Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

436 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    För er som har hästar…
    Vi har en häst som har väldigt känslig hud. Får lätt skav av täcken, av schabrak mm
    Hon har även en tendens att spricka i mungiporna. Vi har provat olika sorts bett, smörjer alltid med vaselin, ger omega 3, 6 och 9 mm
    Provat hackamore men det funkar inte jättebra och det funkar ju heller inte i dressyr och terräng.
    Är det någon som har erfarenhet av känslig häst och har något mirakeltips? ??

      Smörj med AD droppar, det rådet fick vi när vår hund hade torrsprickor på nosen. Huden vet jag inte.

        Tack! ??

      Fråga i någon hästgrupp på Facebook.

      Renskinn under sadeln, body under täcken.
      Om ni rakar henne kolla om det finns skär som lämnar kvar mer päls.
      Har för mig att K9 har ett spray som minskar friktionen och ger mindre skav.
      Prob Supercreme på sår. Glidmedel i mungiporna.
      Tillskott för hud och päls. Biotin, äppelcidervinäger, b- vitamin NAF brukar ha bra produkter. MSM kan också ge en bättre hud och hårrem.
      Bett är svårare jag antar att ni har koll på tänder och hur ”hög” gommen är för rätt typ av bett. Så det ligger helt korrekt och inte rynkar mungipan fel eller pressar tungan.

        B-vitamin får hon men MSM kan absolut vara värt ett försök
        Ja, vi är regelbundet hos tandläkaren och hon är bara känsligare i huden än normalt.
        Tack för tips!! ??

      Åh känner igen problemet.
      Jag märker skillnad på min om jag tillsätter D-vitamin under pälssättning och ett tag därefter.
      Vid ridning kör jag fårskinnspadd, köpt på julmarknad och klippt för att passa.
      Har tyvärr inget mirakel, kriga på ??

        Tack! ??

      Du kan testa ge zink, funkar för hudirritation iallafall.

        Det ska vi prova! Tack ??

      Kollodialt silver

        Tack! Ska googla och läsa på lite ??

    Någon som har rabattkod på Najell eller Bonti? Ska köpa en åkpåse till vagnen och hade ju inte varit fel att komma undan lite billigare… Ha en trevlig kväll 🙂

      Skulle följa typ Dani eller Ninaglimsell. De båda har haft samarbeten med Najell. Dock gick Danis kod ut igår..

      Tips! Testa söka på Najell och Bonti under hashtags på Instagram. Filtrera sedan ”senaste”, så brukar jag göra om jag letar en specifik rabattkod!

      Tips är registers dig för nyhetsbrev hos babyshop. Sen lägger du varit i din korg. Efter nån dag går du mail mer kod för 10%. Väntar du längre kommer kod på 15%.

      Registrera dig för nyhetsbrev hos jollyroom, lekmer, babyworld osv så brukar det dyka upp koder då och då på 10-15%.

      Köp en begagnad. Är typ noll slitage på många åkpåsar.

      JOSEFINE för 12% på Bonti. Funkade iaf för två veckor sedan.

      Ladda ner Familjekortet, 10%: qbobab284x90

      BABYMEC11 Ger 11% på babyshop

      På samma tema: någon som vet hur man kan få rabatt på Clas Ohlson? Är inte student längre och får inga ”10% på allt” eller liknande som klubbmedlem heller. :/

    Hej!
    Min kille mår jättedåligt sedan ungefär 3 år tillbaka.
    Det är ingenting som direkt märks utåt, speciellt inte när vi umgås, men vi pratar om det ibland när han känner att han behöver öppna upp sig o då försöker han förklara o berätta allt han tänker och känner, vilket jag uppskattar enormt.
    Han känner sig i grund o botten väldigt ensam som han förklarar det som, jag finns alltid här (såklart), och vi hittar på extremt mycket roliga saker ihop. Men han har knappt några vänner, han är inte särskilt social av sig och trivs bäst hemma. Han har även blivit mobbad en stor del av hans liv så han är väldigt osäker.
    Vi har pratat mycket om att han borde ta hjälp genom att prata med någon professionell, men han tar liksom aldrig tag i det, (vilket jag förstår, då det såklart är ännu jobbigare när man väl är i det). Men jag vet liksom inte hur jag ska kunna hjälpa honom? Jag finns där hela tiden, vi har en väldigt öppen kommunikation generellt o kan prata om allt mellan himmel o jord så mellan oss är det inget problem, men det han lider av är ju psykisk ohälsa o något som behöver behandlas professionellt.
    Han kan säga att han snart inte vill eller orkar mer och att det känns som att det aldrig kommer bli bra igen, vilket gör mig helt förstörd då jag inte vill något annat än att han ska må bra.
    Kan även tilläggas att jag regelbundet frågar honom vad han vill göra, höra eller hitta på för att kanske må aningen bättre, men han säger alltid att det räcker med att jag bara finns där för honom, men jag känner mig så maktlös.

    Vad kan jag göra eller säga för att han ska må bättre o framför allt, hur får man sin kille att våga söka hjälp?
    Allt jag vill är att han ska må bra, såklart. Alla tips uppskattas.

      Tycker du gör massor för honom. Han behöver professionell hjälp. Bara att gå några gånger kan göra stor skillnad. Hoppas han vill det. Glöm inte att ta hand om dej själv. Kram.

      Nu kan jag bara prata utifrån mig själv, men när jag mådde som sämst var jag glad att mamma tog tag i saker. Jag är sämst på att ta tag i saker när jag mår bra, så när jag var på botten hade jag aldrig blivit färdig att gå till läkare, psykolog osv om inte min mamma bokat tid och kört mig dit. Gått i omgångar sen jag var 15år till nu 15år senare.

      Skulle han vara bekväm med att du hjälper honom att ta tag i det? Eller han vill inte ens?
      Kanske lättare, mindre läskigt och blir inte lika stort om du följer med in också första gången. Då står han inte där själv, behöver inte ta sig dit ensam osv.

      Hoppas allt löser sig för honom. Du verkar vara en jättefin partner och du gör allt du kan för honom redan?

        Tack snälla för din kommentar, uppskattar ditt tips enormt mycket.
        Kan helt ärligt säga att jag inte ens tänkt på detta?
        Jag kan tycka att det är svårt att veta vad jag ska göra när han säger att det ”räcker” med att jag bara finns där.
        Då har jag mest tänkt att det faktiskt kanske räcker, men samtidigt vill jag inte bara sitta där bredvid o lyssna heller, jag vill ju hjälpa till ”på riktigt” och faktiskt göra något mer konkret för honom så detta tar jag verkligen till mig.
        Tror jag själv hade uppskattat den hjälpen om jag var i hans sits så tusen tusen tack, verkligen! 🙂 Kram

      Erbjud dig att gå med honom på terapisamtal/psykolog? Kan ju kännas lättare att ha ett tryggt stöd med sig i början. Det finns även psykologer på nätet som kommunicerar enbart genom chatt vilket har hjälpt mig mycket. Jag har tyckt att det här fysiska mötet eller videomötet är ett enormt hinder då jag tycker det är svårt att uttrycka sådana känsliga grejjer face 2 face, men att få skriva ned det va väldigt skönt som en början

        Åh!!
        Ännu en gång tack för ett jättebra tips.
        Visste inte ens om att detta fanns då jag aldrig har varit i denna situationen själv, så tack. 🙂
        Det tar jag med mig!

        Var kunde du chatta med psykolog? Har bara hittat dom som vill facetima och alltså nej det funkar bara inte?

          Skulle det hjälpa om du bad om att inte behöva visa ditt ansikte utan bara vill prata? Det är säkert okej? Kanske att du initialt behöver visa dig för att identifiera dig själv, men sen kanske du kan vända bort kameran, arga på högtalare och fortsätta prata som att du pratar i telefon? ❤️

      Hjälp honom ta tag i att söka hjälp! Det är skitjobbigt att ta tag i det själv och det känns mer rörigt än vad det är. Min mamma hjälpte mig genom att säga typ ”nu tar vi tag i det här så du kan få hjälp, vi skriver ett meddelande på 1177” och så gjorde vi det tillsammans, nu får jag hjälp. Ibland behöver man bara att nån annan ska ta tag i saker åt en, speciellt när man mår skit psykiskt.❤️

        Tack tack tack!
        När vi sätter oss ner o pratar om detta så ska jag hjälpa honom att faktiskt ta tag i det o inte ”bara” krama om honom o finnas där, o ”vänta” på en bra lösning, som jag kan tycka att det lite känns som ibland?
        Jag är ju långt ifrån en psykolog o han också, o även om man vet att man behöver hjälp så kan jag tycka att det är svårt att veta exakt hur man ska gå till väga. Men 1177, jättebra, osen bara ta tag i det på en gång 🙂 Tack snälla.

          Låter klokt!! Ja som du säger så är du inte en psykolog och han behöver någon mer än bara dig, det kommer bli bra❤️

      Jag känner igen mig lite i din killes situation och även jag har en partner som är ett fantastiskt stöd när jag känner mig ensam. Ett tips om jag talar utifrån mig själv är att inte fråga vad han vill göra, utan hitta på något och mer säg ”nu ska vi iväg på det här!”.
      Jag tycker det är jobbigt ibland när min sambo frågar jämt vad jag vill hitta på för jag får känslan av att han bara vill göra mig nöjd snarare än att faktiskt umgås med mig för att han VILL. Samt att jag känner mig ofta ännu mer värdelös som inte bara är hemma och gör ingenting, utan jag kan inte ens hitta på vad jag skulle vilja göra. OBS han behöver inte alls känna såhär men vem vet. Man är ju inte rationell i sina känslor när man mår dåligt tyvärr. Bästa är absolut också om han kan prata med någon annan än bara dig för att få hjälp. Det som fick mig att ta tag i det var att min sambo förklarade att det är jobbigt att vara den närmsta som ser på när den man älskar inte mår bra och att han också behövde ”avlastning”. Låter lite hårt kanske men också sant. Långt svar men kanske nån hjälp!

        Tusen tack för din kommentar!
        Jag tror verkligen att det ligger något i allt du skriver, o att samma saker gäller oss också.
        Nu i veckan så tog han steget o berättade om sitt mående för sin äldre syster vilket är ett stort steg då det
        bara är jag som har vetat om det innan. Tänker att alla sånna saker är ett steg åt rätt riktning?
        Dels att bara erkänna för andra hur man egentligen mår men även att få deras perspektiv o reaktioner på det.
        Hon hade såklart reagerat ganska starkt o blivit jätteledsen över hans situation och jag tänker att han på ett sätt kanske kommer till ännu mer insikt över om hur dåligt det faktiskt är när han även ser hur andra personer reagerat?
        Inte bara jag, som är i kär i honom? Eller tänker jag fel där?
        Ska däremot verkligen tänka på det du säger med att bara ta tag i saker o göra det ”för oss” för jag vet att varje gång som vi har hittat på något, kanske mer spontant, där jag har varit den som ”dragit iväg” honom, så kan han prata om det i flera dagar efter o tacka mig för hur roligt han haft det.
        Så tack för tipset. Hoppas att du själv mår bättre snart! 🙂

          Du låter som en fantastisk partner till honom och jag tror absolut som du säger att varje liten sak är ett steg i rätt riktning! Det blir lite mer på riktigt ju fler man pratar med om det liksom.

          Var också beredd på att ju mer insikt han får i vad kan faktiskt behöver göra – desto mer ”koll” kan han tycka att han har och därmed inte behöver ta hjälp längre. Då behövs det kanske en extra push igen!

          Tack snälla och lycka till för er. Hoppas att han kommer må bättre snart!

            Tack ännu en gång!
            Tar till mig allt 🙂 <3

      När jag mådde som sämst i våras och själv inte klarade av att ta kontakt med någon fast ja behövde det så var det mannen som bokade tid åt mig. Jag har alltid varit väldigt osäker av mig och haft väldigt svårt att ringa samtal eller att ta tag i saker som gjort att jag mått dåligt men allt det har blivit mycket bättre efter att jag varit och pratat med någon mer professionell. Om han är med på att du skulle boka en tid åt honom skulle jag verkligen rekommendera dig att göra det. Det var det bästa mannen kunde göra för mig när jag själv inte klarade av att boka.

        Tack. Det ska jag verkligen 🙂
        Hoppas du själv mår bättre!

      Du kan inte fixa hans problem. Inget du säger eller gör kommer hjälpa. Han måste helt enkelt själv välja livet och glädjen i lovet, trots skit i bagaget. Talar av egen erfarenhet. Daltar du för mycket kan det nästan vara ett hinder.

      Vilken omtänksam partner han har. ?

      När han säger att han inte orkar mer, har du frågat vad som ligger bakom de orden? Är det ett uttryck för uppgivenhet eller något djupare? Jag tänker om föreligger en suicidrisk, för då är det förstås väldigt viktigt att han omgående kommer i kontakt med vårdenheter som kan hjälpa honom.

      Läste igenom flera av kommentarerna andra skrivit, och vad bra och fina tips du fått! Det skulle säkert vara ett stort stöd att ha dig med sig vid de flesta mötena, kanske måste du initiera dem och ta tag i att boka dem också, för mår man dåligt blir man lätt initiativlös och man kan känna starkt motstånd till minsta lilla, även om det är irrationellt.

      Utöver det, vad tycker han om att göra när han är ensam, med dig, eller med andra? Finns det någon typ av kultur, idrott, tvspel/brädspel, eller annat, som han tycker är roligt? Kanske kan finnas olika sammankomster för människor som delar hans intressen där man kan ses och träffa människor? Du kanske kan initiera något sådant för er att träffa likasinnade (oavsett om du själv egentligen är intresserad eller ej), på så vis kanske du eller han lär känna någon person eller grupp som han eller ni kan bygga en gemenskap med? Om du tycker det är supertråkigt kan du såklart dra dig ur senare, och hänvisa att du ville testa hans intresse men att det inte var något för dig. Tror du något sådant skulle kunna fungera?

        Jag antar att han inte heller har någon medicinering mot din depression då han inte sökt hjälp än. Och om han känner ett starkt motstånd till att återkommande gå och prata med någon under en längre period så kanske han i alla fall kan orka ta det första steget för att kunna få hjälp genom rätt medicinering?

        Det löser inte alla problem, men allt blir mycket lättare att hantera och omständigheterna runtomkring blir lättare att förändra. ?

        Tusen tack för din kommentar Agnes!
        Jag tar verkligen till mig allt som alla skriver, hade inte förväntat mig något svar alls, så detta betyder extremt mycket.
        Har tänkt mycket på att försöka få in honom i ett umgänge men jag tycker att det är svårt.
        Min kille jobbar nämligen väldigt mycket (ibland över 400 timmar i månaden) så han har knappt någon fritid, överhuvudtaget, det är också mycket på grund av det som han gillar att spendera sin tid hemma o bara vila. Men jag vet också att det betyder mycket för honom när vi bara lagar mat ihop en kväll o kollar film tillsammans.
        Men jag ska verkligen tänka på fler saker att hitta på tillsammans med andra för att utöka vår/hans umgängeskrets 🙂

        Är även fullt medveten om att jag inte kan hjälpa honom så som en professionell kan, såklart, men jag vill göra allt jag kan för att iallafall få det lite bättre o för att få honom att överhuvudtaget våga ta ”riktig hjälp”. Så tack ALLA för allt ni skriver 🙂

          Du kanske inte kan hjälpa honom på SAMMA sätt som en professionell kan, men lovar dig att ditt stöd är minst lika viktigt och betydelsefullt. ❤️

        Vill bara rätta ett stavfel i min första kommentar som inte var helt uppenbart vad jag menade.

        – Det skulle säkert vara ett stort stöd att ha dig med sig vid de FÖRSTA (inte flesta) mötena, var vad jag ville skriva.

        Kanske behöver han dig vid de flesta, eller alla, också, men det kan ju också vara så att han efter några möten känner att han önskar gå själv för att verkligen kunna öppna upp sig och vara än mer sårbar än vad han vill vara med någon som känner honom privat, om han känner att han etablerat en såpass trygg relation med sin vårdkontakt.

        I den senare kommentaren skrev jag ”DIN depression”, men menar förstås ”SIN depression”. Det var nog uppenbart vad jag menade just där, men för säkerhets skull rättar jag det med.

    Alltså, jag har blivit smått besatt av en skådis och dennes senaste rollkaraktär. Jag söker på hashtags och kollar igenom fankonton på bilder, kollar hans tidigare film- och serieroller (trots typ 5 minuters medverkan och inte ens filmer jag gillar). Fantiserar om den här personen dag och natt. Visst har man genom åren tänkt i förbifarten ”oj han var ju ruskigt snygg” om olika artister och skådisar men fattar inte vad som hänt nu. Känner mig som en förälskad tonåring, inte en snart 35-årig kvinna. Hjälp!

      Vilken skådis pratar vi om??

        Robert Aramayo

          Jag lovar, han kommer jag aldrig ragga på, så han är bara din

            Hahah vilken tur ?

          Inte jag heller ?

      Så där hade jag perioder jag var galen i Daniel Craig och en annan skådis. Men det var ju bara kul. Nu har det gått över. ?

      Haha sådär kan jag också bli! Fick typ sluta kolla på en viss serie för jag kände mig så besatt av den manliga huvudpersonen… Som en låtsasförälskelse typ, så knäppt. Sen går det över och så kommer det en ny ibland.

      Äh, sådär kan jag också göra ibland. Det är väl bara lite roligt, tycker jag. Så länge du inte blir som de som inte kan skilja fantasierna från verkligheten.
      Vem handlar det om?

      Jag brukar googla vad snygga kändisar sagt. Då falnar känslorna snabbt.

      Jag har också gått och kärat ner mig i en skådis och är helt besatt. När jag var yngre brukade det där gå över på någon månad eller två, men nu har det gått två år. Är i övrigt lyckligt gift och lycklig med min tillvaro. Men det är något med den här killen som ger mig fjärilar i magen och som inte släpper.

        jag var kär i fred savage när jag var typ 12……heeeelt besatt…..tur i internet fanns då hahahahaha

      Åh det har hänt mig också i närtid! Intensiv ”förälskelsekänsla” i fiktiv karaktär (inte ens själva skådisen alltså). Hade tidigare bara upplevt detta en gång i början av tonåren, idag 31 ? tyckte först det kändes helt sjukt och lite pinsamt att detta hände mig i vuxen ålder men sen bara typ att det var lite nice och ett safe sätt att få krydda i vardagen. Det är tydligen inte helt ovanligt. Gick över ganska strax därefter.

      Samma här. Rotar runt och kollar på de mest små obskyra klipp man kan hitta. Sen dyker det alltid upp något litet som är störigt och så är fasen över. Då avföljer jag och blir bara irriterad om jag bara hör eller ser något om honom?
      Och det är ju roller eller scenpersonligheter som kittlar inte den riktiga människan bakom.

    Happy onsdag. Själv ligger jag i sängen med ångest. Hoppas din onsdag är bra. ???

      Hoppas du mår bättre snart 🙂 Alla kärlek till dig!!

    Finns det någon kändis/influencer ni haft en bild av och sen träffat personen och blivit motbevisad?
    Jag träffar på Vanja Wikström väldigt ofta då vi bor nära varandra och har barn på samma förskola. Hade en bild av henne som ytlig och självupptagen men hon är väldigt trevlig, ödmjuk och glad. Kul när man får sina fördomar motbevisade, det gör att man (iaf jag) tänker till lite.

      Har fått precis tvärtom om Margaux Dietz. Allt bekräftat haha

      Victoria Silvstedt! Ett av mina första journalistjobb, intervjuade henne kort på ett event, jag var 18 och trodde hon skulle dissa mig. Hon var HUR trevlig som helst och bad till och med folk som drog i henne att vänta på att hon skulle svara klart på mina frågor 🙂

        Aldrig träffat henne men utifrån program hon varit med i verkar hon verkligen trevlig

        Kan verkligen tänka mig att hon är trevlig! Får
        En känsla av att hon är gullig och ödmjuk också!

    Älskar hösten så hade sett fram emot att plocka lite naturmaterial och göra krans till dörren, höstplantering, pynta hemma och så. Men jag förstörde ryggen för några dagar sedan så nu är jag bara så ledsen och besviken ??

    Så får göra det bästa av situationen tänkte jag men behöver lite hjälp.
    Tips på ett höstigt te? (Som finns att beställa).
    Tips på film eller serie som ger en mysig höstkänsla? Om det ens finns.

    Och har ni tips på något doftljus, någon mysig spellista på spotify, någon att följa på youtube eller vad som helst som är höstigt, mysigt och ger en varm känsla så tar jag gärna emot det också.

    Ha en fin onsdag?

      Höstiga serier Gilmore Girls och Only Murders in the Building

        Älskar Gilmore girls! Har alltid den igång när jag ska sova för kan inte somna när det är tyst.
        Den andra har jag aldrig hört talas om, ska kolla upp, tack!

      The tips är de med apelsin ingefära äpple kanel ungefär, höstiga filmtips är skaffa appen With Love, de har en kategori hösttema filmer som är mysiga.

      Kring doftljus kan jag varmt rek. Yvelis Rossini&Vanilj, luktar helt magiskt gott! ;D

      Kolla in @kjp på instagram, underbara höstbilder!

      https://open.spotify.com/playlist/1nm9eqIZT6EIu3I49SvG2i?si=Q-EAsDJQTbmudpuCK-yU7Q&utm_source=copy-link
      Denna instrumentala spellista tycker jag är väldigt mysig. En del låtar som är typ covers men den har gått varm sen luften blev kall.

      Köpte ett jättegott te häromdagen, garants chai masala. Såg att iallafall påsvarianten finns på apohem. När det kommer till doftljus så älskar jag lagerhaus god jul-ljus på hösten och vintern!

    Hoppas någon har tips!
    Vi ska ha kalas på halloween, det är flera barn som älskar halloween men det är ett kalas vi har för min mamma som fyller år.. så vi behöver ha ett kalas som är light halloween. Lite snällt höst/halloween tema. Men har så svårt att komma på vad vi ska äta, vill inte ha någon läskig halloween mat men ändå lite halloween-igt för barnens skull samtidigt som ändå något vanligt för mammas skull även om det blir tårta sen.
    Har någon en idé? ( några äter inte kött) ??

      Kan inte barnen få något eget som är extra halloweenigt då? ?

        Ja det är kanske en idé ja, vad skulle funka till barn som är 3-4år? Hittar bara läskiga recept som de nog inte skulle äta ens

          Chockladpudding som serveras i svarta påsar så det ska föreställa hundbajs ??

          Korv-fingrar, Lidl brukar ha nugetter som är formade enligt halloween, tex nån salrig paj som man dekorerar till nåt halloween

          Tårta eller kladdkaka med spindelnäts mönster på ?️

          Om barnen bara är 3-4 år, har de nog ingen uppfattning om Halloween.

            Haha jodå sen flera år älskar de halloween, rätt stor grej bland småbarn/barn men inte den skräck biten vuxna kör med..redan för 10år sen ville mina då 5-6åringar klä ut sig på halloween.

              Sen flera år älskar 3-4 åringarna Halloween?

      Kanske satsa på halloween och höstkvällar i dukningen? Pumpor, löv, kottar, höstiga färger. Grytor tycker jag ger höstkvällar, och rotfrukter. Kanske efterrätten kan vara mera halloweeninspirerad antingen tårtan i sig eller något tillägg.

        *inte höstkvällar, skulle vara höstkänslor

        Bra idé tack! Vi får ut o plocka löv o kottar!
        Får kolla på fler maträtter som är mer höst än halloween tror jag ??

          Pumpasoppa? Det är gott och höstigt!

      Kanske hulkenpasta till barnen? Lite lagom knasigt? Eller spindelköttbullar? Fast vegbullar då.

      https://www.ica.se/artikel/elegant-halloweenmeny/#pfset=1

      ”Elegant Halloweenmeny” enligt Ica, pumparisotto och chokladtryffelpaj. Kanske skulle passa er?

      Mysigt! Lite vi har bjudit på under halloweenfirande tidigare år:
      Läskig monsterpaj med sallad till (går ju att ta vegetarisk färs)
      https://www.koket.se/laskig-kottfarspaj-till-halloween

      Korvmumier och monsterburgare:
      https://www.firafest.se/laskigt-god-mat-till-halloweenfesten/amp/

      Vanlig spaghetti men med karamellfärg i kokvattnet så den blir grön, köttbullar och så ”ögon” gjorda av minimozzarella och svarta oliver.

      Förra året hade vi halloweenfest, vi hade buffe med bla en (köttfärs)paj som jag täckte med pajdegslock som vi skar ut ett läskigt ansikte i (innan gräddning). Lite lagom, vanlig mat men ändå dekorerat.
      Till kaffet hade vi bla chokladbollar som hade ben av salta pinnar så att det blev spindlar. Pinnarna delade vi och satte ihop som en knäled med smält socker. Små godisar som ögon.

        Men gud den var kreativ! Bra idé!

          Har fått så många bra idéer av er tack ??????
          Kommer nog bli pumpa soppa, italiensk jägargryta(vego) med potatis och kantareller till samt de där hulken pastan/färgad pasta med spökkorvar som alternativ till barnen tänker jag nu.
          Och spökmuffins förutom vanlig tårta.
          Men har fått så många bra tips för fler höst middagar.
          Wow så glad jag skrev här för hade totalt blankt i huvudet, ni är toppen! ❤

      Jag hade lagat god, trevlig festmat och låtit Halloweentemat ta lite extra utrymme i pynt och ev. Utklädnader osv istället.

      Tänker att barnen nog inte så brydda om att just maten ska ha Halloweentema. Barn brukar ändå vara kinkiga med att äta grejer som ser udda ut och vuxna vill väl knappast äta korv som ser ut som fingrar och sånt :p

        Det är så det blir , mer höst tema och inget läskigt till barnen, grön pasta och hittade supersöta spökkorvar, tror det var coop. Kommer bli succé ?

      Pumpa soppa med surdegsbröd och en god ostbit?

    Alltså!! Har tvättat lakan& handdukar (60 grader) och när jag tog ut det så luktade det surt? Så slängde in det på 90 grader och då var lukten borta.
    Nu när jag tvättade kläder igen så startade jag det på 40 grader (känsligare kläder) och det luktar så jäkla illa. Det luktar surt? Och otvättat? Hängde upp det för tänkte att det skulle luftas men hjälper inte? Hela badrummet luktar illa!! Vad ska jag göra? Kan inte starta detta på 90 grader då blir kläderna förstörda!! Någon som har tips?

      Rengör tvättmaskinen?

      Skölj med ättika. Har inte gjort det så googla men läser det överallt. Sen kanske du måste köra rengöringsprogram på tvättmaskinen

      Om du inte redan testat att rengöra tvättmaskinen, sök på ”ekotipset rengöring tvättmaskin.” Om det inte blir bättre efter det kanske vattenslangen har kläggat igen. Jag hade samma problem ett tag och jag tyckte det hjälpte med grundlig rengöring av maskinen. ?

      Ättika, kokande vatten, skrubba med salt i trumma och ”veck”. Kokande vatten genom slangarna.

        Ska prova detta!! Blir galen på all lukt.

      Låter du luckan vara öppen mellan tvättningarna så att det får torka upp?

      Rengör tvättmaskinen enligt alla instruktioner i instruktionsboken. Pröva att byta tvättmedel ibland (olika enzymer är olika effektiva mot olika smuts/ bakterier). Pröva att köra med ett icke ekologiskt tvättmedel då och då. Kör en (ev. tom) tvätt på allra varmaste programmet med jämna mellanrum. Var noga med att låta luckan stå öppen efter tvätt.

      Tvätta tom maskin med 2 dl klorin i tvättmedelsfacket för huvudtvätt, på 40 grader (vilket är maxvärme med klorin som annars avger giftiga gaser).
      Därefter två extra sköljningar så inget blekmedel är kvar i maskinen.
      Lämna alltid luckan öppet efter tvätt över natten och töm alltid maskinen direkt på tvätt.

      men gud vilka komplicerade tips folk ger, bara lägg en helt vanlig diskmaskinstablett i trumman och starta tom på 60 eller 90 grader!

        Det fungerade inte på min! Jag fick googla andra knep. Visade sig att det fanns så mycket skitavlagringar i slangen att sköljen inte var effektiv. Hällde kokande saltvatten genom slangen.

      samma här. min tvättmaskin är hemsökt

      kanske borde pröva en exorcist

      1. Ta ut alla lösa delar och rengör, samt se till att rengöra luckan, silikonen som är runt själva inmatningahålet osv..!
      2. Kör tvättmaskinen på 90 grader med 3 dl ättika i tvättmedelsfacket
      3. Se till att ALDRIG stänga luckan eller tvättmedelsfacket. Jag har alltid luckan öppen, om den är stängd kommer det börja lukta inuti igen (likaså med tvättmedelsfacket)
      4. Använd flytande tvättmedel och överdosera inte. Sen kör jag alltid på extra sköljning, vet inte om det egentligen gör någon skillnad för lukten men värt att testa
      5. Använd inte sköljmedel, ha istället i 1/2-1dl ättika i sköljmedelsfacket när du tvättar kläder, det tar bort all sur lukt och kläderna kommer inte lukta ättika heller för den delen.

      Sen kan det också påverka ifall du har tvättmaskinen i källaren där det är fuktigt, undvik isåfall det om det är möjligt. Lycka till!

    Hur många av alla dessa fitnessinfluencers tror ni är ätatörda på något sätt? Tycker många inte lever som de lär. Lägger upp massa mat men ser att de själva utesluter kolhydrater eller tar kort på sambons mat.

      Jag kan inte uttala mig om andra, men när jag var som mest vältränad och fick flest komplimanger för hur min kropp såg ut var också den tiden när min träning och kost var destruktiv.

      Jag reagerar ofta hur smala de är trots att de lägger upp bilder på fulla fat med mat och bakverk. Jag tror inte att någon vuxen människa kan äta desserter och dricka vin varje dag utan att det sätter sina spår. Rekordet innehas av Victoria på Matplatsen som lagar den ena kaloristinna rätten efter den andra, bakar kakor och godis var och varannan dag samt ständigt verka dricka vin, glögg, cocktails och skumpa som serveras med snacks och dipp. Ändå är hon trådsmal och visar upp sig i det ena åtsmitande plagget efter det andra. Något stämmer helt enkelt inte. Och Biancas ätstörningar är ju kända. Förmodligen gör det något med människor som lever på att visa upp sig för pengar…det är nog lätt att bli viktfixerad och svälta sig. Men om man som Victoria har en matblogg blir skillnaden mellan det hon lagar och det hon faktiskt äter slående.

        Det är möjligt att hon har problem, men personligen älskar jag att baka men är inte särskilt intresserad av själva ätandet. Jag är inte ätstörd. Eftersom jag bakar som hobby har vi alltid frysen full av bullar och kakor.

          Men du kanske inte skyltar med din bakning och lägger fram för alla att se?

            Annan anonym här. Jag kan absolut baka och lägga ut på typ insta, men ger bort till kollegor/vänner/familj. Det är väl inget konstigt? ? Äter inte heller för jag tycker inte det är gott med så mkt sött. Men ändå kul att baka, och kan publicera.

              Ser inget konstigt med det, däremot när det står typ frossade i de här bullarna, världens godaste! Och ständigt påpekar hur proppmätt man är efter kvällens pangmiddag. Visst äter man väldigt mycket ibland kan man ju kompensera med att inte äta övriga måltider eller extrem träning. Men är lite oroväckande med ex Matplatsen som ser smalare och smalare ut trots stort intag av mat och dryck (?) och ökande ålder.

                Exakt! Matplatsen skriver hela tiden saker som: ”Smarrigaste pizzan ever!” och ”vi var så mätta att vi rullade hem”. Med andra ord låter det som om hon faktiskt inte bara lagar/beställer in utan också äter allt detta. Och då blir det slående hur smal hon är vid 45 års ålder och efter två barn…en ålder när de flesta klagar över att vikten går åt andra hållet.

        Något stämmer inte med Victoria på Matplatsen. Ena stunden är allt tomt i kyl, frys, skafferi i nästa stund är det fullt överallt. Hon köper mängder med smågodis kilovis trots att ingen enligt Vickan själv äter detta. Båda barnen verkar även ha problem med maten, dom erhört selektiva med vad dom äter. Vickan skulle behöva komma ut ur sin bloggfantasivärld, samma gäller bloggerskorna 56 kilo, Jennys matblogg, My baby dolls, Niinis kitchen m.m

          Håller med om allt du säger! Hos Matplatsen verkar familjen sällan äta samma mat. Jag har också reagerat över hur mycket godis hon köper och undrar vart allt det tar vägen….? Som du säger är det många bloggare som lever i en fantasivärld. Om de någonsin skulle förlora många av sina följare och därmed sponsorer och börja ett vanligt åtta-till-fem-jobb undrar jag hur de skulle klara mötet med verkligheten…dagens höjdpunkt för Victoria, Åse m fl verkar vara diverse serier som avverkas medan maten blir klar i ugnen. Sedan sticker de emellan med lite AW, influencerträffar och mingel. Men de framhåller alltid hur hårt de jobbar, hur de sliter med bokföringen och att många inte förstår hur slitigt det faktiskt är att vara proffsbloggare. Det är nästan som om vi ska vara tacksamma för att de offrar så mycket för vår skull…!

    Vet någon vad som hänt med Moa Mattssons hund?

      Intressant! Var faktiskt länge sedan man såg den? Kanske exet som hon bodde med för något år sedan valde att ta vårdnaden för hunden 🙂

        Är halvt bekant med honom och det tvivlar jag på, då han jobbar mycket och är ute hela tiden, medan hon har flexibiliteten att ha hunden.. tycker det är väldigt självisk att skaffa ”Coronahund” eller skaffa hund överlag i 2 år för att sedan göra sig av med den.

          Ja fy fan. Människan är äcklig.

    Någon som testat curly girl metoden? Pros? Cons? Vilka produkter använde du?

      Har testat lite halvhjärtat, ”bara” med balsam, gel och lockkräm (man verkar ju kunna ha en miljard till produkter också). Har inte märkt någon massiv skillnad, liite mer definierade lockar första dagen men inte mer än så. Kanske inte var tillräckligt noggrann, men har svårt att köpa alla resultatbilder man ser där skillnaden på håret är som natt och dag

      Jag kör den just nu men vet inte vad jag tycker. Om jag vill uppnå bästa resultat så uppfattar jag det som att det tar väldigt mycket tid, efterforskning och kunskap + pengar på produkter. Det jag gör idag är att tvätta med sulfat och siloconfritt schampo (Briogeo), sen i med sulfat och siliconfritt balsam (Briogeo), borsta igenom håret med bredtandad kam, sköljer ur balsamet, torkar håret med en bomullströja upp och ner genom att ”klämma håret uppåt” för att skapa lockarna. Sen har jag i leave-in balsam (minns ej namn) för lockigt hår i det blöta håret. Ibland tar jag även i (direkt efter leave-in balsam) någon lock-definierande kräm från Cantu (?). Upplever att mitt hår är fint dag 1 och sen blir ett trassligt bo av odefinierade lockar dag 2-5. Skulle kunna gå längre utan att tvätta än 4-5 dagar men upplever att håret blir så sjukt trassligt (sover i flätor och tar i leave-in balsam då och då för att minimera trassel) så måste tvätta det för att reda ut trassel. Tappar rätt mycket hår också pga så trassligt när jag ska tvätta det och borstar ut det i duschen. Iofs skulle jag tappat en del av det håret om jag borstar det i dagarna vilket jag inte längre gör (eftersom metoden säger det).

      Min rutin har säkert massa brister och är inte helt nöjd med de resultat jag får, men upplever att mitt extremt fluffiga och ”stora” hår som annars står åt alla håll och kanter efter borstning blir mer samlat och får mer av en ”frisyrkänsla” i sig när det inte längre är som ett stort Hagrid-hår.

    Pärlhängare – bra eller dåligt för kläderna?
    Får kläderna märken av att hänga på pärlorna/glasbubblorna?

    Någon här som har haft basiliom och tagit bort det?

      Min mamma har!

      Jag har, ett litet på magen för ca 20 år sedan. Vad vill du veta?

        Fick veta att jag troligen har ett litet sådant på kinden (4 mm) och det ska tas bort, väntar på remiss till hudläkare. Ville väl egentligen höra lite positiva upplevelser så man slipper oroa sig ?

          Det är den lindrigaste formen av hudcancer, den sprider sig inte och brukar inte ge problem. Mitt har aldrig kommit tillbaka och det har gått minst 20 år. Jag solar inte aktivt längre utan har oftast lite kläder på.
          Lycka till, och fråga läkaren om du har frågor.

    Tror (!) jag är på ÄL+6, inte säker pga tog inget ägglossningstest, men smärtan jag brukar få i samband med ägglossning dök upp omkring 13:e/14:e.

    Hur många dagar efter ägglossning plussade ni som varit gravida? 🙂

      Två veckor ska man ge det innan man testar

        Haha det låter som att du inte haft svårt att bli gravid ?

          Jo det kan hon väl visst ha. Vi kämpade i två år, och jag testade aldrig innan. Varför testa och bli besviken. Bättre vänta och bli besviken.

          Kan bara tala för mig själv men jag fick kämpa en hel del för båda mina barn och har aldrig testat tidigare än två veckor efter ägglossning. Jag ville hellre få mens dom jag var beredd på än att se massa negativa test.

            Ja så var det för mig med. Jag hade bara byggt upp en falsk positiv känsla om jag hade hållit på att testa i tid och otid.
            Har absolut inget med att man inte kämpat att göra. Så det var en dum kommentar där uppe.

      14

      Jag har bara plussat efter beräknad mens, alltså i mitt fall (menscykel 31 dagar) typ 16 dagar efter ÄL ? när jag testat innan mensen varit sen har jag fått negativt utslag trots gravid (för lite gravidhormon i kroppen för att ge utslag!)

      Testade samma dag som min mens skulle ha kommit.

      Testade positivt 12 dagar efter ÄL ?

      Svagt streck 2-3 dagar innan bm, men trodde inte riktigt på det då jag månaden innan fick missfall. Hoppas det tar sig för dig! ❤️

      fasen mellan ägglossning och mens är i princip samma för alla, 14 dagar. få har någon dag tidigare eller senare men överlag är det oftast 14. det finns tester som kan visa typ 6 dagar före mens dvs 8 dagar efter ägglossning. jag vet att det är svårt att hålla sig, men är du gravid så är du ju det vare sig du testar dag 10 eller dag 14

        Nja, det är verkligen inte så att det är samma för alla. Enligt ”boken” är det ca 14 dagar, men du har din cykel, jag min, ta sin osv.

        Alla har olika cyklar, olika långt mellan mens-ägglossning. Vissa har fejkad ägglossning (så man får mens trots inget ägg, men kroppen ger symptom ändå), vissa har ägglossning var tredje månad osv.

          Det är visst så att fasen efter ägglossning är lika för alla. Kolla upp det innan du svarar. Du tänker på fasen före ägglossning som varierar.

            Que? Inte sant. Min lutealfas är på 10-11 dagar och har varit så sedan jag började följa min cykel noga (med äl-stickor plus tempmätning) för 2 år sedan. Jag vet att den HELST ska vara 14 dagar men har än så länge inte lyckats justera den med hjälp av motion, kost m.m. Och jag har varit hos gynekologer och kollat så inget är fel ja.

              ja men då har ju du samma? bara att din råkar vara 10-11 dagar. den fasen mellan äl-mens är alltid samma för alla (dock inte samma ANTAL dagar för alla som ni verkar tro det menas)

          ja självklart har alla olika cyklar, och det du pratar om fasen mellan mens och ägglossning är väldigt olika. men det jag pratar om – fasen mellan ägglossning och nästa mens – är i princip samma för alla. inte att alla har exakt samma dagar emellan, men att man har samma dagar mellan sin egna fas. vanligt är 14, men som jag sa har en del 13 eller tom 15.

      Tio dagar efter

      Plussade dagen jag skulle fått mens (ca 11 dar efter ÄL har en ganska kort cykel). Testade dock inte tidigare den månaden så vet inte om det hade visat nåt innan. Negativa test är inte kul!

      Alltså det beror ju lite på hur din menscykel ser ut. Har du lärt känna den ordentligt? 🙂 Tips: Gör det för det hjälper mycket när man försöker ha koll på ägglossning, mens o.s.v! Alla säger att man ska vänta 14 dagar innan man tar gravtest, men jag har en lutealfas på bara 10-11 dagar så har jag inte fått mens 11 dagar efter ägglossning så brukar jag ta ett test (det är ju min beräknade mensdag!) och de gånger jag varit gravid så har testen varit positiva. 🙂 Däremot… Skippa de där svindyra ”testa tidigt” testen. De funkar inte!

    Vinterkräksjuka. Fucking kill me.

      Åh nej lider med dig! Krya

      Åh fy. Vi hade magsjuka förra veckan hela familjen så jag känner med dig. Vidrigt är vad det är.

      Neej men schhh nu får jag mardrömmar i natt! Stackars er. Och stackars oss alla som lever i en värld där det hemska viruset härjar.

      Fyyy fan jag hade det förra vintern. Gravid och med en 1.5-åring hemma. Jag tror jag var i helvetet och vände dessa dagar. KRYA! ?

        Hoppas att din man hjälpte till!

          Han var tyvärr också drabbad ? Som tur var med typ 12 timmars fördröjning så innan han började spy hann jag få ur mig en hel del i alla fall. Ah all the memories

        Ah jag ör med gravid med en två åring. Det går ju åt rätt håll men helvete tvättmaskinen och torktumlaren har aldrig gått mer än nu?? kände bara att jag behöver få ut min frustration ?

      Fyyy, lider verkligen med dig!

      Jag har haft det en gång som vuxen och jag fick det när jag låg inlagd på sjukhuset på grund av graviditetskomplikationer. Jag fick varken äta eller dricka något på två dygn, men jag fick suga på några isbitar med några timmars mellanrum. Jag tror att isbitarna är det godaste jag ätit i hela mitt liv och då är jag ändå väldigt matintresserad. Hur vidrigt det än var så kan jag tänka tillbaka på kräksjukan med värme just på grund av känslan av att få äta isbitarna.

    Fy vad jag vill ändra om i huset, garderoben osv men har varit långtids sjukskriven och ekonomin är inte den bästa mer.. vill bara snabbt bli på något mirakulöst sätt rik och leva! ?
    Vet att det är omöjligt, men ekonomin stressar och angstar mig ??‍♀️

      Jag håller också på att stressa ihjäl mig över ekonomin just nu. Oroar mig alltid över pengar, men det är värre nu.

        Har ni gjort en ordentlig budget? Mig lugnade det när jag vet exakt inför varje månad vad pengarna går till och hur mycket jag sedan har att röra mig med. Och prioritera att lägga undan så mycket man kan varje månad är också bra såklart, och göra det direkt när pengarna kommer in!

          Måste testa göra det men blir då rätt uttråkad av att sitta och planera just budget osv ??‍♀️?

            Sök på ”shop your closet”-videos på Youtube, jag kör en variant på det just nu och det funkar kanon, köpsuget har nästan helt försvunnit.

            Den här videon kan du kolla för inspiration till hemmet: https://www.youtube.com/watch?v=HqsLfnyUlu4

            Hur gammal är du Olivia? Ingen skrattar väl när man gör budget, men det blir ju en trygghet att veta att man klarar månaden.

    Biancas kompis som är läkarstudent lägger upp fler och fler äckliga bilder på patienter under operationer ??

      AN MÄL.

        Hur anmäler man?

          Anmäl till IVO och läkarförbundet. Pronto.och spara det hon lagt upp som bevis.
          Herregud. Hon ska inte vara läkare.
          Blir mörkrädd./ sköterska

            Och till aktuellt sjukhus.

      Vem?

        Donya någonting

      När hon klär på sig i sterila kläder men filmar samtidigt med en smutsig mobil.

        Men va seriöst? Då är man INTE steril. Jävla fara för patienterna. Om hon filmar när hon klär sig inte efter bryter hon mot patientsäkerhetslagen. Det är riktigt riktigt riktigt allvarligt.

          Önskar jag visste vart hon pluggade. Är det KI?

            Försök hitta det! Men i sthlm är det KI

            Hon pluggar i polen? Har oroat mig över detta länge? Vad gör vi? Namninsamling? Anmälan till Sverige trots hon pluggar i polen? Jag tycker det är helt SINNES att folk filmar sånt här?

              Haha säkert? Hahaha läkarutbildningen där är ett skämt. Köpta inträdesprov och tentor etc. Vet en som läste där och lyckas aldrig klara sin AT i Sverige och har anmälts som patientfarlig. Tycker inte CSN borde berättiga det.

          Hon har telefonen uppställd men sen tar hon den i handen. Vet inte själv hur det funkar men såg bara inte så sterilt ut

      https://www.flashback.org/p67418046

      Läs här, hon är även dömd tror jag efter att ha blivit påkommen med fuskning på HP provet. Nu jobbar hon som kirurg på Karolinska ??

        Hon jobbar inte som kirurg på KS eller någon annanstans. Hon är 23 år och pluggar fortfarande.

        F Ö R T A L ! ¡

      https://www.flashback.org/p67418046

      Hon har tydligen fuskat på HP och blivit dömd. Nu är hon kirurg på karolinska? ??

        På video hon la upp idag från ett sjukhus var det typ polska skyltar osv. Pluggar hon utomlands?

          Ja, ser ut som att hon pluggar i Polen:
          https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pomeranian_Medical_University_in_Szczecin

          Av hennes insta att döma har hon pluggat där i ca 4 år och utbildningen är 6 år.

      Förlåt men är det inte så uppenbart att hon bara hänger med Bianca för fame?

      Känns som att hon vill bli en blandning mellan Bianca och Dr Mouna lol

        Ja, och systrarna Hoss(eini), som hon verkar vara släkt med.

          Donia Hosseini är från en väldigt rik familj. Hennes föräldrar bor i en megavåning på Strandvägen. Pappan äger flera hotell och även nån restaurang på Fjäderholmarna. Så skulle flickebarnet fuska sig in genom en utbildning och blev dömd.

            Jag är väldigt nyfiken på hur Donia och Bianca har lärt känna varandra? Någon som hängt med?

        Hänga med Bianca för fame? Herre Guuud är dom så korkade?

      Det är både mot hygienlagar och etiska riktlinjer innom vården.

        Jag skulle verkligen vilja att vi alla som kommenterar vår oro här, går in å anmäler. Jag har gjort det nu samt skrivit ett mejl. Hopps fler hakar ☺️ Blir illamående av tanken på att bli opererad så kommer biancas influenser läkar polare å filmar mig, gud en sån kränkning ?

          Var har du anmält? Universitetet i Polen?

      Alltså förutom att det är oetiskt (på insta säger hon att hon har samtycke då bilderna är i ”utbildningssyfte”(?) och patienten inte går att identifiera) och ohygieniskt att stå med en smutsig mobil så nära det sterila fältet så är det så otroligt pinsamt…? Som läkarstudent sekundärskäms jag å hennes vägnar, kan inte ens tänka mig blickarna jag hade fått om jag dragit upp mobilen under en operation och börjat fota hejvilt? Tycker det är så konstigt att ingen säger åt henne, eller är det helt andra regler i Polen?

    ? som skrev att framgången har stigit Spöktimmen över huvudet, eller iaf en av dom (vet ej vem du syftar på). Kan du förklara?
    Slutat lyssna på dom så vet inte varför jag blev så nyfiken?

      När vi ändå pratar om Spöktimmen så undrar jag om någon annan också stör sig på hur mycket mellansnack dom kör mellan varje fall? Jag spolar alltid bara förbi deras snack.

        Verkligen. Spolar alltid förbi. Så långtråkigt att lyssna på.
        Tycker också det känns som att dessa stylade bilder och poserande framför videoklipp börjar bli lite för mycket. Det gäller alla som gör dessa typer av videor på instagram som ska stå och försöka se så snygg ut.

      Tkr de är helt otroligt att det går 6 månader mellan varje säsong. VAD är det som tar sån tid? Ingen annan podd har så långt emellan? Förstår ej. Visst de hade spöksommar-säsongen men med endast repriser.

      Brukade gilla podd men tröttnat helt pga ovanstående. Ej värt väntan :/

      Lyssnar på dem som utfyllnadspodd men fan vad jag stör mig.
      1) saknar förmåga att bygga upp spänning, det blir bara fakta och ointressant istället.
      2) de låter så ointresserade och dryga mot varandra när de säger typ ”aha”, bekräftelseord liksom, eller vad det heter.
      3) har de kvar deras reklam för podden? Kommer inte ihåg ordagrant, men det lät som att de ville få deras podd att låta seriös. Har svårt att tro att någon tar den som något annat än underhållning?
      4) deras samarbeten??? Alltså jag fattar att det är vanligt att det låter äkta men egentligen gör folk bara reklam för pengarna. Men tror de gjorde reklam för någon matkasse och bara ”åh den är så bra blablabla”. Sen efter några veckor var det en annan matkasse de gjorde reklam för ”åh den är så bra blablabla”.

      Har väldigt väldigt svårt för dem. Men på tisdagar kommer inga avsnitt ut av det jag lyssnar på mer än flashback forever och då får det bli spöktimmen ibland om jag inte orkar lyssna på musik?

        Varför lyssnar du inte på någon av P1:s alla bra poddar i stället?

      I vilket ÖS var det (när)? Jag tror att om de går in på deras respektive insta så ser du vem folk menar.

    En fundering till er som använder Natural Cycles för att inte bli gravida. Själv är jag som mest sugen på att ha sex precis innan eller under ägglossning och skulle därför definitivt vilja ha mest sex när man ”inte ska”.

      Kondom de dagar som ej är säkra!

      Så vad är funderingen? ?

        Haha jag vet inte ? tycker folk använder det för att slippa andra preventivmedel men skulle ju ändå behöva använda kondom liksom fattar jag nu. Känner mig lite trög ikväll

          Ahh du tänker så ? Förlåt haha, men det lät så roligt ? ”En fundering..” så kom det ingen ?

          Hoppas du får kloka svar iaf ?

          Låter väldigt vanligt att vara mer sugen innan/vid ägglossning. Det är ju då kroppen ”vill” ha en bebis för att du är fertil då. ?
          (Ja, jag vet att vissa känner annorlunda).
          Tanken med nc är väl att man ska använda skydd de dagar man är fertil? Om du inte vill bli gravid såklart ? då är det ju tvärtom.

      natural cycles är ingenting ”man inte ska” om man använder det i skyddssyfte, det handlar bara om att man ska ta reda på NÄR man ska skydda sig!

        Okey har nog inte tänkt på det viset. Så inser att det då inte är något för mig ?

          Nä, absolut inte. Inget för dig

      Håller själv på att lära mig fertilitetsförståelse och har också tänkt på det, haha. Hur kul är det att ligga när man har pms, är svullen och har dålig hy osv…

      Fast med andra preventivmedel (p-piller t.ex.) så får du ju istället ingen ägglossning alls.. Så valet är att vara sugen och köra med kondom eller att inte vara så sugen alls ?

    Min unge hostar supermycket på kvällarna. Inte på nätterna eller dagarna i övrigt. Känns som att det hör ihop med trötthet eller något, men det är lite märkligt.
    Någon annan som har samma erfarenhet?

      Gå till läkaren!

      Förkylningsastma?

      Liknande hade mitt barn i flera månader och det var astma. Jag blev inte så förvånad, jag har astma själv och hade testat gett bricanyl och det hjälpte. Efter det kontaktade jag vårdcentralen.

      Har en fyraåring som har lite så. Fick astmamedicin från läkare, blir värre vid förkylningar men medicinen hjälper 🙂

    Någon som har tips för att ”släppa” saker lättare?
    Om tex någon säger en halvtaskig kommentarer till mig kan jag gå och tänka på det i flera dagar och undra varför den sa så till mig, om jag hade bettet mig annorlunda/bättre så hade det kanske inte hänt. Eller om jag råkar säga något konstigt kan jag också tänka på det i flera dagar, tänka nu tycker alla att jag är så korkad och dum etc. Fastän att ingen annan kanske ens tänkt på det.

      Ett bra tips för att sluta älta är att sätta en stopptid – och sen hålla sig till den. T.ex. att det är ok att älta kl 18.00-18.15, men kl 18.15 bryter man och gör något annat, och låter de jobbiga tankarna vara. Kräver lite disciplin såklart, men det kan man bara styra själv. Sen kan man minska tiden, till dess man inte tillåter sig att älta alls. Förhoppningsvis inser man med tiden att det inte behövs, och att sådana tankar inte gör någon som helt nytta, utan bara skada för en själv.

      Är precis likadan, kan älta saker hur länge som helst..

      Man får bestämma sig för att sluta analysera allt till den egna nackdelen. Aktivt avbryta tankekedjan.

      Kan dessvärre grubbla på saker jag gjort sagt, ända sen jag var barn… och även saker där jag känt mej förorättad.
      Fruktansvärt faktiskt och det är inte bara att ”bryta tanken” liksom.

      Känslan kring händelser är starka, kan inte tänka bort massa minnen.

        Samma här. Jag kan ligga på nätterna och skämmas och må dåligt över saker jag gjort eller sagt för 25 år sedan.
        På dagen tänker jag inte på sånt, eller rycker jag på axlarna och ser klart på det. Men nätterna, de är jobbiga.

      Det som har hjälp mig är faktiskt att vara snäll mot mig själv. När tankarna börjar försöker jag tänka på saker jag gjort bra, är stolt över osv. Sen unna mig/gör något jag tycker om. Tex ut på promenad med mysig pod, ta en fika, ett varmt bad. Något jag gillar. Efter att ha gjort detta massa gånger så har liksom tankesättet ändrats.

        Smart!

      ristar in allt sånt på min gravsten så slipper man gå runt och tänka på det

    Jag skulle vilja hitta lite nya personer att följa och kanske inspireras av. Helst personer 30+ utan barn som lever själva och liksom gör vanliga grejer? Behöver inte vara stora profiler. Tycker att det är mysigt och fint att följa och känner mig inspirerad. Har tills nyligen varit sambo och är lite ledsen och vilsen, men har märkt att jag mår bra av att se personer som lever som jag i flödet (och inte bara en massa barn, hus osv eftersom det just nu gör mig ganska ledsen) ?

      Några tips på instagram från mig:

      juliaeriksson.se
      anderssoncharlotte
      babe_ebba
      emeliefridaleijon

        Ni får såklart tipsa om era egna konton också såklart, om ni tycker att det passar in ?

      Lifeofmjlo på instagram. Hon är barnfri, bor själv och lägger ut vardagliga saker. Lite mysigt konto.

        Tack! ?

      Finns en influencer som heter foodbynatta, mycket mat eftersom det är hennes huvudfokus men tycker hon verkar leva ett så skönt liv med mycket vandring och skidåkning i fjällen mm! Är absolut ingen matlagare men tycker det ser härligt ut att laga pannkakor på trangiakök vid en sjö haha

        Tack! ?

      Saskia cort

        Tack! ?

    Tips eller råd till mig som snart ska bli mamma för första gången..

      Fråga barnmorskan

        Vad ska jag fråga barnmorskan menar du? Tänkte mer tips eller råd baserade på erfarenheter från andra som haft bebisar.

      Köp en bra selé om inte gjort!
      Fyll frysen med matlådor.
      Lär dig liggamma så snart bebisen föds.
      Försök att hålla dig lugn om bebisen skriker när den är i pappas famn.

        Ja, fyll frysen med matlådor. Man orkar inte laga mat i början

        Vad är en selè?

          Tror personen menar bärsele 🙂

            Ja oj, såg inte ens att jag skrev fel. Tack för hjälpen Lilla S eftersom anonym 21:35 överhuvudtaget inte kunde föreställa sig att det kanske var det jag menade.

              Alltså trodde ärligt att det var något jag inte visste vad det var, har själv inte barn

      Klädväg:
      Pyjamaser! Massor. Skippa ”roliga” kläder och köp pyjamaser. Sen några få bodys och byxor räcker. Men pyjamaser är GULD!!

        Babysitter, bärsele och ett babynest används flitigt här hemma

        Håller med. Första veckorna körde vi pyjamas dygnet runt!

      Kör på sin egna magkänsla. Strunta i alla tips. Du kan, vet, klarat mer än du tror.

      Sov när bebisen sover, lyssna på din egen magkänsla och försök att inte bli påverkad av allas tips (vissa är välmenande och kan absolut vara bra men hitta ett sätt som fungerar för er), våga ta hjälp av nära och kära.

      Sen tyckte jag att friskluft varje dag var ?? Och att ha pratat igenom förväntningar innan barnet kom med min partner samt fortsätta prata när det dök upp saker där en av oss kanske förväntade sig mer av den andra (istället för att gå och vara sur i tysthet på att tvätten inte blev tvättad tex)

      Om ni är två: var inte vakna båda två på natten om bebisen är vaken, sov i skift så ni orkar.
      Ta hjälp med amningen! Det är guld värt att någon erfaren bm visar och grejar, det är inte så lätt att få till det.
      Liggamma är vägen till sömn, en gamechanger när jag började med det.

      Och: this too skall pass

      Skaffa en Kånken som skötväska istället för en traditionell skötväska, då kan du använda den senare också.
      Avvakta med att köpa gulliga kläder och skor, bebisen kommer leva i pyjamas första halvåret. Handla begagnat eller ta emot från vänner/familj.
      Ha alltid magdroppar, pysventiler, alvedon och koksaltlösning hemma.
      Hur mysigt det än är – låt bebisen sova i egen säng, vagga babynest. Gå inte på den fällan, för vips så har du en unge som inte kan sova utan att du alltid är där..
      Köp dagstidningen den dagen som ditt barn föds och spara, det kan vara kul för hen att läsa sen!

        halvåret??? ?? Låna barn hade knappast pyjamas annat än kväll/natt/tidig morgon efter cirka 4e veckan. Man klär ju på sina barn KLÄDER förutom när dom är precis nya (månad 1).

          Gör man? Alltså bör man? Gjorde inte jag, smidigare med pyjamas och bebisen brydde sig inte. Så det kan man ju göra som man vill, brukade byta kläderna på morgonen men spelar ju ingen roll om de har byxor body och strumpor eller pyjamas.

          Beror nog på vilken tid på året man får barn. I mitt fall var det höst/vinter. Då klär man barnet lager på lager så en pyjamas som basplagg funkade väldigt bra då!

      Finns massor med bra grejer att köpa men det är såååå olika om man behöver allt från apoteket eller alla nest, kläder osv som andra tipsar om. Också så olika om bäbisen kräver närhet hela tiden eller går att lägga ifrån sig tex på natten.
      Men här kommer några små tips:
      Pilatesboll att sitta och guppa på, superskönt att slippa gå och vagga för länge om man får en bäbis som vill vaggas.
      Multimam kompresser om man ammar.
      Försök vila när bäbisen sover även om man gärna vill hinna göra massa saker.
      Man måste inte träffa massa människor i början om man inte vill eller orkar.

      Pyjamaser från Lindex med dragkedja
      Inotyol-salva
      Mysiga mjuka kläder för dig själv

      Grattis! Snart ska du få träffa ditt livs kärlek ❤️

      Inför förlossningen, läs Föda utan rädsla, superbra bok!
      Pilatesboll är toppen att sitta och studsa på både som gravid och med en bebis i famnen. Sele/sjal är guld så du kan ha bebisen nära dig och händerna fria att tex äta. Mkt kroppskontakt!
      Köp mysiga kläder som inte klämmer åt, stretch bomull ??
      Om det gör ont att amma eller bebisen har svårt att få grepp be om hjälp och/eller använd bröstvårtskydd (en plastnapp från MAM som finns på apotek) som man sätter på bröstvårtan.

        Skulle inte tipsa om amningsnapp det första man gör för det kan vara svårt att ”bli av med den” tyvärr

          Håller med!

          Köp purelan-krämen och smörj som en idiot.
          Smörj innan amning, efter amning, efter dusch. Smörj smörj smörj. Man kan inte smörja för mycket.
          Sen absolut spelar det stor roll om bebisen har rätt grepp. Men annars kör på med purelan, sen går det över tillslut det onda och du behöver varken smörja eller ha ont.

          Men ha en amningsnapp och avlasta någon amning per dag om du får sår. Men annars är det att försöka gå och lufta brösten så mycket som möjligt!

            Bröstmjölk och lufttorka är dock sjukt underskattat! Smörj bröstvårtan med bröstmjölk efter amning och mellan amning! GULD!! Och lufta!

            Kan inte mer än instämma om purelan. Ta absolut med till bb!

            Lilla S, hur smörjer en idiot?

              Någon som är helt manisk, som bara smörjer hela tiden. 😉

          Jaha, jag hade inga problem att sluta med min (körde de första 5v med, sen tog det ca en vecka att vänja av). Individuellt kanske.

        Det finns en film via vgr gällande föda utan rädsla, rekommenderar att se den! Läste boken men kunde inte ta till mig något. Såg filmen och fick hur mycket som helst med mig ??

      När bebis väl har kommit
      ”Det som är lätt är rätt”
      Vill din bebis sova på dig och du är okej med det, så låten. Trivs bebis bäst i egen säng så är det okej med.

      Vet inte vilka krav och förväntningar du har men försöka att inte ha några eller väldigt låga ❤️ första tiden handlar om att lära känna en ny människa och att komma in i det nya.
      Alla bebisar är olika och med min första åkte jag på en förlossningsdepression. Önskar inte någon att behöva gå igenom det. Varje dag i 6 månader handlade om att överleva, avskydde varje dag! Förstod inte förrän efter att jag var sjuk. Med andra var jag lyckligast i världen och allt var fantastiskt! Så var snäll mot dig själv ❤️

      Om du bor i en större stad med brett utbud hade jag avvaktat med vissa saker. Med första köpte vi saker efterhand när vi insåg vad vi behövde.
      Men sjal/sele är verkligen toppen!

      Hit ska du inte börja med frågor ang din graviditet. Finns massa utmärkta forum för det.
      Vi är många både med och utan barn som blir less på alla barn/förälderfrågor härinne.
      Men kör på om du vil För mig är du hjärtligt välkommen med frågor som inte rör famljeliv

        Eeeh då kan väl alla hitta redan existerande forum istället för att skriva här. Du kanske skulle hitta ett forum för social kompetens eller att vara trevlig på internet

        Du skulle passa bra som admin. Nej skämt åsido. Låt TS fråga på tycker jag. Ska politik, föräldrafrågor och alla andra ämnen som det redan finns forum för undanbedes så finns inget kvar att prata om. Ha en fortsatt trevlig kväll!

        Öppet spår är just ett ”öppet” spår. Alla är välkomna med sina frågor, oavsett dina preferenser.

        Fast det faktum att hennes fråga fick typ mest svar i hela öppet spår visar väl att många tkr det är rätt intressant att prata barn här? Finns massa utmärkta forum för alla möjliga ämnen ju men det skulle eka tomt här rätt fort isf.

      Tack snälla för alla tips och råd ❤

      Om du vill amma, amningshjälpen.se och deras grupper på fb, man lär sig så mycket ?

      Säger inte detta med en tråkig ton men, är det inte bättre att kolla med din barnmorska eller på familjeliv? Detta är vaken det snällaste eller mest passande för den typen av frågor. Lycka till ?

        Äh, hon fick ju superbra svar! Bättre svar än vad jag fått av någon barnmorska!

      Håller absolut med dig. Så tristatt alltid behöva skrolla förbi. Att ställa en fråga kan väl vara ok, men sedan alla dessa 100-tals kommerar som sedan i sin tur ofta leder till konflikter. Nä, tillbaka til famijeliv eller ett relevant forum u. Så erbarmligt trist och förstör för mig (3 barns mamma)

        Dina stavfel förstör för MIG. Men jag gnäller inte på att du är här och skriver fel. Låt folk fråga. Det är ett öppet spår.

      Glöm inte be om hjälp, förutsatt att du har någon i din närhet. Helt plötsligt har det gått 3 mån och man har inte sovit en helt natt på länge. En tupplur och få vara lite ensam en stund kan vara guld värt.

    Bara jag som fortfarande får upp videon från Nyheter24? Trodde den skulle tas bort.

    Nån som sett The Watcher på Netflix? Så obehaglig, läskig men bra serie! Har sett 5 avsnitt på rad nu, kan inte sluta titta. Men den är så obehaglig, baserad på en verklig händelse också. Vad tycker ni som sett den?

      Besviken på sista avsnittet! Men sträckkollade och sov sen med nattlampa på ??

      Tyckte oxå den var bra i början men blev mer o mer besviken. Dom kunde gjort den så mycket mer skrämmande och obehaglig med tanke på bakgrunden om dom lagt ner sig. Har hört om historien i en podd så såg verkligen framemot att se den. Men för min del så blev ja besviken.

      Var så taggad på den då jag tkr det ”fallet” är så intressant men serien var ju så töntig. Skämskudden åkte tom. fram ibland. Men kanske är för hårdhudad inom läskiga filmer genren.

      Jag orkade inte se klart. Såg fyra avsnitt. Det hände ingenting. Helt bortkastad tid.

      The Watcher var helt värdelös. Alla misstänkte alla och sedan ett öppet slut. Det kommer garanterat en säsong 2 – som jag inte kommer att se.

      Lika töntig som allt Ryan Murphy gör.

      Så bra och spännande serie. Fram till slutet som SÖG

    Någon som har erfarenhet av att ägglossningstest (ej digitala) aldrig får ett starkt streck men ändå blivit gravida?

    Har sex typ varannan dag från att mensen tagit slut (typ dag 5) men tar också ägglossningstest. Först var tanken bara att ta dem ”för skojs skull” men nu börjar jag bli orolig och stressad över att strecket aldrig blir starkt…

      Tar du på morgonen? Eller kvällen?

        Enligt rekommendationen på förpackningen står det att man ska testa någon gång mellan 10-20 och ungefär samma tid varje dag så jag har testat kring 18-19 ish.

          Skulle testa ta på morgonen. En vän till mig som skulle bli inseminerad fick det rådet av sjukvården. Att ta på morgon urinen.

            Så märkligt hah! I instruktionen står det specifikt att man inte ska använda morgonurinen!

      Tog ÄL-test. Fick aldrig utslag på stickorna trots att jag visste att jag hade (sekret)
      Tillslut köpte jag digitalt som jag fick positivt på 🙂

        Aha okej. Vad konstigt att det är skillnad! Borde ju fungera på samma sätt liksom..

          Kan man tycka. Hade RFSU. Tyckte det var sämst? prövade två månader innan jag fick total panik och köpte clearblue och fick utslag på första försöket (samma månad som jag också blev gravid) men hade också väldigt bra koll på min kropp och det fertila sekret så visste vilken dag jag skulle testa

      Jag har testat båda, blev gravid trots att jag inte fick träff under 3 menscyklar, dock fick jag missfall men lyckades ändå bli gravid.

      Så kämpa på!

      Samma här! Men fick rådet att ta ÄL test tre gånger per dag (ca kl 11, 17 och 20). Fota alla tester och jämför. Du kanske inte får ett superstark streck men då kan du iaf se om du får en stregring vilket innebär att du har ÄL. Jag hade negativt ÄL test kl 16 och sedan en stegring kl 20 samma dag. Blev gravid då!

        Ingen tanke på att man kan bli gravid utan ÄL test? Eller för den delen gravidtest? Släpp allt det där och ha bara sex varannan dag liksom.

      jag testade flera månader med stickor från RFSU och dom suuuger, fick aldrig positivt streck. Så köpte och kör nu enbart på digitalt. Sedan är hormonen olika hög olika tider på dygnet för individerna. Jag får tex bara positivt på sen eftermiddag/kväll. Har aldrig fått positivt på morgon eller förmiddag. Håll dig i 4h eller mer innan du testar så hormonen hinner utsöndras.
      Sedan kolla även sekretet om du har äggviteflytning eller ej 🙂

      Lycka till!

      Funderat på att tempa istället? En temphöjning är det enda som faktiskt kan bekräfta att du har ägglossat (förutom ultraljud och så men det brukar inte de flesta ha hemma 😉 )

    Känner lite extra kärlek för Lisette idag, de verkade så kära!? Precis flyttat ihop osv. Undra vad som hände där..

      Vilken Lisette?

      Tyckte han verkade rätt dryg/ointresserad jämfört med henne. Hon förtjänar bättre än så.

      Va har dom gjort slut???

      Hon hittar snart en ny. Det brukar hon ju göra. Det är ju inte direkt så att hon är singel länge.

        Kanske, men hon har själv sagt att hon aldrig känt för någon som hon gjorde för honom. De verkade ändå väldigt seriösa?

          Blev faktiskt rätt förvånad, o framförallt ledsen för hennes skull! Men kan hålla med om att han verkar ha en helt annan energi än henne.. eller så är det bara det att han var obekväm med att bli filmad ?‍♀️ och egentligen var sprudlande o rolig ?

    Jag har en fundering!

    Jag är snart 30 och umgås med folk som är ca 25-32, blandat tjejer och killar. Vi bor i en mellanstor stad. Det jag har märkt bland mina vänner är att majoriteten av dem har aldrig haft ett seriöst förhållande och de dejtar i princip aldrig. De har Tinder men ej särskilt aktiva.
    Ni i samma ålder, hur är det med er och era kompisar? Är det mer vanligt att vara singel eller förhållande? Hur är det i småstad/storstad?

      Jag är 35 och alla runt mig är i relationer – de som är yngre framför allt. Men jag vill inte dejta och skiter i vilket. Och avskyr Tinder dessutom.

      29, i ett förhållande sedan 6 år, gravid. De flesta i mitt umgänge är antingen gifta eller sambo, och många har barn nu. Bor i huvudstaden ?

      Jag bodde i en mellanstor stad i mellansverige och träffade en utländsk man tillslut just för att det var så svårt att dejta och träffa någon hemmavid. Upplevde att män i min ålder hellre kollar porr än ha flickvän.

        Förstår jag mer än väl.

      Bor i Lund och har vänner i Malmö, Helsingborg och Landskrona bland annat. Så stora och mindre städer med andra ord. En klar majoritet är i förhållanden och har varit det länge. Gifta, har hus ihop och sånt. Jag är 33 och har varit gift i fyra år. Några få vänner är singlar och de är runt 30-35 typ.

      Bor i en stor stad, är 33 och varit tillsammans med min man i 12 år ❤️
      Vi är ett gäng barndomsvänner där 4 av oss har varit tillsammans med våra respektive i minst 10 år.
      Min lillasyster på 26 har dock aldrig haft pojkvän. Eller inget seriöst.

      Jag är singel och bor i Stockholm, de flesta av mina vänner är i samma ålder som jag dvs runt 30 eller strax däröver. Det är väldigt blandat i min krets. Har par som gift sig, folk som är singlar, eller nyblivna relationer. Har nog ingen kompis som aldrig varit i en seriös relation dock, oavsett nuvarande status. Själv är jag totalt ointresserad av att dejta eller bli ihop med nån, men det ointresset har smugit sig på på senare år, fram tills jag var ca 29-30 tyckte jag att det var rätt kul att dejta eller strävade efter att hitta nån.

      Är 30, kompisen 29. Vi är singlar och jag har aldrig varit i ett riktigt förhållande. Jag dejtar inte just nu.
      Hon har varit i ett samboförhållande när hon var typ 17 och så var hon tillsammans med en tidigare i år men hon var aldrig kär. Så länge jag har känt henne har hon varit desperat efter att hitta någon och hon kan ibland ha dejter med typ 4 olika killar på en vecka. Och ligger med dem.
      Så vi är helt olika där. Jag dejtar ibland, ligger inte med alla. Har för tillfället inte heller tinder.

      Andra jämnåriga har sambo och i dessa trakter verkar det vara så himla bråttom med att ha partner, hus och barn. Helst långt före 30. Så jag och kompisen är uppenbart undantag.

      jag och mina kompisar skryter vi inte om vilka förhållanden vi har, så ingen aning

        Eh, det är knappast skryt att prata om att man är tillsammans med någon eller inte.

          vi är killar ? att random snacka om att man har tjej är skryt i vår värld

            Aha så säger man att man ska t.ex ut och äta med sin flickvän så är det skryt? Moget. Ålder på er?

        Jättekonstig inställning

    Ser på Bianca första avsnitt. Varför är hon så otrevlig mot Mauri?
    Jag har aldrig sett honom tidigare, men han verkar inte otrevlig och obekväm av att hon är så elak. Har något hänt mellan dem? Har de bråkat på sociala medier?

      Nä hon är bara sjukt oskön och otrevlig. Döljer det bakom ”jag är bara så ärlig och helt utan filter” …

      Tror att det är ett internt ”skämt/jargong” efter att de gjorde en video ihop där han låtsades vara besatt av henne och de åt varandras mat.

        Tycker inte alls att det kände som en gemensam jargong, han verkade inte med på noterna. Bianca har väl den jargongen med sina vänner och tror att det är så folk beter sig generellt, att man är otrevlig och taskig mot varandra.

          Jag känner inte henne så jag vet inte hur hon är mot sina vänner eller om hon tror att man ska vara otrevlig mot folk. Däremot ser jag det som att om man är i en nervös situation, till exempel som att intervjua en person man knappt känner inför publik för första gången, att man då lätt faller in i samma jargong som man hade med den personen sist man träffades. Betyder ju inte att han måste hänga på jargongen eller att det landar rätt hos honom eller tittarna.

            Du menar att om man är nervös så blir man elak?

      Gå och lägg dig gumman (Vet väldigt väl att denna kommentaren är både nedvärderande och hierakisk)

        Fascinerande nedvärderande språk från dig efter att jag ställde en enkel fråga utan någon sorts hat mot Bianca. Är det såhär det är att kritisera hennes arbetsinsats?
        På vilket sätt är det hierarkisk?
        Jag såg intervjun och hennes konstanta pikar mot honom i ett program som pitchas som en talkshow, inte ett humorprogram med roastinslag. Det handlar inte om kön, utan om person. Om en man hade betett sig så hade jag ställt samma fråga, om de var osams sedan tidigare för annars ser jag inte behovet av att endast kritisera gästen. Han skickar ju inte pikar tillbaka så det är ensidigt.
        Jag anser att din kommentar var nedvärderande då du använder ”gumman” om mig och lägger in värden i ord som det inte handlar om.

    Är Anna Book och My Martens inte vänner längre?

      ?

      Vad hände mellan Maja och Sanna??

    Kan vi fortsätta den mycket intressanta tråden: Kändis som jag eller någon vän legat med? ?

      Jag har en kompis som har legat med Sean Banan. Han är inte stolt.

        Det förstår jag! ?

        Visste inte att Sean var gay. Men jag känner ju inte honom personligen så finns ju ingen anledning att jag skulle veta iofs.

          Kan ju haft en trekant..

        Jag har också en vän (kvinna) som legat med Sean banan ?

      Fanny Klefelt (tjafanny på insta) har ju berättat i Gott Snack-podden att hon hade hugg på Harry Styles när hon bodde i London och träffade honom på en klubb. Tror dock inte det blev något, men att han tog henne på rumpan (?). Alltid något!

      Så j-vla smutsigt. Vad får du ut av det?

    tips på dokumentärer/klipp om rymden/olika fenomen i rymden?

    Ge mig era bästa London tips. Mat, aktiviteter, boende osv. Ska till London under julen så tar gärna emot tips på mysiga ställen, dekorationer och julshopping att spana in. Allt uppskattas!

      Victoria and Albert museum
      Camden market
      Harrods
      Carnaby street
      Molton Brown store
      Madame Tussauds

      SÅ tråkigt att lägga tid på att leta matställen, kolla upp innan och så kan ni göra aktiviteter runt om och maxa tiden. Kolla ex Londonfoodbabes på insta och hitta några ställen, vi älskade ex pergola, perfekt på kvällen då det blir lite partystämning och mycket god mat och dryck att välja på. Vi älskar att att strosa när vi är där, det är rörigt på Oxford street, picadilly etc men också mysigt när de är julskyltat!! Annars de klassiska Hyde park, MUSIKAL tycker vi är ett måste, fotbollsmatch om ni gillar det – stämningen är oftast ?, westminister, tycker man ska gå runt towerbridge, London eye etc. London dungeon om ni har tid över. Men mitt främst tips, kolla matställen innan!

        Tack för massa bra tips! Något speciellt att kika på runt tower bridge? Knappt varit i den änden av London alls så verkar spännande!

          Lite sent svar nu men St Catehrines Docks som ligger på Tower of London-sidan av Tower bridge är värt ett besök om ni är i krokarna, jättemysigt ställe!

      Julbelysning på Oxford street och regent street, Harrods lyxköpcenter är dekorerat!
      Mat, mer budget: wahaca (mexikanskt), Dishoom (indiskt), pubar (brittiskt, välj roast eller fish n chips eller bangers and mash), Burger&Lobster, Busaba (thai, deras fried calamari är galna!), hakkasan (lite dyrare, chinese fusion). Drink på Sketch (om du går dit måste du gå till toaletten som är speciell), eller Dean street townhouse (de har även bra afternoon tea). Marknader är brick lane på söndagar, camden market på helgen och om du gillar lite dyrare second handgrejer så Notting hill market.

        Och håller med ’Ha’ ovan att musikal är ett måste!!!! Alla är bra!!!

        Så himla fina tips!

      Winter wonderland brukar anordnas i Hyde Park kring jul!

      Promenera i Kensington. Äta pizza hos hovleverantörerna där. Gå på pubar kring teatrarna, där är chanserna stora att springa på kändisar eller snygga engelska män.

    Tankar om Lovisa barkman?
    Är hon med henric pga pengar?
    Är det pga honom hon knappt verkar ha riktiga kompisar?

      att hon är cringe ? speciellt i videos där hon står still läge och sen börjar gå ”helt naturligt”! fan klipp bort första sekunderna när du står där som ett retard och väntar på kameran ?

        Det måste väl finnas något annat uttryck än det hemska ”ett retard”?

    Hur många vänner har ni? Definition vänner: person ni kan käka middag med en kväll själva.

    Jag har tre. Tycker det är alldeles tillräckligt, men det låter typ lite? Men förstår att det beror på hur nära vänner man har – dessa tre pratar jag ju med dagligen, skulle ej hinna med fler hahah.

      Sex

        (Pratar verkligen inte med dem dagligen dock.)

      Två nära vänner som jag haft länge. Ibland hörs/ses vi ofta, ibland typ aldrig. Andra har kommit och gått men bara dem har bestått. Räcker gott och väl för mig.

        De

      Tre

      1. Men hon är ganska konstig och jag har funderat och funderat på hennes beteende men kommer bara fram till att hon måste nog se mig som ett hot(..?) för hon har försökt förstöra för mig när jag dejtat någon, hon har försagt sig om att hon snokar på min Instagram (bland följarna). Hon ”förbjuder” mig att dejta vissa killar för att hon har gått på EN t.ex middagsdejt med dem (tinder), men själv kan hon gå på dejt med någon jag har träffat. Skulle hon höra att någon ger mig en komplimang är det efteråt ”haha men sådär sa han ju bara”. Nu har hon inte svarat på 2v sen jag berättade att jag vill bli jurist.?

      26 haha, men har flyttat runt mycket och lyckats skaffa en stor skara vänner. Sen har jag ju inte kontakt med alla dagligen, men dessa är alla personer jag skulle känna mig bekväm i att spontant bjuda över på middag och umgås med själv!

      Fyra

      Noll.

    Någonting jag inte helt förstår i denna debatt med de särskilda ungdomshemmen:
    SiS (statens institutionsstyrelse) som bedriver sina låsta ungdomshem har ju nu omorganiserat en del så att LSU-dömda (sluten ungdomsvård) placeras på egan avdelningar för att inte blanda de som sitter där pga LVU (tvångdsomhändertaganden av socialtjänsten). Målet var att separera kriminella från övriga ungdomar med ”övrigt” socialt nedbrytande beteende.

    Men, STORT MEN, kriminella blandas ju fortfarande med folk med annan problematik där? Du kan fortafrande vara där pga kriminalitet även om du inte är specifikt dömd till sluten ungdomsvård. Rätt vanligt att du får ett LVU för kriminalitet eller även direkt efter att du avtjänat din slutan ungdomsvård. Så man har ju i verkligheten inte separerat de kriminella och de som kanske bara mår riktigt riktigt dåligt och har destruktiva metoder att hantera det dåliga måendet. Problemet är fortfarande kvar!

    Säkert inte många här som bryr sig men någontign jag gått och tänk på

      Ja, jobbar inom socialtjänsten och kan inte mer än att instämma.
      Många som inte är där pga kriminalitet kan ju förstås ha vissa av dem problemen ändå exempelvis om du är 16 år och har ett missbruk har du kanske begått brott för att finansiera ditt missbruk. Men det är ju stor skillnad på det och att röra sig i gängkriminella miljöer.
      Enligt mig bör man absolut dela upp de olika institutionerna dvs att särskilda hem jobbar riktad mot kriminalitet och särskilda mot missbruk. Sen går ju inga vattentäta skott där emellan, det vill säga det finns ofta mer eller mindre inslag av båda.
      Men vad gäller missbruk finns exempelvis ofta hög samsjuklighet med psykisk ohälsa och behov av bättre insatser kring det och vad gäller kriminalitet finns behov av att jobba med kriminella tankemönster och attityder.

        Kul att höra från någon med mer yrkeserfarenhet inom området!
        Hur ser du på att flytta ansvaret av LSU-dömda till kriminalvården? Eller vill du hellre att SiS gör separata avdelningar för alla med kriminalitet som huvudproblematik oavsett om de är dömda till sluten ungdomsvård eller inte? Tror du att SiS har kapasiteten att ta hand om unga kriminella?

        /TS

          Tror inte att huvudproblemet med sis är att man inte har kapacitet, regelverk eller lagstiftning nog att jobba med lsuungdomar. Snarare att det är en så stor del av personalen som är totalt okvalificerade fär att bedriva behandlingsarbete. Inkompetenta och utbildade. Gamla dörrvakter och random snubbar som gillar kampsport typ.
          Sen är säkerheten ett problem, sker otroligt många rymningar (men mkt färre inom lsu), men dessa rymningar sker oftast vid permissioner av olika slag.
          Sevärt reportage är uppdrag gransknings om Sis Björkbacken som kom för ett par år sedan.
          Nedläggningar och fasthållningar är som vanligast på hem som jobbar med flickor 12-16 år. Det är alltså den målgrupp personalen brukar mest våld mot. För mig är det ett uppenbart bevis på att det inte är rätt personer som jobbar där, att man behöver använda så mycket våld mot en 12-årig flicka.

          Angående det som Belle skriver om LVU och LSU så förstår jag grundpoängen.
          Men sen kan jag inte nog understryka hur olämpligt det hade varit är placera ”ungdomar i riskzon för att snubbla in i kriminella banor” på sis-hem.
          Min bild är att det oftast finns en ganska långtgående problematik.
          Forskningen är också samstämmig kring att institutionsplaceringar innebär en ökad risk för kriminalitet vid långa placeringar samt om det inte redan bedöms finnas en hög risk.

      Och att lägga till på det (det som fick mig att börja tänka på detta från allra första början), nya regeringen vill ju separera så de LSU dömda ska flyttas från SiS och istället till kriminalvården, ja men för att separera kriminella från ”LVU-ungdomarna”. Men majoriteten av ungdomar med kriminalitet kommer ju vara kvar hos SiS? Hur ska detta funka i praktiken?

      /TS

      De som blivit LVUade enligt paragraf 3 (eget beteende) har ju verkligen inte alla blivit dömda för så grova brott som som de som dömts till LSU har (även om vissa har det, som du påpekar). Alltså de LSUade är ju generellt de jävligaste stackarna. Finns nog mycket att vinna på att inte sätta dem tillsammans med de LVU paragraf 3:ade, som många kanske är lite småkriminella och bedömts ligga i riskzonen för att verkligen snubbla in i kriminella banor. Ser absolut nyttan i att separera dessa.

      Sen att de som blivit LVUade på olika grunder ändå blandas på det sätt du beskriver, jo absolut att det kan vara problematiskt. Men det betyder ju verkligen inte att det ändå inte är klokt att omorganisera så LSUade ej sitter med LVUade

        Håller helt med om att man ska separera LSU och LVU (även om båda skulle handla om kriminalitet). Men tycker det är problematiskt att att låte alla typer av problematik som lett till ett LVU får blandas. Det finns fortfarande ett behov av att separera personer som har kriminalitet som huvudproblev men ännu inte dömts till sluten ungdomsvård.

        Bara för att det inte gått så långt och blivit ett LSU betyder det inte att det inte är grov brottslighet det handlar om. Krävs extremt mycket för att ett LSU ska komma på tal vid brott. Vet en person som jag gick i skolan med förut som knivhögg någon i halsen eller bröstet tror jag det var och blev ”bara” ungdomsvård och HVB på den personen (åklagaren försökte få den dömd för typ försök till mord men blev typ bara grov misshandel tror jag). Läst rätt mycket domar (både brottmål och LVU-mål) och det är väl den generella bilden jag får idag från vad jag ser.

        /TS

    Tips mottages på miniserier som man lätt kan sträckse!

      Kolla på Svt-play! Finns massa bra serier.

        Gärna exempel

      Dahmer! 10 avsnitt, vidriga, men bra. Men fy fan vilket svin ?

        Så besviken på den, förstår inte vad folk tyckte va vidrigt i den eller som dom ville spy av. Enda ”grova” man fick se va ju hur han själv dog ?

      Marcella på Netflix.

    Hälsporre!

    Någon som har bra tips? Gör ont dom f-n när jag går, trots inlägg för hälen.

      Absolut bästa tipset: Köp ett korkinlägg. ”Såga ut ca 5-kronors hål där du har hälsporren Då belastar du inte det området. Mest billigaste och effektivaste. Gel-kuddar släng er väggen

        Tack för tips!

      Sjukgymnast!!!!! Googla stötvåg+hälsporre. Det gör ont att få behandlingen, men efter några veckors behandling är man som ny.

      Superfeet-sulor. Prova ut hos Naturkompaniet eller naprapat.

    Primer!! Finns det någon som
    Verkligen funkar, och håller resultatet i några timmar!? ? var oljig men törstig hy samt stora porer och lite linjer i pannan. Skulle främst vilja sudda ut porerna lite men även linjerna och hålla oljan i schack ?

      Jag är väldigt väldigt nöjd med denna: https://www.kicks.se/smashbox/makeup/bas/primer/photo-finish-foundation-smooth-blur-primer-30-ml?dfw_tracker=92575-38611364&gclid=EAIaIQobChMI0f35pYvt-gIVR5_VCh0UCQUXEAQYBCABEgJsEfD_BwE

      Har testat många olika märken men har helt fastnat för den. Jag har lite glansig hud men den blir jättefin med denna. ?

        Är sugen på den nu när kicks har rabatt 🙂
        Testet clarins instant smooth? (Burken)

          Clarins Instant smooth har jag, inte den bästa jag testat och imo inte värd sitt pris. Hade Cliniques innan som var super, men har utgått tyvärr, iaf i Sverige. Benefit Cosmetics har liknande som Cliniques, prisvärd som är bra, grön liten tub, heter ”poorminimizer” el nåt liknande. (Nu använder jag iofs knappt smink, utan har detta för att jämna ut lite bara, så kan inte tala för hur bra den är som primer för smink dock.)

    En ny dåre från SD såg dagens ljus idag i riksdagen. Förnekade klimatförändringarna?!?

    Jösses, detta parti??

      Jag som röstade på SD blev tämligen irriterad. Jimmy ser det realistiskt och har en bra ståndpunkt medan den här människan är en foliehatt.

        Du röstade på SD men kan inte stava Jimmie Åkessons namn korrekt?

      ja man undrar lite om klimatförnekare får fickpengar från kolindustrin

    Någon som jobbar inom skolväsendet, kanske som lärarassistent? Anställs såna? Om ja, får du mer att göra än du är anställd/kvalificerad för?

      Ser ibland annonser för lärarassistenter på arbetsförmedlingen så visst anställs dem, men ser ej jätteofta. Jag hade förut en kombinerad tjänst lärarassistent/elevassistent. Min roll var mer det praktiska som läraren kunde behöva hjälp med, ställa iordning inför prov, provvakt, laminera och kopiera grejer mm. Krävdes inte någon direkt kompetens för den delen av jobbet.

        Tack för svaret! Nej som jag förstått det jobbar man mest med praktiska grejer det var därför jag undrade hur stor risken var att du får ta mer. Man hör ju en del skräckhistorier om obehöriga lärare och så vidare från skolans värld.

      på högskola finns det en massa lärarassister, men då deltid

        Tack! Tänkte mig grundskolan i första hand.

    Tycker Egoina har offerkoftan på sig rätt ofta på sin blogg, någon mer som reflekterat över detta eller är det jag som läser in? Typ synd om henne (i föräldrar/partner-rollen alltså) och att hon väver in det lite ’snyggt’ i förbifarten..

      Aldrig tänkt på.

    Kortfattat: Nyligen upptäckte jag att min sambo använder cannabis. Vi har varit tillsammans i 12 år, har ett barn och ett till på väg. Han sköter jobb etc och jag har aldrig känt någon lukt, sett något. Men tydligen använder han det regelbundet men kan hålla upp i perioder. Känner mig helt förvirrad över situationen. Jag är väldigt anti, aldrig provat och är restriktiv med alkohol. Detta nya faktum har liksom omkullkastat min syn på honom, min tillit. Själv säger han att det gör honom lugn och att eftersom han gör det i smyg (typ sena kvällar efter jobbet) så drabbar det inte familjen eftersom vi inte ser det och hans tillstånd. Vet inte riktigt varför jag skriver detta, är bara så förvirrad över allt.

      Skulle aldrig kasta bort mitt liv på någon som använder droger. Hans inställning är ju dessutom så idiotisk.
      Skippa honom. Dina barn ska inte behöva ha en knarkare till pappa. Sorry om det låter hårt.

        Oj, jag tycker tvärtom. Förstår det som att både du och TS kommer från ett väldigt strikt, svenskt ”allt knark är bajs”-perspektiv medan jag som bott utomlands (men själv inte använder eller är nån sorts marijuanaförespråkare) ser på weed med ganska neutrala ögon.

        Jag ser en stor skillnad på bruk och missbruk, precis som med alkohol. Vissa kan hantera det, dvs balansera de önskvärda effekterna med de negativa effekterna – vissa kan inte.

        Om jag varit i din sits hade jag nog snarare viljat ta ett ordentligt snack om orsaken, så det inte föreligger något sorts missbruk eller självmedicinering för andra personliga problem.

        Jag hade kanske också, snarare än aversionen mot gräs som fenomen, vänt mig mot att det är olagligt i Sverige och därför säljs enbart via svart marknad och därmed finansierar våra, inte så trevliga, kriminella nätverk i det här landet.

        Däremot är jag lite automatiskt skeptisk mot flickvänner/fruar som ska sätta pekfinger, regler och ultimatum för sina män som om de vore barn. ”Inte göra si, inte göra så, jag gillar inte när du…”

        Jag tänker att om två individer har en vuxen relation så får man ha vuxna konversationer och hitta vuxna lösningar. ”Dumpa aset!” är inte en sådan lösning, i min bok. Särskilt om man har barn och personen i övrigt är en bra partner, pappa, anställd/kollega/företagare och sköter sitt liv till fullo.

          Med självmedicinering för personliga problem menar jag till exempel: är han stressad på jobbet? Eftersom han röker efter sena kvällar där. Eller är han missnöjd/stressad med familjelivet? Eftersom han röker innan han kommer hem från jobbet.

    Jag är helt rådvill kring namn till min dotter. Vill ha något vanligt – men inte vanligt förekommande (om ni förstår vad jag menar), och inte heller något för trendigt. Vad tycker ni om:
    Mona
    Anni
    Lotta

    Annat förslag?

    Förstår att det låter ängsligt att fråga här kanske men jag är så slut att min egen hjärna inte riktigt är att lita på ?

      Mona är superfint och dessutom lite halvvanligt i andra länder också. Tycker att det är ett väldigt vackert namn.

      Sonja är fint också, enligt mig.

      Lotta låter jätte fint ☺️

        Kanske även Alice? Hade jag tänkt att döpa min dotter till om skulle haft barn ?

          Det är ju dock vanligt förekommande. Legat etta på topplistan över flicknamn många år. Men visst är det fint!

        Nej men gud, tantnamn! Bara boomers heter så, blir jättekonstigt.

      Kan Moni vara något? Ett namn från utlandet men som kombinerar två av dina förslag. Lätt att uttala i Sverige men också lite unikt

        Blir lätt WT eller kändishybris när man försöker vara unik.

          Att välja något man gillar kanske trumfar din uppfattning om vad som är WT?

          Vad som är WT sitter i ditt huvud, inte i allas huvud.

      Bibbi!
      Rut!
      Siri!

      Aina
      Rita
      Elna
      Kajsa / Cajsa
      Nora
      Lowa
      Ida
      Selma

      Amelie

        Pellelina

          Okej… ?

      Anni+e

      Elsie ( min älskade mammas namn) Kort, enkelt att uttala på alla språk.

        Min egna dotter heter Karin. Ett namn som jag alltid döpte mina dockor till. Också ett kort namn som blir enkelt i utlandet

          I Engelsktalande länder? Car in……..

          *egen

      Min dotter heter Elina, finaste namnet ?

      Alla dina förslag är jättefina ?

      Laila

      Lotta!! Otroligt gulligt och fint. Funkar i alla åldrar.

    Tips på svenska digitala nomader eller andra svenska långresenärer på Youtube?

    Pellelina

    Vad hände med Vanessas assistenten Bea?

      Det undrar jag oxlar

    Varför gjorde maxinne och manuel slut?

    Triggervarning pga lite elakt inlägg (förlåt)

    Men är det verkligen BARA jag som börjar ledsna på detta kring att allt och alla ”mår dåligt”/”har en ätstörning”/”har en diagnos”?

    Jag tycker att det, i mångt och mycket, är bra att det pratas om, men tycker även att det gått för långt och att det nästan blivit lite ”trendigt” att inte må bra och lida av än det ena än det andra.

    Jag är säkert dum, men ibland behöver man ju faktiskt bita ihop/uthärda/ha tålamod runt diverse situationer? Jag tror att det är viktigt att lära barn idag – att man KAN ha en dålig dag/period utan att det behöver innebära att man har diverse diagnoser/är ”high sensitive” och Gud vet allt.

    Kommer alldeles säkert att få flera arga kommentarer nu, men jag tycker att detta ”må dåligt” har gått lite långt och problematiseras i absurdum.

      Jag håller med dig. Och man undrar ju varför det är så? Detta curlande? Oj, är du snorig, då är det bäst du är hemma från skolan.
      Känns det jobbigt att ta bussen? Jag kör dig. Nej nej inte ska du behöva vara ledsen, vad vill du ha?

      Hur ”biter man ihop” när man har en ätstörning? Jag tycker att om du har ledsnat på att folk inte är friska eller tillräckligt glada för din smak så är det kanske du som ska bita ihop? Låter jobbigt för dig att ledsna på att andra har det tufft.

        Jag förstår din kommentar, och det är inte så att jag personligen anser att det är jobbigt att folk mår dåligt. Det är snarare så att jag tänker att det måste vara så fruktansvärt arbetsamt för den som ”mår dåligt” och alla dessa jämförelser med andra som minsann också mår pyton sv än det ena, än det andra skälet.

        Absolut att folk kan må dåligt, men jag tycker att det de facto HAR börjat ”trenda” och att det nyttjas som ett sätt att få uppmärksamhet. Elak är jag säkert, men jag anser det.

        På ämnet kring just ätstörning är ju så klart Bianca Ingrosso. Visst, säkert tufft att ha det men hon har alla möjligheter (inte minst ekonomiska) i världen att söka hjälp men hon GÖR inte det. För hon vill inte.

        Och där kan jag tycka att diskussionen tar stopp, man behöver inte problematisera hur hon tänker/känner/lider etc etc.

        Hon vill inte bli frisk och då kan ingen annan göra något. Så enkelt är det.

    Det är ju inte i närheten av vad du skrev. Men det är inte arbetsamt, det är skönt att se att man inte är ensam.
    Man blir väldigt ensam av att ha ett tufft liv med sjukdom och liknande så någon uppmärksamhet får man inte. Folk ger uppmärksamhet i ungefär 1,5 minut och sen fokuserar folk på sitt eget. Särskilt dom med välfungerande liv saknar mycket empati så stödet får man hitta hos människor som har egen erfarenhet och på så sätt blivit ödmjuka.

    Jag tycker Bianca biter ihop rätt bra. Hon pratar mest om ätstörningen för att alla andra tar upp det. Som kaoset med Gina – det är ju inte hon som dragit upp sin ätstörning där. Låt henne vara så sköter hon kanske sitt, dvs ”biter ihop”. Är väl självklart att hon bemöter alla attacker hon får från höger och vänster. Hur kan man tycka att det är rimligt mer kritik om att hon ska bita ihop? Det hör dessutom till sjukdomsbilden att inte vilja bli frisk eftersom man är helt inkörd på att känslan att vara mätt och större är det man vill komma undan, och att bli frisk innebär att man kommer bli just mätt och lite större. Hur kan man inte ha förståelse för en annans situation bara för att man kanske inte varit där själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.