 4 veckor har gått. Men lägga upp saker på instagram går bra men inte ta tag i missnöjda kunder. varit med om ett företag som stoppar huvudet i marken ?????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.